Schakelen, besturen en communiceren eenvoudig ea y

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schakelen, besturen en communiceren eenvoudig ea y"

Transcriptie

1 Building Automation Indutrial Automation Sytem Product Information Schakelen, beturen en communiceren eenvoudig ea y tuurrelai eay400, 600, 800 Bildgröe 210 x 118,5 mm 222 Logo 17 x 17 mm Think future. Switch to green.

2 eay familie Starten en beturen eenvoudig ea y Het nieuwe tuurrelai eay800 verenigt veel eigenchappen van een PLC met de bekende eenvoudige verwerking van de eay. Hij vormt amen met de tuurrelai eay400 en eay600 een compleet yteem met gezamenlijke toebehoren, oftware en bediening, voor intelligente oploingen in machinebeturingen, intallatie en gebouwen. Snel in gebruik genomen. Tijden gebruik of in de tetfae kunt u in het troomkringchema de afloop van de beturing volgen. Dit maakt de inbedrijfname eenvoudiger, neller en veiliger. Alle leden van de eay-familie hebben deze functie. Plaat beparen Voor eay i overal plaat. Met een kapmaat van 45 mm zijn toepaingen in groepenkaten, machinebeturingen en intallatieverdeler geen probleem. Daarnaat gebruikt het eay tuurrelai maar een fractie van de ruimte van de vele conventionele componenten en chakelmateriaal die hij vervangt. eay- één voor alle Een tuurrelai uit de eay familie biedt de gebruiker altijd 3 varianten voor verchillende toepainggebieden. AC uitvoering met potentiaalvrije relaiuitgangen en DC uitvoeringen met naar keuze relai- of tranitoruitgangen. Het panningbereik van de ingangignalen i altijd gelijk aan de voedingpanning. Het eay tuurrelai i volledig bruikbaar bij temperaturen van 25 tot +55 C.

3 3 Tekenen in plaat van bedraden Schakelchema zijn de bai van alle elektrotechniche intallatie. In de praktijk worden intallatie amen gebouwd door het chakelmateriaal met elkaar te bedraden. Bij het tuurrelai eay gaat de opbouw eenvoudiger door middel van de bedieningtoeten, of met de comfortabele eay oft. Eenvoudige menutructuur in 5 rep. 10 talen vereenvoudigen de intelling. Dit bepaart tijd, montage- en bedradingkoten. Hierdoor i eay uw partner in beturingen en intallatie. Stuurrelai eay400 Acht ingangen, vier relai- of tranitoruitgangen. Bij alle DC uitvoeringen zijn twee ingangen ook te gebruiken al analoge ingang. De eay 400 heeft de mogelijkheid van 41 troomkringen met 3 contacten en 1 uitgang per troomkring. Stuurrelai eay600 Twaalf ingangen, ze relai- of acht tranitoruitgangen. Bij alle DC uitvoeringen zijn twee ingangen ook te gebruiken al analoge ingang. De eay600 heeft de mogelijkheid van 121 troomkringen met 3 contacten en 1 uitgang per troomkring. In het diplay kunnen 8 willekeurige tekten met 48 teken per tekt getoond worden. Indien gewent zijn per tekt twee variabelen van bijvoorbeeld een bouwteen te tonen, waardoor de gebruiker meldingen en waarden direct kan aflezen. Stuurrelai eay800 Twaalf ingangen, ze relai- of acht tranitoruitgangen. Bij alle DC uitvoeringen zijn vier ingangen ook te gebruiken al analoge ingang, en naar keuze 1 analoge uitgang. De eay 800 heeft de mogelijkheid van 256 troomkringen met 4 contacten en 1 uitgang per troomkring. In het diplay zijn 32 willekeurige met per tekt 64 teken mogelijk. Per tekt zijn meerdere variabelen op willekeurige plaaten mogelijk, waardoor de gebruiker meldingen en waarden direct kan aflezen. Het tellen van nelle ignalen, frequentie meten of incrementaalwaarden verwerken zijn geen probleem voor de eay800. Rekenen, data oplaan of over het netwerk NET communiceren, eenvoudig eay.

4 eay toepaing ea y zet uw producten in het juite licht MO-FR ON 08:40 A OFF 19:30 + Etalageverlichting: Automatich, daglichtafhankelijk en tijdgetuurd chakelen van de verlichting. Uw producten in het juite licht. Activeren van de verlichting in geval van nood of al toevalfunctie. Programmabeveiliging door wachtwoord Voeding- en ingangpanning 100 tot 240V AC. Direct chakelen van de belating via relai uitgangen. X S TRG T1 RES + Gebouwverlichting: Het in- en uitchakelen van de verlichting i door pul relai centraal en decentraal mogelijk. Een tijdgetuurd uitchakelignaal biedt mogelijkheden voor centraal uitchakelen van de verlichting en energiebeparing. Een baiapparaat tuurt max. 12 onafhankelijke verlichtinggroepen. Comfortverlichting, centrale verlichting, trappenhuiverlichting zijn o.a. mogelijkheden. Inbouw in laagpanningverdeler door 45mm kapmaat, breedte gelijk aan 4, 6, 8 of 12 intallatieautomaten. A 01 GT + I F I Kaen: Daglicht- en temperatuuronafhankelijke beturing van verwarming, ventilatie, beregening en verlichting. Meten en verwerken van maximaal 4 analoge waarden zoal temperatuur, vochtigheid of verlichting. Verwerken, vergelijken, tonen en ignaleren van de analoge waarden door rekenkundige functie en analoge uitgang. Intellen van de gewente waarde direct op de eay. Handmatig ingrijpen via externe chakelaar of met een van de 4 geïntegreerde curorknoppen i altijd mogelijk.

5 eay toepaing 5 ea y in de indutrie Tranport toepaingen: Omgevingtemperatuur van 25 tot +55 C voor alle eay relai maken bijvoorbeeld toepaingen buiten, op vrachtauto enz. mogelijk. eay zonder diplay en knoppen verlagen de koten en verhinderen onbevoegde bediening. Een LED ignaleert de bedrijftoetand. Verwerking van bijvoorbeeld temperatuur en druk i via de analoge ingangen mogelijk. Montage van de eay op een montagerail of met chroefadapter. Machinebeturingen: Loe geheugenbouwteen maakt dupliceren van het eay programma zonder PC mogelijk. Noodzakelijke wijzigingen kunnen achteraf extern worden aangebracht en door plaating van de geheugenbouwteen op de eay worden overgedragen. De intelbare keuze van de bedrijftanden Stop en Run bij het inchakelen van de panning vereenvoudigen de inbedrijfname. Kortluitherkenning en electief afchakelen van de tranitoruitgangen bij kortluiting en overbelating DIR CNT C1 RES + Silobeturing: Eenvoudige en economiche communicatie tot 1000m door de ingebouwde NET verbinding. Tonen van maximaal 32 bedrijf- en meldtekten met meerdere variabelen op verlicht diplay. Bijvoorbeeld het vergelijken van ingetelde en werkelijke waarden bij vullen, looptijden enz. Meerdere toepaingen door intelling van verchillende meng- en looptijden via parameterinvoer direct op de eay. SILO 50% GEVULD

6 eay netwerk Eenvoudige communicatie met geïntegreerde NET verbinding Stuurrelai eay800 kunnen via het geïntegreerde netwerk NET tot maximaal 8 eay eenvoudig en economich over een aftand van 1000m met elkaar communiceren. Of de verchillende apparaten een eigen programma verwerken of alleen al I/O moduul worden gebruikt peelt hierbij geen rol. Al extra mogelijkheid kunnen de eay800 relai met de eay link aanluiting ook nog lokaal uitgebreid worden. Hierdoor onttaat met de eay800 de mogelijkheid voor automatieringtoepaingen van 12 tot meer dan 300 I/O. Controle van het complete netwerk via de PC. De PC kan op elke wilkeurige deelnemer via de programmeerpoort worden aangeloten.

