Vergadering Algemeen Bestuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering Algemeen Bestuur"

Transcriptie

1 AB /06 Vergadering Algemeen Bestuur Datum 24 november 2011 Onderwerp Begrotingswijziging 2012 THZ kindercentra betreffende extra structurele financiering voor THZ kindercentra. Agendapunt 06 Afzender S. Boelema Portefeuille Jeugd Omschrijving Voor de uitvoering van de Wet kinderopvang (WKO) en voor het toezicht op de peuterspeelzalen (Wetsvoorstel OKE) zijn voor gemeenten vanaf 2012 structureel extra middelen beschikbaar ( 24,9 miljoen WKO en 5 miljoen Wet OKE). Het ministerie van SZW heeft besloten deze hogere structurele middelen ter beschikking te stellen om het landelijk kader te kunnen uitvoeren. Dit is namelijk strenger geworden dan aanvankelijk verwacht, mede door de zedenzaak in Amsterdam (Hofnarretje) en de adviezen van de commissie Gunning. De genoemde middelen zijn bestemd voor uitvoeringstaken aan zowel gemeente- als GGD-zijde. Voor de gemeenten in de regio West-Brabant is de schatting dat structureel ongeveer voor de uitvoering van de WKO en voor de uitvoering van de Wet OKE beschikbaar komen. Om in de regio West-Brabant te kunnen voldoen aan de nieuwe wettelijke eisen, inclusief het landelijk toezichtskader, dan is daar voor de uitvoering van de toezichtstaken door de GGD West-Brabant jaarlijks benodigd. Het AB GROGZ heeft op besloten onder andere te bezuinigen op de basistaak THZ kindercentra door de invoering van risicogestuurd toezicht en het niet jaarlijks meer inspecteren van alle voorzieningen. Doorrekening van deze uitgangspunten leidt ertoe dat voor de uitvoering van de toezichtstaken door de GGD West-Brabant dan jaarlijks nodig is. Daarom wordt voorgesteld de bestaande vaste gemeentelijke bijdrage voor THZ kindercentra (van ) structureel uit te breiden met opdat structureel beschikbaar is voor toezicht door de GGD. De kostenverdeelsleutel van de gemeentelijke bijdrage verdeeld over de gemeenten vindt plaats op basis van aantal kindplaatsen (kindercentra, peuterspeelzalen) en aantal gastouderbureaus en gastouders.

2 Concreet betekent dit wel dat de GGD West-Brabant per gaat werken volgens het landelijk model risicogestuurd toezicht en daarnaast ongeveer 25% van het reguliere jaarlijkse toezicht overslaat. Hierdoor is de kwaliteit van de kinderopvangvoorzieningen in West-Brabant onvoldoende in beeld en wordt niet voldaan aan de wettelijke eisen. Het voorstel is een begrotingswijziging 2012 vast te stellen die de gemeentelijke bijdrage voor THZ kindercentra met structureel uitbreidt opdat jaarlijks beschikbaar is voor toezicht door de GGD. Aard van voorstel Ter vaststelling Eerdere besluiten AB : AB besluit tot bezuiniging op uitvoering THZ-taken. AB : AB besluit om gemeentelijke bijdrage THZ kindercentra voor 2011 eenmalig uit te breiden. AB : AB besluit om middels facturering de financiering THZ kindercentra 2010 uit te breiden. Gevolgen Voor gemeenten als eigenaar: toename van de gemeentelijke bijdrage die tevens gedekt wordt vanuit het gemeentefonds. Voor gemeenten als klant: gemeenten voldoen hierdoor niet aan de wettelijke taak en voldoen niet aan het minimaal vastgestelde pakket door het ministerie van SZW. De Inspectie van Onderwijs is de toezichthouder voor deze taak en voert sancties uit indien gemeenten niet voldoen aan de wettelijke plicht. Besluit Vervolg(acties) n.v.t. Bijlage(n) Toelichting begrotingswijziging Technische hygiënezorg Kindercentra

3 Bijlage Achtergrondinformatie begrotingswijziging Technische hygiënezorg Kindercentra Landelijk kader 2012 Door wijziging van de Wet Kinderopvang en het wetsvoorstel OKE was sprake van een aanzienlijke uitbreiding van het toezicht door de GGD en. Het ministerie van OCW en later van SZW hebben de jaren 2010 en 2011 gekenmerkt als overgangsjaren. In 2012 wordt gestart met het model van risicogestuurd toezicht met als doel om de kwaliteit van de kinderopvang te versterken. Het landelijk kader is strenger dan eerder verwacht, mede naar aanleiding van de zedenzaak in Amsterdam (Hofnarretje) en de adviezen van de commissie Gunning. Het Ministerie van SZW heeft in de brief aan de Tweede Kamer van het volgende aangegeven over toezicht en handhaving kinderopvang. Toezicht: meer waar nodig, minder waar mogelijk 1. De controle op kinderopvangvoorzieningen voorafgaand aan opname in het Landelijk Register Kinderopvang wordt steviger. Door een stevige controle aan de poort wordt zoveel mogelijk voorkomen dat voorzieningen die niet aan de eisen voldoen of kunnen voldoen, alvast starten met het opvangen van kinderen. 2. Jaarlijks risicogestuurd toezicht. Alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en gastouderbureaus worden jaarlijks geïnspecteerd door de GGD inspecteur. De intensiteit van het toezicht wordt afgestemd op het risicoprofiel dat van de locatie is gemaakt. Gastouders worden steekproefsgewijs gecontroleerd op basis van het risicoprofiel van het gastouderbureau. Dit betekent per gastouderbureau een steekproef van 5-30% van de gastouders. 3. Focus op praktijk en pedagogische kwaliteit. Het toezicht op locatie is in beginsel onaangekondigd en zal zich meer richten op de praktijk en de pedagogische kwaliteit. Het Ministerie van SZW heeft aan GGD Nederland de opdracht gegeven om het jaarlijks risicogestuurd toezicht uit te werken. GGD Nederland doet dit in nauw overleg met VNG, SZW en Inspectie voor onderwijs. Voor elke locatie wordt jaarlijks een risicoprofiel gemaakt. Deze risicoprofielen vormen de basis bij het bepalen van de inspectie-activiteit per jaar. Op basis van het risicoprofiel bepaalt de inspecteur de frequentie, diepgang, de omvang en het type onderzoek. De jaarlijkse inspectieduur kan hierdoor variëren van 6-30 uren per voorziening. Onderzoeken voortvloeiende uit handhaving door gemeenten worden uitgevoerd binnen de 6-30 uren. Grote onderzoeken vallen buiten deze afspraken. De landelijke financiering is gebaseerd op een gemiddelde inspectieduur van 12 uren per voorziening. De ontwikkeling van het risicoprofiel en de inspectieset bevindt zich in een afrondende fase.

