Scorebord voor ADL Systeemvereisten Controleren van de versie en openen van Help Ophalen van gegevens nadat het programma afgesloten werd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Scorebord voor ADL Systeemvereisten Controleren van de versie en openen van Help Ophalen van gegevens nadat het programma afgesloten werd"

Transcriptie

1 Scorebord voor ADL Systeemvereisten Windows XP of hoger met framework 4 geïnstalleerd, behalve de 32 bit versie van Windows 8.1 RT. Minimale schermresolutie 1440 x 900. Controleren van de versie en openen van Help Open de help, het versienummer staat op de tweede lijn. Help kan vanuit iedere pagina geopend worden door te drukken op de F1 toets. De help sluit zich door eender welke toets te drukken of te klikken op Help sluiten. Ophalen van gegevens nadat het programma afgesloten werd De gegevens van de vorige wedstrijd worden automatisch opgehaald bij het opstarten van het programma. Klik op 'Nieuw' om de alle gegevens te wissen. De knop 'Nieuw' verdwijnt van het scherm en is pas zichtbaar nadat het programma werd afgesloten. Indien de computer uit slaapstand gestart werd en het programma daardoor reeds open op het scherm staat is de knop 'Nieuw' niet aanwezig. Een nieuwe wedstrijd beginnen doe je dan door CTRL-N te drukken. Na het invullen van alle gegevens kan het scorebord bediend worden via de computer en via het draadloos toetsenbord. Starten van een wedstrijd op de computer Klik op de wedstrijd die je wil beginnen. Het vakje van die wedstrijd wordt geel, de naam van de thuisspeler kleurt groen. Om de andere speler te selecteren druk de min toets of klik op de Thuisploeg of Bezoekers. Klik nogmaals op de wedstrijd om het scorebord te openen. Iedere beëindigde partij wordt in groen weergegeven op de beginpagina. Zodra alle partijen beëindigd zijn wordt de knop Wedstrijdblad actief. Bediening van de beginpagina via het draadloos toetsenbord / Wedstrijd selecteren. - Speler die opgaat selecteren. Achtergrond van de geselecteerde speler wordt groen. Druk op de 'Enter' toets, het scorebord opent. Bediening van het scorebord Gebruik de + of - toetsen of pijtjestoetsen omhoog omlaag of links rechts om het aantal gemaakte caramboles te verhogen of te verlagen en druk enter wanneer de beurt voorbij is. Zodra de partij beëindigd is verandert de achtergrondkleur in lichtgrijs en wordt links onder een knop Beginpagina weergegeven, klik op deze knop of druk de knop Home of op het draadloze toetsenbord de toets 4 ( ) om terug naar de eerste pagina te gaan. Selecteer de volgende wedstrijd door op / te drukken, selecteer de speler die opgaat en enter voor volgende partij. Iedere beëindigde partij wordt in groen weergegeven op de beginpagina. De numlock of insert toets opent het overzicht van de partij (Per beurt gemaakte caramboles en stand) Overzicht sluiten door opnieuw de numlock of insert toets te drukken.

