Bij het verrichten van een derde taak ontvangt de medewerker een maaltijd vergoeding conform de fiscaal toegestane vergoeding (1/1/2008: 6,81).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bij het verrichten van een derde taak ontvangt de medewerker een maaltijd vergoeding conform de fiscaal toegestane vergoeding (1/1/2008: 6,81)."

Transcriptie

1 HOOFDSTUK 3 Vergoedingen 3.1 Maaltijdvergoeding bij overwerk Bij het verrichten van een derde taak ontvangt de medewerker een maaltijd vergoeding conform de fiscaal toegestane vergoeding (1/1/2008: 6,81). 3.2 Vergoeding vervoer met eigen auto Indien een dienstreis (zakenreis) wordt gemaakt, wordt deze vergoed op basis van openbaar vervoer (2e klasse). Indien in redelijkheid niet verlangd kan worden, in verband met de reistijd, dat van openbaar vervoer gebruik wordt gemaakt, mag er gebruik worden gemaakt van (vervoer met) de eigen auto. Waar mogelijk zal door combinatie met andere medewerkers het te rijden aantal kilometers respectievelijk het autogebruik zoveel mogelijk worden beperkt. In die gevallen dat de kosten van vervoer met de eigen auto voor het werk (werk, bedrijfsopleidingen, verplicht geneeskundig onderzoek e.d.) worden vergoed, wordt de netto kilometervergoeding toegekend conform de Reiskostenregeling. Indien gedurende de looptijd van het Regelingenboek, tengevolge van een nieuwe CAO de Reiskostenvergoeding wordt gewijzigd, geldt de overeengekomen Convenant Ondernemingsraad Reiskostenregeling. 3.3 Vergoeding meerkilometers vervoer Home Terminal en Delta Terminal Indien een medewerker zich op verzoek van de leidinggevende met een eigen vervoermiddel verplaatst tussen de Home Terminal en de Delta Terminal, wordt aan de bestuurder van het vervoermiddel conform de reiskostenregeling een vergoeding toegekend. De reistijd bedraagt één uur en vijftien minuten (exclusief pauze). 3.4 Vergoeding opleidingsuren buiten persoonlijk rooster van door MATRANS georganiseerde opleidingen en werkgerelateerde bijeenkomsten 1. De vergoeding is van toepassing indien sprake is van door MATRANS georganiseerde opleidingen en werkgerelateerde bijeenkomsten (intern of extern MATRANS gegeven) buiten het persoonlijk rooster. 2. De vergoeding geldt voor alle medewerkers (cursisten en instructeurs) die vallen onder de werkingssfeer van de CAO met uitzondering van: medewerkers die vallen onder de zogenaamde all-in salarissystematiek; medewerkers die niet tot de doelgroep behoren van de opleiding c.q. werkgerelateerde bijeenkomst. 3. In het kader van deze vergoeding wordt gebruik gemaakt van een berekeningsperiode. De berekeningsperiode omvat de totale termijn tussen de laatste dag in het eigen rooster tot de eerste dag weer terug in het eigen rooster.

2 4. Er wordt voor de berekeningsperiode gekeken hoeveel dagen de medewerker regulier volgens zijn rooster had moeten werken. Daarnaast wordt gekeken hoeveel dagen de medewerker in de berekeningsperiode heeft gewerkt. De gewerkte dagen worden vergoed in de vorm van vrij opneembaar verlof, dat in overleg met de (direct) leidinggevende in de Dagdienst op maandag tot en met vrijdag kan worden opgenomen. Deze vrij opneembare dagen vallen binnen de overeengekomen verzuimpercentages. 5. Door MATRANS georganiseerde bijeenkomsten met als primair doel ontspanning vallen onder de noemer vrijwilligheid. De uren buiten werktijd worden niet gecompenseerd. Deze voorwaarden dienen vooraf duidelijk aan de medewerkers meegedeeld te worden. 6. Tijdens de opleidingsperiode zal op cursusdagen in beginsel geen roostervrije dag of snipperdag gegeven worden. 3.5 Vergoeding werkoverleg buiten persoonlijk rooster De medewerker heeft naar keuze aanspraak op een vergoeding van ε 23,-- bruto of drie uur vrij opneembaar verlof, dat in overleg met de (direct) leidinggevende in de Dagdienst op maandag tot en met vrijdag kan worden opgenomen. Deze vrij opneembare uren vallen binnen de overeengekomen verzuimpercentages. Voor het bijwonen van werkoverleg worden de reiskosten uitsluitend vergoed wanneer deze binnen de voorwaarden van de Reiskostenregeling vallen. 3.6 Terugbetalingsverplichting ingeval van vakopleidingen Met inachtneming van een vrijstelling van 450,-- vordert de werkgever de aan een medewerker verstrekte vergoeding terug, indien hij: A. de opleiding beëindigt zonder het diploma/getuigschrift te hebben behaald. De werkgever vordert niet terug in het geval er sprake is van niet-verwijtbaarheid van de medewerker, hetgeen door de medewerker moet worden aangetoond; B. voor het einde van de vakopleiding of binnen twee jaar na het behalen van het voor deze vakopleiding geldende diploma/getuigschrift zelf ontslag neemt of wordt ontslagen ten gevolge van aan hem te wijten feiten of omstandigheden. Indien terugbetaling van de verstrekte vergoeding dient plaats te vinden ten gevolge van vertrek (sub B), geldt de volgende terugbetalingsregeling: bij vertrek binnen 1 jaar dient de medewerker 100% van de werkelijk gemaakte kosten terug te betalen; bij vertrek na 1 jaar en binnen 2 jaar dient de medewerker 50% van de werkelijk gemaakte kosten terug te betalen. De terugbetalingsverplichting wordt opgenomen in het contract dat de cursist voor aanvang van de vakopleiding dient te ondertekenen.

3 Hardheidsclausule In de gevallen waarin deze regeling niet of onvoldoende voorziet, dan wel de toepassing leidt tot een individueel onbillijke situatie, zal er in overleg met de Ondernemingsraad naar een acceptabele en passende oplossing worden gezocht met als uitgangspunt de redelijkheid en billijkheid. 3.7 Afbestellen bij werken op feestdagen Het onderstaande is een nadere uitwerking van het in de CAO bepaalde ten aanzien van 'werken op feestdagen'. Alle medewerkers zijn verplicht arbeid te verrichten op de feestdagen, die binnen het voor hen geldende rooster vallen. De leiding van het bedrijf kan echter beslissen dat op een feestdag niet of wordt gewerkt. In zo'n geval wordt de medewerker conform de CAO voor aanvang van zijn dienst afbesteld. Als de medewerker wordt afbesteld, kan de werkgever tegelijkertijd de medewerker conform de CAO verzoeken zich beschikbaar te houden voor diensten op de feestdag. Er geldt dan conform de CAO het volgende: Als de medewerker laat weten dat hij niet bereid is op de betreffende feestdag(en) arbeid te verrichten, maakt hij geen aanspraak op de feestdagenvergoeding zoals weergegeven in de CAO. Als de medewerker laat weten dat hij wel bereid is op de betreffende feestdag(en) arbeid te verrichten, maakt hij aanspraak op de feestdagenvergoeding zoals weergegeven in de CAO, zodra hij op de betreffende feestdag(en) wordt ingezet. Indien gedurende de looptijd van het Regelingenboek tengevolge van een nieuwe CAO de bestaande CAO-bepaling over Werken op feestdagen wordt gewijzigd, geldt de gewijzigde CAO- bepaling. 3.8 Verstrekking werkkleding Onderstaande regeling geldt voorzover de fiscale regelgeving een en ander toelaat. Dit houdt in, dat op het moment dat de fiscale regelgeving dit vereist, deze regeling conform wordt aangepast. Alsdan zal er eventueel, in overleg met de VGWM commissie een vervangend artikel uitgekozen worden dat fiscaal toelaatbaar en vergelijkbaar is met het betreffende artikel. 3.9 Bij indiensttreding ontvangt de medewerker een vergoeding kledingpakket. Tevens worden tot een vastgesteld maximum per functiegroep werkhandschoenen verstrekt. Indien de leiding dit noodzakelijk acht, kunnen eventuele extra verstrekkingen via de operationele afdelingen plaatsvinden. De verstrekking is afhankelijk van de operationele functie Bij indiensttreding ontvangt de medewerker tevens een gratis veiligheidspakket bestaande uit een helm, veiligheidsschoenen en een signaalvest. De niet-operationele medewerker komt eveneens in aanmerking voor een veiligheidspakket indien deze zich tijdens de uitoefening van de functie binnen de operationele gebieden begeeft Het tegoed mag maximaal één jaar zonder opgaaf van redenen meegenomen worden naar het volgende jaar, daarna behoudens uitzondering komt het meegenomen tegoed te vervallen. Bij het opnemen van tegoed in enig jaar, zal eerst het meegenomen tegoed van het voorgaande jaar worden afgeboekt.

4 Als een medewerker hiervan in het daaropvolgende jaar geen gebruik maakt, komt het tot op dat moment gespaarde bedrag - behoudens bijzondere omstandigheden - te vervallen. Een medewerker kan van het gespaarde bedrag uitsluitend het door hem opgegeven artikel aanschaffen Medewerkers van MATRANS die in aanmerking komen voor werkkleding kunnen zelf een keuze maken uit het met MATRANS overeengekomen assortiment van werkkleding. Een en ander houdt in dat de betrokkene zich nimmer in een werksituatie kan beroepen op het niet in bezit zijn van bepaalde werkkleding, ook niet voor kleding die hij wenselijk acht voor uitoefening van zijn functie. Er zal een beperking worden aangelegd aan het assortiment van bedrijfskleding, indien wordt geconstateerd dat de verstrekking niet in verhouding staat tot de te verrichten werkzaamheden Bij medewerkers die uit dienst treden zal pro rata hun werkkledingbudget worden verrekend MATRANS biedt de mogelijkheid om op diverse werklocaties kleding af te halen. Bij afwijkende maten die niet voorradig zijn, zal in overleg met betrokkene een verstrekking via de leverancier plaatsvinden Werkkleding met fabricagefouten moet binnen redelijke tijd gratis worden vervangen Bij verschil van interpretatie over bovenstaande regeling kan een beroep worden gedaan op de VGWM commissie De referteperiode (jaar) in de onderhavige regeling is het kalenderjaar Vergoeding kledingpakket De hoogte van de vergoeding van het kledingpakket per jaar is met ingang van 1 januari 2008 voor alle MATRANS- medewerkers uit functielijst I 300,00. Iedere MATRANS- medewerker uit functielijst I krijgt daarnaast op aanvraag en naar behoefte werk handschoenen uitgereikt van de (direct) leidinggevende.

5 Kledinglijst Polo- shirt met kraag (korte mouw) Polo- shirt met kraag (lange mouw) Vest (katoen) Vest (fleece) T-shirt (katoen) T-shirt (polyester/katoen) Parka met voering (lang model) Regenbroek Doorwerkoverall Pilot jack Zomerjack Spijkerbroek Spijkerbroek (stretch) Werkbroek (zomerbroek) Werkbroek (winterbroek) Werkbroek (overall amerik.) Sokken Werkhandschoenen Thermo onderkleding Bivakmuts Helmmuts Helm (wit) Zweetband Zonnebril Schoenen hoog Schoenen laag Veiligheidsvest Eenmalig gratis te verstrekken basis veiligheidspakket, bestaande uit: Signaalvest Veiligheidsschoenen/laarzen Helm (tweejaarlijks) (jaarlijks) (driejaarlijks) De werkkleding zal, indien mogelijk, in veiligheidskleuren worden verstrekt. Bij verlies van een helm, signaalkleding of veiligheidsschoenen komen de kosten 100% voor rekening van de medewerker, tenzij er sprake is van niet-verwijtbaarheid van de medewerker. De bewijslast van niet-verwijtbaarheid ligt bij de medewerker Vergoeding brillen MATRANS onderscheidt de volgende categorieën brillen: A. Veiligheidsbril (verplicht conform de Arbowet) Aan medewerkers die conform de Arbowet verplicht zijn een veiligheidsbril te dragen wordt een veiligheidsbril verstrekt. De kosten van deze veiligheidsbril komen voor rekening van MATRANS.

6 B. Medische bril (bril op persoonlijk medisch voorschrift) Brillen die op persoonlijk medisch voorschrift verstrekt kunnen worden zijn: beeldschermbril; omkeerbril. Verstrekking vindt uitsluitend plaats op basis van een persoonlijke medische indicatie. De vergoeding komt voor rekening van MATRANS. C. Overige brillen Gewone bril 1. Medewerkers van wie de functie is opgenomen in de Functielijst I kunnen een gewone bril ter beschikking krijgen. Deze bril dient ter vervanging van de privé-bril op het werk. De betreffende bril bestaat uit een standaardmontuur en standaard glazen. De vergoeding komt voor rekening van MATRANS. Eventuele aanvullende wensen van de medewerker met betrekking tot montuur en/of glazen zijn voor rekening van de medewerker. Leesbril 2. Indien de medewerker naast een gewone bril eveneens een leesbril nodig heeft voor de uitoefening van zijn functie, wordt hem een standaard leesbril c.q. bril met dubbel- focus- glazen/ vari focus ter beschikking gesteld. De vergoeding komt voor rekening van MATRANS. Eventuele aanvullende wensen van de medewerker met betrekking tot montuur en/of glazen zijn voor rekening van de medewerker. Schade 3. Wanneer de medewerker geen schuld treft, worden bij schade aan de gewone bril of leesbril de reparatie-/vervangingskosten vergoed tot het maximum van het standaardmontuur en standaardglas. 4. De medewerker met een gewone bril komt - behoudens het gestelde onder punt 5. - bij schade aan een privé-bril niet in aanmerking voor een vergoeding. 5. Als tijdens de reparatieperiode van de gewone bril de privé-bril als gevolg van werkzaamheden bij MATRANS schade oploopt, wordt de opgelopen schade volledig vergoed, wanneer de medewerker geen schuld treft. De medewerker stelt P&O van tevoren op de hoogte van het feit wanneer zich een dergelijke reparatieperiode voordoet. 6. Uitvoering van de onderhavige regeling geschiedt door P&O. Verstrekking vindt uitsluitend plaats op basis van een recente oogmeting op naam.

7 3.14 Vergoeding gehoorbescherming 1. Medewerkers die krachtens de Arbo wet hiervoor in aanmerking komen, krijgen op hun verzoek gehoorbescherming ter beschikking gesteld, voor rekening van het bedrijf. 2. Bij schade vindt, wanneer de betrokkene geen schuld treft, een volledige vergoeding plaats. 3. Bij verlies vergoedt het bedrijf 50%. De andere 50% is voor rekening van de medewerker. Indien - voor zover van toepassing - het draagkoord niet is gebruikt, komt het verlies volledig voor rekening van de medewerker. 4. In geval van schade of verlies dient door de betreffende leidinggevende een schaderapport te worden opgesteld dat wordt voorgelegd aan P&O. 5. De leverancier van gehoorbescherming wordt bepaald door het bedrijf. 6. Uitvoering van de onderhavige regeling geschiedt door P&O.

Kantoor Eindhoven. Branchevereniging VHG Postbus CA Houten. Betreft: CAO Hoveniersbedrijf in Nederland 2016/2018.

Kantoor Eindhoven. Branchevereniging VHG Postbus CA Houten. Betreft: CAO Hoveniersbedrijf in Nederland 2016/2018. Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Branchevereniging VHG Postbus 1010 3990 CA Houten Telefoon (0800) 0543 Datum 20 december 2016 Uw kenmerk Kenmerk 2016-84/GvS Betreft: CAO Hoveniersbedrijf

Nadere informatie

Bijlage bij B&W-flap d.d. 16 december 2014 BD versie 2 december Aanpassing in het kader van de CAO

Bijlage bij B&W-flap d.d. 16 december 2014 BD versie 2 december Aanpassing in het kader van de CAO Bijlage bij B&W-flap d.d. 16 december 2014 BD2014-013269 versie 2 december 2014 Aanpassing in het kader van de CAO 2013-2015 Huidige tekst NRGA Nieuwe tekst NRGA Toelichting bij wijziging Wijzigingen Vakantie

Nadere informatie

Regeling werkkleding gemeente De Fryske Marren. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Fryske Marren,

Regeling werkkleding gemeente De Fryske Marren. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Fryske Marren, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente De Fryske Marren. Nr. 0 december 0 Regeling werkkleding gemeente De Fryske Marren Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Fryske Marren, gelet

Nadere informatie

Toepasselijkheid leverings-, dienstverlenings en betalingsvoorwaarden WML

Toepasselijkheid leverings-, dienstverlenings en betalingsvoorwaarden WML VOORWAARDEN TER ZAKE DE DETACHERING VAN WERKNEMERS VAN DE DIVISIE INDUSTRIE VAN DE DIENST WERKBEDRIJF VOOR GESUBSIDIEERDE ARBEID, ACTI- VERING EN TRAJECTEN MIDDEN-LANGSTRAAT (WML) (te citeren als: DETACHE-

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST CAO-I AKZONOBEL NEDERLAND

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST CAO-I AKZONOBEL NEDERLAND COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST CAO-I AKZONOBEL NEDERLAND (versie juli 2013) De werkingssfeer van de CAO-I AkzoNobel Nederland omvat: (stand per 1 januari 2013) - Akzo Nobel Nederland B.V. De ondergetekenden:

Nadere informatie

Regeling werkkleding gemeente De Fryske Marren

Regeling werkkleding gemeente De Fryske Marren CVDR Officiële uitgave van De Fryske Marren. Nr. CVDR89_ juli 0 Regeling werkkleding gemeente De Fryske Marren Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Fryske Marren, gelet op artikel

Nadere informatie

COLLECTIEVE REGELING AANVULLENDE ARBEIDSVOORWAARDEN

COLLECTIEVE REGELING AANVULLENDE ARBEIDSVOORWAARDEN COLLECTIEVE REGELING AANVULLENDE ARBEIDSVOORWAARDEN De naamloze vennootschap Centraal Bureau Slachtverzekeringen; De besloten vennootschap Centraal Bureau Slachtveediensten; De besloten vennootschap Controle

Nadere informatie

... Betreft CAO voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2008-2009, algemeen verbindend verklaard tot en met 28 februari 2009.