7 7 ea y in automatich amenpel met buverbinding naar productieproceen Bedienen, ignaleren, bewaken en beturen op Bit niveau Zelf voor eenvoudige beturingen bijvoorbeeld in productieproceen i een buverbinding al lonend. De Actuator Senor interface, kortweg AS-i verzorgt gelijktijdig 31 deelnemer tot maximaal 248 I/O. Voor de machinebouwer i AS-i het juite netwerk. Met de bijzonder korte reactietijd van 5m worden in- en uitgangignalen overgedragen. Zo kunnen bijvoorbeeld bij tranportbanden meerdere motoren gelijktijdig tarten. Met de communicatie module EASY205-ASI i deze buverbinding bijzonder eenvoudig. Deze module kan aan alle uitbreidbare eay relai van de erie 600 en 800 met eay link worden gekoppeld. De twee aderige AS-i kabel wordt eenvoudig op eay module aangeloten klaar! De dataoverdracht wordt door een AS-i mater geregeld. Complexe gegeven verwerken Voor complexe automatieringopgaven, waarbij de gebruiker grote hoeveelheden gegeven, zoal bijvoorbeeld meerdere analoge waarden, intelwaarden, tellertanden of tijdparameter wil tranporteren worden krachtiger netwerken zoal Profibu-DP gebruikt. Tot 20 Byte data per deelnemer zijn per bucyclu overdraagbaar. Daarnaat zijn maximaal 126 deelnemer te koppelen over een maximale aftand van 1200 meter. Het tuurrelai eay i met deze bukoppeling de EASY204-DP nog flexibeler en krachtiger. Complete parameteret van eay kunnen via deze buverbinding uitgelezen en uitgewield worden. Al voor andere recepturen nieuwe parameter nodig zijn dan kunnen tijden, kloktijden, tellertanden, intel- en meetwaarden via dit krachtige netwerk met de debetreffende bumater gecontroleerd worden. Combinatie met wereldwijde netwerken Alle bovengenoemde functie kunnen ook gerealieerd worden met de netwerkmodule EASY221-CO voor CANopen en EASY222-DN voor DeviceNet. Toepaingen voor DeviceNet komen vooral veel voor in Canada en de USA. Hiermee wordt ook bij netwerkkoppelingen het karakter van de eay al wereldmarkt product nog een ondertreept.

8 eay uitbreiden ea y uitbreiden centraal of decentraal De baimodule van de eay600 en eay800 bieden de mogelijkheid voor centrale en decentrale uitbreiding. Samen met de uitbreidingbouwtenen EASY618-AC-RE, EASY618-DC-RE en EASY620-DC-TE krijgt u een eenheid met 24 ingangen en maximaal 16 uitgangen. Deze uitbreidingmodule worden bij centrale uitbreiding direct met de eay link aan het apparaat gekoppeld. Indien een decentrale koppeling nodig i kan een aftand van 30 meter bereikt worden met de koppelmodule EASY200-EASY en een 2 aderige kabel. Zo lot u omvangrijke en uitgebreide intallatie eay op. Voor toepaingen waar alleen een aantal uitgangen ontbreekt i de EASY202-RE met alleen 2 uitgangen een oploing.

9 eay intellen 9 Tekenen met de bedieningknoppen Schema en parameter op eay intellen eay in het gebruik Wie een chakelchema kan lezen voelt zich met de eay direct thui. Ieder chema kan in de eay 1:1 ingevoerd worden. Het limme apparaat werkt daarbij gewoon met maak-, verbreekcontacten en poelen. Alle contactcombinatie kunnen eenvoudig met een druk op de knop met elkaar verbonden worden. Om iedereen eenvoudig met de eay te laten werken heeft de eay400 een 5talige en de eay 600 en 800 een 10 talige menutructuur. contact I1 invoeren contact I2 invoeren contacten en poelen verbinden poel Q1 kiezen Elke van de 8 bedieningtoeten heeft een eenduidige functie. Met de OK knop wordt een gekozen functie actief. Met de 4 curorknoppen boven, recht, onder en link maakt u de keuze voor een functie. Met ESC gaat u 1 tap in het menu terug, en met de DEL knop wordt een invoer verwijderd. De ALT knop i voor peciale functie zoal bijvoorbeeld voor de verbindinglijnen en inverteren van contacten. Na het invoeren van het chema kan dit getet worden, waarbij in de troomkringen de werking van het programma duidelijk te volgen i.

10 eay kiezen 12 EASY 412-AC-RC EASY 412-DC-TCX EASY 412-DA-RC EASY 619-AC-RCX EASY 621-DC-TC EASY 819-AC-RC EASY 822-DC-TC EASY 618-DC-RE EASY 202-RE EASY 204-DP EASY 205-ASI EASY 221-CO EASY 200-POW EASY 400-POW 400 baiapparaat 600 baiapparaat, uitbreidbaar 800 baiapparaat, uitbreidbaar, + analoge uitgang Uitbreidingen Communicatie voeding Voedingpanning EASY412-AC-R EASY412-AC-RC EASY412-AC-RCX EASY412-DC-R EASY412-DC-RC EASY412-DC-RCX EASY412-DC-TC EASY412-DC-TCX EASY412-DA-RC EASY619-AC-RC EASY619-AC-RCX EASY619-DC-RC EASY619-DC-RCX EASY621-DC-TC EASY621-DC-TCX EASY819-AC-RC EASY819-AC-RCX 115/240 V 115/240 V AC 24 V DC 12 V DC 115/240 V AC 24 V DC 115/240 V AC 24 V DC AC 24 V DC 24 V DC 24 V DC 24 V DC EASY819-DC-RC EASY819-DC-RCX EASY821-DC-TC EASY821-DC-TCX EASY820-DC-RC EASY820-DC-RCX EASY822-DC-TC EASY822-DC-TCX EASY618-AC-RE EASY618-DC-RE EASY620-DC-TE EASY202-RE EASY200-EASY EASY204-DP EASY205-ASI EASY221-CO EASY222-DN EASY200-POW EASY400-POW Vermogenverlie 5 VA 2 W 3,5 W 10 VA 3,4 W 10 VA 4 W 1 W 1 W 2 W 1 W 2 W 2 W Voedingpanning 85 tot 264 V AC 85 tot 264 V AC Ingangen, digitaal Uitgangpanning 12/24 V DC +/- 3% 24 V DC +/- 3% Ingangen, analoog optie (0-10 V) Uitgangtroom 0,02/0,25 A 1,25 A Uitgangen, digitaal (R=relai, T=tranitor) 4 R 4 R 4 R 4 R 4 R 4 R 4 T 4 T 4 R 6 R 6 R 6 R 6 R 8 T 8 T 6 R 6 R 6 R 6 R 8 T 8 T 6 R 6 R 8 T 8 T 6 R 6 R 8 T 2 R Overtroom beveiliging vanaf 0,3 A vanaf 1,4 A Uitgangen, analoog (0-10 V) extra uitgang 12V Diplay, knoppen Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Overing DC, 20mA f. voor analoge ingang Schakelklok / Ja/ Ja/ / Ja/ Ja/ Ja/ Ja/ Ja/ Ja/ Ja/ Ja/ Ja/ Ja/ Ja/ Ja/Ja Ja/Ja Ja/Ja Ja/Ja Ja/Ja Ja/Ja Ja/Ja Ja/Ja Ja/Ja Ja/Ja / / / / / / / / / Nom. Stroom uitgangen [1] 8 A 8 A 8 A 8 A 8 A 8 A 0,5 A 0,5 A 8 A 8 A 8 A 8 A 8 A 0,5 A 0,5 A 8 A 8 A 8 A 8 A 0,5 A 0,5 A 8 A 8 A 0,5 A 0,5 A 8 A 8 A 0,5 A 8 A Galvaniche cheiding ja, SELV (vlg EN , VDE 805) ja, SELV (vlg EN , VDE 805) Kortluitvat bij co phi = 1 intall. automaat B 16, 600 A B 16, 600 A intall. automaat B 16, 600 A intall. automaat B 16, 600 A intall. automaat, B 16, 600 A intall. automaat B 16, 600 A B 16, 600 A Kortluitvat (ec) Ja Ja Kortluitvat bij co phi = 0,5...0,7 intall. automaat B 16, 900 A B 16, 900 A intall. automaat B 16, 900 A intall. automaat B 16, 900 A intall. automaat, B 16, 900 A intall. automaat B 16, 900 A B 16, 900 A Overbelating veilig (ec) Ja Ja Aanluitdiameter 0,2-0,25 mm 2, flex./ 0,2-4,0 mm 2, maief Becherminggraad Radio onttoring Omgevingtemperatuur Tranport en oplagtemp. Normen Montage IP 20 EN / Klae B -25 C tot +55 C -40 C tot +70 C' EN , IEC/EN 60947, UL, CSA Op montagerail EN 60715, 35 mm of chroefmontage met apparaatvoet ZB4-101-GF1 Afmetingen (b x h x d) mm 71,5 x 90 x 58 mm 107,5 x 90 x 58 mm 107,5 x 90 x 72 mm 107,5 x 90 x 58 mm 1 Relai = 8 A (10 A UL) bij ohmche belating, 3A bij inductieve belating / tranitoruitgangen = 0,5A / 24V DC, max. 4 uitg. paralel chakelen 35,5 x 90 x 58 mm 71,5 x 90 x 58 mm

