Opleidingsinstituut Dienst Justitiële Inrichtingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleidingsinstituut Dienst Justitiële Inrichtingen"

Transcriptie

1 Opleidingsinstituut Dienst Justitiële Inrichtingen Aanbod 2012

2

3 Welkom De kwaliteit van onze diensten Werving & selectie- en ontwikkeladvies Instroom Werving & Selectie voor executieve functies Doorstroom Werving & Selectie voor executieve functies In- en doorstroom selectie assessment voor ondersteunende functies Online Talent Zelfonderzoek Online Loopbaan Zelfonderzoek In- en doorstroom Selectie Assessment voor leidinggevende en staffuncties Ontwikkel Assessment Carrièrebeweging Assessment Algemene informatie assessments Opleiding en ontwikkeling Basisopleidingen MBO 2 Basisberoepsopleiding bewaarder Verkorte basisberoepsopleiding bewaarder Mbo 2 Beveiliger voor bewaarder Mbo 3 Senior bewaarder Basisberoepsopleiding detentietoezichthouder MBO 3 Applicatie van bewaarder naar medior penitentiair inrichtingswerker MBO 3 Basisberoepsopleiding medior penitentiair inrichtingswerker Mbo 4 Senior penitentiair inrichtingswerker Mbo 3 Medior PIW ers en arbeidsmedewerkers in bezit van basisberoepsdiploma* Mbo 3 Medior PIW ers en arbeidsmedewerkers in bezit van basisberoepsdiploma+ 4 certificaten SPW* MBO 3 Basisberoepsopleiding medior arbeidsmedewerker 3 De met een * gemarkeerde opleidingen / cursussen zijn nieuw in 2012.

4 Bedrijfsorganisatie voor arbeidsmedewerkers Praktijkbegeleider mbo 2 Beveiliger Praktijkbegeleider mbo 3 MMZ / mbo 4 PBSD Basisopleiding medewerker Bureau Selectie en Detentiebegeleiding (BSD) Basisopleiding medewerker maatschappelijke dienstverlening (MMD) Mbo 4 Pedagogisch medewerker in een jeugdinrichting Mbo 4 Zorg en behandel inrichtingswerker (ZBIW) Algemene penitentiaire oriëntatie (APO) Zorg Modulair opleidingspakket voor zorg behandel inrichtingswerkers (ZBIW ers) Modulair opleidingspakket forensische psychiatrie Modulair opleidingspakket terugdringen recidive (TR) Modulair opleidingspakket voor de medewerker op de Extra Zorg Voorziening (EZV) Train de trainer, omgaan met suïcide en automutilatie Culturele en etnische diversiteit Probleemgestuurde verslaglegging Verpleegkundigen opleidingsmodules* Begeleiding en communicatie Sterk seniorschap Coaches MoBe: Train de trainer* Motiverende bejegening Motiverende gespreksvoering Persoonlijke effectiviteit Effectieve communicatie Mentorschap collega Mentorschap gedetineerde 4 De met een * gemarkeerde opleidingen / cursussen zijn nieuw in 2012.

5 Rapporteren Presenteren tijdens rechtszittingen Klantgericht werken aan de balie of telefoon Verbal judo Omgaan met agressie en geweld Van praten tot ingrijpen Team in ontwikkeling Teambuilding Teamcoaching* Team Ontwikkel Plan (TOP)* Multi Disciplinair Overleg (MDO)* Adviesvaardigheden Deelname aan projectteams Directiesecretaris opleidingsmodules* Integriteit Dilemmatraining Professionele integriteit: omgaan met beroepsrisico s Basisopleiding lokale vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen Opfristraining voor vertrouwens personen ongewenste omgangsvormen Opvangtraining na integriteits incidenten Integriteit en professionele verantwoordelijkheid Integriteit en het juridisch kader* Recht en regelgeving Strafproces- en penitentiair recht Detentierecht voor directieleden Detentierecht voor afdelingshoofden en juridische medewerkers 5 De met een * gemarkeerde opleidingen / cursussen zijn nieuw in 2012.

6 Penitentiaire beginselenwet voor Commissie van Toezicht Opfriscursus penitentiaire beginselenwet voor Commissie van Toezicht Penitentiaire beginselenwet voor Commissie van Toezicht en leidinggevenden Wettelijke kaders verpleegkundigen Personeelsinzet op maat (PIOM) Veiligheid en fysieke weerbaarheid Crisismanagement: basistraining, in company en open inschrijving Crisismanagement: onderhoud en vervolg Crisismanagement: de droogdraai Crisismanagement: de crisismanager Crisismanagement: het evaluatieverslag Plotten in de crisisorganisatie* Basistraining oefenleider Oefenleider multidisciplinair Train de trainer: omgaan met agressie en geweld Eerste contact bij gijzeling Basistraining inrichtingsonderhandelaar Onderhoudstraining inrichtingsonderhandelaren Basistraining opvangteams Onderhoud opvangteams Interne bijstandsteams Onderhoudstraining interne bijstandsteams Interne bijstandsteams groepscommandant Onderhoudstraining interne bijstandsteam (IBT) groepscommandanten* ILO-IBT: train de trainer ILO-bijscholing/fysieke weerbaarheid 6 De met een * gemarkeerde opleidingen / cursussen zijn nieuw in 2012.

7 ILO opfriscursus / fysieke weerbaarheidsproef ILO train de trainer: omgaan met agressie en geweld Drugsherkenning Fouilleren Celinspectie Basisvoorziening biometrie DNA-afname bij veroordeelden Opfristraining DNA-afname X-ray- en toegangscontrole Sport- & Spelleider* Bedrijfshulpverlening Basisopleiding bedrijfshulpverlener Herhalingscursus bedrijfshulpverlener Ploegleider bedrijfshulpverlening Herhalingscursus ploegleider bedrijfshulpverlening Adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Herhalingscursus adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Kleine blustoestellen Herhalingscursus kleine blustoestellen Beheerder brandmeldinstallatie Gevaarlijke stoffen Eerste hulp bij ongevallen (ehbo) Herhaling eerste hulp bij ongevallen Herhaling levensreddende eerste hulp voor arts en verpleegkundige (LEH niveau 3)* Levensreddende eerste hulp voor arts en verpleegkundige (LEH niveau 3) Coördinator bedrijfshulpverlening 7 De met een * gemarkeerde opleidingen / cursussen zijn nieuw in 2012.

8 Leiderschap- en organisatieontwikkeling Begeleiding van plan tot resultaat Maatwerk Managementopleidingen Training verzuimgesprekken* Middenkaderopleiding DJI Leren leidinggeven Personeelsgesprekken K3: Kennis, Kracht en Kunde Leidinggeven met lef Practitioner NLP opleiding voor leidinggevenden Master Practitioners NLP* Leiderschap in ontwikkeling Stroomschema MBO opleidingen Contactgegevens 8 De met een * gemarkeerde opleidingen / cursussen zijn nieuw in 2012.

9 Welkom Welkom bij het Opleidingsinstituut DJI: het instituut van en voor DJI. In 2012 staat het Opleidingsinstituut garant voor de volgende vormen van dienstverlening: - werving en selectie van executief personeel en het afnemen van assessments voor alle functiegroepen t/m schaal 12; - begeleiding en training van medewerkers en leidinggevenden. Onze trainer-adviseurs en selectiepsychologen hebben veel ervaring met het werken binnen een justitiële inrichting en het aanbod is afgestemd op het actuele DJI beleid. U kunt daarbij denken aan opleidingen en trainingen in het kader van de modernisering van het gevangeniswezen, zoals motiverende bejegening, vormgeven mentorschap, het nieuwe dagprogramma, multidisciplinair overleg en modernisering penitentiaire arbeid. Verder gaan we in 2012 veel trainingen uitvoeren in het kader van procesgericht werken, resultaatgericht leidinggeven en functioneringsgesprekken op basis van het nieuwe functiegebouw Rijk. Daarnaast vragen ook initiële functiescholingen zoals de MBO opleidingen, trainingen van opvangteam en inrichtingsonderhandelaars en de BHV trainingen de nodige tijd en inspanning. Verder breng ik graag ons aanbod van trainingen op het gebied van veiligheid en integriteit onder uw aandacht. Zo zijn de trainingen Omgaan met agressie en geweldsituaties, Crisismanagement en Omgaan met morele dilemma s voor veel medewerkers van wezenlijk belang. De leertrajecten die wij bieden, kunnen op verschillende wijzen worden ingekleurd. U kunt kiezen uit: groepsgewijs leren, individueel le Welkom on page 11ren, leren op de werkplek of juist daarbuiten, coaching, e-learning. De centrale vraag hierbij is: hoe kan er maximaal rendement behaald worden uit de door ons geleverde diensten. We doorlopen daarbij consequent de volgende 3 stappen: A. inventariseren en afstemmen met de klant (ontwerp van het proces); B. ontwikkelen en uitvoeren van een dienst (zonodig bijstellen en uitvoeren van het proces); C. evalueren van de dienst (ophalen, verbinden en evalueren van het proces). Naast onze vaste uitvoeringslocaties in Den Haag en Nieuwegein bieden we als Opleidinginstituut steeds meer training en begeleiding op de werkplek aan. Daardoor ontstaat meer ruimte om per inrichting maatwerk te leveren, zodat inrichtingen hun personeel minder lang hoeven uit te roosteren. Uit onze evaluaties blijkt dat deze vormen van praktijkbegeleiding vaak een hoog rendement opleveren. Of het nu gaat om testen, assessments, training of coaching, wij bieden graag ondersteuning. Snel, slagvaardig en praktijkgericht. Ik hoop dat ons aanbod u aanspreekt en zal bijdragen aan uw personele zorg. Michael Kool Directeur Opleidingsinstituut DJI 9

