9 MANIEREN OM UW WAGENPARKKOSTEN OMLAAG TE BRENGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "9 MANIEREN OM UW WAGENPARKKOSTEN OMLAAG TE BRENGEN"

Transcriptie

1 9 MANIEREN OM UW WAGENPARKKOSTEN OMLAAG TE BRENGEN

2

3 VOORWOORD Als u een wagenpark heeft, kunnen de dagelijkse kosten snel oplopen. Wat u misschien niet weet is dat er nog meer verborgen, hoge en nutteloze kosten zijn die gevolgen hebben voor het bedrijfsresultaat. Uw lopende kosten kunnen flink oplopen als er brandstof wordt verspild, uw mensen niet efficiënt rijden, u teveel salaris uitbetaalt en u dit allemaal op een ontoereikende manier bijhoudt. Als u het enorm druk heeft met werk op locatie en het managen van andere aspecten binnen uw bedrijf, kan het lastig zijn om te bepalen waar en wanneer zaken niet zo kosteneffectief zijn als ze zouden kunnen zijn. Daarom vindt u hieronder in het kort 9 geheime kostenposten die u helpen om de kosten voor uw wagenpark te verlagen.

4 1. BETAAL NIET MEER VOOR UREN DIE NIET ZIJN GEWERKT

5 OM EVEN OVER NA TE DENKEN Uw medewerker begint dinsdagochtend laat met werken. Op woensdagmiddag stopt hij eerder met werken dan hij zou moeten. Maar als hij zijn urenbriefje inlevert, staat er een normale starttijd op voor dinsdag en een normale eindtijd voor woensdag. Hij is niet eerlijk over zijn begin- en eindtijden! Aan uw klanten factureert u alleen uren die echt gewerkt zijn, en dat moet voor uw personeel ook zo gaan alleen betalen voor uren die echt gewerkt zijn. Als u schriftelijke urenbriefjes gebruikt om het aantal gewerkte uren van uw personeel bij te houden, hoe weet u dan honderd procent zeker dat de uren die ze inleveren kloppen? Als uw urenbriefjes niet kloppen en het hoeft maar een kleine marge te zijn geeft u feitelijk gewoon geld weg dat in uw eigen portemonnee had moeten blijven. In principe is uw winst gekoppeld aan de eerlijkheid van uw personeel en lichte afwijkingen qua tijd werken eigenlijk nooit in uw voordeel. Als uw werknemers hun uren op regelmatige basis omhoog afronden, kan dat voor u flink wat extra kosten betekenen. Zelfs een extra kwartier hier en daar kan, over een heel wagenpark genomen, flinke invloed hebben op het bedrijfsresultaat. Zonder nauwkeurige en betrouwbare fleet management software voor uw werknemers ligt uw payroll in ieder geval voor een deel in hun handen. Het is het gewoon niet waard om uw bedrijf en uw winst mede te laten bepalen door dit soort financiële risico s.

6 2. U BETAALT VOOR VERSPILDE BRANDSTOF

7 OM EVEN OVER NA TE DENKEN Uw werknemer neemt zijn auto van de zaak s avonds en in het weekend mee naar huis. Hij is thuis en moet wat boodschappen doen. Er staan twee auto s voor de deur: uw bedrijfswagen en zijn eigen auto. Welke wilt u dat hij gebruikt? SMIT LOODGIETERS Gebruiken uw bestuurders uw bedrijfswagens en uw brandstof om na het werk voor zichzelf boodschappen te gaan doen? Hoeveel brandstof (waar u voor betaalt!) wordt er verspild aan privéritten? Hoeveel extra slijtage betekent dat voor uw voertuigen? Als een medewerker op de oprit een auto van de zaak en zijn/haar eigen auto heeft staan, kan het heel verleidelijk zijn om de auto (en de brandstof!) van de zaak te gebruiken om even een paar dingen te regelen in plaats van de eigen auto. Als wagenparkbeheerder kunnen de kosten voor brandstof flink oplopen en ook heel erg schommelen. Het is een kostenpost die lastig te beheersen is en al helemaal niet te voorspellen. Zonder GPS-systeem in uw voertuigen kunt u op geen enkele manier weten of een bestuurder uw bedrijfswagen gebruikt na werktijd of in het weekend terwijl u de brandstof betaalt.

8 3. LAAT UW TANKPAS NIET MISBRUIKEN

9 OM EVEN OVER NA TE DENKEN Uw medewerker tankt zijn eigen auto vol. Hij pakt zijn portemonnee en haalt de tankpas van de zaak eruit om te betalen. Wilt u echt dat hij de tankpas van uw bedrijf gebruikt om de brandstof te betalen voor zijn eigen auto? ZAKELIJKE TANKPAS Tankpassen kunnen een heel gemakkelijke en eenvoudige manier zijn om de tankkosten voor uw wagenpark af te handelen. Maar als u op geen enkele manier kunt controleren of de brandstof is gebruikt voor bedrijfswagens, kan dat misbruik met zich meebrengen. Hoewel u uw bestuurders misschien best kunt vertrouwen, weet u in feite nauwelijks voor welk voertuig de brandstof is gekocht. U moet maar hopen dat het voor een bedrijfswagen was. Maar u heeft geen idee of de brandstof toch in een privéauto is gegaan. Tankpasmisbruik is heel eenvoudig. Uw medewerker tankt zijn eigen auto vol, pakt zijn portemonnee, haalt zijn zakelijke tankpas eruit, en geeft hem aan de caissière! Helaas zijn brandstofdiefstal en tankpasmisbruik zaken die gebeuren en ze gebeuren vaak. Als u uw tankpas integreert met een systeem voor wagenparkbeheer, kunt u een einde maken aan tankpasmisbruik. U kunt controleren of de hoeveelheid getankte brandstof groter is dan in het betreffende voertuig past, en zelfs of de bedrijfswagen wel bij de pomp stond op het moment dat de pas werd gebruikt.