11 eay programma ea y-oft de comfortabele manier van programmeren De eay-oft maakt het de gebruiker bijzonder gemakkelijk. De grafiche editor toont direct de gewente chemavorm. Keuzemenu en Drag en Drop functie vereenvoudigen de verwerking. Eenvoudig contacten en poelen kiezen en verbinden, alle per muiklik klaar! In de comfortabele menu en tekten heeft u de keuze uit 5 talen. Voor het overzicht, verwerking en uitprinten van uw programma heeft u drie mogelijkheden : Volgen IEC met contact- en poelymbolen, internationale Norm Met eay ladderdiagram, gelijk aan ymbolen op diplay Met ANSI de Amerikaane tandaard Met de geïntegreerde Off-line imulatie kunt u het programma zonder aangeloten apparaat voor ingebruikname teten op een correcte werking. Benamingen voor contacten, poelen en bouwtenen geven een duidelijk overzicht. Een voorblad met individueel firma logo, verchillende tektvelden en verwijzinglijten met commentaar, maken van de afdrukken een perfecte et documentatie van uw toepaing. Eay i onderhoudvrij Een opgelagen programma wordt in de eay zonder hulppanning of batterij voeding eeuwig, of tot een volgende wijziging bewaard. De eay tuurrelai zijn daardoor volledig onderhoudvrij. Echter niet alleen chakelchema en parameter moeten bij panningafval beveiligd zijn, ook chakeltanden en waarden worden vatgehouden. Zo kunnen bijvoorbeeld bedrijfurenteller, tellertanden, tijdrelai en meetwaarden na herinchakeling verder verwerkt worden. Deze remanente bouwtenen taan bij alle eay groepen ter bechikking.

12 Moeller addree world-wide: Moeller Electric N.V. Potbu CA Zaltbommel Ambracht KW Zaltbommel info@moeller.nl internet: Moeller Electric S.A.-N.V. Ikarolaan 24 B-1930 Zaventem info@moellerelectric.be internet: by Moeller GmbH Wijzigingen/Drukfouten voorbehouden W NL MDS/DM Gedrukt in Duitland (04/02) Article No.: Xtra Combination i de nieuwe automatieringwereld van Moeller. Dat betekent; u krijgt de totale automatieringcompetentie nu lecht van één onderneming. Gebouw- en indutriële automatiering plu energieverdeling, alle van Moeller. Alle in één pakket of afhankelijk van de toepaing individueel gecombineerd. En alle pat op elkaar: tandaard producten, beturingen, bedien- en viualieringapparatuur, communicatie, toegang via Internet, ontwerp- en oploingcompetentie en de profeionele ervice. En daarachter teekt meer dan 100 jaar ervaring en knowhow van Moeller op het gebied van: chakelapparatuur, bedieningapparatuur en beturingtechniek voor de automatiering en energieverdeling. Welke andere onderneming kan u zoveel in één keer bieden? Neem contact met on op, we overleggen graag met u! Think future. Switch to green.

SERIE 70 Bewakingsrelais A

SERIE 70 Bewakingsrelais A Netpanningbewaking voor enkelfae of driefaen ytemen.11.31 Multifunctioneel bewakingprogramma: Onderpanning, overpanning, over- en onderpanning, fae-uitval, faevolgorde Poitieve logica, bij het herkennen

Nadere informatie

Serie 70 - Bewakingsrelais A

Serie 70 - Bewakingsrelais A Serie - Bewakingrelai 6-8 - 10 A Netpanningbewaking voor enkelfae of driefaen ytemen Multi-functioneel bewakingprogramma: Onderpanning, overpanning, over- en onderpanning, fae-uitval, faevolgorde, aymmetrie

Nadere informatie

00024v1_klm. 24 Siemens Logo. afb. Logo_01* Stuurrelais. Programmeerinstructies. afb. Logo_02* De elektromonteur aan het werk 1

00024v1_klm. 24 Siemens Logo. afb. Logo_01* Stuurrelais. Programmeerinstructies. afb. Logo_02* De elektromonteur aan het werk 1 24 Siemens Logo afb. Logo_01* Stuurrelais Programmeerinstructies afb. Logo_02* De elektromonteur aan het werk 1 24.1 Directe bediening. Lay-out en functie(s) van de bedieningsknoppen. Het stuurrelais ziet

Nadere informatie

Uitbreidbaarheid max. aantal Suconet K/K1 deeln.: met 2 extra netwerkmodules

Uitbreidbaarheid max. aantal Suconet K/K1 deeln.: met 2 extra netwerkmodules Type: PS4 271 MM1 Bestelnummer: 209602 Verkoopstekst Kompaktsteuerung Geïntegreerde setpoint insteller Teller 3 khz Omgevingstemperatuur 0 tot +55 C Netwerk Suconet K Interface programmeerapparaat RS 232C

Nadere informatie

Type: MFD TAP13 PT B Bestelnummer: Verkoopstekst E/A MFD 24VDC,Trans., 2E x PT100, 1QA. IP20, veerklemmen. Bestelinformatie

