Licht en donker. We willen onze verlichting langzaam laten aan en uit gaan. Daartoe hebben we een langzaam aan / langzaam uit - dimmer nodig.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Licht en donker. We willen onze verlichting langzaam laten aan en uit gaan. Daartoe hebben we een langzaam aan / langzaam uit - dimmer nodig."

Transcriptie

1 Licht en donker Lichtjes op onze modelbaan maken onze modelwereld vaak nog fascinerender. Straatverlichting, interieurverlichting in huizen en treinen, ze komen pas tot hun recht als het donker is. We kunnen s avonds de verlichting in de treinenkamer uitknippen om extra te genieten. Of we kunnen onze kamer of modelbaan verlichting zo opbouwen dat het langzaam dag en nacht kan worden. We willen onze verlichting langzaam laten aan en uit gaan. Daartoe hebben we een langzaam aan / langzaam uit - dimmer nodig.

2 We kunnen dat heel eenvoudig realiseren met een zelfbouwkit van Velleman. Alle info over Velleman vind je op hun eigen website Wij kochten onze Velleman-kit bij Elcom ( ), een winkel met onder meer elektronicaonderdelen, waar we nog echt geholpen worden en adviezen krijgen. Reken op +/- 40,00. De kit zit verpakt in een stevige plastic box, bevat alle onderdelen die we nodig hebben en een goede handleiding, ook in het Nederlands. Let op bij het openen van de verpakking want die willen we hergebruiken! We gaan hier niet verder in op het in elkaar solderen van de kit, of hoe deze elektronisch in elkaar zit. Niemand moet schrik hebben om deze set in elkaar te steken. Als we de handleiding volgen, een beetje opletten terwijl we werken, en een klein beetje kunnen solderen, lukt het zeker en vast om deze dimmer in elkaar te puzzelen.

3 Hier zijn onder meer de weerstanden en diodes al gemonteerd. Zo ziet de volledig gemonteerde print er uit. We moeten alleen de IC s nog correct inpluggen. We gaan onze gemonteerde kit mooi opbergen in de originele verpakking. Met schilderstape die we eerst precies in het midden van een zijkant (smalle zijde) plakken kunnen we perfect twee keer twee gaten aanduiden mooi verdeeld over deze hele zijkant. Telkens 3,5 cm vanuit de buitenkant beginnend en 2,5 cm uit elkaar gaan we met een warme soldeerpunt de toekomstige gaten markeren.

4 Verwijder de plakband en maak de gaten groter. Dit is voor deze hardplastic box een veilige manier om gaten te maken (boren zal bij velen resulteren in barsten van de box). De braam die gevormd wordt knippen we met een modelbouwtangetje weg bij de eerste twee gaten. Met een vijltje of schuurpapier kunnen we de gaten nog verder egaliseren, maar let op dat de plastic niet te veel wordt bekrast.

5 In de eerste twee gaten passen en monteren we de twee stekkerbussen. Bij Elcom kunnen we allerlei stekkers en bussen, maar ook bijvoorbeeld de verder beschreven schakelaar, kopen in vele kleuren en maten. LET OP. De print werkt met een lage voedingsspanning. DE KIT SCHAKELT WEL VOLT WISSELSPANNING. Zorg dus dat de print, ook als deze bouwwijze met hergebruik van de verpakking niet wordt gebruikt, voldoende veilig is opgesteld zodat niemand zo maar aan deze bedrijfsspanning raakt! Let er op dat geen verwarring ontstaat. Kies de kleur van de stekkers en bussen zo dat niet kan getwijfeld worden aan hun functie. Probeer daarom rode, zwarte of bruine (meestal de kleur voor voeding van de baan) stekkers te vermijden. Zorg dat de afstand tussen de stekkerbussen nooit 18 mm bedraagt. Dat is immers de afstand van gewone huishoudelijke stekkers. Zo vermijden we dat iemand, hoe dom het ook lijkt, er zo maar een stekker in stopt, of een ongepaste verbinding maakt! We kopen ergens een stekkerdoos met voldoende verlengdraad zoals hier afgebeeld.

6 Die verlengdraad knippen we in twee en we passen de gestripte en vertinde uiteinden in de twee andere gaten waar de braam niet is weggeknipt zodat de zijrand van het gat niet te scherp wordt. De stekker wordt de voedingsstekker voor onze module. De contactdozen bieden de mogelijkheid één of meerdere verlichtingselementen (lampen) in te pluggen. Sluit de stekker en de stopcontacten aan volgens het schema en zoals aangegeven op de print

7 In het deksel van de verpakking maken we een gat zoals reeds beschreven en monteren we een schakelaar.

8 Soldeer twee draden aan het maakcontact van de schakelaar, en maak twee ogen aan de andere eindjes. Let op, het is wel degelijk een schakelaar en geen drukknop! Die twee ogen monteren we aan de stekkers. Deze stekkers maken het nu mogelijk, parallel met het maakcontact van de schakelaar om het even op welke wijze een maakcontact te creëren. Op het maakcontact staat net geen 5 volt gelijkstroom. Als we een schakeldecoder of relais aansluiten op dit contact kunnen deze dus ook licht en donker schakelen.

9 De gemonteerde print, de stekkers, de schakelaar, alles past mooi in elkaar. Als de verpakking met de nodige omzichtigheid is behandeld klikt het deksel mooi op de box, en hebben we een kant en klare module met een dag en nacht dimmer. De module moet wel nog juist (naar eigen wensen) worden ingesteld met de drukknop. Hoe dit moet gebeuren staat goed beschreven in de handleiding. Misschien eerst wat testen, men kan de hele module resetten en zo terug naar de fabrieksinstellingen brengen. Een foute instelling kan zo altijd worden recht gezet. We gebruiken zelf zowel bij de overgang van dag naar nacht, als omgekeerd, een overgangstijd van 1 minuut of 60 seconden. Het voordeel van onze priezenblok merken we hier en nu direct. Ten allen tijde kan de stekker uit het stopcontact worden gehaald waardoor men 100 % zeker weet dat er geen spanning op de kit staat. In de contactdozen kunnen we meerdere lampen of stekkers inpluggen. Let op het maximum vermogen dat kan worden gestuurd. Als de dimmer uitvalt heeft het vaak te maken met een te groot vermogen (wat eerder rond de 300 watt dan de aangegeven 600 watt bedraagt)! Het aangesloten vermogen naar beneden halen en de spanning even onderbreken (door bijvoorbeeld de stekker uit te trekken) verhelpt dit euvel dan direct. Gebruik eventueel meerdere modules die samen worden geschakeld om hogere vermogens op te delen. Nu moeten we onze dimmer nog integreren in onze modelbaan. De schakelaar op onze module schakelt onze dag (aan) en nacht (uit). We hebben twee stekkers voorzien zodat we ook extern kunnen aansturen. Met bijvoorbeeld een relais en/of schakeldecoder kunnen we op onze modelbaan het langzaam licht en donker laten worden.

10 Er zijn een aantal mogelijkheden. De meest eenvoudige is deze waar we een schakeldecoder of relais inpluggen op onze module met behulp van de stekkers. We kunnen de verlichting op onze baan langzaam laten aan en uit gaan met de schakelaar op de module, of met het schakelen van een decoder of relais (om het even welke relais met een maak/verbreekcontact, om het even welke schakeldecoder, op onze tekening geven we enkel een voorbeeld) parallel op onze schakelaar aangesloten via de stekkers. Zorg dat de schakelaar op de module zelf op uit staat zodat enkel de decoder nog schakelt. Men kan ook altijd een gewone schakelaar gebruiken! Als men dag en nacht elk met een eigen verlichting wil simuleren en laten schakelen (bijvoorbeeld gewone lampen als dag, blauwe lampen als nacht) heeft men twee modules nodig. Deze kunnen we schakelen met twee schakelaars en/of twee poorten op bijvoorbeeld de decoder. Als het relais of de decoder een wisselcontact heeft kan het ook met twee schakelaars die dan altijd, en dag, en nachtverlichting, al of niet samen kunnen schakelen. De decoder schakelt of dag, of nacht. Vergeet niet dat elke bijkomende schakelaar, elke decoder, elk maakcontact, hoe dan ook, dat parallel op de schakelaar van de dimmer wordt ingeplugd, en dat gesloten wordt, maakt dat de verlichting zal gaan branden. Ze moeten dus, zonder uitzondering, allemaal verbroken zijn, als de duisternis moet intreden.

11 Bij gebruik van een wisselschakelaar is er altijd een contact voor de ene of andere module gesloten. Let op, in deze tekening, als of de schakelaar, of de decoder dag wensen, zal de verlichting aan gaan. Wat betekent dat als één van beiden aan staat, de verlichting zal branden. Ze moeten dus beiden op uit staan om de dag -verlichting te doven en uitsluitend de nacht -verlichting te ontsteken. We raden dit schema daarom niet aan! Geniet van licht en donker, van dag en nacht op de modelbaan!

