Circuit training

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Circuit training"

Transcriptie

1 Circuit training Olympia 18 JO10 / JO11 Blok 2

2 Locatie en tijdstip Spel 1 Spel 2 Spel 3 Spel 4 De circuittrainingen van blok 2 vinden plaats op maandagavond van 18:00 uur tot 19:00 uur op: 09 oktober oktober oktober oktober 2017 (circuittraining zal in herfstvakantie dus gewoon doorgaan) Conform beleid is dit jaar de keuze gemaakt om de circuittraining voor de teams JO10-2, JO10-3, JO10-4 en JO11-2, JO11-3, JO11-4 en JO11-5 te laten opstarten De overige teams werken een eigen programma af. Trainingslocatie is veld 5C en 5D

3 Organisatie opbouwen Voor het opbouwen zal volgens een schema worden gewerkt. Alle teams die deelnemen komen dus een paar keer per seizoen aan de beurt om eerder te komen om alles op te bouwen. Je kunt altijd informatie opvragen bij Frank Keijzers (trainer JO11-1) en/of Michel Zweegers (trainer JO10-1) Deze trainers zijn altijd op de maandagavonden ook aanwezig op het trainingsveld! Zorg voor je plicht als team om op tijd alles op te bouwen zodat alles klaar staat om 17.45u. Trainers die spelvormen moeten opbouwen: Aanwezig opbouwen circuit : 17.15u Uitleg oefeningen trainers : 17.45u Alle spelers aanwezig : 17.55u Aanvang circuittraining : 18.00u 2x een circuittraining voor de JO10 en voor JO11 groep. Met andere woorden 4 oefeningen voor de JO10 spelers en 4 oefeningen voor de JO11 spelers. (veld 5C 1 totale circuittraining en veld 5D 1 totale circuittraining) Wees dus altijd als medetrainers uiterlijk! 17:45 uur aanwezig.

4 Organisatie algemeen 1. Trainers halen de materiaalwagen op in de materiaalruimte en verzamelen de benodigdheden voor de training in het ballenhok. (Zie de organisatieschets bij de oefeningen voor het benodigde materiaal). Zet de materiaalwagen vervolgens centraal neer op het veld. 2. Zet de oefening uit in het vak waar je ingedeeld staat (Zie schema volgende pagina). Dit is tevens de oefening waarmee jouw team zal starten. Het team dat begint bij spel 1 zal tevens de tijdwaarneming voor zijn rekening nemen, zodat er tijdig gerouleerd wordt. 3. Zorg zelf evt. voor de grote goals (Zie de organisatieschets bij de oefeningen). 4. Zorg dat alle spelers startklaar staan als om 18:00 uur het startsein gegeven wordt. Alle teams moeten gelijktijdig starten met hun spel. 5. Iedereen werkt 4 spelvormen af van elk 14 minuten (1 minuut rust). Tijd wordt centraal geregeld, maar houd zelf ook de tijd bij! Mocht iemand niet in staat zijn om training te geven, zorg dan zelf voor vervanging. 6. Na afloop van het spel, de materialen eerst weer goed zetten voor je naar het volgende spel gaat. 7. Draai met de klok mee voor het volgende spel. 8. Na afloop brengen de kinderen de materialen terug naar de wagen onder leiding van de trainers. De trainers zorgen samen dat alle materialen terug worden gebracht, en netjes worden teruggeplaatst in het ballenhok!!

5 Organisatie begeleiding De trainingen zijn te vinden op de website van OLYMPIA 18. Print deze uit zodat je voorbereidt kunt beginnen! Michel Zweegers is eindverantwoordelijk als technisch leeftijdscoördinator voor de trainingsinhoud van deze circuittrainingen. Tevens voor de overdracht van de trainingsstof naar de aanspreekpunten. Marco Tunnissen zal verantwoordelijk zijn voor de keuze in de trainingsoefeningen en theoretische begeleiding van de circuittraining. Er zullen tijdens de eerste trainingsavond van een nieuw blok (er zijn 5 blokken per jaar) elke keer minimaal 4 aanspreekpunten zijn m.b.t. technische invulling van deze trainingen. Deze onafhankelijke trainers zullen elke keer alle oefeningen begeleiden en uitleggen waar de nadruk op moeten worden gelegd. Alles onder het motto van train de trainer principe!! Deze aanspreekpunten zullen durende de gehele training aanwezig zijn. Mits er meer aanspreekpunten worden gevonden zal het zelfs mogelijk zijn om wekelijks een aanspreekpunt aanwezig te kunnen hebben. Voor de duidelijkheid deze aanspreekpunten zullen dus niet fysiek zelf de training geven, maar de aanwezige trainers helpen met de oefeningen en aanwijzigingen geven. Voor eventuele vragen en of opmerkingen Michel Zweegers Marco Tunnissen zweegersmichel@gmail.com marcotunnissen@live.nl

6 Spelvormen en-indeling Spel 1) Y vorm Spel 2) Afwerkvorm met doordraaien van spelers Spel 3) positiespel 5 tegen 3 Spel 4) Partijspel 4 tegen 4 09 oktober oktober oktober oktober 2017 Zoals aangegeven zal het team dat start met spel 1 ook zorgen voor de tijdwaarneming en daarmee dus zorgdragen voor het tijdig rouleren naar de volgende spelvorm. Elk blok duurt 4 weken, en in elk blok van de circuittrainingen zitten spelvormen gericht op techniek, tactiek en partijvormen zodat alle facetten van het voetbal aanbod komen.

7

8 Spel 2 Afwerkvorm met doordraaien van spelers Doelstelling: Het verbeteren van het aan- en meenemen en het wennen aan posities Organisatie - De nummer 4 speelt de nummer 10 aan - De nummer 10 draait door en maakt een 1-2 met de nummer 9 - Nummer 10 rond af - Allemaal een positie opschuiven, nummer 9 haalt de bal - Doordraaien binnen het vak Variatie - Op de terugweg een extra hindernis neerleggen. Speler op de achterlijn speelt de speler die bij de startpionnen staat aan. Deze speler moet de bal goed aannemen. - Voorbeweging laten maken voor de aanname, in de bal komen op snelheid. Bal vragen. Indraaien binnenkantvoet, buitenkantvoet. Materiaal Voldoende ballen 7 pylonnen 7-10 spelers Waarom aan- en meenemen van de bal? Hoe raken we de bal? De bal wordt geraakt met de binnenkant van de voet. Hiertoe wordt de voet bij het trappen van de bal Bal kan niet direct doorgespeeld worden. (iets) naar buiten gedraaid en wordt feitelijk het grootste oppervlakte gebruikt. Spel moet verplaats worden van weinig naar meer speelruimte. Controle op een juiste uitvoering. Bij een goede (korte) pass met binnenkant voet rolt de horizontaal bal om zijn as. Aandachtspunten voor de technische uitvoering De balsnelheid dient te worden afgestemd op de te overbruggen afstand. Bij een langere pass of vooral bij een schot met de binnenkant van de voet zal de bal ook meer en meer Goed positie kiezen t.o.v. de bal en de tegenstander. verticaal om zijn as gaan draaien (voor rechtsbenige spelers tegen de klok in, voor linksbenige met de klok mee). Met uitzondering van de armen en handen kan de bal met alle lichaamsdelen aan- en Aanwijzingen: meegenomen worden: wreef, binnenkant voet, voetzool, bovenbeen, borst/buik, hoofd. Positie kiezen tov de bal, recht achter de bal (korte pass) of iets schuin aanzetten (lange pass/schot). Principe: eerst de bal tegemoet gaan en bij het contact met de bal soepel en flexibel met de bal De bal in het hart raken. Schouder indraaien. meegaan en zodoende de bal "dood" maken en controleren. Standbeen naast de bal, gewicht op het standbeen. Balans van het lichaam door het gebruik van de handen. Steunbeen gebogen, steunvoet staat dicht bij de bal en wijst in de speelrichting. Zo min mogelijk handelingen gebruiken om de bal weer Speelbeen is naar buiten gedraaid, knie en enkel zijn gebogen. speelklaar te leggen. De speelvoet is naar buiten gedraaid, loodrecht op de speelrichting. De voetpunt is opgetrokken en de enkel is gefixeerd. Tenen iets naar boven, raak de bal met de binnenkant van je voet. De bal wordt geraakt met het middelste gedeelte van de voet, raakvlak = een driehoek, basis grote teen, hielbeen en binnen enkel. Lichaam iets gebogen. Het trapbeen wordt doorgezwaaid na het contact met de bal, dit bevordert de zuiverheid van de pas.

9 Spel 3 positiespel 5 tegen 3 Ga van makkelijk naar moeilijk.. Maw start in een grote ruimte 5 tegen 3 of bijvoorbeeld met 6 tegen 2!!!

10 Spel 4: Partijspel 4:4 of 5:5 Organisatie: 2 ballen 10 hoedjes Veldafmeting: 20 x 40 mtr. 5 hesjes 2 kleine doeltjes Uitvoering: 4:4 Basis vorm = Ruitvorm, zie plaatje. ACTIES MAKEN STIMULEREN. Geen keepers, deze voetballen mee. UITBALLEN ALLEEN MAAR INDRIBBELEN SNEL WEER AAN DE GANG ZELF NIET MEE DOEN, MAAR OBSERVEREN Veranderingen: Alleen met mindere been raken, max 3 minuten. Onder de knie blijven met de pass. Geen hoge ballen. Scoren binnen 3 meter Leermomenten: Spelers aan zijkanten acties maken. Ze moeten de schijn/passeer bewegingen oefenen Blijf ze stimuleren met je stem (zorg voor een gelijke verdeling in de partijvorm) Juiste moment van aanbieden herkennen (hogere JO09 en JO10/JO11) Direct spel en / of aannemen spelen Zich vrij (weglopen) van de verdediger opstellen (hogere JO09 en JO10/JO11) Ruitvorm, dat wil zeggen 3 aanspeelpunten voor de balbezitter Passen met binnenkant voet, nauwkeurig, controle over de bal Naar de bal toekomen, de bal komt niet naar jou Voor de niet-balbezittende/verdediger: De bal in de buurt van het doel op doel schieten (scoren) De bal afschermen en de vrije ruimte in dribbelen, waarbij de bal binnen speelbereik wordt gehouden (pingelen) De bal buiten bereik van een tegenspeler naar een vrijstaande medespeler spelen (samenspelen) In een vrije positie de bal aannemen en binnen speelbereik houden Voor de medespeler van de balbezitter: Zich herhalend vrij van tegenspelers en aanspeelbaar voor de balbezitter opstellen Weglopen (ruimte maken) als een medespeler jouw kant op dribbelt Zich aanbieden in scoringspositie Voor de niet-balbezittende/verdediger: De bal in de buurt van het doel op doel schieten (scoren) De bal afschermen en de vrije ruimte in dribbelen, waarbij de bal binnen speelbereik wordt gehouden (pingelen) De bal buiten bereik van een tegenspeler naar een vrijstaande medespeler spelen (samenspelen) In een vrije positie de bal aannemen en binnen speelbereik houden Voor de medespeler van de balbezitter: Zich herhalend vrij van tegenspelers en aanspeelbaar voor de balbezitter opstellen Weglopen (ruimte maken) als een medespeler jouw kant op dribbelt Zich aanbieden in scoringspositie Voor de verdediger Tussen het doel en de tegenstander blijven en voorkomen van scoren door het afsluiten van de scoorlijn. De doorgang van een balbezitter afsluiten en de bal afpakken met name als de balbezitter die niet binnen speelbereik heeft