Type: MFD TAP13 PT B Bestelnummer: Verkoopstekst E/A MFD 24VDC,Trans., 2E x PT100, 1QA. IP20, veerklemmen. Bestelinformatie Type: MFD TAP13 PT B Bestelnummer: 106046 Verkoopstekst E/A MFD 24VDC,Trans., 2E x PT100, 1QA IP20, veerklemmen Bestelinformatie beschrijving Ingangen Digitaal 6 Daarvan analoog bruikbaar 2 Pt100/Ni1000

Nadere informatie

EN 55011, EN 55022, IEC/EN 61000 4, IEC 60068 2 6, IEC 60068 2 27 afmetingen (B H D) mm 35.5 90 58 (2 TE) Gewicht kg 0,07

EN 55011, EN 55022, IEC/EN 61000 4, IEC 60068 2 6, IEC 60068 2 27 afmetingen (B H D) mm 35.5 90 58 (2 TE) Gewicht kg 0,07 Type: EASY202 RE Bestelnummer: 232186 Verkoopstekst Steuerrelais Relaiserweiterungsmodul met verbindingssteker Bestelinformatie Ingangen Uitgangen Relais 10 A (UL) 2 Toepasbaar voor aanwijzingen easy700

Nadere informatie

ZMC is een van de grootste Europese producenten op het gebied van transportkettingen. Het bedrijf is opgericht in 1955.

ZMC is een van de grootste Europese producenten op het gebied van transportkettingen. Het bedrijf is opgericht in 1955. ZMC Tranportketting ZMC i een van de grootte Europee producenten op het gebied van tranportkettingen. Het bedrijf i opgericht in 1955. ZMC produceert genormalieerde tranportkettingen volgen DIN 8181, DIN

Nadere informatie

Nominale bedrijfsstroom bij een schakelfrequentie van 5 khz en een omgevingstemperatuur van +40 C

Nominale bedrijfsstroom bij een schakelfrequentie van 5 khz en een omgevingstemperatuur van +40 C Type: DF6 340 30K Bestelnummer: 231388 Verkoopstekst Frequenzumrichter DF6 (30 kw; 400 V) Bestelinformatie nom. spanning U e V 3 AC 342 528 V ± 0 % max. nominale bedrijfsstroom I e A 57 nominaal motor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikerhandleiding Inhoud 1. Inleiding...2 2. Leerlingen uitnodigen om deel te nemen aan een le...2 2.1. Leerlingen in kla weergeven...5 2.2. Leerlingen...6 2.2.1. Viion ME-leerling...6 2.2.2. Betaande

Nadere informatie

Veiligheidsmodules. Benaming Type Aantal Voeding Referentie Massa aansluitklemmen- veiligheidsblok. Afzonderlijk, 3 a en XPS-AF5130P 0,250 uittrekbaar

Veiligheidsmodules. Benaming Type Aantal Voeding Referentie Massa aansluitklemmen- veiligheidsblok. Afzonderlijk, 3 a en XPS-AF5130P 0,250 uittrekbaar Referenties Referenties 8076 Benaming Type Aantal Voeding Referentie Massa aansluitklemmen- veiligheidsblok kringen kg Veiligheids- Geïntegreerd a en XPS-A50 0,50 modules voor de in de module c 4 V bewaking

Nadere informatie

Optigo. De kleine en veelzijdige regelaar voor ventilatie, verwarming, koeling en tapwater regeling

Optigo. De kleine en veelzijdige regelaar voor ventilatie, verwarming, koeling en tapwater regeling O P T I G O R E G E L A A R Optigo De kleine en veelzijdige regelaar voor ventilatie, verwarming, koeling en tapwater regeling O P T I G O R E G E L A A R Veelzijdig en economisch Een eenvoudige stand-alone

Nadere informatie

I sd A 3125... 30000. I i A 50000

I sd A 3125... 30000. I i A 50000 Type: IZMN2 V2500 Bestelnummer: 230011 Verkoopstekst Leistungsschalter 3 polig 2500A Bestelinformatie bouwgrootte Aantal polen gegevens IZM...2... 3 polig nominale continu stroom I u A 2500 Instelbereik

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS Uitbreidbaar temperatuur en vochtigheid - Meetsysteem bijvoorbeeld Magazijn of Productie hal (maximaal 100 meetpunten worden bewaakt) Het meetsysteem voor magazijn

Nadere informatie

Handleiding motoren en besturingen

Handleiding motoren en besturingen Handleiding motoren en beturingen Inhoudopgave Omchrijving pagina Aftellen CD5 / CD45 / CDE45 / CD57 / CDE57 4 Aftellen en programmeren SUAW-el motor 6 Aftellen en programmeren LP&P rolluikmotor 7 Aftellen

Nadere informatie

Unrestricted / Siemens AG 2014. All Rights Reserved.

Unrestricted / Siemens AG 2014. All Rights Reserved. LOGO! Simpelweg uniek. siemens.com/answers LOGO! Positionering Advanced SIMATIC S7-1500 De modulaire controller voor systeem oplossingen in mid-range tot t high-endh discrete automatisering Applicatie

Nadere informatie

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET:

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET: dmxdomotica DDC1-IP Controller. Ipad en Android Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop

Nadere informatie

Type: ZEV Bestelnummer: 209634 Verkoopstekst Auslösegerät PTB 01 ATEX 3233. Bestelinformatie Thermische beveiliging I r A 1...820.

Type: ZEV Bestelnummer: 209634 Verkoopstekst Auslösegerät PTB 01 ATEX 3233. Bestelinformatie Thermische beveiliging I r A 1...820. Type: ZEV Bestelnummer: 209634 Verkoopstekst Auslösegerät PTB 01 ATEX 3233 Bestelinformatie Thermische beveiliging I r A 1...820 Toepasbaar voor DILEM...DILM820 Algemeen normen en bepalingen Klimaatbestendigheid

Nadere informatie

- Kalibratie incl. eerste ijking

- Kalibratie incl. eerste ijking Gekalibreerde Rollenbaan weegschaal PCE-SD.. CR Serie Rollenbaan weegschaal tot 150kg / bi-directionele RS-232 interface / rolbaanbreedte ca. 580mm / optioneel verkrijgbaar: RS-485, analoog uitgang 4...

Nadere informatie

Systeemoverzicht. Bedraad systeem. Draadloos systeem. EIB bus systeem

Systeemoverzicht. Bedraad systeem. Draadloos systeem. EIB bus systeem Systeemoverzicht Bedraad systeem Standaard systeem voor een breed scala aan toepassingen zoals ruimte- en zoneregeling alsmede een verwarmen/koelen regeling. Het bedrade systeem is zowel toepasbaar voor

Nadere informatie

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen:

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop interfaces.

Nadere informatie

Systeem 2000 Systeem 2000 HLK-relais-basiselement. 1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Best. nr. : Bedieningshandleiding

Systeem 2000 Systeem 2000 HLK-relais-basiselement. 1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Best. nr. : Bedieningshandleiding Best. nr. : 0303 00 Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Als de handleiding niet wordt opgevolgd,

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-VA Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS)

Productinformatie. ORION-VA Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS) Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS) Klimaatcomputer

Nadere informatie

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties SPRAAK MODULE INT-VG int-vg_nl 12/11 De INT-VG module werkt samen met de INTEGRA en VERSA alarmsystemen en maakt implementatie van spraakberichten mogelijk (deze module vervangt de CA-64 SM spraak synthesizer

Nadere informatie

Lift1 Analoge nood-intercom voor de liftkooi Noodcommunicatie in de lift

Lift1 Analoge nood-intercom voor de liftkooi Noodcommunicatie in de lift Lift1 Analoge nood-intercom voor de liftkooi Analoge noodcommunicatie voor liftkooien. Bijbehorende GSM-module met back-up power leverbaar (EasyGate Pro). TÜV gecertificeerd, EN81-21 en EN81-70 compliant.

