Koningsoord, Civieltechnische (GWW) ontwerp en advieswerkzaamheden met projectnummer Nota van Inlichtingen aanmedlingsfase d.d.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koningsoord, Civieltechnische (GWW) ontwerp en advieswerkzaamheden met projectnummer Nota van Inlichtingen aanmedlingsfase d.d."

Transcriptie

1 1 Wij zijn als projectmanagers altijd eindverantwoordelijk geweest voor de gevraagde werkzaamheden onder en het aansturen van al deze werkzaamheden in de lijst met eisen. Het daadwerkelijk produceren van deze documenten is gebeurt door het interne ing.bureau van de gemeente, maar het o.a. maken van de ontwerpkeuzes, het toetsen van het ontwerp, het toetsen van de bestekken en bepalen van de nutstraces. Volstaat dit als referentieopdracht? Het beantwoorden van deze vraag zou neerkomen op het nemen van een beslissing, terwijl de aanmelding nog niet in het bezit van de Aanbestedende Dienst is. Dat is niet mogelijk. Of een door u in te dienen referentieproject volstaat, kan en zal pas beoordeeld worden nadat u uw aanmelding heeft ingediend Wilt de aanbestedende dienst 1 pdf bestand, voorzien van formulier gegevens referentieproject, beschrijving en evt. beeldmateriaal of wilt de aanbestedende dienst dit als losse bestanden. Zin bij aanneming van werk: opleverdatum Wordt hiermee de opleverdatum van de werkzaamheden van de adviesbureau of de opleverdatum van de Werken door de aannemer bedoelt? Zin aanvangsdatum realisatie van het project. Wordt hiermee de startdatum van de werkzaamheden van de adviesbureau of startdatum uitvoering van 'Werken' door de aannemer bedoelt? Wat bedoelt u met naam extern projectmanager? Bedoelt u hiermee de naam van de adviseur (beoogde adviseur) onder wiens verantwoordelijkheid het project is uitgevoerd? Losse pdf bestanden. Op het aan u ter beschikking gestelde 'Formulier Gegevens Referentieproject' is vermeld (citaat): "aanvangsdatum realisatie van het project". Voor dat laatste dient te worden gelezen: 'de datum dat u uw advieswerkzaamheden aangaande het referentieproject bent gestart'. Op datzelfde formulier is vermeld (citaat): "bij aanneming van werk: opleverdatum". Voor dat laatste dient te worden gelezen: 'de datum dat de door u uitgevoerde advieswerkzaamheden aangaande het referentieproject zijn beëindigd en goedgekeurd door de opdrachtgever'. Dit laatste sluit aan bij hetgeen in paragraaf van de Selectieleidraad ('Eisen gesteld aan referentieproject) is bepaald, namelijk (citaat): "De datum van goedkeuring door de opdrachtgever van de werkzaamheden verricht voor referentieprojecten A, B, C, D en E moet liggen tussen de datum waarop de aanmeldingstermijn sluit en drie jaar daarvóór. Indien voor een bepaald referentieproject niet aan deze eis is voldaan, geldt dat referentieproject als niet ingediend". Zie het antwoord op vraag 3. Bedoeld wordt een eventueel door uw opdrachtgever bij het door u in te dienen referentieproject ingeschakelde projectmanager die namens de opdrachtgever de opdrachtgeversrol heeft vervuld.

2 6 Welke uitzonderingsgevallen bedoelt u in deze zin Het adviesbureau kan behoudens enkele uitzonderingsgevallen derhalve in principe niet een andere adviseur in zijn plaats naar voren schuiven? Indien na sluiting van de overeenkomsten blijkt dat de inschrijver/opdrachtnemer naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet gehouden kan worden aan uitvoering van de opdracht met de door hem bij zijn aanmelding opgegeven persoon (of personen), kunnen de inschrijver/opdrachtnemer en de Aanbestedende Dienst in overleg treden over welke andere persoon (of personen) de werkzaamheden kan (kunnen) uitvoeren. De inschrijver/opdrachtnemer zal ter vervanging dan een persoon (of personen) moeten voorstellen die minstens over de kwaliteiten beschikt (beschikken) die de persoon (personen) bezit(en) die in aanvang bij de aanmelding was (waren) voorgesteld. Voor een dergelijke afwijkende wijze van nakoming is te allen tijde tevoren overleg met en instemming van de opdrachtgever vereist. Het valt op voorhand niet precies te zeggen wanneer deze situatie zich voordoet. Hierbij kan in ieder geval gedacht worden aan de situatie dat een werknemer uit dienst treedt of arbeidsongeschikt wordt Betreft dit een technisch ontwerp? Gaat de aanbestedende dienst ermee akkoord dat wij een referentieproject inleveren voor het technisch ontwerp? Wij hebben een referentieproject van 9,4 ha. Wij verzoeken de aanbestedende dienst om de minimale eis van 10 ha. iets te verlagen, zodat meerdere partijen uit het mkb kans hebben op een gunning. Gaat de aanbestedende dienst hiermee akkoord? Mag Heijmans dan wel een dochteronderneming ook inschrijven voor deze aanbesteding? De vraag is onduidelijk zodat wij daar geen goed antwoord op kunnen geven. Afgezien daarvan kunnen wij deze vraag niet beantwoorden om redenen die in het antwoord op vraag 1 zijn vermeld. Nee, deze eis wordt niet aangepast. Heijmans is niet voornemens deel te nemen aan de aanbestedingsprocedure zodat deze vraag niet relevant is Volgens paragraaf 3.4 neemt Heijmans na gunning het contract met de opdrachtnemer over. Wat is de rol van de gemeente Tilburg ná deze contractovername? Is zij dan bijvoorbeeld toetsende partij t.a.v. ontwerpen, bestekken, adviezen e.d.? De gemeente Tilburg heeft vanuit haar rol als gemeente verantwoordelijkheid voor het ontwerp en de realisatie van de openbare ruimte en zal, ook na de contractovername, toetsen of ontwerpen en adviezen binnen de gemeentelijk randvoorwaarden worden uitgevoerd.

3 Selectie: Bij de Aanmelding dient te worden opgegeven welke adviseur (of team van adviseurs) wordt voorgesteld voor uitvoering van de opdracht. Er moeten referentieprojecten worden ingediend die zijn uitgevoerd door en onder eindverantwoordelijkheid van die adviseur (of adviseurs) persoonlijk In paragraaf 3.2 stelt u dat, daar waar in de leidraad wordt gesproken over adviseur, tevens wordt bedoelt het team van adviseurs. In dezelfde paragraaf stelt u dat bij aanmelding voor selectie dient te worden opgegeven welke adviseur wordt voorgesteld voor uitvoering van de opdracht. Tevens stelt u dat de adviseur die de opdracht zal uitvoeren persoonlijk een presentatie moet geven over zijn visie op de opdracht. Bedoelt u in voorgenoemde gevallen met adviseur de projectleider of het gehele team van adviseurs? Of is dit ter keuze van de gegadigde? 12.Bedoeld u met aanvangsdatum realisa e project en bij aanneming van werk: opleverdatum op het formulier Referentieproject, de start en einddatum van de engineering? 11.Bedoeld u met externe projectmanager bij het formulier Referen eproject de voorgestelde adviseur van inschrijver? 10.Welke par jen beoordelen de inschrijvingen zoals bedoeld onder hoofdstuk 11? Gunning: Als onderdeel van de inschrijving zal de adviseur (of zullen de adviseurs) die daadwerkelijk de opdracht zal (zullen) uitvoeren persoonlijk een presentatie moeten geven over zijn (hun) visie op de opdracht. Die presentatie zal in de beoordeling van de inschrijving worden betrokken. Contractering: In de uiteindelijk te sluiten overeenkomst zal de bepaling worden opgenomen dat de opdracht aan het adviesbureau wordt verleend 'met het oog op een persoon' zoals bedoeld in artikel 7:404 BW. De naam (of namen) van de voorgestelde adviseur (of adviseurs) zal (zullen) in de overeenkomst worden opgenomen. Deze opzet brengt kort gezegd de verplichting voor het adviesbureau met zich dat de aangewezen adviseur (of adviseurs) is (zijn) gehouden om de werkzaamheden zelf (persoonlijk) te verrichten. Het adviesbureau kan behoudens enkele uitzonderingsgevallen derhalve in principe niet een andere adviseur (of adviseurs) in zijn (hun) plaats naar voren schuiven. In de genoemde overeenkomst zal het soort werkzaamheden zijn vermeld die de adviseur bij wijze van uitzondering mag overlaten aan anderen. Zie antwoord op vraag 3. Zie antwoord op vraag 5. De gunningcommissie zal de inschrijvingen beoordelen. De samenstelling daarvan is op dit moment nog niet bekend. In de gunningleidraad zal de samenstelling van de gunningcommissie worden beschreven.

4 Het is vooralsnog voldoende indien u hiervoor het Formulier Gegevens 15 9.Hoe dient de vraag bij 8 aangetoond te worden? Referentieproject invult. Vooralsnog dienen er geen bewijzen te worden aangeleverd, tenzij de Aanbestedende Dienst daarnaar na ontvangst van de aanmelding om vraagt. Ontwerpdocumenten worden doorgaans goedgekeurd door de opdrachtgever indien deze zijn afgerond. Indien de opdrachtgever niet expliciet (door middel 16 8.Wat bedoelt de gemeente met datum van goedkeuring door de van een verklaring) heeft bekend gemaakt dat de ontwerpdocumenten zijn opdrachtgever. bij paragraaf 5.7.2? goedgekeurd, moet hier voor worden gelezen: 'de datum dat de door u uitgevoerde advieswerkzaamheden aangaande het referentieproject zijn beëindigd' Bedoelt u als contactpersoon die feitelijk optreedt bij de aanbestedingsprocedure tevens de adviseur? 6.Welke inspanningen worden er van de geselecteerde par jen na selec e verwacht? Wij nemen aan dat deze vraag handelt over het Formulier Gegevens Gegadigden. Met de zin op dat formulier: "contactpersoon (persoon die feitelijk als contactpersoon optreedt bij de aanbestedingsprocedure)" wordt bedoeld de persoon die binnen uw organisatie is aangewezen om tijdens de aanbestedingsprocedure het contact te onderhouden en aanspreekpunt te zijn. De Geselecteerde Gegadigden zullen te zijner tijd worden uitgenodigd tot inschrijving en dan een gunningleidraad ontvangen waarin dat is beschreven Bij een project van minimaal 10 ha kan het voorkomen dat de engineering gefaseerd wordt uitgevoerd over een periode langer dan bijv. 3 jaar. Is het toegestaan dat de werkzaamheden eerder dan de genoemde termijn bij toegestane ouderdom zijn begonnen, maar wel afgelopen 3 jaar zijn opgeleverd? Het antwoord op deze vraag is gegeven in paragraaf van de Selectieleidraad waarin is bepaald (citaat): "De datum van goedkeuring door de opdrachtgever van de werkzaamheden verricht voor referentieprojecten A, B, C, D en E moet liggen tussen de datum waarop de aanmeldingstermijn sluit en drie jaar daarvóór. Indien voor een bepaald referentieproject niet aan deze eis is voldaan, geldt dat referentieproject als niet ingediend".

5 Wat voor invloed hee het beeldmateriaal op de beoordeling van de referentie? 3.Volstaat de opsomming van de eisen per referen eproject uit paragraaf 5.7.2, voor bovengenoemde beschrijving? 2.Hoe beoordeelt u de beschrijving van het referen eproject? 1.Hoe worden de referen eprojecten inhoudelijk beoordeeld bijv. op beschrijving en beeldmateriaal? In paragraaf van de Selectieleidraad is bepaald (citaat): "Het is toegestaan (dit is niet verplicht) om van de referentieprojecten beeldmateriaal toe te voegen (formaat maximaal A3; maximaal 5 bladen)". De Aanbestedende Dienst biedt hiermee de mogelijkheid dat een Gegadigde zijn beschrijving ondersteunt met beeldmateriaal. Indien een Gegadigde van mening is dat hij door middel van beeldmateriaal duidelijk(er) kan maken dat hij over de gevraagde ervaring beschikt, dan kan hij er voor kiezen om beeldmateriaal bij te voegen. Welke invloed het beeldmateriaal heeft, valt op voorhand niet te zeggen. Zie het antwoord op vraag 22. In paragraaf van de Selectieleidraad is bepaald (citaat): "De Gegadigde dient van alle opgevraagde referentieprojecten een beschrijving te geven (maximaal 1 kantje A4 per referentieproject) van de uitgevoerde werkzaamheden. De beschrijving moet niet algemeen maar specifiek op het project gericht zijn en duidelijk maken of de Gegadigde de beoogde en te toetsen technische ervaring en/of beroepsbekwaamheid daadwerkelijk heeft opgedaan. Indien de beschrijving dit laatste niet duidelijk maakt, kan dit leiden tot de conclusie dat het ingediende referentieproject niet voldoet." Zie antwoord bij vraag 22.

6 24 Klopt het dat in geen van de formulieren de naam en het CV van de "persoonlijk adviseur" wordt gevraagd, of moet dat ingevuld bij "naam extern projectmanager" op het referentieformulier? In paragraaf 3.2 van de Selectieleidraad is bepaald (citaat): "Bij de Aanmelding dient te worden opgegeven welke adviseur wordt voorgesteld voor uitvoering van de opdracht". Per abuis is bij de Selectieleidraad geen apart formulier meegezonden waarop een gegadigde kan opgeven welke adviseur of adviseurs hij voorstelt voor uitvoering van de opdracht. Om dit gebrek te herstellen is de aanpak als volgt. U dient zelf een apart formulier op te stellen met het kopje: 'Formulier Voorgestelde Adviseur(s)' en dit formulier als onderdeel van uw aanmelding in te dienen. De tabel in paragraaf 5.2 van de Selectieleidraad wordt aangevuld met: '8. Formulier Voorgestelde Adviseur(s)'. Op dit formulier dient u de naam van de adviseur of namen van de adviseurs te vermelden, met vermelding van de door die adviseur(s) behaalde diploma's Moeten de bijbehorende onderliggende bewijsstukken bij de inschrijving worden ingediend? Om na de selectiefase de hoogste kwaliteit te behalen, ervan uitgaande dat u op EMVI gunt, zouden wij graag alvast de gunningsleidraad of de gunningscriteria ontvangen. Zie paragraaf van de Selectieleidraad waarin onder meer is bepaald (citaat): "Ten overvloede zij er op gewezen dat de in hoofdstukken 6 en 7 genoemde onderliggende bewijsstukken niet behoeven te worden ingediend bij de Aanmelding, maar slechts nadat de Aanbestedende Dienst daarom heeft gevraagd". Slechts de Geselecteerde Gegadigden zullen worden gevraagd om de onderliggende bewijsstukken te overleggen. De onderliggende bewijsstukken zullen worden opgevraagd kort nadat bekend is wie de Geselecteerde Gegadigden zijn (derhalve kort nadat de loting heeft plaatsgevonden). Indien de Aanbestedende Dienst de bewijsstukken op deze manier opvraagt, moeten deze volgens paragraaf van de Selectieleidraad binnen 7 dagen na het verzoek om toezending door de Aanbestedende Dienst in haar bezit te zijn. De onderliggende bewijsstukken zullen derhalve niet pas bij inschrijving moeten worden ingediend, maar eerder. De gunningleidraad en matrix zijn nog niet beschikbaar en zullen in de gunningfase aan de geselecteerde gegadigen ter beschikking worden gesteld.

7 27 28 Wanneer hetzelfde werk voor meerdere referentieprojecten (bijvoorbeeld A, B en C) wordt gebruikt, mag dat dan via één Formulier Gegevens Referentieproject en bijlagen ingediend worden? Bij toegestane ouderdom referentieprojecten waarvan indiening een geschiktheidseis is geeft u aan dat de werkzaamheden in grofweg de laatste drie jaar uitgevoerd dienen te zijn. Is dit gezien de crisis van de afgelopen jaren in de woningbouw, in relatie tot de omvang van de referentieprojecten (+10 ha) een reële eis of kan deze worden bijgesteld? Elk referentieproject dat u indient moet op zich voldoen aan alle gestelde vereisten en derhalve ook aan de indieningsvereisten. Deze vraag is herkenbaar en wordt (zeker de laatste jaren) vaak gesteld. De Aanbestedingswet bepaalt dat de referentieprojecten niet ouder mogen zijn dan drie jaar. Alhoewel wij graag zouden zien dat de Aanbestedingswet een ruimere termijn bepaalt, blijft deze eis gehandhaafd Wat verstaat u onder het advies inzake financiën / kosten binnen referen eproject E? Gaat het hierbij om het opstellen van project besteks en direc eramingen? Of doelt u hierbij op een advies dat de uitvoeringskosten significant kan verminderen? U geeft aan dat alle referentieprojecten een ontwikkeling dienen te betreffen van een gebied van minimaal 10 ha waarop woningbouw is gerealiseerd. Mogen alle referentieprojecten bij elkaar 10 ha of betreffen of moet elk referentieproject afzonderlijk 10 ha beslaan? Het gaat om het opstellen van ramingen en begrotingen. Elk referentieproject moet voor zich voldoen aan de gestelde eisen. 31 Onder selectie geeft u aan dat bij aanmelding moet worden aangegeven welke adviseur wordt voorgesteld voor uitvoering van de opdracht. Is het voldoende de adviseur te benoemen bij de referentieprojecten of verwacht u een c.v.? Zie het antwoord op vraag In punt 7.1 is bepaald dat de gegadigde haar verzekeringspolis dient te overleggen. Vanuit concurrentieoverwegingen verstrekken wij geen inzage in onze polissen. Er zijn kopieën van verzekeringscertificaten beschikbaar, waarin wordt aangetoond dat we verzekerd zijn. Vraag: Kan worden volstaan met het overleggen van een verzekeringscertificaat? Een certificaat volstaat.

8 33 In punt 3.4 wordt aangegeven dat er na gunning een contractsoverneming plaats vindt, waarbij Heijmans de overeenkomst overneemt van de gemeente Tilburg. Vraag: Graag ontvangen wij een concept van de overeenkomst van contractsoverneming. Het concept voor dat contract is op dit moment nog niet beschikbaar en zal in de gunningfase bij de uitnodiging tot inschrijving aan de Geselecteerde Gegadigden worden toegezonden In punt 3.4 wordt aangegeven dat er na gunning een contractsoverneming plaats vindt, waarbij Heijmans de overeenkomst overneemt van de gemeente Tilburg. Vraag: kunt u bij deze garanderen dat deze contractsoverneming zonder enige wijziging van voorwaarden gepaard gaat? Lezen wij deze alinea's correct dat we aan de hand van de Eigen Verklaring laten zien dat wij voldoen aan de uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen? Pas wanneer de gemeente na de aanmelding naar de bewijsstukken vraagt hoeft de inschrijver de GVA, uitreksel van KvK, verklaring belastingdienst, diploma's adviseur e.d. aan te leveren. Gelijk na gunning van de opdracht door de gemeente aan de winnende inschrijver, zal Heijmans het contract met de inschrijver overnemen van de gemeente Tilburg. Vraag: Kunt u aangeven wie de aanmeldingen beoordeeld? Indien de gemeente Tilburg het aanbod van de winnende inschrijver accepteert (door bekendmaking van de definitieve gunningbeslissing), is daarmee de opdracht gegund en staan alle rechten en verplichtingen tussen de gemeente en die inschrijver vast. Precies die rechten en verplichtingen neemt Heijmans integraal en ongewijzigd over: niets meer en niets minder. De in de Selectieleidraad beschreven aanpak is verplicht voorgeschreven in artikel 2.85 Aanbestedingswet. Zie ook het antwoord op vraag 25. De selectiecommissie zal de aanmeldingen beoordelen. 37 Hoofdstuk 11, inschrijving gunning: Om een goede inschatting te kunnen maken van de te maken kosten en de kansen om de opdracht te verwerven is, zoals ook is bedoeld in de Aw en ARW, al in de selectiefase meer inzicht in de gunningsfase van belang. Wij verzoeken u de (concept) gunningsleidraad en gunningsmatrix (en bij voorkeur ook de onder b, c en d genoemde stukken) in deze fase al ter De gunningleidraad en matrix zijn nog niet beschikbaar en zullen in de beschikking te stellen. Om dezelfde redenen verzoeken wij om ter gunningfase aan de geselecteerde gegadigen ter beschikking worden gesteld. informatie/indicatie ook de (concept) EMVI criteria en wegingsfactoren reeds nu aan te geven Indien dit onverhoopt niet mogelijk is, dan graag tenminste aangeven wat er ongeveer zal worden verlangd aan in te dienen stukken (en omvang) en welke EMVI criteria en in welke orde grootte naar verwachting worden meegenomen.

9 38 39 Par 7.2, beroepskwalificaties: medewerkers kunnen door (jarenlange) ervaring hetzelfde werk en denkniveau bereiken als iemand met een bepaald diploma. Wij zien een dergelijke formulering van een kwalificatie eis bij veel opdrachtgevers gebruikt worden. Wij stellen voor dat de eis zodanig wordt aangepast dat de kandidaat zijn of haar kwalificatie mag aantonen door een diploma op HBO niveau óf door het indienen van een opgave waaruit minimaal 10 jaar aantoonbare relevante ervaring en eindverantwoordelijkheid blijkt voor CT projecten. Graag uw akkoord. Par 7.1, financiële en economische draagkracht: Als bewijsstuk vraagt u om de polis van onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Vanwege bedrijfsvertrouwelijke en gevoelige informatie verstrekken wij geen polisvoorwaarden. Wel kunnen wij u een verklaring van onze verzekeraar (certificaat) overhandigen waarop soort en verzekerd bedrag staat aangegeven. Wij gaan ervan uit dat u hiermee akkoord bent. Deze eis wordt niet gewijzigd. Wel is het toegestaan dat het feitelijke tekenwerk wordt overgelaten aan een werknemer binnen uw eigen organisatie die niet over een HBO diploma beschikt. Dat is akkoord. 40 Par 5.7.7: Wanneer telt een referentie die in combinatie is uitgevoerd mee als volwaardige referentie zoals bedoeld in 5.7.2? Welk deel moet dan door Gegadigde zijn uitgevoerd? Wij nemen aan dat alle onderdelen zoals benoemd en geëist in binnen de Combinatie door de Gegadigde moet zijn uitgevoerd. Is Zie paragraaf van de Selectieleidraad. dat correct? Moet er in het formulier Gegevens Referentieproject bij het eerste aan te vinken vakje niet staan: het eigen aandeel van het ingediende referentieproject betreft minimaal 10 ha.. 41 Par 5.7.7: wat wordt bedoeld met (voor een voormalig opdrachtgever). De strekking van de vraag is niet duidelijk. Het antwoord lijkt ons evident. 42 Par 5.7.6: vraag idem als bij Indien aangemeld wordt in combinatie, dan betekent dit zeer waarschijnlijk ook dat een tweede (of derde etc) persoon als adviseur mee moet doen en wel diegene die die referentie van een derde heeft uitgevoerd. Is dit uw bedoeling? Het is niet duidelijk wat u bedoelt met 'mee moet doen'.

10 43 Par 5.7.4: Indien er beroep wordt gedaan op de bekwaamheid van een derde betekent dit zeer waarschijnlijk ook dat een tweede (of derde etc) persoon als adviseur mee moet doen en wel diegene die die referentie van een derde heeft uitgevoerd. Is dit uw bedoeling? Zie paragraaf van de Selectieleidraad (citaat): "Indien Gegadigde een beroep doet op de bekwaamheid van een derde dan dient de Gegadigde, in het geval het komt tot gunning aan hem, die derde daadwerkelijk in te zetten bij de uitvoering van de opdracht en is het zonder nadrukkelijke toestemming van de Aanbestedende Dienst niet toegestaan dat Gegadigde daarvoor (een) andere partij(en) dan die derde inschakelt". 44 Par 5.7.3: c. Beeldmateriaal: welk nut heeft het indienen van beeldmateriaal? Zie vraag Par 3.4: Als conform par 1.1 Heijmans de opdracht overneemt, waarom is er dan een overeenkomst nodig tussen gemeente, Heijmans en opdrachtnemer? En als die al nodig is stelt de gemeente dan de concept versie op van deze overeenkomst? Welke (juridische) inspanning (en dus kosten) is er dan nodig van opdrachtgever? Dat is nodig omdat artikel 6:159 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat contractsoverneming slechts mogelijk is door middel van een akte (lees: overeenkomst) tussen de drie betrokken partijen. Bij de uitnodiging tot inschrijving zal aan de Geselecteerde Gegadigden een concept van die akte/overeenkomst ter beschikking worden gesteld. Uw vraag naar welke inspanningen er dan nog nodig zijn van de opdrachtgever, kunnen wij niet plaatsen. 46 Par 3.2 en diverse andere paragrafen (onder andere 5.7.2): u geeft aan dat u de kwaliteit van de adviseur belangrijk vindt en dat deze persoon zelf de diverse referenties moet hebben uitgevoerd. Hoe verhoudt dat zich tot de mededeling dat het ook een team van adviseurs mag zijn? Wie moet(en) er dan de presentatie houden? De referenties mogen dus door 4 verschillende personen zijn uitgevoerd en dus zouden er 4 personen de presentatie mogen/moeten houden, met 4 visies. En zouden er dan volgens uw eisen in de diverse fasen van het project 4 verschillende adviseurs/eindverantwoordelijken zijn. Moeten we daar waar naam staat lezen naam of namen? Graag nadere uitleg over dit aspect. Zie het antwoord op vraag Kunt u inzicht geven in de planning, procedure en de vorm van de in te dienen stukken na selectie (zie hoofdstuk 1.3 lid g) De Geselecteerde Gegadigden zullen te zijner tijd worden uitgenodigd tot inschrijving en dan een gunningleidraad ontvangen waarin dat is beschreven.

11 48 Indien wij er voor kiezen om bijvoorbeeld de eisen zoals gesteld aan de referentieprojecten A t/m E in één referentieproject aan te tonen, is het dan een meerwaarde om nog meer referenties c.q. projecten in te dienen? De door u ingediend(e) referentieproject(en) worden getoetst op de gestelde eisen zoals genoemd in paragraaf van de selectieleidraad. Daarbij wordt aangegeven onder het kopje 'Algemeen' in deze paragraaf: "De in te dienen referentieprojecten behoeven niet verschillend te zijn. Een ingediend project kan gelden als meer dan één van de gevraagde referentieprojecten. " U dient in ieder geval te voldoen aan de gestelde eisen. Er is geen meerwaarde bij het indienen van verschillende projecten. 49 Indien wij er voor kiezen om bijvoorbeeld de eisen zoals gesteld aan de referentieprojecten A t/m E in één referentieproject aan te tonen, hoe dient dan het formulier Gegevens referen eproject, bijlage 04 ingevuld te worden. Op de derde regel van het formulier mag namelijk maar één letter ingevuld worden. U kunt voor elk referentieproject een separaat formulier indienen met steeds de betreffende letter van het beoogde referentieproject (Toegestane ouderdom referentieprojecten waarvan indiening een geschiktheidseis is.) Ja, het project moet afgerond zijn. Moet het project afgerond zijn?. Bijvoorbeeld een project is gestart in de periode en , maar is nu nog niet geheel afgerond? (Toegestane ouderdom referentieprojecten waarvan indiening een geschiktheidseis is.) Zie de antwoorden op de vragen 3, 16 en 19 in samenhang gelezen. Mag een referentieproject eerder zijn gestart, maar afgerond zijn in de periode en ?

12 52 U stelt dat referentieprojecten A, B, C en D uitgevoerd dienen te zijn door en onder eindverantwoordelijkheid van de voorgestelde adviseur of adviseurs persoonlijk. Hoe moet de inschrijver omgaan met het voldoen aan deze eis als de desbetreffende persoon nu niet meer in dienst is? Hoe gaat de opdrachtgever hier mee om als de desbetreffende persoon bijvoorbeeld kort na het verkrijgen van de opdracht uit dienst gaat. Indien de betreffende persoon reeds heden niet meer in dienst is, kunt u die ervaring niet meer opvoeren, tenzij u een beroep op een derde doet (op die persoon). In dat geval zult u die persoon in onderaanneming moeten contracteren en moeten inzetten bij de uitvoering van de opdracht indien aan u gegund wordt. Voor het geval een persoon uit dienst gaat: zie hetgeen is opgemerkt bij het antwoord op vraag 6. Indien u reeds heden weet dat een bij u werkzaam persoon uit dienst gaat, dan is het u derhalve ook bekend dat die persoon de werkzaamheden feitelijk niet meer zal uitvoeren indien de opdracht aan u gegund wordt. U zou handelen in strijd met de redelijkheid en billijkheid indien u desondanks met uw aanmelding de indruk zou wekken dat die persoon wel de werkzaamheden feitelijk zal uitvoeren Is de eis van 10 ha. (oppervlakte te ontwikkelen gebied) een harde eis? Of is een kleinere woningbouwloca e met veel complexe factoren ook toegestaan. De afgelopen jaren zijn het aantal woningbouwlocatie van 10 ha. en groter niet echt veel uitgevoerd, waardoor er waarschijnlijk weinig bureaus aan deze eis kunnen voldoen. Is het noodzakelijk dat referentieprojecten uitsluitend de ontwikkeling van een gebied met woningbouw betreffen of mag dit een ook een industrie en/of bedrijventerrein zijn? Ons bureau heeft een verzekering afgesloten tegen beroeps en aansprakelijksheidsrisico's. Wij overleggen in principe geen polis c.q. polisvoorwaarden aan de opdrachtgever. Wel kan een bewijs van verzekering worden overhandigd. Bent u daarmee akkoord? Mogen de referentie projecten ook nog lopende projecten zijn? Ook bij lopende projecten kan goedkeuring van de opdrachtgever verkregen zijn voor de reeds uitgevoerde delen. Die eis (van 10 ha) blijft ongewijzigd. Projecten met een kleinere omvang voldoen niet. Nee, dat is niet toegestaan. Ja, dat is akkoord. Ja, dat is akkoord, mits de goedkeuring is verleend (ofwel de werkzaamheden zijn afgerond) voor de delen waarvoor ervaring is gevraagd.

13 57 U stelt dat "De datum van goedkeuring door de opdrachtgever van de werkzaamheden verricht voor referentieprojecten A, B, C, D en E moet liggen tussen de datum waarop de aanmeldingstermijn sluit en drie jaar daarvoor". Mede doordat in de afgelopen drie jaar minder gebeurde op het niveau van gebiedsontwikkelingen. Bij deze het verzoek of de eis versoepeld kan worden van 3 jaar naar 5 jaar. Zie het antwoord op vraag U stelt in uw uitvraag met nr.: Koningsoord, Civieltechnische (GWW) ontwerp en advieswerkzaamheden, par , dat de datum van goedkeuring door de opdrachtgever van de werkzaamheden verricht voor de referentieprojecten moet liggen tussen de datum waarop de aanmeldingstermijn sluit (2 maart 2016) en drie jaar daarvóór. Wij kunnen voorgaande zó interpreteren dat de verrichte werkzaamheden voor een referentie project ouder mag zijn dan drie jaar, zolang de datum goedkeuring van de opdrachtgever maar na 2 maart 2013 is verkregen. Wij vermoeden dat deze interpretatie niet de bedoeling van de gemeente Tilburg is. Gezien de omvang van de benodigde referentie en de doorlooptijd van onderhavig project Koningsoord, verzoeken wij u of de tijdspanne waarin de referentieprojecten zijn uitgevoerd, vergroot kan worden naar 5 jaar vóór 2 maart Zie het antwoord op vraag U stelt in uw opgave dat referenties 3 jaar voor aanmelding moeten zijn opgeleverd. Gelet op de grootte van het project en de verwachte tijdspad is 3 jaar een korte periode. Wij verzoeken u te overwegen deze periode aan te passen naar een periode van 5 jaar. Zie het antwoord op vraag 28

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk 9 juli 2015 i b l a d 1 v a n 7 1 Inleiding Op 18 juni 2015 is de aankondiging voor de niet- openbare

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie:

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie: Nota van Inlichtingen Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Stichting Ons Tweede Thuis Omschrijving: Stichting

Nadere informatie

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Status : definitief Datum : 9 april 2014 ALGEMEEN Voorliggend document maakt integraal

Nadere informatie

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo STATUS concept GEMEENTE WINSUM FEBRUARI 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding: aanbesteding kindcentrum Baflo 3 1.1 De vraag en

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB Nota van inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 09-03-2017 Van Kamer van Koophandel Ref. EG.162036/BB Project Europese aanbesteding Werving en Selectie 1. Bijlage 1.B De scope is W&S. Wat

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen.

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen. Nota van Inlichtingen VMBO Het Rijks Nijmegen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: VMBO Het Rijks Nijmegen Stichting Scholengroep Rijk van Nijmegen RIJKS201611 Omschrijving: Opdracht betreft

Nadere informatie

Uitbreiding Copernicus SG. Nota van Inlichtingen 001 niet-openbare nationale aanbestedingsprocedure. Projectnummer 8317 Datum 6 maart 2014

Uitbreiding Copernicus SG. Nota van Inlichtingen 001 niet-openbare nationale aanbestedingsprocedure. Projectnummer 8317 Datum 6 maart 2014 Uitbreiding Copernicus SG Nota van Inlichtingen 001 niet-openbare nationale aanbestedingsprocedure Projectnummer 8317 Datum 6 maart 2014 Nota van Inlichtingen nummer 001 Opgesteld door Mevrouw ir. Y.A

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 17/10/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Utrecht 71663234 Stadsplateau 1, 3521 AZ UTRECHT

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase

Nota van Inlichtingen Selectiefase Niet Openbare Europese aanbesteding Communicatieadviseurs en diensten 2015 1 ste Nota Nota van Inlichtingen Selectiefase Datum: 7-12-2017 1 Nr. Document/ Hoofdstuk/ paragraaf/ artikel Pagina nr. Vraag

Nadere informatie

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende Advies 157 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor een opdracht met betrekking tot het verrichten van engineeringswerkzaamheden ten behoeve van een

Nadere informatie

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Nota van Inlichtingen Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Haarlem Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling

Nadere informatie

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald:

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald: Advies 184 1. Feiten 1.1. Beklaagde houdt een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure voor de selectie van de architect en constructeur voor een ten behoeve van de beklaagde te realiseren aanbouw

Nadere informatie

Advies 28. 2.2 De door klager gewenste (en niet verkregen) aanpassingen betreffen:

Advies 28. 2.2 De door klager gewenste (en niet verkregen) aanpassingen betreffen: Advies 28 1. Feiten 1.1 Beklaagde is een Europese niet-openbare aanbesteding gestart voor een opdracht met betrekking tot IT-dienstverlening en draadloze netwerkinfrastructuur bestaande (ondermeer) uit

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen datum : 11 april 2016 betreft : selectiefase aanbesteding Verbouw en Uitbreiding Atlas College OSG West-Friesland, kenmerk W53230-155.00 Selectieleidraad Kunt u inzage geven in het

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring onder de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden (NL). t.a.v.: R. U. Postma. Tel.: +31

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Selectiefase. Realisatie renovatie Hoofdgebouw

Nota van Inlichtingen. Selectiefase. Realisatie renovatie Hoofdgebouw Nota van Inlichtingen Selectiefase Aanbesteding Realisatie renovatie Hoofdgebouw voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1573693-1 Datum: 14 december 2015 Gehele of gedeeltelijke

Nadere informatie

Integrale ontwerpdiensten vorming Life Sciences Cluster David de Wiedgebouw

Integrale ontwerpdiensten vorming Life Sciences Cluster David de Wiedgebouw Nota van Inlichtingen Integrale ontwerpdiensten vorming Life Sciences Cluster David de Wiedgebouw Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Integrale ontwerpdiensten vorming Life Sciences Cluster

Nadere informatie

Paragraafnummer Vraagstelling Vragen inzake de Selectieleidraad

Paragraafnummer Vraagstelling Vragen inzake de Selectieleidraad Nota van Inlichtingen behorende bij de Niet-Openbare aanbestedingsprocedure Facilitair Management Nummer Pagina nummer Paragraafnummer Vraagstelling Vragen inzake de Selectieleidraad 1. 5 1.1 Gaat het

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting De Haagse Scholen, Postbus 61454, 2506 AL Den Haag (NL). t.a.v.: Mevr. D. Spaans.

Nadere informatie

Bereidverklaring Bankgarantie

Bereidverklaring Bankgarantie Bijlage 2: Bereidverklaring Bankgarantie Ondergetekende verklaart dat, indien Brandweer Amsterdam-Amstelland de opdracht voor de renovatie van Brandweerrkazerne WILLEM aan hem gunt, hij door een gerenommeerde

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) College van B&W van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel (NL). t.a.v.:

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Aanbesteding Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nadere informatie

Uitvoering ongeacht met welke middelen in overeenstemming met de door de aanbestedende diensten opgegeven vereisten

Uitvoering ongeacht met welke middelen in overeenstemming met de door de aanbestedende diensten opgegeven vereisten I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Vught Nationale identificatie: 34423267 Postadres: Postbus 10100 Plaats: VUGHT Postcode: 5260 GA Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

Niet-openbare procedure Nieuwbouw zwembad Zutphen

Niet-openbare procedure Nieuwbouw zwembad Zutphen NOTA VAN INLICHTINGEN Aanbestedingsnaam: Aanbesteder/Opdrachtgever: Contactpersoon: Internet: Niet-openbare procedure Nieuwbouw zwembad Zutphen Gemeente Zutphen De heer A. Timmerman www.tenderned.nl Vraag

Nadere informatie

VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord. Perceel 3

VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord. Perceel 3 VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord Perceel 3 ALGEMEEN Naam van de onderneming... Vestigingsadres Postcode en plaats Land

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding Omschrijving van de werkzaamheden en gunningscriterium Selectieprocedure... 5

Inhoudsopgave 1. Inleiding Omschrijving van de werkzaamheden en gunningscriterium Selectieprocedure... 5 Selectieleidraad Project: Regio Randstad Zuid - Rotterdam - Den Haag - Uitvoering BBV 2014 TRS2 (K-004207L) TenderNed-nummer: TN16246 Aanbesteding onder erkenning Conform ARN2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Notitie procedure shortlisten waterschap Scheldestromen

Notitie procedure shortlisten waterschap Scheldestromen Notitie procedure shortlisten waterschap Scheldestromen Datum : donderdag 12 december 2013 Versie : 1.0 Registratienummer: 2013031633 Behandeld in db: 12-12-2013 Behandeld in commissie : - Behandeld in

Nadere informatie

2 e Nota van Inlichtingen Selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding aannemers. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16

2 e Nota van Inlichtingen Selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding aannemers. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 2 e Nota van Inlichtingen Selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding aannemers Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Versie: definitief Datum: 8 mei 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Eindhoven Stadhuisplein 1, 5611 EM Eindhoven ( Nederland ) Ter attentie van: M.J. van der Linden Email: aanbestedingen@eindhoven.nl,

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Gemeenten', GT Print

Aanmeldingsformulier Gemeenten', GT Print Aanmeldingsformulier Gemeenten', GT Print Bijlage: Toelichting op aanmeldingsformulier Gemeenten 1. Aanmelding gemeente Ondergetekende (naam vertegenwoordiger) in de hoedanigheid van (functie vertegenwoordiger)

Nadere informatie

Inschrijvers voor de exploitatie van Grand Café Mahler in Musis Sacrum te Arnhem

Inschrijvers voor de exploitatie van Grand Café Mahler in Musis Sacrum te Arnhem Aanmeldingsformulier Inschrijvers voor de exploitatie van Grand Café Mahler in Musis Sacrum te Arnhem Stichting Musis & Stadstheater Arnhem 1 mei 2017 lagroup bv www.lagroup.nl Postbus 1558 consult@lagroup.nl

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. De beoogde exploitant lukt het waarschijnlijk niet om uiterlijk 6 januari 2014 alle gegevens op een rij te hebben om ons te ondersteunen. Gezien de vakantie periode is er nauwelijks personeel aanwezig

Nadere informatie

Selectieleidraad aanbesteding Eben Haëzerschool te Apeldoorn

Selectieleidraad aanbesteding Eben Haëzerschool te Apeldoorn Selectieleidraad aanbesteding Eben Haëzerschool te Apeldoorn Nationale niet-openbare aanbesteding van de sloop en renovatie van een bestaand schoolgebouw Opdrachtgever Vereniging tot het verstrekken van

Nadere informatie

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam Pagina 1 van 7 Deze nota van inlichtingen behoort bij de selectieleidraad voor het project Energieneutraal Centrumeiland d.d. 5 juli 2016. In het kader van de selectiefase zijn door geïnteresseerde ondernemingen

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat speciale-sectorbedrijven in eerste instantie

Nadere informatie

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606 Nota van Inlichtingen Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbesteding Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

Copyright Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk,

Copyright Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, Copyright Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, elektronisch of op welke wijze dan ook, zonder

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Aanbesteding Medische Landeninformatie. 21 januari 2014

Informatiebijeenkomst Aanbesteding Medische Landeninformatie. 21 januari 2014 Informatiebijeenkomst Aanbesteding Medische Landeninformatie 21 januari 2014 Doel van de informatiebijeenkomst Potentiële opdrachtnemers informeren over de beoogde opdracht voor de medische landeninformatie

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. In Tenderned is een mogelijkheid gezamenlijk aan te melden op een uitvraag. Als wij als consortium willen deelnemen, dienen alle ondernemingen zich dan in te schrijven op Tenderned via deze optie? Of

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 22/07/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Hoorn Nieuwe Steen 1, 1620 AR Hoorn Ter attentie

Nadere informatie

De Opdrachtgever gaat akkoord met een current ratio van 1,0 of hoger.

De Opdrachtgever gaat akkoord met een current ratio van 1,0 of hoger. Nota van Inlichtingen Niet-Openbare Europese Aanbesteding Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Niet-Openbare Europese Aanbesteding Schoonmaak Stichting Regionaal Opleidingen Centrum

Nadere informatie

2. Bij Aanmelding geeft de Gegadigde aan met welke programmatuur hij mogelijk zal Inschrijven na een eventuele selectie.

2. Bij Aanmelding geeft de Gegadigde aan met welke programmatuur hij mogelijk zal Inschrijven na een eventuele selectie. Nota van Inlichtingen behorend bij de Europese onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking: centralisatie markt faciliterende systemen Meetdata Periodiek, Allocatie & Reconciliatie en Meetdata

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting 2 juni 2017 Dit document is de Nota van Inlichtingen Selectieleidraad betreffende de Europese niet-openbare

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Selectieleidraad architect. Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden

Nota van Inlichtingen. Selectieleidraad architect. Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden Nota van Inlichtingen Selectieleidraad architect Colofon Opdrachtgever: Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Uitgegeven door: Onderwijsbureau Hollands Midden

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat aanbestedende diensten in eerste instantie aan

Nadere informatie

Oproep tot het opsturen van een inzending ten behoeve van de architectenselectie:

Oproep tot het opsturen van een inzending ten behoeve van de architectenselectie: 20160531 Oproep tot het opsturen van een inzending ten behoeve van de architectenselectie: Interieurontwerp Librijesteeg 4 Rotterdam De gemeente Rotterdam heeft de ambitie een architect de opdracht te

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Aanbesteding accountantsdiensten W.A. Mateman Vergadering 24-11-2010 Agendapunt 6 Financiën Het advies van de rekeningcommissie

Nadere informatie

Whitepaper Mislukte aanbestedingen door overspannen markt

Whitepaper Mislukte aanbestedingen door overspannen markt Whitepaper Mislukte aanbestedingen door overspannen markt bbn adviseurs 2018 Aanbestedingsprocedures voor werken verlopen moeizaam in de huidige markt. Opdrachtgevers ontvangen geen te hoge inschrijvingen

Nadere informatie

Omzet en solvabiliteitsratio

Omzet en solvabiliteitsratio AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Bergen Jan Ligthartstraat 4, 1817MR ALKMAAR ( Nederland ) Ter attentie van: Cees van Geel Telefoon: +31 728880000, E-mail:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amsterdam, Dienst Metro, Stationsplein 7, 1012 AB Amsterdam (NL). Contactpunt(en):

Nadere informatie

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c Behoort bij de selectieleidraad met referentienummer LW281-2/14-023.857 d.d. 16 december 2014. De hierna volgende wijzigingen c.q. aanvullingen zijn van kracht als waren zij letterlijk opgenomen in de

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Uw prijsstelling dient inclusief deze kosten te zijn.

Uw prijsstelling dient inclusief deze kosten te zijn. Nota van Inlichtingen Vormgeving en DTP HHNK Aanbesteding Vormgeving en DTP HHNK Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie: 16.0107499 Omschrijving: De onderhavige aanbesteding

Nadere informatie

Datum 3 december 2014 Onderwerp Nota van Inlichtingen (selectie) Geachte meneer/mevrouw,

Datum 3 december 2014 Onderwerp Nota van Inlichtingen (selectie) Geachte meneer/mevrouw, > Retouradres Postbus 90004 3509 AA Utrecht Herculeslaan 1 MPC 55 A Postbus 90004 3509 AA Utrecht www.defensie.nl/cdc Contactpersoon mr. L. Beurse Senior Contractmanager Datum 3 december 2014 Onderwerp

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER NIET-OPENBARE AANBESTEDING VOOR EEN DIENSTENOPDRACHT Sluiten van raamovereenkomsten voor de vertaling van juridische teksten vanuit een aantal officiële talen van de Europese Unie

Nadere informatie

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen.

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen. Nota van Inlichtingen DTP/Opmaak en Drukwerk Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: DTP/Opmaak en Drukwerk Fontys Hogescholen Omschrijving: Voor zowel DTP/Opmaak als Drukwerk afsluiten van overeenkomsten

Nadere informatie

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Verbetering energielabel van woningen van particuliere eigenaren in Eindhoven in het kader van de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen (NL). Contactpunt(en): Bedrijfsbureau,

Nadere informatie

Proces-verbaal van opdrachtverlening

Proces-verbaal van opdrachtverlening Proces-verbaal van opdrachtverlening Titel aanbesteding Verkeerskundig projectleider Kenmerk aanbesteding Gegevens aanbestedende dienst Gemeente Uden Markt 145 5461KN Uden Contactpersoon Tineke Kemperman

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen.

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. BIJLAGE 1 CHECKLIST De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. Omschrijving vraag/gevraagde Aanwezig? Plaats offerte inschrijver Offerte is uiterlijk

Nadere informatie

Deze aanbesteding omvat één vragenronde. Het is derhalve niet meer mogelijk vragen te stellen.

Deze aanbesteding omvat één vragenronde. Het is derhalve niet meer mogelijk vragen te stellen. Dit bestand bevat de nota van inlichtingen 2 d.d. 22 april 2015 voor de Europese niet-openbare aanbesteding 'Ingenieursdiensten' - gemeente Overbetuwe met referentienummer: CINK132 Deze aanbesteding omvat

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase. Renovatie Buitenrustbruggen te Haarlem

Nota van Inlichtingen Selectiefase. Renovatie Buitenrustbruggen te Haarlem Nota van Inlichtingen Selectiefase Renovatie Buitenrustbruggen te Haarlem Opdrachtgever: Gemeente Haarlem Bezoekadres Zijlvest 39 2011 VB Haarlem Document kenmerk: HLM525-1/15-019.220 Datum: 19 november

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013

behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013 Naam van de aanbestedende dienst: Productschap Vis Eigen verklaring 1 inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013 Aankoop pootaal 2013 Plaats van uitvoering:

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente 'shertogenbosch 491878990 Wolvenhoek 1, 5211 HH 'shertogenbosch ( Nederland ) Ter attentie van: D.H.J. Speijkers Telephone:

Nadere informatie

Bij alle overige te leggen documenten moet een individuele beoordeling plaatsvinden.

Bij alle overige te leggen documenten moet een individuele beoordeling plaatsvinden. Ill 1 6. 0 0 0 0 7 4 7 III Werkwijze toepassen Wet V 1-1-2016 1. Beoordelen taalvaardigheid Bij de intake kan de aanvrager op drie manieren aantonen dat aan de wordt voldaan, te weten: a. documenten overleggen

Nadere informatie

Inkoop- & Aanbestedingsbeleid. Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

Inkoop- & Aanbestedingsbeleid. Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting Inkoop- & Aanbestedingsbeleid Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting 1 INLEIDING De SEV stimuleert de ontwikkeling van praktische, innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Status: Definitief Datum: 20 januari 2019 GROSLIJST- SYSTEMATIEK GEMEENTE LOSSER, DINKELLAND, TUBBERGEN EN HAAKSBERGEN

Status: Definitief Datum: 20 januari 2019 GROSLIJST- SYSTEMATIEK GEMEENTE LOSSER, DINKELLAND, TUBBERGEN EN HAAKSBERGEN Status: Definitief Datum: 20 januari 2019 GROSLIJST- SYSTEMATIEK GEMEENTE LOSSER, DINKELLAND, TUBBERGEN EN HAAKSBERGEN INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding... 1 1 Welk type bedrijven genieten de voorkeur?...

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES Deze checklist dient bij aanbestedingsprocedures te worden gebruikt en deze checklist moet alleen worden ingevuld indien op voorhand zeker is dat de waarde van de opdracht

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Amsterdam, Ingenieursbureau Nationale identificatie: 12034981 Postadres:

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Noorderpoort Projectbureau Huisvesting Postbus 530 9700 AM GRONINGEN Contactpunt(en): draaijer+partners Ter attentie van: A.N. de

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

Regionale Bijeenkomst Selectie- en Gunningscriteria. De begrippen selectie- en gunningscriteria. Leusden, 13 november 2007

Regionale Bijeenkomst Selectie- en Gunningscriteria. De begrippen selectie- en gunningscriteria. Leusden, 13 november 2007 Regionale Bijeenkomst Selectie- en Gunningscriteria De begrippen selectie- en gunningscriteria Leusden, 13 november 2007 Anke Stellingwerff Beintema 1 Korte weergave juridisch kader Selectie- en gunningscriteria

Nadere informatie

NL-Amsterdam: Diensten door architectenbureaus voor gebouwen 2009/S AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten

NL-Amsterdam: Diensten door architectenbureaus voor gebouwen 2009/S AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten 1/6 NL-Amsterdam: Diensten door architectenbureaus voor gebouwen 2009/S 222-319699 AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN): Projectbureau

Nadere informatie

Groslijstmethodiek. IBOR gemeente Oss. Civiel- en cultuurtechnische werken

Groslijstmethodiek. IBOR gemeente Oss. Civiel- en cultuurtechnische werken Groslijstmethodiek IBOR gemeente Oss Civiel- en cultuurtechnische werken September 2015 1 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 GROSLIJST... 4 3 PROCEDURE... 5 3.1 TOETREDEN TOT DE GROSLIJST EN WACHTLIJST...

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

Opsporen Conventionele Explosieven Cavelot te Cadzand-Bad

Opsporen Conventionele Explosieven Cavelot te Cadzand-Bad Ruimte voor naam en logo aanbesteder Model Eigen Verklaring behorende bij de openbare procedure (gele velden invullen door de aanbesteder, blauwe velden invullen door de inschrijver of gegadigde) Eigen

Nadere informatie

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten)

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Schiedam Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam ( Nederland ) Ter attentie van: A.M. Koop Telefoon: +31 102484015, Email: inkoop@vlaardingen.nl,

Nadere informatie

Bijlage A) Administratieve Bijlage

Bijlage A) Administratieve Bijlage EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Bijlage A) Administratieve Bijlage Vervanging van koelinstallaties

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie