Jaarverslag Alumni Bedrijfskundig Ingenieur. Zaterdag 9 januari Statutaire Algemene Vergadering. Ondernemings nr. :

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2009. Alumni Bedrijfskundig Ingenieur. Zaterdag 9 januari 2009. Statutaire Algemene Vergadering. Ondernemings nr. : 4338.71."

Transcriptie

1 Jaarverslag 2009 Alumni Bedrijfskundig Ingenieur Zaterdag 9 januari 2009 Statutaire Algemene Vergadering Ondernemings nr. : Belgisch Staatsblad Varendrieskouter 153, 9031 Gent Website:

2 2 Jaarverslag 2009 Voorwoord Hoe was 2009 voor u? Bijna iedereen geeft als antwoord en met een geforceerde glimlach Vrij goed en voor u? in de hoop dat de vraagsteller een negatief verhaal opstart en men daarop schoorvoetend kan inpikken. Niets daarvan voor onze alumniwerking. Voor BIR Alumni was 2009 schitterend, één en al passie. Net voor de fatale crashes eind 2008 werd het zetelende bestuur door een reeks jonge en gemotiveerde leeuwen overtuigd om de sluimerende werking nieuw leven in te blazen. De aanstelling van een Dagelijks Bestuur o.l.v. Eddy Vanovenberghe en de oprichting van diverse werkgroepen zorgde voor de nodige dynamiek. Ook de vakgroep Technische Bedrijfsvoering timmerde enthousiast mee aan een hele reeks boeiende activiteiten en we konden rekenen op steun vanuit het Vlerick-netwerk. De kalender 2010 is al rijk gevuld. Wij mikken op een uitbreiding van ons actief ledenbestand zodat vele schouders de organisatielasten kunnen torsen. Ik ben dan ook een fiere voorzitter, trots op een hardwerkend team, klaar voor ir. Patrick ibens Voorzitter Raad van Bestuur

3 Jaarverslag BIR Alumni Onder impuls van een kern enthousiaste alumni en met medewerking van de vakgroep Technische Bedrijfsvoering aan de Universiteit Gent werd in het najaar van 2008 gestart met een revival van het BIR Alumni netwerk. Het doel van dit netwerk is de BIR-opleiding meer naambekendheid te geven. Daarnaast is de alumniwerking uiteraard een goede gelegenheid om uw netwerk verder uit te bouwen, contact te houden met de medestudenten van weleer. We zorgen natuurlijk voor het goede evenwicht met de nodige dosis fun. Doel Het vergroten van de uitstraling van de opleiding Master in Industrial Management aan de Universiteit Gent in de socio-culturele, economische en politieke omgeving. Deelname aan het beleid ervan via haar vertegenwoordigers : de vereniging zal een bevoorrechte relatie onderhouden met de Universiteit Gent en haar vakgroep Technische Bedrijfsvoering. Zij zal de professoren en docenten adviseren en steunen bij de invulling en de evaluatie van haar opleidingen en de reputatie van de opleidingen bewaken. Verdere ontplooiing van het ledennetwerk door ledennetwerken en forums te creëren. Onderhouden van vriendschapsbanden tussen al haar leden door een periodiek ontmoetingsplatform aan te bieden. Key Figures 700 actieve leden In 2009 werden diverse events georganiseerd : o 2 Networking events : 170 actieve leden o Content event : 35 actieve leden o Sport event: 15 actieve leden o Diner : 97 actieve leden Maandelijkse bijeenkomst van het Dagelijks Bestuur Jaarlijkse bijeenkomst van de Raad van Bestuur

4 4 Jaarverslag 2009 Alumniwerking De BIR Alumni bestaat uit een Raad van Bestuur, die elk jaar herverkozen wordt tijdens de Algemene Vergadering. Binnen de Raad van Bestuur zorgen enkele leden voor het Dagelijks Bestuur. Hun taak bestaat erin de dagelijkse werking te stuwen, vooral d.m.v. sturing van activiteitsgroepen. De Raad van Bestuur bestaat uit : ir. Patrick ibens ( voorzitter ) dr. ir. Jean-Luc Deleersnyder prof. dr. ir. Hendrik Van Landeghem prof. dr. ir. Dirk Van Goubergen ir. Eddy Vanovenberghe dr. ir. Koen Jacobs ir. Kristof Claeys ir. Svend Jacobsen Het Dagelijks Bestuur bestaat uit : ir. Eddy Vanovenberghe ( voorzitter ) dr. ir. Koen Jacobs ir. Kristof Claeys ir. Svend Jacobsen Van links naar rechts : Jean-Luc Deleersnyder, Hendrik Van Landeghem, Patrick ibens, Henri Müller, Eddy Vanovenberghe, Svend Jacobsen, Kristof Claeys en Koen Jacobs. De actieve leden zijn de trekkers en medewerkers van de activiteitsgroepen.

5 Jaarverslag Structuur BIR Alumni Organigram DE RAAD VAN BEHEER ALS STUUR VAN DE ALUMNIWERKING: Zij stippelen het algemeen beleid uit, houden de financiële toestand in het oog. Zij begeleiden en waken over de inhoudelijke werking en zij zijn verantwoordelijk voor de continuïteit van de werking en de organisatie op zich. HET DAGELIJKS BESTUUR ALS MOTOR VAN DE ALUMNIWERKING: Zij waken over de dagelijkse werking, planning van de activiteiten en de werking van de verschillende werkgroepen. Zij zorgen er ook voor dat vraag en aanbod binnen de alumniwerking op elkaar worden afgestemd. DE WERKGROEPEN ALS CHASSIS VAN DE ALUMNIWERKING: De verschillende domeinen of onderdelen van de werking worden ondergebracht in verschillende werkgroepen. Het aantal werkgroepen en hun thema s moeten voldoende aangepast worden aan de noden en de behoeften van het moment. Belangrijk daarbij is wel dat elk van de genoemde groepen voor hun bepaald werkgebied een missie moet opstellen, die regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgeschaafd wordt. Enkel op deze manier kunnen we met z n allen zeer bewust bezig zijn en blijven met de werking.

6 6 Jaarverslag 2009 Activiteiten 2009 BIR Café Kollekasteel / Mariakerke Pre-Kick-off Event 11 april 2009 Deelnemers : 40 Het pre-kick-off evenement was de allereerste happening van de vernieuwde BIR Alumni. Als aanloop naar de officiële start van de gereanimeerde werking werd gekozen voor een informele drink in het Kollekasteel voor alle alumni sinds Deze specifieke doelgroep werd in het vizier genomen enerzijds om de affiniteit met het volgende huldigingsevent te verhogen via persoonlijke contacten, en anderzijds om de drempel naar dergelijke meer formele activiteiten toe te verlagen via een losser netwerkingsgebeuren. De deelnemers werden vergast op verse hapjes en drankjes, terwijl de doelstellingen en het programma van de BIR Alumni aan hen werden voorgesteld via presentaties en gesprekken. Door de zachte avond, kon de receptie van start gaan op het terras van het Kollekasteel. Na afloop toonden de aanwezigen zich tevreden over het hernieuwd contact met de oudcollegastudenten en keek men uit naar wat komen zou.

7 Jaarverslag Huldiging Henri Müller Vlerick Leuven Gent Management School / Gent Official Kick-off Event 6 mei 2009 Deelnemers : 107 De plechtige kick-off en huldiging van professor Müller was een groot succes. We waren met meer dan 100 man (waarbij 31 nieuwe actieve leden!). Eerst was er de korte rondleiding in de gebouwen van Vlerick, gevolgd door de huldigingsceremonie in de kapel. Professor Müller was aangenaam verrast door de voor hem onaangekondigde huldiging. Voor de recente lichting BIR alumni sinds 1998, was het interessant te horen wat de historiek is geweest van de opleiding. De visie en kracht van de opleiding bedrijfskundig ingenieur leeft vandaag nog altijd voort. Na de plechtigheden, was het tijd voor een goed verzorgde receptie, en vonden de mensen elkaar weer terug na een lange stilte. Er was zeer veel enthousiasme om de BIR Alumni werking terug op te starten en deze officiële kick-off was dan ook een bijzonder geslaagde start.

8 8 Jaarverslag 2009 Golfinitiatie Golf Puyenbroeck / Wachtebeke Sport Event 21 Juni 2009 Deelnemers : 15 Op een stralende zondagmiddag in juni waren er enkele dappere alumni die de snelst groeiende sport van België, namelijk golf, onder de knie wouden krijgen. Na een korte introductie over de regels en het golfmateriaal werden menige spieren in alle hoeken en bochten gewrongen om toch maar dat kleine balletje zover mogelijk te laten vliegen. Al snel bleek dat er enkele natuurtalenten onder onze alumni aanwezig waren. Afsluitend werd er een kleine competitie putten georganiseerd en zo werd een nieuwe generatie golfkampioenen in spe gelanceerd. Na de geleverde inspanningen werd er nog nagekaart bij een verfrissend wijntje op het terras van het clubhuis. Toen was verleiding bij enkele alumni reeds groot om aan te vangen met de golfsport. Een geslaagd event dat zeker voor herhaling vatbaar is. Vooral de prijs/kwaliteitverhouding werd enorm gewaardeerd door de alumni.

9 Jaarverslag Creativiteit & Innovatie Creax / Ieper Content Event 7 Oktober 2009 Deelnemers : 35 De avond met als thema creativiteit en innovatie werd ingeleid door Koen Jacobs. Als eerste spreker bracht Simon Dewulf, Managing Director van Creax [creativity for innovation] ons hun visie en aanpak. Vervolgens verduidelijkten onze twee gastsprekers, Jan De Geest van Pfizer en Johan Hugelier van Bekaert, hoe zij de Creax-aanpak in hun praktijk hadden toegepast. Tenslotte vertelde Philip Vanneste, Manager bij Innovatiecentrum West-Vlaanderen, ons over de vele mogelijkheden van participatie vanuit de overheid inzake innovatie. Na deze boeiende combinatie van theorie en praktijk over innovatie, en de uiteenzetting rondom financiering hiervan, konden we nog nakaarten tijdens de receptie. De presentaties kunt U vinden op bijgevoegde link :

10 10 Jaarverslag 2009 BIR Diner Monasterium Poortackere / Gent Networking Event 14 November 2009 Deelnemers : 97 Het BIR Diner 2009, ingericht door de BIR Alumni is een feit. Het kader was het Monasterium Poortackere, tegelijk statig en gezellig. Er mag terecht van een succes gesproken worden met 97 aanwezigen, waaronder vele BIR Captains, met name Jean-Luc Deleersnyder, Hugo Vandamme, Hans Romaen, Patrick ibens en Hendrik Van Landeghem. De inschrijvingen waren verdeeld met 42% naar de vakgroep (studenten en medewerkers), 35% alumni UG, 20% alumni Vlerick (<2000) en 3% sponsors. De avond werd ingezet met een receptie, waarna voorzitter Patrick ibens de herrijzenis van BIR Alumni in 2009 toelichtte vanaf de biechtstoel. Hendrik Van Landeghem sloot aan met een uiteenzetting over het succes van de nieuwe opleiding aan de vakgroep. Beide sprekers verheugden zich over de heropleving van het netwerk van de bedrijfskundig ingenieurs. Daarna volgde het walking dinner. Aan de tafels deed de goochelaar velen onder ons versteld staan met onder meer verdwijnende trouwringen. Na de koffie werd tenslotte het dansplateau ingehuldigd door het Dagelijks Bestuur met de openingsdans. De kaarsen werden omstreeks 03:00 uitgeblazen. Een zeer geslaagde avond, de eerste in een serie van nog velen!

11 Jaarverslag Werkgroepen Werkgroep Events Doelstelling De Werkgroep Events heeft als doelstelling het plannen, uitwerken en inrichten van de events die de kalender uitmaken van het werkingsjaar van de BIR Alumni, volgens een aanbod dat afgestemd is op de interessesfeer van de leden. Organisatie Om de doelstelling te realiseren werd in 2009 uitgegaan van een differentiatie volgens twee assen: De professionele as : activiteiten zoals bedrijfsbezoeken en content-based events (lezingen, seminaries & workshops). De pleasure-as : evenwichtige ontspanning onder de vorm van het jaarlijkse BIR Diner, informele netwerkinggelegenheden (BIR cafés) en sportieve activiteiten. Voor de uitvoering van het programma steunde deze werkgroep op een aantal actieve alumni, aangevuld met enkele leden van het Dagelijks Bestuur. Hoewel velen zich initieel bereid verklaarden om actief deel te nemen, wees de realiteit uit dat slechts een harde kern dit daadwerkelijk deed. Gelet op de opeenvolging van geplande activiteiten en de drukke agenda s van de uiteindelijke medewerkers was de concretisering van het programma vaak geen sinecure en het voorwerp van last-minute uitwerking.

12 12 Jaarverslag 2009 Evaluatie & evolutie Ondanks de groeipijnen kan er toch teruggeblikt worden op een reeks geslaagde events, die elders in dit jaarverslag werden beschreven. Naast de positieve noten werden telkens de onvermijdelijke kinderziekten geïdentificeerd onder de vorm van aandachtspunten, die in de volgende events werden meegenomen en die ook in de toekomst de nodige aandacht zullen krijgen ter verbetering van het aanbod. Om de werking rond events een niveau hoger te tillen, zal er voor het volgende werkingsjaar overgestapt worden op een gewijzigde structuur. De Werkgroep Events wordt opgedeeld in werkgroepen per geplande activiteit (of activiteitsgroepen), die elk één enkel event onder hun hoede krijgen. Elke activiteitsgroep zal geleid worden door een eventverantwoordelijke, die instaat voor de dagelijkse opvolging van het event. Deze activiteitsgroepen staan onder auspiciën van het Dagelijks Bestuur, waarbinnen één persoon als direct contact fungeert voor de eventverantwoordelijken. Het voordeel van deze structuur is dat elke groep zich focust op één concreet event. De key succes factor is wel dat er meer leden moeten gevonden worden die bereid zijn om een handje bij te steken en om verantwoordelijkheid op te nemen. Events ploeg 2009 Hélène Van Ginderachter - BIR2008 (verantwoordelijke content event) Joris Beeckman - BIR2008 (verantwoordelijke BIR Diner) Eddy Vanovenberghe - BIR2008 (Dagelijks Bestuur) Koen Jacobs - BIR2009 (Dagelijks Bestuur) Werkgroep Marketing De werkgroep marketing heeft zich in 2009 voornamelijk toegespitst op het creëren van de website Historiek 2009 De eerste realisatie was de creatie van het BIR Alumni logo met bijhorend kleurenpallet. De tweede realisatie was het uitwerken van het LinkedIn platform en het centraal beheer van ledeninformatie. De derde realisatie was het neerschrijven van de doelstelling van de website De opleiding BIR Alumni meer naambekendheid geven (duiding over de opleiding: BIR Opleiding en BIR Community ) De ontmoetingsplaats zijn voor de BIR Alumni zelf (informatie over events en de werking: BIR Events en BIR Alumni )

13 Jaarverslag Tenslotte was het de betrachting de website te bouwen met goedkope middelen (open-source software DRUPAL) die technisch toegankelijk zijn voor een breed publiek en tegelijkertijd een eigentijdse visuele identiteit te geven aan de website. De vierde realisatie was het uitwerken van het breder kader van marketing (uitvoering 2010). De centrale BIR Boodschap waarvan sprake is terug te vinden op de homepagina van de website: Kernwaardes die wij associëren met de bedrijfskundig ingenieur zijn: 1. kwantitatief modelleren 2. samenhangende visie over het bedrijf 3. een wezenlijk verschil maken in onderbouwde en gedegen besluitvorming De marketing ploeg 2009 Lieselotte Goens BIR2009 (content) Joris April BIR2009 (Drupal design) Kristof Claeys - BIR2007 (LinkedIn en ledendatabase) Svend Jacobsen - BIR2008 (inrichting en beheer website)

14 14 Jaarverslag 2009 Leden Profiel De BIR alumni zijn actief in meer dan 250 bedrijven wereldwijd verspreid, gaande van KMO s tot Fortune Top 500 ondernemingen. Als we nader kijken naar de huidige werksituatie zien we dat de BIR alumni hoofdzakelijk een functie op senior level (41%) of operational management (40%) hebben. Dit sluit goed aan bij de algemene inhoud van deze techno-mba opleiding, waarin zowel operationeel als general management de kern vormen. De rest van de BIR-afgestudeerden zijn professioneel actief in sales, academische wereld of consultancy.

15 Jaarverslag Samenwerkingsverbanden Samenwerkingen BIR Alumni heeft vooreerst een zeer nauwe samenwerking met de vakgroep Technische Bedrijfsvoering van de Universiteit Gent en met de Vlerick Alumni. Voorts waren er eerste verkennende gesprekken met de Ekonomika alumni binnen de vakgroep P&L (Productie & Logistiek) van de Katholieke Universiteit Leuven over het samenwerken rondom content events. Event Sponsors Voor het content event en het BIR diner werkten we in 2009 samen met onderstaande sponsors.

16 16 Jaarverslag 2009 Communicatie & Netwerk Website Functionaliteit De website heeft momenteel een aantal statische pagina s, met pure inhoud (duiding over de opleiding). Daarnaast zijn er pagina s met informatie over komende events of verslagen van events (inclusief foto s). De website laat ook toe om enquêtes te sturen naar leden, waarvan al drie keer gebruik is gemaakt. De website staat eveneens toe om online registraties voor events te doen, maar het gebruik daarvan bleek toch niet zo voor de hand liggend, omdat de leden moeten inloggen. Voorts is de ledenlijst online beschikbaar voor het bestuur. Welkomstpagina website Statistieken De website haalt een behoorlijk maandelijks volume van 150 à 200 bezoekers, met pieken tot zelfs 250 bij eventregistraties of publicatie van eventverslagen (zie Figuur Bezoekers per maand). Een gemiddeld bezoeker komt tweemaal per maand naar de website.

17 Jaarverslag Van die 150 (zie ook Figuur Hoe vindt de bezoeker de site?) kennen 105 ons al (bookmark) komen er 40 via Google, met als voornaamste zoekterm BIR Alumni klikken er 5 door vanaf een link op de website van de vakgroep Technische Bedrijfsvoering : potentiële studenten?. zijn het overgrote deel dus reeds BIR Alumni. Hoe vindt de bezoeker de site? Bezoekers per maand

18 18 Jaarverslag 2009 Nieuwsbrief Vorig jaar was er een eerste nieuwsbrief naar al onze leden, waarin de eerstkomende events worden aangekondigd, waarin algemene oproepen verwerkt worden en waarin doorverwezen wordt naar updates op de site. Created : May 19, Members : 216 Welcome to the BIR Alumni Network! Connecting all past and current participants associated with the "Master of Industrial Management", formerly know as "Bedrijfskundig ingenieur" of the Ghent University and Vlerick Leuven Gent Management School Belgium In mei 2008 werd het BIR Alumni Network gelanceerd op LinkedIn. Na enkele maanden wisten slechts een twintig tal alumni de weg te vinden naar deze groep. Vrij snel werd duidelijk dat het BIR Alumni Network niet organisch groeide en dus weinig succesvol was. Maar begin Onder impuls van de revival van de BIR Alumni, werd er een extra inspanning geleverd om het BIR Alumni Network om te vormen tot een echt networking tool. Door actief alumni aan te schrijven op het LinkedIn platform werd de groep snel uitgebreid tot een honderdtal leden. Bij elk event werd er telkens een oproep gedaan aan alle aanwezigen om lid te worden, met als resultaat dat er op vandaag reeds meer dan 200 leden lid zijn van het BIR Alumni Network op LinkedIn. Hierdoor krijgen de leden een tool aangeboden om snel en eenvoudig exmedestudenten en vrienden terug te vinden. Het LinkedIn platform geeft de BIR Alumni werking de tool om alle leden te contacteren op een eenvoudige en doeltreffende manier. De optie om discussies en vacatures te lanceren werd in 2009 reeds sporadisch gebruikt. Voor 2010 wordt er een groei van 25% verwacht en zal het tool meer uitgespeeld worden als de place-to-be om info en ideeën uit te wisselen onder de BIR Alumni. Het BIR Alumni Network is enkel toegankelijk voor studenten en alumni.

19 Jaarverslag Middelen & Activiteiten Middelen We maken gebruik van volgende middelen om de gestelde doelen te realiseren: Financiële middelen - Intern: winst gegenereerd uit eigen activiteiten en sponsoring. - Extern: subsidies. Secretariaat Vakgroep Technische Bedrijfsvoering (UGent) Professionele ondersteuning en begeleiding van de werking op allerlei vlakken (administratief, organisatorisch,... ). Aanwending Hoe streven wij de realisatie van onze doelen na? Activiteitenprogramma Er wordt over gewaakt dat we een gevarieerd programma aan activiteiten aanbieden, zoals networking events, kleine instuifactiviteiten, sport, enz... Zowel de voorstellen als de uitvoering moeten zoveel mogelijk vanuit de Alumniwerking zelf komen. Daarbij moet er wel op gelet worden dat er een gezond evenwicht gezocht wordt tussen vraag en aanbod, de draagkracht van de activiteiten e.d. Vorming - Organisatie van content events door de BIR Alumni werking - Deelname aan externe cursussen, o.a. van de Vlerick Alumni, P&L,... - Voorlichtingsavonden georganiseerd omtrent maatschappelijke thema s zoals milieu, globalisering, e.d.

20 20 Jaarverslag 2009 Promotie en PR De werking en de meerwaarde van de alumniwerking worden op een gerichte manier naar buiten toe gepromoot: - door middel van mailings - via promotiefolders - door het versturen van persberichten - door actief deel te nemen aan enkele externe, maatschappelijke evenementen. Deze tekst mag natuurlijk geen dode letter zijn. Hij was geen doel op zich, maar wel het resultaat van het bewustmakingsproces bij een grote groep actieve medewerkers. Daarenboven moet het een leidraad zijn, die ons zal toelaten om ons beleid en onze werking kritisch op te volgen, en waar nodig bij te sturen.

21 Jaarverslag Doelstellingen 2010 Algemeen Het algemene objectief voor het komende werkingsjaar bestaat eruit om de ingeslagen weg verder te bewandelen, rekening houdend met de aandachtspunten die in de loop van het afgelopen jaar geïdentificeerd werden. Concreet houdt dit o.a. in dat de bestaande organisatie zal aangepast worden om de pijnpunten aan te pakken. De huidige werkgroepen verder zullen opgedeeld worden in kleinere activiteitsgroepen met een duidelijke verantwoordelijke ondersteund door het Dagelijks Bestuur. Event Programma 2010 Verschillende activiteitsgroepen zullen opgestart worden ter voorbereiding van de events zoals vastgelegd in onderstaande kalender. Het programma streeft een evenwicht na tussen pleasurebased activiteiten (2 BIR Café s, sport event en BIR Diner) en professioneel georiënteerde evenementen (2 bedrijfsbezoeken en 2 content events). Voor de content events zal er voor het eerst gebruik gemaakt worden van de in 2009 opgebouwde contacten, door actief samen te werken bij het uitbouwen van een value-adding activiteit rond een gemeenschappelijk thema. 25 februari 2010 Bedrijfsbezoek 1 : Nike maart 2010 Bedrijfsbezoek 2 mei 2010 Content event in samenwerking met Vlerick Alumni zaterdag 12 juni 2010 Sport event vrijdag 23 juli 2010 BIR Café goes Gentse Feesten oktober 2010 Peterschap & kennismaking met nieuwe studenten Content event in samenwerking met P&L Leuven zaterdag 20 november 2010 BIR Diner donderdag 9 december 2010 Christmas BIR Café

22 22 Jaarverslag 2009 Praktische gegevens Meer info? Interessante informatie is te vinden op onze website: U kan ons ook altijd contacteren via Lid worden Indien u de BIR-opleiding hebt gevolgd kan u lid worden. U krijgt de kans om deel te nemen aan onze activiteiten, we houden u daarvan regelmatig op de hoogte via de nieuwsbrief. Het lidgeld voor 2010 bedraagt 25. U kan dit contant betalen tijdens één van de komende events of overschrijven op het rekeningnummer op naam van VZW Alumni Bedrijfskunde.

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Job- en Stage-event. Voorwoord. Geachte heer, Geachte mevrouw,

Job- en Stage-event. Voorwoord. Geachte heer, Geachte mevrouw, Job- en Stage-event Voorwoord Geachte heer, Geachte mevrouw, Wij zijn zeer verheugd om u in naam van de studentenkring Hermes ons jaarlijkse Job - en Stage-event te mogen voorstellen. Dit evenement hebben

Nadere informatie

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden Introductie Door met AEGEE-Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE-Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

Partnerdossier. Career Event Insurance, Actuarial

Partnerdossier. Career Event Insurance, Actuarial Partnerdossier Career Event Insurance, Actuarial & Financial Engineering 11 maart 2015 Voorwoord van de faculteit Als professoren van de onderzoeksgroep Insurance en docenten van de opleidingen Master

Nadere informatie

De Crowdfunding Safari workshop

De Crowdfunding Safari workshop De Crowdfunding Safari workshop Veel organisaties kampen met dalende subsidies, hebben moeite met het ophalen van investeringen of leningen en kunnen doelen daardoor steeds moeilijker halen. Crowdfunding

Nadere informatie

Benchmark uw. productielogistiek. Productiebedrijven in Vlaanderen. met uitsterven bedreigd. springlevend

Benchmark uw. productielogistiek. Productiebedrijven in Vlaanderen. met uitsterven bedreigd. springlevend Iedere ochtend in Afrika ontwaakt een leeuw met de wetenschap dat hij sneller moet lopen dan de traagste gazelle Productiebedrijven in Vlaanderen met uitsterven bedreigd springlevend of? Benchmark uw productielogistiek

Nadere informatie

Inleiding. Patrick Bontinck CEO. Alain Hutchinson Voorzitter van de vzw visit.brussels

Inleiding. Patrick Bontinck CEO. Alain Hutchinson Voorzitter van de vzw visit.brussels Activiteitenverslag Inleiding 2014 werd in het kader van de regionalisering van het toerisme als een scharnierjaar aangekondigd. Het is ook een jaar van consolidatie geweest voor het toerisme in Brussel.

Nadere informatie

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden Door met AEGEE- Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE- Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

BeMuseum. Conferentie 14 oktober Persmap. The Belgian network for innovation in museums

BeMuseum. Conferentie 14 oktober Persmap. The Belgian network for innovation in museums BeMuseum The Belgian network for innovation in museums Conferentie 14 oktober 2016 - Persmap Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel www.bemuseum.be info@bemuseum.be @Be_Museum INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Belgian Ergonomics Society

Belgian Ergonomics Society Belgian Ergonomics Society Verslag overleg inrichters specialisatie-opleiding ergonomie Datum: 22 mei 2013, 13u30-15u30 Plaats: Brussel, Erasmusgebouw HUB Verslag: Roeland Motmans X Heleen Vandromme KUL

Nadere informatie

AEGEE Amsterdam sponsormogelijkheden

AEGEE Amsterdam sponsormogelijkheden AEGEE Amsterdam sponsormogelijkheden Door met AEGEE-Amsterdam samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE telt momenteel rond de 620 leden en ruim 75

Nadere informatie

16 / 11 / 2015 BRUSSELS

16 / 11 / 2015 BRUSSELS BELGIAN PR SUMMIT 16 / 11 / BRUSSELS Hosted by SPONSORINGSVOORSTEL BELGIAN PR SUMMIT Tweejaarlijks evenement georganiseerd door BPRCA en 3C De vakverenigingen BPRCA en 3C hebben beslist om de krachten

Nadere informatie

WELKOM! PROGRAMMA. Algemene Vergadering Dinsdag, 23 oktober 2012. KVK vaart de juiste koers! PRESENTATIE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING KVK

WELKOM! PROGRAMMA. Algemene Vergadering Dinsdag, 23 oktober 2012. KVK vaart de juiste koers! PRESENTATIE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING KVK WELKOM! Algemene Vergadering Dinsdag, KVK vaart de juiste koers! PROGRAMMA Algemene Vergadering, Bart Stroobants, voorzitter Welkomstwoord Enkele cijfers over onze leden en de website Overzicht activiteiten

Nadere informatie

PLANNINGSDOCUMENT. Werkjaar 2013

PLANNINGSDOCUMENT. Werkjaar 2013 PLANNINGSDOCUMENT Werkjaar 2013 Alexander Spriet, Ariane Van Den Steen, Nele Vanslembrouck feb 2013 1 Lessen uit het verleden: aandachtspunten voor de toekomstige werking Op basis van de interne evaluatie

Nadere informatie

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement?

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Introductie Evenementen en congressen zijn nog steeds een belangrijk moment om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande

Nadere informatie

ICF DE HANZE NETWERKEN IN EEN ONGEDWONGEN SFEER DE HANZEDAG IT S ALL ABOUT INNOVATION

ICF DE HANZE NETWERKEN IN EEN ONGEDWONGEN SFEER   DE HANZEDAG IT S ALL ABOUT INNOVATION DOSSIER ICF DE HANZE NETWERKEN IN EEN ONGEDWONGEN SFEER International Club of Flanders (ICF) De Hanze is een businessclub met als doel ondernemende personen uit Vlaanderen samen te brengen. De Hanze is

Nadere informatie

Algemene Vergadering KVK vzw WELKOM! KVK zit nog steeds op koers!

Algemene Vergadering KVK vzw WELKOM! KVK zit nog steeds op koers! Algemene Vergadering KVK vzw Dinsdag, 22 oktober 2013 Den Eyck, Kasterlee WELKOM! KVK zit nog steeds op koers! PROGRAMMA Algemene Vergadering, Bart Stroobants, voorzitter Welkomstwoord Enkele cijfers over

Nadere informatie

PROJECT VERNIEUWING LOKALE WEBSITE

PROJECT VERNIEUWING LOKALE WEBSITE PROJECT VERNIEUWING LOKALE WEBSITE DOELSTELLING & OBJECTIEF : We willen de lokale websites grondig vernieuwen: zowel qua look als naar inhoud. De vernieuwde huisstijl wordt zo doorgetrokken, het clubgevoel

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie 2006-2007 Tussen de partijen: De Vlaamse Gemeenschapscommissie, Sainctelettesquare 17 te 1000 Brussel, hierna genoemd de regionaal coördinator,

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Subsidie voor jeugdhuizen

Subsidie voor jeugdhuizen Subsidie voor jeugdhuizen Art. 1 De gemeente Pittem verleent binnen de perken van het terzake goedgekeurde begrotingskrediet een subsidie voor jeugdhuizen die voldoen aan de onder artikel 2 omschreven

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur:

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur: Kerkennacht 2017 - Meer dan een dak Communicatieplan Dit document bevat een globale opzet voor de planmatige aanpak van de landelijke communicatie rond de Kerkennacht 2017. Deze communicatie wordt verzorgd

Nadere informatie

Samenvatting beleidsplan 2014-2018

Samenvatting beleidsplan 2014-2018 Samenvatting beleidsplan 2014-2018 The Nethrelands-Turkey Friendship Foundation Bezoekadres: Pieter Cornelisz. Hooftstraat 47, 1071 BN Amsterdam Tel: 020-7763 09 55 Mobiel; 06-52 627 833 Web: www.ntff.nl

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

MAAK WERK VAN EEN INNOVATIEVE ORGANISATIECULTUUR IN UW KMO

MAAK WERK VAN EEN INNOVATIEVE ORGANISATIECULTUUR IN UW KMO DETAILED CURRICULUM MAAK WERK VAN EEN INNOVATIEVE ORGANISATIECULTUUR IN UW KMO Innovatie is noodzakelijk om in de huidige hyper-competitieve, internationale en volatiele markt continuïteit te kunnen verzekeren.

Nadere informatie

Mak de gesjiechte van ós sjtreek lebendig. Jaarverslag Sjtichting Genealogiek Sjènne 2009

Mak de gesjiechte van ós sjtreek lebendig. Jaarverslag Sjtichting Genealogiek Sjènne 2009 Mak de gesjiechte van ós sjtreek lebendig Jaarverslag Sjtichting Genealogiek Sjènne 2009 Inhoud Voorwoord pag. 3 Voortgang De Bokkerijders met de dode hand, een nieuwe visie pag. 4 Website www.sjtigs.eu

Nadere informatie

Het event vindt plaats op ons departement, zodat u uw bedrijf in een gemoedelijke sfeer kunt voorstellen aan onze studenten.

Het event vindt plaats op ons departement, zodat u uw bedrijf in een gemoedelijke sfeer kunt voorstellen aan onze studenten. 24 februari 2011 Job- en stage-event Hogeschooll Gentt Departtementt Toegepastte Ingeniieurswettenschappen Woord vooraf Geachte heer, Geachte mevrouw, Met trots stellen wij van de studentenvereniging Hermes

Nadere informatie

MEET, LEARN, EXPERIENCE

MEET, LEARN, EXPERIENCE MEET, LEARN, EXPERIENCE Dynamiek, het is de energie die ons in beweging houdt, en ons sterk maakt in een wereld die constant verandert. Het houdt ons scherp en alert. Het doet ons bewegen, stappen vooruit

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Info-event Entourage 2015-2016

Info-event Entourage 2015-2016 Info-event Entourage 2015-2016 Wat is AFC? AFC LEUVEN IS EEN JUNIOR ENTERPRISE MET ALS MISSIE HET STIMULEREN VAN ONDERNEMERSCHAP EN DE ONTWIKKELING VAN VAARDIGHEDEN BIJ STUDENTEN DOOR HET ORGANISEREN VAN

Nadere informatie

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal Nieuwsbrief Jaargang 5, nummer 2 EXTRA EDITIE 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April Groot Internationaal Dansfeest Dit jaar is er geen Festival Internationale dans in Noord-Holland.

Nadere informatie

LID WORDEN VAN DE KINDERRECHTENCOALITIE 1

LID WORDEN VAN DE KINDERRECHTENCOALITIE 1 LID WORDEN VAN DE KINDERRECHTENCOALITIE 1 INHOUD 1. Wat is de kinderrechtencoalitie? 2. Wederzijdse verwachtingen Kinderrechtencoalitie - leden 2.1 Aanbod aan de leden 2.2. Verwachtingen t.a.v. de leden

Nadere informatie

1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN

1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN 1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN VISIE Een goede organisatie moet een basisfilosofie hebben. Die zal dan ook aan de basis liggen van wat er, en hoe, dat precies georganiseerd moet worden. Onze club heeft

Nadere informatie

PROJECT PLAN. Contact across Cultures - DigiHouse. Introductie

PROJECT PLAN. Contact across Cultures - DigiHouse. Introductie PROJECT PLAN Contact across Cultures - DigiHouse Introductie Vanuit de stichting Contact across Cultures willen wij graag het project DigiHouse opzetten. Dit project is ontstaan vanuit onze deelname aan

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Sponsorpakketten PFCongres 2013. 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/

Sponsorpakketten PFCongres 2013. 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/ Sponsorpakketten PFCongres 2013 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/ Over PFCongres PFCongres is een jaarlijks evenement georganiseerd door de vereniging achter PFZ.nl, de grootste

Nadere informatie

In deze context zijn we zo vrij de hulp van onze leden in te roepen!

In deze context zijn we zo vrij de hulp van onze leden in te roepen! E-mail: hokzele@hotmail.com Website : www.hokzele.be Museum en documentatiecentrum: Lokerenbaan 43, 9240 Zele Ondernemersnummer: 411054029 Heem-en Oudheidkundige Kring Zele vzw, Kouterbosstraat 62, 9240

Nadere informatie

Adverteren. Nyenrode Alumni VCV

Adverteren. Nyenrode Alumni VCV Adverteren Nyenrode Alumni VCV Achtergrond De Nyenrode Alumni VCV (NA VCV) is de alumni vereniging voor alle alumni van de Nyenrode Business Universiteit. De vereniging telt ruim 6.000 leden; een koopkrachtige

Nadere informatie

Over promo-code.be. Snelst groeiende Belgische kortingssite. Selinde Winter Account Manager Belgium

Over promo-code.be. Snelst groeiende Belgische kortingssite. Selinde Winter Account Manager Belgium Over promo-code.be Promo-code.be zag het levenslicht in 2011 tijdens onze gemeenschappelijke projecten in de Silicon Valley van Europa namelijk Gent. We specialiseren ons in kortingen en promoties. Gemiddeld

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Nederland. Programmamanagement volgens PMI 21 maart 2006

Nederland. Programmamanagement volgens PMI 21 maart 2006 PMI Nederland Programmamanagement volgens PMI 21 maart 2006 Even voorstellen Betty Nieuwenburg (IPMA-B) project- en programmamanager IPMA-assessor Voorzitter PMI-programmagroep Programmamanagement Onderwerpen

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2013

Visiedocument en Activiteitenplan 2013 Visiedocument en Activiteitenplan 2013 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

8 oktober 2013. Asset Management Competence Portal. Samen van Kennis naar Kunde. Pagina 1 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013)

8 oktober 2013. Asset Management Competence Portal. Samen van Kennis naar Kunde. Pagina 1 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013) 8 oktober 2013 Asset Management Competence Portal Samen van Kennis naar Kunde Pagina 1 AMC Centre - Asset Management Competence Portal (2013) Inhoud 1. Introductie... 3 2. Doelstelling & relevantie...

Nadere informatie

Student Consulting Skill Development Entrepreneurship. www.afcleuven.be

Student Consulting Skill Development Entrepreneurship. www.afcleuven.be Student Consulting Skill Development Entrepreneurship www.afcleuven.be 1 Welkom 2 Outline Welkomstwoord Woordje van Luc Sels, decaan F.E.B. Inzichten in interne werking & vooruitgang AFC Speeddating Walking

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Personal Assistant. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Personal Assistant. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 19 May 2016 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Exploitatie van een platform.

Exploitatie van een platform. Exploitatie van een platform. Exploitatie inspanning en omzet staan in relatie tot uw doelstelling en uw ambitieniveau. Is het community platform vooral een bezoekersmagneet voor de? Is het platform vooral

Nadere informatie

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Lokaal economisch beleid wordt steeds belangrijker In de UNIZO KMO-barometer* van maart 2011: het gemeentelijk niveau wordt door

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

Spanningsvelden bij toegankelijkheid van zorg : We hebben gezocht naar een titel die meteen naar de kern van de zaak gaat en die omvattend is voor de

Spanningsvelden bij toegankelijkheid van zorg : We hebben gezocht naar een titel die meteen naar de kern van de zaak gaat en die omvattend is voor de 1 Inleiding door dr. Walter Krikilion, voorzitter Werkgroep Ethiek in de Kliniek van ICURO - Symposium Spanningsvelden bij toegankelijkheid van zorg 19 oktober 2012 - Hasselt Beste deelnemers, Als Werkgroep

Nadere informatie

Verdere informatie is te vinden in de statuten van de vzw, zoals gepubliceerd in het staatsblad van 22/03/2007.

Verdere informatie is te vinden in de statuten van de vzw, zoals gepubliceerd in het staatsblad van 22/03/2007. Jaarverslag 2007 Voor vzw touché was 2007 het jaar van de oprichting, de bekendmaking en de opstart. Dit jaarverslag beschrijft de werking en de activiteiten van het eerste jaar van de vzw. 1. Oprichting

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Op de website kunnen mogelijk geïnteresseerden informatie vinden en zich inschrijven voor de workshops.

Op de website  kunnen mogelijk geïnteresseerden informatie vinden en zich inschrijven voor de workshops. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 408 van PETER WOUTERS datum: 16 maart aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Project Motiverend Coachen - Participatie In de beleidsnota Sport

Nadere informatie

StepStone in cijfers Januari 2016

StepStone in cijfers Januari 2016 StepStone in cijfers Januari 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.683.229 Aantal bezoeken 1.203.462 Unieke bezoekers 699.806 Aantal jobs 4755

Nadere informatie

A. Business model canvas. B. Marketing en acquisitieplan. C. Actiepunten. BOUWSTENEN VOOR een operationeel AQUISITIE plan

A. Business model canvas. B. Marketing en acquisitieplan. C. Actiepunten. BOUWSTENEN VOOR een operationeel AQUISITIE plan BOUWSTENEN VOOR een operationeel AQUISITIE plan A. Business model canvas Je vult het business model canvas in en komt tot een duidelijke beschrijving van de waarde propositie en het beoogde klant segment

Nadere informatie

Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf?

Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf? Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf? Studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Opleiding Bachelor in het Toerisme en recreatiemanagement

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Wat is Integrand?... 4 Missie en visie... 4 Core business... 4 Structuur van Integrand...

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

StepStone in cijfers April 2016

StepStone in cijfers April 2016 StepStone in cijfers April 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 5.579.141 Aantal bezoeken 1.394.184 Unieke bezoekers 803.439 Aantal jobs 5998 De

Nadere informatie

sponsordossier starlight

sponsordossier starlight sponsordossier starlight 2008-2009 (8 ste editie) campus bedrijfskunde aalst Campus Bedrijfskunde Aalst Arbeidstraat 14 9300 Aalst Wat is Starlight? Starlight is een jaarlijks project dat uitgevoerd wordt

Nadere informatie

Paleis van de Verdraagzaamheid. Jaarplan 2012

Paleis van de Verdraagzaamheid. Jaarplan 2012 Paleis van de Verdraagzaamheid Jaarplan 2012 Voorwoord Door een zeer succesvolle eerste editie van de jaarlijkse verkiezing van Ambassade en Ambassadeur van de Verdraagzaamheid was 2011 voor het Paleis

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

PROFESSIONAL LEARNINg & DEvELOPMENT. MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement. de maakindustrie

PROFESSIONAL LEARNINg & DEvELOPMENT. MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement. de maakindustrie PROFESSIONAL LEARNINg DEvELOPMENT MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement In de maakindustrie MASTERCLASS Open InnOvatIemanagement In de maakindustrie AMBITIE, ACTIE EN RESULTAAT IN INNOvATIE De Universiteit

Nadere informatie

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Huis van de Geschiedenis in Gemeente Beverwijk Bestuur van Museum Kennemerland, januari 2014 Westerhoutplein 1, 1943 AA Beverwijk, mk@museumkennemerland.nl www.museumkennemerland.nl

Nadere informatie

www.uitgeverscongres.nl

www.uitgeverscongres.nl Donderdag 7 juni Thema: Battle in the Channels Hét congres over strategie & online & business modellen & facts & trends en ontwikkelingen voor decisionmakers uit crossmediale uitgeverijen, mediabedrijven

Nadere informatie

Sociale innovatie: sleutel tot succes over hoe u een beweging op gang brengt die leidt tot meer klanten, productiviteit en winst.

Sociale innovatie: sleutel tot succes over hoe u een beweging op gang brengt die leidt tot meer klanten, productiviteit en winst. Oss, 29 maart 2017 verslag Event 1 OCEAN in het Logistics House: Sociale innovatie: sleutel tot succes over hoe u een beweging op gang brengt die leidt tot meer klanten, productiviteit en winst. Met medewerking

Nadere informatie

Beleid en afspraken M&C

Beleid en afspraken M&C Beleid en afspraken M&C De afdeling Marketing & Communicatie maakt met haar expertise het aanbod van de programma-units mede mogelijk. Zij zijn verantwoordelijk voor de communicatie en richten zich op

Nadere informatie

BOUW EEN INTELLIGENTE ROBOT IN DE KLAS

BOUW EEN INTELLIGENTE ROBOT IN DE KLAS BOUW EEN INTELLIGENTE ROBOT IN DE KLAS Peter Bertels peter@dwengo.org http://www.dwengo.org WIE IS DWENGO VZW? Dwengo vzw wil iedereen helpen om echt aan de slag te gaan met micro-controllers. We hebben

Nadere informatie

PUURS TITANS AMERICAN FOOTBALL SPONSORBOEK 2012 WWW.PUURS-TITANS.BE INFO@PUURS-TITANS.BE

PUURS TITANS AMERICAN FOOTBALL SPONSORBOEK 2012 WWW.PUURS-TITANS.BE INFO@PUURS-TITANS.BE Introductie Puurs Titans is de enige American Football ploeg in de wijde regio tussen Antwerpen, Gent en Brussel. Onze teams zijn opgedeeld in drie demografische doelgroepen: Cadets (11 jaar), Juniors

Nadere informatie

De band met mobiliteit

De band met mobiliteit De band met mobiliteit Klantenverhaal / GMS-Groep GMS staat voor General Mobility Services. De focus ligt op gerichte service gekoppeld aan een oplossing voor de klant. U kunt er terecht voor zowel verkoop,

Nadere informatie

Aardoom & de Jong Nieuwsbrief december 2010

Aardoom & de Jong Nieuwsbrief december 2010 Aardoom & de Jong Nieuwsbrief december 2010 Beste Bezoeker, Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief van Aardoom & de Jong werving en selectie. Zoals u reeds eerder heeft kunnen lezen zijn wij (Maarten

Nadere informatie

OPLEIDING VOOR BOEKHOUDERS EN ACCOUNTANTS OVER HET OVERDRACHTSPROCES EN DE EMOTIONELE/RELATIONELE ASPECTEN BIJ EEN BEDRIJFSOVERDRACHT

OPLEIDING VOOR BOEKHOUDERS EN ACCOUNTANTS OVER HET OVERDRACHTSPROCES EN DE EMOTIONELE/RELATIONELE ASPECTEN BIJ EEN BEDRIJFSOVERDRACHT OPLEIDING VOOR BOEKHOUDERS EN ACCOUNTANTS OVER HET OVERDRACHTSPROCES EN DE EMOTIONELE/RELATIONELE ASPECTEN BIJ EEN BEDRIJFSOVERDRACHT KMO s begeleiden in alle facetten van een Verzorgd door de Antwerp

Nadere informatie

Sara Geris Communication Manager

Sara Geris Communication Manager Sara Geris Communication Manager 1 2 100% familiebedrijf 3 Sites 11 Landen 32 Locaties 16 sites in België Bedienden Arbeiders Chauffeurs +3.700 collega s 4 Social Media bij H.Essers? SEO/ SEA Social Media

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. Project Pak je Kans... 5 2.1 Doelgroep... 5 2.2 Doel... 5 2.3 Inhoud project... 5 2.4 Planning van het project Pak je

Nadere informatie

Communicatieplan Van Mensvoort Beheer bv

Communicatieplan Van Mensvoort Beheer bv Van Mensvoort Beheer bv Communicatieplan Van Mensvoort Beheer bv 2016 B. van Lier 08 juni 2016 Inhoudsopgave 1. COMMUNICATIEPLAN... 3 1.1. Doel van de communicatie... 3 1.2. Interne communicatie... 3 1.3.

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Uitnodiging Waarom een jeugdplan? Jeugd is

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Waardenwerk op hoofdlijnen

Beleidsplan Stichting Waardenwerk op hoofdlijnen Beleidsplan 2016 2020 Stichting Waardenwerk op hoofdlijnen Historie, karakterisering, doel en positie De stichting Waardenwerk is opgericht in 2013 met als initieel doel het continueren van het Tijdschrift

Nadere informatie

DORPSHUIS BENSCHOP ontmoetingsplek in de (kleine) kern

DORPSHUIS BENSCHOP ontmoetingsplek in de (kleine) kern DORPSHUIS BENSCHOP ontmoetingsplek in de (kleine) kern Vertrekpunt Het eerste prestatieveld binnen de WMO: Het bevorderen van sociale samenhang in en leefbaarheid van dorpen, wijken en buurten. Om aan

Nadere informatie

Docenten vergadering 12.12.2014. Auteur: Emilia Simion

Docenten vergadering 12.12.2014. Auteur: Emilia Simion Docenten vergadering 12.12.2014 Auteur: Emilia Simion AGENDA 1. Wie ben ik - pg. 3 2. Resultaten docentenonderzoek de barn - pg.4-8 3. VUA missie en visie - pg.9 4. Feiten - pg.10 5. Wat hebben we al gedaan-

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

We Are Ghent University

We Are Ghent University We Are Ghent University Stijn Baert Mevrouw de Rector, Geachte leden van de Raad van Bestuur, Beste collega s, Dames en heren Vandaag houden we Ghent University Postdoc Community boven het doopvont. Vandaag

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. ProjectPak je Kans... 6 2.1 Doelgroep... 6 2.2 Doel... 6 2.3 Inhoud project... 6 Projectplan Pak je Kans 2014-2015 2

Nadere informatie

VOORWOORD. colofon. Beste deelnemer, sponsor, relatie,

VOORWOORD. colofon. Beste deelnemer, sponsor, relatie, 7 SEPTEMBER 2013 7 SEPTEMBER 2013 VOORWOORD colofon Beste deelnemer, sponsor, relatie, Voor u ligt het fotoboek van de Tour de Mestreech 2013. Wij zijn bijzonder trots u dit te mogen presenteren, niet

Nadere informatie

Sher Ewo Regiodirecteur MeerBusiness Almere

Sher Ewo Regiodirecteur MeerBusiness Almere Brochure 2015 Sher Ewo Regiodirecteur MeerBusiness Almere Als regiodirecteur wil ik het beste uit MeerBusiness Almere halen en vooral veel te kunnen doen voor onze partners en leden. We willen een businessclub

Nadere informatie

Propositie City/Regio MAEXchange

Propositie City/Regio MAEXchange Maakt de waarde van maatschappelijke initiatieven inzichtelijk en bevordert investeren en participeren daarin Propositie City/Regio MAEXchange Achtergrond City/Regio MAEXchange De MAEXchange is een landelijk

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; Conform 3.C.2 2012 Juli 2013 BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; de Waard Grondverzet b.v. de Waard Transport & Overslag b.v. Baardmeesweg 20 Professor Zernikestraat 18 3899 XS ZEEWOLDE 8606

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016/2017

BELEIDSPLAN 2016/2017 BELEIDSPLAN 2016/2017 1. ALPHA Het Algemeen Platform Humanoria Amsterdam is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van

Nadere informatie

TIME TO CHANGE ROOT & BRANCH

TIME TO CHANGE ROOT & BRANCH TIME TO CHANGE ROOT & BRANCH Alternatieve financiering Cultuurplatform Alternatieve financiering Sponsoring van profit bedrijven aan cultuurinstellingen Alle vormen van inkomsten /samenwerkingen die geen

Nadere informatie

Presentatie dd 29/03/2007. Seminarie De gemeentelijke webstie Website stad Gent

Presentatie dd 29/03/2007. Seminarie De gemeentelijke webstie Website stad Gent Presentatie dd 29/03/2007 Seminarie De gemeentelijke webstie Website stad Gent Agenda 1. Waarom een nieuwe website? 2. Voorstelling nieuwe website 3. Het project 1. Fasering en sleuteldata 2. Projectstructuur

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2

Communicatieplan CO 2 1. Inleiding Naast het hebben van een CO 2 -beleid en (reductie)doelstellingen op dit gebied, is het van belang om te communiceren over dit beleid. Open en transparante kan bijdragen in het bewust maken

Nadere informatie