10

11 De kwaliteit van onze diensten 11

12 De kwaliteit van onze diensten Als Opleidingsinstituut besteden we op verschillende wijzen aandacht aan de kwaliteit van onze diensten. Dit doen wij middels het klanttevredenheidsonderzoek CEDEO, onze eigen klant- en cursistenevaluaties, samenwerking met valide partners op verschillende specifieke terreinen zoals BHV en MBO-onderwijs en het certificeren van een deel van ons opleidingsaanbod. CEDEO-erkenning Het Opleidinginstituut is de eerste en tot nu enige overheidsinstelling die een CEDEO-erkenning heeft voor maatwerk- en basisopleidingen. Deze erkenning betekent dat meer dan 80% van onze klanten de inkopers van onze bedrijfsopleidingen tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen zelf en over het voor- en natraject. Elke twee jaar moet de CEDEO-erkenning opnieuw worden aangevraagd. De CEDEO-erkenning vormt zo een onderscheiding ten opzichte van niet-erkende instituten. Interne klant- en cursistenevaluatie Naast het klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO, voert het Opleidingsinstituut ten aanzien van al haar diensten ook zelf klant- en cursistenevaluaties uit. Het is voor ons namelijk van groot belang om te weten of onze diensten voldoen aan de verwachtingen van onze cursisten en opdrachtgevers. Het kan zijn dat naar aanleiding van een (tussentijdse) evaluatie de inhoud of duur van een opleiding of traject wordt aangepast, het materiaal wordt gewijzigd of voor andere werkvormen wordt gekozen om het effect op de werkvloer te optimaliseren. zorgen dat de inrichtingen en het Opleidingsinstituut goed op elkaar zijn aangesloten, heeft de directie van het OI periodiek overleg met het College van Advies, bestaande uit een vertegenwoordiging van vestigingsdirecteuren. In dit gremium worden actuele ontwikkelingen besproken, informatie uitgewisseld en adviezen gevraagd en gegeven. Op deze wijze kan het OI haar aanbod beter laten aansluiten op de behoeften in het veld. Certificering en samenwerkingspartners Sinds 2004 zijn onze basisopleidingen voor Bewa s, DTH ers en Piw ers MBO gecertificeerd. Deze en andere opleidingstrajecten leveren naast de bedrijfsdiploma s landelijk erkende MBO diploma s op, variërend van niveau 2 tot en met 4. Het MBO-palet is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ROC-partner NCVB en de kenniscentra Ecabo en Calibris. Ook voor het ontwikkelen, certificeren en uitvoeren van de BHV-trainingen werken we intensief samen met verschillende partners. Zo hebben we een contract met het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV) en het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) voor het ontwikkelen van (DJI)-specifieke les- en leerstof en de certificering. G4S draagt zorg voor de uitvoer van de trainingen. Samen bewaken we zorgvuldig de kwaliteit, zodat de BHV-opleidingen voor DJI-medewerkers goed aansluiten op de praktijk van DJI met als doel de veiligheid in de inrichting verder te verbeteren. College van Advies Het veld vormt een belangrijke klantengroep van het Opleidingsinstituut. Om er voor te 12

13 V&VN: registratiepunten voor verpleegkundigen Het Opleidingsinstituut is door de accreditatiecommissie van het V&VN, beroepsvereniging en belangenbehartiger voor praktijkverpleegkundigen, beoordeeld en opgenomen in het kwaliteitsregister. Dit houdt in dat alle opleidingen van het Opleidingsinstituut afhankelijk van de duur van de opleiding, een aantal registratiepunten opleveren voor het digitale portfolio van de verpleegkundigen. De aard van de punten, zorgvraaggebonden, organisatiegebonden of professiegebonden, is afhankelijk van de inhoud van de opleiding. Accreditatie Motiverende Bejegening/Motivational Interviewing en Verbal Judo Op het gebied van onze communicatietrainingen Motiverende Bejegening (Mobe)/Motivational Interviewing (MI) en Verbal Judo garanderen wij kwaliteit. Zo is het Opleidingsinstituut voor de trainingen Mobe/MI aangesloten bij het wereldwijde MINT-netwerk. Dit houdt in dat alle op Mobe/MI ingezette OI-trainers zijn aangesloten bij het Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT), of intern zijn opgeleid door de MINT-trainers van het Opleidingsinstituut. Tevens vindt jaarlijks revisie plaats. De licentie voor het verzorgen van trainingen rondom Verbal Judo in Nederland heeft het OI verkregen na accreditatie van The Verbal Judo Inc. Selectiepsychologen Door haar standaard werkwijze garandeert het Opleidingsinstituut uniformiteit in het beoordelen van kandidaten en in de rapportages. Omdat alle psychologen bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) geregistreerd zijn en volgens de beroepscode van het NIP werken,wordt de kwaliteit van de assessments geborgd. Voor kandidaten betekent dit dat zij recht hebben op het advies en de inhoud van het testrapport. Bovendien krijgt de opdrachtgever alleen de resultaten van het assessment te zien met toestemming van de kandidaten. De resultaten worden na afloop met de kandidaat en u als opdrachtgever geëvalueerd. De kwaliteit van onze dienstverlening wordt elke twee jaar door een onafhankelijk instituut onderzocht. NLP trainers Op het gebied van gedragsontwikkeling heeft het Opleidingsinstituut een aantal gecertificeerde NLP trainers. Deze trainers verzorgen de NLP trainingen. Daarnaast is een aantal trainers NLP Master-Practitioner. Daardoor kunnen NLP werkwijzen en methodieken worden toegepast in onze diensten. Management Drives Alle trainer-adviseurs van het Opleidingsinstituut zijn gecertificeerd Management Drivestrainers. Daarmee garanderen we dat de testen goed uitgevoerd en teruggekoppeld worden en de uitkomsten op accurate wijze gebruikt worden in bijvoorbeeld (team)coachings- en intervisietrajecten. Bemiddeling Uw resultaat is ons uitgangspunt. Ook als het gaat om een training die het Opleidingsinstituut niet uitvoert. Vaak is het wel mogelijk om u te informeren over de mogelijkheden voor dergelijke opleidingen buiten het Opleidingsinstituut. Ook daarbij willen wij u graag van dienst zijn. Wanneer u een product niet kunt terug vinden in onze gids, nodigen wij u daarom uit altijd contact op te nemen met uw accountmanager. 13

14

15 Werving & selectie- en ontwikkeladvies

16 Instroom werving & selectie voor executieve functies Voor externe kandidaten voor functies zoals: bewaarder / complexbeveiliger / AID, detentietoezichthouder, beveiligingsmedewerker, medewerker arbeid, activiteitenbegeleider, (verpleegkundig) zorg en behandelinrichtingswerker, sociotherapeutisch medewerker, pedagogisch medewerkergroepsleider nieuwe stijl en penitentiair inrichtingswerker. Achtergrond Wat gaat het Opleidingsinstituut In 2011 is het selectietraject op een aantal punten veranderd: De capaciteitentests en het motivatieonderzoek zijn uitgebreid. Het persoonlijkheidsonderzoek en het interview zijn verder aangepast aan de eisen van MGW. We zijn gebruik gaan maken van de nieuwe mogelijkheid om met online applicaties sollicitanten thuis testen te laten maken. Het interview door de selectiepsycholoog, en het gesprek van de sollicitatiecommissie met de kandidaat zijn uit elkaar gehaald (waar mogelijk en gewenst). Dit jaar zal de Fitkit vervangen zijn door de Fysieke Vaardigheidstest (FVT). En in de loop van dit jaar worden de nieuwe functies van het Functiegebouw Rijk ingevoerd. Wij stellen een vacaturetekst op in samenwerking met u en EC AMC. Wij verzorgen via BBA de plaatsing van de vacature binnen de overheid en extern. Als blijkt dat om de functie vervuld te krijgen het nodig is ook op commerciële sites en in bladen te adverteren, maken wij een aanvullende offerte voor u. Voor de sollicitanten treden we op als vraagbaak (callcenter). Wij zorgen dat de kandidaat een logisch, efficiënt en effectief ingericht selectietraject doorloopt. De onderdelen van het traject zijn op maat gemaakt voor de verschillende sectoren, diensten en functies bij DJI. Overleg sollicitatiecommissie en selectiepsychologen Een selectiepsycholoog organiseert overleg met de leden van uw sollicitatiecommissie om ieders bijdrage aan het selectietraject op elkaar af te stemmen. Zij bespreken de inrichtingsspecifieke aspecten van het profiel van de functie waarvoor geselecteerd wordt. De psycholoog geeft uitleg over de opzet en inhoud van het selectierapport, en bespreekt hoe de commissieleden daar in hun klikgesprek (profielgesprek) met kandidaten bij aan kunnen sluiten. Hoe ziet het selectietraject eruit? De unit Werving & Selectie selecteert op basis van de sollicitatiebrief. Kandidaat maakt thuis online tests en vragenlijsten (start psychologisch onderzoek). De unit Werving & Selectie selecteert op basis van de resultaten van de thuistests van de kandidaat. Op een locatie van het Opleidingsinstituut: Kandidaat maakt een test ter controle van de resultaten van zijn thuistests. Kandidaat krijgt voorlichting over de functie. 16

17 Kandidaat doorloopt de Fysieke Vaardigheidstest. Kandidaat wordt op gestructureerde wijze geïnterviewd door een selectiepsycholoog over zijn competenties en drijfveren. De selectiepsycholoog schrijft over de geschikt bevonden kandidaat een rapportage voor u. Op locatie bij uw inrichting of dienst: Kandidaat voert een profielgesprek (klikgesprek) met de sollicitatiecommissie. De commissie spreekt alleen met kandidaten die geschikt zijn voor de functie wat betreft hun intellectuele vaardigheden, fysieke vaardigheid, competenties (inclusief MGW) en hun drijfveren. De unit Werving & Selectie vraagt, als de commissie de kandidaat positief beoordeelt, de medische keuring en het antecedentenonderzoek aan. Aanvullende wensen? Als een kandidaat het gehele traject positief heeft doorlopen, kunt u hem na een positief verlopen arbeidsvoorwaardengesprek aanstellen in de gewenste functie. Sluit een selectietraject niet aan op uw behoeften, of heeft u aanvullende wensen? Neem via contact op met één van onze selectiepsychologen. Zij bespreken graag met u de verschillende mogelijkheden voor aanpassingen en maatwerktrajecten, en geven u een advies dat aansluit op uw specifieke situatie. Zo is er voor kandidaten voor de functie MMD er een selectietraject waaraan een schrijfopdracht en een rollenspel zijn toegevoegd. Bovendien worden de ontwikkelpunten in kaart gebracht en geeft een selectiepsycholoog advies hoe de MMD er deze punten kan verbeteren, denk aan coaching, intervisie of training. Doorlooptijd In overleg In overleg 3.395,- per externe kandidaat die het gehele selectietraject positief heeft doorgelopen tot en met medische keuring en antecedentenonderzoek. Bij aanvullende wensen is de prijs op aanvraag. Let op: Als er geadverteerd moet worden buiten de basissites van de overheid brengt dit extra kosten voor u met zich mee. Bel

