Alles over. Wereldzaken. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alles over. Wereldzaken. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen"

Transcriptie

1 Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve uitgever hebben wij alle informatie over voor u gebundeld. Één handig document voor wanneer u zich oriënteert op een nieuwe methode, eenvoudig een bestelling wilt plaatsen of meer over uw huidige methode te weten wilt komen. Alle informatie over op één plek.

2 Alles wat u moet weten over - uitgebreide samenvatting Uitgeverij: Zwijsen Jaar van verschijning: 2013 Doelgroep: jaargroep 5 t/m 8 Algemeen, onderdeel van De Zaken van Zwijsen, is een regionaalthematische aardrijkskundemethode. Het laat kinderen zien dat het leven en de omgeving er op een andere plek anders uitziet. Of dat er juist overeenkomsten zijn. Met weinig voorbereiding en veel gebruikersgemak geeft u aantrekkelijke lessen, gericht op de belevingswereld van kinderen van nu. Met filmpjes, animaties en simulaties krijgen leerlingen begrippen, concepten en processen helder en levendig uitgelegd. is heel geschikt om te gebruiken in een combinatiegroep: de ene groep werkt met de leerkracht en de andere zelfstandig. Geef kant-en-klare lessen óf voeg eenvoudig eigen materiaal toe en pas de volgorde aan. Werk honderd procent digitaal of in combinatie met een papieren werkboek. U beslist! Over laat leerlingen Nederland, Europa en uiteindelijk de hele wereld ontdekken en onderzoeken. Elk thema heeft een hoofdpersonage, zoals Jamila in Afrika, die de kinderen meeneemt op reis en de lesstof van commentaar voorziet. In elke les besteden de kinderen tijd aan topografie, via interactieve opdrachten en opdrachten uit het werkboek. Zo leren ze de driehonderd topografische items uit de lijst van de Cito, die ze oefenen met top-oefenbladen. Kaartlezen Met behulp van Google Earth-opdrachten verkennen de leerlingen de wereld ook vanuit de lucht. De kinderen leren ook omgaan met allerlei soorten kaarten, zoals staatkundige kaarten, bodemgebruikkaarten, hoogtekaarten of themakaarten, en met de atlas. Ze leren conclusies te trekken uit de kaarten, zoals bevolkingsdichtheid of landschapstype. Vanaf groep 6 staat de informatie ook in een grafiek of tabel. De leerlingen leren een vergelijking te maken tussen verschillende gebieden: wat is hetzelfde en wat is anders? Rubriek 'Kijk eens om je heen' De terugkerende rubriek 'Kijk eens om je heen!' in het werkboek vestigt de aandacht op aspecten uit het thema die in de omgeving van de leerlingen zouden kunnen voorkomen. Het verwijst bijvoorbeeld naar interessante plaatsen, musea of landschappen. Structuur biedt een kort en helder jaarprogramma, met een compacte opbouw. In elk leerjaar komen vijf thema's aan bod, die elk bestaan uit drie lessen en een toetsles: dus twintig lessen in totaal. De lessen duren vijftig minuten: twintig minuten instructie/dertig minuten verwerking. In groep 5 en 6 wordt de inhoud vooral bepaald door de eigen omgeving en Nederland. In groep 7 komt Europa een bod en in groep 8 de wereld. De regio's worden steeds bekeken vanuit geografisch, economisch en sociaal-cultureel perspectief.

3 Lesverloop Een les bestaat uit een digitale instructie met interactieve oefeningen en zes pagina's in het werkboek. Leerlingen die op een computer of tablet werken, kunnen de les ook zelfstandig doorlopen. Ze bekijken zelf de filmpjes en animaties en maken zelfstandig de interactieve oefeningen. De lessen duren standaard vijftig minuten (inclusief verwerking), maar u maakt ze eenvoudig korter of langer door onderdelen weg te laten of juist extra lesstof toe te voegen. Zelfstandig werken U kunt de les samen met de leerlingen doorlopen, maar het is ook mogelijk hen zelfstandig te laten werken met de pc, tablet of laptop. Ze bekijken dan de filmpjes, animaties en simulaties, voeren zelfstandig de digitale proefjes uit en maken de opdrachten in het werkboek. De leerlingen krijgen zelfs automatisch feedback via het digitale werkboek. Combinatiegroepen Terwijl de ene groep samen met de leerkracht werkt, gaat de andere groep zelfstandig aan de slag met het werkboek. Naast de interactieve oefeningen en de vragen uit het werkboek leent ook de stelling zich goed voor zelfstandig werken. Laat leerlingen hun mening op papier zetten (of intypen). Welke argumenten kunnen ze bedenken? Een tekening of afbeelding die de mening van de leerling goed illustreert, maakt het natuurlijk helemaal compleet. Werkboek Leerlingen gaan zelfstandig aan de slag met een (naar keuze digitaal of papieren) werkboek. 1. Aan het begin van elke les staan de lesdoelen en begrippen op een rij. 2. In elk thema staat een hoofdpersonage centraal die de leerlingen meeneemt door de les. 3. Elke les heeft zes gevarieerde opdrachten waarbij kennis en inzicht worden getoetst. 4. Het 'Weet je het nog'-kader legt een link met voorgaande thema's. 5. Het beeld versterkt de uitleg in de tekst. Differentiatie geeft elke leerling de kans om de stof tot zich te nemen op een manier die bij hem of haar past. In elke les worden dezelfde differentiatievormen gebruikt: leerstijldifferentiatie, tempodifferentiatie en niveaudifferentiatie. Leerstijldifferentiatie De digibordoefeningen, animaties, filmpjes en de opdrachten in het werkboek doen een beroep op verschillende leerstijlen. Leerlingen kunnen de digibordoefeningen zelfstandig maken. Leerlingen kunnen alleen werken, tegen elkaar spelen of in groepjes aan de slag gaan. Tempodifferentiatie Elke les heeft twee plusopdrachten voor de snellere leerlingen. Bovendien kunnen leerlingen die nog tijd over hebben of meer willen weten, het onderwerp verder uitpluizen via tips en weetjes. Ze kunnen zich zo verder verbreden of verdiepen in het thema. Niveaudifferentiatie Een van de plusopdrachten differentieert naar niveau. Taalzwakke leerlingen Taalzwakke leerlingen krijgen extra ondersteuning dankzij de uitleg van de begrippen die in een les aan bod komen. Bij elk begrip staat een tekstje met daarbij een uitleg in een animatie of filmpje. Zo kan elke leerling aan de les beginnen zonder over moeilijke woorden te struikelen.

4 Volgen en toetsen Bij bestaat elk thema uit drie informatieve lessen met uiteenlopende interactieve opdrachten en één toetsles. Naast de reguliere toets bestaat ook nog een topotoets. Reguliere toets De toets vindt u als printbare pdf onder Leerkracht. Als voorbereiding op de toets kunt u de leerlingen een samenvatting mee naar huis geven. Elke toets bestaat uit tien vragen: over elk lesdoel wordt telkens één vraag gesteld. De eerste vraag van de toets wordt veelal gesteld naar aanleiding van een animatie die of filmpje dat voorafgaand aan de toets wordt getoond. De laatste vraag is een open vraag. De toetsresultaten kunt u registreren op het toetsregistratieformulier. Topotoets Naast deze reguliere toets heeft elk thema ook een topotoets die de kaartvaardigheden en topografie toetst van de leerlingen. Deze vindt u ook als printbare pdf onder Leerkracht. Leerlingvolgsysteem Via het leerlingvolgsysteem ziet u welke opdrachten iedere leerling heeft gemaakt en hoe lang hij daarmee bezig is geweest. Zo weet u precies hoe leerlingen ervoor staan. - opsomming Uitgeverij: Zwijsen Jaar van verschijning: 2013 Doelgroep: jaargroep 5 t/m 8 Algemeen Onderdeel van De Zaken van Zwijsen. Regionaal-thematische aardrijkskundemethode: laat zien hoe het leven en de omgeving er op andere plekken uitziet. Wat verschillen en overeenkomsten zijn. Aantrekkelijke lessen, altijd up-to-date, met weinig voorbereiding voor de leerkracht. Lesgeven op uw manier Kant-en-klare lessen mogelijk, maar ook ruimte voor eigen inbreng Honderd procent digitaal óf in combinatie met een papieren werkboek. Gericht op de belevingswereld van kinderen van nu, met boeiende visuele materialen. Alle kerndoelen in maar twintig weken Vijf thema's, met na elk drie lessen één toetsles. Structuur Kort en helder jaarprogramma, met compacte opbouw van twintig lessen. Lesduur: vijftig minuten (twintig minuten instructie/dertig minuten verwerking). Elk leerjaar behandelt vijf thema's Elk thema bestaat uit drie lessen en één toetsles Groep 5 en 6 richten zich op de eigen omgeving en Nederland Groep 7 richt zich op Europa Groep 8 richt zich op de hele wereld. In groep 5 komen voorbereidend kaartlezen, plattegrondbesef, schaalbegrip, legenda (symbolen en kleuren), windrichtingen, coördinaten en atlasvaardigheden aan bod In groep 6, 7 en 8 gaat het vooral om kaartlezen, kaartinventarisatie en kaartinterpretatie. Flexibele organisatievorm: mogelijk om klassikaal en/of zelfstandig te werken. Ook geschikt voor combinatiegroepen. Differentiatie

5 Elke leerling kan de stof tot zich nemen op een manier die bij hem of haar past. Taalzwakke leerlingen krijgen extra ondersteuning dankzij de uitleg (in een animatie of filmpje) van de begrippen die in een les aan bod komen. In elke les worden dezelfde differentiatievormen gebruikt: leerstijldifferentiatie, tempodifferentiatie en niveaudifferentiatie. Leerstijldifferentiatie Digibordoefeningen, animaties, filmpjes en opdrachten in het werkboek doen een beroep op verschillende leerstijlen Leerlingen kunnen alleen werken, tegen elkaar spelen of in groepjes aan de slag gaan. Tempodifferentiatie Elke les heeft twee plusopdrachten voor de snellere leerlingen Leerlingen die nog tijd over hebben of meer willen weten, kunnen zich via tips en weetjes verbreden of verdiepen in het thema. Niveaudifferentiatie Een van de plusopdrachten differentieert naar niveau. Volgen en toetsen Elk thema bestaat uit drie informatieve lessen en één toetsles. De reguliere toets bestaat uit tien vragen: over elk lesdoel wordt één vraag gesteld. Naast de reguliere toets bestaat ook een topotoets, die de kaartvaardigheden en topografie van leerlingen toetst. De toetsen vindt u als printbare pdf-bestanden onder Leerkracht. Als voorbereiding op de toetsen kunt u leerlingen een samenvatting meegeven. De toetsresultaten kunt u registreren op het toetsregistratieformulier. Opdrachten Via het leerlingvolgsysteem ziet u welke opdrachten iedere leerling heeft gemaakt en hoe lang hij daarmee bezig is geweest. Zo weet u precies hoe leerlingen ervoor staan.

6 Nieuws Online topografie oefenen TopoMaster is een spannende game waarmee je topografie leert. De game is samen met National Geographic Junior ontwikkeld en bevat prachtige foto's en Lees hele artikel op Heutink.nl Gratis projectthema over programmeren Blink introduceert elk jaar een (gratis) nieuw projectthema waarin de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek geïntegreerd worden Lees hele artikel op Heutink.nl

7 Bestellijsten - versie 1 (2013) - Leerkrachtsoftware Artikelnr. Omschrijving Aantal De Zaken 3-4 Digibordsoftware Jaargroep De Zaken 3-4 Digibordsoftware Jaargroep versie 1 (2013) Digibordsoftware Jaargroep versie 1 (2013) Digibordsoftware Jaargroep versie 1 (2013) Digibordsoftware Jaargroep versie 1 (2013) Digibordsoftware Jaargroep 8 - versie 1 (2013) - De Zaken jaargroep 3/4 Artikelnr. Omschrijving Aantal De Zaken 3-4 Jaargroep 3 Handleiding De Zaken 3-4 Jaargroep 4 Handleiding De Zaken 3-4 Jaargroep 3 Werkboek 3 (in 5-voud) De Zaken 3-4 Jaargroep 4 Werkboek 4 (in 5-voud) - versie 1 (2013) - jaargroep 5 t/m 8 Artikelnr. Omschrijving Aantal versie 1 (2013) Jaargroep 5 Handleiding versie 1 (2013) Jaargroep 6 Handleiding versie 1 (2013) Jaargroep 7 Handleiding versie 1 (2013) Jaargroep 8 Handleiding versie 1 (2013) Jaargroep 5 Werkboek 5 (in 5-voud) versie 1 (2013) Jaargroep 6 Werkboek 6 (in 5-voud) versie 1 (2013) Jaargroep 7 Werkboek 7 (in 5-voud)

8 - versie 1 (2013) - jaargroep 5 t/m 8 Artikelnr. Omschrijving Aantal versie 1 (2013) Jaargroep 8 Werkboek 8 (in 5-voud)

9 Methode implementatie Gaat u een nieuwe methode invoeren en wilt u dit doordacht en gedegen aanpakken? Of gebruikt u al enige tijd een methode en wilt u leren deze effectiever in te zetten? Zet hiervoor een methode-implementatie in! Leer meer over de onderliggende onderwijsprincipes binnen een methode. Ontdek wat dit betekent voor uw didactiek. Onderwerpen als o.a. het maken van groepsplannen, differentiatie en organisatie komen standaard aan bod. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf ingebrachte onderwerpen te bespreken. Meer weten over Heeft u na het lezen van deze informatie behoefte aan meer ondersteuning of wilt u de materialen graag inzien? Heutink helpt u graag verder! Neem contact op met uw adviseur voor advies op maat. Bespreek de mogelijkheden gemakkelijk op uw eigen locatie. U kunt ook een bezoek brengen aan onze informatiecentra in Rijssen of Ede. Hier wordt u geïnformeerd door uw Heutink adviseur of één van onze didactische specialisten en kunt u de materialen op uw gemak bekijken. Uiteraard kunt u ook een zichtzending aanvragen en de materialen met uw leerlingen uitproberen. Overtuigd van de methode? Ga dan naar Heutink.nl of scan de QR-code in om de methode te bestellen. Contact Hoofdvestiging Rijssen Nijverheidsstraat AD Rijssen info@heutink.nl

Alles over. Tijdzaken. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Tijdzaken. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Let's go! Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Let's go! Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Blink Wereld geschiedenis. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Blink Wereld geschiedenis. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Blink Wereld aardrijkskunde. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Blink Wereld aardrijkskunde. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Wijzer door het verkeer. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer door het verkeer. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Blink Wereld Geschiedenis. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Blink Wereld Geschiedenis. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Blink Wereld Natuur en Techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Blink Wereld Natuur en Techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Blink Wereld Natuur en Techniek Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen

Nadere informatie

Alles over. Grenzeloos. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Grenzeloos. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Lezen in beeld. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Lezen in beeld. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Grenzeloos. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Grenzeloos. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Blits. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Blits. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Naut. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Naut. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Naut Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met

Nadere informatie

Alles over. ipockets. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. ipockets. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Speurtocht. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Speurtocht. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Speurtocht Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Moet je doen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Moet je doen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Veilig stap voor stap. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Veilig stap voor stap. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wijzer! Natuur en techniek Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken.

Nadere informatie

Alles over. Wijzer! Geschiedenis. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer! Geschiedenis. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wijzer! Geschiedenis Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In

Nadere informatie

Alles over. Reken zeker. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Reken zeker. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Reken zeker Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Reken zeker. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Reken zeker. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Grip op lezen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Grip op lezen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Wijzer! Aardrijkskunde. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer! Aardrijkskunde. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wijzer! Aardrijkskunde Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In

Nadere informatie

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wijzer! Natuur en techniek Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken.

Nadere informatie

Alles over. Klinkers. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Klinkers. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Basislessen Bewegingsonderwijs. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Basislessen Bewegingsonderwijs. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Basislessen Bewegingsonderwijs Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen

Nadere informatie

Alles over. Leeslink. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Leeslink. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Leesparade. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Leesparade. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Leesparade Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Handschrift. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Handschrift. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Rekenrijk Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Groove.me. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Groove.me. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Backpack Gold. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Backpack Gold. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Wereld in getallen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wereld in getallen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Alles telt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Alles telt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Alles telt Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Binnenstebuiten. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Binnenstebuiten. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Binnenstebuiten Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Faqta. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Faqta. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Timboektoe. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Timboektoe. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Timboektoe Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Alles telt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Alles telt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Alles telt Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Pluspunt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Pluspunt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Pluspunt Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Holmwoods. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Holmwoods. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Take it easy. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Take it easy. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Take it easy Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Pluspunt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Pluspunt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Pluspunt Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Take it easy. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Take it easy. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Take it easy Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Rekentuin. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Rekentuin. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Peuterplein. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Peuterplein. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Pluspunt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Pluspunt. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Pluspunt Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wijzer! Natuur en techniek. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wijzer! Natuur en techniek Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken.

Nadere informatie

Alles over. Uk & Puk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Uk & Puk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Onderbouwd. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Onderbouwd. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Taal actief. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Taal actief. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Taal actief Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Schrijven in de basisschool. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Schrijven in de basisschool. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Schrijven in de basisschool Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken.

Nadere informatie

Alles over. Wizwijs. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Wizwijs. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Wizwijs Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Taal actief. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Taal actief. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Taal actief Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Lekker lezen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Lekker lezen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Taal in beeld. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Taal in beeld. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Schrijven in de basisschool. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Schrijven in de basisschool. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Schrijven in de basisschool Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken.

Nadere informatie

Alles over. Pennenstreken. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Pennenstreken. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Pennenstreken Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Taal actief. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Taal actief. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Taal actief Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Kleuterplein. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Kleuterplein. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Staal. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Staal. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Staal Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met

Nadere informatie

Alles over. My name is Tom. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. My name is Tom. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Our Discovery Island. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Our Discovery Island. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Estafette. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Estafette. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Estafette Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Take it easy. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Take it easy. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Take it easy Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Peuterplein. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Peuterplein. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Code26. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Code26. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Estafette. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Estafette. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Estafette Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Taalverhaal.nu. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Taalverhaal.nu. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Taalverhaal.nu Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. My name is Tom. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. My name is Tom. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Staal. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Staal. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Timboektoe. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Timboektoe. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Timboektoe Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Taalverhaal.nu. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Taalverhaal.nu. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Taalverhaal.nu Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Uk & Puk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Uk & Puk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Alles over. Schatkist. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Schatkist. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Schatkist Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Schatkist. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Schatkist. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Schatkist Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Taalverhaal.nu. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Taalverhaal.nu. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Taalverhaal.nu Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Alles over. Flits. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Flits. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Flits Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met

Nadere informatie

Alles over. Lijn 3. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Lijn 3. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

De zaken van zwijsen INLEIDING. Toelichting op de samenhang. De Zaken van Zwijsen bestaat uit:

De zaken van zwijsen INLEIDING. Toelichting op de samenhang. De Zaken van Zwijsen bestaat uit: INLEIDING De Zaken van Zwijsen bestaat uit: Tijdzaken: digibordmethode voor geschiedenis Wereldzaken: digibordmethode voor aardrijkskunde Natuurzaken: digibordmethode voor natuur en techniek Nieuwe Zaken:

Nadere informatie

Alles over. Veilig leren lezen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Veilig leren lezen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Veilig leren lezen Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking

Nadere informatie

Wereldoriëntatie. In deze brochure bieden we u een onafhankelijk en informatief overzicht van de methoden op het gebied van wereldoriëntatie.

Wereldoriëntatie. In deze brochure bieden we u een onafhankelijk en informatief overzicht van de methoden op het gebied van wereldoriëntatie. Wereldoriëntatie In deze brochure bieden we u een onafhankelijk en informatief overzicht van de methoden op het gebied van wereldoriëntatie. Wij zoomen in op de werkwijze van de methoden aardrijkskunde,

Nadere informatie

Geobas, aardrijkskunde voor de basisschool, Land in zicht, methode aardrijkskunde, Meander vierde editie tweede editie

Geobas, aardrijkskunde voor de basisschool, Land in zicht, methode aardrijkskunde, Meander vierde editie tweede editie Geobas, aardrijkskunde voor de basisschool, vierde editie Land in zicht, methode aardrijkskunde, tweede editie Datum 2007-2009 2005-2010 2008 Meander Uitgever Noordhoff Uitgevers BAO Zwijsen BV, Uitgeverij

Nadere informatie

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen

> In plaats van losse filmpjes of niet-methodische materialen Inleiding Nieuwe zaken koppelt geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek aan actualiteit. Met aantrekkelijke en flexibel inzetbare lessen op basis van het laatste nieuws, brengt Nieuwe zaken wekelijks

Nadere informatie

Op en top actueel. Alles over de nieuwste ontwikkelingen voor de zaakvakkenmethoden. Zaakvakken Groep 3 t/m 8

Op en top actueel. Alles over de nieuwste ontwikkelingen voor de zaakvakkenmethoden. Zaakvakken Groep 3 t/m 8 Op en top actueel Alles over de nieuwste ontwikkelingen voor de zaakvakkenmethoden Zaakvakken Groep 3 t/m 8 Zaakvakken van ThiemeMeulenhoff Op en top actueel Wie had vijf jaar geleden vermoed dat in nagenoeg

Nadere informatie

Slimme en aantrekkelijke software voor taal en spelling

Slimme en aantrekkelijke software voor taal en spelling Slimme en aantrekkelijke software voor taal en spelling Met de software van en Spelling in beeld haalt u meer uit élke leerling! Leerkrachtassistent: digibordsoftware voor optimale voorbereiding en aantrekkelijke

Nadere informatie

DE WERELD IN GETALLEN DIGITAAL

DE WERELD IN GETALLEN DIGITAAL DE WERELD IN GETALLEN DIGITAAL Rekenen Groep 3 tot en met 8 De wereld in getallen Digitaal 1 lnhoud De methode Waarom De wereld in getallen Digitaal? 2 lnhoud en didactiek Zorgvuldige opbouw en beproefde

Nadere informatie

De zaken van zwijsen INLEIDING. Toelichting op de samenhang. De Zaken van Zwijsen bestaat uit:

De zaken van zwijsen INLEIDING. Toelichting op de samenhang. De Zaken van Zwijsen bestaat uit: INLEIDING De Zaken van Zwijsen bestaat uit: Tijdzaken: digibordmethode voor geschiedenis Wereldzaken: digibordmethode voor aardrijkskunde Natuurzaken: digibordmethode voor natuur en techniek Nieuwe Zaken:

Nadere informatie

Tips bij het bestellen van nieuwe boeken

Tips bij het bestellen van nieuwe boeken Tips bij het bestellen van nieuwe boeken Versie: juni 2015 Leidseveer 2, 3511 SB Utrecht Telefoon: 088-999 0 444 Email: info@snappet.org Nieuwe methode aanschaffen? Dat kan nu veel voordeliger. Snappet

Nadere informatie

UITNEEMVEL > Alle taalmethoden in 1 overzicht!

UITNEEMVEL > Alle taalmethoden in 1 overzicht! UITNEEMVEL > Alle taalmethoden in 1 overzicht! Informatie: er is maar één juiste keuze! In onze informatiecentra in Rijssen en Ede vindt u de materialen uit de verschillende methoden, zodat u zich goed

Nadere informatie

informatiebrochure Methodesoftware basisonderwijs

informatiebrochure Methodesoftware basisonderwijs informatiebrochure Methodesoftware basisonderwijs lnhoudsopgave De visie van Malmberg op software 2 Digibordsoftware 3 Verrijkt uw les Verwerkingssoftware 4 Digitaal werken Oefensoftware en toetssoftware

Nadere informatie

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw Nectar 5e editie onderbouw is een heldere, motiverende methode biologie die opvalt door de gestructureerde behandeling van

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 6

Informatie. vakgebieden. Groep 6 Informatie vakgebieden Groep 6 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Taal in beeld Beschrijvingsgegevens en toelichting bij het compacten

Taal in beeld Beschrijvingsgegevens en toelichting bij het compacten Taal in beeld Beschrijvingsgegevens en toelichting bij het compacten SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Taal in beeld Beschrijvingsgegevens en toelichting bij het compacten November 2009

Nadere informatie

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices.

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. Momento bestaat uit 3 onderdelen visie op leren Een vakoverstijgend dashboard voor de leerkracht educatieve

Nadere informatie

DE BOSATLAS SLIM EN SNEL DE WERELD IN JE BOL DE JUNIOR BOSATLAS TOPO. EEN COMPLETE LEERLIJN TOPOGRAFIE MET EFFECT.

DE BOSATLAS SLIM EN SNEL DE WERELD IN JE BOL DE JUNIOR BOSATLAS TOPO. EEN COMPLETE LEERLIJN TOPOGRAFIE MET EFFECT. DE BOSATLAS SLIM EN SNEL DE WERELD IN JE BOL DE JUNIOR BOSATLAS TOPO. EEN COMPLETE LEERLIJN TOPOGRAFIE MET EFFECT. Aan de slag met drie soorten taken EUROPA NEDERLAND WERELD OPBOUW LEERDOELEN WERKWIJZE

Nadere informatie

Toets_Hfdst13_Topografie

Toets_Hfdst13_Topografie Toets_Hfdst13_Topografie Antwoorden Samengesteld door: visign@hetnet.nl Datum: dinsdag 31 januari 2017 Tijd: 11:14 Samenstelling: Geowijzer Vraag: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,

Nadere informatie

Reinders denkt mee over digitaal leren!

Reinders denkt mee over digitaal leren! Reinders denkt mee over digitaal leren! Wil jij in de groep aan de slag met digitaal leren? Reinders denkt met je mee! Wij kunnen je adviseren over de meerwaarde voor kinderen en waar digitalisering jou

Nadere informatie

Station, nederlands voor het vmbo

Station, nederlands voor het vmbo Station, nederlands voor het vmbo Volledig herziene modules voor de onderbouw (Station 2e editie) Nieuwe aantrekkelijke vormgeving Duidelijk verschil tussen vmbo-bk en vmbo-kgt In kleine stappen door meer

Nadere informatie

NatuNiek is doen! Natuur en Techniek Groep 3 t/m 8

NatuNiek is doen! Natuur en Techniek Groep 3 t/m 8 NatuNiek is doen! Natuur en Techniek Groep 3 t/m 8 NatuNiek is doen! Hoe kunt u uw leerlingen op een uitdagende manier bewust laten worden van de natuur om hen heen en de verschillende (technische) verschijnselen

Nadere informatie

Page 1 of 5 Mijn account Start Over deze site Nieuws Ondersteuning Contact Overzichtspagina methode Snelmenu: Maak een keuze Alle 8 resultaten. Stercollectie mens & maatschappij Stichting VO-content 2012-2013

Nadere informatie