Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg"

Transcriptie

1 Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

2 Bijlage 1 Verrichtingen en verbruiksmaterialen In deze bijlage zijn de nadere voorwaarden en tarieven van de verrichtingen en de verbruiksmaterialen opgenomen. De voorwaarden zijn gebaseerd op de vigerende NZa Beleidsregel en Tariefbeschikking huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg, de NZa Tarievenlijst eerstelijnsdiagnostiek en de vigerende NZa Beleidsregel Stoppen-met-rokenprogramma, zoals deze nu luiden dan wel in de toekomst komen te luiden. 1 Inkoopvoorwaarde oorwaarden de zorgaanbieder heeft een overeenkomst basishuisartsenzorg afgesloten met Menzis; de zorgaanbieder voldoet aan de voorwaarden, zoals beschreven in tabel 1 en 2, wanneer de prestatie wordt gedeclareerd; voor de zorg vergoed middels de verrichtingen (tabel 1) kunnen voor de patiënt geen andere prestaties, zoals consulten of visites, in rekening worden gebracht; wanneer kosten van de prestatie op een andere wijze worden gefinancierd, dan mogen de verrichting (tabel 1) en/of de verbruiksmaterialen (tabel 2) niet gedeclareerd worden. 2 Resultaten Doel van de (M&I) verrichtingen is om kwalitatief goede zorg in de eerste lijn te leveren en daarmee voor bepaalde verrichtingen verschuiving van zorg vanuit de tweede naar eerste lijn te bevorderen, zodat zorgkosten worden beheerst. 3 Tarief voor de S1 verrichtingen(tabel 1) contracteert Menzis het NZa maximum tarief; voor de M&I-verrichtingen en Stoppen met Roken gelden de tarieven in tabel 1. Deze tarieven worden per 1 januari 2018 met 2,0% geïndexeerd en worden per 1 januari 2019 geïndexeerd 1 ; 1 De indexatie is gebaseerd op 90% personele kosten en 10% materiële kosten. Voor de personele kosten wordt de overheidsbijdrage in de arbeidskostenontwikkeling (OVA) gebruikt en voor de materiële kosten wordt het prijsindexcijfer particuliere consumptie uit het Centraal Economisch Plan (CEP) van het Centraal Planbureau gehanteerd. De tarieven voor het verbruiksmateriaal worden geïndexeerd op basis van de index voor materiële kosten. De meest definitieve index van het lopende jaar wordt gebruikt voor het vaststellen van de index van het komende jaar. Dit betekent dat voor de indexatie van het tarief 2018 de definitieve index over 2017 is gebruikt.

3 voor de verbruiksmaterialen gelden de tarieven in tabel 2. Deze tarieven worden per 1 januari 2018 met 1,8% geïndexeerd en worden per 1 januari 2019 geïndexeerd 1 ; het tarief voor de S1 en M&I-verrichtingen is inclusief de vergoeding voor gebruikelijke nazorg en het gebruik van (verbruiks)materiaal, tenzij dit expliciet is vermeld.

4 Tabel 1 Verrichtingen Audiometrie 29,41 Omschrijving Voorwaarden Declaratie Objectiveren van subjectief verminderd gehoor en bepaling van de mate van slechthorendheid met behulp van een Audiometer, in eigen beheer. Handeling beschreven in NHG standaard M61, slechthorendheid en Handboek diagnostische verrichtingen in de huisartsenpraktijk, C. in t Veld. Tarief per verrichting Diagnostiek met behulp van Doppler (meten Enkel-ArmIndex) 56,76 Omschrijving Voorwaarden Declaratie Opsporen van vaatvernauwingen door het meten van de enkel-armindex (EAI) met behulp van Doppler apparatuur, in eigen beheer. Handelingen beschreven in NHG-standaard M13, PAV, en Handboek diagnostische verrichtingen in de huisartsenpraktijk, C. in t Veld. Tarief per verrichting Tympanometrie 29,41 Omschrijving Voorwaarden Declaratie Het meten van de beweeglijkheid van het trommelvlies met behulp van een microtympanometer in eigen beheer ter diagnostiek en vervolgen van gehoorproblemen bij: Otitis media met effusie langer dan drie maanden Tympanosclerose Otosclerose Handelingen beschreven in NHG-standaard, M18 en Handboek diagnostische verrichtingen in de huisartsenpraktijk, C. in t Veld. Tarief per verrichting. 2 De tarieven vermeld in tabel 1 zijn de tarieven per 1 januari 2018.

5 13004 Spirometrie (longfunctiemeting) 44,93 Omschrijving Longfunctiemeting met reversibiliteitstest in eigen beheer ter analyse benauwdheidklachten of bepaling effectiviteit van de therapie bij een patiënt met inhalatiemedicatie, incl. beoordeling. Voorwaarden Handelingen beschreven in NHG-standaard, M26 en zorgstandaard COPD LAN (zie Kwaliteit spirometer is gewaarborgd. De spirometrie wordt uitgevoerd door de huisarts/poh-s, die in het bezit is van een geldig CASPIR certificaat. Richtlijnen Spirometrie zie Declaratie Tarief per verrichting. Niet indien voor patiënt tegelijkertijd een keten-tarief COPD, Astma of COPD/Astma via samenwerkingsverband gedeclareerd wordt ECG-diagnostiek (ECG maken, interpreteren en bespreken met patiënt) 42,84 Omschrijving ECG, maken en interpreteren en bespreken uitslag met de patiënt. Voorwaarden Declaratie Handeling beschreven in Handboek Diagnostische Verrichtingen in de huisartsenpraktijk, C. in t Veld. Het betreft een prestatie per verrichting, inclusief verbruiksmateriaal. Mag niet samen met Maken ECG in rekening worden gebracht Spleetlampoogonderzoek 58,86 Omschrijving Diagnostiek en controle van een aantal oogheelkundige aandoeningen, met behulp van een spleetlamp in eigen beheer Voorwaarden Handeling en indicatie beschreven in Handboek diagnostische verrichtingen in de huisartsenpraktijk, C. in t Veld. Aantoonbare aanvullende deskundigheid door registratie in het CHBB-register Oogheelkunde, Declaratie Tarief per onderzoek Bloeddrukmeting gedurende 24 uur, hypertensiemeting 28,47 Omschrijving Voorwaarden Declaratie In eigen beheer instrueren van de patiënt, uitleen 24-uurs RR-meter, interpretatie, en organiseren van de follow-up, om niet vaststaande hypertensie te evalueren. Handeling beschreven in NHG richtlijn M84, noot 14 en zorgstandaard CVRM, zie Tarief per meting.

