Toelichting voor de Pers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting voor de Pers"

Transcriptie

1 Toelichting voor de Pers 2 oktober 2012 De Zotte Kost - In t Verval Zottegem

2 Over BLES B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Onderafdeling van ZYTHOS vzw BLES werd in 1993 opgericht in de toenmalige Biertempel De Muze. Sindsdien hebben we een lange weg afgelegd. BLES zet zich in om het Belgisch bier beter bekend te maken bij het grote publiek. Dat doen we door tijdens het jaar heel wat activiteiten te organiseren. Het afgelopen jaar organiseerden we een Vrouwen en Bieravond, een IPA-proeverij, ism het Davidsfonds gaf BLES een toelichting rond de Zottegemse brouwerijgeschiedenis, proeverij van Real Ales, daguitstap naar brouwerij Cantillon en Brasserie de Silly en onlangs hadden we een nocturne in brouwerij Sint-Canarus en kregen we brouwer Luc Vermeersch op bezoek. In het najaar hebben we nog onze derde editie van bier & hapjes, deze keer verwennen we onze leden met desserten, en we gaan ook whisky en bier combineren!. BLES werkt ook mee aan de grootste Vrouwen en Bierdag op 17 november. Tevens bezoeken we regelmatig andere bierfestivals en dit in het hele land. Maar onze belangrijkste activiteit is wel de nationale Bierhappening. Op de Bierhappening is ook ons nieuwe BLESbier te proeven. Elk jaar opnieuw brouwen we een origineel bier in brouwerij De Graal in Brakel. Ook dit jaar slaagden we erin om een uniek bier te creëren! We presenteren ook dit jaar weer een limited edition! Vlaanderen telt 35 bierproefverenigingen die ressorteren onder Zythos vzw, de moederorganisatie. In deze confederatie speelt BLES een niet onbelangrijke rol. Meer dan 250 leden betuigen hun sympathie voor BLES en dit kun je maar verdienen door veel voor je leden te doen. Trots zijn we ook op David Le Roy, ondervoorzitter van Zythos, de hoofdverantwoordelijke voor het Zythosfestivalteam Yannick De Cocquéau en Sofie Vanrafelghem, redacteur Zytholoog, het tijdschrift van Zythos vzw. Zij maken al jaren deel uit van ons bestuur. BLES is geen onbekende in Vlaanderen. Onze voorzitter Johan leerde de voorbije jaren mensen bier proeven op de avondschool CVO Panta Rhei te Gent. Sofie Vanrafelghem volgt hem dit jaar op. Beide waren onlangs te zien op Eén. Iedereen Beroemd filmde Sofie op één van haar vrouwen en bieravonden en Vlaanderen Vakantieland riep de expertise in van Johan om in Oudenaarde de bierstijl oud bruin toe te lichten. En elke laatste woensdag van de maand om1 u. komt BLES voor een uurtje in de ether met Guy op radio Mfm (107.) en radio Brouwer en dit wordt de zaterdag erop herhaald in de voormiddag om 10 u. Proeven is een kunst en oefening baart kunst! We leren ons volk degusteren!

3 19 de Nationale BIERHAPPENING Zaterdag 13 oktober 2012 Bevegemse Vijvers (feestzaal) te Zottegem Van tot u Kort omschreven is de Bierhappening een feest voor de bierliefhebbers. Een bierbeurs waar het aangenaam vertoeven is. Zoals muziekliefhebbers uitkijken naar een muziekfestival, zo kijken bierliefhebbers uit naar de Bierhappening en zijn zij benieuwd welke brouwers hun opwachting maken en welke bieren zij ons zullen voorstellen. Vooral benieuwd naar de nieuwe brouwerijen en nieuwe bieren of primeurs. De brouwers of hun vertegenwoordigers zijn zelf aanwezig om hun minder gekende bieren voor te stellen aan het publiek. Vooral de kleinere brouwerijen staan in de belangstelling op onze Bierhappening. Werking Het principe blijft na al die jaren ongewijzigd. De inkom bedraagt slechts 2, maar misschien heb je een vrijkaart kunnen bemachtigen. Zie hiervoor ook onze website: Je huurt een BLESglas, dit is een proefglas van 15 cl, aan 3 waarborg. Dit bedrag krijg je terug na inleveren van het intacte glas. Je koopt enkele jetons aan 1,30 t stuk en je kunt aan de slag. De Bierhappening is zeer klantvriendelijk. Alle bieren hebben dezelfde prijs. Zo hoef je nooit, omwille van de prijs, een bepaald bier te laten voor wat het is omdat het te duur zou zijn. Met de bierlijst (lijst met de naam van de brouwerij, alc.vol.% en kleur van het bier) in de hand ga je op zoek naar die bieren, die je wel eens zou willen proeven. Bierproevers lusten ook wel een smakelijk hapje en hierin worden zij verwend met! Perskop met BLESbier (slagerij Mons) Dit is echte Zottegemse Uufflakke, bereid met JeneverBLES! Onze delicieuze BLESkaas Een jonge, hoppige kaas vervaardigd door St Michaëlshoeve te Michelbeke Belegde broodjes, hot dogs, droge worsten, mattentaarten, schoteltjes kaas en salami Heel wat tijd en werk steken we ook in onze tombola. Een echte biertombola aan 3 per lotje. Altijd prijs en dat is steeds een leuke bierprijs, waaronder vele grote biermanden!

4 We leggen er de nadruk op dat drinken en rijden nooit samengaan! Het openbaar vervoer of een BOB wordt dus sterk aanbevolen. Het Zottegems station bevindt zich op een goeie kilometer van de feestzaal en ook de belbus stopt aan de Bevegemse Vijvers. Zonder BOB kan het geen feest worden, dus voorzien we ook verschillende frisdranken en koffie. Wat maakt de Zottegemse Bierhappening zo uniek? JeneverBLES Ons éénmalig gebrouwen bier kan hier voor het eerst geproefd worden door het publiek! We verwachten 19 brouwerijen die ons verwennen met een 100-tal verschillende bieren, waarvan de helft van het vat. Dat zijn heel wat tapinstallaties, togen en frigo s! Heel wat inspanningen zijn geleverd om nieuwe bieren en dus primeurs in Zottegem te krijgen! Er zijn speciale, unieke hapjes te verkrijgen: BLESkaas, een pittige kaas gekruid met jeneverbessen BLESkop met JeneverBLES Je kunt je lidmaatschap van BLES vernieuwen, waarbij je gratis 2 jetons ontvangt. Toch een serieuze korting op het lidmaatschap. D.m.v. een projectie tonen wij de bezoekers dia s van de verschillende afgelopen activiteiten. Doorlopend tombola, altijd mooie bierprijs! Je kan je favoriete bier aankopen op de stand van de brouwer zelf. Onze limited edition is te koop in de BLESwinkel en dit zolang de voorraad strekt! Gezelligheid is onze troef!

5 Bier en brouwerijen Wij zijn fier dat we opnieuw enkele nieuwe brouwerijen kunnen voorstellen. Zij komen voor het eerst naar onze Egmontstede: Beerdevelopment Viven: Deze jonge brouwerij uit Sijsele Damme werd opgericht in 1999 en gaat mee met zijn tijd. De oorspronkelijke bieren werden gereviseerd en het gamma werd in 2009 sterk uitgebreid met niet alledaagse bieren zoals de Viven Ale, Viven Porter en de Viven Imperial IPA. Deze zullen de ware bierliefhebbers zeker bekoren, maar ook leken zullen ze wel kunnen smaken. Eutropius: Pas een goed jaar geleden hebben brouwster Gudrun Vandoorne, Bernard Van Damme, en Alain Debusschere de brouwerij van Alvinne overgekocht (Alvinne startte een nieuwe brouwerij op in Moen). Gudrun werd in 2010 verkozen tot onderneemster van het jaar. De brouwerij dankt zijn naam aan de patroonheilige van Heule. Hun goed gehopte bieren hebben alle leuke en originele namen zoals bijvoorbeeld Stout tje. t Giesbaargs Muurken: Na 20 jaar experimenteren kon Geert Welleman van start gaan met een eigen brouwerij en een eigen bier met dezelfde naam creëren. De Muur staat niet meer ingeschreven in de Ronde van Vlaanderen, toch kunnen ze in Geraardsbergen genieten van deze blonde kuitenbijter, een perfect eerbetoon aan De Muur. Geen sterk bier, eerder een pittig, fruitig en kruidig blondje. Vliegende Paard Brouwers: een hobbybrouwer uit Oedelem liet zijn bier Préaris Quadruppel meedoen aan een wedstrijd voor amateurbrouwers en werd meteen verkozen tot beste hobbybier van België. Dit was een belangrijke aanzet om op hetzelfde elan verder te gaan. Hun lichtere, blonde Préaris zal van het vat geschonken worden. Maar andere brouwerijen zorgen ook voor verrassingen. Dit is slechts een greep uit het aanbod. Speciaal voor de Bierhappening zorgen zij voor bieren die onlangs of nooit eerder op de markt zijn verschenen. Dit zijn de primeurs waar de echte bierliefhebbers naar uitkijken: Uiteraard het nieuwe BLESbier JeneverBLES: een donkerblond en goed gehopt bier van % vol.alc. Het XVde werk van BLES en terug origineel en experimenteel. De jeneverbes heeft namelijk de eigenschap om de bitterheid van het bier goed te ondersteunen. Hierdoor verkregen we een aangenaam en smaakvol bier dat menigeen zal bekoren. De Hoevebrouwers laten ons proeven van een nieuw honingbier Zim, Zottegems dialect voor honing. Dit bier kwam tot stand in samenwerking met vzw De Hoop, een dagcentrum voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Brouwerij Alvinne uit Moen experimenteert door hun bieren ook op houten vaten te laten rijpen of door te werken met een exclusieve gist. Zo verkrijgen zij specifieke en unieke smaken in hun bier. Zij laten ons genieten van verschillende bijzondere bieren, exclusief voor ons. Kerstpater 2012: Ook brouwerij Van Den Bossche uit Sint Lievens Esse laat zijn nieuw kerstbier hier proeven. Kenners zijn steeds benieuwd hoe de huidige versie zal smaken vergeleken met de vorige jaren.

6 Slaapmutske Christmas is een donker volmoutbier van hoge gisting met hergisting op de fles. De mooie bourgougnekleur wordt bekomen door een combinatie van speciaal geselecteerde kleurmouten. Door het gebruik van deze kleurmouten samen met fijne aromatische natuurhop wordt een bier met een zachtzoet, licht gekruid aromapalet bekomen. De moutige, malse smaak geeft een mooi afgerond en warm mondgevoel. De afdronk van dit kerstbier is moutig en licht kruidig. Jessenhofke Licht : Dit is een tafelbier van 3,5 % alc. Vol. Dat is durven in een tijd dat de tafelbieren het zo moeilijk hebben. En voor het eerst een tafelbier op onze Bierhappening dus ook voor ons een primeur! Hommel Dark: Reeds vorig jaar liet de brouwer op de Bierhappening weten dat er een donkere versie van het alom gekende Hommelbier op de markt zou komen. Nu kunnen we voor het eerst hier op de Bierhappening kennis maken met dit nieuwe bier. Moose Blues: een bier voor een gezellige winteravond. De naam verwijst naar een Canadees ingrediënt dat in het bier is verwerkt. De complexe smaak van chocolade en rode bessen eindigt met een zachte afdronk met wat moutbitter. Langzaam genieten dus.. Super NOAH: een sterk gehopt, dus bitter bier maar zeer laag in alcohol: 4,9 % ABV. Er werd geen gebruik van Amerikaanse hoppen die doorgaans fruitig (citrus) zijn. NOAH staat trouwens voor NO American Hops. Stout Black Barrel Aged: is een sterk zwart bier dat zijn rijping kreeg op houten vat. Hierdoor verkrijgt het bier een toch wel heel uitzonderlijke smaak. Een hele resem primeurs waarvoor heel wat bierliefhebbers uit het ganse land (en ook ver daarbuiten!) de Zottegemse Bierhappening komen opzoeken. Voor de lijst van de aanwezige brouwers en bieren: zie verder: de bierlijst. De lijst wordt verder aangepast: zie hiervoor de bierlijst op onze website: 19 brouwerijstanden met in totaal 9 bieren waarvan 41 van het vat! Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand (arnoldusgroep) Dank aan de pers voor de medewerking en de welwillendheid voor de bekendmaking van de Bierhappening en JeneverBLES.

7 Maatschappelijke zetel BLES vzw: Grote Lage Zottegem HET BESTUUR Voorzitter : Johan De Vleeschouwer Ondervoorz.: David Le Roy Secretaris : Kjell Spoormans Penningmeester: Eric Schiettecatte 09/ Annemie Van Gijseghem Hoofdredacteur: Sofie Vanrafelghem Activiteiten en BLESbier: Bart Carrijn Webmaster Pieterjan Vandenweghe via Bestuursleden: Luc Keerstock Yannick De Cocqueau Andy De Mulder Guy Cordeels Alex Gaethofs Luc Van Heddegem Abofisk Boekhouding: Hartelijk dank voor uw komst en tot 13 oktober in de Bevegemse Vijvers! v.l.n.r. Bart Carrijn David Le Roy, Yannick de Cocqueau, Guy Cordeels, Johan De Vleeschouwer, Andy De Mulder, Sofie Van Rafelghem, Kjell Spoormans,

