De gemeente Nijmegen verkoopt het voormalige Pompstation. van Vitens. De gemeente zoekt initiatiefnemers om het Pompstation

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De gemeente Nijmegen verkoopt het voormalige Pompstation. van Vitens. De gemeente zoekt initiatiefnemers om het Pompstation"

Transcriptie

1

2 De gemeente Nijmegen verkoopt het voormalige Pompstation van Vitens. De gemeente zoekt initiatiefnemers om het Pompstation een nieuw leven te geven. Het Pompstation ligt op een bijzondere plek. De voorkeur gaat daarom uit naar een initiatief met een openbaar karakter die het karakter en de sfeer van het gebied versterkt. De ligging van het Pompstation is uniek. De plek ligt aan de rand van Park Lingezegen en de Waal met haar natuurgebieden, uiterwaarden en strandjes, terwijl de levendige binnenstad van Nijmegen om de hoek is. Het Pompstation grenst bovendien aan de pionierslocatie Plantjevlag, waar veel ruimte is voor creativiteit en spontaniteit van zelf- en samenbouwers. Uitgangspunt is dat de herontwikkeling en renovatie van het Pompstation voor eigen rekening en risico van de inschrijver is. Uiteindelijk zal een jury bepalen wie het gebouw mag ontwikkelen. Belangrijke selectiecriteria zijn: de (openbare) functie, behoud en hergebruik, architectonische uitstraling en de financiële haalbaarheid. Deze brochure is bedoeld om ideeën los te maken en bevat tegelijk praktische informatie over het gebouw en de mogelijkheden voor herbestemming. Een bezichtiging van het pand is mogelijk op 12 september (16:00-17:00 uur) en 26 september (13:00-14:00 uur). De 26ste september is het tevens mogelijk om een halfuur-gesprek aan te vragen voor meer informatie. U moet zich dan wel van te voren hiervoor aanmelden. De inschrijftermijn voor het indienen van een plan sluit op 16 november.

3 Het Pompstation ligt aan de rand van een groot nieuw landschapspark, Park Lingezegen. Dit park kent een fijnmazig netwerk van fiets- en wandelpaden met bijzondere plekken als het beschermd dorpsgezicht van Ressen en de lanen van het landgoed Doornik. Sfeerbeelden binnen dit gebied zijn: overgang tussen stad en platteland boeren maken streekproducten en slow food burgers kopen zuivel, vlees, fruit en groenten fietsen tussen de boomgaarden struinen langs de lanen van Doornik. De ambitie is om bij het Pompstation een nieuwe toegang vanuit het woongebied tot het park te realiseren. Het Pompstation grenst ook aan de bijzondere gebiedsontwikkeling Plantjevlag. Dit is een plek waar ruimte is voor nieuwe vormen van wonen en werken. Je kunt je eigen woning, werkruimte of iets anders bouwen. Daarbij is volop ruimte voor creativiteit, spontaniteit en lef. Het plan biedt voorwaarden voor een organische ontwikkeling. De eindgebruikers, de bewoners en ondernemers moeten het zelf doen. Hun enthousiasme en initiatieven bepalen de toekomstige identiteit. Met een nieuwe invulling van het Pompstation wordt een bijdrage geleverd aan het bijzondere karakter en de eigen sfeer van Park Lingezegen en het gebied Plantjevlag. Meer informatie:

4 Het Pompstation, de bijbehorende dienstwoning en garage zijn gebouwd in 1935 naar het ontwerp van ingenieursbureau MABEG en in opdracht van de gemeentelijke Waterleiding Maatschappij Elst. Het Pompstation maakte onderdeel van de plannen begin twintigste eeuw om de drinkwatervoorziening in Elst te verbeteren door het aanleggen van een centrale waterleiding. Deze plek werd gekozen omdat het water hier de beste samenstelling had en in voldoende mate aanwezig was. De vormgeving van het Pompstation is kenmerkend voor de vele nutsvoorzieningen, die in de decennia voor de Tweede Wereldoorlog werden gerealiseerd. De ontwerpers maakten gebruik van een functionele en moderne zakelijke bouwstijl. Kenmerkend zijn de kubistische geleding van de bouwmassa, de platte soms veroverstekende daken en de vele horizontale accenten in de gevels. De warmkleurige baksteen en de roederamen zorgen er voor dat deze koele, zakelijke bouwstijl goed in het landschap is ingepast. De oorspronkelijke inrichting en afwerking is grotendeels nog aanwezig. In de machinekamer werd het water gezuiverd en geschikt gemaakt voor consumptie. De zuivering vond plaats in tanks met koolfilters en zandfilters. Hier is nog een uitgebreid stel leidingen te zien. Onder de machinekamer bevond zich een klein waterreservoir. Deze watervoorraad kon gebruikt worden op piekmomenten wanneer veel water nodig was. Reparaties aan onderdelen werden veelal in het gebouw zelf uitgevoerd. Dit gebeurde in de grote werkruimte aan de voorzijde van het gebouw. Het complex heeft architectuurhistorische waarde als vrij gaaf bewaard gebleven representant van utiliteitsarchitectuur uit de periode tussen de eerste en tweede wereldoorlog in. Het complex heeft cultuurhistorisch betekenis als eerste drinkwatervoorziening in Lent (vml Elst).

5 Op deze locatie is veel mogelijk. De locatie valt in het bestemmingsplan Nijmegen Vossenpels Zuid binnen gemengde doeleinden. Binnen deze bestemming zijn onder andere de vestiging van horeca, kantoren, dienstverlening, bedrijvigheid, cultuur en ontspanning, detailhandel en wonen mogelijk. Ook kan gedacht worden aan een mix van deze functies. Uitgangspunt is een aansprekend ontwerp met respect voor het industriële karakter van het gebouw. Oud kan met nieuwbouw worden gecombineerd. Het parkeren moet op eigen terrein worden opgelost. Het groene parkachtige karakter van deze plek is belangrijk. Het perceel is circa 2500 m 2. Het pand is ongeveer 367 m 2 groot. De voor- en achterbouw is respectievelijk 4,50 en 6,70 meter hoog. Het pand is grotendeels onderkelderd. De sproeikamers met bezinkkelders, tanks, buizen en kranen zijn veelal nog aanwezig. De ingediende initiatieven dienen te gaan over het perceel van het Pompstation. In het voorstel mag echter ook een idee worden gepresenteerd voor het direct aangrenzende en/of achterliggende gebied. De gemeente Nijmegen gaat komende tijd in samenspraak met Park Lingezegen, GEM Waalsprong en de omwonenden hier een visie voor ontwikkelen. In deze visievorming wordt gekeken of de gepresenteerde ideeën een plek kunnen krijgen. Meer informatie bestemmingsplan:

6 Het Pompstation ligt op een unieke plek aan de rand van Park Lingezegen en de gebiedsontwikkeling PlantjeVlag. Het initiatief (zowel functie als verbouwing) speelt hierop in. Initiatieven worden daarom, in een evenredige weging, beoordeeld op basis van de volgende drie criteria: 1. Bijzondere (openbare) functie Zet in op een bestemming die hier een eigen en bijzondere plek van maakt en bovendien bijdraagt aan het karakter en de sfeer van de omgeving. Een duurzame publieksaantrekkende invulling heeft hierbij de voorkeur. 2. Nieuw elan voor een oud gebouw Zet in op behoud en hergebruik en biedt het een nieuwe bestemming. Combineer op een slimme wijze oud en nieuw en presenteer een aansprekend architectonisch ontwerp. 3. Geboden prijs De prijs voor de aankoop van het gebouw en perceel bedraagt tenminste ,- (kosten koper). Noemenswaardig is dat de gemeente Nijmegen partijen zoekt die met een passende tijdelijke functie komen tot aan het moment van verbouw. Belangrijk is om het gebouw snel in gebruik te hebben. De inzending wordt hier niet primair op beoordeeld, een goed voorstel wordt echter wel gewaardeerd. De gemeente Nijmegen roept met name eindgebruikers c.q. exploitanten op om aan de competitie mee te doen. In het geval dat tussenpersonen zich melden, dienen deze aan te geven op welke wijze het uiteindelijk beoogde gebruik van het pand geborgd wordt.

7 Partijen die willen meedingen voor de aankoop en herontwikkeling van het Pompstation moeten een plan indienen en een bod uitbrengen. Het plan dient een korte beschrijving te geven van de herbestemming en verbouw c.q. renovatie van het gebouw met een beknopte toelichting hierop en aangevuld met enkele schetstekeningen. Aandacht moet worden besteed aan de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de door de gemeente gestelde ambities. Hierbij is volop ruimte voor een bijzondere en creatieve herbestemming van het pand en perceel, mits reëel onderbouwd en doorgerekend. De verkoop kent twee fasen. In eerste instantie worden alle in het Pompstation geïnteresseerde partijen uitgenodigd. Een jury beoordeelt de inschrijvingen op basis van het plan en het uitgebrachte bod en brengt een juryadvies uit. Indien er meerdere min of meer gelijkwaardige initiatieven zich melden kan de jury besluiten om de gegadigden te vragen een presentatie van de plannen te geven. Op basis van het juryadvies neemt de gemeente het besluit om een winnaar aan te wijzen. Medio december vindt de uiteindelijke selectie plaats. Met de winnaar wordt in de tweede fase gewerkt naar een verkoopovereenkomst. U kunt uw initiatief tot uiterlijk 16 november indienen bij mevr. L. Garretsen (via l.garretsen@nijmegen.nl). Uw aanmelding moet voorzien zijn van een duidelijke afzender. Informatie Voor vragen of meer achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met de gemeente Nijmegen, mevr. L. Garretsen, telefoonnummer: of via l.garretsen@nijmegen.nl.

8 Redactie : Gemeente Nijmegen Fotografie : Cathelijne Kloks & Stephan van de Vossenberg Uitgave : augustus 2012 Aan deze verkoopbrochure kunnen geen rechten worden ontleend.

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Prijsvraag Pompstation/Vitensgebouw Vossenpelsestraat Lent

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Prijsvraag Pompstation/Vitensgebouw Vossenpelsestraat Lent Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Prijsvraag Pompstation/Vitensgebouw Vossenpelsestraat Lent Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 BW-nummer ------ Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting

Nadere informatie

GEEF JIJ DIT GLAZEN HUIS KARAKTER?

GEEF JIJ DIT GLAZEN HUIS KARAKTER? GEEF JIJ DIT GLAZEN HUIS KARAKTER? GEZOCHT: CREATIEVE ONDERNEMERS MET LEF De komende jaren vervult De Kas een huiskamerfunctie, een ontmoetingsplek in de in aanbouw zijnde wijk Vossenpels. Initiatieven

Nadere informatie

INLEIDING. Ruimte om zelf te bouwen!

INLEIDING. Ruimte om zelf te bouwen! KAVELPASPOORT S7 S7 2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 5 UW KAVEL 6 AFSTAND TOT OPENBARE RUIMTE EN BUREN 7 ERFAFSCHEIDING & PEILMAAT 8 PARKEREN 9 BEELDREGIE 10 BIJZONDERE EISEN 13 COLOFON 14 3 4 INLEIDING Ruimte

Nadere informatie

KAVELPASPOORT E42 E42

KAVELPASPOORT E42 E42 KAVELPASPOORT E42 E42 2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 5 UW KAVEL 6 AFSTAND TOT OPENBARE RUIMTE EN BUREN 7 ERFAFSCHEIDING & PEILMAAT 8 PARKEREN 9 BEELDREGIE 10 BIJZONDERE EISEN 13 COLOFON 14 3 4 INLEIDING Ruimte

Nadere informatie

KAVELPASPOORT E30 E30

KAVELPASPOORT E30 E30 KAVELPASPOORT E30 E30 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 UW KAVEL 4 AFSTAND TOT OPENBARE RUIMTE EN BUREN 5 ERFAFSCHEIDING & PEILMAAT 6 PARKEREN 7 BEELDREGIE 8 BIJZONDERE EISEN 11 COLOFON 14 2 INLEIDING Ruimte om

Nadere informatie

Collegevoorstel Probleemstelling Juridische aspecten Doelstelling

Collegevoorstel Probleemstelling Juridische aspecten Doelstelling Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Gebiedsvisie Vitens & omgeving Programma / Programmanummer Grondbeleid/ 1032 BW-nummer Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting De gemeente Nijmegen heeft in het

Nadere informatie

Ambitiedocument Bensdorp

Ambitiedocument Bensdorp Ambitiedocument Bensdorp september 2013 Voorwoord Bensdorp, verleden en toekomst verbonden De cacao- en chocoladefabriek Bensdorp en Bussum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al bijna 150 jaar maakt

Nadere informatie

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN HAVENKWARTIER DEVENTER: ATTRACTIEF EN VEELZIJDIG Het Havenkwartier is een unieke plek. Een gebied met oude industriële panden, vergezichten

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Advies selectie inschrijvingen Brink 70 1- Notagegevens Notanummer 2018-000861 Datum 15-05-2018 Programma: 10 Economie, kunst en cultuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

Koop winkelpand op Kerkstraat 19 te Arnhem kosten koper

Koop winkelpand op Kerkstraat 19 te Arnhem kosten koper Koop winkelpand op 995000 kosten koper Aanbiedende partij: Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars Arnhem Email: vogelaar@s-t.nl Telefoon: 026-3552100 Website: http://www.stmakelaars.nl Omschrijving Het

Nadere informatie

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn memo aan: van: c.c.: Inge Eising Gemeente Utrechtse Heuvelrug Mariël Gerritsen Pieter Birkhoff Van Wijnen Groep N.V. datum: 14 december 2015 betreft: Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg

Nadere informatie

Geweststrook en Bensdorp

Geweststrook en Bensdorp Geweststrook en Bensdorp Commissie Ruimte 14 januari 2015 inhoud Waar staan we nu? Kaders herontwikkeling Procedure en planning Toelichting planvorming Vragen Waar staan we nu? Overeenstemming Gemeente

Nadere informatie

Een historische locatie, een nieuw geluid. Factsheet

Een historische locatie, een nieuw geluid. Factsheet Een historische locatie, een nieuw geluid. Factsheet Te koop: Ontwikkellocatie Park Vogelenzang Maximaal 250 woningen op ca. 12,5 hectare terrein / Unieke Ontwikkellocatie / Park Vogelenzang GGZ ingeest

Nadere informatie

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op het project Mijn Droomwinkel Roermond, hierna te noemen Mijn Droomwinkel.

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op het project Mijn Droomwinkel Roermond, hierna te noemen Mijn Droomwinkel. DEELNEMERSREGLEMENT Overweging Roermond heeft de ambitie de binnenstad levendig te houden en dé retailstad van Limburg te zijn en te blijven. Ook wil Roermond een stad zijn waar nieuw ondernemerschap welkom

Nadere informatie

Te Koop Houttuinen 14 Dordrecht

Te Koop Houttuinen 14 Dordrecht Ooms Drechtsteden Bedrijfshuisvesting B.V. Spuiboulevard 4 3311 GR Dordrecht telefoon 078 614 43 33 fax 078 614 75 52 Te Koop Houttuinen 14 Dordrecht Te Koop Houttuinen 14 Dordrecht Algemeen In het hart

Nadere informatie

Bijlage 3. Stedenbouwkundig advies Geerweg 36, 26 september 2016, Willem Prinsen

Bijlage 3. Stedenbouwkundig advies Geerweg 36, 26 september 2016, Willem Prinsen Bijlage 3 Stedenbouwkundig advies Geerweg 36, 26 september 2016, Willem Prinsen Onderwerp: woning tussen Geerweg 36/ Laakweg 2 Datum: 26 september 2016 Locatie: Geerweg Tussen Geerweg 36 en Laakweg 2

Nadere informatie

Ambitiedocument MOB-complex

Ambitiedocument MOB-complex Ambitiedocument MOB-complex september 2013 Voorwoord Herontwikkeling MOB bijzonder project met unieke mogelijkheden Het Mobilisatiecomplex (MOB-complex) is een militair terrein gelegen aan de Nieuwe s-gravelandseweg

Nadere informatie

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn Transformatie Tapijnkazerne Dialoogavond Tapijn 10-03-2014 Agenda bijeenkomst 19:00-19:10u 19:10-19:40u 19:40-19:55u 20:00-21:15u 21:15-21:30u Opening door wethouder van Grootheest Presentatie gemeente

Nadere informatie

TE KOOP. Bijeenkomstgebouw met dienstwoning. BEST Johannes Verleunstraat 23/25 Vraagprijs: k.k.

TE KOOP. Bijeenkomstgebouw met dienstwoning. BEST Johannes Verleunstraat 23/25 Vraagprijs: k.k. TE KOOP Bijeenkomstgebouw met dienstwoning Hierbij wordt aangeboden een eigentijds bijeenkomstgebouw met appartement, gelegen in Best. Best is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. BEST Johannes

Nadere informatie

Valkseweg 17 BARNEVELD

Valkseweg 17 BARNEVELD Valkseweg 17 BARNEVELD Vraagprijs 295.000 k.k. Omschrijving: Prachtige plek aan de centrumrand op een perceel van circa 600 m². Altijd al dichtbij het centrum willen wonen en zelf wat willen ontwikkelen?

Nadere informatie

Bouw uw droomhuis in de Waalsprong. 38 kavels om te bouwen zoals u dat wenst

Bouw uw droomhuis in de Waalsprong. 38 kavels om te bouwen zoals u dat wenst Bouw uw droomhuis in de Waalsprong 38 kavels om te bouwen zoals u dat wenst Wenswonen in Visveld of de Elten Het huis van uw dromen bouwen: het kan in de Waalsprong, in Visveld en de Elten. Precies zoals

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Marktconsultatie Uitgifte OG245 Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht. Marktconsultatie Oudegracht 245

Marktconsultatie Uitgifte OG245 Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht. Marktconsultatie Oudegracht 245 Marktconsultatie Oudegracht 245 Inleiding De gemeente Utrecht verkoopt het gebouwencomplex, dat bij Oudegracht 245 (voorheen Tivoli) hoort. Vanwege de cultuurhistorische waarde concentreert de gemeente

Nadere informatie

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen

Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen Beleidskader Hergebruik Vrijgekomen Agrarische Bedrijfsbebouwing Nieuwe Landgoederen & Landelijk wonen In het buitengebied 1. Inleiding Het Streekplan Gelderland (2005) biedt nieuwe beleidsruimte voor

Nadere informatie

openbare ruimte Bijna alles kan als jullie meedoen!

openbare ruimte Bijna alles kan als jullie meedoen! openbare ruimte Bijna alles kan als jullie meedoen! De aanpak Er gaat iets bijzonders gebeuren Al deze ideeën kosten meer in PlantJeVlag. Bewoners bouwen dan dat er budget is. Normaliter hun eigen huis

Nadere informatie

VERKOOPPROCEDURE VERKOOP BIJ OPENBARE INSCHRIJVING ONDER GUNNING PRINS BERNHARDPARK 14

VERKOOPPROCEDURE VERKOOP BIJ OPENBARE INSCHRIJVING ONDER GUNNING PRINS BERNHARDPARK 14 VERKOOPPROCEDURE VERKOOP BIJ OPENBARE INSCHRIJVING ONDER GUNNING PRINS BERNHARDPARK 14 Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Prins Bernhardpark 14 2.1 Omschrijving registergoed 2.2 Bestemmingsplan 2.3 Welstand

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel 1/6 1. Inleiding Algemene introductie Het gemeentehuis van Schijndel is door de fusie beschikbaar gekomen voor een

Nadere informatie

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s Erfgoed als krachtvoer Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s U wilt nieuw leven blazen in uw dorp, stad of regio? Als alles tegen zit, is er altijd nog het erfgoed. Het DNA van het

Nadere informatie

Den Bergh te Boxtel Beeldkwaliteitplan

Den Bergh te Boxtel Beeldkwaliteitplan Den Bergh te Boxtel Beeldkwaliteitplan 1 juni 2011 Beeldkwaliteitplan Den Bergh behorende bij bestemmingsplan Den Bergh inhoudsopgave aanleiding en doel luchtfoto plangebied stedenbouwkundig plan uitgangspunten

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN BRANDWEERKAZERNE HARLINGEN

BEELDKWALITEITPLAN BRANDWEERKAZERNE HARLINGEN BEELDKWALITEITPLAN BRANDWEERKAZERNE HARLINGEN PROJECT Beeldkwaliteitplan Brandweerkazerne Harlingen projectnummer: 20161683 RHO ADVISEURS VOOR LEEFRUIMTE Druifstreek 72 8911 LH Leeuwarden t: 058 256 2525

Nadere informatie

Welstandsparagraaf 17 Deventerpoort CONCEPT

Welstandsparagraaf 17 Deventerpoort CONCEPT Welstandsparagraaf 17 Deventerpoort CONCEPT Deventerpoort mogelijke verkaveling ligging deelgebied Programma De bestaande bebouwing kent een variatie van gehuurde, gepachte en eigen panden van ondernemers.

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com LOCATIE OPTIES IN UTRECHT www.metelkaar.com INLEIDING Waar zouden jullie met elkaar aan de slag willen gaan, maar vooral: waar zouden jullie met elkaar willen wonen? Een belangrijke stap in het waarmaken

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

TE KOOP. Maasland Slot de Houvelaan 1 en s-herenstraat 15/16 Verkoop per inschrijving

TE KOOP. Maasland Slot de Houvelaan 1 en s-herenstraat 15/16 Verkoop per inschrijving TE KOOP Voormalig gemeentehuis Maasland en Huize Barendregt In opdracht van de Gemeente Midden-Delfland wordt middels een inschrijvingsprocedure aangeboden: het voormalige gemeentehuis van Maasland en

Nadere informatie

Ben jij klaar voor Sprokkelenburg?

Ben jij klaar voor Sprokkelenburg? Ben jij klaar voor Sprokkelenburg? 1 Inhoud 3 Waarom bouwen op Sprokkelenburg? 4 Ligging van Sprokkelenburg 6 Het plan Sprokkelenburg 8 Kies uw kavel 8 Zelf bouwen op Sprokkelenburg 9 Stappenplan 11 Kavelpaspoort

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Ruimtelijke motivering Molenstraat 1a te s-hertogenbosch Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Januari 2017 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Aan de Molenstraat 1a is nu op de begane grond

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 Inhoudsopgave 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 3- Algemene ontwikkelcriteria 6 3.1 Bebouwingsvorm 6 3.2 Architectuur, kleur en materiaalgebruik

Nadere informatie

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE Gemeente Beverwijk Rho adviseurs voor leefruimte opdrachtnr: 037500.1912500 datum: 15 juli 2016 referte: mw. I.

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien Diepenveen en Schalkhaar er straks uit? 28 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over Diepenveen en Schalkhaar Wat staat

Nadere informatie

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Meilust-Woongebied

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Meilust-Woongebied GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Meilust-Woongebied t.b.v. Bestemmingswijziging Zandstraat 134/134a Status: Vastgesteld INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding,

Nadere informatie

TE HUUR. Misterstraat 79, 7101 ET Winterswijk. Huurprijs in overleg

TE HUUR. Misterstraat 79, 7101 ET Winterswijk. Huurprijs in overleg TE HUUR Misterstraat 79, 7101 ET Winterswijk Huurprijs in overleg Omschrijving Wij nodigen u uit! Hoeveel ruimte heeft u nodig? Welke huur past u? Wij gaan graag in overleg! Gunstig in het gezellige Winterswijkse

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan Waardevol dorpsgezicht historisch hart van Wijhe Olst-Wijhe, 2 mei 2016 doc. nr.: 16.014722 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Zienswijzen en beantwoording 3. Ambtshalve wijzigingen 4. Samenvatting

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep projectnummer 17008 Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Versienummer:

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

TE KOOP Fred. van Blankenheymstraat AG Amersfoort

TE KOOP Fred. van Blankenheymstraat AG Amersfoort TE KOOP Fred. van Blankenheymstraat 2-4 3817 AG Amersfoort ALGEMEEN Prachtig en zeer ruim voormalig dubbel woonhuis, gelegen direct aan de rand van de binnenstad, in doodlopend gedeelte van de straat.

Nadere informatie

geef De Vasim een nieuwe toekomst

geef De Vasim een nieuwe toekomst Het Ruhrgebied staat bekend om zijn vele staalfabrieken en hoogovens: grootse gebouwen die in de loop van de tijd veelal niet meer in gebruik zijn (in oorspronkelijke functie). Sommige fabrieken staan

Nadere informatie

St. Joseph gebouw Verkoop onder voorwaarden

St. Joseph gebouw Verkoop onder voorwaarden St. Joseph gebouw Verkoop onder voorwaarden Tussenrapportage september 2017 Kansen voor herontwikkeling (K) Visie op herontwikkeling 2040 (V) 1. Het pand met monumentenstatus heeft een uitnodigende uitstraling

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Reactie op bestemmingsplan Mooi Rijnhuizen

Reactie op bestemmingsplan Mooi Rijnhuizen Reactie op bestemmingsplan Mooi Rijnhuizen Door: Club Rhijnhuizen Datum: 13 februari 2018 Dit is de reactie van Club Rhijnhuizen op het bestemmingsplan Rijnhuizen, gepresenteerd op 31 januari jongstleden.

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Karakteristiek Beleggen

Karakteristiek Beleggen Karakteristiek Beleggen begint bij Intermij Makelaars Omhoeken 1 t/m 5 te Zaltbommel Vraagprijs 895.000,- K.K. Kenmerken Maak kennis met de kenmerken van de woning. Heeft u vragen over de kenmerken, wilt

Nadere informatie

wonen in de tuinen van het dorp

wonen in de tuinen van het dorp Lubberstraat Spoordonk wonen in de tuinen van het dorp 21 riante bouwkavels in Spoordonk ruime bouwkavels in landelijk Brabant Spoordonk ligt in de gemeente Oirschot dat zich graag Monument in het Groen

Nadere informatie

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat Zaandam. Vraagprijs: n.o.t.k.

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat Zaandam. Vraagprijs: n.o.t.k. TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam Vraagprijs: n.o.t.k. www.reliplan.nl 2 Object Object Dit unieke object bestaat uit een kerk, consistorie (uitbouw) en kosterswoning Ligging - De locatie

Nadere informatie

Verkoopbrochure Lourdesplein 1 te Bergen op Zoom 1

Verkoopbrochure Lourdesplein 1 te Bergen op Zoom 1 Verkoopbrochure Lourdesplein 1 te Bergen op Zoom 1 Inhoudsopgave 1. OMSCHRIJVING OBJECT... 3 2. VERKOOPPROCEDURE... 4 3. FOTO S... 5 BIJLAGEN - Plattegronden - Kaart centrum Bergen op Zoom - Kaart bestemmingsplan

Nadere informatie

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03 Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren 24-05-2016 17:03 Een bijzondere ontwikkelopgave aan de monumentale vestingswallen in Brielle: de transformatie van een markante

Nadere informatie

RUIMTE VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT

RUIMTE VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT RUIMTE in Overvecht VOOR CREATIEF UTRECHT IN OVERVECHT Op de voormalige NPD-strook, naast Winkelcentrum Overvecht, realiseert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM in samenwerking met Sophies Kunstprojecten

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief : : 3 juni 2019

Raadsinformatiebrief : : 3 juni 2019 Raadsinformatiebrief : 8993634 : 3 juni 2019 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Transformatie en herontwikkeling Orthenseweg 2-4 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

TE KOOP. Kerkgebouw en Woning Vraagprijs: k.k. Kerkstraat 41 en 41a te Dieren

TE KOOP. Kerkgebouw en Woning Vraagprijs: k.k. Kerkstraat 41 en 41a te Dieren TE KOOP Kerkstraat 41 en 41a te Dieren Gelegen in het rustieke plaatsje Dieren wordt deze mooie voormalige Hervormde kerk met woning aangeboden. Het complex biedt alle ruimte voor diverse invullingen.

Nadere informatie

Hoeve de Dennenkamp Goorweg 6 8 te Rossum

Hoeve de Dennenkamp Goorweg 6 8 te Rossum Deldenerstraat 61 Postbus 1271 7550 BG Hengelo Tel: 085-273 28 00 info@kromhofpullen.nl www.kromhofpullen.nl Hoeve de Dennenkamp Goorweg 6 8 te Rossum In het landschappelijk zeer fraaie Noord Oost Twente

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over het toetsen van kleinschalige woningbouwinitiatieven in de gemeente Wijchen. Hoe maakt uw plan kans?

Alles wat u wilt weten over het toetsen van kleinschalige woningbouwinitiatieven in de gemeente Wijchen. Hoe maakt uw plan kans? Wat, hoe en waarom? Alles wat u wilt weten over het toetsen van kleinschalige woningbouwinitiatieven in de gemeente Wijchen. Hoe maakt uw plan kans? Informatie over het nieuwe toetsingssysteem van de gemeente

Nadere informatie

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam. Vraagprijs: 525.000,-

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam. Vraagprijs: 525.000,- TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam Vraagprijs: 525.000,- www.reliplan.nl 2 Object Object Dit unieke object bestaat uit een kerk, consistorie (uitbouw) en kosterswoning Ligging - De

Nadere informatie

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING BURGUM, BULTHUISSINGEL 12 VERKOOP BIJ INSCHRIJVING Telefoon: 0511 469 048 Telefoon: 0511 469 048 De Berneboat in Burgum is te koop! Deze voormalige peuterspeelzaal zal per inschrijving verkocht worden.

Nadere informatie

Ruimte voor ondernemen bij de Spokeplas

Ruimte voor ondernemen bij de Spokeplas Ruimte voor ondernemen bij de Spokeplas 1. De Spokeplas biedt ruimte aan nieuwe ondernemers met visie Ondernemers met visie hebben nu de kans iets moois te starten op het dagrecreatieterrein Spokeplas

Nadere informatie

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone INFORMATIENOTITIE AAN VAN ONDERWERP Aan de leden van de Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone DATUM 6 december

Nadere informatie

Koop bedrijfsruimte op Achterweg 2 A te Dordrecht (prijs op aanvraag)

Koop bedrijfsruimte op Achterweg 2 A te Dordrecht (prijs op aanvraag) Koop bedrijfsruimte op Achterweg 2 A te Dordrecht (prijs op aanvraag) Aanbiedende partij: Waltmann Bedrijfshuisvesting Email: Telefoon: 078 6141030 Website: http://www.waltmann.com Omschrijving Algemeen:

Nadere informatie

COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT

COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT Concept B &B RECREATIELOFT LOFT WONINGEN TUIN STEIGERWONINGEN Concept De Eendracht is een prachtig industrieel gebouw dat we willen transformeren naar Cooperatief woongebouw.

Nadere informatie

Verkoopbrochure Kerkstraat 57 te Lepelstraat 1

Verkoopbrochure Kerkstraat 57 te Lepelstraat 1 Verkoopbrochure Kerkstraat 57 te Lepelstraat 1 Inhoudsopgave 1. OMSCHRIJVING OBJECT... 3 2. VERKOOPPROCEDURE... 5 BIJLAGEN - Plattegronden - Kaart Lepelstraat - Kaart bestemmingsplan - Bestemmingsplanvoorschriften

Nadere informatie

Verkoopbrochure kavels Steenspil 14-16, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1

Verkoopbrochure kavels Steenspil 14-16, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Verkoopbrochure kavels Steenspil 14-16, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 5 3. Foto s... 7 BIJLAGEN... 9 Kaart Bergen op

Nadere informatie

Casco-horecapand Hoek De Locht / Heerseweg 1 Veldhoven, Code: REDO 5573

Casco-horecapand Hoek De Locht / Heerseweg 1 Veldhoven, Code: REDO 5573 Klaassen Horecamakelaardij B.V. Graafsebaan 111, 5248 NL Rosmalen Telefoon: 073 521 61 66 Fax: 073 522 09 06 Internet: www.klaassenbv.nl E-mail: info@klaassenbv.nl Horecamakelaar: Remo van Doorn Telefoon:

Nadere informatie

Onze aanpak Het SAMEN doorlopen van 3 basisvragen

Onze aanpak Het SAMEN doorlopen van 3 basisvragen Opgave Analyse Probleemstelling U geeft aan dat het welstandbeleid: Onvoldoende de ruimtelijke kwaliteiten van de binnenstad waarborgt Onvoldoende handvatten geeft om ruimtelijke kwaliteit te behouden

Nadere informatie

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Algemene uitgangspunten Groene energie Groene energie en ruimtelijke kwaliteit Het opwekken van groene energie

Nadere informatie

REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS

REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS De FGH Vastgoedprijs is een initiatief van FGH Bank en wordt om de twee jaar uitgereikt. De prijs werd voor het eerst uitgereikt op 25 oktober 1990. Sindsdien vindt de uitreiking

Nadere informatie

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK PROJECT UITGELICHT: HET GROOT ZIEKENGASTHUIS IN S-HERTOGENBOSCH OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK Maakt werk van leegstand Hoofdkantoor Dr. Kuyperstraat 9 2514 BA Den Haag T: 070 335 20 30 F: 070 347 07 77 3 Oud

Nadere informatie

Met bijgaande brief informeren wij de raad over de stand van zaken.

Met bijgaande brief informeren wij de raad over de stand van zaken. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Informeren ontwikkeling Parkweg/Pijkestraat Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting Ons college hecht eraan de raad nader

Nadere informatie

DONGEN St. Josephstraat 114

DONGEN St. Josephstraat 114 DONGEN St. Josephstraat 114 Voormalige pastorie, te renoveren als woonhuis, kantoor of andere functies, gelegen aan de centrumring van Dongen op een perceel van circa 975 m². Perceel : circa 975 m² Inhoud

Nadere informatie

memo Gemeente Deventer SAB

memo Gemeente Deventer SAB memo aan: van: Gemeente Deventer SAB datum: 27 juli 218 betreft: Quick scan bedrijven en milieuzonering Auping-terrein te Deventer (17339) Inleiding De initiatiefnemer is voornemens om aan de Laan van

Nadere informatie

Verkoopbrochure kavel E-13, Steenspil 20-23, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1

Verkoopbrochure kavel E-13, Steenspil 20-23, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Verkoopbrochure kavel E-13, Steenspil 20-23, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 5 3. Foto s... 7 BIJLAGEN... 10 Verkooptekening...

Nadere informatie

Tabor College Werenfridus Hoorn

Tabor College Werenfridus Hoorn Tabor College Werenfridus Hoorn Leren / Multifunctioneel / SP architecten #voortgezetonderwijs - #beroepsonderwijs - #multifunctioneel - #duurzaamheid - #sport Het verbouwen en herbestemmen van een monument

Nadere informatie

Podiumzaal Trendy Kaffee t Stuupke Kerkstraat BC BOEKEL Redo5521

Podiumzaal Trendy Kaffee t Stuupke Kerkstraat BC BOEKEL Redo5521 Podiumzaal Trendy Kaffee t Stuupke Kerkstraat 24 5427 BC BOEKEL Redo5521 Gelieve de verstrekte informatie discreet behandelen. De adviseur: e-mail: r.vandoorn@klaassenbv.nl mobiel: 06-20002530 Belanghebbenden

Nadere informatie

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel :

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Donkerelaan 20 Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Naam object : Oude Dorpshuis Bouwjaar : 1929 Architect : H.W.

Nadere informatie

K l o o s t e r k wa rt i e r S i t ta r d. Venster op het verleden

K l o o s t e r k wa rt i e r S i t ta r d. Venster op het verleden K l o o s t e r k wa rt i e r S i t ta r d Venster op het verleden Wonen in weelde Wonen in het hart van Sittard Wonen in het hart van Sittard is wonen in weelde. Genieten van wie sjoon oos Zitterd is.

Nadere informatie

TE KOOP. Zutphenseweg 42, 7211 ED Eefde. Vraagprijs ,- kosten koper

TE KOOP. Zutphenseweg 42, 7211 ED Eefde. Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP, 7211 ED Vraagprijs 1.875.000,- kosten koper Omschrijving TE KOOP in een prachtige bosrijke omgeving dit indrukwekkende landhuis genaamd "de Haemstede " gelegen op een perceel grond van ruim 8.925

Nadere informatie

Bouwen aan FizzionParc TE KOOP TE HUUR. Laan van Malkenschoten 32 BE Apeldoorn

Bouwen aan FizzionParc TE KOOP TE HUUR. Laan van Malkenschoten 32 BE Apeldoorn Bouwen aan FizzionParc TE KOOP TE HUUR Laan van Malkenschoten 32 BE Apeldoorn Object/ligging Een eigen bedrijfspand met een eigen identiteit op een bijzondere locatie? Dat kan vanaf nu op het Ruimte op

Nadere informatie

Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11

Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11 libau adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit hoge der a 5 9712 ac groningen t 050 3126545 f 050 3123362 Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11 Aanleiding In het kader

Nadere informatie

Wonen en werken tussen stadsparken en water

Wonen en werken tussen stadsparken en water Het Poortgebouw Wonen en werken tussen stadsparken en water Omgeven door historische stadsparken en op steenworp afstand van de binnenstad van Vlaardingen. Voor wie rondloopt met een woon/werkdroom is

Nadere informatie

Verkoopbrochure kavel D-2, Vang 13, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1

Verkoopbrochure kavel D-2, Vang 13, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Verkoopbrochure kavel D-2, Vang 13, bedrijventerrein Oude Molen te Halsteren 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 5 3. Foto s... 7 BIJLAGEN... 9 VERKOOPTEKENING... 10

Nadere informatie

Welkom. Agenda: 24 oktober 2018

Welkom. Agenda: 24 oktober 2018 Welkom Agenda: 24 oktober 2018 1. Opening 2. Stand van zaken Raadhuis, gemeente Oss 3. Gelegenheid tot het stellen van vragen 4. Uitkomst Locatiestudie Vidi Reo, gemeente Oss 5. Gelegenheid tot het stellen

Nadere informatie

www.degrootefabrieke.be

www.degrootefabrieke.be www.degrootefabrieke.be Deze oude spinnerij die sinds 1907 het dorpsgezicht van Avelgem meebepaalt en een halve eeuw geleden nog de belangrijkste werkgever was in de gemeente, is in een zeldzaam goede

Nadere informatie

Verkoopbrochure Bernadettestraat 2 te Bergen op Zoom 1

Verkoopbrochure Bernadettestraat 2 te Bergen op Zoom 1 Verkoopbrochure Bernadettestraat 2 te Bergen op Zoom 1 Inhoudsopgave 1. OMSCHRIJVING OBJECT... 3 2. VERKOOPPROCEDURE... 4 3. FOTO S... 5 BIJLAGEN - Plattegronden - Kaart centrum Bergen op Zoom - Kaart

Nadere informatie

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i 2 0 1 3 Het Rijnlandshuis - Gemeenlants Huys van Rynlant (ca. 1627) Inhoud Inleiding 5 Inventarisatie 7 Huidige gebouwen

Nadere informatie

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 27 juni 2017) Aanleiding en probleemschets Datum: juni 2017 Om invulling te geven aan de ombuigingen is in

Nadere informatie

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer 6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer ORANJEWOUD UW DROOMVILLA AAN DE RAND VAN PARKLANDSCHAP ORANJEWOUD villa UW DROOM IN HET GROEN Uw droomwoning bouwen in Oranjewoud? Dat kan! Aan de Koningin Julianaweg, bij

Nadere informatie

Landgoed Imstenrade. Imstenrade 2,3 en 4 te Heerlen. Samenvatting

Landgoed Imstenrade. Imstenrade 2,3 en 4 te Heerlen. Samenvatting Landgoed Imstenrade Imstenrade 2,3 en 4 te Heerlen Samenvatting Ten zuiden van Heerlen in de buurtschap Imstenrade ligt aan de rand van het plateau Mergellandoost, landgoed Hoeve Imstenrade. Een vrij gelegen

Nadere informatie

Toplocatie Tolberg Ruim 8.550 m² aan mogelijkheden

Toplocatie Tolberg Ruim 8.550 m² aan mogelijkheden Toplocatie Tolberg Ruim 8.550 m² aan mogelijkheden Algemeen Aan de rand van Roosendaal is in de jaren 70 van de vorige eeuw de wijk Tolberg ontwikkeld. De boerderij en het bijgebouwen met aangrenzende

Nadere informatie

T E K O O P. Losplaats ong. te Maarheeze

T E K O O P. Losplaats ong. te Maarheeze Losplaats ong. - Maarheeze De Losplaats is een lommerrijk pad gelegen aan de rand van de jonge wijk Bruine Akkers. Voorzieningen zoals de winkelstraat, scholen en zorgvoorzieningen zijn binnen een tiental

Nadere informatie

VERSLAG VAN EESTERENGESPREK #16 TUINEN VAN WEST BRENGT STAD EN LAND DICHTER BIJ ELKAAR

VERSLAG VAN EESTERENGESPREK #16 TUINEN VAN WEST BRENGT STAD EN LAND DICHTER BIJ ELKAAR VERSLAG VAN EESTERENGESPREK #16 TUINEN VAN WEST BRENGT STAD EN LAND DICHTER BIJ ELKAAR In 2012 stond het eerste drieluik Van Eesterengesprekken, met bijbehorende excursies, in het teken van openbaar groen,

Nadere informatie

Verkoopbrochure Guido Gezellelaan 20 te Bergen op Zoom 1

Verkoopbrochure Guido Gezellelaan 20 te Bergen op Zoom 1 Verkoopbrochure Guido Gezellelaan 20 te Bergen op Zoom 1 Inhoudsopgave 1. OMSCHRIJVING OBJECT... 3 2. VERKOOPPROCEDURE... 4 3. FOTO S... 5 BIJLAGEN... 15 KAART BERGEN OP ZOOM... 16 KAART BESTEMMINGSPLAN...

Nadere informatie

TE KOOP. Mallumse molenweg 3, Eibergen

TE KOOP. Mallumse molenweg 3, Eibergen Mallumse molenweg 3, Eibergen TE KOOP Wormgoor Makelaars Grotestraat 32, Eibergen Postbus 145 7150 AC Eibergen Tel: 0545-475 075 E-mail: info@wormgoor.net Internet: www.wormgoor.net MALLUMSE MOLENWEG 3

Nadere informatie

PASTOOR CHAPPINSTRAAT 0ONG 6133 SITTARD

PASTOOR CHAPPINSTRAAT 0ONG 6133 SITTARD PASTOOR CHAPPINSTRAAT 0ONG 6133 SITTARD PRIJS OP AANVRAAG Engelenkampstraat 57, 6131 JE Sittard Kockelkorn Makelaardij. Alle rechten voorbehouden. 046-20 211 20 OMSCHRIJVING: Wonen in het groene hart van

Nadere informatie