Privacyreglement Atalmedial

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Privacyreglement Atalmedial"

Transcriptie

1 Privacyreglement Atalmedial INHOUDSOPGAVE 1 Toelichting Begripsbepalingen Reikwijdte van het reglement Verkrijgen van persoosngegevens Informatieplicht Verwerking Verstrekking van persoonsgegevens Bewaartermijn van persoonsgegevens Recht op inzage Recht op correctie Recht op verwijdering of vernietiging van persoonsgegevens Rechtsbescherming Melding Slotbepalingen... 8

2 1 TOELICHTING Op 1 september 2001 is de Wet Bescherming Persoonsgegevens ( WBP ) in werking getreden. Hierin zijn de regels voor het verwerken van Persoonsgegevens opgenomen. Aan de hand van dit privacyreglement toont Atalmedial aan dat hij het zorgvuldig verwerken van Persoonsgegevens uitermate belangrijk vindt. Alle medewerkers van Atalmedial dienen conform dit privacyreglement te handelen en het privacyreglement moet als zodanig bij alle medewerkers bekend zijn. 2 BEGRIPSBEPALINGEN Atalmedial: Betrokkene: CBP: Persoonsgegevens: Verwerking: Toestemming: verantwoordelijke in de zin van de WBP degene op wie een Persoonsgegeven betrekking heeft - waaronder patiënten en cliënten met betrekking tot wie Atalmedial in opdracht van een derde (medische) onderzoeken verricht of een antistollingsbehandeling verzorgt - of zijn vertegenwoordiger. het College bescherming persoonsgegevens dat tot taak heeft toe te zien op de verwerking van Persoonsgegevens. elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. elke handeling of geheel van handelingen met betrekking tot Persoonsgegevens, waaronder in ieder geval het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van Persoonsgegevens. elke vrije, specifieke en op informatie berustende wilsuiting, waarmee Betrokkene toestemming verleent dat hem betreffende Persoonsgegevens worden verwerkt. In het geval van Atalmedial wordt toestemming verkregen door middel van het aanvraagformulier c.q. aanmeldformulier. 3 REIKWIJDTE VAN HET REGLEMENT Dit privacyreglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde Verwerking van Persoonsgegevens van Betrokkenen, alsmede op de daaraan ten grondslag liggende documenten die in een bestand zijn opgenomen.

3 4 VERKRIJGEN VAN PERSOONSGEGEVENS De Persoonsgegevens van een Betrokkene worden door Atalmedial verkregen van (1) de persoon/instelling die opdracht geeft tot het verrichten van een bepaald (medisch) onderzoek respectievelijk het verrichten van een antistollingsbehandeling; (2) van de Betrokkene zelf; en (3) (op basis) van het onderzoeksresultaat, de behandeling en de daarmee verband houdende relevante bevindingen. 5 INFORMATIEPLICHT 5.1. Indien bij Betrokkene Persoonsgegevens worden verkregen, deelt Atalmedial de Betrokkene zijn identiteit mede en de doeleinden van de Verwerking waarvoor de Persoonsgegevens zijn bestemd, tenzij de Betrokkene daarvan reeds op de hoogte is Atalmedial verstrekt nadere informatie voor zover dat gelet op de aard van de gegevens, de omstandigheden waaronder zij worden verkregen of het gebruik dat ervan wordt gemaakt nodig is om tegenover de Betrokkene een behoorlijke en zorgvuldige Verwerking te waarborgen De Betrokkene kan zijn/haar rechten inroepen via de binnen Atalmedial geboden mogelijkheid voor klachtenbehandeling: 6 VERWERKING IKOFA-commissie Atalmedial Antwoordnummer SE Amsterdam 6.1. De doeleinden die met de Verwerking van Persoonsgegevens door Atalmedial worden nagestreefd zijn de navolgende: (i) Het verrichten van onderzoek en het op basis daarvan adviseren van de opdrachtgever; (ii) Het uitvoeren/verzorgen van een antistollingsbehandeling met betrekking tot trombosezorgpatiënten; (iii) Het verstrekken van het onderzoeksresultaat en/of een beschrijving van de uitgevoerde behandeling(en) aan de opdrachtgever; (iv) Het op verzoek of met Toestemming van een bepaalde Betrokkene verstrekken aan een derde (ziekenhuis, huisarts, etc.), niet zijnde de opdrachtgever, van (een deel van) de bij Atalmedial over die betrokkene aanwezige Persoonsgegevens, waaronder mede begrepen de medische onderzoeksresultaten en uitgevoerde behandelingen; (v) Financiële administratie; (vi) Uitvoering van een verzekeringsovereenkomst; (vii) Wetenschappelijk onderzoek, statistiek en medisch onderwijs; (viii) Kwaliteitsbewaking binnen de organisatie van Atalmedial Door Atalmedial zullen niet meer Persoonsgegevens worden verwerkt dan voor de verwezenlijking van de in artikel 6.1 omschreven doeleinden nodig zijn.