11 Tips voor trainers Bereid je goed voor en lees de uitleg bij de oefenvormen goed door. Het is aan te raden om de oefening eerst voor te doen aan de hele groep. Volgorde: Plaatje Praatje Daadje (geef niet teveel info, start zo snel mogelijk en breid de oefening in de eerste minuten uit)!!!!! Begin makkelijk en als het goed gaat moeilijker maken (grote ruimte naar kleinere ruimte, 3x raken naar 1x raken enz). Zie ook de tips bij de oefenvormen om het moeilijker danwel makkelijker te maken. Zelf of speler een voorbeeld laten geven. Vraag/antwoord spel (alles kort uitleggen ga aan de gang) Denk aan de belevingswereld (gebruik geen moeilijke termen). Probeer rijen te vermijden en wissel snel door bij de oefeningen. Bijvoorbeeld bal uit het veld of doelpoging, dan volgende speler. Oefeningen zoveel mogelijk al uitzetten Let op met de kleuren van de pylonnen en hoedjes, zorg ervoor dat een speelveld of ruimte goedherkenbaar is voor de spelers. 2 trainers: 1 trainer kan 1 speler apart nemen en techniek uitleggen. Isoleren van een techniek / basiseigenschap. Behoud overzicht als trainer (let op je positie).

12 Tips voor trainers Isoleren van een techniek / basiseigenschap Niet teveel spelers in 1 keer (zet spelers in een afgebakende ruimte op 1 lijn) Behoud overzicht als trainer (let op je positie) Beoordeel veel individueel Leg uit waar alle lichaamsdelen zitten en hoe n beweging moet Voorbeeld: Jongleren 1 keer linker been met stuit 1 keer rechterbeen met stuit 1 keer met de linkerknie met stuit 1 keer met de rechterknie met stuit Combineren van knie en voet, alles 2 keer Kappen/draaien Dribbel met linkerbeen en kap binnenkantvoet Dribbel met rechterbeenbeen en kap binnenkantvoet Dribbel met beide benen en kap binnenkantvoet Alles met buitenkantvoet Stappenplan aanleren techniek Aanleren van de goede technisch uitvoering van de beweging (stimulatie om oefeningen thuis te oefenen) Weerstanden verhogen (allemaal van makkelijk naar moeilijk) Eenvoudige huiswerkoefeningen, waar je de eerstvolgende training mee begint Controleren / motiveren in wedstrijdsituaties Voorbeeld: schaarbeweging Schaar zelf inzetten wanneer je wilt zonder tegenstand (incl. vb van trainer) Rechts als links uitvoeren Pionnen neerzetten Personen neerzetten Stimulatie in de wedstrijd van het aanvallende 1 tegen 1 duel

Circuit training

Circuit training Circuit training 2017-2018 Olympia 18 JO-08 / JO-09 Blok 1 Locatie en tijdstip Spel 1 Spel 2 Spel 3 Spel 4 De circuittrainingen van blok 1 vinden plaats op maandagavond van 18:00 uur tot 19:00 uur op:

Nadere informatie

Circuit training

Circuit training Circuit training 2017-2018 Olympia 18 JO10 / JO11 Blok 1 Locatie en tijdstip Spel 1 Spel 2 Spel 3 Spel 4 De circuittrainingen van blok 1 vinden plaats op maandagavond van 18:00 uur tot 19:00 uur op: 11

Nadere informatie

Circuit training

Circuit training Circuit training 2017-2018 Olympia 18 JO-08 / JO-09 Blok 2 Locatie en tijdstip Spel 1 Spel 2 Spel 3 Spel 4 De circuittrainingen van blok 1 vinden plaats op maandagavond van 18:00 uur tot 19:00 uur op:

Nadere informatie

SSS 18 Jeugdopleiding Circuittraining

SSS 18 Jeugdopleiding Circuittraining Aan alle train(st)ers van de zeventallen JO11-3 /JO11-4 /JO11-5 / JO11-6 en JO09-1 /JO09-2 /JO09-3 /JO09- De trainingen voor de periode Start eerste trainingsblok van 4 weken 12 september JO09-teams /

Nadere informatie

SSS 18 Jeugdopleiding Circuittraining

SSS 18 Jeugdopleiding Circuittraining Aan alle train(st)ers van de zeventallen JO11-3 /JO11-4 /JO11-5 / JO11-6 en JO09-1 /JO09-2 /JO09-3 /JO09-4 De trainingen voor de periode Start eerste trainingsblok van 4 weken 10 oktober JO09-teams / 14

Nadere informatie

Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd

Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd De trainingen voor de periode Start tweede trainingsblok van 4 weken 29 maart F-teams / 01 april 2016 E-teams 05 april F-teams / 08 april

Nadere informatie

Aan alle trainers van de afdeling E/F jeugd

Aan alle trainers van de afdeling E/F jeugd Aan alle trainers van de afdeling E/F jeugd De trainingen voor de periode (F op maandag en E op woensdag) 09 / 11 november 2015 16 / 18 november 2015 23 / 25 november 2015 30 november / 02 december 2015

Nadere informatie

doelschietspel met keeper

doelschietspel met keeper Voorfase 2.1Warming-up doelschietspel met keeper Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door te schieten op een groot doel met keeper (binnenkant of met de wreef) Verdedigen verwerken

Nadere informatie

2 (+k) tegen 2 (+k) grote doelen

2 (+k) tegen 2 (+k) grote doelen Oefenvorm 1.1 2 (+k) tegen 2 (+k) grote doelen 7 9 Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door te schieten op een groot doel met keeper door middel van dribbelen / individuele actie in

Nadere informatie

poortschietspel vaste afstand

poortschietspel vaste afstand Voorfase 3.1/ warming-up poortschietspel vaste afstand Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door te schieten / passen tussen de pionnen aannemen van een rollende bal voor of op de lijn

Nadere informatie

Aan alle trainers van SV Venray afdeling F - E jeugd

Aan alle trainers van SV Venray afdeling F - E jeugd Aan alle trainers van SV Venray afdeling F - E jeugd Bij deze de trainingen voor de periode 4 september t/m 18 september. VELD 11 VELD 12 JO9-3 JO9-4 Mini F Mini F Oef. 1 Oef. 2 Oef. 1 Oef. 2 JO9-5 Mini

Nadere informatie

Trainingsplan seizoen 2016-2017

Trainingsplan seizoen 2016-2017 Trainingsplan seizoen 2016-2017 0-8 en 0-9 Pupillen Onderwerpen 1. Voor wie geldt dit plan? 2. Leerdoelen aanvallen en verdedigen a. Voetbalonderdeel Aanvallen a. Aanwijzingen opbouwen: dribbelen en drijven

Nadere informatie

groep 2 voorfase-wu 2.1 t/m 2.3 / oefenvorm 2.1 t/m 2.8 / partijvorm 2A t/m 2b llen aanva

groep 2 voorfase-wu 2.1 t/m 2.3 / oefenvorm 2.1 t/m 2.8 / partijvorm 2A t/m 2b llen aanva groep 2 voorfase-wu 2.1 t/m 2.3 / oefenvorm 2.1 t/m 2.8 / partijvorm 2A t/m 2b llen aanva Voorfase 2.1Warming-up doelschietspel met keeper Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door te

Nadere informatie

groep 1 voorfase-wu 1.1 T/M 1.4 / oefenvorm 1.1 t/m 1.13 / partijvorm 1A t/m 1c llen

groep 1 voorfase-wu 1.1 T/M 1.4 / oefenvorm 1.1 t/m 1.13 / partijvorm 1A t/m 1c llen groep 1 voorfase-wu 1.1 T/M 1.4 / oefenvorm 1.1 t/m 1.13 / partijvorm 1A t/m 1c llen a v n a a Voorfase 1.1 / warming-up oversteekspel - 2 verdedigers en doeltjes Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek:

Nadere informatie

E-pupillen Circuit-model Training 10

E-pupillen Circuit-model Training 10 Onderstaand de trainingen van dinsdag 8 november 2011. Op trainingsveld 2 (Kunstgras) spelen E5 t/m E10 4 oefenvormen van

Nadere informatie

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Programma 19.00 uur 19.30 uur 20.30 uur 20.45 uur 21.15 uur 21.30 uur Voorstellen - Inleiding - Taakverdeling Praktijk "Beter leren voetballen

Nadere informatie

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva 0 20 30 40 WU 3.1 1 tegen 1 lijnvoetbal 0 0 20 30 40 WU 3.4 dribbeltikspel 20 beide spelers kunnen scoren door over de doellijn van

Nadere informatie

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 DIGEN VERDE WU 4.1 2 (+k) tegen 1 (+k) breed veld - grote doelen WU 4.2 2 tegen 1 (+k) groot doel - lijn 6 9 9 12 7 8 k beide teams

Nadere informatie

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) DRIBBEL PIONSCHIETSPEL MET VERDEDIGERS (2) Organisatie Regels: spelers kunnen scoren door langs de verdedigers te dribbelen en de bal vanuit de vrije

Nadere informatie

1 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 met 4 doeltjes. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 1.1-1.8

1 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 met 4 doeltjes. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 1.1-1.8 1 Basisvorm: 4 tegen 4 met 4 doeltjes Vereenvoudigingen Oefenvormen 1.1-1.8 DVD D-pupillen oefenvormen Oefenvorm1.1 4 tegen 4 met 4 doeltjes Inhoud - Bedoeling van deze vorm: Karakteristiek: door snelle

Nadere informatie

groep 1 oefenvorm 1.1 t/m 1.8 d-pupillen

groep 1 oefenvorm 1.1 t/m 1.8 d-pupillen groep 1 oefenvorm 1.1 t/m 1.8 d-pupillen Oefenvorm 1.1 0 10 20 30 40 4 tegen 4 met 4 doeltjes 9 Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: door snelle wisselingen speelveldgedeelte kunnen scoringskansen

Nadere informatie

groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen

groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen Oefenvorm 3.1 4 tegen 4 lijnvoetbal 0 10 20 30 40 9 Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door over de doellijn te dribbelen via positiespel spelers

Nadere informatie

doelschietspel met keeper

doelschietspel met keeper Voorfase 2.1Warming-up doelschietspel met keeper Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door te schieten op een groot doel met keeper (binnenkant of met de wreef) Verdedigen verwerken

Nadere informatie

groep 1 WU 1.1 en 1.2 / oefenvorm 1.1, 1.2, 1.4 en 1.6 / partijvorm 1

groep 1 WU 1.1 en 1.2 / oefenvorm 1.1, 1.2, 1.4 en 1.6 / partijvorm 1 groep 1 WU 1.1 en 1.2 / oefenvorm 1.1, 1.2, 1.4 en 1.6 / partijvorm 1 DIGEN VERDE WU 1.1 3 tegen 2 met 2 doeltjes 0 10 20 30 40 WU 1.2 3 tegen 1 positiespel 0 10 20 30 40 0 10 9 10 20 het drietal start

Nadere informatie

Allemaal naast elkaar op de lange zijde van het veld aan de kant van het korfbalveld. Oefeningen tot aan de helft van het veld

Allemaal naast elkaar op de lange zijde van het veld aan de kant van het korfbalveld. Oefeningen tot aan de helft van het veld Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Aanvallen; het verbeteren van het afwerken op doel en het oefenen van vaste patronen Oefening 1: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching Heen en

Nadere informatie

Teamfunctie: Aanvallen Oefening 1: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Teamfunctie: Aanvallen Oefening 1: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Oefening 1: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching Teamtaak: Het verbeteren van het creëren van kansen 1A Heen en terug: - 2x rustige looppas - 1xArmen zwaaien

Nadere informatie

groep 1 WU 1.1 en 1.2 / oefenvorm 1.1 t/m 1.7 / partijvorm 1 llen aanva

groep 1 WU 1.1 en 1.2 / oefenvorm 1.1 t/m 1.7 / partijvorm 1 llen aanva groep 1 WU 1.1 en 1.2 / oefenvorm 1.1 t/m 1.7 / partijvorm 1 llen aanva WU 1.1 3 tegen 2 met 2 doeltjes 0 10 20 30 40 WU 1.2 3 tegen 1 positiespel 0 10 20 30 40 0 10 9 10 20 het drietal start met de bal

Nadere informatie

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) PIONSCHIETSPEL VARIABELE AFSTAND Organisatie Regels: beide spelers kunnen scoren door de pion te raken (= 1 punt) of de pion om te schieten (= 3

Nadere informatie

groep 2 oefenvorm 2.1 t/m 2.8 d-pupillen

groep 2 oefenvorm 2.1 t/m 2.8 d-pupillen groep 2 oefenvorm 2.1 t/m 2.8 d-pupillen Oefenvorm 2.1 4 tegen 4 lang smal 0 veld 2 kleine doeltjes 0 20 30 40 9 Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: in de opbouw de tegenpartij lokken om de

Nadere informatie

groep 2 WU 2.1 en 2.2 / oefenvorm 2.1, 2.3 en 2.4 / partijvorm 2A en 2B

groep 2 WU 2.1 en 2.2 / oefenvorm 2.1, 2.3 en 2.4 / partijvorm 2A en 2B groep 2 WU 2.1 en 2.2 / oefenvorm 2.1, 2.3 en 2.4 / partijvorm 2A en 2B DIGEN VERDE WU 2.1 WU 2.2 2 tegen 1 (+k) groot doel - lijn 9 K 2 tegen 1 (+1) klein doeltje - lijn 9 11 11 12 12 10 10 k speler 1

Nadere informatie

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 2.1-2.8

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 2.1-2.8 2 Basisvorm: 4 tegen 4 lang smal veld Vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.8 DVD D-pupillen oefenvormen Oefenvorm 2.1 4 tegen 4 lang smal veld 2 kleine doeltjes Inhoud - Bedoeling van deze vorm: Karakteristiek:

Nadere informatie

Voorbeeld trainingsvormen F- en puppy De makkelijkste vorm Moeilijkere vorm

Voorbeeld trainingsvormen F- en puppy De makkelijkste vorm Moeilijkere vorm Voorbeeld trainingsvormen F- en puppy De warming up voor de F- en puppy teams worden altijd gedaan met de bal. Hierbij kan gevarieerd worden in moeilijkheid. De makkelijkste vorm is het uitzetten van een

Nadere informatie

WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) TRAINING Teamfunctie Teamtaak Scoren Speelveldgedeelte Helft tegenpartij Rol tegenpartij Verd Doelstelling Aanleren schieten/passen/scoren binnenkant voet.

Nadere informatie

SKILL GAMES JO10 & JO11 BLOK 2

SKILL GAMES JO10 & JO11 BLOK 2 SKILL GAMES JO10 & JO11 BLOK 2 SKILL GAMES TRAINING De FIFA18 SKILL GAMES training is de opvolger van de circuittraining. Om beter aan te sluiten op de belevingswereld van de kinderen hebben we ervoor

Nadere informatie

SKILL GAMES JO8 & JO9

SKILL GAMES JO8 & JO9 SKILL GAMES JO8 & JO9 SKILL GAMES TRAINING De FIFA18 SKILL GAMES training is de opvolger van de circuittraining. Om beter aan te sluiten op de belevingswereld van de kinderen hebben we ervoor gekozen om

Nadere informatie

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) PIONSCHIETSPEL VASTE AFSTAND Organisatie Regels: beide spelers kunnen scoren door de pion te raken (= 1 punt) of de pion om te schieten (= 3 punten)

Nadere informatie

Oefenvormen - Het Oversteekspel

Oefenvormen - Het Oversteekspel Oefenvormen - Het Oversteekspel Voorbeeld uit KNVB opleidingboek " Zo doen wij dat effies" blz. 51 Veldafmetingen Het totale speelveld bedraagt 15 x 10 meter, waarbij de straat (en de sloot) 8 x 5 meter

Nadere informatie

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4 tegen 4 lang smal veld vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.5

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4 tegen 4 lang smal veld vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.5 oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4 tegen 4 lang smal veld vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.5 Oefenvorm 2.1. 4 tegen 4 lang smal veld 2 kleine doeltjes Bedoeling van deze vorm Karakteristiek - in

Nadere informatie

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn Groep 1 & 2 De leerlingen gaan dribbelen in het vak en gaan proberen de bal aan de voet te houden. Hierbij moeten ze de bal dicht bij houden zodat ze de bal niet verliezen. A Dribbelen met de bal aan de

Nadere informatie

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) DOELSCHIETSPEL MET PIONNEN spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren bal in de hoeken links of rechts van de pion

Nadere informatie

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen 4.1. - 4.7 Oefenvorm 4.1. 4(+k) tegen (4+k) met 2 grote doelen Inhoud: Bedoeling van deze vorm: Karakteristiek

Nadere informatie

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) POORTSCHIETSPEL VASTE AFSTAND Organisatie Regels: tweetal kan scoren door de bal tussen de pionnen naar elkaar te spelen (over de grond) voordat

Nadere informatie

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN WREEF)

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN WREEF) WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN WREEF) DOELSCHIETSPEL MET KEEPER spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren lukt dit 2x achter elkaar dan gaan ze naar de volgende

Nadere informatie

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) POORTSCHIETSPEL VARIABELE AFSTAND Organisatie Regels: spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van de pionnen en de bal te passen

Nadere informatie

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN)

