Voorstel voor nieuwe normen fondsenwervende instellingen, per categorie (A t/m D)*

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorstel voor nieuwe normen fondsenwervende instellingen, per categorie (A t/m D)*"

Transcriptie

1 Vrstel vr nieuwe nrmen fndsenwervende instellingen, per categrie (A t/m D)* Categrie A Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. De enkele aandachtspunten hebben.a. betrekking p de resultaten van de rganisatie, p de manier van fndsenwerving en p de verantwrding van de bestedingen. Missie/maatschappelijke waarde Missie De activiteiten van de rganisatie zijn gericht p het realiseren van de statutair bepaalde delstelling(en). De rganisatie heeft met het geheel van haar algemeen nuttige activiteiten geen winstgmerk. Middelen Fndsenwerving De rganisatie stelt vast welke fndsenwervingsmethde(n) zij hanteert. De rganisatie maakt alleen gebruik van maatschappelijk geaccepteerde fndsenwervingsmethden. De rganisatie is zrgvuldig bij het inschakelen van derden vr werving van financiële middelen. De rganisatie stelt gegevens uit dnateursbestanden niet znder testemming van dnateurs beschikbaar aan derden. Vrijwilligers De rganisatie stelt de verantwrdelijkheden en bevegdheden van de vrijwilligers vast. Activiteiten/rganisatie Strategie & beleid De rganisatie heeft een actueel beleidsplan. Beheer van financiële middelen De rganisatie stelt vast heveel vermgen wrdt aangehuden en licht de hgte daarvan te. De rganisatie hudt niet meer vermgen aan dan redelijkerwijs ndig is vr het realiseren van de delstelling. Bestedingen De rganisatie stelt vast wat de verhuding is tussen ksten fndsenwerving, ksten rganisatie en delbesteding en licht de hgte daarvan te. De verhuding dient redelijk te zijn. Delrealisatie Resultaten De activiteiten van de rganisatie dragen bij aan het realiseren van de delstelling(en) en de rganisatie geeft hier een telichting p. Gvernance Bestuurders

2 Er is sprake van gescheiden vermgen. De bestuurders f beleidsbepalers van de rganisatie mgen niet ver het vermgen van de rganisatie beschikken, alsf het hun eigen vermgen is. Bestuurders en beleidsbepalers vermijden elke vrm en schijn van belangenverstrengeling die de uitefening van hun taak kan beïnvleden. Het bestuur betrekt z ndig (inhudelijke en financiële) kennis m de rganisatie aan te sturen en de delstelling(en) te bereiken. Bezldigingsbeleid De belning van bestuurders is beperkt tt een nkstenvergeding f minimale vacatiegelden. De hgte hiervan wrdt schriftelijk vastgelegd. Verantwrding Jaarverslaggeving Er zijn actuele jaarcijfers beschikbaar (minimaal een balans en een staat van baten en lasten), die dr een kascmmissie f een andere nafhankelijke instantie zijn gecntrleerd. De jaarcijfers dienen te zijn ingericht vereenkmstig de Richtlijn C1 kleine rganisaties znder winststreven f de RJ640 f de RJ650. Infrmatievrziening De rganisatie maakt via de eigen website f via een andere vr het publiek tegankelijke website de vlgende infrmatie penbaar: de gehanteerde fndsenwervingsmethde(n); de verhuding tussen ksten fndsenwerving, ksten rganisatie en delbesteding (plus telichting); het vermgen dat wrdt aangehuden (plus telichting); het actuele beleidsplan; de actuele jaarcijfers. De rganisatie maakt tevens de antwrden p de vlgende vragen penbaar: wat zijn de begde resultaten van de rganisatie; welke prgramma s en/f prjecten ntplit de rganisatie m het (meerjaren)beleid te realiseren, ftewel welke strategie kiest de rganisatie; welke capaciteiten en cmpetenties zijn ndig vr het realiseren van de beleidsdelen en beschikt de rganisatie hierver; he kan de rganisatie bepalen f zij resultaat bekt (aan de hand van welke indicatren e.d.) en p welke wijze wil de rganisatie de behaalde resultaten mnitren dan wel aan prestatiemeting den; wat heeft de rganisatie in het afgelpen bekjaar wel en wat heeft zij niet bereikt in het licht van het (meerjaren)beleid. Belanghebbenden Feedback De rganisatie staat pen vr ideeën, pmerkingen, wensen en klachten van belanghebbenden en derden.

3 Bijlage bij nrmen categrie A Hiernder wrden de ANBI- eisen weergegeven die niet dan wel niet vlledig in de nrmen van de erkenningsregeling (vetgedrukt) vr categrie A zijn pgenmen. Als een rganisatie aan de nrmen van de erkenningsregeling en de nderstaande ANBI eisen vldet, kan de ANBI wrden aangevraagd. Uw instelling zet zich vr minstens 90% in vr het algemeen belang. Dit is de 90%- eis. Uw instelling en de mensen die rechtstreeks bij uw instelling betrkken zijn, vlden aan de integriteitseisen. Uw instelling mag niet meer vermgen aanhuden dan redelijkerwijs ndig is vr het werk van de instelling. Daarm met het eigen vermgen beperkt blijven. Uw instelling heeft een redelijke verhuding tussen ksten en bestedingen. Geld dat verblijft na pheffing van uw instelling, wrdt besteed aan een ANBI met een srtgelijk del. Uw instelling publiceert de vlgende gegevens p een internetsite: de naam van de instelling Is de instelling bij het publiek bekend nder een andere naam dan die in de statuten staat? Publiceer dan beide namen. het RSIN (Rechtspersnen en Samenwerkingsverbanden Infrmatienummer)/fiscaal nummer het pst- f bezekadres van de instelling een duidelijke beschrijving van de delstelling van de ANBI de functie van de bestuurders de namen van de bestuurders het belningsbeleid Publiceer zwel het belningsbeleid vr het bestuur zals dat in de statuten staat, als vr de directie van de instelling. Publiceer k het belningsbeleid vr het persneel. Vr deze laatste grep kunt u vlstaan met een verwijzing naar de CAO f salarisregeling vr het persneel, als dat van tepassing is. een actueel verslag van de uitgeefende activiteiten *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

4 Categrie B Vr kleine rganisaties heeft het de vrkeur m een klein aantal praktisch ingerichte nrmen en aandachtspunten te hanteren. Gezien de heveelheid kleine rganisaties en de geringe mvang en capaciteit van deze rganisaties is het vr een tetsing vral van belang m een aantal praktische zaken vast te stellen. Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen f eisen. In vergelijking met categrie A wrdt er bij de resultaten meer reflectie p delmatigheid en resultaat van de activiteiten gevraagd. Ok is.a. de kp maatschappelijk effect tegevegd. Missie/maatschappelijke waarde Middelen Missie De activiteiten van de rganisatie zijn gericht p het realiseren van de statutair bepaalde delstelling(en). De rganisatie heeft met het geheel van haar algemeen nuttige activiteiten geen winstgmerk. Fndsenwerving De rganisatie stelt vast welke fndsenwervingsmethden zij hanteert en wat de verhuding is tussen de ksten van fndsenwerving en de inkmsten uit fndsenwerving en licht dat te. De rganisatie maakt alleen gebruik van maatschappelijk geaccepteerde fndsenwervingsmethden. De rganisatie is zrgvuldig bij het inschakelen van derden vr werving van financiële middelen. De rganisatie stelt gegevens uit dnateursbestanden niet znder testemming van dnateurs beschikbaar aan derden. Vrijwilligers De rganisatie stelt de verantwrdelijkheden en bevegdheden van de vrijwilligers vast. Activiteiten/rganisatie Strategie & beleid De rganisatie heeft een actueel beleidsplan. Beheer van de financiële middelen De rganisatie stelt vast heveel vermgen wrdt aangehuden en licht de hgte daarvan te. De rganisatie hudt niet meer vermgen aan dan redelijkerwijs ndig is vr het realiseren van de delstelling. Bestedingen De rganisatie stelt vast wat de verhuding is tussen ksten fndsenwerving, ksten rganisatie en delbesteding en licht de hgte daarvan te. De verhuding dient *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

5 redelijk te zijn. Delrealisatie De activiteiten van de rganisatie dragen bij aan het realiseren van de delstelling(en) en de rganisatie geeft hier een telichting p. De rganisatie stelt vast in welke mate er resultaat is gebekt. De rganisatie brengt in kaart wat ged en wat fut ging in het kader van de realisatie van de delstelling(en) en past z ndig het beleid aan. Maatschappelijk effect De rganisatie ntwikkelt een visie ver de manier waarp, en in welke mate de maatschappelijke effecten van de activiteiten kunnen wrden bepaald. Gvernance Bestuurders Er is sprake van gescheiden vermgen. De bestuurders f beleidsbepalers van de rganisatie mgen niet ver het vermgen van de rganisatie beschikken, alsf het hun eigen vermgen is. Bestuurders en beleidsbepalers vermijden elke vrm en schijn van belangenverstrengeling die de uitefening van hun taak kan beïnvleden. Binnen het bestuur is de bendigde (inhudelijke en financiële) kennis aanwezig m de rganisatie aan te sturen en de delstelling(en) te bereiken. Bezldigingsbeleid De belning van bestuurders is beperkt tt een nkstenvergeding f minimale vacatiegelden. De hgte hiervan wrdt schriftelijk vastgelegd. Verantwrding Jaarverslaggeving Er zijn actuele jaarcijfers beschikbaar (minimaal een balans en een staat van baten en lasten, die dr een kascmmissie f een andere nafhankelijke instantie zijn gecntrleerd. Het jaarverslag dient te zijn ingericht vereenkmstig de Richtlijn C1 kleine rganisaties znder winststreven f de RJ640 f de RJ650. Infrmatievrziening De rganisatie maakt via de eigen website f via een andere vr het publiek tegankelijke website de vlgende infrmatie penbaar: de gehanteerde fndsenwervingsmethde(n) en de verhuding tussen ksten en inkmsten eigen fndsenwerving (plus telichting); de verhuding tussen ksten fndsenwerving, ksten rganisatie en delbesteding (plus telichting); het vermgen dat wrdt aangehuden (plus telichting); het actuele beleidsplan; de actuele jaarcijfers; de klachtenprcedure. *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

6 Belanghebbenden De rganisatie maakt tevens de antwrden p de vlgende vragen penbaar: wat zijn de begde resultaten van de rganisatie; welke prgramma s en/f prjecten ntplit de rganisatie m het (meerjaren)beleid te realiseren, ftewel welke strategie kiest de rganisatie; welke capaciteiten en cmpetenties zijn bendigd vr het realiseren van de beleidsdelen en beschikt de rganisatie hierver; he kan de rganisatie bepalen f zij resultaat bekt (aan de hand van welke indicatren e.d.) en p welke wijze wil de rganisatie de behaalde resultaten mnitren dan wel aan prestatiemeting den; wat heeft de rganisatie in het afgelpen bekjaar wel en wat heeft zij niet bereikt in het licht van het (meerjaren)beleid. Feedback De rganisatie staat pen vr ideeën, pmerkingen en wensen van belanghebbenden en derden. De rganisatie hudt een verzicht bij van dr belanghebbenden en derden rechtstreeks bij de rganisatie geuite kritiekpunten en heeft een klachtenprcedure. Eventuele p- en aanmerkingen p de rganisatie en activiteiten wrden meegewgen bij het vrmen van het beleid. *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

7 Bijlage bij nrmen categrie B Hiernder staan de ANBI- eisen weergegeven die niet dan wel niet vlledig in de nrmen van de erkenningsregeling (vetgedrukt) vr categrie B zijn pgenmen. Als een rganisatie aan de nrmen van de erkenningsregeling en de nderstaande ANBI eisen vldet, kan de ANBI status wrden aangevraagd. Uw instelling zet zich vr minstens 90% in vr het algemeen belang. Dit is de 90%- eis. Uw instelling en de mensen die rechtstreeks bij uw instelling betrkken zijn, vlden aan de integriteitseisen. Uw instelling mag niet meer vermgen aanhuden dan redelijkerwijs ndig is vr het werk van de instelling. Daarm met het eigen vermgen beperkt blijven. Uw instelling heeft een redelijke verhuding tussen ksten en bestedingen. Geld dat verblijft na pheffing van uw instelling, wrdt besteed aan een ANBI met een srtgelijk del. Uw instelling publiceert de vlgende gegevens p een internetsite: de naam van de instelling Is de instelling bij het publiek bekend nder een andere naam dan die in de statuten staat? Publiceer dan beide namen. het RSIN (Rechtspersnen en Samenwerkingsverbanden Infrmatienummer)/fiscaal nummer het pst- f bezekadres van de instelling een duidelijke beschrijving van de delstelling van de ANBI de functie van de bestuurders de namen van de bestuurders het belningsbeleid Publiceer zwel het belningsbeleid vr het bestuur zals dat in de statuten staat, als vr de directie van de instelling. Publiceer k het belningsbeleid vr het persneel. Vr deze laatste grep kunt u vlstaan met een verwijzing naar de CAO f salarisregeling vr het persneel, als dat van tepassing is. een actueel verslag van de uitgeefende activiteiten *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

8 Categrie C Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Organisaties die nder categrie C vallen, zullen verder zijn met het implementeren van kwaliteitssystemen en hebben meer gespecificeerde cmpetenties. Daarm kunnen er verdergaande nrmen gesteld wrden vr deze rganisaties. Het wrdt vr de rganisatie gezien de grtte, het bredere maatschappelijk bereik en de bijkmende risic s k belangrijk m meer zaken vast te leggen. Missie/maatschappelijke waarde Missie De activiteiten van de rganisatie zijn gericht p het realiseren van de statutair bepaalde delstelling(en). In lijn met de statutaire delstelling(en) heeft de rganisatie een missie en een visie gefrmuleerd die zveel mgelijk zijn uitgewerkt in cncrete activiteiten. De rganisatie heeft met het geheel van haar algemeen nuttige activiteiten geen winstgmerk. Middelen Fndsenwerving De rganisatie stelt vast welke cde(s) en/f richtlijn(en)p het gebied van fndsenwerving wrden nageleefd. De rganisatie heeft een actueel beleid met betrekking tt fndsenwerving dat is vastgelegd in het meerjarenbeleidsplan. De rganisatie maakt in het beleidsplan kenbaar welke fndsenwervingsmethden zij hanteert en wat de verhuding is tussen de ksten van fndsenwerving en de inkmsten uit fndsenwerving en licht dat te.* De rganisatie maakt alleen gebruik van maatschappelijk geaccepteerde fndsenwervingsmethden. De rganisatie is zrgvuldig bij het inschakelen van derden vr werving van financiële middelen. De rganisatie stelt gegevens uit dnateursbestanden niet znder testemming van dnateurs beschikbaar aan derden. Vrijwilligers De rganisatie heeft een actueel vrijwilligersbeleid waarin nder andere aandacht wrdt besteed aan het werven van vrijwilligers, de verantwrdelijkheden en bevegdheden. De rganisatie zrgt ervr dat de vrijwilligers ver de juiste capaciteiten en cmpetenties beschikken m het beleid uit te veren. Activiteiten/rganisatie Strategie & beleid De rganisatie heeft een actueel meerjarenbeleidsplan vr een peride van ten minste drie jaren, inclusief een meerjarenbegrting. De rganisatie heeft een actueel jaarplan inclusief een begrting met daarin *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