4 6.3. De Persoonsgegevens die door Atalmedial worden verwerkt in het kader van de uitvoering van zijn werkzaamheden en de verwezenlijking van de door hem na te streven doeleinden staan in de bijlage bij dit privacyreglement vermeld. Voor zover Persoonsgegevens worden verwerkt ten behoeve van wetenschappelijke of statistische doeleinden of een doeleinde op het gebied van onderwijs zullen deze gegevens worden geanonimiseerd Persoonsgegevens mogen slechts worden verwerkt indien aan een van onderstaande voorwaarden is voldaan: (i) De Betrokkene voor de verwerking zijn ondubbelzinnige Toestemming verleent. De Toestemming kan blijken uit woord of gedrag en hoeft niet schriftelijk te worden verkregen. Wel dient de Betrokkene alvorens Toestemming te geven goed geïnformeerd te zijn. (ii) Dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij de Betrokkene partij is, of voor handelingen die op verzoek van de Betrokkene worden verricht en die noodzakelijk zijn voor het sluiten van de overeenkomst. (iii) Dit noodzakelijk is om een wettelijke verplichting na te komen. (iv) Dit noodzakelijk is ter bestrijding van ernstig gevaar voor de gezondheid van de Betrokkene. Er is een dringend medische noodzaak de gegevens van de Betrokkene te verwerken; er is bijvoorbeeld direct medische hulp nodig en de Betrokkene is buiten bewustzijn. (v) Dit noodzakelijk is met het oog op belang van Atalmedial of van een derde en het belang van degene van wie de gegevens worden verwerkt niet prevaleert Atalmedial legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om Persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige Verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de ten uitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico s die de Verwerking en de aard van de te beschermen Persoonsgegevens met zich meebrengen De Persoonsgegevens worden alleen verwerkt door personen die uit hoofde van ambt, beroep of wettelijk voorschrift, dan wel krachtens een overeenkomst tot geheimhouding zijn verplicht. 7 VERSTREKKING VAN PERSOONSGEGEVENS 7.1. Persoonsgegevens van Betrokkenen worden verstrekt aan: (i) Personen/functies binnen de organisatie van Atalmedial ten behoeve van de uitvoering van aan hen opgedragen taken. (ii) Personen/instellingen die aan Atalmedial opdracht hebben gegeven tot het verrichten van een (medisch) onderzoek respectievelijk het verzorgen van een antistollingsbehandeling. (iii) Andere personen/instellingen dan onder a en b genoemd, doch uitsluitend op verzoek met uitdrukkelijke Toestemming van de Betrokkene. (iv) Zorgverzekeraars ingevolge een overeenkomst tussen zorgverzekeraars en Atalmedial respectievelijk de Betrokkene. (v) Personen/instellingen voor doeleinden voor statistiek, wetenschap en onderwijs. De Persoonsgegevens worden in dit geval geanonimiseerd.

5 (vi) De Betrokkene zelf volgens de voorwaarden zoals in artikel 9 is beschreven Persoonsgegevens van een overleden Betrokkene kunnen uitsluitend aan een derde worden verstrekt in de navolgende gevallen: (i) Er is een wettelijke bepaling die verplicht om inzage te geven in Persoonsgegevens, bijvoorbeeld (ingevolge de BOPZ) aan de Inspecteur voor de Gezondheidszorg; (ii) Ingeval een veronderstelde Toestemming van de overleden Betrokkene: als de arts tot de overtuiging komt, na reconstructie van de wil van de overledene, dat in een concreet geval de overledene Toestemming tot inzage zou hebben gegeven; (iii) Als er zwaarwegende belangen zijn die tot verstrekking noodzaken Persoonsgegevens ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek kunnen alleen dan zonder Toestemming van de Betrokkene worden verstrekt, indien aan alle van de volgende voorwaarden is voldaan: (i) het vragen van de gerichte Toestemming in redelijkheid niet mogelijk is; (ii) het onderzoek een algemeen belang dient; (iii) het onderzoek niet zonder de desbetreffende gegevens kan worden uitgevoerd; (iv) de persoonlijke levenssfeer van de Betrokkene daardoor niet onevenredig wordt geschaad en vaststaat dat het onderzoek niet in de vorm van tot de Betrokkene herleidbare gegevens zal worden gepresenteerd. 8 BEWAARTERMIJN VAN PERSOONSGEGEVENS 8.1. Persoonsgegevens van Betrokkenen worden door Atalmedial niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of vervolgens worden verwerkt De bewaartermijn voor medische gegevens in de zin van de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst is in beginsel vijftien jaren, te rekenen vanaf het tijdstip waarop zij zijn vervaardigd, of zoveel langer als redelijkerwijs uit de zorg van een goed hulpverlener voortvloeit. In de praktijk wordt binnen Atalmedial de regel gehanteerd dat deze 15- jaarstermijn aanvangt op het tijdstip dat het laatste behandelcontact heeft plaatsgevonden. De procedure Bewaartermijnen Documenten (opgenomen in het Kwaliteitshandboek van Atalmedial) is van toepassing Persoonsgegevens mogen langer worden bewaard dan noodzakelijk voor de verwerkelijking van de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of vervolgens worden verwerkt, wanneer zij geanonimiseerd worden of voor zover ze uitsluitend voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden worden bewaard Na afloop van de bewaartermijn worden de Persoonsgegevens uit het (geautomatiseerde) bestand verwijderd, waarna vernietiging van de Persoonsgegevens plaatsvindt.

6 9 RECHT OP INZAGE 9.1. Iedere Betrokkene heeft het recht zich vrijelijk en met redelijke tussenpozen tot Atalmedial te wenden met het verzoek hem mede te delen of hem betreffende Persoonsgegevens door Atalmedial worden verwerkt Atalmedial deelt de Betrokkene schriftelijk binnen vier weken mee of hem betreffende Persoonsgegevens worden verwerkt. Het antwoord bevat: een volledig overzicht van de door Atalmedial verwerkte gegevens van de Betrokkene; een omschrijving van: - het doel of de doeleinden van de gegevensverwerking; - de categorieën van gegevens waarop de Verwerking betrekking heeft; - de ontvangers of categorieën van ontvangers; alle beschikbare informatie over de herkomst van de gegevens Het verzoek tot het doen van inzage kan uitsluitend door de Betrokkene worden gedaan en/of door diens gemachtigde ten kantore van Atalmedial onder overlegging van een geldig legitimatiebewijs van de Betrokkene en, in het geval van een machtiging, tevens een geldig legitimatiebewijs van de gemachtigde en een door de Betrokkene ondertekende machtiging, waarin expliciet staat vermeld dat de machtiging is verstrekt tot het geven van inzage betreffende Persoonsgegevens van de Betrokkene Het recht op inzage of afschrift kan worden geweigerd voor zover dit noodzakelijk is in het belang van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van een ander Atalmedial kan voor het verstrekken van een afschrift een redelijke vergoeding in rekening bij Betrokkene brengen. 10 RECHT OP CORRECTIE Degene aan wie overeenkomstig het vorige artikel (recht op inzage) kennis is gegeven van hem/de Betrokkene betreffende Persoonsgegevens, kan Atalmedial verzoeken deze te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen, indien de gegevens: feitelijk onjuist zijn; onvolledig of niet ter zake dienend zijn voor het doel waarvoor ze zijn verwerkt; of op een andere wijze in strijd zijn met een voorschrift van de WBP of een andere wet. Het verzoek bevat de aan te brengen wijzigingen Atalmedial bericht de verzoeker (de Betrokkene of diens gemachtigde) binnen vier weken na ontvangst van het verzoek schriftelijk of, dan wel in hoeverre hij aan het verzoek voldoet. Een weigering is met redenen omkleed Atalmedial draagt er zorg voor dat een beslissing tot verbetering, aanvulling, verwijdering of afscherming zo spoedig mogelijk door hem wordt uitgevoerd.

7 10.4. Het verzoek tot het doen van correctie kan uitsluitend door de Betrokkene worden gedaan en/of diens gemachtigde ten kantore van Atalmedial onder overlegging van een geldig legitimatiebewijs van de Betrokkene en, in het geval van een machtiging, tevens een geldig legitimatiebewijs van de gemachtigde en een door de Betrokkene ondertekende machtiging, waarin expliciet staat vermeld dat de machtiging is verstrekt tot het vragen van correctie betreffende Persoonsgegevens van de Betrokkene. 11 RECHT OP VERWIJDERING OF VERNIETIGING VAN PERSOONSGEGEVENS 11.1 De Betrokkene kan verzoeken om vernietiging van op hem betrekking hebbende gegevens indien deze feitelijk onjuist, voor het doel van de Verwerking onvolledig of niet ter zaken dienend zijn, dan wel in strijd met een wettelijk voorschrift in de Verwerking voorkomen Atalmedial bericht de verzoeker binnen vier weken na ontvangst van het schriftelijke verzoek tot vernietiging. Aangegeven wordt dan in hoeverre hieraan voldaan gaat worden Atalmedial vernietigt de gegevens binnen drie maanden na het verzoek van de betrokkene tenzij redelijkerwijs aannemelijk is dat de bewaring van aanmerkelijk belang is voor een ander dan de Betrokkene, alsmede voor zover bewaring op grond van een wettelijk voorschrift vereist is. 12 RECHTSBESCHERMING 12.1 Indien de Betrokkene van mening is dat de bepalingen van dit privacyreglement niet worden nageleefd of andere reden heeft tot klagen, kan hij zich wenden tot de binnen Atalmedial geboden mogelijkheid voor klachtenbehandeling: IKOFA-commissie Atalmedial Antwoordnummer SE Amsterdam 12.2 Indien door Atalmedial een beslissing is genomen naar aanleiding van een verzoek op inzage en/of correctie en de Betrokkene en/of een belanghebbende niet met de beslissing kan instemmen, kan de Betrokkene en/of een belanghebbende zich tot de rechtbank wenden met het schriftelijke verzoek Atalmedial te bevelen alsnog een verzoek tot inzage en/of correctie toe of af te wijzen Het verzoekschrift moet worden ingediend binnen zes weken na ontvangst van het antwoord van Atalmedial. Indien Atalmedial niet binnen de gestelde termijn van vier weken heeft geantwoord op een verzoek, moet het verzoekschrift door de Betrokkene/belanghebbende worden ingediend binnen zes weken na afloop van die termijn.

8 13 MELDING Van de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde Verwerking van Persoonsgegevens die bij Atalmedial plaatsvindt is melding gemaakt bij het College Persoonsgegevens met meldingsnummer M De inhoud van de melding is opvraagbaar via en kan bij Atalmedial door betrokkenen en/of belanghebbenden worden ingezien. 14 SLOTBEPALINGEN Onverminderd eventuele wettelijke bepalingen is dit privacyreglement van kracht gedurende de gehele looptijd van de Verwerking van Persoonsgegevens bij Atalmedial Indien een wijziging optreedt in de doelstellingen die aan de Verwerking van de Persoonsgegevens ten grondslag liggen dan wel in de omvang en of soort Persoonsgegevens of in het gebruik dat van de Persoonsgegevens wordt gemaakt, dient het privacyreglement te worden aangepast. Een aanpassing van het privacyreglement kan slechts worden doorgevoerd door Atalmedial. De wijzigingen in het privacyreglement zijn van kracht vier weken nadat ze bekend zijn gemaakt door Atalmedial aan Betrokkenen De bepalingen in dit privacyreglement laten de rechten van de Betrokkene en de verplichtingen van Atalmedial op grond van de WBP onverlet. In gevallen waarin dit privacyreglement niet voorziet, beslist Atalmedial met inachtneming van de bepalingen in de WBP Bijlagen bij dit privacyreglement worden geacht integraal onderdeel van dit privacyreglement uit te maken Deze versie van het privacyreglement is per 1 december 2014 in werking getreden De bekendmaking van het privacyreglement en de datum van inwerkingtreding geschiedt via het internet (waar dit privacyreglement ook te vinden zal zijn) en intern via intranet alwaar het opgenomen is in het documentbeheersysteem van Atalmedial, KIS/Manual Master.

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling Doelstelling Privacyreglement Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, verder te noemen WBP. Dit reglement is van toepassing

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht. Inhoudsopgave

PRIVACYREGLEMENT. Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht. Inhoudsopgave Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Kindertherapeuticum

Privacyreglement Kindertherapeuticum 1. Begripsbepalingen Binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt een aantal begrippen gehanteerd. In onderstaande lijst staat een uitleg van de begrippen. 1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Pagina 1 van 7 Privacyreglement Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen artikel 1: Begripsomschrijvingen artikel 2: Reikwijdte artikel

Nadere informatie

Privacyreglement cliënten SIG

Privacyreglement cliënten SIG Privacyreglement cliënten SIG Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens Art 4. Voorwaarden voor rechtmatige verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement Dr. Leo Kannerhuis Bijgewerkt: 03-12-2014

Privacyreglement Dr. Leo Kannerhuis Bijgewerkt: 03-12-2014 Privacyreglement Dr. Leo Kannerhuis Bijgewerkt: 03-12-2014 Inleiding en doel In het Dr. Leo Kannerhuis worden persoonsgegevens van zowel patiënten als van medewerkers verwerkt. Het gaat daarbij vaak om

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Kraambureau Tilly Middendorp Vooraf De WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht de instelling niet meer tot het maken van een privacyreglement. Dat betekent niet, dat het niet

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN 1. Begripsbepalingen. Persoonsgegevens; Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens

Nadere informatie

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACYREGLEMENT 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Het betreft hier

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom 1 Vooraf De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet PersoonsRegistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen.

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen. Privacyreglement 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling of elk geheel van handelingen

Nadere informatie

Privacyreglement. CoMensha

Privacyreglement. CoMensha Privacyreglement CoMensha 2 Inhoud Privacyreglement CoMensha... 4 Algemene bepalingen... 5 Artikel 1 begripsbepalingen... 5 Artikel 2 Doel... 5 Artikel 3 Reikwijdte... 5 Rechtmatige verwerken van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Privacyreglement Isala voor patiënten en medewerkers

Privacyreglement Isala voor patiënten en medewerkers Privacyreglement Isala voor patiënten en medewerkers 1 Algemene bepalingen 1.1 Begripsbepalingen 1.1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Nadere informatie

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo Privacyreglement van De Zaak van Ermelo ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING

PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING Panta Rhei Zorg BV en Panta Rhei Beheer & Bewind BV kent een privacyreglement welke ten doel heeft het

Nadere informatie

Privacyreglement OCA(Zorg)

Privacyreglement OCA(Zorg) Privacyreglement OCA(Zorg) Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE IN AANMERKING NEMENDE: dat bij de Stichting Eduroute verschillende educatieve distributeurs zijn aangesloten; dat deze educatieve distributeurs

Nadere informatie

Inleiding, toelichting... 2. Algemene bepalingen... 2. Artikel 1: Begripsbepalingen... 2. Artikel 2: Reikwijdte... 3. Artikel 3: Doel...

Inleiding, toelichting... 2. Algemene bepalingen... 2. Artikel 1: Begripsbepalingen... 2. Artikel 2: Reikwijdte... 3. Artikel 3: Doel... PRIVACYREGLEMENT REGIORECHT ANTI-FILESHARINGPROJECT INHOUD Inleiding, toelichting... 2 Algemene bepalingen... 2 Artikel 1: Begripsbepalingen... 2 Artikel 2: Reikwijdte... 3 Artikel 3: Doel... 3 Rechtmatige

Nadere informatie

1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit

1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit Privacyreglement van Dutch & Such ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

gewoondoenreintegratie

gewoondoenreintegratie Privacy reglement gewoondoenreintegratie Versie 1.2 26-06-2013 ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in

Nadere informatie

Privacyreglement BovenIJ ziekenhuis

Privacyreglement BovenIJ ziekenhuis Privacyreglement BovenIJ ziekenhuis Preambule Het BovenIJ ziekenhuis vervult als organisatie voor medisch specialistische zorg een vertrouwensfunctie jegens haar patiënten die gebaseerd is op directe en

Nadere informatie

Privacyreglement Keizer Kliniek

Privacyreglement Keizer Kliniek Privacyreglement Keizer Kliniek Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Keizer Kliniek: specialistisch centrum endoscopisch onderzoek, bekkenbodemklachten, liesbreuken, vaatchirurgie en wondklachten. 2. Management:

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement Hulp bij ADHD

Privacyreglement Hulp bij ADHD Privacyreglement Hulp bij ADHD Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad

Nadere informatie

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV)

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting

Nadere informatie

Privacyreglement 2015

Privacyreglement 2015 Het doel van dit privacyreglement betreft een praktische uitwerking geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen Wbp. Inhoudsopgave 1. Begripsbepalingen p. 2 2. Reikwijdte

Nadere informatie

Privacyreglement Eyescan Brilvervangende Chirurgie

Privacyreglement Eyescan Brilvervangende Chirurgie Privacyreglement Eyescan Brilvervangende Chirurgie Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Eyescan Brilvervangende Chirurgie: Specialistisch centrum voor refractieve chirurgie 2. Management: De directie van Eyescan

Nadere informatie

Privacyreglement Allerzorg

Privacyreglement Allerzorg Privacyreglement Allerzorg A. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen a. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. b. Gezondheidsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement AMK re-integratie

Privacyreglement AMK re-integratie Privacyreglement Inleiding is een dienstverlenende onderneming, gericht op het uitvoeren van diensten, in het bijzonder advisering en ondersteuning van opdrachtgevers/werkgevers in relatie tot gewenste

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT BEST

PRIVACYREGLEMENT BEST PRIVACYREGLEMENT BEST BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN BEST; gelet op de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens en artikel 4 van de Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Best; B E

Nadere informatie

Privacyreglement Patiënten_def 1

Privacyreglement Patiënten_def 1 Privacyreglement Patiënten Ziekenhuis Amstelland Ziekenhuis Amstelland gaat zorgvuldig om met persoonlijke en vertrouwelijke gegevens. In dit reglement wordt beschreven op welke wijze dat gebeurt. Artikel

Nadere informatie

reglement Zorggroep Het Huisartsenteam

reglement Zorggroep Het Huisartsenteam Privacyre reglement Zorggroep Het Huisartsenteam Publicatiedatum: 11 juni 2013 A. Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen 2. Reikwijdte 3. Doel en toepassingsgebied B. Rechtmatige verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams "Samen Doen" worden uitgevoerd in opdracht van het

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams Samen Doen worden uitgevoerd in opdracht van het O0SOPo 01-04-15 Hardenberg Privacy protocol gemeente Hardenberg Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; Gelet op de: Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Privacyreglement CURA XL

Privacyreglement CURA XL Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) daaraan

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Cursist: persoon die een opleiding volgt op een onder het bevoegd

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

Privacyreglement Potenco

Privacyreglement Potenco Privacyreglement Potenco Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

PRIVACYREGLEMENT. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen PRIVACYREGLEMENT Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling 1. In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302)

Nadere informatie

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) 1. Begripsbepaling 1.1. Persoonsgegevens Alle gegevens die herleidbaar zijn tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Zorggegevens

Nadere informatie

Aesthetic Beauty Clinics

Aesthetic Beauty Clinics Privacyreglement Aesthetic Beauty Clinics Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Aesthetic Beauty Clinics: Specialistisch centrum voor plastische chirurgie en haartransplantatie. 2. Management: De directie van

Nadere informatie

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal Pagina 1 van 6 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal De directie van Werkvloertaal, overwegende, dat het in verband

Nadere informatie

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam;

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Privacyreglement Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Overwegende Dat het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg tot

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Baarlo, 15 september 2010 Privacyreglement Thaeles 15 september 2010 PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Artikel 1 - Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Thaeles: Thaeles

Nadere informatie

Privacy protocol Sociaal domein gemeente Waterland 2015

Privacy protocol Sociaal domein gemeente Waterland 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. 6717 29 januari 2015 Privacy protocol Sociaal domein gemeente Waterland 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Waterland, overwegende

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT 1[1] 2[2]

PRIVACYREGLEMENT 1[1] 2[2] PRIVACYREGLEMENT Artikel 1 DOEL 1. Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, verder te noemen WBP en - voor zover van toepassing

Nadere informatie

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt.

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt. Privacyreglement 1. Inleiding Ten behoeve van haar hulpverleningsactiviteiten registreert Community Support gegevens van haar klanten. Het doel van dit privacyreglement is de klanten op de hoogte te stellen

Nadere informatie

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster Privacyreglement Thuiszorg De Zorgster Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te

Nadere informatie

Privacyreglement. September 2010 Versie definitief HRM 1

Privacyreglement. September 2010 Versie definitief HRM 1 Privacyreglement Artikel 1 Definities In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder: 1. de wet: de Wet bescherming Persoonsgegevens. 2.

Nadere informatie

ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR

ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR ARTIKEL 1 ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen

PRIVACY VERKLARING. Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen PRIVACY VERKLARING Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Protocol Privacy Reglement Thuiszorg Anahid BV

Protocol Privacy Reglement Thuiszorg Anahid BV Pagina Pagina 1 van 8 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Artikel Bladzijde Inleiding Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Werkingssfeer 3 Artikel 3 Toestemming 4 Artikel 4 Organisatie, verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Privacyreglement Jagerhuis en Jagerhuis ZIN BV te Veenendaal

Privacyreglement Jagerhuis en Jagerhuis ZIN BV te Veenendaal Privacyreglement Jagerhuis en Jagerhuis ZIN BV te Veenendaal Vooraf Het onderstaande reglement is gebaseerd op de rechten en plichten die voortvloeien uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). 1.

Nadere informatie

Privacyreglement. van. DoorWerk

Privacyreglement. van. DoorWerk Privacyreglement van DoorWerk Dit privacyreglement is vastgesteld op 01-01-2010 Dit privacyreglement dient als basis voor het vastleggen door het reïntegratiebedrijf hoe het omgaat met de privacy en de

Nadere informatie

Privacyreglement Paswerk en Werkpas Holding BV

Privacyreglement Paswerk en Werkpas Holding BV Privacyreglement Paswerk en Werkpas Holding BV Artikel 1. Definities. In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens verstaan onder: 1. de wet: de Wet

Nadere informatie

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26 Privacyreglement Quality Coaching. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Quality Coaching het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

Regeling bescherming persoonsgegevens. Artikel 1 Begripsbepalingen

Regeling bescherming persoonsgegevens. Artikel 1 Begripsbepalingen Regeling bescherming persoonsgegevens Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. beheerder: de functionaris die door de verantwoordelijke aangewezen is om in het kader van deze

Nadere informatie

Privacyreglement Tekst en Toelichting 2014

Privacyreglement Tekst en Toelichting 2014 Privacyreglement Tekst en Toelichting 2014 Voorwoord Yvoor legt, in het kader van de hulpverlening, diverse gegevens van zijn klanten vast, die afkomstig zijn van de burger zelf maar ook van anderen, zoals

Nadere informatie

Privacy-reglement Zorgzaam

Privacy-reglement Zorgzaam Privacy-reglement Zorgzaam Bijlage 3 bij het PvE Zorgzaam Zoals vastgesteld door het bestuur Zorgzaam d.d. Inhoud Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Doel en rechtmatige grondslag van de verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam

Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam Versie 3.0 Vastgesteld 24-2-2015 Evaluatiedatum 1-3-2017 Houder Servicebureau, Adviseur beleid en kwaliteit Privacyreglement Combiwel versie 3.0 Pagina 1 van

Nadere informatie

Privacyreglement 1 Algemeen 1.1 Artikel 1: begripsbepalingen 1.2 Artikel 2: toepassingsgebied 1.3 Artikel 3: doel van de gegevensverwerking

Privacyreglement 1 Algemeen 1.1 Artikel 1: begripsbepalingen 1.2 Artikel 2: toepassingsgebied 1.3 Artikel 3: doel van de gegevensverwerking Privacyreglement 1 Algemeen 1.1 Artikel 1: begripsbepalingen Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens: Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Privacyreglement van ENgage werkgeversadvies B.V.

Privacyreglement Privacyreglement van ENgage werkgeversadvies B.V. Privacyreglement Privacyreglement van ENgage werkgeversadvies B.V. Algemene bepalingen Artikel 0 Gegevens verantwoordelijke ENgage Werkgeversadvies B.V. Deventerstraat 31 7311 LT Apeldoorn Tel: 055 576

Nadere informatie

Privacyreglement van Talenta. christelijk bureau voor jobcoaching en re-integratie

Privacyreglement van Talenta. christelijk bureau voor jobcoaching en re-integratie Privacyreglement van Talenta christelijk bureau voor jobcoaching en re-integratie Privacyreglement Talenta Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald

Nadere informatie

Privacyreglement. Preambule. Deel I Algemene Bepalingen. Persoonsgegevens

Privacyreglement. Preambule. Deel I Algemene Bepalingen. Persoonsgegevens Privacyreglement Preambule De Wet bescherming persoonsgegevens geeft regels voor de verwerking van persoonsgegevens en beschermt in het bijzonder het recht op privacy van degene op wie een persoonsgegeven

Nadere informatie

Privacyreglement Opella

Privacyreglement Opella Privacyreglement Opella Vastgesteld december 2004 Pagina 2 van 17 1. Inleiding Wet Bescherming Persoonsgegevens De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet Persoonsregistraties (WPR). Daarmee

Nadere informatie

Privacy reglement. Concreet PD

Privacy reglement. Concreet PD Privacy reglement Concreet PD Augustus 2010 1. Begripsbepalingen 1.1 Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2 Persoonsregistratie Elke handeling of elk

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Medische Missers werkt met vrijwilligers en betaalde krachten.

Stichting Werkgroep Medische Missers werkt met vrijwilligers en betaalde krachten. Privacy reglement Reglement inzake de bescherming van persoonsgegevens door, in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. biedt integrale ondersteuning/ begeleiding en advies door casemanagers

Nadere informatie

Wijziging Historie Versie Gewijzigd door: Datum Aard van de wijziging 1.0 1.1 1.2 21-05-2008 18-11-2009 28-09-2011

Wijziging Historie Versie Gewijzigd door: Datum Aard van de wijziging 1.0 1.1 1.2 21-05-2008 18-11-2009 28-09-2011 TITEL: PenO privacyreglement Divers Auteur Versie 1.2 Documenteigenaar PenO Wijziging Historie Versie Gewijzigd door: Datum Aard van de wijziging 1.0 1.1 1.2 Barend Nieuwendijk 21-05-2008 18-11-2009 28-09-2011

Nadere informatie

HiCare Company Health Services BV PRIVACYREGELEMENT

HiCare Company Health Services BV PRIVACYREGELEMENT HiCare Company Health Services BV PRIVACYREGELEMENT 01 juni 2015 INHOUD 1. Inleidende bepalingen 1 2. Begripsbepalingen 4 3. Samenstelling dossiers 5 4. Opnemen van en toegang tot 6 Persoonsgegevens 5.

Nadere informatie

KNKV reglement persoonsregistratie via het KISS Gebaseerd op het modelreglement van NOC*NSF

KNKV reglement persoonsregistratie via het KISS Gebaseerd op het modelreglement van NOC*NSF KNKV reglement persoonsregistratie via het KISS Gebaseerd op het modelreglement van NOC*NSF Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013 1. Toepassing Dit document is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Kinderopvang Walcheren. Dit geldt voor persoonsgegevens en beeldmateriaal van

Nadere informatie

1C Privacyreglement. Beschrijving. Documentatie Handboek kwaliteitszorg Steun en Toeverlaat Versie: 1.0 Pagina: 1 van 5

1C Privacyreglement. Beschrijving. Documentatie Handboek kwaliteitszorg Steun en Toeverlaat Versie: 1.0 Pagina: 1 van 5 Artikel 1: Begripsomschrijvingen Bij de hiernavolgende definities is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de betekenis die daaraan wordt toegekend in de WBP. In alle gevallen waarin dit reglement niet

Nadere informatie

Privacyreglement Divers

Privacyreglement Divers TITEL: PenO privacyreglement Divers Documenteigenaar Hoofd P&O Versie 3.0 Wijziging Historie Versie Opgesteld/gecontroleerd of gewijzigd door: 1.0 Sjannie van Hoorn 1.1 Barend Nieuwendijk 2.0 Sjannie van

Nadere informatie

Privacyreglement Rijn IJssel training & opleiding

Privacyreglement Rijn IJssel training & opleiding Privacyreglement Rijn IJssel training & opleiding Artikel 1 Algemene begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Vitales

Privacyreglement Vitales Een reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de in het persoonsregister opgenomen cliënten van Vitales. Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. STICHTING PRISMA Mei 2005. Evaluatie d.d. maart 2010

PRIVACYREGLEMENT. STICHTING PRISMA Mei 2005. Evaluatie d.d. maart 2010 PRIVACYREGLEMENT STICHTING PRISMA Mei 2005 Evaluatie d.d. maart 2010 Privacyregelement/OnderzoekenVerantwoording/januari2007/ evaluatie maart 2010 is onderdeel van de Stichting Prisma ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend Privacyreglement Kinderopvang Purmerend 1. Toepassing Dit privacyreglement is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Stichting Kinderopvang Purmerend

Nadere informatie

Privacyreglement Hammenga Coaching

Privacyreglement Hammenga Coaching Privacyreglement Hammenga Coaching Hammenga Coaching Fazantstraat 13 4815 GD Breda 06-46351388 info@hammengacoaching.nl Hammenga Coaching Privacyreglement 1 Inleiding Van alle personen die in het kader

Nadere informatie

Privacyreglement Rivas Zorggroep

Privacyreglement Rivas Zorggroep Inleiding Binnen Rivas worden gegevens over u vastgelegd waaronder in het (elektronisch) patiënten dossier. De verwerking van deze gegevens verloopt conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wet op

Nadere informatie

Privacyreglement. Heling & Partners BV

Privacyreglement. Heling & Partners BV Privacyreglement Heling & Partners BV Privacyreglement Heling & Partners BV Artikel 1 Algemene begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een

Nadere informatie

op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens

op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens Vooraf op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens De Wet Bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving

Nadere informatie

Privacyreglement cliëntgegevens. April 2012

Privacyreglement cliëntgegevens. April 2012 Privacyreglement cliëntgegevens April 2012 Privacyreglement CIZ Artikel 1. Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: a. de Wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; b. de AWBZ: de Algemene

Nadere informatie

Privacy Reglement Flex Advieshuis

Privacy Reglement Flex Advieshuis Privacy Reglement Flex Advieshuis Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens en het Besluit Gevoelige Gegevens wordt in dit reglement

Nadere informatie

2 Privacyreglement Bureau Jeugdzorg

2 Privacyreglement Bureau Jeugdzorg Privacyreglement Bureau Jeugdzorg Bureau Jeugdzorg treft hierbij conform artikel 13, eerste lid, en artikel 52 van de Wet op de jeugdzorg een schriftelijke regeling voor de verwerking van cliëntgegevens.

Nadere informatie

Privacyreglement BON-holding BV. Zuidbroek, 10 oktober 2013 Auteur: P. Bouman

Privacyreglement BON-holding BV. Zuidbroek, 10 oktober 2013 Auteur: P. Bouman Privacyreglement BON-holding BV Zuidbroek, 10 oktober 2013 Auteur: P. Bouman I Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepaling In deze gedragscode wordt in aansluiting en aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement Zorggroep Sint Maarten. m.b.t. cliënt- en personeelsgegevens

Privacyreglement Zorggroep Sint Maarten. m.b.t. cliënt- en personeelsgegevens Privacyreglement Zorggroep Sint Maarten m.b.t. cliënt- en personeelsgegevens Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art. 1 Begripsbepalingen Art. 2 Reikwijdte Art. 3 Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy Cookies. Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacy Cookies. Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacy Cookies Om de dienstverlening te optimaliseren worden via de Website in beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Dit zijn kleine informatiebestandjes die opgeslagen worden op

Nadere informatie

Privacyreglement Meneer Regezma B.V.

Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Meneer Regezma B.V. het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

Privacy reglement. Art. 3.1. Doelstelling: gegevens worden verzameld en bewerkt teneinde de wettelijke schuldsanering tot uitvoer te brengen.

Privacy reglement. Art. 3.1. Doelstelling: gegevens worden verzameld en bewerkt teneinde de wettelijke schuldsanering tot uitvoer te brengen. Privacy reglement Art. 1. Begripsbepaling Art. 1.1. Privacy: het recht van personen op bescherming van hun persoonlijke levenssfeer in verband met het vastleggen en verstrekken van persoonsgegevens. Art.

Nadere informatie

behoeve van de uitvoering van de Wet gemeentelijke basisadministratie vallen niet onder de reikwijdte van dit reglement.

behoeve van de uitvoering van de Wet gemeentelijke basisadministratie vallen niet onder de reikwijdte van dit reglement. Privacyreglement Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Diagnostisch Centrum: DiaSana 2. Raad van Bestuur: de Raad van Bestuur van Diagnostisch Centrum DiaSana 3. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een

Nadere informatie

Protocol gebruik dienstauto's en elektronische rittenregistratie Omgevingsdienst Groningen

Protocol gebruik dienstauto's en elektronische rittenregistratie Omgevingsdienst Groningen Protocol gebruik dienstauto's en elektronische rittenregistratie Omgevingsdienst Groningen Het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst Groningen, Overwegende dat het wenselijk is een regeling vast te stellen

Nadere informatie