18 Doorstroom werving & selectie voor executieve functies Voor interne kandidaten voor functies zoals: (senior) bewaarder / complexbeveiliger, (senior) badmeester, (senior) penitentiair inrichtingswerker, (senior) medewerker arbeid, (senior) detentietoezichthouder, beveiligingsmedewerker, (verpleegkundig) zorg- en behandelinrichtingswerker, pedagogisch medewerker, medewerker maatschappelijke dienstverlening en wachtcommandant. Achtergrond Wat gaat het Opleidingsinstituut Hoe ziet het selectietraject eruit? De verticale doorstroomselectie is veranderd: U als opdrachtgever maakt een voorselectie. Het komt niet meer voor dat een interne kandidaat na alleen een capaciteitentest afvalt. Elke kandidaat die u instuurt doorloopt een beknopt assessment inclusief een interview door een selectiepsycholoog. U ontvangt van elke kandidaat een selectierapportage. In de nieuwe opzet is de doorstroomselectie een samenwerkingstraject tussen de inrichting of dienst en de unit Werving & Selectie van het Opleidingsinstituut. Als u ook buiten uw eigen inrichting of dienst wilt adverteren, stellen wij een vacaturetekst op in samenwerking met u en EC AMC. En verzorgen wij via BBA de plaatsing van de vacature intern bij DJI. Overleg sollicitatiecommissie en selectiepsychologen. Een selectiepsycholoog organiseert overleg met de leden van uw sollicitatiecommissie om ieders bijdrage aan het selectietraject op elkaar af te stemmen. Hij geeft uitleg over de opzet van het traject. Zij bespreken de inrichtingsspecifieke aspecten van het profiel van de functie waarvoor geselecteerd wordt. De psycholoog geeft uitleg over de opzet en de inhoud van het selectierapport, en bespreekt hoe de commissieleden daar vervolgens in hun sollicitatiegesprek met kandidaten bij aan kunnen sluiten. De unit Werving & Selectie maakt een selectie uit de sollicitatiebrieven op basis van de harde criteria die u heeft aangegeven, zoals leeftijd, reisafstand, ervaring of opleiding. Uw sollicitatiecommissie bepaalt, op basis van de sollicitatiebrieven en al of niet een eerste gespreksronde met de kandidaten, welke kandidaten u instuurt voor een assessment. Per kandidaat kunt u aandacht in het assessment vragen voor bepaalde aspecten van het functieprofiel. Op een locatie van het Opleidingsinstituut: De kandidaat doorloopt een beknopt assessment waarbij zijn kwaliteiten voor een bepaald functieprofiel worden onderzocht. Het assessment bestaat uit een psychologisch onderzoek, een interview en een praktijksimulatie. Na afloop van het assessment worden direct de behaalde resultaten in een persoonlijk gesprek aan de kandidaat teruggekoppeld. Tijdens deze terugkoppeling staat voorop dat de resultaten voor 18

19 de kandidaat herkenbaar zijn. Er zijn drie selectieadviezen mogelijk: ongeschikt, geschikt of geschikt-onder-voorbehoud. Bij het advies geschikt-onder-voorbehoud wordt aangegeven welke competenties de kandidaat nog verder dient te ontwikkelen voordat hij geschikt is voor de functie. De selectiepsycholoog schrijft een rapportage en stuurt die naar de kandidaat. Als de kandidaat daarvoor toestemming heeft gegeven sturen wij u de rapportage en bespreken die met u. Uw sollicitatiecommissie gebruikt de resultaten van het assessment in hun sollicitatiegesprek met de kandidaat, en bij het nemen van de selectiebeslissing. Het Selectie Assessment doet een uitspraak over de geschiktheid van uw kandidaat voor een bepaalde functie en ondersteunt zo uw selectiebeslissing. In de rapportage van een kandidaat met advies geschikt of geschikt-onder-voorbehoud staan naast zijn kwaliteiten ook zijn ontwikkelpunten. Daarbij geeft de psycholoog advies over hoe de kandidaat deze punten kan verbeteren, denk aan begeleiding, intervisie, opleiding of training. Tevens wordt aangegeven op welke termijn de ontwikkelpunten gerealiseerd kunnen worden. Het rapport kan als startdocument dienen om iemand tijdens zijn inwerktraject in de nieuwe functie te begeleiden. Als u besluit om een kandidaat niet in een nieuwe functie aan te stellen kan het rapport als uitgangspunt dienen om iemand in zijn huidige functie verder te ontwikkelen. In overleg 1 dagdeel 1.250,- per interne kandidaat als het om verticale doorstroom gaat. 150,- per interne kandidaat als het om horizontale doorstroom gaat naar dezelfde functie in een andere inrichting of bij een andere dienst. Bel

20 In- en doorstroom Selectie Assessment voor ondersteunende functies Voor interne en externe kandidaten voor functies als: medewerker bureau managementondersteuning, medewerker bureau selectie en detentie, medewerker bevolkingsadministratie, administratief medewerker, medewerker bibliotheek, planner, leraar en instructeur lichamelijke opvoeding. Achtergrond Wat gaat het Opleidingsinstituut Hoe ziet het selectietraject eruit? U kunt ook bij de in- en doorstroom van medewerkers in ondersteunende functies gebruik maken van een selectieadvies van onze selectiepsychologen. U als opdrachtgever maakt een voorselectie. Dan nemen wij een assessment af bij de kandidaten, waarna u per kandidaat een uitgebreide rapportage met een selectieadvies krijgt. Overleg sollicitatiecommissie en selectiepsychologen. Een selectiepsycholoog organiseert overleg met de leden van uw sollicitatiecommissie om ieders bijdrage aan het selectietraject op elkaar af te stemmen. Hij geeft uitleg over de opzet van het traject. Zij bespreken de inrichtingsspecifieke aspecten van het profiel van de functie waarvoor geselecteerd wordt. De psycholoog geeft uitleg over de opzet en de inhoud van het selectierapport, en bespreekt hoe de commissieleden daar vervolgens in hun sollicitatiegesprek met kandidaten bij aan kunnen sluiten. Uw sollicitatiecommissie bepaalt, op basis van de sollicitatiebrieven en al of niet een eerste gespreksronde met de kandidaten, welke kandidaten u instuurt voor een assessment. Per kandidaat kan u aandacht in het assessment vragen voor bepaalde aspecten van het functieprofiel. Op een locatie van het Opleidingsinstituut: De kandidaat doorloopt een beknopt assessment waarbij zijn kwaliteiten voor een bepaald functieprofiel worden onderzocht. Het assessment bestaat uit een psychologisch onderzoek, een interview en een praktijksimulatie. Na afloop van het assessment worden direct de behaalde resultaten in een persoonlijk gesprek aan de kandidaat teruggekoppeld. Tijdens deze terugkoppeling staat voorop dat de resultaten voor de kandidaat herkenbaar zijn. Er zijn drie selectieadviezen mogelijk: ongeschikt, geschikt of geschikt-onder-voorbehoud. Bij het advies geschiktonder-voorbehoud wordt aangegeven welke competenties de kandidaat nog verder dient te ontwikkelen voordat hij geschikt is voor de functie. De selectiepsycholoog schrijft een rapportage en stuurt die naar de kandidaat. Als de kandidaat daarvoor toestemming heeft gegeven sturen wij u de rapportage en bespreken die met u. Uw sollicitatiecommissie gebruikt de resultaten van het assessment in hun sollicitatiegesprek met de kandidaat, en bij het nemen van de selectiebeslissing. 20

21 Het Selectie Assessment doet een uitspraak over de geschiktheid van uw kandidaat voor een bepaalde functie en ondersteunt zo uw selectiebeslissing. In de rapportage van een kandidaat met advies geschikt of geschikt-onder-voorbehoud staan naast zijn kwaliteiten ook zijn ontwikkelpunten. Daarbij geeft de psycholoog advies over hoe de kandidaat deze punten kan verbeteren, denk aan begeleiding, intervisie, opleiding of training. Tevens wordt aangegeven op welke termijn de ontwikkelpunten gerealiseerd kunnen worden. Het rapport kan als startdocument dienen om iemand tijdens zijn inwerktraject in de nieuwe functie te begeleiden. Als u besluit om een kandidaat niet in een nieuwe functie aan te stellen kan het rapport als uitgangspunt dienen om iemand in zijn huidige functie verder te ontwikkelen. In overleg 1 dagdeel 1.250,- per kandidaat Bel