9 pgenmen cncrete prgramma s en activiteiten. De delstellingen zijn realistisch en uitverbaar en SMART gefrmuleerd. De rganisatie vert een mgevingsanalyse uit, en heeft daardr een beeld van de interne en externe mgeving en van kansen en bedreigingen. Beheer van de financiële middelen De rganisatie stelt vast heveel vermgen wrdt aangehuden en licht de hgte daarvan te *. De rganisatie hudt niet meer vermgen aan dan redelijkerwijs ndig is vr het realiseren van de delstelling. De rganisatie heeft een actueel vermgensbeleid en indien van tepassing een actueel beleggingsbeleid. Vr alle vrmen van financieel beheer stelt de rganisatie vast welke financiële en niet- financiële criteria een rl spelen. De rganisatie neemt hierbij de Richtlijn Financieel Beheer van VFI als uitgangspunt. Bestedingen De rganisatie stelt vast wat de verhuding is tussen ksten fndsenwerving, ksten rganisatie en delbesteding en licht de hgte daarvan te. De verhuding dient redelijk te zijn. De rganisatie heeft geen nbestemde reserves en licht de mvang van de reserves te. Als een reserve bestemd is m risic s af te dekken, stelt vast de rganisatie de mvang van de reserve p basis van een risicanalyse en geeft aan welke maatregelen wrden getrffen m risic s te beheersen. Werkprcessen De rganisatie stelt vast he managementinfrmatie dient te wrden verstrekt zdanig dat het daarte bevegde rgaan ver vldende infrmatie beschikt m tijdig bij te kunnen sturen indien ndig. De rganisatie stelt vast he functies binnen de rganisatie wrden gescheiden. Expertise / medewerkers De rganisatie heeft een actueel persneelsbeleid. De rganisatie zrgt ervr dat de medewerkers ver de juiste capaciteiten en cmpetenties beschikken m het beleid van de rganisatie uit te veren. Beveiliging van infrmatie De rganisatie zrgt vr een afdende beveiliging van de haar ter beschikking staande infrmatie, zdanig dat de privacywetgeving, waarnder de Wet Bescherming Persnsgegevens, wrdt nageleefd. De ICT en databeveiliging sluiten aan bij de grtte van de rganisatie. Maatschappelijk verantwrd ndernemen De rganisatie heeft een actueel beleid ten aanzien van maatschappelijk verantwrd ndernemen en hudt bij haar handelen rekening met de maatschappelijke gevlgen daarvan, zwel p sciaal, milieu als ecnmisch gebied. Delrealisatie De rganisatie stelt vast f en in welke mate de in het beleidsplan vastgelegde *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

10 delen zijn bereikt. De rganisatie brengt in kaart wat ged en wat fut ging in het kader van de realisatie van de delstelling(en) en past z ndig het beleid aan. Er vindt vrtgangsrapprtage plaats p activiteitenniveau. De manier waarp er p de verrichte activiteiten wrdt tegezien dient te zijn gefrmaliseerd. Maatschappelijk effect Deltreffendheid De rganisatie evalueert f de gerealiseerde delen de dr de rganisatie begde maatschappelijke effecten tt stand brengen. Impact De rganisatie nderzekt f en z ja p welke wijze de impact van het werk van de rganisatie kan wrden gemeten en neemt terzake een gemtiveerd besluit. Gvernance Scheiden van besturen en tezicht huden Er is een gvernancestructuur waarbij de functie tezicht huden is gescheiden van uitveren. Vermijden van belangenverstrengeling De rganisatie legt schriftelijk vast he tegen een verstrengeling van belangen wrdt gewaakt, en he een nafhankelijke en integere taakvervulling wrdt gewaarbrgd. Betaalde en nbetaalde nevenfuncties van bestuurders/tezichthuders zijn bekend bij de rganisatie. Er is sprake van gescheiden vermgen. De bestuurders f beleidsbepalers van de rganisatie mgen niet ver het vermgen van de rganisatie beschikken, alsf het hun eigen vermgen is. Cmpetenties bestuurders / tezichthuders Er zijn functieprfielen vr bestuurders/tezichthuders vastgesteld. Het bestuur en de tezichthuder hebben de bendigde capaciteiten vr het uitveren van de taak. Bezldigingsbeleid De belning van bestuurders is beperkt tt een nkstenvergeding f minimale vacatiegelden. De hgte hiervan wrdt schriftelijk vastgelegd. De rganisatie leeft de VFI Regeling belning directeuren van gede delen na en licht een eventuele afwijking daarvan te. Het bezldigingsbeleid van de directie wrdt vastgesteld. Vastlegging gvernancestructuur De gvernancestructuur is vastgelegd in de statuten en/f reglement en is zdanig ingericht dat sprake is van: vldende functiescheiding; nafhankelijke en integere taakvervulling van het bestuur en tezichthuder; beperkte beschikkingsmacht bestuursleden; *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

11 beschrijving vrkmen van en waken tegen belangenverstrengeling; jaarlijkse evaluatie van het functineren van bestuur en tezichthuder; beperkte belning bestuurders; bezldigingsbeleid directie. Verantwrding Jaarverslaggeving Het jaarverslag dient te zijn ingericht vereenkmstig de Richtlijn 650 Fndsenwervende Organisaties; De rganisatie dient een jaarrekening p te stellen met een gedkeurende berdelingsverklaring van een accuntant. Infrmatievrziening De rganisatie maakt via de eigen website f via een andere vr het publiek tegankelijke website de vlgende infrmatie penbaar: statuten en reglement, naam en functie van bestuurders/tezichthuders en hun eventuele nevenfuncties (een en ander vr zver van tepassing) het belningsbeleid, zwel het belningsbeleid vr het bestuur als vr de directie (met bijbehrend belningsfrmat als bedeld in de belningsregeling) als vr het persneel. Vr deze laatste grep kan wrden vlstaan met een verwijzing naar de CAO f salarisregeling vr het persneel, als dat van tepassing is; de verhuding tussen ksten fndsenwerving, ksten rganisatie en delbesteding (plus telichting); het vermgen dat wrdt aangehuden (plus telichting); het actuele meerjarenbeleidsplan; het actuele jaarplan; het jaarverslag; het actuele vermgens- en beleggingsbeleid; het actuele cmmunicatiebeleid belanghebbenden; een verzicht van gedragscdes en richtlijnen die de rganisatie nderschrijft, waarnder die p het gebied van fndsenwerving; De klachtenprcedure. De rganisatie maakt tevens de antwrden p de vlgende vragen penbaar: wat zijn de begde resultaten van de rganisatie; welke prgramma s en/f prjecten ntplit de rganisatie m het(meerjaren)beleid te realiseren, ftewel welke strategie kiest de rganisatie; welke capaciteiten en cmpetenties zijn bendigd vr het realiseren van de beleidsdelen en beschikt de rganisatie hierver; he kan de rganisatie bepalen f zij resultaat bekt (aan de hand van welke indicatren e.d.) en p welke wijze wil de rganisatie de behaalde resultaten mnitren dan wel aan prestatiemeting den; wat heeft de rganisatie in het afgelpen bekjaar wel en wat heeft zij niet bereikt in het licht van het (meerjaren)beleid. *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

12 Belanghebbenden Cmmunicatie De rganisatie heeft een actueel beleid met betrekking tt de cmmunicatie met belanghebbenden. In het beleid wrdt in elk geval aandacht besteed aan: het bepalen van de (grepen) belanghebbenden; de wijze waarp een ptimale relatie met deze grepen belanghebbenden wrdt nagestreefd. Feedback De rganisatie staat pen vr ideeën, pmerkingen en wensen van belanghebbenden en derden. De rganisatie hudt een verzicht bij van dr belanghebbenden en derden rechtstreeks bij de rganisatie geuite kritiekpunten en heeft een klachtenprcedure. Eventuele p- en aanmerkingen p de rganisatie en activiteiten wrden meegewgen bij het vrmen van het beleid. *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