6 13009 Teledermatologie 58,86 Omschrijving Voorwaarden Declaratie Vervaardigen, beveiligd verzenden en opslaan alsmede het laten beoordelen door dermatoloog op afstand van door de huisarts gemaakte digitale beelden van huidafwijkingen, ter mogelijke vervanging van verwijzing naar de 2e lijn van een patiënt met een dermatologisch probleem waarbij specialistische beoordeling en/of advies noodzakelijk is. Eventuele consulten in verband met de (na)behandeling op basis van advies dermatoloog kunnen separaat gedeclareerd worden. Kan niet in rekening worden gebracht indien de inspanning van de huisarts reeds als onderdeel van een andere prestatie wordt vergoed. bv. via een zorgvernieuwingsproject, beleidsregel innovatie of via ketenzorg. Tarief per verrichting Cognitieve functietest (MMSE) 58,8 8,86 Omschrijving Onderzoek naar dementie door afname van MMSE-test. Voorwaarden Handeling beschreven in NHG-standaard M 21. Declaratie Tarief per verrichting Chirurgie NZa maximum tarief 86,65 Omschrijving Chirurgische ingrepen ter vervanging van behandeling in de tweede lijn zoals: Excisie van een atheroomcyste, lipoom, fibroom, chalazion, naevus/multipele naevi Huidbiopt ( stans), electrochirurgie Complexe (uitgebreide) wondbehandeling met hechten (hechten grotere/lelijke complexe wonden) Barron-ligatie Chirurgische decubitusbehandeling Nagelchirurgie bijvoorbeeld nagelextractie, resp. nagelbedexcisie Incideren van abces of vers getromboseerd hemorrhoïd, incisie perianaal abces of sinus pilonidalis Ascitespunctie Excisie bij verdenking melanoom, basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom, overige maligniteiten huid Frenulumplastiek

7 Behandeling van multiple condylomata acuminata met electrocoagulatie-apparatuur Voorwaarden Handelingen beschreven in Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk, herziene en uitgebreide druk, verschenen november 2014 (Goudswaard, in t Veld en Kramer). Het verwijderen van wratten of mollusca valt niet onder deze verrichting, maar onder het begrip kleine chirurgie, in reguliere consultprestaties van artikelen 5.2.2, 52.3 en van de beleidsregel. Verwijderen van hechtingen na specialistische behandeling valt niet onder deze verrichting. Declaratie Tarief per verrichting, inclusief Inclusief (hecht)materiaal, verwijderen hechtingen en nabehandeling Ambulante compressietherapie rapie bij ulcus cruris NZa maximum tarief 58,24 Omschrijving Behandelen van een patiënt met een ulcus cruris met behulp van compressietherapie. Voorwaarden Indicatie: zie NHG-standaard M 16. Patiënt is niet onder behandeling bij specialist. Het maken van afspraken met de gespecialiseerde zorgaanbieder/verlener (bv de wondverpleegkundige) over consulteren en door-en terugverwijzing, valt onder deze prestatiebeschrijving Declaratie Tarief per verrichting Therapeutische injectie (Cyriax) NZa maximum tarief 29,27 Omschrijving Injectie met corticosteroïden en/of lokaal anestheticum in gewrichten, op peesaanhechtingen of bursa volgens principe van Cyriax. Declaratie Tarief per verrichting Oogboring NZa maximum tarief 55,38 5,38 Omschrijving Verwijderen corpus alienum uit het oog. Voorwaarden Handelingen beschreven in NHG standaard M57 en Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk, herziene en uitgebreide druk, verschenen november 2014 (Goudswaard, in t Veld en Kramer). Declaratie Tarief per verrichting.

8 13027 MRSA-kweekafname 29,41 Omschrijving Afname kweekmateriaal ten behoeve van diagnostiek MRSA, op verzoek van de specialist. Declaratie Tarief per verrichting Palliatieve consultatie, visite 117, 7,69 Omschrijving Consultatievisite door een opgeleide palliatieve huisartsconsulent op verzoek van de eigen huisarts van verzekerde. Voorwaarden Declaratie Huisarts-consulent is geregistreerd als kaderhuisarts palliatieve zorg ( of als SCEN-arts in het KNMGregister SCEN arts. Tarief per visite, inclusief bestudering casus Palliatieve consultatie, telefonisch 29,41 Omschrijving Voorwaarden Declaratie Telefonische consultatie door een opgeleide palliatieve huisartsconsulent op verzoek van de eigen huisarts van verzekerde. Huisarts-consulent is geregistreerd als kaderhuisarts palliatieve zorg ( of als SCEN-arts in het KNMGregister SCEN-arts. Tarief per telefonisch consult Intensieve zorg, visite dag NZa maximum tarief 74,02 Omschrijving Verlenen van intensieve zorg overdag door de huisarts aan terminale patiënten of patiënten, waarvoor CIZ een zorgprofiel heeft toegewezen uit onderstaande -reeks verpleging en verzorging: VV Beschermd wonen met intensieve dementiezorg VV Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging VV Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding VV Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op verzorging/verpleging VV Herstelgerichte behandeling met verpleging en verzorging VV Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg

9 Voorwaarden De patiënten ontvangen geen verblijf en behandeling van een instelling art , 1 e lid, onderdeel a of c van de WLZ. Indien intensieve zorg conform de prestatie wordt geleverd aan een patiënt die is opgenomen in een setting voor eerstelijnsverblijf kan de verrichting ITZ gedeclareerd worden. Declaratie Tarief per visite gedurende de normale werktijd (Ma Vr uur). De prestaties Huisartsenzorg eerstelijnsverblijf en ITZ kunnen niet tegelijkertijd voor dezelfde patiënt voor hetzelfde zorgcontact in rekening worden gebracht Intensieve zorg, ANW visite NZa maximum tarief 127,68 Omschrijving Verlenen van intensieve zorg door de eigen huisarts tijdens avond, nacht of weekend, aan patiënten, die aan de voorwaarden voldoen, zoals genoemd onder intensieve zorg, visite dag, code Voorwaarden De visite vangt aan tijdens ANW uren, dus tussen en 8.00 uur gedurende de week, en in de weekenden of een erkende feestdag. Indien intensieve zorg conform de prestatie wordt geleverd aan een patiënt die is opgenomen in een setting voor eerstelijnsverblijf kan de verrichting ITZ gedeclareerd worden. Declaratie Tarief per visite. N.B. Een deelnemer van een HDS mag de visite tijdens ANW alleen declareren indien hij/zij geen dienst heeft, maar wel de visite heeft gedaan. De prestaties Huisartsenzorg eerstelijnsverblijf en ITZ kunnen niet tegelijkertijd voor dezelfde patiënt voor hetzelfde zorgcontact in rekening worden gebracht Euthanasie 235,38 Omschrijving Verlenen van euthanasie. Voorwaarden Declaratie De euthanasie is uitgevoerd na consultatie en rapportage van een SCEN-arts. Tarief per euthanasieverlening. N.B. De SCEN-arts kan zijn/haar inzet apart declareren (code 12815).

10 13042 IUD aanbrengen/inbrengen NZa maximum tarief 61,11 Omschrijving Het inbrengen van een spiraaltje of etonogestrel implantatie staafje vanwege anticonceptie. Voorwaarden Handelingen beschreven in, NHG-standaard M14 en Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk, herziene en uitgebreide druk, verschenen november 2014 (Goudswaard, in t Veld en Kramer). Declaratie Tarief per verrichting Gestructureerde Huisartsenzorg in verzorgingshuis 47,46 Omschrijving Voorwaarden Voor huisartsen, die op een gestructureerde manier huisartsenzorg aan bewoners van een verzorgingshuis bieden (uitgangspunt: 2 huisartsen per verzorgingshuis), door middel van het organiseren en voeren van een structureel periodiek overleg, het ontwikkelen en actualiseren van protocollen, het onderhouden van afspraken over dossiervorming, overdracht, visites en registratie (ICT), overleg met andere disciplines en ontwikkelen van praktijkfolders voor verzorgingshuisbewoners. N.B. deze verrichting is niet bedoeld voor de huisartsenzorg zelf. Samengevat: Het is een vergoeding voor het handhaven en onderhouden van een aanbod van gestructureerde doelmatige huisartsenzorg voor vaste bewoners van een verzorgingshuis door een beperkt aantal huisartsen per verzorgingshuis. De huisartsenzorg wordt efficiënt georganiseerd en geleverd op basis van een overeenkomst tussen huisartsen(groep) en verzorgingshuis conform de LHV voorbeeldovereenkomst Huisartsengroep Verzorgingshuis. De ondertekende overeenkomst wordt eenmalig toegestuurd via het contactformulier op de website van Menzis. Er is voorzien in een structuur en procedure voor spreekuur- en visiteaanvragen. Er zijn afspraken over bereikbaarheid en beschikbaarheid met de huisarts en het verzorgingshuis. Het verzorgingshuis beidt facilitaire voorzieningen, ruimte en ICT-aansluitingen voor het spreekuur. Er is personele ondersteuning vanuit het verzorgingshuis tijdens spreekuur en visite. Er zijn afspraken over gestructureerd periodiek overleg. Er zijn afspraken over medicatiebeleid en borging van het farmaceutisch proces. Onderdeel van de kwaliteitsverbetering is instructie/scholing van de verzorgenden door de huisarts.

11 Declaratie De huisartsen maken jaarlijks een rapportage, opvraagbaar door Menzis, waarin ten minste is opgenomen: - Datum en resultaten afstemmingsoverleg; - Onderwerp, datum van instructie/ klinische les; - De afspraken voor het opvolgende jaar t.a.v.: de samenwerking/afstemming, de op te pakken onderwerpen en verbeterplannen. De afspraken worden opgenomen in het protocol en dit wordt meegestuurd met de rapportage. Tarief per kwartaal per verzorgingshuisbewoner, die permanent in het verzorgingshuis verblijft Abdominale echografie 57,92 Omschrijving Uitvoering en interpretatie van abdominale echografie in eigen beheer ter voorkoming van verwijzing naar de tweede lijn. Voorwaarden De echografie en interpretatie wordt uitgevoerd door een huisarts, die op geregistreerd staat als huisarts-echografist. De kwaliteit van het onderzoek en de behandeling op basis van dit echografisch onderzoek dient te voldoen aan hetgeen gebruikelijk is onder beroepsgenoten. Bij verwijzing naar specialist na het onderzoek is het beschikbaar stellen van diagnostisch materiaal beschikbaar t.b.v. de vervolgbehandeling onderdeel van de prestatie. Handelingen beschreven in Handboek diagnostische verrichtingen in de huisartsenpraktijk, C.J. in t Veld e.a. Het betreft de volgende indicaties: Aorta: herkennen aneurysmata Lever: tumoren, metastasen Galblaas: galstenen, stuwing Nieren: stuwing, concrementen, cysten, tumoren Uterus: myomen, positie IUD, endometriumdikte Ovaria: cysten Blaas: urineretentie, concrementen N.B. De verrichting betreft uitdrukkelijk niet de echo bij zwangerschap. Ook algemene buikklachten zonder verdenking op een van bovenstaande aandoeningen vormen nadrukkelijk geen