... Betreft CAO voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2008-2009, algemeen verbindend verklaard tot en met 28 februari 2009. Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE 1 > Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax Kennisgroep CAO Doorkiesnummer Datum 20 augustus 2008 Uw kenmerk Kenmerk CAO Betreft CAO voor

Nadere informatie

Bijlage gemeente Houten: IS

Bijlage gemeente Houten: IS Bijlage gemeente Houten: IS18.00294 Burgemeester en wethouders van Houten; Gelet op artikel 160, eerste lid sub c van de Gemeentewet; Gelet op hoofdstuk 4, 4a en 6 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

3F UITTREKSEL. Samen Sterker Verder

3F UITTREKSEL. Samen Sterker Verder 3F UITTREKSEL van het Sociaal Plan FNV in Beweging 1 maart 2013 1 oktober 2018 en art. 6 uit het Sociaal Plan tussen FNV Personeel en FNV KIEM van 18 maart 2016 i.v.m. art. 2:334f lid 2 sub g BW Samen

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Stichting Vakraad voor de Timmerindustrie Postbus 24 1400 AA Bussum. Betreft: CAO voor de Timmerindustrie 2015/2017

Kantoor Eindhoven. Stichting Vakraad voor de Timmerindustrie Postbus 24 1400 AA Bussum. Betreft: CAO voor de Timmerindustrie 2015/2017 Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Stichting Vakraad voor de Timmerindustrie Postbus 24 1400 AA Bussum Telefoon (0800) 0543 Datum 26 januari 2016 Uw kenmerk Kenmerk 2015-82/GvS Betreft:

Nadere informatie

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo.

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Inleiding Deze regeling (hierna te noemen: de Regeling), is bedoeld om de opvang van de sociale gevolgen te

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Doktersassistenten Verbindendverklaring CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI Nr. 8580 Bijvoegsel Stcrt. d.d. 31-7-96 nr. 145 ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN BEPALINGEN VAN

Nadere informatie

College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014. Voorzitter/Lid College van Bestuur

College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014. Voorzitter/Lid College van Bestuur College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014 Voorzitter/Lid College van Bestuur 1 DE ONDERGETEKENDEN: 1 De Stichting/Vereniging., statutair gevestigd te.... te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019-2020 1 Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019 2020 Partijen

Nadere informatie

Gelet op artikel F. 4, eerste lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies;

Gelet op artikel F. 4, eerste lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 8 december 2015, nr. 690296, tot wijziging van de Regeling werktijden en rechtspositie chauffeurs Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

Sociaal Plan Hersenen/Psychiatrie

Sociaal Plan Hersenen/Psychiatrie Sociaal Plan Hersenen/Psychiatrie De Raad van Bestuur van het UMC Utrecht en de werknemersorganisaties, Overwegende: - dat de Raad van Bestuur wordt geconfronteerd met budgettaire bezuinigingen door landelijke

Nadere informatie

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d.

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d. Uitvoeringsregeling artikel 6.10 van de CAO sector Ambulancezorg ( vergoeding consignatiediensten ten behoeve van GHOR-taken ) Regionale Ambulancevoorziening Nummer: 11.0001183 Versie: 1.1 Vastgesteld

Nadere informatie

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016;

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 183215 27 december 2016 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Roermond, Gezien het

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V.

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Op 20 april 2018 hebben RENOLIT Nederland, FNV en CNV Vakmensen onderstaand onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor RENOLIT Nederland.

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Landelijke Huisartsen Vereniging Postbus LB Utrecht

Kantoor Eindhoven. Landelijke Huisartsen Vereniging Postbus LB Utrecht Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Landelijke Huisartsen Vereniging Postbus 20056 3502 LB Utrecht Telefoon (0800) 0543 Datum 14 oktober 2016 Uw kenmerk Kenmerk 2016-67/GvS Betreft: CAO

Nadere informatie

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Hoofdstuk 17 Opleiding en ontwikkeling, regeling gemeente Den Helder Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden Het college kan, indien en voor zover het belang van de dienst

Nadere informatie

Werktijden 2 Vaststelling van werkroosters geschiedt voor voltijders met inachtneming van de volgende voorwaarden:

Werktijden 2 Vaststelling van werkroosters geschiedt voor voltijders met inachtneming van de volgende voorwaarden: HOOFDSTUK 3 ARBEIDSDUUR EN ARBEIDSTIJDEN ARTIKEL 8 ARBEIDSDUUR, WERKTIJDEN EN COMPENSATIE-UREN Arbeidsduur 1 Op kalenderjaarbasis bedraagt de arbeidsduur van een voltijdwerknemer gemiddeld 36 uur per week.

Nadere informatie

Regeling Studiefaciliteiten. (Ter uitvoering van hoofdstuk 17 van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO)

Regeling Studiefaciliteiten. (Ter uitvoering van hoofdstuk 17 van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO) Regeling Studiefaciliteiten Categorie 1 nummer 4 (Ter uitvoering van hoofdstuk 17 van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO) Vastgesteld bij besluit het Algemeen Bestuur d.d. Datum bekendmaking: Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

1. [Naam onderneming of natuurlijk persoon], gevestigd te [postcode] [plaats] aan de [straat & nummer], hierna te noemen: 'werkgever',

1. [Naam onderneming of natuurlijk persoon], gevestigd te [postcode] [plaats] aan de [straat & nummer], hierna te noemen: 'werkgever', LET OP: VOOR GEBRUIK IN INDIVIDUELE OF CONCRETE GEVALLEN IS AANPASSING VAN DIT MODEL NODIG. RAADPLEEG SEC ARBEIDSRECHT ADVOCATEN VOOR HET OP MAAT MAKEN VAN HET MODEL VOOR UW BEDRIJF/SPECIFIEKE TOEPASSING

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lingewaal. Nr. 5662 12 januari 2017 Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal; gelet op de schriftelijke

Nadere informatie

Regeling Studiefaciliteiten gemeente Oldambt

Regeling Studiefaciliteiten gemeente Oldambt Regeling Studiefaciliteiten gemeente Oldambt Doel: Deze regeling heeft tot doel regels vast te stellen betreffende te verlenen studiefaciliteiten aan de medewerkers van de gemeente Oldambt. Datum en nummer

Nadere informatie

Medewerkers ontwikkeling Studiefaciliteitenregeling Versie 1 maart 2015: definitief 1.0

Medewerkers ontwikkeling Studiefaciliteitenregeling Versie 1 maart 2015: definitief 1.0 Medewerkers ontwikkeling Studiefaciliteitenregeling Versie 1 maart 2015: definitief 1.0 Studiefaciliteitenregeling OFGV Pagina 1 van 7 Overweging: Het volgen van opleidingen, cursussen en trainingen draagt

Nadere informatie

Regeling vervoer Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht,

Regeling vervoer Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwijndrecht. Nr. 109893 19 november 2015 Regeling vervoer Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht,

Nadere informatie

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd BIJLAGE 17 Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd De ondergetekenden,... gevestigd te... hierna te noemen "werkgever" te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door...,directeur en... wonende te...