13 Bijlage bij nrmen categrie C Hiernder wrden de ANBI- eisen weergegeven die niet dan wel niet vlledig in de nrmen van de erkenningsregeling (vetgedrukt) vr categrie C zijn pgenmen. Als een rganisatie aan de nrmen van de erkenningsregeling en de nderstaande ANBI eisen vldet, kan de ANBI status wrden aangevraagd. Uw instelling zet zich vr minstens 90% in vr het algemeen belang. Dit is de 90%- eis. Uw instelling en de mensen die rechtstreeks bij uw instelling betrkken zijn, vlden aan de integriteitseisen. Uw instelling mag niet meer vermgen aanhuden dan redelijkerwijs ndig is vr het werk van de instelling. Daarm met het eigen vermgen beperkt blijven. Uw instelling heeft een redelijke verhuding tussen ksten en bestedingen. Geld dat verblijft na pheffing van uw instelling, wrdt besteed aan een ANBI met een srtgelijk del. Uw instelling publiceert de vlgende gegevens p een internetsite: de naam van de instelling Is de instelling bij het publiek bekend nder een andere naam dan die in de statuten staat? Publiceer dan beide namen. het RSIN (Rechtspersnen en Samenwerkingsverbanden Infrmatienummer)/fiscaal nummer het pst- f bezekadres van de instelling een duidelijke beschrijving van de delstelling van de ANBI een actueel verslag van de uitgeefende activiteiten *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

14 Categrie D Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Vr grtere rganisaties heeft het de vrkeur m een grter aantal diepgaande nrmen te hanteren. Deze rganisaties halen veel geld p en daarbij kmen k grtere risic s kijken. Grte rganisaties hebben de capaciteit en rganisatiestructuur m uitgebreid beleid p te stellen en de tezichthuder kan van hen verwachten dat zij aan een uitgebreider aantal nrmen en aandachtspunten kunnen vlden. Missie/maatschappelijke waarde Missie De activiteiten van de rganisatie zijn gericht p het realiseren van de statutair bepaalde delstelling(en). In lijn met de statutaire delstelling(en) heeft de rganisatie een missie en een visie gefrmuleerd die zveel mgelijk zijn uitgewerkt in cncrete activiteiten. De rganisatie heeft met het geheel van haar algemeen nuttige activiteiten geen winstgmerk. Middelen Fndsenwerving De rganisatie stelt vast welke cde(s) en/f richtlijn(en)p het gebied van fndsenwerving wrden nageleefd. De rganisatie heeft een actueel beleid met betrekking tt fndsenwerving dat is vastgelegd in het meerjarenbeleidsplan. De rganisatie maakt in het beleidsplan kenbaar welke fndsenwervingsmethden zij hanteert en wat de verhuding is tussen de ksten van fndsenwerving en de inkmsten uit fndsenwerving en licht dat te. De rganisatie maakt alleen gebruik van maatschappelijk geaccepteerde fndsenwervingsmethden. De rganisatie is zrgvuldig bij het inschakelen van derden vr werving van financiële middelen. De rganisatie stelt gegevens uit dnateursbestanden niet znder testemming van dnateurs beschikbaar aan derden. Vrijwilligers De rganisatie heeft een actueel vrijwilligersbeleid waarin nder andere aandacht wrdt besteed aan het werven van vrijwilligers, de verantwrdelijkheden en bevegdheden. De rganisatie zrgt ervr dat de vrijwilligers ver de juiste capaciteiten en cmpetenties beschikken m het beleid uit te veren. Activiteiten/rganisatie Strategie & beleid De rganisatie heeft een actueel meerjarenbeleidsplan vr een peride van ten minste drie jaren inclusief een meerjarenbegrting; De rganisatie heeft een actueel jaarplan inclusief een begrting met daarin pgenmen cncrete prgramma s en activiteiten; De delstellingen zijn realistisch en uitverbaar en SMART gefrmuleerd *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

15 De pririteiten zijn duidelijk gefrmuleerd. Het beleid besteedt k aandacht aan de lange termijn effecten van de activiteiten. De rganisatie vert een mgevingsanalyse uit, en heeft daardr een beeld van de interne en externe mgeving en van kansen en bedreigingen. De rganisatie stemt prjecten en/f prgramma s gegrafisch en inhudelijk af met andere rganisaties die zich met srtgelijke prjecten en/f prgramma s bezig huden. Beheer van de financiële middelen De rganisatie stelt vast heveel vermgen wrdt aangehuden en licht de hgte daarvan te. De rganisatie hudt niet meer vermgen aan dan redelijkerwijs ndig is vr het realiseren van de delstelling. De rganisatie heeft een actueel vermgensbeleid en indien van tepassing een actueel beleggingsbeleid. Vr alle vrmen van financieel beheer stelt de rganisatie vast welke financiële en niet- financiële criteria een rl spelen. Bestedingen De rganisatie stelt vast wat de verhuding is tussen ksten fndsenwerving, ksten rganisatie en delbesteding en licht de hgte daarvan te. De verhuding dient redelijk te zijn. De rganisatie heeft geen nbestemde reserves en licht de mvang van de reserves te. Als een reserve bestemd is m risic s af te dekken, stelt vast de rganisatie de mvang van de reserve p basis van een risicanalyse en geeft aan welke maatregelen wrden getrffen m risic s te beheersen. Werkprcessen De rganisatie heeft een kwaliteitsmanagementsysteem. De rganisatie stelt vast he managementinfrmatie dient te wrden verstrekt zdanig dat het daarte bevegde rgaan ver vldende infrmatie beschikt m tijdig bij te kunnen sturen indien ndig. De rganisatie stelt vast he functies binnen de rganisatie wrden gescheiden. De rganisatie heeft een beschrijving met betrekking tt het mnitren en evalueren van activiteiten en prcessen (planning & cntrl cyclus). De rganisatie zrgt vr actuele budgetbewakingsrapprtages (kwantitatief) en activiteiten- en vrtgangsrapprtages (kwalitatief). Expertise/medewerkers De rganisatie heeft een actueel persneelsbeleid. De rganisatie zrgt ervr dat de medewerkers ver de juiste capaciteiten en cmpetenties beschikken m het beleid van de rganisatie uit te veren. De rganisatie heeft taak- en functiemschrijvingen vr de medewerkers. De rganisatie heeft een pleidingsplan. *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

16 Beveiliging van infrmatie De rganisatie zrgt vr een afdende beveiliging van de haar ter beschikking staande infrmatie, zdanig dat de privacywetgeving, waarnder de Wet Bescherming Persnsgegevens, wrdt nageleefd. De ICT en databeveiliging sluiten aan bij de grtte van de rganisatie. Maatschappelijk verantwrd ndernemen De rganisatie heeft een actueel beleid ten aanzien van maatschappelijk verantwrd ndernemen en hudt bij haar handelen rekening met de maatschappelijke gevlgen daarvan, zwel p sciaal, milieu als ecnmisch gebied. Delrealisatie De rganisatie stelt vast f en in welke mate de in het beleidsplan vastgelegde delen zijn bereikt. De rganisatie brengt in kaart wat ged en wat fut ging in het kader van de realisatie van de delstelling(en) en past z ndig het beleid aan. Er vindt vrtgangsrapprtage plaats p activiteitenniveau. De manier waarp er p de verrichte activiteiten wrdt tegezien dient te zijn gefrmaliseerd. Evaluatierapprten kmen tijdens de bestuurs- en/f raad van tezicht- vergaderingen aan de rde en wrden meegewgen in het nieuw te frmuleren beleid; Er wrdt vastgesteld f de resultaten aansluiten p het jaarplan en de begrting. Indien dit niet het geval is, wrdt het bestuur en/f de raad van tezicht daarvan p de hgte gesteld. Maatschappelijk effect Deltreffendheid De rganisatie evalueert f de gerealiseerde delen de gewenste maatschappelijke effecten tt stand brengen. Impact De rganisatie nderzekt f en z ja p welke wijze de impact van het werk van de rganisatie kan wrden gemeten en neemt terzake een gemtiveerd besluit. Gvernance Scheiden van besturen en tezicht huden Er is een gvernancestructuur waarbij de functie tezicht huden is gescheiden van uitveren. Vermijden van belangenverstrengeling De rganisatie legt schriftelijk vast he tegen een verstrengeling van belangen wrdt gewaakt, en he een nafhankelijke en integere taakvervulling wrdt gewaarbrgd. Betaalde en nbetaalde nevenfuncties van bestuurders/tezichthuders zijn bekend bij de rganisatie. *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

17 Er is sprake van gescheiden vermgen. De bestuurders f beleidsbepalers van de rganisatie mgen niet ver het vermgen van de rganisatie beschikken, alsf het hun eigen vermgen is. Cmpetenties bestuurders / tezichthuders Er zijn functieprfielen vr bestuurders/tezichthuders vastgesteld. Het bestuur en de tezichthuder hebben de bendigde capaciteiten vr het uitveren van de taak. Jaarlijks vindt een evaluatie van het functineren van het bestuur en de tezichthuder plaats. Bezldigingsbeleid De belning vr bestuurders is beperkt tt een nkstenvergeding f minimale vacatiegelden. De hgte hiervan wrdt schriftelijk vastgelegd. De rganisatie leeft de VFI Regeling belning directeuren van gede delen na en licht een eventuele afwijking daarvan te. Het bezldigingsbeleid van de directie wrdt vastgesteld. Vastlegging gvernancestructuur De gvernancestructuur is vastgelegd in de statuten en/f reglement en is zdanig ingericht dat sprake is van: vldende functiescheiding; nafhankelijke en integere taakvervulling van het bestuur en tezichthuder; beperkte beschikkingsmacht bestuursleden; beschrijving vrkmen van en waken tegen belangenverstrengeling; jaarlijkse evaluatie van het functineren; beperkte belning bestuurders; bezldigingsbeleid directie. Verantwrding Jaarverslaggeving Het jaarverslag dient te zijn ingericht vereenkmstig de Richtlijn 650 Fndsenwervende Organisaties; De rganisatie dient een jaarrekening p te stellen met een gedkeurende berdelingsverklaring van een accuntant. Infrmatievrziening De rganisatie maakt via de eigen website f p een andere vr het publiek tegankelijke website de vlgende infrmatie penbaar: statuten en reglement, naam en functie van bestuurders/tezichthuders en hun eventuele nevenfuncties (een en ander vr zver van tepassing) het belningsbeleid, zwel het belningsbeleid vr het bestuur als vr de directie (met bijbehrend belningsfrmat als bedeld in de belningsregeling) als vr het persneel. Vr deze laatste grep kan wrden vlstaan met een verwijzing naar de CAO f salarisregeling vr het persneel, als dat van tepassing is; *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

18 Belanghebbenden de verhuding tussen ksten fndsenwerving, ksten rganisatie en delbesteding (plus telichting) ; het vermgen dat wrdt aangehuden (plus telichting); het actuele meerjarenbeleidsplan; het actuele jaarplan; het jaarverslag; het actuele vermgens- en beleggingsbeleid; het actuele cmmunicatiebeleid belanghebbenden; een verzicht van gedragscdes en richtlijnen die de rganisatie; nderschrijft, waarnder die p het gebied van fndsenwerving de klachtenprcedure. De rganisatie maakt tevens de antwrden p de vlgende vragen penbaar: wat zijn de begde resultaten van de rganisatie; welke prgramma s en/f prjecten ntplit de rganisatie m het (meerjaren)beleid te realiseren, ftewel welke strategie kiest de rganisatie; welke capaciteiten en cmpetenties zijn bendigd vr het realiseren van de beleidsdelen en beschikt de rganisatie hierver; he kan de rganisatie bepalen f zij resultaat bekt (aan de hand van welke indicatren e.d.) en p welke wijze wil de rganisatie de behaalde resultaten mnitren dan wel aan prestatiemeting den; wat heeft de rganisatie in het afgelpen bekjaar wel en wat heeft zij niet bereikt in het licht van het (meerjaren)beleid; he kan de rganisatie bepalen welke maatschappelijke effecten haar activiteiten hebben en p welke wijze wil men deze effecten mnitren dan wel aan impactmetingen den. Cmmunicatie De rganisatie heeft een actueel beleid met betrekking tt de cmmunicatie met belanghebbenden. In het beleid wrdt in elk geval aandacht besteed aan: het bepalen van de (grepen) belanghebbenden; de wijze waarp een ptimale relatie met deze grepen belanghebbenden wrdt nagestreefd. Feedback De rganisatie staat pen vr ideeën, pmerkingen en wensen van belanghebbenden en derden. De rganisatie hudt een verzicht bij van dr belanghebbenden en derden rechtstreeks bij de rganisatie geuite kritiekpunten en heeft een klachtenprcedure. Eventuele p- en aanmerkingen p de rganisatie en activiteiten wrden meegewgen bij het vrmen van het beleid. Wensen begunstigden en gevers De rganisatie heeft een duidelijk beeld van de wensen van de begde *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

19 begunstigden; *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

20 De rganisatie heeft een duidelijk beeld van haar gevers en de wensen van deze gevers. *Deze infrmatie is afkmstig uit het dcument Nrmen erkenningsregeling van CBF, VFI en IF. Het betreft hier nadrukkelijk een cnceptversie, die ng besprken met wrden met belanghebbenden,.a. tijdens dialgsessies. Het betreft hier dus een vrstel. Aan deze infrmatie kan geen enkel recht ntleend wrden.

21 Bijlage bij nrmen categrie D Hiernder wrden de ANBI- eisen weergegeven die niet dan wel niet vlledig in de nrmen van de erkenningsregeling (vetgedrukt) vr categrie D zijn pgenmen. Als een rganisatie aan de nrmen van de erkenningsregeling en de nderstaande ANBI eisen vldet, kan de ANBI status wrden aangevraagd. Uw instelling zet zich vr minstens 90% in vr het algemeen belang. Dit is de 90%- eis. Uw instelling en de mensen die rechtstreeks bij uw instelling betrkken zijn, vlden aan de integriteitseisen. Uw instelling mag niet meer vermgen aanhuden dan redelijkerwijs ndig is vr het werk van de instelling. Daarm met het eigen vermgen beperkt blijven. Uw instelling heeft een redelijke verhuding tussen ksten en bestedingen. Geld dat verblijft na pheffing van uw instelling, wrdt besteed aan een ANBI met een srtgelijk del. Uw instelling publiceert de vlgende gegevens p een internetsite: de naam van de instelling Is de instelling bij het publiek bekend nder een andere naam dan die in de statuten staat? Publiceer dan beide namen. het RSIN (Rechtspersnen en Samenwerkingsverbanden Infrmatienummer)/fiscaal nummer het pst- f bezekadres van de instelling een duidelijke beschrijving van de delstelling van de ANBI een actueel verslag van de uitgeefende activiteiten. 30

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie C Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Organisaties die nder categrie C vallen, zullen verder zijn met het implementeren van kwaliteitssystemen

Nadere informatie

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie D Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Vr grtere rganisaties heeft het de vrkeur m een grter aantal diepgaande nrmen te hanteren. Deze rganisaties

Nadere informatie

Inrichting Validatiestelsel. Normen Erkenningsregeling versie 11 december 2015

Inrichting Validatiestelsel. Normen Erkenningsregeling versie 11 december 2015 Inrichting Validatiestelsel Nrmen Erkenningsregeling versie 11 december 2015 1. Intrductie De nrmen vr de erkenningsregeling zijn ntwikkeld in het kader van de inrichting van het validatiestelsel. Een

Nadere informatie

Normen Erkenningsregeling - versie 9 december Vastgesteld door de (Tijdelijke) Commissie Normstelling Geldig vanaf 1 januari 2017

Normen Erkenningsregeling - versie 9 december Vastgesteld door de (Tijdelijke) Commissie Normstelling Geldig vanaf 1 januari 2017 Normen Erkenningsregeling - versie 9 december 2016 Vastgesteld door de (Tijdelijke) Commissie Normstelling Geldig vanaf 1 januari 2017 INHOUDSOPGAVE Bijsluiter bij de normen... 3 Categorie A: 1. Missie/maatschappelijke

Nadere informatie

Normen Erkenningsregeling - versie 1 december 2017a

Normen Erkenningsregeling - versie 1 december 2017a Normen Erkenningsregeling - versie 1 december 2017a Vastgesteld door de Commissie Normstelling Voor nieuwe aanvragers geldig vanaf 1 december 2017a. Voor bestaande Erkenningshouders en aanvragers die in

