Privacyreglement Atalmedial

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Privacyreglement Atalmedial"

Transcriptie

1 Privacyreglement Atalmedial INHOUDSOPGAVE 1 Toelichting Begripsbepalingen Reikwijdte van het reglement Verkrijgen van persoosngegevens Informatieplicht Verwerking Verstrekking van persoonsgegevens Bewaartermijn van persoonsgegevens Recht op inzage Recht op correctie Recht op verwijdering of vernietiging van persoonsgegevens Rechtsbescherming Melding Slotbepalingen... 8

2 1 TOELICHTING Op 1 september 2001 is de Wet Bescherming Persoonsgegevens ( WBP ) in werking getreden. Hierin zijn de regels voor het verwerken van Persoonsgegevens opgenomen. Aan de hand van dit privacyreglement toont Atalmedial aan dat hij het zorgvuldig verwerken van Persoonsgegevens uitermate belangrijk vindt. Alle medewerkers van Atalmedial dienen conform dit privacyreglement te handelen en het privacyreglement moet als zodanig bij alle medewerkers bekend zijn. 2 BEGRIPSBEPALINGEN Atalmedial: Betrokkene: CBP: Persoonsgegevens: Verwerking: Toestemming: verantwoordelijke in de zin van de WBP degene op wie een Persoonsgegeven betrekking heeft - waaronder patiënten en cliënten met betrekking tot wie Atalmedial in opdracht van een derde (medische) onderzoeken verricht of een antistollingsbehandeling verzorgt - of zijn vertegenwoordiger. het College bescherming persoonsgegevens dat tot taak heeft toe te zien op de verwerking van Persoonsgegevens. elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. elke handeling of geheel van handelingen met betrekking tot Persoonsgegevens, waaronder in ieder geval het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van Persoonsgegevens. elke vrije, specifieke en op informatie berustende wilsuiting, waarmee Betrokkene toestemming verleent dat hem betreffende Persoonsgegevens worden verwerkt. In het geval van Atalmedial wordt toestemming verkregen door middel van het aanvraagformulier c.q. aanmeldformulier. 3 REIKWIJDTE VAN HET REGLEMENT Dit privacyreglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde Verwerking van Persoonsgegevens van Betrokkenen, alsmede op de daaraan ten grondslag liggende documenten die in een bestand zijn opgenomen.

3 4 VERKRIJGEN VAN PERSOONSGEGEVENS De Persoonsgegevens van een Betrokkene worden door Atalmedial verkregen van (1) de persoon/instelling die opdracht geeft tot het verrichten van een bepaald (medisch) onderzoek respectievelijk het verrichten van een antistollingsbehandeling; (2) van de Betrokkene zelf; en (3) (op basis) van het onderzoeksresultaat, de behandeling en de daarmee verband houdende relevante bevindingen. 5 INFORMATIEPLICHT 5.1. Indien bij Betrokkene Persoonsgegevens worden verkregen, deelt Atalmedial de Betrokkene zijn identiteit mede en de doeleinden van de Verwerking waarvoor de Persoonsgegevens zijn bestemd, tenzij de Betrokkene daarvan reeds op de hoogte is Atalmedial verstrekt nadere informatie voor zover dat gelet op de aard van de gegevens, de omstandigheden waaronder zij worden verkregen of het gebruik dat ervan wordt gemaakt nodig is om tegenover de Betrokkene een behoorlijke en zorgvuldige Verwerking te waarborgen De Betrokkene kan zijn/haar rechten inroepen via de binnen Atalmedial geboden mogelijkheid voor klachtenbehandeling: 6 VERWERKING IKOFA-commissie Atalmedial Antwoordnummer SE Amsterdam 6.1. De doeleinden die met de Verwerking van Persoonsgegevens door Atalmedial worden nagestreefd zijn de navolgende: (i) Het verrichten van onderzoek en het op basis daarvan adviseren van de opdrachtgever; (ii) Het uitvoeren/verzorgen van een antistollingsbehandeling met betrekking tot trombosezorgpatiënten; (iii) Het verstrekken van het onderzoeksresultaat en/of een beschrijving van de uitgevoerde behandeling(en) aan de opdrachtgever; (iv) Het op verzoek of met Toestemming van een bepaalde Betrokkene verstrekken aan een derde (ziekenhuis, huisarts, etc.), niet zijnde de opdrachtgever, van (een deel van) de bij Atalmedial over die betrokkene aanwezige Persoonsgegevens, waaronder mede begrepen de medische onderzoeksresultaten en uitgevoerde behandelingen; (v) Financiële administratie; (vi) Uitvoering van een verzekeringsovereenkomst; (vii) Wetenschappelijk onderzoek, statistiek en medisch onderwijs; (viii) Kwaliteitsbewaking binnen de organisatie van Atalmedial Door Atalmedial zullen niet meer Persoonsgegevens worden verwerkt dan voor de verwezenlijking van de in artikel 6.1 omschreven doeleinden nodig zijn.

4 6.3. De Persoonsgegevens die door Atalmedial worden verwerkt in het kader van de uitvoering van zijn werkzaamheden en de verwezenlijking van de door hem na te streven doeleinden staan in de bijlage bij dit privacyreglement vermeld. Voor zover Persoonsgegevens worden verwerkt ten behoeve van wetenschappelijke of statistische doeleinden of een doeleinde op het gebied van onderwijs zullen deze gegevens worden geanonimiseerd Persoonsgegevens mogen slechts worden verwerkt indien aan een van onderstaande voorwaarden is voldaan: (i) De Betrokkene voor de verwerking zijn ondubbelzinnige Toestemming verleent. De Toestemming kan blijken uit woord of gedrag en hoeft niet schriftelijk te worden verkregen. Wel dient de Betrokkene alvorens Toestemming te geven goed geïnformeerd te zijn. (ii) Dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij de Betrokkene partij is, of voor handelingen die op verzoek van de Betrokkene worden verricht en die noodzakelijk zijn voor het sluiten van de overeenkomst. (iii) Dit noodzakelijk is om een wettelijke verplichting na te komen. (iv) Dit noodzakelijk is ter bestrijding van ernstig gevaar voor de gezondheid van de Betrokkene. Er is een dringend medische noodzaak de gegevens van de Betrokkene te verwerken; er is bijvoorbeeld direct medische hulp nodig en de Betrokkene is buiten bewustzijn. (v) Dit noodzakelijk is met het oog op belang van Atalmedial of van een derde en het belang van degene van wie de gegevens worden verwerkt niet prevaleert Atalmedial legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om Persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige Verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de ten uitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico s die de Verwerking en de aard van de te beschermen Persoonsgegevens met zich meebrengen De Persoonsgegevens worden alleen verwerkt door personen die uit hoofde van ambt, beroep of wettelijk voorschrift, dan wel krachtens een overeenkomst tot geheimhouding zijn verplicht. 7 VERSTREKKING VAN PERSOONSGEGEVENS 7.1. Persoonsgegevens van Betrokkenen worden verstrekt aan: (i) Personen/functies binnen de organisatie van Atalmedial ten behoeve van de uitvoering van aan hen opgedragen taken. (ii) Personen/instellingen die aan Atalmedial opdracht hebben gegeven tot het verrichten van een (medisch) onderzoek respectievelijk het verzorgen van een antistollingsbehandeling. (iii) Andere personen/instellingen dan onder a en b genoemd, doch uitsluitend op verzoek met uitdrukkelijke Toestemming van de Betrokkene. (iv) Zorgverzekeraars ingevolge een overeenkomst tussen zorgverzekeraars en Atalmedial respectievelijk de Betrokkene. (v) Personen/instellingen voor doeleinden voor statistiek, wetenschap en onderwijs. De Persoonsgegevens worden in dit geval geanonimiseerd.

5 (vi) De Betrokkene zelf volgens de voorwaarden zoals in artikel 9 is beschreven Persoonsgegevens van een overleden Betrokkene kunnen uitsluitend aan een derde worden verstrekt in de navolgende gevallen: (i) Er is een wettelijke bepaling die verplicht om inzage te geven in Persoonsgegevens, bijvoorbeeld (ingevolge de BOPZ) aan de Inspecteur voor de Gezondheidszorg; (ii) Ingeval een veronderstelde Toestemming van de overleden Betrokkene: als de arts tot de overtuiging komt, na reconstructie van de wil van de overledene, dat in een concreet geval de overledene Toestemming tot inzage zou hebben gegeven; (iii) Als er zwaarwegende belangen zijn die tot verstrekking noodzaken Persoonsgegevens ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek kunnen alleen dan zonder Toestemming van de Betrokkene worden verstrekt, indien aan alle van de volgende voorwaarden is voldaan: (i) het vragen van de gerichte Toestemming in redelijkheid niet mogelijk is; (ii) het onderzoek een algemeen belang dient; (iii) het onderzoek niet zonder de desbetreffende gegevens kan worden uitgevoerd; (iv) de persoonlijke levenssfeer van de Betrokkene daardoor niet onevenredig wordt geschaad en vaststaat dat het onderzoek niet in de vorm van tot de Betrokkene herleidbare gegevens zal worden gepresenteerd. 8 BEWAARTERMIJN VAN PERSOONSGEGEVENS 8.1. Persoonsgegevens van Betrokkenen worden door Atalmedial niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of vervolgens worden verwerkt De bewaartermijn voor medische gegevens in de zin van de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst is in beginsel vijftien jaren, te rekenen vanaf het tijdstip waarop zij zijn vervaardigd, of zoveel langer als redelijkerwijs uit de zorg van een goed hulpverlener voortvloeit. In de praktijk wordt binnen Atalmedial de regel gehanteerd dat deze 15- jaarstermijn aanvangt op het tijdstip dat het laatste behandelcontact heeft plaatsgevonden. De procedure Bewaartermijnen Documenten (opgenomen in het Kwaliteitshandboek van Atalmedial) is van toepassing Persoonsgegevens mogen langer worden bewaard dan noodzakelijk voor de verwerkelijking van de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of vervolgens worden verwerkt, wanneer zij geanonimiseerd worden of voor zover ze uitsluitend voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden worden bewaard Na afloop van de bewaartermijn worden de Persoonsgegevens uit het (geautomatiseerde) bestand verwijderd, waarna vernietiging van de Persoonsgegevens plaatsvindt.

6 9 RECHT OP INZAGE 9.1. Iedere Betrokkene heeft het recht zich vrijelijk en met redelijke tussenpozen tot Atalmedial te wenden met het verzoek hem mede te delen of hem betreffende Persoonsgegevens door Atalmedial worden verwerkt Atalmedial deelt de Betrokkene schriftelijk binnen vier weken mee of hem betreffende Persoonsgegevens worden verwerkt. Het antwoord bevat: een volledig overzicht van de door Atalmedial verwerkte gegevens van de Betrokkene; een omschrijving van: - het doel of de doeleinden van de gegevensverwerking; - de categorieën van gegevens waarop de Verwerking betrekking heeft; - de ontvangers of categorieën van ontvangers; alle beschikbare informatie over de herkomst van de gegevens Het verzoek tot het doen van inzage kan uitsluitend door de Betrokkene worden gedaan en/of door diens gemachtigde ten kantore van Atalmedial onder overlegging van een geldig legitimatiebewijs van de Betrokkene en, in het geval van een machtiging, tevens een geldig legitimatiebewijs van de gemachtigde en een door de Betrokkene ondertekende machtiging, waarin expliciet staat vermeld dat de machtiging is verstrekt tot het geven van inzage betreffende Persoonsgegevens van de Betrokkene Het recht op inzage of afschrift kan worden geweigerd voor zover dit noodzakelijk is in het belang van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van een ander Atalmedial kan voor het verstrekken van een afschrift een redelijke vergoeding in rekening bij Betrokkene brengen. 10 RECHT OP CORRECTIE Degene aan wie overeenkomstig het vorige artikel (recht op inzage) kennis is gegeven van hem/de Betrokkene betreffende Persoonsgegevens, kan Atalmedial verzoeken deze te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen, indien de gegevens: feitelijk onjuist zijn; onvolledig of niet ter zake dienend zijn voor het doel waarvoor ze zijn verwerkt; of op een andere wijze in strijd zijn met een voorschrift van de WBP of een andere wet. Het verzoek bevat de aan te brengen wijzigingen Atalmedial bericht de verzoeker (de Betrokkene of diens gemachtigde) binnen vier weken na ontvangst van het verzoek schriftelijk of, dan wel in hoeverre hij aan het verzoek voldoet. Een weigering is met redenen omkleed Atalmedial draagt er zorg voor dat een beslissing tot verbetering, aanvulling, verwijdering of afscherming zo spoedig mogelijk door hem wordt uitgevoerd.

7 10.4. Het verzoek tot het doen van correctie kan uitsluitend door de Betrokkene worden gedaan en/of diens gemachtigde ten kantore van Atalmedial onder overlegging van een geldig legitimatiebewijs van de Betrokkene en, in het geval van een machtiging, tevens een geldig legitimatiebewijs van de gemachtigde en een door de Betrokkene ondertekende machtiging, waarin expliciet staat vermeld dat de machtiging is verstrekt tot het vragen van correctie betreffende Persoonsgegevens van de Betrokkene. 11 RECHT OP VERWIJDERING OF VERNIETIGING VAN PERSOONSGEGEVENS 11.1 De Betrokkene kan verzoeken om vernietiging van op hem betrekking hebbende gegevens indien deze feitelijk onjuist, voor het doel van de Verwerking onvolledig of niet ter zaken dienend zijn, dan wel in strijd met een wettelijk voorschrift in de Verwerking voorkomen Atalmedial bericht de verzoeker binnen vier weken na ontvangst van het schriftelijke verzoek tot vernietiging. Aangegeven wordt dan in hoeverre hieraan voldaan gaat worden Atalmedial vernietigt de gegevens binnen drie maanden na het verzoek van de betrokkene tenzij redelijkerwijs aannemelijk is dat de bewaring van aanmerkelijk belang is voor een ander dan de Betrokkene, alsmede voor zover bewaring op grond van een wettelijk voorschrift vereist is. 12 RECHTSBESCHERMING 12.1 Indien de Betrokkene van mening is dat de bepalingen van dit privacyreglement niet worden nageleefd of andere reden heeft tot klagen, kan hij zich wenden tot de binnen Atalmedial geboden mogelijkheid voor klachtenbehandeling: IKOFA-commissie Atalmedial Antwoordnummer SE Amsterdam 12.2 Indien door Atalmedial een beslissing is genomen naar aanleiding van een verzoek op inzage en/of correctie en de Betrokkene en/of een belanghebbende niet met de beslissing kan instemmen, kan de Betrokkene en/of een belanghebbende zich tot de rechtbank wenden met het schriftelijke verzoek Atalmedial te bevelen alsnog een verzoek tot inzage en/of correctie toe of af te wijzen Het verzoekschrift moet worden ingediend binnen zes weken na ontvangst van het antwoord van Atalmedial. Indien Atalmedial niet binnen de gestelde termijn van vier weken heeft geantwoord op een verzoek, moet het verzoekschrift door de Betrokkene/belanghebbende worden ingediend binnen zes weken na afloop van die termijn.

8 13 MELDING Van de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde Verwerking van Persoonsgegevens die bij Atalmedial plaatsvindt is melding gemaakt bij het College Persoonsgegevens met meldingsnummer M De inhoud van de melding is opvraagbaar via en kan bij Atalmedial door betrokkenen en/of belanghebbenden worden ingezien. 14 SLOTBEPALINGEN Onverminderd eventuele wettelijke bepalingen is dit privacyreglement van kracht gedurende de gehele looptijd van de Verwerking van Persoonsgegevens bij Atalmedial Indien een wijziging optreedt in de doelstellingen die aan de Verwerking van de Persoonsgegevens ten grondslag liggen dan wel in de omvang en of soort Persoonsgegevens of in het gebruik dat van de Persoonsgegevens wordt gemaakt, dient het privacyreglement te worden aangepast. Een aanpassing van het privacyreglement kan slechts worden doorgevoerd door Atalmedial. De wijzigingen in het privacyreglement zijn van kracht vier weken nadat ze bekend zijn gemaakt door Atalmedial aan Betrokkenen De bepalingen in dit privacyreglement laten de rechten van de Betrokkene en de verplichtingen van Atalmedial op grond van de WBP onverlet. In gevallen waarin dit privacyreglement niet voorziet, beslist Atalmedial met inachtneming van de bepalingen in de WBP Bijlagen bij dit privacyreglement worden geacht integraal onderdeel van dit privacyreglement uit te maken Deze versie van het privacyreglement is per 1 december 2014 in werking getreden De bekendmaking van het privacyreglement en de datum van inwerkingtreding geschiedt via het internet (waar dit privacyreglement ook te vinden zal zijn) en intern via intranet alwaar het opgenomen is in het documentbeheersysteem van Atalmedial, KIS/Manual Master.

Privacyreglement ZorgFamilie

Privacyreglement ZorgFamilie Privacyreglement ZorgFamilie Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens Art 4. Voorwaarden voor rechtmatige verwerking

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Stichting de As Inleiding en doel Bij Stichting de As worden persoonsgegevens van zowel patiënten als van medewerkers verwerkt. Het gaat daarbij vaak om zeer privacygevoelige gegevens

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling Doelstelling Privacyreglement Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, verder te noemen WBP. Dit reglement is van toepassing

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepalingen: 1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens: Persoonsgegevens

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Privacyreglement versie 1.2, d.d

Privacyreglement versie 1.2, d.d Privacyreglement versie 1.2, d.d. 20-2-2018 Dit reglement is van toepassing binnen Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) te Doetinchem en wordt aan cliënten en medewerkers verstrekt bij de start van

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht. Inhoudsopgave

PRIVACYREGLEMENT. Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht. Inhoudsopgave Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018)

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018) Privacyreglement (februari 2018) Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct

Nadere informatie

Privacyreglement Kindertherapeuticum

Privacyreglement Kindertherapeuticum 1. Begripsbepalingen Binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt een aantal begrippen gehanteerd. In onderstaande lijst staat een uitleg van de begrippen. 1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Privacybeleid Atalmedial

Privacybeleid Atalmedial GELDIG Pagina: 1/10 Wijzigingen t.o.v. vorige versie: Vervangt Privacyreglement Autorisatie: Bijwaard, F.P.M Geldig per: 17.04.2018 Printdatum: 17.04.2018 Paraaf: Bestemming: Website Atalmedial Privacybeleid

Nadere informatie

Privacyreglement cliënten SIG

Privacyreglement cliënten SIG Privacyreglement cliënten SIG Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens Art 4. Voorwaarden voor rechtmatige verwerking

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens : elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

1.1. Persoonsgegevens : elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Privacyreglement van het Alexander Monro Ziekenhuis Inleiding De raad van bestuur van het Alexander Monro Ziekenhuis (hierna AMZ ) vindt het belangrijk voor alle cliënten, medewerkers en externe partijen

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Pagina 1 van 7 Privacyreglement Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen artikel 1: Begripsomschrijvingen artikel 2: Reikwijdte artikel

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Kraambureau Tilly Middendorp Vooraf De WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht de instelling niet meer tot het maken van een privacyreglement. Dat betekent niet, dat het niet

Nadere informatie

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid 1.1.01 20160122 Artikel 1 1.1 Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Nadere informatie

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding Privacyreglement respecteert de privacy van cliënten en de gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Dit privacyreglement

Nadere informatie

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Algemene bepalingen Begripsomschrijving: Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Privacyreglement Dr. Leo Kannerhuis Bijgewerkt: 03-12-2014

Privacyreglement Dr. Leo Kannerhuis Bijgewerkt: 03-12-2014 Privacyreglement Dr. Leo Kannerhuis Bijgewerkt: 03-12-2014 Inleiding en doel In het Dr. Leo Kannerhuis worden persoonsgegevens van zowel patiënten als van medewerkers verwerkt. Het gaat daarbij vaak om

Nadere informatie

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN 1. Begripsbepalingen. Persoonsgegevens; Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement persoonsgegevens cliënten GGZ Westelijk Noord-Brabant

Privacyreglement persoonsgegevens cliënten GGZ Westelijk Noord-Brabant Privacyreglement persoonsgegevens cliënten GGZ Westelijk Noord-Brabant Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT 1 Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT VOOR DE VERWERKING VAN KLANTGEGEVENS Treedt in werking: d.d. 1 maart 2017 2 1. Begripsbepalingen 1. Impuls Kindercampus: de stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde

Nadere informatie

Toepasselijk recht en kennisname van Privacyreglement

Toepasselijk recht en kennisname van Privacyreglement PRIVACYREGLEMENT VVRV Inhoudsopgave I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Begripsbepaling Reikwijdte Doel II Verwerking persoonsgegevens Artikel 4 Artikel 5 Voorwaarden voor rechtmatige verwerking

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagementsysteem

Kwaliteitsmanagementsysteem PRIVACYREGLEMENT Vegro Verpleegartikelen INHOUD PAGINA Artikel 1. Begripsbepalingen 2 Artikel 2. Reikwijdte 2 Artikel 3. Doel reglement 3 Artikel 4. Vertegenwoordiging 3 Artikel 5. Voorwaarden voor rechtmatige

Nadere informatie

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACYREGLEMENT 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3 PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Privacybepalingen... 3 1. Begripsbepalingen... 3 2. Toepassingsgebied... 3 3. Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 4. Verwerking van Persoonsgegevens...

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Privacyreglement De Rijnhoven

Privacyreglement De Rijnhoven Privacyreglement De Rijnhoven Doel 1. Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de Wet Clientrechten bij

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT (vastgesteld: april 2009, aantal pagina s: 6)

PRIVACYREGLEMENT (vastgesteld: april 2009, aantal pagina s: 6) PRIVACYREGLEMENT (vastgesteld: april 2009, aantal pagina s: 6) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijk persoon. 2. Zorggegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Het betreft hier

Nadere informatie

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant Privacyreglement Financieel Bureau Brabant 1. Inleiding Met ingang van 1 september 2001 is de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Een persoonsgegeven is elk gegeven betreffende

Nadere informatie

2.3 Privacybeleid. Versie 1 Docsoort Beleid. 1. Inleiding

2.3 Privacybeleid. Versie 1 Docsoort Beleid. 1. Inleiding 1. Inleiding 1.1 Waarom is dit geregeld? Ieder mens heeft recht op bescherming van zijn privacy. Maar om ons werk voor u zo goed mogelijk te kunnen doen hebben we natuurlijk wel een aantal gegevens van

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom 1 Vooraf De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet PersoonsRegistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Privacyreglement van Stichting 070Watt;

Privacyreglement van Stichting 070Watt; Privacyreglement van Stichting 070Watt; Stichting 070Watt treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd zijn hiermee

Nadere informatie

Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh

Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh Privacyreglement van Thuiszorg Naborgh 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de onderneming : Thuiszorg Naborgh; de wet : de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) en vanaf mei 2018

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden

Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden Privacyreglement Revalidatiecentrum Haaglanden Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam

Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam 1. Begripsbepalingen De Wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Nadere informatie

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder:

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Datum: 19 september 2018 Van: stichting Welzijn Capelle, 010 707 49 00 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

Onderdeel van (hoofd)proces (be)sturend proces > Intern beleid kwaliteit van zorg en veiligheid Document (proces) eigenaar Hendrikx H.

Onderdeel van (hoofd)proces (be)sturend proces > Intern beleid kwaliteit van zorg en veiligheid Document (proces) eigenaar Hendrikx H. Procesnaam Privacyreglement Onderdeel van (hoofd)proces (be)sturend proces > Intern beleid kwaliteit van zorg en veiligheid Document (proces) eigenaar Hendrikx H., Geneesheer Directeur Document beheerder

Nadere informatie

Extern Privacy protocol

Extern Privacy protocol Extern Privacy protocol Versie 1.0 Goedgekeurd door Bestuur PeriScaldes Datum 28 maart 2018 Verantwoordelijk Bestuur Herzien per November 2018 Privacy protocol Versie 1.0 Pagina 1 van 6 Inleiding PeriScaldes

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding en doel Iedereen heeft recht op de bescherming van zijn of haar persoonlijke gegevens. Dit privacyreglement is opgesteld op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en beschrijft

Nadere informatie

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd

Nadere informatie

Privacyreglement ONS welzijn PRIVACYREGLEMENT. Bestemd voor: Iedereen Documentbeheerder: Manager Uitvoering

Privacyreglement ONS welzijn PRIVACYREGLEMENT. Bestemd voor: Iedereen Documentbeheerder: Manager Uitvoering Privacyreglement ONS welzijn PRIVACYREGLEMENT Bestemd voor: Iedereen Documentbeheerder: Manager Uitvoering Versie: Definitief Datum: 03.12.2015 Documentnummer: 1.6 Evaluatiedatum : 03.12.2018 Privacyreglement

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Nadere informatie

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld.

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld. Privacyreglement Inleiding: Ouders en kinderen van SPEL moeten er van op aan kunnen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met wat hij/zij aan een professional vertelt en dat er niets buiten hem/haar om gebeurt.

Nadere informatie

Privacyreglement Ambitiouzz

Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz, 21 augustus 2015 1 Privacyreglement Ambitiouzz Vastgesteld: 21-08-2015 door de directie In dit reglement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen Privacyreglement verwerking persoonsgegevens ROC Nijmegen Laatstelijk gewijzigd in april 2014 Versie april 2014/ Voorgenomen vastgesteld door het CvB d.d. 12 juni 2014 / Instemming OR d.d. 4 november 2014

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener Versie:

Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: Privacyreglement NFG hulpverlener Versie: 20180502 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Francy Peeters- op het Roodt handelend onder Praktijk Gewoon IK!, Kvk nummer:

Nadere informatie

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Wet bescherming persoonsgegevens Wet bescherming persoonsgegevens te Huizen Erkend gastouderbureau Houder: dhr. A. Jongsma Laatst gewijzigd op: 10 mei 2009. Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Inhoudsopgaaf:

Nadere informatie

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD CVD REGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS CLIENTEN 2018 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik Privacyreglement Privacyreglement Artikel 1. Bereik 1.1 Dit reglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Het is eveneens van toepassing op

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT RSZK. Vastgesteld op Volgende evaluatie Prezo prestatie D1.1

PRIVACYREGLEMENT RSZK. Vastgesteld op Volgende evaluatie Prezo prestatie D1.1 PRIVACYREGLEMENT RSZK Documentverantwoordelijke C.M.G.Z van den Berghe Vastgesteld op 14-08-2014 Volgende evaluatie 01-01-2018 Kwaliteitsonderwerp Leefsfeer en privacy Prezo prestatie D1.1 Inleiding De

Nadere informatie

Afdeling: Kwaliteit. I.3.18 Privacyreglement Zorg in Uitvoering

Afdeling: Kwaliteit. I.3.18 Privacyreglement Zorg in Uitvoering Afdeling: Kwaliteit I.3.18 Privacyreglement Zorg in Uitvoering Documenteigenaar: Directie Auteur: Kwaliteitsmedewerker Vastgesteld d.d.: 01-01-2016 Evaluatiedatum: 01-09-2017 Versiebeheer Versie 2016 De

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

Privacy reglement / Geheimhouding

Privacy reglement / Geheimhouding Privacy reglement / Geheimhouding Frans Hoevenaars / Thea van Zevenbergen Dit document is het privacy reglement van Anchore 2 B.V. Het is een onderdeel van het kwaliteitshandboek.. Anchore 2, Kijk vooruit

Nadere informatie

Privacyreglement & klachtenregeling

Privacyreglement & klachtenregeling Privacyreglement & klachtenregeling Begrippenkader In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Work4People Privacyreglement

Privacyreglement Work4People Privacyreglement Privacyreglement VERWERKING PERSOONSGEGEVENS $ 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad

Nadere informatie

persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; CVD REGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS 2017 (gebaseerd op MO model privacyreglement) 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven:

Nadere informatie

Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis. Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018)

Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis. Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018) Privacyreglement Cliënten Ons Tweede Thuis Vastgesteld September 2015 (met tekstuele wijzigingen AVG 25 mei 2018) Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Doel van het reglement... 3 2. Algemene bepalingen... 3 2.1

Nadere informatie

Privacyreglement/ Geheimhouding

Privacyreglement/ Geheimhouding / Geheimhouding Autoschadetraining.nl B.V. en Ecarr Inleiding Autoschadetraining.nl B.V. hecht veel waarde aan zorgvuldigheid met betrekking tot klantgegevens, klanten moeten ervan op aan kunnen dat gevoelige,

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming; - persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; - verwerking

Nadere informatie

Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; RvB-11-078 PRIVACYREGLEMENT REVALIDANTEN REVANT 1. Begripsbepalingen Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Zorggegevens: persoonsgegevens

Nadere informatie

KLACHTEN- EN PRIVACYREGLEMENT NEW TARGET VISION BV (met betrekking tot verwerking persoonsgegevens)

KLACHTEN- EN PRIVACYREGLEMENT NEW TARGET VISION BV (met betrekking tot verwerking persoonsgegevens) KLACHTEN- EN PRIVACYREGLEMENT NEW TARGET VISION BV (met betrekking tot verwerking persoonsgegevens) Artikel 1 - Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet Bescherming

Nadere informatie

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS. Wageningen University & Research. I Algemene bepalingen II Verwerking van persoonsgegevens...

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS. Wageningen University & Research. I Algemene bepalingen II Verwerking van persoonsgegevens... REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS Wageningen University & Research Inhoud I Algemene bepalingen... 2 II Verwerking van persoonsgegevens... 2 III Beveiliging en bewaring van persoonsgegevens... 3 IV

Nadere informatie

Privacyreglement. Begripsbepalingen

Privacyreglement. Begripsbepalingen Vooraf De WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht de instelling niet tot het hebben van een privacyreglement. Dat betekent niet, dat het niet verstandig is een dergelijk reglement te hebben. Onderstaand

Nadere informatie

Privacyreglement 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement 1. Begripsbepalingen Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Nicole de Lange handelend onder Praktijk Your Power, Kvk nummer: 69528152, te Zandkamp 33, Hattem De wet: de

Nadere informatie

Privacyreglement betreffende de Wet bescherming persoonsgegevens voor Zorg en Behandeling Voor Ouderen B.V.

Privacyreglement betreffende de Wet bescherming persoonsgegevens voor Zorg en Behandeling Voor Ouderen B.V. Privacyreglement betreffende de Wet bescherming persoonsgegevens voor Zorg en Behandeling Voor Ouderen B.V. 1. begripsbepalingen 1. persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen.

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen. Privacyreglement 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling of elk geheel van handelingen

Nadere informatie

Privacyreglement Cliënten ADHD Praktijk Pietje Bell

Privacyreglement Cliënten ADHD Praktijk Pietje Bell Privacyreglement Cliënten ADHD Praktijk Pietje Bell Artikel 1 Begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon Privacyreglement Artikel Algemene en begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)

Nadere informatie

Privacybeleid Sugato Coaching & Consulting

Privacybeleid Sugato Coaching & Consulting Sugato Coaching & Consulting Kapteynlaan 137 3571 XP Utrecht KvK nr. 66780705 www.sugato.nl Privacybeleid Sugato Coaching & Consulting 1. Inleiding 1.1 Waarom is dit geregeld? Ieder mens heeft recht op

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 THUISZORG GEZELLIG TER PELKWIJKPARK 18 8011 SH ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer.

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer. PRIVACY REGLEMENT Betreffende bedrijven Dit Privacyreglement betreft de volgende bedrijven: o Optimaal Werk BV o Optimaal Arbo BV o Verzuim Beheer BV Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde

Nadere informatie

Lianne Koster, Praktijk voor Haptotherapie en Orthopedagogiek

Lianne Koster, Praktijk voor Haptotherapie en Orthopedagogiek Privacyreglement Lianne Koster, Praktijk voor Haptotherapie en Orthopedagogiek Lianne Koster, Praktijk voor Haptotherapie en Orthopedagogiek vindt jouw privacy net zo belangrijk als jij. Daarom doen wij

Nadere informatie

Inleiding, toelichting... 2. Algemene bepalingen... 2. Artikel 1: Begripsbepalingen... 2. Artikel 2: Reikwijdte... 3. Artikel 3: Doel...

Inleiding, toelichting... 2. Algemene bepalingen... 2. Artikel 1: Begripsbepalingen... 2. Artikel 2: Reikwijdte... 3. Artikel 3: Doel... PRIVACYREGLEMENT REGIORECHT ANTI-FILESHARINGPROJECT INHOUD Inleiding, toelichting... 2 Algemene bepalingen... 2 Artikel 1: Begripsbepalingen... 2 Artikel 2: Reikwijdte... 3 Artikel 3: Doel... 3 Rechtmatige

Nadere informatie

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens en vanaf mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG);

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens en vanaf mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG); Privacyreglement - De Groep #Zorgdichtbij 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de Groep: Een groep van aan elkaar gelieerde ondernemingen dat onder toepassing van de bepalingen van

Nadere informatie