STRATEGISCH KADER CROW-NDOV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STRATEGISCH KADER CROW-NDOV"

Transcriptie

1 STRATEGISCH KADER CROW-NDOV

2

3 INLEIDING Sinds 1 januari 2016 zijn GOVI (Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie) en NDOV (Nationale Data Openbaar Vervoer) samengevoegd vanwege hun deels overlappende taken. De werkzaamheden zijn voortgezet als apart programma binnen het onafhankelijk kenniscentrum CROW. Toen de bestuursovereenkomst GOVI afliep, is besloten dat het verzamelen, integreren en beschikbaar stellen van data door GOVI een plaats krijgt binnen de CROW-NDOV uitvoeringsorganisatie. Deze uitvoeringsorganisatie spant zich in voor datakwaliteitsverbetering en vormt samen met de stuurgroep, het dagelijks bestuur en de ambtelijke adviesgroep het CROW-NDOV. De uitvoeringsorganisatie is ISO-9001-gecertificeerd en functioneert met een hoge klanttevredenheid. Het voor u liggende strategisch kader beschrijft de toegevoegde waarde en hoofdtaken van CROW- NDOV, de strategische thema s en de NDOV-organisatie die tussen januari 2017 en december 2020 hun uitwerking krijgen. In het kader van de samenvoeging van GOVI en NDOV is de te volgen koers en strategie opnieuw vastgesteld. Dit gebeurt in afstemming met DOVA en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De strategische thema s geven richting aan CROW- NDOV binnen het netwerk van beleidspartners (DOVA en het ministerie van IenM) en uitvoeringspartners (vervoerders, NDOV-lokketten, wegbeheerders en DRIS-leveranciers). Bij de realisatie van de strategische thema s door CROW-NDOV blijft afstemming met beleids- en uitvoertingspartners van groot belang. Met dit strategisch kader gaat CROW-NDOV de komende jaren vol vertrouwen tegemoet.

4

5 MISSIE, VISIE EN STRATEGIE MISSIE: CROW-NDOV is een samenwerkingsverband van concessieverlenende overheden, gericht op het beschikbaar stellen en verbeteren van de kwaliteit van OV-informatie. VISIE: CROW-NDOV is gebaseerd op de samenwerkingsbereidheid van partijen in het samenwerkingsverband* om te werken aan de harmonisatie van visie en beleid, waardoor op een gestandaardiseerde wijze gegevens worden gegenereerd en als open data beschikbaar worden gesteld. Daarnaast levert CROW-NDOV een bijdrage aan innovatie door nieuwe datasets te ontsluiten en te combineren. De bundeling van krachten in de stuurgroep draagt zorg voor de effectiviteit op bestuurlijk niveau. De bundeling van expertise in de uitvoeringsorganisatie leidt tot succes in de operatie. *De samenwerking tussen de OV-autoriteiten is geformaliseerd door bestuursoverkomsten GOVI en NDOV

6 STRATEGIE: Ook de komende jaren blijft bundeling van krachten van belang om de beschikbaarheid en kwaliteit van OV-informatie te verbeteren. Daarbij spant CROW-NDOV zich in voor de uitwerking van de volgende drie strategische thema s: 1. Reizigers eenduidig, juist, volledig en tijdig informeren, met name bij omleidingen en verstoringen; 2. Verbeteren van de samenhang tussen de reisinformatie over bus, tram, metro en trein; 3. Ontsluiten van nieuwe datasets en combineren van bestaande datasets ten behoeve van nieuwe toepassingen. Daarnaast heeft CROW-NDOV een interne opgave: het professionaliseren van de uitvoeringsorganisatie, door zich duidelijk te positioneren en deze positie uit te dragen binnen het omliggende speelveld. Met deze thema s richt CROW-NDOV zich op haar rol en taken in het netwerk van partners, op de verbetering van de gebieden waar CROW-NDOV al sterk is en op innovatie in de nabije toekomst. STRATEGISCH THEMA 1 REIZIGERS EENDUIDIG, JUIST, VOLLEDIG EN TIJDIG INFORMEREN, MET NAME BIJ OMLEIDINGEN EN VERSTORINGEN CROW-NDOV spant zich in om de kwaliteit van de door de vervoerders geleverde brondata verder te laten toenemen. Deze brondata wordt door marktpartijen gebruikt om reizigers beter te informeren over het openbaar vervoer via diverse media, zoals DRIS en apps. Daarnaast gaat CROW-NDOV het SLA-management met DRIS-leveranciers op zich nemen om de kwaliteit van het DRIS-beheer te verhogen. Niet alleen in situaties waarin het OV volgens de planning verloopt, maar juist ook bij omleidingen en verstoringen (oponthoud, omleidingen, rit-uitval) is betrouwbare informatie van essentieel belang voor de reiziger om zijn/haar weg te vinden. Betere reisinformatie bij verstoringen is daarom een expliciete wens van de reiziger en levert een groot verbeterpotentieel voor het OV. In toenemende mate moet de informatie die bij vervoerders bekend is, op tijd en op een juiste, volledige en eenduidige wijze bij de reiziger terecht komen. CROW-NDOV coördineert het samenwerkingsverband tussen vervoerders en OV-autoriteiten om reisinformatie bij omleidingen en verstoringen te optimaliseren.

