OCMW ZELE. Padweg 4a 9240 ZELE. Dagverzorgingscentrum Het Getij. Afsprakennota

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OCMW ZELE. Padweg 4a 9240 ZELE. Dagverzorgingscentrum Het Getij. Afsprakennota"

Transcriptie

1 OCMW ZELE Padweg 4a 9240 ZELE Dagverzorgingscentrum Het Getij Afsprakennota

2 Mevrouw, Mijnheer, Hartelijk welkom in het Dagverzorgingscentrum Het Getij. U hebt de keuze gemaakt om tijdens de dag in ons dagverzorgingscentrum te verblijven. We zullen ons uiterste best doen opdat u bij ons zal kunnen leven zoals u dat gewoon bent, vrij volgens uw levensgewoonten en met de nodige verzorging. Een open leefklimaat en een goede samenwerking zijn belangrijk. Omdat we hier met een groep mensen samen verblijven, dienen we een aantal afspraken te maken om de goede gang van zaken te verzekeren. Dit document wil dan ook een uitnodiging zijn tot kennismaking met de leefsfeer in ons centrum. Voor eventuele vragen omtrent uw verblijf in het dagverzorgingscentrum kan u steeds contact opnemen met de coördinator. Directie en personeel wensen u een aangenaam verblijf toe.

3 1. IDENTIFICATIE_ EN CONTACTGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRUM Het Dagverzorgingscentrum Het Getij wordt beheerd door het OCMW van Zele met zetel Padweg 4a te 9240 Zele, en werd erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid onder erkenningsnummer CE 2732 (1). Dit agentschap oefent toezicht uit op de naleving van de wettelijke erkenningsnormen (2). Het dagverzorgingscentrum is gevestigd op Koevliet 3 te 9240 Zele en biedt plaats aan 10 gebruikers. Het beschikt tevens over een bijzondere erkenning van een centrum voor dagverzorging voor 5 personen DVC BE 2732 (3). De dagelijkse leiding wordt verzorgd door de Directeur thuis- en ouderenzorg. Er werd een coördinator aangesteld die instaat voor de afspraken ivm de werking van het dagverzorgingscentrum. Het dagverzorgingscentrum is bereikbaar via telefoon op nummer 052/ Aanvragen gebeuren bij de maatschappelijk werkers ouderenzorg, bereikbaar via telefoon op nummer 052/ Wij bieden een aangepast zorg aan personen uit Zele en omliggende gemeenten die overdag behoefte hebben aan verzorging, opvang, begeleiding en sociaal contact. 2. OPNAMEPROCEDURE EN OPNAMEVOORWAARDEN Het dagverzorgingscentrum Het Getij biedt dagopvang aan zorgbehoevende personen ouder dan 65 jaar die tijdens de dag nood hebben aan een thuisvervangende huisvesting en ouderenzorg. Elke aanvraag tot verblijf in het dagverzorgingscentrum wordt individueel onderzocht door de maatschappelijk werker ouderenzorg. Er wordt geen onderscheid gemaakt naargelang de financiële en/of maatschappelijke status, evenmin naargelang de ideologische, filosofische, godsdienstige of politieke overtuiging. De beslissing tot opname wordt genomen door het Bijzonder Comité van de Sociale dienst van het OCMW Zele. Dit gebeurt op basis van het verslag opgemaakt door de maatschappelijk werker ouderenzorg. Uit dit verslag moet blijken dat u voldoende ingelicht werd omtrent de verschillende mogelijkheden van hulp- en zorgverlening en de hieraan verbonden kosten, en dat een verblijf in het Dagverzorgingscentrum voor u de meest passende oplossing is. Wij lichten u tevens deze afsprakennota toe en vragen u te ondertekenen voor ontvangst in de opnameovereenkomst. Vervolgens wordt een schriftelijk overeenkomst van opname afgesloten tussen het OCMW Zele en u of uw vertegenwoordiger of vertrouwenspersoon. Deze overeenkomst bevat alle gegevens, rechten en plichten, die de wet/decreet voorschrijft. Tot slot kan worden overgegaan tot opname. Is de opname niet onmiddellijk mogelijk, dan wordt uw naam op de wachtlijst geplaatst.

4 Er wordt een geïndividualiseerd dossier opgesteld. Dit dossier bevat gegevens over uw administratieve, sociale en medische toestand. Tevens zijn in dit dossier aandachtspunten vermeld waarmee rekening moet worden gehouden tijdens uw verblijf in het dagverzorgingscentrum. Alleen u, uw wettelijk vertegenwoordiger of vertrouwenspersoon, uw huisarts en de huisarts met wachtdienst, en het verplegend en verzorgend personeel hebben inzagerecht in het medisch zorgdossier. Zodra uw aanvraag tot verblijf door het Bijzonder Comité of via beslissing dringende hulpverlening door de voorzitter is goedgekeurd, wordt uw verblijf gereserveerd en ingepland. 3. ONTSLAG UIT HET DAGVERZORGINGSCENTRUM EN DE OPZEGGINGSTERMIJN De overeenkomst kan door de gebruiker met onmiddellijke ingang worden beëindigd. De gebruiker dient dit schriftelijk en ondertekend te melden aan de coördinator van het dagverzorgingscentrum. Vanaf ontvangst kan de overeenkomst een einde nemen. Indien het dagverzorgingscentrum Het Getij geen passend antwoord meer kan bieden op de zorgvraag of indien het gedrag van de gebruiker zodanig is dat het verblijf van andere gebruikers in ernstige mate wordt verstoord, kan het verblijf in het dagverzorgingscentrum Het Getij door de beheersinstantie ervan worden beëindigd. De opzeggingstermijn bedraagt veertien dagen. Die termijn gaat in op de eerste dag die volgt op de ontvankelijke betekening ervan aan de gebruiker. De eerste maand die volgt op het eerste verblijf, wordt beschouwd als een proefperiode, ongeacht het aantal verblijven tijdens die maand. De opzeggingstermijn wordt in de periode voor het centrum beperkt tot 7 dagen. 4. HET DAGELIJKSE LEVEN IN HET DAGVERZORGINGSCENTRUM Als dagverzorgingscentrum streven wij binnen de mate van het mogelijke naar een dienstverlening aangepast aan uw noden. We zijn een open huis, zodat u vrij in en uit kan gaan. Wij zullen u de nodige zorgen geven die uw gezondheidstoestand vereist en u helpen bij de dagelijks handelingen van het leven. De gebruikers verblijven volledige dagen in het dagverzorgingscentrum (minimum 6u) Dagindeling 8.30u u onthaal met koffie 9.30u begeleide activiteit 12u 13u 14u 16u -17u middagmaal rustmoment koffie + begeleide activiteit vertrek naar huis

5 4.2. Verzorging Aan elke gebruiker wordt een verzorging gewaarborgd die overeenstemt met de graad van zorgbehoevendheid, aangepast aan de individuele noden en in overleg met de gebruiker of zijn/haar vertegenwoordiger. Hiertoe wordt een Katz-schaal ingevuld en een zorgdossier (incl. medicatiefiche) bijgehouden. De gebruiker of zijn/haar vertegenwoordiger heeft recht op inzage in het dossier. Medicatie dient door de gebruiker te worden meegebracht Maaltijden Bij de samenstelling van de menu s gaat veel aandacht naar variatie en naar gezond, voedzaam en lekker eten. Tijdens het verblijf in het dagverzorgingscentrum Het Getij wordt een warm middagmaal aangeboden. Mits betaling van meerprijs kan een ontbijt of avondmaal worden voorzien. Het menu hangt uit op een goed zichtbare plaats. De kosten voor het middagmaal zijn inbegrepen in de dagprijs. Koffie en water zijn gans de dag door beschikbaar, zonder meerkost Contacten met de familie, mantelzorgers en hulpverleners Wanneer dit in het belang is van de gebruiker zal het dagverzorgingscentrum regelmatig communiceren met de familie, mantelzorgers, hulpverleners die hiervoor geïdentificeerd zijn, om relevante informatie door te geven Bezoekregeling Gebruikers kunnen in het dagverzorgingscentrum bezoek ontvangen. We vragen om steeds aandacht te hebben om de rust en activiteiten van de andere gebruikers niet te verstoren Verlaten van het dagverzorgingscentrum Gebruikers, met uitzondering van bewoners die gedesoriënteerd zijn in tijd en ruimte, kunnen op eigen initiatief het dagverzorgingscentrum verlaten tijdens hun verblijf. Zij dienen wel steeds het personeel hiervan op de hoogte te brengen.

6 4.7. Organisatie van activiteiten Wekelijks wordt er een activiteitenplanning opgesteld. Er wordt getracht een gevarieerd aanbod voor te stellen, aangepast aan de mogelijkheden en voorkeuren van de gebruikers. Gebruikers worden gestimuleerd om hieraan deel te nemen, maar zijn vrij om dit te doen Restrictiebeleid tav bewoners met een bijzonder zorgprofiel Elke opname in het dagverzorgingscentrum wordt beoordeeld door een maatschappelijk werker ouderenzorg. Niettegenstaande een objectieve zorgnood kan een negatief advies geformuleerd worden tov het Sociaal Comité indien geoordeeld wordt dat de aanwezigheid van de potentiële gebruiker te storend zou zijn voor de andere gebruikers. Ook wanneer men van oordeel zou zijn dat de potentiële gebruiker meer gebaat is bij het gebruik van een meer passend aanbod, kan een negatief advies worden geformuleerd. In dit geval zal de potentiële gebruiker ook mee naar een meer passend aanbod worden toegeleid Regeling opname in een ziekenhuis Indien, ingevolge dringende medische problemen, ziekenhuisopname noodzakelijk is tijdens het verblijf, zal het dagverzorgingscentrum de nodige contacten hiertoe leggen Gezondheidszorgen Elke gebruiker heeft de vrije keuze van huisarts. De gegevens worden vermeld in het zorgdossier. Deze huisarts wordt bij medische vragen of problemen gecontacteerd. Bij acute ziektetoestand van een gebruiker dient de gebruiker of zijn vertegenwoordiger aan zijn arts te vragen of aanwezigheid in het dagverzorgingscentrum aangewezen en toegelaten is. Hij/zij dient hiervan het personeel van het dagverzorgingscentrum in te lichten Palliatieve zorg en euthanasie Wanneer voor een gebruiker een palliatief dossier wordt opgesteld, zal het team van het dagverzorgingscentrum hiermee rekening houden. Indien er nog geen palliatief dossier werd opgesteld en een gebruiker komt in een palliatieve toestand terecht, zal het dagverzorgingscentrum ism de thuiszorg meewerken aan de opstelling van een palliatief dossier. De nadruk wordt dan gelegd op comfortzorgen, het wegnemen van pijn, maar ook op de psychologische en sociale begeleiding van uzelf en uw familie. Wij tonen respect voor alle beslissingen omtrent het levenseinde. We denken hier bijvoorbeeld aan een beslissing omtrent het stopzetten van een behandeling, het niet meer starten van een behandeling, maar ook euthanasie.

7 4.12. Onvoorziene omstandigheden Bij onvoorziene afwezigheden worden geen kosten aangerekend. Wij vragen echter wel dat de afwezigheid op de voorziene verblijfdag zo snel mogelijk wordt gemeld, ten laatste op de dag zelf voor 9 uur, door telefonisch contact op het nummer 052/ Facturatie De facturatie van de dagprijs en extra vergoedingen gebeurt maandelijks na verloop van de maand. De facturen worden overgemaakt aan de vooraf aangeduide dossierbeheerder (gebruiker, familielid of toegewezen persoon). De facturen zijn gedetailleerd en vermelden alle kosten. Waar mogelijk worden bewijsstukken toegevoegd. De facturen zijn betaalbaar binnen de 30 dagen na ontvangst van de factuur. Nalatigheidinteresten kunnen worden aangerekend bij niet-betaling Verzekering en aansprakelijkheid Door het OCMW is een verzekering voor algemene burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand afgesloten die, tijdens het verblijf en gedurende activiteiten van het dagverzorgingscentrum, van toepassing is op de gebruikers en dit inzake: - De burgerlijke aansprakelijkheid die (krachtens de artikels 1382 t.e.m en 1386bis van het burgerlijk wetboek) ten laste kan gelegd worden van de gebruikers van het dagverzorgingscentrum. - Het risico rechtstbijstand voor het instellen van iedere vordering tegen de voor de schade aansprakelijke derde, iedere keer dat de burgerlijke aansprakelijkheid van de gebruikers door de polis gedekt is. Het OCMW is niet aansprakelijk voor schade of diefstal van persoonlijke bezittingen en voor het verlies van kledij. 5. GEBRUIKERSRAAD De gebruikersraad verloopt volgens het principe van een open vergadering, wat wil zeggen dat alle aanwezige gebruikers worden uitgenodigd. Elke gebruiker kan dus deel uitmaken van deze raad of de vergadering ervan bijwonen. Deze raad vergadert tweemaal per jaar. Gebruikers worden dan gevraagd hun suggesties, vragen, opmerkingen mbt de werking van het dagverzorgingscentrum door te geven. De verschillende deelaspecten van het dagverzorgingscentrum worden overlopen en iedere aanwezige krijgt de tijd om hierover zijn opmerking, vraag of suggestie door te geven. De gebruikers die zelf niet meer kunnen deelnemen aan deze gebruikersraad, kunnen zich laten vervangen door hun vertegenwoordiger. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ter inzage ligt voor de bewoners.

8 6. STRATEGISCHE BESLISSINGEN VAN HET MANAGEMENT Over belangrijke beslissingen van het management en uitnodigingen voor gebruikersraden wordt actief met u en uw familie gecommuniceerd. Dit zijn beslissingen die hun impact hebben op de dagelijkse werking van het Dagverzorgingscentrum, op de kosten van het verblijf of op de aard van de aangeboden hulp- en dienstverlening. Deze beslissingen worden uitgehangen op het informatiebord van het dagverzorgingscentrum en worden toegelicht op de gebruikersraad. 7. SUGGESTIES, OPMERKINGEN EN KLACHTEN Het Dagverzorgingscentrum maakt deel uit van het Centrum Thuis- en Ouderenzorg De Bron. Er kunnen zich situaties voordoen waarin het anders gaat dan u hoopte of verwachtte. Het is niet altijd eenvoudig om over problemen, wrevels en klachten te praten. Toch is het zowel voor u als voor ons beter om dergelijke zaken in een open sfeer te bespreken zodat we naar een oplossing kunnen zoeken. U kan met uw suggesties, opmerkingen en klachten over alle facetten terecht in de gebruikersraad of bij de coördinator van het dagverzorgingscentrum en de medewerkers. U kan deze schriftelijk laten optekenen aan de hand van een klachtenformulier. Binnen de 5 werkdagen krijgt u via de kwaliteitscoördinator een ontvangstbevestiging; hierin wordt een streefdatum van afhandeling meegegeven en wordt ook het verdere verloop van de afhandeling van uw klacht toegelicht. In ieder geval wordt u uiterlijk 1 maand na ontvangst van uw klacht op de hoogte gebracht van het gevolg dat wordt gegeven aan uw klacht en van de gedefinieerde maatregelen. Er is een suggestiebus voorzien in de inkomhal van het Centrum voor Thuis- en ouderenzorg. 8. HUISDIEREN Mits overleg met en toestemming van de Directeur thuis- en ouderenzorg kunnen sommige huisdieren worden toegelaten, waarvoor u dan wél de afspraken rond eventueel te nemen voorzorgsmaatregelen en rond de verzorging dient na te komen. Om voor de hand liggende redenen zullen sommige andere dieren nooit worden toegelaten. 9. ROOKVERBOD In het dagverzorgingscentrum geldt een algemeen rookverbod.

9 Wij hopen dat deze kennismaking met ons Dagverzorgingscentrum Het Getij u zal geruststellen en dat u zich hier snel, al is het misschien niet dagelijks, thuis zal voelen. Het personeel zal al het nodige doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Deze afsprakennota is goedgekeurd door de OCMW-raad van 21 januari Elke wijziging aan deze afsprakennota zal vooraf meegedeeld worden en zal op zijn vroegst toegepast worden 30 dagen nadat u of uw vertegenwoordiger hiervan in kennis bent gesteld. (1) toepasselijke wetgeving: normen voor dagverzorgingscentra in het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 2009 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen van gebruikers en mantelzorgers (B.S. 17/12/2009), en in bijlage IX. dagverzorgingscentra (2) Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, Koning Albert II-laan 35 bus 33, 1030 Brussel. (3) Toepasselijke wetgeving: normen voor een centrum voor dagverzorging in het besluit van de Vlaamse Regering van 23 juni 2000 tot vaststelling van de procedure voor de bijzondere erkenning van een centrum voor dagverzorging (B.S. 18 juli 2000)

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

Interne afsprakennota

Interne afsprakennota Interne afsprakennota U hebt, alleen of in overleg met uw familie, de keuze gemaakt om naar het dagverzorgingscentrum De Brug te komen. Wij hopen dat u er aangename dagen mag doorbrengen en heten u van

Nadere informatie

Interne afsprakennota

Interne afsprakennota Interne afsprakennota U hebt, alleen of in overleg met uw familie, de keuze gemaakt om naar het dagverzorgingscentrum De Brug te komen. Wij hopen dat u er aangename dagen mag doorbrengen en heten u van

Nadere informatie

Opnamereglement woonzorgcentrum Hingeheem

Opnamereglement woonzorgcentrum Hingeheem Woonzorgcentrum Hingeheem Openbaar centrum voor Maatschappelijk Welzijn Gasthuisstraat 2 1730 Asse Tel. 02/452.65.05 Fax. 02/454.83.88 Erkenningsnummer ROB CE 521 Erkenningsnummer RVT VZB 378 Opnamereglement

Nadere informatie

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Deze opnameovereenkomst wordt afgesloten tussen: Enerzijds Zorgbedrijf Rivierenland, Wilsonstraat 28a, 2860 Sint-Katelijne-Waver, dat het dagverzorgingscentrum

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest 1 INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest Statuut van de instelling Het woonzorgcentrum Ter Biest is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen

Nadere informatie

Daar in ons centrum vele mensen samen zijn dienen een aantal leefregels afgesproken.

Daar in ons centrum vele mensen samen zijn dienen een aantal leefregels afgesproken. INTERNE AFSPRAKENNOTA DOCUMENT: 09/2010 Wij heten U hartelijk welkom in D n Dambörg. Ons biedt voor de ganse regio, een gezellige en aangename dagopvang voor thuiswonende zorgbehoevenden. Er wordt hiervoor

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Dagverzorgingscentrum De Vierboete F. Masereellaan 13 8370 Blankenberge Tel : 050 431203 Tel: 0498/12.15.26 Bijlage 1 Afsprakennota U hebt, alleen of in overleg

Nadere informatie

Opnamereglement. Dagverzorgingscentrum. Gasthuisstraat Asse 02/

Opnamereglement. Dagverzorgingscentrum. Gasthuisstraat Asse 02/ Opnamereglement Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2-1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol Lien Van Riet November 2011 Dagverzorgingscentrum t Gastenhuis Openbaar

Nadere informatie

4. Wonen met zorg. 4.1 Woonzorgcentrum

4. Wonen met zorg. 4.1 Woonzorgcentrum 4. Wonen met zorg 4.1 Woonzorgcentrum Een woonzorgcentrum is een voorziening die aan mensen van 65 jaar en ouder een thuisvervangend milieu, huisvesting en ouderenzorg aanbiedt. Sinds het woonzorgdecreet

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum

Dagverzorgingscentrum Koning Albert II-laan 35, bus 31 1030 Brussel T 02 553 34 34 F 02 533 34 35 contact@zorginspectie.be Dagverzorgingscentrum Naam voorziening: Adres: Tel.: Fax : e-mail: Dossiernr.: Opdrachtnummer: Datum

Nadere informatie

OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM DE CEDER

OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM DE CEDER Woonzorgcentrum De Ceder OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM DE CEDER Identificatie en contactgegevens: Woonzorgcentrum De Ceder Grote Baan 204 1650 Beersel Telefoon: 02 334 99 00 Email: deceder@ocmwbeersel.be

Nadere informatie

Afsprakennota. onderdeel schriftelijke overeenkomst. Groep van assistentiewoningen (GAW) Ter Borre erkenningsnummer CE 1784

Afsprakennota. onderdeel schriftelijke overeenkomst. Groep van assistentiewoningen (GAW) Ter Borre erkenningsnummer CE 1784 1 Afsprakennota onderdeel schriftelijke overeenkomst Groep van assistentiewoningen (GAW) Ter Borre erkenningsnummer CE 1784 A. Juridisch statuut van 'GAW Ter Borre' en haar bestemming. p.3. A.1. Juridisch

Nadere informatie

CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF

CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF Zorginspectie Koning Albert II-laan 35 bus 31 1030 BRUSSEL T 02 553 34 34 F 02 553 34 35 contact@zorginspectie.be ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

REGLEMENT serviceflatgebouw TER BORRE

REGLEMENT serviceflatgebouw TER BORRE 1 REGLEMENT serviceflatgebouw TER BORRE Inhoud A. Juridisch statuut van 'Ter Borre' en haar bestemming p.3. A.1. Juridisch statuut en aard van 'Ter Borre' A.2. Bestemming van 'Ter Borre B. Opnameprocedure