10 4. SLECHTE GEWOONTEN MOETEN VERANDEREN

11 OM EVEN OVER NA TE DENKEN Uw bedrijfswagen staat op de stoep geparkeerd. Uw werknemer heeft een uur pauze en eet zijn lunch op in de wagen. De motor draait. De radio staat aan. De airco draait op volle toeren. U verspilt onnodig brandstof aan een stilstaande auto! Weet u hoe goed (of slecht) uw bestuurders het doen op de weg? En wist u dat slechte rijgewoonten zoals overmatig stationair draaien, te hard rijden en snel optrekken allemaal vrij veel brandstof verspillen? Uw bestuurders kunnen bijvoorbeeld in de wagen aan het lunchen zijn terwijl de motor en de airco gewoon blijven draaien, of ze hebben hun motor en radio aan terwijl ze langs de weg staan, gewoon om de tijd te doden. Dit is allemaal verspilling van waardevolle brandstof waar u als bedrijfseigenaar voor moet betalen. De extra hoeveelheid brandstof die draaiende motoren, slecht rijgedrag en de extra slijtage aan uw voertuigen met zich meebrengen kan snel oplopen.

12 5. LAAT U UW VOERTUIGEN IN DE STEEK?

13 OM EVEN OVER NA TE DENKEN Geeft u uw voertuigen genoeg liefde en aandacht? Weet u wanneer uw wagens onderhoud en controles nodig hebben? OLIE Waardeverminderingen van uw voertuigen en de dagelijkse slijtage kunnen zwaar wegen op uw bedrijfsresultaat. Voertuigen zijn al duur genoeg om te onderhouden, en onverwachte mechanische problemen en voortijdige vervangingen kunnen op de lange termijn nog veel meer kosten. Hoe beter u uw wagenpark in de gaten houdt, des te minder kost u dat op de lange termijn, en dus hebben uw wagens regelmatig onderhoud en controles nodig. Het kan echter een tijdrovende en dus ook kostbare bezigheid zijn om van al uw voertuigen bij te houden wanneer er onderhoud nodig is. Als u geen software heeft voor wagenparkbeheer waarmee u op het juiste moment onderhoudsherinneringen krijgt (op basis van de datum, de kilometerstand of zelfs het aantal gebruikte uren) kan dat op termijn aanzienlijke en onnodige kosten met zich meebrengen.

14 6. HANDMATIGE PROCESSEN ENORM ACHTERHAALD EN VEEL TE DUUR

15 OM EVEN OVER NA TE DENKEN Kosten achterhaalde handmatige processen u meer dan u denkt? Hoeveel geld verliest u door onnauwkeurige handmatige processen? Zouden automatische systemen uw bedrijf snel rendement kunnen opleveren en veel geld kunnen besparen? Heeft u voor uw dagelijkse bezigheden vermoeiende handmatige processen die geautomatiseerd kunnen worden? Werken met handmatige processen kan enorm tijdrovend zijn, en ook nog onnodig. Stelt u eens voor hoeveel extra tijd u of iemand uit uw team zou hebben als u niet al die handgeschreven urenbriefjes zou hoeven te controleren en ze vervolgens in een salarissysteem zou moeten zetten. Handmatige processen zijn niet alleen inefficiënt en tijdrovend, maar bieden ook een veel grotere kans op fouten. Zelfs een kleine fout bij het berekenen van het aantal uren kan betekenen dat u iemand veel meer betaalt dan nodig is. Handmatige systemen hebben om deze reden ook niet echt checks and balances. Stelt u eens voor dat u via een eenvoudige alert vanuit een cloudsysteem zou kunnen bepalen of een bedrijfswagen na werktijd wordt gebruikt. Of dat u kunt zien welke bestuurders de meeste brandstof verspillen. Door over te stappen op een meer geautomatiseerd systeem en waar mogelijk een einde te maken aan handmatige processen krijgt u ook veel meer tijd voor datgene wat echt belangrijk is: uw bedrijf draaiende houden en laten groeien.

16 7. VAN A NAAR B. ZO MAKKELIJK IS HET

17 OM EVEN OVER NA TE DENKEN Nemen uw bestuurders de kortste weg om zoveel mogelijk brandstof te besparen? Pakken uw mensen de snelste en meest efficiënte route van A naar B? Hoe komt u het te weten? Hoeveel brandstof verspillen ze onderweg en wat betekent dat voor de CO2-voetafdruk van uw bedrijf? Als u wilt zorgen dat uw wagenpark zo efficiënt mogelijk rijdt, kan een betrouwbaar GPS-volgsysteem enorm helpen. Hiermee kunt u snel en eenvoudig de snelste route bepalen en de route die het minste brandstof kost. Met kloppende informatie binnen handbereik kunt u uw klanten ook veel beter informeren over aankomsttijden van bepaalde ritten. Tot slot betekent het feit dat u de meest efficiënte route neemt dat uw bedrijf groen gaat werken en dus ook groen gaat besparen!

18 8. DOE UZELF NIET TEKORT

19 OM EVEN OVER NA TE DENKEN Factureert u uw klanten voor het juiste aantal uren? Heeft u uzelf niet tekortgedaan omdat u niet precies weet wat de beginen eindtijden zijn? FACTUUR BETAALD Uw werknemers kunnen achteloos hun werkbrieven invullen, geen rekening houdend met de juiste begin- en eindtijden. Bij het factureren aan uw klanten moet u vertrouwen op de tijden die uw werknemers hebben ingevuld. Deze tijden kunnen naar beneden worden afgerond, en er kunnen zelfs uren ontbreken, waarvoor u uw klanten dus niet factureert! Met een GPS-volgsysteem kunt u de begin- en eindtijden controleren. Mochten uw werknemers dus nog extra lang bij de klant op locatie hebben gewerkt, dan zorgt u ervoor dat deze altijd in rekening worden gebracht. Ook heeft u kloppende gegevens bij de hand als een klant het niet eens is met een factuur.