7 STRATEGISCH THEMA 2 VERBETEREN VAN DE SAMENHANG TUSSEN DE REISINFORMATIE OVER BUS, TRAM, METRO, TREIN EN ANDERE VORMEN VAN OPENBAAR VERVOER CROW-NDOV wil alle OV-reizigers op dezelfde wijze informeren als het al doet in de bus, tram en metro. Reizigers die nu in de bus, tram en metro zitten, zijn immers dezelfde reizigers die bijvoorbeeld van de trein en pont gebruikmaken. Ze hebben dezelfde verwachtingen ten aanzien van realtime reisinformatie. Integratie en standaardisatie van data en informatie over bus, tram, metro en andere vormen van openbaar vervoer is daarom een belangrijke verbetering voor reiziger. STRATEGISCH THEMA 3 ONTSLUITEN VAN NIEUWE DATASETS EN COMBINEREN VAN BESTAANDE DATASETS TEN BEHOEVE VAN NIEUWE TOEPASSINGEN Betrouwbare landelijke data en informatie zijn van groot belang om beleidskeuzen te onderbouwen en te evalueren, concessiebeheer te professionaliseren en over successen te communiceren. Gedegen landelijke OV-informatie helpt OV-autoriteiten en vervoerders om elkaars prestaties te vergelijken en van elkaar te leren. CROW-NDOV rapporteert al over de uitvoeringskwaliteit van het OV, maar gaat in de komende jaren meer thema s bij de horens vatten, zodat OV-autoriteiten ook daar effectief op kunnen (bij)sturen. Door middel van diverse KPI s (Kritische Prestatie Indicatoren) met een overzichtelijk dashboard worden duurzaamheid, toegankelijkheid, sociale veiligheid, beleving, gebruik en financiën van het OV eenvoudig volgbaar. Op deze wijze beheert CROW-NDOV de OV-databank van Nederland en voorziet het in de vraag van haar beleidspartner DOVA. Interne opgave: Professionaliseren van de CROW-NDOV uitvoeringsorganisatie, door een duidelijke positionering en deze positie uit te dragen binnen het omliggende speelveld Uiterlijk vanaf december 2020 zijn de rollen en taken van de CROW-NDOV uitvoeringsorganisatie binnen het speelveld van partners helder. DOVA, de stuurgroep en de uitvoeringsorganisatie hebben daarin een gezamenlijke opdracht. Omdat samenwerking en harmonisatie centraal staan in de CROW-NDOV visie, is communicatie gericht op het overbrengen van de waarde en positie van CROW-NDOV een belangrijk ontwikkelpunt. Daarnaast dient de platformfunctie te worden uitgebouwd, zodat kennis beter gedeeld en benut wordt, om een effectieve bijdrage te leveren aan een beter OV. Tot en met 2020 richt CROW-NDOV zich door middel van de bovenstaande koers op haar rol en taken in het netwerk van partners. Verder blijven de verbetering van de punten waar het al goed presteert en de innovatie in de nabije toekomst belangrijk. De drie strategische thema s en interne opgave worden geoperationaliseerd in de jaarplannen, die separaat vorm krijgen. In december 2016 wordt het CROW- NDOV Jaarplan 2017 verwacht.

8 NDOV-ORGANISA NDOV BELEIDSPARTNERS: DOVA IenM UITVOERINGSPARTNERS: VERVOERDERS, NDOV-LOKETTEN, WEGBEHEERDERS, DRIS-LEVERANCIERS CROW-NDOV STUURGROEP DAGELIJKS BESTUUR UITVOERINGS- ORGANISATIE AMBTELIJKE ADVIESGROEP CROW is een kennispartner voor decentrale overheden en verzamelt toepasbare kennis, o.a. op gebied van verkeer en vervoer. CROW-NDOV is tot 2018 formeel ondergebracht bij de Provincie Noord-Holland, maar functioneert praktisch als programma in het CROW-kenniscluster Verkeer en Vervoer. Op projectniveau wordt tussen CROW en CROW-NDOV geparticipeerd. Het onderbrengen van NDOV bij CROW leidt tot synergie. Het kenniscentrum ondersteunt OV-autoriteiten bij het verzorgen van goed, betaalbaar en duurzaam OV. Data, informatie en de kennis en kunde van CROW-NDOV sluiten hier goed op aan. De ervaring als kennisplatform van CROW helpt CROW-NDOV om uitvoering te geven aan haar interne opgave en het uitbouwen van haar platformfunctie.

9 TIE NDOV bestaat uit CROW-NDOV met haar beleids- en uitvoeringspartners. In CROW-NDOV zijn drie partijen vertegenwoordigd: de stuurgroep (met een dagelijks bestuur), de ambtelijke adviesgroep en de uitvoeringsorganisatie. De stuurgroep is eindverantwoordelijk voor CROW-NDOV, bewaakt de missie, visie en strategie en geeft sturing aan de uitvoeringsorganisatie middels het jaarplan en de begroting. In de stuurgroep zijn alle OV-autoriteiten, inclusief het ministerie van IenM, vertegenwoordigd. De stuurgroep komt één keer per jaar samen. Wanneer tussentijds operationele beslissingen benodigd zijn en deze passen binnen de missie en visie, neemt het dagelijks bestuur deze. In het dagelijks bestuur nemen twee vertegenwoordigers uit de stuurgroep deel aan het voorzitterschap van de stuurgroep. De ambtelijke adviesgroep bestaat uit beleidsadviseurs van alle OV-autoriteiten. De ambtelijke adviesgroep adviseert de stuurgroep en het dagelijks bestuur bij het vaststellen van het beleid dat de uitvoeringsorganisatie realiseert. De primaire verantwoordelijkheid van de uitvoeringsorganisatie bestaat uit de vervulling van zes hoofdtaken (zie volgende paragraaf). NDOV wordt gecompleteerd door de beleidspartners DOVA, het ministerie van IenM en de uitvoeringspartners. DOVA is een samenwerkingsverband van alle decentrale OV-autoriteiten met het oogmerk een doeltreffend en efficiënt OV te realiseren. DOVA bereidt besluitvorming met het Rijk, vervoerders en consumenten voor. Het ministerie van IenM zet zich in om reizigers veilig, betrouwbaar en snel te vervoeren, gericht op gemak en eenvoud, door een optimaal openbaar vervoernetwerk. Afstemming met beide beleidspartners is daarbij essentieel. NDOV kent diverse uitvoeringspartners. Dit zijn vervoerders, NDOV-lokketten, wegbeheerders en DRIS-leveranciers. Afstemming tussen CROW- NDOV en de uitvoeringspartners is nodig om datastromen en reisinformatie in de dagelijkse praktijk te optimaliseren. HOOFDTAKEN VAN DE CROW-NDOV UITVOERINGSORGANISATIE De CROW-NDOV uitvoeringsorganisatie is verantwoordelijkheid voor de volgende zes hoofdtaken: 1. Initiëren en coördineren van standaardisatie voor gegevensuitwisseling; 2. Initiëren en coördineren van innovatie in OV-informatie; 3. Kwaliteitsbeheer van brongegevens; 4. Ketenbeheer; 5. Rapporteren over vervoerkwaliteit; 6. Beheer van ondersteunende systemen. (1) INITIËREN EN COÖRDINEREN VAN STANDAAR- DISATIE VOOR GEGEVENSUITWISSELING: Voor het verstrekken van eenduidige, juiste, volledige en tijdige OV- informatie is het noodzakelijk dat gebruik wordt gemaakt van standaarden voor gegevens uitwisseling. CROW-NDOV controleert de toepassing

10 van deze standaarden door vervoerders en zet zich in voor nieuwe open standaarden, waardoor lokale toepassingen eenvoudig en betaalbaar landelijk ingevoerd kunnen worden. (2) INITIËREN EN COÖRDINEREN VAN INNOVATIE IN OV-INFORMATIE: Innovatie heeft altijd in het DNA van CROW-NDOV gezeten. OV-informatie is sterk in beweging en CROW-NDOV heeft daar mede richting aan gegeven door het integreren en verstrekken van data. Waar sommige CROW-NDOV producten (zoals een stabiele DRIS-keten) al als gemeengoed beschouwd worden, blijft CROW-NDOV zich daarnaast doorontwikkelen, bijvoorbeeld door middel van de KAR-keten. (3) KWALITEITSBEHEER VAN BRONGEGEVENS: Via de loketten worden brondata vanuit de vervoerders ter beschikking gesteld aan de markt. De brondata worden op kwantiteit, continuïteit en kwaliteit gemeten door de uitvoeringsorganisatie. In overleg met OV-autoriteiten, vervoerders en loketten worden rapportages/dashboards opgesteld, verbeter punten gedetecteerd en de daaruit volgende acties gecoördineerd en bewaakt. (4) KETENBEHEER: In de reisinformatieketen komen verstoringen voor. De uitvoeringsorganisatie signaleert deze verstoringen. Voor iedere verstoring wordt de oorzaak onderzocht en wordt de juiste ketenpartij aangestuurd om de verstoring te verhelpen. De uitvoeringsorganisatie bewaakt de afhandeling. Daarmee worden OV-autoriteiten volledig ontzorgd in de uitvoering van het kwaliteitsproces. Daarnaast rapporteert de uitvoeringsorganisatie over de prestaties van de ketenpartijen. CROW-NDOV zet zich in om structurele verbeterpunten in de reisinformatieketen te detecteren om de kwaliteit te verbeteren. (5) RAPPORTEREN OVER VERVOERKWALITEIT: CROW-NDOV maakt de ontwikkeling van de OV-uitvoeringskwaliteit van het OV inzichtelijk voor OV-autoriteiten, waarmee zij effectief kunnen bijsturen. Mede daardoor functioneert het OV en rijdt het ook op tijd. (6) BEHEER VAN ONDERSTEUNENDE SYSTEMEN: Bij het verzamelen en ter beschikking stellen van OV-bron data worden geautomatiseerde systemen toe gepast die door meerdere uitvoeringspartners worden gebruikt. De CROW-NDOV uitvoeringsorganisatie draagt zorg voor de continuïteit en beschikbaarheid van deze systemen, coördineert verdere ontwikkelingen en is verantwoordelijk voor de beveiliging.

11 redactie CROW-NDOV fotografie Shutterstock CROW-NDOV vormgeving Inpladi bv, Bureau voor idee en creatie, Cuijk contact Bezoekadres: Kantoorgebouw 'Sijpesteijn' Jaarbeursplein AP Utrecht

12

KPI trendrapportage 2017

KPI trendrapportage 2017 KPI trendrapportage 2017 Over CROW-NDOV CROW-NDOV is een samenwerkingsverband van 15 overheden die het openbaar vervoer aansturen: 12 provincies, 2 metropoolregio s (bus, tram, metro, regiotrein) en het

Nadere informatie

Statenvoorstel. Toetreding tot Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A.

Statenvoorstel. Toetreding tot Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A. Statenvoorstel Vergadering Februari 2019 Nummer 7170 Vergaderdatum GS: 27 november 2018 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH 2018-671006061 Onderwerp Toetreding

Nadere informatie

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2015. Benchmarkrapportage

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2015. Benchmarkrapportage Kritische prestatie indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2015 Benchmarkrapportage Een uitgave van NDOV Beheer Publicatiedatum: 27 november 2015 Inhoudsopgave 3

Nadere informatie

Jaarplan NDOV Opdrachtgeversoverleg NDOV

Jaarplan NDOV Opdrachtgeversoverleg NDOV Jaarplan NDOV 2016 Opdrachtgeversoverleg NDOV Amsterdam, 3 december 2015 Vooruitblik 2016 Organisatie en aansturing De belangrijkste ontwikkelingen voor het NDOV in 2016 betreffen het implementeren van

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Jaar verslag 2016 CR O W -NDO V

Jaarverslag 2016 Jaar verslag 2016 CR O W -NDO V Jaarverslag CROW-NDOV CROW-NDOV is een samenwerkingsverband van 15 overheden die het openbaar vervoer aansturen: 12 provincies, 2 metropoolregio s (bus, tram, metro, regiotrein) en het Ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - november Benchmarkrapportage

