Effectief Communiceren Met Je Website

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Effectief Communiceren Met Je Website"

Transcriptie

1 Effectief Communiceren Met Je Website Hoe Je Als Ondernemer Eenvoudig Boeiende Teksten Voor Je Website Schrijft

2 Effectief Communiceren Met Je Website Hoe Je Als Ondernemer Eenvoudig Boeiende Teksten Voor Je Website Schrijft 2015 Tekstbureau de Weverij Deze tekst valt onder Creative Commons Licentie en mag in ongewijzigde vorm worden gedeeld, zowel geprint als digtaal. Commercieel gebruik is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming verboden.

3 Tips Voor Het Simpel Schrijven Van Zinvolle Content Op internet ben je wat je schrijft. Op internet besluiten lezers met één muisklik verder te lezen. Of te verdwijnen. Goede koppen en sterke teksten boeien bezoekers. Zodat ze langer blijven. Verder lezen. De landingspagina bereiken. En iets gaan doen. Een goede website verleidt tot actie. En daarover gaat dit e-book. Over het schrijven van boeiende koppen. Over het componeren van verleidelijke teksten. En over de kunst om van je website een effectief communicatiekanaal te maken. Zodat jouw website gevuld raakt met zinvolle content. Die je schrijft met minder tijd en moeite en die meer opbrengt.

4 DEEL 1 Het internet De 3 Functies Van Het Internet Een kennisbank Voorbeelden zijn Wikipedia, een encyclopedie, woordenboeken maar ook kranten en sites met vakantie bestemmingen. Een verbindingsmachine Forums en blogs waarop meerdere mensen die een interesse delen informatie kunnen posten. Een bron van ideeën Wat zullen we eten, wat is er te doen en hoe leer ik schilderen? Drie functies die, in wisselende verhoudingen, op iedere website te vinden zijn.

5 Content Is Het Kloppend Hart Van Een Website Waar gaat jouw website over? Hopelijk niet over jezelf. Maar over de manier waarop jij problemen van anderen oplost. Over wat jij voor je klanten kunt betekenen. Waarmee ze bij jou terecht kunnen. En wat jij voor ze kunt doen. En dat dan zo duidelijk mogelijk. Goede content is concreet, leeft, boeit en inspireert. Is prettig om te lezen en is uiteraard geschreven in onberispelijk Nederlands. De woordkeuze wordt bepaald door jouw klanten. Hoe duidelijker je teksten aansluiten bij hun beleving hoe groter de kans op respons. Dezelfde taal spreken als jouw klant. Dezelfde woorden gebruiken en betekenissen delen. Dat is de beste basis voor wederzijds vertrouwen. En voor jouw onderneming.

6 Maak Koppen Die Lezers Boeien De kop is het eerste contact met de lezer. Er is maar één eerste keer. Die kop moet dus goed zijn, steengoed. In een krant is koppenschrijven een specialistisch vak. Ook daar is een kop belangrijk. In een kop staat de eerste reden om verder te lezen. Wat is een goede kop? Een goede kop bevat een aansporing, een belofte. Geeft informatie over het vervolg en maakt nieuwsgierig. Een paar voorbeelden van koppen : 5 manieren om 6 redenen waarom Waarom machtige mensen langer leven. 33 redenen om een tekstschrijver in te huren Heb je een mooie kop gemaakt? Maak daar dan wat afgeleiden van. Wissel ze af en meet met Google Analytics welke kop de meeste lezers trekt. En dat kan dan best eens een kop zijn die niet jouw eigen favoriet is.

7 Content Is Het Verhaal Zet In de eerste zin een woord uit je kop. Dat zorgt voor een automatische overloop. Verleid de lezer door stap voor stap steeds iets nieuws toe te voegen. Maar niet meer dan één nieuw item per zin of alinea. Aan het eind van de tekst volgt dan de actie of de aanbieding. Heb je iets extra s? Verwijs er naar maar vertel het nog niet. Doe dat pas op de landingspagina. Verkoop je pannenkoekenmeel? Gratis een kookboekje. Een cursus? Korting voor snelle beslissers. Tuinzaden? Leuk tuinschepje als welkomstcadeau. En natuurlijk altijd een gratis abonnement op de wekelijkse nieuwsbrief. Goede content is spannend. Als een detective waar pas op de laatste pagina duidelijk wordt dat de butler het deze keer niet heeft gedaan.

8 Het Doel De Landingspagina Een goede website draagt bij aan de missie van jouw onderneming. Er zijn veel verschillende ondernemingen. En dus veel verschillende websites. Een goede website is een informatiebron is een verbindingsmachine is een bron van ideeën Informatie trekt specifieke bezoekers. Commentaren en vragen leggen verbindingen. Ideeën zorgen voor oplossingen. Ondernemers verdienen hun geld met het tegen betaling aanbieden van oplossingen. Die oplossingen presenteren zijn het bestaansrecht van de website. Verhalen in de content, oplossingen op de landingspagina. Daar kan de bezoeker dan iets kopen. Of iets krijgen. Of iets achterlaten zoals het adres. Goede landingspagina s zijn eenvoudig. Helder van kleur, met stevige letters. En een grote actie -knop.

9 De Content Van Vandaag Is Het Oude Nieuws Van Morgen Een website is niks. Als er niks te beleven is. Er nooit iets gebeurt. En er niks verandert. Dan is een website weinig meer dan een duur visitekaartje. Want wie leest er nou de krant van gisteren? Een goede website is continu in beweging. Niet dagelijks maar op z n minst wekelijks. Door nieuwe content. Een nieuwe aanbieding. Een interview. Nieuwe foto s. Een leuk filmpje. Een kort verslagje. Een website beheren is een continu proces. Net als content schrijven. Content die best uit een paar regels kan bestaan. Snel geschreven en gemakkelijk geplaatst. Een website goed beheren kan zo eenvoudig zijn.

10 Tien Kritische Seconden Op 99% van de websites verdwijnen nieuwe bezoekers weer snel. Vaak al binnen 10 seconden. Boei je ze 10 tot 20 seconden dan is de kans groot dat ze langer blijven. Hiervoor zijn zo n 100 woorden nodig. Plus een sterke kop natuurlijk. Maak zinnen die een overlap hebben. Appels zijn gezond. En ook lekker. De tweede zin verwijst naar de eerste. Alsof ze één zin zijn. Schep een verwachting. Een hond is een onbetaalbare vriend. O ja? Waarom dan? Bevestig een oordeel. Klaverjassen is gezellig. Zoek voorbeelden. Sommige boeken lees je in één adem uit. Hoe doet die auteur dat?

11 DEEL 2 De Tekst Doel Van Een Tekst Is Gelezen Te Worden Is dat geen open deur intrappen? Helaas niet. Veel teksten worden geschreven om te laten zien hoe goed de schrijver kan schrijven. Ook al barst het van de taalfouten, stijlfouten, tante Betjes en krompraat. Daarover gaat het hier dus niet. Teksten zijn bestemd voor lezers. Mensen die je als schrijver zelden zult ontmoeten. Maar die wel bestaan. En die voor iedere ondernemer belangrijk zijn. Lezers zijn potentiële klanten. En jouw klanten betalen jouw salaris. Doel is dus om steeds meer lezers te krijgen. Daar bevinden zich de toekomstige klanten tussen. Nog mooier is het als die lezers van zich laten horen. Door een commentaar te schrijven op je blog, mee te praten op je forum of je een mail te sturen. Dan bouw je een community. Een groep vaste klanten.

12 Schrijf Consequent Onsamenhangende tekst is een ramp. Schrijf in één tijd, bij voorkeur de tegenwoordige tijd. Schrijf in één vaste persoonsvorm. Schrijf in een actieve vorm. Schrijf over mensen voor mensen. Praat in je tekst tegen mensen. Gebruik alinea s om onderwerpen te scheiden. Vermijdt hulpwerkwoorden. Niemand mist wat de schrijver weglaat. Bepaal vooraf de grootte van je tekst. Schrijf vervolgens een dubbel zo grote tekst en schrap dan de helft. Vermijdt clichés. Begin alle zinnen anders. Zoek naar synoniemen en gebruik ze. Beter één goede zin dan een pagina chaos.

13 Een Goede Tekst Bevat Geen Lucht Voor redevoeringen van ministers wordt in ruime mate een fietspomp gebruikt. Hij moet per slot twintig minuten aan het woord zijn. Dus zit de echte informatie in de laatste zinnen. De rest is luchtige inleiding. In geschreven tekst mag daarentegen nooit lucht zitten. Lucht verwijder je door alle overbodige woorden te schrappen. Gewoon wegstrepen. Te beginnen met hulpwerkwoorden. Hebben, zijn, zullen en worden zijn voorbeelden. Een mooi voorbeeld op Wikipedia, Hij doet haar blozen. Bijvoeglijke naamwoorden zijn vaak zinloos. Net zoals een aanhef in een tekst, Wat ik nu ga zeggen wordt gewoon Nicole heeft een nieuwe vriend. Tekst moet duidelijk zijn, begrijpelijk en helder. Zonder poespas, wolligheden en onnodige woorden. Gewoon lekker strak dus. Dan pas komt er vaart in je tekst. Snelle teksten nemen lezers mee.

14 Neem Lezers Mee Op Avontuur Lezen speelt zich af in ons hoofd. Daar maken mensen beelden van woorden. Beeldende woordkeus schept boeiende tekst. De camping in de Jura lag halverwege een heuvel en werd omringd door wijngaarden. Hij was vol. Het is de beginzin van een verhaal. En zo n beginzin kun je schrijven voor bijna alles. Het enige dat u hoort is het tikken van het dashboardklokje. Een beroemde zin in een advertentie van Rolls Royce. Wat voor beelden heb jij te vertellen? Verkoop je schoenen? Dan schrijf je over Comfortabele wandelingen Gezonde voeten Echt buffelleer Zachte zolen Ieder onderwerp dat de moeite waard is om over te schrijven heeft iets avontuurlijks. Maak lijstjes van jouw onderwerp, ieder woord is goed voor een leuk verhaal. Het avontuur ontdekken is de kunst. Het daarna opschrijven is het vak.

15 Hou Het Kort Het is natuurlijk heel fijn als je weet hoe je een tekst op de juiste manier kunt componeren zodat lezers, geboeid, verder lezen totdat ze bereiken waar je ze graag wilt hebben, op de landingspagina. Hierboven staat een waardeloze zin. Vijfendertig woorden. Twee komma s. Vier onderwerpen. En bij het laatste woord is de lezer het eerste deel alweer vergeten. Maar het schrijft gemakkelijk, zo n lange zin. Helaas is dat geen criterium voor goede tekst. Dat kan dus beter. In vier regels. Goed geschreven teksten boeien lezers. Geboeide lezers blijven lezen. Tot op de landingspagina. Dat is wat je wilt. Kort, snel en doelgericht. En mocht je denken dat het echt niet korter kan dan kun je nog steeds de helft schrappen. Probeer maar. Een woord teveel stoort. Een woord te weinig mist niemand.

16 Bekend Maakt Bemind Een eigen schrijfstijl is het gevolg van veel schrijven. Maar met minder schrijven kan het ook. Door te variëren op een brontekst. Neem, als voorbeeld, je eerste zin. Op de vliegvisschool kan worden ingeschreven door een ouder met kind van 13 tot 18. Nu heb je geen vliegvisschool maar verkoop je hondenbrokken. of De HapToe hondenbrokken zijn bestemd voor honden van 6 maanden tot 2 jaar. HapToe hondenbrokken, speciaal recept voor jonge honden. In iedere eerste zin het onderwerp met toelichting. Tekst met steeds dezelfde opbouw roept herkenning op. Belangrijk bij nieuwsbrieven. Samen met vormgeving en kleur. Kranten en bladen ontlenen er hun eigenheid aan. Jouw website en teksten ook.

17 Synoniemen, Synoniemen, Synoniemen Doe dit dus nooit. Drie keer hetzelfde woord gebruiken in een tekst. Zelfs geen twee keer. Verzin iets nieuws. Kies synoniemen, andere woorden met dezelfde betekenis. Moeilijk? Nou nee, niet echt. Iedere tekstverwerker is hulpvaardig. Woord selecteren. Rechter muisknop, kies synoniemen en ziedaar. Keus te over. Heeft het woord geen synoniemen? Maak dan een nieuwe zin, andere opbouw, ander woord. Met taal kun je spelen. Er is keus te over. Speel.

18 Scoren Met Tevreden Klanten Een foto, een quote. Een product en een call-to-action. Laat je tevreden klant het woord doen. Dat werkt. Simpel. En dat voor de prijs van een goede fles wijn. Tevreden klanten trekken nieuwe klanten. Vertel de nieuwelingen alleen wat ze moeten doen. Op de landingspagina. Zodat ook zij een tevreden klant worden. En jij weer boeiende content op je website kunt plaatsen. Als jij begrijpt dat jouw klanten mensen zijn. Net als jij. Dan kun je hun taal spreken. En ze helpen met jouw oplossing. Zodat ze jou aan inkomsten helpen.

19 Laat Zien Wat Je Maakt Vloggen is de term voor het bloggen van video. Wat je nodig hebt. Een webcam van een paar tientjes. Een leuke ruimte. Een demonstratie. Een videofilmpje is snel gemaakt. Is het nodig of zinvol? Ja als je iets produceert en dat kunt laten zien. Zoals de filmpjes op YouTube van Gavin Webber die laat zien hoe hij aan zijn aanrecht kaas maakt. Simpel, snel en met een grote schare bezoekers. Maak vooraf een script, een kort verhaal. Hou het kort, begin met maximaal drie minuten film. De pratende hoofden van directie en managers zijn niet echt nodig voor een interessant filmpje. Tenzij je natuurlijk een eenmanszaak hebt. Dan moet je wel.

20 Feiten Vertellen Hun Eigen Verhaal Een mooie workshop? Een nieuw product? Een boeiende cursus? Een nieuwe dakkapel? Ondernemers ondernemen. Ze doen iets. En daarover zijn boeiende verhalen te vertellen. Bij voorkeur vanuit het perspectief van de klant. Die de nieuwe keuken aan alle vrienden laat zien. Geniet van de grote oven, de ruime koelkast en de laden die zachtjes op hun plaats vallen. Die klanten willen best op de foto, iets vertellen en op een website komen. De houdbaarheid van dit type content is enkele maanden. Daarna moet er nieuwe komen. Het zijn leuke klussen om uit te besteden aan studenten communicatie. Geef ze een camera en stuur ze op pad. Je hoeft als ondernemer niet alles zelf te doen. Maar je moet het wel bedenken.

21 Het Gereedschap Van De Schrijver Een computer met een goede tekstverwerker. Eén die woorden automatisch telt, typefouten signaleert en synoniemen geeft. Een goed woordenboek, het groene of witte boekje. Met daarnaast een stijlboek en een schrijfwijzer. Veel is te vinden op internet, soms is een boek handiger. Bronnen. Wikipedia is zo n bron, een internet encyclopedie. Maar ook websites in jouw vakgebied, kranten en vakbladen. Handboeken zijn goede bronnen van inspiratie. Veel zijn er te vinden in de plaatselijke bibliotheek. Voor de gevorderde zoeker is er het Web of Knowledge, digitale collecties van universiteiten. NetUit is een website van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Hierin staan nieuwe aanwinsten. Boeken maar ook proefschriften en tijdschriften. Keurig gerangschikt op onderwerp. Altijd actueel. En een paar goede wandelschoenen. Nodig als je geen zin meer hebt om naar je beeldscherm te kijken of uit het raam te staren. Wandelen inspireert.

22 Schrijven Is Nooit Af Wie schrijft beleeft een proces van voortschrijdend inzicht. Er is altijd een anders, een beter of een nieuwer. Helemaal met internet. Websites die als muurbloempjes wegkwijnen vind je niet in de zoekmachines. Een levendige website is dynamisch, er is iets te beleven. Te lezen, te kijken, te horen en te doen. En dat kan dus ook op een gratis blog. Of in Wordpress bij een voordelige provider. Heel wat bloggers, eenvoudig begonnen, hebben nu een bloeiend bedrijf. Heel wat peperdure websites zijn roemloos verdwenen. Als je weet wat je wilt, nadenkt voor je iets doet en begint met een eerste, overzichtelijke stap schrijf je als ondernemer al snel je eerste boeiende teksten. En daar ging het hier over. Succes.

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Tekstbureau Duidelijk Zo

Tekstbureau Duidelijk Zo Tekstbureau Duidelijk Zo Praktische tips voor het schrijven van webteksten De stijl verbeteren betekent de gedachte verbeteren. (Friedrich Nietzsche) Om te beginnen Iedereen kan schrijven. Goed schrijven

Nadere informatie

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert!

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert! HOE VERHOOG JE JE OMZET MET ONLINE TEKSTEN? Webinar: online teksten Online trainer en schrijfcoach Blogger Auteur Journaliste Webinar: online teksten Mijn waarom: Ik wil ondernemers helpen om hun verhaal,

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift -

Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift - Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift - I Oefenen met observeren 1. Het woordenschilderij A Kijk 60 seconden heel goed

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

Mijn digitale leesrugzak

Mijn digitale leesrugzak Het hele schooljaar heb ik hard gewerkt op school. Een heerlijke lange zomervakantie heb ik zeker verdiend. Ik ben een lezer geworden en wil een lezer blijven. In mijn digitale leesrugzak zitten heel veel

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals boeken, tijdschriften, video, audio etc. Zo

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

om Kort en Krachtig te schrijven Ingrid Verbakel

om Kort en Krachtig te schrijven Ingrid Verbakel om Kort en Krachtig te schrijven Ingrid Verbakel Tekst Tekeningen Ingrid Verbakel www.ingridinterviewt.nl Inge de Fluiter www.schetswinkel.nl Wil je meer tips? Meer oefeningen? Begeleiding bij het schrijven?

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 3: Opbouw blog Les

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

JANTIEN010's SCHRIJFCHALLENGE

JANTIEN010's SCHRIJFCHALLENGE JANTIEN010's SCHRIJFCHALLENGE Dit werkboek is van:... Ben je er klaar voor? We gaan beginnen! Wat super dat je meedoet! Vanaf maandag 8 augustus ontvang je: - filmpjes - 7 schrijfoefeningen Elke dag geef

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6 We gaan een werkstuk maken en je mag het helemaal zelf doen. Het is helemaal jouw eigen werkstuk. Maar om je even goed op weg te helpen hebben we hieronder alle stapjes even op een rij gezet. Wat moet

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Schrijven kun je leren! Schrijven kun je leren! Leefmilieu, 4 oktober 2013. Peter Waterkoort info@waterkoort.nl. Agenda

Schrijven kun je leren! Schrijven kun je leren! Leefmilieu, 4 oktober 2013. Peter Waterkoort info@waterkoort.nl. Agenda Schrijven kun je leren! Leefmilieu, 4 oktober 2013 Peter Waterkoort info@waterkoort.nl Schrijven kun je leren! Agenda Kennismaken Schrijfopdracht Theorie Tekst uitbreiden Structuur, opbouw en afsluiting

Nadere informatie

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor?

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor? Hoe bereid ik een spreekbeurt voor? Het maken van een spreekbeurt is eigenlijk niets anders dan het schrijven van een informatieve tekst (weettekst). Het is daarom handig om net zo te werk te gaan als

Nadere informatie

OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN

OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN OPDRACHT PERSBERICHT SCHRIJVEN Persbericht Een persbericht is een prachtige vorm van free publicity. Het gericht sturen van persberichten kan een flinke publicitaire waarde hebben. Daarbij kan dit soort

Nadere informatie

werkblad Scheldeberoep verkennen Veel beroepen hebben met de Schelde te maken. Welk beroep zou jij verder willen verkennen?

werkblad Scheldeberoep verkennen Veel beroepen hebben met de Schelde te maken. Welk beroep zou jij verder willen verkennen? werkblad Scheldeberoep verkennen Veel beroepen hebben met de Schelde te maken. Welk beroep zou jij verder willen verkennen? Noteer ook 2 reservekeuzen: 1. 2. 1. Wat weet je al van dit beroep? Schrijf het

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Wat je moet doen: Zoek een afbeelding van een landschap op de websites van musea.

Wat je moet doen: Zoek een afbeelding van een landschap op de websites van musea. Opdrachtenkaart 1 Een verhaal schrijven bij een schilderij Papier en schrijfgerief. Je zoekt op de website van landschappen een schilderij. Hierna schrijf je een verhaal bij je keuze. Plaats je verhaal

Nadere informatie

Workshop overtuigende offertes schrijven

Workshop overtuigende offertes schrijven Workshop overtuigende offertes schrijven Waardoor ben jij onder de indruk? Hoe beslist jouw klant? Zo bekijk ik offerteteksten: 3 niveaus Macro: 1. Herkenning? 2. Krijgt de klant advies op maat? 3. Welke

Nadere informatie

Hoe maak je een werkstuk?

Hoe maak je een werkstuk? Hoe maak je een werkstuk? Je gaat een werkstuk maken. Maar hoe zit een werkstuk nou eigenlijk in elkaar? Hoe moet je beginnen? En hoe kies je nou een onderwerp? Op deze vragen en nog vele anderen krijg

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

voor een kei van een blog

voor een kei van een blog 7 geheimen voor een kei van een blog 1 Waarom bloggen? Je website is je grootste en meest openbare visitekaartje. Wanneer iemand op zoek is naar jouw dienst of product, wil je dat hij in eerste instantie

Nadere informatie

Hoe maak je een werkstuk?

Hoe maak je een werkstuk? Hoe maak je een werkstuk? Je gaat een werkstuk maken. Maar hoe zit een werkstuk nou eigenlijk in elkaar? Hoe moet je beginnen? En hoe kies je nou een onderwerp? Op deze vragen en nog vele anderen krijg

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Dienst of product meer zichtbaar via bloggen. Suheyla Tunc

Dienst of product meer zichtbaar via bloggen. Suheyla Tunc Dienst of product meer zichtbaar via bloggen Suheyla Tunc Wat is bloggen, weblog, blog? - digitaal dagboek - een interactief systeem: een inleiding met een reactiemogelijkheid - naam voor een website met

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Workshop overtuigende offertes schrijven

Workshop overtuigende offertes schrijven Workshop overtuigende offertes schrijven Wat is een goede offerte? Je hebt een offerte ontvangen. Onder de indruk leun je achterover Waardoor ben jij onder de indruk? Hoe beslist jouw klant? Zo bekijk

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je merkt dat je onzichtbaar bent geworden. Wat ga je doen? Hoe voel je je? Schrijf er een verhaaltje over.

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je merkt dat je onzichtbaar bent geworden. Wat ga je doen? Hoe voel je je? Schrijf er een verhaaltje over. Stel: je komt een fee tegen en je mag één wens doen. Wat zou je wensen? Wat zou er daarna gebeuren? Hoe zou je je voelen? Schrijf hier een kort verhaaltje over. Stel: je wordt op een ochtend wakker en

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

Zo werkt conversie optimalisatie!

Zo werkt conversie optimalisatie! Zo werkt conversie optimalisatie! Haal jij al optimaal resultaat uit je bezoekers? Veel ondernemers laten kansen liggen. Dat is niet vreemd maar wel jammer. Als je met dit werkblad en de checklist aan

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien.

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien. Voorwoord Hier voor je ligt de 3 e editie met tips om klantaantrekkende teksten te schrijven. Ik hoop ECHT dat het niet een download is, waar je uiteindelijk niets mee doet. De informatie in deze download

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 1 Lees onderstaande tekst. Daarna ga je zelf een soortgelijke tekst schrijven.

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

Stap 4: Indeling maken

Stap 4: Indeling maken Stap 1: Het kiezen van een onderwerp Kies een onderwerp dat je aanspreekt of waar je veel van af weet of waar je graag meer over te weten wilt komen. Klaar? Kleur vakje 1 van het stappenblad. Stap 2: Materiaal

Nadere informatie

Training Kom hoger in Google (SEO)

Training Kom hoger in Google (SEO) Training Kom hoger in Google (SEO) Meer klanten en omzet door een beter vindbare website Waarom is hoger scoren in Google belangrijk? Zoekmachines als Google spelen een essentiële rol op internet. Ze helpen

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig.

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig. Les 1: Een Wikitekst schrijven Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje over koningin Beatrix op www.nieuwsbegrip.nl 1. Schrijf tijdens het

Nadere informatie

Dit stappenplan is ingevuld door:

Dit stappenplan is ingevuld door: STAPPENPLAN Dit stappenplan is ingevuld door: Dit is jullie opdracht: Bekijk de kranten en/of nieuwssites die je toegewezen krijgt. Ga op zoek naar een nieuwsartikel waarin techniek een belangrijke rol

Nadere informatie

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk?

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Je gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in een

Nadere informatie

internet is gemakkelijk

internet is gemakkelijk internet is gemakkelijk september 2013 internet gids Inhoud tip 1: Bespreek met je ouders of begeleider als je op internet kan 4 tip 2: Maak samen internetafspraken waar iedereen zich kan in vinden 6 tip

Nadere informatie

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Disclaimer Bij het samenstellen van 5 Manieren om meer klanten te vinden via internet is grote zorg besteed aan de juistheid van de

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekreclame

Uitleg boekverslag en boekreclame Uitleg boekverslag en boekreclame groep 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave Stap 4: Inhoud boekverslag

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag

Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag De probleemstelling is eigenlijk het centrum waar het werkstuk om draait. Het is een precieze formulering van het onderwerp dat je onderzoekt. Omdat de probleemstelling

Nadere informatie

Wie schrijft, die blijft

Wie schrijft, die blijft Wie schrijft, die blijft Tips voor leesbare teksten Denk en schrijf in alinea s Een goede tekst bestaat uit meerdere alinea s. Een goede alinea heeft slechts een onderwerp. Dit onderwerp staat in de zogenoemde

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

Hoe maak ik een werkstuk?

Hoe maak ik een werkstuk? Hoe maak ik een werkstuk? Stap 1: Onderwerp en vraag Voordat je kunt beginnen met het maken van een werkstuk, moet je natuurlijk een onderwerp kiezen. Als je een onderwerp hebt gekozen ga je bedenken wat

Nadere informatie

Niemand zit te wachten op reclame of branded content.

Niemand zit te wachten op reclame of branded content. Niemand zit te wachten op reclame of branded content. Wie kunnen we nog vertrouwen? Bedrijven maken hele mooie beloften, maar kunnen het vervolgens niet waarmaken. Klanten worden teleurgesteld. Waar klanten

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten?

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? -OPLEIDINGEN Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist 10 Tips Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? Welkom bij AMV-Opleidingen! Nieuwe klanten aantrekken is voor elke mediator met een

Nadere informatie

Bijlage W2 groep 7 1

Bijlage W2 groep 7 1 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding: Waarom ik een werkstuk maak 2 Zo begin ik met mijn werkstuk 3 De onderdelen van het werkstuk 4 Waaraan moet mijn werkstuk voldoen? 4 Beoordelingsschema voor je werkstuk 5 Hoe

Nadere informatie

Checklist 12 superslimme puntjes op de i voor jouw website

Checklist 12 superslimme puntjes op de i voor jouw website Checklist 12 superslimme puntjes op de i voor jouw website Loop deze punten na om een website als een pro te krijgen Je website komt niet op de eerste plaats. Jouw klant wel! Jij bent een zelfstandig professional.

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Cursus SEO-teksten schrijven

Cursus SEO-teksten schrijven Cursus SEO-teksten schrijven Inleiding Jij wilt het, je concurrent wil het en ik, ik wil het ook. Wat? Scoren op de beste zoekwoorden. En waarom? Omdat ook jij, duizenden bezoekers naar een website wilt

Nadere informatie

Draaiboek voor een gastles

Draaiboek voor een gastles Draaiboek voor een gastles Dit draaiboek geeft jou als voorlichter van UNICEF Nederland een handvat om gastlessen te geven op scholen. Kinderen, klassen, groepen en scholen - elke gastles is anders. Een

Nadere informatie