Toelichting voor de Pers

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting voor de Pers"

Transcriptie

1 Toelichting voor de Pers 2 oktober 2012 De Zotte Kost - In t Verval Zottegem

2 Over BLES B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Onderafdeling van ZYTHOS vzw BLES werd in 1993 opgericht in de toenmalige Biertempel De Muze. Sindsdien hebben we een lange weg afgelegd. BLES zet zich in om het Belgisch bier beter bekend te maken bij het grote publiek. Dat doen we door tijdens het jaar heel wat activiteiten te organiseren. Het afgelopen jaar organiseerden we een Vrouwen en Bieravond, een IPA-proeverij, ism het Davidsfonds gaf BLES een toelichting rond de Zottegemse brouwerijgeschiedenis, proeverij van Real Ales, daguitstap naar brouwerij Cantillon en Brasserie de Silly en onlangs hadden we een nocturne in brouwerij Sint-Canarus en kregen we brouwer Luc Vermeersch op bezoek. In het najaar hebben we nog onze derde editie van bier & hapjes, deze keer verwennen we onze leden met desserten, en we gaan ook whisky en bier combineren!. BLES werkt ook mee aan de grootste Vrouwen en Bierdag op 17 november. Tevens bezoeken we regelmatig andere bierfestivals en dit in het hele land. Maar onze belangrijkste activiteit is wel de nationale Bierhappening. Op de Bierhappening is ook ons nieuwe BLESbier te proeven. Elk jaar opnieuw brouwen we een origineel bier in brouwerij De Graal in Brakel. Ook dit jaar slaagden we erin om een uniek bier te creëren! We presenteren ook dit jaar weer een limited edition! Vlaanderen telt 35 bierproefverenigingen die ressorteren onder Zythos vzw, de moederorganisatie. In deze confederatie speelt BLES een niet onbelangrijke rol. Meer dan 250 leden betuigen hun sympathie voor BLES en dit kun je maar verdienen door veel voor je leden te doen. Trots zijn we ook op David Le Roy, ondervoorzitter van Zythos, de hoofdverantwoordelijke voor het Zythosfestivalteam Yannick De Cocquéau en Sofie Vanrafelghem, redacteur Zytholoog, het tijdschrift van Zythos vzw. Zij maken al jaren deel uit van ons bestuur. BLES is geen onbekende in Vlaanderen. Onze voorzitter Johan leerde de voorbije jaren mensen bier proeven op de avondschool CVO Panta Rhei te Gent. Sofie Vanrafelghem volgt hem dit jaar op. Beide waren onlangs te zien op Eén. Iedereen Beroemd filmde Sofie op één van haar vrouwen en bieravonden en Vlaanderen Vakantieland riep de expertise in van Johan om in Oudenaarde de bierstijl oud bruin toe te lichten. En elke laatste woensdag van de maand om1 u. komt BLES voor een uurtje in de ether met Guy op radio Mfm (107.) en radio Brouwer en dit wordt de zaterdag erop herhaald in de voormiddag om 10 u. Proeven is een kunst en oefening baart kunst! We leren ons volk degusteren!

3 19 de Nationale BIERHAPPENING Zaterdag 13 oktober 2012 Bevegemse Vijvers (feestzaal) te Zottegem Van tot u Kort omschreven is de Bierhappening een feest voor de bierliefhebbers. Een bierbeurs waar het aangenaam vertoeven is. Zoals muziekliefhebbers uitkijken naar een muziekfestival, zo kijken bierliefhebbers uit naar de Bierhappening en zijn zij benieuwd welke brouwers hun opwachting maken en welke bieren zij ons zullen voorstellen. Vooral benieuwd naar de nieuwe brouwerijen en nieuwe bieren of primeurs. De brouwers of hun vertegenwoordigers zijn zelf aanwezig om hun minder gekende bieren voor te stellen aan het publiek. Vooral de kleinere brouwerijen staan in de belangstelling op onze Bierhappening. Werking Het principe blijft na al die jaren ongewijzigd. De inkom bedraagt slechts 2, maar misschien heb je een vrijkaart kunnen bemachtigen. Zie hiervoor ook onze website: Je huurt een BLESglas, dit is een proefglas van 15 cl, aan 3 waarborg. Dit bedrag krijg je terug na inleveren van het intacte glas. Je koopt enkele jetons aan 1,30 t stuk en je kunt aan de slag. De Bierhappening is zeer klantvriendelijk. Alle bieren hebben dezelfde prijs. Zo hoef je nooit, omwille van de prijs, een bepaald bier te laten voor wat het is omdat het te duur zou zijn. Met de bierlijst (lijst met de naam van de brouwerij, alc.vol.% en kleur van het bier) in de hand ga je op zoek naar die bieren, die je wel eens zou willen proeven. Bierproevers lusten ook wel een smakelijk hapje en hierin worden zij verwend met! Perskop met BLESbier (slagerij Mons) Dit is echte Zottegemse Uufflakke, bereid met JeneverBLES! Onze delicieuze BLESkaas Een jonge, hoppige kaas vervaardigd door St Michaëlshoeve te Michelbeke Belegde broodjes, hot dogs, droge worsten, mattentaarten, schoteltjes kaas en salami Heel wat tijd en werk steken we ook in onze tombola. Een echte biertombola aan 3 per lotje. Altijd prijs en dat is steeds een leuke bierprijs, waaronder vele grote biermanden!

4 We leggen er de nadruk op dat drinken en rijden nooit samengaan! Het openbaar vervoer of een BOB wordt dus sterk aanbevolen. Het Zottegems station bevindt zich op een goeie kilometer van de feestzaal en ook de belbus stopt aan de Bevegemse Vijvers. Zonder BOB kan het geen feest worden, dus voorzien we ook verschillende frisdranken en koffie. Wat maakt de Zottegemse Bierhappening zo uniek? JeneverBLES Ons éénmalig gebrouwen bier kan hier voor het eerst geproefd worden door het publiek! We verwachten 19 brouwerijen die ons verwennen met een 100-tal verschillende bieren, waarvan de helft van het vat. Dat zijn heel wat tapinstallaties, togen en frigo s! Heel wat inspanningen zijn geleverd om nieuwe bieren en dus primeurs in Zottegem te krijgen! Er zijn speciale, unieke hapjes te verkrijgen: BLESkaas, een pittige kaas gekruid met jeneverbessen BLESkop met JeneverBLES Je kunt je lidmaatschap van BLES vernieuwen, waarbij je gratis 2 jetons ontvangt. Toch een serieuze korting op het lidmaatschap. D.m.v. een projectie tonen wij de bezoekers dia s van de verschillende afgelopen activiteiten. Doorlopend tombola, altijd mooie bierprijs! Je kan je favoriete bier aankopen op de stand van de brouwer zelf. Onze limited edition is te koop in de BLESwinkel en dit zolang de voorraad strekt! Gezelligheid is onze troef!

