Betreft : Verslag POP & PAP verklaring (tussentijdsgesprek-eindgesprek)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft : Verslag POP & PAP verklaring (tussentijdsgesprek-eindgesprek)"

Transcriptie

1 Betreft : Verslag POP & PAP verklaring (tussentijdsgesprek-eindgesprek) Tussen vierkanten haakjes [] geplaatste woorden of zinnen horen niet bij de tekst, maar zijn bedoeld ter verduidelijking van de voorstellen. Voor het tussentijdsgesprek moet ik een verklaring van de POP&PAP geven. Het persoonlijk ontwikkeling en persoonlijk actieplan. Hieraan zijn werkprocessen gekoppeld en voor nu heb ik een balans gemaakt hoe het er nu voorstaat. Zie bij elk punt een korte toelichting: Een projectplan ontwikkelen. werkprocessen kerntaak Door in de ontwikkelfase een project te beschrijven van a-z voor een evenement. Dit heb ik meerdere malen gedaan. Voor verschillende projecten en evenementen hebben we duidelijke strategieën bedacht. Maar ook voor Buurzaam Koken ben ik nu bezig met een projectplan op te stellen. Kortom alle ontwikkelen en voorbereidingen worden zeker hiervoor getroffen, zodat ik tijdens mijn examen een goed en duidelijk projectplan kan opstellen. Een communicatieplan schrijven. Een uitgebreid plan schrijven die toevoegende waarde heeft voor de stichting LEFteam, Coöperatie Blauwdorp. Dit communicatieplan is daadwerkelijk geschreven en terug te vinden onder het kopje Stage portfolio Kracht 12 STARR-verslagen. Dit verliep soepeler dan ik had gedacht. Ik had een duidelijk beeld hoe ik dit wilde uitvoeren en heb dit ook zo gedaan. Aan het einde heb ik het communicatieplan gepresenteerd aan Robbert en Stichting LEFteam / COO.

2 Pr-planning maken. Deze planning maken en laten controleren door Robbert, aanpassingen te doen en uiteindelijk deze planning toe te passen voor een evenement. Voor het evenement van de Jongerenraad. DE GROTE JONGERENQUETE. Hiervoor heb ik een PR-planning gemaakt en deze uitgevoerd. Voor het aankomende evenement Buurzaam Koken zal ik dit plan ook gaan toepassen. Nauwkeurig uitwerken van het stageportfolio online. Door alles goed bij te houden en projecten gelijk op de computer te verwerken. En daarbij ook alle verslagen op tijd te maken van weekverslagen tot projectverslagen. Update als ik wat nieuws heb gemaakt of gedaan dit te vermelden op de website. Ik ben begonnen met een papieren portfolio. Dit werd niet meer goedgekeurd door Roelinda en daarom heb ik een online portfolio opgesteld. Deze heb ik ontwikkeld op Wordpress. Ik heb gemerkt dat er veel tijd in gaat zitten als het precies zo wilt hebben als je zelf wilt. Maar ben heel trots op het eindresultaat. Aangezien het voor mij de eerste keer is dat een website maak en er voor mij toch wel druk op lag dat ik het graag goed wil hebben. Tussendoor heb ik al van vele complimentjes mogen ontvangen en ben ik voorbereid op het tussentijdsgesprek. Ik heb alles toegevoegd en ben nu bezig met de laatste bewijslasten uit te zoeken en in te voeren.

3 Zelf coördineren van een evenement. 1.1 Zoekt informatie op voor een 1.2 Analyseert informatie voor een 1.3 Doet voorstellen voor een 1.4 Werkt een operationeel plan uit 3.2 Bedenkt een oplossing 3.4 Voert een projectplan uit 3.5 Evalueert het projectplan en het behaalde resultaat 3.6 Ontwikkelt en beheert voorlichtings-, promotie- en/of pr-materiaal 4.1 Overlegt met de opdrachtgever 4.2 Maakt een draaiboek voor het evenement en licht ze toe 4.3 Verzorgt het vervoer van materialen en personen 4.4 Richt ruimtes in en installeert materialen 4.5 Draagt zorg voor de dagelijkse voorzieningen 4.6 Voert ondersteunende werkzaamheden op het gebied van personeelszaken uit 4.7 Organiseert de beveiliging van locaties 4.8 Assisteert tijdens het evenement Door een eigen evenement te organiseren wil ik aan alle 1,3 en 4 voldoen. Dit heb ik in eerste instantie geoefend door Jef en Luuk (2 oud stagiaires) te assisteren. Zo kreeg ik een goed beeld hoe alles werkt en wat ik moet doen als ik zelf evenementen ga coördineren. Tot nu toe heb ik al 2 evenementen, NLdoet en het Omdenkcafé / Kantelpub, zelf mogen coördineren en ga ik dat in toekomst zeker nog 2 keer doen.

4 Betreft : Verslag POP & PAP verklaring (eindgesprek) Tussen vierkanten haakjes [] geplaatste woorden of zinnen horen niet bij de tekst, maar zijn bedoeld ter verduidelijking van de voorstellen. Voor het eindgesprek moet ik een verklaring van de POP&PAP geven. Het persoonlijk ontwikkeling en persoonlijk actieplan. Hieraan zijn werkprocessen gekoppeld en voor nu heb ik een balans gemaakt hoe het er nu voorstaat. Zie bij elk punt een korte toelichting: Een projectplan ontwikkelen. werkprocessen kerntaak Door in de ontwikkelfase een project te beschrijven van a-z voor een evenement. Opening Sociale Bakkerij en Perspresentatie Buurzaam koken. Een communicatieplan schrijven. Een uitgebreid plan schrijven die toevoegende waarde heeft voor de stichting LEFteam, Coöperatie Blauwdorp. Dit communicatieplan is daadwerkelijk geschreven en terug te vinden onder het kopje Stage portfolio Kracht 12 STARR-verslagen. Dit verliep soepeler dan ik had gedacht. Ik had een duidelijk beeld hoe ik dit wilde uitvoeren en heb dit ook zo gedaan. Aan het einde heb ik het communicatieplan gepresenteerd aan Robbert en Stichting LEFteam / COO.

5 Pr-planning maken. Deze planning maken en laten controleren door Robbert, aanpassingen te doen en uiteindelijk deze planning toe te passen voor een evenement. Voor het evenement van de Jongerenraad. DE GROTE JONGERENQUETE. Hiervoor heb ik een PR-planning gemaakt en deze uitgevoerd. Voor het aankomende evenement Buurzaam Koken zal ik dit plan ook gaan toepassen. Nauwkeurig uitwerken van het stageportfolio online. Door alles goed bij te houden en projecten gelijk op de computer te verwerken. En daarbij ook alle verslagen op tijd te maken van weekverslagen tot projectverslagen. Update als ik wat nieuws heb gemaakt of gedaan dit te vermelden op de website. Ik ben begonnen met een papieren portfolio. Dit werd niet meer goedgekeurd door Roelinda en daarom heb ik een online portfolio opgesteld. Deze heb ik ontwikkeld op Wordpress. Ik heb gemerkt dat er veel tijd in gaat zitten als het precies zo wilt hebben als je zelf wilt. Maar ben heel trots op het eindresultaat. Aangezien het voor mij de eerste keer is dat een website maak en er voor mij toch wel druk op lag dat ik het graag goed wil hebben. Tussendoor heb ik al van vele complimentjes mogen ontvangen en ben ik voorbereid op het tussentijdsgesprek. Ik heb alles toegevoegd en ben nu bezig met de laatste bewijslasten uit te zoeken en in te voeren.

6 Zelf coördineren van een evenement. 1.1 Zoekt informatie op voor een 1.2 Analyseert informatie voor een 1.3 Doet voorstellen voor een 1.4 Werkt een operationeel plan uit 3.2 Bedenkt een oplossing 3.4 Voert een projectplan uit 3.5 Evalueert het projectplan en het behaalde resultaat 3.6 Ontwikkelt en beheert voorlichtings-, promotie- en/of pr-materiaal 4.1 Overlegt met de opdrachtgever 4.2 Maakt een draaiboek voor het evenement en licht ze toe 4.3 Verzorgt het vervoer van materialen en personen 4.4 Richt ruimtes in en installeert materialen 4.5 Draagt zorg voor de dagelijkse voorzieningen 4.6 Voert ondersteunende werkzaamheden op het gebied van personeelszaken uit 4.7 Organiseert de beveiliging van locaties 4.8 Assisteert tijdens het evenement Door een eigen evenement te organiseren wil ik aan alle 1,3 en 4 voldoen. Dit heb ik in eerste instantie geoefend door Jef en Luuk (2 oud stagiaires) te assisteren. Zo kreeg ik een goed beeld hoe alles werkt en wat ik moet doen als ik zelf evenementen ga coördineren. Tot nu toe heb ik al 2 evenementen, NLdoet en het

7 Omdenkcafé / Kantelpub, zelf mogen coördineren en ga ik dat in toekomst zeker nog 2 keer doen. Verder heb ik nu mijn eigen evenementen gehad als Personeelsdag, Omdenkcafé, perspresentatie Buurzaam koken.

Raamwerk Resultaten Event

Raamwerk Resultaten Event Raamwerk Resultaten Event 2014-2015 Voorbereiden Presenteren Realiseren Ondernemen Resultaten vanuit KD Leerjaar 1 WP 3.1 Brengt (onder begeleiding) een (marketing-) en/of WP 3.3 Stelt (onder begeleiding)

Nadere informatie

Commerciële afdeling klas 3

Commerciële afdeling klas 3 Commerciële afdeling klas 3 Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementen Schooljaar: 2018-2019 Inleiding examenproject Jullie gaan afstuderen als medewerker marketing en communicatie (crebocode 25148)

Nadere informatie

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Naam student: Kim Zijlstra Datum: 10-01-2017 SLB: Studentversie Onderdelen Basisdeel

Nadere informatie

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Naam student: Datum: SLB: Studentversie Onderdelen Basisdeel Kerntaak 1: Assisteert

Nadere informatie

[STUDIEHANDLEIDING SLB EN EXAMINERING BPV ] Studiehandleiding studieloopbaanbergeleiding en examinering.

