Nummer 28 Zomerkamp editie 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 28 Zomerkamp editie 2014"

Transcriptie

1 Nummer 28 Zomerkamp editie 2014

2 Zomerkamp editie! Elk scoutingseizoen wordt bij ons afgesloten met een spetterend zomerkamp! Voor de bevers betekend dit dat zij één nachtje bij een boer zijn gaan slapen. De welpen zijn een week wezen logeren in een groepshuis van een andere scoutinggroep en de scouts zijn gaan kamperen op een scoutingterrein. De Explorers hebben het verder weg gezocht en hebben 1,5 week in het buitenland (Luxemburg, Wiltz) gekampeerd. Je raad het al! Deze nieuwsbrief zal gaan over de zomerkampen die we hebben gehad. De Bevers, Welpen en Scouts vertellen over hun fantastische ervaringen. Na dagen, weken en maandenlange voorbereidingen door de leiding, dingen in juli en augustus alle onderdelen op zomerkamp. Als leidingteam vinden we het altijd hartstikke leuk om de kampen te organiseren en uit te werken. Ook al moeten we er als leidinggevende veel vrije tijd voor opgeven en dat allemaal vrijwillig! We willen alle jeugdleden die mee zijn geweest met één van de kampen dan ook hartstikke bedanken voor de geweldige tijd die we met elkaar hebben doorgebracht. En de leden die niet mee zijn geweest? Die moeten vooral deze nieuwsbrief lezen, want dan zie je hoe leuk het is en waarom jij volgend jaar ook graag mee wilt! In de 1e maand van het scoutingseizoen (september) zijn er al vele leuke dingen georganiseerd. Kijk op onze website of Like ons op facebook om op de hoogte te blijven. In de volgende nieuwsbrief zullen we jullie meer vertellen! Heel veel leesplezier! Groetjes van de nieuwsbrief redactie! Bestuursnieuws Even voorstellen Mijn naam is Ton van der Zwan (bij de meeste van jullie beter bekend als Plato). Ik ben 58 jaar oud, en sinds vier jaar de voorzitter van onze groep. Voordat ik voorzitter werd heb ik leiding gegeven bij onze groep bij bijna alle onderdelen. Ik maak al ruim 30 jaar deel uit van de Sint Joris. Ben begonnen als materiaalmeester daarna leiding geven bij de Padvindsters, toen overgevlogen als leiding naar de verkenners. Daarna werd ik gevraagd om de welpen onder mij hoeden te nemen. Sinds 1986 ben ik actief geweest als leiding bij de kabouters tot dat ik in 2010 gekozen werd als groepsvoorzitter. Voordat ik als materiaalmeester bij de Sint Joris kwam, heb ik leiding gegeven bij CJV Schilderskwartier (een onderdeel van de YMCA) Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee kinderen, jullie alle kennen mijn vrouw en kinderen namelijk Oehoe, Rikki en Bagheera. In mijn dagelijks leven ben ik pakketpost chauffeur bij PostNL.

3 Beverweekend 2014 Bevers bij de Schotten. Bij de Bevers op de boerderij kwam een vreemde man aanlopen. Hij ziet er vreemd uit, en loopt in een rok? De vreemde man stelde zich voor als Jim Mc Leod. Hij is stamhoofd van de Clan Mc Leod. Hij vroeg aan de Bevers of zij een Gouden Hamer hadden gezien, want dan kon hij hoofd van Schotland worden. De Bevers hadden niets gezien en hij ging weer weg met de mededeling dat ze hem moesten roepen als ze wel iets vonden. De twee Stamhoofden wilden hier niets van weten, maar uit eindelijk na wat wikken en wegen stemden ze toch toe. De bevers moesten wel eerst deel uitmaken van een clan, anders konden zij de Gouden Hamer niet vinden. Eigenlijk was de eerste vraag dus ook totaal nutteloos, aangezien de bevers de Gouden Hamer toch niet konden zien. Niet veel later kwam er nog een vreemde man langs. Ook hij droeg een rok. Hij stelde zich voor als John Mc Laine. Hij is stamhoofd van de Clan Mc Laine. Ook hij vroeg of de Bevers een gouden hamer gevonden hadden. Ook bij hem zeiden de bevers dat ze niets gevonden hadden. Mc Claine vroeg of ze nog iets anders vreemds hadden gezien, en de bevers riepen dat hij de tweede was die langs was geweest. Mc Claine werd behoorlijk boos toen hij hoorde dat Mc Leod ook was geweest, en zei tegen de bevers dat ze Mc Leod niet moesten helpen. Want hij was niet te vertrouwen en dacht alleen aan zichzelf om de baas van Schotland te worden. Mc Laine wou weg gaan en daar verscheen Mc Leod om de hoek. Mc Leod begon tegen Mc Laine te ruziën en ze begonnen te worstelen en riepen dat de ene beter was dan de ander en wie er het eerst was. Maar Oehoe haalde de 2 uit elkaar en deed beide stamhoofden een voorstel. De Bevers willen best helpen met het zoeken naar de Gouden Hamer maar dan wel met beide stamhoofden. Hoe kregen we dat nou gedaan..? Oehoe had wel een idee, en ze kwam terug met 12 ballonnen, met hierin een stukje stof van 1 van de Clans. De Bevers mochten elk een ballon kiezen en deze kapot prikken, toen werd duidelijk welke bever bij welke Clan ze hoorde. Toen we wisten wie waar hoorden moest toch wel wat aan de klederdracht gedaan worden je bent geen echte schot als je een kilt hebt en Mc Leod en Mc Laine gaven de bevers ieder een kilt naar de kleur die in het ballonnetje zat. Na de lunch kwam er een schotse vrouw binnen. Ze zei dat ze een waarzegster was en Era heette. Ze heeft een visioen gehad over de gouden hamer en melde dat die toch niet zo makkelijk te vinden was als dat de clan hoofden dachten. Er zouden goede aanwijzingen komen door een Schaapsherder, dus ze moesten goed luisteren en kijken of ze die aanwijzingen konden vinden.