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - november Benchmarkrapportage Kritische prestatie indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - november 2015 Benchmarkrapportage Een uitgave van NDOV Beheer Publicatiedatum: 29 december 2015 Inleiding NDOV

Nadere informatie

Het landelijk verkeersmanagement beraad

Het landelijk verkeersmanagement beraad Het landelijk verkeersmanagement beraad Over de kracht van regionale samenwerking en landelijke afspraken Landelijke WOW dag - Zwolle Terry Albronda - gemeente Groningen Alex Smienk - Rijkswaterstaat VRAAG

Nadere informatie

Jaarplan GOVI Gertjan Kamerik

Jaarplan GOVI Gertjan Kamerik Jaarplan 2016 Gertjan Kamerik Amsterdam, 1 januari 2016 Vooruitblik 2016 Organisatie en aansturing De belangrijkste ontwikkelingen voor in 2016 betreffen het implementeren van de nieuwe organisatie NDOV

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E. Tijmstra. Behandeld door: J. Betist. Onderwerp: Bespreking Conceptversie Programmabegroting Vervoerregio Amsterdam

Portefeuillehouder: E. Tijmstra. Behandeld door: J. Betist. Onderwerp: Bespreking Conceptversie Programmabegroting Vervoerregio Amsterdam RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1451061 Datum: 4 september 2018 Domein I T earn: RUID / SRUD Portefeuillehouder: E. Tijmstra Behandeld door: J. Betist Onderwerp: Bespreking Conceptversie

Nadere informatie

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - mei Benchmarkrapportage

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - mei Benchmarkrapportage Kritische prestatie indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - mei 2016 Benchmarkrapportage Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 30 juni 2016 Levering datastromen brondata

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

BIJ12. Meerjarenagenda 2015-2018 & Jaarplan 2015 Versie 0.6 (10 juli 2016)

BIJ12. Meerjarenagenda 2015-2018 & Jaarplan 2015 Versie 0.6 (10 juli 2016) BIJ12 Meerjarenagenda 2015-2018 & Jaarplan 2015 Versie 0.6 (10 juli 2016) 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1.1 Voorwoord 1.2 Opzet gecombineerde Meerjarenagenda & Jaarplan Pagina 2 Thema s 2.1 Natuurinformatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Jaar verslag 2017 CR O W -NDO V

Jaarverslag 2017 Jaar verslag 2017 CR O W -NDO V Jaarverslag 2017 CROW-NDOV Over CROW CROW-NDOV is een samenwerkingsverband van 15 overheden die het openbaar vervoer aansturen: 12 provincies, 2 metropool regio s (bus, tram, metro, regiotrein) en het

Nadere informatie

31305 Mobiliteitsbeleid. Nr. 200 Brief van de minister van Infrastructuur en Milieu. Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

31305 Mobiliteitsbeleid. Nr. 200 Brief van de minister van Infrastructuur en Milieu. Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal 31305 Mobiliteitsbeleid Nr. 200 Brief van de minister van Infrastructuur en Milieu Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 10 april 2012 Hierbij bied ik u, mede namens de provincies

Nadere informatie

Project ND-OV. Kaders voor een loket voor brongegevens reisinformatie openbaar vervoer

Project ND-OV. Kaders voor een loket voor brongegevens reisinformatie openbaar vervoer Project ND-OV Kaders voor een loket voor brongegevens reisinformatie openbaar vervoer Aanleiding De bereikbaarheid van Nederland is van grote waarde voor economische en sociale activiteiten. De overheden

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

CCvD Datastandaarden Een gezamenlijk initiatief van SIKB en IHW

CCvD Datastandaarden Een gezamenlijk initiatief van SIKB en IHW CCvD Datastandaarden Een gezamenlijk initiatief van SIKB en IHW versie 2013.12.04 (definitief) 1. Inleiding De Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer (SIKB) en het InformatieHuis Water

Nadere informatie

B. Stuurgroep Vervoerregio, 18 september 2014

B. Stuurgroep Vervoerregio, 18 september 2014 B. Stuurgroep Vervoerregio, 18 september 2014 Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer Concept 10 september, versie ten behoeve van de stuurgroep vervoerregio van 18 september Convenant tussen

Nadere informatie

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - februari Benchmarkrapportage

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - februari Benchmarkrapportage Kritische prestatie indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - februari 2016 Benchmarkrapportage Een uitgave van NDOV Beheer Publicatiedatum: 31 maart 2016 Levering datastromen

Nadere informatie

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. maart Benchmarkrapportage

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. maart Benchmarkrapportage Kritische prestatie indicatoren Benchmarkrapportage maart 2016 Benchmarkrapportage Een uitgave van NDOV Beheer Publicatiedatum: 29 april 2016 Levering datastromen brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

programma Organisatie: door Dick Jonkers Directeur Regiotram Utrecht PAS 55: door Diederik van Leeuwen, Manager beheer en onderhoud

programma Organisatie: door Dick Jonkers Directeur Regiotram Utrecht PAS 55: door Diederik van Leeuwen, Manager beheer en onderhoud programma Organisatie: door Dick Jonkers Directeur Regiotram Utrecht PAS 55: door Diederik van Leeuwen, Manager beheer en onderhoud Asset Register: door Paul Tulp, Beheerder Traminfrastructuur Bestuur

Nadere informatie

Roadmap Provincie Utrecht. d.m.v. innovatieve kennis-en diensteneconomie topregio zijn op gebied van mobiliteit

Roadmap Provincie Utrecht. d.m.v. innovatieve kennis-en diensteneconomie topregio zijn op gebied van mobiliteit Roadmap Provincie Utrecht d.m.v. innovatieve kennis-en diensteneconomie topregio zijn op gebied van mobiliteit 1 Status presentatie Gemaakt voor het Programma icentrale Nog niet bestuurlijk vastgesteld

Nadere informatie

Afdeling : Planning & Control Organisatie : Thuisvester Functie : Medewerker Planning & Control Datum : augustus 2014