Nadere informatie

Bijlage IX. Dagverzorgingscentra. Hoofdstuk I. Definities

Bijlage IX. Dagverzorgingscentra. Hoofdstuk I. Definities Bijlage IX. Dagverzorgingscentra Hoofdstuk I. Definities Artikel 1. In deze bijlage wordt verstaan onder: 1 beheersinstantie: de persoon of de personen die een dagverzorgingscentrum vertegenwoordigen en

Nadere informatie

Centrum voor Kortverblijf

Centrum voor Kortverblijf Koning Albert IIlaan 35, bus 31 1030 Brussel T 02 553 34 34 F 02 533 34 35 contact@zorginspectie.be Naam voorziening: DE DRUIVELAAR Adres: Wingerdstraat 14, 3000 Leuven Tel.: 016/28.47.90 email: rudiger.de.belie@wingerd.info

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: sam.vanormelingen@ocmwhoegaarden.be Directeur WZC Schriftelijke opnameovereenkomst

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest A. Statuut van de instelling INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest Het woonzorgcentrum is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen van de

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: info.woonzorgcentrum@ocmwhoegaarden.be Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf

Nadere informatie

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN /

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN / Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be PROTOCOL DAGCENTRUM EN BEGELEID WERK Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine

Nadere informatie

OPNAMEREGLEMENT WZC HOF TEN KOUTER

OPNAMEREGLEMENT WZC HOF TEN KOUTER 1 OPNAMEREGLEMENT WZC HOF TEN KOUTER Dit reglement werd goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW Laarne in zitting van 27.04.2016. Dit reglement geldt voor het woonzorgcentrum

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg Reglement: Opnamereglement assistentiewoning 14.10.2014 Woonzorg pagina 1 van 5 OPNAMEREGLEMENT ASSISTENTIEWONINGEN TEN HOVE & CENTRUM VAN KOEKENBEEK Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH)

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) Dit Protocol wordt afgesloten tussen: Enerzijds het Koninklijk Instituut Woluwe Georges

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest

SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest Tussen de ondergetekenden: 1. vertegenwoordigd door: en 2. Het OCMW van Grimbergen, vertegenwoordigd door mevrouw Trui Olbrechts, voorzitter en

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS DOELSTELLING Art.1: Het leveren van warme maaltijden aan huis heeft als doel de gebruiker zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te laten verblijven. Het nuttigen van een maaltijd

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM. Zorginspectie Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F

WOONZORGCENTRUM. Zorginspectie Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F Zorginspectie Koning Albert II-laan 35 bus 31 1030 BRUSSEL T 02 553 34 34 F 02 553 34 35 contact@zorginspectie.be ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Interne afsprakennota

Interne afsprakennota Interne afsprakennota OCMW Merelbeke Dagverzorgingscentrum de Boomgaard Poelstraat 37, 9820 MERELBEKE T 09 210 71 20 E-mail: dagverzorgingscentrum@ocmwmerelbeke.be Inhoudstafel Visie en opdrachtsverklaring

Nadere informatie

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Tussen de ondergetekenden: enerzijds: OCMW Asse, beheerder van WZC Hingeheem, Gasthuisstraat 2 1730 Asse erkenningsnummers: ROB CE 521 RVT VZB 378 CVK KCE 521

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF

INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF OCMW ZEMST WOONZORGCENTRUM RELEGHEM Lindestraat 60 1980 Zemst INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF 1. Het statuut van het woonzorgcentrum Releghem. Art. 1. - Art. 2. - Art. 3. - Art. 4. - Het centrum

Nadere informatie

Interne afsprakennota

Interne afsprakennota Interne afsprakennota OCMW Merelbeke Woonzorgcentrum het Lindeken Centrum voor Kortverblijf Poelstraat 37, 9820 MERELBEKE T 09 210 71 20 E-mail: Hilde.Droesbeke@ocmwmerelbeke.be Inhoudstafel Dit willen

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA

INTERNE AFSPRAKENNOTA OCMW ZEMST WOONZORGCENTRUM Lindestraat 60 1980 Zemst Erkenningsnr. RIZIV: 76027313210 Erkenningsnr. Vl. Gem. ROB: CE 273 Erkenningsnr. Vl. Gem. RVT: VZB 2353 INTERNE AFSPRAKENNOTA I. Het statuut van het

Nadere informatie

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 DEEL I. Aanvraag Artikel 1. Indienen van een aanvraag Een aanvraag tot opname op de wachtlijst

Nadere informatie

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge.

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge. Wat bieden we Het dagverzorgingscentrum is open van 8u00 tot 17u00 op gewone werkdagen. De dag verloopt volgens een vast dagschema: bij aankomst verwelkoming met een kopje koffie na de koffie mogelijkheid

Nadere informatie

Interne afsprakennota

Interne afsprakennota Oude Zandstraat 96 9120 Beveren Tel.: 03 750 92 35 Fax: 03 755 16 35 e-mail: desloester@beveren.be website: www.beveren.be erkenningsnummer: CE 2778 Dagverzorgingscentrum De Sloester Interne afsprakennota

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kortverblijf. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen

Huishoudelijk reglement Kortverblijf. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Huishoudelijk reglement Kortverblijf Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen V.Z.W. Woonzorgcentrum OLV Antwerpen is een vereniging zonder winstoogmerk en wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die in samenwerking

Nadere informatie

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf Overeenkomst Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf VZW WOONZORGCENTRUM OLV ANTWERPEN De vzw Woonzorgcentrum O.-L.-V. Van Antwerpen, Pieter van Hobokenstraat 3, 2000 Antwerpen hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie

2 De zorgbehoevende voldoet aan de onderstaande voorwaarden:

2 De zorgbehoevende voldoet aan de onderstaande voorwaarden: Subsidiereglement mantelzorgpremie Art. 1. Doelstelling Het OCMW Horebeke wil het werk waarderen van de persoon die op een intense manier instaat voor de verzorging van een zorgbehoevende persoon, zodat

Nadere informatie

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING CONFEDERATIE VAN IMMOBILIENBEROEPEN VLAANDEREN Document opgesteld door het Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen vzw. Huidig document betreft een voorbeeld ter duiding van bepaalde passages

Nadere informatie

Woonzorgcentrum 't Heuverveld. Woonzorgcentrum 't Heuverveld

Woonzorgcentrum 't Heuverveld. Woonzorgcentrum 't Heuverveld Woonzorgcentrum 't Heuverveld Woonzorgcentrum 't Heuverveld Voor wie omwille van gezondheidsredenen en/of door zijn sociale situatie minder zelfredzaam wordt en zich hierdoor niet langer zelfstandig kan

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D1 Locatie Dordwijk Inleiding U bent opgenomen op afdeling D1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Op uw kamer ligt een informatieboekje met daarin een aantal

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF

Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

VR DOC.0134/1BIS

VR DOC.0134/1BIS VR 2019 0802 DOC.0134/1BIS VR 2019 0802 DOC.0134/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Het voorontwerpbesluit van de Vlaamse

Nadere informatie

THUISONDERSTEUNENDE DIENSTEN WOONZORGNET DIJLELAND

THUISONDERSTEUNENDE DIENSTEN WOONZORGNET DIJLELAND THUISONDERSTEUNENDE DIENSTEN WOONZORGNET DIJLELAND www.woonzorgnet-dijleland.be Zorgaanbod De opdracht van onze thuisondersteunende diensten is mensen zo lang mogelijk thuis laten wonen met extra aandacht

Nadere informatie

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):...

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):... PROTOCOL BEWONERS INCLUSIEF WONEN (IWO) Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine Van Camp, Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest, vertegenwoordigd door Erik Peirelinck,

Nadere informatie

Woonzorgnet-Dijleland VZW met exploitatiezetel : Minderbroedersstraat 9b Tel. 016/ Leuven Fax 016/29.14.

Woonzorgnet-Dijleland VZW met exploitatiezetel : Minderbroedersstraat 9b Tel. 016/ Leuven Fax 016/29.14. AFSPRAKENNOTA JURIDISCH STATUUT EN AARD VAN DE INSTELLING De VZW Woonzorgnet-Dijleland Wingerdstraat 14, 3000 Leuven - beheert de voorzieningen Dijlehof (RVT 76 individuele kamers,waarvan 6 kortverblijf),

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

CvK Warmhof opnameovereenkomst

CvK Warmhof opnameovereenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 Tussen het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Maldegem, Lazarusbron 1, vertegenwoordigd door de voorzitter, Stefaan Standaert,

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING Versie september 2013 Deze overeenkomst

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Kerkakkerstraat 2 9971 Lembeke Tel. 09 218 91 80 email sabine.goethals@ocmwkaprijke.be INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Tussen het OCMW van Kaprijke, vertegenwoordigd door Pieter Claeys, voorzitter

Nadere informatie

DAGVERZORGINGSCENTRUM DEN OEVER

DAGVERZORGINGSCENTRUM DEN OEVER Maatschappelijke zetel: Damputstraat 39-9220 Hamme - rekeningnummer 091-0009398-18 Algemeen telefoonnummer 052 26 13 00 - fax 052 26 13 13 Dagverzorgingscentrum Den Oever - Marktplein 23-9220 Hamme 052

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/18/222 BERAADSLAGING NR. 18/122 VAN 2 OKTOBER 2018 INZAKE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER HET VERLOOP VAN DE VASTSTELLING

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst tussen de bewoner en het woonzorgcentrum

Schriftelijke overeenkomst tussen de bewoner en het woonzorgcentrum OCMW WIJNEGEM / Tussen: Schriftelijke overeenkomst tussen de bewoner en het woonzorgcentrum OCMW Wijnegem / WZC Rustenborg Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem Erkenningsnummer CE 1349 (ROB) VZB 2345 (RVT) en

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Stappenplan Opmerking: Onderstaande stappen verlopen niet één voor één, maar lopen deels ook door elkaar heen. Er is een klacht vanwege een gebruiker Alle klachten betreffende eender welk aspect van de

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.1.1 De intakeprocedure voor het internaat en tehuis niet-werkenden

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.1.1 De intakeprocedure voor het internaat en tehuis niet-werkenden 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toetsingskader Art 5. De voorziening kan een gebruiker niet weigeren op

Nadere informatie

Versie BCOZ 14 maart Interne afsprakennota centra voor kortverblijf (inclusief nachtverblijf) Zorgbedrijf Rivierenland

Versie BCOZ 14 maart Interne afsprakennota centra voor kortverblijf (inclusief nachtverblijf) Zorgbedrijf Rivierenland Versie BCOZ 14 maart 2017 Interne afsprakennota centra voor kortverblijf (inclusief nachtverblijf) Zorgbedrijf Rivierenland Inhoudsopgave 1. Wat is een interne afsprakennota en kan deze nota wijzigen?

Nadere informatie

Versie BCOZ 14 maart Interne afsprakennota woonzorgcentra Sociaal Huis Mechelen

Versie BCOZ 14 maart Interne afsprakennota woonzorgcentra Sociaal Huis Mechelen Versie BCOZ 14 maart 2017 Interne afsprakennota woonzorgcentra Sociaal Huis Mechelen Inhoudsopgave 1. Wat is een interne afsprakennota en kan deze nota wijzigen? 2. Waar staan onze woonzorgcentra voor?

Nadere informatie

Het afhandelen van klachten van gebruikers

Het afhandelen van klachten van gebruikers Versie 15-1 1 / 6 Laatste beoordeling en goedkeuring door: Op datum van: Stuurgroep 03/06/03, 21/09/04 Directie 12/11/10 Stuurgroep 13/01/15, 07/04/15 Stuurgroep Evaluatie Jaarplanning Januari 2016 4.6.5.

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC)

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Versie september 2014 Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge, Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker, erkenning Spermalie, vertegenwoordigd door Paul Bulckaert,

Nadere informatie

Collectieve Autonome Dagopvang interne afsprakennota

Collectieve Autonome Dagopvang interne afsprakennota VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-06-2015 01-07-2015 1 Aanpassing van de gebruikersprijzen aan de index 24-11-2015 DEEL I. Beheer van de instelling 1. Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Overeenkomst bij opname in het woon- en zorgcentrum De Ceder

Overeenkomst bij opname in het woon- en zorgcentrum De Ceder OCMW HARELBEKE Woon- en zorgcentrum De Ceder a/d Leie Woon- en zorgcentrum De Ceder a/d Gavers Vrijdomkaai 31 Dennenlaan 55 8530 Harelbeke 8530 Harelbeke 056/735 200 056/735 391 CE nr. 358 VZB 2235 CE

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN JOKER TE LEMBEKE VAN HET OCMW VAN KAPRIJKE

INTERNE AFSPRAKENNOTA GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN JOKER TE LEMBEKE VAN HET OCMW VAN KAPRIJKE Bijlage 1 OCMW Kaprijke Groep van Assistentiewoningen Joker Kerkakkerstraat 4 9971 Kaprijke Tel. 09/376 82 10 Fax 09/376 82 17 INTERNE AFSPRAKENNOTA GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN JOKER TE LEMBEKE VAN HET

Nadere informatie

Procedure euthanasie ouderenzorg

Procedure euthanasie ouderenzorg Procedure euthanasie ouderenzorg 1. Euthanasie: Volgens de Belgische wetgeving wordt euthanasie omschreven als het opzettelijk levensbeëindigend handelen door een andere dan de betrokkene op diens verzoek

Nadere informatie

UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP?

UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP? UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP? Erkend MDT voor opmaak aanvraagdocument Integrale Jeugdhulp Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen COS Leuven campus Sint-Rafaël Kapucijnenvoer

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Kanunnik Davidlaan 31 2500 Lier Tel. 03 480 32 35 Fax 03 488 85 94 rvt.paradijs@ocmwlier.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Zelfstandig wonen is voor u niet langer mogelijk of wenselijk. Daarom hebt

Nadere informatie

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014)

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) 1. De aanvraag Art.1. Elke aanvraag tot eventuele opname in het Woonzorgcentrum

Nadere informatie

Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding internaat/semi-internaat + 18

Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding internaat/semi-internaat + 18 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding Versie september 2013 Deze

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement verhuren noodoproeptoestellen

Huishoudelijk reglement verhuren noodoproeptoestellen Huishoudelijk reglement verhuren noodoproeptoestellen Doelstelling Artikel 1 Een noodoproeptoestel zorgt ervoor dat de gebruiker zo lang mogelijk op een veilige manier in zijn thuismilieu kan verblijven.

Nadere informatie

Dossiers worden steekproefsgewijs geïnspecteerd. Het resultaat van dit onderzoek wordt per thema in een samenvattende tabel gebundeld.

Dossiers worden steekproefsgewijs geïnspecteerd. Het resultaat van dit onderzoek wordt per thema in een samenvattende tabel gebundeld. LEESWIJZER Toegepaste wetgeving en administratieve bepalingen: Algemeen: Besluit van de Vlaamse Regering van 4 februari 2011 betreffende de algemene erkenningsvoorwaarden en kwaliteitszorg van voorzieningen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 CENTRA VOOR KORTVERBLIJF IN BEHEER VAN OCMW ROESELARE KVC DE WATERDAM KVC SINT-HENRICUS KVC DE ZILVERBERG

JAARVERSLAG 2013 CENTRA VOOR KORTVERBLIJF IN BEHEER VAN OCMW ROESELARE KVC DE WATERDAM KVC SINT-HENRICUS KVC DE ZILVERBERG JAARVERSLAG 2013 CENTRA VOOR KORTVERBLIJF IN BEHEER VAN OCMW ROESELARE KVC DE WATERDAM KVC SINT-HENRICUS KVC DE ZILVERBERG Na het afsluiten van het werkingsjaar 2013 wordt voor elk centrum voor kortverblijf

Nadere informatie

Interne afsprakennota

Interne afsprakennota Interne afsprakennota Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol Inhoud 1 Algemene voorstelling van het dagverzorgingscentrum...4

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE Art.1 Het OCMW kan een woning als noodopvang ter beschikking stellen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0809422 betreft verslaggever PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE - TEHUIS Protocol van verblijf, opvang,

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge, www.de-kade.be Versie 1/3/2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Dit exemplaar ondertekend terugbezorgen aan St.-Oda PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING I OVEREENKOMST MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) (-21 JAAR) - OBSERVATIE- EN BEHANDELINGSGROEP 1 IDENTITEIT

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 CENTRA VOOR KORTVERBLIJF IN BEHEER VAN OCMW ROESELARE

JAARVERSLAG 2014 CENTRA VOOR KORTVERBLIJF IN BEHEER VAN OCMW ROESELARE JAARVERSLAG 2014 CENTRA VOOR KORTVERBLIJF IN BEHEER VAN OCMW ROESELARE Na het afsluiten van het werkingsjaar 2014 wordt voor elk centrum voor kortverblijf een jaarverslag opgemaakt en ingediend bij het

Nadere informatie

INFOBROCHURE context

INFOBROCHURE context INFOBROCHURE context t Groot Hersberge GROENESTRAAT 2 8820 TORHOUT 050/21 12 92 Afdeling van De Patio vzw MAATSCHAPPELIJKE ZETEL: ELF-JULISTRAAT 32 8000 BRUGGE INHOUD 1 Wat is t Groot Hersberge?... 2 Leefgroep

Nadere informatie

Aanvraag in het kader van de

Aanvraag in het kader van de Aanvraag in het kader van de U kunt dit aanvraagformulier gebruiken om de terugbetaling aan te vragen van niet-medische kosten of om een vergoeding te verkrijgen indien u thuis door een mantelzorger verzorgd

Nadere informatie

Interne afsprakennota WZC Villa Hugardis

Interne afsprakennota WZC Villa Hugardis WZC VILLA HUGARDIS Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden Erkenningnummers: CE 604 - VZB 2458 Tel: 016/ 80.40.00 Fax 016/ 80.40.99 E-mail: patrick.bosmans@ocmwhoegaarden.be Interne afsprakennota WZC Villa

Nadere informatie

SERVICEFLATS. Zorginspectie Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F

SERVICEFLATS. Zorginspectie Koning Albert II-laan 35 bus BRUSSEL T F /verslag serviceflats Zorginspectie Koning Albert II-laan 35 bus 31 1030 BRUSSEL T 02 553 34 34 F 02 553 34 35 contact@zorginspectie.be ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis 14.10.2014 Woonzorg OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM «ZONNIG HUIS» Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn tijdens de vergadering

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Dit exemplaar ondertekend terugbezorgen aan St.-Oda PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING I VERBLIJFSOVEREENKOMST NURSINGHOME (+21 JAAR) - OBSERVATIE-UNIT 1 IDENTITEIT VAN DE PARTIJEN Gegevens,

Nadere informatie

Art. 2. De programmatie voor de dagverzorgingscentra bestaat uit programmacijfers en evaluatiecriteria.

Art. 2. De programmatie voor de dagverzorgingscentra bestaat uit programmacijfers en evaluatiecriteria. Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van (datum) tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 juni 1999 tot vaststelling van de totale investeringssubsidie en de bouwtechnische

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF ELCKERLYC

INTERNE AFSPRAKENNOTA CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF ELCKERLYC INTERNE AFSPRAKENNOTA CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF ELCKERLYC 1. Algemene Situering Het centrum voor kortverblijf Elckerlyc kadert in het besluit van de Vlaamse regering van 24 juli 2009 betreffende de programmatie,

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Dit exemplaar ondertekend terugbezorgen aan St.-Oda PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING I VERBLIJFSOVEREENKOMST NURSINGTEHUIS (+21 JAAR) 1 IDENTITEIT VAN DE PARTIJEN Gegevens, hierna "wettelijke

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Een aanvraag bij de Intersectorale Toegangspoort

Een aanvraag bij de Intersectorale Toegangspoort Een aanvraag bij de Intersectorale Toegangspoort COS Antwerpen Erkend MDT voor opmaak aanvraagdocument integrale jeugdhulp Leuven Sociale dienst COS Doornstraat, 331 2610 Wilrijk 03 830 73 10 COS@provincieantwerpen.be

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning 1/6 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 08/11/2017 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toepassingsgebied De procedure beëindigen van zorg of ondersteuning wordt

Nadere informatie

HOE AANSLUITEN BIJ EEN ZORGKAS

HOE AANSLUITEN BIJ EEN ZORGKAS / handleiding HOE AANSLUITEN BIJ EEN ZORGKAS Woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra / 7.12.2018 Inhoudstafel 1 Situering 3 2 Procedure voor personen die niet aangesloten zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Paviljoen Maria

Huishoudelijk reglement. Paviljoen Maria Paviljoen Maria Huishoudelijk reglement Paviljoen Maria Gegevens Paviljoen Maria Gegevens bewoner Naam: Adres: Geboortedatum: Gsm bewoner: Contactgegevens ouders: (naam, adres, telefoon) Beste bewoner,

Nadere informatie

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Ter Beke

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Ter Beke Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Ter Beke Woonzorgcentrum Ter Beke Beselarestraat 1 8940 GELUWE 056/95.29.00 elien.dejaegere@wzbwervik.be als woonzorgcentrum erkend onder nummer CE 677 als rust- en verzorgingstehuis

Nadere informatie