Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn 2013"

Transcriptie

1 Opdracht 2: Een zorgboerderij voor Angela Tijdsplanning: 6 lesuren Inleiding: Angela is een jongedame van 24 jaar, met een licht verstandelijke beperking. Ze woont nog thuis bij haar ouders in Nijverdal. Angela is gek op dieren, vooral op paarden. Ook houdt zij ervan haar handen uit de mouwen te steken. Toen haar opa en oma nog niet in het verzorgingshuis woonden, hielp zij hen altijd met het onderhouden van hun (moes)tuin en met de verzorging van hun konijnen en kippen. Angela wil binnenkort graag begeleid zelfstandig gaan wonen. Omdat zij zo n buitenmens is, wil zij graag op een zorgboerderij wonen en werken (= dagbesteding). Haar ouders hebben een AWBZ indicatie voor wonen en begeleiding aangevraagd en gekregen. 2a. Zorg aanvragen Deze opdrachten maak je individueel Tijdsplanning:1 lesuur Voordat je begint: Maak een nieuw Wordbestand aan. Voeg een koptekst toe met je eigen naam. Kopieer de vragen 1 6 in je bestand. Sla het bestand op: GZ Opdracht 2 (+eigen naam). Beantwoord daarna de volgende vragen: Opdracht 2a: Het aanvragen van Zorg 1. Wat betekent de afkorting AWBZ? 2. Welke soorten zorg en ondersteuning kunnen mensen (op dit moment=2012) vanuit de AWBZ krijgen? 3. Noem 8 voorbeelden van AWBZ-instellingen. 4. Bij welke organisatie moet je een indicatie aanvragen om zorg te ontvangen die valt onder de AWBZ regeling? (voluit schrijven) 5. Wat doet het CIZ? 6. Probeer in je eigen woorden uit te leggen wat een PGB is en wat een zorgvrager er mee kan. Sla je bestand op en bewaar in je map Te raadplegen bronnen:

2 Opdracht 2b: PowerPoint Presentatie over de zorgboerderij voor Angela Deze opdracht maak je in tweetallen. Tijdsplanning: 3 lesuren Let op: Iedereen moet wel zelf de opdrachten opslaan, printen en bewaren! Opdracht: Lees de inleiding op de vorige pagina nogmaals!!! De ouders van Angela hebben gevraagd of jullie hen willen helpen om een geschikte zorgboerderij te vinden, waar Angela zou kunnen wonen en werken. De zorgboerderij moet binnen een straal van 40 km van Angela s ouderlijk huis liggen (postcode 7442). Werkwijze: Op de site: kun je zorgboerderijen zoeken. Je kunt er zoeken op provincie en op doelgroep. Vervolgens krijg je dan een lijst met zorgboerderijen te zien. Deze kun je stuk voor stuk bekijken. Als je dan op het kopje de zorg klikt, komt er een pagina te voorschijn waarin vermeld staat voor welke doelgroepen de zorgboerderij is, wanneer de zorgboerderij open is en of er plaats is. (N.B. Voor deze opdracht hoef je er geen rekening mee te houden of er op dit moment plaats is op de boerderij.) Verwerking: Aan jullie de taak om te bepalen welke zorgboerderij jullie voor Angela (het meest) geschikt vinden. Over de zorgboerderij van jullie keuze maken jullie een PowerPoint presentatie, die je aan (een deel van) de klas gaat presenteren. Eisen PowerPoint presentatie: Inhoud: Maak met de titeldia duidelijk waar de presentatie over gaat. Gebruik inleiding-kern-afsluiting Geef informatie over de zorgboerderij, over zowel het wonen als het werken. Welk soort werk wordt er gedaan? Hoe ziet het wonen er uit/hoe veel mensen kunnen er wonen etc. Laat op 1 dia de ligging van de zorgboerderij t.o.v. Nijverdal zien. Bekijk op google Earth waar de zorgboerderij ligt. Bekijk een kaart waarop zowel de zorgboerderij als Nijverdal staat, doe dit op de kleinst mogelijke schaal. Maak hier nu een screenshot van *(zie uitleg onderaan de opdracht) en plaats deze op een dia. Geef door een aantal passende illustraties/foto s te plaatsen een duidelijke voorstelling van de zorgboerderij. Zorg ervoor dat de tekst en illustraties passen bij de doelgroep (=Angelas ouders) Voeg een hyperlink toe met het website adres van de door jullie gekozen zorgboerderij. Motiveer in een dia waarom jullie juist voor deze zorgboerderij hebben gekozen. (Waarom is deze boerderij geschikt voor Angela?)

3 Vormgeving: De PowerPoint bevat minimaal 10 dia s. Voeg een voettekst met je eigen naam toe aan de dia s. Ga naar tabblad invoegen, daarna koptekst/voettekst en vul in. Maak gebruik van een diamodel. Voeg in het diamodel onderstaande afbeelding op alle dia s op dezelfde plaats (rechts onderaan), maar doe dit niet op de titeldia. Ga naar tabblad Beeld, daarna naar diamodel. Voeg het plaatje in en klik op modelweergave sluiten Zorg dat de achtergrond van de titeldia afwijkt van de overige dia s. Gebruik voor de tekst korte krachtige termen en geen lange zinnen. Zorg voor duidelijk leesbare tekst, wat betreft lettergrootte, lettertype en kleurcontrast. Gebruik op minimaal 1 dia een animatie effect voor de tekst. Ga naar tabblad animaties, kies voor aangepaste animatie. Er verschijnt rechts in beeld een keuzemenu voor aangepaste animatie. Selecteer de tekst waarop je de animatie wilt toepassen. Bij effect toevoegen kun je zelf een animatieeffect uitkiezen. Bij de optie: begin, kies je voor: na vorige. Gebruik op minimaal 1 dia een animatie effect voor een illustratie. (zie uitleg bij tekst effect) Kies voor steeds dezelfde dia-overgang. De overgang moet passen bij de doelgroep (=ouders en Angela) en het doel (=informatie geven over een geschikte zorgboerderij voor Angela). Ga naar tabblad animaties. Kies bij overgang naar deze dia voor de overgang die jou goed lijkt, klik dan aan: op alle toepassen. Laat elke dia na 10 seconden automatisch overgaan naar de volgende dia. Stel de voorstelling zo in dat de presentatie wordt herhaald tot er op de escape toets wordt gedrukt (= doorlopende PowerPoint presentatie). Ga naar: tabblad diavoorstelling, kies bij instellen voor: diavoorstelling instellen. Kies bij afspeelopties voor herhalen tot er op de Esc-toets wordt gedrukt Hand-out en notities: Maak van hetgeen je gaat vertellen in de PowerPoint een opzet in Word. Doe dit door per dia aan te geven wat je wilt vertellen. Plaats in de voettekst je eigen naam en zorg ervoor dat de datum op de hand-out komt te staan. Ga naar Invoegen. Kies dan voor koptekst/voettekst. Kies dan voor Notities en hand-outs en vink de optie datum aan en zet je naam in de voettekst. Print een hand-out van 6 dia s per pagina Een hand-out is een afdruk van meerdere dia s op een pagina. Ga naar afdrukken: kies bij afdrukken voor hand-out (i.p.v. dia) en kies voor 6 dia s per pagina.

4 Mondelinge presentatie: De diavoorstelling is zo ingesteld dat je met een muisklik naar de volgende dia gaat. De informatie wordt verteld, niet opgelezen Alle leden van de groep vertellen een evenredig deel Het verhaal is goed doorlopend Er is een pakkend begin en een goede afsluiting Geef de gelegenheid voor het stellen van vragen Iedereen is goed te verstaan Iedereen kijkt het publiek goed aan Het duurt niet te lang of te kort (tussen de 3 en 6 minuten) Tips voor de presentatie: - Oefen de presentatie gezamenlijk In de les wordt met je docent afgesproken wanneer en aan wie je de PowerPoint gaat presenteren. Voor het beoordelen van een andere groep/groepjes gebruik je het beoordelingsformulier (onderaan de opdracht). Deze ontvang je van je docent. Inleveren: Vergeet niet je PowerPoint op te slaan in de map: Groene Zorg. *Screenshot maken: Uit Byte Kennisbank. Op deze pagina wordt in vier stappen uitgelegd hoe u een screenshot kunt maken van wat er op uw scherm te zien is. Een screenshot kunt u bijvoorbeeld gebruiken om een voorkomend probleem te illustreren/verduidelijken. afb. Printscreen keyboard Stap 1 - Print Screen (PrtScn) knop U heeft de Print Screen knop van uw toetsenbord nodig om een kopie te maken van wat er op uw scherm te zien is. Deze knop is meestal een van de bovenste knoppen op het toetsenbord en bevat de tekst "PrtScr/SysRq" of iets anders cryptisch. Om een kopie van uw gehele scherm te maken drukt u enkel de Print Screen knop van uw toetsenbord in. Om een kopie van enkel het actieve window te maken drukt u Alt en Print Screen tegelijk in. Stap 2 - Start Paint Wanneer u windows gebruikt, is Paint standaard geïnstalleerd en uitermate geschikt voor het maken van screenshots. Om dit programma op te starten doet u het volgende:

5 Klik op Start in uw windows Taakbalk. Open het programma Paint (Je vindt Paint bij Bureau-accessoires) Stap 3 - Plakken en bijsnijden Om het screenshot vervolgens in Paint te plakken drukt u op uw toetsenbord de knoppen Ctrl en V tegelijk in. Het screenshot verschijnt in het Paint programma. Je kunt dit nu nog bijsnijden door alleen het plaatje wat je echt nodig hebt te selecteren. Dit doe je als volgt: Kies in Paint bij de pictogrammen aan de linkerkant, het pictogrammetje rechts in de hoek (=het rechthoekje met stippellijntjes). Geef hiermee op de tekening aan hoe groot je haar wilt hebben. Kies vervolgens in de taakbalk voor: Afbeelding en kies voor Bijsnijden. De delen van de tekening die je niet wilde hebben zijn nu verdwenen. Kies nu in de taakbalk Bewerken voor: Alles selecteren. Kies dan bij Bewerken voor kopiëren en ga naar je wordbestand. Kies daar voor plakken en je screenshot staat in je wordbestand.

6 BEOORDELING POWERPOINT Opdracht 2b Zorgboerderij voor Angela Beoordeling door docent Namen te beoordelen groep: Beoordelingsaspect Te behalen punten Inhoud 11 De zorgboerderij voldoet aan de gestelde eisen 1 Is er een duidelijke opbouw: inleiding, kern, afsluiting 1 Wordt door de titeldia duidelijk waar de presentatie over gaat? 1 Is er een kaart (screenshot) ingevoegd waar zowel Nijverdal als de zorgboerderij 1 opstaan? Wordt een duidelijke voorstelling van het werken op de zorgboerderij gegeven? 1 Wordt een duidelijke voorstelling van het wonen op de zorgboerderij gegeven? 1 Zijn de illustraties ondersteunend? 2 Passen de tekst en illustraties bij de doelgroep? 1 Is er een hyperlink met webadres van zorgboerderij toegevoegd. 1 Wordt gemotiveerd waarom juist deze zorgboerderij voor Angela is gekozen? 1 Aantal behaalde punten Vormgeving 16 Bevat de presentatie minimaal 10 dia s? 1 Is er een voettekst met eigen naam toegevoegd aan de dia s? 1 Is het goed leesbaar (lettergrootte, lettertype, kleurcontrast) 2 Zijn de effecten passend (leiden niet af)? 1 Is de tekst puntsgewijs weergegeven? 1 Is de lay-out van de dia s goed? 2 Is er gebruik gemaakt van een diamodel? 1 Wijkt de achtergrond van de titeldia af van de overige dia s? 1 Is het logo geplaatst op alle dia s, op dezelfde plaats (rechtsonder*), behalve op de 1 titeldia? Is er in minstens 1 dia een animatie effect toegepast op tekst? 1 Is er in minstens 1 dia een animatie effect toegepast op afbeelding? 1 Past de dia overgang bij de doelgroep en bij het doel van de presentatie? 1 Is er gebruik gemaakt van een automatische dia-overgang na 10 seconden? 1 Wordt de presentatie herhaald tot er op de escape-toets wordt gedrukt? 1 Hand-out 3 Is er een hand-out van 6 dia s per pagina uitgeprint? 1 Bevat de hand-out een voettekst met naam en datum? 1 Is er een notitieblad met tekst per dia ingeleverd? 1 Presentatie Beoordeling door medeleerlingen Ja De informatie wordt verteld, niet opgelezen Alle leden van de groep vertellen een evenredig deel De groepsleden staan met een goede houding voor het publiek (b.v goed recht op, handen niet in de zak, in de zak, geen kauwgom in etc.) Het publiek kan vragen stellen Iedereen is goed te verstaan Iedereen kijkt het publiek goed aan

7 Het verhaal is goed doorlopend Er is een pakkend begin en een goede afsluiting Het duurt niet te lang of te kort (tussen de 4 en 7 minuten) Tips voor een volgende keer: Totaal aantal punten: 30

Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn leerjaar 3

Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn leerjaar 3 Rolien de Haan Technologie Zorg en Welzijn leerjaar 3 Opdracht PowerPoint maken over voeding en meer bewegen voor ouderen Individueel, 150 minuten Inleiding: Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk,

Nadere informatie

Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint

Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint 2018-2019 Datum: Leraren: F. Thomas, V. Schelkens, C. Kaivers Informatica Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint Klas: 3 Naam: Nr.: De komende 3 lessen ga je een PowerPointpresentatie maken over

Nadere informatie

Handleiding Powerpoint 2010

Handleiding Powerpoint 2010 Handleiding Powerpoint 2010 Handleiding PowerPoint 2010 Inhoudsopgave 1. Wat is PowerPoint?... 1 2. Openen... 1 Een nieuw document openen... 1 Een bestaand document openen... 1 3. Opslaan... 3 Een document

Nadere informatie

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN STAP 1: MICROSOFT POWERPOINT 2010 STARTEN... 2 STAP 2: EEN BEGINDIA MAKEN... 2 STAP 3: EEN AFBEELDING TOEVOEGEN (LOCATIE VRIJ TE BEPALEN)... 3 STAP 4: ACHTERGRONDKLEUR

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

HANDLEIDING. PowerPoint 2016

HANDLEIDING. PowerPoint 2016 HANDLEIDING PowerPoint 2016 HANDLEIDING POWERPOINT 2016 2 Inhoudsopgave 1. Wat is PowerPoint?... 5 2. Openen... 6 3. Opslaan... 8 4. Presentatie afdrukken... 10 4.1 Afdrukvoorbeeld... 11 4.2 Hand-out...

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Vorige keer hebben wij gesproken over het maken van een PowerPoint presentatie. Deze keer beginnen wij met de herhaling van de basis handelingen op de computer zoals: iets op je scherm aanwijzen iets op

Nadere informatie

22 Toevoegen van een hyperlink

22 Toevoegen van een hyperlink 22 Toevoegen van een hyperlink Ø Open het bestand Parijs en bekijk de presentatie. Je gaat nu een hyperlink maken naar de website van de Eiffeltoren. Je kunt dan vanuit je presentatie direct naar de website

Nadere informatie

INHOUD POWERPOINT 2007

INHOUD POWERPOINT 2007 INHOUD POWERPOINT 2007 1 Introductie...1 1.1 Programma starten...1 1.1.1 Manier 1...1 1.1.2 Manier 2...1 1.2 Schermopbouw...1 1.3 Het lint...2 1.3.1 Het tabblad Start...2 1.3.2 Het tabblad Invoegen...2

Nadere informatie

Powerpoint. Inleiding

Powerpoint. Inleiding Powerpoint Inleiding PowerPoint is een programma waarmee je op een handige manier presentaties kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld tekst combineren met beeld en geluid en dit in de vorm van een serie dia

Nadere informatie

De achtergrond van een dia kun je opmaken via het tabblad Ontwerpen, groep Achtergrond:

De achtergrond van een dia kun je opmaken via het tabblad Ontwerpen, groep Achtergrond: SAMENVATTING HOOFDSTUK 4 Achtergrond instellen De achtergrond van een dia kun je opmaken via het tabblad Ontwerpen, groep Achtergrond: Met dit venster kun je de achtergrond van een dia opmaken door een

Nadere informatie

Een eerste kennismaking

Een eerste kennismaking 27-2-2006 1 W erkstukken m a ken m et Po w erpo int Een eerste kennismaking PowerPoint is het presentatieprogramma van Microsoft waarmee we informatie, d.m.v. dia s, op een duidelijke manier kunnen presenteren.

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL I De zes basisstappen Met het programma Powerpoint kun je zelf een

Nadere informatie

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle Mijn naam is; Cees van Aarle Boodschap / Doelgroep Wat vind je doelgroep belangrijk? Aandachtspunt; - waarin onderscheid je jezelf van de rest, - wat maakt je uniek? Hoe maak je dat anderen duidelijk,

Nadere informatie

HANDLEIDING POWERPOINT 2010

HANDLEIDING POWERPOINT 2010 HANDLEIDING POWERPOINT 2010 Ella Wynants & Caroline Nijsmans THOMAS MORE KEMPEN Turnhout Inleiding Dit zijn allerlei handelingen die je vaker zult moeten gebruiken. Je weet al een manier om dit te doen

Nadere informatie

PowerPoint 1:... 5:... 2:... 6:... 3:... 7:... 4:... 8:...

PowerPoint 1:... 5:... 2:... 6:... 3:... 7:... 4:... 8:... 1 1 De werkomgeving PowerPoint 2 3 8 4 7 Opdracht: vul de schermonderdelen aan. 6 5 1:... 5:... 2:... 6:... 3:... 7:... 4:... 8:... Thema s in PowerPoint Om je PowerPoint een snelle en leuke lay-out te

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding PowerPoint 2013

www.dubbelklik.nu Handleiding PowerPoint 2013 www.dubbelklik.nu Handleiding PowerPoint 2013 Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

1 Een presentatie bekijken

1 Een presentatie bekijken 1 Een presentatie bekijken PowerPoint is een programma om presentaties te maken. In dit hoofdstuk leer je om een bestaande presentatie te bekijken. Ook maak je enkele wijzigingen in een bestaande presentatie.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

Muziek toevoegen in PowerPoint 2003 1. Doelstelling

Muziek toevoegen in PowerPoint 2003 1. Doelstelling 1. Doelstelling Muziek toevoegen aan een PPT dia, waarbij de muziek net zo lang duurt als de presentatie. 2. Algemene opmerkingen De muziek wordt in de eerste dia ingevoegd, start meteen aan het begin

Nadere informatie

Microsoft Office Een uitleg over een presentatie maken met PowerPoint

Microsoft Office Een uitleg over een presentatie maken met PowerPoint Microsoft Office Een uitleg over een presentatie maken met PowerPoint #01:Voor we een presentatie kunnen maken moeten we eerst materiaal hebben, een idee (maak een presentatie over Breskens), Foto's hier

Nadere informatie

Cursus Powerpoint 2003

Cursus Powerpoint 2003 1a. Een presentatie opzetten Cursus Powerpoint 2003 Open Powerpoint en klik linksboven op Bestand en vervolgens op Nieuw. Rechts opent zich het menuscherm Nieuwe presentatie met daarin diverse opties om

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint Basics Hoe maak je een presentatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Microsoft PowerPoint Basics Hoe maak je een presentatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Als je weet wat er komt, wat inhoud betreft, kijken bij maken van een spreekbeurt, kunnen we praten over jouw PowerPoint presentatie. Je hebt in de klas de basis handelingen op de computer al geleerd zoals:

Nadere informatie

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 2)

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 2) PowerPoint 2010: rondleiding (deel 2) Afbeeldingen en multimedia Afbeeldingen Afbeeldingen toevoegen uit illustratie Men kan een afbeelding uit het taakvenster illustraties opnemen als men een dia-indeling

Nadere informatie

HANDLEIDING. PowerPoint 2010

HANDLEIDING. PowerPoint 2010 HANDLEIDING PowerPoint 2010 Deze handleiding is onderdeel van de lesmethode Dubbelklik Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

5. Diavoorstellingseffecten

5. Diavoorstellingseffecten 5. Diavoorstellingseffecten Zoals u in de voorgaande modules heeft kunnen zien, is de overgang tussen opeenvolgende dia s in een presentatie steeds hetzelfde: de oude dia verdwijnt en de nieuwe dia komt

Nadere informatie

Voorbereidingen voordat je alles in een presentatie zet.

Voorbereidingen voordat je alles in een presentatie zet. Een sprekend boek maken in Powerpoint. Inleiding Een sprekend boek kan een goed hulpmiddel zijn bij de taalverwerving van jonge kinderen. Denk aan luisteroefeningen, de herbeleving van een excursie en

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (mei 2018) Inloggen als lid op GCZ-site Inloggen in CMS Het Standaardscherm t.b.v. jouw commissie verschijnt. BERICHTEN SCHRIJVEN Berichten: door erop

Nadere informatie

presentatie maken in PowerPoint

presentatie maken in PowerPoint presentatie maken in PowerPoint basisvaardigheden ICT - bovenbouw basisonderwijs groep 6 tot en met 8 basiscursus PowerPoint Waar vind ik PowerPoint: start / alle programma s Klik om een titel te maken:

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 8 Introductie Visual Steps 8 Meer over andere Office 2010 -programma s

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 8 Introductie Visual Steps 8 Meer over andere Office 2010 -programma s Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 8 Introductie Visual Steps... 8 Meer over andere Office 2010-programma s... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Bonushoofdstuk... 9 Toets

Nadere informatie

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1)

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1) PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1) Met PowerPoint kan men voorstellingen maken door middel van dia's die zijn gevuld met teksten, afbeeldingen, films, grafieken en geluiden. PowerPoint is een uitstekend

Nadere informatie

Virgo + WPS Office. Tabletproject

Virgo + WPS Office. Tabletproject Virgo + WPS Office Tabletproject Melissa Havet September 2014 Beste collega s Enkele weken geleden gingen wij van start met een nieuw project: de tablet. Uiteraard is het voor vele onder ons nieuw, inclusief

Nadere informatie

PowerPoint 2003 - Handleiding om een boek in recto-verso te maken

PowerPoint 2003 - Handleiding om een boek in recto-verso te maken PowerPoint 2003 - Handleiding om een boek in recto-verso te maken 1. Voorbereiding 1.1. Boekenkaft Mooie boekenkaften kan je vinden via Google. Tik maar eens in het zoekkadertje Victorian bookbinding en

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Deel 5: PowerPoint Scannend

Deel 5: PowerPoint Scannend Deel 5: PowerPoint Scannend De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 5 PowerPoint

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken.

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. POWERPOINT WAT IS POWERPOINT Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. WAAROM POWERPOINT Het wordt gebruikt om mensen te informeren en animeren door middel van

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Cursusboek Computergebruik voor anderstaligen. Cursusboek Windows 98 voor beginners. bij ISBN 90 5905 123 8 ISBN 90 5905 103 3

Herhalingsoefeningen. Cursusboek Computergebruik voor anderstaligen. Cursusboek Windows 98 voor beginners. bij ISBN 90 5905 123 8 ISBN 90 5905 103 3 bij Cursusboek Computergebruik voor anderstaligen Cursusboek Windows 98 voor beginners ISBN 90 5905 103 3 ISBN 90 5905 123 8 2 Toelichting herhalingsoefeningen Per hoofdstuk wordt één herhalingsoefening

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Dit bundeltje is van. Werken in. Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van. Leen Van Damme. Pagina 1

Dit bundeltje is van. Werken in. Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van. Leen Van Damme. Pagina 1 Dit bundeltje is van Werken in Word Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van Leen Van Damme Pagina Inhoudsopgave Word openen... 3 Scherm in Word... 4 Lint in Word... 5 Document opslaan... 6 Afdrukvoorbeeld

Nadere informatie

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 1. Raster en hulplijnen Klik met rechter muisknop in een lege dia Klik in het afrolmenu op Raster en hulplijnen en stel onderstaande eigenschappen in 2.

Nadere informatie

Presentaties: presenteer jezelf met PowerPoint

Presentaties: presenteer jezelf met PowerPoint Werkblad 13C Presentaties: presenteer jezelf met PowerPoint Leerjaar 1 Presentaties maken Presentaties algemeen Stappenplan: wat gaan we deze week doen? Praten over presentaties en presenteren Een PowerPoint-presentatie

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Een eenvoudige PowerPoint presentatie maken: Een stappenplan

Een eenvoudige PowerPoint presentatie maken: Een stappenplan Een eenvoudige PowerPoint presentatie maken: Een stappenplan Je moet een PowerPoint (PPT) presentatie maken en je hebt geen idee hoe je eraan moet beginnen. Geen nood! Met dit stappenplan helpen we je

Nadere informatie

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken Deel 7: PowerPoint Presentaties gemakkelijker maken De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen

Nadere informatie

Ingeleverde projectopdracht beoordelen

Ingeleverde projectopdracht beoordelen Ingeleverde projectopdracht beoordelen 1. U kunt op twee manieren de projectopdrachtbenaderen: Ga op uw vakdashboard naar Follow- uptaken en klik op de projectopdracht onder Follow- uptaken. Levert een

Nadere informatie

Handleiding Powerpoint presentatie

Handleiding Powerpoint presentatie Handleiding Powerpoint presentatie U opent Microsoft Powerpoint. U kiest voor bestand, nieuw en klikt op lege presentatie. U ziet dan bovenstaand scherm. Om breedbeeld in te stellen klikt u op beeld, normaal,

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

MODULE 6: Presentaties met PowerPoint 2002

MODULE 6: Presentaties met PowerPoint 2002 MODULE 6: Presentaties met PowerPoint 2002 Het is verstandig om de bestanden op te slaan op de server en op diskette Als je klaar bent, teken je de taken af op de lijst Afdrukken dien je te bewaren! WEEK

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Bonushoofdstukken...

Nadere informatie

1. Kennismaken met Impress

1. Kennismaken met Impress 1. Kennismaken met Impress In deze module leert u: 1 Wat Impress is; 2 Impress starten; 3 Een nieuwe presentatie maken; 4 Instellingen van Impress wijzigen; 5 Opslaan en openen. 1 Wat is Impress? OpenOffice.org

Nadere informatie

Dictaat Beginners bloesemtocht in PowerPoint 2007

Dictaat Beginners bloesemtocht in PowerPoint 2007 1. Inleiding Dictaat Beginners bloesemtocht in PowerPoint 2007 In dit dictaat wordt besproken hoe in PowerPoint 2007 een dia van teksten, van een foto en een illustratie wordt voorzien, inclusief het toepassen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN 1. Open het programma Microsoft Office PowerPoint door op start te klikken. Klik op alle programma s, vervolgens klik je op

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Bonushoofdstukken...

Nadere informatie

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS...

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... Word 2 WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... 10 KIEZEN VAN 1 WOORD... 10 KIEZEN VAN 1 ZIN... 10 KIEZEN VAN

Nadere informatie

Algemene opmerkingen Word

Algemene opmerkingen Word Algemene opmerkingen Word In Word 2007 vindt u geen tabblad. In plaats daarvan gebruikt u deoffice-knop linksboven om vergelijkbare taken als bestanden maken, opslaan en afdrukken uit te voeren. is in

Nadere informatie

ALTERNATIEVEN VOOR TEKST IN POWERPOINT

ALTERNATIEVEN VOOR TEKST IN POWERPOINT ALTERNATIEVEN VOOR TEKST IN POWERPOINT Ik speel al jaren met PREZI maar ben nog steeds verslaafd aan PowerPoint. Dat komt omdat ik de grenzen van PREZI snel had bereikt maar die van PowerPoint steeds verder

Nadere informatie

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint 1 Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint In dit bestand vind je verschillen met Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint en PowerPoint 2016. Als je Windows

Nadere informatie

Audio en video. Oefening 4B

Audio en video. Oefening 4B Audio en video In deze oefening voeg je een videoen een audiobestand toe aan een aftiteling van een film. Voor audio en video zijn slechts enkele basisfuncties beschikbaar zoals 'start', 'stop' en 'herhaal'.

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

1 Het openen van het programma MS PowerPoint

1 Het openen van het programma MS PowerPoint 1 Het openen van het programma MS PowerPoint Stap 1: Ga naar het zoekvenster en typ in PowerPoint. Stap 2: Klik op het icoon van PowerPoint. Zo open je het programma. Je ziet een scherm dat lijkt op onderstaand

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-15-01 Pagina s Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: In bijna alle boeken en tijdschriften die je opent, zie je dat de pagina s genummerd zijn. Het is natuurlijk

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Van website naar e-zine Composer template

Van website naar e-zine Composer template Van website naar e-zine Composer template Inleiding In dit document wordt beschreven hoe u te werk zou kunnen gaan om van een bestaande website een template te maken voor een digitale nieuwsbrief. Bij

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

Knipprogramma. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/30342

Knipprogramma. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/30342 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Iso Nova 12 October 2015 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/30342 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

Start Word en sluit (of vink uit) zonodig het taakvenster Aan de slag

Start Word en sluit (of vink uit) zonodig het taakvenster Aan de slag 1. Algemeen Dit dictaat legt uit hoe een molentje in PowerPoint gemaakt wordt Gebruikt zijn Word 2003 en PowerPoint 2003, voor de versie 2000 is dit dictaat ook geschikt Handig Nederlandstalig boekje:

Nadere informatie

File: M.Peters / Powerpoint 1

File: M.Peters / Powerpoint 1 PowerPoint 2003. File: M.Peters / Powerpoint 1 Een PowerPoint presentatie maken. Met behulp van een diapresentatie kun je een groep mensen informatie geven over een bepaald onderwerp of product. Een voorbeeld:

Nadere informatie

(591N) PowerPoint 2010 Modulair

(591N) PowerPoint 2010 Modulair (591N) PowerPoint 2010 Modulair Naast het standaard aanbod, biedt Cevora ook modulaire incompany-opleidingen van halve dagen aan. Binnen een incompany-opleiding zijn de inhouden van de verschillende standaardopleidingen

Nadere informatie

Powerpoint 2010: Diavoorstelling met tekstanimaties

Powerpoint 2010: Diavoorstelling met tekstanimaties Powerpoint 2010: Diavoorstelling met tekstanimaties #00: Verplaats eerst onderstaande 12 foto s van 1024 X 768 px 102 DPI, Br H verhouding 4 x 3 naar een map in je eigen computer #info: met deze PX verhouding

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

2/05/2016. Google sites. Google sites. Doelstelling? Waarom google sites gebruiken?

2/05/2016. Google sites. Google sites. Doelstelling? Waarom google sites gebruiken? Expertisedag 3 mei 2016 CVO Limlo Google sites Doelstelling? Illustratie van mogelijkheden Uitleg bij functies en knoppen Nadenken over toepassingsmogelijkheden in de opleiding Zelf aan de slag om een

Nadere informatie

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Programma: HTML / Website Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Inhoudsopgave Een website bouwen... pag. 2 Opdracht... pag. 2 Opslaan van het werk... pag. 2 Aan het werk.... pag. 3 Speciale knoppen...

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Hoe doe je dat in Word

Hoe doe je dat in Word Hoe doe je dat in Word Linda le Grand OVC Mondriaan College Oss 29-9-2009 Inhoud 1 Lettertype wijzigen... 3 2 Tekst groter en kleiner maken... 3 3 Tekst kleuren... 4 4 Tekst markeren... 5 5 Achtergrond

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar PowerPoint Instructie Een presentatie maken met gesproken commentaar Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Geluidsinstellingen m.b.t. microfoon in Windows 7... 1 3. Stap voor stap: gesproken commentaar toevoegen...

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4

ANIMATIE S MAKEN Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 ANIMATIE S MAKEN Les 1: uitleg animatie maken, verhaal maken en storyboard Les 2: foto s maken voor de animatie Les 3: foto s aanpassen en een gif bestand maken Les 4: filmpje bewerken met MovieMaker en

Nadere informatie

Een PowerPoint-presentatie op twee monitoren (Gedeeltelijk overgenomen van de website van Microsoft)

Een PowerPoint-presentatie op twee monitoren (Gedeeltelijk overgenomen van de website van Microsoft) 1. Weergeven van een PowerPoint-presentatie op twee monitoren? Met behulp van Liturgie hebben wij een presentatie aangemaakt van Psalm 150:1 en 2. 2. Weergeven van een PowerPoint-presentatie op twee monitoren?

Nadere informatie

Microsoft Office 2003

Microsoft Office 2003 Computer Basis boek Microsoft Office 2003 Word, Excel en PowerPoint Korte inhoud Inhoudsopgave 7 Voorwoord 15 Deel 1 Werken in Office 2003 17 Deel 2 Word 2003 43 Deel 3 Excel 2003 117 Deel 4 PowerPoint

Nadere informatie

12. Presenteren met Impress

12. Presenteren met Impress 341 12. Presenteren met Impress Een moderne presentatie kunt u op verschillende manieren bekijken: - met een beamer op een projectiescherm of -wand; - als dia op een beeldscherm; - op een televisie; -

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Een checklist invoegen in je pagina

Een checklist invoegen in je pagina Een checklist invoegen in je pagina Een checklist bestaat uit 2 onderdelen, een tabel en een checkbox. Als eerste moet er een tabel gemaakt worden zodat de checkbox in de tabel kan worden ingevoegd. Ook

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Deel 4: PowerPoint Bladerboek

Deel 4: PowerPoint Bladerboek Deel 4: PowerPoint Bladerboek De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 4 PowerPoint

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

PowerPoint LL. Heemscan

PowerPoint LL. Heemscan Beste leerling, Je hebt nu een handleiding voor je liggen om de Powerpointpresentatie te maken. Vóór je gaat beginnen, lees je eerst deze handleiding en de tips goed door. Veel succes en veel plezier!

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. digitaal leermateriaal maken

Cursus Onderwijs en ICT. digitaal leermateriaal maken Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 1, deel 10 (versie 1.0 NL 19-5-2010) digitaal leermateriaal maken door Serge de Beer Inleiding Tot nu toe hebben we in deze cursus al een aantal mogelijkheden gezien voor

Nadere informatie

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties:

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: SAMENVATTING HOOFDSTUK 12 Afbeelding invoegen Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: In het venster Afbeelding invoegen selecteer je (de juiste map en) het juiste

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-08-01 Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Na het gebruik van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je de afmetingen

Nadere informatie

1 Hoe werk ik mijn werkstuk af

1 Hoe werk ik mijn werkstuk af 1. Hoe werk ik mijn werkstuk af 2. Hoe maak ik een voorblad 3. Hoe gebruik ik Wordart om een titel te maken. 4. Hoe plak ik een plaatje van Internet 5. Hoe maak ik een inhoudsopgave 6. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Hoofdstuk 4: Sjablonen & Dia Modellen

Hoofdstuk 4: Sjablonen & Dia Modellen Hoofdstuk 4: Sjablonen & Dia Modellen 4.0 Introductie Hoofdstuk 1 tot 3 neemt de grondbeginselen door, van het toevoegen van inhoud aan een presentatie. Als je alleen af en toe eenvoudige presentaties

Nadere informatie

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties:

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: SAMENVATTING HOOFDSTUK 13 Afbeelding invoegen Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: In het venster Afbeelding invoegen selecteer je (de juiste map en) het juiste

Nadere informatie