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis

Visie op toezicht Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis Visie p tezicht Raad van Tezicht Deventer Inleiding: de algemene taken van de Raad van Tezicht De Raad van Tezicht tetst f de Raad van Bestuur bij zijn beleidsvrming en de uitvering van zijn bestuurstaken

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Vacature en procedure benoeming voorzitter landelijk bestuur Verantwoordelijke

Vacature en procedure benoeming voorzitter landelijk bestuur Verantwoordelijke Bijlage 6 Ledenraad 27 nvember 2014 Vrlegger Onderwerp Vacature en prcedure beneming vrzitter landelijk bestuur Verantwrdelijke Landelijk bestuur Aanleiding Er ntstaat een vacature vanwege het niet beschikbaar

Nadere informatie

Normen Erkenningsregeling Concept versie 31 augustus 2015, ter bespreking tijdens dialoogsessies september 2015

Normen Erkenningsregeling Concept versie 31 augustus 2015, ter bespreking tijdens dialoogsessies september 2015 Normen Erkenningsregeling Concept versie 31 augustus 2015, ter bespreking tijdens dialoogsessies september 2015 1. Introductie De normen voor de erkenningsregeling zijn ontwikkeld in het kader van de inrichting

Nadere informatie

Confidentieel. 16 januari 2013 2013/11989. Sectorbrief Themaonderzoek Uitbesteding Vermogensbeheer. Geacht bestuur,

Confidentieel. 16 januari 2013 2013/11989. Sectorbrief Themaonderzoek Uitbesteding Vermogensbeheer. Geacht bestuur, Tezicht pensienfndsen en beleggingsndernemingen Middelgrte en kleine pensienfndsen Pstbus 98 1000 AB Amsterdam Cnfidentieel Datum Bijlage(n) 1 Onderwerp Sectrbrief Themanderzek Uitbesteding Vermgensbeheer

Nadere informatie

Intern Toezichtkader Intern Toezichtkader vastgesteld d.d

Intern Toezichtkader Intern Toezichtkader vastgesteld d.d Intern Tezichtkader Intern Tezichtkader vastgesteld d.d. 21-5-2012 Krte Telichting. Naar aanleiding van afspraak p de vrige bijeenkmst. Als uitgangspunt is gekzen het Intern Tezichtkader dat in het vrjaar

Nadere informatie

BIJSLUITER BIJ DE NORMEN

BIJSLUITER BIJ DE NORMEN Normen Erkenningsregeling, versie 28 november 2018 BIJSLUITER BIJ DE NORMEN Onderscheid tussen vetgedrukt en niet-vetgedrukt In de normenset is onderscheid gemaakt tussen vetgedrukte en niet-vetgedrukte

Nadere informatie

Bijlage 1 Normen Erkenningsregeling

Bijlage 1 Normen Erkenningsregeling Bijlage 1 Normen Erkenningsregeling Normen Erkenningsregeling, versie 28 november 2018 BIJSLUITER BIJ DE NORMEN Onderscheid tussen vetgedrukt en niet-vetgedrukt In de normenset is onderscheid gemaakt tussen

Nadere informatie

BIJSLUITER BIJ DE NORMEN

BIJSLUITER BIJ DE NORMEN Normen Erkenningsregeling - met wijzigingen geel gearceerd, versie 28 november 2018 BIJSLUITER BIJ DE NORMEN Onderscheid tussen vetgedrukt en niet-vetgedrukt In de normenset is onderscheid gemaakt tussen

Nadere informatie

Kiezen of delen Quick scan van investeringen van gemeente Eindhoven

Kiezen of delen Quick scan van investeringen van gemeente Eindhoven Kiezen f delen Quick scan van investeringen van gemeente Eindhven Dr Paul J.G. Tang & Rbert-Jaap Vrn Eindhven, 11 december 2012 Dit rapprt is bestemd vr de rganisatie van de pdrachtgever. Verspreiding

Nadere informatie

MVO Zelfverklaring Beantwoording 40 vragen

MVO Zelfverklaring Beantwoording 40 vragen MVO Zelfverklaring Beantwrding 40 vragen Auteur: Gert Jan de Grt en Gerda de Raad (Will2Sustain) Datum: 17-12-2015 Versie: 3 Inhudspgave 1. Inleiding... 1 2. MVO principes... 1 3. Stakehlders... 4 4. MVO

Nadere informatie

Financiële verordening ex artikel 212 Gemeentewet

Financiële verordening ex artikel 212 Gemeentewet Financiële verrdening ex artikel 212 Gemeentewet De raad van de gemeente Hendrik-Id-Ambacht besluit, gelet p artikel 212 van de Gemeentewet, vast te stellen: de verrdening p de uitgangspunten vr het financieel

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Careduca Foundation

Beleidsplan Stichting Careduca Foundation Beleidsplan Stichting Careduca Fundatin Publicatiedatum: 1 september 2018 Inhudspgave 1. Inleiding en cntactgegevens... 3 2. Beleid en strategie... 4 2.1. Aanleiding vr de prichting... 4 2.2. Del van de

Nadere informatie

Bijlage 1 Normen Erkenningsregeling

Bijlage 1 Normen Erkenningsregeling Bijlage 1 Normen Erkenningsregeling Normen Erkenningsregeling, versie 28 november 2018 BIJSLUITER BIJ DE NORMEN Onderscheid tussen vetgedrukt en niet-vetgedrukt In de normenset is onderscheid gemaakt tussen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Jaarverslag. Format jaarverslag 2013. Ridderkerk, 13 januari 2014 VGS Adivio

Jaarverslag. Format jaarverslag 2013. Ridderkerk, 13 januari 2014 VGS Adivio Jaarverslag Frmat jaarverslag 2013 Ridderkerk, 13 januari 2014 VGS Adivi Inhudspgave VERSLAG VAN DE TOEZICHTHOUDER... 3 OVERVIEW & ALGEMEEN... 4 IDENTITEIT... 5 ONDERWIJS... 6 PERSONEEL... 7 HUISVESTING

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Profiel toezichthoudend bestuur

Profiel toezichthoudend bestuur Prfiel tezichthudend bestuur Inleiding Stichting Biblitheken Altena fuseerde in 2010 met de drie lkale biblitheken in een stichting die het mdel van een Tezichthudend Bestuur (TB) hanteert. In dit mdel

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 tot en met 2016

Beleidsplan 2014 tot en met 2016 Blessed Generatin Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Beleidsplan 2014 tt en met 2016 Blessed Generatin Nederland (0511) 47 21 37 - www.blessedgeneratin.nl - inf@blessedgeneratin.nl KvK 01100560

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

Bijlage 1 Normen Erkenningsregeling

Bijlage 1 Normen Erkenningsregeling Bijlage 1 Normen Erkenningsregeling Normen Erkenningsregeling, versie 28 november 2018 BIJSLUITER BIJ DE NORMEN Onderscheid tussen vetgedrukt en niet-vetgedrukt In de normenset is onderscheid gemaakt tussen

Nadere informatie

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel Inkp- en aanbestedingsbeleid Energiefnds Overijssel 2013 Inhudspgave 1 Inleiding 3 2 Het beleid 4 2.1 Rechtmatigheidsthema's 4 Prcedures 4 Meerwerk en herhalingspdrachten 4 2B-diensten 5 Integriteit 5

Nadere informatie

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0 Richtlijnen functineringsgesprek evangelist Versie 1.0 Datum: mei 2015 1. Inleiding In deze brchure krijgt u een praktische handreiking met betrekking tt het huden van een functineringsgesprek met een

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Nummer: A15-03705. Steller: M. Stel Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278450 E-mail: m.stel@lelystad.nl

Voorstel aan de raad. Nummer: A15-03705. Steller: M. Stel Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278450 E-mail: m.stel@lelystad.nl Vrstel aan de raad Nummer: A15-03705 Steller: M. Stel Afdeling: Griffie Telefn: 0320-278450 E-mail: m.stel@lelystad.nl Punt 8 van de agenda vr de vergadering van 10 februari 2015. Onderwerp: Gedragscde

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

GOVERNANCE MVO PLATFORM

GOVERNANCE MVO PLATFORM Gvernancedcument MVO Platfrm, 22 nvember 2012 GOVERNANCE MVO PLATFORM Inleiding Het MVO Platfrm is een in 2002 pgericht infrmeel samenwerkingsverband van maatschappelijke rganisaties 1 en vakbndsrganisaties

Nadere informatie

Stichting JopieFonds. 1. Inleiding. Introductie van de Stichting

Stichting JopieFonds. 1. Inleiding. Introductie van de Stichting Stichting JpieFnds 1. Inleiding Intrductie van de Stichting De geestelijke gebrte van de Stichting kmt vrt uit een ged hart en is financieel mgelijk gemaakt dr een persn uit de Van der Weegen familie,

Nadere informatie

Reglement compliance officer

Reglement compliance officer Reglement Artikel 1. Definities a. bestuur: het bestuur van het fnds; b. : de functinaris die dr het bestuur van het fnds als vereenkmstig art. 12 lid 2 van de statuten van het fnds is benemd; c. directeur:

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Reglement raad van toezicht. samenwerkende zorgboeren zuid

Reglement raad van toezicht. samenwerkende zorgboeren zuid Reglement raad van tezicht samenwerkende zrgberen zuid 2019 Inhudspgave Artikel 1. Psitinering van de raad van tezicht... 3 Artikel 2. Samenstelling en cmpetenties raad van tezicht... 3 Artikel 3. Beneming

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Stichting Kamermuziek Hengelo Vastgesteld in de bestuursvergadering dd 20 juli 2015

Huishoudelijk reglement van de Stichting Kamermuziek Hengelo Vastgesteld in de bestuursvergadering dd 20 juli 2015 Huishudelijk reglement van de Stichting Kamermuziek Hengel Vastgesteld in de bestuursvergadering dd 20 juli 2015 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Kamermuziek

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk SUBSIDIEAANVRAAG 2009 Aanvraagfrmulier subsidieverlening jeugd, jngeren en gehandicaptenwerk Ten beheve van de aanvraag tt subsidieverlening met gebruik wrden gemaakt van dit Aanvraagfrmulier tt subsidieverlening

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Telichting bij het frmulier subsidievaststelling behrend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Dit dcument licht stapsgewijs alle nderdelen van het aanvraagfrmulier vr een subsidievaststelling

Nadere informatie

Reglement compliance officer

Reglement compliance officer Reglement Artikel 1. Definities a. bestuur: het bestuur van het fnds; b. : de functinaris die dr het bestuur van het fnds als vereenkmstig art. 12 lid 2 van de statuten van het fnds is benemd; c. directeur:

Nadere informatie

Stichting Kom-Mee-Eten Beleidsplan

Stichting Kom-Mee-Eten Beleidsplan Stichting Km-Mee-Eten Beleidsplan 2016-2021 Stichting Km-mee-Eten Vssestaart 16 2411 ML Bdegraven www.km-mee-eten.nl Inhudspgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding van het ntstaan 2. Missie, visie en delstellingen

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling https://dckinga.magister.net/accunt#/inlggen Stichting Inspecteur Belensschl Schiermnnikg Klkkenluidersregeling 1 Regeling inzake het mgaan met een vermeden van een misstand binnen de Inspecteur Belensschl

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

Communicatieplan (3-C-2)

Communicatieplan (3-C-2) Gebr. van der Lee Cmmunicatieplan (3-C-2) CO²- Bewust Directie: E. van der Lee Cmmunicatiemanager: T. Hebee KAM-Cördinatr: A. Werkmeester Lelystad, september 12 Inhudspgave Inhudspgave... 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de vereniging ZZPPS (ZZP-Podium Smallingerland) Vastgesteld in de bestuursvergadering <datum>

Huishoudelijk reglement van de vereniging ZZPPS (ZZP-Podium Smallingerland) Vastgesteld in de bestuursvergadering <datum> Huishudelijk reglement van de vereniging ZZPPS (ZZP-Pdium Smallingerland) Vastgesteld in de bestuursvergadering Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de vereniging: de vereniging

Nadere informatie

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten Inleiding Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelft dat de mentale zrg in Nederland

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Isala en de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Isala en de Algemene Verordening Gegevensbescherming Isala en de Algemene Verrdening Gegevensbescherming Vanaf 25 mei 2018 is de General Data Prtectin Regulatin (GDPR) van kracht in alle EU-lidstaten. De Nederlandse implementatie daarvan is de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor.

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Tussenrapprtage: plan van aanpak raadsenquête grndexplitatie Duivenvrdecrridr. Enquêtecmmissie grndexplitatie Duivenvrdecrridr 16 februari 2015 Inhudspgave: 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Verfijning nderzeksvraag

Nadere informatie

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015

FAQ Innovatieve bedrijfsnetwerken versie 18 november 2015 FAQ Innvatieve bedrijfsnetwerken versie 18 nvember 2015 Wanneer kan het IBN effectief van start gaan? De steun aan een innvatiecluster kan p zijn vregst starten p de eerste werkdag van de maand die vlgt

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost Bijlage 4 Tetsingskader ntwerp levenslpbestendig Zeist-Ost 1. Opzet Het tetsingskader Levenslpbestendig Zeist-Ost bestaat uit een aantel nderdelen. Een algemeen deel gaat ver de levenslpbestendige wijk:

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag vr het verkrijgen van een vergunning vr het expliteren van een speelautmatenhal p grnd van de Speelautmatenhalverrdening Gemeente Tilburg 2014. Aan de burgemeester

Nadere informatie

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020 Openbare raadpleging ver de evaluatie van de Eurpese strategie inzake handicaps 2010/2020 Er zijn in de EU ngeveer 80 miljen mensen met een handicap. Vr deze mensen is het, dr allerlei belemmeringen, vaak

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

Reglement van de Stichting Atlas Massage Groep Vastgesteld in de bestuursvergadering 25-06-2015

Reglement van de Stichting Atlas Massage Groep Vastgesteld in de bestuursvergadering 25-06-2015 1 Reglement van de Stichting Atlas Massage Grep Vastgesteld in de bestuursvergadering 25-06-2015 Inhud 1. Begripsbepaling 2. Beleid 3. Taken en bevegdheden van het bestuur 4. Besluiten 5. Raad van Advies

Nadere informatie

Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement

Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement Reglement Raad van Cmmissarissen Cncept III REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN WONINGSTICHTING MAASDRIEL Dit reglement en bijlagen A, B en C zijn vastgesteld dr de raad van cmmissarissen van

Nadere informatie

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen NTA 8009:2007 Veiligheidsmanagementsysteem vr ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszrg verlenen Unifrm en inzichtelijk veiligheidsmanagementsysteem Openheid ver patiëntveiligheid Basis vr interne

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Joods Jongeren Fonds vastgesteld op 5 november 2013

Huishoudelijk reglement Stichting Joods Jongeren Fonds vastgesteld op 5 november 2013 Huishudelijk reglement Stichting Jds Jngeren Fnds vastgesteld p 5 nvember 2013 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Jds Jngeren Fnds, gevestigd te Amsterdam,

Nadere informatie

Model Huishoudelijk reglement van de Stichting <naam van de stichting>

Model Huishoudelijk reglement van de Stichting <naam van de stichting> Mdel Huishudelijk reglement van de Stichting Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: Vastgesteld in de bestuursvergadering de stichting: de Stichting

Nadere informatie

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. fh grningen bezekadres: Martinikerkhf 12 Aan Prvinciale Staten pstadres: Pstbus 610 9700 AP Grningen lïwywftgprgymc algêrnéen telefnnr: algerneen faxnr.: OSO 316 49 II OSO 316 49 33 Datum Briefnummer Zaaknummer

Nadere informatie

van gebruikers, en het toekennen van lees- en schrijfrechten (zie hiervoor http://www.grensregio.eu/project-indienen/ ).

van gebruikers, en het toekennen van lees- en schrijfrechten (zie hiervoor http://www.grensregio.eu/project-indienen/ ). LEIDRAAD AANMELDING Bij het aanmaken van een prjectaanmelding in het digitale e-lket kunnen er verschillende vragen bij u pkmen, zals: He lang mag een tekst zijn? Welk detailniveau wrdt er gevraagd? Waar

Nadere informatie

Uitstroomprofiel opleiding Klinisch Informatica September 2014

Uitstroomprofiel opleiding Klinisch Informatica September 2014 Uitstrmprfiel pleiding Klinisch Infrmatica 1 Inleiding Dit uitstrmprfiel sluit aan p het berepsprfiel van de klinisch infrmaticus. Het berepsprfiel beschrijft evenwel de ttale breedte van het veld van

Nadere informatie

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW V-ICT-OR begeleidt besturen in hun infrmatiehuishuding vr ptimaal verlp van samenveging gemeente en OCMW De infrmatica in steden en gemeenten greide sinds de jaren 80 rganisch. Dat stapje bij stapje greien

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

De gastouder schept een vertrouwde en familiare opvang omgeving voor het gastkind

De gastouder schept een vertrouwde en familiare opvang omgeving voor het gastkind Gastuderbureau Kindvriendelijk PEDAGOGISCH BELEID Inleiding Kinderpvang is een kwestie van vertruwen. Vraaguders vertruwen de gastuders en het gastuderbureau hun allerliefste bezit te. Zij meten de zekerheid

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/341

Statenvoorstel nr. PS/2014/341 Statenvrstel nr. PS/2014/341 Initiatiefvrstel Cde Maatschappelijke Participatie Datum Inlichtingen bij 23 april 2014 mevruw G.J. Overmeen-Bakhuis Aan Prvinciale Staten Onderwerp Initiatiefvrstel Cde Maatschappelijke

Nadere informatie

Privacyreglement. Inleiding

Privacyreglement. Inleiding Privacyreglement Inleiding Bij het adviseren ver en het afsluiten van financiële prducten f diensten vraagt Blkweg Financieel Adviseurs B.V. (Blkweg) veel vertruwelijke infrmatie van klanten. Klanten van

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Kninkrijksrelaties >Returadres Pstbus 20010 2500 EA Den Haag AANGETEKEND / REGISTERED De heer R. Zenger Nachtwachtlaan 114 1058 ED Amsterdam Onderdeel Inlichtingen

Nadere informatie

Memo coördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Proo

Memo coördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Proo Mem cördinatie gemeentelijke taken ten aanzien van Pr Waar gaat het m? De vergang van het huidige externe tezicht p Stichting Pr naar de inrichting van intern tezicht leidt tt verschuiving van een aantal

Nadere informatie

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws Beleidsplan Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws beleidsplan versie februari 2016 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Animal Fellws te Breda. Het verslag mvat

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Rivas

Klokkenluidersregeling Rivas Klkkenluidersregeling Rivas 1 Inhudspgave Del Delgrep Definities en mschrijvingen Nrmelement(en) JCI Beschrijving beleid Artikel 1: Definities Artikel 2: Infrmatie, advies en ndersteuning vr de werknemer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers Handreiking functinerings- en berdelingsgesprekken griffiers September 2014 Functineringsgesprek Als de griffier is aangesteld, is het verstandig m met elkaar te blijven reflecteren p het functineren.

Nadere informatie

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o Dienstenwijzer Z zijn wij u graag van dienst Op de dienstverlening van ns kantr is de Wet p het financieel tezicht van tepassing. Eén van de eisen die uit deze wet vlgt is dat wij u tijdig infrmeren ver

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Toestelnummer 2009/ Uw brief d.d. Behandeld door Bijlagen R.M.C. Strijker

Uw kenmerk Ons kenmerk Toestelnummer 2009/ Uw brief d.d. Behandeld door Bijlagen R.M.C. Strijker De raad van de gemeente Alkmaar Rekenkamercmmissie Uw kenmerk Ons kenmerk Testelnummer 2009/027 0725489342 Uw brief d.d. Behandeld dr Bijlagen R.M.C. Strijker Onderwerp Evaluatie kwaliteit prgrammabegrting

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FREELANCERZZPPLACE VOOR AANBIEDERS VAN KORTINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FREELANCERZZPPLACE VOOR AANBIEDERS VAN KORTINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FREELANCERZZPPLACE VOOR AANBIEDERS VAN KORTINGEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 2 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene

Nadere informatie

Hoe kan uw overheidsorganisatie professionalisering en verduurzaming van het inkoopproces bewerkstelligen

Hoe kan uw overheidsorganisatie professionalisering en verduurzaming van het inkoopproces bewerkstelligen He kan uw verheidsrganisatie prfessinalisering en verduurzaming van het inkpprces bewerkstelligen He kan uw verheidsrganisatie prfessinalisering en verduurzaming van het inkpprces bewerkstelligen UITWERKING

Nadere informatie

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II Cpr 18047A Accuntantsprtcl behrend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zrg II Dit Accuntantsprtcl is p maat gemaakt vr de Subsidieregeling stageplaatsen zrg II. Het betreft het vlgende prduct, genemd

Nadere informatie

Enquête dienstverlening en kosten accountant in primair en voortgezet onderwijs

Enquête dienstverlening en kosten accountant in primair en voortgezet onderwijs Enquête dienstverlening en ksten accuntant in primair en vrtgezet nderwijs Dit nderzek heeft betrekking p de dienstverlening dr uw accuntant in 2010, ver de jaarstukken 2009. 1. In welke categrie valt

Nadere informatie

Verzuim Beleid. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Management. Doelgroep Alle werknemers. Ingangsdatum 4 juli 2014. Versie 0.

Verzuim Beleid. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Management. Doelgroep Alle werknemers. Ingangsdatum 4 juli 2014. Versie 0. Verzuim Beleid Opgemaakt dr Human Resurce Management Delgrep Alle werknemers Ingangsdatum 4 juli 2014 Versie 0.1 www.smallsteps.inf clfn Verzuimbeleid Visie en aanpak verzuim Delgrep: alle werknemers Versie:

Nadere informatie

WHITE PAPER HET INRICHTEN VAN KWALITEITSMANAGEMENT

WHITE PAPER HET INRICHTEN VAN KWALITEITSMANAGEMENT WHITE PAPER HET INRICHTEN VAN KWALITEITSMANAGEMENT Adjust - Sciaal Resultaat zet in p verbinding in het Sciaal Dmein. Dat den we dr altijd g te hebben vr de mens en zijn mgeving. We hebben nze expertise

Nadere informatie

HTW. Algemene Voorwaarden voor de webshop van HTW Catering 2018

HTW. Algemene Voorwaarden voor de webshop van HTW Catering 2018 HTW C A T E R I N G. N L Algemene Vrwaarden vr de webshp van HTW Catering 2018 Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de cnsument gebruik kan

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST 1. Algemeen In deze verwerkersvereenkmst wrdt verstaan nder: 1.1 Algemene vrwaarden: de Algemene vrwaarden van Verwerker, die nverkrt van tepassing zijn p iedere afspraak tussen Verwerker en Verantwrdelijke

Nadere informatie

c. Relatiebeheer algemene en éénmalige groepen d. Relatiebeheer maatschappelijke organisaties e. Contacten en samenwerking met bedrijven

c. Relatiebeheer algemene en éénmalige groepen d. Relatiebeheer maatschappelijke organisaties e. Contacten en samenwerking met bedrijven Inhudspgave Inleiding 1. Huidige situatie 2. Delstellingen 2014 2.1 Algemeen Del 2.2 Jaarvisie 3. Actieplan 3.1 Algemeen Del 3.2 Jaarvisie a. Cördinatie b. Relatiebeheer kerken c. Relatiebeheer algemene

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie