Naam Functie / bedrijf Aanwezigheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam Functie / bedrijf Aanwezigheid"

Transcriptie

1 COMMISSIE Stuurgroep SMeF NEN KID Postbus GB Delft SECRETARIS Jaap van der Marel Vlinderweg AX Delft VERGADERINGNUMMER 5 AANVANG 13:00 EINDTIJD 15:00 (015) kid@nen.nl Nederlands Normalisatie-instituut VERGADER PLAATS NEN, Delft Presentielijst Naam Functie / bedrijf Aanwezigheid Antoine van de Kamp Centric Aanwezig Dennis Krukkert TNO Aanwezig Edwin Tierlier Min. van Binnenlandse Zaken Aanwezig Ellen van Eck Randstad Afwezig Erwin Wulterkens Min. van Binnenlandse Zaken Agendalid Erwin Folmer Kadaster, voorzitter Aanwezig Frank Jacobse NUON Afwezig Fred van Blommestein Flowcanto Aanwezig Ger van Os Ministerie van SZW (+Financiën en VWS) Afwezig Hans Hodes KPN Aanwezig Harry Schmeitz Frugicom Afwezig Jaap van der Marel NEN, secretaris Aanwezig

2 Jaap Jan Nienhuis SIDN Afwezig Jan Julianus Min. van Economische Zaken Aanwezig Joppe Duindam Bouwend Nederland/Ketenstandaard Bouw en Installatie Afwezig Jos van der Heiden Logius Agendalid 2/8 Michiel Stornebrink TNO Aanwezig Rien Wabeke Sales in de Bouw Agendalid Rik Ribbers SIDN Aanwezig Rogier de Boer Min. van Economische Zaken Afwezig Sjaak Groeneveld Min. van Infrastructuur en Milieu Afwezig 1 Welkom en opening De voorzitter, Erwin Folmer, opent de bijeenkomst. De secretaris, Jaap van der Marel, neemt het ledenbestand door. Jaap Jan Nienhuis heeft per 1 januari 2017 een nieuwe baan en wordt per direct vervangen door Rik Ribbers. Er volgt een voorstelronde. De secretaris meldt dat SMeF 2.0 sinds 15 november 2016 is opgenomen op de lijst van "pas toe of leg uit"-standaarden. Hij herinnert de leden eraan waarom de aanvraag op deze lijst te komen is ontstaan. Deze status betekent dat overheden en semi-overheden deze standaard nu verplicht moeten toepassen. Daarnaast heeft de samenwerking NEN/TNO het predicaat ontvangen van "uitstekend beheerproces" voor het beheer van de Stuur- en Werkgroep. Dit betekent dat volgende versies van SMeF nog steeds aangemeld moeten worden maar dat bij kleine wijzigingen het Forum Standaardisatie kan beslissen deze zonder uitgebreide procedure door te voeren. Meer gedetailleerde informatie kunt u vinden in slides 7 en 8 van document N002. De voorzitter feliciteert allen met het behalen van dit uitstekende resultaat.

3 De secretaris stelt, in samenwerking met de voorzitter en de inhoudelijk beheerder, een nieuwsbericht op en stuurt deze door naar de Stuurgroep met het verzoek voor feedback. Tevens contacteert hij Bureau Forum Standaardisatie om te bespreken hoe dit nieuws gecommuniceerd kan worden. Hierbij vraagt hij eveneens het verslag op dat tijdens de procedure is gemaakt. Hiermee kan de Stuurgroep inzicht krijgen in de positie van mede-overheden ten aanzien van SMeF (5/1/1). 3/8 2 Vaststellen agenda De voorzitter stelt voor een agendapunt "Conformance of "Hoe te voldoen aan SMeF"" toe te voegen als nieuw agendapunt 4. Alle andere items verschuiven. De agenda wordt goedgekeurd met deze wijzigingen. 3 Verslag vorige vergadering d.d (ter goedkeuring) en status actiepunten Het verslag van de vorige bijeenkomst is goedgekeurd. De secretaris neemt de openstaande actiepunten door. 4/5/1: Henk Zwinkels heeft aangegeven dat er in de bloemen- en plantenbranche gebruik gemaakt wordt van e-facturatie. Er is geen sectorspecifieke e-factuur. De voorzitter neemt contact op met Frugicom met de vraag waar hun belang in SMeF zit zonder specifiek factuurbericht. 4/5/3: De notitie over mapping wordt aangepast nadat er goedkeuring is verkregen van mappings die op de agenda staan. Vervolgens moeten de besturen van relevante organisaties op de hoogte gebracht worden van de notitie. 4 Conformance of "Hoe te voldoen aan SMeF" De inhoudelijk beheerder, Michiel Stornebrink, licht conformance toe aan de hand van document SMeF_NEN_N16_012 dat eerder aan de leden gecommuniceerd was. De leden vinden het visuele overzicht op pagina 2 van dit document zeer verhelderend. Het maakt een onderscheid in de verzendende en ontvangende kant alsmede de niveaus van conformance. Het beantwoordt vragen die in de markt zouden kunnen leven. Het zou daarom op de website gepresenteerd moeten worden (5/4/1).

4 De titel van het document moet aangepast worden in "Hoe te voldoen aan SmeF". Een aangepaste versie wordt ter kennisgeving naar de Stuurgroepleden gestuurd (5/4/2). 4/8 5 Mappings voortgangsupdate en planning De inhoudelijk beheerder informeert over lopende zaken: Er bestaat in de incasso branche een gestandaardiseerd formaat e-factuur die tussen CJIB en diens leveranciers wordt gebruikt. Een mapping zou in kaart kunnen brengen in hoeverre zij aan SMeF voldoen. Voorwaarde is dat eerst onderzocht dient te worden hoe belangrijk de groep is door te kijken naar de grootte van het totaal van inkomende en uitgaande stromen (5/5/1). Het SCOBDO (Semantic Conversion of Business Documents) project biedt een relevante plek om SMeF mappings in te brengen. Fred van Blommestein en Michiel Stornebrink moeten de mogelijkheden verder bespreken (5/5/2). 6 Mappings ter goedkeuring 1) SMeF 2.0 OHNL 1.9 2) SMeF 2.0 Standaard Energie efactuur ) SMeF 2.0 Sales factuur 2.0 (Sales in de bouw) 4) SMeF 2.0 Simplerinvoicing 1.1 Na bespreking van agendapunt 4 over "Hoe te voldoen aan SmeF" blijkt dat alle mappings kleine aanpassingen dienen te krijgen. Aangezien deze conclusie tot stand komt door voortschrijdend inzicht is besloten alle hierboven genoemde mappings goed te keuren en te bestempelen als "voldoen aan SMeF". Beheerders krijgen een jaar de tijd om de mappings volledig op orde te brengen (5/6/1). 7 Verkenning van de toekomst van de Stuurgroep De voorzitter presenteert de planning en de stappen van het proces om tot een toekomstvisie van de Stuurgroep te komen staat in het teken van de concretisering daarvan. Halverwege 2017 wordt een besluit genomen over de weg die ingeslagen wordt. In de 2 e helft van 2017 werkt de Stuurgroep het besluit uit. Vandaag worden mogelijke scenario's verkend. De voorzitter prioriteert het doel en de scope boven de organisatie en taken.

5 Een e-factuur is geen opzichzelf staand fenomeen. Zo is het afhankelijk van wet- en regelgeving die er directe of indirecte invloed op uitoefenen. Ook moet het geplaatst worden in de keten waarbinnen het een functie vervult, bijvoorbeeld de openbare inkoop (G2B). 5/8 In deze eerste verkennende discussie is de nadruk gelegd op de link tussen SMeF en de Europese norm(en) die voortvloeien uit de Richtlijn 2014/55/EU. De volgende vragen rijzen: Wat is de status van SMeF bij de publicatie van de Europese normen? En wat betekent dat voor SMeF? Welke behoeften onstaan er in Nederland en in Europa nadat de normen gepubliceerd zijn en tijdens de implementatieperiode? (te denken valt aan gebruikersrichtlijnen, extensies, scenariobeschrijvingen en mappings) Wanneer deze behoeften duidelijk zijn geworden, wat is dan voor Nederlandse stakeholders het meest ideale traject dat gevolgd zou kunnen worden vanuit strategisch oogpunt? In minder belangrijke mate moet ook de link met elektronische inkoop en betalingen gemonitord worden. Zo wordt bijvoorbeeld de betalingsrichtlijn aangepast. Deze kan een impact hebben op de elektronische factuur. Aan de hand van bovenstaande werkt TNO scenario's uit voor de volgende Stuurgroep bijeenkomst (5/7/1). 8 Voorstel data bijeenkomsten Stuurgroep in 2017 De secretaris zet een datumenquête uit voor bijeenkomsten in 2017 (5/8/1). Hierbij houdt hij rekening met schoolvakanties. Er is afgesproken de locatie van bijeenkomsten te rouleren omdat Stuurgroepleden uit alle hoeken van het land komen. Sommigen zijn daardoor veel tijd kwijt aan reizen. 9 Wat verder ter tafel komt Edwin Tierlier meldt dat er binnenkort een artikel over e-facturatie verschijnt in een Nederlands dagblad. NB secretaris: dit artikel is op 14 december 2016 verschenen in het Financieel Dagblad met de titel "Toeleveranciers bezorgd over elektronisch factureren bij overheid".

6 Verder heeft DigiInkoop een brochure ontwikkeld voor leveranciers over verplicht e- factureren vanaf Edwin Tierlier zal beide documenten doorsturen naar de Stuurgroepleden (5/9/1). 6/8 Jan Julianus meldt dat het Ministerie van Economische Zaken aan NEN heeft gevraagd informatieve bijeenkomsten te organiseren voor Nederlandse belanghebbenden over de Europese norm EN Semantic data model of the core elements of an electronic invoice en bijbehorende documenten. Tijdens die bijeenkomsten worden de belangrijkste aandachtspunten gepresenteerd met een vertaalslag naar wat dit in de praktijk voor diverse doelgroepen betekent. De bijeenkomsten zouden in het vroege voorjaar van 2017 plaats moeten vinden. De secretaris meldt dat een aantal Europese normdocumenten binnenkort de laatste stemronde ingaat en dat de inhoud ervan min of meer vastligt: er zijn immers alleen nog maar redactionele aanpassingen geoorloofd in dat stadium. 10 Rondvraag en sluiting Er zijn geen vragen. De voorzitter sluit de vergadering.

7 Actiepuntenlijst (Open Acties) Vergadernummer /agendapunt / volgnummer Omschrijving Actiehouder Deadline 7/8 Status 4/5/1 Uitzoeken hoe er in Frugicom wordt gefactureerd 4/5/2 Uitzoeken manier van publiceren van mappings in combinatie met een inventarisatie van use cases Dennis Krukkert en Henk Zwinkels Michiel Stornebrink, Jaap Jan Nienhuis, Antoine van de Kamp In behandeling Open. 4/5/3 Notitie over mapping aanpassen en publiceren op de website 4/5/4 Resultaat actiepunten 4/5/2 en 4/5/3 per vaststellen 5/1/1 Opstellen nieuwsbericht over status SMeF (PTOLU) en beheerorganisaties. Contact opnemen met BFS over hoe dit te communiceren. Bij BFS verslag opvragen over PTOLU procedure. 5/4/1 Visueel overzicht in document over conformance statement publiceren op de website TNO In behandeling. Jaap van der Marel, Stuurgroepleden Open. Afhankelijk van afhandeling 4/5/2 en 4/5/3 Jaap van der Marel Open TNO Open 5/4/2 Aanpassen titel conformance document. Ter kennisgeving herziene versie naar de SG leden TNO; Jaap van der Marel Open

8 5/5/1 Belang mapping voor incasso branche onderzoeken TNO Open 8/8 5/6/1 Mappings aanpassen beheerders Open 5/71 Uitwerken toekomstscenario's TNO Tenminste 3 weken voor de volgende SG Open 5/8/1 Datumenquête uitvoeren Jaap van der Marel Open 5/9/1 Circuleren artikel in FD over e- facturatie en brochure DigiInkoop Edwin Tierlier Open Actiepuntenlijst (Gesloten Acties) Vergadernummer /agendapunt / volgnummer Omschrijving Actiehouder Deadline Status 4/1/1 Navraag doen bij Marc van Hilvoorde wie hem namens Logius zal opvolgen 4/4/1 Agenderen van een verkenning van de toekomst van de Stuurgroep in de bijeenkomst van 2 november /6/1 Notitie over compliance of conformance verder uitwerken en aan de SG voorleggen Jaap van der Marel Afgehandeld Jaap van der Marel Afgehandeld TNO Afgehandeld

Naam Functie / bedrijf Aanwezigheid

Naam Functie / bedrijf Aanwezigheid COMMISSIE Stuurgroep SMeF NEN KID Postbus 5059 2600 GB Delft SECRETARIS Jaap van der Marel Vlinderweg 6 2623 AX Delft VERGADERINGNUMMER 3 AANVANG 13.00 EINDTIJD 15.00 (015) 2 690 390 kid@nen.nl www.nen.nl

Nadere informatie

VERSLAG. Stuurgroep SMeF. Jaap van der Marel 2015-06-18 14.00 16.00. NEN, Delft 2015-06-02. NEN Kennis- en informatiediensten

VERSLAG. Stuurgroep SMeF. Jaap van der Marel 2015-06-18 14.00 16.00. NEN, Delft 2015-06-02. NEN Kennis- en informatiediensten VERSLAG COMMISSIE Stuurgroep SMeF SECRETARIS Jaap van der Marel DOCUMENTNUMMER NEN Kennis- en informatiediensten Postbus 5059 2600 GB Delft Vlinderweg 6 2623 AX Delft VERGADERINGNUMMER 1 AANVANG 14.00

Nadere informatie

Sjaak Groeneveld (SG) (Min. IenM) Jaap Jan Nienhuis (JJN) (SIDN) Bas van Schaik (BS) (Min. VenJ)

Sjaak Groeneveld (SG) (Min. IenM) Jaap Jan Nienhuis (JJN) (SIDN) Bas van Schaik (BS) (Min. VenJ) Notulen Aan Werkgroep Semantic Model efactuur Van M.H.M. Stornebrink Onderwerp Notulen werkgroepbijeenkomst 3 sept 2015 Locatie TNO, Anna van Buerenplein 1, Den Haag Aanwezig/afwezig Patrick Frijns (PF)

Nadere informatie

Ellen van Eck (EvE, Randstad), Leo Budding (LB UWV), Jan-Jaap Nienhuis, (JN, Innopay), Lex van Lent (LvL, Zet- Solutions)

Ellen van Eck (EvE, Randstad), Leo Budding (LB UWV), Jan-Jaap Nienhuis, (JN, Innopay), Lex van Lent (LvL, Zet- Solutions) Bezoekadres: Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.logius.nl Inlichtingen bij Contactpersoon Jesper de Wit Oplossingseigenaar E-mail jesper.de.wit@logius.nl Betreft

Nadere informatie

Opname NLCIUS (standaard voor e-factureren) op de lijst met open standaarden

Opname NLCIUS (standaard voor e-factureren) op de lijst met open standaarden FS 180425.3E Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 104 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl Opname NLCIUS (standaard voor e-factureren) op de lijst met open

Nadere informatie

FS C. FORUM STANDAARDISATIE 13 december Advies. Agendapunt: 4C Betreft: Concept intake-advies voor NLCIUS Aan:

FS C. FORUM STANDAARDISATIE 13 december Advies. Agendapunt: 4C Betreft: Concept intake-advies voor NLCIUS Aan: FS 171113.4C Forum Standaardisatie Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.forumstandaardisatie.nl FORUM STANDAARDISATIE 13 december 2017 Agendapunt: 4C Betreft:

Nadere informatie

Advies voor het plaatsen van nieuwe versies van de standaarden SETU en Semantisch Model e-factuur op de pas toe of leg uit -lijst

Advies voor het plaatsen van nieuwe versies van de standaarden SETU en Semantisch Model e-factuur op de pas toe of leg uit -lijst FS150225.2B FORUM STANDAARDISATIE 25 februari 2015 Agendapunt 2. Open standaarden, lijsten Stuknummer 2B. Concept Notitie SETU en SMeF Betreft: Advies voor het plaatsen van nieuwe versies van de standaarden

Nadere informatie

Stuurgroep open standaarden Datum: 27 mei 2016 Versie 1.0

Stuurgroep open standaarden Datum: 27 mei 2016 Versie 1.0 FS 160608.3B Forum Standaardisatie www.forumstandaardisatie.nl forumstandaardisatie@logius.nl Bureau Forum Standaardisatie gehuisvest bij Logius Postadres Postbus 96810 2509 JE Den Haag Bezoekadres Wilhelmina

Nadere informatie

Sjaak Groeneveld (SG) Jaap Jan Nienhuis (JJN) (SIDN/Simpler Invoicing) Hendricus Wind (HW) (ZET Solutions)

Sjaak Groeneveld (SG) Jaap Jan Nienhuis (JJN) (SIDN/Simpler Invoicing) Hendricus Wind (HW) (ZET Solutions) Notulen Aan Werkgroep Semantisch Model efactuur Van M.H.M. Stornebrink, W. van den Berg Onderwerp Notulen werkgroepbijeenkomst 14 januari 2016 Locatie TNO New Babylon, Anna van Buerenplein 1, Den Haag

Nadere informatie

Stuurgroep SeMantisch efactuurmodel (SMEF) 25 maart 2014 10.30 12.30 uur TNO

Stuurgroep SeMantisch efactuurmodel (SMEF) 25 maart 2014 10.30 12.30 uur TNO Logius Keteninformatie Diensten Bezoekadres: Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag 96810 2509 JE Den Haag www.logius.nl Inlichtingen bij J.-P. Bakkers Business consultant M +31(0)6-38825802 Jeanpaul.bakkers@logius.nl

Nadere informatie

Verslag van de 14 de vergadering Nederlands Multi-Belanghebbenden Forum e-factureren (NMBF)

Verslag van de 14 de vergadering Nederlands Multi-Belanghebbenden Forum e-factureren (NMBF) Verslag van de 14 de vergadering Nederlands Multi-Belanghebbenden Forum e-factureren (NMBF) Datum: maandag 1 december 2014 Tijd: 14:00-16.00 uur Plaats: New Babylon Meeting Center, Anna van Buerenplein

Nadere informatie

FS FORUM STANDAARDISATIE 25 februari 2015 Agendapunt 3:Adoptie open standaarden Stuknummer 3: Oplegnotitie adoptie

FS FORUM STANDAARDISATIE 25 februari 2015 Agendapunt 3:Adoptie open standaarden Stuknummer 3: Oplegnotitie adoptie FS 150225.3 FORUM STANDAARDISATIE 25 februari 2015 Agendapunt 3:Adoptie open standaarden Stuknummer 3: Oplegnotitie adoptie Van: De stuurgroep adoptie open standaarden Bijlagen: A Monitor duiding en adoptiemaatregelen

Nadere informatie

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding Functioneel model e-factuur

FORUM STANDAARDISATIE Aanmelding Functioneel model e-factuur --- Van: @logius.nl Verzonden: maandag 15 november 2010 9:03 Aan: Bart Knubben Onderwerp: Aanmelding functioneel model e-factuur -------- #1 : Geslacht #2 : Voornaam #3 : Tussenvoegsel(s) #4 : Achternaam

Nadere informatie

Sjaak Groeneveld (SG) (Min. IenM) Jaap Jan Nienhuis (JJN) (SIDN/Simpler Invoicing) Bas van Schaik (BS) (Min. VenJ) Patrick Stokkers (PS) (Min.

Sjaak Groeneveld (SG) (Min. IenM) Jaap Jan Nienhuis (JJN) (SIDN/Simpler Invoicing) Bas van Schaik (BS) (Min. VenJ) Patrick Stokkers (PS) (Min. Notulen Aan Werkgroep Semantic Model efactuur Van M.H.M. Stornebrink Onderwerp Notulen werkgroepbijeenkomst 03 december 2015 Locatie TNO New Babylon, Anna van Buerenplein 1, Den Haag Aanwezig/afwezig Patrick

Nadere informatie

ELEKTRONISCH FACTUREREN MET UBL IN EEN EUROPEES KADER. Dennis Krukkert

ELEKTRONISCH FACTUREREN MET UBL IN EEN EUROPEES KADER. Dennis Krukkert ELEKTRONISCH FACTUREREN MET UBL IN EEN EUROPEES KADER Dennis Krukkert EVEN VOORSTELLEN.. Elektronisch factureren TC434 WS5 HET E-FACTUREREN SPEELVELD (2014) INHOUD PRESENTATIE Aanleiding Organisatie en

Nadere informatie

Concept verslag van de 15 de vergadering Nederlands Multi-Belanghebbenden Forum e-factureren (NMBF)

Concept verslag van de 15 de vergadering Nederlands Multi-Belanghebbenden Forum e-factureren (NMBF) Concept verslag van de 15 de vergadering Nederlands Multi-Belanghebbenden Forum e-factureren (NMBF) Datum: maandag 9 maart 2015 Tijd: 14:00-16.00 uur Plaats: Ministerie van Economische Zaken, vergaderzaal

Nadere informatie

Agenda Bijeenkomst adviserend panel van vertegenwoordigende organisaties

Agenda Bijeenkomst adviserend panel van vertegenwoordigende organisaties adviserend panel van Agenda Bijeenkomst adviserend panel van vertegenwoordigende organisaties Tijdstip Plaats Deelnemers Referentie Pagina 1 van 1 14.00-16.00 uur AFM, Vijzelgracht 50, Amsterdam Leden

Nadere informatie

Beheermodel Semantisch Model e-factuur

Beheermodel Semantisch Model e-factuur Beheermodel Semantisch Model e-factuur Versie 1.4 Datum Januari 2016 Status Concept Colofon Stuurgroep Contactpersoon Organisatie Semantisch Model e-factuur Jaap van der Marel (jaap.vandermarel@nen.nl)

Nadere informatie

FORUM STANDAARDISATIE FS

FORUM STANDAARDISATIE FS FS 40-11-09 Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 96810 2509 EJ Den Haag www.forumstandaardisatie.nl FORUM STANDAARDISATIE FS 40-11-09 Agendapunt: 9 Bijlagen: Bijlage

Nadere informatie

Sjaak Groeneveld (SG) (Min. IenM) Jaap Jan Nienhuis (JJN) Wouter van Schaik (WS) (Simplerinvoicing/SIDN) Bas van Schaik (BS) (Min.

Sjaak Groeneveld (SG) (Min. IenM) Jaap Jan Nienhuis (JJN) Wouter van Schaik (WS) (Simplerinvoicing/SIDN) Bas van Schaik (BS) (Min. Notulen Aan Werkgroep Semantic Model efactuur Van M.H.M. Stornebrink Onderwerp Notulen werkgroepbijeenkomst 05 november 2015 Locatie Skype-call Aanwezig/afwezig Patrick Frijns (PF) (Belastingdienst) Hans

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 20 maart 2017, uur bij het Heuveltje

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 20 maart 2017, uur bij het Heuveltje Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 20 maart 2017, 20.00 uur bij het Heuveltje Aanwezigen dorpsraad: Rene Derksen, Susan Dikker, Jurgen Thijssen, Marian Trommelen Overige aanwezigen:

Nadere informatie

Elektronisch factureren in de praktijk

Elektronisch factureren in de praktijk Elektronisch factureren in de praktijk Een automatische administratie voor iedereen Wij zijn de standaard voor e-facturatie everbinding is simpel en voor iedereen Wij zijn niet bang om anders te zijn Waarom

Nadere informatie

Aanmelding van een nieuwe standaard voor de pas toe of leg uit -lijst

Aanmelding van een nieuwe standaard voor de pas toe of leg uit -lijst Aanmelding van een nieuwe standaard voor de pas toe of leg uit -lijst Voor dit type aanmelding geldt dat alle criteria van toepassing zijn en alle vragen beantwoord dienen te worden. U wordt als eerst

Nadere informatie

ADR INTERNATIONAL REGISTER CERTIFICATION & REGISTRATION FOR ARBITRATORS, CONFLICTCOACHES & MEDIATORS

ADR INTERNATIONAL REGISTER CERTIFICATION & REGISTRATION FOR ARBITRATORS, CONFLICTCOACHES & MEDIATORS KERNGEGEVENS Document type: Onderwerp: Versie nummer: 2 Versie datum: Juli 2013 INHOUDSOPGAVE Modeldocument - Nederlands Uitnodigingsbrief, agenda, notulen, besluitenlijsten en actiepuntenlijsten voor

Nadere informatie

Opname EPUB 3.0 op de lijst voor pas toe of leg. Stuurgroep Standaardisatie Datum: 3 april 2014 Versie 1.0

Opname EPUB 3.0 op de lijst voor pas toe of leg. Stuurgroep Standaardisatie Datum: 3 april 2014 Versie 1.0 FS 49-04-04B Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 104 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl Opname EPUB 3.0 op de lijst voor pas toe of leg uit FORUM STANDAARDISATIE

Nadere informatie

Agenda Bijeenkomst adviserend panel van vertegenwoordigende organisaties

Agenda Bijeenkomst adviserend panel van vertegenwoordigende organisaties adviserend panel van vertegenwoordigende organisaties Agenda Bijeenkomst adviserend panel van vertegenwoordigende organisaties Tijdstip Plaats Deelnemers Referentie Pagina 1 van 1 10.00-12.00 uur AFM,

Nadere informatie

Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten

Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten datum ons kenmerk contactpersoon 14 mei 2013 67459/IP Dolf Moerkens bijlage(n) uw kenmerk e-mail CMB 13-10 t/m 16 - dmoerkens@uvw.nl betreft Vergadering

Nadere informatie

Forum Standaardisatie. Expertadvies SMeF 2.0. Datum 22 juli 2016

Forum Standaardisatie. Expertadvies SMeF 2.0. Datum 22 juli 2016 Forum Standaardisatie Expertadvies SMeF 2.0 Datum 22 juli 2016 Expertadvies SMeF 2.0 Forum Standaardisatie 13 juli 2016 Colofon Projectnaam Toetsingsprocedure SMeF 2.0 Versienummer 1.0 Locatie Den Haag

Nadere informatie

Nationaal Platform Datamodel (NPDM) NH Hotel, Prinses Margrietplantsoen 100, 2595 BR Den Haag

Nationaal Platform Datamodel (NPDM) NH Hotel, Prinses Margrietplantsoen 100, 2595 BR Den Haag Bezoekadres: Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.logius.nl Inlichtingen bij Arnold Schutter Secretaris NPDM T +31 (0)6-21548837 arnold.schutter@logius.nl Betreft

Nadere informatie

Overheden zijn er klaar voor. Nu de e-factuurstroom nog. 21 mei 2019

Overheden zijn er klaar voor. Nu de e-factuurstroom nog. 21 mei 2019 Overheden zijn er klaar voor. Nu de e-factuurstroom nog. 21 mei 2019 Erik van Koeveringe programmabureau e-factureren PIANOo 1 AGENDA Status e-factureren Status gemeenten Onboarding 2 EVEN OPWARMEN Profielvraag

Nadere informatie

kenmerk Error! Bookmark not defined. datum pagina 1/4 Commissieplan 2014 Normcommissie , Outsourcing

kenmerk Error! Bookmark not defined. datum pagina 1/4 Commissieplan 2014 Normcommissie , Outsourcing kenmerk Error! Bookmark not defined. datum 2014-03-11 pagina 1/4 Commissieplan 2014 Normcommissie NORMCOMMISSIE NEN Kennis & Informatiediensten Postbus 5059 2600 GB Delft Vlinderweg 6 2623 AX Delft T 015

Nadere informatie

FS150422.7A. A: Beschrijving van de voorgestelde werkwijze B: Toelichting op het MSP en identificatie proces

FS150422.7A. A: Beschrijving van de voorgestelde werkwijze B: Toelichting op het MSP en identificatie proces FS150422.7A FORUM STANDAARDISATIE 22 april 2015 Agendapunt: 7. Internationaal Stuk 7A. Notitie omgang met standaarden van het Europese Multistakeholder Platform on ICT Standardisation Bijlage A: Beschrijving

Nadere informatie

kenmerk Error! Bookmark not defined. datum pagina 1/5

kenmerk Error! Bookmark not defined. datum pagina 1/5 kenmerk Error! Bookmark not defined. datum 2014-12-04 pagina 1/5 (Concept) projectvoorstel Brandveiligheid van gebouwen Brandmeldinstallaties Systeem- en kwaliteitseisen en projectierichtlijnen HERZIENING

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

Derde vergadering Nationaal Platform Data Model

Derde vergadering Nationaal Platform Data Model Bezoekadres: Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.logius.nl Inlichtingen bij Alex van der Linde T 06-2116 2386 alex.vander.linde@logius.nl 17 oktober 2012 Betreft

Nadere informatie

Beheermodel Semantisch Model e-factuur

Beheermodel Semantisch Model e-factuur Beheermodel Semantisch Model e-factuur Versie 1.3 Datum Maart 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam Semantisch Model e-factuur Versienummer 1.3 Contactpersoon Jean-Paul Bakkers Organisatie Logius

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad notulen Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 14 januari 2016, 11.00-13.00 uur Aanwezig Erik, Gerd Weitkamp, Wim Meester, Elroy van Ostheim, Ronald

Nadere informatie

U wordt gevraagd om in stemmen met: 1) Advies over inbehandelname Business Process Execution Language (BPEL)

U wordt gevraagd om in stemmen met: 1) Advies over inbehandelname Business Process Execution Language (BPEL) Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 104 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl FORUM STANDAARDISATIE FS26-06-04 Agendapunt: 04 open standaarden Bijlagen:

Nadere informatie

Beheer- en OntwikkelModel voor Open Standaarden (BOMOS) versie 2 - DEEL 1: DE BASIS

Beheer- en OntwikkelModel voor Open Standaarden (BOMOS) versie 2 - DEEL 1: DE BASIS Beheer- en OntwikkelModel voor Open Standaarden (BOMOS) versie 2 - DEEL 1: DE BASIS Een standaard die niet beheerd wordt is geen standaard! Het is nooit te vroeg om de mogelijkheden voor het beheer van

Nadere informatie

FS FORUM STANDAARDISATIE 8 juni 2016 Agendapunt 3. Open standaarden, lijsten Stuknummer 3. Oplegnotitie lijsten. Van: Aan: Bijlagen:

FS FORUM STANDAARDISATIE 8 juni 2016 Agendapunt 3. Open standaarden, lijsten Stuknummer 3. Oplegnotitie lijsten. Van: Aan: Bijlagen: FS 160608.3 Forum Standaardisatie www.forumstandaardisatie.nl forumstandaardisatie@logius.nl Bureau Forum Standaardisatie gehuisvest bij Logius Postadres Postbus 96810 2509 JE Den Haag Bezoekadres FORUM

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Vergadering stuurgroep Juriconnect op vrijdag 7 juni 2013 bij de Belastingdienst te Utrecht

Vergadering stuurgroep Juriconnect op vrijdag 7 juni 2013 bij de Belastingdienst te Utrecht Vergadering stuurgroep Juriconnect op vrijdag 7 juni 2013 bij de Belastingdienst te Utrecht Aanwezig: Afwezig: Jacques Snel (voorzitter), Piet Jorna (BD/CKC), Robert van der Jagt (KMPG- Meyburg), Simon

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

EN Kernfactuur

EN Kernfactuur EN 16931 Kernfactuur elektronisch factureren in de praktijk 13 december 2017 Fred van Blommestein This presentation expresses the position of the above mentioned presenter. Not of CEN nor NEN. Aanleiding

Nadere informatie

DOCUMENTNUMMER N01 DATUM AANVANG uur. PLAATS NEN, Delft

DOCUMENTNUMMER N01 DATUM AANVANG uur. PLAATS NEN, Delft Dialoogsessie duurzaamheid & medische hulpmiddelen NEN Zorg & Welzijn Postbus 5059 2600 GB Delft SECRETARIS Saliha Lalout 31-01-2019 Vlinderweg 6 2623 AX Delft VERGADERINGNUMMER 01 AANVANG 13.30 uur EINDTIJD

Nadere informatie

E-procurement Rijksoverheid. Erwin Wulterkens Regisseur Digitalisering Inkoop Rijk Ministerie van BZK

E-procurement Rijksoverheid. Erwin Wulterkens Regisseur Digitalisering Inkoop Rijk Ministerie van BZK E-procurement Rijksoverheid Erwin Wulterkens Regisseur Digitalisering Inkoop Rijk Ministerie van BZK E-procurement DigiInkoop Het Rijksbrede Inkoopsysteem E-factureren Ministerie van BZK/DGOBR/FHIR/IA

Nadere informatie

Doel. Agendapunt: 4. Lijst open standaarden. Stuurgroep open standaarden Datum: Versie 1.0 Stand van zaken Open standaarden

Doel. Agendapunt: 4. Lijst open standaarden. Stuurgroep open standaarden Datum: Versie 1.0 Stand van zaken Open standaarden Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl FORUM STANDAARDISATIE FS34-10-04 Agendapunt: 4. Lijst open standaarden Bijlagen:

Nadere informatie

Commissieplan 2017 Normcommissie Auditing van managementsystemen : ISO 19011

Commissieplan 2017 Normcommissie Auditing van managementsystemen : ISO 19011 NEN Milieu & Maatschappij Postbus 5059 2600 GB Delft Vlinderweg 6 2623 AX Delft (015) 2 690 390 www.nen.nl Nederlands Normalisatie-instituut Commissieplan 2017 Normcommissie 400 302 Auditing

Nadere informatie

FS C. Onderzoek e-facturatie. TNO-rapport. Eindrapport. Datum 23 December M. van Bekkum, D. Krukkert

FS C. Onderzoek e-facturatie. TNO-rapport. Eindrapport. Datum 23 December M. van Bekkum, D. Krukkert FS 150225.3C TNO-rapport Eindrapport Onderzoek e-facturatie Datum 23 December 2014 Auteur(s) M. van Bekkum, D. Krukkert Aantal pagina's 30 (incl. bijlagen) Aantal bijlagen 1 Opdrachtgever Logius Projectnaam

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 16 januari Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 7) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

Aanmelding van een nieuwe standaard voor de pas toe of leg uit -lijst

Aanmelding van een nieuwe standaard voor de pas toe of leg uit -lijst aanmelddatum: 6 november 2011 Aanmelding van een nieuwe standaard voor de pas toe of leg uit -lijst Voor dit type aanmelding geldt dat alle criteria van toepassing zijn en alle vragen beantwoord dienen

Nadere informatie

MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN

MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN Datum 11 februari 2016 Aanwezig Afwezig MK Afwezig ZK Voorzitter Notulen Andries Boschker, Marja Assinck, Anke Cuppers, Peter van Uden, Inez Vallenduuk, Annie

Nadere informatie

FS FORUM STANDAARDISATIE 08 maart Agendapunt 2. Open standaarden, lijsten Stuknummer 2. Oplegnotitie lijsten

FS FORUM STANDAARDISATIE 08 maart Agendapunt 2. Open standaarden, lijsten Stuknummer 2. Oplegnotitie lijsten FS 170308.2 Forum Standaardisatie www.forumstandaardisatie.nl forumstandaardisatie@logius.nl Bureau Forum Standaardisatie gehuisvest bij Logius Postadres Postbus 96810 2509 JE Den Haag Bezoekadres FORUM

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

VERSLAG. Datum: Betreft: Verslag Werkgroep Standaarden d.d. 21 september Floricode Royal FloraHolland - Naaldwijk

VERSLAG. Datum: Betreft: Verslag Werkgroep Standaarden d.d. 21 september Floricode Royal FloraHolland - Naaldwijk VERSLAG Datum: 11-11-2017 Betreft: Verslag Werkgroep Standaarden d.d. 21 september 2017 Locatie: Floricode Royal FloraHolland - Naaldwijk Aanwezig: Floricode: - van der Sman - releasemanager (notulist)

Nadere informatie

Portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken & Recreatie en Toerisme

Portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken & Recreatie en Toerisme Regio Hart van Brabant Portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken & Recreatie en Toerisme Agenda voor de vergadering van 9 maart 2017, 14:30-15:30 uur te Tilburg. Agenda Nr. Type* Stukken Openbaar (ja/nee)

Nadere informatie

Hoe kan ik een e-factuur naar de Rijksoverheid sturen?

Hoe kan ik een e-factuur naar de Rijksoverheid sturen? Vanaf 1 januari 2017 zijn leveranciers van de Rijksoverheid verplicht om bij nieuwe inkoopovereenkomsten e-facturen te sturen. Deze mijlpaal is afgestemd met koepel- en brancheorganisaties uit het bedrijfsleven..

Nadere informatie

AGENDA REGIETEAM RADEN LAND VAN CUIJK 14 DECEMBER 2011 Locatie: Cuijk (raadzaal) Aanvang: uur

AGENDA REGIETEAM RADEN LAND VAN CUIJK 14 DECEMBER 2011 Locatie: Cuijk (raadzaal) Aanvang: uur AGENDA REGIETEAM RADEN LAND VAN CUIJK 14 DECEMBER 2011 Locatie: Cuijk (raadzaal) Aanvang: 20.00 uur Nr. Agendapunt en voorstel Toelichting 1 Opening De heer Siroen (Cuijk) opent, als raadslid van de gastgemeente,

Nadere informatie

De actielijst wordt doorgelopen en de volgende aanvullingen worden gemaakt (zie schuingedrukte tekst): Actielijst 17 februari 2017 Datum vergadering

De actielijst wordt doorgelopen en de volgende aanvullingen worden gemaakt (zie schuingedrukte tekst): Actielijst 17 februari 2017 Datum vergadering Kandidatenraad Regionaal WerkBedrijf Rijk van Nijmegen Concept-verslag vergadering 21 januari 2017 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 19.30 uur. De agenda wordt zonder wijzigingen vastgesteld.

Nadere informatie

voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018

voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018 voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018 Aanwezig: Sanders, Jurgen van der Kruijssen, Anke Swierstra, (team) Afwezig: Berkers, Wendy Oolbekkink, Saskia Garcia, Angelique van Balen

Nadere informatie

EN DE UBL READINESS MONITOR

EN DE UBL READINESS MONITOR EN DE UBL READINESS MONITOR Aanleiding Ontwikkeling van (UBL) e-factureren in NL Verplichtstelling van e-factureren richting de Rijksoverheid (2017) en mede-overheden (april 2019) Adoptie Europese e-factuurstandaard

Nadere informatie

1. Kennismaking nieuwe MR leden Koen heet iedereen welkom en stelt voor dat we een kennismakingsrondje doen. Dit wordt gedaan.

1. Kennismaking nieuwe MR leden Koen heet iedereen welkom en stelt voor dat we een kennismakingsrondje doen. Dit wordt gedaan. Verslag vergadering MR d.d. 24 augustus 2015 Aanwezig: Afwezig: Koen Vos, Corine Wierdsma, Jelle Bosma, Corry Bouma, Sonja Ruiter, Canésia Veenstra, Maike te Braak, Sietske van der Zijl (interim directrice)

Nadere informatie

Intelligente Verkeers Regel Installatie (ivri) Fase 1. Overzicht deliverables. Datum: 28 januari 2016 Versie: final

Intelligente Verkeers Regel Installatie (ivri) Fase 1. Overzicht deliverables. Datum: 28 januari 2016 Versie: final Intelligente Verkeers Regel Installatie (ivri) Fase 1 Overzicht deliverables Datum: 28 januari 2016 Versie: final Inleiding In juni 2015 is opdracht verstrekt door het Ministerie van Infrastructuur en

Nadere informatie

De impact van de nieuwe Europese basisfactuur. Fred van Blommestein, Flowcanto

De impact van de nieuwe Europese basisfactuur. Fred van Blommestein, Flowcanto De impact van de nieuwe Europese basisfactuur Fred van Blommestein, Flowcanto 1 Aanleiding De Europese Commissie schat dat elektronisch factureren EU-breed jaarlijks 40 miljard aan besparingen oplevert

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Digitale Transformatie in factureren Is jouw bedrijf klaar voor de digitale wereld - november 2016

Digitale Transformatie in factureren Is jouw bedrijf klaar voor de digitale wereld - november 2016 Digitale Transformatie in factureren Is jouw bedrijf klaar voor de digitale wereld - november 2016 1 Digitale Transformatie in Factureren September 2016 Simplerinvoicing. All rights reserved. Jaap Jan

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

COLLEGE STANDAARDISATIE

COLLEGE STANDAARDISATIE Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 104 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl COLLEGE STANDAARDISATIE CS10-06-05 Agendapunt: 05 Lijsten open standaarden

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Daphny Paap Hans Nijhuis (voorzitter) Seb Goezinnen Mascha van Trier Monique Hallegraeff (namens

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

FORUM STANDAARDISATIE FS

FORUM STANDAARDISATIE FS Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 96810 2509 JE Den Haag www.forumstandaardisatie.nl FORUM STANDAARDISATIE FS 35-12-09 Agendapunt: 9. Voortgang Betreft: Stand van

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 15 juni 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 15 juni 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 15 juni 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg Y Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Agenda. Agenda OPR Koers VO

Agenda. Agenda OPR Koers VO Agenda OPR Koers VO Datum : 14 november 2013 Tijd : 16.00 uur 17.45 uur Plaats : Bureau Koers VO, Marshallweg 17, Rotterdam Zaal : vergaderzaal 3 Agenda 1. Welkom en mededelingen (5 minuten) 2. Kennismaking

Nadere informatie

Wijziging versiebeheer van Digikoppeling op de pas toe of leg uit lijst

Wijziging versiebeheer van Digikoppeling op de pas toe of leg uit lijst FS 180425.2e Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 104 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl Wijziging versiebeheer van Digikoppeling op de pas toe of leg

Nadere informatie

Wijziging versiebeheer van Digikoppeling (stelselstandaard voor betrouwbaar berichtenverkeer) op de pas toe of leg uit lijst

Wijziging versiebeheer van Digikoppeling (stelselstandaard voor betrouwbaar berichtenverkeer) op de pas toe of leg uit lijst FS 180425.3F Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 104 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl Wijziging versiebeheer van Digikoppeling (stelselstandaard voor

Nadere informatie

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d Oosterhout: 20 oktober 2015 RSVA03 Ons kenmerk: Aanwezig: Afwezig: Notulant: Tijs (voorzitter) Ronald Theuns, Ben Kusters, Femke van Roozendaal, Mona Boelhouwers, Francy Derijck, van den Born, Babette

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 14 juni 2016. Plaats: Vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: D. Warnars (Voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. B. van Uggelen. (verhinderd) VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

Dynamiseren van talent en deze verbinden met innovatie

Dynamiseren van talent en deze verbinden met innovatie Tweede Concept Projectvoorstel Academi-IO Dynamiseren van talent en deze verbinden met innovatie Normalisatie Nationale norm voor een ondernemende leercultuur en parallel inbreng New Work Item Proposal

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum 1. Opening De Voorzitter opent de vergadering om 10.30 uur en heet

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Sustainable/Green Standard Cost Model an innovative 2 edged sword. Slaat brug tussen 2 werelden: Economie & Ecologie (& Pleasure?)

Sustainable/Green Standard Cost Model an innovative 2 edged sword. Slaat brug tussen 2 werelden: Economie & Ecologie (& Pleasure?) Track: Een groene blik op software Sustainable/Green Standard Cost Model Slaat brug tussen 2 werelden: & (& Pleasure?) Administratieve lastenverlichting / kostenreductie met ICT? En aantoonbare reductie

Nadere informatie

Wijkraad de Brabander

Wijkraad de Brabander Wijkraad de Brabander Notulen: nummer 07 en 08 gecombineerd 2014 Datum overleg: 10-03-2014 & 12 mei 2014 Aanwezig:, Dorus van Rooij (Penningmeester), Mark van Dalen (nieuw lid), Bas Gorissen, Rolf van

Nadere informatie

E Invoicing, wat is het nu precies en wat zijn de ontwikkelingen? dé P2P specialist van Nederland

E Invoicing, wat is het nu precies en wat zijn de ontwikkelingen? dé P2P specialist van Nederland E Invoicing, wat is het nu precies en wat zijn de ontwikkelingen? dé P2P specialist van Nederland Welkom Proquro klanten! Agenda 10.00 11:30 Ontwikkelingen, visie en productlancering Proquro e Facturen

Nadere informatie

10 Voortgangsnotitie - Semantiek. Voorgenomen activiteiten semantiek

10 Voortgangsnotitie - Semantiek. Voorgenomen activiteiten semantiek Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 104 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl FORUM STANDAARDISATIE FS36-02-10b Agendapunt: 10 Voortgangsnotitie - Semantiek

Nadere informatie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie Raadsnummer 2014-432 Nieuwegein Auditcom missie Vergaderdatum Maandag 27 oktober 2014 Begin- en eindtijd 18.30-20.00 uur Aantal bijlagen verslag Voorzitter G. Bamberg Notulist Y. Mes Aanwezi Afwezig (m.k.)

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Opname STOSAG op de lijst voor pas toe of leg uit

Opname STOSAG op de lijst voor pas toe of leg uit Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl Opname STOSAG op de lijst voor pas toe of leg uit FORUM STANDAARDISATIE FS 34-10-4A

Nadere informatie

Verslag overlegvergadering Ons Huis - Ons Woongoed d.d

Verslag overlegvergadering Ons Huis - Ons Woongoed d.d Verslag overlegvergadering Ons Huis - Ons Woongoed d.d. 29-09-2016 Aanwezigen: Afwezig Verslag voor: Huurdersbelangenvereniging Ons Woongoed: Hans Schoenmaker, Anton Bruijn, Eric Cordel, Jaap van den Berg,

Nadere informatie

FS 141216.6. FORUM STANDAARDISATIE 16 december 2014 Agendapunt 6. Open standaarden, adoptie Stuk 6. Oplegnotitie

FS 141216.6. FORUM STANDAARDISATIE 16 december 2014 Agendapunt 6. Open standaarden, adoptie Stuk 6. Oplegnotitie FS 141216.6 FORUM STANDAARDISATIE Agendapunt 6. Open standaarden, adoptie Stuk 6. Oplegnotitie Bijlagen: Aan: Van: Geen Forum Standaardisatie Stuurgroep open standaarden Vooraf: Filmpje beveiligingsstandaarden

Nadere informatie

Plan van aanpak om te komen tot best-practic e-factureren via e-mail of webservices.

Plan van aanpak om te komen tot best-practic e-factureren via e-mail of webservices. Plan van aanpak om te komen tot best-practic e-factureren via e-mail of webservices. Versie 0.1 datum: 2012.02.27 door:jelle Attema Versie 0.2 datum: 2012.03.08 door: Jelle Attema Achtergrond. Elektronisch

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 14 november Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 7) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie Communicatieplan 2016-2019 CO 2 -prestatie Van Rosmalen B.V. Weidestraat 7-B 5241 CA ROSMALEN tel. 073 523 26 32 M. info@vanrosmalenbv.nl www.vanrosmalenbv.nl Opgesteld d.d.: Maart 2018 Revisie: 002 Opgesteld

Nadere informatie

Informatiemiddag Europese e-facturatie norm voor verzenders en ontvangers Kasteel Groeneveld, 17 mei Dagvoorzitter Kornelis Drijfhout, PIANOo

Informatiemiddag Europese e-facturatie norm voor verzenders en ontvangers Kasteel Groeneveld, 17 mei Dagvoorzitter Kornelis Drijfhout, PIANOo Informatiemiddag Europese e-facturatie norm voor verzenders en ontvangers Kasteel Groeneveld, 17 mei 2017 Dagvoorzitter Kornelis Drijfhout, PIANOo 1 Naar elektronisch factureren in 2020: een korte inleiding

Nadere informatie

COLLEGE STANDAARDISATIE CS B

COLLEGE STANDAARDISATIE CS B CS 13-11-07B Forum Standaardisatie Opname Semantisch Model Elektronische Factuur op de lijst voor pas toe of leg uit Wilhelmina v Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl

Nadere informatie