Nadere informatie

Emotron I/O-board 2.0 Optie

Emotron I/O-board 2.0 Optie Emotron I/O-board 2.0 Optie Voor Emotron VFX/FDU 2.0 AC frequentieregelaar en Emotron TSA softstarter Gebruiksaanwijzing Nederlands Emotron I/O-board 2.0 Optie Voor Emotron VFX/FDU 2.0 AC frequentieregelaar

Nadere informatie

CODESYS 2 programmeerbare gateway voor het BL67 I/O-systeem Gateway voor PROFIBUS-DP BL67-PG-DP

CODESYS 2 programmeerbare gateway voor het BL67 I/O-systeem Gateway voor PROFIBUS-DP BL67-PG-DP programmeerbaar volgens IEC 61131-3 met CODESYS Ethernet en RS232 programmeerinterface 512 kbyte programmageheugen 32 bit RISC processor < 1 ms voor 1000 commando's beschermingsgraad IP67 LED's voor de

Nadere informatie

Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: HOL

Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: HOL Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: 78327.HOL 070815 1. Toepassing De aansluitmodule SAM 8.1/2 maakt eenvoudige bedrading tussen thermostaten en klokthermostaten mogelijk en de daaraan behorende thermische

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 0.08 990 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING Index. Eigenschappen 3. Specificaties 3 3. Installatie - aansluiting 3 4. Bedradingen 4 5. Aansluitschema 4 6. Reset 4 7. Geluid en licht indicatie 5 8. Mastercode

Nadere informatie

ABB i-bus KNX Universele in/uitgang 12-voudig, inbouw US/U 12.2

ABB i-bus KNX Universele in/uitgang 12-voudig, inbouw US/U 12.2 Technische gegevens ABB i-bus KNX Productbeschrijving Het apparaat heeft twaalf kanalen die elk afzonderlijk in het ETS als in- of uitgang kunnen worden geconfigureerd. Via gekleurde kabels kunnen conventionele

Nadere informatie

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves KEYSTONE Inhoud 1 Optionele module 8: AS-Interface module 1 2 Installatie 1 3 Communicatiekenmerken 1 4 Beschrijving van de OM8 AS-Interface module 2 5 AS-Interface protocol 3 6 Communicatie-interface

Nadere informatie

RiLine Compact het slimme stroomverdelingssysteem

RiLine Compact het slimme stroomverdelingssysteem RiLine Compact het slimme stroomverdelingssysteem KASTSYSTEMEN STROOMVERDELING KLIMATISERING 2 Stroomverdeling in de kleinste ruimte Rittal is de topaanbieder van systemen voor een veilige stroomverdeling

Nadere informatie

INSTALLATIE. ekey TOCAnet. Biometrisch toegangssysteem netwerkversie

INSTALLATIE. ekey TOCAnet. Biometrisch toegangssysteem netwerkversie INSTALLATIE ekey TOCAnet Biometrisch toegangssysteem netwerkversie Inhoud INHOUD...FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. CONTROLELIJST...3 OVERZICHT VAN HET APPARAAT...5 INSTALLATIE...6 BEDIENING...7 FOUTMELDINGEN...9

Nadere informatie

MULTINETWORKING. Router (LAN/WLAN) USB CENTRAAL SYSTEEMBEHEER CENTRAAL DEURBEWAKING CENTRAAL AANSTUREN VAN EXTERNE SYSTEMEN

MULTINETWORKING. Router (LAN/WLAN) USB CENTRAAL SYSTEEMBEHEER CENTRAAL DEURBEWAKING CENTRAAL AANSTUREN VAN EXTERNE SYSTEMEN MULTINETWORKING Gebruiker 1 PC communicatie knooppunt (CommNode) Gebruiker 2 Gebruiker 3 Router (LAN/WLAN) Digitale cilinder Internet/intranet (TCP/IP) USB 26 khz CENTRAAL SYSTEEMBEHEER CENTRAAL DEURBEWAKING

Nadere informatie

Het lasproces functioneert semiautomatisch:

Het lasproces functioneert semiautomatisch: platic pipe technology Inleiding De kwaliteit van een kunttofleidingyteem i in grote mate afhankelijk van de duurzaamheid en de dichtheid van de verbindingen. HENZE biedt duurzame verbindingen door deze

Nadere informatie

ABB i-bus KNX KNX-voeding met diagnosefunctie, 320 ma/640 ma, DIN-rail SV/S 30.320.2.1, 2CDG110145R0011, SV/S 30.640.5.

ABB i-bus KNX KNX-voeding met diagnosefunctie, 320 ma/640 ma, DIN-rail SV/S 30.320.2.1, 2CDG110145R0011, SV/S 30.640.5. Technische gegevens 2CDC501052D3101 ABB i-bus KNX Beschrijving De KNX-voedingen genereren en bewaken de KNX-systeemspanning (SELV). Met de geïntegreerde smoorspoel wordt de buslijn van de voeding losgekoppeld.

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Driefasige harmonische analyser PCE-GPA 62 Netwerk analyser / vermogensmeter en energiemeter (real-time) met data logging, grafisch scherm, interface voor PC en software De driefasige harmonische analyser

Nadere informatie

set voor een eenvoudige I/O-communicatie via Ethernet Modbus/TCP / EtherNet/IP / PROFINET in beschermingsgraad IP67 TI-BL67-EN-S-4

set voor een eenvoudige I/O-communicatie via Ethernet Modbus/TCP / EtherNet/IP / PROFINET in beschermingsgraad IP67 TI-BL67-EN-S-4 Voor de integratie in PLC-systemen is geen speciale software (functiemodule) vereist. Tot 50m kabellengte tussen interface en schrijf-leeskop 10/100 MBit/s LED's voor de weergave van de voedingsspanning,

Nadere informatie

Wat is DALI? VSA s of LED drivers van elk merk/ fabrikaat kunnen in een installatie doorelkaar toegepast worden. (Osram, Philips, Helvar)

Wat is DALI? VSA s of LED drivers van elk merk/ fabrikaat kunnen in een installatie doorelkaar toegepast worden. (Osram, Philips, Helvar) Wat is DALI? DALI is een intelligent systeem waarin verschillende componenten met elkaar communiceren, gericht op verlichting, energiebesparing en bedieningsgemak. Digital Addressable Lighting Interface

Nadere informatie

Toepassing Schakelapparaten voor industriële en bedrijfstoepassingen. IEC/EN ; IEC/EN 60898; UL 1077; CSA-C22.2 No.

Toepassing Schakelapparaten voor industriële en bedrijfstoepassingen. IEC/EN ; IEC/EN 60898; UL 1077; CSA-C22.2 No. Overstroomschakelaar,5A,1p,B-Char,AC Type FAZ-B5/1 Artikelnr. 278528 CatalogNo. FAZ-B5/1 Leveringsprogramma Basisfunctie Installatie-automaten polen 1-polig Afschakelkarakteristiek B Toepassing Schakelapparaten

Nadere informatie

Optinet SX/MX. Installatiehandleiding. Opticom Engineering B.V.

Optinet SX/MX. Installatiehandleiding. Opticom Engineering B.V. Optinet SX/MX Installatiehandleiding Opticom Engineering B.V. INSTALLATIE - 2 - oktober 2010 TOEPASSING De Optinet is een complete communicatie interface voor het fabrikaat onafhankelijk beheren en bewaken

Nadere informatie

Verkorte Inbedrijfname handleiding G120 Firmware 4.4 met de BOP-2

Verkorte Inbedrijfname handleiding G120 Firmware 4.4 met de BOP-2 Verkorte Inbedrijfname handleiding G120 Firmware 4.4 met de BOP-2 Betelnummer BOP-2: 6SL3255-0AA00-4CA1 Deze BOP-2 i gechikt voor de CU240B-2, CU240E-2 en de CU230P-2 Terugmelding hand bedrijf Terugmelding

Nadere informatie

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Meting van de ruimte T en relatieve vochtigheid (rh) Voedingsspanning : AC/DC 24 Volt Bus interface : MODBUS RTU (RS45) Uitgangssignaal T : proportioneel

Nadere informatie

Video intercomsysteem

Video intercomsysteem Video intercomsysteem Inhoud Pag. 03) Technische specificaties Pag. 04) (Vervolg) Technische specificaties 2-Draads systeem Pag. 05) IT-OUT201/1; opbouw buitenpost IT-OUT201/2; opbouw buitenpost Pag. 06)

Nadere informatie

Digitale programmaklokken

Digitale programmaklokken Dag-, weekprogrammaklokken EG010, EG071 actuele tijd / schakeltijd schakelstandmelding actueel schakelprogramma EG010 / huidige dag EG071 kiezen van het schakelprogramma knop voor indicatie van de programmastappen

Nadere informatie

Logisch verbinden van binaire sensoren en actuatoren in het veldbereik Excellence in Automation & Drives : Siemens

Logisch verbinden van binaire sensoren en actuatoren in het veldbereik Excellence in Automation & Drives : Siemens Actuator-Sensor-Interface Logisch verbinden van binaire sensoren en actuatoren in het veldbereik AS-Interface: The Next Generation ASI theorie p.1 Uitgangspunten Communicatieconcept voor binaire sensoren

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-VS Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS)

Productinformatie. ORION-VS Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS) Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS) Klimaatcomputer

Nadere informatie

Servomotoren voor kleine afsluiters

Servomotoren voor kleine afsluiters 4 891 Servomotoren voor kleine afsluiters met nominale slag 5,5 mm 80130 80117 SSB... zonder hulpschakelaar SSB...1 met hulpschakelaar Elektrische servomotoren voor kleine afsluiters VMP45..., VVP45...

Nadere informatie

Handleiding HCS VB5248

Handleiding HCS VB5248 Handleiding HCS VB5248 Analoge Uitgangsmodule met 8 uitgangen HCS Building Automation Kompasstraat 7a, 2901AM Capelle a/d IJssel Postbus 182, 2900AD Capelle a/d IJssel Tel. +31(0)10 458 00 00 Fax +31(0)10

Nadere informatie

Deurvergrendelingssysteem TVS

Deurvergrendelingssysteem TVS Deurvergrendelingssysteem TVS voor vluchtroutebeveiliging of toegangscontrole Het DICTATOR deurvergrendelingssyteem TVS is de ideale oplossing voor individuele vluchtdeuren, omdat het als Stand-Alone-oplossing

Nadere informatie

Afbeelding 1: Binaire ingang 8-voudig 24 V

Afbeelding 1: Binaire ingang 8-voudig 24 V Art.-Nr.: 2128 REG Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Ernstig letsel, brand of materiële

Nadere informatie

ELIOS DIN GEBRUIKSAANWIJZING

ELIOS DIN GEBRUIKSAANWIJZING Digitale differentieelregelaar voor installaties met thermische zonnepanelen ELIOS DIN GEBRUIKSAANWIJZING Inhoudsopgave Geleverde voelers 2 Montage 2 Elektrische aansluiting 2 Toepasbare hydraulische schema's

Nadere informatie

www.burg-wachter.com Elektronisch deurslot Comfortabele veiligheid. Elektronisch ideaal voor particuliere en zakelijke deuren.

www.burg-wachter.com Elektronisch deurslot Comfortabele veiligheid. Elektronisch ideaal voor particuliere en zakelijke deuren. Comfortabele veiligheid. Elektronisch deurslot ideaal voor particuliere en zakelijke deuren. Geniaal veilig. Geniaal eenvoudig. www.burg-wachter.com De perfecte combinatie van veiligheid en eenvoud. SETS

Nadere informatie

G. Van den Broeck. G. Van den Broeck Basiscursus Universele Logische Module

G. Van den Broeck. G. Van den Broeck Basiscursus Universele Logische Module G. Van den Broeck 0 Inhoud 1. Wat is een Universele Logische module? P. 2 2. Uitvoeringen van LOGO P. 6 3. Opbouw van de LOGO P. 8 4. LOGO monteren en demonteren P. 11 5. De LOGO aansluiten P. 13 6. Werkingsprincipe

Nadere informatie

Spanningdriver LEDVD5CH20A-V4 Real Time Clock

Spanningdriver LEDVD5CH20A-V4 Real Time Clock Spanningdriver LEDVD5CH20A-V4 Real Time Clock Spanningdriver waarbij de uitgangen door de Real Time Clock worden ingesteld (zonder user interface print) De gebruiker kan door middel van een pc/laptop met

Nadere informatie

Tijdklok, Chronis Comfort

Tijdklok, Chronis Comfort Tijdklok, Chroni Comfort Uitgangpunten: De motoren zijn al afgeteld. De motoren zijn ook aangeloten / geprogrammeerd op de tijdklok Chroni Comfort. Inteltijden voor OP en NEER. Somfy Nederland B.V. Potbu

Nadere informatie

IO-Link: de industriële communicatiestandaard. De basis van IO-Link

IO-Link: de industriële communicatiestandaard. De basis van IO-Link IO-Link: de industriële communicatiestandaard De basis van IO-Link IO-Link IO-Link = eenvoudig en geldbesparend IO-Link = bekabelings- en communicatieconcept IO-Link IO-Link: enkele technische

Nadere informatie

Regeling. Serie X-AIRCONTROL

Regeling. Serie X-AIRCONTROL .1 X X testregistrierung Regeling Serie Uitbreidingsmodule type BAC-MOD-01 Uitbreidingsmodule type EM-LON - Masterbord - Servomotor Modulair opgebouwde en op de decentrale ventilatie apparaten afgestemde

Nadere informatie

URN 2. Gebruiksaanwijzing 810537-00 Netvoedingsapparaat URN 2

URN 2. Gebruiksaanwijzing 810537-00 Netvoedingsapparaat URN 2 URN 2 Gebruiksaanwijzing 810537-00 Netvoedingsapparaat URN 2 Afmetingen / functionele elementen 128,5 169 30,01 (6TE) Fig. 1 A C B MAX 70 C MAX 95 % Fig. 2 2 Legenda A B C 32-polige klemmenstrook LED bedrijf

Nadere informatie

www.burg.biz Elektronisch deurslot Comfortabele veiligheid. Elektronisch ideaal voor particuliere en zakelijke deuren.

www.burg.biz Elektronisch deurslot Comfortabele veiligheid. Elektronisch ideaal voor particuliere en zakelijke deuren. Comfortabele veiligheid. Elektronisch deurslot ideaal voor particuliere en zakelijke deuren. Geniaal veilig. Geniaal eenvoudig. www.burg.biz De perfecte combinatie van veiligheid en eenvoud. SETS Optimaal

Nadere informatie

Spanningdriver LEDVD5CH20A-V7 Real Time Clock met LCD scherm

Spanningdriver LEDVD5CH20A-V7 Real Time Clock met LCD scherm Spanningdriver LEDVD5CH20A-V7 Real Time Clock met LCD scherm Spanningdriver waarbij de uitgangen door de Real Time Clock worden ingesteld door middel van user interface print met LCD display De vijf kanalen

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-DF Multifase droogvoer computer

Productinformatie. ORION-DF Multifase droogvoer computer Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com ORION-DF Multifase droogvoer computer Multifase droogvoer

Nadere informatie

CTR (CTR

CTR (CTR NEDERLANDS Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4 Afbeelding 5 Montage toetsenbord Montage meetapparaat Aansluiting van CTR 1 (impulsbesturing) Aansluiting van CTR 3 (richtingsbesturing en

Nadere informatie

elektrotechniek CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 5 A B X C D

elektrotechniek CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 5 A B X C D elektrotechniek CSPE KB 009 minitoets bij opdracht 5 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld ). Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld of 3. ()

Nadere informatie

Optinet-SX/MX-H. Installatiehandleiding. Opticom Engineering B.V.

