Inleiding door de voorzitter. Samen naar een veiliger sport- en leef klimaat. 20 oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding door de voorzitter. Samen naar een veiliger sport- en leef klimaat. 20 oktober 2013"

Transcriptie

1 20 oktober 2013 Inleiding door de voorzitter Sinds de laatste bijeenkomst met de sportverenigingen is er op sportgebied weer veel gebeurd in Heiloo. Zo hebben Double Stars en Terriërs inmiddels hun prachtige nieuwe velden in gebruik genomen en heeft AV Trias kortgeleden haar gerenoveerde atletiekbaan geopend. Verder hebben de Boscrossers een succesvol NK georganiseerd en zijn er tal van bijzondere sportprestaties geleverd waaronder de promotie van het eerst team van de Foresters naar de eerste klasse. Als SportRaad hebben we ook niet stil gezeten, maar we beseffen dat lang niet in alle gevallen zichtbaar is geweest waar we ons mee bezig hebben gehouden. Via deze nieuwsbrief willen we u in ieder geval informeren over een aantal zaken dat speelt of heeft gespeeld. Dit najaar zullen we tijdens een bijeenkomst verder uit de doeken doen wat er speelt en wat de plannen zijn voor 2014, een cruciaal jaar voor de sport in Heiloo! We hopen u natuurlijk te treffen tijdens deze bijeenkomst, maar mocht u voor die tijd al vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet contact op te nemen! Frans Endel Samen naar een veiliger sport- en leef klimaat Theatervoorstelling voor sportverenigingen in Heiloo Wat zeg je als coach vlak voor een spannende wedstrijd tegen je sporters? Wat doe je als trainer als de training voor geen meter loopt? En hoe ga je als bestuurder om met lastige ouders? Vragen waar we allemaal wel eens tegenaan lopen. De SportRaad vraagt graag aandacht voor een veilig sportklimaat en is dan ook blij de theatervoorstelling Wel winnen, hè! naar Heiloo te hebben kunnen halen. Het is een inspirerende show voor alle vrijwilligers bij sportclubs in Heiloo. Donderdag 28 november 2013 Theater De Beun te Heiloo tot uur (zonder pauze) Inloop vanaf uur Ben jij trainer, coach, begeleider, bestuurslid of scheidsrechter? Dan is deze voorstelling over het versterken van de vereniging en het begeleiden van (jeugdige) sporters echt iets voor jou. Hoe kun je met elkaar een cultuur neerzetten waarin prestaties verbeteren, sportiviteit toeneemt, meer pubers lid blijven en het aantal vrijwilligers groeit? Deze leuke show mag je zeker niet missen!

2 oktober / 5 Het verhaal dat deze avond wordt gebracht is gestoeld op praktijkervaringen van topcoaches en onderbouwd met jarenlang wetenschappelijk onderzoek. In de voorstelling spelen o.a. Bas Grevelink(Comedy Train / musical Joseph) en Ewald van Kouwen (aanvoerder van de beweging Positief Coachen). Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten in de foyer. De sportbonden organiseren deze theatervoorstelling in samenwerking met de SportRaad en de gemeente Heiloo. Het ministerie van VWS, de sportbonden en NOC*NSF maken het mogelijk de show met een grote korting aan te bieden. Zo kost een kaartje slechts 5 (normale prijs 20). Ook gemeente Heiloo onderschrijft het belang en is eventueel bereid, na een voorstel van de SportRaad, de resterende entreekosten voor de sportverenigingen in Heiloo geheel of gedeeltelijk te vergoeden. Een positief advies is inmiddels uitgebracht aan het college, dat op 29 oktober hierover zal beslissen. Kortom: een fantastische mogelijkheid om binnen de sportvereniging deze voorstelling heel laagdrempelig (dichtbij en gratis of vrijwel gratis ) aan uw vrijwilligers aan te bieden! Noteer 28 november vast in uw agenda en zet dit zo breed mogelijk uit binnen uw vereniging. Binnenkort wordt u verder geïnformeerd over hoe u de kaarten kunt bestellen. Sporthal het Vennewater Dit voorjaar hebben de sportverenigingen die gebruikmaken van sporthal het Vennewater opnieuw de koppen bij elkaar gestoken. Aanleiding waren de zorgen over het rooster voor seizoen en over beheer en continuïteit van de Sporthal. Rooster Evenals vorig jaar hebben de verenigingen besloten zelf het rooster voor het nieuwe seizoen op te stellen. Alleen op deze manier bleek een goede onderlinge afstemming en daarmee optimale bezetting van de sporthal gegarandeerd. Naast de Sportraad heeft Frank Knegt namens Flashing Heiloo hier een belangrijke rol in gespeeld. Met alle betrokken verenigingen en bonden is gesproken. In goed onderling overleg is uiteindelijk een rooster opgesteld waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden en waarmee bovendien de bezettingsgraad opnieuw toeneemt. Het rooster is inmiddels overgedragen aan de beheerders die namens de Gemeente Heiloo verantwoordelijk zijn voor de verhuur. Beheer en exploitatie Ontwikkelingen op gebied van Accommodatiebeleid, maar ook ontevredenheid over het huidige beheer van sporthal het Vennewater waren voor de gebruikers van de sporthal aanleiding om de gemeente vragen te stellen over de exploitatie van de sporthal.

3 oktober / 5 LAATSTE NIEUWS Deze week is bekend geworden dat de gemeente concrete stappen onderneemt die al op korte termijn kunnen leiden tot verzelfstandiging van Sporthal het Vennewater. Beheer en exploitatie van sporthal het Vennewater is namelijk betrokken in de marktconsultatie die bureau Drijver en Partners in opdracht van de gemeente uitvoert voor zwembad het Baafje. In een gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente en bureau Drijver heeft de Sportraad afgelopen donderdag de belangen van de gebruikers van de Sporthal ingebracht. Afgesproken is dat de Sportraad in het traject wordt betrokken om zo de belangen van de sportverenigingen te dienen. De sportverenigingen die gebruik maken van de sporthal het Vennewater zullen binnenkort een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst op 6 november. Tijdens deze bijeenkomst zullen de ontwikkelingen nader worden toegelicht en besproken. Sportgala 2013 De voorbereidingen voor het houden van het sportgala 2013 zijn al weer in volle gang. U heeft daarover enige tijd geleden al bericht mogen ontvangen. Het gala zal naar verwachting op zaterdag 25 januari 2014 worden gehouden. Belangrijk punt is op dit moment het werven van fondsen die de organisatie mogelijk moeten maken. Als u ideeën heeft of ons kunt verrassen met sponsoren die kunnen helpen het financiële gat te dichten, dan houden we ons graag aanbevolen. Aan u als vereniging ook alvast de oproep na te denken over de voordrachten. Zonder aangemelde kandidaten namelijk geen genomineerden, laat staan winnaars! Goed beeldmateriaal (foto/film) kan helpen om ook uw kandidaten straks goed naar voren te brengen. Over de exacte procedure van aanmelden wordt u binnenkort op de hoogte gesteld. Buurtsportcoach Op 24 september is na een inspraakronde (o.a. SWJJH, SWH en de SportRaad) het rapport Haalbaarheidsonderzoek Buurtsportcoaches Heiloo aangeboden aan het college van B&W. Het college heeft besloten in te stemmen met de verdere implementatie van de regeling buurtsportcoaches, zodat 3,2 fte buurtsportcoaches kunnen worden aangesteld. Wel is als voorwaarde gesteld dat de aan te stellen buurtsportcoach op een tijdelijke basis wordt benoemd. Het haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door bureau Ne9en in opdracht van de gemeente Heiloo, werd toegespitst op de inhoudelijke en financiële haalbaarheid om 3,2 Fte buurtsportcoach te realiseren, waarbij de volgende vragen beantwoord moesten worden: Sluit de regeling aan bij de doelstellingen van het gemeentelijk beleid Zijn er lokale partners om samen mee te werken

4 oktober / 5 Welke opties zijn er voor het werkgeverschap Het functieprofiel van de buurtsportcoach op hoofdlijnen Het financiële traject (verwachte kosten 3,2 Fte, beschikbaar budget, co-financiering door gemeente en/of andere partijen) Hoe structureel kan de buurtsportcoach worden ingezet Nu het besluit is genomen, wordt het implementatietraject uitgewerkt. Hierin komen zaken aan de orde als de doelstellingen, het functieprofiel en takenpakket, het werkgeverschap, het aansturingsmodel, werving en selectie en de wijze van evaluatie. De SportRaad heeft aangeven betrokken te willen zijn bij het functieprofiel en takkenpakket alsmede de invulling van het werkgeverschap. Gebruik Gymzaal PCC- Heiloo Het PPC-Heiloo gaat op de schop zoals u misschien weet en hoopt volgend schooljaar te kunnen starten in een geheel nieuw gebouw. Op dit moment is de bestaande gymzaal nog in gebruik en kan in de avonduren nog worden gehuurd, ook door sportverenigingen. Als u geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen met dhr. H. Jansen. Adres secretariaat: e.moerkerken@pcc.nu of te bereiken onder telefoonnummer Sport@School In september zijn we weer gestart met Sport@School. Alle basisscholen van Heiloo krijgen tijdens de gym-uren weer sportlessen aangeboden. Nieuw dit seizoen is de deelname van Het Kleurenorkest, een bijzondere school uit Limmen, waar ook veel kinderen uit Heiloo naar toe gaan. In september zijn we gestart met de sporten badminton, basketbal, hockey en veldvoetbal. Na de herfstvakantie komen daar zaalvoetbal, volleybal en judo bij. Uiteraard hopen we dat meer verenigingen zich aansluiten bij Sport@School, zodat het sportaanbod verder kan worden uitgebreid. Om dat mogelijk te maken bereiden we een wijziging van de Sportimpulsaanvraag voor. Naast de organisatie van de sportlessen zijn we bezig met het vervolgonderzoek naar de sportparticipatie onder b.o. leerlingen. Bij de nulmeting vorig jaar gaf 87% van de kinderen aan dat ze aan sport deden, 81% was lid van een sportvereniging. Een nieuwe meting zal uitwijzen hoe deze cijfers nu liggen. Aangezien de subsidie van Sportimpuls volgend jaar stopt, moet een vorm worden gevonden om Sport@School zonder deze subsidie voort te zetten. Daarbij wordt voor de coördinatie gekeken naar de mogelijkheid deze onder te brengen bij de aan te stellen buurtsportcoaches.