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN) WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN) DOELSCHIETSPEL MET KEEPER Organisatie Regels: spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren lukt dit 2x achter elkaar dan gaan ze

Nadere informatie

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) DUBBEL DOELSCHIETSPEL MET 2 KLEINE DOELTJES spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van de doeltjes en te mikken op 1 van de 2 kleine

Nadere informatie

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij F/E-TEAMS WK 14 TRAINING Teamfunctie Teamtaak Scoren Speelveldgedeelte Niet van toepassing Rol tegenpartij Doelstelling Passen/aannemen/positie/samenwerken POORTSCHIETSPEL MET KEEPERS F/E-TEAMS Organisatie

Nadere informatie

Train de trainers programma SDV Barneveld Sessie 2

Train de trainers programma SDV Barneveld Sessie 2 Train de trainers programma SDV arneveld Sessie 2 Technische ommissie Jeugd Oktober 2006 SDV arneveld Vooraf een aantal tips Voor het versnellen van het leerproces zijn een aantal aanwijzingen van belang

Nadere informatie

Jeugdopleiding VV Holten. Trainingscyclus

Jeugdopleiding VV Holten. Trainingscyclus Jeugdopleiding VV Holten Inhoudsopgave Bladzijde Verklaring van de symbolen... 3 Warming Up... 4 Week 1... 6 Training 1... 6 Training 2... 8 Week 2... 10 Training 1... 10 Training 2... 12 Week 3... 14

Nadere informatie

Voorbeeldtraining train de trainer augustus 2006

Voorbeeldtraining train de trainer augustus 2006 Voorbeeldtraining train de trainer augustus 2006 Training Dag Datum 12 augustus 2006 Praatje vooraf Doelstelling trainingen: Niveau van de jeugdopleiding van vv Dongen verbeteren. Namenlijst contoleren

Nadere informatie

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN)

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN) WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN) DOELSCHIETSPEL MET KEEPER spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren lukt dit 2x achter elkaar dan gaan ze naar de volgende lijn

Nadere informatie

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 1:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 1:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 1:1 Oefening 1A en 1B: warming up / coaching 1A Heen en terug: - 2x rustige looppas - 1xArmen zwaaien vooruit ongelijk, - 1x terug armen zwaaien tegelijk

Nadere informatie

PVC Voetbal Werkboek 1 Dribbelen & Richtingsveranderingen JO10- JO11-pupillen. Datum: Juni 2017 Status: Versie 1.0 Auteur: J.M.

PVC Voetbal Werkboek 1 Dribbelen & Richtingsveranderingen JO10- JO11-pupillen. Datum: Juni 2017 Status: Versie 1.0 Auteur: J.M. 2017 PVC Voetbal Werkboek 1 Dribbelen & Richtingsveranderingen JO10- JO11-pupillen Datum: Juni 2017 Status: Versie 1.0 Auteur: J.M. van Maurik INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord. 3 2. Periode 1 Item 1 : Dribbelen

Nadere informatie

W10-TR2 L UITSPELEN 1:1

W10-TR2 L UITSPELEN 1:1 W10-TR2 L UITSPELEN 1:1 TRAINING Teamfunctie Omschakelen Teamtaak Scoren Speelveldgedeelte Helft tegenpartij Rol tegenpartij 100% tegenhouden van opkomende speler! Doelstelling Het voorbij komen van de

Nadere informatie

SPECIFIEK O8/9. Zo leiden wij op & wij zijn er trots op

SPECIFIEK O8/9. Zo leiden wij op & wij zijn er trots op SPECIFIEK O8/9 Zo leiden wij op & wij zijn er trots op TOELICHTING O8/9 LEERDOEL VV WINSUM Binnen dit leerdoel is er een leidraad uitgewerkt voor deze lichting waardoor er veel duidelijkheid ontstaat hoe

Nadere informatie

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen Ieder onderdeel duurt ± 10 minuten. Na die 10 minuten wisselen de groepen van onderdeel. Het partijspel is na de 5 onderdelen en duurt ± 15 minuten. We maken groepen van 6/7 spelers Onderdeel 1: Spelvorm

Nadere informatie

WEEK 13 TRAININGEN GEHELE WEEK - HET SCOREN EN RICHTEN

WEEK 13 TRAININGEN GEHELE WEEK - HET SCOREN EN RICHTEN WEEK 13 TRAININGEN GEHELE WEEK - HET SCOREN EN RICHTEN TRAINING Teamfunctie Teamtaak Scoren Speelveldgedeelte Helft tegenpartij Rol tegenpartij - Doelstelling Zelfvertrouwen en beter worden. Schietstand,

Nadere informatie

Club SVC 2000 Datum:

Club SVC 2000 Datum: Club SVC 2000 Datum: 25-07-2010. Team Selectie Trainer Eric Caasenbrood Teamfunctie Aanvallen Teamtaak Opbouwen Methodische stap n.v.t. Speelveldgedeelte n.v.t. Rol tegenpartij n.v.t. Doelstelling n.v.t.

Nadere informatie

Training dinsdag Circuittraining EWC/RESIA E-pupillen

Training dinsdag Circuittraining EWC/RESIA E-pupillen Ieder onderdeel duurt ± 13 minuten. Na die 13 minuten wisselen de groepen van oefening. Onderdeel 1: Balgevoel Passen met binnenkant voet. Aannemen van de bal. Basisbewegingen, halve draaien en schieten

Nadere informatie

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Opbouwen; het verbeteren van het uitspelen van een 4:3 situatie van achteruit Oefening 1A en 1B: warming up / coaching 1A Heen en terug: - 2x rustige looppas

Nadere informatie

Trainingsprogramma B-junioren

Trainingsprogramma B-junioren Trainingsprogramma B-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

GMC variant 3 augustus jeugdspelers in 8 teams Tegengesteld draaien p 1 v 16

GMC variant 3 augustus jeugdspelers in 8 teams Tegengesteld draaien p 1 v 16 GMC variant 3 augustus 2017 40 jeugdspelers in 8 teams Tegengesteld draaien p 1 v 16 GMC variant 3 augustus 2017 40 jeugdspelers in 8 teams Tegengesteld draaien p 2 v 16 SPELONDERDEEL 1 = 4 tegen 4 basisvorm

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Trainingscyclus. verwijzing van alle tekens: - te coachen spelers. - tegenstander. - kaatser. - pion, petje. - bal. - keeper. - balbaan.

Trainingscyclus. verwijzing van alle tekens: - te coachen spelers. - tegenstander. - kaatser. - pion, petje. - bal. - keeper. - balbaan. Trainingscyclus verwijzing van alle tekens: - te coachen spelers - tegenstander - kaatser - pion, petje - bal - keeper - balbaan - looplijn - dribbel warming-up: met bal voorafgaand aan elke training *

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

1e periode: positieverkenning. 2e periode: positie en taakgericht voetballen. 3e periode: teamgericht handelen. 4e periode: taakgericht en

1e periode: positieverkenning. 2e periode: positie en taakgericht voetballen. 3e periode: teamgericht handelen. 4e periode: taakgericht en 1e periode: positieverkenning. 2e periode: positie en taakgericht voetballen. 3e periode: teamgericht handelen. 4e periode: taakgericht en teamgericht voetballen. 1 e Periode: Positieverkenning Training

Nadere informatie

Teamtaak: opbouwen; het verbeteren van het creëren van kansen Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Teamtaak: opbouwen; het verbeteren van het creëren van kansen Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: opbouwen; het verbeteren van het creëren van kansen Oefening 1A en 1B: warming up / coaching 1A Heen en terug: - 2x rustige looppas - 1xArmen zwaaien vooruit

Nadere informatie

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Opbouwen; het verbeteren van het uitspelen van een 4:3 situatie van achteruit Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching 1A Heen

Nadere informatie

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 2:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 2:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 2:1 Oefening 1A en 1B: warming up / coaching 1A Heen en terug: - 2x rustige looppas - 1xArmen zwaaien vooruit ongelijk, - 1x terug armen zwaaien tegelijk

Nadere informatie

Praktijktraining NTK 2014

Praktijktraining NTK 2014 Praktijktraining NTK 2014 BLOK 1: 10.00 uur 11.00 uur Oefenstof: Oefening 1: Warming-up :Cirkel / vierkant : : 20 minuten Praktijk (zie ook filmpjes van Rene Meulensteen 1 t/m 10) Iedere speler heeft een

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Trainingsprogramma C-junioren

Trainingsprogramma C-junioren Trainingsprogramma C-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

D-pupillen Training 1

D-pupillen Training 1 D-pupillen Training 1 Aantekeningen / evaluatie ORGANISATIE TRAINING Zet een veld uit van 40 bij eter. Op drie meter van de hoeken worden vier doeltjes geplaatst. Maak nu een extra lijn, tien meter naar

Nadere informatie

W13-TR1 L VERD TS ACHTERLIJN

W13-TR1 L VERD TS ACHTERLIJN W13-TR1 L VERD TS ACHTERLIJN WARMING-UP VOOR D-PUPILLEN Duur: +/- 8 minuten Het parcours bestaat uit 6 paren evenwijdig geplaatste dopjes, ong. 5 6 m uit elkaar. Twee spelers starten tegelijk vanaf het

Nadere informatie

Wandelkampioen. Organisatie leeftijd 60 plus Regels:

Wandelkampioen. Organisatie leeftijd 60 plus Regels: Wandelkampioen leeftijd 60 plus Alle spelers starten met een bal, behalve de verdediger. De verdediger probeert de ballen van de andere spelers af te pakken of weg te tikken. De verdediger telt hoeveel

Nadere informatie

Trainingsplan E pupillen

Trainingsplan E pupillen Trainingsplan E pupillen Voor trainers en begeleiders Inleiding Dit trainingsplan is gemaakt om structuur te geven aan de trainers en begeleiders van alle E teams. De jaarplanning is een belangrijke factor

Nadere informatie

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten):

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten): Dribbelen en kappen Club: vv Sweel Aantal spelers: 8 Tijd: 60 min Tijd: Activiteiten trainer en spelers: Didactische aanwijzingen, aandachtspunten of accenten: 5 min Warming-up 1: (standaard wedstrijd

Nadere informatie

W1-TR 1 L POSITIESPEL OPBOUW

W1-TR 1 L POSITIESPEL OPBOUW W1-TR 1 L POSITIESPEL OPBOUW WARMING-UP VOOR D-PUPILLEN Duur: +/- 8 minuten Het parcours bestaat uit 6 paren evenwijdig geplaatste dopjes, ong. 5 6 m uit elkaar. Twee spelers starten tegelijk vanaf het

Nadere informatie

Trainingsvormen Jeugdopleiding VV Holten

Trainingsvormen Jeugdopleiding VV Holten MIKVORM 1 Jeugdopleiding Veldafmetingen : 25 x 25 meter Er zijn 2 ploegen en iedereen heeft een bal. De spelers moeten de pionnen met het hoedje, geel of rood, van hun ploeg omverschieten. De ploeg die

Nadere informatie

WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) DOELSCHIETSPEL MET PIONNEN spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren bal in de hoeken links of rechts van de

Nadere informatie

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander 1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander naar balbezit eigen team. 3 e Periode: Completeren van

Nadere informatie

W13-TR2 L HET SCOREN

W13-TR2 L HET SCOREN W13-TR2 L HET SCOREN WARMING-UP VOOR D-PUPILLEN Duur: +/- 8 minuten Het parcours bestaat uit 6 paren evenwijdig geplaatste dopjes, ong. 5 6 m uit elkaar. Twee spelers starten tegelijk vanaf het eerste

Nadere informatie

Warming-Up/Techniekoefeningen

Warming-Up/Techniekoefeningen Legenda: Warming-Up/Techniekoefeningen Oefening 1: Door elkaar dribbelen en zo vaak mogelijk de bal raken Niet botsen, over de bal kijken en vrije ruimtes zoeken stimuleren Naar zijkant dribbelen en afkappen

Nadere informatie

Materialen. Complexiteit

Materialen. Complexiteit Verbeteren van het aannemen v/d bal (opendraaien) Aan- en Meenemen (BalBezit) Passen/Trappen om het aannemen v/d bal (opendraaien) te verbeteren Passen/Trappen Leeftijd 2e jaars F en ouder Aantal spelers

Nadere informatie

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. e periode: balbezit e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1 e Periode: Herhalen van taakgericht en teamgericht Training 1: Wat zijn de taken

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW

W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW TRAINING Teamfunctie Omschakelen Teamtaak Opbouwen Speelveldgedeelte Eigen helft Rol tegenpartij Opbouwend van 50% naar 100%, de wedstrijddruk op de opbouwende ploeg geven!

Nadere informatie

Doel van de warming-up oefeningen is het trainen van de basistechnieken zoals aannames, passen, lopen met de bal en passeerbewegingen.

Doel van de warming-up oefeningen is het trainen van de basistechnieken zoals aannames, passen, lopen met de bal en passeerbewegingen. Trainingsoefenstof bijeenkomst Starten met training geven in de zaal Warming-up Tekening 1: warming-up vormen met 2-tallen (a) en 4-tallen (b) Doel van de warming-up oefeningen is het trainen van de basistechnieken

Nadere informatie

1) Warming-up: (afwisselen met jongleren) a. bal dribbelen + stoppen van de bal - op teken - zelf bepalen

1) Warming-up: (afwisselen met jongleren) a. bal dribbelen + stoppen van de bal - op teken - zelf bepalen Thema: Verwerken van de bal E-pupillen Training: 1 1) Warming-up: (afwisselen met jongleren) a. bal dribbelen + stoppen van de bal - op teken - zelf bepalen b. zie oef. a gevolgd door opgooien van de bal

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

1 van 7 24-8-2007 23:40 Partijspel 3 tegen 3 met vooruit/opzij meenemen Doelstelling: Het verbetren van het vooruit/opzij meenemen onder druk Fase: Partijspel Leeftijd: A-J, B-J, C-J, D-J, E-J, F-J Thema:

Nadere informatie

Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening

Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening Datum : 07-02-2016 (Evaluatie training) Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch : Passen en meenemen in combinatie met 1 tegen 1 actie frontaal Doelstelling inzichtelijk : Fase 1, 2 en 3 Bewegingsscholing

Nadere informatie

W2-TR 2 L DIEPTESPEL OPBOUW

W2-TR 2 L DIEPTESPEL OPBOUW W2-TR 2 L DIEPTESPEL OPBOUW TRAINING Teamfunctie Teamtaak Speelveldgedeelte Rol tegenpartij Doelstelling samenwerken. 14 weken cyclus WARMING-UP VOOR D-PUPILLEN Duur: +/- 8 minuten Het parcours bestaat

Nadere informatie

Praktijktraining. René Meulensteen Academy

Praktijktraining. René Meulensteen Academy Praktijktraining Oefening 1: Warming-up :Cirkel : : 20 min. Iedere speler heeft een bal De volgende bewegingen kunnen uitgevoerd worden: Snel voetenwerk met arminzet + kwartdraai naar links en rechts Snel

Nadere informatie

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Zodra de kinderen op het veld komen, de 1 e en 2 e jaars splitsen en 4 tegen 4 spelen op de klaarstaande veldjes. Dit is gelijk de warming up. Oefenvorm duurt

Nadere informatie

oefening Dit doe je steeds 3 minuten, dan wisselen de spelers elkaar af.

oefening Dit doe je steeds 3 minuten, dan wisselen de spelers elkaar af. Niveau Warming-up 1 Techniek van het Focus: Plezier, spelen met de bal. Daarnaast is het belangrijk dat de spelers niet tegen elkaar aanlopen. (Omhoog/rond) kijken. Dit doe je steeds 3 minuten, dan wisselen

Nadere informatie

SPECIFIEK O12. Zo leiden wij op & wij zijn er trots op

SPECIFIEK O12. Zo leiden wij op & wij zijn er trots op SPECIFIEK O12 Zo leiden wij op & wij zijn er trots op [ 2 ] TOP vv WINSUM vv WINSUM TOELICHTING O12 LEERDOEL VV WINSUM GE LEERLIJN C.Q. RODE ALBALDRAAD VAN VV WINSUM CIPES IN COMBINATIE MET OPLEIDINGSMODEL/

Nadere informatie

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN WARMING-UP VOOR D-PUPILLEN Duur: +/- 8 minuten Het parcours bestaat uit 6 paren evenwijdig geplaatste dopjes, ong. 5 6 m uit elkaar. Twee spelers starten tegelijk vanaf het

Nadere informatie

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: opbouwen; het verbeteren van het positiespel door het goed uitspelen van een overtal situatie Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Nadere informatie

TEST TRAINING. Teamfunctie Aanvallen. Teamtaak Opbouwen. Speelveldgedeelte Eigen helft. Rol tegenpartij Hoog druk geven op verdediging en middenveld.

TEST TRAINING. Teamfunctie Aanvallen. Teamtaak Opbouwen. Speelveldgedeelte Eigen helft. Rol tegenpartij Hoog druk geven op verdediging en middenveld. TEST TRAINING Teamfunctie Teamtaak Opbouwen Speelveldgedeelte Eigen helft Rol tegenpartij Hoog druk geven op verdediging en middenveld. Doelstelling Het verbeteren van de samenwerking tussen verdedigers

Nadere informatie