12 Frans Hooyberghs

Inbouwen verlichting

Inbouwen verlichting Inbouwen verlichting Iedereen ontdekt dat werken met licht een modelbaan een heel nieuwe dimensie kan geven. Eén van de talloze mogelijkheden om licht te brengen op onze baan is het inbouwen van verlichting

Nadere informatie

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen NCV 2.1 Nixie Klok extra montage aanwijzingen 1 NCV 2.1 Nixie Klok (IN-14 type cijferbuisjes) Volg de Engelse handleiding, dit zijn extra aanwijzingen voor de montage: Gebruik een puntige soldeerbout met

Nadere informatie

Ombouw MP3020 (Märklin 3389)

Ombouw MP3020 (Märklin 3389) Ik bezit een analoge motorpost van Mäklin en wil deze ombouwen naar digitaal. Het betreft het model met Marklin nr 3389 zoals hiernaast staat afgebeeld. Ik rij zelf 3rail waarbij de modellen digitaal worden

Nadere informatie

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten.

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten. Gefeliciteerd met de aankoop van deze PC- I/ O kaart. Lees vóór u de kaart gaat installeren, de instructies in deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Bewaar de gebruiksaanwijzing voor latere naslag. Controleer

Nadere informatie

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16 06/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Breadboard voeding 5V / 3,3V

Breadboard voeding 5V / 3,3V www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Breadboard voeding 5V / 3,3V Een handige breadboard voeding die je project van de juiste spanning voorziet. Het gewenste

Nadere informatie

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1 Handleiding AT1G26-200 rev.0914 Toegangscontrole Module ver1 PRODUCT SPECIFICATIE Modelen, AT1G26-200 ver1 en AT1G34-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200 gebruikerscodes 100 Mil.

Nadere informatie

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box!

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box! AT1G26-200 rev.0110 Toegangscontrole Module AT1G26-200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Modelen AS-626M-200, AS-626S-200, AS-634-200, AT1G26-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200

Nadere informatie

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website: Handleiding DBMK103 Simon Says Versie 1.0 (Augustus 2014) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

ELWSE sturing met BOX10

ELWSE sturing met BOX10 ELWSE sturing met BOX10 Deze handleiding kan gebruikt worden voor de monofasige en de 3-fasige BOX10-motor met snelontgrendeling of kettingtakel. Belangrijk: De motor en de sturing zijn reeds volledig

Nadere informatie

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x 2x 3x [5] De stekkerdoos schakelt ter bevestiging 2x in en uit. De code van de zender is in het geheugen van de stekkerdoos opgeslagen en het product is klaar voor gebruik. Er kunnen maximaal 6 verschillende

Nadere informatie

DOMOTICA TC-FL4 FL4.220415 VERGRENDELINGEN. t 088 500 2800 f 088 500 2899 89 MODEL KS4210

DOMOTICA TC-FL4 FL4.220415 VERGRENDELINGEN. t 088 500 2800 f 088 500 2899 89 MODEL KS4210 DOMOTICA KS4210 INSTALLATIE 1. Sluit op de interface de antenne aan. 2. Plug de netwerkkabel in de netwerkpoort. 3. Plug de adapter in de interface. De interface maakt automatisch verbinding met de server

Nadere informatie

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website: Handleiding DBMK0 LED dobbelsteen Versie 2.0 (augustus 203) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Handleiding: DBMK0 - LED dobbelsteen, Versie 2.0 Inleiding Geachte klant, Hartelijk

Nadere informatie

Registreer uw product op SWW1890. Hier kunt u ook terecht voor ondersteuning. Snelstartgids. Installeren.

Registreer uw product op  SWW1890. Hier kunt u ook terecht voor ondersteuning. Snelstartgids. Installeren. Registreer uw product op www.philips.com/welcome. Hier kunt u ook terecht voor ondersteuning. SWW1890 Snelstartgids 1 2 Installeren Genieten Wat zit er in de doos? Ontvanger Zender Gebruiksaanwijzing Quick

Nadere informatie

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Inbouw handleiding Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Eigenschappen: - Geen hitte-ontwikkeling (in tegenstelling tot andere modules)! - Instelbare helderheid van de US-Lights van

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving van de print interface met transistoren en MR16 spots. Naam : Klas: 2008 EduTechSoft Pagina 2 van 10 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project

Nadere informatie

* Afbeelding van de AYCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking)

* Afbeelding van de AYCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) D C B A * * Afbeelding van de AYCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en verbindstatus) B: Zoekmodus-knop C: Kinderbeveiliging D: Klapdeksel

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

FLEXIOS PERSOONSALARMERING TC-FL3 FL VERGRENDELINGEN. t f MODEL KS4210

FLEXIOS PERSOONSALARMERING TC-FL3 FL VERGRENDELINGEN. t f MODEL KS4210 MODEL KS4210 INSTALLATIE 1. Sluit op de interface de antenne aan. 2. Plug de netwerkkabel in de netwerkpoort. 3. Plug de adapter in de interface. De interface maakt automatisch verbinding met de server

Nadere informatie

Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal

Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal Onder catalogusnummer 43593 heeft Roco indertijd enkele modellen uitgebracht van de NMBS type 210 (latere reeks 60). Het model is analoog DC uitgevoerd,

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

Handleiding. DBMK100 Mini LED dobbelsteen. Versie 1.0 (februari 2012) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK100 Mini LED dobbelsteen. Versie 1.0 (februari 2012) Digibytez Website: Handleiding DBMK100 Mini LED dobbelsteen Versie 1.0 (februari 2012) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AC-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AC-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AC-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR A B C * * Afbeelding van de AYCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en verbindstatus)

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

Beschrijving Opto-48

Beschrijving Opto-48 Beschrijving Opto-48 Beschrijving van de schakeling: in dit voorbeeld schakelen de railcontacten (massa) naar de + 5 V. Aan de ingangszijde van de optocoupler is ook een andere spanning mogelijk, als de

Nadere informatie

LED decay

LED decay www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED decay Deze kleine schakeling laat een grote 10 mm LED continue branden totdat er op de schakelaar wordt gedrukt. De

Nadere informatie

DIGITAL 2. Digitale schakeldecoder. Gebruikershandleiding

DIGITAL 2. Digitale schakeldecoder. Gebruikershandleiding Digitale schakeldecoder 5213 Gebruikershandleiding DIGITAL 2 Dit product is geen speelgoed. Niet geschikt voor kinderen onder 14 jaar! Gebruiksaanwijzing bewaren! Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D-

Nadere informatie

IH_NL_BRA_SCHEMA_RA.doc. Aansluitschema s

IH_NL_BRA_SCHEMA_RA.doc. Aansluitschema s IH_NL_BRA_SCHEMA_RA.doc Aansluitschema s Inhoudsopgave. 1. Aansluitschema LSN detectoren p3 DSMS400 & DSMSF400 voor LSN detectoren p3 Herhaal LED DSMPA op LSN detectoren p3 DSSM210 p4 2. Aansluitschema

Nadere informatie

Programmeren met Arduino

Programmeren met Arduino Programmeren met Arduino Lieve Van Bastelaere Programmeren met Arduino. 1. Werken met een breadboard. a. Wat is een breadboard? Een breadboard is een bord waarop je elektronische schakelingen kunt maken

Nadere informatie

Reparatie Neutraallampje BMW K1100 LT Probleem:

Reparatie Neutraallampje BMW K1100 LT Probleem: Reparatie Neutraallampje BMW K1100 LT 1993 Probleem: Neutraalindicatie werkt normaal, schakelstanden worden gewoon weergegeven op display maar neutraallampje wil niet werken. Lampje is ok. Worden de schakelstanden

Nadere informatie

ATP2S200. rev Toegangscontrole Module. Handleiding. thinks outside the box!

ATP2S200. rev Toegangscontrole Module. Handleiding. thinks outside the box! ATP2S200 rev.0110 Toegangscontrole Module ATP2S200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Model ATP2S200 Opbouw Slagvast polycarbonaat Met braille tekens op de toetsen Van achteren (backlite) aangelichte toetsen

Nadere informatie

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8 v.120110 1. Installatie van de e-thermostaat 3 2. Installatie van de hub 8 3. De webportal en smart phone app 10 Webportal...10 Smart phone App...10 4. Problemen oplossen - E-thermostaat 11 Het display

Nadere informatie

Handleiding Natural Light Simulator

Handleiding Natural Light Simulator Handleiding Versie Versie handleiding: V1.0 (Juli 2013) Recentste hardware versie: V1.0 (De hardware versie is terug te vinden rechts onder de connector X2.) Leeswijzer Het is aangewezen alles door te

Nadere informatie

OC32 Event Input Upgrade

OC32 Event Input Upgrade Dinamo modelbaan besturing OC32 Event Input Upgrade Handleiding Auteur: Leon J.A. van Perlo Versie: 1.0 Datum: 18 juni 2011 Release beheer Deze handleiding is van toepassing op de kit bestaande uit: Print

Nadere informatie

ENERGIE BESPARENDE TL VERLICHTING LED BUIS MONTAGE HANDLEIDING

ENERGIE BESPARENDE TL VERLICHTING LED BUIS MONTAGE HANDLEIDING ENERGIE BESPARENDE TL VERLICHTING LED BUIS MONTAGE HANDLEIDING Schakel altijd eerst de verlichting uit en zorg ervoor dat er geen spanning staat op het armatuur waaraan u werkt! De LED buis vervangt de

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIE LED VERLICHTING

INSTALLATIE INSTRUCTIE LED VERLICHTING INSTALLATIE INSTRUCTIE LED VERLICHTING Benodigde gereedschappen: schroef/boormachine 12 mm metaalboor professionele hetelucht fohn rolmaat draadstriptang kniptang lijmtangen 2x afbreekmes stevige trekveer

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

OORGUARD350. DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51

OORGUARD350. DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51 OORGUARD350 DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51 20390/ 20111115 DOORGUARD350 ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK

Nadere informatie

E e n i n t r o d u c t i e in praktische electronica.

E e n i n t r o d u c t i e in praktische electronica. 9 9 1. 1 0 3 E e n i n t r o d u c t i e in praktische electronica. Vantek Electronica Kits Handleiding/Opdrachtenboek. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 HOE U AAN DE SLAG

Nadere informatie

LED VU METER

LED VU METER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED VU METER Met de LED vu meter laat je laat je 10 LEDS op de maat van muziek of geluid oplichten. Hoe harder het geluid

Nadere informatie

EASYPLUS PRE DOMOTICA

EASYPLUS PRE DOMOTICA EASYPLUS PRE DOMOTICA 1 of 11 EASYPLUS PRE DOMOTICA... 1 Algemeen... 3 2. PRE08008 : PRE domotica systeem met 8 uitgangen... 3 3. PRE08016 : PRE domotica systeem met 16 uitgangen... 4 4. PRE08024 : PRE

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

MX5 NB Alarm of CV+AB plaatsen. Deel 4 >> Alarm of CV aansluiten.

MX5 NB Alarm of CV+AB plaatsen. Deel 4 >> Alarm of CV aansluiten. MX5 NB Alarm of CV+AB plaatsen. Deel 4 >> Alarm of CV aansluiten. Basis unit: Voor het plaatsen van de basisunit is het zoeken naar een mooi weg gewerkt, en toch toegankelijke plaats. Dat laatste is het

Nadere informatie

Pagina 1 van 7. Nederlandse uitgave:

Pagina 1 van 7. Nederlandse uitgave: De LS150 is een schakeldecoder voor het gebruik in het Digital plus systeem van Lenz of een ander systeem welk functioneert volgens de standaard van de NMRA. Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave. Inhoudsopgave....

Nadere informatie

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-V4T-00. Tuning-kit voor Tractoren

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-V4T-00. Tuning-kit voor Tractoren Tractor Rapid-kit inbouw instructies Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-V4T-00 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop

Nadere informatie

Inbouwhandleiding Coming Home / Leaving Home module voor Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107.

Inbouwhandleiding Coming Home / Leaving Home module voor Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107. Inbouwhandleiding Coming Home / Leaving Home module voor Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107. Met deze handleiding is de module eenvoudig zelf te monteren, al is enige handigheid wel makkelijk Wat je

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik van de s88-n-16/cd terugmeldingsmodule 4. Aansluitingen s-88-n-16/cd 4

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik van de s88-n-16/cd terugmeldingsmodule 4. Aansluitingen s-88-n-16/cd 4 02/2010 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Examen VMBO-BB versie blauw

Examen VMBO-BB versie blauw Examen VMBO-BB versie blauw 2018 gedurende 120 minuten profielvak PIE CSPE BB onderdeel D Naam kandidaat Kandidaatnummer Dit onderdeel bestaat uit 4 opdrachten. Voor dit onderdeel zijn maximaal 31 punten

