Informatieboekje groep 1/2. Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje groep 1/2. Schooljaar"

Transcriptie

1 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar

2 Inhoud van dit informatieboekje: Impressie van een dag in de groep: inloop kring bewegen pauze werken/hoeken DaVinci taal- rekenmoment Andere aandachtspunten

3 Impressie van een dag in de groep Inloop: Wanneer de kinderen op school komen, hangen ze hun jas en tas aan hun eigen kapstok, het eten voor in de pauze kan in de fruitbak, de lunch in de koelkast en dan kunnen ze de klas inkomen. Tijdens de inloop spelen de kinderen een spel dat op een van de tafels klaarstaat. Wanneer er werkbladen of kleurplaten liggen, mogen die ook gemaakt worden. In de hoeken mag tijdens de inloop niet worden gespeeld. Op donderdag, als er boeken gewisseld worden in de schoolbibliotheek, gaan we direct even lekker lezen in de kring! De inloop is voor ouders een mooie gelegenheid om even bij het kind te blijven. Zo zien ouders waar het kind mee bezig is en kinderen vinden het fijn, dat papa en mama zien wat ze al kunnen. Ook kunnen ouders de gemaakte werkjes bewonderen. Om half 9 verlaten de ouders het lokaal. Om ongeveer 8.50 uur laat juf een belletje horen en dan weten de kinderen dat het tijd is om op te ruimen en in de kring te komen zitten. Kring: Wanneer iedereen in de kring zit en de hulpjes zitten aan weerskanten van juf, gaat de ochtendkring beginnen. Op maandagmorgen beginnen we altijd met de verhalen over het weekend. Op de andere dagen alleen bijzondere dingen die gebeurd zijn of dingen die een kind echt kwijt wil. Vervolgens gaan we de dag openen en dat doen we d.m.v. het bord. Welke dag is het en hoe heet deze dag, bv. de rode dag en die heet maandag. (gele dag is dinsdag, groene dag is woensdag, blauwe dag is donderdag en paarse dag is vrijdag). Met een pijltje wordt de dag aangeduid. Op het bord is ook te zien of het een korte of een lange schooldag is. Daarnaast is er aandacht voor de dagritmekaarten. De kaart van de inloop wordt omgedraaid, omdat die activiteit voorbij is. De kinderen kunnen op de kaarten zien, wat er die ochtend gaat gebeuren, bv. spelles, muzieklesje, tv kijken. De knijper geeft aan welke activiteit aan de beurt is. Dit geeft kinderen zekerheid en structuur.

4 Godsdienst Methode: Trefwoord Trefwoord is een methode voor godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming voor het primair onderwijs. Met behulp van de scheurkalender wordt iedere dag een verhaal/ gesprek ingeleid. De verhalen gaan over hedendaagse thema s, die worden gekoppeld aan een Bijbelverhaal. Ook heeft de methode bijpassende liedjes. Het Goede Doel: De bedoeling is dat we 1x per jaar aandacht besteden aan een goed doel en in die week (of rondom die week) kunnen kinderen hiervoor geld meenemen. U wordt tijdig van deze actie op de hoogte gebracht middels de Nieuwsbrief. Bewegen (gymnastiek of spelles): Wanneer het weer het toelaat gaan we buiten spelen. In de zandbak, op de schommel, met de karren, in het huisje, met de bal of het paardentuigje. Kinderen vinden het heerlijk buiten en ze leren goed samen te spelen. Ook gaan we regelmatig naar het speellokaal om te gymmen of om spelletjes te doen. Hiervoor zijn alleen gymschoentjes nodig. Deze blijven op school in het gymmandje in de kast. Onder bewegen valt ook het bewegen op muziek. Omdat het omkleden best veel tijd kost is het handig dat kinderen dit thuis oefenen. Ze zijn dan bijzonder trots dat ze zichzelf kunnen aan- en uitkleden. Verder helpen de kinderen elkaar natuurlijk ook. Fruit eten: Het is nu ong en de bak met eten en drinken wordt in de kring gezet. De hulpjes zetten de prullenbak erbij. Voordat we beginnen te eten, zingen we eerst een liedje om elkaar smakelijk eten te wensen. Het is belangrijk voor de kinderen om iets te eten en te drinken bij zich te hebben. Zoals u weet gaat onze voorkeur uit naar iets gezonds! In verband met het vele afval zouden we ook graag bakjes en bekers zien i.p.v. pakjes! En plastic zakjes zijn echt niet nodig als de boterham in een broodtrommel zit! Kinderen die snel alles op hebben, mogen een boekje lezen of een klein spelletje doen of de juf leest voor. Wanneer alles op is, wordt de kaart omgedraaid.

5 Werken & Spelen Het is nu en het is tijd om te werken en te spelen. Ieder kind heeft een kaartje met een afbeelding erop, die ook terug te vinden is op de kapstok, en dat mogen ze op het kiesbord plakken (magneet). Het kiesbord laat zien wat er gedaan kan worden. De bouwhoek, poppenhoek, leeshoek, lego, klei, knutselen, computerhoek, verfbord, schoolbord,enz. Op het bord wordt ook aangegeven hoeveel kinderen er tegelijk kunnen spelen, bv. 2 kinderen in de bouwhoek. De kinderen kunnen ook kiezen voor het maken van een werkje. De bedoeling is, dat het kind zelf plant wanneer de werkjes gemaakt worden. Omdat de dagen verschillende kleuren hebben, kunnen de kinderen zelf zien hoeveel tijd er nog voor een werkje is. Voor het plannen van de werkjes hebben we een werkbord. Als een kind bv. op dinsdag een werkje gaat maken, plakt hij een geel kaartje (magneet) bij het desbetreffende werkje. Zo ziet het zelf dat er nog tijd genoeg is en de leerkracht ziet in een oogopslag wie er nog werkjes moet maken. Bij het plannen is natuurlijk wel begeleiding nodig. Om ong laat juf het belletje horen en weten de kinderen dat er opgeruimd moet worden. Wanneer alles is opgeruimd, komen de kinderen in de kring. Hier wordt aandacht besteed aan wat er gedaan is en soms worden werkstukken getoond. Eten en drinken: Om uur gaan we lunchen. Dat doen we in de kring. De eerste 5 minuten zijn we helemaal stil en wordt er alleen maar gegeten. Om uur zegt juf dat we, als we dat nog niet hebben gedaan, moeten drinken zodat we om 12 uur naar buiten kunnen, eventueel met het laatste stukje brood. Daar spelen we met alle kinderen op het grote plein tot half 1. Als het regent blijven we binnen spelen!

6 Engels: Elke donderdagmiddag wordt er Engels gegeven. De ene keer door juf Marianne, onze near native speaker, en de andere keer door de leerkracht zelf. Aan de hand van de methode ipockets. Het is een digitale methode vroeg Engels voor de groepen 1 t/m 4 van het basisonderwijs. Uitgangspunt is natuurlijke taalverwerving: eerst luisteren, begrijpen en spreken.. Er is veel aandacht voor communicatieve vaardigheden. Leerlingen leren spelenderwijs aan de hand van praktische opdrachten. De methode biedt digitale materialen. Hierbij is te denken aan opdrachten, liedjes, rijmpjes, clips, praatplaten, spelletjes en een docentenhandleiding. Er is een handpop in de vorm van een dierenfiguur; Happy Monkey" die ons in aanraking laat komen met Engels woorden van dingen om ons heen. Dus bijvoorbeeld: school, children, pencils, paper, playground, etc etc. DaVinci: De middag wordt grotendeels besteed aan DaVinci-onderwijs: Dit is onze methode voor wereldoriëntatie. In de onderbouw (de groepen 1 en 2) gaan we uit van de directe belevingswereld van het kind. We zetten het raam open en halen de omgeving binnen. Daarom kiest DaVinci in de onderbouw als uitgangspunt het jaar en de seizoenen. Elk seizoen komt tweemaal terug: Groep 1: Zomer I, Herfst I, Winter I, Lente I. Groep 2: Zomer II, Herfst II, Winter II, Lente II. Deze thema s zijn de kapstok van waaruit we werken. Bij elk thema wordt ook minstens één dier, één plant en een beroep behandeld. Ook zitten er verschillende natuurkundige experimenten bij, zoals het maken van 2 exact dezelfde stukjes strand, met evenveel zand, schelpen en water. Aan de hand van de thema s ontdekken de kinderen hoe de wereld in elkaar zit. Want alles heeft met elkaar te maken. Op maandag begint een les uit het thema met de introductie ( aan de hand van een power point). Op de middagen van die week kiezen kinderen zelf welke opdrachten zij kunnen doen. Dit zijn o.a. creatieve opdrachten. De kinderen onderzoeken, ontdekken en presenteren hun ervaringen aan elkaar. De ouders krijgen van ieder thema een planning met de doelen, woordenschat en in welke week welke les plaatsvindt. Zo kunnen ouders meedenken en kunnen zij evt. materialen aanreiken en/of iets vertellen over een bepaald onderwerp. Na ieder thema komt er een presentatie waarbij de ouders worden uitgenodigd.

7 Taal- of rekenmoment: Dit laatste half uur van de dag kan besteed worden aan een taal- of rekenactiviteit. We behandelen dan begrippen (eerste/laatste, meer/minder), oefenen met letters (waar hoor je de w van water nog meer?). Het is ook een mooi moment om voor te lezen uit een prentenboek, passend bij een thema, of een voorleesboek. Natuurlijk is er in een kleutergroep de hele dag door aandacht voor taal. Denk hierbij aan het zingen van liedjes, doen van spelletjes, het voeren van gesprekjes.

8 Andere aandachtspunten: In het halletje hangt een kalender waarop verjaardagen van ouders en grootouders genoteerd kunnen worden. Appgroep: Via deze groepsapp kunnen we mededelingen en oproepjes versturen. In de meeste gevallen zal de leerkracht het initiatief nemen. Na de herfstvakantie willen we weer beginnen met het houden van boekbesprekingen. De kinderen mogen dan over hun lievelingsboek vertellen en de andere kinderen mogen er vragen over stellen. Hiervoor maken we een rooster, zodat het kind zich er op kan voorbereiden. Ze mogen dan op de stoel van de juf zitten! En natuurlijk helpt juf als dat nodig is! Sinds dit jaar laten we de kleuters geen kleurplaten meer maken voor jarige familieleden. Sommige kinderen vinden dit namelijk helemaal niet leuk en zeggen dat ze thuis wel iets maken. Ook is het voor de leerkracht altijd extra werk. Naast alles wat de kinderen op school al doen, kijken we ook een keer in de week naar Koekeloere, op het digibord. Moffel en Piertje ontdekken de wereld en de kleuters kijken met hen mee. Taal en rekenen komen ook in dit programma veelvuldig aan de orde, evenals sociaal-emotionele aspecten. Op maandag mogen de kinderen iets meenemen om in de groep te laten zien. Op andere dagen liever niet, behalve dan na hun verjaardag of het Sinterklaasfeest! Soms hebben kinderen die met de auto naar school komen geen jas bij zich, terwijl het buiten wel fris is. Wanneer we buiten gaan spelen, kan dat in sommige gevallen te koud zijn zonder jas. Op school kunnen we altijd kosteloos materiaal gebruiken, bv. wc rolletjes, doppen. Echter het magazijn is een keer vol, dus wilt u het eerst overleggen met een leerkracht voordat u het meeneemt naar school? Contacten met ouders: Aan het begin van het jaar zullen er startgesprekken gehouden (15 min.)worden over en met uw kind. Hierbij kan aangegeven worden hoe vaak u wilt spreken met de leerkracht in dit schooljaar. N.a.v. het eerste rapport in februari, is er een spreekavond om te praten over de resultaten van uw kind. U bent natuurlijk ook buiten deze momenten welkom in de klas om over uw kind te praten of even te kijken.

9 Voor vragen bent u natuurlijk welkom! We wensen iedereen een fijn, leerzaam schooljaar toe. Juf Willy

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie  De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2 INFORMATIEBOEKJE 2018-2019 Groep 1-2 ALGEMENE INFORMATIE GROEP 1 T/M 8 Nieuwsbrief: Vanaf het moment dat uw kind 4 is geworden, ontvangt u elke vrijdag de nieuwsbrief van school via de mail. In de nieuwsbrief

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool *Welkom* rmatieavond 2016 Groep 1/2 Sint Martinusschool *De bedoeling van deze avond* Voorstellen Margot, Kim en Aybike Verantwoordelijkheid groepen Vertellen over de manier van werken in de groepen 1

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Beste ouders! Juf Janke

Beste ouders! Juf Janke Beste ouders! Vaak krijg ik de vraag: Wat doen de kinderen nou eigenlijk op school? Mijn kind vertelt nooit wat! Via dit boekje wil ik proberen een antwoord te geven op deze vraag. Het kleuteronderwijs

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli 2017 1 NAAR DE BASISSCHOOL In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog vragen

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons op school, De Petteflet. Jouw juffen zijn juf Jolanda en juf Anja of juf Nicole en juf Alcesta. Dit boekje

Nadere informatie

Hoe verloopt een dag in een groep 1/2?

Hoe verloopt een dag in een groep 1/2? Hoe verloopt een dag in een groep 1/2? Aan de hand van dag- en ritmekaarten laten we iedere ochtend en middag de kleuters zien wat er allemaal gaat gebeuren. De volgende activiteiten komen iedere dag aan

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 2

Informatieboekje voor groep 2 Informatieboekje voor groep 2 zo spelen en leren wij in groep 2 Kring We beginnen s morgens met stillezen, of met een spelinloop Bij binnenkomst geven de kinderen de leerkracht een hand. Op maandagochtend

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 Dagritme Inloop: - Jassen aan het haakje. - Tas met fruitspullen in het vakje. - In de tas een extra plastic tas met reserve kleding. - Gymschoenen in een aparte tas. Deze

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

Informatieboekje groep 0/1/2

Informatieboekje groep 0/1/2 Informatieboekje groep 0/1/2 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 0/1/2 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school,

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Lestijden maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen: maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag:

Lestijden maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen: maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag: Informatieboekje groep 1/2 2018-2019 Welkom bij ons op school! Uw kind komt binnenkort bij ons in groep 1/2 op school, welkom op De Lichtboei! Dit boekje is bedoeld om u praktische informatie te geven

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder..

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. We zijn weer begonnen 8:20 uur gaat de kleuterdeur open. Kinderen kunnen hun jas meteen aan de kapstok hangen, deze

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016 Informatieavond groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 6 september 2016 LEERKRACHTEN Anita Gunnewijk: maandag, dinsdag en woensdag Miranda Demkes: donderdag en vrijdag Dagindeling Ochtend groep 1 en groep 2

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas. Schooljaar 2016/2017

Welkom in de kleuterklas. Schooljaar 2016/2017 Welkom in de kleuterklas Schooljaar 2016/2017 Groep 1/2a Juffrouw Saskia: ma, di, do en vr Groep 1/2b Juffrouw Carla: ma, di, do en vr Juffrouw Marijke: wo Groep 1/2c Juffrouw Marieke: ma en di Juffrouw

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

Welkom in de kikkergroep

Welkom in de kikkergroep Welkom in de kikkergroep Informatie-avond 06-09-2016 Om 8:20 uur gaan de deuren open: welkom Bij de deur geven we een hand. Fijn dat je er bent! Soms een kring: op de stoel ligt een naamkaartje Soms vrije

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Informatiebulletin groep ½ D/R

Informatiebulletin groep ½ D/R Informatiebulletin groep ½ D/R 2018-2019 Beste ouders en verzorgers, In dit ouderbulletin zetten we de belangrijkste zaken rondom groep 1/2 voor u op een rij. Hoe ziet een dag in de kleuterklas eruit?

Nadere informatie

Wie staan er voor de klas:

Wie staan er voor de klas: Welkom allemaal! Wie staan er voor de klas: Maandag en dinsdag : Nanda van den Berg Woensdag, donderdag en vrijdag: Edith. Bij binnenkomst gezellig een boekje met uw kind lezen Dagindeling groep 1 8.20

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 0/1

Informatieboekje Groep 0/1 Informatieboekje Groep 0/1 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 0/1 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Welkom op De Blinker!

Welkom op De Blinker! Welkom op De Blinker! Wij staan voor respect, talent, samenwerken en zelfstandigheid. Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare Daltonschool De Blinker in Bolsward! In het begin is het voor u en uw kind

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Informatie groep 1-2 2015-2016

Informatie groep 1-2 2015-2016 2015-2016 p de o k le p n e e d in k r Voor iede School e ls e s is W e w u ie N I N H O U D S O P G A V E Voorwoord 2 Kennismaken met groep 1-2 3-4 Informatie voor groep 1-2 5-8 Overzicht projecten 9-10

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 schooljaar

Informatiefolder groep 1 schooljaar Informatiefolder groep 1 schooljaar 2015-2016. Alle kinderen krijgen deze informatiefolder mee naar huis. Binnenkort hebben wij een gesprek met U waarbij wij de leidraad oudergesprekken bespreken. Voor

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw.

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. Informatie groep 1 en 2. Startblokken basisontwikkeling. In de groepen 1 en 2 werken we volgens de methodiek van Basisontwikkeling. Deze sluit aan op Startblokken

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Algemene informatie groep 1/2

Algemene informatie groep 1/2 Algemene informatie groep 1/2 Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Algemeen 3 Kring 3 Werken.. 4 Fruit en drinken. 4 Spel.. 4 Vormingsgebieden.. 4 Sociaal en emotionele ontwikkeling.. 4 Creatieve vorming.

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Informatie groep 1/2

Informatie groep 1/2 Informatie groep 1/2 Dit zijn de juffen Juf Liesanne op maandag en dinsdag voor groep 1/2a Juf Ankie op woensdag, donderdag en vrijdag voor groep 1/2.a Juf Henny werkt op maandag, woensdag, donderdag en

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Informatieboekje Groep instroom/1/2

Informatieboekje Groep instroom/1/2 Informatieboekje Groep instroom/1/2 Schooljaar 2015-2016 2 Markelo, september 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 0/1/2 van Oecumenische Basisschool De Welp.

Nadere informatie