Optinet-SX/MX-H. Installatiehandleiding. Opticom Engineering B.V. Optinet-SX/MX-H Installatiehandleiding Opticom Engineering B.V. INSTALLATIE - 2 - november 2012 TOEPASSING De Optinet-SX/MX-H is een "high performance" communicatie interface voor het fabrikaat onafhankelijk

Nadere informatie

set voor I/O-communicatie via Profibus-DPV1 in beschermingsgraad IP67 TI-BL67-DPV1-S-2

set voor I/O-communicatie via Profibus-DPV1 in beschermingsgraad IP67 TI-BL67-DPV1-S-2 Type Ident no. 1545106 Aantal kanalen 2 Afmetingen (B x L x D) 108 x 145 x 77.5 mm Voedingsspanning max. systeemvoeding I mb (5V) max. sensorvoeding I sens max. belastingsstroom I o Toelaatbaar bereik

Nadere informatie

INLEIDING... 1 SPECIFICATIES... 2 INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK... 3 PROBLEEMOPLOSSING... 5 CONTACTGEGEVENS...

INLEIDING... 1 SPECIFICATIES... 2 INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK... 3 PROBLEEMOPLOSSING... 5 CONTACTGEGEVENS... P a g i n a 1 Inhoudsopgave INLEIDING... 1 SPECIFICATIES... 2 INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK... 3 PROBLEEMOPLOSSING... 5 CONTACTGEGEVENS... 6 Inleiding Beveilig uw gegevens met een cijfercombinatie de PIN secure

Nadere informatie

KERN YKB-01N Versie 2.1 09/2009 NL

KERN YKB-01N Versie 2.1 09/2009 NL KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Tel: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com Gebruiksaanwijzing Thermische Printer KERN YKB-01N

Nadere informatie

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz Handleiding 868 MHz Pyxis zender en Auriga ontvanger Aantal functies: 2, 4, 6 of 8, ON/OFF Toetsfuncties Pyxis zender activeren: houdt de I knop 2 seconden ingedrukt. Pyxis zender deactiveren: houdt de

Nadere informatie

programmeerbare set voor een eenvoudige I/O-communicatie via Ethernet Modbus/TCP in beschermingsgraad IP67 TI-BL67-PG-EN-S-2

programmeerbare set voor een eenvoudige I/O-communicatie via Ethernet Modbus/TCP in beschermingsgraad IP67 TI-BL67-PG-EN-S-2 Type Ident no. 1545098 Aantal kanalen 2 Afmetingen (B x L x D) 108 x 145 x 77.5 mm programmeerbaar volgens IEC 61131-3 met CoDeSys Tot 50m kabellengte tussen interface en schrijf-leeskop 10/100 MBit/s

Nadere informatie

Rookmelders. Serie RM-O-3-D. Voor het signaleren van rook in luchtkanalen. 10/2015 NL/nl K4 3.1 1

Rookmelders. Serie RM-O-3-D. Voor het signaleren van rook in luchtkanalen. 10/2015 NL/nl K4 3.1 1 .1 X X testregistrierung Rookmelders Serie Optioneel met TROXNETCOM Voor het signaleren van rook in luchtkanalen Rookklep voor het verhinderen van rookoverdracht via luchtkanalen van ventilatiesystemen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding 3. 2. Leveringsoverzicht 4. 3. Toepassing 5. 4. Spanningsvoorziening 6. Contactinformatie 7. Pag.

Inhoudsopgave. 1. Inleiding 3. 2. Leveringsoverzicht 4. 3. Toepassing 5. 4. Spanningsvoorziening 6. Contactinformatie 7. Pag. 1 Colofon Auteur: W.H.J. Ruiter Dit is een uitgave van Brink Technical Solutions BV 2007. Deze uitgave mag vrij worden gekopieerd binnen educatieve instellingen. Deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

In-/uitvoermodule BMF400

In-/uitvoermodule BMF400 Een in-/uitvoermodule met zes universele in- of uitgangen en vier potentiaalvrije relaisuitgangen voor functie-uitbreiding van de busmoduleregelaar BMR. Datum uitgave: 06.12.2006 Wijzigingen voorbehouden

Nadere informatie

1 Mitsubishi Alpha XL

1 Mitsubishi Alpha XL 1 Mitsubishi Alpha XL afb. Alpha_01 Stuurrelais Programmeerinstructies Directe bediening. 1.1 Lay-out en functie(s) van de bedieningsknoppen. Het stuurrelais ziet er als volgt uit: afb. Alpha_2 Links een

Nadere informatie

ADRESSEERBARE ZONE UITBREIDING int-adr_nl 05/14

ADRESSEERBARE ZONE UITBREIDING int-adr_nl 05/14 INT-ADR ADRESSEERBARE ZONE UITBREIDING int-adr_nl 05/14 De INT-ADR uitbreiding is voor uitbreiding van het alarmsysteem met tot 48 adresseerbare zones en ondersteund de CA-64 ADR-MOD adresseerbare detector

Nadere informatie

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 04.05 99005 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING . Eigenschappen Waterdichtheid IP5 Anti-vandaal behuizing Volledige programmering via het codeklavier 000 gebruikers, magneetsleutel, openingscode 4 tot

Nadere informatie

Handleiding voor demonstratie multimeter

Handleiding voor demonstratie multimeter Handleiding voor demonstratie multimeter 24.06.18 3867.70 Omschrijving: Deze demonstratie multimeter is special ontworpen voor educatieve doeleinden en kan de volgende eenheden meten: spanning, stroom.

Nadere informatie

Doepke. Dupline. Handcodeerapparaat DHK 1. Bedieningshandleiding /01/10/E

Doepke. Dupline. Handcodeerapparaat DHK 1. Bedieningshandleiding /01/10/E Dupline Handcodeerapparaat DHK 1 Bedieningshandleiding 3931167/01/10/E Inhoudsopgave 1. Algemeen...3 2. Beknopte handleiding...3 3. Handleiding...5 3.1. Inbedrijfname...5 3.2. Lezen van adressen...5 3.3.

Nadere informatie

Handleiding HCS VB5224

Handleiding HCS VB5224 Handleiding HCS VB5224 Digitale Uitgangsmodule met 4 uitgangen HCS Building Automation Kompasstraat 7, 2901AM Capelle a/d IJssel Postbus 182, 2900AD Capelle a/d IJssel Tel. +31(0)10 458 00 00 Fax +31(0)10

Nadere informatie

Artikel / Omschrijving. Afm: 72x88x66mm. HDL SB-DN-232IP-PRO. Afm: 72x88x66mm.

Artikel / Omschrijving. Afm: 72x88x66mm. HDL SB-DN-232IP-PRO. Afm: 72x88x66mm. SMART BUS HDL Catalogus HDL systeem. Een revolutionair, modulair systeem met RS232 en IP gateway voor bi-directionele communicatie met audiovisuele systemen, pc & tablet. Volledig naar eigen behoefte samen

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: 3-in-1 harmonische analyser PCE-GPA 62 Netwerk analyser / vermogensmeter en energiemeter (real-time) met data logging, grafisch scherm, interface voor PC en software De 3-in-1 harmonische analyser PCE-GPA

Nadere informatie

LUNA LUNA 111 top2 LUNA 112 top2 NL DK S FIN N 111 0 100, 111 0 200 112 0 100, 112 0 200. Montage- en gebruiksaanwijzing Digitale schemerschakelaar

LUNA LUNA 111 top2 LUNA 112 top2 NL DK S FIN N 111 0 100, 111 0 200 112 0 100, 112 0 200. Montage- en gebruiksaanwijzing Digitale schemerschakelaar 2 2 309 276 01 LUNA LUNA 111 top2 LUNA 112 top2 111 0 100, 111 0 200 112 0 100, 112 0 200 Ext L L N N Data + 4 5 6 C2 Ext1 Ext2 L N Data + NL Montage- en gebruiksaanwijzing Digitale schemerschakelaar MENU

Nadere informatie

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1 Handleiding AT1G26-200 rev.0914 Toegangscontrole Module ver1 PRODUCT SPECIFICATIE Modelen, AT1G26-200 ver1 en AT1G34-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200 gebruikerscodes 100 Mil.

Nadere informatie

Aardlekautomaten HACO ideale combinatie

Aardlekautomaten HACO ideale combinatie Aardlekautomaten HACO ideale combinatie Thermische, maximale en aardlekbeveiliging gecombineerd Removability: uitwisselen zonder demontage van de doorverbindingsrail Schroefaansluiting PZ2 Foutstroom indicatievenster

Nadere informatie

Moeller schakelschemaboek 02/05. Nokkenschakelaar

Moeller schakelschemaboek 02/05. Nokkenschakelaar Moeller schakelschemaboek / Blz. Overzicht - AAN-UIT schakelaar, hoofdschakelaar, werkschakelaar - Omschakelaar, omkeerschakelaar - (Omkeer-) sterdriekhoekschakelaar - Poolomschakelaar - Vergrendelingsschakelingen

Nadere informatie

Espace bedrade regeling (230 volt)

Espace bedrade regeling (230 volt) Espace bedrade regeling (230 volt) Installatiehandleiding klokthermostaat. Espace klokthermostaat De fraai vormgegeven thermostaat is eenvoudig te bedienen met slechts vier toetsen en is standaard reeds

Nadere informatie

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Gebruiksaanwijzingen Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Wanneer u de luidspreker inschakelt, schakelt deze automatisch op Bluetooth-modus. U kunt de luidspreker vervolgens eenvoudig met uw

Nadere informatie

INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING. Camera 2-draads besturingsmodule. Versie 2.0 April 2017

INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING. Camera 2-draads besturingsmodule. Versie 2.0 April 2017 INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING Camera 2-draads besturingsmodule Versie 2.0 April 2017 Voorwoord Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw camera besturingsmodule. Deze handleiding is opgesteld

Nadere informatie

Ins NL Lezer PROXIMITY P reeks

Ins NL Lezer PROXIMITY P reeks Ins-30002-NL Lezer PROXIMITY P reeks Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) Documentatie van

Nadere informatie

FOREST MULTI WANDSCHAKELAAR LED - 5201001480

FOREST MULTI WANDSCHAKELAAR LED - 5201001480 1 - FOREST MULTI WANDSCHAKELAAR LED - 5201001480 TECHNISCHE SPECIFICATIE: 12V batterij type 27A batterij levensduur < 3 jaar frequentie 433.92MHz zendvermogen max. 10mW zendbereik max. 30mtr werk temperatuur

Nadere informatie

Positie-aflezing. - LED of LCD-aflezing - met geïntegreerde microprocessor. Walda Impuls b.v. Delta 60 6825 MS Arnhem Tel 026-3638302 Fax 026-3638304

Positie-aflezing. - LED of LCD-aflezing - met geïntegreerde microprocessor. Walda Impuls b.v. Delta 60 6825 MS Arnhem Tel 026-3638302 Fax 026-3638304 SERIE Z-54 Positie-aflezing - LED of LCD-aflezing - met geïntegreerde microprocessor Walda Impuls b.v. Delta 60 6825 MS Arnhem Tel 026-3638302 Fax 026-3638304 ELGO - ELECTRIC GmbH D - 78239 Rielasingen,

Nadere informatie

Elektrische servomotoren

Elektrische servomotoren 4 573 SQS35.53, SQS65.5 met nulspanningsterugloop, zonder handbediening SQS35.00, SQS65, SQS85.00 zonder nulspanningsterugloop, met handbediening Elektrische servomotoren voor afsluiters met 5,5 mm slag

Nadere informatie

Wandlezer online. Ethernet / RS485. Virtueel netwerk met offline cilinders. Ethernet / RS485. Programmeer station. Ethernet / VPN VPN

Wandlezer online. Ethernet / RS485. Virtueel netwerk met offline cilinders. Ethernet / RS485. Programmeer station. Ethernet / VPN VPN Wandlezer online Ethernet / RS485 Virtueel netwerk met offline cilinders Programmeer station Ethernet / RS485 Service apparaat VPN Ethernet / VPN Ethernet Online systeem d.m.v. Wi-Fi VPN Ethernet Ethernet

Nadere informatie

OPTILOG-290. Opticom Engineering B.V.

OPTILOG-290. Opticom Engineering B.V. Opticom Engineering B.V. TOEPASSING De OPTILOG-290 is een complete "high performance" telecommunicatie interface voor het bewaken van technische installaties in combinatie met het Otc-programma. De OPTILOG-290

Nadere informatie

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS SYMO / De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. N W E S / Eenvoudig te vervangen printplaten / SnapINverter Technologie / Geïntegreerde

Nadere informatie

ABB i-bus KNX Universele in/uitgang 2-voudig, inbouw US/U 2.2

ABB i-bus KNX Universele in/uitgang 2-voudig, inbouw US/U 2.2 Technische gegevens ABB i-bus KNX Productbeschrijving Het apparaat heeft twee kanalen die via de ETS-software kunnen worden ingesteld als in- of uitgang. Via gekleurde aansluitkabels kunnen conventionele

Nadere informatie

HVN Motorsloten NEN179

HVN Motorsloten NEN179 HVN Motorsloten NEN179 a D V i E S M o N t a g E S E r V i c E o N D E r H o U D HVN MotorSLotEN, MEErVoUDig in VErgrENDELiNg, toepassing EN aansturing De HVN motorsloten zijn ontwikkeld voor een betrouwbaar

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Analoog uitgang 4-kanaals

Bedieningshandleiding. Analoog uitgang 4-kanaals Bedieningshandleiding 1. Veiligheidsinstructies Inbouw en montage van elektrische apparaten mogen uitsluitend door een landelijk erkend installatiebedrijf worden uitgevoerd! Daarbij de geldende ongevallenpreventievoorschriften

Nadere informatie