5 oktober / 5 In het kader van Sport@School is op 2 oktober ook een sportdag georganiseerd voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Heiloo. De organisatie was in handen van een aantal stagiaires van het NOVA College CIOS Haarlem onder auspiciën van Sportraad. Ruim 600 leerlingen hebben deelgenomen aan de sportdagen die werden georganiseerd op de accommodaties van Double Stars en Foresters. Het is de bedoeling dat volgend jaar mei door dezelfde stagiaires voor de groepen 3-4 en 5-6 opnieuw sportdagen georganiseerd zullen worden. Vereniging SportRaad Heiloo Sinds kort is de Sportraad Heiloo officieel een vereniging. Inmiddels hebben 12 sportverenigingen, met gezamenlijk tegen de leden, zich bij de SportRaad aangemeld als lid. Verschillende andere sportverenigingen hebben toegezegd zich te willen aanmelden, maar hebben het aanmeldingsformulier nog niet ingeleverd. Deze verenigingen worden opgeroepen het aanmeldformulier z.s.m. in te leveren. Overige verenigingen verwijzen wij graag naar onze website waar o.a. het aanmeldingsformulier is te vinden. Sportbijlage Uitkijkpost Begin dit jaar is het idee ontstaan een sportbijlage uit te brengen bij de Uitkijkpost. Gedachte was om sportverenigingen 2 keer per jaar de gelegenheid te geven zich te presenteren: in het voorjaar en bij aanvang van het nieuwe sportseizoen in augustus. Juist op deze momenten is het goed om een overzicht te geven van de sportverenigingen en hun mogelijkheden voor Heiloo. De kosten van de sportbijlage moesten worden gedragen door adverteerders die zich zo op sportminded Heiloo konden richten. Uit een eerste interessepeiling werd de SportRaad al snel duidelijk dat er voldoende animo was onder de sportverenigingen. De Uitkijkpost heeft vervolgens de geïnteresseerde verenigingen benaderd in verband met de redactionele invulling en eventuele adverteerders met een link naar de vereniging. Dat laatste is lastig gebleken. Slechts een beperkt aantal adverteerders had interesse of mogelijkheid om bij te dragen aan de sportbijlage. Om deze reden moest worden besloten om deze eerste keer geen aparte sportbijlage uit te brengen, maar het te beperken tot een aantal speciale sportpagina s. Als SportRaad zijn we desondanks tevreden met dit eerste resultaat. Veel verenigingen hebben de mogelijkheid aangegrepen om hun plannen en ambities voor het nieuwe seizoen toe te lichten. In het voorjaar zullen we trachten op een zelfde manier ook het nieuwe seizoen voor de zomersporten onder de aandacht te brengen. Laten we hopen dat hiermee een nieuwe traditie in gang is gezet!

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Naar een veiliger sportklimaat (VSK)

Naar een veiliger sportklimaat (VSK) Naar een veiliger sportklimaat (VSK) Een sportbreed programma dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt Marijke Fleuren Bestuurderscongres KNSB, 27 oktober 2012 De ideale route: inspiratie

Nadere informatie

Gemeentelijke notitie Sport en Bewegen en Buurtsportcoaches

Gemeentelijke notitie Sport en Bewegen en Buurtsportcoaches 18 januari 2014 Gemeentelijke notitie Sport en Bewegen en Buurtsportcoaches Op 23 januari vindt er een overleg plaats tussen de gemeente en de SportRaad. Namens de gemeente zullen wethouder Dellemijn,

Nadere informatie

Stage begeleiding SportRaad Heiloo

Stage begeleiding SportRaad Heiloo Stage begeleiding SportRaad Heiloo 2 e halfjaar 2011. Oriëntatie fase SRH Veel losse eindjes binnen de SR Bezoeken van de diverse schoolbesturen (HvA, Horizon College Amr, InHolland, Nova College CIOS

Nadere informatie

SPORTDIENSTEN WERKEN SAMEN AAN EEN POSITIEF CLUBKLIMAAT

SPORTDIENSTEN WERKEN SAMEN AAN EEN POSITIEF CLUBKLIMAAT SPORTDIENSTEN WERKEN SAMEN AAN EEN POSITIEF CLUBKLIMAAT Kennismaking man/vrouw actief betrokken in verenining kinderen sportfunctionaris/sportraad/schepenen al gehoord van Positief Coachen? Film Validation

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF

Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF NOC*NSF Nederlandse Olympisch team Topsport en talentontwikkeling

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Hoe bereik ik een sportieve clubcultuur?

Hoe bereik ik een sportieve clubcultuur? Hoe bereik ik een sportieve clubcultuur? Driebergen, 2 november 2013 Ralf Reniers Samen naar een Veiliger Sportklimaat Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst

Nadere informatie

3 t/m 11 oktober: Week van descheidsrechter

3 t/m 11 oktober: Week van descheidsrechter 3 t/m 11 oktober: Week van descheidsrechter Spreek je waardering uit met #scheidsbedankt! Sinds2009 vindt in de eerste volle week van oktober de Week van de Scheidsrechter plaats. De Week van de Scheidsrechter

Nadere informatie

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW Inleiding 3 Buurtsportcoaches 4 Procedure 4 Stimulerende rol 5 Effectief accommodatiegebruik 5 De Sportimpuls 6 Lokale sport- en beweegaanbieders 6 Lokale aanpak en samenwerking 6 Procedure en omvang van

Nadere informatie

Aandacht voor jouw trainers en coaches

Aandacht voor jouw trainers en coaches Aandacht voor jouw trainers en coaches In 3 stappen naar betere en tevreden trainers op jouw club online training opleiden begeleiden Het moet de normaalste zaak van de wereld zijn: het opleiden en begeleiden

Nadere informatie

Naar een veiliger sportklimaat (VSK)

Naar een veiliger sportklimaat (VSK) Naar een veiliger sportklimaat (VSK) Een sportbreed programma dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt Sportcongres Leiden -5 november 2014 Door: Nathalie Verdult Aanleiding VSK De sport

Nadere informatie

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW 5

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW 5 Inleiding 3 Buurtsportcoaches 4 Procedure 4 Stimulerende rol 5 Effectief accommodatiegebruik 5 De Sportimpuls 6 Lokale sport- en beweegaanbieders 6 Lokale aanpak en samenwerking 7 Omvang van de subsidie

Nadere informatie

Van de bestuurstafel augustus 2016

Van de bestuurstafel augustus 2016 Van de voorzitter Nog een paar weken en het nieuwe hockey seizoen 2016-17 gaat van start. Voor Quick Stick gaat deze zomer een lang gekoesterde wens in vervulling; uitbreiding met een derde veld en een

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Sport-it in de wijk A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds

Nadere informatie

Nieuwsbrief Synchroonzwemmen

Nieuwsbrief Synchroonzwemmen Aan alle zwemsters en ouders We hebben weer een paar nieuwe leden. Judith Bosman, Daniela Ghasseminejad, Nessa van der Holst, Amber Wesseling en Lively van Zweeden zijn de afgelopen periode lid geworden.

Nadere informatie

Programmaboekje Tafeltennisfeest Schoolsport. Sportief Zeist

Programmaboekje Tafeltennisfeest Schoolsport. Sportief Zeist Schoolsport Wij zijn namens ZTTV en Sportief Zeist verheugd dat wij jullie school (hopelijk) mogen ontvangen op het tafeltennisfeest 2018. Deze vind plaats op zaterdag 6 januari 2018 in de sporthal Vollenhove

Nadere informatie

Sport & Respect bij MvR

Sport & Respect bij MvR Sport & Respect bij MvR Voetbal is een fantastische sport, waar miljoenen mensen in Nederland van genieten. Met zijn allen dragen we de verantwoordelijkheid om te zorgen dat iedereen op een prettige en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sportservice. Doetinchem. Buurtsportcoaches trappen af! In dit nummer: Sportservice. Doetinchem, de spin in het sportweb.

Nieuwsbrief. Sportservice. Doetinchem. Buurtsportcoaches trappen af! In dit nummer: Sportservice. Doetinchem, de spin in het sportweb. Nieuwsbrief NUMMER 2 DECEMBER 2013 Sportservice Doetinchem Buurtsportcoaches trappen af! In dit nummer: 1 Buurtsportcoaches trappen af! 2 Winterprogramma Sportbuurtwerk 3 Start project Kies je Sport 4

Nadere informatie

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox?

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Handleiding Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Waarom een verenigingsbox? 30% van de Nederlandse bevolking is lid van een sportvereniging (waarvan 70% in de leeftijdscategorie van 6-17 jaar valt). Dat

Nadere informatie

VSK bij de Nederlandse Basketball Bond

VSK bij de Nederlandse Basketball Bond VSK bij de Nederlandse Basketball Bond Onderwerpen Resultaten 2013 Activiteiten 2014 Uitgelicht: Verenigingsbox Sportief Besturen Sportief Coachen Het programma Naar een veiliger sportklimaat Het actieplan

Nadere informatie

Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN VAN DIENSTVERLENING...3

Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN VAN DIENSTVERLENING...3 Jaarplan 2016 Inhoud Missie/Visie...2 HOOFDOEL 1 INSPELEN OP BEHOEFTEN SPORTERS...2 Ambitie 1: Structureel verbinden Ambitie 2: Kennisontwikkeling Ambitie 3: Passend aanbod HOOFDOEL 2 VERSTERKEN EN PROFESSIONALISEREN

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Rotterdam Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou. Thorbecke biedt je in elk geval een veilige en optimistische plek.

Nadere informatie

naar een positief sportklimaat

naar een positief sportklimaat naar een positief sportklimaat Herken je dat, als gemeente of andere organisatie die lokale sportclubs ondersteunt? Hebben de clubs bij jullie ook een tekort aan vrijwilligers? Haken daar veel pubers af?

Nadere informatie

REGIOVERGADERING VOORJAAR 2012 KNVB ZAALVOETBAL

REGIOVERGADERING VOORJAAR 2012 KNVB ZAALVOETBAL REGIOVERGADERING VOORJAAR 2012 KNVB ZAALVOETBAL Grootste teamzaalsport van Nederland Snel, technisch, dynamisch, explosief Zelfstandige tak binnen de KNVB PAGINA 2 VAN 24 DOELSTELLINGEN: Top 10 FIFA 130.000

Nadere informatie

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden FAQ AH SPORTWEKEN Aanmelden Mijn sportclub wil meedoen aan de AH Sportweken. Hoe meld ik de club aan? Ga naar www.sport.nl/ah en download de toolkit Aanmelden AH Sportweken en volg alle beschreven stappen.