4 Financiën Voor de uitvoering van de Wet Kinderopvang is vanaf 2012 structureel 24,9 via het gemeentefonds beschikbaar. Dit betreft alleen de kinderopvang. Het ministerie van SZW evalueert eind 2014/begin 2015 deze regeling. Er was in 2010 en ,9 miljoen structureel en 10 miljoen incidenteel beschikbaar. Zie septembercirculaire gemeentefonds 2011, BIZA. Voor de peuterspeelzalen waren in 2011 al financiële afspraken gemaakt, te weten 4 miljoen voor toezicht en handhaving en 1 miljoen voor toezicht voorschoolse educatie. VNG en GGD Nederland hebben op bestuurlijke en financiële afspraken gemaakt over het toezicht in Als leidraad geldt dat van het budget van 24,9 miljoen 15,9 miljoen bestemd is voor toezicht door de GGD en. Verder is een uitgangspunt dat de gemiddelde inspectietijd gelijk blijft (12 uren per inspectie), maar dat een andere verdeling van de inspectieduur over de locaties plaatsvindt op grond van de risicoanalyse. In afwachting van de definitieve rekentabellen wordt voor de gemeenten in de regio West-Brabant verwacht dat bij benadering beschikbaar komt voor de uitvoering van de WKO en voor de uitvoering van de Wet OKE. Dit betreft uitvoeringstaken aan zowel gemeente- als GGD-zijde. Toezicht in 2012 en verder regio West-Brabant. De GGD voert toezicht uit in 470 kindercentra, 170 peuterspeelzalen, 35 gastouderbureaus en toezicht middels een steekproef onder de 2000 gastouders (aantal voorzieningen per ). Gemiddeld starten jaarlijks 65 nieuwe voorzieningen en 150 nieuwe gastouders. Om als gemeenten in de regio West-Brabant voor de vermelde voorzieningen te voldoen aan de wettelijke eisen en het landelijk toezichtskader, dan is jaarlijks voor de uitvoering van de toezichtstaken door de GGD West-Brabant nodig. Het AB GROGZ heeft op besloten onder andere te bezuinigen op de basistaak THZ kindercentra door de invoering van risicogestuurd toezicht en het niet jaarlijks meer inspecteren van alle voorzieningen. Doorrekenen op deze uitgangspunten leidt ertoe dat voor de uitvoering van de toezichtstaken door de GGD West-Brabant nog jaarlijks nodig zou zijn. Zie hiervoor onderstaande tabel.

5 Tabel: Doorrekening op basis van indicatoren uit bezuinigingsbesluit Soort inspectie Tarief Aantal Totaal Jaarlijks toezicht ,00 Na melding ,00 Na start ,00 exploitatie Gastouder TKA 1 61, ,50 Gastouder TKB 2 267, , ,50 Bij deze tabel zij opgemerkt dat dit een voorbeeldberekening is. Als er zich in 2012 meer nieuwe voorzieningen aanmelden, hebben deze voorrang op de reguliere inspecties en verschuiven de aantallen voorzieningen binnen het beschikbare totaalbudget. Concreet betekent dit dat de GGD met het voorgestelde budget vanaf : 1. Bij 75% van de reeds eerder bezochte voorzieningen gaat werken volgens het landelijk model risicogestuurd toezicht (gemiddelde inspectieduur van 12 uren 3 ). 2. Volledig toezicht kan uitvoeren in 65 nieuwe voorzieningen en bij 150 nieuwe gastouders Een minimale steekproef laat plaatsvinden van 5% van de gastouders per gemeente 5. Mogelijke risico s indien niet wordt voldaan aan het landelijk kader: 1. Er wordt niet volledig voldaan aan de wettelijke eisen 2. Er wordt niet gewerkt in overeenstemming met de aanbevelingen commissie Gunning 3. De kwaliteit kinderopvang is onvoldoende in beeld 4. Er kunnen klachten komen van ouders of oudercommissies 5. Inspectierapporten zijn openbaar en kunnen door o.a. ouders worden geraadpleegd 6. Gemeenten kunnen worden aangesproken bij incidenten 7. De Inspectie van Onderwijs kan als toezichthouder van de gemeenten sancties opleggen. 1 TKA = documentenonderzoek 2 TKB = inspectie op locatie 3 Landelijk uitgangspunt is dat de gemiddelde inspectietijd gelijk blijft (12 uren/inspectie), maar dat een andere verdeling van de inspectieduur over de locaties plaatsvindt op grond van de risicoanalyse. 4 Volledig toezicht bij nieuwe meldingen is noodzakelijk, aangezien een nieuwe voorziening of gastouder anders niet kan starten en niet kan worden opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang. 5 Gemeenten kunnen variëren met het aantal te inspecteren gastouders. Daarbij geldt voor de steekproefomvang een bandbreedte van 5 tot 30%.

6 Voorstel In de begroting van de GGD West-Brabant bevindt zich reeds een vaste gemeentelijke bijdrage ad voor de uitvoering van de taken rondom THZ kindercentra. Door dit bedrag via een begrotingswijziging 2012 uit te breiden met komt structureel beschikbaar voor de wijze waarop volgens het AB GROGZ in West-Brabant de uitvoering van het landelijk kader voor THZ kindercentra plaatsvindt per De kostenverdeelsleutel van de gemeentelijke bijdrage verdeeld over de gemeenten vindt plaats op basis van aantal kindplaatsen (kindercentra, peuterspeelzalen) en aantal gastouderbureaus en gastouders.

ons kenmerk BAOZW/U Lbr. 12/003

ons kenmerk BAOZW/U Lbr. 12/003 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft recente ontwikkelingen op het gebied van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen uw kenmerk ons kenmerk BAOZW/U201102354

Nadere informatie

Handhavingsprogramma Inspectie Kinderopvang 2015. Volksgezondheid

Handhavingsprogramma Inspectie Kinderopvang 2015. Volksgezondheid Volksgezondheid November 2014 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Omgevingsanalyse 4 3. Toezicht en handhaving 2015: prioriteiten 6-2 - 1. Inleiding In 2009 is het programmatisch handhaven ingevoerd in Utrecht. Dit

Nadere informatie

BBS. West-Brabant. Gemeente Steenbergen T.a.v. mevr. M. Beens Postbus AA Steenbergen

BBS. West-Brabant. Gemeente Steenbergen T.a.v. mevr. M. Beens Postbus AA Steenbergen BBS West-Brabant Gemeente Steenbergen T.a.v. mevr. M. Beens Postbus 6 4650 AA Steenbergen Kenmerk: V-CON-13013559-2 Datum: 15-11-2013 Behandeld door: E. Lodder Telefoonnr.: 076-5282221 Onderwerp: Definitieve

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2013.158 - BOW/2013.310 RIS 260356 Doorkiesnummer 070-353 3351 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Noah (GOB) Bozenhoven 95 N 3641AD Mijdrecht Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Noah (GOB) Bozenhoven 95 N 3641AD Mijdrecht Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Noah (GOB) Bozenhoven 95 N 3641AD Mijdrecht Registratienummer 435852334 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: De Ronde Venen Datum inspectie: 10-08-2017

Nadere informatie

BAOZW/U201100297 Lbr. 11/015

BAOZW/U201100297 Lbr. 11/015 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft recente ontwikkelingen op het gebied van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen uw kenmerk

Nadere informatie

Inspectierapport Dagopvang & BSO De Dag Door (KDV & BSO) de Raetsingel KC BOXMEER Registratienummer:

Inspectierapport Dagopvang & BSO De Dag Door (KDV & BSO) de Raetsingel KC BOXMEER Registratienummer: Inspectierapport Dagopvang & BSO De Dag Door (KDV & BSO) de Raetsingel 5 5831KC BOXMEER Registratienummer: 208708352 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: BOXMEER Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport SNO Leusden (BSO) Bavoortseweg BM LEUSDEN Registratienummer

Inspectierapport SNO Leusden (BSO) Bavoortseweg BM LEUSDEN Registratienummer Inspectierapport SNO Leusden (BSO) Bavoortseweg 2 3833BM LEUSDEN Registratienummer 107363574 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Leusden Datum inspectie: 07-08-2017 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport De Parel (BSO) Zuiderkruis VA Amersfoort Registratienummer

Inspectierapport De Parel (BSO) Zuiderkruis VA Amersfoort Registratienummer Inspectierapport De Parel (BSO) Zuiderkruis 4 3813VA Amersfoort Registratienummer 850749013 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Amersfoort Datum inspectie: 13-07-2017 Type onderzoek

Nadere informatie

Handhavingsprogramma Inspectie Kinderopvang 2016. Volksgezondheid

Handhavingsprogramma Inspectie Kinderopvang 2016. Volksgezondheid Volksgezondheid December 2015 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Omgevingsanalyse 4 3. Toezicht en handhaving 2016: prioriteiten 7-2 - 1. Inleiding De kwaliteit van de eerste jaren van een kind heeft grote invloed

Nadere informatie

Inspectierapport Koekoek (GOB) Oude Needseweg MG MARKELO

Inspectierapport Koekoek (GOB) Oude Needseweg MG MARKELO Inspectierapport Koekoek (GOB) Oude Needseweg 9 7475MG MARKELO Toezichthouder: GGD Twente Datum inspectiebezoek: 01-11-2012 In opdracht van gemeente: HOF VAN TWENTE Inhoudsopgave Inleiding...3 Algemene

Nadere informatie

Toezicht- en handhavingsbeleid kinderopvang en peuterspeelzalen 2013

Toezicht- en handhavingsbeleid kinderopvang en peuterspeelzalen 2013 Toezicht- en handhavingsbeleid kinderopvang en peuterspeelzalen 2013 Pagina 2 van 10 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 4 1.1 WET- EN REGELGEVING...4 1.2 DE ROL VAN DE GEMEENTE...4 1.3 NIEUWE VERSIE VAN HET TOEZICHT-

Nadere informatie

Definitief Inspectierapport De Sterretjes (PSZ) Maasstraat LP LELYSTAD

Definitief Inspectierapport De Sterretjes (PSZ) Maasstraat LP LELYSTAD Definitief Inspectierapport De Sterretjes (PSZ) Maasstraat 29 8226 LP LELYSTAD Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: LELYSTAD Datum inspectiebezoek: 13-12-2013 Type onderzoek : Nader

Nadere informatie

Inspectierapport nader onderzoek Autismehuis (BSO) Voorsterweg 38 a 8042AD ZWOLLE Registratienummer:

Inspectierapport nader onderzoek Autismehuis (BSO) Voorsterweg 38 a 8042AD ZWOLLE Registratienummer: Inspectierapport nader onderzoek Autismehuis (BSO) Voorsterweg 38 a 8042AD ZWOLLE Registratienummer: 183603278 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: ZWOLLE Datum inspectiebezoek: 30-12-2013

Nadere informatie

Inspectierapport Stichting Kinderopvang Polsbroek (BSO) Hr Willem van Egmondstr PW Polsbroek Registratienummer

Inspectierapport Stichting Kinderopvang Polsbroek (BSO) Hr Willem van Egmondstr PW Polsbroek Registratienummer Inspectierapport Stichting Kinderopvang Polsbroek (BSO) Hr Willem van Egmondstr 1 3415PW Polsbroek Registratienummer 280475767 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Lopik Datum inspectie:

Nadere informatie

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 B en W. nr. 12.0387 d,.d. 17-4-2012 Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaand gemeentelijk jaarverslag Wet kinderopvang 2011 vast te

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Midden-Groningen (GOB) Bark RC KROPSWOLDE Registratienummer:

Inspectierapport Gastouderbureau Midden-Groningen (GOB) Bark RC KROPSWOLDE Registratienummer: Inspectierapport Gastouderbureau Midden-Groningen (GOB) Bark 55 9606RC KROPSWOLDE Registratienummer: 135032337 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: HOOGEZAND-SAPPEMEER Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Klein Vliegdorp (KDV) Melkweg BH Huis ter Heide Registratienummer

Inspectierapport Klein Vliegdorp (KDV) Melkweg BH Huis ter Heide Registratienummer Inspectierapport Klein Vliegdorp (KDV) Melkweg 2 3712BH Huis ter Heide Registratienummer 461453198 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Zeist Datum inspectie: 05-10-2018 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Chr. kinderopvang BijdeHandjes (BSO) Wageningseberg GR Amersfoort Registratienummer

Inspectierapport Chr. kinderopvang BijdeHandjes (BSO) Wageningseberg GR Amersfoort Registratienummer Inspectierapport Chr. kinderopvang BijdeHandjes (BSO) Wageningseberg 43 3825GR Amersfoort Registratienummer 849722512 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Amersfoort Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Jeckio (KDV) Gansstraat 15 3582EB UTRECHT Registratienummer: 145423049

Inspectierapport Jeckio (KDV) Gansstraat 15 3582EB UTRECHT Registratienummer: 145423049 Inspectierapport Jeckio (KDV) Gansstraat 15 3582EB UTRECHT Registratienummer: 145423049 Toezichthouder: GG&GD Utrecht In opdracht van gemeente: UTRECHT Datum inspectiebezoek: 29-10-2013 Type onderzoek

Nadere informatie

Handhavingsbeleid kwaliteit Kinderopvang Gemeente De Bilt 2013

Handhavingsbeleid kwaliteit Kinderopvang Gemeente De Bilt 2013 Handhavingsbeleid kwaliteit Kinderopvang Gemeente De Bilt 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding en leeswijzer 3 1.1 Landelijk Register Kinderopvang.... 3 2. Wet- en regelgeving 4 2.1 Wetten en besluiten. 4

Nadere informatie

Inspectierapport KDV The Nanny's (KDV) Enschotsestraat 133 5014DD TILBURG Registratienummer: 770587835

Inspectierapport KDV The Nanny's (KDV) Enschotsestraat 133 5014DD TILBURG Registratienummer: 770587835 Inspectierapport KDV The Nanny's (KDV) Enschotsestraat 133 5014DD TILBURG Registratienummer: 770587835 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: TILBURG Datum inspectiebezoek: 06-08-2013

Nadere informatie

Toezicht en handhaving kinderopvang

Toezicht en handhaving kinderopvang Toezicht en handhaving kinderopvang Informatie voor ondernemers Inhoud Inleiding 5 Kwaliteitseisen 6 - Pedagogische kwaliteit 6 - Medewerkers 6 - Inrichting van uw locatie 7 - Veiligheid en gezondheid

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterhoek Pino (PSZ) Elzendreef EB VOORBURG

Inspectierapport Peuterhoek Pino (PSZ) Elzendreef EB VOORBURG Inspectierapport Peuterhoek Pino (PSZ) Elzendreef 6 2272EB VOORBURG Toezichthouder: GGD Zuid-Holland West Datum inspectiebezoek: 03-12-2012 In opdracht van gemeente: LEIDSCHENDAM-VOORBURG Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inspectierapport Chr. Peuterspeelzaal Het Visje (PSZ) Trasmolenlaan GZ WOERDEN

Inspectierapport Chr. Peuterspeelzaal Het Visje (PSZ) Trasmolenlaan GZ WOERDEN Inspectierapport Chr. Peuterspeelzaal Het Visje (PSZ) Trasmolenlaan 2 4 3447GZ WOERDEN Toezichthouder: GGD Midden-Nederland In opdracht van gemeente: WOERDEN Datum inspectiebezoek: 26-09-2013 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Midden-Groningen (GOB) Bark RC KROPSWOLDE Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Midden-Groningen (GOB) Bark RC KROPSWOLDE Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Midden-Groningen (GOB) Bark 55 9606RC KROPSWOLDE Registratienummer 135032337 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: HOOGEZAND-SAPPEMEER Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport 't Molentje (KDV) Heulweg BZ WATERINGEN Registratienummer:

Inspectierapport 't Molentje (KDV) Heulweg BZ WATERINGEN Registratienummer: Inspectierapport 't Molentje (KDV) Heulweg 34 2291BZ WATERINGEN Registratienummer: 745795328 Toezichthouder: GGD Zuid-Holland West In opdracht van gemeente: WESTLAND Datum inspectiebezoek: 25-10-2013 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Toverfluit (KDV) Roskamweide XB NIEUWEGEIN Registratienummer:

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Toverfluit (KDV) Roskamweide XB NIEUWEGEIN Registratienummer: Inspectierapport Kinderdagverblijf De Toverfluit (KDV) Roskamweide 2 3437XB NIEUWEGEIN Registratienummer: 221563222 Toezichthouder: GGD Midden-Nederland In opdracht van gemeente: NIEUWEGEIN Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Bso Kinderopvang Op Maat - locatie Basisschool De Kreek (BSO) Hinkelenoord NC BERGEN OP ZOOM Registratienummer:

Inspectierapport Bso Kinderopvang Op Maat - locatie Basisschool De Kreek (BSO) Hinkelenoord NC BERGEN OP ZOOM Registratienummer: Inspectierapport Bso Kinderopvang Op Maat - locatie Basisschool De Kreek (BSO) Hinkelenoord 14 4617NC BERGEN OP ZOOM Registratienummer: 230790082 Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

Inspectierapport Kindercentrum De Klim-Inn (BSO) De Meent BR LELYSTAD Registratienummer:

Inspectierapport Kindercentrum De Klim-Inn (BSO) De Meent BR LELYSTAD Registratienummer: Inspectierapport Kindercentrum De Klim-Inn (BSO) De Meent 18 8224BR LELYSTAD Registratienummer: 230229475 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: LELYSTAD Datum inspectiebezoek: 16-08-2013

Nadere informatie

Inspectierapport Stichting Kinderopvang Polsbroek (KDV) Vrijheer de Graeffweg PJ Polsbroek Registratienummer

Inspectierapport Stichting Kinderopvang Polsbroek (KDV) Vrijheer de Graeffweg PJ Polsbroek Registratienummer Inspectierapport Stichting Kinderopvang Polsbroek (KDV) Vrijheer de Graeffweg 22 3415PJ Polsbroek Registratienummer 296492164 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Lopik Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf 't Rakkertje (KDV) Kroostweg 33a 3704EA ZEIST Registratienummer:

Inspectierapport Kinderdagverblijf 't Rakkertje (KDV) Kroostweg 33a 3704EA ZEIST Registratienummer: Inspectierapport Kinderdagverblijf 't Rakkertje (KDV) Kroostweg 33a 3704EA ZEIST Registratienummer: 125667012 Toezichthouder: GGD Midden-Nederland In opdracht van gemeente: ZEIST Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Kindercentrum Le Garage KDV (KDV) Ravelstraat XD BERGEN OP ZOOM Registratienummer:

Inspectierapport Kindercentrum Le Garage KDV (KDV) Ravelstraat XD BERGEN OP ZOOM Registratienummer: Inspectierapport Kindercentrum Le Garage KDV (KDV) Ravelstraat 10 4614XD BERGEN OP ZOOM Registratienummer: 961886523 Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: BERGEN OP ZOOM Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal Panda, Bruintje Beer en IJsbeertje (SPR) (PSZ) Acacialaan GD RHENEN

Inspectierapport Peuterspeelzaal Panda, Bruintje Beer en IJsbeertje (SPR) (PSZ) Acacialaan GD RHENEN Inspectierapport Peuterspeelzaal Panda, Bruintje Beer en IJsbeertje (SPR) (PSZ) Acacialaan 11 3911GD RHENEN Toezichthouder: GGD Midden-Nederland In opdracht van gemeente: RHENEN Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Zwaluwen (BSO) Grebbeberglaan VX UTRECHT Registratienummer:

Inspectierapport Zwaluwen (BSO) Grebbeberglaan VX UTRECHT Registratienummer: Inspectierapport Zwaluwen (BSO) Grebbeberglaan 4 3527VX UTRECHT Registratienummer: 508949269 Toezichthouder: GG&GD Utrecht In opdracht van gemeente: UTRECHT Datum inspectiebezoek: 10-03-2014 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Op Stoom (BSO) Cypressenstraat 11 4849AN DORST

Inspectierapport Op Stoom (BSO) Cypressenstraat 11 4849AN DORST Inspectierapport Op Stoom (BSO) Cypressenstraat 11 4849AN DORST Toezichthouder: GGD West-Brabant Datum inspectiebezoek: 15-04-2013 In opdracht van gemeente: OOSTERHOUT IvT ID 075093 Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

BAOZW/U Lbr. 09/139

BAOZW/U Lbr. 09/139 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Ontwikkelingen met betrekking tot de Wet Kinderopvang uw kenmerk ons kenmerk BAOZW/U200902226 Lbr. 09/139

Nadere informatie

Inspectierapport Krokodilletje (GOB) Kanon GL ZUTPHEN Registratienummer:

Inspectierapport Krokodilletje (GOB) Kanon GL ZUTPHEN Registratienummer: Inspectierapport Krokodilletje (GOB) Kanon 14 7205 GL ZUTPHEN Registratienummer: 307867560 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: ZUTPHEN Datum inspectiebezoek: 02-12-2013

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Toppie (GOB) Frisselsteinstraat 5a 5461AD VEGHEL

Inspectierapport Gastouderbureau Toppie (GOB) Frisselsteinstraat 5a 5461AD VEGHEL Inspectierapport Gastouderbureau Toppie (GOB) Frisselsteinstraat 5a 5461AD VEGHEL Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: VEGHEL Datum inspectiebezoek: 06-12-2013 Type onderzoek

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 1.64 en 2.22 van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen;

Gelet op de artikelen 1.64 en 2.22 van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen; Beleidsregels van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van.2011, Directie Kinderopvang, nr. KO/ 2011/ 22193, houdende werkwijze toezichthouder kinderopvang en peuterspeelzalen (Beleidsregels

Nadere informatie

Productgroep Onderwijszaken. 9 juni Jaarverslag 2015 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen gemeente Den Haag

Productgroep Onderwijszaken. 9 juni Jaarverslag 2015 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen gemeente Den Haag Typ teksttyp teksttyp tekst 060 Retouradres Postbus 12652, 2500 DP Den Haag Aan: de Gemeenteraad rm- RIS 294392 Contactpersoon Datum 9 juni 2016 Onderwerp Jaarverslag 2015 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen

Nadere informatie

Inspectierapport Les Petits Cruquiusweg 39B (KDV) Cruquiusweg 39B 2102LS HEEMSTEDE

Inspectierapport Les Petits Cruquiusweg 39B (KDV) Cruquiusweg 39B 2102LS HEEMSTEDE Inspectierapport Les Petits Cruquiusweg 39B (KDV) Cruquiusweg 39B 2102LS HEEMSTEDE Toezichthouder: GGD Kennemerland Datum inspectiebezoek: 04-09-2012 In opdracht van gemeente: HEEMSTEDE Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Inspectierapport De Kleintjes (GOB) Burgemeester Teheuxweg 47 6271JK GULPEN

Inspectierapport De Kleintjes (GOB) Burgemeester Teheuxweg 47 6271JK GULPEN Inspectierapport De Kleintjes (GOB) Burgemeester Teheuxweg 47 6271JK GULPEN Toezichthouder: GGD Zuid Limburg Datum inspectiebezoek: 05-11-2012 In opdracht van gemeente: GULPEN-WITTEM Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

Inspectierapport The Cinemakids (BSO) Cinemadreef EH ALMERE Registratienummer:

Inspectierapport The Cinemakids (BSO) Cinemadreef EH ALMERE Registratienummer: Inspectierapport The Cinemakids (BSO) Cinemadreef 211 1325EH ALMERE Registratienummer: 225572825 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: ALMERE Datum inspectiebezoek: 26-11-2013 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport BSO De Bron, locatie Beijensweide (BSO) Beijensweide EK BEEK LB

Inspectierapport BSO De Bron, locatie Beijensweide (BSO) Beijensweide EK BEEK LB Inspectierapport BSO De Bron, locatie Beijensweide (BSO) Beijensweide 19 6191EK BEEK LB Toezichthouder: GGD Zuid Limburg Datum inspectiebezoek: 15-04-2013 In opdracht van gemeente: BEEK Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Beleidsnotitie Toezicht & handhaving wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen

Beleidsnotitie Toezicht & handhaving wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen Beleidsnotitie Toezicht & handhaving wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen Gemeente Opsterland Augustus 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Relevante wet en regelgeving blz. 3 2.1.

Nadere informatie

Inspectierapport Trikkert (BSO) Koers 39 1276GP HUIZEN. Dit is een publicatie van:

Inspectierapport Trikkert (BSO) Koers 39 1276GP HUIZEN. Dit is een publicatie van: Inspectierapport Trikkert (BSO) Koers 39 1276GP HUIZEN Dit is een publicatie van: 13.0008636 Inspectierapport Trikkert (BSO) Koers 39 1276GP HUIZEN Toezichthouder: GGD Gooi & Vechtstreek In opdracht van

Nadere informatie

Inspectierapport Ratjetoe (BSO) Kapelweg GA TER APEL Registratienummer:

Inspectierapport Ratjetoe (BSO) Kapelweg GA TER APEL Registratienummer: Inspectierapport Ratjetoe (BSO) Kapelweg 13 9561GA TER APEL Registratienummer: 217864296 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: VLAGTWEDDE Datum inspectiebezoek: 24-10-2013 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Kindcentrum De Ontdekking (PSZ) Kamerlingh Onneslaan KJ OOSTERHOUT NB

Inspectierapport Kindcentrum De Ontdekking (PSZ) Kamerlingh Onneslaan KJ OOSTERHOUT NB Inspectierapport Kindcentrum De Ontdekking (PSZ) Kamerlingh Onneslaan 3 4904KJ OOSTERHOUT NB Toezichthouder: GGD West-Brabant Datum inspectiebezoek: 08-04-2013 In opdracht van gemeente: OOSTERHOUT TB ID

Nadere informatie

Inspectierapport BSO "Cuneraschool" (BSO) Stationsweg AM RHENEN

Inspectierapport BSO Cuneraschool (BSO) Stationsweg AM RHENEN Inspectierapport BSO "Cuneraschool" (BSO) Stationsweg 6 3911AM RHENEN Toezichthouder: GGD Midden-Nederland Datum inspectiebezoek: 25-01-2013 In opdracht van gemeente: RHENEN Rapportnr: ID066691 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inspectierapport Onderzoek voor registratie Pinky (PSZ) Nijkerklaan 7 2573BA 'S-GRAVENHAGE

Inspectierapport Onderzoek voor registratie Pinky (PSZ) Nijkerklaan 7 2573BA 'S-GRAVENHAGE Inspectierapport Onderzoek voor registratie Pinky (PSZ) Nijkerklaan 7 2573BA 'S-GRAVENHAGE Toezichthouder: GGD Den Haag, Dienst OCW Datum inspectiebezoek: 06-07-2012 In opdracht van gemeente: S GRAVENHAGE

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Samen Creactief (GOB) Tulpstraat HH ST. WILLEBRORD Registratienummer:

Inspectierapport Gastouderbureau Samen Creactief (GOB) Tulpstraat HH ST. WILLEBRORD Registratienummer: Inspectierapport Gastouderbureau Samen Creactief (GOB) Tulpstraat 44 4711HH ST. WILLEBRORD Registratienummer: 863861349 Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: RUCPHEN Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Tommie (PSZ) Louw Doniastraat AT SNEEK

Inspectierapport Tommie (PSZ) Louw Doniastraat AT SNEEK Inspectierapport Tommie (PSZ) Louw Doniastraat 1 8607 AT SNEEK Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: SUDWEST-FRYSLAN Datum inspectiebezoek: 23-12-2013 Type onderzoek : Nader onderzoek (Onaangekondigd)

Nadere informatie

Inspectierapport Startgroep Horizon (KDV) Brahmslaan BW DELFT Registratienummer:

Inspectierapport Startgroep Horizon (KDV) Brahmslaan BW DELFT Registratienummer: Inspectierapport Startgroep Horizon (KDV) Brahmslaan 42 2625BW DELFT Registratienummer: 680071015 Toezichthouder: GGD Zuid-Holland West In opdracht van gemeente: DELFT Datum inspectiebezoek: 05-12-2013

Nadere informatie

Inspectierapport KDV De Harlekijn (KDV) Hoflaan ED LEERSUM

Inspectierapport KDV De Harlekijn (KDV) Hoflaan ED LEERSUM Inspectierapport KDV De Harlekijn (KDV) Hoflaan 39 3956ED LEERSUM Toezichthouder: GGD Midden-Nederland Datum inspectiebezoek: 16-10-2012 Rapportnummer : ID059910 In opdracht van gemeente: UTRECHTSE HEUVELRUG

Nadere informatie

Inspectierapport Solo Bambini (GOB) Heuvelstraat AP ALPHEN NB Registratienummer:

Inspectierapport Solo Bambini (GOB) Heuvelstraat AP ALPHEN NB Registratienummer: Inspectierapport Solo Bambini (GOB) Heuvelstraat 11 5131AP ALPHEN NB Registratienummer: 144894154 Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: ALPHEN-CHAAM Datum inspectiebezoek: 02-09-2013

Nadere informatie

Inspectierapport BSO De Bruine Beer (BSO) De Wetstraat ZV ERMELO Registratienummer:

Inspectierapport BSO De Bruine Beer (BSO) De Wetstraat ZV ERMELO Registratienummer: Inspectierapport BSO De Bruine Beer (BSO) De Wetstraat 8 3851 ZV ERMELO Registratienummer: 214022237 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: ERMELO Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Op d'n buiten (GOB) Rietgoorsestraat PE ROOSENDAAL Registratienummer

Inspectierapport Op d'n buiten (GOB) Rietgoorsestraat PE ROOSENDAAL Registratienummer Inspectierapport Op d'n buiten (GOB) Rietgoorsestraat 105 4708PE ROOSENDAAL Registratienummer 207073223 Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: Roosendaal Datum inspectie: 22-10-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal It Drompeltsje (PSZ) Master Roordawei ES TIJNJE

Inspectierapport Peuterspeelzaal It Drompeltsje (PSZ) Master Roordawei ES TIJNJE Inspectierapport Peuterspeelzaal It Drompeltsje (PSZ) Master Roordawei 3 8406 ES TIJNJE Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: OPSTERLAND Datum inspectiebezoek: 30-09-2013 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Noorderlicht (GOB) Waterkers LT ZUIDHORN Registratienummer:

Inspectierapport Gastouderbureau Noorderlicht (GOB) Waterkers LT ZUIDHORN Registratienummer: Inspectierapport Gastouderbureau Noorderlicht (GOB) Waterkers 14 9801LT ZUIDHORN Registratienummer: 144498224 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: ZUIDHORN Datum inspectiebezoek: 04-12-2013

Nadere informatie

Inspectierapport KwestKids BSO Speelleerhorst (BSO) Schubertstraat 2 2671TB NAALDWIJK Registratienummer: 797283079

Inspectierapport KwestKids BSO Speelleerhorst (BSO) Schubertstraat 2 2671TB NAALDWIJK Registratienummer: 797283079 Inspectierapport KwestKids BSO Speelleerhorst (BSO) Schubertstraat 2 2671TB NAALDWIJK Registratienummer: 797283079 Toezichthouder: GGD Zuid-Holland West In opdracht van gemeente: WESTLAND Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Go-Between (GOB) De Meent BR LELYSTAD Registratienummer:

Inspectierapport Gastouderbureau Go-Between (GOB) De Meent BR LELYSTAD Registratienummer: Inspectierapport Gastouderbureau Go-Between (GOB) De Meent 18 8224BR LELYSTAD Registratienummer: 191248113 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: LELYSTAD Datum inspectiebezoek: 06-12-2013

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Pi (KDV) Dokter van Deenweg BP ZWOLLE

Inspectierapport Kinderdagverblijf Pi (KDV) Dokter van Deenweg BP ZWOLLE Inspectierapport Kinderdagverblijf Pi (KDV) Dokter van Deenweg 13 8025BP ZWOLLE Toezichthouder: GGD IJsselland Datum inspectiebezoek: 06-02-2013 In opdracht van gemeente: ZWOLLE Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

Inspectierapport De Zonnestraaltjes (KDV) Kerkstraat BD BLEISWIJK

Inspectierapport De Zonnestraaltjes (KDV) Kerkstraat BD BLEISWIJK Inspectierapport De Zonnestraaltjes (KDV) Kerkstraat 35 2665BD BLEISWIJK Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond Datum inspectiebezoek: 12-09-2012 In opdracht van gemeente: LANSINGERLAND Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

Inspectierapport De Kameleon (KDV) Verlengde Spoorlaan MB VEENENDAAL Registratienummer:

Inspectierapport De Kameleon (KDV) Verlengde Spoorlaan MB VEENENDAAL Registratienummer: Inspectierapport De Kameleon (KDV) Verlengde Spoorlaan 2 3904MB VEENENDAAL Registratienummer: 149388056 Toezichthouder: GGD Midden-Nederland In opdracht van gemeente: VEENENDAAL Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad. rm BOW/ RIS juni 2015

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad. rm BOW/ RIS juni 2015 Gemeente Den Haag de gemeenteraad rm 2015.188 BOW/2015.197 RIS 283161 070-353 3351 2 Onderwerp Jaarverslag 2014 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen gemeente Den Haag 9 juni 2015 In de

Nadere informatie

Inspectierapport De Parel (BSO) Zuiderkruis 4 3813VA AMERSFOORT

Inspectierapport De Parel (BSO) Zuiderkruis 4 3813VA AMERSFOORT Inspectierapport De Parel (BSO) Zuiderkruis 4 3813VA AMERSFOORT Toezichthouder: GGD Midden-Nederland In opdracht van gemeente: AMERSFOORT Datum inspectiebezoek: 18-07-2013 Type onderzoek : Onderzoek voor

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Ziezo (GOB) Poldermolen TH PAPENDRECHT Registratienummer:

Inspectierapport Gastouderbureau Ziezo (GOB) Poldermolen TH PAPENDRECHT Registratienummer: Inspectierapport Gastouderbureau Ziezo (GOB) Poldermolen 4 3352TH PAPENDRECHT Registratienummer: 570617935 Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht van gemeente: PAPENDRECHT Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Pompidoe Putten (GOB) Bekestere WB PUTTEN Registratienummer:

Inspectierapport Gastouderbureau Pompidoe Putten (GOB) Bekestere WB PUTTEN Registratienummer: Inspectierapport Gastouderbureau Pompidoe Putten (GOB) Bekestere 10 3882WB PUTTEN Registratienummer: 504137396 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: PUTTEN Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport De Avonturiers (KDV) Frankische Driehoek BL GOIRLE Registratienummer:

Inspectierapport De Avonturiers (KDV) Frankische Driehoek BL GOIRLE Registratienummer: Inspectierapport De Avonturiers (KDV) Frankische Driehoek 2 5052BL GOIRLE Registratienummer: 933143527 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: GOIRLE Datum inspectiebezoek: 15-10-2013

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Leidsche Rijn (GOB) Noorwegenstraat CT ALPHEN AAN DEN RIJN

Inspectierapport Gastouderbureau Leidsche Rijn (GOB) Noorwegenstraat CT ALPHEN AAN DEN RIJN Inspectierapport Gastouderbureau Leidsche Rijn (GOB) Noorwegenstraat 32 2408CT ALPHEN AAN DEN RIJN Toezichthouder: GGD Hollands Midden Datum inspectiebezoek: 21-09-2012 In opdracht van gemeente: ALPHEN

Nadere informatie

Inspectierapport SDK Driehoek (KDV) Driehoek 40 3328KG DORDRECHT

Inspectierapport SDK Driehoek (KDV) Driehoek 40 3328KG DORDRECHT Inspectierapport SDK Driehoek (KDV) Driehoek 40 3328KG DORDRECHT Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht van gemeente: DORDRECHT Datum inspectiebezoek: 24-10-2013 Type onderzoek : Onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Het Anker (BSO) Zuiderzeestraatweg Oost LD ELBURG Registratienummer:

Inspectierapport Het Anker (BSO) Zuiderzeestraatweg Oost LD ELBURG Registratienummer: Inspectierapport Het Anker (BSO) Zuiderzeestraatweg Oost 62 8081LD ELBURG Registratienummer: 232570127 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: ELBURG Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport De Apenrots (BSO) Korte Wal GZ VELP GLD Registratienummer:

Inspectierapport De Apenrots (BSO) Korte Wal GZ VELP GLD Registratienummer: Inspectierapport De Apenrots (BSO) Korte Wal 6 6882GZ VELP GLD Registratienummer: 108637335 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: RHEDEN Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Het Elfje (KDV) Camerlingstraat BE DELFT

Inspectierapport Het Elfje (KDV) Camerlingstraat BE DELFT Inspectierapport Het Elfje (KDV) Camerlingstraat 2 2614BE DELFT Toezichthouder: GGD Zuid-Holland West Datum inspectiebezoek: 17-12-2012 In opdracht van gemeente: DELFT Inhoudsopgave Inleiding...3 Algemene

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal 't Visnet (PSZ) De Spijlen EK ELST UT

Inspectierapport Peuterspeelzaal 't Visnet (PSZ) De Spijlen EK ELST UT Inspectierapport Peuterspeelzaal 't Visnet (PSZ) De Spijlen 5 3921EK ELST UT Toezichthouder: GGD Midden-Nederland In opdracht van gemeente: RHENEN Datum inspectiebezoek: 31-05-2013 Type onderzoek: Nader

Nadere informatie

Inspectierapport Het Hanzehonk (BSO) Prinsenstraat 22b 8061ZC HASSELT Registratienummer:

Inspectierapport Het Hanzehonk (BSO) Prinsenstraat 22b 8061ZC HASSELT Registratienummer: Inspectierapport Het Hanzehonk (BSO) Prinsenstraat 22b 8061ZC HASSELT Registratienummer: 102301505 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: ZWARTEWATERLAND Datum inspectiebezoek: 05-09-2013

Nadere informatie

Inspectierapport De keyzerskroon (KDV) Randstad BT ALMERE

Inspectierapport De keyzerskroon (KDV) Randstad BT ALMERE Inspectierapport De keyzerskroon (KDV) Randstad 2263 67 1316BT ALMERE Toezichthouder: GGD Flevoland Datum inspectiebezoek: 05-10-2012 In opdracht van gemeente: ALMERE Inhoudsopgave Inleiding... 3 Algemene

Nadere informatie

Inspectierapport BeeKidzzZ Speelparadijs (KDV) Duitslandstraat BG ALMERE Registratienummer:

Inspectierapport BeeKidzzZ Speelparadijs (KDV) Duitslandstraat BG ALMERE Registratienummer: Inspectierapport BeeKidzzZ Speelparadijs (KDV) Duitslandstraat 108 1363BG ALMERE Registratienummer: 133913879 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: ALMERE Datum inspectiebezoek: 03-12-2013

Nadere informatie

Inspectierapport De Petteflet (BSO) Bloemstraat 17a 8603 XV SNEEK

Inspectierapport De Petteflet (BSO) Bloemstraat 17a 8603 XV SNEEK Inspectierapport De Petteflet (BSO) Bloemstraat 17a 8603 XV SNEEK Toezichthouder: GGD Fryslân Datum inspectiebezoek: 13-03-2013 In opdracht van gemeente: SUDWEST-FRYSLAN Inhoudsopgave Inleiding...3 Algemene

Nadere informatie

Jaarverantwoording Kinderopvang S. Kolkman Juni

Jaarverantwoording Kinderopvang S. Kolkman Juni Jaarverantwoording Kinderopvang 2015 S. Kolkman Juni 2016 1.0 Naam opsteller S. Kolkman Datum vaststelling Team Sociaal Beleid Vastgesteld door B&W Datum en versie juni 2016 en 1.0 Eventueel publicatiedatum

Nadere informatie

Inspectierapport Oki-Doki (KDV) David Tenierslaan ZA VEENENDAAL Registratienummer:

Inspectierapport Oki-Doki (KDV) David Tenierslaan ZA VEENENDAAL Registratienummer: Inspectierapport Oki-Doki (KDV) David Tenierslaan 6 3904ZA VEENENDAAL Registratienummer: 221129649 Toezichthouder: GGD Midden-Nederland In opdracht van gemeente: VEENENDAAL Datum inspectiebezoek: 12-09-2013

Nadere informatie

Inspectierapport KiKidsz kinderopvang (KDV) Sint Liduinastraat 94c 3117CW SCHIEDAM Registratienummer:

Inspectierapport KiKidsz kinderopvang (KDV) Sint Liduinastraat 94c 3117CW SCHIEDAM Registratienummer: Inspectierapport KiKidsz kinderopvang (KDV) Sint Liduinastraat 94c 3117CW SCHIEDAM Registratienummer: 190940323 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: SCHIEDAM Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Body & Budo World B.V. (KDV) van Goyenstraat VK OUD-BEIJERLAND

Inspectierapport KDV Body & Budo World B.V. (KDV) van Goyenstraat VK OUD-BEIJERLAND Inspectierapport KDV Body & Budo World B.V. (KDV) van Goyenstraat 14 3262VK OUD-BEIJERLAND Toezichthouder: GGD Zuid-Holland Zuid Datum inspectiebezoek: 12-03-2013 In opdracht van gemeente: OUD-BEIJERLAND

Nadere informatie

Inspectierapport De Lolifantjes (BSO) Prozastraat GZ ALMERE

Inspectierapport De Lolifantjes (BSO) Prozastraat GZ ALMERE Inspectierapport De Lolifantjes (BSO) Prozastraat 121 1321GZ ALMERE Toezichthouder: GGD Flevoland Datum inspectiebezoek: 11-03-2013 In opdracht van gemeente: ALMERE Inhoudsopgave Inleiding...3 Algemene

Nadere informatie

Inspectierapport BSO De Bron, locatie Catharina Labouré (BSO) Minkenbergstraat BJ BEEK LB

Inspectierapport BSO De Bron, locatie Catharina Labouré (BSO) Minkenbergstraat BJ BEEK LB Inspectierapport BSO De Bron, locatie Catharina Labouré (BSO) Minkenbergstraat 5 6191BJ BEEK LB Toezichthouder: GGD Zuid Limburg Datum inspectiebezoek: 02-04-2013 In opdracht van gemeente: BEEK Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal Pinokkio (PSZ) Zoeksestraat 5a 4721AC SCHIJF

Inspectierapport Peuterspeelzaal Pinokkio (PSZ) Zoeksestraat 5a 4721AC SCHIJF Inspectierapport Peuterspeelzaal Pinokkio (PSZ) Zoeksestraat 5a 4721AC SCHIJF Toezichthouder: GGD West-Brabant Datum inspectiebezoek: 16-05-2013 In opdracht van gemeente: RUCPHEN AK ID 077246 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inspectierapport nader onderzoek BSO School B (BSO) Meester Z Ter Steghestraat KG STEENWIJK Registratienummer:

Inspectierapport nader onderzoek BSO School B (BSO) Meester Z Ter Steghestraat KG STEENWIJK Registratienummer: Inspectierapport nader onderzoek BSO School B (BSO) Meester Z Ter Steghestraat 1 8331KG STEENWIJK Registratienummer: 621094031 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: STEENWIJKERLAND Datum

Nadere informatie

Inspectierapport Het Kleine Volkje (KDV) Maresingel HA LEIDEN Registratienummer:

Inspectierapport Het Kleine Volkje (KDV) Maresingel HA LEIDEN Registratienummer: Inspectierapport Het Kleine Volkje (KDV) Maresingel 19 2316HA LEIDEN Registratienummer: 201678299 Toezichthouder: GGD Hollands Midden In opdracht van gemeente: LEIDEN Datum inspectiebezoek: 02-07-2013

Nadere informatie

Handhavingsbeleid Kwaliteit kinderopvang & Peuterspeelzalen Gemeente Woerden

Handhavingsbeleid Kwaliteit kinderopvang & Peuterspeelzalen Gemeente Woerden Handhavingsbeleid Kwaliteit kinderopvang & Peuterspeelzalen 2012 Gemeente Woerden 1 1. Inleiding Goede en verantwoorde kinderopvang en peuterspeelzaalwerk zijn belangrijke aandachtspunten in de huidige

Nadere informatie

Inspectierapport incidenteel onderzoek Kinderopvang Plons Buitenschoolse Opvang De Brug (BSO) Ruiterlaan BR ZWOLLE Registratienummer:

Inspectierapport incidenteel onderzoek Kinderopvang Plons Buitenschoolse Opvang De Brug (BSO) Ruiterlaan BR ZWOLLE Registratienummer: Inspectierapport incidenteel onderzoek Kinderopvang Plons Buitenschoolse Opvang De Brug (BSO) Ruiterlaan 14 8019BR ZWOLLE Registratienummer: 822209779 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Pluk de Dag (KDV) Dillehof 9 4907BG OOSTERHOUT NB

Inspectierapport KDV Pluk de Dag (KDV) Dillehof 9 4907BG OOSTERHOUT NB Inspectierapport KDV Pluk de Dag (KDV) Dillehof 9 4907BG OOSTERHOUT NB Toezichthouder: GGD West-Brabant Datum inspectiebezoek: 14-08-2012 In opdracht van gemeente: OOSTERHOUT Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Smederij AX VLAGTWEDDE Registratienummer:

Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Smederij AX VLAGTWEDDE Registratienummer: Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Smederij 20 9541AX VLAGTWEDDE Registratienummer: 222166241 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: VLAGTWEDDE Datum inspectiebezoek: 21-10-2013 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Hummeldonk (PSZ) Oude Baan 17 5125NG HULTEN

Inspectierapport Hummeldonk (PSZ) Oude Baan 17 5125NG HULTEN Inspectierapport Hummeldonk (PSZ) Oude Baan 17 5125NG HULTEN Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant Datum inspectiebezoek: 04-09-2012 In opdracht van gemeente: GILZE EN RIJEN Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

Inspectierapport B.s.o. Bloesem (BSO) Losplaatsweg CV NOORDWIJK ZH Registratienummer:

Inspectierapport B.s.o. Bloesem (BSO) Losplaatsweg CV NOORDWIJK ZH Registratienummer: Inspectierapport B.s.o. Bloesem (BSO) Losplaatsweg 38 2201CV NOORDWIJK ZH Registratienummer: 188401118 Toezichthouder: GGD Hollands Midden In opdracht van gemeente: NOORDWIJK Datum inspectiebezoek: 29-07-2013

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Olivo (GOB) Bernhardlaan CD ZUIDWOLDE DR

Inspectierapport Gastouderbureau Olivo (GOB) Bernhardlaan CD ZUIDWOLDE DR Inspectierapport Gastouderbureau Olivo (GOB) Bernhardlaan 3 7921CD ZUIDWOLDE DR Toezichthouder: GGD Drenthe Datum inspectiebezoek: 16-08-2012 In opdracht van gemeente: DE WOLDEN 2 van 12 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inspectierapport BSO MaiKids Hoofddorp (BSO) Kruisweg CA HOOFDDORP LRKP:

Inspectierapport BSO MaiKids Hoofddorp (BSO) Kruisweg CA HOOFDDORP LRKP: Inspectierapport BSO MaiKids Hoofddorp (BSO) Kruisweg 883 2132CA HOOFDDORP LRKP: 200888948 Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectiebezoek: 28-10-2013 Type

Nadere informatie

Inspectierapport PSZ De Kleine Waal Grote Beer ES HOORN NH

Inspectierapport PSZ De Kleine Waal Grote Beer ES HOORN NH Inspectierapport PSZ De Kleine Waal Grote Beer 3 1622 ES HOORN NH Toezichthouder: GGD Hollands Noorden Datum inspectiebezoek: 18 september 2012 In opdracht van gemeente: HOORN Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

Definitief Inspectierapport BeekidzzZ Speelparadijs (BSO) Duitslandstraat BG ALMERE Registratienummer:

Definitief Inspectierapport BeekidzzZ Speelparadijs (BSO) Duitslandstraat BG ALMERE Registratienummer: Definitief Inspectierapport BeekidzzZ Speelparadijs (BSO) Duitslandstraat 108 1363 BG ALMERE Registratienummer: 177675524 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: ALMERE Datum inspectiebezoek:

Nadere informatie

Inspectierapport De Speeldoos (PSZ) Oranje Nassaustraat EC GELDERMALSEN

Inspectierapport De Speeldoos (PSZ) Oranje Nassaustraat EC GELDERMALSEN Inspectierapport De Speeldoos (PSZ) Oranje Nassaustraat 21 4191EC GELDERMALSEN Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Tiel In opdracht van gemeente: GELDERMALSEN Datum inspectiebezoek: 18-10-2013

Nadere informatie