8 brouwerij bieren Alc. % Kleur F/V 1 Alvinne Moen - Zwevegem Gaspar Freaky Mano Negra Melchior Bourbon BA (½ glas) Alvinne Undressed 3, 10 10,5,9 blond 2 Beerdevelopment Viven Sijsele - Damme 3 B.G.V. Forestinne Haillot Ohey (Namen) Viven IPA Viven Viven Porter Forestinne Primoria Forestinne Nordica Forestinne Ambrosia Forestinne Mysteria Forestinne Gothika,0,1 7,0 7,0 -groen -zwart 4 B L E S Zottegem JeneverBLES 5 Brouwers Verzet Anzegem Contreras Gavere 7 Danny Erpe-Mere De Graal Brakel 9 De Hoevebrouwers Zottegem 10 De Ryck Herzele Rebel Local Moose Blues Super NOAH Oud Stout Black Barrel Aged Contra Pils Tonneke Contreras Especial Mars Valeir Valeir Valeir Divers Valeir Extra Kwibus Kwibus Kwibus Tripel De Graal Gember De Graal De Graal Dubbel Toria Koekelaring Toria Tripel Ertegemse Trekker Zim Special De Rijck Arend Arend Dubbel Arend Tripel Arend Winter Kriek Fantastiek Jules de Bananes Steenuilke,5 4,9 >10 5 5,5,4,4,5, 7 5,2,3 4,9 4,9 Rood-bruin Zwart Roodbruin Roodbruin Goudblond Pale ale amber rood Wit

9 11 Eutropius Heule - Kortrijk 12 Giesbaargs Muurken Geraardsbergen 13 Het Sas Boezinge - Ieper 14 Jessenhofke Kuringen - Hasselt 15 Roman Mater - Oudenaarde 1 Slaapmutske Melle 17 Van Den Bossche St. Lievens Esse - Herzele 1 Van Eecke Watou 19 Vliegende Paard Brouwers Oedelem - Beernem Gouden Arend (½ glas),5 Stout tje First Angel Rememberance Beer Vinkenier,5 9 10, Hoogblond Hoogblond Giesbaargs Muurken 7 Sasbrau Special Katje Paulus Stout Leroy Yperman Christmas Leroy Bock Jessenhofke Lichtblond Jessenhofke Maya Jessenhofke Jessenhofke Tripel Jessenhofke Pimpernelle Jessenhofke Bière de Garde Ename Tripel Gentse Strop Adriaen Brouwer Dark Gold Sloeber Ename Cuvée Slaapmutske Christmas 2012 Hop Collection Challenger Slaapmutske Slaapmutske Pater Lieven Pater Lieven Pater Lieven Tripel Buffalo Belgian Bitter Buffalo Belgian Stout Buffalo 1907 Lamoral Degmont Kerstpater 2012 Hommel Dry Hopping Hommel Dark Kapittel Tripel Abt Kapittel Prior Watou s Witbier Blauwersbier Kapittel Prearis quadruppel Prearis,3 5 5,5 1, 3,5 7 10,5,9,5 7 7,4,0, Roodbruin Goudblond Zwart Zwart Goudblond /amber Wit vat

10

Courant maart 2012, nr.

Courant maart 2012, nr. gia Courant maart 2012, nr. Editoriaal maart 2012 Colofon De ABC Courant is een uitgave van het Antwerps BierCollege Verantwoordelijke uitgever & contactadres: Hans Bombeke, Stadswaag 19, 2000 Antwerpen

Nadere informatie

Zelf een Bierrecept leren Samenstellen en Verbeteren

Zelf een Bierrecept leren Samenstellen en Verbeteren Zelf een Bierrecept leren Samenstellen en Verbeteren Een bier klonen bestaat niet! Wat wel kan is een bier maken met hetzelfde karakter als uw merkvoorbeeld, maar met uw accenten en voorkeuren. door Ronnie

Nadere informatie

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Gratis uitgave van PensioenDividend.nl Elke Maand Dividend Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Droomt u ook wel eens van een extra maandinkomen en dat zonder daar

Nadere informatie

DE LANGE SOESTER. Het smakelijkste nieuws van Soest en omstreken!

DE LANGE SOESTER. Het smakelijkste nieuws van Soest en omstreken! DE LANGE SOESTER Het smakelijkste nieuws van Soest en omstreken! De Lange Soester is een eenmalige uitgave van Banketbakkerij Lex Verkley 14 september 2011 Thé Complet barstensvol zoete zaligheden Wat

Nadere informatie

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café februari 2012 nr.1 Jaarvergadering De OV-chipkaart Gezocht: secretaris V/M Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Activiteiten Computercursus

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer Persoonlijk opleidingsplan Hulpmiddelen voor de werknemer Elk bedrijf heeft bepaalde doelstellingen. Maar ook de werknemers van een bedrijf, jij en je collega s, hebben eigen doelen. Zoals: beter worden

Nadere informatie

Praktische vragen over de werking van de groepsaankoop gas en elektriciteit

Praktische vragen over de werking van de groepsaankoop gas en elektriciteit FAQ: Alle vragen en antwoorden over de groepsaankoop van Testaankoop voor jou op een rijtje! Top 10 meest gestelde vragen (tijdens inschrijffase) 1. Wat is de groepsaankoop gas en elektriciteit? 2. Wat

Nadere informatie

7 FOUTEN DIE U NIET WILT MAKEN ALS U EEN ARTIEST BOEKT

7 FOUTEN DIE U NIET WILT MAKEN ALS U EEN ARTIEST BOEKT 7 FOUTEN DIE U NIET WILT MAKEN ALS U EEN ARTIEST BOEKT DE AUTEUR Jan Kosters (1980) is vanaf 1999 werkzaam als betaald goochelaar. In 2002 is hij afgestudeerd als bedrijfseconoom met specialisatie marketing

Nadere informatie

Elk kind heeft het recht om...

Elk kind heeft het recht om... Elk kind heeft het recht om... Rechten is hetgeen je mag doen en mag hebben. Je hoeft er niet eerst iets anders voor te doen. Rechten heb je gewoon. Ook jij hebt rechten. Iedereen heeft ze. Kinderrechten

Nadere informatie

Betaal niet te veel. Het leven wordt duurder, maar wij zorgen voor tegenwind: goedkopere energie, goedkoper gsm en, PAGINA

Betaal niet te veel. Het leven wordt duurder, maar wij zorgen voor tegenwind: goedkopere energie, goedkoper gsm en, PAGINA www.s-p-a.be/oudenburg 15 APRIL 2013 Minister Vande Lanotte sprak over het Vlaanderen van morgen te Oudenburg Sofie Vanovenberghe - ondervoorzitter sp.a Schepen van Sport geeft zelf Start to Run De 6 de

Nadere informatie

Verder in dit krantje:

Verder in dit krantje: Maandelijks tijdschrift juli augustus 2013 Jaargang 7 Afgiftekantoor: Vosselaar Erkenningsnr: p409462 België-Belgique P.B. 2300 Turnhout 1 BC 9537 Familieberichten: Aan alle jarigen van de maand Juli en

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat!

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat! PREEK DOOR DE WEEK Wat Hij u ook zegt, doet dat! 8e jaargang, nr. 10, week 11 11 maart 16 maart 2013 maandag 11 maart 2013 Wat Hij u ook zegt, doet dat! Maar wat zegt Hij? Daarop sprak zijn moeder de bedienden

Nadere informatie

Vormingspakket Energie

Vormingspakket Energie De Leverancier De leverancier verkoopt aardgas en elektriciteit. Vóór de vrijmaking stond de intercommunale in voor zowel de distributie als voor de levering van elektriciteit en aardgas. Sinds 1 juli

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Methodiek

1. Inleiding. 2. Methodiek 1. Inleiding De Stad Gent wil jongeren actief betrekken bij zijn beleid. De keuzes die het lokale beleid neemt, hebben immers ook een rechtstreekse impact op hun leefwereld én hun toekomst. In het kader

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

boodschappen doen in de toekomst

boodschappen doen in de toekomst boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 inhoud 3 Voorwoord 5 Inleiding 6 Wat 8 Verandering Bevolkingssamenstelling 10 Time Management

Nadere informatie

Colofon. - Frateurnité Maart 2010 - Jaargang 19 nummer 1 - Ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel Friesland, nr 01081158

Colofon. - Frateurnité Maart 2010 - Jaargang 19 nummer 1 - Ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel Friesland, nr 01081158 Colofon - Frateurnité Maart 2010 - Jaargang 19 nummer 1 - Voorzitter Anne van Schepen Earnseker 19 9036 MK Menaldum 0518-451646 anne.g@freeler.nl Secretaris Bertus Waaijer Mieddijk 7 9036 LB Menaldum 0518-452

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Buurtblad Kruidenbuurt

Buurtblad Kruidenbuurt In dit nummer: Achter de voordeur bij Peel en Sharon van Rouwendaal Terugblik 2014 Handige apps Vrijwilligers gezocht Prikbord Buurtblad Kruidenbuurt Nummer 1 - Februari 2015 Inhoud Voorwoord Activiteitenoverzicht

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Kalender: 25 mei Tweede Pinksterdag 26 mei Waardendag studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen vrij 28 mei Verjaardag juf Mascha 28 mei Hercontrole hoofdluis

Nadere informatie

NOVEMBER 2013. Sociaal Verwarmingsfonds. Programmabrochure De Meet p.13. Zitmoment Durf vergelijken p.4. Samenaankoop goedkopere, p.22. p.

NOVEMBER 2013. Sociaal Verwarmingsfonds. Programmabrochure De Meet p.13. Zitmoment Durf vergelijken p.4. Samenaankoop goedkopere, p.22. p. de Zitmoment Durf vergelijken p.4 Samenaankoop goedkopere, groene energie p.9 Programmabrochure De Meet p.13 Sociaal Verwarmingsfonds 2013 p.22 NOVEMBER 2013 UITNEEMBAAR PROGRAMMABROCHURE NAJAAR 2013 -

Nadere informatie

Verslag infomiddag Tapovan 31 januari 2015

Verslag infomiddag Tapovan 31 januari 2015 Verslag infomiddag Tapovan 31 januari 2015 Deel 1: In stand houden / groeien van Tapovan Vasistha heet iedereen (32 personen) welkom en start met deel 1: Stand van zaken, hoe het nu gaat. We starten met

Nadere informatie

Fotografie is als dansen

Fotografie is als dansen 12 In Beeld Fotografie is als dansen Danny Van der Elst Het jaar 2012 was succesvol voor de jonge fotograaf Danny Van der Elst. Met zijn reeks Girls won hij een QEP-award, en één portret uit die reeks

Nadere informatie

Wingene. Opening recreatiepark. Zaterdag 7 juli 2012 - vanaf 14.00 u. - Zie pag. 10. gratis toegang iedereen welkom. www.wingene.be.

Wingene. Opening recreatiepark. Zaterdag 7 juli 2012 - vanaf 14.00 u. - Zie pag. 10. gratis toegang iedereen welkom. www.wingene.be. Info Wingene 33 Wingene-Zwevezele Jaargang 8 juli/september 2012 gratis toegang iedereen welkom Opening recreatiepark Wingene Zaterdag 7 juli 2012 - vanaf 14.00 u. - Zie pag. 10 Pag. 3 Vlaanderen feest!

Nadere informatie

Met vrijwilligers blijf je bezig

Met vrijwilligers blijf je bezig Met vrijwilligers blijf je bezig Handleiding bij het spel - Voor jeugdhuizen van Formaat - HANDLEIDING JEUGDHUIZEN 1 Alles uit deze uitgave mag worden overgenomen met uitdrukkelijke bronvermelding. november

Nadere informatie

Nieuwsbrief AV Holten

Nieuwsbrief AV Holten Nieuwsbrief AV Holten Om alle leden op de hoogte te houden van wat er zoal in onze club gebeurt, is er deze digitale nieuwsbrief van de AV Holten. Bestuur en pr coördinator streven ernaar om de nieuwsbrief

Nadere informatie

Snel een woning vinden In de regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN

Snel een woning vinden In de regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Snel een woning vinden In de regio Haaglanden Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Snel een woning vinden Niet iedere woningzoekende is hetzelfde. Sommigen maakt het weinig uit waar, hoe groot of welk type de

Nadere informatie

6 Sam Coeckelberghs: Goede televisie maken is een kunst. 8-9 Blanco: 100 % geïmproviseerd en uniek theater

6 Sam Coeckelberghs: Goede televisie maken is een kunst. 8-9 Blanco: 100 % geïmproviseerd en uniek theater DE ZANDLOPER wemmel Jaargang 11 nr 3 maart 2010 maandelijks tijdschrift (niet in juli-augustus) afgiftekantoor Brussel X Uitgave van gemeenschapscentrum de ZANDLOPER en vzw de Rand België - Belgique P.B.

Nadere informatie