Afdeling : Planning & Control Organisatie : Thuisvester Functie : Medewerker Planning & Control Datum : augustus 2014 FUNCTIEDOCUMENT CONTEXT De afdeling Planning & Control richt zich op de effectieve en efficiënte uitvoering van planning & controlcyclus governance, financiering & treasury en risicomanagement. De medewerker

Nadere informatie

Nota van uitgangspunten. voor regionale samenwerking op het gebied van. Basismobiliteit

Nota van uitgangspunten. voor regionale samenwerking op het gebied van. Basismobiliteit Nota van uitgangspunten voor regionale samenwerking op het gebied van Basismobiliteit 1. Inleiding In opdracht van de provinciale bestuurlijke Adviesgroep Regiotaxi, waarin alle Gelderse regio's bestuurlijk

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - juli 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - juli 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - juli 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 30 augustus 2016 brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - augustus 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - augustus 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - augustus 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 11 oktober 2016 brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - september 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - september 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - september 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 1 november 2016 brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer

Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer 1 december 2014, eindversie ten behoeve van de ondertekening door de vertegenwoordigers van het het openbaar lichaam Stadsregio Amsterdam, de gemeenten

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 30 november 2016 brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Bedrijfsvoering, waartoe behoren datakwaliteit, informatisering en analyse, registratie en boekhouding, compliance

Nadere informatie

KENNISPORTAAL iampro. In samenwerking werken aan professioneel beheer

KENNISPORTAAL iampro. In samenwerking werken aan professioneel beheer KENNISPORTAAL iampro In samenwerking werken aan professioneel beheer iampro. Even voorstellen: Yvonne Kroon - van den Berg Beleidsmedewerker afdeling Wegen Provincie Utrecht. Frank van der Vaart Groepshoofd

Nadere informatie

Wie is OZOverbindzorg Een Stichting zonder winstoogmerk; Gericht op het belang van de cliënt; Vertegenwoordigd door samenwerkingspartners.

Wie is OZOverbindzorg Een Stichting zonder winstoogmerk; Gericht op het belang van de cliënt; Vertegenwoordigd door samenwerkingspartners. Visie en missie De laatste jaren zijn grote beleidsveranderingen in de zorg en begeleiding voor de kwetsbare burgers in onze samenleving aangekondigd en doorgevoerd. De hoofddrijfveer daarbij is Beheersing

Nadere informatie

Waddeneilanden. Werkwijze

Waddeneilanden. Werkwijze Werkwijze Waddeneilanden STREEKAGENDA WADDENEILANDEN [DEEL C] Gemeente Vlieland Gemeente Terschelling Gemeente Ameland Gemeente Schiermonnikoog Provincie Fryslân Wetterskip Fryslân C UITGANGSPUNTEN Voor

Nadere informatie

Intentieverklaring Fietsdata

Intentieverklaring Fietsdata Intentieverklaring Fietsdata Te ondertekenen tijdens het Nationale Fietscongres, 21 juni 2018, te Rotterdam Aanleiding en beleidskader De Intentieverklaring Fietsdata is opgesteld in het kader van Tour

Nadere informatie

Lange termijn spooragenda

Lange termijn spooragenda BEDRIJFSVERTROUWELIJK CONCEPT Lange termijn spooragenda VHS bijeenkomst 25 februari 2014 1 Aanleiding Masterplan NS en ProRail 03-02-2012 : nieuwe, zware winterdag op het spoor 16-02-2012 : Commissie Kuiken

Nadere informatie

Big Data en OV Beeld plaatsen ter grootte van dit kader

Big Data en OV Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Big Data en OV Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Kansen op beter en efficiënter OV Niels van Oort 2 Uitdagingen in het OV Kosten staan onder druk: lijnen schrappen, frequenties verlagen? Reiziger

Nadere informatie

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE 8 februari 2017 1 Inleiding In deze toezichtvisie geven wij als de Raad van Toezicht van het Nova College aan waarom wij toezicht houden, wat we daarmee willen

Nadere informatie

DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT VAN STRATEGIE NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM

DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT VAN STRATEGIE NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM DE AFDELING MANAGEMENT VAN NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM VERANDERING CRUCIAAL IN TURBULENTE OMGEVINGEN 1 Bedrijfstakken worden continue verstoord door start-ups, nieuwe technologieën, veranderde consumenten

Nadere informatie

Toelichting op het besluit:

Toelichting op het besluit: Toelichting op het besluit: Op 8 februari jl. heeft de BAC-plus Mobiliteit van het IPO het OV-Managersoverleg (hoofden OV van de 14 provincies en 2 vervoerregio s) verzocht om een verkenning te begeleiden

Nadere informatie

Het succes van samen werken!

Het succes van samen werken! White paper Het succes van samen werken! Regover B.V. Bankenlaan 50 1944 NN Beverwijk info@regover.com www.regover.com Inleiding Regover B.V., opgericht in 2011, is gespecialiseerd in het inrichten en

Nadere informatie

Roadmap gemeenten, praktijkproeven & leveranciersbetrokkenheid

Roadmap gemeenten, praktijkproeven & leveranciersbetrokkenheid Roadmap gemeenten, praktijkproeven & leveranciersbetrokkenheid Kennismiddag Leveranciers DSO 9 oktober 2018 Bas Hoondert, VNG Realisatie Van plan tot publicatie Gebiedsoriëntatie Gebiedsanalyse Opstellen

Nadere informatie

Uw specialist in technisch management

Uw specialist in technisch management IP-Solutions Het technisch beheer van installaties staat onder druk. De toenemende concurrentie, kostendruk en veranderende wet- en regelgeving vraagt om grotere transparantie, flexibiliteit en efficiency.

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder Doel van de functiefamilie Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen omtrent het thema te initiëren, te stimuleren en te bewaken

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS

FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS 1. ALGEMEEN Departement: Gedeelde diensten Dienst: Stafdienst GIS Naam van de functie: Stafmedewerker GIS Weddeschaal: B1B2B3 Datum: maart 2019 2. DOEL VAN DE FUNCTIE

Nadere informatie

Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt

Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt OZOverbindzorg biedt een online communicatie en coördinatie platform. De organisatie van zorg en ondersteuning van het sociaal medisch

Nadere informatie

Voorstel Governancestructuur op hoofdlijnen

Voorstel Governancestructuur op hoofdlijnen Inleiding Dit document beschrijft het voorstel voor een nieuwe governancestructuur voor de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) op hoofdlijnen (de richting). De nieuwe governancestructuur beoogt een

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - november 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - november 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - november 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 17 januari 2017 Blad1 Blad2 Blad3 Aanleveren dienstregeling

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR A. DOEL VAN DE FUNCTIE: Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen

Nadere informatie

Februari Goed mkb-bestuur en accountant: een waardevolle combinatie

Februari Goed mkb-bestuur en accountant: een waardevolle combinatie Februari 2018 Goed mkb-bestuur en accountant: een waardevolle combinatie De tekst van deze brochure is een samenvatting van het NEMACC-rapport MKB Goed bestuur en toezicht in Nederland, een verkennend

Nadere informatie

Service Agreement tussen NDOV loket REISinformatiegroep b.v. En Afnemer <afnemer naam> voor Realtime Data

Service Agreement tussen NDOV loket REISinformatiegroep b.v. En Afnemer <afnemer naam> voor Realtime Data Service Agreement tussen NDOV loket REISinformatiegroep b.v. En Afnemer voor Realtime Data Pagina s 12 Onderwerp Service Agreement NDOV Kenmerk - Plaats Utrecht Datum

Nadere informatie

CONTROLSTATUUT WOONSTICHTING SSW

CONTROLSTATUUT WOONSTICHTING SSW CONTROLSTATUUT WOONSTICHTING SSW Vastgesteld: 23 november 2016 1 Algemene bepalingen 1.1 SSW hanteert three lines of defense, te weten (1) de medewerker zelf, (2) de activiteit businesscontrol in de organisatie

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

Functiebeschrijving nr. 030 Transitie- en kwaliteitsmanager

Functiebeschrijving nr. 030 Transitie- en kwaliteitsmanager 1/5 Functiebeschrijving nr. 030 Transitie- en kwaliteitsmanager I. FUNCTIEBENAMING Formatie Directe Leidinggevende contractueel administratief personeel algemeen directeur II. HOOFDDOEL VAN DE FUNCTIE

Nadere informatie

KRACHTEN BUNDELING SMART MOBILITY O K TO B E R

KRACHTEN BUNDELING SMART MOBILITY O K TO B E R KRACHTEN BUNDELING SMART MOBILITY O K TO B E R 2 0 1 8 Wij Rijk, provincies, G5, metropoolen vervoerregio s kiezen ervoor om onze krachten te bundelen om met Smart Mobility maximale impact te hebben. Om

Nadere informatie

2. Regio Midden-Holland, vertegenwoordigd door haar portefeuillehouders, de heer D. De Haas en de heer C. De Jong;

2. Regio Midden-Holland, vertegenwoordigd door haar portefeuillehouders, de heer D. De Haas en de heer C. De Jong; Afsprakenkader Aanbesteding Openbaar vervoer over de weg in het concessiegebied Zuid- Holland Noord 2020 tussen de provincie Zuid-Holland en de regio s Midden-Holland en Holland Rijnland DE ONDERGETEKENDEN:

Nadere informatie

CfOW NDOV. Verslag Ambtelijke Adviesgroep CR0W-NDOV. ii i 1 ii i. praktische kennis direct toepasbaar. Opening Opening door.

CfOW NDOV. Verslag Ambtelijke Adviesgroep CR0W-NDOV. ii i 1 ii i. praktische kennis direct toepasbaar. Opening Opening door. NDOV CfOW Verslag Ambtelijke Adviesgroep CR0W-NDOV Datum: 3juni 207 0:00-3.00 uur Locatie: CROW, Jaarbeursplein 22 te Utrecht Aanwezigen: (Noord-Brabant), (&M), (Zuid-Holland), (Vervoerregio Amsterdam),

Nadere informatie

Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3)

Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3) Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3) Rapporteert aan Geeft leiding aan 1. Doel van de functie Directeur Zorg - De coördinator IKZ is verantwoordelijk voor de algemene coördinatie (met inbegrip

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functietitel: Afdelingshoofd personen

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functietitel: Afdelingshoofd personen FUNCTIEBESCHRIJVING Functietitel: Afdelingshoofd personen Hoofddoel: Leiden en coördineren van de afdeling personen waaronder: Dienst Sociale Zaken En op termijn: Dienst Burgerzaken Dienst Vrije Tijd &

Nadere informatie

UITVOERINGSCONVENANT OPDRACHTGEVERSCHAP DOELGROEPENVERVOER VOOR ZUID-KENNEMERLAND - HAARLEMMERMEER - IJMOND

UITVOERINGSCONVENANT OPDRACHTGEVERSCHAP DOELGROEPENVERVOER VOOR ZUID-KENNEMERLAND - HAARLEMMERMEER - IJMOND UITVOERINGSCONVENANT OPDRACHTGEVERSCHAP DOELGROEPENVERVOER VOOR ZUID-KENNEMERLAND - HAARLEMMERMEER - IJMOND 1. Inleiding Sinds 1 januari 2017 zijn de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede

Nadere informatie

Seminar! BETEKENIS VAN INTERNE AUDIT voor specifieke verzekeraars! Internal Audit en doeltreffendheid van! risk management system!

Seminar! BETEKENIS VAN INTERNE AUDIT voor specifieke verzekeraars! Internal Audit en doeltreffendheid van! risk management system! Seminar! BETEKENIS VAN INTERNE AUDIT voor specifieke verzekeraars! Internal Audit en doeltreffendheid van! risk management system!! Tom Veerman! Triple A Risk Finance B.V.! 1! Programma! Solvency II stand

Nadere informatie

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence Lean Six-Sigma HealthRatio Operational Excellence De zorg werkt in een roerige omgeving Veel veranderingen leggen extra druk op zorginstellingen om goedkoper, efficiënter en transparanter te kunnen werken.

Nadere informatie

10 september 2018 Documentnummer: , MoB Nummer 39/2018 Dossiernummer : K3875

10 september 2018 Documentnummer: , MoB Nummer 39/2018 Dossiernummer : K3875 v o o r d r a c h t 10 september 2018 Documentnummer: 2018-042.500, MoB Nummer 39/2018 Dossiernummer : K3875 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over de deelname aan

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Indienersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - maart 2017

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - maart 2017 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - maart 2017 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 9 mei 2017 Aanleveren dienstregeling (KV1) 1 correctie

Nadere informatie

SAMEN ANDERS Transitie ProRail B.V. naar zbo

SAMEN ANDERS Transitie ProRail B.V. naar zbo 1. Ambitie en doelstellingen De programmadoelstelling is om de sturing en verantwoording tussen ProRail en IenW te verbeteren, een heldere onderlinge rol- en taakverdeling te realiseren en ProRail meer

Nadere informatie

Overstapinformatie in voertuigen Aanpak probleem 1 PvA Ketenintegratie. 21 december 2009

Overstapinformatie in voertuigen Aanpak probleem 1 PvA Ketenintegratie. 21 december 2009 Overstapinformatie in voertuigen Aanpak probleem 1 PvA Ketenintegratie 21 december 2009 .. Colofon Opgesteld door: Betty Haubrich Datum: 21 december 2009 Status: Definitief Versienummer: 1.2 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Doel van de rol Iedere Compliance Officer heeft als doel het beheersen van de risico s die BKR loopt in haar strategische en operationele processen.

Doel van de rol Iedere Compliance Officer heeft als doel het beheersen van de risico s die BKR loopt in haar strategische en operationele processen. FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: BKR Compliance Officer Security & Risk BKR is een onafhankelijke stichting met een maatschappelijk doel. BKR streeft sinds 1965, zonder winstoogmerk, een financieel

Nadere informatie

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio

Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Bijlage C behorende bij artikel 2 lid 3 Besluit personeel veiligheidsregio Supplement f. Functie procesmanager multidisciplinair oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 3 sub f Besluit personeel

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - januari 2017

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - januari 2017 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - januari 2017 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 14 maart 2017 Ritregistratie Elke vervoerder levert de

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - december 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - december 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - december 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 31 januari 2017 Ritregistratie Elke vervoerder levert

Nadere informatie

Kandidatenprofiel. Manager Financiën, Control en Administratie (FC&A)

Kandidatenprofiel. Manager Financiën, Control en Administratie (FC&A) Kandidatenprofiel Manager Financiën, Control en Administratie (FC&A) 1. De organisatie Zorgspectrum, onderdeel van het samenwerkingsverband Carante Groep, is een zorgorganisatie die zich richt op het welbevinden

Nadere informatie

Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie

Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie Versie 0.10 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Ter beschikking stellen aan derden kan slechts

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

Concessie Rail Adviescommissie Vervoersautoriteit MRDH Eric Bavelaar, Directeur Openbaar Vervoer Vervoersautoriteit MRDH 17 juni 2015

Concessie Rail Adviescommissie Vervoersautoriteit MRDH Eric Bavelaar, Directeur Openbaar Vervoer Vervoersautoriteit MRDH 17 juni 2015 Concessie Rail 2016 Adviescommissie Vervoersautoriteit MRDH Eric Bavelaar, Directeur Openbaar Vervoer Vervoersautoriteit MRDH 17 juni 2015 Context Twee railconcessies: Rail Rotterdam: Tram en Metro (inclusief

Nadere informatie

Organisatieverordening Veiligheidsregio Brabant-Noord 2007

Organisatieverordening Veiligheidsregio Brabant-Noord 2007 Organisatieverordening Veiligheidsregio Brabant-Noord 2007 1 Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, in vergadering d.d. 28 februari 2007 bijeen; overwegende: 1. dat de Veiligheidsregio

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel FUNCTIEBESCHRIJVING Naam van de functie: Dienst: Plaats: van de sociale departementen Sociale departementen Hoofdzetel Datum creatie: Datum revisie: Auteur beschrijving: Houder van de functie: 02/01/2019

Nadere informatie

Concessie Rail Gemeenteraad Den Haag Gertjan Nijsink, projectleider concessieverleningen Vervoersautoriteit MRDH 2 september 2015

Concessie Rail Gemeenteraad Den Haag Gertjan Nijsink, projectleider concessieverleningen Vervoersautoriteit MRDH 2 september 2015 Concessie Rail 2016 Gemeenteraad Den Haag Gertjan Nijsink, projectleider concessieverleningen Vervoersautoriteit MRDH 2 september 2015 Context Twee railconcessies: Rail Rotterdam: Tram en Metro (inclusief

Nadere informatie

Contractmanagement bij NS Mirjam Kop/André Mulder

Contractmanagement bij NS Mirjam Kop/André Mulder Contractmanagement bij NS Mirjam Kop/André Mulder Wij helpen u graag Onze medewerkers staan voor u klaar om u een goede reis te bezorgen Agenda Even voorstellen Wat is contractmanagement Hoe heeft NS dit

Nadere informatie

Vastgoedsturing bij Ymere.

Vastgoedsturing bij Ymere. Ymere Vastgoedsturing bij Ymere. Pablo van der Laan strategisch adviseur Kennisochtend NVDO Kwaliteitsborging en vastgoedsturing Utrecht, 18 september 2015 Groot stedelijke corporatie in Metropool Regio

Nadere informatie

Algemene vergadering Welzijnsband Meetjesland. Woensdag 13 april 2011

Algemene vergadering Welzijnsband Meetjesland. Woensdag 13 april 2011 Algemene vergadering Welzijnsband Meetjesland Woensdag april 2011 Wat is interne controle? OCMW wil doelstellingen bereiken - operationeel - strategisch o.a. Beleids- en BeheersCyclus Risico = bedreigingen/obstakels

Nadere informatie

Rol: Maatschappelijk assistent

Rol: Maatschappelijk assistent Datum opmaak: 2017-10-05 Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Staat op een proactieve wijze in voor de maatschappelijke dienstverlening aan hulpvragers volgens de meest passende methodiek en volgens

Nadere informatie

INTEGRALE KWALITEITSZORG PASSEND ONDERWIJS GOEREE-OVERFLAKKEE

INTEGRALE KWALITEITSZORG PASSEND ONDERWIJS GOEREE-OVERFLAKKEE INTEGRALE KWALITEITSZORG PASSEND ONDERWIJS GOEREE-OVERFLAKKEE Inhoud 1. Inleiding 2. Kwaliteit gedefinieerd 3. Parameters en normen 4. Het cyclische systeem van kwaliteitszorg 5. Instrumenten 6. Planning

Nadere informatie

Energie, Afval, Geluid, Diversiteit, Duurzame Inzetbaarheid

Energie, Afval, Geluid, Diversiteit, Duurzame Inzetbaarheid DUURZAAM ONDERNEMEN bij NS Strategie Mobiliteit per trein heeft een duurzaam karakter en daarmee NS ook. Door het reizen van deur tot deur voor onze klanten zo aantrekkelijk mogelijk te maken draagt NS

Nadere informatie

Dienstverlening Reisbureau,

Dienstverlening Reisbureau, Service level agreement, behorende bij de Overeenkomst, tussen ROC Friese Poort en [opdrachtnemer] Bijlagenummer: Bijlage 5.2 Versie: 0.0 concept Datum: 25-11-2016 Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN... 3 1.1 PARTIJEN...

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie

Assetmanagement. Resultaten maturityscan. 14 januari 2015

Assetmanagement. Resultaten maturityscan. 14 januari 2015 Assetmanagement Resultaten maturityscan 14 januari 2015 De 7 bouwstenen van Assetmanagement 2 22.Afwijkingen en herstelacties 23. Preventieve acties 24. Verbetermanagement 5.Leiderschap en betrokkenheid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL april 2017

RAADSVOORSTEL april 2017 RAADSVOORSTEL 2017 Registratiekenmerk: 185542 Raadsvergadering van : 18 mei 2017 Vergadering Commissie van: 9 mei 2017 Portefeuillehouder: T. Cnossen Behandelend ambtenaar: Erna Jongerius Afdeling Kwaliteit

Nadere informatie

Verbeteracties subsidies en contractbeheer- en management

Verbeteracties subsidies en contractbeheer- en management Verbeteracties subsidies en contractbeheer- en management Nicole Heuts en Henk Zomer, 21 juni 2017 Verbeteracties Subsidies en Contractbeheer- en management Inhoudsopgave Verbeteracties subsidies en contractbeheer-

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel

Functie- en competentieprofiel Functie- en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Afdeling Dienst Functiefamilie Niveau Graad Coördinator Facility Onthaal en Dienstverlening Team Facility Coördinatoren A A1-A3 2. Positionering

Nadere informatie

Datum 20 december 2018 Onderwerp Georganiseerde criminaliteit in relatie tot bescherming personenstelsels bewaken en beveiligen en getuigenbescherming

Datum 20 december 2018 Onderwerp Georganiseerde criminaliteit in relatie tot bescherming personenstelsels bewaken en beveiligen en getuigenbescherming 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Met genoegen kondigen we de verkiezing van De Slimste Binnenstad van Nederland aan.

Met genoegen kondigen we de verkiezing van De Slimste Binnenstad van Nederland aan. Gemeente t.a.v. het College van Burgemeester en wethouders Datum: 24-2-2015 verkiezing@smartdatacity.org Aankondiging Slimste Binnenstad van Nederland Bijlage: Toelichting Geacht college, Met genoegen

Nadere informatie

Reizigers centraal. Activiteiten naar aanleiding van Task Force Reisinformatie. Utrecht, juni 2011

Reizigers centraal. Activiteiten naar aanleiding van Task Force Reisinformatie. Utrecht, juni 2011 Reizigers centraal Activiteiten naar aanleiding van Task Force Reisinformatie Utrecht, juni 2011 Inhoud Inleiding Maatregelen Overgang medewerkers Impact regionale vervoerders Samenvatting Kader en ambitie

Nadere informatie

Structuur regionale samenwerking in Regio Rivierenland

Structuur regionale samenwerking in Regio Rivierenland Structuur regionale samenwerking in Regio Rivierenland Gemeenteraden Ambitiebepaling, kaderstelling en controle op hoofdlijnen van beleid Besluiten over meerjarenprogramma s speerpunten Besluiten over

Nadere informatie

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Verantwoording op koers. Door Jan van der Bij BZK Amersfoort, 15 december 2017

Verantwoording op koers. Door Jan van der Bij BZK Amersfoort, 15 december 2017 Verantwoording op koers Door Jan van der Bij BZK Amersfoort, 15 december 2017 Het plan Korte terugblik verantwoordingsjaar 2015; Verbetermaatregelen voor het verslagjaar 2016; Uitkomsten verslagjaar 2016;

Nadere informatie

Directeur onderzoeksinstituut

Directeur onderzoeksinstituut Directeur onderzoeks Doel College van van Bestuur Zorgdragen voor de ontwikkeling van het van het en uitvoering en organisatie van onderzoek en onderzoeksondersteuning binnen het, uitgaande van het faculteitsplan

Nadere informatie