provinsje fryslân provincie fryslân

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "provinsje fryslân provincie fryslân"

Transcriptie

1 provinsje fryslân provincie fryslân postbus hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) telefax: (058) Aan Provinciale Staten van Fryslân provincie@fryslan.nl Leeuwarden, 24 september 2013 Verzonden, 27SEP Ons kenmerk Afdeling Behandeld door Uw kenmerk Bij lage (n) Onderwerp Directie Merel Hilbolling /(058) of m.hilbolling@fryslan.ni - Convenant bestuurlijke afspraken Lemmer DeIfzijI - Brief Beantwoording motie nr. 2 Overdracht Prinses Margrietkanaal Geachte Statenleden, In uw vergadering van 25januari 2012 hebt u ingestemd met de overdracht van het Prinses Margrietkanaal (als onderdeel van de vaarweg Lemmer Delfzijl) naar het rijk. U heeft dit gedaan op basis van het Convenant met betrekking tot de bestuurlijke afspraken voor de vaarweg Lemmer Delfzijl welke als bijlage bij deze brief is gevoegd. U heeft op basis van het genoemde Convenant omtrent de nieuwe beheersituatie op hoofd lijnen het college van Gedeputeerde Staten gemandateerd binnen de kaders van dit conve nant de overdracht van eigendom en beheer voor het Prinses Margrietkanaal samen met het Rijk nader uit te werken. Inmiddels is deze uitwerking gereed en uitgevoerd binnen de daar voor gestelde kaders. Om die reden informeren we u middels deze informerende brief. In deze brief geven we aan hoe de uitwerking vorm heeft gekregen en welke condities en garanties met het rijk zijn afgesproken. In de provincie Groningen wordt op dit moment de zelfde procedure en behandeling doorlopen. Als datum voor de overdracht is in het Convenant genoemd uiterlijk Hoewel aan vankelijk gekoerst is op overdracht per medio 2013 bleek dat niet haalbaar. Het tijdpad is nu dat per de overdracht formeel zal plaatsvinden. -1/6 Ons kenmerk:

2

3 provinsje fryslân provincie fryslân Moties Bij de PS behandeling van 25 januari 2012 zijn een 2 tal moties aangenomen, te weten: -[ 1 Provinciale Staten verzoeken het college van Gedeputeerde Staten de programme ring en vormgeving van de werkzaamheden aan het Van Harinxmakanaal zodanig in te rich ten dat de bekostiging van die werken ook op de langere termijn kan plaatsvinden binnen de financiële mogelijkheden die voortvloeien uit de in het convenant overeengekomen afkoop sommen en daarvoor een voorziening in het leven te roepen. U heeft bij de besluitvorming mbt de overdracht van het Prinses Margrietkanaal nadrukkelijk verbonden de afwikkeling van en extra afkoopsom voor achterstallig onderhoud op het Van Harinxmakanaal. Dit stuk is 4 septemberj.l.( statencie LLW) in uw Statenvergadering van 18 septemberj.l. aan de orde geweest. Provinciale Staten verzoeken het college van Gedeputeerde Staten om in het con ve nant een bepaling op te nemen dat het Rijk niet zonder instemming van provincie Fryslân kan overgaan tot het instellen van een hogere vaarsnelheid op het Prinses Margrietkanaal. Q Deze motie is afgedaan bij ons schrijven aan u van 9 oktober 2012 (bijlage bijgevoegd). Kort de voorgeschiedenis In 1956 is door het rijk met de provincie Fryslan een (le) Convenant gesloten waarbij is afge sproken dat op de provinciale vaarwegen, het Prinses Margrietkanaal (PMK) en het Van Harinxmakanaal (VHK), geen tolgelden meer zouden worden geheven. Als tegenprestatie kreeg de provincie een vergoeding voor onderhoud en exploitatie voor deze vaarwegen (wat voorheen uit de tolgelden werd betaald). Ook indien er nieuwbouw (bv nieuwe bruggen) of kanaalverbreding werd gepleegd ontving de provincie hiervoor een vergoeding. Zowel het PMK als het VHK zijn provinciale vaarwegen (altijd geweest), er was alleen een financiële afspraak met het rijk vastgelegd in een Convenant. Voor het VHK is in 2011 voorgesteld de rijksverplichting mbt vergoeding af te kopen. Dat laatste is eind 2011 gebeurd met het beschikbaar stellen van een afkoopsom voor onder houd en exploitatie en recent met een aanvullende extra afkoopsom voor achterstallig on derhoud zoals respectievelijk 4september2013 (Statencie LLW) en 18september2013 in uw Staten aan de orde is geweest. Deze laatste afkoopsom voor achterstallig onderhoud was een door u gestelde voorwaarde voor de overdracht van het PMK en moest zijn afge handeld voor de overdracht geformaliseerd kan worden. In het Convenant zoals dat in januari 2012 is behandeld is voorgesteld de vergoeding voor het PMK als onderdeel van de vaarweg Lemmer Delfzijl te beëindigen onder gelijktijdige overdracht van beheer, eigendom en exploitatie naar het rijk. Met de provincie Groningen is in die periode een gelijke afspraak gemaakt voor het Van Starkenborchkanaal en Eemskanaal. Hier is nu is een vergelijkbare bestuursgang voor de overdracht. -2 / 6 - Ons kenmerk:

4

5 provinsje frys1n provincie fryslân Omdat u eerder al ingestemd heeft met de overdracht van beheer, eigendom en exploitatie van het PMK betreft deze uitwerking met name de aspecten die samenhangen met de juridische overdracht en de uitwerking naar de medewerkers. [---1 Voor de hieronder genoemde onderdelen zijn overeenkomsten opgesteld dan wel is er een areaal beschrijving die onderdeel vormen van de overdracht. Deze documenten liggen voor u ter visie bij de Griffie. - Wat dragen we over De provincie heeft altijd zelf gezorgd voor het beheer, het onderhoud en de exploitatie van het PMK met de volgende (taak) onderdelen. Vast onderhoud (bruggen en sluizen) Variabel onderhoud (bagger- en oeverwerk) Elektromechanisch en hydraulisch onderhoud Brug en sluisbediening. Inspectie en handhaving te water Betonning en bebakening ljsbreken Crisismanagement Vergunningverlening Aanleg nieuwe bruggen Eigendommen Archieven Regeling per onderdeel Vast onderhoud De vaarweg en de bijbehorende bruggen en sluizen worden nu dagelijks onderhouden. Deze werkzaamheden ( vast civiel technisch onderhoud genoemd) worden binnen de dienst uitge voerd. Het civieltechnisch onderhoud langs de vaarweg voeren we nog uit tot Deze periode is nodig om geen personeelsconsequenties bij de provincie te laten ontstaan en zo nodig personele inpassing bij andere provinciale onderhoudstaken mogelijk te maken. Deze periode geeft het rijk de mogelijkheid zich in te richten voor deze taak. Voor dit onder deel is een overeenkomst opgesteld waarin geregeld zijn de afspraken rondom verrekening van kosten, op te stellen jaarplannen, prestatie indicatoren en rapportage momenten. Elektromechanisch en hydraulisch onderhoud Voor dit onderhoud aan (bewegingswerken en elektrische installatie) bruggen en sluizen moeten we op dit moment al veel capaciteit inhuren. Het rijk ziet echter geen kans dit al snel door eigen dienst op te (laten) starten. De provincie gaat in ieder geval in 2014 deze taak nog voor het rijk uitvoeren, voor de periode daarna (tot 2019) worden mogelijk nog afspra ken gemaakt. Dit onderdeel is opgenomen in de overeenkomst mbt het vaste onderhoud. Variabel onderhoud Dit onderhoud noemen we ook wel groot onderhoud: grote baggerwerken in het kanaal en de aanleg en het vervangen van oeververdedigingen. Dit voerden we tot nu toe wel steeds zelf uit maar gaan dit niet na meer voor het rijk doen. Het rijk gaat op dit onderdeel werken met prestatiecontracten. Dat betekent dat het Rijk deze taak overneemt vanaf het - 3 / 6 - Ons kenmerk:

6

7 provinsje fryslân provincie fryslân rd) moment van overdracht. Voor de provincie zijn hier geen personeelsconsequenties aan ver bonden omdat hier voor het grootste deel gebruik werd gemaakt van externe marktpartijen. Brug- en sluisbediening De brug en sluisbediening blijven we nog tot 2019 voor het rijk uitvoeren. Onze formatie op dit werkonderdeel, die in verhouding uit veel tijdelijke medewerkers bestaat, gaan we aanvul len in vaste formatie tot een formatieomvang waar het rijk mee heeft ingestemd en die mee overgaat per 2019 naar het rijk. Na dit moment en na de overdracht per 2014 zullen bij ont stane vacatures ook rijksmedewerkers in kunnen stromen die, tot de personeelsoverdracht in 2019, gedetacheerd gaan worden bij de provincie. Voor dit onderdeel is een overeen komst opgesteld waarin geregeld zijn de afspraken rondom verrekening van kosten, opleiding niveau, op te stellen jaarplannen, prestatie indicatoren en rapportage momenten. Inspectie en handhaving te water Dit werkonderdeel wordt binnen het rijk de varende dienst genoemd. Op dit onderdeel gaan we innig samenwerken met het rijk en de provincie Groningen op de gehele vaarweg Lem mer Delfzijl en, indien de provincie dit verzoekt, zelfs op de eigen provinciale vaarwegen. De overeenkomst is geldend voor een periode van 5 jaar maar zal steeds verlengd gaan worden. Voor de friese situatie was van belang de eigen zomerd rukte op de friese vaarwe gen en meren te kunnen bedienen en tegelijkertijd de eigen begroting voor het overblijvende deel niet te overschrijden. Inmiddels heeft de uitwerking van deze afspraken geleid tot een samenwerkingsmodel en een roosterbureau van waaruit de capaciteit op ieders belang wordt afgestemd. De provinciale medewerkers worden wel aan de varende dienst uitgeleend maar blijven in provinciale dienst. Voor dit onderdeel is een overeenkomst opgesteld waarin gere geld zijn de afspraken rondom verrekening van kosten, opleiding niveau, op te stellen jaarplannen, prestatie indicatoren en rapportage momenten. Betonning en bebakening In principe zou het rijk deze taak al over kunnen nemen van de provincie, omdat ze zelf een eigen betonnings- en bebakeningsdienst heeft. Toch is afgesproken dat de provincie deze taak tot 2019 voor het rijk blijft uitvoeren om geen personeelsgevolgen bij de provincie te laten ontstaan. Voor dit onderdeel is een overeenkomst opgesteld waarin geregeld zijn de afspraken rondom verrekening van kosten, op te stellen jaarplannen, prestatie indicatoren en rapportage mo menten. IJsbreken Dit gaat het rijk per zelf uitvoeren Crisismanagement Als er een incident plaatsvindt op de vaarweg moet de beheerder kunnen ingrijpen en ervoor zorgen dat de veiligheid is gewaarborgd en de scheepvaart zo veel mogelijk ongehinderd kan doorvaren. Een calamiteit kan allerlei oorzaken hebben en doet zich altijd onverwachts voor. Het rijk neemt de verantwoordelijkheid per 2014 over doch vraagt de provincies haar in 2014 bij te staan en te helpen ervaring op te doen. Dit laatste kan bij oefeningen, werkelijke calamiteiten enz. De provincie zegt hierin capaciteit en kennis toe. Voor dit onderdeel is een overeenkomst opgesteld waarin geregeld zijn de afspraken rondom verrekening van kosten en verantwoordelijkheden. 4/6 Ons kenmerk:

8

9 provinsje fryslân provincie fryslân b Vergunningverlening Deze taak hoort formeel bij de verantwoordelijk beheerder thuis en zal na niet meer door de provincie worden uitgevoerd. Aanleg nieuwe bruggen Brug Burgum staat al in de planning om gelijk met het aquaduct in de Centrale As (onder het PM-kanaal door) bij Burgum te worden aanbesteed. De provincie blijft het projectmanage ment hiervoor doen. Dat geldt in hoofdlijnen ook nog voor de bruggen in Koatstertille en Sku lenboarch, ook al is daar nog sprake van een planfase. Eigendommen Met de beheeroverdracht van de vaarweg gaan ook alle eigendommen die met het kanaal te maken hebben over naar het rijk. In de meeste gevallen komt de grens te liggen langs de eigendomsgrens (bijvoorbeeld waar nu de afrastering langs het kanaal staat). Soms is er ook een nieuwe grens bepaald (tussen de oprit naar de brug en de brug zelf). De bruggen Stroobos, Blauferlaet, Koatstertille, Skulenboarg, Burgum, Aldskou, Uitwellin gerga, Spannenburg en bij de Prinses Margrietsluis te Lemmer en de sluizen te Lemmer en Terherne gaan over naar het rijk. De baggerdepots langs de vaarweg houden we in provinciaal eigendom vanwege het ge bruik van deze depots voor de overblijvende provinciale vaarwegen. Wel krijgt het rijk, tegen vergoeding van stortkosten, het recht van medegebruik. De steunpunten van de onderhoudsdienst in Burgumerdaam en Uitwellingerga blijven bij de provincie in eigendom en beheer voor eigen gebruik, wel zal het rijk voor een deel medege bruik krijgen. In het document mbt de areaalgegevens is de begrenzing aangegeven, dit document ligt ter inzage bij de Griffie. Archieven Met betrekking tot de overdracht van technische archieven zijn afspraken gemaakt met de verantwoordelijke afdeling(en). Veel technische archieven (brugtekeningen enz) en informa tie is al aan het rijk in kopie overgedragen. Afstandsbediening bruggen on het PMK In uw behandeling van het Convenant in januari 2012 zijn nog vragen gesteld m.b.t. af standsbediening op deze vaarweg. De huidige situatie is dat vanaf sluis Lemmer de brug Spannenbrug wordt bediend en vanuit het bedieningsgebouw te Skulenboarg de bruggen Stroobos, Blauferlaet, Koatstertille, Skulenboarg, straks de nieuwe brug Burgum en even eens de gemeentelijke brug in Oostermeer. Voor het eventueel op afstand bedienen van de bruggen Aldskou en Uitwellingerga zullen we het initiatief bij het rijk laten. De sluis Terherne zal na mogelijk niet meer (door het rijk) worden bediend vanwege haar door Wet terskip Fryslân uitgesproken functieverlies voor de Friese boezem en waterhuishouding. -5/6- Ons kenmerk:

10

11 provinsje fryslân provincie fryslân t Voor het overige Aansrrakeliikheid. 1 1 Regelingen m.b.t. aansprakelijkheid. In de overeenkomsten met betrekking tot de dienstver lening door de provincies Fryslân en Groningen aan het rijk na overdracht van het PMK is een bepaling opgenomen over aansprakelijkheid van de provincies. Die bepaling komt erop neer dat, voor wat betreft de aansprakelijkheid van de provincies, wordt aangesloten bij het Burgerlijk Wetboek (BW). Op grond van het BW is een partij die - kort gezegd - wanprestatie pleegt en/of onrechtmatig handelt, aansprakelijk voor de schade als gevolg daarvan. Die aansprakelijkheid is met een aantal mitsen en maren in principe onbeperkt. Als het gaat om schade als gevolg van constructiefouten of achterstallig onderhoud e.d. aan kunstwerken komt de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid na de overdracht geheel bij het rijk te liggen, als nieuwe eigenaar van de vaarweg. Het risico dat de provincie aangaat met een onbeperkte aansprakelijkheid richting het rijk lijkt op voorhand dus niet heel groot, maar helemaal uit te sluiten is het niet. De kans op aan sprakelijkheid voor schade is nu ingeperkt door de dienstverlening voor het rijk in tijd te be perken omdat de contracten over 5 jaar worden beëindigd waarbij dan ook de brug en sluis bedienaars over gaan naar het rijk. Financieel De activiteiten zoals eerder aangegeven die de provincie nog gedurende 5 jaren (tot 2019) gaat uitvoeren worden verrekend op basis van uur x tarief. Dit tarief is het externe uur tarief per schaal welke jaarlijks door GS is vast gesteld. En tot slot. Het rijk heeft duidelijk uitgesproken de wens haar te helpen deze nieuwe taak op te pakken. Binnen de af te spreken jaarplanen zal de provincie hieraan zoveel mogelijk bijdragen. Voor de komende 5 jaar is dit met elkaar overeengekomen. Staten van Fryslân, Ln den Berg, secretaris -6/6 Ons kenmerk:

12

13 21 [JC CONVENANT Hij zi ti 6 bç \to(yc oor krinsg. n : J. a[gjaan Bestuurlijke afspraken inzake de nieuwe beheersituaie op de Hoofdvaarweg Lemmer Deifzij! Status definitief december Zaakriummer Provincie Fryslân: 31)63469 Zaaknummer Provincie Groningeel: J)VOVIL1SjC fryslân provincte Fry1in Rijkswaterstaat Ministerie an lrifrorcrucun,,,, Aid;ci. provrncie - groningen

14 De ondergetekenden: 1. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw M Schultz Van Haegen, handelende als bestuursorgaan, hierna te noemen: Rijk, EN 2 De Provincie Fryslân, gevestigd te Leeuwarden, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door gedeputeerde mevrouw S.A.E. Poepjes, daartoe gemachtigd door de Commissaris der Koningin, handelende ter uitvoering van een besluit van Gedeputeerde Staten d.d, 29 november 2011, onder voorbehoud van goedkeuring van Provinciale Staten van Fryslân d.d. 21 december 2011, 3. De Provincie Groningen, gevestigd te Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door gedeputeerde de heer M. Boumans, daartoe gemachtigd door de Commissaris der Koningin, handelende ter uitvoering van een besluit van Gedeputeerde Staten d.d. 22 november 2011, onder voorbehoud van goedkeuring van Provinciale Staten van Groningen d.d, 14 december 2011, hierna te noemen: Provincies, Alle ondergetekenden tezamen genoemd: partijen In aanmerking nemende: a. dat de Hoofdvaarweg Lemmer-Deifziji (bestaande uit het Prinses Margrietkanaal, het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal) hierna tezamen genoemd Hoofdvaarweg, in eigendom, beheer en onderhoud is bij de Provincies: b. dat deze Hoofdvaarweg onderdeel uitmaakt van het landelijk hoofdvaarwegennet waarvan het Rijk het beheer en onderhoud tot zijn taak heeft; c. dat de functionaliteit van de Hoofdvaarweg door het Rijk is vastgesteld as een Hoofdvaarweg met tweestrooksdoorvaart, een kanaalprofiel klasse Va en een kunstwerkprofiel klasse Va (maatgevend voor deze functionaliteit is het zogenaamde Groot Rijnschip met een lengte van 110 m, een breedte van 11,4 m en een maximale diepgang van 3,5 m) en tevens voor tweebaksduwvaart onder beperkte voorwaarden en vierlaagscontainervaart, overeenkomstig het verkenningen besluit (1997, nr M ); d. dat het Rijk bijdraagt aan de directe kosten van onderhoud en exploitatie van de Hoofdvaarweg op basis van de op 2 mei 1990 tussen partijen gesloten overeenkomsten nr. F-2142 en nr. Gr-2205 door middel van specifieke uitkeringen, e. dat Rijksbeleid is het aantal specifieke uitlzeringen zoveel mogelijk te verminderen; f. dat de Stuurgroep Brinkman (stuurgroep doorlichting specifieke uitkringen) in het rapport Anders gestuurd, beter bestuurd (oktober 2004) heeft geadviseerd om de betreffende Hoofdvaarweg rechtstreeks in beheer te brengen bij het Rijk, dit ter vermindering van de administratieve lasten; g. dat de Provincies zich bereid hebben verklaard tot overdracht van eigendom, beheer en onderhoud van de Hoofdvaarweg aan het Rijk; h. dat Provincies de zijtakken Van Harinxmakanaal en Winschoterdiep/Rensel in eigendom, beheer en onderhoud blijven houden; i. dat partijen in dit convenant hun overeenstemming inzake de nieuwe beheersituatie tot uiting willen brengen;

15 j. dat partijen na ondertekening van dit convenant zich jegens elkaar in zullen spannen om de voor de uitvoering van deze bestuurlijke overeenkomst benodigde publiekrechtelijke besluiten zodanig vast te stellen respectievelijk te nemen, dat de in deze bestuurlijke overeenkomst beschreven nieuwe beheersituatie kan worden bereikt; L. dat de in het kader van deze bestuurlijke overeenkomst door partijen te verlenen publiekrechtelijke medewerking de publiekrechtelijke positie en bevoegdheden van partijen onverlet laat; Verklaren het ndvoluende te zijn overeenciekpmen Definïties en afkortingen Partijen verstaan onder de hierna volgende definities en afkortingen het volgende: INFRAM-rapport: Rapport van INFRAM B.V. (Mobiliteit, Ruimte en Water) d.d. 14 juni 2007 (projectnummer 06i094) betreffende kostenonderzoek naar de Fries Groningse kanalen. NoMo-AOV: Nota Mobiliteit (d.d. 30 september 2004) w.o. achterstallig onderhoud vaarwegen, aangevuld met motie De Rouwe d.d. 23 juni 2010 nr, 125 / A. RINK-RIO: RWS-methode voor: Risico Inventarisatie Natte Kunstwerken / Risico Inventarisatie Oevers RWS: Rijkswaterstaat Artikel 1. Hoofdvaarweg Lemmer Deifziji A. Nieuwe beheersituatie 1) Het Rijk wordt beheerder en eigenaar van de Hoofdvaarweg en: a) al wat daartoe krachtens verkeersopvatting behoort en, b) al de daarbij behorende onlosmakelijk verbonden onroerende bestanddelen zoals de betrokken oevers, oevervoorzieningen, ligplaatsen, kunstwerken en overige onroerende zaken en, c) al datgeen wat dienstig is aan onder a. en b. genoemde zaken. 2) De Hoofdvaarweg staat aangegeven op de bij dit convenant behorende kaart (bijlage 1). Nadere informatie over de Hoofdvaarwegen c.a. is opgenomen in de overeenkomsten nr. F 2142 en nr. Gr (d.d. 2 mei 1990) en het door partijen gezamenlijk opgemaakt INFRAM-rapport, aan partijen genoegzaam bekend. 3) Het streven is om de nieuwe beheersituatie per 1 januari 2013 in te voeren, doch invoering zal in ieder geval uiterlijk 1 januari 2014 zijn gerealiseerd. De convenanten uit 1990 nr. F 2142 en nr. Gr 2205 worden per datum van invoering van de nieuwe beheersituatie geacht te zijn beëindigd, met uitzondering van hetgeen daarin bepaald is ten aanzien van het Noord-Willemskanaal (zie ook artikel 4 van onderhavig convenant). Na overdracht van het beheer en onderhoud komt de Hoofdvaarweg geheel voor rekening en risico van het Rijk. 4) De eigendomsoverdracht vindt plaats om niet, in de staat waarin de Hoofdvaarweg zich bevindt op datum van de overdracht. 5) De daartoe benodigde transactie (opstellen overeenkomst en notariële afhandeling) zoals genoemd in het 4e lid wordt uitgevoerd door en op kosten van het Rijk. De Provincies zullen daartoe alle vereiste medewerking verlenen. 8. Overgangsregeling Tot de in art. 1A lid 3 genoemde datum worden de huidige afspraken ten aanzien van de betaling van de kosten voor beheer en onderhoud voor de Hoofdvaarweg gecontinueerd, conform de convenanten F 2142 en Gr, C. Achterstallig onderhoud Eemskanaal 3

16 Voor het achterstallig onderhoud aan boordvoorzieningen en piping op de Hoofdvaarweg is de provincie Groningen ter finale kwijting een bedrag toegekend ter grootte van 6,4 mln (zie onderstaande tabel) op basis van NoMo-AOV. Van dit toegekende bedrag is reeds een bedrag ter grootte van C ,-- verleend door middel van een subsidie (beschikking DNN 2011/4963) met de daaraan verbonden voorwaarden en bedingen (e,e.a. op basis van de Wet- en Besluit Infrastructuur-fonds), De subsidie-aanvraag daartoe is door de Provincie Groningen ingediend op 18 maart 2011 (briefnummer , zaaknummer , DNN 2011/1146). Voor de resterende ,-- zal de provincie Groningen een separate aanvraag indienen. Onderdeel 1 Provincie Groningen Totaal NoMO-AOV: t Eemskanaal: 6,4 mln Achterstallig onderhoud vaarwegen (Nota Mobiliteit) T.b.v. boordvoorzieningen en piping Totaal t 6,4 mln Met betrekking tot het achterstallig onderhoud aan baggerwerk op het Eemskanaal (4,6 mln op basis van NoMo-AOV) vindt geen bijdrage door het Rijk meer plaats, Na overdracht van dit kanaal in eigendom, beheer en onderhoud aan het Rijk zal het Rijk betreffend achterstallig onderhoud aldaar inlopen. D. Achterstallig onderhoud Van Starkenbprghkanaal Met betrekking tot het achterstallig onderhoud aan de boordvoorzieningen op het Van Starkenborghkanaal (0,8 mln op basis van NoMo-AOV) vindt geen bijdrage door het Rijk meer plaats. Na overdracht van dit kanaal in eigendom, beheer en onderhoud aan het Rijk zal het Rijk betreffend achterstallig onderhoud aldaar inlopen. Artikel 2. Uitgangspunten beheer overdracht Hoofdvaarweg A.Overgjgstraiect en situatie na overdracht Zoals vermeld in artikel 1A lid 3 is het streven om de nieuwe beheersituatie per 1 januari 2013 in te voeren, doch invoering zal in ieder geval uiterlijk 1 januari 2014 zijn gerealiseerd. Hiertoe wordt een gezamenlijke werkgroep in het leven geroepen, ondei leiding van het Rijk (uitgevoerd door Rijkswaterstaat). In oktober 2012 wordt door partijen bepaald of het streven realistisch is. De werkgroep zal een plan van aanpak opstellen. In dit plan van aanpak wordt de situatie uitgewerkt die tussen partijen zal ontstaan na de in artikel 1A bedoelde overdracht. Voor ieder hierna te noemen onderdeel wordt voor de Hoofdvaarweg een regeling in het plan van aanpak uitgewerkt. Partijen wensen thans hun intenties vast te leggen inzake de uitgngspunten die tussen hen In de nog tussen hen vast te stellen regeling zullen aelden. Aanleg: Klasse t/a, fase 1 en 2, Verantwoordelijkheid en aansturing door het Rijk, uitvoering en projectmanagement door provincies, conform de lopende afspraken vastgelegd in pva fase 2a d.d. 20 oktober 2010, waarbij provincies in overleg met het Rijk de werkwijze rond planstudies en uitvoering bepalen. Programmamanagement door het Rijk. Verkeersmanagement: Verantwoordelijkheid en aansturing door het Rijk, uitvoering en bediening door provincies op basis van Rijksnormering (inhuur op contractbasis; contracten hebben een looptijd van 5 jaar, evaluatie conform artikel 5 lid 3). De bedien functie wordt functioneel uitgevoerd door de provincie, monitoring door het Rijk. Vertrekpunt is de huidige situatie. Het Rijk (i. e. Rijkswaterstaat) moet zichtbaar zijn als beheerder. Beheer en onderhoud: Assetmanagement, planning en programmering, contracteren: verantwoordelijkheid en aanstuning door het Ri)k, uitvoering door het Rii. Uit.oering van taken 4

17 op het gebied van verkeersmanagement (m.n. betonning, bebakening, scheepvaartinspectie) op contractbasis door provincie, contracten hebben een looptijd van 5 jaar, evaluatie conform artikel 5 lid 3. BOA (Bijzondere Opsporings Ambtenaren) wordt hierin betrokken. Vergunnfngverlegigg en handhaving: Verantwoordelijkheid Rijk en aansturing Rijk, uitvoering deels door provincies. Provincie treedt op als adviseur. Het Rijk (i.e. Rijkswaterstaat) moet zichtbaar zijn als beheerder. B. Formeel wettelijke overdracht De Provincies verbinden zich om medewerking te verlenen aan alle wettelijk vereiste transacties en procedures (wo. aanwijzingsprocedure op basis van art. 3.1 Waterwet) waarbij door de Provincies aan het Rijk, ieder voor wat betreft het binnen haar grenzen liggende gedeelte van de Hoofdvaarweg, het eigendom, beheer en onderhoud over te dragen. C. Personeel Provincies Indiensttreding: In het kader van de nieuwe beheersituatie zullen partijen in onderling overleg nadere afspraken maken op basis waarvan een nader te bepalen aantal medewerkers van de Provincies op basis van Rijksnormeringen in dienst zou kunnen treden van het Rijk. Partijen sluiten daartoe alsdan aanvullende deelconvenanten. Inhuur: Daarnaast worden er overeenkomsten tussen het Rijk en de Provincies gesloten voor inhuur van personeel en uitvoering van nader te specificeren taken, e.e.a. overeenkomstig de in art. 2A genoemde uitgangspunten. Betreffende overeenkomsten hebben een looptijd van 5 jaar, evaluatie conform artikel 5 lid 3. Uitbesteding taken: Een deel van het personeel van de provincies (Fryslân max. 8 fte, Groningen max. 15 fte) zal niet in dienst kunnen treden van het Rijk omdat ze taken uitvoeren die het Rijk gaat uitbesteden aan de markt of die In opdracht van het Rijk door de provincies op contractbasis kunnen worden uitgevoerd. Uitgangspunt voor deze medewerkers is van werk naar werk bij de provincies. De Provincies hebben hierin de inspanningsverplichting om personele consequenties gedurende 5 jaren, ingaande op de in artikel 1A lid 3 genoemde datum, op te lossen. Het Rijk zal de salariskosten voor de betreffende provinciale medewerkers vergoeden zo lang ze taken uitvoeren aan de Hoofdvaarweg. Het Rijk past de mate en tempo van uitbesteden aan, aan de mate en tempo van de provinciale begeleiding van de medewerkers van werk naar werk. Na de periode van 5 jaar, ingaande op de in artikel 1A lid 3 genoemde datum, zal sprake zal zijn van volledige uitbesteding van deze werkzaamheden en vervalt de vergoeding van het Rijk. Over de verdere invulling en procedure ten aanzien van deze kosten worden nadere afspraken gemaakt, vast te leggen in een deelconvenant. Artikel 3. Zijtakken: Van Harinxmakanaal en Winschoterdiep/Rensel A. Beheersltuatie De Provincies houden de zijtakken Van Harinxmakanaal en Winschoterdiep/Rensel in eigendom, beheer en onderhoud. B. Financiële regeling Het Rijk wenst zijn financiële verplichtingen met betrekking tot de in A genoemde zijtakken eeuwigdurend af te kopen. Partijen zijn dan ook ten aanzien van de financiële verplichtingen van het Rijk overeengekomen hetgeen in onderstaande tabel is opgenomen. Betaling door het Rijk zal plaatsvinden in december Indien er zodra het Ri 3k aan de financiële verplichtingen heeft voldaan, heeft het Rijk met betrekking tot de zijtakken geen enkele andere verplichting - hoe ook genaamd en hoe ook ontstaan, anders dan bedoeld in artikelen 3C en 3E - jegens de Provincies. Provincies verlenen daartoe finale kwijting aan het Rijk. 0nderdeej_ Provincie Groningen 1 Provincie Fryslân Totaal 5

18 - Zaak- J Afkoop beheer & 22,22 x 2,4 mln 53 22,22 x 2,6 mln = 111 mln onderhoud mln 58 mln, NoMo-AOV: 16 mln 6 mln 22 mln Achterstallig onderhoud vaarwegen (waarvan 7 mln reeds (waarvan 7 mln reeds (Nota Mobiliteit) is betaald in 2010 is betaald in 2010 tb.v. t.b,v. boordvoorzieningen boordvoorzieningen Winschoterdiep - Winschoterdiep) Afkoop vervanging 22 mln 31 mln 53 mln kunstwerken Totaal = 84 mln 95 mln = 179 mln C. Aanvullend arrangement Van Harinxmakanaal 1 Het Rijk (uitgevoerd door Rijkswaterstaat) doet samen met de Provincie Fryslân met de RINK/RIO inspectie een opname van achterstallig onderhoud op het Van Harinxmakanaal. 2. Die opname wordt op basis van RWS-prioritering in het landelijke RWS-maatregeienprogramma opgenomen. Het Van Harinxmakanaal wordt als hoofdvaarweg in die prioritering meegenomen. 3. Het Landelijke RWS-rnaatregelenprograrnrna wordt naar budgetten en kasritmes vertaald. 4. Finale afhechting van het noodzakelijke achterstallig onderhoudsprogramma voor het Van Harinxmakanaal vindt plaats door een bestuurlijke afspraak tussen RWS-NN en de Provincie Fryslân, op basis van de uitkc,msten van de RINK/RIO-methode, het landelijke maatregelen programma en de financiële programmering en het kasritme van betaling aan de Provincie Fryslân. 5. Rapportage hierover vindt plaats in D. Betaling De in bovenstaande tabel (art. 3B) genoemde bedragen (te weten: 84 mln te declareren door de provincie Groningen en 95 mln, te declareren door de provincie Fryslân) worden in één keer door het Rijk betaald, doch uitsluitend op declaratiebasis. Het is de verplichting van de Provincies om terstond na ondertekening van onderhavig convenant een declaratie te zenden aan: Rijkswaterstaat Noord-Nederland t.a. v. de Crediteurenadmfnistratie Postbus RD UTRECHT Hierbij dient het volgende te worden vermeld: - Datum, kenmerk en zaaknummer van dit convenant: en bestelnummer Provincie Fryslân: / Zaak- en bestelnummer Provincie Groningen: / Het gedeclareerde bedrag wordt na ontvangst van de cleclaratie in december 2011 betaald. EJjriçj1iddessluizen Over de eenmalige algehele vervanging aan het einde van de levensduur van de Tsjerk Hiddessluizen te Harlingen sluiten het Rijk en de Provincie Fryslân een aanvullend convenant. Na deze vervanging vervallen alle op dit object betrekking hebbende financiële aanspraken van de Provincie Fryslân op het Rijk. Artikel 4. Noord-Willemskanaal A. Beheersituatie Ten aanzien van de beheersituatie voor het Noord-Willemskanaal (zijtak) blijft hetgeen hierover bepaald is in het convenant Gr (dcl. 2 mei 1990) van kracht. Het Rijk blfjft zodoende bijdragen in de 6

19 S,Jn rt en alzen nntlli vw mloe 22 1aA22,a Inlt2) 22 aewna 22fl 1 fl 2 lwnn lkas ct.a 1 flti 4 2 t. )re9 22 Unlflti 22 wca 2 2)r*122C fit t 72 nz unzes!mnn II 221.wlc t 2Sna22.22 o2,a II fl224 t)22tuat2 22 wtt Qtn 2) F2 2) Ci2flt) Ul Tfl.flTt T 2n.12222%no r.mrfl Ii t 25 t - t 70?Jrtf Schaal (A3)

20 kosten van beheer en onderhoud, overeenkomstig de huidige bijdrage. Tevens blijft de huidige indexering van toepassing. Artikel 5. Inrichting overlegstructuur / evaluatie 1. Gedurende het overgangstraject (cf. art. 1A lid 3 en art. 2A) blijft de bestaande Coördinatiegroep voor de Vaarweg Lemmer-Deifziji, bestaande uit de HID van Rijkswaterstaat Noord-Nederland (namens de Minister van Infrastructuur en Milieu) en de gedeputeerden van de beide Provincies, in functie. 2. Met betrekking tot de nadere inrichting van de overlegstructuur (op directie- en uitvoerlngsniveau) zowel tijdens als na de overgangsfase worden in de Coördinatiegroep nadere afspraken gemaakt en schriftelijk vastgelegd. 3. De nieuwe beheersituatie zal worden geëvalueerd in een cyclus die nader wordt vastgesteld door partijen. in de komende 10 jaar vindt minimaal 2 keer een evaluatie plaats waarin de organisatorische aspecten en continuiteit van bediening voldoende worden geborgd als input voor verlenging van afspraken. Artikel 6. Geschillenregeling Partijen komen ten aanzien van alle geschillen, welke mochten ontstaan naar aanleiding van dit convenant, overeen dat deze eerst worden voorgelegd aan de genoemde Coördinatiegroep teneinde te trachten via minnelijk overleg tot overeenstemming te komen. 2. Er is sprake van een geschil indien partijen dit gezamenlijk vaststellen dan wel indien één van de partijen dit stelt en daarvan de andere partijen schriftelijk op de hoogte heeft gesteld. 3. Indien partijen niet langs minnelijke weg tot een oplossing voor het gerezen geschil kunnen komen neemt de Coördinatiegroep een besluit over de wijze waarop het geschil tussen partijen zal worden beslecht. 4. Bovenstaande laat onverlet dat ingeval leden 1 tot en met 3 niet tot een oplossing leiden, de weg naar de bevoegde rechter te allen tijde open blijft. Artikel 7. BTW Alle in onderhavig convenant genoemde bedragen zijn inclusief eventueel verschuldigde omzetbelasting (BTW). Artikel 8. Inwerkingtreding Dit convenant treedt In werking op datum van ondertekening, onder voorbehoud van goedkeuring van de Provinciale Staten van beider Provincies alsmede de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Aldus in drievoud opgemaakt en ondertekend te d.d. december 2011 De Gedeputeerde van de Provincie Fryslân Mw. S.A.E. Poepjes.OeGdepute.erde van de Provincie Groningen Dhr. M Boumans De Minister van Infrastructuur en Milieu Mw. M.H. Schultz-Van 7

21 - 1 Provincie Fryslân Aan de leden van Provinciale Staten Postbus HM Leeuwarden Leeuwarden, 9 oktober 2012 Verzonden, Ons kenmerk : Afdeling Behandeld door : /(0511) of m.wagenaarfryslan.nl Uw kenmerk - Bij lage(n) Onderwerp Beantwoording motie nr 2/ PS vergadering 25januari 2012 Geachte Statenleden, Hierbij informeren wij u over de stand van zaken met betrekking tot de afdoening van motie nummer 1 (VVD, PvdA, Friese Koers, D66) behorende bij het agendapunt 1 b van uw staten vergadering van 25januari De inhoud van uw motie luidt: verzoeken het College van Gedeputeerde Staten om in het convenant of een aanvullende overeenkomst een bepaling op te nemen dat het rijk niet zonder toestemming van provincie Fryslân kan overgaan tot het instellen van een hogere vaarsnelheid op het Prinses Margrietkanaal De motietekst heeft betrekking op het onderwerp: Overdracht van de vaarweg Lemmer Delfzijl (voor Fryslân het Prinses Margrietkanaal) van de provincie naar het Rijk. Afgelopen jaar is uitwerking gegeven aan de voorgenomen overdracht van het Prinses Mar grietkanaal. Bij deze uitwerking, die meer tijd heeft gevraagd dan vooraf ingeschat en nog niet op alle details is afgerond, zijn eventuele aanpassingen van de vaarsnelheden, zoals in uw motie bedoeld, ook aan de orde geweest. Het Rijk geeft desgevraagd aan dat het nautisch beheer n.a.v. de overdracht naar de gebruiker toe niet drastisch zal wijzigen. RWS ziet, als toekomstig beheerder, geen aanleiding om de vaarsnelheden nu en in de toekomst aan te passen. / 2 - Ons kenmerk:

22 Indien het Rijk voornemens is wijzigingen door te voeren dan zal RWS de belangen van de omgeving en de interactie tussen de beroepsscheepvaart, recreatievaart en snelvaarboten / motorboten wegen, zij heeft daarin veel ervaring zoals b.v. in de Wadden zee, IJsselmeer en Zeelandwateren door o.a. informatievoorziening en structureel overleg met de verschillende doelgroepen en vertegenwoordigers van de belangenverenigingen. Hierin werkten de provincies Fryslân en Groningen en RWS voor de overeenkomst ook al samen. Voor verkeersbesluiten met gevolgen voor belanghebbenden is altijd een openbare procedu re, (bekendmakingen aan de scheepvaart of verkeersbesluit) waarop bezwaar gemaakt kan worden. Gedeputeerde Staten van Fryslân, J.A. Jorritsma, voorzitter drs. A.J. van den Berg, secretaris Ons kenmerk

CONVENANT. Bestuurlijke afspraken inzake de nieuwe beheersituatie op de Hoofdvaarweg Lemmer - Delfzijl. Status definitief december 2011

CONVENANT. Bestuurlijke afspraken inzake de nieuwe beheersituatie op de Hoofdvaarweg Lemmer - Delfzijl. Status definitief december 2011 CONVENANT Bestuurlijke afspraken inzake de nieuwe beheersituatie op de Hoofdvaarweg Lemmer - Delfzijl Status definitief december 2011 Zaaknummer Provincie Fryslan: 31063469 Zaaknummer Provincie Groningen:

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

12 maart 2013 Corr.nr , BO Nummer 12/2013 Zaaknr

12 maart 2013 Corr.nr , BO Nummer 12/2013 Zaaknr 12 maart 2013 Corr.nr. 2013-09411, BO Nummer 12/2013 Zaaknr. 446617 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende het beschikbaar stellen van een bedrag van 203.730,--

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. de STICHTING ZERO EMISSIE MOBILITEIT, (hierna te noemen: ZEM ), gevestigd te Haarlem en aldaar kantoorhoudende aan het Frederikspark 1 (2012 DA), te dezen

Nadere informatie

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B De ondergetekenden: 1. de Provincie Zuid-Holland, gevestigd te Den Haag, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J. Fransen, Commissaris van de Koningin ingevolge het besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.J. van Ark, directeur Economische Zaken

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

DEELNEMERSOVEREENKOMST

DEELNEMERSOVEREENKOMST 1 DEELNEMERSOVEREENKOMST De ondergetekende(n): 1. Naam en (alle) voorletters * (m/v Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats* Telefoonnummer* E-mailadres* Geboortedatum en plaats BSN-nummer/Sofi-nummer

Nadere informatie

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Bijlage 5 bij Raadsvoorstel Regionale Agenda dd 16 mei 2011 Bestuursovereenkomst Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Vastgesteld door de Stuurgroep Regiovisie Bergen, Gennep, Mook en Middelaar op

Nadere informatie

Ondergetekenden: Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht

Ondergetekenden: Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht Convenant (inzake doorstromingsmaatregelen op de A12/A20 knooppunt Gouwe in het kader van ZSMII) Nr: ZHv

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30960 21 september 2015 Convenant Bruggen over het Twentekanaal Partijen, De ondergetekenden, 1. De minister van Infrastructuur

Nadere informatie

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS)

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) m ie van Infrastniauur en Milieu Holland Datum: Kenmerk: IENM/BSK-2017/11963 ----- Drechteteden 4 Pagina 1 van 5 Ondergetekenden, 1. De van

Nadere informatie

Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis

Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis De ondergetekenden, 1. De Provincie Noord-Holland, gevestigd te Haarlem, krachtens het Vertegenwoordigingsbesluit Provincie en Commissaris van

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Partijen: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, vertegenwoordigd door gedeputeerde de heer J.F. Weber, daartoe

Nadere informatie

hierna gezamenlijk aan te duiden als partijen of bestuurlijk NOC (bestuurlijk Noordelijk Overleg Cultuur);

hierna gezamenlijk aan te duiden als partijen of bestuurlijk NOC (bestuurlijk Noordelijk Overleg Cultuur); bijlage 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST WE THE NORTH 1. provincie Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw F. Gräper; 2. de provincie Fryslân, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Overeenkomst tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland Zaaknummer 31129357 Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Betreft het uitvoeren van harde kering jachthaven en aanpassen strandovergang

Nadere informatie

OVEREENKOMST. tot KOOP EN VERKOOP VAN AANDELEN. in het kapitaal van GRONINGEN AIRPORT EELDE N.V.

OVEREENKOMST. tot KOOP EN VERKOOP VAN AANDELEN. in het kapitaal van GRONINGEN AIRPORT EELDE N.V. OVEREENKOMST tot KOOP EN VERKOOP VAN AANDELEN in het kapitaal van GRONINGEN AIRPORT EELDE N.V. Concept d.d. 30 november 2003 DE ONDERGETEKENDEN: 1. De STAAT DER NEDERLANDEN (Ministerie van Verkeer en Waterstaat),

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN BV KOOPOVEREENKOMST OP HOOFDLIJNEN Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid..bv. te. ( KvK nummer ) vertegenwoordigd

Nadere informatie

5^. proviïicie " h gi^oningen 2

5^. proviïicie  h gi^oningen 2 5^. proviïicie " h gi^oningen 2 22 november 2011 Corr.nr. 2011-52775, VB Nummer 37/2011 Zaaknr. 363504 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen inzake nieuwe beheerssituatie

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 13.0615 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Afronding stopzetten samenwerking ontwikkelaar Nieuweroord Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de vaststellingsovereenkomst

Nadere informatie

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten 1 RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente...betreffende het verrichten van loketdiensten door de gemeente...in het

Nadere informatie

OVEREENKOMST. hierna ook gezamenlijk te noemen : partijen. nemen het volgende in overweging :

OVEREENKOMST. hierna ook gezamenlijk te noemen : partijen. nemen het volgende in overweging : OVEREENKOMST 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon Waterschap Hunze en Aa s, gevestigd te ( 9640 AD ) Veendam aan het Aquapark 5, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer H. Küpers, secretaris-directeur,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Regionale Ondersteuning Verkeersveiligheid in Zuid-Holland

Samenwerkingsovereenkomst Regionale Ondersteuning Verkeersveiligheid in Zuid-Holland Samenwerkingsovereenkomst Regionale Ondersteuning Verkeersveiligheid in Zuid-Holland 2017-2020 PARTIJEN: De provincie Zuid Holland, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gedeputeerde voor Verkeer

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Ondergetekenden, de gemeente Woudenberg, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.A. de Kruif, wethouder en verantwoordelijk

Nadere informatie

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T Versie d.d. 18 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden aan de Aleide Kramersingel

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL

UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL UITVOERINGSOVEREENKOMST BIZ BVL Gemeente Utrechtse Heuvelrug, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder van economische zaken de heer J.W. van Dongen, daartoe

Nadere informatie

Met deze brief informeren wij u over een nauwere samenwerking met Rijkswaterstaat.

Met deze brief informeren wij u over een nauwere samenwerking met Rijkswaterstaat. www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 75 55 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum WK/2005/1622

Nadere informatie

Vragen van mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over inhuur nautisch personeel

Vragen van mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over inhuur nautisch personeel Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 1 september 2015 Vragen nr. 73 Vragen van mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over inhuur nautisch personeel De voorzitter van Provinciale Staten

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway maart 2018 Ondergetekenden, 1. de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan, zetelend te s- Gravenhage, namens deze de hoofdingenieur-directeur

Nadere informatie

Intentieovereenkomst

Intentieovereenkomst Intentieovereenkomst Remiseterrein Definitief 3 juli 2014 MS/JZ mw. mr. A.M. Zut i.o.v. GOB/E ing. J.P.R. Braakman 1 van 7 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten

Nadere informatie

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND PARTIJEN: 1. De naamloze vennootschap Vitens N.V., statutair gevestigd te Zwolle, kantoorhoudend aan de Oude Veerweg

Nadere informatie

Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen

Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen In het provinciale coalitieakkoord 2015-2019 is aangegeven dat de provincie de economische en sociale structuur binnen de provincie

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 PARTIJEN: 1. De Stadsregio Rotterdam, gevestigd te Rotterdam, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder Groen en Water, mevrouw

Nadere informatie

Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht

Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht .. Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht Partijen: De provincie Utrecht, ter uitvoering van het besluit van Geeputeerde staten

Nadere informatie

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06.

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06. OPENBAAR Opsteller: GGZ/VROM/AH/751 Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006 Raadsvergadering d.d. 20 november 2006 Voorstel nr.: 132/06 Onderwerp: Bestuursovereenkomst Leiden-Oegstgeest

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS 1/6 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS ONDERGETEKENDEN 1. Gemeente Emmelerbroek, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Burgemeester drs. J. de Geus, die handelt ter uitvoering van het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân Heerenveen provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 5125 ;vvsv.fryslan.ni provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek De ondergetekenden: a. Gemeente Aalten, rechtsgeldig

Nadere informatie

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening De partijen: I. De gemeente Asten, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

Bijlage 9. Overeenkomst doelgroepenvervoer Walcheren tussen Gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen en...

Bijlage 9. Overeenkomst doelgroepenvervoer Walcheren tussen Gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen en... Bijlage 9 Overeenkomst doelgroepenvervoer Walcheren tussen Gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen en... Ondergetekenden: 1. De publiekrechtelijke rechtspersonen gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg.

Nadere informatie

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ;

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ; Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de wet op de Bedrijveninvesteringszones Gemeente Ridderkerk / Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk Ondergetekenden, De gemeente Ridderkerk, hierbij

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Ondergetekenden, De gemeente Roermond,vertegenwoordigd krachtens artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Logo GGD HN De ondergetekenden: I. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden, ten

Nadere informatie

Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen. Gemeente Oss

Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen. Gemeente Oss Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen Gemeente Oss Versie 26 mei 2015 Inhoudsopgave Artikel 1. Definities Artikel 2. Overgang van Activiteiten Artikel 3. Onroerende zaken Artikel 4. Overdracht

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. kunststof. verpakkingsafval

Samenwerkingsovereenkomst. kunststof. verpakkingsafval Samenwerkingsovereenkomst kunststof verpakkingsafval Ondergetekenden: De Afvalstoffendienst van de gemeente s-hertogenbosch, gevestigd aan de Titaniumlaan 1, 5221 CJ te s-hertogenbosch, ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen.

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen. VERSIE januari 2011 OVEREENKOMST INZAKE AANVRAAG ESF SUBSIDIES 2007-2013 AANVRAAGTIJDVAK FEBRUARI 2011 De Ondergetekenden: De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG), gezeteld te Den Haag, aan

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Gemeente Venlo en Holland Casino

Overeenkomst tussen Gemeente Venlo en Holland Casino Overeenkomst tussen Gemeente Venlo en Holland Casino inzake aanwezigheid op Magalhaesweg na 1 september 2015 De ondergetekenden: 1. Gemeente Venlo, een publiekrechtelijke rechtspersoon met als bezoekadres

Nadere informatie

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap]

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap] Overeenkomst van (ver)koop van aandelen in [naam vennootschap] Tussen: 1. [Statutaire naam], statutair gevestigd en kantoorhoudende te [plaatsnaam] aan de [adres], hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

1. Huidige aandelenverhouding en verliesbijdrage

1. Huidige aandelenverhouding en verliesbijdrage 11 november 2003 Nr. 2003-19.448, EZ Nummer 38/2003 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen inzake aandelenoverdracht en baanverlenging van Groningen Airport Eelde N.V.

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen 2016-2020 Ondergetekenden, de gemeente Vianen, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder L.A. Wijnmaalen, verantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

Artikel 1. DuuPdeMunniK Advocaten

Artikel 1. DuuPdeMunniK Advocaten ALGEMENE VOORWAARDEN DUUPDEMUNNIK ADVOCATEN Artikel 1. DuuPdeMunniK Advocaten Wij zijn een openbare maatschap, gevestigd en kantoorhoudende te Doorn, met als doel het beoefenen van de advocatuur, in het

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Gemeente Coevorden Stichting Ondernemersfonds Coevorden Ondergetekenden, De gemeente Coevorden, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019 CONCEPT Autoriteit woningcorporaties Inspectie Leefomgeving en Transport Belastingdienst Convenant tussen de Belastingdienst en Autoriteit woningcorporaties Datum 15 juni 2019 Convenant Belastingdienst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Convenant (buitengerechtelijke) kosten Medische aansprakelijkheid

Convenant (buitengerechtelijke) kosten Medische aansprakelijkheid Convenant (buitengerechtelijke) kosten Medische aansprakelijkheid Convenant tussen de afdelingscommissies Algemene Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand van het Verbond van Verzekeraars inzake CONVENANT

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. Samenwerkingsovereenkomst Volwasseneneducatie Arbeidsmarktregio FoodValley

Samenwerkingsovereenkomst. Samenwerkingsovereenkomst Volwasseneneducatie Arbeidsmarktregio FoodValley Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst Volwasseneneducatie Arbeidsmarktregio FoodValley 2015-2017 Overeenkomst tussen de gemeenten Barneveld, Ede, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal

Nadere informatie

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Nota van B&W onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Portefeuilehouders drs. Theo Weterings, Marjolein

Nadere informatie

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure omgevingsvergunning bouw en planologisch strijdig gebruik

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG tussen Stichting Stadion Ontwikkeling N.V. ADO Den Haag H.P. Beheer B.V. en de gemeente s-gravenhage 25 maart 2009 Streefkerk Advocaten Postbus 716 2270 AS

Nadere informatie

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe

Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe Convenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ontoelaatbaar gedrag van (i) externe accountants, accountantsorganisaties en (mede)beleidsbepalers daarvan en (ii) financiële ondernemingen en (mede)beleidsbepalers

Nadere informatie

INDEPLAATSSTELLINGSOVEREENKOMST AFHANKELIJK OPSTALRECHT

INDEPLAATSSTELLINGSOVEREENKOMST AFHANKELIJK OPSTALRECHT INDEPLAATSSTELLINGSOVEREENKOMST AFHANKELIJK OPSTALRECHT Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid genaamd WATERSPORTCENTRUM DE BREKKEN B.V., gevestigd aan de Brekkenweg

Nadere informatie

Bestuurlijke Overeenkomst A15 Papendrecht Sliedrecht (A15 PaS)

Bestuurlijke Overeenkomst A15 Papendrecht Sliedrecht (A15 PaS) Bestuurlijke Overeenkomst A15 Papendrecht Sliedrecht (A15 PaS) Status: Definitief concept Datum: 29 september 2015 Kenmerk: IENM/BSK-2015/163086 Pagina 1 van 9 Ondergetekenden, 1. De van Infrastructuur

Nadere informatie

UITTREDINGSOVEREENKOMST

UITTREDINGSOVEREENKOMST UITTREDINGSOVEREENKOMST PARTIJEN: 1. De minister van Infrastructuur en Milieu en De minister van Economische Zaken, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw S.A.M. Dijksma, hierna verder in

Nadere informatie

OVEREENKOMST. CONCEPT tekst van Henk Strubbe en Peter den Otter. Contractanten: Provincie Utrecht Gemeente Montfoort

OVEREENKOMST. CONCEPT tekst van Henk Strubbe en Peter den Otter. Contractanten: Provincie Utrecht Gemeente Montfoort OVEREENKOMST Regelende de aanleg, het beheer en onderhoud, het eigendom, de aansprakelijkheid, de instandhouding en de financiering van de rotonde N204 / Blokland te Montfoort. CONCEPT tekst van Henk Strubbe

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Ondergetekenden, Gemeente Hilversum, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder van

Nadere informatie

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland. Project. : Model Intentieovereenkomst. Onderwerp

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland. Project. : Model Intentieovereenkomst. Onderwerp Project Onderwerp : Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland : Model Intentieovereenkomst Aanbesteder: Lentiz Onderwijsgroep Schiedamsedeijk 114 3134 KK Vlaardingen Adviseur: AVANT Bouwpartners Reactorweg

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

Onderwerp Nieuwsbrief mei 2011 gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant (WzNB Mooi Brabant)

Onderwerp Nieuwsbrief mei 2011 gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant (WzNB Mooi Brabant) Zaaknummer: BECJDL12 Onderwerp Nieuwsbrief mei 2011 gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant (WzNB Mooi Brabant) Collegevoorstel Inleiding Van de gemeenschappelijke regeling Welstandszorg

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Ondergetekenden: 1. DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND, te dezen krachtens artikel 176 Provinciewet en de machtiging

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter 09I003226 OVEREENKOMST VOOR GEMENE REKENING 1. Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda 2. Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch 3. Het waterschap De Dommel, zetelende te Boxtel

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

Definitief 24-10-2012. De ondergetekenden, zijnde:

Definitief 24-10-2012. De ondergetekenden, zijnde: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) tussen Veiligheidsregio Zeeland en Connexxion Ambulanceservices betreffende de onderlinge samenwerking met betrekking tot beheer en gebruik van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

LEDENOVEREENKOMST A/B/C-LEDEN EN COÖPERATIE WE HELPEN (U.A.)

LEDENOVEREENKOMST A/B/C-LEDEN EN COÖPERATIE WE HELPEN (U.A.) LEDENOVEREENKOMST A/B/C-LEDEN EN COÖPERATIE WE HELPEN (U.A.) DE ONDERGETEKENDEN: 1. (KvK), statutair gevestigd te, met adres:, hierna te noemen: A/B/C-Lid of tezamen met de andere leden de Leden, en 2.

Nadere informatie

Provinde Noord-Holland 4

Provinde Noord-Holland 4 \IW Provinde 4 DE ONDERGETEKENDEN: 1., een publiekrechtelijke rechtspersoon, gezeteld Dreef 3, 2012HR te Haarlem, ingeschreven in het handelsregister met KvK-nummer 34362354, op grond van het Besluit mandaat,

Nadere informatie

RUD UTRECHT. Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit RUD Utrecht provincie Utrecht/gemeente )

RUD UTRECHT. Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit RUD Utrecht provincie Utrecht/gemeente ) Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente PM/het college van gedeputeerde staten van Utrecht houdende de verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de directeur van

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67 Provinciale Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Provinciewet bekend dat zij in hun vergadering van 16

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt!

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Partijen bij deze overeenkomst zijn: - De gemeente Den Helder te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door. en handelend ter

Nadere informatie

: Pro-Forma aanvraag subsidiebijdrage Quick-wins binnenhavens.

: Pro-Forma aanvraag subsidiebijdrage Quick-wins binnenhavens. Ministerie van Verkeer en Waterstaat De heer H. Taal Postbus 20904 2500 EX 'S-GRAVENHAGE Leeuwarden, 3 juni 2009 Verzonden, Ons kenmerk : 00831993 Afdeling : Verkeer en Vervoer Behandeld door : G.C.A.

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR HET GEBRUIK VAN PILOT PROGRAMMATUUR

OVEREENKOMST VOOR HET GEBRUIK VAN PILOT PROGRAMMATUUR OVEREENKOMST VOOR HET GEBRUIK VAN PILOT PROGRAMMATUUR DE ONDERGETEKENDEN: 1. F5-Software gevestigd te 5301 KA Zaltbommel, aan de Toepadweg 10 J; hierna te noemen: F5-Software, welke ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper,

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, INTENTIEVERKLARING DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap naar Nederlands recht [ ], (statutair) gevestigd [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden 1. De besloten vennootschap Office Depot Europe BV statutair gevestigd en kantoorhoudende te Venlo, voor deze zaak rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie Eemsmond - Delfzijl

Samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie Eemsmond - Delfzijl Samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie Eemsmond - Delfzijl Partijen 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder IJ.J.

Nadere informatie

PV-gebruiksovereenkomst

PV-gebruiksovereenkomst PV-gebruiksovereenkomst DEZE OVEREENKOMST IS OPGESTELD OP 2012 (1) Bedrijf (2) Buur 1 DE ONDERGETEKENDEN: (1) [Bedrijfsnaam], gevestigd en kantoorhoudende te ([postcode]) [plaatsnaam], aan de [straat en

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM X Gemeente Amsterdam Uitvoeringsovereenkomst bedrijveninvesteringszone Dam 2019 EDRUVENINVESTERINGSZONES Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door S. Kaatee, directeur

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN O P T I E O V E R E E N K O M S T De ondergetekenden: 1. [ ] B.V., gevestigd te en kantoorhoudende te [ ], aan [ ], hierna te noemen: Optieverlener, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 13 april wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 15 maart 2016

Nadere informatie

PIV-OVEREENKOMST BUITENGERECHTELIJKE KOSTEN. De ondergetekenden:

PIV-OVEREENKOMST BUITENGERECHTELIJKE KOSTEN. De ondergetekenden: PIV-OVEREENKOMST BUITENGERECHTELIJKE KOSTEN De ondergetekenden: (Naam belangenbehartiger), gevestigd en kantoorhoudende te (plaats); hierna te noemen belangenbehartiger; en (Naam verzekeraar), gevestigd

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 30 november 2015 onderwerp Wezo (21.15-22.30 uur) portefeuillehouder Jan Brink informant Borchers, F (Fred) 5127 eenheid/afdeling Sociale Zaken SZA Voorgesteld besluit raad

Nadere informatie

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch -

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - Pagina 2 van 5 Bestemmingsplan Memweg 2 Herkenbosch Ondergetekenden: De gemeente Roerdalen,

Nadere informatie

Overeenkomst Dienstverlening Handhaving Sociale Zaken gemeente 's-hertogenbosch samenwerkingsorganisatie MijnGemeenteDichtbij en gemeente Haaren

Overeenkomst Dienstverlening Handhaving Sociale Zaken gemeente 's-hertogenbosch samenwerkingsorganisatie MijnGemeenteDichtbij en gemeente Haaren Overeenkomst Dienstverlening Handhaving Sociale Zaken gemeente 's-hertogenbosch samenwerkingsorganisatie MijnGemeenteDichtbij en gemeente Haaren In opdracht van Contractnummer Status : Samenwerkingsorganisatie

Nadere informatie

Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097

Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097 Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097 MEDIATION OVEREENKOMST De ondergetekenden: Mediator en partijen: A....... wonende te..... aan de......, hierna te

Nadere informatie

MANDAATBESLUIT GEMEENTE AMSTELVEEN. Artikel 1. Begripsomschrijvingen

MANDAATBESLUIT GEMEENTE AMSTELVEEN. Artikel 1. Begripsomschrijvingen MANDAATBESLUIT GEMEENTE AMSTELVEEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit en het bijbehorende mandatenoverzicht wordt verstaan onder: a. mandaatgever: het bestuursorgaan dat mandaat verleent; b.

Nadere informatie