Nadere informatie

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging 3 Salaris en vergoedingsregelingen Bezoldiging Artikel 3:1 1 Met inachtneming van artikel 1:2:1 wordt aan de ambtenaar binnen het kader van een lokaal vast te stellen bezoldigingsregeling een bezoldiging

Nadere informatie

Overdrachtsprotocol. MC IJsselmeerziekenhuizen BV Cardiologie Kliniek Nederland BV

Overdrachtsprotocol. MC IJsselmeerziekenhuizen BV Cardiologie Kliniek Nederland BV Overdrachtsprotocol MC IJsselmeerziekenhuizen BV Cardiologie Kliniek Nederland BV 1 Inhoudsopgave Voorwoord Doel Blz. 4 Werkingssfeer Blz. 4 Overgang dienstverband Blz. 4 Geen Gedwongen ontslagen Blz.

Nadere informatie

CAO-AKKOORD TEXTIELVERZORGING, NOVEMBER 2011. De looptijd van de CAO is 2 jaar, van 1 juli 2011 t/m 30 juni 2013 (artikel 59 CAO).

CAO-AKKOORD TEXTIELVERZORGING, NOVEMBER 2011. De looptijd van de CAO is 2 jaar, van 1 juli 2011 t/m 30 juni 2013 (artikel 59 CAO). ral.div.80 CAO-AKKOORD TEXTIELVERZORGING, NOVEMBER 2011 1 LOOPTIJD De looptijd van de CAO is 2 jaar, van 1 juli 2011 t/m 30 juni 2013 (artikel 59 CAO). 2 LOONPARAGRAAF De salarissen en salarisschalen voor

Nadere informatie

Kantoor Almelo. Stichting FSO / KNV Busvervoer. Postbus AD CULEMBORG. Geachte heer,

Kantoor Almelo. Stichting FSO / KNV Busvervoer. Postbus AD CULEMBORG. Geachte heer, Kantoor Almelo 1 Postbus 5105 7600 GL ALMELO Telefoon 0800-0543 Stichting FSO / KNV Busvervoer Postbus 154 4100 AD CULEMBORG Kennisgroep CAO Datum 7 april 2017 Uw kenmerk Betreft Beoordeling cao Besloten

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus BN Den Haag. Betreft: cao Apotheken 2017

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus BN Den Haag. Betreft: cao Apotheken 2017 Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus 16570 2500 BN Den Haag. Midden- en kleinbedrijf Karel de Grotelaan 4 5616 CA Eindhoven Postbus 90056 5600

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI 2011 31 DECEMBER 2013 1 De ondergetekenden: Werkgever: Dierenpark Emmen Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen als partij ter ene zijde en Werknemerspartijen:

Nadere informatie

: Werk- en diensttijdenverordening politie ==================================================================== 1. Algemene bepalingen.

: Werk- en diensttijdenverordening politie ==================================================================== 1. Algemene bepalingen. Intitulé : Werk- en diensttijdenverordening politie Citeertitel: Geen Vindplaats : AB 2000 no. GT 3 Wijzigingen: Geen 1. Algemene bepalingen Artikel 1 In deze landsverordening en de uit kracht daarvan

Nadere informatie

Akkoord. Cao voor postbezorgers. 30 oktober 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor postbezorgers. definitief. Auteur Tel. Rapport.

Akkoord. Cao voor postbezorgers. 30 oktober 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor postbezorgers. definitief. Auteur Tel. Rapport. 30 oktober 2014 Auteur Tel Bart van Bolhuis Rapport Versie Akkoord definitief Inhoudsopgave 1 3 1.1 Looptijd 3 1.2 Toevoegen salaristrede 3 3 1.3 Salarisaanpassing 3 1.4 Postbezorgersvergoeding 4 1.5 Pensioen

Nadere informatie

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever";

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen werkgever; Arbeidsovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever"; en de heer/mevrouw

Nadere informatie

VERKLAREN DE VOLGENDE ARBEIDSOVEREENKOMST TE SLUITEN:

VERKLAREN DE VOLGENDE ARBEIDSOVEREENKOMST TE SLUITEN: DE ONDERGETEKENDEN: a. WERKGEVER naam: adres: woonplaats: en b. WERKNEMER naam: adres: woonplaats: VERKLAREN DE VOLGENDE ARBEIDSOVEREENKOMST TE SLUITEN: 1. Indiensttreding De werkgever neemt de werknemer

Nadere informatie

Regeling studiefaciliteiten individuele opleidingen

Regeling studiefaciliteiten individuele opleidingen Humanitas, Landelijk Bureau - P & O Geschreven door Cecilia Maubach Amsterdam, 10 juni 2010 Regeling studiefaciliteiten individuele opleidingen Inleiding Binnen Humanitas wordt op verschillende niveaus

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat

Onderhandelingsresultaat Onderhandelingsresultaat Cao-partijen hebben op 8 juni 2017 een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor de betonproductenindustrie. Looptijd (Artikel 25 cao) 1) Een looptijd van 1 april

Nadere informatie

Regeling opleiding en ontwikkeling

Regeling opleiding en ontwikkeling Regeling opleiding en ontwikkeling Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het gewenst is ter uitvoering van artikel 15:1:26 en hoofdstuk 17 de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR359207_1. Studiefaciliteiten. Studiefaciliteiten. Regeling studiefaciliteiten. 17 mei Officiële uitgave van Leeuwarden.

CVDR. Nr. CVDR359207_1. Studiefaciliteiten. Studiefaciliteiten. Regeling studiefaciliteiten. 17 mei Officiële uitgave van Leeuwarden. CVDR Officiële uitgave van Leeuwarden. Nr. CVDR359207_1 17 mei 2017 Studiefaciliteiten Studiefaciliteiten Regeling studiefaciliteiten Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene bepalingen Artikel 7 Overige verplichtingen

Nadere informatie

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Artikel 1 Vastgesteld bij besluit van het college van bestuur van 7 november 2006, nr. 2006cb0252, zoals laatstelijk gewijzigd bij zijn besluit van 3 december

Nadere informatie

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd.

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd. III.1 BEZOLDIGINGSREGELING 1997 - Besluit van de gemeenteraad van Voorst 24 maart 1997. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Deze regeling verstaat onder: 1 Ambtenaar: hij, die overeenkomstig de bepalingen van

Nadere informatie

Sociaal Overgangsprotocol. Triversum GGZ NHN

Sociaal Overgangsprotocol. Triversum GGZ NHN Sociaal Overgangsprotocol Triversum GGZ NHN Verklaring, DE ONDERGETEKENDEN: de STICHTING GGZ Noord-Holland-Noord, statutair gevestigd te Heiloo en kantoorhoudende te Heerhugowaard., hierna te noemen:

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

REISKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER OLVG en SLAZ

REISKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER OLVG en SLAZ REISKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER OLVG en SLAZ Inleiding De CAO Ziekenhuizen voorziet in een minimum reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, waarbij ruimte wordt gelaten om in overleg met de Ondernemingsraad

Nadere informatie

College van Bestuur n.v.t.

College van Bestuur n.v.t. College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2016 Voorzitter/Lid College van Bestuur N.B. Dit is slechts een voorbeeld van een arbeidsovereenkomst voor een bestuurder in het PO. Er kan dus

Nadere informatie

De werkkostenregeling (WKR) Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please.

De werkkostenregeling (WKR) Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please. De werkkostenregeling (WKR) Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please.nl Werkkostenregeling Doel van de werkkostenregeling: Administratieve

Nadere informatie

Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling inzake reiskosten dienstreis BESLUITEN

Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling inzake reiskosten dienstreis BESLUITEN B&W-nr.: 07.0134 d.d. 13-2-2007 Onderwerp Wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling inzake reiskosten dienstreis Behoudens advies van de commissie OWZ Vergoeding dienstreis: BESLUITEN 1. Artikel 15:1:22:7 van

Nadere informatie

Akkoord. Cao voor postbezorgers. januari Bart van Bolhuis. Akkoord Cao voor postbezorgers. Auteur. Rapport

Akkoord. Cao voor postbezorgers. januari Bart van Bolhuis. Akkoord Cao voor postbezorgers. Auteur. Rapport januari 2016 Auteur Bart van Bolhuis Rapport Akkoord Inhoudsopgave 1 3 1.1 Looptijd 3 1.2 Salarisaanpassing 3 1.3 Postbezorgersvergoeding 3 1.4 Smartphonevergoeding 4 2 Verstrekken fleecevest 5 3 Nieuwe

Nadere informatie

Bijlage 1 (bron: verplaatsingskostenregeling woon-werkverkeer provincie Zuid-Holland 2013)

Bijlage 1 (bron: verplaatsingskostenregeling woon-werkverkeer provincie Zuid-Holland 2013) Bijlage 1 (bron: verplaatsingskostenregeling woon-werkverkeer provincie Zuid-Holland 2013) VERPLAATSINGSKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER ODH 2013 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

1250200 Zagerijen en aanverwante nijverheden

1250200 Zagerijen en aanverwante nijverheden Paritair Comité voor de houtnijverheid 1250200 Zagerijen en aanverwante nijverheden Anciënniteitspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2009(94.284)... 2 Ploegenarbeid... 3 Collectieve

Nadere informatie

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem; gelet op het bepaalde in artikel 3:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Kaag en Braassem (CAR/UWO); gelet op de bereikte

Nadere informatie

Studieregeling Christelijke Stichting BCM Zorg en Dienstverlening

Studieregeling Christelijke Stichting BCM Zorg en Dienstverlening Studieregeling Christelijke Stichting BCM Zorg en Dienstverlening Het opleidingsbeleid van BCM stoelt op drie pijlers: 1. Het toerusten van medewerkers voor hun huidige en toekomstige functioneren. 2.

Nadere informatie

Kantoor Almelo. Koninklijke Vereniging OnderhoudNL Postbus AA WADDINXVEEN. Geachte heer,

Kantoor Almelo. Koninklijke Vereniging OnderhoudNL Postbus AA WADDINXVEEN. Geachte heer, Kantoor Almelo 1 Postbus 5105 7600 GL ALMELO Telefoon 0800-0543 Koninklijke Vereniging OnderhoudNL Postbus 30 2740 AA WADDINXVEEN Kennisgroep CAO Datum 9 januari 2017 Uw kenmerk Kenmerk Betreft Beoordeling

Nadere informatie

CAO Productiegerichte Principeakkoord 8 december 2016

CAO Productiegerichte Principeakkoord 8 december 2016 CAO Productiegerichte Principeakkoord 8 december 2016 dierhouderij 1 Werkingssfeer Onder de werkingssfeer van deze cao vallen de sectoren: - melkveehouderij - varkenshouderij - pluimveehouderij - kuikenbroederij

Nadere informatie

Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz

Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz INLEIDING De Raad van Toezicht van Careaz houdt toezicht op het bestuur en beheer door de bestuurder en is in de hoedanigheid van werkgever verantwoordelijk

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Regeling consignatiediensten Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Gelet op artikel 158 Provinciewet; Bijlage(n) - Gelet op artikel

Nadere informatie

Sociaal Overdrachts Protocol. Overeenkomst tussen

Sociaal Overdrachts Protocol. Overeenkomst tussen Sociaal Overdrachts Protocol Overeenkomst tussen Werkgevers Stichting Medische Diagnostiek, gevestigd aan de Spaarnepoort 3, 2134 TM Hoofddorp, (hierna aangeduid als Medial ), in dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bijlage: Hoofdlijnen uit de concept-cao SZS/Hiswa op de belangrijkste onderwerpen JAARURENSYSTEMATIEK

Bijlage: Hoofdlijnen uit de concept-cao SZS/Hiswa op de belangrijkste onderwerpen JAARURENSYSTEMATIEK Bijlage: Hoofdlijnen uit de concept-cao SZS/Hiswa op de belangrijkste onderwerpen JAARURENSYSTEMATIEK 1. Voor iedere werknemer geldt een individueel jaarrooster gebaseerd op de Basis Jaarlijkse Arbeidsduur

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders,

Het college van burgemeester en wethouders, Het college van burgemeester en wethouders, gelet op artikel 15:1:22, artikel 15:1:23, artikel 15:1:23:1, artikel 15:1:26 en artikel 17:1:6:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Helder 2004,

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. INretail Arnhemse Bovenweg AG Zeist. Betreft: cao Fashion, Sport & Lifestyle

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. INretail Arnhemse Bovenweg AG Zeist. Betreft: cao Fashion, Sport & Lifestyle Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven INretail Arnhemse Bovenweg 100 3708 AG Zeist Midden- en kleinbedrijf Team Kennisgroep CAO Betreft: cao Fashion, Sport & Lifestyle 2016-2018 Geachte heer,

Nadere informatie

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 ZOETWAREN CAO ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 1 4001517_VBZ ADDendum CAO.indd 1 19-08-14 13:32 2 4001517_VBZ

Nadere informatie

gelet op artikel 7 van de Wet sociale werkvoorziening en artikel 4.81 Algemene wet bestuursrecht,

gelet op artikel 7 van de Wet sociale werkvoorziening en artikel 4.81 Algemene wet bestuursrecht, Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venray; gelet op artikel 7 van de Wet sociale werkvoorziening en artikel 4.81 Algemene wet bestuursrecht, besluit vast te stellen de Beleidsregels

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Bezuidenhoutseweg AL Den Haag

Midden- en kleinbedrijf  Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Bezuidenhoutseweg AL Den Haag Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Bezuidenhoutseweg 225 2594 AL Den Haag Midden- en kleinbedrijf www.belastingdienst.nl Team Kennisgroep CAO

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) Postbus CE Rijswijk

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) Postbus CE Rijswijk Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) Postbus 1234 2280 CE Rijswijk Midden- en kleinbedrijf Karel de Grotelaan 4 5616 CA Eindhoven Postbus 90056

Nadere informatie

Regeling vergoeding dienstreizen en maaltijdvergoeding bij overwerk Universiteit Leiden

Regeling vergoeding dienstreizen en maaltijdvergoeding bij overwerk Universiteit Leiden Regeling vergoeding dienstreizen en maaltijdvergoeding bij overwerk Universiteit Leiden Regeling van de Universiteit Leiden houdende regels ten aanzien van de vergoeding van de kosten van dienstreizen

Nadere informatie

In onderstaande tabel is de jaarlijkse arbeidsduur van een reeks jaren weergegeven:

In onderstaande tabel is de jaarlijkse arbeidsduur van een reeks jaren weergegeven: BIJLAGE IX VORMGEVING 36-URIGE WERKWEEK 1 Inleiding: In artikel 8 is de arbeidstijd gedefinieerd. Per week werkt een werknemer met een fulltime contract gemiddeld 36 uur. Er zijn diverse mogelijkheden

Nadere informatie

Rechtspositieregeling Groeibanen Maastricht en Heuvelland 2015

Rechtspositieregeling Groeibanen Maastricht en Heuvelland 2015 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In deze overeenkomst wordt verstaan onder: a. de wet: de Participatiewet; b. BW: het Burgerlijk Wetboek; c. de uitvoeringsorganisatie: de stichting Podium24; d. werkgever: de

Nadere informatie

Werktijdenregeling Samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2014

Werktijdenregeling Samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2014 Het Dagelijks Bestuur van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven besluit: gelet op artikel 160 van de Gemeentewet; gelet op artikel 4:1 van de CAR-UWO en de arbeidstijdenwet; na verkregen instemming

Nadere informatie

Kantoor Almelo. ANKO/Brancheplatform Postbus 212 1270 AE HUIZEN. Geachte mevrouw,

Kantoor Almelo. ANKO/Brancheplatform Postbus 212 1270 AE HUIZEN. Geachte mevrouw, Kantoor Almelo 1 Postbus 5105 7600 GL ALMELO Telefoon 0800-0543 ANKO/Brancheplatform Postbus 212 1270 AE HUIZEN Kennisgroep CAO Datum 17 april 2015 Uw kenmerk Betreft Beoordeling CAO 2014-2016 op fiscale

Nadere informatie

CAO-DEEL VOOR SPECIALISTISCHE REINIGING

CAO-DEEL VOOR SPECIALISTISCHE REINIGING CAO-DEEL VOOR Artikel 1 GELDING 1. Dit deel van de CAO geldt voor de werkgevers zoals omschreven in artikel 1 van het algemene deel van de CAO in het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf en voor werknemers

Nadere informatie

Reiskostenregeling Gelre Ziekenhuizen

Reiskostenregeling Gelre Ziekenhuizen Reiskostenregeling Gelre Ziekenhuizen Inleiding We onderscheiden diverse soorten van reiskostenvergoedingen. De hoogte van de vergoedingen worden in deze regeling uitgelegd. Achtereenvolgens tref je aan:

Nadere informatie

CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015. Geachte werkgevers,

CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015. Geachte werkgevers, CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015 Geachte werkgevers, De beide werknemersorganisaties Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben zich de afgelopen periode met haar leden zorgvuldig beraden om

Nadere informatie

BEZOLDIGINGSREGELING

BEZOLDIGINGSREGELING BEZOLDIGINGSREGELING Algemene bepaling Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. medewerker De ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1, lid 1onder a van de CAR b. werkgever

Nadere informatie

Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen

Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen Ingangsdatum: 1 augustus 2016 Regels en bedragen voor declaraties en vergoedingen Elke medewerker maakt wel eens kosten voor de uitoefening van zijn

Nadere informatie

Gemeente Spijkenisse: Bijlage 2a Regeling Flexibele Werktijden en Verlof

Gemeente Spijkenisse: Bijlage 2a Regeling Flexibele Werktijden en Verlof GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Spijkenisse. Nr. 60059 27 oktober 2014 Gemeente Spijkenisse: Bijlage 2a Regeling Flexibele Werktijden en Verlof Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Wat zijn die rechten dan?

Wat zijn die rechten dan? Een mondige werknemer kent zijn rechten Wat zijn die rechten dan? Els Unger 10 april 2017 Verruiming openingstijden e.d. Verruiming van openingstijden heeft gevolgen voor medewerkers: op andere tijden

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019-2020 1 Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019 2020 Partijen

Nadere informatie

Ambulancezorg Nederland, hierna te noemen de werkgeversvertegenwoordiging, enerzijds

Ambulancezorg Nederland, hierna te noemen de werkgeversvertegenwoordiging, enerzijds Advies over het verschil van mening tussen Ambulancezorg Nederland, hierna te noemen de werkgeversvertegenwoordiging, enerzijds en FNV (Zorg en Welzijn) en CNV (Zorg & Welzijn) anderzijds, hierna gezamenlijk

Nadere informatie

INSTRUCTIE UREN DIRECTE MEDEWERKERS

INSTRUCTIE UREN DIRECTE MEDEWERKERS INSTRUCTIE UREN DIRECTE MEDEWERKERS Uren In je weekstaat verwerk je altijd je werkelijk gewerkte uren (Dag) Dienst Wat moet je invullen: - Taakcode (een taakcode is een verplicht veld) - Bij directe uren

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO TEXTIELVERZORGING BEREIKT OP 27 JUNI 2011 TE HEELSUM

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO TEXTIELVERZORGING BEREIKT OP 27 JUNI 2011 TE HEELSUM ral.div.80 (versie 27 juni 2011) ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO TEXTIELVERZORGING BEREIKT OP 27 JUNI 2011 TE HEELSUM 1 LOOPTIJD De looptijd van de CAO is 2 jaar, van 1 juli 2011 t/m 30 juni 2013 (artikel

Nadere informatie

Toelichting arbeidsvoorwaarden

Toelichting arbeidsvoorwaarden Toelichting arbeidsvoorwaarden Maart 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 3 2. Individueel Keuze Budget (IKB) Pagina 4 3. Functioneringstoelage / uitloopschalen / promotieronde (Cao wijziging) Pagina

Nadere informatie

Administratie, Informatievoorziening en Control. Declaratiereglement werknemers Hogeschool Rotterdam (versie september 2016)

Administratie, Informatievoorziening en Control. Declaratiereglement werknemers Hogeschool Rotterdam (versie september 2016) Administratie, Informatievoorziening en Control Declaratiereglement werknemers Hogeschool Rotterdam (versie september 2016) Instituut/Dienst Administratie, Informatievoorziening en Control / Onderwijs

Nadere informatie

Werktijdenregeling provincie Gelderland

Werktijdenregeling provincie Gelderland Werktijdenregeling provincie Gelderland Geldig sinds: 16-2-2006 Wetstechnische informatie Type overheidsorganisatie Naam overheidsorganisatie WWW-adres overheidsorganisatie Type informatie Bestandsformaat

Nadere informatie

Regionale voorlichtingsbijeenkomsten CAO Woondiensten 2009-2010. Mei en juni 2010

Regionale voorlichtingsbijeenkomsten CAO Woondiensten 2009-2010. Mei en juni 2010 Regionale voorlichtingsbijeenkomsten CAO Woondiensten 2009-2010 Mei en juni 2010 Programma Karakter CAO Loopbaanontwikkeling Pauze Kilometervergoeding Werktijden Salarissen en vakantietoeslag Vragen? Karakter

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI 2014-31 DECEMBER 2015... De ondergetekenden: De werkgever: Noorderdierenpark Emmen B.V. Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen KvK: 04005859 0000 en DPE

Nadere informatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie besluit: gelet op artikel 30 Wet gemeenschappelijke regelingen jo. Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie; gelet op artikel

Nadere informatie

... Betreft CAO voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2011-2013, algemeen verbindend verklaard tot en met 28 februari 2013

... Betreft CAO voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2011-2013, algemeen verbindend verklaard tot en met 28 februari 2013 > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) Postbus 1010 3990 CA Houten Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 152 35

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST (voor bepaalde tijd) I., gevestigd te, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw,

ARBEIDSOVEREENKOMST (voor bepaalde tijd) I., gevestigd te, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw, ARBEIDSOVEREENKOMST (voor bepaalde tijd) De ondergetekenden: I., gevestigd te, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw, hierna te noemen: de werkgever ; en II. de heer/mevrouw, geboren

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN)

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) DE ONDERGETEKENDEN: De heer/mevrouw.., geboren op 201, wonende aan de. te.., hierna werkgever, Of: De besloten vennootschap

Nadere informatie

Van de T salarisschalen T22 t/m T33 vervalt de garantie-lijn. Hiervoor in de plaats komt één bedrag

Van de T salarisschalen T22 t/m T33 vervalt de garantie-lijn. Hiervoor in de plaats komt één bedrag Bijlage 1 cao Grond: Ontkoppelen van belonen en beoordelen in het A&T salarissysteem AMS/GG.16.090 d.d. 18 juli 2016 I. Aanpassing salarissysteem A&T per 1 lanuari 2017 T salarisschalen: Van de T salarisschalen

Nadere informatie

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ;

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ; DETACHERINGOVEREENKOMST ONDERGETEKENDEN 1. NAAM Gemeente of Vennootschap, ADRES, ten deze vertegenwoordigd door NAAM, hierna te noemen Uitlener, en 2. Gemeente Arnhem, statutair gevestigd te Arnhem, ten

Nadere informatie

LOKALE WERKTIJDENREGELING 2014

LOKALE WERKTIJDENREGELING 2014 LOKALE WERKTIJDENREGELING 2014 GEMEENTE SCHERPENZEEL September 2014 BELEID EN UITVOERING In deze regeling wordt de landelijke wijziging van de werktijdenregeling per 1 januari 2014 vormgegeven. 1 Inhoud

Nadere informatie

Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014

Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Overbetuwe. Nr. 26527 13 mei 2014 Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014 Ons kenmerk: 12BB00004 De burgemeester van de

Nadere informatie

overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren;

overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren; Burgemeester en wethouders van Menaldumadeel; overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren; Besluit: vast te stellen de navolgende verordening: Verordening tot

Nadere informatie

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1 Inleiding Het in dienst nemen van leerlingen in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs dient zorgvuldig te gebeuren. Een leerling is werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst, waarbij slechts

Nadere informatie