[STUDIEHANDLEIDING SLB EN EXAMINERING BPV ] Studiehandleiding studieloopbaanbergeleiding en examinering. 2014/2015 ROC van Amsterdam studieloopbaanbergeleiding en examinering leerjaar 3 Schooljaar 2014/2015 Annika Morrice, Ali el Amraoui [STUDIEHANDLEIDING SLB EN EXAMINERING BPV ] Studiehandleiding studieloopbaanbergeleiding

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Medewerker evenementenorganisatie (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Medewerker evenementenorganisatie (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Medewerker Crebo 25147 Kwalificatiedossier Marketing, communicatie en evenementen Crebo 23067 Domein Economie en administratie Crebo 79090 Versiejaar

Nadere informatie

Examenplan , 2018, 2019, examenplan en diplomavereisten Medewerker evenementenorganisatie (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, 2019, examenplan en diplomavereisten Medewerker evenementenorganisatie (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25147 Kwalificatiedossier Marketing, communicatie en evenementen Instroom crebo 23067 Domein Economie en administratie Domein crebo

Nadere informatie

Medewerker evenementenorganisatie

Medewerker evenementenorganisatie Medewerker evenementenorganisatie Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze

Nadere informatie

(voorbeelden van wat we willen zien)

(voorbeelden van wat we willen zien) Formatief beoordelingsformulier Assistent Communicatiemedewerker niv. 4 crebo 90531 - Studentenversie - Praktijkroute Friesland College Naam student: Datum: Coach: Onderdelen Kerntaak 1: Assisteert bij

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Medewerker evenementenorganisatie mbo-beroep, niveau 4

MBO-beroep in beeld. Medewerker evenementenorganisatie mbo-beroep, niveau 4 MBO-beroep in beeld Medewerker evenementenorganisatie mbo-beroep, niveau 4 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in

Nadere informatie

WIJZIGINGSBLAD OER. OER opleiding MMC. De examencommissie stelt je hierbij op de hoogte van de volgende Wijziging op bovengenoemde OER

WIJZIGINGSBLAD OER. OER opleiding MMC. De examencommissie stelt je hierbij op de hoogte van de volgende Wijziging op bovengenoemde OER WIJZIGINGSBLAD OER OER opleiding MMC Naam opleiding Medewerker marketing en communicatie Crebonummer 25148 Niveau 4 Leerweg BOL Cohort 2017-2020 Startmoment opleiding 01/08/2017 Vaststellingsdatum wijziging

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Medewerker marketing en communicatie (P1) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Medewerker marketing en communicatie (P1) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Medewerker Crebo 25148 Kwalificatiedossier Marketing, communicatie en evenementen Crebo 23067 Domein Economie en administratie Crebo 79090 Versiejaar

Nadere informatie

In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied.

In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied. Mbo-beroep in beeld Assistent communicatiemedewerker mbo-beroep, niveau 4 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Crebocode: Leerweg: BOL

EXAMENPLAN 2018 Crebocode: Leerweg: BOL Opleiding: Marketing, communicatie en evenementen (Medewerker marketing en communicatie) Niveau: 4 Opleidingsduur: 3600 1.Examenoverzicht 1.1.Beroepsspecifieke examens 1 EXAMENPLAN 2018 Crebocode: 25148

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving)

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving) Opleidingsgebied Commercieel dossier en kerntaak Medewerker marketing en communicatie 2009 2010/2010 2011 Uitstroom en crebocode 90531 Toetsnaam en toetscode* Zet marketing en/of communicatieactiviteiten

Nadere informatie

Examenafspraken. Proeve van Bekwaamheid. Algemene informatie

Examenafspraken. Proeve van Bekwaamheid. Algemene informatie Basis 1 Kerntaak 1 Examenafspraken Proeve van Bekwaamheid Kwalificatiedossier Profiel Cohort en crebocode Examencode Kerntaak Werkprocessen Vaststellingsdatum Algemene informatie Marketing, communicatie

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving)

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving) Opleidingsgebied Commercieel dossier en kerntaak Medewerker marketing en communicatie 2010 2011 Uitstroom en crebocode 90534 Toetsnaam en toetscode* CO_0910_ME_PB020_10 Praktijktoets Kandidaat en leerlingnummer

Nadere informatie

Assistent communicatiemedewerker

Assistent communicatiemedewerker Assistent communicatiemedewerker Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving)