20 9. HET IS WAAR. TIMING IS ALLES

21 OM EVEN OVER NA TE DENKEN... Tijd is geld. Bespaar tijd. Bespaar geld. Als ondernemer is uw tijd kostbaar. Maar hoeveel tijd verspillen u en uw team op dit moment aan het opstellen van steeds weer dezelfde rapportages, dezelfde grafieken of dezelfde tabellen? Hoe frustrerend is dit voor u? Als ondernemer is het belangrijk dat u zoekt naar manieren om deze dagelijkse activiteiten te stroomlijnen en te vereenvoudigen. U moet niet alleen betere inzichten in uw wagenpark zien te krijgen, maar ook op zoek gaan naar software waarmee u administratief werk sneller kunt afhandelen, en met veel minder gedoe. Stelt u eens voor welke voordelen het heeft als er op regelmatige basis rapportages voor u worden opgesteld over uw wagenpark en worden samengevat op een dashboard, waar u met één druk op de knop bij kunt. Hoe meer tijd u kwijt bent aan de administratieve aspecten van uw wagenpark, des te minder tijd en geld houdt u over om te kijken naar het grotere plaatje.

22

23 EN WAT IS DAN DE OPLOSSING? Voor u als ondernemer brengt een wagenpark een aantal uitdagingen met zich mee. Om de kosten voor uw wagenpark echt te kunnen beheersen, echt iets aan brandstofverspilling te kunnen doen en waardevolle tijd en geld te kunnen besparen is het belangrijk dat u investeert in een betrouwbaar en nauwkeurig systeem voor wagenparkbeheer zoals Fleetmatics REVEAL. Fleetmatics REVEAL heeft een groot aantal functies en wordt op maat gemaakt voor uw bedrijf. Zo kunt u: ü Een einde maken aan fraude met urenbriefjes ü Een einde maken aan het privégebruik van bedrijfswagens ü Brandstofmisbruik voorkomen ü Brandstofverspillend rijgedrag voorkomen ü Kostbare slijtage aan voertuigen verminderen ü Een einde maken aan onnauwkeurige handmatige processen ü Een einde maken aan brandstofverspilling op inefficiënte routes ü Nauwkeuriger factureren ü Tijd en geld besparen Bezoek of bel

24 WAAR BEGIN IK? Wilt u weten hoe Fleetmatics REVEAL uw bedrijf snel rendement kan opleveren? Bezoek dan of bel Copyright 2016 Fleetmatics Development Limited. Alle rechten voorbehouden. Fleetmatics en het Fleetmatics Logo zijn geregistreerde handelsmerken van Fleetmatics in de VS en andere landen. Garmin is een handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn dochtermaatschappijen, geregistreerd in de VS en andere landen.

ebook 9 Manieren Om Uw Wagenparkkosten Omlaag Te Brengen

ebook 9 Manieren Om Uw Wagenparkkosten Omlaag Te Brengen ebook 9 Manieren Om Uw Wagenparkkosten Omlaag Te Brengen Voorwoord Als u een wagenpark heeft, kunnen de dagelijkse kosten snel oplopen. Wat u misschien niet weet is dat er nog meer verborgen, hoge en nutteloze

Nadere informatie

LOODGIETERS BEDRIJVEN: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat.

LOODGIETERS BEDRIJVEN: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat. LOODGIETERS BEDRIJVEN: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat. INHOUD Inleiding 3 Betaal niet meer voor uren die niet zijn gewerkt 4 Stop ongeoorloofd voertuiggebruik 5 Stop tankpasmisbruik 6 Stop brandstofverspilling

Nadere informatie

ebook Sleep Bedrijven Op weg naar een beter bedrijfsresultaat

ebook Sleep Bedrijven Op weg naar een beter bedrijfsresultaat ebook Sleep Bedrijven Op weg naar een beter bedrijfsresultaat Inleiding Het managen van een sleepbedrijf kan veel tijd en geld kosten. U heeft niet alleen te maken met steeds meer concurrentie en grote

Nadere informatie

ebook Koeriers Bedrijven: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat.

ebook Koeriers Bedrijven: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat. ebook Koeriers Bedrijven: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat. Inleiding Het managen van een koeriersbedrijf kan veel tijd en geld kosten. U heeft niet alleen te maken met steeds meer concurrentie,

Nadere informatie

STATIONAIR DRAAIEN VERMINDEREN EN OOK NOG BRANDSTOF BESPAREN!

STATIONAIR DRAAIEN VERMINDEREN EN OOK NOG BRANDSTOF BESPAREN! STATIONAIR DRAAIEN VERMINDEREN EN OOK NOG BRANDSTOF BESPAREN! Een voertuig acht minuten stationair laten draaien terwijl u een pakket aflevert lijkt niet zo erg lang. Maar als een bestelwagen negen pakketten

Nadere informatie

SLECHTE RIJGEWOONTEN EN DE GEVOLGEN VOOR UW BEDRIJF

SLECHTE RIJGEWOONTEN EN DE GEVOLGEN VOOR UW BEDRIJF SLECHTE RIJGEWOONTEN EN DE GEVOLGEN VOOR UW BEDRIJF INHOUD INLEIDING 1 VEELVOORKOMENDE SLECHTE RIJGEWOONTEN 2 DE FEITEN 2 DE REDENEN 3 EEN GOED SYSTEEM 4 DE VOORDELEN 5 INLEIDING Bedrijven met wagenparken

Nadere informatie

MYTHES OVER: VOERTUIG TRACKING

MYTHES OVER: VOERTUIG TRACKING MYTHES OVER: VOERTUIG TRACKING De meeste bedrijven die veel met hun wagenpark doen, hebben op zijn minst al eens overwogen om een systeem voor fleetmanagement te implementeren, in welke vorm dan ook. Of

Nadere informatie

ebook Stationair draaien verminderen en brandstof besparen!

ebook Stationair draaien verminderen en brandstof besparen! ebook Stationair draaien verminderen en brandstof besparen! Invoering Een voertuig acht minuten stationair laten draaien terwijl u een pakket aflevert lijkt niet zo erg lang. Maar als een bestelwagen negen

Nadere informatie

ebook Wat Is Telematica?

ebook Wat Is Telematica? ebook Wat Is Telematica? Wat is telematica? Laten we bij het begin beginnen. Telematics, of telematica, is letterlijk een combinatie van de woorden telecommunicatie en informatica. Het is de technologie