2 Bediening van het scorebord via de presenter Gebruik de pijltjestoetsen op de presenter om gemaakte caramboles bij of af te tellen. Druk op de bovenste knop om de gemaakte caramboles in te voeren. De beurten worden automatisch bijgezet. Zolang de punten niet ingevoerd zijn kunnen er punten bijgezet of afgetrokken worden. Indien de punten ingevoerd zijn en er blijkt een fout te zijn kan met de onderste knop van de presenter terug gegaan worden naar de vorige stand. Het aantal ingegeven punten wordt in rood weergegeven en kan met de pijltjestoetsen van de presenter gecorrigeerd worden. Foutieve gegevens corrigeren nadat de partij reeds begonnen is Correctie van de gegevens kunnen gedaan worden door terug te gaan naar de beginpagina. Via de computer. Sluit het scorebord door samen de knoppen of 0 en 4 ( ) of de knop Home in te drukken. Indien er reeds gescoord is wordt er een venster geopend met de vraag of je wil doorgaan. Indien de correctietoets ( /) ingedrukt werd moet de correctie uitgevoerd zijn voordat dit werkt. Via het draadloze numerieke toetsenbord. Verkeerde wedstrijd gestart of verkeerde speler voor het opgaan geselecteerd. Druk de 0 en de knop samen in of druk op de knop Home. Indien de correctietoets ( /) ingedrukt werd moet de correctie uitgevoerd zijn voordat dit werkt. Indien er reeds gescoord is wordt er een venster geopend met de vraag of je wil doorgaan. Selecteer de 'Ja' knop door te drukken op (terug gaan naar de 'Nee' is ) en druk Enter. Correcties uitvoeren op de computer Indien het scorebord open is ga terug naar de beginpagina. Druk hiervoor samen 0 de 4 ( ) op het numeriek klavier of de knop Home. Indien de te spelen punten aangepast wordt verandert ook de kleur van de betreffende wedstrijd en moet deze wedstrijd ter controle opnieuw geopend worden. Bij het klikken op de wedstrijd, nadat deze reeds eerder geopend werd, staat het vinkje bij de speler die opgegaan is en is de naam in het groen gekleurd. Wil je de andere speler selecteren druk dan op de min toets. Gegevens van iedere wedstrijd kunnen aangepast worden. Indien de te spelen punten verlaagd worden zullen de gegevens van de beurten, gespeeld na het bereiken van de nieuwe punten, voor beide spelers gewist worden. Het verhogen van de te spelen punten heeft geen invloed op de score, behalve dat een reeds beëindigde wedstrijd dan niet meer beëindigd is De speler die opging aanpassen nadat de partij beëindigd is Klik met de rechter muisknop op de wedstrijd die je wil aanpassen. Gebruik de min toets om de andere speler te selecteren of druk op Thuisploeg of Bezoekers en druk enter of klik nogmaals op de wedstrijdknop. Resetten van een wedstrijd Klik met de rechtermuisknop op de punten van de thuisspeler. Correctie van gemaakte punten voordat de beurt voorbij is Met de presenter : Druk om een punt af te trekken, druk om een punt bij te tellen. Op het numeriek toetsenbord: Druk om een punt af te trekken, druk + om een punt bij te tellen.

3 Correctie van laatst ingegeven caramboles Op het draadloze toetsenbord Een foutieve ingave kan gecorrigeerd worden door op de / toets te drukken. Het programma gaat nu 1 beurt terug en het aantal gemaakte caramboles getoond zoals oorspronkelijk ingegeven. Het ingavevensterje word rood gekleurd. Correcties kunnen enkel gedaan worden met de + of - toetsen of pijltjestoetsen omhoog omlaag of") de pijltjestoetsen links rechts!") Indien de partij beëindigd is kan door 0 en de / toets samen in te drukken het laatst aantal gemaakte caramboles nog aangepast worden. Op de presenter Druk de onderste knop, het programma gaat nu 1 beurt terug en het aantal gemaakte caramboles getoond zoals oorspronkelijk ingegeven. Het ingavevensterje word rood gekleurd. Corrigeer de gemaakte punten met de knoppen of Correctie van de ingegeven caramboles van twee beurten voorheen Dit kan enkel op de computer zelf of op het draadloze toetsenbord. Druk de / toets in. Het scorebord gaat 1 beurt terug. Druk de 0 en de / toets samen in. Het scorebord gaat nogmaals een beurt terug. Corrigeer het aantal gemaakte caramboles en voer deze in. Het aantal gemaakte caramboles van de andere speler wordt in geel getoond. Voer deze in (of corrigeer deze en voer ze in). Overzicht van de partij Het overzicht van de partij kan vanuit het scorebord geopend worden door te drukken op de NumLock of Insert toets. Het overzicht kan geopend worden tijdens het corrigeren maar de nog te corrigeren gegevens worden niet getoond. Om het overzicht te sluiten druk eender welke toets. Wedstrijdblad Het wedstrijdblad kan enkel geopend worden nadat alle partijen beëindigd zijn. Klik op de knop Wedstrijdblad. De pagina met de uitslagen opent. Klik op de knop Samenvattingsblad. De pagina met het samenvattingsblad opent en zowel het uitslagenblad en het samenvattingsblad worden opgeslagen in de map ADL-uitslagen. Het wedstrijdblad kan opgeslagen worden (op stick vb), afgedrukt of per verstuurd worden. Forfait van 1 of meerdere spelers Klik op de wedstrijdknop waarvan een speler forfait gegeven heeft. De knop kleurt geel. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop. Een dialoogvenster opent met de vraag of de betreffende wedstrijd een forfait heeft. Klik Ja om te bevestigen (nee om terug te gaan). De wedstrijdknop kleurt groen en krijgt de tekst Forfait. Deze wedstrijd wordt als gespeeld beschouwd. In de uitslag en samenvattingsblad blijven alle velden die het resultaat van de betreffende speler beïnvloeden leeg. De uitslagen dienen afgedrukt te worden en op de voorziene ruimte moet de naam van de speler(s) en eventuele rede van de forfait vermeld worden.