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving) Opleidingsgebied Commercieel dossier en kerntaak Medewerker marketing en communicatie 2009 2010/2010 2011 en crebocode 90532 Toetsnaam en toetscode* Zet marketing en/of communicatieactiviteiten op en voert

Nadere informatie

Marketing medewerker

Marketing medewerker Marketing medewerker Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Assistent communicatiemedewerker Niveau 4 3 Jaar Crebocode : 90531 Leerweg : BOL Cohort : 2015 2018 Sector : E&D Team : commerciële

Nadere informatie

Medewerker Evenementenorganisatie

Medewerker Evenementenorganisatie niveau 4 Medewerker Evenementenorganisatie LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Zwolle* * Zwolle: Dokterspad 2 Er worden meer en meer festivals en evenementen georganiseerd en daarvoor worden steeds vaker professionele

Nadere informatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Medewerker Marketing en Communicatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Medewerker Marketing en Communicatie Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Medewerker Marketing en Communicatie kwalificatie: Marketing medewerker Niveau: 4 Crebonummer: 90532 Geldig vanaf: 1 augustus 2012 1 Deel A: Beeld van

Nadere informatie

Examenplan Danscoördinator Bij kwalificatie Coördinator sportinstructie, training en coaching

Examenplan Danscoördinator Bij kwalificatie Coördinator sportinstructie, training en coaching EXAMENPLAN 2018-2022 Examenplan opleiding Danscoördinator Nominale opleidingsduur: 4 jaar Niveau en leerweg: mbo4 BOL Cohort: 2018-2019 Start opleiding: september 2018 Dossier en kwalificatie: 23163 25414

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Marketing medewerker mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair?

MBO-beroep in beeld. Marketing medewerker mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair? MBO-beroep in beeld Marketing medewerker mbo-beroep, niveau 4 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied.

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Heb een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) opgesteld om nog eens goed na te denken over wat ik nu kan, wat ik nog wil leren, welke competenties ik nog moet verbeteren wil

Nadere informatie

Medewerker evenementenorganisatie

Medewerker evenementenorganisatie Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker evenementenorganisatie Studierichting Marketing, communicatie en evenementen Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray -

Nadere informatie

Opleidingsgids (Onderwijs- en examenregeling)

Opleidingsgids (Onderwijs- en examenregeling) Opleidingsgids (Onderwijs- en regeling) School voor : Zakelijke Dienstverlening Kwalificatiedossier/ jaartal : Medewerker marketing en communicatie Cohort (startjaar) : 2011-2014 Schooljaar : 2013-2014

Nadere informatie

Medewerker marketing en communicatie

Medewerker marketing en communicatie Landelijke Kwalificaties MBO Medewerker marketing en communicatie Crebonummer: 90530 Sector: Commercieel Branche: Marketing-, communicatie-, event, music & entertainmentbranche Cohort: Cohort 2011-2012

Nadere informatie

Examenplan , 2016, 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Managementassistent/directiesecretaresse (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016, 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Managementassistent/directiesecretaresse (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25151 Kwalificatiedossier Secretariële beroepen Instroom crebo 23069 Domein Economie en administratie Domein crebo 79090 Versiejaar

Nadere informatie

http://www.dvua.nl/images/project07/proj07_01.jpg

http://www.dvua.nl/images/project07/proj07_01.jpg PORTFOLIO http://www.dvua.nl/images/project07/proj07_01.jpg 30-10-2006 http://www.dvua.nl/images/project02/project02_01b.jpg 30-10-2006 http://www.dvua.nl/images/project15/proj15_01.jpg 30-10-2006 http://www.aronsengelauff.nl/afbeeldingen/04092006%20de%20plus%20jeroen/058-...

Nadere informatie

Leerbedrijf ID KvK-vestigingsnummer

Leerbedrijf ID KvK-vestigingsnummer Toelichting Hieronder treft u het totaaloverzicht van uw erkenningen aan. (betekent dat het werkproces niet uitvoerbaar is.) Uw erkenningsoverzicht Erkend tot en met 09-02-2020 Informatie opgehaald op:

Nadere informatie

Kijk op beroep en opleiding

Kijk op beroep en opleiding Kijk op beroep en opleiding GOC heeft de wettelijke taak om kwalificatiedossiers te maken voor opleidingen in de creatieve industrie. In de kwalificatiedossiers staat wat iemand tijdens zijn beroepsopleiding

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Marketing Medeweker Niveau 4 3 Jaar Crebocode : 90532 Dossiercode : 22166 Dossierjaar : 2012 Leerweg : BOL Cohort : 2014 2017 Sector

Nadere informatie

Examenplan , 2016, 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Doktersassistent. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016, 2017 en 2018, examenplan en diplomavereisten Doktersassistent. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Doktersassistent Uitstroom crebo 25473 Kwalificatiedossier Doktersassistent Instroom crebo 23180 Domein Zorg en welzijn Domein crebo 79140 Versiejaar

Nadere informatie

CVT2 PvB 2.3 Assisteren bij activiteiten

CVT2 PvB 2.3 Assisteren bij activiteiten CVT2 PvB 2.3 Assisteren bij activiteiten Deelkwalificatie van CMV trainer 2 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma CMV trainer 2 te behalen, moet je de kerntaak Training geven op niveau

Nadere informatie

Examenplan , 2019, examenplan en diplomavereisten Management assistant (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2019, examenplan en diplomavereisten Management assistant (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Management assistant Uitstroom crebo 25151 Kwalificatiedossier Office- en managementsupport Instroom crebo 23231 Domein Economie en administratie

Nadere informatie

Crebocode: 90061 Dossiercode: 22084 Dossierjaar: 2013-2014 Leerweg: Bol

Crebocode: 90061 Dossiercode: 22084 Dossierjaar: 2013-2014 Leerweg: Bol Examenoverzicht opleiding: Allround medewerker AV-productie Niveau 3 3 jaren Crebocode: 90061 Dossiercode: 22084 Dossierjaar: 2013-2014 Leerweg: Bol Cohort: 2013 Sector: Techniek Team: PAV Beroepsgerichte

Nadere informatie

Crebocode: 95713 Dossiercode: 22090 Dossierjaar: 2012/2013 Leerweg: Bol

Crebocode: 95713 Dossiercode: 22090 Dossierjaar: 2012/2013 Leerweg: Bol Examenoverzicht opleiding: Podium & evenemententechnicus Niveau 3 3 jaren Crebocode: 95713 Dossiercode: 22090 Dossierjaar: 20/2013 Leerweg: Bol Cohort: 20 Sector: Techniek Team: PAV Beroepsgerichte s Kerntaak

Nadere informatie

Animal events. Inleiding

Animal events. Inleiding Animal events Inleiding Wat is het doel van deze examenstandaard? Deze examenstandaard is de basis voor het inrichten, uitvoeren en beoordelen van de proeve van bekwaamheid die de deelnemer gaat afleggen.

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2017 Doktersassistent

EXAMENPLAN 2017 Doktersassistent Exaator school Exaator BV School BV Aantal gelegenheden Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum EXAMENLAN 2017 Doktersassistent Optioneel Naam kwalificatiedossier Optioneel Crebonr.

Nadere informatie

Medewerker marketing en communicatie

Medewerker marketing en communicatie Landelijke Kwalificaties MBO Medewerker marketing en communicatie Crebonummer: 90530 Sector: Commercieel Branche: Marketing-, communicatie-, event, music & entertainmentbranche Cohort: Cohort 2010-2011

Nadere informatie

Examenmatrijs Proeve van Bekwaamheid

Examenmatrijs Proeve van Bekwaamheid Examenmatrijs Proeve van Bekwaamheid Algemene informatie Examenmatrijs code Vaststellingsdatum 15-12-2015 Kwalificatiedossier en cohort Veiligheid en Vakmanschap 2016 en verder Profiel en crebocode Kerntaak

Nadere informatie

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Dienstverlening. Dienstverlening Medewerker sport en recreatie

Servicedocument. Kwalificerend. Instructie beoordelaar. Examenplan. Dienstverlening. Dienstverlening Medewerker sport en recreatie Servicedocument Kwalificerend Examenplan Instructie beoordelaar Dienstverlening Dienstverlening Medewerker sport en recreatie Medewerker sport en recreatie Uitstroom : Medewerker sport en recreatie Niveau

Nadere informatie

marktverkenningen en marktonderzoeken Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving)

marktverkenningen en marktonderzoeken Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving) Opleidingsgebied Commercieel dossier en kerntaak Medewerker marketing en communicatie 2009 2010/2010 2011/2011 2012/2012 2013 en crebocode 90532 Toetsnaam en toetscode* Assisteert bij het opzetten en uitvoeren

Nadere informatie

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 2

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 2 PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie 2 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve Recreatie 2 te behalen, moet je twee

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF

FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF ALGEMENE KENMERKEN De locatiemanager heeft een leidinggevende functie waarbij de primaire taak bestaat uit het begeleiden van het operationele proces.

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NSF erkende diploma Leider Sportieve Recreatie niveau 2 te behalen,

Nadere informatie

Landelijke Kwalificaties MBO

Landelijke Kwalificaties MBO Landelijke Kwalificaties MBO Sector: Commercieel Branche: Marketing-, Communicatie-, Event, music & entertainmentbranche Beroepengroep: Medewerker marketing en communicatie Versie 2007-2008 Medewerker

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ)

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider ehandicaptenzorg (PBZ) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

Opleidings- en examenplan

Opleidings- en examenplan Opleidings- en examenplan Naam opleiding: Recreatiedieren (ondernemer/manager recreatiedieren) niveau 4 Crebonummer: 97730 Cohort: 2015-2016 (studiejaar afronding opleiding 2017-2018) Het beroepsbeeld

Nadere informatie

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving.

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie : In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel,

Nadere informatie

Kerntaak 1: Assisteert bij het opstellen van operationele plannen ten behoeve van het strategisch marketing- en/of communicatiebeleid

Kerntaak 1: Assisteert bij het opstellen van operationele plannen ten behoeve van het strategisch marketing- en/of communicatiebeleid Kerntaak 1: Assisteert bij het opstellen van operationele plannen ten behoeve van het strategisch marketing- en/of communicatiebeleid Werkproces 1.1: Zoekt informatie op voor een operationeel plan De medewerker

Nadere informatie

De conclusie in het ervaringscertificaat

De conclusie in het ervaringscertificaat De conclusie in het ervaringscertificaat Een goed en een slecht voorbeeld van een conclusie Secretaresse Inleiding conclusie In deze toelichting wordt nader ingegaan op de conclusie in een ervaringscertificaat.

Nadere informatie

Bedrijvenregister Aan dit rapport kunnen geen rechten worden ontleend 1

Bedrijvenregister Aan dit rapport kunnen geen rechten worden ontleend 1 Toelichting Hieronder treft u het totaaloverzicht van uw erkenningen aan. Uw erkenningsoverzicht Informatie opgehaald op: 07-06-2016 ICT-beheerder (25189) Erkend 07-08-2001 01 Behandelt en handelt incidentmeldingen

Nadere informatie

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Manager/ondernemer horeca (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Manager/ondernemer horeca (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25184 Kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij Instroom crebo 23087 Domein Horeca en bakkerij Domein crebo 79120 Versiejaar

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport, bewegen en gezondheid (P3) (HKS, vanaf augustus 2015)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport, bewegen en gezondheid (P3) (HKS, vanaf augustus 2015) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2015) Naam kwalificatie Coördinator Uitstroom crebo 25413 Kwalificatiedossier Sport en Bewegen Instroom crebo 23163 Domein Veiligheid en sport Domein crebo 79100 Versiejaar

Nadere informatie

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Inleiding In dit document staat informatie die je nodig hebt wanneer je aan de slag gaat

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang 1 augustus 2017 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Opleiding: Sociaal werk Niveau: 4 Crebonummer: 23185 Kwalificatiedossier: 2015 Cohort: 2015 Leerwegen

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD)

EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

Medewerker marketing en communicatie

Medewerker marketing en communicatie Landelijke Kwalificaties MBO Medewerker marketing en communicatie Crebonummer: 22166, 90532, 90531, 90534 Sector: Commercieel Branche: Marketing-, communicatie-, event, music & entertainmentbranche Opleidingsdomein:

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling:

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling: Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak Applicatie- en mediaontwikkeling 2012-2013, 2013-2014 Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game Kwalificatie en crebocode

Nadere informatie

Marketing en Media 2015/2016

Marketing en Media 2015/2016 novacollege.nl/marketingmedia Communicatie Evenementenorganisatie Marketing Junior accountmanagement Media Marketing en Media 2015/2016 Ik heb hiervoor al twee andere opleidingen gedaan: ik ben al lasser

Nadere informatie

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Sport- en bewegingscoördinator / Operationeel Sport en Bewegingsmanager niveau 4 3 jarig

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Sport- en bewegingscoördinator / Operationeel Sport en Bewegingsmanager niveau 4 3 jarig 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Sport- en bewegingscoördinator / Operationeel Sport en Bewegingsmanager niveau 4 3 jarig Crebocode: 95293 Dossiercode: 22171 Leerweg: BOL Cohort:

Nadere informatie

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Dienstverlening. : alle. : 1v4 DOSSIER

Examenplan. Kwalificerend. Servicedocument. : Dienstverlening. : alle. : 1v4 DOSSIER Kwalificerend Servicedocument DOSSIER : Dienstverlening DOSSIERCREBO : 23189 KWALIFICATIE : Medewerker sport en recreatie KWALIFICATIECREBO : 25500 NIVEAU : 2 COHORT : vanaf 2015 KERNTAAK : alle VERSIE

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Manager/ondernemer horeca (P2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Manager/ondernemer horeca (P2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25184 Kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij Crebo 23087 Domein Horeca en bakkerij Crebo 79120 Versiejaar KD 1-8-2015 (sindsdien niet

Nadere informatie

NIVEAU 4 TUIN, PARK & LANDSCHAP. Startjaar: 2015-2016 Kwalificatiedossier: Natuur en groene ruimte 4 Versie: 2015-2016.

NIVEAU 4 TUIN, PARK & LANDSCHAP. Startjaar: 2015-2016 Kwalificatiedossier: Natuur en groene ruimte 4 Versie: 2015-2016. NIVEAU 4 TUIN, PARK & LANDSCHAP Startjaar: 2015-2016 Kwalificatiedossier: Natuur en groene ruimte 4 Versie: 2015-2016 Naam uitstroom: Manager natuur en recreatie Crebo-code: 97090 BEROEPSGERICHTE EISEN

Nadere informatie

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je?

5. Waarin onderscheid deze organisatie zich van vergelijkbare organisaties? 9. Wat vinden die zorgvragers/klanten/cliënten belangrijk denk je? Stagedossier Leerjaar 2 Verpleegkunde Naam: Klas: Leerjaar: PS-nummer: SLB er BPV-docent: Stage organisatie: evt. afdeling: Stage adres: Stageperiode: Naam werkbegeleider: Functie werkbegeleider: Van..

Nadere informatie

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25175 Kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij Instroom crebo 23083 Domein Horeca en bakkerij Domein crebo 79120 Versiejaar

Nadere informatie

Examenplan (25261) examenplan en diplomavereisten Assistent verkoop/retail (P5) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan (25261) examenplan en diplomavereisten Assistent verkoop/retail (P5) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25257 (25261) Kwalificatiedossier Entree Instroom crebo 23110/23192 Domein Domein crebo 0 Versiejaar KD 1-8-2016 Niveau 1 Geldig

Nadere informatie

K16_25490_examenplan_Tandartsassistent

K16_25490_examenplan_Tandartsassistent K16_25490_examenplan_Tandartsassistent 1 school School Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2016 Tandartsassistent Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum Optioneel Naam

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT- en mediabeheer 2012-2013 Kerntaak 2: Implementeren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kwalificatie en crebocode ICT-beheerder 95321

Nadere informatie

Secretaresse. Mbo-kwalificaties in de sector Secretarieel. Secretaresse

Secretaresse. Mbo-kwalificaties in de sector Secretarieel. Secretaresse Secretaresse Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen leggen

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ)

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider ehandicaptenzorg (PBZ) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. zorg en welzijn-breed CSPE KB. gedurende 275 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-KB. zorg en welzijn-breed CSPE KB. gedurende 275 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2010 gedurende 275 minuten zorg en welzijn-breed CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 14 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement aa. Functie specialist opleiden en oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub aa. Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (P7) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (P7) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Assistent Uitstroom crebo 25252, 25260 Kwalificatiedossier Entree Instroom crebo 23110/23192 Domein Domein crebo 0 Versiejaar KD 1-8-2016 Niveau

Nadere informatie

Kijk op beroep en opleiding

Kijk op beroep en opleiding Kijk op beroep en opleiding In een kwalificatiedossier staan de benodigde beroepscompetenties waarover de leerling moet beschikken om een goede beroepsbeoefenaar te worden. De scholen stellen op basis

Nadere informatie

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1

DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT LFG 1 DEEL A COMPETENTIEOPDRACHT COMPETENTIEOPDRACHT INTRODUCTIE AQUA & LEISURE 1. INLEIDING Een belangrijk werkveld in de zwembadsector is het werken als lifeguard in een zwembad. Dit kan zowel in publiek zwembad,

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport- en bewegingsagogie (P4) (HKS, pilot vanaf augustus 2015)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport- en bewegingsagogie (P4) (HKS, pilot vanaf augustus 2015) Examenplan (HKS, pilot vanaf augustus 2015) Naam kwalificatie Coördinator Crebo 25412 Kwalificatiedossier Sport en Bewegen Crebo 23163 Domein Veiligheid en sport Crebo 79100 Versiejaar KD 2015 Niveau 4

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 Tandartsassistent

EXAMENPLAN 2016 Tandartsassistent Exaator school Exaator School Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2016 Tandartsassistent Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum Optioneel Naam kwalificatiedossier Optioneel

Nadere informatie

Servicedocument. Keuzedeel MBO. Digitale Vaardigheden gevorderd

Servicedocument. Keuzedeel MBO. Digitale Vaardigheden gevorderd Servicedocument Keuzedeel MBO Digitale Vaardigheden gevorderd 25-02-2016 Inhoud Kerntaken en werkprocessen... 3 D1-K1, Verzamelt informatie, gegevens en content... 4 D1-K1-W1, Wint digitale informatie

Nadere informatie

Examenplan , 2016, examenplan en diplomavereisten Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (p2) (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan , 2016, examenplan en diplomavereisten Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (p2) (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25484 Kwalificatiedossier Pedagogisch Werk Crebo 23183 Domein Zorg en welzijn Crebo 79140 Versiejaar KD 2016 Niveau 4 Geldig voor cohort(en)

Nadere informatie

communicatievraag stuk in kaart 3.5 Evalueert het projectplan en 3.6 Ontwikkelt en beheert voorlichtings-, promotieen/of

communicatievraag stuk in kaart 3.5 Evalueert het projectplan en 3.6 Ontwikkelt en beheert voorlichtings-, promotieen/of Beroepsgerichte Examens Analyseert en evalueren van een projectplan Code: EL-MC-KV1 Communicatie-/prplan Code: EL-MC-KV2 Communicatieve beroepsbegrippen Code: EL-MC-KV3 Planning m.b.t. projectplan Code:

Nadere informatie

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding Entree-opleiding Niveau 1 1 jaar

1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding Entree-opleiding Niveau 1 1 jaar 1.Overzicht 1.1.Specifieke s Examenoverzicht opleiding Entree-opleiding Niveau 1 1 jaar Crebocode: 25250,25251,25252,25253,25254,25255,25256,25257 Leerweg: BOL en BBL Cohort: 2016-2017 Sector: College

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang 1 september 2016 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Opleiding: Onderwijsassistent Niveau: 4 Crebonummer: 25485 Kwalificatiedossier: 2015 Cohort: 2015

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Facilitair leidinggevende. (HKS, vanaf augustus 2016) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2016) Naam kwalificatie Crebo 25175 Kwalificatiedossier Facilitair leidinggeven Crebo 23083 Domein Horeca en bakkerij Crebo 79120 Versiejaar KD 1-8-2015 (sindsdien niet

Nadere informatie

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3*

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3* Competentiekaart verzorgende IG (de eisen ten aanzien van loopbaan en de burgerschapsdimensies zijn in de kaart verwerkt, behalve de politiek-juridische dimensie die geheel op school wordt behandeld) Competentiekaart

Nadere informatie

Kerntaak 1: Assisteert bij het opstellen van operationele plannen ten behoeve van het strategisch marketing- en/of communicatiebeleid

Kerntaak 1: Assisteert bij het opstellen van operationele plannen ten behoeve van het strategisch marketing- en/of communicatiebeleid Kerntaak 1: Assisteert bij het opstellen van operationele plannen ten behoeve van het strategisch marketing- en/of communicatiebeleid Werkproces 1.1: Zoekt informatie op voor een operationeel plan De assistent

Nadere informatie

Onderhoud en reparaties

Onderhoud en reparaties Onderhoud en reparaties Kerntaken Werkprocessen 2 Voert onderhoudswerkzaamheden uit aan machines 2.1 Voert periodiek onderhoud uit 2.2 Voert reparaties uit Doel De deelnemer assisteert bij het uitvoeren

Nadere informatie

Medewerker marketing en communicatie

Medewerker marketing en communicatie Landelijke Kwalificaties MBO Medewerker marketing en communicatie Crebonummer: 90530 Sector: Commercieel Branche: Marketing-, communicatie-, event, music & entertainmentbranche Cohort: Cohort 2009-2010

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Medewerker sport en recreatie (p3) (HKS, vanaf augustus 2015)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Medewerker sport en recreatie (p3) (HKS, vanaf augustus 2015) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2015) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25500 Kwalificatiedossier Dienstverlening Instroom crebo 23189 Domein Zorg en welzijn Domein crebo 79140 Versiejaar KD 1-8-2015,

Nadere informatie

Leidinggevende keuken 95102 1 jarig traject

Leidinggevende keuken 95102 1 jarig traject Specifiek deel Onderwijs- en examenregeling College voor Gastronomie Leidinggevende keuken 95102 1 jarig traject Cohort: 2013-2014 Vastgesteld op 20-08-2013 Voorwoord Beste student, In dit deel staat de

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator buurt, onderwijs en sport (P2) (HKS, pilot vanaf augustus 2015)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator buurt, onderwijs en sport (P2) (HKS, pilot vanaf augustus 2015) Examenplan (HKS, pilot vanaf augustus 2015) Naam kwalificatie Coördinator buurt, onderwijs en sport P2 Crebo 25411 Kwalificatiedossier Sport en Bewegen Crebo 23163 Domein Veiligheid en sport Crebo 79100

Nadere informatie

Marketing, communicatie en evenementen

Marketing, communicatie en evenementen Profiel van kwalificatiedossier: Marketing, communicatie en evenementen Crebonr. 23067» Medewerker evenementenorganisatie (Crebonr. 25147) Geldig vanaf 01-08-2015 Opleidingsdomein Economie en administratie

Nadere informatie

Competentiegericht Onderwijs

Competentiegericht Onderwijs Competentiegericht Onderwijs Het didactisch model en de vormgeving in het mbo 2010 Klaas van den Herik Pierre Winkler Deze tekst of delen daaruit mogen vrij gebruikt worden ten behoeve van de vormgeving

Nadere informatie

ROC nieuws. Welkom bij de afdeling Economie

ROC nieuws. Welkom bij de afdeling Economie Welkom bij de afdeling Economie De afdeling Economie van het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt opleidingen die een goede basis bieden voor een toekomst in deze branche én daarbuiten. Wij, de makers van

Nadere informatie

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport- en bewegingsagogie (P4) (HKS, vanaf augustus 2015)

Examenplan examenplan en diplomavereisten Coördinator sport- en bewegingsagogie (P4) (HKS, vanaf augustus 2015) Examenplan (HKS, vanaf augustus 2015) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25412 Kwalificatiedossier Sport en Bewegen Instroom crebo 23163 Domein Veiligheid en sport Domein crebo 79100 Versiejaar KD 1-8-2018

Nadere informatie