Nadere informatie

ebook Mythes Over: Voertuig Tracking

ebook Mythes Over: Voertuig Tracking ebook Mythes Over: Voertuig Tracking GPS-tracking De meeste bedrijven die veel met hun wagenpark doen, hebben op zijn minst al eens overwogen om een systeem voor fleetmanagement te implementeren, in welke

Nadere informatie

KRACHTIGE WAGENPARKDATA, HELDERE RAPPORTEN INZICHT EN OVERZICHT IN ÉÉN OOGOPSLAG

KRACHTIGE WAGENPARKDATA, HELDERE RAPPORTEN INZICHT EN OVERZICHT IN ÉÉN OOGOPSLAG KRACHTIGE WAGENPARKDATA, HELDERE RAPPORTEN INZICHT EN OVERZICHT IN ÉÉN OOGOPSLAG RAPPORTENOVERZICHT INZICHT EN OVERZICHT MET DE RUIM 40 VERSCHILLENDE RAPPORTEN VAN FLEETMATICS: ACTIVITEITEN Dagrapport

Nadere informatie

SLIMMER WAGENPARKBEHEER EN BETERE BEDRIJFSRESULTATEN? FLEETMATICS REVEAL!

SLIMMER WAGENPARKBEHEER EN BETERE BEDRIJFSRESULTATEN? FLEETMATICS REVEAL! SLIMMER WAGENPARKBEHEER EN BETERE BEDRIJFSRESULTATEN?! INHOUD INTRODUCTIE 1 DASHBOARD 2 TRENDING 3 MOBIEL 4 RAPPORTEN 5-6 LIVE MAP 7 GEOFENCE-ZONES 8 ALERTS 9 ROUTE REPLAY 10 ONDERHOUDSPLANNING 11 HAAL

Nadere informatie

ebook Vijf manieren om het succes van uw GPSvoertuigvolgsysteem te meten

ebook Vijf manieren om het succes van uw GPSvoertuigvolgsysteem te meten ebook Vijf manieren om het succes van uw GPSvoertuigvolgsysteem te meten Inleiding U heeft in een GPS-voertuigvolgsysteem geïnvesteerd. Het systeem is aan boord van uw bedrijfswagens geïnstalleerd. Uw

Nadere informatie

IS UW WAGENPARK KLAAR VOOR DE RIT?

IS UW WAGENPARK KLAAR VOOR DE RIT? IS UW WAGENPARK KLAAR VOOR DE RIT? Als u gebruikmaakt van een GPS-voertuigvolgsysteem, zult u daar directe voordelen mee realiseren. Het is echter belangrijk om die op peil te houden. Dat geldt vooral

Nadere informatie

ebook Vier manieren waarop een GPSvoertuigvolgsysteem de productiviteit en salarisadministratie verbetert

ebook Vier manieren waarop een GPSvoertuigvolgsysteem de productiviteit en salarisadministratie verbetert ebook Vier manieren waarop een GPSvoertuigvolgsysteem de productiviteit en salarisadministratie verbetert Inleiding In een tijd waarin het moeilijk is om financiering rond te krijgen en er in elke sector

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET GPS TRACKING HOE U UW PERSONEEL AAN BOORD KRIJGT

AAN DE SLAG MET GPS TRACKING HOE U UW PERSONEEL AAN BOORD KRIJGT AAN DE SLAG MET GPS TRACKING HOE U UW PERSONEEL AAN BOORD KRIJGT De introductie van een voertuigvolgsysteem op basis van GPS kan op weerstand bij uw personeel stuiten. Sommige medewerkers zouden zich zorgen

Nadere informatie

ebook Een Veilig Wagenpark

ebook Een Veilig Wagenpark ebook Een Veilig Wagenpark Volg de route naar een veiliger wagenpark Voor een bedrijf dat afhankelijk is van zijn wagenpark zijn twee bedrijfsmiddelen belangrijk: mensen en voertuigen. Maar het is niet

Nadere informatie

Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten

Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten 23042012_WORKsmart_ECO_bro_NL WORKsmart -Eco Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten www.tomtom.com/business Let s drive business Inhoud 2 Hoe groen is uw onderneming? 3 Optimaliseer de inzet van

Nadere informatie

Organisaties met een wagenpark krijgen er vaak mee te maken: medewerkers die hun gemaakte kilometers onnauwkeurig bijhouden. Vergeten of geen tijd

Organisaties met een wagenpark krijgen er vaak mee te maken: medewerkers die hun gemaakte kilometers onnauwkeurig bijhouden. Vergeten of geen tijd Organisaties met een wagenpark krijgen er vaak mee te maken: medewerkers die hun gemaakte kilometers onnauwkeurig bijhouden. Vergeten of geen tijd wordt als reden aangevoerd, maar het niet correct bijhouden

Nadere informatie

GRIP OP UW WAGENPARK DANKZIJ DATA. Bespaar op kosten, voorkom ongeoorloofd voertuiggebruik en plan efficiënter

GRIP OP UW WAGENPARK DANKZIJ DATA. Bespaar op kosten, voorkom ongeoorloofd voertuiggebruik en plan efficiënter GRIP OP UW WAGENPARK DANKZIJ DATA Bespaar op kosten, voorkom ongeoorloofd voertuiggebruik en plan efficiënter 1 WAT GEBEURT ER OP DIT MOMENT MET UW VOERTUIGEN? Data. In bijna elke branche en beroepsgroep

Nadere informatie

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark Met checklist 7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark De snelste weg naar direct besparen op uw autoregeling. Inleiding Ondernemers zoals u rijden en vergoeden heel wat zakelijke

Nadere informatie

ebook Hoe het rijgedrag van uw bestuurders van invloed is op uw bedrijfsresultaat

ebook Hoe het rijgedrag van uw bestuurders van invloed is op uw bedrijfsresultaat ebook Hoe het rijgedrag van uw bestuurders van invloed is op uw bedrijfsresultaat Rij ik goed? Bedrijven met een wagenpark waren vroeger afhankelijk van positieve dan wel negatieve feedback van mensen

Nadere informatie

Registratie van zakelijke kilometers

Registratie van zakelijke kilometers Registratie van zakelijke kilometers Marktanalyse: Jaagt kilometerregistratie het bedrijfsleven op kosten? Marktonderzoek: Kilometerregistratie door bestuurders van een operationeel en niet-operationeel

Nadere informatie

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS. Fase 2 Rijgedrag/technisch onderhoud

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS. Fase 2 Rijgedrag/technisch onderhoud CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS Fase 2 Rijgedrag/technisch onderhoud 80% VAN DE CO2 BESPARINGSPOTENTIE IN UW ONDERNEMING LIGT BIJ 20% VAN DE MOGELIJKHEDEN

Nadere informatie

7 Fouten Die U Zou Kunnen Maken

7 Fouten Die U Zou Kunnen Maken 7 Fouten Die U Zou Kunnen Maken Waar Uw Baas Een Enorme Hekel Aan Heeft! En Waarom Dat Belangrijk Voor U Is Copyright Route4Me Inc. U Zou Kunnen Denken Dat Dit Niet Direct Met U Te Maken Heeft Het succes

Nadere informatie

LeasePlan Connected Car Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan Connected Car maken we zakelijk rijden veiliger, schoner én goedkoper.

LeasePlan Connected Car Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan Connected Car maken we zakelijk rijden veiliger, schoner én goedkoper. LeasePlan Connected Car Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan Connected Car maken we zakelijk rijden veiliger, schoner én goedkoper. What s next? Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan

Nadere informatie

Betrouwbaar Eenvoud. Overzichtelijk. Privacy

Betrouwbaar Eenvoud. Overzichtelijk. Privacy Betrouwbaar Eenvoud Overzichtelijk Privacy Wilt u voor uw bedrijf: Efficiëntere inzet van uw medewerkers? Besparen op het brandstofverbruik en de onderhoudskosten? 24/7 beveiligde toegang tot de posities

Nadere informatie

WIJ TANKEN OP LOCATIE

WIJ TANKEN OP LOCATIE WIJ TANKEN OP LOCATIE En creëren hiermee een optimale inzetbaarheid van jullie wagenpark 2018-2019 Tanken als de voertuigen stilstaan In één keer alle voertuigen getankt We komen zo vaak en wanneer je

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

5tips om de. werkelijke kosten te kunnen factureren

5tips om de. werkelijke kosten te kunnen factureren 5tips om de werkelijke kosten te kunnen factureren Inhoud Vijf tips om de werkelijke kosten te kunnen factureren. 1. Bewustzijn 2. Leg bewegingen van mensen en voertuigen vast 3. Planningsgegevens en gegevens

Nadere informatie

CO 2 -prestatieladder. Inventarisatie sector en keteninitiatieven. Alsema B.V. Versie 1.1 Datum 12-06-2014 Status Definitief.

CO 2 -prestatieladder. Inventarisatie sector en keteninitiatieven. Alsema B.V. Versie 1.1 Datum 12-06-2014 Status Definitief. Pagina 1 van 7 CO 2 -prestatieladder Inventarisatie sector en keteninitiatieven Alsema B.V. Pagina 2 van 7 Aangepast rijgedrag bespaart brandstof Spreek chauffeurs aan op rijgedrag en bespaar brandstof!

Nadere informatie

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Automatiseer uw Purchase-to-Payproces voor een betere afstemming tussen Inkoop en Finance Uw

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, MVO

Nadere informatie

Oplossingen waarmee u écht verder komt

Oplossingen waarmee u écht verder komt Oplossingen waarmee u écht verder komt Alleen BP PLUS biedt de beste oplossingen om uw wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten. Van een omvangrijk Europees netwerk van tankstations tot handige online

Nadere informatie

Prodrive FuelScan en FuelMonitor. Meten - Trainen - Motiveren - Uitdagen

Prodrive FuelScan en FuelMonitor. Meten - Trainen - Motiveren - Uitdagen Prodrive FuelScan en FuelMonitor Meten - Trainen - Motiveren - Uitdagen Prodrive FuelScan en FuelMonitor Met de Prodrive FuelScan wordt berekend wat het besparingspotentieel is voor uw wagenpark op basis

Nadere informatie

Meten is weten! Om zeker te weten dat uw voertuigen en mensen optimaal presteren, wilt u inzicht in waar ze zijn en wat ze doen.

Meten is weten! Om zeker te weten dat uw voertuigen en mensen optimaal presteren, wilt u inzicht in waar ze zijn en wat ze doen. Meten is weten! Om zeker te weten dat uw voertuigen en mensen optimaal presteren, wilt u inzicht in waar ze zijn en wat ze doen. Dat is waardevolle informatie om uw organisatie efficiënter aan te sturen.

Nadere informatie

Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn!

Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn! Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn! Een scherp tarief, of kortere looptijd. Waarom zou u dat niet doen? Met Occasion Lease kunnen u en uw medewerkers snel, veilig, betrouwbaar én voordelig

Nadere informatie

ebook Is uw wagenpark klaar voor de rit?

ebook Is uw wagenpark klaar voor de rit? ebook Is uw wagenpark klaar voor de rit? Inleiding Als u gebruikmaakt van een GPS-voertuigvolgsysteem, zult u daar directe voordelen mee realiseren. Het is echter belangrijk om die op peil te houden. Dat

Nadere informatie

HODES "SNELLER, MAKKELIJKER EN KOSTENBESPAREND"

HODES SNELLER, MAKKELIJKER EN KOSTENBESPAREND HODES "SNELLER, MAKKELIJKER EN KOSTENBESPAREND" INHOUDSOPGAVE HET JUISTE GEREEDSCHAP DE UITDAGINGEN 3 5 IMPLEMENTATIE 7 11 OVER AFAS 2 HODES DE UITDAGINGEN Controller Carlien Smit van Hodes Huisvesting

Nadere informatie

100 redenen, 1 oplossing. urenregistratie 101 eenvoudige software voor de bouw. Eenvoudig Webbased Kostenbesparend Te koppelen

100 redenen, 1 oplossing. urenregistratie 101 eenvoudige software voor de bouw. Eenvoudig Webbased Kostenbesparend Te koppelen 100 redenen, 1 oplossing Eenvoudig Webbased Kostenbesparend Te koppelen Planning en projecten Personeel & materieel op locatie Veel personeel van bouwbedrijven verschijnt niet elke dag op kantoor, maar

Nadere informatie

Arval Active Link DE VERSCHILLENDE MODULES VAN ARVAL ACTIVE LINK ACTIVE JOURNEY EUR 2,00 ACTIVE LINK EUR 3,00 ACTIVE ROUTING EUR 2,00

Arval Active Link DE VERSCHILLENDE MODULES VAN ARVAL ACTIVE LINK ACTIVE JOURNEY EUR 2,00 ACTIVE LINK EUR 3,00 ACTIVE ROUTING EUR 2,00 Arval Active Link Arval Active Link maakt fleet management nog efficiënter met zijn nieuwste telematica. De automatische verwerking in real time van gegevens die rechtstreeks uit de wagens zijn gehaald,

Nadere informatie

Reserveren. Helpdesk +31(0) Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android)

Reserveren. Helpdesk +31(0) Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android) Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android) 25-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren Open de app Kiwy op je Android telefoon. Kies voor nieuwe reservering, selecteer een

Nadere informatie

Oplossingen waarmee u écht verder komt. Pinknotes = Personeelsvoordeelpas! BP Europa SE BP Nederland. www.bp.nl/zakelijk 0800-0203631

Oplossingen waarmee u écht verder komt. Pinknotes = Personeelsvoordeelpas! BP Europa SE BP Nederland. www.bp.nl/zakelijk 0800-0203631 brandstofexpertise Oplossingen waarmee u écht verder komt Alleen BP PLUS biedt de beste oplossingen om uw wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten. Van een omvangrijk Europees netwerk van tankstations

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd en door het hebben en

Nadere informatie

Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late!

Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late! Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER I can help! Ordered 3 items Can t serve last client Running late! Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER Wilt u beter inspelen op de groeiende

Nadere informatie

Energiemanagement Actieplan CO 2 -Prestatieladder

Energiemanagement Actieplan CO 2 -Prestatieladder Bijlage D Energiemanagement Actieplan CO2- Prestatieladder Energiemanagement Actieplan CO 2 -Prestatieladder Sarens Nederland Pagina 26 van 39 D.1 Inleiding In het vorige hoofdstuk is kenbaar gemaakt dat

Nadere informatie

Meerkeuze vragenlijst Vervoersonderzoek OBN

Meerkeuze vragenlijst Vervoersonderzoek OBN Bedrijfsnaam:.. Contactpersoon:.... Telefoonnummer:.... E-mailadres:.... Graag 1 antwoord aankruisen tenzij anders is aangegeven! Bedrijfskenmerken 1. Op wat voor een type klant richt uw bedrijf zich het

Nadere informatie

29082012_WF_reporting_bro_NL. www.tomtom.com/telematics

29082012_WF_reporting_bro_NL. www.tomtom.com/telematics 29082012_WF_reporting_bro_NL www.tomtom.com/telematics T E L E M AT I C S WEBFLEET -rapportage Let s drive business WEBFLEET -rapportage Lastige zakelijke beslissingen worden veel gemakkelijker met fleet

Nadere informatie

Originele ruilonderdelen. De sleutel tot optimaal waardebehoud.

Originele ruilonderdelen. De sleutel tot optimaal waardebehoud. Originele ruilonderdelen. De sleutel tot optimaal waardebehoud. Zorg dat uw Mercedes een originele Mercedes blijft zelfs met heel wat kilometers op de teller en een krap budget. Mercedes-Benz Originele

Nadere informatie

Handreiking Bijtelling privégebruik auto voor de autobranche

Handreiking Bijtelling privégebruik auto voor de autobranche Belastingdienst Handreiking Bijtelling privégebruik auto voor de autobranche Inleiding Als u uw werknemer een auto van de zaak ter beschikking stelt, geldt een bijzondere regeling: de regeling voor privégebruik

Nadere informatie

Boordcomputers & Fleetmanagement

Boordcomputers & Fleetmanagement Boordcomputers & Fleetmanagement Zoals elke bewuste ondernemer wilt u dat de processen in uw organisatie soepel verlopen en dat u volledig inzicht hebt in het gebruik van uw bedrijfsmiddelen. Om dit te

Nadere informatie

WEET ALLES VAN JE WAGENPARK

WEET ALLES VAN JE WAGENPARK WEET ALLES VAN JE WAGENPARK 03 05 Welkom bij MIND Volledig inzicht 04 08 Een smart fleet Besparen 03 WELKOM BIJ MIND Als fleetowner ben je dagelijks met je wagenpark bezig. Rittenregistratie. Onderhoud

Nadere informatie

ecoroute B59-1991-00

ecoroute B59-1991-00 ecoroute INSTRUCTIEHANDLEIDING B59-1991-00 2009 Garmin Ltd. of haar dochtermaatschappijen Garmin International, Inc. 1200 East 151st Street, Olathe, Kansas 66062, VS. Tel. +1 913.397.8200 of +1 800.800.1020

Nadere informatie

Boordcomputers & Fleetmanagement

Boordcomputers & Fleetmanagement Boordcomputers & Fleetmanagement Zoals elke bewuste ondernemer wilt u dat de processen in uw organisatie soepel verlopen en dat u volledig inzicht hebt in het gebruik van uw bedrijfsmiddelen. Om dit te

Nadere informatie

track-and-trace Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht

track-and-trace Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Meten is weten. Om zeker te weten dat uw voertuigen en medewerkers optimaal presteren, wilt u inzicht in waar ze zijn en wat

Nadere informatie

Hoe worden mijn facturen sneller betaald?

Hoe worden mijn facturen sneller betaald? Hoe worden mijn facturen sneller betaald? JORGEN HORSTINK INHOUDSOPGAVE Hoe worden mijn facturen sneller betaald? Deel 1. Waarom zou ik sneller betaald willen worden? 04 Deel 2. Hoe zorg ik dat ik sneller

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto 1 BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

Q8 LIBERTY CARD VRIJHEID EN VOORDELEN VOOR U EN UW BEDRIJF. - ENKEL VOOR BEDRIJVEN -

Q8 LIBERTY CARD VRIJHEID EN VOORDELEN VOOR U EN UW BEDRIJF. - ENKEL VOOR BEDRIJVEN - Q8 LIBERTY CARD VRIJHEID EN VOORDELEN VOOR U EN UW BEDRIJF. - ENKEL VOOR BEDRIJVEN - UW VRIJHEID ONDERWEG De vrijheid hebben om te kiezen waar u tankt, dat is de Q8 Liberty Card. Waar u ook bent in de

Nadere informatie

GPS Instructie MC de Kraats. Probleemloos gebruik maken van Garmin GPS Navigatie op de motor

GPS Instructie MC de Kraats. Probleemloos gebruik maken van Garmin GPS Navigatie op de motor GPS Instructie MC de Kraats Probleemloos gebruik maken van Garmin GPS Navigatie op de motor Doel van de instructie Fijn gebruik maken van je GPS Van A naar B navigeren Zelf routes maken en in je GPS zetten

Nadere informatie

Casenso. Optimaliseer Uw Bedrijf. Casenso Consultancy

Casenso. Optimaliseer Uw Bedrijf. Casenso Consultancy Casenso Optimaliseer Uw Bedrijf Casenso Consultancy Internet : E-mail : office@casenso.nl Telefoon : +31 (0)24 322 0872 : Engels of Nederlands Consultancy Alle organisaties (bedrijven, non-profit, overheid)

Nadere informatie

TECSYS SMS - Supply Management System

TECSYS SMS - Supply Management System TECSYS SMS - Supply Management System Innovatie op de werkplek Curomed BV info@curomed.nl www.curomed.nl Uitdagingen in zorglogistiek op de werkplek Moderne ziekenhuizen hebben dagelijks te maken met verschillende

Nadere informatie

transport management system (TMS)

transport management system (TMS) transport management system (TMS) optimale planning, kwaliteit verhogend dus kostenbesparend Verzamelen van transportorders via telefoon, internet, mail of EDI TMS Minder administratie op kantoor. Beter

Nadere informatie

Voorkom schade en maak daardoor minder kosten. Preventie voor uw wagenpark

Voorkom schade en maak daardoor minder kosten. Preventie voor uw wagenpark Voorkom schade en maak daardoor minder kosten Preventie voor uw wagenpark Voorkom schade en maak daardoor minder kosten Schade is natuurlijk ongewenst in uw bedrijf. Schades binnen uw wagenpark hebben

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen

Review CO 2 reductiedoelstellingen Review CO 2 reductiedoelstellingen Door: R. Loenen Datum: 26-10-2018 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1 Voortgang subdoelstelling

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

De Hero of Zero Gids TIJDREGISTRATIE

De Hero of Zero Gids TIJDREGISTRATIE DEEL 2 De Hero of Zero Gids TIJDREGISTRATIE Een korte assessment om te zien hoe goed u bent in het managen van de tijdregistratie Is tijdregistratie lastig voor uw bedrijf? Sommige organisaties gebruiken

Nadere informatie

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS KETENINITIATIEF. Opvolgen Quick Start model

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS KETENINITIATIEF. Opvolgen Quick Start model CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS KETENINITIATIEF Opvolgen Quick Start model 80% VAN DE UITKOMSTEN WORDT VEROORZAAKT DOOR 20% VAN DE OORZAKEN VILFREDO PARETO

Nadere informatie

CO 2 reductiedoelstellingen 2015. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1

CO 2 reductiedoelstellingen 2015. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 CO 2 reductiedoelstellingen 2015 Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen 4 2.1. Subdoelstelling gasverbruik 4 2.2. Subdoelstelling

Nadere informatie

Voor wie: Trevler Fleet is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een wagenpark van meer dan 10 (grijskenteken)auto s.

Voor wie: Trevler Fleet is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een wagenpark van meer dan 10 (grijskenteken)auto s. Trevler Fleet: Voor wie: Trevler Fleet is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een wagenpark van meer dan 10 (grijskenteken)auto s. Waarom: De Belastingdienst heeft in veel gevallen de controle op het

Nadere informatie

Voortgangsrapportage CO 2 -Prestatieladder 2018 H1

Voortgangsrapportage CO 2 -Prestatieladder 2018 H1 Voortgangsrapportage CO 2 -Prestatieladder 2018 H1 Datum: 20-12-2018 Versie: 1 In samenwerking met: Will2Sustain: Adviesbureau in Duurzaam Ondernemen 1. Inleiding Dit document omvat de voortgangsrapportage

Nadere informatie

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie.

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. HOME WAT VOORDELEN FUNCTIONALITEITEN Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. RAPPORTAGE IMPLEMENTATIE SERVICE ESSENTIALS OVER EXACT IN HET KORT Werknemers zijn de ruggengraat van bedrijven.

Nadere informatie

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Kritische opdrachtgever verwacht meer De opdrachtgever van vandaag is kritisch, verlangt toegevoegde waarde

Nadere informatie

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

ECOdrive Connected voor duurzaam rijden

ECOdrive Connected voor duurzaam rijden ECOdrive Connected voor duurzaam rijden ECOdrive ECOdrive is een intelligente rijgedragstimulator die op uw specifieke omstandigheden kan worden afgestemd. Uniek aan deze techniek is dat de maximumsnelheid,

Nadere informatie

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET co 2 -administratie ketenverantwoordelijkheid aanbesteding certificering MVO HET ADMINISTRATIEPAKKET Wat levert digitalisering me op? En wat kost het me? Een boekhoudpakket hoeft niet duur te zijn. Toch

Nadere informatie

WEBFLEET Inhoud. Release-informatie maart 2015

WEBFLEET Inhoud. Release-informatie maart 2015 WEBFLEET 2.20 Release-informatie maart 2015 Inhoud OptiDrive 360 2 Voertuigspecificaties 6 Voertuiginstellingen kopiëren 8 Werktijdenoverzichtrapport 9 Verbeterde routeweergave 10 Mapcodes 11 TomTom WEBFLEET

Nadere informatie

CXEuro. De Gespecialiseerde Vrachtbeurs voor Koeriers en Expediteurs. / Een Virtuele Vloot Binnen Handbereik /

CXEuro. De Gespecialiseerde Vrachtbeurs voor Koeriers en Expediteurs. / Een Virtuele Vloot Binnen Handbereik / CXEuro De Gespecialiseerde Vrachtbeurs voor Koeriers en Expediteurs k in o o Nu land! er Ned / Een Virtuele Vloot Binnen Handbereik / De oplossing voor al uw uitdagingen in de logistieke sector Koeriers:

Nadere informatie

Oplossingen waarmee u écht verder komt

Oplossingen waarmee u écht verder komt Oplossingen waarmee u écht verder komt Alleen BP PLUS biedt de beste oplossingen om uw wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten. Van een omvangrijk Europees netwerk van tankstations tot uitgebreide

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0

Review CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Review CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 4 2.2. Voortgang subdoelstelling

Nadere informatie

Productiviteit voor de onderneming

Productiviteit voor de onderneming Productiviteit voor de onderneming Optimale bedrijfsresultaten door productiever met documenten te werken 1 Productiviteit voor de onderneming Als CEO, CIO, CTO, business manager, IT-manager of afdelingshoofd

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

GreenPlan. Boek groen resultaat

GreenPlan. Boek groen resultaat GreenPlan Boek groen resultaat Waarom groen ondernemen? Groen ondernemen krijgt in het bedrijfsleven steeds meer aandacht. En terecht. We zijn getuige van een opwarming van de aarde. Een toenemende CO

Nadere informatie

Maak Bezorging Op Dezelfde Dag Winstgevend Zodat U Kunt Concurreren Met De Besten

Maak Bezorging Op Dezelfde Dag Winstgevend Zodat U Kunt Concurreren Met De Besten Maak Bezorging Op Dezelfde Dag Winstgevend Zodat U Kunt Concurreren Met De Besten Copyright Route4Me Inc. Doen De Eisen Van Klanten Een Aanslag Op Uw Bedrijf Extreme Eisen: De eisen van klanten zijn uitgegroeid

Nadere informatie

Het doel is de scope 1 en 2 emissie uit de CO2-footprint zoveel mogelijk te reduceren. Daarvoor zijn de volgende doelstellingen opgesteld:

Het doel is de scope 1 en 2 emissie uit de CO2-footprint zoveel mogelijk te reduceren. Daarvoor zijn de volgende doelstellingen opgesteld: Oktober Extern Vanaf januari is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-Prestatieladder. Dit is het hoogste niveau op de ladder. Inmiddels is er een nieuwe versie van de norm, de CO2-Prestatieladder

Nadere informatie

DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK

DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK INHOUDSOPGAVE E-BOOK DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK Leasen met voorrang INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Wet werk en zekerheid 4 Flexibel personeel en uw wagenpark 5 Financiële administratie

Nadere informatie

Thema-audit Wagenparkbeheer. Robby Verbeeck

Thema-audit Wagenparkbeheer. Robby Verbeeck Thema-audit Wagenparkbeheer Robby Verbeeck 2 rapporten mbt thema-audit Wagenparkbeheer @ Het Facilitair Bedrijf Aansluitingstraject facilitaire end-to-end dienstverlening voor het wagenparkbeheer bij Het

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0

Review CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Review CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 4 2.2. Voortgang subdoelstelling

Nadere informatie

Hyundai Navigatie Onderhoud. Ook uw navigatiesysteem heeft onderhoud nodig

Hyundai Navigatie Onderhoud. Ook uw navigatiesysteem heeft onderhoud nodig Hyundai Navigatie Onderhoud Ook uw navigatiesysteem heeft onderhoud nodig 2 3 Waarom heeft het navigatiesysteem onderhoud nodig? Snelwegen worden verbreed en verlegd, een klaverblad wordt een fly-over

Nadere informatie

Petitie advies intrekking verhoging bijtelling Youngtimers

Petitie advies intrekking verhoging bijtelling Youngtimers Petitie advies intrekking verhoging bijtelling Youngtimers 26 mei 2009 Door BijtellingOldtimer.nl / Wouter van Embden Namens 2.500 steunbetuigers en gesteund door onder andere: BijtellingOldtimer.nl De

Nadere informatie

Fleet Management Buyer s Guide

Fleet Management Buyer s Guide 2018 Fleet Management Buyer s Guide www.verizonconnect.com/nl 0800-3949042 Vind een oplossing die bij u past Bent u voor uw bedrijfsactiviteiten, uw omzet en de service aan uw klanten afhankelijk van uw

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Labauto's

Hoofdstuk 1: Labauto's 1 Labauto s Labauto's mogen alleen worden bestuurd door medewerkers van de stichtingen die onder CERTE vallen. In alle auto's moet een kentekenbewijs, schadeformulier en groene kaart aanwezig zijn. Autosleutels

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen

Review CO2 reductiedoelstellingen Review CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 5.B.1_1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 4 2.2. Voortgang

Nadere informatie

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Dagelijks zijn mensen mobiel en reizen om verschillende redenen en op diverse manieren van de ene locatie naar de andere. Per spoor, over het water, te voet, per fiets maar

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Voorkom schade en maak daardoor minder kosten. Preventie voor uw wagenpark

Voorkom schade en maak daardoor minder kosten. Preventie voor uw wagenpark Voorkom schade en maak daardoor minder kosten Preventie voor uw wagenpark Voorkom schade en maak daardoor minder kosten Schade is natuurlijk ongewenst in uw bedrijf. Schades binnen uw wagenpark hebben

Nadere informatie

Business Finance Travelcard

Business Finance Travelcard CITROËN Business Finance Travelcard DÉ BRANDSTOFKAART VOOR BEDRIJVEN EN ONDERNEMERS Wie altijd onderweg is wil verder zo min mogelijk aan z n hoofd hebben. Natuurlijk moet je op een gegeven moment tanken.

Nadere informatie

3.C.1 Voortgangsrapportage CO2 over het jaar 2018

3.C.1 Voortgangsrapportage CO2 over het jaar 2018 3.C.1 Voortgangsrapportage CO2 over het jaar 2018 Inleiding In het energie management actieplan zijn de reductiedoelstellingen beschreven. Tevens is hierin het plan van aanpak opgenomen waarin de maatregelen

Nadere informatie