4 Toen Era weg ging gingen de clans met de schaapsherder naar de veld met de schapen en liet de schaapsherder zien en legde uit hoe de band was tussen hem en zijn honden. De bevers mochten zelf ook proberen om de schapen van en kant naar de andere kant van het veld te krijgen. In eerste instantie schoten de schapen alle kanten op en toen werden het naderhand groepjes en uiteindelijk lukte het de bevers de schapen bij elkaar te krijgen. Van al dat rond rennen is er flink wat honger gekweekt en gingen de bevers lekker barbecueën. Na het eten was het lekker voor zichzelf spelen veel bevers zaten lekker bij het water te vissen met zelf gemaakte hengeltjes met touwtjes. Daarna lekker bij het kampvuur met wat lekkers en een spelletje. Na het kampvuur was het omkleden tandjes poetsen en lekker op de hooibalen gaan slapen. De volgende dag na het ontbijt kwam de schotse koningin langs en zei dat er wel een manier was om te kijken welke clan het meest geschikt was voor de gouden hamer. Dat was met een typisch schots evenement genaamd highlandgames. Iedere bever kreeg een score kaart en er werd van alles gedaan van boogschieten tot paal werpen en zelfs de kracht van de bevers werd beproeft door een parcours met jerrycans te lopen en met het langst hoog houden van een jerrycan. Na de hele highlandgames gehad te hebben werden de hongerige schotse maagjes gevuld en kwam Era weer langs zij had een nieuw visioen gehad dat niemand weet waar die gouden hamer gebleven was. En dat de hamer alleen te vinden was door het volgen van een spoor van schapen. Hierop wist de schaapsherder wel wat er gedaan moest worden en had wel een idee maar dat moest wel samen met de twee clans. De bevers volgen de schaapsherder en kwamen op een spoor van wol terecht die ze moesten volgen. Na het volgen en verzamelen van wol sporen en over slootjes geslingerd te hebben kwamen we weer terug bij de schuur waar de bevers sliepen, zou de hamer hier liggen?? Er werd in alle hoeken en gaten gezocht en uiteindelijk kwam de hamer tevoorschijn. De hamer was wel heel groot en de clan hoofden besloten dat geen van de clans de hamer moest hebben en gaven hem aan de koningin want alleen zij was de enige hoedster van de hamer. De bevers kregen als dank van de clan hoofden nog een mooie herinnering om mee naar huis te nemen.

5 De welpenhordes samen op zomerkamp! Op de warmste zaterdag van het jaar na weken en maanden van voorbereiden en verheugen. Vertrokken de 2 welpen hordes richting Hengelo. Ook was het eten lekker van hamburgers tot macaroni dankzij onze kookstaf. En dit allemaal in het thema van peter pan. Daar aangekomen met de spullen en de hulp van geweldige ouders, hebben we eerst het terrein en het clubhuis verkent. Daarna hebben we afscheid genomen van de ouders en zijn we met ze allen van de zon gaan genieten en hebben we de 2 zwembaden opgezet om een frisse duik te kunnen nemen. Ondanks dat we net terug zijn hebben we al veel zin in volgend jaar als u meer wilt weten over het zomerkamp vraag het gerust aan een van de welpen of bekijk de leuke foto s groet de leiding van de welpen teams. Na een drukke maar gezellige dag zijn we lekker gaan slapen. We hebben deze week zoveel gedaan een sportdag een spelletjes dag we zijn naar een pretpark geweest te veel om op te noemen we hebben veel met water gespeeld vanwege het geweldige weer. De komende weken staan er vele leuke activiteiten op het programma. Via de leiding ontvangen jullie informatie over de opkomsten. Groetjes van de Bandarloghorde: Rikki, Stanley, Richard en van de Bagheerahorde: Kigo, Hathi, Ikki en Chil

6 Scouts op expeditie in Europa 19 t/m 26 juli, Gilwell Ada s Hoeve te Ommen De zomer begint bij de scouts elk jaar met een spetterend zomerkamp! Een week lang ergens in Nederland kamperen waarbij we overnachten in tenten en de hele week buiten leven. Met 10 kids en 4 leiding gingen de scouts op zaterdag 19 juli op pad richting Gilwell Ada s Hoeve te Ommen in Overijssel. Nick, Antoine, Albert, Gylianto, David, Thibault, Wouter, Ivan, Servane, Chriss, Chiel, Ed en Laura gingen gezellig mee. In het thema Expeditie Europa gingen de scouts 7 landen af om in thema spellen te spelen en te eten. Donderdag 17 juli kwamen de scouts op het groepshuis om hun bagage en fietsen af te leveren. Zo kon de leiding bij tijd alles inladen zodat we zaterdag 19 juli snel weg konden. Chriss, Chiel, Ed en Laura hadden zich op dag van vertrek al vroeg op het groepshuis verzameld. De laatste zaken regelen en wachten op de kinderen. Alle kamp formulieren, portemonnees en mobiele telefoons werden door de kinderen ingeleverd en de indeling van de auto s werd bekend. De aanhangers werden achter de auto s gekoppeld en de groep van 10 kinderen en 4 leiding gingen op pad. [foto vertrek] Aangekomen op het kampterrein in Ommen konden de scouts wat rondlopen en liet de leiding het stukje terrein zien waar we de week zouden doorbrengen, genaamd Klein Duivenbos. Na aankomst zijn we in het warme weer van 30 graden eerst wezen lunchen om vervolgens de aanhangers leeg te halen. De patrouilles werden op weg geholpen om hun tenten op te zetten en de leiding kon ook met hun eigen kampement aan de slag! Maar al gauw werden de eerste records al gebroken! Thibault kwam naar de leiding met het verhaal een hamer tegen zijn hoofd te hebben gehad tijdens het opzetten van de tenten. Snel verbinden en een afspraak gemaakt bij de huisartsenpost. Daar bleek het een kleine snee te zijn die de arts heeft dichtgeplakt. Helaas voor Thibault mocht hij daardoor zijn hoofd de komende drie dagen niet onder water houden. Bij terugkomst vanuit het ziekenhuis op het kampterrein waren de tenten van de patrouilles opgezet en hebben de kinderen ook geholpen bij de tenten van de leiding. Door het harde werken en warme weer was het dan al snel tijd om kennis te maken met de rivier de Vecht! Zwemkleding aan en gaan! Na een lekkere duik stond het avondeten al klaar. Tortilla s met vele keuzes om erop te beleggen. Na het harde werken heeft ieder de buikjes rond gegeten om daarna de afwas te doen. De overige spullen uit de aanhanger werden nog naar de tenten gebracht en de voorbereidingen voor het eerste spel werden getroffen. Overal in het bos hingen breekstaafjes met kaartjes eraan. Hierop stonden namen van een heleboel landen/ continenten uit de wereld/europa. Hieruit bleek wat het thema van de week moest zijn: Expeditie Europa! Bij het kampvuur kreeg iedereen een mooie trui met hierop het kamp logo om de koude avonden mee door te brengen. Iedereen was er erg blij mee (zo blij zelfs, dat sommigen hem dan en nacht aan hielden. Tot de leiding dit toch maar verbood). We hebben niet voor niets de breekstaafjes in de bosjes gezocht, want we hadden nog een uitdaging in petto. Zes flessen werden gevuld met water en werden de breekstaafjes bijgevoegd. Tijd voor een potje bowlen in het donker! Na een vermoeide eerste

7 dag gingen de scouts richting hun tenten om de 1e nacht door te brengen. Zondag De zondag begon met een lekker broodje gebakken ei om een goede bodem te leggen voor het harde werk wat voort gezet word vandaag! Het bouwen van de keukens met hout en touw stonden om het programma. Ook wel pionieren genoemd. Met een moeizame opstart maakte de twee patrouilles (Arenden en Reigers) en de leiding een keuken om de gehele week te kunnen koken en een tafel om aan te zitten. Omdat het ook vandaag lekker weer was, hebben we weer in het water gelegen om lekker af te koelen. Ook werd vandaag het fanatieke spel van kamp geintroduceerd waarbij de scouts andere mogen uitdagen. Maandag Na twee dagen op ons kampterrein, wilde we vandaag toch wel een keertje weg en de omgeving zien. Echter moest er eerst worden gezorgd voor corvee want we hebben kennis gemaakt met onze vijand van de week: Muizen!!!! De tenten werden overhoop gehaald muizenkeutels opgeruimd en de laatste etenswaren in de tenten verwijderd. Helaas gooide het weer met regen wat roet in het eten, maar dat weerhield de scouts niet om toch op de fiets te stappen en met behulp van een kaart naar de uitkijktoren van Ommen te fietsen! Daar aangekomen moesten we nog een stuk naar de toren lopen en de hoge klim maken. Een super uitzicht met veel natuur te zien! Na terugkomst op het kampterrein werden de voorbereidingen voor het avondeten getroffen. Hierna werden de scouts uitgedaagd met enkele SUPER activiteiten. Namelijk hakken, boogschieten en luchtbuks schieten. De scouts vonden het geweldig! Maar helaas viel de schemer al snel in en werd het tijd om te stoppen en aan te schuiven bij een kampvuur als afsluiter met wederom het spel Weerwolven van Wakkerdam. s Avonds aten we in een Belgisch thema met lekkere zelgemaakte patat, groente en een hamburger! De dag verliep al vrij snel en werd afgesloten met een lekker kampvuur en een spel wat we bijna elke avond hebben gespeeld: Weerwolven van Wakkerdam! Dinsdag Gelukkig was het dinsdag beter weer! De zon kwam weer te voorschijn, dus de scouts waren een stuk vrolijker. Vandaag konden de scouts tussen twee activiteiten kiezen: Minute to Win it met diverse opdrachten waarbij ze punten konden verdienen. Of het bouwen van een vlot.

8 Nadat het vlot in elkaar gezet was, heeft iedereen nog een duik in het water genomen. Halverwege de middag werden de scouts geroepen voor een primitieve avond. Er werd namelijk gekookt zonder kooktoestel. Het kampvuur zorgde vandaag voor het verwarmen/garen van het avondeten. Zo hebben we gebakken en gekookte eieren boven een kampvuur gemaakt zonder pannen. Werd een kip en mini pizzatjes in onze olie ton oven gemaakt. Kaas werd verwikkeld in spek en opgewarmd in de oven. Ook de appels met rozijnen en kaneel smaakten als lekkere appelmoes. Nadat alle buikjes rond waren gegeten en de afwas ook weer schoon was, hebben we een casino avond gedaan. De scouts kregen een starttarief aan geld en moesten dit zo veel mogelijk vermeerderen door te gokken bij Black Jack, Poker en Pesten. Pas maar op ouders! Als uw zoon of dochter 18 jaar is. Ze zijn erg fanatiek! Woensdag Zoals de meesten niet ontgaan is, heeft zich vlak voor ons zomerkamp een ramp voorgedaan. De regering benoemde deze dag tot de dag van nationale rouw. De kampstaf van het terrein wilde hier graag bij aanhaken door een vlag ceremonie te doen op het centrale veld. Het hele veld stond vol met scouts die samen een minuut stilte in acht nam voor de slachtoffers van het vliegtuigongeluk MH17. Erg indrukwekkend in grootse stilte werd de vlag halfstok gehesen. Na de ceremonie kregen de scouts een route beschrijving en stapte met zijn allen op de fiets. Ze moesten naar een bestemming fietsen en hun zwemkleding meenemen. Echter was het niet bekend waar we naartoe gingen. De scouts hadden op het einde wat moeite met de juiste weg te vinden, maar vonden uiteindelijk het Avonturenpark Hellendoorn. In het pretpark vonden we ook de welpen die een gezellig dagje uit kwamen vieren. Tussendoor konden we ook gebruik maken van het waterglijbanen Slide Park genieten, want het was wederom heerlijk weer! Helaas sloot het park om 6 uur weer en moesten we afscheid nemen van de welpen. Gelukkig wisten de scouts de terugweg sneller te fietsen want de buikjes gingen rommelen. Gelukkig kookte de leiding heerlijke spaghetti bolognese zodat de scouts uit konden rusten. Donderdag Vandaag stapte de scouts weer op de fiets! Dit keer voor de hike. Bewapend met een geheimzinnige routebeschrijving, een GPS en een wegwerpcamera gingen de scouts op pad. Als ze op een GPS locatie waren aangekomen, moesten ze een vraag beantwoorden waarvan het antwoord in de GPS geprogrammeerd stond. Onderweg mochten de scouts met hun wegwerpcamera vele foto s maken, welke een verrassing zijn tot het afdrukken. De reigers hadden iets meer moeite met het vinden van de juiste locaties, dus de arenden wisten het eindpunt snel te bereiken. Deze eindigde in het centrum van Ommen waar een leuke kermis was en waar de scouts bij de enkele winkeltjes die er waren hun zakgeld konden uitgeven.

9 Een deel van de leiding was in de volste glorie voorbereidingen aan het treffen voor een feestje! De hele week ging al de grap over Opa Eddy! Ed hebben we voor dit kamp mee gevraagd ter ondersteuning. Om dit te vieren heeft de leiding een taart besteld bij de Jumbo met een leuke foto en een opdruk met 60 jaar! Er werd een verjaardagskaart en slingers met 60 geregeld en bij de kampstaf afgeleverd. Natuurlijk werkte de kampstaf leuk mee en zorgde ze ervoor dat het leek of de taart bezorgd werd. Met een grote mond maakte hij de kaart open met de gezegde dat hij die van zijn vrouw zou hebben gehad. Niets bleek minder waar! Hij was erin getrapt en werd door iedereen in de maling genomen. De scouts wisten hun mond goed dicht te houden! Ed gefeliciteerd! Na een lekker toetje aan het begin van de maaltijd (taart) bakte de leiding nog heerlijke pannenkoeken aan de waterkant. De late avond werd afgesloten met weer een kampvuur en weerwolven. Vrijdag Helaas.. we gaan richting het einde van dit fantastische kamp, dus werden materialen al gereed gebracht voor vertrek, de volgende dag. De keukens werden afgebroken, want koken gingen we niet meer! De tijdelijke keuken werd opgezet, maar door de vermoeidheid van de week ging het allemaal een stuk langzamer dan verwacht. De laatste avond sloten we af met een heerlijke BBQ. Er waren verschillende keuzes uit vlees, salades, stokbrood en veel gezelligheid. We zijn tussendoor nog snel langs de kampstaf gelopen om hen te bedanken met vergeet me nietjes door de gezellige week die ze ons bezorgd hebben met grapjes, bezoekjes en alle hulp! Deze avond een keer geen weerwolven van wakkerdam, maar een gezellige bonte avond. Er waren geen bijzondere dingen voorbereid, maar er werd gewoon muziek aangezet. En dat hielp de scouts op gang voor de meest hilarische dansjes bij de scouts. Het was nog lang gezellig en de scouts wisten het op de laatste avond te presteren om de leiding het meeste te plagen. Waarin de eerste 6 avonden verliepen rustig... maar de laatste..!! Zaterdag Helaas was daar dan de laatste dag van het kamp. Alle bagage inpakken, tenten afbreken en naar huis. Al hoewel, dat dachten we! Rond 11 uur barstte het ineens los van de regen! Een gigantische wolkbreuk presteerde het om 1,5 a 2 uur boven Ommen te blijven hangen. Na het checken van Buienradar realiseerde de leiding zich dat het geen zin had om te schuilen, maar om alle spullen nat in de aanhanger en auto s te gooien. Doorweekte scouts, ouders en leiding vertrokken richting Den Haag waar het zonnetje heerlijk scheen. Nog even snel de aanhanger uitladen met hulp van papa s en mama s en de kids konden snel naar huis! De leiding wil iedereen hartstikke bedanken voor het geweldige zomerkamp en kijkt al erg uit naar volgend jaar! Dan gaan we van 11 tot 19 juli weer ergens in Nederland kamperen! Gaan jullie ook mee? P.s. Je kunt alle foto s bekijken op onze website! En de filmpjes op ons You Tube kanaal!

10 Spaaracties & Sint Joris online Wist je dat onze scoutinggroep ook te volgen is via Facebook? Blijf op de hoogte van onze updates en like ons. com/sintjorisgroep5 Ondertussen heeft de groep al meer dan 300 euro bij elkaar geklikt met Sponsorkliks! Wilt u nou ook de Sint jorisgroep 5 helpen met GRATIS sponsoren? Ga dan naar sponsorkliks.com/winkels.php?club=3599 en klik op één van de 200 webwinkels van uw keuze! Leeg uw zakken en help de Sint joris zegels plakken! Helpt u ons mee? Doe dan uw DE en Perla zegels in onze verzamelbus in de gang van ons groepshuis! U doet ons er een groot plezier mee! Kijkt u wel eens op onze website? Ook hier verschijnen nieuws berichtjes en verhalen vanuit de groep. Handige links, contactgegevens of foto s bekijken vanuit de onderdelen? Ga dan naar en vindt hier alles over onze scoutinggroep! Ook op Twitter kun je ons volgen Blijf op de hoogte op twitter via: sintjoris5 Soms worden er filmpjes gemaakt tijdens onze opkomsten. Deze worden op YouTube geplaatst. Blijf op de hoogte via ons YouTube kanaal! youtube.com/channel/ UCmZDibQUIt7OQo60dvTS_ hg/videos

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

IJT-jubileum kamp krant

IJT-jubileum kamp krant IJT-jubileum kamp krant Nummer: 6 Algemeen Iedereen begon al moet te worden, maar na vandaag heeft iedereen weer wat meer energie. Alle speltakken gingen gisteravond laat naar bed: De welpen en kabouters

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Belangrijke informatie. Kampregels. Van alles wat

Belangrijke informatie. Kampregels. Van alles wat Belangrijke informatie Kantine Unitas: 0341 426535 Leiding Dominique de Vogel: 06 23163692 Mirjam Postma: 06 44381520 Anneke de Boer: 06 18853981 Ton Tönjes: 06 25272788 Maarten van den Bosch: 06 46393341

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

Take a look at my life week 18

Take a look at my life week 18 Take a look at my life week 18 Ik heb weer een weekoverzichtje voor jullie. De week begon erg druk, al die bezoekjes aan het ziekenhuis. Helaas eindigde het daar ook, en weet dus niet wanneer ik thuis

Nadere informatie

Hallo! In dit boekje vind je het programma van de week, nog wat handige informatie over het kamp en ook nog een puzzel.

Hallo! In dit boekje vind je het programma van de week, nog wat handige informatie over het kamp en ook nog een puzzel. Ka mp gi d s Kinderkamp Vierhouten 1 t/m 7 augustus 2015 Hallo! Gezellig dat je mee gaat op zomerkamp! Dit jaar gaan we naar Vierhouten. Het zal weer een volle week zijn met leuke activiteiten en veel

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Wat hebben we heerlijk gegeten afgelopen zaterdag. We zitten er nog vol van.

Wat hebben we heerlijk gegeten afgelopen zaterdag. We zitten er nog vol van. dinsdag 00:00 Laatst aangepast dinsdag 20:30 Nummer: 1 Jaargang: 35 Datum: Nico Steenbeek Groep Panoven 10 3401 RA IJsselstein Postbus 347 3400 AH IJsselstein Tel: (030)6876722 Website: https://nsgscoutingnl

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

IJT-jubileum kamp krant

IJT-jubileum kamp krant IJT-jubileum kamp krant Nummer: 1 Algemeen De meeste kids waren op de tweede dag al vroeg wakker: Ze barsten nog van de energie en hebben weer zin in een uitdaging! Al snel zitten de welpen, kabouters,

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE

NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE Inhoud Voorwoord Uitgebreid verslag met veel foto s van het DARES Deelnemers Weekend Voorwoord Deze extra nieuwsbrief is een uitgave van DARES R09-Utrecht

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAKANTIESPEKTAKEL

PROGRAMMA VAKANTIESPEKTAKEL PROGRAMMA VAKANTIESPEKTAKEL ZATERDAGOCHTEND Om 8 uur komt de tent en die moet worden opgezet. Natuurlijk zijn er 2 professionele mensen die weten hoe het moet, maar we hebben vooral veel mensen nodig die

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

Weekbrief 2 12 september 2016

Weekbrief 2 12 september 2016 Weekbrief 2 12 september 2016 Nieuws uit het kantoortje. Het schooljaar is in volle gang en de vakantie lijkt alweer een tijdje geleden. Hoewel het heerlijke weer nog erg aan de zomer doet denken. Groep

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

September - Oktober 2015

September - Oktober 2015 September - Oktober 2015 Beste Welpen en ouders/verzorgers, Jaja, het is bijna weer zover: een nieuw Scoutingseizoen. Dit nieuwe seizoen zal veel nieuws gaan brengen, met als grootste verandering een aantal

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork.

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Programma voor het na-larenstein weekend in vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Wij, Maarten en Roland, hebben dit programma samengesteld op basis van een aantal bezienswaardigheden die

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018

Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Populierenblaadje Algemeen: We zijn helemaal klaar voor de werkweek en het kamp. Het ziet er naar uit dat het mooi weer gaat worden. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep KAMP 2007 4 augustus tot 11 augustus 2007 Hallo allemaal, Beetje bijgekomen in de vakantie? Mooi! Dan heb je dus genoeg energie opgedaan om op kamp te gaan. Een week lang samen met de rest een gezellig

Nadere informatie

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk Wilhelmina Hoeve Stage dag 1 Woensdag 9 mei Toen we aankwamen. Mochten we kiezen dat we met de bus meewouden om de mensen op te halen of dat we bleven wachten

Nadere informatie

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken.

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. KAMPVERSLAGEN KAMP 2010 Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. Door jullie allen kunnen we terug kijken

Nadere informatie

KAMP augustus tot 16 augustus 2008 Mook

KAMP augustus tot 16 augustus 2008 Mook KAMP 2008 9 augustus tot 16 augustus 2008 Hallo allemaal, Fijne vakantie gehad? En nog energie voor een weekje kamp in? Wij hebben ons in ieder geval opgeladen en we hebben ons best gedaan er een leuk

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Programma In vier dagen kun je veel doen. Hier lees je wat we elke dag ondernemen. Af en toe luieren doen we ook wel, maar niet te veel, want we willen het liefst

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Introductieweek. Learning & Development in Organisations 2019

Introductieweek. Learning & Development in Organisations 2019 Introductieweek Learning & Development in Organisations 2019 Hallo en welkom! Ieder jaar organiseert de HAN een introductieweek voor alle nieuwe studenten. Dit jaar is niet anders! Van dinsdag 27 augustus

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009

paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 paaskamp 13 tot en met 18 april 2009 Reporters: Camille, Hannah, Margot, Emma, July, Valentijn, Louise Het tweede kampje van dit jaar. We hadden prachtig weer, nou ja..één regendagje. We hebben zelfs al

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit.

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. ~~Weekly Diary 37~~ [social_share] Zondag 08-09-2013 Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. Maandag 09-09-2013

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

RSW Regiotwenteland 2009

RSW Regiotwenteland 2009 RSW Regiotwenteland 2009 Hét boekje voor deelnemers Met veel informatie over van alles en nog wat Beste Scouts, 0 Heel mooi dat jullie mee willen doen aan de Regio Scouting Wedstrijden in Ommen. Wat je

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

30 mei t/m 1 juni 2012

30 mei t/m 1 juni 2012 Kamp groep 6C VSO de Brug 30 mei t/m 1 juni 2012 Woensdag 30 mei 2012 En eindelijk was het vanmorgen zover, we gaan op kamp!! Om 9 uur stonden er al veel mensen klaar om ons uit te zwaaien: ouders, collega

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

BRUGKLASKAMP HAVO RIETVELD LYCEUM

BRUGKLASKAMP HAVO RIETVELD LYCEUM BRUGKLASKAMP HAVO RIETVELD LYCEUM 2017 Brugklaskamp 2017 Wanneer?? Dinsdag 12 september 2017 Woensdag 13 september 2017 Donderdag 14 september 2017 Waar?? Recreatieboerderij Te Boomsgoed Langestraat 24

Nadere informatie

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: We begonnen onze maandag zoals gewoonlijk in het forum. Een leuk begin van de

Nadere informatie

Zomerkamp 2017 Port Zélande

Zomerkamp 2017 Port Zélande Zomerkamp 2017 Port Zélande 4, 5, en 6 juli 2017 Pontes praktijkonderwijs Wanneer gaan we! Dinsdag 4 juli gaan we op kamp naar Port Zélande. We kamperen dan op de camping van Port Zélande. Donderdag 6

Nadere informatie

PiKaFuture. Programma. Maaltijden

PiKaFuture. Programma. Maaltijden PiKaFuture Het is bijna weer zover: het jaarlijkse PiKaNu. Hét pinksterkamp voor alle scouts van Noord-Veluwe Flevoland. Ook dit jaar organiseert Scouting Nunspeet dit weekend vol spektakel en plezier.

Nadere informatie

22 juli-26 juli. Welkom op de kermis! Straatkunst, wie maakt de mooiste stoepkrijttekening? Spijkerbroekhangen, spijkerpoepen, blikgooien, koekhappen

22 juli-26 juli. Welkom op de kermis! Straatkunst, wie maakt de mooiste stoepkrijttekening? Spijkerbroekhangen, spijkerpoepen, blikgooien, koekhappen 22 juli-26 juli Welkom op de kermis! Straatkunst, wie maakt de mooiste stoepkrijttekening? Spring je rot! Op ons eigen springkussen!!! Spijkerbroekhangen, spijkerpoepen, blikgooien, koekhappen Smullen

Nadere informatie

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers:

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: CONTACTGEGEVENS Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: Zeola Smeets Voorzitter 06-23559361 Bas Hakkenberg Vicevoorzitter 06-43419507 Annelijn Hakkenberg

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 18, donderdag 24 mei 2012

NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 18, donderdag 24 mei 2012 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 18, donderdag 24 mei 2012 Kamp groepen 8 Wij (groep 8) zijn op kamp geweest. We mogen er niet veel over vertellen, maar 1 ding kunnen we wel vertellen het was super leuk!!!!! We

Nadere informatie

Gymnia Waalwijk. Nieuwsbrief. Maak kennis met het 1e deel!

Gymnia Waalwijk. Nieuwsbrief. Maak kennis met het 1e deel! Juni 2012 Nummer 1 Gymnia Waalwijk Nieuwsbrief Gymnia stelt zich voor! Maak kennis met het 1e deel! De leiding (Besoyen) In deze nieuwsbrief stelt eerst de leiding van Gymnia Besoyen zich voor. In de volgende

Nadere informatie

Rapid Jeugdkamp: 30 juni t/m 2 juli

Rapid Jeugdkamp: 30 juni t/m 2 juli 2017 Rapid Jeugdkamp: 30 juni t/m 2 juli Inleiding Dit jaar gaan we op 30 juni 2017 met de bus naar Vierhouten rijden. Daar zullen wij op een nieuwe locatie ons jeugdkamp 2017 gaan houden! Het belooft

Nadere informatie

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Bezoek projecten ds. Sandor Kovacs wie: wat: waar: wanneer: hoe: Niels en Theo Bezoek van onze vrienden aldaar, hand & spandiensten en inspiratie opdoen Subkarpaten,

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma c Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Hallo allemaal, Nog even en dan gaan we samen op kamp! We gaan dit jaar naar België. Dit is een super gave plek om een week te kamperen!

Hallo allemaal, Nog even en dan gaan we samen op kamp! We gaan dit jaar naar België. Dit is een super gave plek om een week te kamperen! 1 Hallo allemaal, Nog even en dan gaan we samen op kamp! We gaan dit jaar naar België. Dit is een super gave plek om een week te kamperen! In dit kampboekje vind je alle informatie die je moet weten om

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief 25 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief, 160625 Nieuwsbrief 25 juni 2016 Beste lezers van onze Nieuwsbrief, Inloopavond De hoeken gaan er steeds meer uitnodigend uit zien nu de aankleding ook aardig voor elkaar is. Het is echter nog niet klaar!

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica Dinsdag 15 mei 2012. Gisterenavond was het leuk, maar wel super vermoeiend. Ik vond het schemerballonnenspel het leukste spel. De nacht was ook heel erg vermoeiend, maar wel leuk. De spellen vandaag vond

Nadere informatie

Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8. Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST!

Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8. Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST! Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8 Dit jaar is onze 40 ste editie! Reden voor een feestje! Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST! Het zou fantastisch zijn als jullie deze feestelijke dagen met

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Power 2 You News. Beste ouders en kinderen,

Power 2 You News. Beste ouders en kinderen, Power 2 You News Beste ouders en kinderen, Hierbij het programma, datums en opzet voor de komende periode tot aan de Zomervakantie. We hebben een gevarieerd aanbod, om zoveel mogelijk wensen tot uiting

Nadere informatie

maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015

maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015 Elk jaar organiseert de HAN een introductie voor de nieuwe studenten. Dit jaar vindt deze introductie plaats van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015. De introductie is een uitstekende gelegenheid

Nadere informatie

Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei

Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei Woensdag 13 Mei 14.00-15.00 Spellenparty Ben jij klaar voor een allerlei leuke mini spelletjes? Doe dan gezellig mee! 16.00-17.00 Parachute Kruipen, springen, rennen! Dit gaan we allemaal doen tijdens

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN 21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! We waren die ochtend al vroeg uit de veren en wachtten vol spanning op het grote vertrek. Eerst verzamelen rond de kerk, alle vriendjes

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee.

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee. 08.00 uur Wakker worden!!! Tijd om op te staan, een stevig ontbijt te eten en te bedenken of het weer past bij je fietskleding. O ja, zorg dat je fiets in orde is!!!! 09.45 uur verzamelen op school. Al

Nadere informatie

Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Dit keer is het thema:

Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Dit keer is het thema: Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Het is inmiddels de 7 e keer en we maken er met elkaar leuke en gezellige

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

PiKaSpy 13 t/m 16 mei 2016

PiKaSpy 13 t/m 16 mei 2016 PiKaSpy 13 t/m 16 mei 2016 Inhoudsopgave PiKaSpy Programma Maaltijden Weetjes Regels Kostenpost Plattegrond Eigen voorbereiding: wat kan ik al doen vóór de PiKaNu? PiKaSpy Het is bijna weer zover: het

Nadere informatie

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei Woensdag 13 Mei 14.00-15.00 Spellenparty Ben jij klaar voor een allerlei leuke mini spelletjes? Doe dan gezellig mee! 16.00-17.00 Parachute Kruipen, springen, rennen! Dit gaan we allemaal doen tijdens

Nadere informatie

Zomervakantie de Graspiepers Week 1

Zomervakantie de Graspiepers Week 1 Week 1 Maandag 11 juli Wat gaan we doen vandaag? Herinneren jullie je nog de voetbal clinic van afgelopen meivakantie? Vandaag gaan we daar op door bij voetbalvereniging Victoria! Laat zien wat je kunt

Nadere informatie

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost

Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Avonturen van K nijn op Algemene School Oost Op maandag 12 november 2018 ben ik begonnen aan mijn rondreis langs veel klassen van Algemene School Oost te Bergen op Zoom. Superspannend, want het was de

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

LES 6. De Tempel opbouwen

LES 6. De Tempel opbouwen LES De Tempel opbouwen Sabbat Doe Lees Ezra 4- goed door. Heeft iemand jou ooit afgeremd toen je enthousiast was over een project? Hoe ging je met die persoon om? Hoe zou jij je voelen als je bij de Tempel

Nadere informatie

Vanuit het Team: Afgelopen periode: Komende periode: Team: Teamleider: Jopie ten Cate Bultpark: 3 juni

Vanuit het Team: Afgelopen periode: Komende periode: Team: Teamleider: Jopie ten Cate Bultpark: 3 juni Email: Welpen@scoutingjfk.nl Facebook: www.facebook.com/ groups/welpenjfk Team: Teamleider: Jopie ten Cate 0321-333837 Leiding: Christiaan Baving Wouter Timmer Lauren de Bruin Lukas van Doordewaard Arian

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Zomerkamp 11 t/m 16 augustus 2008

Zomerkamp 11 t/m 16 augustus 2008 Zomerkamp 11 t/m 16 augustus 2008 Reporters: Emma, Hannah, Diego, daphne, Dean en Valentijn. Het speciale van deze week was dat iedereen hier al eens eerder een week was geweest (of meerdere weken). Iedereen

Nadere informatie

Het Parool van de school

Het Parool van de school Het Parool van de school Schoolkamp 2017 en Schoolreisje 2017 Voorwoord Hier is hij dan weer; de jaarlijkse schoolkranteditie over het schoolkamp en het schoolreisje. Dit jaar zijn de kleuters naar de

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Trainingsweekend 2016

Trainingsweekend 2016 Trainingsweekend 2016 Vrijdagavond 1 april, en nee het was geen grap, het leukste weekend van het jaar stond op het punt van beginnen. Om 19:00 uur werd er met de kids verzameld in de kantine van Startbaan.

Nadere informatie