Gebruikershandleiding ProfiDrum Manager

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding ProfiDrum Manager"

Transcriptie

1 i Gebruikershandleiding ProfiDrum Manager Juni 2016 Versie 1.00 ProfiDrum BV Lopikerkapel Nederland

2 ii Copyright 2016 van ProfiDrum BV Lopikerkapel Alle rechten voorbehouden. Dit document of enig deel mag op geen enkele manier worden gereproduceerd of gebruikt zonder de schriftelijke toestemming van ProfiDrum. Eerste versie, 2016

3 iii Document Revisies Datum Versienummer Documentwijzigingen Juni Initiële Release

4 iv Inhoudsopgave 1 Introductie Fabrieksinformatie Inhoud van de verpakking Belangrijke symbolen Aansluiten van uw ProfiDrum Manager Werking van uw ProfiDrum Manager Bedienen van uw filtratie Bedienen van uw UVC Status signaleringen Fout condities Status Tabel Netwerk verbinden Ondersteunde platformen Connectivity module Toegang tot het interne Wi-Fi basisstation Toegang tot het thuisnetwerk Gebruik van de Connectivity module Systeem Cleaning Sensors Preferences Additionele informatie... 23

5 5 1 Introductie Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw ProfiDrum Manager! Met de aankoop van de ProfiDrum Manager control unit heeft u een kwaliteitsproduct aangeschaft dat met de hoogst mogelijke precisie en bekwaamheid is ontworpen en geproduceerd. Wij verzoeken u deze handleiding zorgvuldig te lezen en alle instructies en tips te doorgronden voordat u uw ProfiDrum Manager gaat installeren. Deze handleiding is een beknopte uiteenzetting om uw ProfiDrum Manager optimaal te laten werken, indien u verdere vragen heeft neemt u dan contact op met uw dealer of raadpleeg de verschillende bronnen op onze website (zie H5 Additionele informatie). Wij adviseren u een kopie van deze handleiding te maken en deze in de nabijheid van uw ProfiDrum Manager te leggen zodat u deze bij behoefte snel kunt raadplegen. Lees en doorgrond deze gebruikershandleiding voordat u uw ProfiDrum Manager control unit gaat installeren. 1.1 Fabrieksinformatie Fabrikant ProfiDrum Holland Sluisweg LA Lopik Model Type: ProfiDrum Manager control-unit. Toegepaste CE Richtlijnen: - New Machinery Directive (2006/42/EC) - Low Voltage Directive (2006/95/EC) - EMC Directive (2004/108/EC)

6 6 Toegepaste standaarden: - NEN-EN-ISO NEN-EN-IEC De fabrikant verklaart zich te hebben gehouden aan de veiligheidsvoorschriften zoals die zijn bepaald vanuit de veiligheidseisen uit de Machinerichtlijn. Deze veiligheidseisen overlappen tevens de eisen vanuit de LVD en EMC richtlijnen. 1.2 Inhoud van de verpakking Uw ProfiDrum Manager is ontworpen met het Plug & Play -principe in het achterhoofd. Alle connectoren zijn gebaseerd op marktconforme oplossingen zodat u eenvoudig de connectoren kunt verbinden. Er is geen noodzaak uw ProfiDrum Manager besturingskast te openen. De stekkerverbindingen zijn gelabeld zodat u duidelijk en in een enkele oogopslag kunt zien waar u de stekkers van de verschillende componenten van uw systeem moet steken. Deze componenten zijn onderdeel van uw ProfiDrum filtratie-systemen of additioneel door u aangeschaft. ProfiDrum Manager wordt geleverd met een volledig gestandaardiseerde sensoroplossing voor een pomp gevoede of gravity opgestelde filterlijn. Deze sensoroplossing dient u te plaatsen in uw trommelfilter-systeem conform opgave van de fabrikant van dat systeem. Met wijzigingen aan uw ProfiDrum Manager en/of sensor-oplossing verliest u uw recht op garantie en ondersteuning, voor alle wijzigingen is een verplichte goedkeuring benodigd van de producent ProfiDrum.

7 7 2 Belangrijke symbolen WAARSCHUWING / AANBEVELING / TIP Dit symbool verwijst naar waarschuwingen, aanbevelingen en tips. DRAAIENDE / BEWEGENDE DELEN Zorg ervoor dat alle bewegende delen afgeschermd zijn voor direct contact wanneer het apparaat in werking is. Bediening van het apparaat met automatische herstart kan een gevaarlijke situatie voor bedienend personeel. ELEKTRISCH GEVAAR Elektrische schokken kunnen leiden tot de dood of serieuze verwonding van bedienend personeel of correcte werking van aangrenzende bronnen. Zorg ervoor dat ongeautoriseerd personeel geen toegang heeft of kan krijgen tot het apparaat. Schakel het apparaat uit en koppel deze af van het elektriciteitsnet voordat deze wordt geopend. Ten gevolge van DC-link condensatoren kan een gevaarlijke spanning tot wel 3 minuten na afkoppelen optreden. Werk alleen onder geaarde omstandigheden. CORROSIEVE SUBSTANTIE Corrosieve substanties kunnen andere substanties beschadigen of vernietigen, inclusief metalen, huid (chemische brandwonden) en ogen (met mogelijk permanente schade of zelfs blindheid). Inhaleren van gassen kunnen leiden tot serieuze schade aan longen en luchtwegen.

8 8 3 Aansluiten van uw ProfiDrum Manager ProfiDrum Manager is ontworpen volgens het Plug & Play -principe waarmee een minimaal aan aansluitwerk wordt gerealiseerd. De control unit is voorzien van standaard stopcontacten en connectoren, en er is geen speciaal gereedschap nodig voor een snelle aansluiting. Op de onderkant van de control unit zijn de volgende aansluitpunten gesitueerd: - Stopcontact voor de trommelfilter-motor - Stopcontact voor een aanwezige hogedruk-pomp voor de spoeling van de trommelfilter - Stopcontact voor het aansluiten van (een serie) aansluitpompen, waar u eventueel een stekker-verdeeldoos op kan aansluiten om meerdere pompen tegelijkertijd te bedienen - Power-connector om de ProfiDrum Manager te voorzien van stroom via uw stopcontact - RJ45 connector om de ProfiDrum Manager middels een CAT5/6 kabel te koppelen aan uw huisnetwerk (indien voorzien van de Connectiviteits-module) Op de zijde van de ProfiDrum Manager vindt u: - Connector voor de meegeleverde kabelboom - Stopcontact voor UV/UVC-apparaat - (optionele) HDMI-aansluiting voor externe monitor De aansluitpunten zijn voorzien van een label op de control unit zelf. ELEKTRISCH GEVAAR Schakel de stroom uit, bij voorkeur door de stekker uit het stopcontact te halen

9 9 4 Werking van uw ProfiDrum Manager ProfiDrum Manager is voorzien van geautomatiseerde programma s die de beschikbaarheid van uw filtratie-oplossing maximaliseren. De ProfiDrum Manager control unit is voorzien van een grote power-kop, en een tweetal lichtmetalen drukknoppen met LED-indicatie om de status van uw systeem weer te geven. Deze buttons zijn aangemerkt als Status / Manual Clean en UVC en bevinden zich aan de voorkant van uw control unit: Dit hoofdstuk beschrijft de verschillende kleuren en combinaties van de drukknoppen, en de betekenis daarvan. 4.1 Bedienen van uw filtratie Aanschakelen Wanneer alle kabels correct zijn aangesloten kunt u de grote rode schakelaar naar de positie ON draaien. Hiermee schakelt u de control unit AAN. Wanneer de unit wordt aangeschakeld doorloopt deze een aantal testen en wordt geïnitialiseerd gedurende maximaal1 minuut. Gedurende deze status zal de bovenste knop KNIPPEREND GROEN weergeven. Nadat de initialisatie succesvol is afgerond zal deze knop een PERMANENT GROEN (in bedrijf) aangeven. Uw systeem is dan volledig operationeel en klaar om uw filtratie-oplossing te besturen.

10 10 Automatische reiniging Wanneer ProfiDrum Manager detecteert dat uw systeem automatisch gereinigd moet worden zal een reiniging worden gestart, en de kleurstatus van de bovenste knop zal gewijzigd worden naar LANGZAAM KNIPPEREND GROEN. Op dat moment worden hogedruk-pomp en trommelmotor aangestuurd en wordt een reiniging uitgevoerd. Wanneer de reiniging is afgerond zal de kleurstatus terugkeren naar de PERMANENT GROEN status (in bedrijf). Handmatige reiniging In het geval dat u handmatig een reiniging wilt starten drukt u de Status / Manual Clean knop in en HOUDT U DEZE VAST totdat een reiniging wordt gestart. De reiniging zal dan worden gestart en de kleurstatus van de knop zal wijzigen naar LANGZAAM KNIPPEREND GROEN. De reinigingsprocedure wordt afgerond en zal daarna terugkeren naar de initiële status (in bedrijf). Bij een te lage waterstand is het niet mogelijk een handmatige spoeling te initiëren.

11 Bedienen van uw UVC Uw filtersysteem is mogelijk uitgerust met een UVC om uw water zweefalg vrij te houden. Uw UVC kan worden geïntegreerd met ProfiDrum Manager, en bediend worden middels de daarvoor bestemde knop op de voorkant: Wanneer u uw UVC in de daarvoor bestemde stopcontact heeft geplaatst kunt u deze AAN en UIT zetten middels de knop. Wanneer de UVC is aangeschakeld zal de knop dit weergegeven door een blauw/paarse kleur aan te nemen:

12 Status signaleringen In het geval in uw filtratie-systeem een te laag waterniveau is gedetecteerd wordt de laagwater-beveiliging automatisch geactiveerd. De laagwater-beveiliging zorgt ervoor dat uw systeem met additionele automatische controle kan blijven draaien waarbij het waterniveau nauwlettend geobserveerd blijft. ProfiDrum Manager toont in deze situatie een status KNIPPEREND ROOD. Deze status wordt opgeheven wanneer de laagwatersituatie wordt opgeheven. Wanneer uw filtratie-systeem een nog lager waterniveau detecteert met het risico op drooglopen van uw pompen, dan zal de droogloop-beveiliging ingeschakeld worden. Tijdens deze situatie word(t)(en) uw aangesloten stromingspomp(en) uitgeschakeld en weer automatisch aangeschakeld wanneer de droogloop-situatie wordt opgeheven. ProfiDrum Manager toont in deze situatie een status SNEL KNIPPEREND ROOD. In alle gevallen wordt streng aangeraden uw systeem te controleren en de oorzaak te achterhalen waarom uw systeem in deze situatie(s) terecht is gekomen. ProfiDrum Manager is een adaptief systeem en zal zich automatisch aanpassen aan veranderende situaties zodat u daar geen omkijken naar heeft. 4.4 Fout condities In het geval dat ProfiDrum Manager detecteert dat het niet mogelijk is te communiceren met haar sensoren zal een INTENSIEF KNIPPEREND ROOD en een INTENSIEF KNIPPEREND BLAUW worden afgegeven op de knoppen.

13 13 Omdat deze conditie gereserveerd is voor een probleem met ProfiDrum Manager zelf dient u de oorzaak zelf te detecteren. In dat geval wordt geadviseerd alle kabels en connectoren goed te controleren op beschadigingen en juiste aansluitingen, en ProfiDrum Manager middels de power-knop UIT en na 10 seconden weer AAN te schakelen, zodat de initialisatie-fase wordt gestart. ELEKTRISCH GEVAAR Schakel de stroom uit bij controle van de kabels!

14 14 Status Tabel Onderstaande tabel beschrijft de verschillende situaties die met behulp van de kleurcoderingen op de knoppen worden gepresenteerd door ProfiDrum Manager: Status / Manual clean UVC Kleur Opmerking Systeem UIT UIT UIT UVC aan - AAN UVC uit - UIT NORMALE operatie AAN GROEN Groen aan Cover open AAN AAN ROOD en PAARS / BLAUW Langzaam knipperend Reinigen AAN GROEN Langzaam knipperend Laag water AAN ROOD Langzaam knipperend Droogloop beveiliging AAN ROOD Snel knipperen Fout conditie AAN AAN ROOD en PAARS / BLAUW Intensief knipperend, controleer bekabeling en herstart voor initialisatie en controle

15 15 5 Netwerk verbinden ProfiDrum Manager kan worden opgenomen in uw thuis-netwerk met behulp van de additionele Connectivity module. Met deze module kunt u met een apparaat naar keuze vanaf afstand verbinding maken en gegevens en instellingen controleren en wijzigen. 5.1 Ondersteunde platformen ProfiDrum Manager ius ontworpen om te kunnen werken met alle industriestandaard Internet browsers en is gevalideerd op: Internet Browsers - Microsoft Internet Explorer versie 11 met HTML5 support - Microsoft Edge browser - Safari versie 8 en hoger - Google Chrome Besturingssystemen - Microsoft Windows 7 en hoger - Apple OSX Maverick en hoger - Verschillende Linux-distributies met ondersteuning voor moderne browsers - Google Android v4.0 en hoger - Apple ios v8.0 en hoger - Microsoft Windows Phone Om verbinding te kunnen maken met een apparaat naar keuze moet u verbindingen aanmaken en activeren. In de volgende paragrafen vindt u de mogelijkheden die ProfiDrum Manager hiervoor biedt.

16 Connectivity module De Connectiviteitsmodule maakt het voor u mogelijk de rijke functionaliteit van ProfiDrum Manager te bereiken via een lokaal netwerk, maar ook via Internet. Middels praktisch elk apparaat dat HTML-ondersteuning biedt komen uitgebreide functionaliteiten voor u beschikbaar: - Status signalering, actueel overzicht van uw complete filtratie-oplossing - Rapportage over belangrijke karakteristieken van uw systeem zoals (historische) spoelcycli, duur en resultaten - Configuratie van parameters ProfiDrum Manager met Connectivity module is uitgevoerd met een eigen en rijk uitgerust intern Wi-Fi access point, en kan worden geïntegreerd in thuis-netwerken met behulp van de aanwezige RJ45 connector (Ethernet). Het is NIET mogelijk om ProfiDrum Manager als Wi-Fi-apparaat toe te voegen aan uw eigen lokale Wi-Fi netwerk, omdat ProfiDrum geen controle heeft over de stabiliteit van uw Wi-Fi netwerk anders dan het netwerk dat wordt aangeboden door ProfiDrum Manager zelf. Wanneer u ProfiDrum Manager wilt integreren in uw eigen lokale netwerk dient u gebruik te maken van de Ethernet RJ45- kabelaansluiting (zie onder) Toegang tot het interne Wi-Fi basisstation Wanneer u uw ProfiDrum Manager met Connectivity module heeft aangeschakeld, wordt een Wi-Fi access point met SSID Profidrum<uniek volgnummer> uitgezonden. U kunt met dit access point connectie zoeken door: - Selecteren van het access point via de Wi-Fi-instellingen van uw apparaat - Gebruik te maken van het (initiële) paswoord PDController - Met uw internet browser een verbinding op te zetten naar Wanneer u binnen het bereik van dit access point bent heeft u vanaf dat moment actuele informatie beschikbaar van uw draaiende systeem!

17 Toegang tot het thuisnetwerk Omdat ProfiDrum geen controle heeft over opzet en stabiliteit van uw thuisnetwerk bieden wij hier geen directe ondersteuning voor anders dan het beschikbaar stellen van een geactiveerde RJ45 aansluiting. Om u toch enige mate van ondersteuning te bieden bij het integreren van apparaten binnen uw eigen netwerk vindt u op onze website aanvullende informatie over het configureren van uw lokale firewall(s), firewall rules, NAT (Network Address Translation) en poorten die u moet configureren om uw lokale netwerk en ProfiDrum Manager op een veilige manier te ontsluiten naar het Internet. ProfiDrum biedt u een geactiveerde RJ45-connectie als een service aan u, en heeft deze poort geconfigureerd met het DHCP-protocol waarmee het automatisch een IPadres toegewezen zal krijgen vanuit uw DHCP-pool (op uw modem). Hoewel een RJ45 indirect impliceert dat u een directe Ethernet-kabel beschikbaar moet hebben tussen uw lokale access router (modem) en uw filtratie-ruimte (dat vaak niet mogelijk is) adviseren wij u een Powerline-oplossing te overwegen als er geen directe kabel gelegd kan worden. Deze technologie gebruikt de bekabeling van het reguliere stroomnetwerk om data te transporteren, zodat u gebruik maakt van uw stroomkabels. De netwerkverbindingen die u hiermee kunt realiseren zijn voldoende voor onze toepassing. 5.3 Gebruik van de Connectivity module Op het moment dat u met uw browser een sessie heeft opgestart met ProfiDrum Manager komt u op het beginscherm terecht, dat direct fungeert als een dashboard. Alle belangrijke parameters van uw filtratie vindt u hier terug:

18 Systeem De System -tab bevat een 7-tal indicatoren die exact de status van uw systeem presenteert: System System De eerste indicator, System, is een activiteiten-indicator. Wanneer deze beweegt weet u dat u een actieve sessie heeft en de data live wordt weergegeven. Wanneer een afwijkende status wordt gesignaleerd wordt de betreffende indicator in een rode kleur weergegeven zodat u in één oogopslag een duidelijk beeld heeft en niets mist! System Status De status-parameter heeft een standaardwaarde van IDLE. Dit betekent dat uw systeem normaal draait, en ProfiDrum Manager actief is zonder interventie.

19 19 De indicator Status kan worden weergegeven met de volgende waarden: - FILTERING BASED ON WATERLEVEL. Het systeem heeft gedetecteerd dat een reiniging moet plaatsvinden en heeft de reinigingscyclus gestart, Na het afronden van de cyclus zal de status terugkeren naar IDLE - FILTERING BASED ON TIME. Het systeem heeft gedetecteerd dat een reiniging gestart moet worden wanneer deze niet automatisch is geïnitieerd binnen een periode van 1 uur. Na het afronden van de cyclus zal de status terugkeren naar IDLE. - CHECK WATER LEVEL, gecombineerd met Circulation in OFF. Het systeem heeft een te laag waterniveau gedetecteerd, en de droogloopbeveiliging is geactiveerd (daarmee is/zijn de circulatiepomp(en) uitgeschakeld) - ALARM, gecombineerd met Circulation in OFF. Het systeem heeft een alarm-situatie System Circulation Deze indicator geeft aan of de circulatiepomp draait. De standaardwaarde is ON. In geval van verstoringen kan deze parameter veranderen naar OFF System Rinse Deze indicator heeft aan of het systeem bezig is met een reinigingscyclus. De standaardwaarde is INACTIVE. System UVC Deze indicator heeft aan dat de UVC-connector is geactiveerd. Omdat het aan- en uitschakelen van de UVC-connector op de ProfiDrum Manager plaatsvindt kunt u ook aflezen hoeveel uur een betreffende UVC heeft gebrand (u kunt deze parameter ook terugzetten naar 0 in het geval u een nieuwe lamp plaatst). System Water level Deze indicator geeft aan of er voldoende water in uw filtersysteem aanwezig is om het systeem te kunnen laten draaien. Wanneer het waterniveau te ver daalt wordt dat door

20 20 ProfiDrum Manager gedetecteerd. De standaard waarde van deze indicator is NORMAL. System Cover ProfiDrum systemen zijn voorzien van een deksel-beveiliging die interne componenten uitschakelt wanneer de deksel wordt geopend. Dit is gedaan vanwege veiligheidseisen. De standaardwaarde van deze indicator is CLOSED, wanneer de deksel is geopend verandert deze naar OPENED. Wanneer de deksel is geopend en de beveiliging is geactiveerd, is het NIET mogelijk het systeem te activeren en worden er geen spoelingen geïnitieerd. In dat geval zal de indicator de status OPENED (in rood) aannemen Cleaning De Cleaning -tab (Reiniging) van het hoofdscherm geeft een samenhangend overzicht van uw reinigingscycli, en rapporteert over: - Tijdstip van reiniging (Time) - Lengte van de reinigingsduur (Duration) - Verstreken tijd tussen de actuele en voorgaande reinigingscyclus (Idle time). Dit is een indicator voor uw organische vervuiling, ProfiDrum adviseert om uw systeem zo in te stellen dat er tussen de minuten een reiniging kan plaatsvinden en organisch vuil zo snel mogelijk uit uw systeem wordt verwijderd en uw water niet meer belast. In grafische weergave wordt tevens een schatting tot de volgende reinigingscyclus aangegeven, en wordt een gemiddeld interval van de laatste 10 reinigingscycli gegeven (gemiddelde spoelinterval)

21 Sensors ProfiDrum Manager is uitgerust met innovatieve technologie om verschillende sensoren te integreren. Standaard wordt een geïntegreerde temperatuur-sensor meegeleverd, en additionele sensoren kunnen worden toegevoegd. De Sensors -sectie presenteert de actuele waarde(n) van de aangesloten sensor(en). Elke representatie is voorzien van een kleurenverdeling die aangeeft of en hoeveel uw gemeten waarde afwijken van gemiddelde waarden zodat u het gedrag van uw vloeistof en haar karakteristieken kunt leren:

22 22 Afbeelding kan verschillen, afhankelijk van beschikbaarheid en presentatie Preferences De sectie Preferences bevat alle mogelijke instellingen die u kunt doen om het systeem naar uw hand te zetten voor de componenten die dat nodig hebben. U stelt hier bijvoorbeeld de tijd in, reset het aantal branduren van uw UVC of kalibreert hier uw optionele ph-meter. Tevens vindt u hier alle informatie over uw netwerk-configuratie (zoals IP-adressen die in gebruik zijn), en ook uw serienummer van ProfiDrum Manager dat u gebruikt bij het registreren van uw product.

23 23 6 Additionele informatie Meer informatie over ProfiDrum en haar producten kan worden gevonden op onze website: Disclaimer Dit document is met de meest mogelijke zorg samengesteld, ProfiDrum accepteert geen aansprakelijkheid voor eventuele foutieve informatie of onduidelijkheden in dit document. Neemt u contact op met uw dealer of ProfiDrum wanneer u additionele instructies nodig heeft bij het gebruik van onze producten. ProfiDrum is niet aansprakelijk voor schade, letsel of andersoortig ontstaan door het niet of niet volledig uitvoeren van de instructies zoals beschreven in deze handleiding. Alle rechten voorbehouden aan ProfiDrum

24 24

Gebruikershandleiding ProfiDrum ph Meter

Gebruikershandleiding ProfiDrum ph Meter i Gebruikershandleiding ProfiDrum ph Meter Juni 2016 Versie 1.00 ProfiDrum BV Lopikerkapel Nederland ii Copyright 2016 van ProfiDrum BV Lopikerkapel Alle rechten voorbehouden. Dit document of enig deel

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Productinformatie... 3 I-1. Inhoud van de verpakking... 3 I-2. Voorzijde... 3 I-3. LED-status... 4 I-4. Switch statusknop... 4 I-5. Productlabel...

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids 02-2017 / v2.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - RE11S x 2 - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding -

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli, 31 2018 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

BIPAC 5102 / 5102S / 5102G

BIPAC 5102 / 5102S / 5102G BIPAC 5102 / 5102S / 5102G (802.11g) ADSL2+ Modem/Router Snelle Start Gids Billion BIPAC 5102 / 5102S / 5102G ADSL2+ Modem/Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, 23 2019 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding Stap 1 : In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van android, maar is tevens toe te passen voor Apple ios apparaten. Open de App store. (Voor android apparaten

Nadere informatie

Inhoud verpakking. Terminologielijst. Powerline Adapter

Inhoud verpakking. Terminologielijst. Powerline Adapter Powerline Adapter Let op! Stel de Powerline Adapter niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de directe nabijheid van verwarmingselementen. Gebruik de Powerline

Nadere informatie

CleverLoop Security Systeem. Gebruikershandleiding

CleverLoop Security Systeem. Gebruikershandleiding CleverLoop Security Systeem Gebruikershandleiding 1 Inhoudsopgave Systeem vereisten 3 Setup Account 4 Network Connectie Schematisch 6 A - Alleen met behulp van router 7 B - Met behulp van de tweede router

Nadere informatie

EW-7438APn. Snelstartgids. 07-2013 / v1.0

EW-7438APn. Snelstartgids. 07-2013 / v1.0 EW-7438APn Snelstartgids 07-2013 / v1.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - EW-7438APn Access point - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding - Snelstartgids - RJ45 Ethernet-kabel

Nadere informatie

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids BIPAC 7402G 802.11g ADSL VPN Firewall Router LEDs aan de Voorzijde Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de 802.11g ADSL VPN Firewall Router, zie de online handleiding.

Nadere informatie

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snelle Start Gids

BIPAC 7100SG/7100G g ADSL Router. Snelle Start Gids BIPAC 7100SG/7100G 802.11g ADSL Router Snelle Start Gids Billion BIPAC 7100SG/ 7100G 802.11g ADSL Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de 802.11g ADSL Router,

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Handleiding Wi-Fi RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 4 3. Mededeling... 4 4. Registreren... 5 5. Externe Wi-Fi module

Nadere informatie

Beknopte handleiding PowerLINE WiFi 1000 Modellen PL1000 en PLW1000

Beknopte handleiding PowerLINE WiFi 1000 Modellen PL1000 en PLW1000 Beknopte handleiding PowerLINE WiFi 1000 Modellen PL1000 en PLW1000 Inhoud van de verpakking In sommige regio's wordt er een installatie-cd met het product meegeleverd. 2 Aan de slag PowerLINE-adapters

Nadere informatie

Inhoud verpakking. Terminologielijst. Powerline Adapter

Inhoud verpakking. Terminologielijst. Powerline Adapter Powerline Adapter Let op! Stel de Powerline Adapter niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de directe nabijheid van verwarmingselementen. Gebruik de Powerline

Nadere informatie

BIPAC-5100 / 5100W. (Draadloze) ADSL Router. Snelle Start Gids

BIPAC-5100 / 5100W. (Draadloze) ADSL Router. Snelle Start Gids BIPAC-5100 / 5100W (Draadloze) ADSL Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-5100 / 5100W ADSL Router Voor meer gedetailleerde instructies aangaande het configureren en gebruik van de (Draadloze) ADSL Firewall

Nadere informatie

BIPAC-7100S / ADSL Modem/Router. Snelle Start Gids

BIPAC-7100S / ADSL Modem/Router. Snelle Start Gids BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-7100S/7100 ADSL Modem/Router Voor meer gedetailleerde instructies aangaande het configureren en gebruik van de (Draadloze) ADSL Firewall

Nadere informatie

Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S

Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S Handleiding WiFi Kit S- WE01Sis an externe data logger van Solarman. Door deze Wifi- Kit te koppelen aan een of meerdere omvormers door een RS485/422 netwerkkabel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Linksys PLEK500 Powerline-netwerkadapter Inhoud Overzicht...............3 Kenmerken.................... 3 Hoe Powerline-netwerken werken........... 4 Installatievoorbeeld.......................

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS

EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS 2 NEDERLANDS EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Device Overview... 3 2.0 Waar plaats

Nadere informatie

BIPAC-7402 / 7402W (Draadloze )ADSL VPN Firewall Router met 3DES Accelerator Snelle Start Gids

BIPAC-7402 / 7402W (Draadloze )ADSL VPN Firewall Router met 3DES Accelerator Snelle Start Gids BIPAC-7402 / 7402W (Draadloze )ADSL VPN Firewall Router met 3DES Accelerator Snelle Start Gids Billion BIPAC-7402 / 7402W (Draadloze) ADSL VPN Firewall Router met 3DES Accelerator Voor meer gedetailleerde

Nadere informatie

BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router

BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router Snelle Start Gids Billion BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de VoIP ADSL Modem/Router, zie

Nadere informatie

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids

BIPAC-711C2 / 710C2. ADSL Modem / Router. Snelle Start Gids BIPAC-711C2 / 710C2 ADSL Modem / Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-711C2/710C2 ADSL Modem / Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de ADSL Modem/Router,

Nadere informatie

Activiteiten Tracking Sensor

Activiteiten Tracking Sensor Activiteiten Tracking Sensor ADS1301 Handleiding V1.0 2017 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 2 1.1 Systeemvereisten... 2 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 3 Hoofdstuk 3. Activity Tracking Sensor

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

myguard 7202 / 7202G (802.11g) Security ADSL2+ Router Snelle Start Gids

myguard 7202 / 7202G (802.11g) Security ADSL2+ Router Snelle Start Gids myguard 7202 / 7202G (802.11g) Security ADSL2+ Router Snelle Start Gids myguard (802.11g) Security ADSL2+ Router Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de (802.11g)

Nadere informatie

Genexis Platinum modem handleiding

Genexis Platinum modem handleiding Eenvoudig en snel aansluiten Genexis Platinum modem handleiding Glasvezel Aan/uit knop De aan/uit knop zit op de achterzijde van uw glasvezelmodem. Hiermee zet u het modem aan of uit. Reset knop De reset

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

Heeft u ondersteuning nodig bij het verhelpen van een storing? Houd volgende gegevens bij de hand:

Heeft u ondersteuning nodig bij het verhelpen van een storing? Houd volgende gegevens bij de hand: Serviceblad Omnik Direct een storing melden? Dat kan via: www.voltasolar.nl/storing Heeft u ondersteuning nodig bij het verhelpen van een storing? Houd volgende gegevens bij de hand: Model en serienummer

Nadere informatie

Verbind uw huishoudelijke apparaat met de toekomst. Quick Start Guide

Verbind uw huishoudelijke apparaat met de toekomst. Quick Start Guide Verbind uw huishoudelijke apparaat met de toekomst. Quick Start Guide De toekomst begint vanaf nu in uw huishouden! Mooi dat u Home Connect gebruikt * Hartelijk gefeliciteerd met uw volautomatische espressomachine

Nadere informatie

Automatische Medicijn Dispenser

Automatische Medicijn Dispenser Automatische Medicijn Dispenser WMD1201 Handleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 2 1.1 Systeemvereisten... 2 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 3 Hoofdstuk 3. Automatische Medicijn Dispenser

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding F524 Energy Data Logger www.legrand.com Inhoud Energy Data Logger 1 Beschrijving 4 1.1 Mededelingen en tips 4 1.2 Hoofdfuncties 4 1.3 Legenda 5 2 Verbinding 6 2.1 Verbindingsschema 6 3 Configuratie 7

Nadere informatie

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2000 Gefeliciteerd met uw keuze voor Optibel telefonie. We hopen dat u tevreden zult zijn met onze service en zien er naar uit de komende

Nadere informatie

Beknopte handleiding Powerline Model PL1000v2

Beknopte handleiding Powerline Model PL1000v2 Beknopte handleiding Powerline 1000 Model PL1000v2 Inhoud van de verpakking In sommige regio's wordt er een installatie-cd met het product meegeleverd. 2 Aan de slag Powerline-adapters zijn een alternatieve

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing WiFi-plug JFY

Gebruiksaanwijzing WiFi-plug JFY Gebruiksaanwijzing WiFi-plug JFY Inhoudsopgave 1.Inleiding 2 2. Apparaat Layout 2 3. Sluit de WiFi Plug aan op de de Inverter 2 4.Netwerk instelling 2 5. Parameters van WiFi Plug instelling 5 6. De accountgegevens

Nadere informatie

EnGenius Snelle Installatie Gids

EnGenius Snelle Installatie Gids EnGenius Snelle Installatie Gids Voor uw EnGenius Wireless Access Point Inhoud van de verpakking Pak de doos uit en controleer de inhoud: EnGenius Wired Wireless Access Point Categorie 5 Ethernet-kabel

Nadere informatie

MINI INBOUW SCHAKELAAR

MINI INBOUW SCHAKELAAR START-LINE AWS-3500S GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70230 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen MINI INBOUW SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies. Bij

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren 1. Maak verbinding met het draadloze netwerk via uw mobiele telefoon of tablet. 2. Download de NEXHO applicatie (er bestaan meerdere om U toe

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

POWERLINE. Gebruikershandleiding

POWERLINE. Gebruikershandleiding POWERLINE Gebruikershandleiding www.bascom-cameras.com Inhoudsopgave VEILIGHEIDSINSTRUCTIES...1 CONFORMITEITSVERKLARING... 1 TOEPASSING... 2 INHOUD VERPAKKING... 2 VOOR HET INSTALLEREN... 3 INSTALLEREN...

Nadere informatie

Installatie. Powerline 500 Model XAVB5221

Installatie. Powerline 500 Model XAVB5221 Installatie Powerline 500 Model XAVB5221 Inhoud van de verpakking In sommige regio's wordt er een installatie-cd met het product meegeleverd. 2 Aan de slag Powerline-netwerkoplossingen bieden u een alternatief

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

AL-2002W Indoor Air Quality Detector (Detector Luchtkwaliteit Binnenshuis) Snelstartgids

AL-2002W Indoor Air Quality Detector (Detector Luchtkwaliteit Binnenshuis) Snelstartgids AL-2002W Indoor Air Quality Detector (Detector Luchtkwaliteit Binnenshuis) Snelstartgids 07-2018 / v2.0 Inhoud I Veiligheidsinformatie... 3 II Productinformatie... 4 II-1 Inhoud van de verpakking... 4

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. ICU Compact Mini

Gebruikershandleiding. ICU Compact Mini Gebruikershandleiding ICU Compact Mini Gefeliciteerd met uw nieuwe ICU Compact Mini laadstation Dit hightech product is met de grootste zorg in Nederland door de engineers van ICU ontwikkeld, geassembleerd

Nadere informatie

Milight Wifi module installatiehandleiding. 1 Download de Milight App. 2 Stap 2: Plaats uw led strips en/of lampen. 3 Sluit Wifi module aan

Milight Wifi module installatiehandleiding. 1 Download de Milight App. 2 Stap 2: Plaats uw led strips en/of lampen. 3 Sluit Wifi module aan Milight Wifi module installatiehandleiding Bedankt voor uw aankoop bij Ledstripkoning. Hierbij treft u de handleiding voor het instellen van uw Milight Wifi verlichting in combinatie met de Milight 3.0

Nadere informatie

Xesar. Inbedrijfstelling Netwerkadapter

Xesar. Inbedrijfstelling Netwerkadapter Xesar Inbedrijfstelling Netwerkadapter PC-configuratie Voor de configuratie van de Xesarnetwerkadapter kunt u een willekeurige pc gebruiken. Dit kan ook de pc zijn waarop wordt gewerkt met de Xesar-software.

Nadere informatie

Verbind uw huishoudelijke apparaat met de toekomst. Quick Start Guide

Verbind uw huishoudelijke apparaat met de toekomst. Quick Start Guide Verbind uw huishoudelijke apparaat met de toekomst. Quick Start Guide De toekomst begint vanaf nu in uw huishouden! Mooi dat u Home Connect gebruikt * Hartelijk gefeliciteerd met uw volautomatische espressomachine

Nadere informatie

EASY WEASEL TM MOBILITY 3G 4G LTE ACCESSPOINT & TRAVEL ROUTER

EASY WEASEL TM MOBILITY 3G 4G LTE ACCESSPOINT & TRAVEL ROUTER EASY WEASEL TM MOBILITY 3G 4G LTE ACCESSPOINT & TRAVEL ROUTER Snelle installatiegids BELANGRIJKE GEBRUIKERSINFORMATIE Voor het gebruikersgemak, accepteert dit product stroom van een desktop of een laptop

Nadere informatie

Milight Wifi module installatiehandleiding. 1 Download de Milight App. 2 Stap 2: Plaats uw led strips en/of lampen. 3 Sluit Wifi module aan

Milight Wifi module installatiehandleiding. 1 Download de Milight App. 2 Stap 2: Plaats uw led strips en/of lampen. 3 Sluit Wifi module aan Milight Wifi module installatiehandleiding Bedankt voor uw aankoop bij Ledstripkoning. Hierbij treft u de handleiding voor het instellen van uw Milight Wifi verlichting in combinatie met de Milight 3.0

Nadere informatie

Hulp nodig? Glasvezel

Hulp nodig? Glasvezel Hulp nodig? Glasvezel Stk 18040100 - Ref. Macaron - 01/2018 1 REC HD RADIO > TV > Welkom! Vragen over Proximus TV, internet of telefonie? In deze brochure zal je zeker het antwoord vinden! Houd ze altijd

Nadere informatie

Mi-light WiFi ibox Configuratie. Download de Mi-light 3 App. Stap 2: Installeer uw led spots, strips of lampen. Sluit Wifi module aan

Mi-light WiFi ibox Configuratie. Download de Mi-light 3 App. Stap 2: Installeer uw led spots, strips of lampen. Sluit Wifi module aan Mi-light WiFi ibox Configuratie Bedankt voor uw aankoop. Deze brochure bevat alle informatie omtrent het configureren van de Milight Wifi Box (ibox) en bijbehorende verlichting. Met de Milight 3 App kan

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

PowerView Motorisation Smart shades that simplify your life

PowerView Motorisation Smart shades that simplify your life PowerView Motorisation Smart shades that simplify your life Scène Snelstart gids The Art of Window Styling Een briljante evolutie in The Art of Window Styling. Deze gids helpt je op weg met je PowerView

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS

EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS EM4594 Mini WiFi Repeater met WPS 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Apparaat overzicht... 3 2.0 Waar plaats je de EM4594

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektrische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u door zijn elektrische ondersteuning

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie Slimme deurbel met camera... 5 2.1 Verbinding met een netwerkkabel...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Monitoring activeren - P. 1

Monitoring activeren - P. 1 Monitoring activeren - P. 1 Versie 6 4 mei 2018 Wijziging: verbindingstest tussen SmartLogger en NetEco 3 Fase Doelgroep: resellers / installateurs Omschrijving: 1. Fysiek aansluiten omvormer(s) op SmartLogger

Nadere informatie

BIPAC Breedbandrouter met firewall. Snelle Start Gids

BIPAC Breedbandrouter met firewall. Snelle Start Gids BIPAC 6600 Breedbandrouter met firewall Snelle Start Gids Billion BIPAC 6600 Breedbandrouter met firewall Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de Broadband Firewall

Nadere informatie

Dank voor uw AppLamp aankoop!

Dank voor uw AppLamp aankoop! Handleiding Dank voor uw AppLamp aankoop! Met minstens 80% energiebesparing tegenover de oude gloeilamp heeft u ook een milieubewuste aankoop gedaan! Wij raden oplaadbare batterijen aan voor de afstandsbedieningen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing EY-Pools

Gebruiksaanwijzing EY-Pools Gebruiksaanwijzing EY-Pools Informatie EY Pools Vul onderstaande gegevens in: Model : EY-Pools Serie nummer : Gebruikersnaam:.. Wachtwoord:. Gebruiksaanwijzing versie Concept S Pagina 1 1. EY-Pool systeem

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Mi Light. Gebruiksaanwijzing. WiFi Module. Model nr.: ibox2

Mi Light. Gebruiksaanwijzing. WiFi Module. Model nr.: ibox2 Mi Light Gebruiksaanwijzing WiFi Module Model nr.: ibox2 Configuratie van de MiLight Wifi ibox Module Allereerst, hartelijk dank voor uw aankoop! Deze handleiding beschikt over alle informatie omtrent

Nadere informatie

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING HOMEBRIDGE

GEBRUIKERS HANDLEIDING HOMEBRIDGE GEBRUIKERS HANDLEIDING HOMEBRIDGE DoCon Versie 2.1 1 Revisie gegevens: 10 Oktober 2017 à Initiële versie 20 Oktober 2017 à KlikAanKlikUit configuratie toegevoegd. 1 November 2017 à Domoticz info toegevoegd

Nadere informatie

Captive Portal Ready PurpleWiFi

Captive Portal Ready PurpleWiFi BELANGRIJKE NOTITIE: U DIENT EEN PURPLEWIFI ACCOUNT HEBBEN OM DIT APPARAAT TE REGISTREREN. Bij het eerste gebruik heeft het apparaat 5 minuten nodig om te starten. Het is belangrijk om dit apparaat aan

Nadere informatie

Installatie instructies Gebruikershandleiding

Installatie instructies Gebruikershandleiding Lees en bewaar dit document zorgvuldig! Installatie instructies Gebruikershandleiding Wi-Fi BOX Well Straler Industrielaan 22 9320 Erembodegem Belgium info@wellstraler.be www.wellstraler.be Inhoudstafel

Nadere informatie

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps 2 NEDERLANDS EM8030 EM8031 - Mini Powerline Adapter 500Mbps Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Mini Powerline adapters

Nadere informatie

HANDLEIDING ALCATEL ONE TOUCH Y580 MIFI ROUTER

HANDLEIDING ALCATEL ONE TOUCH Y580 MIFI ROUTER HANDLEIDING ALCATEL ONE TOUCH Y580 MIFI ROUTER Copyright 2012. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar

Nadere informatie

N150 Wi-Fi-router (N150R)

N150 Wi-Fi-router (N150R) Easy, Reliable & Secure Installatiehandleiding N150 Wi-Fi-router (N150R) Handelsmerken Merk- en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Informatie kan

Nadere informatie

Verbind uw volautomatische espressomachine met de toekomst.

Verbind uw volautomatische espressomachine met de toekomst. Verbind uw volautomatische espressomachine met de toekomst. Home Connect. Een app voor alles. Home Connect is de eerste app die voor u wast, de vaat doet, bakt, koffie zet en in de koelkast kijkt. Uiteenlopende

Nadere informatie

SHINELAN Stappen installeren ShineWiFi Growatt HANDLEIDING. Installeren ShineWiFi

SHINELAN Stappen installeren ShineWiFi Growatt HANDLEIDING. Installeren ShineWiFi SHINELAN Stappen installeren ShineWiFi Growatt HANDLEIDING Installeren ShineWiFi Inhoud Stappen installatie:... 2 Stap 1:... 2 Stap 2:... 2 Stap 3:... 2 Stap 4:... 2 Stap 5:... 2 Stap 6:... 2 Stap 7:...

Nadere informatie

Bestuur uw warmtepomp op afstand

Bestuur uw warmtepomp op afstand Wi-Fi Module handleiding Energy Eco Bestuur uw warmtepomp op afstand Inhoud 1. Beschrijving van de Wi-Fi module..1 2. Installatie van de applicatie. 2 3. Configuratie van de verbinding...7 4. Instructie

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl ICS-2000 CONFIGUREREN VN HET BEVEILIGINGSSYSTEEM versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OCTOPUS CONTROL STTION 1. Voorbereiding Zorg

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 3.0

Nederlandse handleiding Follow 3.0 Met de Follow 3.0 raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 3.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME DEURBEL MET CAMERA

HANDLEIDING SMART HOME DEURBEL MET CAMERA HANDLEIDING SMART HOME DEURBEL MET CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie Smart Home Deurbel... 5 2.1 Verbinding met een netwerkkabel...

Nadere informatie

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen Inhoudsopgave 1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen...1 2. Locatie van de Data Link Connector (DLC)...2 3. Product informatie...3 3.1 Beschrijving van het product...3 3.2 Product Specificaties...4

Nadere informatie

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS HANDLEIDING NI-707525 NEDERLANDS HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze ICIDU Homeplug adapter. Met deze 200 Mbps

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi

EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi 2 NEDERLANDS EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters

Nadere informatie

MOTOPLAT VC-09ST. Handleiding Versie

MOTOPLAT VC-09ST. Handleiding Versie MOTOPLAT VC-09ST Handleiding 2015 Versie De Motoplat VC-09ST wordt gebruikt voor het testen en kalibreren van de Valeo ST-serie alternators. Dit zijn omkeerbare start/stop alternators, welke de accu opladen

Nadere informatie

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s h a n d l e i d i n g N I - 7 0 7 5 3 2 n e d e r l a n d s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s Allereerst hartelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA

HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA HANDLEIDING SLIMME DEURBEL MET CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie Slimme deurbel met camera... 5 2.1 Verbinding met een netwerkkabel...

Nadere informatie

Modem. Aansluitkaart Experia Box v10. Start. In 5 stappen, online, tv-kijken en bellen.

Modem. Aansluitkaart Experia Box v10. Start. In 5 stappen, online, tv-kijken en bellen. Modem Start Aansluitkaart Experia Box v10 In 5 stappen, online, tv-kijken en bellen. Stap 1 Hoofdaansluiting vaststellen Doorloop eerst de Checklist vóór het aansluiten voordat je van start gaat. Bepaal

Nadere informatie