22 Online Talent Zelfonderzoek Voor medewerkers met de vraag: Ik wil mijzelf persoonlijk ontwikkelen in het werk, maar wat zijn mijn talenten? Met dit online onderzoek gaat u aan de slag om antwoorden te krijgen op de volgende vragen: wat is mijn unieke kracht; over welke kwaliteiten beschik ik; welke talenten kan ik ontwikkelen. Zelfregie is een uitgangspunt bij het uitvoeren van dit online assessment. U bepaalt wie u bij uw assessment betrekt en wie welke resultaten te zien krijgt. De achterliggende gedachte is dat u uiteindelijk zelf verantwoordelijk bent voor uw ontwikkeling. Na een telefonische intake door een assessmentpsycholoog gaat u in een online omgeving aan de slag met tests, vragenlijsten en reflectieopdrachten om uw capaciteiten in kaart te brengen. U vult onder andere een vragenlijst in over uw talenten en u nodigt anderen in uw directe omgeving uit om deze vragenlijst over uw talenten ook in te vullen. Zo verzamelt u waardevolle feedback uit de omgeving. Alles wordt bijgehouden in uw digitale dossier. U draait zelf de rapporten uit, en kan daar een aanvulling op schrijven. Tijdens het traject kunt u een voortgangsgesprek en een bespreking met de psycholoog aanvragen; hij geeft een toelichting bij uw testresultaten en treedt op als coach die u een spiegel voor zal houden. Uw doelen staan in dit gesprek centraal. U kunt meer inzicht krijgen in de resultaten van uw online onderzoeken en opdrachten. En u kunt de feedback die u verzameld heeft bespreken. Er wordt nader ingegaan op de vraag waar u écht goed in bent en hoe u deze kwaliteiten het beste kunt benutten. Wat gaat het Opleidingsinstituut Wij zorgen ervoor dat u toegang krijgt tot online tests, vragenlijsten en opdrachten waarmee u zelf stappen kunt zetten met betrekking tot uw ontwikkelvragen. Een assessmentpsycholoog analyseert met u de resultaten van uw onderzoek. En hij coacht u bij het verdiepen van uw antwoorden op uw ontwikkelvragen. Dit Talent Zelfonderzoek is een goede keuze wanneer u zich in uw werk verder wil ontwikkelen. Met een duidelijk beeld voor ogen van uw talenten en kwaliteiten, kunt u zich ontwikkelen doordat u zichzelf gerichter positief kan inzetten en beter kan presenteren op uw werk. Zo haalt u meer voldoening uit uw werk. Gesprekken met assessmentpsycholoog in overleg 675,- per persoon Bel

23 Online Loopbaan Zelfonderzoek Voor medewerkers met de vraag: Ik wil wat anders, maar welk richting past bij mij? Met dit online onderzoek gaat u aan de slag om antwoorden te geven op de volgende vragen: welke loopbaanrichting past goed bij mij; welke volgende loopbaanstappen zijn zoal mogelijk om mijzelf te ontwikkeling in die richting. Zelfregie is een uitgangspunt bij het uitvoeren van dit online assessment. U bepaalt wie welke testresultaten te zien krijgt. De achterliggende gedachte is dat u uiteindelijk zelf verantwoordelijk bent voor uw ontwikkeling en loopbaan. Na een telefonische intake met een assessmentpsycholoog gaat u in een online omgeving aan de slag. Eerst maakt u een profiel op basis van uw persoonlijkheid, drijfveren en teamrollen. Daarna verheldert u met vragenlijsten en opdrachten uw ideeën en voorkeuren over werken in het algemeen en de verschillende arbeidsgebieden. Vervolgens bespreekt u met de psycholoog de uitkomsten om zo tot een nieuwe kijk op uw toekomstige loopbaan te komen. Hierna staat, als u daaraan behoefte heeft, de vacature zoekmachine tot uw beschikking. Dit is een tool om snel vacatures op te sporen. U krijgt voorbeelden van mogelijke volgende loopbaanstappen. De informatie die uit het online assessment naar voren is gekomen gebruikt u om tot de juiste zoekopdrachten te komen. Wat gaat het opleidingsinstituut Datum Wij zorgen ervoor dat u toegang krijgt tot de online omgeving waarin u opdrachten en vragenlijsten maakt. Een assessmentpsycholoog analyseert met u de resultaten van uw onderzoek. Daarna krijgt u toegang tot de vacature zoekmachine. Dit Loopbaan Zelfonderzoek is een goede keuze wanneer u een eerste verkenning wil doen naar een volgende loopbaanstap. Zonder dat dit nu direct heel veel tijd en energie kost. Met een duidelijk toekomstbeeld van uw loopbaan voor ogen kunt u makkelijker de eerste stappen in die richting gaan plannen en zetten. Gesprek met assessmentpsycholoog in overleg 575,- per persoon Bel

24 In- en doorstroom Selectie Assessment voor leidinggevende en staffuncties Voor interne en externe kandidaten voor verschillende leidinggevende en staffuncties op mbo / mbo+ / hbo / academisch niveau, zoals: teamleider beveiliging, coördinator arbeid, hoofd veiligheid, hoofd facilitaire zaken, hoofd facilitaire zaken en technische dienst, hoofd algemene zaken, hoofd algemene zaken/juridisch medewerker, hoofd bureau managementondersteuning, afdelingshoofd, hoofd bibliotheek, onderwijs en sport, leidinggevende algemeen, medewerker kwaliteit, medewerker planning en controle, geestelijk verzorger, secretaris, juridisch medewerker, businesscontroller en behandelcoördinator. Hoe weet ik snel of een kandidaat alle benodigde competenties bezit en geschikt is voor een bepaalde functie? Wat gaat het Opleidingsinstituut U bespreekt met een selectiepsycholoog van het de unit Werving & Selectie het gewenste functieprofiel; de selectiecriteria; op welke manier de competenties in kaart worden gebracht; tegen welke meetlat deze worden afgezet; wat het doel is van het assessment en op welk moment in het selectietraject deze wordt ingezet. Onze valide onderzoeksinstrumenten zorgen dat de competenties van uw kandidaten op uniforme wijze en op basis van objectieve criteria worden onderzocht. Wat is een Selectie Assessment? In dit assessment worden de kwaliteiten van uw medewerker voor een bepaald functieprofiel onderzocht. Dit assessment bestaat uit een capaciteitenmeting, persoonlijkheids-onderzoek, drijfverenonderzoek, psychologisch interview en enkele praktijksimulaties. Na afloop van het assessment worden direct de behaalde resultaten in een persoonlijk gesprek aan de kandidaat teruggekoppeld. Tijdens deze terugkoppeling staat voorop dat de resultaten voor de kandidaat herkenbaar zijn. Er zijn drie adviezen mogelijk: ongeschikt, geschikt of geschikt-onder-voorbehoud. Bij het advies geschikt-onder-voorbehoud wordt aangegeven welke competenties de kandidaat nog verder dient te ontwikkelen voordat hij geschikt is voor de functie. De selectiepsycholoog schrijft een rapportage en stuurt die naar de kandidaat. Als de medewerker daarvoor toestemming heeft gegeven sturen wij u de rapportage. Het Selectie Assessment doet een uitspraak over de geschiktheid van uw kandidaat voor een bepaalde functie en ondersteunt zo uw selectiebeslissing. In de rapportage van een kandidaat met advies geschikt of geschikt-ondervoorbehoud staan zijn ontwikkelpunten. De psycholoog geeft advies over hoe de kandidaat deze punten kan verbeteren, denk aan begeleiding, intervisie, opleiding of training. Door u bewust te zijn van de kwaliteiten en aandachtspunten van uw kandidaat, kunt u hem beter begeleiden tijdens een inwerk- of ontwikkeltraject. 24

25 In overleg 1 dag 1.750,- per kandidaat Zie paragraaf Algemene informatie assessments of bel

26 Ontwikkel Assessment Voor executieven, leidinggevenden en stafmedewerkers op mbo+ / hbo / academisch niveau. Welke kwaliteiten en talenten hebben mijn huidige medewerkers eigenlijk? Hoe kan ik mijn personeel optimaal benutten? Welke doorgroeimogelijkheden hebben mijn medewerkers? In welke functie kan mijn medewerker eventueel ook goed tot zijn recht komen? Wat gaat het Opleidingsinstituut U bespreekt met een assessmentpsycholoog van de unit Werving & Selectie of er sprake is van een specifiek functieprofiel; welke competenties u graag in kaart ziet gebracht; op welk moment in het ontwikkeltraject het assessment wordt ingezet. Onze valide onderzoeksinstrumenten zorgen dat de competenties van uw medewerkers op uniforme wijze en op basis van objectieve criteria worden onderzocht. Het assessment doet géén uitspraak over de geschiktheid van een medewerker voor een bepaalde functie. Wat is een Ontwikkel Assessment? In dit assessment worden de kwaliteiten van uw medewerker in de breedte onderzocht, al dan niet aan de hand van een bepaald functieprofiel. De sterke en zwakke punten, en talenten worden in beeld gebracht en de selectiepsycholoog geeft advies op welke wijze deze punten verbeterd of ontwikkeld kunnen worden, denk aan coaching, intervisie, training of opleiding. Het assessment bestaat uit reflectieopdrachten, capaciteitenmeting, persoonlijkheidsonderzoek, drijfverenonderzoek, psychologisch interview en enkele praktijksimulaties. Na afloop van het assessment worden direct de behaalde resultaten in een persoonlijk gesprek aan de kandidaat teruggekoppeld. Tijdens deze terugkoppeling staat voorop dat de resultaten voor de kandidaat herkenbaar zijn. De selectiepsycholoog schrijft een rapportage en stuurt die naar de kandidaat. Als de kandidaat daarvoor toestemming heeft gegeven sturen wij u de rapportage. Dankzij het Ontwikkel Assessment weet u snel wat uw medewerker kan, hoe u uw hem nog beter kunt inzetten en welke loopbaanmogelijkheden hij heeft. Als het assessment is gekoppeld aan het functieprofiel van de huidige functie van de medewerker, dan geeft het u inzicht in welke competenties uw medewerker nog verder kan ontwikkelen. Als het assessment is gekoppeld aan een functieprofiel van een mogelijk toekomstige functie van de medewerker, dan geeft het u inzicht in welke competenties de medewerker nog moet ontwikkelen om op den duur aan het profiel van de functie te voldoen. Als het assessment niet is gekoppeld aan een functieprofiel, dan kunnen de resultaten het uitgangspunt vormen voor een loopbaangesprek. Tevens geeft de psycholoog advies over hoe de medewerker zijn aandachtspunten kan verbeteren en zijn talenten verder kan ontwikkelen, denk aan begeleiding, intervisie, opleiding of training. Het gaat om handreikingen. 26

