Toelichting voor de Pers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting voor de Pers"

Transcriptie

1 Toelichting voor de Pers 2 oktober 2012 De Zotte Kost - In t Verval Zottegem

2 Over BLES B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Onderafdeling van ZYTHOS vzw BLES werd in 1993 opgericht in de toenmalige Biertempel De Muze. Sindsdien hebben we een lange weg afgelegd. BLES zet zich in om het Belgisch bier beter bekend te maken bij het grote publiek. Dat doen we door tijdens het jaar heel wat activiteiten te organiseren. Het afgelopen jaar organiseerden we een Vrouwen en Bieravond, een IPA-proeverij, ism het Davidsfonds gaf BLES een toelichting rond de Zottegemse brouwerijgeschiedenis, proeverij van Real Ales, daguitstap naar brouwerij Cantillon en Brasserie de Silly en onlangs hadden we een nocturne in brouwerij Sint-Canarus en kregen we brouwer Luc Vermeersch op bezoek. In het najaar hebben we nog onze derde editie van bier & hapjes, deze keer verwennen we onze leden met desserten, en we gaan ook whisky en bier combineren!. BLES werkt ook mee aan de grootste Vrouwen en Bierdag op 17 november. Tevens bezoeken we regelmatig andere bierfestivals en dit in het hele land. Maar onze belangrijkste activiteit is wel de nationale Bierhappening. Op de Bierhappening is ook ons nieuwe BLESbier te proeven. Elk jaar opnieuw brouwen we een origineel bier in brouwerij De Graal in Brakel. Ook dit jaar slaagden we erin om een uniek bier te creëren! We presenteren ook dit jaar weer een limited edition! Vlaanderen telt 35 bierproefverenigingen die ressorteren onder Zythos vzw, de moederorganisatie. In deze confederatie speelt BLES een niet onbelangrijke rol. Meer dan 250 leden betuigen hun sympathie voor BLES en dit kun je maar verdienen door veel voor je leden te doen. Trots zijn we ook op David Le Roy, ondervoorzitter van Zythos, de hoofdverantwoordelijke voor het Zythosfestivalteam Yannick De Cocquéau en Sofie Vanrafelghem, redacteur Zytholoog, het tijdschrift van Zythos vzw. Zij maken al jaren deel uit van ons bestuur. BLES is geen onbekende in Vlaanderen. Onze voorzitter Johan leerde de voorbije jaren mensen bier proeven op de avondschool CVO Panta Rhei te Gent. Sofie Vanrafelghem volgt hem dit jaar op. Beide waren onlangs te zien op Eén. Iedereen Beroemd filmde Sofie op één van haar vrouwen en bieravonden en Vlaanderen Vakantieland riep de expertise in van Johan om in Oudenaarde de bierstijl oud bruin toe te lichten. En elke laatste woensdag van de maand om1 u. komt BLES voor een uurtje in de ether met Guy op radio Mfm (107.) en radio Brouwer en dit wordt de zaterdag erop herhaald in de voormiddag om 10 u. Proeven is een kunst en oefening baart kunst! We leren ons volk degusteren!

3 19 de Nationale BIERHAPPENING Zaterdag 13 oktober 2012 Bevegemse Vijvers (feestzaal) te Zottegem Van tot u Kort omschreven is de Bierhappening een feest voor de bierliefhebbers. Een bierbeurs waar het aangenaam vertoeven is. Zoals muziekliefhebbers uitkijken naar een muziekfestival, zo kijken bierliefhebbers uit naar de Bierhappening en zijn zij benieuwd welke brouwers hun opwachting maken en welke bieren zij ons zullen voorstellen. Vooral benieuwd naar de nieuwe brouwerijen en nieuwe bieren of primeurs. De brouwers of hun vertegenwoordigers zijn zelf aanwezig om hun minder gekende bieren voor te stellen aan het publiek. Vooral de kleinere brouwerijen staan in de belangstelling op onze Bierhappening. Werking Het principe blijft na al die jaren ongewijzigd. De inkom bedraagt slechts 2, maar misschien heb je een vrijkaart kunnen bemachtigen. Zie hiervoor ook onze website: Je huurt een BLESglas, dit is een proefglas van 15 cl, aan 3 waarborg. Dit bedrag krijg je terug na inleveren van het intacte glas. Je koopt enkele jetons aan 1,30 t stuk en je kunt aan de slag. De Bierhappening is zeer klantvriendelijk. Alle bieren hebben dezelfde prijs. Zo hoef je nooit, omwille van de prijs, een bepaald bier te laten voor wat het is omdat het te duur zou zijn. Met de bierlijst (lijst met de naam van de brouwerij, alc.vol.% en kleur van het bier) in de hand ga je op zoek naar die bieren, die je wel eens zou willen proeven. Bierproevers lusten ook wel een smakelijk hapje en hierin worden zij verwend met! Perskop met BLESbier (slagerij Mons) Dit is echte Zottegemse Uufflakke, bereid met JeneverBLES! Onze delicieuze BLESkaas Een jonge, hoppige kaas vervaardigd door St Michaëlshoeve te Michelbeke Belegde broodjes, hot dogs, droge worsten, mattentaarten, schoteltjes kaas en salami Heel wat tijd en werk steken we ook in onze tombola. Een echte biertombola aan 3 per lotje. Altijd prijs en dat is steeds een leuke bierprijs, waaronder vele grote biermanden!

4 We leggen er de nadruk op dat drinken en rijden nooit samengaan! Het openbaar vervoer of een BOB wordt dus sterk aanbevolen. Het Zottegems station bevindt zich op een goeie kilometer van de feestzaal en ook de belbus stopt aan de Bevegemse Vijvers. Zonder BOB kan het geen feest worden, dus voorzien we ook verschillende frisdranken en koffie. Wat maakt de Zottegemse Bierhappening zo uniek? JeneverBLES Ons éénmalig gebrouwen bier kan hier voor het eerst geproefd worden door het publiek! We verwachten 19 brouwerijen die ons verwennen met een 100-tal verschillende bieren, waarvan de helft van het vat. Dat zijn heel wat tapinstallaties, togen en frigo s! Heel wat inspanningen zijn geleverd om nieuwe bieren en dus primeurs in Zottegem te krijgen! Er zijn speciale, unieke hapjes te verkrijgen: BLESkaas, een pittige kaas gekruid met jeneverbessen BLESkop met JeneverBLES Je kunt je lidmaatschap van BLES vernieuwen, waarbij je gratis 2 jetons ontvangt. Toch een serieuze korting op het lidmaatschap. D.m.v. een projectie tonen wij de bezoekers dia s van de verschillende afgelopen activiteiten. Doorlopend tombola, altijd mooie bierprijs! Je kan je favoriete bier aankopen op de stand van de brouwer zelf. Onze limited edition is te koop in de BLESwinkel en dit zolang de voorraad strekt! Gezelligheid is onze troef!