4 Forfait ongedaan maken Een forfait kan hersteld worden door met de rechtermuisknop op de wedstrijdknop te klikken. Versturen van de getekende uitslag van een wedstrijd met een forfait van 1 of meerdere spelers Sluit het scorebord af. Laat de afgedrukte uitslag en samenvattingsblad tekenen. De afgetekende uitslag en samenvattingsblad moet nu ingescand en verstuurd worden. Klik in het Windows menu Alle apps Scorebord ADL op Scannen en versturen. Leg het uitslagenformulier in de scanner en klik bij het venster Uitslagen (er zijn twee uitslagenvensters beschikbaar voor het geval er meer dan 50 beurten zijn) en klik op de knop Scan. Het beeld kan na het inscannen nog gedraaid worden. Leg het samenvattingsblad in de scanner en herhaal het vorige bij het venster Samenvattingsblad. Vul de naam van de ploeg en kapitein in en klik op de knop versturen. De instellingen voor het verzenden van de gescande uitslag worden gelezen uit de uitstellingen van het scorebord. Om de instellingen te controleren of aan te passen druk CTRL-E. Afdrukken van de uitslagen en wedstrijdblad De uitslagen en het samenvattingsblad worden afgedrukt op de standaard printer. Om af te drukken op een ander printer en of met andere instellingen af te drukken druk CTRL-P. Afdrukken anuleren Bij het afdrukken verandert de tekst op de afdrukknop van Uitslag afdrukken naar Bezig met afdrukken Afdrukken anuleren en wordt de knop geel gekleurd. Klik nogmaal op deze knop om het afdrukken te anuleren. Instellen van adressen Open voor het allereerste gebruik de instellingen via het Windows menu Scorebord ADL instellingen of klik in het samenvattingsblad op ' configuratie aanpassen' en pas de gegevens aan of voer nieuwe adressen in. Gebruik als afzender enkel een adres dat bij een internet provider geregistreerd is (geen hotmail of gmail adres). Controle van de SMTP-server zoekt de opgegeven server en zegt 'gevonden' als die bestaat. Deze kan echter geweigerd worden door de provider. Vul daarom altijd de SMTP-server van de provider in. Aangeraden is deze gegevens aan te passen voor het eerste gebruik omdat alle wedstrijden moeten gespeeld zijn voordat het samenvattingsblad kan geopend worden. Een copy van de uitslag wordt verstuurd naar het adres van de afzender en hoeft dus niet ingevuld worden bij de daaronder staande lijst. Indien de wedstrijd reeds verstuurd is kan deze een tweede keer verstuurd worden, de tekst van deze mail vermeldt dan dat het een verbeterde uitslag is. Versturen van de uitslag Klik op de knop Uitslag versturen Zodra de uitslag effectief verstuurd is verandert de knoptekst in Uitslag verstuurd en wordt de knop geel gekleurd. In geval de uitslag niet kan verstuurd worden wordt er een foutbericht getoond. Uitslag later (thuis) versturen Indien geen netwerk voorhanden kan de uitslag op een later tijdstop verstuurd worden. Klik hiervoor op de knop Uitslag later versturen. De knoptekst verandert in Uitslag kan later worden verstuurd en de kleur word oranjerood. De datum blijft nu onveranderd tot de uitslag effectief verstuurd is maar kan nog wel manueel aangepast worden. Door nogmaals op deze knop te klikken worden de instellingen ongedaan gemaakt.

5 Opslaan van de uitslag Bij het klikken op deze knop zal het programma controleren of er een USB-Stick aangesloten is. Is een USB-Stick aangesloten wordt deze geopend. De map waarin het scorebord alle informatie bijhoudt kan niet gebruikt worden om een bestand op te slaan. Aanpassen van de datum De datum wordt automatisch ingevuld bij het opstarten van het programma. Indien gewenst kan de datum handmatig aangepast worden. Enkel de datum is voldoende, de dag past zichzelf aan zodra de muis verplaatst wordt of op een ander veld geklikt wordt. De huidige datum wordt ingevuld als het gehele datumveld gewist is. Indien een fout in het datumveld niet automatisch kan gecorrigeerd worden kleurt het gehele datumveld rood. Tussen 24 uur en 6 uur in de morgen wordt als huidige datum de datum van de dag ervoor genomen. Opslaan van onvolledig ingevulde beginpagina Druk CTRL-O om een onvolledig ingevulde beginpagina op te slaan. Afsluiten van het programma Om te voorkomen dat het programma per ongeluk tijdens een wedstrijd wordt uitgeschakeld kan dit enkel vanuit de beginpagina. Het programma afsluiten kan op 2 manieren. 1) Druk CTRL-E (het programma sluit onmiddellijk). 2) Druk op de ESC knop (links bovenaan). In de rechterbovenhoek verschijnt nu het rode afsluitvenstertje met de X Klik op de X Bij het afsluiten of vastlopen van de computer gaan geen gegevens verloren. Ook na het terug openen van het programma kan de laatste beurt nog steeds gecorrigeerd worden. Partijen met meer dan 100 beurten Als een partij meer dan 100 beurten duurt worden de beurten in het wedstrijdblad en samenvattingsblad na 100 allemaal in de laatste beurt verzameld en zodoende wordt de partij terug gebracht naar 100 beurten. Het scorebord zelf blijft de beurten na 100 normaal weergeven, enkel de hoogste serie wordt na beurt 100 niet meer bijgewerkt. Behalve de hoogste serie gebeurd de aanpassing dus enkel op het wedstrijdblad en samenvattingsblad. Vermits dit van geen invloed is op het aantal toegekende punten is de ADL wedstrijdleiding hiermee akkoord gegaan. Opslag van gegevens Alle uitslagen worden automatisch opgeslagen in de map ADL-uitslagen. Indien een schijf opgedeeld is in meerdere partities of een tweede schijf is beschikbaar en de volumenaam van de schijf is anders dan Recovery, worden alle gegevens opgeslagen op de D: schijf. In het andere geval worden de gegevens opgeslagen op de C: schijf. De beeldbestanden krijgen een naam die begint met de datum van de wedstrijd gevolgd door de namen van de ploegen. Deze beeldbestanden kunnen enkel handmatig worden gewist. De totaal benodigde ruimte per opgeslagen partij is minder dan 300 Kb

Scorebord voor ADL Openen van Help Commando s met toetsencombinaties Ophalen van gegevens nadat het programma afgesloten werd

Scorebord voor ADL Openen van Help Commando s met toetsencombinaties Ophalen van gegevens nadat het programma afgesloten werd Scorebord voor ADL Openen van Help F1 toets (op de bovenste rij knoppen) opent de help vanuit iedere pagina. Door de help scrollen kan met de muis en pijtjestoetsen. Het versienummer van de software staat

Nadere informatie

Scorebord voor ADL versie 5.5 met backup

Scorebord voor ADL versie 5.5 met backup Openen van Help Scorebord voor ADL versie 5.5 met backup F1 toets (op de bovenste rij knoppen) opent de help vanuit iedere pagina. Door de help scrollen kan met de muis en pijtjestoetsen. Het versienummer

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Avena Biljart. Programma voor KNBB Biljartkampioenschappen

Avena Biljart. Programma voor KNBB Biljartkampioenschappen Avena Biljart Programma voor KNBB Biljartkampioenschappen Nico Stoffels en Ad Bijvelds Versie 1.0f, 6-12-2000 Avena Biljart 2 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De werking in grote lijnen...

Nadere informatie

VBBL biljart programma SCOREBORD

VBBL biljart programma SCOREBORD VBBL biljart programma SCOREBORD INSTALLATIE (een nieuwe steeds aanvragen! je moet een erkenning krijgen) (een bestaande installatie kan je zomaar vernieuwen) Op de website van de VBBL onder de rubriek

Nadere informatie

Handleiding Biljart scorebord v2

Handleiding Biljart scorebord v2 Handleiding Biljart scorebord v2 Inhoudsopgave 1. Inhoud pakket 2 2. Scorebord aansluiten 2 3. Voor de 1 e keer opstarten.2 4. Afstandsbediening. 3 5. Scorebord. 4 5.1. Bediening.. 4 6. Hoofdmenu. 5 6.1.

Nadere informatie

Handleiding Biljart scorebord

Handleiding Biljart scorebord Handleiding Biljart scorebord Inhoudsopgave 1. Inhoud pakket 2 2. Scorebord aansluiten 2 3. Voor de 1 e keer opstarten.2 4. Afstandsbediening. 3 5. Scorebord. 4 5.1. Bediening.. 4 6. Hoofdmenu. 5 6.1.

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer

Handleiding Pétanque Competitie Beheer Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 2.2) Augustus 2017 2 Algemeen De applicatie Pétanque Competitie Beheer is ontworpen voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Aanwijzingen voor het gebruik van het scorebordprogramma.

Aanwijzingen voor het gebruik van het scorebordprogramma. Aanwijzingen voor het gebruik van het scorebordprogramma. Scorebord Multi Color MLBB Inzetbaar bij externe wedstrijden. Benodigdheden: Computer met: Windows 95 / 98/ XP Access 2000 of 2003 NL Versie Toetsenbord

Nadere informatie

Uitleg voor deze scherm is op pagina 7, In eerste instantie gaat men deze venster sluiten

Uitleg voor deze scherm is op pagina 7, In eerste instantie gaat men deze venster sluiten HET SCOREBORD Pagina 1 Starten met het programma: Scorebord Er verschijnt een venster Vandaag hier te spelen Bij een eerste gebruik van het scorebord, moeten de instellingen juist aangepast worden!!!!

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: WORD kan ook worden opgestart via menu Start,

Nadere informatie

Handleiding Klaverjas Toernooi Beheer. (versie 2.1) April

Handleiding Klaverjas Toernooi Beheer. (versie 2.1) April Handleiding Klaverjas Toernooi Beheer (versie 2.1) April 2015 2014 2 Inleiding De eerste versie van het programma dateert uit 2012. Uitgangspunt bij het maken was dat het programma behalve functioneel

Nadere informatie

Ashampoo Rescue Disc

Ashampoo Rescue Disc 1 Ashampoo Rescue Disc Met de software kunt u een Rescue (Herstel) CD, DVD of USB-stick maken. Het rescue systeem (redding systeem) is voor twee typen situaties bedoeld: 1. Om een back-up naar uw primaire

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten, verkennen en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: Opstarten Word 2013 bij Windows

Nadere informatie

Handleiding Biljartcomputer

Handleiding Biljartcomputer Handleiding Biljartcomputer Inhoudsopgave Blz. 1. Aansluitschema 2 2. Verkorte handleiding scorebord: 3 2.1. Opstarten van het systeem 2.2. Service menu 2.3. Afstandsbediening 2.4. Menu 2.5. Tijdens een

Nadere informatie

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende: Mappen en bestanden 1 Mappen en bestanden Een bestand is een verzamelnaam voor teksten, tekeningen of programma s. Alles wat op de vaste schijf van uw computer staat, is een bestand. Op een vaste schijf

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze gids wordt uitgelegd hoe u de functies Verzenden naar e-mail en Opslaan in gedeelde map kunt instellen met behulp van de Instel-tool Zendfunctie en hoe u kunt controleren

Nadere informatie

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de e-mail. Dit is in de meeste

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

Handleiding gebruik Scorebord-app

Handleiding gebruik Scorebord-app Handleiding gebruik Scorebord-app 1. Scorebord-app Op de door Mediamens geleverde Android Sticks is de Scorebord-app al geïnstalleerd. Om de Android stick aan te sluiten, volgt u de volgende stappen: 1.

Nadere informatie

Scheidsrechter en aantekenaar?

Scheidsrechter en aantekenaar? Scheidsrechter en aantekenaar? Het systeem gaat uit van een Excel sjabloon met macro s. Dat houdt in dat telkens vertrokken wordt vanuit een leeg bestand. Als je een tweede scherm verbindt met de PC of

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2007, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2007, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten WORD kan worden opgestart via menu Start, Alle Programma s, Microsoft Office, Microsoft Office WORD 2007. Soms staat er op het bureaublad een snelkoppeling naar

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit:

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: Les 7 De app E-mail (de app heet nu Mail) Pagina 208-210 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: 3 Typ uw eigen e-mailadres in het vak achter (niet: onder) Aan. De

Nadere informatie

Handleiding Biljart Scorebord

Handleiding Biljart Scorebord Handleiding Biljart Scorebord versie v0.9 (20 augustus 2010) BGSoft-IT 2010-2011 www.biljart-score.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Hoofdmenu... 5 NIDM... 6 BWM Matchbiljart... 6 Beker van België... 6

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Album samenstellen met behulp van de Hema album software.

Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Kies de Hema webside www.hema.nl Plaats de muisaanwijzer op foto en klik op Fotoalbums. Klik op download de software (geschikt voor Windows) Vul

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met de King Outlook-koppeling wilt gaan werken.

Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met de King Outlook-koppeling wilt gaan werken. INSTALLATIE VAN KING 5.47 OUTLOOK-KOPPELING Dit document beschrijft de installatie van de King Outlook-koppeling. De Outlook-koppeling moet geïnstalleerd worden op elke computer waarop u deze koppeling

Nadere informatie

Hoe maak je een facebook header in Lightroom.

Hoe maak je een facebook header in Lightroom. Hoe maak je een facebook header in Lightroom. Werkt met Adobe Lightroom versie 4, 5 en CC. Zie je bij vrienden mooie persoonlijke, jaargetijde gebonden headers boven hun facebook pagina? Zoek je een bepaald

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR AFNAME VAN DE SON-R 2½ - 7 OP DE COMPUTER Een toepassing voor kinderen met een lichamelijke handicap

HANDLEIDING VOOR AFNAME VAN DE SON-R 2½ - 7 OP DE COMPUTER Een toepassing voor kinderen met een lichamelijke handicap HANDLEIDING VOOR AFNAME VAN DE SON-R 2½ - 7 OP DE COMPUTER Een toepassing voor kinderen met een lichamelijke handicap Marijke Dijkstra Rijksuniversiteit Groningen, maart 2006 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Bij het opstarten van het programma zie je

Bij het opstarten van het programma zie je OnTip Hussel is een php programma van Erik Hendrikx voor het bijhouden van de scores van Hussels en Voorgelote partijen. Een Hussel is een spelvorm waarbij je per ronde loot voor je medespeler(s) en tegenstander(s).

Nadere informatie

Handleiding voor de installatie van Robobridge

Handleiding voor de installatie van Robobridge Handleiding voor de installatie van Robobridge Dit is de weg die ik gevolg heb. Mijn computer draait op het besturingssysteem Windows XP(32bits). Bij andere systemen kunnen kleine verschillen voorkomen.

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken.

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. POWERPOINT WAT IS POWERPOINT Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. WAAROM POWERPOINT Het wordt gebruikt om mensen te informeren en animeren door middel van

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Wedstrijdformulier 1

Handleiding Digitaal Wedstrijdformulier 1 Enkel aangemelde gebruikers kunnen een digitaal wedstrijdformulier openen waarbij een team van hun club betrokken is (later enkel de thuisclub). Aanmelden dien je te doen op onze website rechtsboven in

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Exporteren naar PDF. 9 maart WISA helpdesk

Exporteren naar PDF. 9 maart WISA helpdesk Exporteren naar PDF 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar PDF 2 1.1 Formulieren in afdrukvoorbeeld exporteren naar PDF............ 3 1.2 Formulieren rechtstreeks exporteren naar PDF................

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Knippen en Plakken. Het verschil tussen knippen en kopiëren.

Knippen en Plakken. Het verschil tussen knippen en kopiëren. Knippen en Plakken. Knippen en plakken kunt u doen met zo ongeveer alles in de computer; van woorden, letters en zinnen binnen een tekstdocument tot foto s, bestanden en mappen op de harde schijf. Bij

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Aanwijzingen voor het gebruik van het scorebordprogramma Scorebord Data Plus

Aanwijzingen voor het gebruik van het scorebordprogramma Scorebord Data Plus Aanwijzingen voor het gebruik van het scorebordprogramma Scorebord Data Plus Kenmerken: Scorebord en Database in een module. Uitgebreide scherminformatie tijdens de wedstrijd. De meest relevante wedstrijdgegevens

Nadere informatie

Plagiocephalometrie (PCM)

Plagiocephalometrie (PCM) Plagiocephalometrie (PCM) Inhoud Inleiding... 1 PCM-meting in FysioRoadmap... 2 Voorbereiding... 2 De meting activeren... 2 Vanuit een zorgplan... 2 Vanuit de anamnesekaart... 3 Vanuit een bezoek... 4

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand:

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand: Van Windows Live Mail ( WLM ) overstappen naar Thunderbird: Om gegevens vanuit WLM te gebruiken maak je eerst een z.g.n. CSV bestand aan. Dat is het adressenbestand. Een csv-bestand is een tabel waarin

Nadere informatie

Handleiding Beweegbare Bodem Manager

Handleiding Beweegbare Bodem Manager Handleiding Beweegbare Bodem Manager Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inloggen... 3 Reset noodstop... 4 Cilinder naam veranderen... 5 Menu knop... 6 Inloggen OPGELET! Lees het document aandachtig voordat

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

draaimolen programmeren PC

draaimolen programmeren PC Roboc@r draaimolen programmeren PC Draaimolen inleiding tot het programmeren Een draaimolen kom je in verschillende uitvoeringen tegen op dorpsfeesten en in pretparken. De eerste door een motor aangedreven

Nadere informatie

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding Fujifilm Krafter Foto Luuk Schudde Basis handleiding Pagina 1 Basisbeginselen In deze handleiding zullen we de basis van het programma Krafter behandelen. We gaan ervan uit dat je het programma al op de

Nadere informatie

Siemens Industry Mall. Handleiding. Winkelwagenbeheer

Siemens Industry Mall. Handleiding. Winkelwagenbeheer Siemens Industry Mall Handleiding Winkelwagenbeheer Page: 1 of 22 Inhoudstafel 1 VOORWOORD...3 2 CREATIE VAN WINKELWAGENS...4 2.1 Opladen van een bestaande winkelwagen uit de Mall... 4 2.2 Selectie van

Nadere informatie

Tips Programma WEDSTRIJDEN

Tips Programma WEDSTRIJDEN ~ 1 ~ Tips Programma WEDSTRIJDEN SYSTEEMVEREISTEN... 2 MAP IMPORT/EXPORT... 2 THUISCLUB INSTELLEN... 2 GEGEVENS IMPORTEREN UIT COMPETITIE VTTL... 2 GEEN INTERNETVERBINDING IN DE ZAAL BESTAND EXPORT.TTR...

Nadere informatie

23. Standaardbrieven (MailMerge)

23. Standaardbrieven (MailMerge) 23. Standaardbrieven (MailMerge) In deze module leert u: 1. Wat een standaardbrief is. 2. Hoe u een standaardbrief maakt. 3. Hoe u een adressenbestand kunt koppelen aan een standaardbrief. 4. Hoe u een

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

FlexSCAN Handleiding. Dicon development center PO Box 646 2003 RP Haarlem 023-5434243 Internet E-Mail: support@dicon.nl Website: http://www.dicon.

FlexSCAN Handleiding. Dicon development center PO Box 646 2003 RP Haarlem 023-5434243 Internet E-Mail: support@dicon.nl Website: http://www.dicon. FlexSCAN Handleiding Copyright Copyright 2007 Dicon development center BV. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerde gegevensbestand,

Nadere informatie

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Scannen Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige scantaken op pagina 4-2 Het scannerstuurprogramma installeren op pagina 4-4 Scanopties aanpassen op pagina 4-5 Afbeeldingen ophalen op pagina 4-11 Bestanden en scanopties

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Document Manager Document Manager Dit Document beschrijft de werking van de Document manager en wat de mogelijkheden

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken offfice_libreoffice_tekstdocument_gebruiken/05-03-15/pag 1/6 Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken vooral Als een tekstdocument ook zal worden gebruikt op een computer zonder LibreOffice dan kan dit

Nadere informatie

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie Onder de link NWC downloaden staat een programma nwcsetup.exe. Dit programma moet geinstalleerd worden op de eigen computer. Ga hiervoor

Nadere informatie

Inhoud van dit document

Inhoud van dit document Handleiding OVM Menu versie 1.0.0 (definitief) november 2012 Inhoud van dit document 1 INLEIDING... 2 2 MENU... 3 3 GEBRUIKERSBEHEER... 4 3.1 SORTEREN EN FILTEREN... 5 3.2 'UITGESTELD' BEHEER... 5 3.3

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Digitaal wedstrijdformulier

Digitaal wedstrijdformulier Digitaal wedstrijdformulier Agenda - Digitaal wedstrijdformulier voor welke reeksen? - Voorbereidend werk - Opstart wedstrijd - Wedstrijd afsluiten - Verslag na de wedstrijd Digitaal wedstrijdformulier

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGISTRATIE

WEDSTRIJDREGISTRATIE IN T KORT In dit document wordt het gebruik van het systeem voor online wedstrijdregistratie toegelicht. HANDLEIDING ONLINE Maarten Alles WEDSTRIJDREGISTRATIE Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Handleiding

Nadere informatie

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken.

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Instructiehandleiding FM module versie 1.1 Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Wat doen we

Nadere informatie

HANDLEIDING. RV SoftDev. RV Gastoudersysteem Dit document beschrijft de gebruikswijze van RV Gastoudersysteem. Roy Verdonk royverdonk@gmail.

HANDLEIDING. RV SoftDev. RV Gastoudersysteem Dit document beschrijft de gebruikswijze van RV Gastoudersysteem. Roy Verdonk royverdonk@gmail. HANDLEIDING RV SoftDev RV Gastoudersysteem Dit document beschrijft de gebruikswijze van RV Gastoudersysteem Roy Verdonk royverdonk@gmail.com Inhoud Installatie Microsoft Access Runtime... 2 Voorwoord...

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Het downloaden, de installatie

Het downloaden, de installatie Het downloaden, de installatie en de activatie! WAARSCHUWING!! U dient de SAA-Animaties direct te installeren op de computer die u ervoor wilt gebruiken. De animaties zijn daarna slechts met veel moeite

Nadere informatie

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software 811.1 Gebruiksaanwijzing WTW PC-software Inhoudsopgave 1 FUNCTIONELE SPECIFICATIES........................................................................... 1 2 INSTALLATIE.............................................................................................

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Introductie 1 Libre 2 Pentatlon 3 Registreren 4 Problemen 5

Introductie 1 Libre 2 Pentatlon 3 Registreren 4 Problemen 5 Introductie 1 Libre 2 Pentatlon 3 Registreren 4 Problemen 5 Introductie EZitCarom is een virtueel scorebord voor het biljartspel. EZitCarom is ideaal voor zowel particulieren als biljartverenigingen. Voor

Nadere informatie

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken.

Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Instructiehandleiding FM module versie 1.6 Deze instructie is bedoeld om na een volledige installatie aan de slag te gaan. U vindt in deze handeling dus niets over installatie vraagstukken. Wat doen we

Nadere informatie

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software

Digi Dossier - Aanmaken en koppelen scans concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd op welke wijze: - het digitale dossier te benaderen is; - het digitale dosier is ingedeeld; - hoe gescande bescheiden gekoppeld kunnen worden aan een - persoon - object

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Werken op afstand via internet

Werken op afstand via internet HOOFDSTUK 12 Werken op afstand via internet In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat er nodig is om op afstand met de ROS artikel database te kunnen werken. Alle benodigde programma s kunnen worden gedownload

Nadere informatie

Dauwland Kompas Venstertoelichting

Dauwland Kompas Venstertoelichting Dauwland Kompas Venstertoelichting Dossiervenster Kompas start met het Dossiervenster geopend. Ga met de muis over de icoontjes en de tooltips geven aan welke functie het icoontje heeft. Achter de namen

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION 1 / 24 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

Inhoudsopgave van deze FAQ

Inhoudsopgave van deze FAQ Inhoudsopgave van deze FAQ Vraag 1:...2 Ik kan mijn registratie codes niet invoeren...2 Het programma start niet meer op...2 Ik krijg en melding bij het opstarten: U heeft de applicatie langer dan 42 dagen

Nadere informatie