Nadere informatie

AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI

AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Welke soort verlichting kunt u gebruiken, per AWMD-250? Gloeilampen

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 MKR41 HI-SEC DEZE KIT BESTAAT UIT: 1. Elektronische module met een startonderbrekingssysteem, knipperlichtsignalering, aansluitingen voor alle typen deurvergrendeling en

Nadere informatie

Elektriciteit 1. AOC OOST Almelo Groot Obbink

Elektriciteit 1. AOC OOST Almelo Groot Obbink AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2020 Inleiding In huis moeten soms kleine veranderingen worden aangebracht. Denk maar aan het aanleggen van een verlengsnoer of het vervangen van een lamp. Maar soms

Nadere informatie

Gebruikshandleiding TFT touchscreen

Gebruikshandleiding TFT touchscreen Gebruikshandleiding TFT touchscreen 1.0 Hoofdscherm 1.1 Schakelen In het hoofdscherm kunt u 8 navigatielampen aan en uit zetten door op de ronde knoppen te drukken. Op de illustratie van het schip zijn

Nadere informatie

FLEXESS PEBBLE PASLEZER

FLEXESS PEBBLE PASLEZER MODELLEN KS300 SPECIFICATIES Voltage 12V - 24V DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Leesafstand max. 40 mm Frequentie lezer 13,56MhZ voor Mifare Ultralight, Mifare Classic 1K en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 2015 1

Gebruikershandleiding 2015 1 Gebruikershandleiding 2015 1 1. Bouw S-tablet 1.1 De 3 delen van de informatieverwerking: Invoer: 2 vaste invoerorganen: drukknop en schuifschakelaar 2 aansluitmogelijkheden: extra invoerorganen Impulsgenerator:

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR D A C * B * Afbeelding van de AYCT-102 (niet inbegrepen) A: Zoekmodus-knop B: Aansluiting wandschakelaar C: Aansluiting verlichting D: Indicator

Nadere informatie

METAALTECHNIEK CSE GL

METAALTECHNIEK CSE GL Examen VMBO-GL 2006 tijdvak 1 vrijdag 19 mei 9.00-11.00 uur METAALTECHNIEK CSE GL Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en een bijlage. Dit examen bestaat uit 60 vragen. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Glasoven

Gebruiksaanwijzing Glasoven Gebruiksaanwijzing Glasoven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigt bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

BELANGRIJK: Bij de eerste keer dient u de inleerprocedure te doorlopen voordat u de set kan gebruiken! Handleiding MS16

BELANGRIJK: Bij de eerste keer dient u de inleerprocedure te doorlopen voordat u de set kan gebruiken! Handleiding MS16 BELANGRIJK: Bij de eerste keer dient u de inleerprocedure te doorlopen voordat u de set kan gebruiken! 2014 Handleiding MS16 2 Voorwoord Bedankt voor de aanschaf van de wetronic MS16 module. Via deze handleiding

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. LB-management. Power DALI-taststuureenheid TW

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. LB-management. Power DALI-taststuureenheid TW Art. nr.: 1713DSTE Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

DRC6200 Verlichting set HANDLEIDING. (bovenstaande foto is niet digital bewerkt)

DRC6200 Verlichting set HANDLEIDING. (bovenstaande foto is niet digital bewerkt) DRC6200 Verlichting set HANDLEIDING (bovenstaande foto is niet digital bewerkt) Copyright 2005 2008 digirails, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van digirails

Nadere informatie

Aanbouw- en bedieningshandleiding

Aanbouw- en bedieningshandleiding Aanbouw- en bedieningshandleiding Uitbreiding - ISOBUS-contactdoos vooraan Stand: V3.20140428 30322559-02-NL Lees en volg deze bedieningshandleiding op. Bewaar deze bedieningshandleiding voor gebruik in

Nadere informatie

Modificatie: geluidsignaal richtingaanwijzers 2.0

Modificatie: geluidsignaal richtingaanwijzers 2.0 Modificatie: geluidsignaal richtingaanwijzers 2.0 De indicatielampjes voor de richtingaanwijzers functioneren op mijn Guzzi V50 Nato zonder problemen maar toch wezen andere motorrijders mij er regelmatig

Nadere informatie

Ombouw NS 1205 (Märklin 3055)

Ombouw NS 1205 (Märklin 3055) De hier links getoonde NS serie 1200 locomotief is een model van Märklin en wel de 1205 met artikelcode 3055. Het betreft een analoog model die is voorzien van een grote schijfcollector motor (LFCM) Voor

Nadere informatie

Technische gegevens 12

Technische gegevens 12 02/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 SUN-500 GORDIJN/ZONWERING SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 SUN-500 GORDIJN/ZONWERING SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 SUN-500 GORDIJN/ZONWERING SCHAKELAAR A B C D E * * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Lettercodeschijf B: Cijfercodeschijf C: Klemschroeven D: Bevestigingsnokjes E:

Nadere informatie

SWDEC. Dinamo modelbaan besturing. Handleiding. Handleiding SWDEC DINAMO Modelbaan Besturing

SWDEC. Dinamo modelbaan besturing. Handleiding. Handleiding SWDEC DINAMO Modelbaan Besturing Handleiding DINAMO Modelbaan Besturing Deze pagina is opzettelijk leeg Dinamo modelbaan besturing Handleiding Auteur: Leon J.A. van Perlo Versie:.0 Datum: 5 augustus 2008 Pag 2 van 2 versie.0 5 augustus

Nadere informatie

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-07. Tuning-kit voor Tractoren

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-07. Tuning-kit voor Tractoren Tractor Rapid-kit inbouw instructies Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-07 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop

Nadere informatie

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt.

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Deze onderdelen heb je nodig: PCB (uiteraard) MCP1702-3302 - U1 (Low-current Voltage Regulator) BC547

Nadere informatie

Het schema. FIG.1.

Het schema. FIG.1. WWW.GUZZIPROJECT.NL Het schema. FIG.1. Het orginele schema FIG.1 is zodanig aangepast dat het dim, grootlicht en de claxon geschakeld worden door relais. Voordeel hiervan is dat de spanning van de verlichting

Nadere informatie

Verlichting Voor werkblad en bovenkasten

Verlichting Voor werkblad en bovenkasten Verlichting Voor werkblad en bovenkasten Stroomkabels Welke referentiehoek kies ik om mijn keuken te monteren? A A Klik op deze kast in de Home planner voor de afmetingen tussen de muur en de kast B Klik

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Glasoven

Gebruiksaanwijzing Glasoven Gebruiksaanwijzing Glasoven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigt bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 15 versie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 15 versie Jack vta 562/800 Pagina 1 van 15 versie 20150709 Wat wordt standaard geleverd: 1 Lift Jack vta 562/800 2 Besturingskast 3 Verbindingskabel 4 Voeding 5 Voedingskabel 6 TV beugel 7 Vesamount 8 Afstandsbussen

Nadere informatie

Met 2-kanaals toetselement: instelling van de kleurtemperatuur met rechter tuimelschakelaar

Met 2-kanaals toetselement: instelling van de kleurtemperatuur met rechter tuimelschakelaar Art. nr.: 1713DSTE Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

4-kanaals dimmerstuurmodule met 0 of 1 tot 10V-uitgangen voor het Velbus-systeem

4-kanaals dimmerstuurmodule met 0 of 1 tot 10V-uitgangen voor het Velbus-systeem VMB4DC 4-kanaals dimmerstuurmodule met 0 of 1 tot 10V-uitgangen voor het Velbus-systeem INHOUD INHOUD... 2 OMSCHRIJVING... 3 EIGENSCHAPPEN... 3 VELBUSEIGENSCHAPPEN... 5 OVERZICHT... 6 LEDINDICATIE... 7

Nadere informatie

Kit code: KT XTI 9980. Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor:

Kit code: KT XTI 9980. Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor: Kit code: KT XTI 9980 Configuratie: 751 Kit inhoud: Aantal Code Omschrijving 1 FO8RAPID XTI Module Rapid XTI 1 FRCT04D Draadboom Rapid XTI Geschikt voor: Fabrikant Model LET OP!! Case NewHolland Maxxum

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 STEKKERDOOS SCHAKELAAR BUITEN Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U hebt een kwalitatief hoogwaardig product in handen waarvan u vele jaren

Nadere informatie

DRC1600 Verlichtingset HANDLEIDING. (bovenstaande foto is niet digital bewerkt)

DRC1600 Verlichtingset HANDLEIDING. (bovenstaande foto is niet digital bewerkt) DRC1600 Verlichtingset HANDLEIDING (bovenstaande foto is niet digital bewerkt) Copyright 2005 2008 digirails, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van digirails

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

PIC Callgever Door PA1RUM

PIC Callgever Door PA1RUM PIC Callgever Door PA1RUM Aanleiding Tijdens de radiokampweek 2008 is deze callgever met veel enthousiasme gebouwd. Niet alleen omdat het een zeer eenvoudig en veelzijdig ontwerp is, maar ook omdat het

Nadere informatie

STROOMKRING. STAP 1 Lees eerst de hele tekst door en bekijk de tekeningen en het montagepaneel.