5 Bier en brouwerijen Wij zijn fier dat we opnieuw enkele nieuwe brouwerijen kunnen voorstellen. Zij komen voor het eerst naar onze Egmontstede: Beerdevelopment Viven: Deze jonge brouwerij uit Sijsele Damme werd opgericht in 1999 en gaat mee met zijn tijd. De oorspronkelijke bieren werden gereviseerd en het gamma werd in 2009 sterk uitgebreid met niet alledaagse bieren zoals de Viven Ale, Viven Porter en de Viven Imperial IPA. Deze zullen de ware bierliefhebbers zeker bekoren, maar ook leken zullen ze wel kunnen smaken. Eutropius: Pas een goed jaar geleden hebben brouwster Gudrun Vandoorne, Bernard Van Damme, en Alain Debusschere de brouwerij van Alvinne overgekocht (Alvinne startte een nieuwe brouwerij op in Moen). Gudrun werd in 2010 verkozen tot onderneemster van het jaar. De brouwerij dankt zijn naam aan de patroonheilige van Heule. Hun goed gehopte bieren hebben alle leuke en originele namen zoals bijvoorbeeld Stout tje. t Giesbaargs Muurken: Na 20 jaar experimenteren kon Geert Welleman van start gaan met een eigen brouwerij en een eigen bier met dezelfde naam creëren. De Muur staat niet meer ingeschreven in de Ronde van Vlaanderen, toch kunnen ze in Geraardsbergen genieten van deze blonde kuitenbijter, een perfect eerbetoon aan De Muur. Geen sterk bier, eerder een pittig, fruitig en kruidig blondje. Vliegende Paard Brouwers: een hobbybrouwer uit Oedelem liet zijn bier Préaris Quadruppel meedoen aan een wedstrijd voor amateurbrouwers en werd meteen verkozen tot beste hobbybier van België. Dit was een belangrijke aanzet om op hetzelfde elan verder te gaan. Hun lichtere, blonde Préaris zal van het vat geschonken worden. Maar andere brouwerijen zorgen ook voor verrassingen. Dit is slechts een greep uit het aanbod. Speciaal voor de Bierhappening zorgen zij voor bieren die onlangs of nooit eerder op de markt zijn verschenen. Dit zijn de primeurs waar de echte bierliefhebbers naar uitkijken: Uiteraard het nieuwe BLESbier JeneverBLES: een donkerblond en goed gehopt bier van % vol.alc. Het XVde werk van BLES en terug origineel en experimenteel. De jeneverbes heeft namelijk de eigenschap om de bitterheid van het bier goed te ondersteunen. Hierdoor verkregen we een aangenaam en smaakvol bier dat menigeen zal bekoren. De Hoevebrouwers laten ons proeven van een nieuw honingbier Zim, Zottegems dialect voor honing. Dit bier kwam tot stand in samenwerking met vzw De Hoop, een dagcentrum voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Brouwerij Alvinne uit Moen experimenteert door hun bieren ook op houten vaten te laten rijpen of door te werken met een exclusieve gist. Zo verkrijgen zij specifieke en unieke smaken in hun bier. Zij laten ons genieten van verschillende bijzondere bieren, exclusief voor ons. Kerstpater 2012: Ook brouwerij Van Den Bossche uit Sint Lievens Esse laat zijn nieuw kerstbier hier proeven. Kenners zijn steeds benieuwd hoe de huidige versie zal smaken vergeleken met de vorige jaren.

6 Slaapmutske Christmas is een donker volmoutbier van hoge gisting met hergisting op de fles. De mooie bourgougnekleur wordt bekomen door een combinatie van speciaal geselecteerde kleurmouten. Door het gebruik van deze kleurmouten samen met fijne aromatische natuurhop wordt een bier met een zachtzoet, licht gekruid aromapalet bekomen. De moutige, malse smaak geeft een mooi afgerond en warm mondgevoel. De afdronk van dit kerstbier is moutig en licht kruidig. Jessenhofke Licht : Dit is een tafelbier van 3,5 % alc. Vol. Dat is durven in een tijd dat de tafelbieren het zo moeilijk hebben. En voor het eerst een tafelbier op onze Bierhappening dus ook voor ons een primeur! Hommel Dark: Reeds vorig jaar liet de brouwer op de Bierhappening weten dat er een donkere versie van het alom gekende Hommelbier op de markt zou komen. Nu kunnen we voor het eerst hier op de Bierhappening kennis maken met dit nieuwe bier. Moose Blues: een bier voor een gezellige winteravond. De naam verwijst naar een Canadees ingrediënt dat in het bier is verwerkt. De complexe smaak van chocolade en rode bessen eindigt met een zachte afdronk met wat moutbitter. Langzaam genieten dus.. Super NOAH: een sterk gehopt, dus bitter bier maar zeer laag in alcohol: 4,9 % ABV. Er werd geen gebruik van Amerikaanse hoppen die doorgaans fruitig (citrus) zijn. NOAH staat trouwens voor NO American Hops. Stout Black Barrel Aged: is een sterk zwart bier dat zijn rijping kreeg op houten vat. Hierdoor verkrijgt het bier een toch wel heel uitzonderlijke smaak. Een hele resem primeurs waarvoor heel wat bierliefhebbers uit het ganse land (en ook ver daarbuiten!) de Zottegemse Bierhappening komen opzoeken. Voor de lijst van de aanwezige brouwers en bieren: zie verder: de bierlijst. De lijst wordt verder aangepast: zie hiervoor de bierlijst op onze website: 19 brouwerijstanden met in totaal 9 bieren waarvan 41 van het vat! Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand (arnoldusgroep) Dank aan de pers voor de medewerking en de welwillendheid voor de bekendmaking van de Bierhappening en JeneverBLES.

7 Maatschappelijke zetel BLES vzw: Grote Lage Zottegem HET BESTUUR Voorzitter : Johan De Vleeschouwer Ondervoorz.: David Le Roy Secretaris : Kjell Spoormans Penningmeester: Eric Schiettecatte 09/ Annemie Van Gijseghem Hoofdredacteur: Sofie Vanrafelghem Activiteiten en BLESbier: Bart Carrijn Webmaster Pieterjan Vandenweghe via Bestuursleden: Luc Keerstock Yannick De Cocqueau Andy De Mulder Guy Cordeels Alex Gaethofs Luc Van Heddegem Abofisk Boekhouding: Hartelijk dank voor uw komst en tot 13 oktober in de Bevegemse Vijvers! v.l.n.r. Bart Carrijn David Le Roy, Yannick de Cocqueau, Guy Cordeels, Johan De Vleeschouwer, Andy De Mulder, Sofie Van Rafelghem, Kjell Spoormans,

8 brouwerij bieren Alc. % Kleur F/V 1 Alvinne Moen - Zwevegem Gaspar Freaky Mano Negra Melchior Bourbon BA (½ glas) Alvinne Undressed 3, 10 10,5,9 blond 2 Beerdevelopment Viven Sijsele - Damme 3 B.G.V. Forestinne Haillot Ohey (Namen) Viven IPA Viven Viven Porter Forestinne Primoria Forestinne Nordica Forestinne Ambrosia Forestinne Mysteria Forestinne Gothika,0,1 7,0 7,0 -groen -zwart 4 B L E S Zottegem JeneverBLES 5 Brouwers Verzet Anzegem Contreras Gavere 7 Danny Erpe-Mere De Graal Brakel 9 De Hoevebrouwers Zottegem 10 De Ryck Herzele Rebel Local Moose Blues Super NOAH Oud Stout Black Barrel Aged Contra Pils Tonneke Contreras Especial Mars Valeir Valeir Valeir Divers Valeir Extra Kwibus Kwibus Kwibus Tripel De Graal Gember De Graal De Graal Dubbel Toria Koekelaring Toria Tripel Ertegemse Trekker Zim Special De Rijck Arend Arend Dubbel Arend Tripel Arend Winter Kriek Fantastiek Jules de Bananes Steenuilke,5 4,9 >10 5 5,5,4,4,5, 7 5,2,3 4,9 4,9 Rood-bruin Zwart Roodbruin Roodbruin Goudblond Pale ale amber rood Wit

9 11 Eutropius Heule - Kortrijk 12 Giesbaargs Muurken Geraardsbergen 13 Het Sas Boezinge - Ieper 14 Jessenhofke Kuringen - Hasselt 15 Roman Mater - Oudenaarde 1 Slaapmutske Melle 17 Van Den Bossche St. Lievens Esse - Herzele 1 Van Eecke Watou 19 Vliegende Paard Brouwers Oedelem - Beernem Gouden Arend (½ glas),5 Stout tje First Angel Rememberance Beer Vinkenier,5 9 10, Hoogblond Hoogblond Giesbaargs Muurken 7 Sasbrau Special Katje Paulus Stout Leroy Yperman Christmas Leroy Bock Jessenhofke Lichtblond Jessenhofke Maya Jessenhofke Jessenhofke Tripel Jessenhofke Pimpernelle Jessenhofke Bière de Garde Ename Tripel Gentse Strop Adriaen Brouwer Dark Gold Sloeber Ename Cuvée Slaapmutske Christmas 2012 Hop Collection Challenger Slaapmutske Slaapmutske Pater Lieven Pater Lieven Pater Lieven Tripel Buffalo Belgian Bitter Buffalo Belgian Stout Buffalo 1907 Lamoral Degmont Kerstpater 2012 Hommel Dry Hopping Hommel Dark Kapittel Tripel Abt Kapittel Prior Watou s Witbier Blauwersbier Kapittel Prearis quadruppel Prearis,3 5 5,5 1, 3,5 7 10,5,9,5 7 7,4,0, Roodbruin Goudblond Zwart Zwart Goudblond /amber Wit vat

10

Toelichting voor de Pers

Toelichting voor de Pers Toelichting voor de Pers 2 september 2013 Café Meileken Zottegem B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Over BLES Onderafdeling van ZYTHOS vzw BLES is een vereniging die bierliefhebbersverwent.

Nadere informatie

Toelichting voor de Pers

Toelichting voor de Pers Toelichting voor de Pers 29 september 2014 In t Verval De Zotte Kost Zottegem Bierhappening 2014 Persmap Pagina 0 B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Over BLES Onderafdeling van ZYTHOS vzw BLES

Nadere informatie

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij BIERKAART Bieren van t vat pilsener 25 cl alc. 5,0 % vol. 2,10 pilsener 50 cl alc. 5.0 % vol. 3,90 Up 22 cl alc. 5,5 % vol 2,20 Hoppen Blond van Jopen alc. 6,8% vol. 3,30 Ons eigen bier 2,60 Ons Carusobier

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele BUFO 4,8

Nadere informatie

Sinds midden 2011 is de brouwerij gevestigd op het Domaine de Millevertus in Breuvanne. Bijna de helft van de productie is bestemd voor export.

Sinds midden 2011 is de brouwerij gevestigd op het Domaine de Millevertus in Breuvanne. Bijna de helft van de productie is bestemd voor export. De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele Daniel Lessire Sinds midden 2011 is de brouwerij

Nadere informatie

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be Alles over bier Biertypes HET ASSORTIMENT BIEREN IN DE MARKT GROEIT. NAAST TYPES EN SMAKEN IS ER ONDERSCHEID TUSSEN ONDERGISTEND EN BOVENGISTEND BIER. BEKENDSTE ONDERGISTEND BIER (GEBROUWEN BIJ LAGE TEMPERATUREN)

Nadere informatie

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel Brand Bier Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft het pilsener zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans

Nadere informatie

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Het ontvangen van een eindejaarsgeschenk is eigenlijk een vaste vorm van een welgemeend dankjewel. Een waardering naar elkaar toe voor

Nadere informatie

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren Geen 18, geen alcohol Onze bieren Pilsener Bavaria (5.0%) Bavaria pils is geliefd vanwege zijn uitzonderlijke frisse en niet bittere smaak. Het geheim? Bavaria gebruikt zuiver mineraalwater uit eigen bron,

Nadere informatie

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter.

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. BIEREN VAN DE TAP: BRAND 2,20 TYPE: PILSENER ALCOHOL: 5% GISTING: LAAG Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. LA TRAPPE DUBBEL 3,25 TYPE:

Nadere informatie

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5.

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5. Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België Filou 8.5 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 50cl België Grolsch 5.0 % 25cl Nederland Wij

Nadere informatie

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO ASPIRANTE BOYZ! Best Aspiranten, in wat volgt willen wij jullie een voorsmaakje geven van ons programma. Wij willen jullie echter niet aan zetten tot (overmatig) gebruik, en zijn niet verantwoord voor

Nadere informatie

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief.

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief. Beschrijving : LA CHOUFFE is een niet gefilterd blond bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak. Alcoholgehalte : 8% alc./vol.

Nadere informatie

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Wie kent niet de Martin s Pale Ale? Het bier dat onze voorouders "de nobelste Engelse Pale Ale noemden... Dit unieke bier is de vrucht van een absoluut buitengewone ambachtelijke

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW. Wase Bieren 20/03/2015

De Schuimkragen VZW. Wase Bieren 20/03/2015 Wase Bieren 20/03/2015 De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele Brouwerij t Paenhuys

Nadere informatie

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50 Warme Drank Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75 Koffie verkeerd 2,00 Warme Chocolademelk 2,00 Slagroom 0,50 Irish Coffee 4,50 Soep Soep van de dag 2,50 Erwtensoep 3,00 Tosti Ham/Kaas 2,00 Frisdrank Spa

Nadere informatie

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als de speciaalbier-minnende vaste bezoekers in stand gehouden.

Nadere informatie

Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE

Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE STREEKBIERACTIE Lijst cadeaus Chimay Chimay is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont te Chimay in Henegouwen wordt gebrouwen. Jaarlijks

Nadere informatie

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl Assortiment Jupiler PILSENER Omschrijving Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Type Goudblonde pilsener Alcohol 5,2% Smaak Toegankelijk

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW Lid van Zythos VZW Confederatie van Belgische Bierproeversverenigingen. Degustatie oorlogsbieren

De Schuimkragen VZW Lid van Zythos VZW Confederatie van Belgische Bierproeversverenigingen. Degustatie oorlogsbieren De Schuimkragen VZW Lid van Zythos VZW Confederatie van Belgische Bierproeversverenigingen Degustatie oorlogsbieren 7 november 2014 Parochiaal centrum Zele Passchendaele 0.5 Liter Merci Maman Wipers Times

Nadere informatie

Abdijbierenfestival 2014

Abdijbierenfestival 2014 Abdijbierenfestival 2014 Erkende Belgische Abdijbieren Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum Herkenrodebieren Abdijsite Herkenrode Hasselt 31 augustus 2014 Herkenrode Abdijbierenfestival Herkenrode

Nadere informatie

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Warme dranken Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Thee 2,00 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green tea lemon, Rooibos vanilla, Green tea

Nadere informatie

De Blauwe Kater jazz 'n blueskaffee. Stout. Monk s Stout 5,2% 3,80 Tumulus Nera 8,0% 5,30. Pilsbieren. Spontane Gistings- & Fruitbieren

De Blauwe Kater jazz 'n blueskaffee. Stout. Monk s Stout 5,2% 3,80 Tumulus Nera 8,0% 5,30. Pilsbieren. Spontane Gistings- & Fruitbieren Pilsbieren Stella (bl) 5,2% 2,10 Vedett (bl) 5,2% 3,20 Alcoholarme Bieren Jupiler n.a. (bl) 0,5% 2,10 Ale Type Jack-Op (amber) 5,5% 2,20 Katje Special (amber) 6,0% 2,30 Palm Speciale (amber) 5,1% 2,40

Nadere informatie

BIERKAART Wisseltap:

BIERKAART Wisseltap: BIERKAART Wisseltap: TEXELS SKUUMKOPPE: Een donker tarwebier, met een volle romige smaak van limoen en tropisch fruit met een vleugje amandel. De afdronk is fruitig met een licht bittertje. Alcoholgehalte

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho De bierbrieven zijn ook leesbaar op de site van Filip Geerts: http://denbierbrief.belgianbeerboard.com/ En op te sporen via de site van Jan van Pelt:

Nadere informatie

Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering

Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering "Bieren van dichtbij huis." Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering Uitgeester Engeltje, %, blond speciaalbier De Noord-Hollandse Bierbrouwerij, Uitgeest 4 5 1 / 13 9x 7 1 8 9 139/21

Nadere informatie

Alc. 5,5% VOL Bevat gerstemout Bier ambachtelijk en met liefde gebrouwen door VACAS van De Bierloods, Staatsbaan 65 9991 Adegem - www.debierloods.be Opgedragen aan Valentijnsbaby Irma Van Canneyt (Adegem,

Nadere informatie

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit.

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. Duvel is een klassieker binnen het rijke Belgische bierlandschap, vaak geïmiteerd. nooit geëvenaard. Het unieke

Nadere informatie

Abdijbierenfestival 2015

Abdijbierenfestival 2015 Abdijbierenfestival 2015 Erkende Belgische Abdijbieren Abdijsite Herkenrode Hasselt 30 augustus 2015 1 Programma 11.00 19.00 uur: Bieren- en kaasproeverij op het neerhof 11.00 19.00 uur: Spelletjeskermis

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Juni 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

TA P b i e r heineken - pilsener 3,00

TA P b i e r heineken - pilsener 3,00 oude recepten, jonge brouwers, op authentieke wijze met nieuwe ingrediënten. bij HOPPA! vind je bijzondere en voornamelijk amsterdamse bieren op tap, per fles of 2 liter growler. TA P b i e r heineken

Nadere informatie

In dit boekje kan je precies vinden welke bieren we hebben, wat het alcohol percentage is, waar ze vandaan komen en wat achtergrond informatie.

In dit boekje kan je precies vinden welke bieren we hebben, wat het alcohol percentage is, waar ze vandaan komen en wat achtergrond informatie. Inleiding Een speciaal bierensoos wat is dat, hoor ik iemand vragen. Dus voor de mensen die nog niet weten wat het is. Hier even de uitleg. Er worden hier vandaag heel veel verschillende bieren geschonken

Nadere informatie

DE KUNST VAN HET BIERPROEVEN. Bij het proeven van bier komen drie zintuigen aan bod: het gezichtsvermogen, de geur en de smaak.

DE KUNST VAN HET BIERPROEVEN. Bij het proeven van bier komen drie zintuigen aan bod: het gezichtsvermogen, de geur en de smaak. DE KUNST VAN HET BIERPROEVEN Bij het proeven van bier komen drie zintuigen aan bod: het gezichtsvermogen, de geur en de smaak. Het uiterlijk: men beoordeelt de kleur, helderheid en schuimvorming Kleur

Nadere informatie

Hertog Jan Karakter 3,95

Hertog Jan Karakter 3,95 BIERKAART Hertog Jan Karakter 3,95 Dankzij de uitgelezen selectie prestigemout heeft dit bier een uitzonderlijk roodkoperen kleur. De smaak is vol en romig. Het bier heeft een aangename afdronk met een

Nadere informatie

BordjeBier-OPM-17x25-FIN.indd 48 11-08-14 12:23

BordjeBier-OPM-17x25-FIN.indd 48 11-08-14 12:23 BordjeBier-OPM-17x25-FIN.indd 48 11-08-14 12:23 49 Tartaar van zeebaars/radijs komkommer en rode ui Palm Hop Select bordje bier Ingrediënten voor 4 personen 500 g zeebaarsfilet 1 rode peper 1 sjalot citroensap

Nadere informatie

www.kasteelnieuwenhoven.be

www.kasteelnieuwenhoven.be Verantwoordelijke uitbating: De Bruisende Stilte VZW Engelbamp 55, 3800 Sint-Truiden BE 0889.468.224, tel. 011-68.64.10 www.kasteelnieuwenhoven.be Van harte welkom, Wij hebben met veel zorg onze menukaart

Nadere informatie

Bieren met minder alcohol

Bieren met minder alcohol Portfolio Bieren met minder alcohol JUPILER BLUE De verfrissende smaak van een bitterzachte Jupiler, met slechts 3,3% alcohol Smaak Toegankelijk en fris karakter, met een rijke moutsmaak Alcohol 3,3% Oorsprong

Nadere informatie

Een nazomers snoepreisje.

Een nazomers snoepreisje. Een nazomers snoepreisje. Het eerste weekend van september is meestal het tijdstip waarop het Bier Keurmeesters Gilde het jaarlijkse studieweekend organiseert. Hoe gaat er in zo n weekend aan toe, vraag

Nadere informatie

La Tournée Belge: 66 bieren uit 11 provincies

La Tournée Belge: 66 bieren uit 11 provincies La Tournée Belge: 66 bieren uit 11 provincies De Leuvense Biertherapeuten organiseren voor de negende maal hun bierproeffestival. Iedere biernieuwsgierige of zytholoog is welkom op 20 maart 2010 van 12

Nadere informatie

Bierkaart. (ambachtelijk)

Bierkaart. (ambachtelijk) (ambachtelijk) Jopen Koyt Jopen Koyt is gebrouwen volgens een recept uit 1407 en is een bier gebrouwen met gruit. Gruit is een middeleeuws kruidenmengsel waarin gagel het meest nadrukkelijk aanwezig is.

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho De bierbrieven zijn ook leesbaar op de site van Filip Geerts: http://denbierbrief.belgianbeerboard.com/ En op te sporen via de site van Jan van Pelt:

Nadere informatie

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS PRODUCT Sinds 1921 CATALOGUS Beste klant, Siebrand, een bijzonder familiebedrijf, is opgericht in 1921. Wij zijn trots op de rijke historie die wij als bedrijf hebben. Het Siebrand-imago wordt gekenmerkt

Nadere informatie

Wintereditie Jaargang 4 nr.1 vzw t Scarphoutertje BPC Maart 2015

Wintereditie Jaargang 4 nr.1 vzw t Scarphoutertje BPC Maart 2015 Wintereditie Jaargang 4 nr.1 vzw t Scarphoutertje BPC Maart 2015 1. Voorwoord De bierproefclub gaat ondertussen haar 4 de jaar in. In onze korte bestaansperiode kunnen we terugblikken op heel wat mooie

Nadere informatie

Is speciaalbier gewoon geworden?

Is speciaalbier gewoon geworden? Is speciaalbier gewoon geworden? Het speciaalbierfestival op de markt in Den Bosch was ieder jaar een stukje hemel op aarde voor de speciaalbierliefhebber. Allerlei kleine brouwers namen hun speciaalste

Nadere informatie

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Op 12 september 2015 wordt bij de bierbrouw vereniging t Hopbelleke een gezamenlijke bierbrouwdag georganiseerd. De T.C. is gevraagds om een aantal brouwrecepten

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

Stouts en Porters 1/ Algemene beschrijving stouts en porters 2/ De geschiedenis van de Stouts en Porters

Stouts en Porters 1/ Algemene beschrijving stouts en porters 2/ De geschiedenis van de Stouts en Porters Stouts en Porters 1/ Algemene beschrijving stouts en Porters 2/ Geschiedenis van Stouts en Porters 3/ Beschrijving Stouts en Porters porters Robuust porters dry stouts sweet stouts milk of cream stouts

Nadere informatie

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry 16 mei 2014 Eilan Gillan Speyside Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry De man achter Eilan Gillan is Oliver Blanc, de eigenaar van de cognac distileerderij

Nadere informatie

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Steenhuffeldorp 3 1840 Steenhuffel België CONTACT TEMPERATUUR. T: +32 (0)52 31 74 11 brouwerijdehoorn.

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Steenhuffeldorp 3 1840 Steenhuffel België CONTACT TEMPERATUUR. T: +32 (0)52 31 74 11 brouwerijdehoorn. IN HET GLAS NAAM Cornet BROUWERIJ Brouwerij De Hoorn ADRES Steenhuffeldorp 3 1840 Steenhuffel België CONTACT T: +32 (0)52 31 74 11 brouwerijdehoorn.be BEZOEKEN Bezoeken kan in groep (min. 15 en max. 50

Nadere informatie

De beknopte biergids van bierkraag.be

De beknopte biergids van bierkraag.be De beknopte biergids van bierkraag.be Wat is het Iedereen kent het wel, maar wat is bier eigenlijk? Bier is een drank die gemaakt wordt met hoofdzakelijk water en mout. Mout is een soort graan dat gaat

Nadere informatie

Lentebierwandeling 2016 Kuytbier

Lentebierwandeling 2016 Kuytbier U proeft in het Stadsbrouwhuis Kuytbier van Leidsch Bier uit Leiden Leidsch Bier is opgericht in 2004 met als doel om de stad Leiden weer een eigen bier te geven. Het is namelijk al bijna honderd jaar

Nadere informatie

1, 96 * /6 x 25 cl. 6, 49 /koffertje. 10, 98 /2 x (6 x 33 cl) van verfrissende. momenten! 4+2 GRATIS 2, 94. GRATIS bij aankoop van 2 clips NAAR KEUZE

1, 96 * /6 x 25 cl. 6, 49 /koffertje. 10, 98 /2 x (6 x 33 cl) van verfrissende. momenten! 4+2 GRATIS 2, 94. GRATIS bij aankoop van 2 clips NAAR KEUZE Ik als het vers moet zijn AANBIEDINGEN GELDIG IN DEZE WINKEL VANAF WOENSDAG 20 MEI 2015 Energy Drink Psychik Zero of NRJ Taurine Regular 1,31 /L Serveertip 4+2 2, 94 1, 96 * /6 x 25 cl Koffertje Duvel

Nadere informatie

Blader snel door en geniet Bourgondisch met mate(n)

Blader snel door en geniet Bourgondisch met mate(n) Bier in een kroonkurken-dop Welkom bij de PUB te Rossum waar Bourgondisch ontmoeten centraal staat. Wij hebben voor u een bierkaart gemaakt waarbij voor ieder wat wils te vinden is. Hieronder voor u net

Nadere informatie

PROef Werk. Cursus Proef Werk 2013 Flink Gegist - Geschreven door Jasper van Schie

PROef Werk. Cursus Proef Werk 2013 Flink Gegist - Geschreven door Jasper van Schie PROef Werk Les 3 Saison - Witbier - Weizen - IPA - DIPA Als voorbereiding op het proeven van saison, witbier, weizen, IPA en DIPA komt het volgende op tafel: -Limoen -Citroen -Sinaasappel -Grapefruit -Passievrucht

Nadere informatie

4,95 Koffie verkeerd 2,00 Spaanse koffie 4,75. Thee in diverse smaken 1,70. Koffie / thee met iets lekkers 2,70

4,95 Koffie verkeerd 2,00 Spaanse koffie 4,75. Thee in diverse smaken 1,70. Koffie / thee met iets lekkers 2,70 Warme dranken Koffie 1,70 Koffie crème 1,70 Koffie met slagroom 2,20 Cappuccino 2,00 Cappuccino met iets lekkers 3,00 Koffie (mok) 3,40 Koffie Ons Moe (moccona met peperkoek) 2,50 Irish Coffee 4,75 Koffie

Nadere informatie

Bourgondisch Bierproeven 2013 is mede mogelijk gemaakt door :

Bourgondisch Bierproeven 2013 is mede mogelijk gemaakt door : Bourgondisch Bierproeven 2013 is mede mogelijk gemaakt door : www.cultbierheerlen.nlw w e e r l e. n l Beste bierliefhebber en bierkenner, Afgelopen jaar hebben wij voor de eertse keer het evenement Bourgondisch

Nadere informatie

UN BON REPAS RéUNIT LES BONNES PERSONNES (Socrates)

UN BON REPAS RéUNIT LES BONNES PERSONNES (Socrates) UN BON REPAS RéUNIT LES BONNES PERSONNES (Socrates) Welkom in Grand Café Driespoort! Het Grand Café is een frontcooking restaurant. Dit wil zeggen dat wij in onze open keuken, à la minute, voor u koken.

Nadere informatie

Slobberbok. van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Ingrediënten: Water, vier granen, cara, tarwe, rogge, chocolademout, gist, hallertau en saarhop.

Slobberbok. van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Ingrediënten: Water, vier granen, cara, tarwe, rogge, chocolademout, gist, hallertau en saarhop. U proeft bij Cafe de Keyzer Slobberbok van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom Deze brouwerij produceert op ambachtelijke wijze zijn bier. Erik Bouman is vanaf 1990 bezig met het brouwen van speciaalbier.

Nadere informatie

Hierbij wederom een kort overzicht van de laatste ontwikkelingen.

Hierbij wederom een kort overzicht van de laatste ontwikkelingen. - SANTPOORTSBIER INFO FEBRUARI 2014 - Beste vriend van het Santpoorts Bier, Hierbij wederom een kort overzicht van de laatste ontwikkelingen. Het Winterbier was een succes!!! Het winterbier is uitverkocht.

Nadere informatie

Totale hoeveelheid water: 128 Hoeveelheid spoelwater: 58 Verwacht alcoholgehalte: 6,2 Plato: 13,8 kg mout nodig: 21 Beslagdikte: 1/ 3

Totale hoeveelheid water: 128 Hoeveelheid spoelwater: 58 Verwacht alcoholgehalte: 6,2 Plato: 13,8 kg mout nodig: 21 Beslagdikte: 1/ 3 / Kadett Vooropgestelde hoeveelheid: Corr.fact.:,8 Gewenste dichtheid: 6 Maischwater: Gistsoort: Kasteelbier Datum opstart giststarter: // Datum malen mout: 8// 6 C Temperatuur: 6 8 Tijd: 6 Bitterhop Hallertau,%

Nadere informatie

PALM BREWERIES. DÉ SPECIAALBIEREXPERT VAN NEDERLAND... UIT BELGIË

PALM BREWERIES. DÉ SPECIAALBIEREXPERT VAN NEDERLAND... UIT BELGIË Bierkaart PALM Breweries bekleedt een unieke positie in het bierlandschap omdat zij de enige brouwerijgroep ter wereld is die Belgische authentieke bieren brouwt volgens de vier aloude gistingswijzen in

Nadere informatie

CAVA FRANCESC RICART BRUT

CAVA FRANCESC RICART BRUT CAVA FRANCESC RICART BRUT Francesc Ricart Brut is gemaakt volgens de traditionele methode met de typische cava-druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Deze cava heeft 14 maanden gerijpt op fles, maar behoudt

Nadere informatie

Studiereis De Koperen Tsjettel, 19 april 2014

Studiereis De Koperen Tsjettel, 19 april 2014 Studiereis De Koperen Tsjettel, 19 april 2014 Thuisblijvers: jammer, maar we moeten wederom vaststellen, dat jullie ongelijk hadden. De studiereis van dit jaar met een recordaantal deelnemers van 19 (leden

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE OP 9/6/2015, WIJNEN 2005 UIT KELDER JAN EN FRANK.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE OP 9/6/2015, WIJNEN 2005 UIT KELDER JAN EN FRANK. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE OP 9/6/2015, WIJNEN 2005 UIT KELDER JAN EN FRANK. Vandaag proeven we rode wijnen van 2005 met uitsluiting van Bordeaux, Bourgogne en Chateauneuf du pape. Alle wijnen komen uit de

Nadere informatie

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50 Geachte gast, Hierbij presenteren wij u met trots onze wijnkaart. Alle wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de seizoengerechten die wij serveren. Bij het selecteren van onze wijnen laten

Nadere informatie

suggestie wijn wit olvena 2013 rioja, sp. 5/25 figeat 'les chaumiennes' 2009 pouilly fumé - loire, fr. 5,6/28

suggestie wijn wit olvena 2013 rioja, sp. 5/25 figeat 'les chaumiennes' 2009 pouilly fumé - loire, fr. 5,6/28 wit suggestie wijn glas (15cl) / fles olvena 2013 rioja, sp. 5/25 druif: chardonnay Exotische neus; vol en evenwichtig in de mond, mooie houttoetsen, lange afdronk. Prachtige combinatie van elegantie en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Vloeibare biergisten Wyeast

Gebruiksaanwijzing. Vloeibare biergisten Wyeast Iedere amateur bierbrouwer is het eens met het volgende : gist heeft een zeer grote invloed op de smaak van je bier. Bij het gebruik van vloeibare biergisten zal de kwaliteit van je zelfgebrouwen bier

Nadere informatie

NATIONAAL BIERONDERZOEK 2015

NATIONAAL BIERONDERZOEK 2015 NATIONAAL BIERONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de consumptie en beleving van bier in 2015 JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, JULI 2015 INHOUDSOPGAVE VOORAF AANLEIDING EN DOEL

Nadere informatie

UN BON REPAS RéUNIT LES BONNES PERSONNES (Socrates)

UN BON REPAS RéUNIT LES BONNES PERSONNES (Socrates) UN BON REPAS RéUNIT LES BONNES PERSONNES (Socrates) Welkom in Grand Café Driespoort! Het Grand Café is een frontcooking restaurant. Dit wil zeggen dat wij in onze open keuken, à la minute, voor u koken.

Nadere informatie

Bier. Inhoud. Inleiding. Geschiedenis

Bier. Inhoud. Inleiding. Geschiedenis Bier Inhoud 1. Geschiedenis. 2. Hoe wordt het gebrouwen. 3. Merken en verschillen. 4. Biersoorten 5. Waarom word je van te veel bier dronken? 6. Wist je dat 7. Vragen aan de klas. Inleiding Ik doe mijn

Nadere informatie

Tapbieren. Flessenbieren met lage gisting. Witbieren met hoge gisting. Lambics gueuzes spontane gisting. Fruitbieren (diverse gistingen)

Tapbieren. Flessenbieren met lage gisting. Witbieren met hoge gisting. Lambics gueuzes spontane gisting. Fruitbieren (diverse gistingen) Tapbieren 1 Martens Pils Brouwerij Bocholt 5,0% Pils met hoppig karakter 2,10 2 Sezoens Brouwerij Bocholt 6,0% Luxepils met uitgesproken hoppig karakter 4,50 3 Château Neubourg Gulpener Bierbrouwerij 5,5%

Nadere informatie

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!! Vanaf juni 2015 is naast Restaurant Ratatouille op Vischmarkt nr. 4, ons KookLokaal, Wijnkelder en CuliWinkel gevestigd. Verschillende concepten onder één dak wat Ratatouille gastronomisch helemaal compleet

Nadere informatie

www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015

www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015 www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015 Visie & Missie Champagnes aanbieden van kleine huizen uit de 4 microregios van de Champagnestreek met oog voor traditie, hun passie voor Champagne overbrengen

Nadere informatie

Drankenkaart. Coca Cola Zero flesje 20cl E 2,00. Bronwater zonder koolzuur flesje 25cl E 2,00. Bronwater met koolzuur flesje 25cl E 2,00

Drankenkaart. Coca Cola Zero flesje 20cl E 2,00. Bronwater zonder koolzuur flesje 25cl E 2,00. Bronwater met koolzuur flesje 25cl E 2,00 Drankenkaart Koud non alcoholisch Coca Cola flesje 20cl E 2,00 Coca Cola Zero flesje 20cl E 2,00 Sprite flesje 20cl E 2,00 Fanta Orange flesje 20cl E 2,00 Bronwater zonder koolzuur flesje 25cl E 2,00 Bronwater

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

ALLE. dagen WIJNEN. e FLES. 2e fles: HALVE PRIJS! 1e fles: Valdivieso Merlot of Chardonnay Soepel rood of vol wit

ALLE. dagen WIJNEN. e FLES. 2e fles: HALVE PRIJS! 1e fles: Valdivieso Merlot of Chardonnay Soepel rood of vol wit De acties zijn geldig van 31 augustus t/m 6 september 2015 dagen ALLE WIJNEN e FLES 2 HALVE PRIJS! Valdivieso Merlot of Chardonnay of vol wit 1e fles: 6. 2e fles: 3. 49 Terra Andina Carmenère dagen 1e

Nadere informatie

Bier in een kroonkurken-dop

Bier in een kroonkurken-dop Bier in een kroonkurken-dop Welkom bij de PUB te Rossum waar Bourgondisch ontmoeten centraal staat. Wij hebben voor u een bierkaart gemaakt waarbij voor ieder wat wils te vinden is. Hieronder vindt u net

Nadere informatie

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk Witte wijnen Huiswijn: La Qroix d Argent Gascogne, Frankrijk Expressieve witte wijn met bloemen, wit fruit en citrus in het aroma. De smaak is levendig met een lekkere melange van citrusvruchten en tropisch

Nadere informatie

Invloed van water op het brouwproces. Patrick De Clercq 't Wijnneusje Haacht VAW lesgeversdag Geel 22/03/2014

Invloed van water op het brouwproces. Patrick De Clercq 't Wijnneusje Haacht VAW lesgeversdag Geel 22/03/2014 Invloed van water op het brouwproces Patrick De Clercq 't Wijnneusje Haacht VAW lesgeversdag Geel 22/03/2014 Patrick De Clercq Lesgever bierbrouwen bij 't Wijnneusje Haacht ~ 20 jaar actief als hobbybrouwer

Nadere informatie

NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier

NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier JORIS DE JONGH MSC. LIANNE WORRELL MSC. AMSTERDAM, MEI 2013 NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief

Nadere informatie

De Utrechtse brouwers en hun bieren

De Utrechtse brouwers en hun bieren 2 De Utrechtse brouwers en hun bieren Ooit telde de provincie Utrecht tientallen brouwerijen, die verschillende biertypen brouwden. De steden Amersfoort en Utrecht spanden de kroon. Hier stonden ook de

Nadere informatie

Wissel tap. Vraag aan de bediening wat er deze keer weer voor heerlijk bier uitvloeit! prijs:?

Wissel tap. Vraag aan de bediening wat er deze keer weer voor heerlijk bier uitvloeit! prijs:? Bieren van de tap Hertog Jan Hertog Jan pilsner is uit liefde voor bier gebrouwen van zacht water uit de Eifel en Ardennen en geselecteerde hop en mout. Dat maakt Hertog Jan pilsner een stevig goudblond

Nadere informatie

Een plezier om te. geven of krijgen. Château La Bernède Grand Poujeaux 2012 A.O.P. Moulis-en-Médoc

Een plezier om te. geven of krijgen. Château La Bernède Grand Poujeaux 2012 A.O.P. Moulis-en-Médoc Sfeeropener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Een plezier om te geven of krijgen Een wijn van topkwaliteit, een pousse-café om u tegen te zeggen, een gin om helemaal mee te zijn met de hype Stuk

Nadere informatie

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco HUISWIJN Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Glas Fles Drostdy-Hof Chenin Blanc 3,50 17,50 Klosterhof Bereich Bernkastel 3,50 17,50 Rosé d Anjou Couperin 3,50 17,50

Nadere informatie

19 BERGSCH BIERFESTIVAL

19 BERGSCH BIERFESTIVAL 19 BERGSCH BIERFESTIVAL e meer dan 18 brouwerijen en 100+ bieren aanwezig! 0,50 11WELKOM OP ONS 19E BIERFESTIVAL Het Bergsche Bierbrouwers Gilde heet u van harte welkom op ons 19e bierfestival. Op de inmiddels

Nadere informatie

news geldig bij bezorging van 08 t/m 19 maart 2010 10=9 Jupiler Pilsener Krat 24 x 25 cl 11.17

news geldig bij bezorging van 08 t/m 19 maart 2010 10=9 Jupiler Pilsener Krat 24 x 25 cl 11.17 news geldig bij bezorging van 08 t/m 19 maart 2010 10=9 Jupiler Pilsener Krat 24 x 25 cl 11.17 08 t/m 19 maart bier Hoegaarden Wit Fust 20 liter Gratis krat Citron Nevelig witgeel witbier van hoge gisting

Nadere informatie

suggestie wijn wit skouras 'cuvée prestige' 2014 peloponesos, gr. 4,8/24 château de putille 2014 val de loire, fr. 5,8/29

suggestie wijn wit skouras 'cuvée prestige' 2014 peloponesos, gr. 4,8/24 château de putille 2014 val de loire, fr. 5,8/29 wit suggestie wijn glas (15cl) / fles skouras 'cuvée prestige' 2014 peloponesos, gr. 4,8/24 druif: Roditis (70%), moschofilero Domein Skouras werd in 2009 uitgeroepen tot 'Winery of the Year' door Wine

Nadere informatie

N I E T V E R G E T E N. " De Limburgse Biervrienden" vzw VZW AGEND. Het Bierviltje

N I E T V E R G E T E N.  De Limburgse Biervrienden vzw VZW AGEND. Het Bierviltje N I E T V E R G E T E N AGEND GENDA - DE LIMBUR URGSE BIERVRIENDEN VZW Ledendegustatie - Bieren met namen van steden Vrijdag 18 oktober Onze vijfde degustatieavond van 2013 gaat door op vrijdag 18 oktober

Nadere informatie

TRAPPISTENWANDELROUTE. Overzicht vertrek- en rustplaatsen om te genieten van trappistenbieren en overheerlijke gerechten

TRAPPISTENWANDELROUTE. Overzicht vertrek- en rustplaatsen om te genieten van trappistenbieren en overheerlijke gerechten Trappist TRAPPISTENWANDELROUTE Overzicht vertrek- en rustplaatsen om te genieten van trappistenbieren en overheerlijke gerechten 7 BEWEGWIJZERDE WANDELROUTES DOORHEEN HAMONT-ACHEL ACHEL / CHIMAY / LA TRAPPE

Nadere informatie

Belgische BIEREN. Aankoopgids EXPERT ONAFHANKELIJK DICHT BIJ U

Belgische BIEREN. Aankoopgids EXPERT ONAFHANKELIJK DICHT BIJ U Belgische BIEREN Aankoopgids EXPERT ONAFHANKELIJK DICHT BIJ U Heeft u genoten van onze selectie bieren? Dan zal ons wijnadvies u ook zeker bekoren! www.test-aankoop.be Bierstijlen Amberkleurige bieren

Nadere informatie

insbieratiebrochure inspiratiebrochure voor de toeristische valorisatie van de Belgische biercultuur Jelle Van Brussel

insbieratiebrochure inspiratiebrochure voor de toeristische valorisatie van de Belgische biercultuur Jelle Van Brussel insbieratiebrochure inspiratiebrochure voor de toeristische valorisatie van de Belgische biercultuur Jelle Van Brussel Beste bierliefhebbende Belg In deze kleine inspiratiebrochure staan enkele nuttige

Nadere informatie

PROEVERIJKE. Januari 2015. Periodieke uitgave van het Roosendaals Biergilde

PROEVERIJKE. Januari 2015. Periodieke uitgave van het Roosendaals Biergilde t PROEVERIJKE Periodieke uitgave van het Roosendaals Biergilde Januari 2015 Bockbierfestival 2014 Proeverij 14 september Maurice proeft... Proeverij 9 november Koken met bier Proeverij 7 december 20 jaar

Nadere informatie

MY hot cup Puretea Natural Mint, Rosehip, Linden, Forest Fruit, Golden Chamomile, Rooibos, Pure Lemon, Earl Grey, Organic Green, Black Ceylon

MY hot cup Puretea Natural Mint, Rosehip, Linden, Forest Fruit, Golden Chamomile, Rooibos, Pure Lemon, Earl Grey, Organic Green, Black Ceylon MY coffee: Onze keuze is gevallen op koffie van OR. De liefde en passie waarmee deze koffie geselecteerd en gebrand wordt, komt tot uiting in de kwaliteit en de fantastische aroma s van de koffie die we

Nadere informatie

Organiseer uw Dag op ontdekking in Pairi Daiza

Organiseer uw Dag op ontdekking in Pairi Daiza Organiseer uw Dag op ontdekking in Pairi Daiza Ontdek onze «Jardin des Mondes» vanuit een ander perspectief en laat uw personeel genieten van een ontspannende en onvergetelijke dag! Sinds verscheidene

Nadere informatie

Helder, vol blond abdijbier dat zich makkelijk laat drinken. De Affligem Blond heeft een zachte, hoppige smaak met een verbazend frisse afdronk.

Helder, vol blond abdijbier dat zich makkelijk laat drinken. De Affligem Blond heeft een zachte, hoppige smaak met een verbazend frisse afdronk. Achelse Kluis Blond (witte dop) Goudblond trappistenbier van hoge gisting. De smaak is hoppig met lichte karameltoetsen. Hoewel aan de Achelse Kluis Blond geen suikers zijn toegevoegd heeft het bier toch

Nadere informatie

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Spanjestraat 133 141 8800 Roeselare België CONTACT TEMPERATUUR

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Spanjestraat 133 141 8800 Roeselare België CONTACT TEMPERATUUR IN HET GLAS NAAM Rodenbach Grand Cru BROUWERIJ Brouwerij Rodenbach ADRES Spanjestraat 133 141 8800 Roeselare België CONTACT T: +32 (0)51 27 27 00 info@rodenbach.be www.rodenbach.be BEZOEKEN Bezoeken kan

Nadere informatie

De Utrechtse brouwers en hun bieren

De Utrechtse brouwers en hun bieren ... De Utrechtse brouwers en hun bieren Ooit telde de provincie Utrecht tientallen brouwerijen, die verschillende biertypen brouwden. De steden Amersfoort en Utrecht spanden de kroon. Hier stonden ook

Nadere informatie