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Parafen met datum

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Parafen met datum Onderwerp: Gemeentelijke bijdrage voor aanstellen professional bij de Hoogeveense Hockey Club Voorgesteld besluit: 1. Eenmalig 10.000,- bijdragen aan de Hoogeveense Hockeyclub (HHC) om in het kader van

Nadere informatie

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox?

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Handleiding Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Inleiding Voor je ligt de handleiding van de Verenigingsbox. De Verenigingsbox is een hulpmiddel voor verenigingen om zelfstandig te werken aan een sterke

Nadere informatie

Combinatiefuncties in de sport. 1.250 fte actief in en voor de sportvereniging!

Combinatiefuncties in de sport. 1.250 fte actief in en voor de sportvereniging! Combinatiefuncties in de sport 1.250 fte actief in en voor de sportvereniging! 1 Combinatiefunctionaris? 2 Inhoud 1. Impuls 'Brede scholen, sport en cultuur 2. Kansen voor de sport 3. Enkele voorbeelden

Nadere informatie

HAND LEIDING Hoe gebruik je deze verenigingsbox?

HAND LEIDING Hoe gebruik je deze verenigingsbox? HAND LEIDING Hoe gebruik je deze verenigingsbox? WAAROM EEN VERENIGINGS BOX? 30% van de Nederlandse bevolking is lid van een sportvereniging (waarvan 70% in de leeftijdscategorie van 6-17 jaar valt). Dat

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Hockeyvisie. Positief Coachen - Effectief begeleiden van jeugdspelers. www.knhb.nl

Hockeyvisie. Positief Coachen - Effectief begeleiden van jeugdspelers. www.knhb.nl 4 Positief Coachen - Effectief begeleiden van jeugdspelers Doelgroep: Breedtehockey - veld is bedoeld voor iedereen die als opleider, trainer en/of coach actief is in de hockeysport binnen tophockey, breedtehockey,

Nadere informatie

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding Aanbod KNHB-workshops Inleiding Trainers, coaches en ouders van een vereniging hebben een voorbeeldfunctie voor jeugdhockeyspelers. Het blijkt in de praktijk niet altijd makkelijk te zijn om deze voorbeeldfunctie

Nadere informatie

Informatiefolder Schoolteams

Informatiefolder Schoolteams Informatiefolder Schoolteams Inleiding Hieronder vind je informatie over de schoolteams voor het schooljaar 2018-2019. Ook dit jaar hebben we ons weer ingeschreven voor verschillende sporten. Tussen de

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Beleid-selectie mei 2018

Beleid-selectie mei 2018 Beleid-selectie mei 2018 Inhoudsopgave 1. Missie/visie 2. Doelstelling 3. Lesgroepen 4. Doorstroming vanuit recreatie naar selectie 5. Wedstrijden en niveaus 6. Tijdens de trainingen 7. Opleiding stagiaires

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Natuurlijk Bewegen A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de

Nadere informatie

Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014

Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014 Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014 1 Verenigingsversterking CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 1.1 s.v. B.S.M. Paul de Bree Duurzaam versterken van sportvereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sportservice. Doetinchem. Sportservice Doetinchem stelt eerste Buurtsportcoaches aan!

Nieuwsbrief. Sportservice. Doetinchem. Sportservice Doetinchem stelt eerste Buurtsportcoaches aan! Nieuwsbrief Sportservice NUMMER 1 OKTOBER 2013 Doetinchem Sportservice Doetinchem stelt eerste Buurtsportcoaches aan! In dit nummer: 1 Buurtsportcoaches aangesteld 2 Officiële aftrap Doetinchem in Vorm

Nadere informatie

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS Beleidsplan 2017-2022 24-07-2017 HLB Van Daal/DS Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS wil een sportieve en gezellige volleybalvereniging zijn waar sport en sfeer samen komen en waarin

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Uitgave 2 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het jaar 2017 is al weer een aantal maanden bezig. Het is daarom weer tijd voor een nieuwsbrief.

Nadere informatie

Belangrijke data. Op tijd, te laat, afwezig: hoe zit het ook alweer?

Belangrijke data. Op tijd, te laat, afwezig: hoe zit het ook alweer? NUMMER 3 JAARGANG 32 12 oktober 2017 Belangrijke data do. 19 oktober Verhalenverteller voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 vrij. 20 oktober Kabouterpad Herfst Kleuters vrij. 20 oktober Afsluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

Ook je oude frituurvet kan je bij Vido inleveren. Dit kan je inleveren bij de één van de kantine medewerkers.

Ook je oude frituurvet kan je bij Vido inleveren. Dit kan je inleveren bij de één van de kantine medewerkers. Nieuwsbrief Jaargang 2016 nummer 1, 24 februari Recycling levert geld op! Heb jij thuis nog oude kleding, oud ijzer of oud frituurvet? Lever dit in op de club. Je oude kleding kan je gedurende het buitenseizoen

Nadere informatie

Kijk, zo en zo gaat het beter, voel je wel?

Kijk, zo en zo gaat het beter, voel je wel? Kijk, zo en zo gaat het beter, voel je wel? Wat is seksuele intimidatie? Sporten is heerlijk! Je kunt er al je energie in kwijt. Het is vaak spannend en gezellig en je voelt je er goed door. Maar soms

Nadere informatie

Reglement Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen

Reglement Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen Reglement Amersfoortse Schoolsportkampioenschappen 1. Rollen en verantwoordelijkheden organiserende partijen a. sportvereniging: Een Amersfoortse sportvereniging die een sporttak specifiek schoolsporttoernooi

Nadere informatie

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER Dag allemaal! Het seizoen loopt al weer ten einde. De spannendste dagen van het seizoen kwamen eind juni; fantastisch dat onze dames 1 de enige wildcard bemachtigden voor de

Nadere informatie

24 maart maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3

24 maart maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3 24 maart 2017 26 maart Zomertijd (klok 1 uur vooruit) 31 maart Theateravond groep 3 25 maart Sjoerd Volmer (8) 26 maart Styno Huijkman (5) 26 maart Rosa Walenciak (5) 27 maart Sophie Schouten (8) 27 maart

Nadere informatie

Inspirerende samenwerking tussen de Nederlandse Basketball Bond en haar verenigingen.

Inspirerende samenwerking tussen de Nederlandse Basketball Bond en haar verenigingen. Inspirerende samenwerking tussen de Nederlandse Basketball Bond en haar verenigingen. Nijmegen, 6 november 2015 Frans van de Geer Wat gaan we doen? - Even voorstellen - De NBB en Samen naar een Veiliger

Nadere informatie

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen:

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor leden van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nieuwsbrief voor leden van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders 1 Crusaders flits December 2016 SPECIALE EDITIE: SAMEN SPORTIEF Zo net voor de start van weer een nieuw sportief jaar, brengen we een speciale editie uit van de Crusaders Flits. Met als titel Samen Sportief.

Nadere informatie

18:30 Nikantes C2 Weidevogels 2 19:30 Nikantes 3 ZKV (Zu) 3 Alle overige ploegen trainen op het gras

18:30 Nikantes C2 Weidevogels 2 19:30 Nikantes 3 ZKV (Zu) 3 Alle overige ploegen trainen op het gras Nikantes Tussendoortje Seizoen 2018-2019 Zondag 06-05-2019 Nikantes groeit Leden konden zich afmelden voor 01-05-2019 voor het seizoen 2019-2020. Tot op heden hebben we 31 nieuwe aanmeldingen dit seizoen

Nadere informatie

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen.

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen. Katwijk, 17 oktober 2016 Onderwerp: Sportverkiezingen Katwijk 2016 Beste bestuurders Op vrijdag 27 januari 2017 organiseren we voor de 2 e keer het Sportgala Katwijk. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk

Nadere informatie

BADMINTON CLUB.WILLEN IS KUNNEN.

BADMINTON CLUB.WILLEN IS KUNNEN. BADMINTON CLUB.WILLEN IS KUNNEN. PREVENTIE BELEID SEKSUELE INTIMIDATIE: DOEL: Het beleid is bedoeld om te zorgen voor een veilig klimaat binnen BC WIK, door Seksuele Intimidatie bespreekbaar te maken,

Nadere informatie

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport

Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport ROC de Leijgraaf Topsportregeling voor leerlingen met een topsport status Voor het optimaal combineren van onderwijs en topsport INLEIDING Topsportregeling van ROC de Leijgraaf Een aantal leerlingen van

Nadere informatie

ZAALVOETBALSYMPOSIUM VOORJAAR 2012 KNVB ZAALVOETBAL

ZAALVOETBALSYMPOSIUM VOORJAAR 2012 KNVB ZAALVOETBAL ZAALVOETBALSYMPOSIUM VOORJAAR 2012 KNVB ZAALVOETBAL PROGRAMMA Waar staan wij 19.50 uur vertrek naar 20.00 uur workshop 21.30 uur netwerken 22.00 uur einde PAGINA 2 VAN 32 Grootste teamzaalsport van Nederland

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 8 september 2017) Beste ouders, Het schooljaar 2017 2018 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport!

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Inleiding De Nederlandse Handboog Bond breidt in 2013 haar dienstverlening aan handboogverenigingen verder uit. De NHB doet dit met de landelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 1 jaargang 4

Nieuwsbrief nr. 1 jaargang 4 Nieuwsbrief nr. 1 jaargang 4 Mt Ventoux Challenge 2016 - Graaf Engelbrecht We gaan weer naar de top! Graaf Engelbrecht zet zich dit jaar opnieuw in voor Join4energy, een stichting die fondsen werft voor

Nadere informatie

Sociaal Vitaal test medewerkers Provinciale Sportorganisatie en 60 uur 40 uur

Sociaal Vitaal test medewerkers Provinciale Sportorganisatie en 60 uur 40 uur A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional (trainer, begeleider,

Nadere informatie

SPORTKRACHT 11 DECEMBER 2014

SPORTKRACHT 11 DECEMBER 2014 SPORTKRACHT 11 DECEMBER 2014 Presentatie commissie Samenleving Sportkracht Programma: Algemene inleiding: aanleiding project, en proces met sportverenigingen. Stand van zaken deelproject 1 en 3, Ruud Mijnans

Nadere informatie

School & Sport, samen sterker

School & Sport, samen sterker School & Sport, samen sterker Eindhoven 15 okt. 2009 De combinatiefunctionaris: de sleutel tot een succesvolle samenwerking tussen school en vereniging Agenda 1. Wat betekent de Brede Impuls voor de 2.

Nadere informatie

Wil je in contact komen met een buurtsportcoach, mail dan naar

Wil je in contact komen met een buurtsportcoach, mail dan naar 2017 5 26 Laatste nieuws van Beuningen Samen in beweging Inleiding Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Beuningen Samen in beweging. We zullen 4 x per kalenderjaar deze nieuwsbrief verspreiden om u zo

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

KNSB verenigingsdag 12 december KNSB verenigingsdag 12 december

KNSB verenigingsdag 12 december KNSB verenigingsdag 12 december KNSB verenigingsdag 12 december 2009 KNSB verenigingsdag 12 december 2009 1 spoorboekje 1. Opening en toelichting op workshop 2. Voorstelrondje 3. Wat is de Academie voor Sportkader 4. De sterke leervereniging

Nadere informatie

CONCEPT HANDBOEK COACHES

CONCEPT HANDBOEK COACHES CONCEPT HANDBOEK COACHES Daar waar in dit handboek wordt gesproken over coach wordt ook een assistent coach, hulp coach en/of leider en/of trainer bedoeld. Dit handboek is met name bestemd voor de teams

Nadere informatie

Jongerenparticipatie in en door de sport. Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging)

Jongerenparticipatie in en door de sport. Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging) Jongerenparticipatie in en door de sport Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging) Nota Jongerenparticipatie in en door de sport Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Maart 2019, jaargang 7 nummer 7. Vanuit het bestuur

Nieuwsbrief 6 Maart 2019, jaargang 7 nummer 7. Vanuit het bestuur Erevoorzitter: Jan Mulder Ereleden: Ineke Beijers-Holders, Joop Doornheim, Joop Beijers, Wim Hoogland, Franklin Vlam en Wim Navis Bondspenning: Lien Hoogland en Joop Beijers Bondsspeld: Wim Hoogland Nieuwsbrief

Nadere informatie

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Waalwijk, september 07 Inleiding In de Deelnemersraad van 30 mei zijn afspraken gemaakt over de inzet van het positieve resultaat over 06. Eén van de afspraken

Nadere informatie

Een pedagogisch- en veilig sport- en beweegklimaat

Een pedagogisch- en veilig sport- en beweegklimaat Een pedagogisch- en veilig sport- en beweegklimaat Gemeente Apeldoorn 11 september 2017 Nicolette Schipper-van Veldhoven Arnold Bronkhorst Lectoraat Sportpedagogiek, in het bijzonder naar een veilig sportklimaat

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

BIJLAGE 11 VRIJWILLIGERS ZAKEN 11.1 WERVING EN SELECTIE 11.1.1 ONTSTAAN VAN DE VACATURE

BIJLAGE 11 VRIJWILLIGERS ZAKEN 11.1 WERVING EN SELECTIE 11.1.1 ONTSTAAN VAN DE VACATURE BIJLAGE 11 VRIJWILLIGERS ZAKEN 11.1 WERVING EN SELECTIE 11.1.1 ONTSTAAN VAN DE VACATURE 1. het verantwoordelijk orgaan binnen de vereniging bepaalt of er een vacature is ontstaan of ontstaat. 2. het verantwoordelijk

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Kennismaken met hockey in het Voortgezet Onderwijs Organisatie: KNHB Contactpersoon: mevrouw Kara Meijer Contactpersoon 2: Erkenningen:

Kennismaken met hockey in het Voortgezet Onderwijs Organisatie: KNHB Contactpersoon: mevrouw Kara Meijer Contactpersoon 2: Erkenningen: Kennismaken met hockey in het Voortgezet Onderwijs Organisatie: KNHB Contactpersoon: mevrouw Kara Meijer Contactpersoon 2: Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Kennismaken met hockey

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20.

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20. Enquêteformulier. Het bestuur wil graag op de hoogte zijn wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, is deze enquête opgesteld. Het bestuur kan door middel

Nadere informatie

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Koninklijke Nederlandse Zwembond levenlangzwemmen@knzb.nl 030-7513235 1 Inleiding De KNZB heeft van september 2011 tot en met maart 2012

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

BAOZW/U Lbr.12/006

BAOZW/U Lbr.12/006 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bestuurlijke Afspraken Sport en Bewegen in de Buurt Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk BAOZW/U201102333 Lbr.12/006

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017 Nieuwsbrief MHCU Oktober 2017 Van de voorzitter Gelukkig nieuwjaar voor alle MHCUleden en betrokkenen! Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een nieuw hockeyjaar en daar horen ook goede voornemens bij.

Nadere informatie

Graag vraag ik uw aandacht voor 3 onderwerpen: verenigingsondersteuning, plein- en buurtsport en effectenonderzoek Synerkri.

Graag vraag ik uw aandacht voor 3 onderwerpen: verenigingsondersteuning, plein- en buurtsport en effectenonderzoek Synerkri. - Synerkri Aan Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Krimpen aan den IJssel t.a.v. de heer A. de Leeuw Postbus 200 2920 AE Krimpen aan den IJssel Krimpen aan den IJssel, 21 juni 2018

Nadere informatie

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent Gedrag. Informatie voor vrijwilligers

Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent Gedrag. Informatie voor vrijwilligers Veilig Sportklimaat & Verklaring Omtrent Gedrag Informatie voor vrijwilligers Versie juli 2015 VEILIG SPORTKLIMAAT Iedere week beleven we samen met miljoenen andere Nederlanders veel plezier aan sport.

Nadere informatie

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU)

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) NIEUWSBRIEF Nr. 17 september 2018 HERCULES ZWOLLE Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) Inhoud Inhoud: Voorwoord Voorwoord We wonnen de derde prijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

FRIS HET NIEUWE JAAR IN AGENDA

FRIS HET NIEUWE JAAR IN AGENDA FRIS HET NIEUWE JAAR IN De laatste competitiewedstrijden van 2016 zijn inmiddels gespeeld en het nieuwe jaar gaat zijn intrede nemen. Maar eerst komen de feestdagen nog en traditiegetrouw het oliebollentoernooi

Nadere informatie

Samenwerking Flash Veendam en Winkler Prins

Samenwerking Flash Veendam en Winkler Prins Samenwerking Flash Veendam en Winkler Prins Voorlichtingsavond Bestemd voor geïnteresseerden Ouders van de kinderen die op de Winkler Prins gaan trainen Hoe is de samenwerking tot stand gekomen? Samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Beantwoording motie cultuurhopper Steller Donjali Aeilkema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon Bijlage(n) 1 Ons kenmerk 7067106 Datum Uw brief van 8 november

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid RSC ALLIANCE

Vrijwilligersbeleid RSC ALLIANCE RSC ALLIANCE Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Hoe betrokken bent u?...4 3. Aanmeldprocedure...5 4. Aan de slag!...6 5. Gedragsregels vrijwilligers...7 6. Vertrouwenscontactpersoon (VCP)...8 Pagina 2 1.

Nadere informatie

Landelijke Buurtsportcoachdag zaterdag 13 juni De Meerwaarde Barneveld. Brengt gezond leven dichterbij

Landelijke Buurtsportcoachdag zaterdag 13 juni De Meerwaarde Barneveld. Brengt gezond leven dichterbij Landelijke Buurtsportcoachdag zaterdag 13 juni De Meerwaarde Barneveld Brengt gezond leven dichterbij Roland Rijshouwer welkom PROGRAMMA LANDELIJKE BUURTSPORTCOACHDAG 09.30 uur Presentatie genomineerden

Nadere informatie

Trainingstijden Sporthal Reyerpark 20:00 21:30 Badminton en trimgroep

Trainingstijden Sporthal Reyerpark 20:00 21:30 Badminton en trimgroep 27-5-2016 www.tendonck.nl Nummer Veld 8 Ten Donck TZ Marian Zwier Bestuurslid Coördinatie Jeugd Ambros Christiaans Badmintongroep Trimgroep Ben Christiaans Scheidsrechters Materiaal Vacature Coördinatie

Nadere informatie

AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING

AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Uitgenodigd : Bijlages : Bestuur, afdelingsvoorzitters, leden 3 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Mededelingen voorzitter 4. Ingekomen stukken 5. Verslag Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

Verenigingsdraaiboek gedragsregels. Als wij aangeven wat gewenst gedrag is, kunnen wij elkaar aanspreken op ongewenst gedrag.

Verenigingsdraaiboek gedragsregels. Als wij aangeven wat gewenst gedrag is, kunnen wij elkaar aanspreken op ongewenst gedrag. Verenigingsdraaiboek Als wij aangeven wat gewenst gedrag is, kunnen wij elkaar aanspreken op ongewenst gedrag. Voor: 19 voetbalclubs participerend in BV Voetbal Nijmegen Gemaakt door: NCSU ( Dik Sanders)

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 30 234 Toekomstig sportbeleid Nr. 121 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional (trainer, begeleider,

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris bij een vereniging

De combinatiefunctionaris bij een vereniging KNSB Verenigingsdag 8 november 2008, Vechtsebanen Utrecht De combinatiefunctionaris bij een vereniging Koen Mühlradt Beleidsadviseur / projectleider Combinatiefuncties Eén werkgever, twee sectoren (onderwijs,

Nadere informatie

Opgave 1 Agressie op het sportveld

Opgave 1 Agressie op het sportveld Opgave 1 Agressie op het sportveld Bij deze opgave horen de teksten 1 tot en met 3 uit het bronnenboekje. Inleiding In 12 raakte een grensrechter na afloop van een amateurvoetbalwedstrijd ernstig gewond

Nadere informatie

Sportkadermonitor e meting

Sportkadermonitor e meting Sportkadermonitor 2015 2 e meting Opdrachtgever: NOC*NCF / Academie voor Sportkader Margot Oomens en Jessica van der Linden Inhoudsopgave Samenvatting...5 In vogelvlucht...8 Opleiding en bijscholing...

Nadere informatie