27 Door u bewust te zijn van de kwaliteiten en aandachtspunten van uw medewerker, kunt u hem goed coachen tijdens een ontwikkeltraject. Datum In overleg 1 dag 1.750,- per kandidaat Zie paragraaf Algemene informatie assessments of bel

28 Carrièrebeweging Assessment Voor executieven, leidinggevenden en stafmedewerkers. Hoe kan ik mijn personeel optimaal benutten en loopbaankansen bieden? Kan deze medewerker een andere functie aan en wat moet hij nog ontwikkelen? Wat gaat het Opleidingsinstituut Wat is een Carrièrebeweging Assessment? Datum Na overleg met u en de kandidaat wordt een assessment op maat samengesteld. En in de loop van de assessmentdag wordt op onderdelen het assessment nader toegesneden op de betreffende kandidaat. Het Carrièrebeweging Assessment geeft een volledig beeld van het huidige functioneren van de kandidaat en zijn mogelijke loopbaanontwikkeling. Drie vragen staan hierbij centraal: Wie ben ik (persoonlijkheid en rol binnen een team)? Wat wil ik (interesses in werkgebieden)? Wat kan ik (competenties en talenten)? Met het beantwoorden van de vragen krijgt de kandidaat een compleet beeld van zijn persoonlijkheid, interesses en kwaliteiten. Op basis van de testresultaten en zijn eigen bevindingen geeft een assessmentpsycholoog advies over potentiële loopbaanrichtingen en/of ontwikkeltrajecten. Reflectieopdrachten, vragenlijsten over werk en werkgebieden en diverse psychologische tests vormen het startpunt; tijdens een diepte-interview gaan we nader in op de resultaten. Met praktijksimulaties brengen we bovendien sterke en zwakke punten van het gedrag in beeld. Na afloop van het assessment worden direct de uitkomsten in een persoonlijk gesprek aan de kandidaat teruggekoppeld. Tijdens deze terugkoppeling staat voorop dat de resultaten voor de kandidaat herkenbaar zijn. De psycholoog schrijft een rapportage en stuurt die naar de kandidaat. Als de kandidaat daarvoor toestemming heeft gegeven sturen wij u de rapportage. Met het Carrièrebeweging Assessment krijgt u een objectief oordeel over de kennis en kunde van uw medewerker en u krijgt een beeld van zijn interesse en motivatie tot verder groeien. Het assessment heeft een meerwaarde aan het begin van een loopbaantraject, wanneer een werknemer op eigen initiatief of gedwongen op zoek is naar een andere functie. In overleg 1 dag 1.900,- per kandidaat Zie paragraaf Algemene informatie assessments of bel

29 Algemene informatie assessments Het Opleidingsinstituut heeft drie assessments: Selectie Assessment Ontwikkel Assessment Carrièrebeweging Assessment Kwaliteit De selectie- en assessmentpsychologen van de unit Werving & Selectie zijn geregistreerd bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en werken volgens de Beroepscode van het NIP. Voor kandidaten betekent dit dat zij recht hebben op het advies en de inhoud van het assessmentrapport. Bovendien krijgt de opdrachtgever alleen met toestemming van de kandidaten de resultaten van het assessment te zien. De resultaten worden na afloop met de kandidaat en u als opdrachtgever geëvalueerd. De testdocumentatie is uitgebreid en gecertificeerd. De kwaliteit van onze dienstverlening wordt elke twee jaar door een onafhankelijk instituut onderzocht. Uw voordeel Een Selectie Assessment, Ontwikkel Assessment of Carrièrebeweging Assessment laten uitvoeren door het Opleidingsinstituut levert u diverse voordelen op: Financieel voordeel Alle producten worden tegen kostprijs geleverd. Kwaliteitsvoordeel Vanwege onze DJI-specifieke ervaring, kennis en kunde, kan het Opleidingsinstituut goed inspelen op specifieke en actuele vragen uit het veld. Omdat de psychologen DJIcollega s zijn, kennen zij de werkomgeving goed. Hierdoor zijn alle assessmentonderdelen optimaal op de DJI-doelgroep afgestemd. Integraal dienstverleningspakket Het Opleidingsinstituut heeft specialisten in huis op het gebied van onderzoek, opleidingen en werkbegeleiding. Door de koppe- ling van diensten, krijgt u een compleet pakket van selectie en formulering van ontwikkelpunten tot en met scholing, training en coaching on the job. Hoe is een assessment opgebouwd? Alle assessments zijn op eenduidige en logische wijze opgebouwd. Hierdoor hebt u snel duidelijkheid over de procedure en garanderen wij een uniforme behandeling van personeel. Bij een assessment worden onderstaande stappen doorlopen. Voorafgaand aan het assessment: 1 Functieanalyse Voorafgaand aan elk Selectie en Ontwikkel assessment analyseert een psycholoog het betreffende functieprofiel. In overleg met u kunnen we aanvullende competenties in het functieprofiel opnemen of extra gewicht toekennen aan bepaalde competenties, afhankelijk van de locatie en specifieke omstandigheden. Door middel van deze functieanalyse wordt per kandidaat gezocht naar een optimaal assessmentprogramma: waardoor helder is wat u van het assessment kunt verwachten. Start van het assessment: 2 Maken van psychologische tests, vragenlijsten en opdrachten. Veelal maakt de kandidaat thuis online al een enkele test, vragenlijst of reflectieopdracht. Een dagdeel of een hele dag assessment: 3 Maken van psychologische tests en vragen lijsten. Elk assessment begint met een capaciteitenmeting, persoonlijkheidsonderzoek en motivatieonderzoek. De instrumenten geven een globaal beeld van de competenties, de persoon en de motivatie van de kandidaat. 29

30 4 Criteriumgericht interview Met behulp van de STAR-methodiek vragen we de kandidaat naar zijn gedrag uit het verleden. De voor de functie belangrijke competenties zijn tijdens het gesprek leidend. Dankzij het interview kan een voorspelling worden gedaan over gedrag in werkgerelateerde situaties. 9 Contact opdrachtgever Als de kandidaat toestemming heeft gegeven tot inzage in de resultaten van het assessment, sturen we het rapport naar u toe. Indien gewenst bespreekt de selectiepsycholoog dan met u de uitslagen van het assessment. 5 Praktijksimulaties Praktijksimulaties geven een beeld van hoe de kandidaat in specifieke situaties zal handelen. In tegenstelling tot het criteriumgericht interview meten praktijksimulaties gedrag. Praktijksimulaties kunnen bestaan uit schriftelijke opdrachten (de post bak, een rapportage of het schrijven van een formele brief ) of uit diverse rollenspellen met een acteur. Het Opleidingsinstituut werkt met maatwerksimulaties die speciaal voor DJI zijn uitgewerkt. 6 Nabespreking met kandidaat De resultaten van het assessment worden op de testdag met de kandidaat besproken. Na afloop van het assessment: 7 Rapportage Binnen vijf werkdagen verwerkt onze psycholoog alle resultaten en bevindingen in een rapport. De kandidaat krijgt het rapport. Conform de richtlijnen van het NIP wordt toestemming gevraagd aan de kandidaat om de resultaten aan u als opdrachtgever kenbaar te maken. 8 Telefonisch bereikbaar De kandidaat kan eventuele vragen of opmerkingen over het rapport met de selectiepsycholoog bespreken. 30

31 31

32

33 31 A Basisopleidingen 55A Zorg 65A Begeleiding en communicatie 89A Integriteit 99A Recht en regelgeving Opleiding en ontwikkeling 109 Veiligheid en fysieke weerbaarheid 147 BHV 167 Leiderschap- en organisatieontwikkeling

34

35 Opleiding en ontwikkeling Basisopleidingen

36 Het palet aan basisopleidingen wordt in 2012 verder uitgebreid. Naast de bestaande trajecten voor BEWA s, PIW ers, ZBIW ers en DTH ers zijn specifieke opleidingen in voorbereiding voor Medewerkers Arbeid en Verpleegkundigen. Alle basistrajecten die het OI verzorgt volgen de beleidsontwikkelingen van DJI of de betreffende sector. Zo is in alle basisopleidingen de BHV uitgebreid van 2 naar 3 dagen en zijn de GW-trajecten MGW-proof. Nagenoeg alle basisopleidingen vormen een combinatie van functiegerichte DJImodulen en een herkenbare, competentiegerichte MBO-opleiding. Bij het samenstellen van het opleidingspakket is rekening gehouden met een goede doorstroming en eerder behaalde kwalificaties. De mogelijkheid om EVC als instrument in te zetten wordt verder onderzocht. Een schematisch overzicht van de basisopleidingen (stroomschema) voor BEWA s en PIW ers treft u als bijlage aan. Details vindt u op de betreffende pagina s. 36

37 MBO 2 Basisberoepsopleiding bewaarder Beveiliger. U draagt bij aan de veiligheid in de inrichting en zorgt dat veiligheidsvoorschriften en beveiligingsmaatregelen worden nageleefd. In de opleiding krijgt u handvatten om deze taken optimaal te kunnen uitvoeren. Direct na indiensttreding begint u met de opleiding. Afwisselend volgt u lessen en brengt u het geleerde in praktijk op de werkvloer, onder begeleiding van uw praktijkbegeleider. Naast specifieke DJIonderdelen krijgt u te maken met bredere beveiligingsmaterie. Tijdens en aan het eind van het traject legt u verschillende theoretische en praktische toetsen af. De cursus gaat verder in op de volgende vragen: Hoe voert u verschillende controle- en beveiligingswerkzaamheden uit? Wat zijn de rechten en plichten van gedetineerden? Hoe zorgt u voor een correcte rapportage? Hoe staat u gedetineerden en bezoekers te woord en wat doet u als praten niet meer helpt? Overige info Na de opleiding hebt u een breed scala aan instrumenten en vaardigheden die u bij de uitvoering van uw taak als bewaarder of complexbeveiliger kunt inzetten. Na de opleiding hebt u naast het diploma Basisberoepsopleiding bewaarder ook het landelijk erkende mbo-diploma Beveiliger niveau 2. MBOB y / Nieuwegein / 30 januari 2012 t/m 29 november 2012 MBOB y / Den Haag / 16 januari 2012 t/m 22 november lesdagen met een doorlooptijd van circa 10 maanden 8.117,- per deelnemer Landelijk erkend diploma mbo 2 Beveiliger en diploma Basisberoepsopleiding bewaarder Verplichte functiescholing Indien de inrichting over eigen judopakken beschikt, worden de deelnemers verzocht een judopak mee te nemen ten behoeve van de EZ-lessen. Is dit niet het geval, dan kan de cursist ter plekke een judopak huren voor 15,- voor de duur van de EZ-lessen. planning overige groepen volgt. 37

38 Verkorte basisberoepsopleiding bewaarder Voor pas in dienst getreden bewaarders (BEWA) / complexbeveiligers die al in het bezit zijn van het mbo 2 diploma Beveiliger. U draagt bij aan de veiligheid in de inrichting en zorgt dat veiligheidsvoorschriften en beveiligingsmaatregelen worden nageleefd. In de opleiding krijgt u handvatten om deze taken optimaal te kunnen uitvoeren. Direct na indiensttreding begint u met de opleiding. Tijdens en aan het eind van het traject legt u verschillende theoretische en praktische toetsen af. De cursus gaat verder in op de volgende vragen: Hoe voert u verschillende controle- en beveiligingswerkzaamheden uit? Wat zijn de rechten en plichten van gedetineerden? Hoe zorgt u voor een correcte rapportage? Hoe staat u gedetineerden en bezoekers te woord en wat doet u als praten niet meer helpt? Overige info Na de opleiding hebt u een breed scala aan instrumenten en vaardigheden die u bij de uitvoering van uw taak als bewaarder of complexbeveiliger kunt inzetten. Na de opleiding hebt u het diploma Basisberoepsopleiding bewaarder. BEJO y / Nieuwegein / 23 januari 2012 t/m 19 maart lesdagen met een doorlooptijd van 7 weken 5.884,- per deelnemer Vooropleiding: mbo 2 Beveiliger Diploma Basisberoepsopleiding bewaarder Verplichte functiescholing Indien de inrichting over eigen judopakken beschikt, worden de deelnemers verzocht een judopak mee te nemen ten behoeve van de EZ-lessen. Is dit niet het geval, dan kan de cursist ter plekke een judopak huren voor 15,- voor de duur van de EZ-lessen. planning overige groepen volgt. 38

39 Mbo 2 Beveiliger voor bewaarder Voor bewaarders / complexbeveiligers met een niet-mbo-gecertificeerd BEWA diploma. Overige info U werkt aan het behalen van de Beveiliger 2-onderdelen: wettelijke kaders, beveiliging van gebouwen, waarnemen en noteren, en handelen in kritische situaties. Tijdens de lesdagen past u verschillende werkvormen toe. Verder voert u praktijkopdrachten uit. De praktijkbegeleider beoordeelt de opdrachten en tekent deze af. Verder bereidt hij u voor op het praktijkexamen. Naast de praktijkbegeleider die afkomstig is van de inrichting is er de beroepspraktijkvormingsbegeleider (BPV) vanuit het Opleidingsinstituut. Hij vormt de link tussen theorie en praktijk. Hij bespreekt uw vorderingen met de praktijkbegeleider en koppelt zo nodig zaken terug naar het Opleidingsinstituut. Met deze opleiding wordt ook u zittende bewaarder in staat gesteld de mbo-kwalificatie te behalen. De mbo-opleiding Beveiliger niveau 2 is de landelijk erkende opleiding voor beveiligers in de particuliere beveiligingsbranche. Dit diploma biedt u de mogelijkheid om bij eventuele uitstroom in deze sector aan de slag te kunnen. BEVE y / Nieuwegein / 23 januari 2012 t/m 30 oktober lesdagen met een doorlooptijd van 40 weken 2.207,- per deelnemer Vooropleiding: BEWA-diploma Landelijk erkend diploma mbo 2 Beveiliger planning overige groepen volgt. 39

Opleidingsinstituut Dienst Justitiële Inrichtingen. Aanbod 2011. Gevangeniswezen / Bijzondere Voorzieningen

Opleidingsinstituut Dienst Justitiële Inrichtingen. Aanbod 2011. Gevangeniswezen / Bijzondere Voorzieningen Opleidingsinstituut Dienst Justitiële Inrichtingen Aanbod 2011 Gevangeniswezen / Bijzondere Voorzieningen Gevangeniswezen / Bijzondere Voorzieningen Inhoudsopgave 8 Welkom 10 De kwaliteit van onze diensten

Nadere informatie

Opleidingsinstituut DJI AANBOD

Opleidingsinstituut DJI AANBOD Opleidingsinstituut Waar sta jij? sinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI DJI? Waar sta jij? Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI AANBOD 2013 Opleidingsinstituut DJI Waar

Nadere informatie

Opleidingsinstituut Dienst Justitiële Inrichtingen. Aanbod 2011. Jeugdinrichtingen / Forensische Zorg

Opleidingsinstituut Dienst Justitiële Inrichtingen. Aanbod 2011. Jeugdinrichtingen / Forensische Zorg Opleidingsinstituut Dienst Justitiële Inrichtingen Aanbod 2011 Jeugdinrichtingen / Forensische Zorg Jeugdinrichtingen / Forensische Zorg Inhoudsopgave 8 Welkom 10 De kwaliteit van onze diensten 13 Selectie-

Nadere informatie

2014 Opleidingsinstituut DJI

2014 Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut Waar sta jij? idingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI Waar sta jij? Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI a a n b o d 2014 Opleidingsinstituut

Nadere informatie

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 016

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 016 dngsinstituut Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 016 1 Verklaring afkortingen en symbolen 8 Welkom 9 Initieel 11 Medewerker 12 Basisberoepsopleiding coördinator beveiliging mbo 3 voor senior bewaarders/complexbeveiligers

Nadere informatie

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 016

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 016 dngsinstituut Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 016 1 Verklaring afkortingen en symbolen 8 8 Welkom 9 Centrale organisatie en financiering 10 Initieel 11 Medewerker 12 Basisberoepsopleiding coördinator

Nadere informatie

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 017

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 017 A A N B O D 2017 n Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 017 1 Verklaring afkortingen en symbolen 8 Welkom 9 Centrale organisatie en financiering 10 Initieel 11 Medewerker 12 Applicatie van bewaarder/complexbeveiliger

Nadere informatie

Assessment Center voor Teamleiders

Assessment Center voor Teamleiders Assessment Center voor Teamleiders Wilt u weten of uw teamleider(s) werkelijk leidinggevende(n) zijn, of bent u daarvan al overtuigd maar vraagt u zich af of hij/zij past binnen de ontwikkelingen die uw

Nadere informatie

Het Assessment Center is zeer praktisch opgezet en onze instrumenten en werkwijze zorgen ervoor dat zichtbaar wordt:

Het Assessment Center is zeer praktisch opgezet en onze instrumenten en werkwijze zorgen ervoor dat zichtbaar wordt: Inleiding Wilt u weten of uw Teamleider werkelijk een leidinggevende is, of bent u daar al van overtuigd, maar vraagt u zich af of hij/zij past binnen de ontwikkelingen die uw organisatie doormaakt? Wellicht

Nadere informatie

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013.

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013. Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam. 1. Doel Door het formeren van een managementpool wil de rechtbank: - medewerkers binnen de rechtbank, die zich onderscheiden

Nadere informatie

De ins en outs van een assessment center programma

De ins en outs van een assessment center programma assessment coaching training INFORMATIE OVEF ASSESSMENTS Paulus Potterweg 65 6562 XK Groesbeek www.md- ACT.nl IBAN NL 79INGB 0004848016 KVK 09209172 BTW NL 817474857B01 De ins en outs van een assessment

Nadere informatie

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 017

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 017 A A N B O D 2017 n Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 017 1 Verklaring afkortingen en symbolen 8 Welkom 9 Centrale organisatie en financiering 10 Initieel 11 Medewerker 12 Applicatie van bewaarder/complexbeveiliger

Nadere informatie

Kenneth Smit Consulting 1

Kenneth Smit Consulting 1 Competences Assessment is een effectieve manier om kwaliteiten en ontwikkelbaar potentieel van (nieuwe) medewerkers zeer betrouwbaar en objectief in kaart te brengen middels de inzet van professionele

Nadere informatie

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 017

Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 017 A A N B O D 2017 n Opleidingsinstituut DJI Aanbod 2 017 1 Verklaring afkortingen en symbolen 8 Welkom 9 Centrale organisatie en financiering 10 Initieel 11 Medewerker 12 Basisberoepsopleiding coördinator

Nadere informatie

Hoe kies je de juiste persoon voor de organisatie en voor een specifieke functie?

Hoe kies je de juiste persoon voor de organisatie en voor een specifieke functie? Hoe kies je de juiste persoon voor de organisatie en voor een specifieke functie? Welke ontwikkelmogelijkheden heeft de medewerker? www.chainworksopleidingen.nl 1 De kracht van assessments Wat doet ChainWorks?

Nadere informatie

Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten

Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten De Leeuw Consult Leerdam Persoonlijke kwaliteiten zijn bepalend voor succes De kwaliteiten en mogelijkheden (capaciteiten, persoonlijkheid en vaardigheden)

Nadere informatie

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES HUDSON RECRUITMENT & TALENT MANAGEMENT DE BESTE PROFESSIONALS VOOR SALES, MARKETING, HR EN GENERAL MANAGEMENT Ze zijn schaars: professionals

Nadere informatie

Reflect Personeelsadvies

Reflect Personeelsadvies Werving & Selectie 1 Reflect Personeelsadvies Reflect Personeelsadvies is een onafhankelijk adviesbureau dat zich sinds 1993 bezighoudt met loopbaanontwikkeling, individuele coaching en persoonlijke vaardigheidstrainingen.

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

2015 Opleidingsinstituut DJI

2015 Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut Waar sta jij? idingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI Waar sta jij? Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI aanbod 2015 Opleidingsinstituut DJI Waar

Nadere informatie

Steeman HRD Assessment Centers

Steeman HRD Assessment Centers Steeman HRD Wijk bij Duurstede www.steemanhrd.com info@steemanhrd.com tel: +31 (0)6 2367 1321 Steeman Human Resource Development ondersteunt individuele medewerkers, teams en organisaties bij het formuleren,

Nadere informatie

Derks & Derks adviseurs in human talent

Derks & Derks adviseurs in human talent Derks & Derks adviseurs in human talent Werving Selectie Assessment Loopbaanbegeleiding Coaching Detachering Interim HR onderzoek Gedegen Derks & Derks hanteert een gedegen aanpak met een zorgvuldig voortraject.

Nadere informatie

mt&v HR Services mt&v Assessment Services

mt&v HR Services mt&v Assessment Services mt&v HR Services Organisaties hebben ambities. Het concretiseren van de ambitie van een organisatie door middel van een heldere, missie, met concrete doelstellingen en strategie, is cruciaal voor elke

Nadere informatie

Dagdeel Een dagdeel is bij BOGO standaard 3 uur, tenzij anders vermeld in de lescyclus van de BOGO.

Dagdeel Een dagdeel is bij BOGO standaard 3 uur, tenzij anders vermeld in de lescyclus van de BOGO. BOGO Begrippenlijst en veel gestelde vragen In alfabetische volgorde vindt u begrippen die BOGO hanteert bij het aanbieden van onderwijs en uitleg over hun betekenis. Onderaan deze lijst kunt u antwoorden

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Leidinggeven Leidinggeven: Kwaliteit: Uit veel onderzoeken blijkt dat de invloed van een leidinggevende op zijn omgeving enorm is. Een goede leidinggevende haalt meer uit zijn afdeling, weet zijn medewerkers

Nadere informatie

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI december 2013

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI december 2013 Opleidingsinstituut DJI december 2013 Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI december 2013 Bij de eerste inrichtingen zijn de gedetineerden al vertrokken en daarmee wordt de uitvoering van het Masterplan

Nadere informatie

Rijnconsult & Assessments

Rijnconsult & Assessments Rijnconsult & Assessments 'Rijnconsult is in staat om in korte tijd de persoon achter de medewerker te achterhalen en die te plaatsen in de context, cultuur, structuur en ambities van de organisatie.'

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

Spaarne Personeelsontwikkeling Veterinair

Spaarne Personeelsontwikkeling Veterinair Voor het vergroten van menselijk kapitaal Spaarne Personeelsontwikkeling Veterinair Uw praktijk en personeel op een hoger niveau Spaarne Coaching Donkere spaarne 14 rd 2011 JG Haarlem Tel. 06-53123185

Nadere informatie

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Beleidsadviseur Sociaal Domein Kennis van de Overheid Beleidsadviseur Sociaal Domein Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Reflect Personeelsadvies Assessment op maat

Reflect Personeelsadvies Assessment op maat Reflect Personeelsadvies Assessment op maat Reflect Assessment 1 Reflect Personeelsadvies Reflect Personeelsadvies is een professioneel, kleinschalig adviesbureau dat sinds 1993 gericht is op het gebied

Nadere informatie

Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap

Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap in de reflectie zie je de bron Effectief Leiderschap.. een persoonlijke audit U geeft leiding aan een team, een project of een afdeling. U hebt veel kennis, u

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI juni 2013. Inleiding

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI juni 2013. Inleiding Inleiding Als gevolg van het Masterplan zal een aantal inrichtingen helaas moeten sluiten. Zij zullen hun personeel zo goed mogelijk willen ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Zoals benoemd

Nadere informatie

Niveaudrempelbepaling potentiële MCPM-studenten die niet beschikken over een hbo-/bachelordiploma

Niveaudrempelbepaling potentiële MCPM-studenten die niet beschikken over een hbo-/bachelordiploma Niveaudrempelbepaling potentiële MCPM-studenten die niet beschikken over een hbo-/bachelordiploma Inleiding De Master of Crisis and Public Order Management (MCPM) is een opleiding op masterniveau. Om tot

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de kandidaat

INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de kandidaat INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de kandidaat Centraal secretariaat: Veertien Hond 32 4003 GK TIEL T : 0344 695 900 E : info@rdta.nl I : www.rdta.nl BTW nr. NL8512.27.156B01 KvK nr. 54248671 Inhoudsopgave

Nadere informatie

dpm groep Specialist in de culturele sector Brochure Cursussen & Trainingen 2014

dpm groep Specialist in de culturele sector Brochure Cursussen & Trainingen 2014 dpm groep Specialist in de culturele sector Brochure Cursussen & Trainingen 2014 DPM groep DPM groep is al 15 jaar actief partner voor bedrijven en instellingen, met name binnen de culturele sector. Wij

Nadere informatie

MF Groep. HR-diensten

MF Groep. HR-diensten MF MF Groep HR-diensten Over MF Groep MF Groep ondersteunt bedrijven in Noord-Nederland met een brede personele dienstverlening, gericht op uitzenden, payroll, detacheren, werving & selectie, poolmanagement,

Nadere informatie

LMD brandweer. Toelatingsprocedure

LMD brandweer. Toelatingsprocedure LMD brandweer Toelatingsprocedure Toelatingsprocedure brandweer van kandidaat naar deelnemer Als leidinggevende bij de brandweer functioneer je in een turbulente omgeving. Het lijkt wel of de veranderingen

Nadere informatie

Medezeggenschap verzilveren

Medezeggenschap verzilveren Steven van Slageren Medezeggenschap verzilveren 2 maart 2010 OR-ervaring niet meenemen in je loopbaan is een vorm van kapitaalsvernietiging Medezeggenschap verzilveren Stappenplan/spoorboekje/handleiding:

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Informatieblad Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Waarom kiezen voor ccb groep? In 3 dagen uw diploma adembescherming voor de bedrijfshulpverlener van het NIBHV behalen vaardigheden

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Coördinator Beveiliging

Coördinator Beveiliging Coördinator Beveiliging Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

De beoordeling en niveau bepaling van instromers voor de opleiding tot GGZ- Verpleegkundig Specialist

De beoordeling en niveau bepaling van instromers voor de opleiding tot GGZ- Verpleegkundig Specialist De beoordeling en niveau bepaling van instromers voor de opleiding tot GGZ- Verpleegkundig Specialist Achtergrond Vanuit de GGZ-VS opleiding is behoefte aan een instroom assessment voor studenten die geen

Nadere informatie

Zelfevaluatie Kwaliteitslabel Sociaal Werk

Zelfevaluatie Kwaliteitslabel Sociaal Werk Zelfevaluatie Kwaliteitslabel Sociaal Werk Kerngegevens Gegevens organisatie Gegevens zelfevaluatie Naam en adres organisatie Zelfevaluatie ingevuld op [Datum] Scope [werkzaamheden, onderdelen en locaties

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP)

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Zorg met een breed palet aan leiderschapsskills voor een stevige basis als toekomstig leidinggevende Voor wie Iedereen die geen leidinggevende is, maar wel de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI 8 september 2014 Inhoud Weer vol in bedrijf! Cedeo-erkenning is beloning en prikkel VWNW: Juiste bagage voor een nieuwe baan Train-de-trainer-traject in België Opleidingsinstituut

Nadere informatie

Baas in eigen loopbaan

Baas in eigen loopbaan maart 2014 Training zet medewerkers in beweging Baas in eigen loopbaan 1. Inleiding Is de loopbaanontwikkeling en mobiliteit van de medewerkers een belangrijk thema in uw organisatie of samenwerkingsverband?

Nadere informatie

Assessment en loopbaanontwikkeling

Assessment en loopbaanontwikkeling Assessment en loopbaanontwikkeling Assessment Beter inzicht in uw menselijk kapitaal Onze visie Wij zien assessments als het meest betrouwbare instrument om talenten en ontwikkelpunten van individuele

Nadere informatie

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) FONTYS HOGESCHOLEN Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI)

Informatieblad. Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Informatieblad Opleiding beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) Waarom kiezen voor ccb groep? In 1,5 dagen uw diploma Beheerder brandmeldinstallatie behalen interactief lesprogramma met veel ruimte voor

Nadere informatie

EVC Erkennen van Verworven Competenties. EVC Quickscan NCOI Opleidingsgroep

EVC Erkennen van Verworven Competenties. EVC Quickscan NCOI Opleidingsgroep EVC Erkennen van Verworven Competenties EVC Quickscan NCOI Opleidingsgroep Inleiding EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties. Met kennis en ervaring die u op uw werkplek of mogelijk zelf in privé

Nadere informatie

Op weg voor mensen en werk

Op weg voor mensen en werk Op weg voor mensen en werk uitzenden outplacement re-integratie loopbaanadvies www.personeelsned.nl Wie is PersoneelsNed PersoneelsNed zorgt voor mensen èn werk. Een tweeledige en belangrijke doelstelling!

Nadere informatie

PORTFOLIO MEETPLANLEIDER

PORTFOLIO MEETPLANLEIDER PORTFOLIO MEETPLANLEIDER Werkzaam bij de brandweer Status Het format van dit portfolio is vastgesteld door de deelprojectgroep Kwaliteitsinstrumenten van het project Kwaliteit Brandweerpersoneel in juni

Nadere informatie

Reflectieonderzoek Informatie voor deelnemers

Reflectieonderzoek Informatie voor deelnemers Reflectieonderzoek Informatie voor deelnemers Voorwoord Beste kandidaat, Je gaat binnenkort deelnemen aan een reflectieonderzoek. In deze informatiebrochure kun je lezen wat je kunt verwachten van een

Nadere informatie

LMD brandweer. Kansen voor ontwikkeling en doorgroei

LMD brandweer. Kansen voor ontwikkeling en doorgroei LMD brandweer Kansen voor ontwikkeling en doorgroei LMD brandweer kansen voor ontwikkeling en doorgroei Als leidinggevende bij de brandweer heb je een bijzondere en veelzijdige baan. Je werkt in een snel

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Regisseur van wijkzorg Verstand van Zorg Omslag nodig in denken én doen Regisseur van wijkzorg Wat kunt u nog zelf? Dát bepaalt de benodigde zorg in onze nieuwe

Nadere informatie

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT DOEL Aangemelde en toekomstige BBL studenten die geen werkplek hebben kunnen 1 à 2 onderwijsperioden na aanmelden starten aan de opleiding doordat ze (met hulp van

Nadere informatie

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus)

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) De Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV er) is onmisbaar in de zorg en u wilt uw EVV er de juiste kennis en vaardigheden meegeven.

Nadere informatie

Toezicht en Handhaving:

Toezicht en Handhaving: HR services Toezicht en Handhaving: People make Senze... Dat is waar Senze voor staat. Sinds de oprichting van Senze als trainings- en adviesbureau staan mensen en hun ontwikkeling centraal in onze dienstverlening.

Nadere informatie

evc ervaringscertificaat laat zien wat je waard bent!

evc ervaringscertificaat laat zien wat je waard bent! evc ervaringscertificaat laat zien wat je waard bent! wat is evc? iedereen leert in verschillende situaties elke dag bij; op het werk, op school of gewoon thuis. het is voor werkgevers hierdoor vaak niet

Nadere informatie

Het oogsten van ervaring van medewerkers van het wabo-werkveld

Het oogsten van ervaring van medewerkers van het wabo-werkveld Het oogsten van ervaring van medewerkers van het wabo-werkveld Inleiding Om de kwaliteit van de uitvoering van de wabo-taken te verhogen zijn kwaliteitscriteria opgesteld. Daarin staan onder andere eisen

Nadere informatie

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Supplement f. Functie procesmanager multidisciplinair oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 3 sub f Besluit personeel

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

FINMORE. drs Paul Olie. Kwaliteit en expertise bij het invullen. van financieel administratieve functies

FINMORE. drs Paul Olie. Kwaliteit en expertise bij het invullen. van financieel administratieve functies INTERIM MANAGEMENT & Kwaliteit en expertise bij het invullen RECRUITMENT Een assessment levert een completer beeld op van drs Paul Olie een kandidaat en ondersteunt de besluitvorming van financieel administratieve

Nadere informatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeurs in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie

Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeurs in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Algemeen Reglement van de Certificering voor instructeurs in het toepassingsgebied van de bedrijfsnoodorganisatie Nederlands Instituut BedrijfsnoodOrganisatie Versie 3: Maart 2015 Inhoudsopgave 1. Samenvatting...

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de opdrachtgever

INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de opdrachtgever INFORMATIE BROCHURE van: ASSESSMENTS Voor de opdrachtgever Centraal secretariaat: Veertien Hond 32 4003 GK TIEL T : 0344 695 900 E : info@rdta.nl I : www.rdta.nl BTW nr. NL8512.27.156B01 KvK nr. 54248671

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Zap-Q Certificatietraining

Zap-Q Certificatietraining Zap-Q Certificatietraining Zap-Q Certificatietraining Haal alles uit Zap-Q met de certificatietraining. Leer over alle ins-en-outs, maak optimaal gebruik van de Zap-Q persoonlijkheidsvragenlijst. Wilt

Nadere informatie

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Beschrijving PCDi- match is een web- based applicatie van CRINNOS waarmee de testresultaten van een via het Internet afgenomen

Nadere informatie

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO Handleiding voor de kandidaat Bijgewerkt: 19 maart 2013 1 Contactgegevens: WFTNIVO Villawal 11 3432 NX Nieuwegein Tel. 030 6023075 info@wftnivo.nl www.wftnivo.nl

Nadere informatie

WEB Consult vzw WEB Steenweg op Tielen 70 2300 Turnhout Voor meer info en inschrijven: Greet Raeymaekers greetr@websweb.

WEB Consult vzw WEB Steenweg op Tielen 70 2300 Turnhout Voor meer info en inschrijven: Greet Raeymaekers greetr@websweb. Open aanbod trainingen WEB Consult 2009 WEB Consult vzw WEB Steenweg op Tielen 70 2300 Turnhout Voor meer info en inschrijven: Greet Raeymaekers greetr@websweb.be 014 46 27 19 Wie is WEB Consult? Vanuit

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV

Informatieblad. Opleiding ploegleider BHV Informatieblad Opleiding ploegleider BHV Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving) inpandig

Nadere informatie

Post-hbo cursus Jobcoach

Post-hbo cursus Jobcoach Post-hbo cursus Jobcoach Voor veel mensen met een arbeidshandicap is terugkeer naar betaald werk geen optie. Aan de zijlijn van de samenleving staan echter ook niet. Een jobcoach helpt om een passende

Nadere informatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie pagina 1 4 Profiel praktijkopleider Norm Een praktijkopleider speelt in het leerbedrijf een cruciale rol in het succesvol opleiden van onderwijsdeelnemers tot goed geschoolde vakmensen. Het is daarom dat

Nadere informatie

Werkzaam bij de brandweer

Werkzaam bij de brandweer PORTFOLIO DOCENT Werkzaam bij de brandweer Status Het format van dit portfolio is vastgesteld door de deelprojectgroep Kwaliteitsinstrumenten van het project Kwaliteit Brandweerpersoneel in juni 2009.

Nadere informatie

COACHING & WERKPLEKBEGELEIDING

COACHING & WERKPLEKBEGELEIDING COACHING & WERKPLEKBEGELEIDING MANAGEMENT TRAINING Pieterman & Partners COACHING & WERKPLEKBEGELEIDING RESULTAAT Concreet inzicht in het vaardigheidsniveau van elke individuele medewerker. Handvatten om

Nadere informatie

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging De kortste weg naar een passende baan Uw functie bij Van Oord komt te vervallen en u moet op zoek naar een nieuwe baan. Deze

Nadere informatie

Zap-Q Certificatietraining

Zap-Q Certificatietraining Zap-Q Certificatietraining Zap-Q Certificatietraining Haal alles uit Zap-Q met de certificatietraining. Leer over alle ins-en-outs, maak optimaal gebruik van de Zap-Q persoonlijkheidsvragenlijst. Wilt

Nadere informatie

kwaliteit snelheid gemak

kwaliteit snelheid gemak Compleet platform van online assessmentinstrumenten Tests die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen Volledig in eigen beheer te gebruiken Praktisch bruikbare testrapportages Met HFMtalentindex brengt

Nadere informatie

Training Fact Finding

Training Fact Finding Training Fact Finding Algemeen Samen met een collega-trainer, Bregje De Lannoy-Walenkamp, is een nieuwe training ontwikkeld die wij Fact Finding hebben genoemd. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van mogelijk

Nadere informatie

dit gaat over mij en mijn vak het is snel en gemakkelijk en je ziet wat je hebt bereikt

dit gaat over mij en mijn vak het is snel en gemakkelijk en je ziet wat je hebt bereikt nieuw in mijn functie, had ik snel en goed overzicht wat er speelde in mijn team ik heb met COSMO in kaart waar ik zelf voor sta we zien een grote groei van de ontwikkelingen in de teams nu hebben we veel

Nadere informatie

Soa Aids Nederland. Competentieprofiel MI-coach binnen de soa-bestrijding

Soa Aids Nederland. Competentieprofiel MI-coach binnen de soa-bestrijding Soa Aids Nederland Competentieprofiel MI-coach binnen de soa-bestrijding Competentieprofiel MI-coach binnen de soa-bestrijding Amsterdam, april 2011 Inhoud Introductie/inleiding 7 1. MI-coaching en randvoorwaarden

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

PROFIELEN MOBILITEITSADVISEURS

PROFIELEN MOBILITEITSADVISEURS PROFIELEN MOBILITEITSADVISEURS PROFESSIONALS LINDE BREUNIS TRUUS DE KONING-STOLKER ANNELOES DE WIJN ARIE-PAUL EIJKELENBOOM Onze adviseurs kennen Rotterdam goed. Zij wonen in Rotterdam, hebben gewerkt bij

Nadere informatie

Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Hulpverleningsvariant

Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Hulpverleningsvariant Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Hulpverleningsvariant Den Dolder, maart 18 Versie: 3 Auteur(s): Anna Hulsebosch Het programma en de bijbehorende opleiding TOPs! is een cognitief gedragstherapeutisch

Nadere informatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie

Xcellent. in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xcellent in performance ontwikkeling van mens en organisatie Xpertise Xpert Xact Xcellent + Xpertise Een geslaagd opleidingstraject begint met kennis. Onze kennis, maar ook die van u. P3transfer heeft

Nadere informatie

van harte & lingsma Kiezen delen

van harte & lingsma Kiezen delen Kiezen delen 02 03 Persoonsgerichte assessments Wie zijn de mensen die het verschil maken binnen jouw organisatie? Wat zijn de raakvlakken tussen hun ambities en de koers van de organisatie? Wat inspireert

Nadere informatie

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Mobiliteitstrajecten Bezoekadres: Matchcare HRS Edisonbaan 14E 3439 MN Nieuwegein Postadres: Postbus 732 3430 AS Nieuwegein Telefoon:

Nadere informatie

Assessments voor medisch specialisten

Assessments voor medisch specialisten Assessments voor medisch specialisten De juiste match De specialist draagt de medische eindverantwoordelijkheid voor de patiënt. Dat is een belangrijke en soms zware taak. Daarnaast verandert het zorglandschap

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ONDERWIJS- & ONDERZOEKSONDERSTEUNING VAARDIGHEIDSDOCENT VERSIE 3 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ONDERWIJS- & ONDERZOEKSONDERSTEUNING VAARDIGHEIDSDOCENT VERSIE 3 APRIL 2017 Vaardigheidsdocent Doel Ontwikkelen en verzorgen van buiten de kaders van de wetenschappelijke onderwijsonderdelen maar binnen de kaders van het beleid van de instelling, faculteit, opleidingsinstituut,

Nadere informatie

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse?

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Training Training Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in een training van HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op.

Nadere informatie