5 Bier en brouwerijen Wij zijn fier dat we opnieuw enkele nieuwe brouwerijen kunnen voorstellen. Zij komen voor het eerst naar onze Egmontstede: Beerdevelopment Viven: Deze jonge brouwerij uit Sijsele Damme werd opgericht in 1999 en gaat mee met zijn tijd. De oorspronkelijke bieren werden gereviseerd en het gamma werd in 2009 sterk uitgebreid met niet alledaagse bieren zoals de Viven Ale, Viven Porter en de Viven Imperial IPA. Deze zullen de ware bierliefhebbers zeker bekoren, maar ook leken zullen ze wel kunnen smaken. Eutropius: Pas een goed jaar geleden hebben brouwster Gudrun Vandoorne, Bernard Van Damme, en Alain Debusschere de brouwerij van Alvinne overgekocht (Alvinne startte een nieuwe brouwerij op in Moen). Gudrun werd in 2010 verkozen tot onderneemster van het jaar. De brouwerij dankt zijn naam aan de patroonheilige van Heule. Hun goed gehopte bieren hebben alle leuke en originele namen zoals bijvoorbeeld Stout tje. t Giesbaargs Muurken: Na 20 jaar experimenteren kon Geert Welleman van start gaan met een eigen brouwerij en een eigen bier met dezelfde naam creëren. De Muur staat niet meer ingeschreven in de Ronde van Vlaanderen, toch kunnen ze in Geraardsbergen genieten van deze blonde kuitenbijter, een perfect eerbetoon aan De Muur. Geen sterk bier, eerder een pittig, fruitig en kruidig blondje. Vliegende Paard Brouwers: een hobbybrouwer uit Oedelem liet zijn bier Préaris Quadruppel meedoen aan een wedstrijd voor amateurbrouwers en werd meteen verkozen tot beste hobbybier van België. Dit was een belangrijke aanzet om op hetzelfde elan verder te gaan. Hun lichtere, blonde Préaris zal van het vat geschonken worden. Maar andere brouwerijen zorgen ook voor verrassingen. Dit is slechts een greep uit het aanbod. Speciaal voor de Bierhappening zorgen zij voor bieren die onlangs of nooit eerder op de markt zijn verschenen. Dit zijn de primeurs waar de echte bierliefhebbers naar uitkijken: Uiteraard het nieuwe BLESbier JeneverBLES: een donkerblond en goed gehopt bier van % vol.alc. Het XVde werk van BLES en terug origineel en experimenteel. De jeneverbes heeft namelijk de eigenschap om de bitterheid van het bier goed te ondersteunen. Hierdoor verkregen we een aangenaam en smaakvol bier dat menigeen zal bekoren. De Hoevebrouwers laten ons proeven van een nieuw honingbier Zim, Zottegems dialect voor honing. Dit bier kwam tot stand in samenwerking met vzw De Hoop, een dagcentrum voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Brouwerij Alvinne uit Moen experimenteert door hun bieren ook op houten vaten te laten rijpen of door te werken met een exclusieve gist. Zo verkrijgen zij specifieke en unieke smaken in hun bier. Zij laten ons genieten van verschillende bijzondere bieren, exclusief voor ons. Kerstpater 2012: Ook brouwerij Van Den Bossche uit Sint Lievens Esse laat zijn nieuw kerstbier hier proeven. Kenners zijn steeds benieuwd hoe de huidige versie zal smaken vergeleken met de vorige jaren.

6 Slaapmutske Christmas is een donker volmoutbier van hoge gisting met hergisting op de fles. De mooie bourgougnekleur wordt bekomen door een combinatie van speciaal geselecteerde kleurmouten. Door het gebruik van deze kleurmouten samen met fijne aromatische natuurhop wordt een bier met een zachtzoet, licht gekruid aromapalet bekomen. De moutige, malse smaak geeft een mooi afgerond en warm mondgevoel. De afdronk van dit kerstbier is moutig en licht kruidig. Jessenhofke Licht : Dit is een tafelbier van 3,5 % alc. Vol. Dat is durven in een tijd dat de tafelbieren het zo moeilijk hebben. En voor het eerst een tafelbier op onze Bierhappening dus ook voor ons een primeur! Hommel Dark: Reeds vorig jaar liet de brouwer op de Bierhappening weten dat er een donkere versie van het alom gekende Hommelbier op de markt zou komen. Nu kunnen we voor het eerst hier op de Bierhappening kennis maken met dit nieuwe bier. Moose Blues: een bier voor een gezellige winteravond. De naam verwijst naar een Canadees ingrediënt dat in het bier is verwerkt. De complexe smaak van chocolade en rode bessen eindigt met een zachte afdronk met wat moutbitter. Langzaam genieten dus.. Super NOAH: een sterk gehopt, dus bitter bier maar zeer laag in alcohol: 4,9 % ABV. Er werd geen gebruik van Amerikaanse hoppen die doorgaans fruitig (citrus) zijn. NOAH staat trouwens voor NO American Hops. Stout Black Barrel Aged: is een sterk zwart bier dat zijn rijping kreeg op houten vat. Hierdoor verkrijgt het bier een toch wel heel uitzonderlijke smaak. Een hele resem primeurs waarvoor heel wat bierliefhebbers uit het ganse land (en ook ver daarbuiten!) de Zottegemse Bierhappening komen opzoeken. Voor de lijst van de aanwezige brouwers en bieren: zie verder: de bierlijst. De lijst wordt verder aangepast: zie hiervoor de bierlijst op onze website: 19 brouwerijstanden met in totaal 9 bieren waarvan 41 van het vat! Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand (arnoldusgroep) Dank aan de pers voor de medewerking en de welwillendheid voor de bekendmaking van de Bierhappening en JeneverBLES.

7 Maatschappelijke zetel BLES vzw: Grote Lage Zottegem HET BESTUUR Voorzitter : Johan De Vleeschouwer Ondervoorz.: David Le Roy Secretaris : Kjell Spoormans Penningmeester: Eric Schiettecatte 09/ Annemie Van Gijseghem Hoofdredacteur: Sofie Vanrafelghem Activiteiten en BLESbier: Bart Carrijn Webmaster Pieterjan Vandenweghe via Bestuursleden: Luc Keerstock Yannick De Cocqueau Andy De Mulder Guy Cordeels Alex Gaethofs Luc Van Heddegem Abofisk Boekhouding: Hartelijk dank voor uw komst en tot 13 oktober in de Bevegemse Vijvers! v.l.n.r. Bart Carrijn David Le Roy, Yannick de Cocqueau, Guy Cordeels, Johan De Vleeschouwer, Andy De Mulder, Sofie Van Rafelghem, Kjell Spoormans,

8 brouwerij bieren Alc. % Kleur F/V 1 Alvinne Moen - Zwevegem Gaspar Freaky Mano Negra Melchior Bourbon BA (½ glas) Alvinne Undressed 3, 10 10,5,9 blond 2 Beerdevelopment Viven Sijsele - Damme 3 B.G.V. Forestinne Haillot Ohey (Namen) Viven IPA Viven Viven Porter Forestinne Primoria Forestinne Nordica Forestinne Ambrosia Forestinne Mysteria Forestinne Gothika,0,1 7,0 7,0 -groen -zwart 4 B L E S Zottegem JeneverBLES 5 Brouwers Verzet Anzegem Contreras Gavere 7 Danny Erpe-Mere De Graal Brakel 9 De Hoevebrouwers Zottegem 10 De Ryck Herzele Rebel Local Moose Blues Super NOAH Oud Stout Black Barrel Aged Contra Pils Tonneke Contreras Especial Mars Valeir Valeir Valeir Divers Valeir Extra Kwibus Kwibus Kwibus Tripel De Graal Gember De Graal De Graal Dubbel Toria Koekelaring Toria Tripel Ertegemse Trekker Zim Special De Rijck Arend Arend Dubbel Arend Tripel Arend Winter Kriek Fantastiek Jules de Bananes Steenuilke,5 4,9 >10 5 5,5,4,4,5, 7 5,2,3 4,9 4,9 Rood-bruin Zwart Roodbruin Roodbruin Goudblond Pale ale amber rood Wit

9 11 Eutropius Heule - Kortrijk 12 Giesbaargs Muurken Geraardsbergen 13 Het Sas Boezinge - Ieper 14 Jessenhofke Kuringen - Hasselt 15 Roman Mater - Oudenaarde 1 Slaapmutske Melle 17 Van Den Bossche St. Lievens Esse - Herzele 1 Van Eecke Watou 19 Vliegende Paard Brouwers Oedelem - Beernem Gouden Arend (½ glas),5 Stout tje First Angel Rememberance Beer Vinkenier,5 9 10, Hoogblond Hoogblond Giesbaargs Muurken 7 Sasbrau Special Katje Paulus Stout Leroy Yperman Christmas Leroy Bock Jessenhofke Lichtblond Jessenhofke Maya Jessenhofke Jessenhofke Tripel Jessenhofke Pimpernelle Jessenhofke Bière de Garde Ename Tripel Gentse Strop Adriaen Brouwer Dark Gold Sloeber Ename Cuvée Slaapmutske Christmas 2012 Hop Collection Challenger Slaapmutske Slaapmutske Pater Lieven Pater Lieven Pater Lieven Tripel Buffalo Belgian Bitter Buffalo Belgian Stout Buffalo 1907 Lamoral Degmont Kerstpater 2012 Hommel Dry Hopping Hommel Dark Kapittel Tripel Abt Kapittel Prior Watou s Witbier Blauwersbier Kapittel Prearis quadruppel Prearis,3 5 5,5 1, 3,5 7 10,5,9,5 7 7,4,0, Roodbruin Goudblond Zwart Zwart Goudblond /amber Wit vat

10

Toelichting voor de Pers

Toelichting voor de Pers Toelichting voor de Pers 2 september 2013 Café Meileken Zottegem B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Over BLES Onderafdeling van ZYTHOS vzw BLES is een vereniging die bierliefhebbersverwent.

Nadere informatie

Toelichting voor de Pers

Toelichting voor de Pers Toelichting voor de Pers 29 september 2014 In t Verval De Zotte Kost Zottegem Bierhappening 2014 Persmap Pagina 0 B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Over BLES Onderafdeling van ZYTHOS vzw BLES

Nadere informatie

Toelichting voor de Pers

Toelichting voor de Pers Toelichting voor de Pers 20 september 2011 De Blauwe Wolk Grotstraat Zottegem B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Onderafdeling van ZYTHOS vzw Over BLES BLES werd in 13 opgericht in de toenmalige

Nadere informatie

Toelichting voor de Pers

Toelichting voor de Pers Toelichting voor de Pers 4 oktober 2016 Gildenhuis Zottegem Bierhappening 2016 Persmap Pagina 0 B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Onderafdeling van ZYTHOS vzw Over BLES BLES vzw is een vereniging

Nadere informatie

Toelichting voor de Pers

Toelichting voor de Pers Toelichting voor de Pers 3 oktober 201 Restaurant De Ké Hospitaalstraat 3 - Zottegem Bierhappening 201 Persmap Pagina 0 B L E S De Bierliefhebbers van de Egmontstede Onderafdeling van ZYTHOS vzw Over BLES

Nadere informatie

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij BIERKAART Bieren van t vat pilsener 25 cl alc. 5,0 % vol. 2,10 pilsener 50 cl alc. 5.0 % vol. 3,90 Up 22 cl alc. 5,5 % vol 2,20 Hoppen Blond van Jopen alc. 6,8% vol. 3,30 Ons eigen bier 2,60 Ons Carusobier

Nadere informatie

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc.

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. 5,5% 3,00 Een sprankelend trappistenbier van hoge gisting. Licht moutig

Nadere informatie

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017

Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar. no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving. 78 Speculaasbier verwacht 2017 Beknopte omschrijving bieren Hobbybrouwerij De Tuimelaar no. Biertype botteldatum alc.% omschrijving 78 Speculaasbier verwacht 2017 77 Bokbier verwacht 2017 76 Weizen verwacht 2017 75 Dubbel verwacht 2017

Nadere informatie

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be Alles over bier Biertypes HET ASSORTIMENT BIEREN IN DE MARKT GROEIT. NAAST TYPES EN SMAKEN IS ER ONDERSCHEID TUSSEN ONDERGISTEND EN BOVENGISTEND BIER. BEKENDSTE ONDERGISTEND BIER (GEBROUWEN BIJ LAGE TEMPERATUREN)

Nadere informatie

Sinds midden 2011 is de brouwerij gevestigd op het Domaine de Millevertus in Breuvanne. Bijna de helft van de productie is bestemd voor export.

Sinds midden 2011 is de brouwerij gevestigd op het Domaine de Millevertus in Breuvanne. Bijna de helft van de productie is bestemd voor export. De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele Daniel Lessire Sinds midden 2011 is de brouwerij

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015

De Schuimkragen VZW. Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 Bieren met een Goed Doel 23/01/2015 De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele BUFO 4,8

Nadere informatie

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel

Brand Bier. La Trappe Witte Trappist. La Trappe Dubbel Brand Bier Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft het pilsener zijn unieke, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans

Nadere informatie

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012

Wij maken het persoonlijk. Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Geschenken 2012 Wij maken het persoonlijk Het ontvangen van een eindejaarsgeschenk is eigenlijk een vaste vorm van een welgemeend dankjewel. Een waardering naar elkaar toe voor

Nadere informatie

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter.

BIEREN VAN DE TAP: Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. BIEREN VAN DE TAP: BRAND 2,20 TYPE: PILSENER ALCOHOL: 5% GISTING: LAAG Een zachte en neutrale pilsener. Het aroma is iets hoppig. De body is medium en de nasmaak is hopbitter. LA TRAPPE DUBBEL 3,25 TYPE:

Nadere informatie

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5.

Bier van t Vat. Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië. Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België. Filou 8.5 % 25cl België. Lage Landen 5. Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië Grimbergen Dubbel 6.5 % 33cl België Filou 8.5 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 25cl België Lage Landen 5.2 % 50cl België Grolsch 5.0 % 25cl Nederland Wij

Nadere informatie

Budels, mijn bier is mijn vrijheid!

Budels, mijn bier is mijn vrijheid! , mijn bier is mijn vrijheid! De e Brouwerij B.V., gevestigd in het centrum van Budel, is een zelfstandige familiebrouwerij. Doordat wij onafhankelijk zijn, kunnen we onze bieren naar eigen smaak en inzicht

Nadere informatie

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren

Geen 18, geen alcohol. Onze bieren Geen 18, geen alcohol Onze bieren Pilsener Bavaria (5.0%) Bavaria pils is geliefd vanwege zijn uitzonderlijke frisse en niet bittere smaak. Het geheim? Bavaria gebruikt zuiver mineraalwater uit eigen bron,

Nadere informatie

PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012

PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012 PERSVOORSTELLING 6 MAART 2012 Geschiedenis van de Rood-Bruine bieren Definitie De Zuid-West-Vlaamse roodbruine bieren zijn bieren van gemengde gisting die geheel of gedeeltelijk rijpen in rechtopstaande

Nadere informatie

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl Assortiment Hertog Jan PILSENER Omschrijving Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. Met liefde gebrouwen.

Nadere informatie

Onze bieren. Flesbieren

Onze bieren. Flesbieren Geen 18, geen alcohol Flesbieren Kriek Max (3.5%) Helder, donkerrood kriekbier van spontane gisting met een zoet en fruitig aroma en een fruitig zoet-zuur palet door toevoeging van 25% natuurlijke kriekensappen.

Nadere informatie

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan

Belgische bieren. Trappistenbier. Sfeeropener. vult sfeerbeeld aan Titel inspiratie Genieten van Sfeeropener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Belgische bieren België is het bierland bij uitstek. Als geen ander weten we hoe authentieke bieren te brouwen, met oog

Nadere informatie

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE

Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Bier Kaart. MARTIN'S PALE ALE Wie kent niet de Martin s Pale Ale? Het bier dat onze voorouders "de nobelste Engelse Pale Ale noemden... Dit unieke bier is de vrucht van een absoluut buitengewone ambachtelijke

Nadere informatie

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO

ASPIRANTE BOYZ! 09/09 16/09 23/09. LEDEWERVING: OM 13u30 AAN DE CHIRO ASPIRANTE BOYZ! Best Aspiranten, in wat volgt willen wij jullie een voorsmaakje geven van ons programma. Wij willen jullie echter niet aan zetten tot (overmatig) gebruik, en zijn niet verantwoord voor

Nadere informatie

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief.

Alcoholgehalte : 8,5% alc./vol. 4,20 Uitstekend bier als aperitief. Beschrijving : LA CHOUFFE is een niet gefilterd blond bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak. Alcoholgehalte : 8% alc./vol.

Nadere informatie

1 Adriaen Brouwer winter wood 2017 Roman. bruin 10,0% whisky zoetig 25 2 Broeder Jacob Brut Rosé Broeder Jacob

1 Adriaen Brouwer winter wood 2017 Roman. bruin 10,0% whisky zoetig 25 2 Broeder Jacob Brut Rosé Broeder Jacob Van 't Vat 1 Adriaen Brouwer winter wood 2017 Roman bruin 10,0% whisky zoetig 25 2 Broeder Jacob Brut Rosé Broeder Jacob roze 6,5% fruitig zurig zoetig 25 3 Broeder Jacob Lazarus Calvados Broeder Jacob

Nadere informatie

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50

Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75. Koffie verkeerd 2,00. Warme Chocolademelk 2,00. Slagroom 0,50. Irish Coffee 4,50 Warme Drank Koffie 1,75 Thee 1,75 Espresso 1,75 Koffie verkeerd 2,00 Warme Chocolademelk 2,00 Slagroom 0,50 Irish Coffee 4,50 Soep Soep van de dag 2,50 Erwtensoep 3,00 Tosti Ham/Kaas 2,00 Frisdrank Spa

Nadere informatie

BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE. Artikelnummer Alc.% % Gistingswijze Hoog, hergist. Bierstijl Extra info Aroma Smaak

BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE. Artikelnummer Alc.% % Gistingswijze Hoog, hergist. Bierstijl Extra info Aroma Smaak de ISPC BIERE DE MIEL CHIMAY BLEUE 59.104.86 9% Hoog, hergist Zwaar bruin Authentieke trappist Rijpe appelen, dadels, gist, kastanje, moutig Zoetig, droog Zoetig, bitterig, verrassend hoppig 3,78 59.108.58

Nadere informatie

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten?

Catalogus. Zilverstraat BRUGGE Code: BE01DEM. Meer weten? Meer weten? Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Code: BE01DEM Catalogus Zilverstraat 26 8000 BRUGGE 050 33 19 43 be01dem@pf.cofep.be Chocolade Mix CHOCOLADE Luxe ballotin (per

Nadere informatie

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN

FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN FIONA DE LANGE WAT JE ALS BIERLIEFHEBBER MOET WETEN 350 ESSENTIËLE FEITEN, TIPS EN BIERWETENS WAARDIGHEDEN INHOUD Voorwoord 6 Bier is 9 Verschillende ingrediënten 21 Verschillende biersoorten 37 Bierlanden

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW. Wase Bieren 20/03/2015

De Schuimkragen VZW. Wase Bieren 20/03/2015 Wase Bieren 20/03/2015 De Schuimkragen VZW Stichtend lid van vzw Zythos, Confederatie van Belgische Objectieve Bierproeversverenigingen Lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Zele Brouwerij t Paenhuys

Nadere informatie

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als

Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als Café 'de Oude Sluis' kent een rijke traditie als authentiek biercafé. Deze traditie wordt dan ook met grote toewijding door zowel het personeel als de speciaalbier-minnende vaste bezoekers in stand gehouden.

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Wij hebben 5 wisseltaps waarvan wij er 1 gebruiken voor de Boulevard bieren

Nadere informatie

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10

Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50. Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15. Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Bier van t Vat Pilsner Urquell 4.4 % 25cl Tsjechië 3,50 Lage Landen 5.2 % 25cl België 2,15 Lage Landen 5.2 % 50cl België 4,10 Grimbergen dubbel 6.5 % 33cl België 4,05 Brugse Zot blond 6.0% 33cl België

Nadere informatie

Op-en-top 4,85 * Rouge (4,74 /L) 2 verpakkingen*

Op-en-top 4,85 * Rouge (4,74 /L) 2 verpakkingen* Sfeerener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Op-en-t Belgische bieren De beste vertegenwoordigers van de Belgische biercultuur? Dat zijn de tripels en de sterke blonde bieren. Ze worden in ons land

Nadere informatie

Tapbieren. Jupiler - 5,2% 2,60. Leffe Bruin - 6,5% 4,00. BXL Blond - 7% 4,00. Hoegaarden - 5% 3,50. Cornet - 8,3% 5,00. La Chouffe - 8% 4,00

Tapbieren. Jupiler - 5,2% 2,60. Leffe Bruin - 6,5% 4,00. BXL Blond - 7% 4,00. Hoegaarden - 5% 3,50. Cornet - 8,3% 5,00. La Chouffe - 8% 4,00 Bent u net zo n speciaalbier liefhebber als wij? Blader dan op uw gemak door onze kaart voor onze uitgebreide selectie Belgische speciaalbieren. Naast de bieren in deze kaart, schenken we ook 6 bieren

Nadere informatie

Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE

Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE Van 21 maart tot 31 mei 2014 STREEKBIERACTIE STREEKBIERACTIE Lijst cadeaus Chimay Chimay is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont te Chimay in Henegouwen wordt gebrouwen. Jaarlijks

Nadere informatie

DE LUSTIGE BROUWERS (Segtom)

DE LUSTIGE BROUWERS (Segtom) DE LUSTIGE BROUWERS (Segtom) Eden Blond Een fris blond troebel bier met Eden Quadrupel Lekker romig en vol voor op koude een eigenzinnig karakter. winteravonden, maar ook heerlijk Zacht, vol, kruidig licht

Nadere informatie

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl Assortiment Jupiler PILSENER Omschrijving Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Type Goudblonde pilsener Alcohol 5,2% Smaak Toegankelijk

Nadere informatie

Bier en whisky. gepresenteerd door. Hans Glandorf

Bier en whisky. gepresenteerd door. Hans Glandorf Bier en whisky gepresenteerd door Hans Glandorf 17-10-2016 Over Hans Glandorf `Als ik zweet, zweet ik bier! Mijn voorliefde voor speciaal kwam op 16 jarige leeftijd. Daarvoor dronk ik met vriendjes koude

Nadere informatie

Abdijbierenfestival 2014

Abdijbierenfestival 2014 Abdijbierenfestival 2014 Erkende Belgische Abdijbieren Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum Herkenrodebieren Abdijsite Herkenrode Hasselt 31 augustus 2014 Herkenrode Abdijbierenfestival Herkenrode

Nadere informatie

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Warme dranken Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Thee 2,00 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green tea lemon, Rooibos vanilla, Green tea

Nadere informatie

BIERKAART Wisseltap:

BIERKAART Wisseltap: BIERKAART Wisseltap: TEXELS SKUUMKOPPE: Een donker tarwebier, met een volle romige smaak van limoen en tropisch fruit met een vleugje amandel. De afdronk is fruitig met een licht bittertje. Alcoholgehalte

Nadere informatie

Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering

Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering "Bieren van dichtbij huis." Beschrijving geproefde bieren Waardering Gemiddelde waardering Uitgeester Engeltje, %, blond speciaalbier De Noord-Hollandse Bierbrouwerij, Uitgeest 4 5 1 / 13 9x 7 1 8 9 139/21

Nadere informatie

De Schuimkragen VZW Lid van Zythos VZW Confederatie van Belgische Bierproeversverenigingen. Degustatie oorlogsbieren

De Schuimkragen VZW Lid van Zythos VZW Confederatie van Belgische Bierproeversverenigingen. Degustatie oorlogsbieren De Schuimkragen VZW Lid van Zythos VZW Confederatie van Belgische Bierproeversverenigingen Degustatie oorlogsbieren 7 november 2014 Parochiaal centrum Zele Passchendaele 0.5 Liter Merci Maman Wipers Times

Nadere informatie

1 Chimay Dorée Abbaye de Scourmont. blond 4,8% zoetig Zoetig-bitterig 2 De Vliet Spelt Proefbrouwerij

1 Chimay Dorée Abbaye de Scourmont. blond 4,8% zoetig Zoetig-bitterig 2 De Vliet Spelt Proefbrouwerij Van 't Vat 1 Chimay Dorée Abbaye de Scourmont blond 4,8% zoetig Zoetig-bitterig 2 De Vliet Spelt Proefbrouwerij troebel blond 5,5% neutraal neutraal 3 Ename Cuvée Rouge Roman rood 7,0% fruitig zoetig 4

Nadere informatie

De Blauwe Kater jazz 'n blueskaffee. Stout. Monk s Stout 5,2% 3,80 Tumulus Nera 8,0% 5,30. Pilsbieren. Spontane Gistings- & Fruitbieren

De Blauwe Kater jazz 'n blueskaffee. Stout. Monk s Stout 5,2% 3,80 Tumulus Nera 8,0% 5,30. Pilsbieren. Spontane Gistings- & Fruitbieren Pilsbieren Stella (bl) 5,2% 2,10 Vedett (bl) 5,2% 3,20 Alcoholarme Bieren Jupiler n.a. (bl) 0,5% 2,10 Ale Type Jack-Op (amber) 5,5% 2,20 Katje Special (amber) 6,0% 2,30 Palm Speciale (amber) 5,1% 2,40

Nadere informatie

Alc. 5,5% VOL Bevat gerstemout Bier ambachtelijk en met liefde gebrouwen door VACAS van De Bierloods, Staatsbaan 65 9991 Adegem - www.debierloods.be Opgedragen aan Valentijnsbaby Irma Van Canneyt (Adegem,

Nadere informatie

bitterig zoet zoetig bitterig zoetig bitterig zoetig bitterig bitterig bitter zoetig Abbaye Du Val- Dieu Aubel zoetig Koningshoeven Tilburg

bitterig zoet zoetig bitterig zoetig bitterig zoetig bitterig bitterig bitter zoetig Abbaye Du Val- Dieu Aubel zoetig Koningshoeven Tilburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Anker Herfstbok Het Anker Mechelen amber Barbe Ruby 8, Verhaeghe Vichte rood Broeder Jacob Porto Broeder Jacob Purnode 9% donker 25 cl kers 25 cl porto 25 cl Buffalo Belgian

Nadere informatie

Pastoorke van Moorsel

Pastoorke van Moorsel Pastoorke van Moorsel Koffie 2,10 Cappuccino 2,40 Espresso 2,10 Dubbele espresso 3,00 Latte Macchiato 2,90 Irish Coffee 5,50 Thee 2,00 Verse muntthee met honing 2,75 Warme Chocomel 2,30 (slagroom + 0,50)

Nadere informatie

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit.

HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. HET SCHENK RITUEEL. De complete handleiding voor het kwalitatief schenken van kwaliteit. Duvel is een klassieker binnen het rijke Belgische bierlandschap, vaak geïmiteerd. nooit geëvenaard. Het unieke

Nadere informatie

TA P b i e r affligem - dubbel 5,00

TA P b i e r affligem - dubbel 5,00 oude recepten, jonge brouwers, op authentieke wijze met nieuwe ingrediënten. bij HOPPA! vind je bijzondere en voornamelijk amsterdamse bieren op tap, per fles of 2 liter growler. TA P b i e r affligem

Nadere informatie

TA P b i e r heineken - pilsener 3,00

TA P b i e r heineken - pilsener 3,00 oude recepten, jonge brouwers, op authentieke wijze met nieuwe ingrediënten. bij HOPPA! vind je bijzondere en voornamelijk amsterdamse bieren op tap, per fles of 2 liter growler. TA P b i e r heineken

Nadere informatie

Goudblond, op basis van brasseriedeseveaux.webnode.com 7 brasseriedeseveaux.webnode.com 8 Tramasure dorée. 3,5% alc. vol. 6,5% alc. vol.

Goudblond, op basis van brasseriedeseveaux.webnode.com 7 brasseriedeseveaux.webnode.com 8 Tramasure dorée. 3,5% alc. vol. 6,5% alc. vol. 10 Jessenhofke RSRV Voor Jessenhofke 10,0% alc. vol. Donkerblond 11 Arvum 12 Delta 13 Bufo 14 Jessenhofke LGHT 15 Jessenhofke Maya 16 Jessenhofke BRWN 17 Jessenhofke TRPL Voor boer van Herkenrode 6,0%

Nadere informatie

Onze bieren van t vat

Onze bieren van t vat Onze bieren van t vat Al onze bieren van het vat kan je bestellen in 15 of 25 cl. Let goed op welk nummer je noteert. Nr. Nr. Naam Brouwerij Alc % 25 cl 15 cl 300 200 Avec Les Bons Voeux Dupont 9,5 301

Nadere informatie

Abdijbierenfestival 2015

Abdijbierenfestival 2015 Abdijbierenfestival 2015 Erkende Belgische Abdijbieren Abdijsite Herkenrode Hasselt 30 augustus 2015 1 Programma 11.00 19.00 uur: Bieren- en kaasproeverij op het neerhof 11.00 19.00 uur: Spelletjeskermis

Nadere informatie

www.kasteelnieuwenhoven.be

www.kasteelnieuwenhoven.be Verantwoordelijke uitbating: De Bruisende Stilte VZW Engelbamp 55, 3800 Sint-Truiden BE 0889.468.224, tel. 011-68.64.10 www.kasteelnieuwenhoven.be Van harte welkom, Wij hebben met veel zorg onze menukaart

Nadere informatie

Beste bierliefhebbers,

Beste bierliefhebbers, Beste bierliefhebbers, Heule, november 2017 Wij danken je voor je interesse in de De Feniks crowd-funding. Als twee iets minder jonge ondernemers met een erg jong bedrijf, hebben we toch zo n 30 jaar internationale

Nadere informatie

Leffe. Assortiment LEFFE BLOND. Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert

Leffe. Assortiment LEFFE BLOND. Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert Assortiment Leffe LEFFE BLOND Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert Smaak Heerlijk zacht en elegant Verpakkingen Fust 20 liter, fust 6 liter voor

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho & (Wie proeft die vindt ) Juni 2014 bijeengesnuffeld deur den Wacho Alle bierbrieven (archief) te vinden op de site van Jan van Pelt: http://biersites.info/id_wacho.html. Zal eveneens ter inzage liggen

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho De bierbrieven zijn ook leesbaar op de site van Filip Geerts: http://denbierbrief.belgianbeerboard.com/ En op te sporen via de site van Jan van Pelt:

Nadere informatie

In dit boekje kan je precies vinden welke bieren we hebben, wat het alcohol percentage is, waar ze vandaan komen en wat achtergrond informatie.

In dit boekje kan je precies vinden welke bieren we hebben, wat het alcohol percentage is, waar ze vandaan komen en wat achtergrond informatie. Inleiding Een speciaal bierensoos wat is dat, hoor ik iemand vragen. Dus voor de mensen die nog niet weten wat het is. Hier even de uitleg. Er worden hier vandaag heel veel verschillende bieren geschonken

Nadere informatie

zoetig bitterig Van Eecke Watou bitter zoetig-bitterig 25 cl zoetig bitterig zoetig bitterig zoetig bitterig Abbaye De Scourmont Chimay

zoetig bitterig Van Eecke Watou bitter zoetig-bitterig 25 cl zoetig bitterig zoetig bitterig zoetig bitterig Abbaye De Scourmont Chimay 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Affligem Dubbel De Smedt Opwijk ig Blanche De Namur Du Bocq Purnode 4,5% troebel ig Dead Mans Hand Het Nest 10% zwart Gentse Strop Roman Oudenaarde Hommelbier Extra Dry Hopping

Nadere informatie

DE KUNST VAN HET BIERPROEVEN. Bij het proeven van bier komen drie zintuigen aan bod: het gezichtsvermogen, de geur en de smaak.

DE KUNST VAN HET BIERPROEVEN. Bij het proeven van bier komen drie zintuigen aan bod: het gezichtsvermogen, de geur en de smaak. DE KUNST VAN HET BIERPROEVEN Bij het proeven van bier komen drie zintuigen aan bod: het gezichtsvermogen, de geur en de smaak. Het uiterlijk: men beoordeelt de kleur, helderheid en schuimvorming Kleur

Nadere informatie

Hertog Jan Karakter 3,95

Hertog Jan Karakter 3,95 BIERKAART Hertog Jan Karakter 3,95 Dankzij de uitgelezen selectie prestigemout heeft dit bier een uitzonderlijk roodkoperen kleur. De smaak is vol en romig. Het bier heeft een aangename afdronk met een

Nadere informatie

Is speciaalbier gewoon geworden?

Is speciaalbier gewoon geworden? Is speciaalbier gewoon geworden? Het speciaalbierfestival op de markt in Den Bosch was ieder jaar een stukje hemel op aarde voor de speciaalbierliefhebber. Allerlei kleine brouwers namen hun speciaalste

Nadere informatie

Wisseltap: Maandbieren fles:

Wisseltap: Maandbieren fles: BIERKAART Wisseltap: HERTOG JAN BOCKBIER: Robijnrood van kleur. Bier van hoge gisting, smaak vol, romig en karamelachtig, zonder zoet te zijn. Koppig herfstbiertje! Alcoholgehalte : 6,5 % 25 cl 4,25 LA

Nadere informatie

BordjeBier-OPM-17x25-FIN.indd 48 11-08-14 12:23

BordjeBier-OPM-17x25-FIN.indd 48 11-08-14 12:23 BordjeBier-OPM-17x25-FIN.indd 48 11-08-14 12:23 49 Tartaar van zeebaars/radijs komkommer en rode ui Palm Hop Select bordje bier Ingrediënten voor 4 personen 500 g zeebaarsfilet 1 rode peper 1 sjalot citroensap

Nadere informatie

Bieren met minder alcohol

Bieren met minder alcohol Portfolio Bieren met minder alcohol JUPILER BLUE De verfrissende smaak van een bitterzachte Jupiler, met slechts 3,3% alcohol Smaak Toegankelijk en fris karakter, met een rijke moutsmaak Alcohol 3,3% Oorsprong

Nadere informatie

Een nazomers snoepreisje.

Een nazomers snoepreisje. Een nazomers snoepreisje. Het eerste weekend van september is meestal het tijdstip waarop het Bier Keurmeesters Gilde het jaarlijkse studieweekend organiseert. Hoe gaat er in zo n weekend aan toe, vraag

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag

Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Memo: bierbrouw recepten gezamenlijk brouwdag Op 12 september 2015 wordt bij de bierbrouw vereniging t Hopbelleke een gezamenlijke bierbrouwdag georganiseerd. De T.C. is gevraagds om een aantal brouwrecepten

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

MAART 2017 VAN DE MAAND VAN DE MAAND NR e JAARGANG NEEM GRATIS MEE!

MAART 2017 VAN DE MAAND VAN DE MAAND NR e JAARGANG NEEM GRATIS MEE! maart 26e JAARGANG NR. 290 MAANDELIJKSE UITGAVE VAN DE ALLIANTIE VAN BIERTAPPERIJEN MAART 2017. NEEM GRATIS MEE! TAPBIER FLESBIER VAN DE MAAND VAN DE MAAND Schuppenboer Dry Hopped 2017 Type: Tripel Alcohol:

Nadere informatie

La Tournée Belge: 66 bieren uit 11 provincies

La Tournée Belge: 66 bieren uit 11 provincies La Tournée Belge: 66 bieren uit 11 provincies De Leuvense Biertherapeuten organiseren voor de negende maal hun bierproeffestival. Iedere biernieuwsgierige of zytholoog is welkom op 20 maart 2010 van 12

Nadere informatie

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS PRODUCT Sinds 1921 CATALOGUS Beste klant, Siebrand, een bijzonder familiebedrijf, is opgericht in 1921. Wij zijn trots op de rijke historie die wij als bedrijf hebben. Het Siebrand-imago wordt gekenmerkt

Nadere informatie

St. Bernardus BE. Pater 6 Licht donker 6,7% 4,25 L zoet/l bitter. Tripel tripel 8,0% 4,25 fris citrus/m bitter

St. Bernardus BE. Pater 6 Licht donker 6,7% 4,25 L zoet/l bitter. Tripel tripel 8,0% 4,25 fris citrus/m bitter St. Bernardus BE Pater 6 Licht donker 6,7% 4,25 L zoet/l bitter Tripel tripel 8,0% 4,25 fris citrus/m bitter Prior 8 Donker 8,0% 4,50 M zoet/l bitter Abt 12 Zwaar donker 10% 4,75 vol zoet kandij/ L bitter

Nadere informatie

PROef Werk. Cursus Proef Werk 2013 Flink Gegist - Geschreven door Jasper van Schie

PROef Werk. Cursus Proef Werk 2013 Flink Gegist - Geschreven door Jasper van Schie PROef Werk Cursus Proef Werk 2013 Flink Gegist - Geschreven door Jasper van Schie De Basissmaken Er zijn vijf basissmaken, waarvan er vier algemeen bekend zijn. Dat zijn zoet, zuur, bitter en zout. De

Nadere informatie

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Steenhuffeldorp 3 1840 Steenhuffel België CONTACT TEMPERATUUR. T: +32 (0)52 31 74 11 brouwerijdehoorn.

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Steenhuffeldorp 3 1840 Steenhuffel België CONTACT TEMPERATUUR. T: +32 (0)52 31 74 11 brouwerijdehoorn. IN HET GLAS NAAM Cornet BROUWERIJ Brouwerij De Hoorn ADRES Steenhuffeldorp 3 1840 Steenhuffel België CONTACT T: +32 (0)52 31 74 11 brouwerijdehoorn.be BEZOEKEN Bezoeken kan in groep (min. 15 en max. 50

Nadere informatie

Onze bieren van t vat

Onze bieren van t vat Onze bieren van t vat Al onze bieren van het vat kan je bestellen in 15 of 25 cl. Let goed op welk nummer je noteert. 25 cl 15 cl NAAM TYPE ALC BROUWERIJ 300 200 Bière de Belœil Amber 8,5 % Dupont 301

Nadere informatie

Stouts en Porters 1/ Algemene beschrijving stouts en porters 2/ De geschiedenis van de Stouts en Porters

Stouts en Porters 1/ Algemene beschrijving stouts en porters 2/ De geschiedenis van de Stouts en Porters Stouts en Porters 1/ Algemene beschrijving stouts en Porters 2/ Geschiedenis van Stouts en Porters 3/ Beschrijving Stouts en Porters porters Robuust porters dry stouts sweet stouts milk of cream stouts

Nadere informatie

Wintereditie Jaargang 4 nr.1 vzw t Scarphoutertje BPC Maart 2015

Wintereditie Jaargang 4 nr.1 vzw t Scarphoutertje BPC Maart 2015 Wintereditie Jaargang 4 nr.1 vzw t Scarphoutertje BPC Maart 2015 1. Voorwoord De bierproefclub gaat ondertussen haar 4 de jaar in. In onze korte bestaansperiode kunnen we terugblikken op heel wat mooie

Nadere informatie

Een nazomers snoepreisje.

Een nazomers snoepreisje. Een nazomers snoepreisje. (deel twee van het verslag van de BKG studiereis van september 2007; deel één verscheen in ons februarinummer) De zaterdagavond werd gevuld door de Jef Keersmeakers, de brouwer

Nadere informatie

- Dranken - Koffie en thee v.a. 2,50 Koffie Cappuccino. - Ontbijtje? - Koffie verkeerd. Latte macchiato. Koffie of thee Verse gember thee

- Dranken - Koffie en thee v.a. 2,50 Koffie Cappuccino. - Ontbijtje? - Koffie verkeerd. Latte macchiato. Koffie of thee Verse gember thee Drankkaart - Dranken - Koffie en thee v.a. 2,50 Koffie Cappuccino - Ontbijtje? - Koffie verkeerd Verse croissant Latte macchiato Boerenyoghurt met Espresso huisgeroosterde granola Dubbele espresso Verse

Nadere informatie

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry 16 mei 2014 Eilan Gillan Speyside Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry De man achter Eilan Gillan is Oliver Blanc, de eigenaar van de cognac distileerderij

Nadere informatie

Bierkaart. (ambachtelijk)

Bierkaart. (ambachtelijk) (ambachtelijk) Jopen Koyt Jopen Koyt is gebrouwen volgens een recept uit 1407 en is een bier gebrouwen met gruit. Gruit is een middeleeuws kruidenmengsel waarin gagel het meest nadrukkelijk aanwezig is.

Nadere informatie

NIEUW. Een ruim aanbod van waardevolle geschenken. Geschenkenfolder 2017 IN ONS ASSORTIMENT GESCHENKARTIKELEN

NIEUW. Een ruim aanbod van waardevolle geschenken. Geschenkenfolder 2017 IN ONS ASSORTIMENT GESCHENKARTIKELEN Een origineel idee. Borg voor kwaliteit. Op maat voor uw klanten. Wie uw klant of wat uw budget ook moge zijn, wij bieden u een brede keuze aan: van een traditioneel geschenkset met 2 flessen van 33cl.

Nadere informatie

Dinsdag 3 juli 2012: Super Bordeaux 2009

Dinsdag 3 juli 2012: Super Bordeaux 2009 Dinsdag 3 juli 2012: Super Bordeaux 2009 PROEFNOTITIES De wijnen voor deze degustatie werden gekozen door Pol Donck en besteld bij Peter Lesage, die zelf ook aanwezig was. Het was de bedoeling om aan te

Nadere informatie

Productspecificatie OMER. Traditional Blond

Productspecificatie OMER. Traditional Blond RF 45.1 BEL NL Versie: C/17112014 Goedgekeurd door KV/KA: 1/5 1. PRODUCTOMSCHRIJVING Naam OMER. Traditional Blond Warenwettelijke benaming Bier Type bier Bier van hoge gisting met hergisting op de fles

Nadere informatie

Herva loopt tegen kanker

Herva loopt tegen kanker Herva loopt tegen kanker Op 18 maart 2018 vindt de eerste edi e van de 100km-run Kom op tegen Kanker plaats. Dat is een uniek loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen ten voordele

Nadere informatie

BIER 5 HOMMELES HOUTEN 1 BORRELNOOT WOERDEN 9 VANDESTREEK UTRECHT 2 CEAUX BREW UTRECHT 6 DE LECKERE VLEUTEN 10 ROCKCITY BEERS AMERSFOORT

BIER 5 HOMMELES HOUTEN 1 BORRELNOOT WOERDEN 9 VANDESTREEK UTRECHT 2 CEAUX BREW UTRECHT 6 DE LECKERE VLEUTEN 10 ROCKCITY BEERS AMERSFOORT UTRECHT Provincie Utrecht Bij Kloek hebben we de bieren gesorteerd op brouwerij. Dit zijn micro-brouwerijen uit de provincie, zo kunnen we jullie bierliefhebbers laten zien wat voor een fantastische bieren

Nadere informatie

De beknopte biergids van bierkraag.be

De beknopte biergids van bierkraag.be De beknopte biergids van bierkraag.be Wat is het Iedereen kent het wel, maar wat is bier eigenlijk? Bier is een drank die gemaakt wordt met hoofdzakelijk water en mout. Mout is een soort graan dat gaat

Nadere informatie

bijeengesnuffeld deur den Wacho

bijeengesnuffeld deur den Wacho (Wie proeft die vindt ) bijeengesnuffeld deur den Wacho De bierbrieven zijn ook leesbaar op de site van Filip Geerts: http://denbierbrief.belgianbeerboard.com/ En op te sporen via de site van Jan van Pelt:

Nadere informatie

4,95 Koffie verkeerd 2,00 Spaanse koffie 4,75. Thee in diverse smaken 1,70. Koffie / thee met iets lekkers 2,70

4,95 Koffie verkeerd 2,00 Spaanse koffie 4,75. Thee in diverse smaken 1,70. Koffie / thee met iets lekkers 2,70 Warme dranken Koffie 1,70 Koffie crème 1,70 Koffie met slagroom 2,20 Cappuccino 2,00 Cappuccino met iets lekkers 3,00 Koffie (mok) 3,40 Koffie Ons Moe (moccona met peperkoek) 2,50 Irish Coffee 4,75 Koffie

Nadere informatie

Lentebierwandeling 2016 Kuytbier

Lentebierwandeling 2016 Kuytbier U proeft in het Stadsbrouwhuis Kuytbier van Leidsch Bier uit Leiden Leidsch Bier is opgericht in 2004 met als doel om de stad Leiden weer een eigen bier te geven. Het is namelijk al bijna honderd jaar

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE BOURGOGNE JEAN GRIVOT DOOR LIEVEN CAPPELLE OP 8/5/2013.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE BOURGOGNE JEAN GRIVOT DOOR LIEVEN CAPPELLE OP 8/5/2013. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE BOURGOGNE JEAN GRIVOT DOOR LIEVEN CAPPELLE OP 8/5/2013. Het huis Grivot bestaat reeds sinds het midden van de 17 de eeuw. Tegenwoordig is het Etienne die de wijnen assembleert. De

Nadere informatie

MAANDELIJKSE UITGAVE VAN DE ALLIANTIE VAN BIERTAPPERIJEN. Type:

MAANDELIJKSE UITGAVE VAN DE ALLIANTIE VAN BIERTAPPERIJEN. Type: a p r i l 26 e JAARGANG NR. 291 MAANDELIJKSE UITGAVE VAN DE ALLIANTIE VAN BIERTAPPERIJEN APRIL 2017. NEEM GRATIS MEE! TAPBIER VAN DE MAAND FLESBIER VAN DE MAAND Uit je wak ijsbeer Type: Amber Alcohol:

Nadere informatie

CAVA FRANCESC RICART BRUT

CAVA FRANCESC RICART BRUT CAVA FRANCESC RICART BRUT Francesc Ricart Brut is gemaakt volgens de traditionele methode met de typische cava-druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Deze cava heeft 14 maanden gerijpt op fles, maar behoudt

Nadere informatie

HERKENRODEABDIJPRODUCTEN Een realisatie van Herkenrode vzw

HERKENRODEABDIJPRODUCTEN Een realisatie van Herkenrode vzw HERKENRODEABDIJPRODUCTEN Een realisatie van Herkenrode vzw Missie Herkenrode vzw 1.Missie : Op een actieve manier bijdragen aan het ontsluiten en doorgeven van het materiële en spirituele erfgoed van de

Nadere informatie

Slobberbok. van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Ingrediënten: Water, vier granen, cara, tarwe, rogge, chocolademout, gist, hallertau en saarhop.

Slobberbok. van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Ingrediënten: Water, vier granen, cara, tarwe, rogge, chocolademout, gist, hallertau en saarhop. U proeft bij Cafe de Keyzer Slobberbok van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom Deze brouwerij produceert op ambachtelijke wijze zijn bier. Erik Bouman is vanaf 1990 bezig met het brouwen van speciaalbier.

Nadere informatie