STROOMKRING. STAP 1 Lees eerst de hele tekst door en bekijk de tekeningen en het montagepaneel. 1 WAT GA JE DOEN? Je gaat met stroom werken. Jullie gaan ontdekken wat je met schakelingen en stroom kunt doen en welk effect dat heeft op een lampje. Jullie moeten zelf de draden goed monteren en aansluiten.

Nadere informatie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 12 versie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 12 versie Jack vta 562/800 Pagina 1 van 12 versie 20171211 Wat wordt standaard geleverd: 1 Lift Jack vta 562/800 2 Besturingskast 3 Verbindingskabel 4 Voeding 5 Voedingskabel 6 TV beugel 7 Vesamount 8 Afstandsbussen

Nadere informatie

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-V4T-01. Tuning-kit voor Tractoren

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-V4T-01. Tuning-kit voor Tractoren Tractor Rapid-kit inbouw instructies Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-V4T-01 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop

Nadere informatie

Dinamo modelbaan besturing SWDEC. Handleiding

Dinamo modelbaan besturing SWDEC. Handleiding Dinamo modelbaan besturing Handleiding Auteur: Leon J.A. van Perlo Versie:.0 Datum: 5 augustus 2008 Release beheer Deze handleiding is van toepassing op de kit bestaande uit: Print o Rev00 Nov 2006 2008

Nadere informatie

Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-09. Tuning-kit voor Tractoren

Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-09. Tuning-kit voor Tractoren Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-09 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop devolgendepaginavindtu:

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-300 INBOUWDIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-300 INBOUWDIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-300 INBOUWDIMMER/SCHAKELAAR Verlichting: Aan / Uit / Dimmen A B C D * E F * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Verbind-knop B: Indicator (spannings- en verbindstatus)

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. Systeem DALI-Power-besturingseenheid inbouwbasiselement

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. Systeem DALI-Power-besturingseenheid inbouwbasiselement Best. nr.: 5406 00 Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

Samenvatting NaSk H5 Elektriciteit

Samenvatting NaSk H5 Elektriciteit Samenvatting NaSk H5 Elektriciteit Samenvatting door T. 865 woorden 6 november 2016 6,7 23 keer beoordeeld Vak Methode NaSk Nova Par. 1 Een stroomkring maken Om een lampje te laten branden moet je er een

Nadere informatie

FLEXESS AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS200 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS200 SPECIFICATIES

FLEXESS AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS200 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS200 SPECIFICATIES MODELLEN CS200 SPECIFICATIES Voltage 12V AC/DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Bel uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Leesafstand max. 40 mm Frequentie lezer 13,56MhZ voor Mifare

Nadere informatie

Om een lampje te laten branden moet je er een elektrische stroom door laten lopen. Dat lukt alleen, als je een gesloten stroomkring maakt.

Om een lampje te laten branden moet je er een elektrische stroom door laten lopen. Dat lukt alleen, als je een gesloten stroomkring maakt. Samenvatting door een scholier 983 woorden 8 april 2011 6,8 988 keer beoordeeld Vak Methode NaSk Nova Natuurkunde H5 par 1 t/m 5 samenvatting Par. 1 Een stroomkring maken Om een lampje te laten branden

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

Algemene handleiding LED strips

Algemene handleiding LED strips U heeft een kwaliteitsproduct aangeschaft waar u nog lange tijd veel plezier van zult hebben. In deze instructie treft u handige en belangrijke informatie aan die helpt om het maximale uit uw producten

Nadere informatie

Oplossing; Kast vervangen

Oplossing; Kast vervangen - Eerste controle De deur moet men eerst correct en soepel kunnen open en sluiten met sleutel evenals met de kruk. En dit zonder het slot onder stroom te zetten. Indien dit goed werkt kunnen we stroom

Nadere informatie

8-VOUDIGE BEZETMELDER

8-VOUDIGE BEZETMELDER Handleiding 8-VOUDIGE BEZETMELDER Werkt met de volgende systemen: alle systemen, analoog én digitaal, gelijkspanning en wisselspanning. Werkt niet met de volgende systemen: - Werkt met de volgende protocollen:

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie