ruwe olie door middel van destillatie en vervolgens het opwerken/bewerken tot brandstofsoorten of tot grondstof voor de chemische industrie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ruwe olie door middel van destillatie en vervolgens het opwerken/bewerken tot brandstofsoorten of tot grondstof voor de chemische industrie."

Transcriptie

1 Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Haven en Industrie Contact p!^ HOLLAND AANTEKENEN Shell Nederland Raffinaderij B.V. T.a.v. de directie Postbus GA HOOGVLIET-Rt T F info@dcmr.nl Postadres DCMR Postbus AV Schiedam T www dcmr.nl Datum 3 O APR Ons kenmerk / Uw kenmerk Bijlagen Onderwerp Brzo. Lasten onder dwangsom i.v.m. PGS 15-opslag Betreft Lasten onder dwangsom op grond van artikel 122 van de Provinciewet in samenhang met artikel 5:32 van de Algemene wet bestuursrecht; wegens het overtreden van vergunningvoorschriften, betreffende de inrichting aan de Vondelingenweg 601 in RotterdamVondelingenplaat. Actieve openbaarmaking De DCMR Milieudienst Rijnmond hanteert als uitgangspunt dat alle documenten die zich bij de DCMR bevinden in beginsel openbaar zijn. De DCMR is voornemens dit handhavingsbesluit openbaar te maken op grond van artikel 8 van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). De openbaarmaking zal gebeuren door het publiceren van onderhavig document op de website van de DCMR (wvw.dcmr.nl). Zie voor meer informatie hierover bijgaande brief. Inleiding Op 20 januari 2015 hebben toezichthouders van de DCMR Milieudienst Rijnmond (verder: DCMR) een nacontrole uitgevoerd bij uw inrichting aan de Vondelingenweg 601 in RotterdamVondelingenplaat. De hoofdactiviteit binnen de inrichting betreft het scheiden in fracties van ruwe olie door middel van destillatie en vervolgens het opwerken/bewerken tot brandstofsoorten of tot grondstof voor de chemische industrie. Bezoekadres Parallelweg NA Schiedam Op 27 april 2010 hebben wij voor deze activiteit een nieuwe, de gehele inrichting omvattende revisievergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo) verleend. Voorheen was dit een vergunning in het kader van de Wet milieubeheer. De DCMR is goed bereikbaar met het openbaar vervoer Voorgeschiedenis De toezichthouders hebben tijdens de nacontrole geconstateerd dat een aantal van de in onze brief van 7 november 2014, kenmerk , genoemde maatregelen niet is uitgevoerd.

2 ZUID BOLLAND Pagina 2/7 Het gaat om de volgende overtredingen: bij de RTA bleek de afstand van de opgeslagen gevaarlijke stoffen, ADR klasse 3 en klasse 8, tot brandbare objecten kleiner dan 10 meter Dit is in strijd met voorschrift van de PGS 15. Hiermee overtrad u voorschrift 18.1 van de omgevingsvergunning bij de RDU en RTA kwam het journaal met gevaarlijke stoffen niet overeen met de op dat moment aanwezige gevaarlijke stoffen. Dit is in strijd met voorschrift van de PGS 15. Hiermee overtrad u voorschrift 18.1 van de vergunning. Daarnaast bleek tijdens de nacontrole dat de smeerolieopslag niet is aangewezen als een PGS 15-opslag. Tijdens de inspectie werd geconstateerd dat er 4 x 200 liter isopropanol (in totaal 800 liter), ADR klasse 3, UN1219, werd opgeslagen. Dit is in strijd met de revisievergunning. De opslag van isopropanol is niet vergund. Hiermee overtrad u voorschrift 1.1 van de omgevingsvergunning. Voor de letterlijke tekst van de bovengenoemde voorschriften verwijzen wij naar de bijlage behorende bij deze beschikking. Zienswijze In de brief van 4 februari 2015 met kenmerk / bent u in de gelegenheid gesteld om uw zienswijze kenbaar te maken over het voornemen om lasten onder dwangsom op te leggen. Van deze gelegenheid heeft u geen gebruik gemaakt. Onze conclusie is dan ook dat er geen aanleiding bestaat af te zien van het voornemen tot handhaving over te gaan. Overwegingen Ons college geeft aan de handhaving van wet- en regelgeving politiek-bestuuriijke en juridische prioriteit. In het geval van overtreding van wetsartikelen en vergunningvoorschriften wordt dan ook consequent opgetreden. Verder zijn wij op grond van de jurisprudentie van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in beginsel - behoudens bijzondere omstandigheden - gehouden wettelijke voorschriften te handhaven. In de gegeven omstandigheden achten wij het algemeen belang dat is gediend bij handhaving van de onderhavige wet- en regelgeving zwaarwegender dan uw belang bij voortzetting van de overtredingen. Van bijzondere omstandigheden is ons verder niets gebleken. Alle feiten en omstandigheden in overweging nemende hebben wij niet (meer) het vertrouwen dat u zonder bestuurlijke maatregel de overtredingen zult beëindigen. Wij zien ons dan ook genoodzaakt u lasten onder dwangsom op te leggen. Het belang van de bescherming van het milieu verzet zich naar onze mening niet tegen het opleggen van lasten onder dwangsom. Het opleggen van lasten onder dwangsom is in de onderhavige situatie het meest proportionele middel omdat het gaat om overtredingen welke door u op relatief eenvoudige wijze beëindigd kunnen worden.

3 provincie f^qj^land Pagina 3/7 ZUID U kunt er zelf voor zorgen dat u geen dwangsom verbeurt door tijdig en blijvend aan de lasten te voldoen. De hoogte van de dwangsommen is gerelateerd aan de aard en ernst van de overtreding, de geschatte kosten om de overtreding ongedaan te maken en dient als prikkel om u te bewegen de overtredingen op te heffen en te voorkomen. De in de last opgenomen begunstigingstermijn is redelijk omdat het mogelijk is om binnen de gestelde termijn aan de opgelegde lasten te voldoen. Te nemen maatregelen Wij gelasten u om de overtredingen te beëindigen door de volgende maatregelen te nemen: 1. U dient ervoor te zorgen dat de WBDBO van een uitpandige opslagvoorziening voor gevaarlijke stoffen naar een andere ruimte en van een andere ruimte naar een opslagvoorziening ten minste 60 minuten bedraagt. De wanden, het dak en de daarvoor noodzakelijke draagconstructie van de opslagvoorziening moeten een brandwerendheid van ten minste 60 minuten bezitten. In afwijking daarvan kunt u de afstandseisen zoals aangegeven in voorschrift van de PGS 15 hanteren. 2. U dient van de opslag van gevaarlijke stoffen die in de inrichting aanwezig zijn een actueel journaal bij te houden. 3. U dient ervoor te zorgen dat binnen de inrichting alleen die gevaarlijke stoffen worden opgeslagen die zijn aangevraagd en vergund.

4 Zu"iD HOLLAND Pagina 4/7 Besluit Gelet op het vorenstaande besluiten wij op grond van artikel 122 van de Provinciewet in samenhang met artikel 5:32 van de Algemene wet bestuursrecht als volgt. 1. U dient uiterlijk vanaf 30 juni 2015 blijvend te voldoen aan voorschrift 18.1 van de omgevingsvergunning van 27 april 2010, juncto voorschrift van de PGS 15 (2005) door de maatregel te treffen die is genoemd onder 1. in de paragraaf "Te nemen maatregelen" van dit besluit. U verbeurt een dwangsom van (tienduizend euro) voor iedere keer dat geconstateerd wordt dat u niet voldoet aan het hierboven gestelde, tot een maximum van (vijftigduizend euro). Per week kan maximaal één dwangsom verbeuren. 2. U dient binnen twee weken nadat deze beschikking in werking treedt, blijvend te voldoen aan voorschrift 18.1 van de omgevingsvergunning van 27 april 2010, juncto voorschrift van de PGS 15 (2005) door de maatregel te treffen die is genoemd onder 2. in de paragraaf "Te nemen maatregelen" van dit besluit. U verbeurt een dwangsom van (vijfduizend euro) voor iedere keer dat geconstateerd wordt dat u niet voldoet aan het hierboven gestelde, tot een maximum van (twintigduizend euro). Per week kan maximaal één dwangsom verbeuren. 3. U dient binnen twee weken nadat deze beschikking in werking treedt, blijvend te voldoen aan voorschrift 1.1 van de omgevingsvergunning van 27 april 2010, door de maatregel te treffen die is genoemd onder 3. in de paragraaf "Te nemen maatregelen" van dit besluit. U verbeurt een dwangsom van (vijfduizend euro) voor iedere keer dat geconstateerd wordt dat u niet voldoet aan het hierboven gestelde, tot een maximum van (twintigduizend euro). Per week kan maximaal één dwangsom verbeuren. Wij wijzen u er op dat het verbeuren van (maximale) dwangsommen niet met zich meebrengt dat de overtredingen kunnen worden voortgezet. Bij voortduring of herhaling van de overtredingen zullen nadere maatregelen worden ovenwogen. Inwerkingtreding besluit Deze beschikking treedt in werking op de dag na de dag waarop deze aan u is verzonden. Bezwaar Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen deze beschikking. Het maken van bezwaar dient te geschieden door het indienen van een bezwaarschrift gericht aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, t.a.v. het Secretariaat van de bezwarencommissie-awb, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Een bezwaarschrift kan worden ingediend gedurende een termijn van zes weken na de datum van verzending van deze beschikking. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval het volgende te bevatten: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt; de gronden van het bezwaar.

5 p^" HOLLAND Ons kenmerk Pagina5/7 Voorlopige voorziening Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank 's-gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Deze kan een voorlopige voorziening treffen indien onvenvijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het bezwaarschrift en het verzoek schorsen de werking van deze beschikking niet. Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, voor dezen, drs. J.H. Meijer directeur a.i. DCMR Milieudienst Rijnmond

6 Zu"lD H^^L^'*^^ Ons kenmerk "^^^'"^ ^'^ BIJLAGE Voorschrift 1.1 van de vergunning van 27 april 2010 luidt: De inrichting mag alleen in werking zijn overeenkomstig de beschrijving in de aanvraag (inclusief de bijlagen en aanvullende gegevens) en de hierna volgende voorschriften. Daar waar de beschrijving in de aanvraag en de voorschriften met elkaar in strijd zijn, zijn de voorschriften bepalend. Emissies naar lucht en bodem of van geluid die niet in de aanvraag of voorschriften zijn vergund, zijn verboden. De volgende bij de aanvraag bijgevoegde documenten maken geen deel uit van deze vergunning; Deel A, hoofdstuk 1.5 "Organogram"; Deel A, hoofdstuk 2 "Milieuzorgsysteem"; Deel A, Milieujaarverslag (Deel A, bijlage A.8.6 en A.8.7); Deel A, aanvullende informatie "BBS procedure beheer lucht" (bijlage AVWmtO), met het kenmerk Voorschrift 18.1 van de vergunning van 27 april 2010 luidt: De opslag van verpakte gevaarlijke stoffen moet voldoen met Wm-aangeduide artikelen in hoofdstuk 1, 3, 4, 5, bijlage 1 tot en met 6, en bijbehorende errata van de PGS 15 [2005]. Voorschriften uit de PGS 15 (2005) Voorschrift De WBDBO van een uitpandige opslagvoorziening naar een andere ruimte en van een andere ruimte naar een opslagvoorziening moet ten minste 60 minuten bedragen. De wanden, het dak en de daarvoor noodzakelijke draagconstructie van de opslagvoorziening moeten een brandwerendheid van ten minste 60 minuten bezitten. In afwijking hiervan geldt dat: indien de afstand van de opslagvoorziening tot de inrichtingsgrens, een ander bouvwerk dat tot de inrichting behoort, of andere brandbare objecten, ten minste 5 meter bedraagt, en binnen deze 5 meter geen opslag van brandgevaarlijke stoffen of goederen en geen brandgevaarlijke activiteiten plaatsvinden, de brandwerendheid van de wanden, het dak en de draagconstructie van de opslagvoorziening ten minste 30 minuten moet bedragen; indien de afstand van de opslagvoorziening tot de inrichtingsgrens, een ander bouvwerk dat tot de inrichting behoort, of andere brandbare objecten, ten minste 10 meter bedraagt, en binnen deze 10 meter geen opslag van brandgevaarlijke stoffen/goederen en geen brandgevaarlijke activiteiten plaatsvinden, ten aanzien van de brandwerendheid van de wanden, het dak en de draagconstructie geen eis van toepassing is. Dit voorschrift is niet van toepassing indien uitsluitend gevaarlijke stoffen van klasse 8, verpakkingsgroep II of III, zonder bijkomend gevaar worden opgeslagen. Toelichting: Een opslagvoorziening wordt in beginsel gelijkgesteld met een brandcompartiment als bedoeld in het Bouwbesluit Het compartiment bezit rondom dezelfde WBDBO, die kan worden gerealiseerd door middel van bouwkundige voorzieningen of door voldoende afstand, dan wel door een combinatie van beide.

7 provincie HOLLAND Pagina 7/7 ZUID Voorschrift Indien in een inrichting meer dan kg gevaarlijke stoffen worden opgeslagen, moet van de opslag van gevaarlijke stoffen die in de inrichting aanwezig zijn een actueel journaal worden bijgehouden. Het journaal moet van een datum zijn voorzien. Het journaal moet in de inrichting op een plaats ter inzage liggen, die direct toegankelijk is voor hulpverlenende diensten. Het journaal moet ten minste de volgende onderdelen bevatten: de juiste vervoersnaam, aangevuld met, zover van toepassing, de technische benaming (zie ADR/IMDG-code) en de klasse van de stof zoals vermeld in het ADR of de IMDG code; de hoeveelheid van de stof; de verpakkingsgroep (indien toegewezen); het UN-nummer van de stof alsmede de modelnummers van de gevaarsetiketten volgens art. 5.2 van ADR; CMR-stoffen moeten in het journaal zijn opgenomen met hun chemische naam en de vermelding CMR. Het journaal moet tevens een actuele tekening bevatten waarop het volgende is aangegeven: de lay-out van de inrichting; de plaats van de gebouwen en de te onderscheiden activiteiten; de plaats waar de gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen; een noord pijl. Het journaal moet zijn voorzien van een instructie met de namen en telefoonnummers van personen waarmee hulpverlenende diensten in het geval van een calamiteit contact kunnen opnemen.

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016 AANTEKENEN Handelsonderneming Bepo B.V. T.a.v. de directie Ceintuurbaan 124 3051 KD ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons

Nadere informatie

Rijnnnond Beschikking. Parallelweg 1 AANTEKENEN Vopak Terminal Europoort B.V. Postbus AB ROZENBURG ZH. Uw kenmerk. Telefoonnummer

Rijnnnond Beschikking. Parallelweg 1 AANTEKENEN Vopak Terminal Europoort B.V. Postbus AB ROZENBURG ZH. Uw kenmerk. Telefoonnummer nniueudienst Rijnnnond Beschikking Parallelweg 1 AANTEKENEN Vopak Terminal Europoort B.V. Postbus 1093 3180 AB ROZENBURG ZH Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr nl W

Nadere informatie

ZUID. lan Gedeputeerde Staten. Last onder dwangsom. Geachte directie.

ZUID. lan Gedeputeerde Staten. Last onder dwangsom. Geachte directie. Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact provincie j ^ Q j ^ L A N D ZUID TOIO-246 F 010-246 82 83 info@dcmr.nl Postadres DCMR Postbus 843 3100 AV Schiedam

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ februari 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ februari 2018 Beschikking AANTEKENEN Tank Services Pernis B.V. T.a.v. de directie Propaanweg 27 3196 KH VONDELINGENPLAAT RT Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ maart 2019

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ maart 2019 Beschikking AANTEKENEN VPR Energy B.V. T.a.v. de directie Postbus 1334 3180 AH ROZENBURG ZH Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ april 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ april 2018 Beschikking AANTEKENEN Synres B.V. T.a.v. de directie Slachthuisweg 30 3151 XN HOEK VAN HOLLAND Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ september 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ september 2016 AANTEKENEN Houweling Vastgoed B.V. T.a.v. de heer BERGSCHENHOEK Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen

Nadere informatie

_ februari 2019

_ februari 2019 AANTEKENEN AVR Afvalverwerking B.V. t.a.v. de directie Professor Gerbrandyweg 10 3197 KK BOTLEK-ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

ZUID ^^'^ 1 O MAM) AANTEKENEN Koole Tankstorage Minerals B.V. T.a.v. de directie Sluispolderweg HJ ZAANDAM. Gedeputeerde Staten

ZUID ^^'^ 1 O MAM) AANTEKENEN Koole Tankstorage Minerals B.V. T.a.v. de directie Sluispolderweg HJ ZAANDAM. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten provincie f j Q L L A N D ZUID AANTEKENEN Koole Tankstorage Minerals B.V. T.a.v. de directie Sluispolderweg 67 1505 HJ ZAANDAM DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving

Nadere informatie

ZUID 1 7 DEC. 20U. Gedeputeerde Staten. AANGETEKEND Shell Nederiand Raffinaderij B.V. T.a.v. de directie Postbus 3000 3190 GA HOOGVLIET-Rt

ZUID 1 7 DEC. 20U. Gedeputeerde Staten. AANGETEKEND Shell Nederiand Raffinaderij B.V. T.a.v. de directie Postbus 3000 3190 GA HOOGVLIET-Rt Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Haven en Industrie Contact provincie j j Q L L A N D ZUID T 010-246 8 F 010-246 8 info@dcmr.nl Postadres DCMR Postbus 843 AANGETEKEND Shell Nederiand

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ augustus 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ augustus 2018 Beschikking AANTEKENEN Esso Nederland B.V. T.a.v. de directie Botlekweg 121 3197 KA BOTLEK ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

ZUID 2 6 NOV. 2015. AANTEKENEN Pubis Terminal B.V. Postbus 1658 3000 BR BOTLEK ROTTERDAM. Gedeputeerde Staten. BRZO 2015. Last onder dwangsom

ZUID 2 6 NOV. 2015. AANTEKENEN Pubis Terminal B.V. Postbus 1658 3000 BR BOTLEK ROTTERDAM. Gedeputeerde Staten. BRZO 2015. Last onder dwangsom Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact provincie j ^ Q L L A N D ZUID T 010-246 F 010-246 82 83 info@dcmr,nl Postadres DCMR AANTEKENEN Pubis Terminal B.V.

Nadere informatie

ZUID 2 5 NOV. 2015. AANTEKENEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle t.a.v. mevrouw Postbus 101 3230 AC BRIELLE

ZUID 2 5 NOV. 2015. AANTEKENEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle t.a.v. mevrouw Postbus 101 3230 AC BRIELLE Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact provincie j j Q L L A N D ZUID AANTEKENEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle t.a.v.

Nadere informatie

Inleiding Uw inrichting betreft een op- en overslagbedrijf voor koopmansgoederen en gevaarlijke geklasseerde stoffen.

Inleiding Uw inrichting betreft een op- en overslagbedrijf voor koopmansgoederen en gevaarlijke geklasseerde stoffen. Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact TOIO-246 F 010-246 82 83 info@dcmr.nl provincie j j Q L L A N D AANTEKENEN DL Freight Management B.V. T.a.v. de directie

Nadere informatie

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N Autokoeling Rio Rijksstraatweg 16 3316 EH DORDRECHT Uw brief van Verzenddatum 8 april 2016 Uw kenmerk Dossier D-00982886 Reactie op Zaaknummer Z-15-275163 Onderwerp Last onder dwangsom

Nadere informatie

_ december 2017

_ december 2017 AANTEKENEN HeliCentre B.V. T.a.v. directie T.a.v. de heer Emoeweg 12 8218 PC LELYSTAD Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk

Nadere informatie

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door Afdeling Toezicht en Handhaving Aantekenen Coatinc Alblasserdam BV t.a.v. de directie Postbus 7 2950 AA ALBLASSERDAM Uw brief van Verzenddatum 4 december 2015 Uw kenmerk Dossier D-00003262 Reactie op Zaaknummer Z-15-218863 Onderwerp

Nadere informatie

3 O NOV provincie H O L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten

3 O NOV provincie H O L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten provincie H O L L A N D ZUID DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact mr. ing, TOIO-246 F 010-246 82 83 info@dcmr,nl Postadres DCMR AANGETEKEND Kees in 't

Nadere informatie

DCMR milieudienst Rijnmond

DCMR milieudienst Rijnmond Krimpen aan den IJssel ZK -1 JUN 2017 College van burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel T.a.v. de heer P.M. van Dokkum Postbus 200 2929 AE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL m DCMR milieudienst Rijnmond

Nadere informatie

D xxxx. (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D xxxx. (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Ambi Pack B.V. t.a.v. xxxx Het Tasveld 6 3342 GT HENDRIK-IDO-AMBACHT Uw brief van Verzenddatum 8 mei 2018 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ juni 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ juni 2016 AANTEKENEN Gunvor Petroleum Rotterdam B.V. T.a.v. de directie Postbus 8000 3198 XA EUROPOORT ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

Behandeld door de heer G.J. Ambachtsheer Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door de heer G.J. Ambachtsheer Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N B.V. Vurense Snack Industrie t.a.v. de directie Gildenstraat 36 4143 HS LEERDAM Uw brief van Verzenddatum 14 juli 2016 Uw kenmerk Dossier D-00026929 Reactie op Zaaknummer Z-16-304957

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari 2018 Beschikking AANTEKENEN Esso Nederland B.V. t.a.v. de directie Botlekweg 121 3197 KA BOTLEK ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Hoefnagel en Zoon B.V. Veerweg 10 2957 CP NIEUW-LEKKERLAND Uw brief van Verzenddatum 19 oktober 2017 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk (Gelieve

Nadere informatie

provincie J J Q L L A N D ZUID

provincie J J Q L L A N D ZUID Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact T 010-246 F 0 1 0-2 4 6 82 83 info@dcmr.nl provincie J J Q L L A N D ZUID AANTEKENEN NTC Tankcontainer Services Botlek

Nadere informatie

D de heer xxxx

D de heer xxxx A A N T E K E N E N Winners Café t.a.v. xxxx Van Beethovenstraat 134 3281 TN NUMANSDORP Uw brief van Verzenddatum 11 januari 2018 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies De heer R.W. Bol Achterambachtseweg 30 3342 LB HENDRIK IDO AMBACHT Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

verzenddatum Record Industry B.V. De heer A.J.M. Vermeulen Postbus LN HAARLEM Geachte heer Vermeulen,

verzenddatum Record Industry B.V. De heer A.J.M. Vermeulen Postbus LN HAARLEM Geachte heer Vermeulen, Record Industry B.V. De heer A.J.M. Vermeulen Postbus 9554 2003 LN HAARLEM verzenddatum Onderwerp Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, Izaäk Enschedéweg 13 te Haarlem Ons kenmerk MTU/ODIJ-2015-23334

Nadere informatie

Inwerkingtreding en rechtsmiddelen Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop dit aan u is toegezonden.

Inwerkingtreding en rechtsmiddelen Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop dit aan u is toegezonden. Heli Holland Air Service B.V. T.a.v. de heer T.R. Heinen Kanaal B zz 3 7881 NB EMMER COMPASCUUM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam. AANTEKENEN Koole Tankstorage Pernis B.V. Sluispolderweg HJ ZAANDAM. Datum: ~ 3 QEC. 20H

Gemeente Rotterdam. AANTEKENEN Koole Tankstorage Pernis B.V. Sluispolderweg HJ ZAANDAM. Datum: ~ 3 QEC. 20H Gemeente Rotterdam p/a DCMR Milieudienst Rijnmond Bezoekadres: Parallelweg 1 3112 NA Schiedam Postadres: Postbus 843 31 OOAV Schiedam AANTEKENEN Koole Tankstorage Pernis B.V. Sluispolderweg 67 1505 HJ

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ mei 2019

Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum _ mei 2019 Beschikking Experience Events Vogelkersberg 5c 3755 BN Eemnes Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk Bijlagen Datum - 16 mei

Nadere informatie

BESCHIKKING. Milieuneutrale omgevingsvergunning

BESCHIKKING. Milieuneutrale omgevingsvergunning BESCHIKKING Milieuneutrale omgevingsvergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Aanvraag Op 25 mei 2017 hebben wij, Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking Heli Holland Air Service B.V. Kanaal B zz 3 7881 NB EMMER COMPASCUM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ januari R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking De heer O.L. Scholtes Lamprei 36 3225 PG HELLEVOETSLUIS Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Parallelweg 1 HeliCentre T.a.v. de heer J. Peddemors Arendweg 33 8218 PE LELYSTAD Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ maart R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ maart R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking Parallelweg 1 Postbus 843 De heer S. Huisman Ambachtsweg 28 1271 AM HUIZEN 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum - 27

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Experience Events B.V. T.a.v. de heer S. Huisman Ambachtsweg 28 1271 AM HUIZEN Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

De intrekking heeft betrekking op 203 schapen ouder dan 1 jaar, inclusief lammeren tot 45 kg (B1).

De intrekking heeft betrekking op 203 schapen ouder dan 1 jaar, inclusief lammeren tot 45 kg (B1). Intrekken van een omgevingsvergunning Beschikking 239446 *CONCEPT* INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING nr. 236760 Uitgebreide procedure Voor de inrichting gelegen aan Karlingerweg 9 te Uden, kadastraal bekend

Nadere informatie

BESCHIKKING. Milieuneutrale Omgevingsvergunning

BESCHIKKING. Milieuneutrale Omgevingsvergunning BESCHIKKING Milieuneutrale Omgevingsvergunning Besluit van gemeente Alblasserdam. Aanvraag Op 18 mei 2017 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gemeente Albrandsiuaard

Gemeente Albrandsiuaard Gemeente Albrandsiuaard AANTEKENEN Wilhelmsen Ships Service B V, T.a v, de directie Postbus 59130 3008 PC ROTTERDAM Kenmerk Verzenddatum 21937800 316320 2 9 JUL! 2015 Onderwerp Last onder dwangsom Geachte

Nadere informatie

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Parallelweg 1 Heliplan VOF T.a.v. de heer Van Manen Statenlaan 27 2582 GB DEN HAAG Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

WIJZIGINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER

WIJZIGINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER WIJZIGINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER verleend aan Delamine B.V. (Locatie Oosterhorn 8 te Farmsum) Groningen, 21 augustus Nr. 2007-31.021/34, M V Procedure nr. Procedure Nummer 6264 Inhoudsopgave 1. VERZOEK

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK

OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK 0 7 JUL 2015 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK BESCHIKKING Activiteit bouwen Markerkant 15 15 in Almere Inhoud A. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT...2 1. Onderwerp...2 2. Inhoud aanvraag omgevingsvergunning...2

Nadere informatie

VERZONDEN - 1 SEP 2015

VERZONDEN - 1 SEP 2015 .Gemeente lemen Ons kenmerk Uw kenmerk Uw aanvraag Bijlagen Beh.ambtenaar Telefoonnummer Emailadres mr. D. Walraven 020-3144793 d.walraven@diemen.nl Aan Advocatenkantoor Kerpestein T.a.v. de heer G.M.

Nadere informatie

DCMR milieudienst. wmmm. Rijnmond

DCMR milieudienst. wmmm. Rijnmond AANTEKENEN Transportbedrijf Nic. Van der Spek B.V. T.a.v. de heer P. van der Spek Industrieweg 15 2651 BC BERKEL EN RODENRIJS m DCMR milieudienst Parallelweg 1 Postbus 843 Rijnmond 31 OOAV Schiedam T 010-246

Nadere informatie

Documentnummer : 473 : Brief naar aanleiding controle verlopen instandhoudingstermijn: hersteld

Documentnummer : 473 : Brief naar aanleiding controle verlopen instandhoudingstermijn: hersteld Documentnummer : 473 : Brief naar aanleiding controle verlopen instandhoudingstermijn: hersteld : Vergunninghouder Versie : 1.2 Grondslag : Artikel 2.23 en 2.24 Wabo, artikel 5.16 t/m 5.19 Bor Opmerkingen

Nadere informatie

Tijdens de metingen is, onder representatieve bedrijfsomstandigheden, een gemiddelde stofconcentratie van 71 mg/m 0

Tijdens de metingen is, onder representatieve bedrijfsomstandigheden, een gemiddelde stofconcentratie van 71 mg/m 0 AANTEKENEN MET BEWIJS VAN ONTVANGST Nestlé Nederland B.V. T.a.v. de heer M.M. Schenkel Laan 110 8070 JC NUNSPEET Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 Arnhem telefoon (026) 359 91 11 telefax (026) 359

Nadere informatie

Uw kenmerk. Telefoonnummer

Uw kenmerk. Telefoonnummer m HeliFlight Holland B.V. T.a V. de heer A Werkman Wesselseweg 132 3774 RL KOOTWIJKERBROEK DCMR Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr nl W www dcmr nl Ons

Nadere informatie

I. BESLISSING DE WIJZIGING. II.A. Beschrijving van de inrichting

I. BESLISSING DE WIJZIGING. II.A. Beschrijving van de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 20 januari 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT236163

Nadere informatie

Juridische Zaken en Handhaving

Juridische Zaken en Handhaving Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Bank Nederlandse Gemeenten 28 50 04 387 Juridische Zaken en Kenmerk NG7600 Onderwerp Uitnodiging gesprek i.v.m. controle inschrijving

Nadere informatie

Aantal bijlagen. div. Afdeling. Beschikking maatwerkvoorschriften voor uw inrichting aan de Groendalseweg 81 te Bleiswijk.

Aantal bijlagen. div. Afdeling. Beschikking maatwerkvoorschriften voor uw inrichting aan de Groendalseweg 81 te Bleiswijk. AANTEKENEN Motorcrossclub Bleiswijk Postus 107 2665 ZJ LANSINGERLAND Wit DCMR milieudienst Rijnmond Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie

Omdat tijdens de controle overtredingen zijn geconstateerd hebben wij het voornemen u een last onder bestuursdwang op te leggen.

Omdat tijdens de controle overtredingen zijn geconstateerd hebben wij het voornemen u een last onder bestuursdwang op te leggen. Omgevingsdienst NZKG Retouradres: Postbus 209, 1500 EE ZAANDAM Bezoekadres: Ebbenhout 31 1507 EA Zaandam Leidseplein Beheer B.V. t.a.v. de heer M. J. C. de Vries Nieuwe Hemweg 5 E 1013 BG Amsterdam Postbus

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5264 24 juli 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 16 juli 2019, nr. 1242979/1243050, tot vaststelling van de

Nadere informatie

Aangetekend verstuurd De heer W. De Jong h.o.d.n. De Jong Verzekeringen Haarsterweg VB MARUM

Aangetekend verstuurd De heer W. De Jong h.o.d.n. De Jong Verzekeringen Haarsterweg VB MARUM Aangetekend verstuurd De heer W. De Jong h.o.d.n. De Jong Verzekeringen Haarsterweg 13 9363 VB MARUM Datum 28 januari 2013 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder dwangsom Geachte heer De Jong, De Autoriteit

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie Van der Maat Assurantiën B.V. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming De Savornin Lohmanplantsoen 13 2253 VM VOORSCHOTEN Pagina 1 van 8 Betreft Last onder dwangsom

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D *D170148704* D170148704 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager : Sel Chemie B.V. Datum besluit : 13 april 2017 Onderwerp : het inperken van de opslagcapaciteit tot onder de lage drempels van de BRZO 2015 Gemeente

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Brink Recycling B.V. Aangevraagde activiteiten : Beperken opslag gevaarlijk afval tot maximaal 50 ton Locatie : Haatlandhaven

Nadere informatie

FUIVLb. 30 On /54. Bosma Transport en Opslag B.V. Energielaan ST Heerenveen. Grou, 30 oktober 2018

FUIVLb. 30 On /54. Bosma Transport en Opslag B.V. Energielaan ST Heerenveen. Grou, 30 oktober 2018 FUIVLb Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing Bosma Transport en Opslag B.V. Energielaan 8 8447 ST Heerenveen 30 On. 2018 Grou, 30 oktober 2018 Ons kenmerk Afdeling Behandeld door Uw kenmerk : 2018-FU

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Vitesse Logistics B.V. te Venlo. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Vitesse Logistics B.V. te Venlo. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Vitesse Logistics B.V. te Venlo Zaaknummer: 2016-0668 Kenmerk: 2016/54909 d.d. 21 juli 2016 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure

Nadere informatie

1 5 JUL 2D11. 11,1111111'11 '1' ti "1'1'111 ' :40.000,- waarboven geen.dwangsom meer wordt verbeurd. Er is afgezien van.

1 5 JUL 2D11. 11,1111111'11 '1' ti 1'1'111 ' :40.000,- waarboven geen.dwangsom meer wordt verbeurd. Er is afgezien van. J.P.J. Quaedvlieg (aangetekend verzenden) Roebroekweg 29 6414 BA HEERLEN 11,1111111'11 '1' ti "1'1'111 ' 11-1 Uw kenmerk Datum 13 juli 2011 Ons kenmerk

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D *D170252216* D170252216 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager : Tapijtfabriek Intercarpet BV Datum besluit : 24 mei 2017 Onderwerp : aanpassen vergunning Locatie : Tweede Broekdijk 1 te Aalten OLO-nummer : 2807768

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14010984 Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14010984 Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie All @ Home B.V. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming Stellingmolen 46 1703 TH HEERHUGOWAARD Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder dwangsom

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5651 30 juli 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 17 juli 2018 tot vaststelling van de Beleidsregel openbaarmaking

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

Doorkiesnr. 010-246 82 52

Doorkiesnr. 010-246 82 52 m Airclips B.V. Nijverheidscentrum IB 2761 JP ZEVENHUIZEN Parallelweg 1 Postbus DCMR 843 3100 milieudienst AV Sciiiedam T 010-246 80 00 Rijnmond F 010-246 82 83 E coen.boogerd@dcmr.nl W www.dcmrnl BESLUIT

Nadere informatie

ONTWERP-BESLUIT TOT INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

ONTWERP-BESLUIT TOT INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND ONTWERP-BESLUIT TOT INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Middelburg, Biox Group B.V. Postbus 346 4380 AH VLISSINGEN datum invullen Kenmerk: Afdeling: Onderwerp: Milieuhygiëne

Nadere informatie

o odijmond OMGEVI NGSDI ENST IJMON D

o odijmond OMGEVI NGSDI ENST IJMON D o odijmond Duchefa Beheer B.V De heer C.M. Teves Postbus 809 2OO3 RV HAARLEM verzenddatum 2 0 FEB, 2017 Onderwerp Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, A.

Nadere informatie

Print deze uitspraak rechtsgebied. Kamer 2 - Milieu - Bestuursdwang / E-mail deze uitspraak

Print deze uitspraak rechtsgebied. Kamer 2 - Milieu - Bestuursdwang / E-mail deze uitspraak Essentie uitspraak: Indien in een inrichting meerdere overslag- of laad- en losgedeelten aanwezig zijn, mag per overslag- of laad- en losgedeelte maximaal 10.000 kilogram gevaarlijke stoffen tijdelijk

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Abbott Laboratories B.V. Aangevraagde activiteiten : Verplaatsen weeglokaal inclusief PGS 15 opslagen Locatie : Rieteweg

Nadere informatie

0 7 JUL 2015 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & G001 EN VECHTSTREEK. Maatwerkvoorschriften. Activiteitenbesluit. Fjällräven B.V. Hefbrugweg 16 in Almere

0 7 JUL 2015 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & G001 EN VECHTSTREEK. Maatwerkvoorschriften. Activiteitenbesluit. Fjällräven B.V. Hefbrugweg 16 in Almere 0 7 JUL 2015 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & G001 EN VECHTSTREEK Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit Fjällräven B.V. Hefbrugweg 16 in Almere O M G EVI N G S D I E N S T FLEVOLAND & GDDI EN VECHTBTREEK

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een kinderdagverblijf brandveilig gebruiken van een kinderdagverblijf Beschikking 258437 *16.136896* 16.136896 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 258437 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14011035 Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14011035 Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie Nederlandse Associatie van Financiële Deskundigen B.V. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming Postbus 19 2450 AA LEIMUIDEN Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Kenmerk: 2015/50286 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1 Vergunningensituatie...

Nadere informatie

Besluit <<Openbaar >>

Besluit <<Openbaar >> Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit op grond van artikel 15.2, tweede lid, van de Telecommunicatiewet jo. artikel 5:32, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 Beschikking 283742 *17.130142* 17.130142 WIJZIGINGSVERGUNNING nr.

Nadere informatie

pror.tinci renthe 1. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT 1.1. Ondenrerp

pror.tinci renthe 1. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT 1.1. Ondenrerp Prov incie h øis lüesterbrink r, Assen Postadres Postbus rzz, 94oo.tc Assen www.drenthe.nl r (o592) 36 tt tt n (o592) j6 t7 77 pror.tinci renthe Assen, 17 januari2013 VERZONDEN 21JAiI.2O13 Ons kenmerk

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een gebouw brandveilig gebruiken van een gebouw Beschikking 275333 *17.057311* 17.057311 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 275333 Uitgebreide procedure Het College van

Nadere informatie

MAATWERKBESLUIT *D * D

MAATWERKBESLUIT *D * D *D170309949* D170309949 MAATWERKBESLUIT Aanvrager : Opfokbedrijf Groesbeek Datum besluit : 18 juli 2017 Onderwerp : Maatwerkvoorschriften opslag pluimveemest Gemeente / locatie : Gemeente Berg en Dal/

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Tieleman Transport BV Postbus 26 4587 ZG Kloosterzande Kenmerk: W-AOV150541/ 00115717 Afdeling: Vergunningverlening Datum: 15 februari 2016 Onderwerp:

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Van Gansewinkel Nederland B.V.( regio Zuid-West) Vergunningverlening Datum: 16 december 2014 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Sinke Vastgoed B.V, Nishoek 38 A 4416 PE Kruiningen W-AOV160110/00126175 Vergunningverlening Datum: 21 april 2016 Onderwerp:

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie De heer E.J.F. Notermans h.o.d.n. Assurantiekantoor Ernest Notermans Doctor Poelsstraat 3 6181 CM ELSLOO LB Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder

Nadere informatie

Rode Kruis Ziekenhuis B.V. De heer J. van Vliet Postbus EB BEVERWIJK. verzenddatum. Geachte heer Van Vliet,

Rode Kruis Ziekenhuis B.V. De heer J. van Vliet Postbus EB BEVERWIJK. verzenddatum. Geachte heer Van Vliet, Rode Kruis Ziekenhuis B.V. De heer J. van Vliet Postbus 1074 1940 EB BEVERWIJK verzenddatum Onderwerp Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, Vondellaan 13 te Beverwijk Uw referentie 2085475 Ons kenmerk

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 9. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 9. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie De Financieel Strateeg B.V. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming Van Stienhovenstraat 2 2596 SG 'S-GRAVENHAGE Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van 9 Betreft

Nadere informatie

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING 4 é Gemeente H Almelo II Sector Klantcontactcentrum Postadres: Gemeente Almelo Postbus 5100 7600 GC Almelo Doek 19 Ter attentie van de heer J.W. Holtmaat Haven Noordzijde 19 7607 ER ALMELO Bezoekadres:

Nadere informatie

Uw Kenmerk. Doorkiesnr

Uw Kenmerk. Doorkiesnr m VPRI Luchtfilmproducties Dorpsweg 50 3235 AG ROCKANJE Parallelweg 1 Postbus 843 3100 milieudienst AV Schiedam T 010-246 80 00 Rijnmond F 010-246 82 83 E coen boogerd@dcmr nl W www dcmr nl BESLUIT van

Nadere informatie

1 1 r BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Dow Benelux B.V.

1 1 r BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Dow Benelux B.V. Archiefexemplaar Provincie Zeeland 1 1 r BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VOORBLAD Algemeen Aan: Dow Benelux B.V. Postbus 4 4530 AK Terneuzen Kenmerk: 12023173 Afdeling: Milieuhygiëne Datum: 28 september

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14011025 Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14011025 Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie De heer P.J.J. Kruger h.o.d.n. Fiscaal Adviesbureau SGH Willem Alexanderplantsoen 13 2991 NA BARENDRECHT Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder dwangsom

Nadere informatie

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Besluit (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Op verzoek van Provincie Groningen ten behoeve van een inrichting bedoeld voor afvalverwerking. (Locatie: Warvenweg 15, Farmsum) Groningen, 23 mei

Nadere informatie

Behandeld door de heer A.F.P. Bekkers Afdeling Toezicht en Handhaving

Behandeld door de heer A.F.P. Bekkers Afdeling Toezicht en Handhaving A A N T E K E N E N De Heeren van Ambacht B.V. T.a.v. de heer R.J.M. Daalhuizen Van Hennaertweg 3 2952 CA ALBLASSERDAM Uw brief van Verzenddatum 24 augustus 2016 Uw kenmerk Dossier D-00990466 Reactie op

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning brandveiliggebruiken van een schoolgebouw brandveiliggebruiken van een schoolgebouw Beschikking ZD19.003570 *19.462917* 19.462917 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 316580 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

Ontwerp besluit. Aan XL Wind B.V. t.a.v. de heer W. Meerkerk Overslingeland 24-II 4225 NK Noordeloos

Ontwerp besluit. Aan XL Wind B.V. t.a.v. de heer W. Meerkerk Overslingeland 24-II 4225 NK Noordeloos Ontwerp besluit Aan XL Wind B.V. t.a.v. de heer W. Meerkerk Overslingeland 24-II 4225 NK Noordeloos Bezoekadres: Wilhelminakade 179 3072 AP ROTTERDAM Postadres: Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM Website:

Nadere informatie

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14.

DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen last onder bestuursdwang ONSNUMIVIER 14. Gemeente Hoogeveen AANTEKENEN Hotel Hoogeveen Beheer B.V./Hotel-Restaurant Hoogeveen Mathijsenstraat 1 7909 AP HOOGEVEEN DATUM 17 juli 2014 ONDERWERP Mogelijkheid indienen zienswijze over voornemen opleggen

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : WF Recycling Aangevraagde activiteiten : Beperken capaciteit opslag gevaarlijke afvalstoffen Locatie : Bedrijvenweg 47

Nadere informatie

WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING

WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING *D180349800* D180349800 WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager : Inter-Che-M B.V. Datum besluit : 6 juni 2018 Onderwerp : wijziging van voorschriften Gemeente / locatie : Beuningen / Platinawerf

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : AkzoNobel Polymer Chemicals B.V. Ingetrokken activiteiten : De intrekking omvat de (bulk)opslag en het gebruik

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 60 2 oktober 201 Mandaatbesluit OD NZKG 201 provincie Utrecht en de bijlage Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht van

Nadere informatie