12 indicatie voor declaratie van deze verrichting. Declaratie Tarief per verrichting: Het totale onderzoek, inclusief verbruiksmateriaal Maximaal eenmaal per dag per verzekerde Medicatiebeoordeling chronisch UR-geneesmiddelengebruik 30,51 Omschrijving Medicatiebeoordeling chronisch UR-geneesmiddelengebruik is een systematische beoordeling van het geneesmiddelgebruik van een individuele (veelal oudere) patiënt door arts, apotheker en patiënt (en/of mantelzorger of andere verzorgenden) op basis van een periodieke gestructureerde, kritische evaluatie van de medische-, farmaceutische-en gebruiksinformatie. Medicatiebeoordeling beoogt het optimaliseren van het geneesmiddelengebruik van patiënten met polyfarmacie, het verminderen van geneesmiddel-gerelateerde problemen, en het reduceren van ongewenste genees-middelgerelateerde ziekenhuisopnames. De verwachting is dat medicatiebeoordelingen leiden tot verbeterde patiëntveiligheid, een lager gebruik van het aantal chronisch geneesmiddelen, en afname van geneesmiddelgerelateerde ziekenhuisopnames, met als gevolg besparing op zorgkosten. Voorwaarden de zorgaanbieder voert medicatiebeoordelingen uit bij patiënten die voldoen aan de selectiecriteria op basis van de richtlijn 'Polyfarmacie bij ouderen'. In ieder geval alle patiënten van 75 jaar en ouder, die 7 of meer geneesmiddelen gebruiken en een verminderde nierfunctie [(egfr < 50 ml/min/ 1,73m2] hebben, krijgen een medicatiebeoordeling (IGZ, 2015); deze prestatie kan enkel worden gedeclareerd indien er een medische of farmaceutische noodzaak bestaat en: er zijn schriftelijke samenwerkingsafspraken tussen de huisarts en apotheker over de medicatiebeoordeling; de medicatiebeoordeling is door de apotheker en huisarts gezamenlijk uitgevoerd en de verrichting is ook door de apotheker voor de betreffende patiënt gedeclareerd; met de patiënt wordt aan de hand van een gestructureerde vragenlijst het actuele geneesmiddelgebruik, gebruik gerelateerde problemen, ervaringen, zorgen, verwachtingen en overtuigingen van de patiënt met betrekking tot medicatie besproken (Farmacotherapeutische anamnese); de verzamelde gegevens worden geordend en er wordt vastgesteld welke gegevens ontbreken. Identificeer vervolgens

13 met een gestructureerde methode mogelijke farmacotherapie gerelateerde problemen (FTP s)(farmacotherapeutische analyse); de huisarts en apotheker stellen gezamenlijk een farmacotherapeutisch behandelplan op met behandeldoelen, prioritering en te ondernemen acties; met de patiënt (en/of diens verzorger) wordt het gewijzigde farmacotherapeutisch behandelplan besproken. Stel het farmacotherapeutisch behandelplan zo nodig bij aan de hand van de reactie van de patiënt; in overleg tussen apotheker en huisarts zijn afspraken gemaakt over controle op en de evaluatie van de afgesproken acties in het farmacotherapeutisch behandelplan. De evaluatie met de patiënt vindt kort na de aanpassingen plaats (Follow-up en monitoring); de verslaglegging van de medicatiebeoordeling, het vastgestelde farmacotherapeutisch behandelplan en de evaluatie van de afgesproken acties hierin, vindt plaats in het digitale patiëntendossier; indien de huisarts tevens apotheekhoudend is, mag de huisarts voor de eigen ingeschreven patiënten waarvoor medicatiebeoordeling is uitgevoerd de verrichting medicatiebeoordeling voor de huisarts declareren. De apotheker of apotheekhoudende huisarts waarmee de medicatiebeoordeling gezamenlijk is uitgevoerd mag de verrichting voor de apotheker declareren (en dus niet de verrichting voor de huisarts); Het tarief is gebaseerd op een verdeling tussen werkzaamheden van de huisarts en de apotheker. De huisarts stelt samen met de apotheker het farmacotherapeutisch behandelplan op en bespreekt dit met de patiënt. De overige activiteiten worden door de apotheker uitgevoerd; Indien de huisarts en apotheker tot een andere verdeling van activiteiten besluiten, dan kunnen zij onderling afspraken maken over een andere verdeling van het tarief. De huisarts en apotheker verrekenen dit onderling. Declaratie Tarief per verrichting voor de huisarts. Maximaal 1 keer per verzekerde per kalenderjaar.

14 12150 Huisartsenzorg eerstelijns verblijf, dag korter dan 20 min NZa maximum tarief 41,89 Omschrijving Verlenen van huisartsgeneeskundige zorg aan patiënten die verblijven in een setting voor eerstelijns verblijf. Voorwaarden De patiënten ontvangen geen verblijf en behandeling van een instelling art , 1e lid, onderdeel a of c van de WLZ. Declaratie Tarief per visite korter dan 20 min gedurende de normale werktijd (Ma Vr uur). De prestaties Huisartsenzorg eerstelijns verblijf en ITZ kunnen niet tegelijkertijd voor dezelfde patiënt voor hetzelfde zorgcontact in rekening worden gebracht Huisartsenzorg eerstelijns verblijf, dag 20 min en langer NZa maximum tarief 72,59 Omschrijving Verlenen van huisartsgeneeskundige zorg aan patiënten die verblijven in een setting voor eerstelijns verblijf. Voorwaarden De patiënten ontvangen geen verblijf en behandeling van een instelling art , 1e lid, onderdeel a of c van de WLZ. De patiëntgebonden tijd heeft daadwerkelijk 20 minuten of langer in beslag heeft genomen Declaratie Tarief per visite gedurende de normale werktijd (Ma Vr uur). De prestaties Huisartsenzorg eerstelijns verblijf en ITZ kunnen niet tegelijkertijd voor dezelfde patiënt voor hetzelfde zorgcontact in rekening worden gebracht Huisartsenzorg eerstelijns verblijf, ANW korter dan 20 min NZa maximum tarief 72,02 Omschrijving Verlenen van huisartsgeneeskundige zorg aan patiënten die verblijven in een setting voor eerstelijns verblijf. Voorwaarden De patiënten ontvangen geen verblijf en behandeling van een instelling art , 1e lid, onderdeel a of c van de WLZ. De visite vangt aan tijdens ANW uren, dus tussen en 8.00 uur gedurende de week, en in de weekenden of een erkende feestdag. Declaratie Tarief per visite korter dan 20 min. N.B. Een deelnemer van een HDS mag de visite tijdens ANW alleen declareren indien hij/zij geen dienst heeft, maar wel de visite heeft gedaan. De prestaties Huisartsenzorg eerstelijns verblijf en ITZ kunnen niet tegelijkertijd voor dezelfde patiënt voor hetzelfde zorgcontact in rekening worden gebracht.

15 12153 Huisartsenzorg eerstelijns verblijf, ANW 20 min en langer NZa maximum tarief 111,61 Omschrijving Verlenen van huisartsgeneeskundige zorg aan patiënten die verblijven in een setting voor eerstelijns verblijf. Voorwaarden De patiënten ontvangen geen verblijf en behandeling van een instelling art , 1e lid, onderdeel a of c van de WLZ. De visite vangt aan tijdens ANW uren, dus tussen en 8.00 uur gedurende de week, en in de weekenden of een erkende feestdag. De patiëntgebonden tijd heeft daadwerkelijk 20 minuten of langer in beslag heeft genomen Declaratie Tarief per visite. N.B. Een deelnemer van een HDS mag de visite tijdens ANW alleen declareren indien hij/zij geen dienst heeft, maar wel de visite heeft gedaan. De prestaties Huisartsenzorg eerstelijns verblijf en ITZ kunnen niet tegelijkertijd voor dezelfde patiënt voor hetzelfde zorgcontact in rekening worden gebracht Stoppen met roken (SMR) 74,19 Omschrijving Begeleiden en ondersteunen bij stoppen met roken. Voorwaarden Gedragsmatige ondersteuning moet voldoen aan de CBO3 richtlijn Behandeling voor tabaksverslaving en de zorgmodule Stoppen met Roken 4. Declaratie Het tarief SMR kan eenmaal per kalenderjaar na afloop van het begeleiden en ondersteunen bij stoppen met roken worden gedeclareerd. De prestatie SMR kan niet gelijktijdig worden gedeclareerd bij patiënten die deelnemen aan een keten-dbc DM2, VRM, COPD en/of Astma of die medisch specialistische zorg gericht op Stoppen met Roken ontvangen. 3 CBO Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg. (2009). CBO richtlijn behandeling van tabaksverslaving, Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO, Gebaseerd op: CBO richtlijn behandeling van tabaksverslaving. Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO, Partnership Stop met Roken (2009). Zorgmodule Stoppen met Roken. Den Haag, december 2009.

16 Tabel 2 Verbruiksmaterialen (limitatieve lijst) en maken van ECG 5 Code Verbruikersmateriaal Maximale vergoeding Hechtmateriaal/ hechtlijm (o.a. histoacryl) per patiënt 9, Tapemateriaal ten behoeve van enkeldistorsie 11, Zwangerschapstest op medische indicatie 3, Dipslide t.b.v. urineweginfecties 2, Teststrips bloedsuikerbepaling diabetespatiënten 0, Vloeibare stikstof / Histofreezer, per patiënt per zitting 3, Blaaskatheter 10, CRP-sneltest(cassette), per patiënt per test. Vooraf akkoord door Menzis is een vereiste. Deze test kan alleen in rekening worden gebracht door huisartsen, die gevalideerde apparatuur, zie zelf hebben aangeschaft. Hiertoe stuurt de huisarts eenmalig een nota van aangeschafte CRP-sneltestapparatuur op via het contactformulier op de website van Menzis. N.B. dit tarief kan niet gedeclareerd worden indien de apparatuur vanuit een huisartsenlaboratorium op basis van lease of bruikleenovereenkomst is verstrekt en het laboratorium hiervoor een lab-tarief in rekening brengt. Een door het laboratorium in rekening gebracht tarief valt onder het Verplichte Eigen Risico van de patiënt. 4, Maken van een ECG: per verrichting Kan niet tegelijkertijd met Diagnostiek ECG: maken, interpreteren ECG en bespreken met patiënt in rekening worden gebracht. NZa maximum tarief 9,59 Noot: NZa tariefbeschikking: De navolgende verbruiksmaterialen (limitatieve lijst) kunnen additioneel op basis van de werkelijk gemaakte kosten, (dus na aftrek van eventuele bonussen of kortingen) in rekening worden gebracht. Het is niet de bedoeling dat de zorgaanbieder aan deze vergoedingsregel 5 De tarieven vermeld in tabel 1 zijn de tarieven per 1 januari 2018.

17 verdient. De zorgaanbieder is verplicht op verzoek van de patiënt, dan wel diens verzekeraar indien de verzekeraar een contractuele relatie heeft met de huisarts de nota van de ingekochte verbruiksmaterialen te overleggen.

18 Bijlage 2 POH-GGZ Menzis zet het inkoopbeleid POH-GGZ van de afgelopen jaren voort. Zo willen we gezamenlijk de beweging voortzetten naar een zorglandschap met daarin een minder omvangrijke tweede lijn voor Specialistische GGZ (S-GGZ), substitutie van zorg naar een versterkte eerste lijn met POH- GGZ, Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) en meer eigen verantwoordelijkheid en zelfmanagement door patiënten (nulde lijn). Dit zorglandschap sluit beter aan bij de veranderende zorgbehoefte van de patiënt en het beheersen van zorgkosten. 1 Inkoopvoorwaarden oorwaarden de huisarts als contractant of als onderaannemer van het samenwerkingsverband heeft een overeenkomst basishuisartsenzorg afgesloten met Menzis; de zorgaanbieder levert zorginhoudelijke ondersteuning van de huisartsenzorg aan alle patiënten met klachten van (mogelijk) psychische, psychosociale of psychosomatische aard volgens de richtlijnen, het competentieprofiel en opleidingseisen van de beroepsgroep; de zorgaanbieder verwijst naar GB-GGZ en S-GGZ conform de NHG-richtlijn gegevensuitwisseling tussen huisartsen en GGZ, hierbij gebruik makend van het format van de LHV en NHG; de zorgaanbieder maakt gebruik van externe consultatie met zorgaanbieders uit de GB-GGZ en S-GGZ indien de zorgaanbieder gebruik maakt van de opslag voor consultatie in het tarief voor de module POH-GGZ; de zorgaanbieder maakt gebruik van e-healthtoepassingen (niet zijnde reguliere infrastructurele kosten) indien de zorgaanbieder gebruik maakt van de opslag voor e-health in het tarief voor de module POH-GGZ. De e-healthtoepassingen worden ingezet bij de ondersteuning bij het voorkomen en/of behandelen van klachten, die binnen het domein van de huisartsenzorg vallen 1 ; indien prestaties POH-GGZ bij een samenwerkingsverband zijn gecontracteerd dan kunnen deze deelprestaties niet door de aangesloten huisartsen zelf gedeclareerd worden. 1 Voorbeelden van e-healthtoepassingen zijn: zelfhulp-screener/ triagetools, zelfhulp psycho-educatiemodules en zelfhulp CGT-modules of daarmee vergelijkbaar.

19 2 Resultaten en De inzet van de POH-GGZ in de huisartsenpraktijk leidt tot betere zorg voor patiënten dichtbij huis, met meer mogelijkheden voor zelfmanagement en minder verwijzingen naar de GB-GGZ en S-GGZ. 3 Tarief De POH-GGZ wordt gefinancierd via de POH-GGZ module (beschikbaarheid POH-GGZ, e-health en consultatie) en consulten en visites. Beschikbaarheid POH-GGZ Het maximale tarief voor de beschikbaarheid van de POH-GGZ is gebaseerd op de maximale inzet van de POH-GGZ, te weten 0,222 fte per normpraktijk van patiënten. Dit wordt evenredig aangepast op de daadwerkelijke inzet van uren POH-GGZ en het aantal ingeschreven patiënten in de huisartsenpraktijk. E-health en consultatie, uitbreiding beschikbaarheid POH-GGZ De opslag voor consultatie en e-health is een vast bedrag per ingeschreven verzekerde. Het is mogelijk om deze opslag gedeeltelijk in te zetten voor uitbreiding van de POH-GGZ formatie. We verwachten wel dat e-health en consultatie ook daadwerkelijk in de huisartsenpraktijk worden ingezet. Dit betekent dat een huisartsenpraktijk die e-health en consultatie inzet, maximaal 0,29 fte POH-GGZ per ingeschreven patiënten vergoed krijgt. Heeft u afspraken met een samenwerkingsverband over de POH-GGZ, maakt u dan ook over deze aanpassing gezamenlijk afspraken. Consulten en visites Naast de module kunnen bij direct patiëntencontact (groeps)consulten of visites worden gedeclareerd.

20 Module POH-GGZ Declaratiecode Prestatie Tarief Module POH-GGZ Beschikbaarheid POH-GGZ 2,15* Consultatie 0,37 E-health 0,37 2,89** Consult POH-GGZ Declaratiecode Prestatie Tarief Consult < 20 min Nza maximum tarief Consult > 20 min Nza maximum tarief Visite < 20 min Nza maximum tarief Visite > 20 min Nza maximum tarief Telefonisch consult Nza maximum tarief consult Nza maximum tarief Groepsconsult Nza maximum tarief * Tarief bij maximale inzet beschikbaarheid POH-GGZ (0,222 fte per normpraktijk van patiënten, gebaseerd op een werkweek van 36 uur), per ingeschreven patiënt, per kwartaal. ** Het tarief wordt per 1 januari 2019 aan de hand van de nieuwe NZa tarieven voor de POH-GGZ door Menzis geïndexeerd.

21 Rekenvoorbeeld tarief module POH-GGZ: Bij een huisartsenpraktijk met patiënten wordt voor 8 uur in de week een POH-GGZ ingezet. 8 uur per week op een werkweek van 36 uur = 0,22 fte. De zorgaanbieder ontvangt voor de beschikbaarheid van de POH-GGZ een vergoeding 1,78 per ingeschreven verzekerde. De zorgaanbieder maakt daarnaast gebruik van e-health en consultatie en ontvangt daarvoor 0,37 + 0,37 = 0,74 per ingeschreven verzekerde. Per kwartaal mag de zorgaanbieder voor de module POH-GGZ 2,52 declareren. Zorgaanbieders die knelpunten ervaren in de maximale formatie van de POH-GGZ kunnen hierover via samenwerkingsverbanden met Menzis een zorgvernieuwingsproject afspreken. Net als bij zorgvernieuwingsprojecten zal de verruiming van de formatie POH-GGZ leiden tot een verschuiving van zorg van de tweede naar de eerste lijn. 4 Contractant Individuele huisarts of samenwerkingsverband 2. 5 Verantwoording en controle de zorgaanbieder levert op verzoek van Menzis een recente loonstrook, accountsverklaring danwel een ander document (zoals een factuur) aan, waaruit het dienstverband of de detachering van de POH-GGZ blijkt; indien de zorgaanbieder gebruik maakt van de opslag voor consultatie, maakt de zorgaanbieder op verzoek van Menzis inzichtelijk op basis van ontvangen facturen in hoeverre gebruik is gemaakt van consultatie van een psychiater, psychotherapeut, klinisch psycholoog, GZ-psycholoog, verpleegkundig specialist GGZ of kaderhuisarts GGZ met betrekking tot specifieke patiënten. 2 De zorgaanbieder is een samenwerkingsverband met een rechtspersoonlijkheid, waarbinnen verschillende disciplines lokaal en/of regionaal structureel met elkaar samenwerken. Deze samenwerking bestaat in ieder geval uit samenwerking tussen een zorgaanbieder die huisartsenzorg verleent of kan verlenen met een of meer zorgaanbieders die andere zorg verlenen.

22 6 Contracteerproces Individuele huisarts De POH-GGZ prestaties kunnen door één tekenbevoegde huisarts namens alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk aangevraagd of gewijzigd worden. De aanvraag of wijziging kan tot uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de eerste dag van het volgende kwartaal aangevraagd worden via het Zorginkoopportaal van VECOZO. De overeenkomst met het bijbehorende (gewijzigde) tarief wordt, na bevestiging van de overeenkomst, van kracht voor alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk op de eerste dag van het eerstvolgende kwartaal. Samenwerkingsverband Indien de contractant een samenwerkingsverband is, dan verloopt het contracteerproces via de voor hen bekende regiomanager. Duur en einde contract De overeenkomst heeft een looptijd van maximaal 2 jaar, met als einddatum uiterlijk 1 januari 2020.

23 Bijlage 3 Praktijkmanagement Menzis biedt huisartsen een vergoeding voor de inzet van een praktijkmanager. Door de inzet van een praktijkmanager kan de huisarts zich concentreren op de directe patiëntenzorg terwijl de praktijkmanager zorg draagt voor de praktijkorganisatie en samenwerking met lokale ketenpartners vorm geeft. 1 Inkoopvoorwaarden oorwaarden de huisarts als contractant of als onderaannemer van het samenwerkingsverband heeft een overeenkomst basishuisartsenzorg afgesloten met Menzis; bij aanvang dienstverband zijn afspraken over taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de praktijkmanager afgestemd met overige samenwerkingsverbanden (zorggroep en/of GEZ) om managementfuncties op elkaar te laten aansluiten en dubbelfinanciering te voorkomen; de praktijkmanager heeft een aantoonbare managementopleiding op minimaal HBO-niveau gevolgd of volgt een aanvullende, functiegerichte HBO-opleiding; de praktijkmanager voert managementtaken uit zoals gesteld in bijlage 3A Managementtaken praktijkmanager; de praktijkmanager voldoet aan de vereiste competenties zoals gesteld in bijlage 3B Managementcompetenties praktijkmanager; indien praktijkmanagement bij een samenwerkingsverband is gecontracteerd, dan kan de prestatie praktijkmanagement niet door de aangesloten huisartsen zelf gedeclareerd worden. 2 Result sultaten de inzet van de praktijkmanager in de huisartsenpraktijk leidt tot meer tijd voor de huisarts om basishuisartsenzorg, ketenzorg en zorgvernieuwing te leveren; de inzet van de praktijkmanager leidt na maximaal 1,5 jaar na start van de module praktijkmanagement tot het minimaal voldoen aan de voorwaarden van de resultaatbeloning Service en bereikbaarheid (segment 3) en minimaal voldoen aan de voorwaarden van drie van de vijf uitkomstmaten uit de resultaatbeloning Menzis indicatoren. 1

24 3 Tarief Praktijkmanagement Declaratiecode Prestatie segment 3 Tarief 2018* Organisatieontwikkeling 1,13** * Tarief bij maximale inzet praktijkmanagement (5,3 uur per week per normpraktijk van patiënten), per ingeschreven patiënt, per kwartaal. Het tarief voor een praktijkmanager is gebaseerd op schaal 9 uit de CAO huisartsenzorg, gaat uit van een werkweek van 38 uur en is inclusief werkgeverslasten. ** Het tarief is per 1 januari 2018 met 2,0% geïndexeerd en wordt per 1 januari 2019 geïndexeerd 1. 4 Contractant Individuele huisarts of een samenwerkingsverband 2. 5 Controle en verantwoording De zorgaanbieder levert op verzoek van Menzis een recente loonstrook of accountantsverklaring aan waaruit de omvang van het dienstverband en ingangsdatum van de werkzaamheden van de praktijkmanager blijkt. 1 De indexatie is gebaseerd op 90% personele kosten en 10% materiële kosten. Voor de personele kosten wordt de overheidsbijdrage in de arbeidskostenontwikkeling (OVA) gebruikt en voor de materiële kosten wordt het prijsindexcijfer particuliere consumptie uit het Centraal Economisch Plan (CEP) van het Centraal Planbureau gehanteerd. De meest definitieve index van het lopende jaar wordt gebruikt voor het vaststellen van de index van het komende jaar. Dit betekent dat voor de indexatie van het tarief 2018 de definitieve index over 2017 is gebruikt. 2 De zorgaanbieder is een samenwerkingsverband met een rechtspersoonlijkheid, waarbinnen verschillende disciplines lokaal en/of regionaal structureel met elkaar samenwerken. Deze samenwerking bestaat in ieder geval uit samenwerking tussen een zorgaanbieder die huisartsenzorg verleent of kan verlenen met een of meer zorgaanbieders die andere zorg verlenen. 2

25 6 Contracteerproces Individuele huisarts De prestatie praktijkmanagement kan door één tekenbevoegde huisarts namens alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk aangevraagd of gewijzigd worden. De aanvraag of wijziging kan tot uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de eerste dag van het volgende kwartaal aangevraagd worden via het Zorginkoopportaal van VECOZO. De overeenkomst met het bijbehorende (gewijzigde) tarief wordt, na bevestiging van de overeenkomst, van kracht voor alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk op de eerste dag van het eerstvolgende kwartaal. Samenwerkingsverband Indien de contractant een samenwerkingsverband is, dan verloopt het contracteerproces via de voor hen bekende regiomanager. Duur en einde contract Praktijkmanagement wordt aangegaan voor bepaalde duur, te weten tot uiterlijk 1 januari

26 Bijlage 3A Managementtaken praktijkmanager 1 Functiezwaarte afhankelijk van: - aantal patiënten - aantal aangesloten huisartsenpraktijken - invulling taakgebieden - juridische vorm - afspraken met stakeholders 2 Taken Algemene doelstellingen t.b.v. alle aandachtsgebieden: - Opstellen zorgaanbodplan - Doelstellingen bewaken - Signalerende rol bij stagnatie en/of niet behalen van de doelstelling - Opstellen jaarverslag - Structuur- en procesbeschrijving - Protocollering - Volgen van maatschappelijke ontwikkelingen - Analyseert de +/- gevolgen bij veranderingen en draagt verbetervoorstellen aan 4

27 3 Aandachtsgebieden: Organisatie Kwaliteit Personeel Financieel Ontwikkelen Implementatie Hiërarchische bevoegdheden Begroting opzetten Organisatiestructuur externe Beleid preferente verzekeraar Operationeel samenwerkingsverbanden Ketenzorg afspraken Functioneel Grootboek Contractbeheer Contractafspraken Leidinggeven Preferente verzekeraar Projecten aanvragen Instroom Declaratie proces Verre verzekeraar Website en intranet Werving Ketenzorg Patiënten Selectie Algemene facturatie Contacten In-en externe relaties Arbeidsvoorwaarden Onderhoudt in- en externe relaties/contacten Klachtenregeling Contractbeheer Financiële overzichten Fungeert als eerste aanspreekpunt Doorstroom ICT Scholingsbeleid Financieel jaarrapport Netwerk Tactisch niveau LHV en InEen Operationeel niveau Overleg Accountant landelijk netwerk Functioneringsgesprekken regionaal netwerk Planning assistentes 1ste lijnszorg/dienstverlening Naleven van de cao en wet- en regelgeving Regionale ziekenhuizen Ziekteverzuim; re-integratie en ziek/herstel beleid Rooster en planning Algemene protocollen Huisartsen Uitstroom Medewerkers Ontslag Gedwongen ontslag 5

28 Bijlage 3B Management anagementcompetenties praktijkmanager Relevante HBO- of academische opleiding Management- en organisatievaardigheden Leidinggevende en coachende capaciteiten Goede mondelinge/schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid Kennis gezondheidszorg en ervaring in organisatie huisartsenpraktijk is een pré Goede sociale vaardigheden t.a.v. samenwerken / tact / corrigeren Resultaatgericht / onderhandelen/ overtuigen/ netwerken Zelfstandigheid, doorzettingsvermogen Flexibel Integriteit Volgt een relevante opleiding of heeft deze afgerond. Is in staat om afstand te nemen van dagelijkse praktijk en zich te concentreren op hoofdlijnen en langetermijndoelen inzake visie en doelstellingen van de organisatie. Kan op effectieve wijzen doelen en prioriteiten bepalen en de benodigde tijd, acties en middelen aangeven om bepaalde doelen te kunnen bereiken. Kan ook in lastige situaties concrete beslissingen nemen en deze helder communiceren Kan richting en sturing geven aan medewerkers in het kader van hun taakvervulling zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en presteren. Kan hierbij stijl en methode van leidinggeven en coachen aanpassen aan de situatie en de betrokken medewerkers. Kan informatie, ideeën en mening goed aan anderen duidelijk maken door in conversaties de taal en woordkeuze aan te passen. Kan een rapport of document samenstellen dat de juiste opzet en structuur heeft, grammaticaal correct is en de juiste taal en terminologie voor de lezer bevat. Is goed geïnformeerd over de ontwikkelingen in het werk- en vakgebied, Kan en wil anticiperen op behoeften van patiënten en hoge prioriteit geven aan servicebereidheid en patiënttevredenheid. Kan samenwerkingsverbanden tot stand brengen en handhaven teneinde een gesteld doel te bereiken. Toont hierbij begrip en houdt rekening met belangen, wensen en gevoelens van betrokkenen medewerkers. Bouwt en onderhoudt relaties en netwerken die bijdragen aan realiseren van de persoonlijke en organisatiedoelstellingen. Kan op strategische momenten logische en relevante argumenten aandragen om de belangen van de organisatie te behartigen. Stelt hoge eisen aan eigen werk en handelt daarnaar. Is in staat het eigen werk effectief te organiseren door het formuleren van doelstellingen en het plannen van eigen activiteiten. Is in staat om de beschikbare tijd en energie te besteden aan hoofdzaken en acute problemen. Blijft effectief presteren onder tijdsdruk of bij tegenslag. Is in staat om van gedragsstijl of aanpak te veranderen, teneinde een gesteld doel te bereiken. Neemt verantwoordelijkheid voor het eigen handelen. Geeft aan wanneer zaken verwacht worden die niet in overeenstemming zijn met persoonlijke- of organisatienormen Respecteert en beschermt de aan hem/haar toevertrouwde vertrouwelijke informatie. 6

29 Bijlage 4 POH-S module Ook in 2018 en 2019 is het mogelijk om de POH-S te financieren via de POH-S module. De POH kan taken van de huisarts overnemen waardoor de beschikbaarheid van huisartsenzorg wordt vergroot. Per 1 januari 2018 wordt de POH-S niet standaard gecorrigeerd indien u nog niet deelneemt aan ketenzorg. Als u in 2018 of 2019 start met deelname aan één of meerdere keten-dbc s of start met deelname aan de (voorbereidings)modules integrale zorg voor kwetsbare ouderenzorg, dan wordt de POH-S module hierop aangepast. 1 Inkoopvoorwaarden oorwaarden de zorgaanbieder heeft een overeenkomst basishuisartsenzorg afgesloten met Menzis; de zorgaanbieder heeft een POH-S in dienst of is gedetacheerd vanuit een instelling. De POH-S voldoet aan de opleidingseisen in bijlage 4A; (telefonische) consulten, visites en/of (M&I)-verrichtingen die door de POH-S worden uitgevoerd mogen niet samen met de POH-S module gedeclareerd worden, tenzij de totale formatie POH-S in uw huisartsenpraktijk hoger is dan gefinancierd middels de POH-S module en de formatie POH-S die ingezet wordt voor de uitvoering van de ketenzorg (DM2, VRM, COPD en/of Astma) en zorgvernieuwing (vanzelfsprekend geldt het declareren van reguliere prestaties alleen voor dat deel van de formatie dat niet op andere wijze is gefinancierd). 2 Tarief De POH-S module omvat een vergoeding voor de directe en indirecte tijd van de POH-S, de managementkosten en de praktijkkosten. Er zijn twee uitgangssituaties waarop de POH-S module per 1 januari 2018 gecontracteerd kan worden. Per uitgangssituatie kunt u hierna lezen hoe uw tarief tot stand komt: 1. Nieuwe aanvraag POH-S module vanaf 1 januari 2018 (paragraaf 2.1) U heeft in 2017 geen POH-S module gecontracteerd en wilt de module POH-S aanvragen.

30 2. Continueren POH-S module (paragraaf 2.2) U heeft in 2017 een POH-S module gecontracteerd, en wilt deze continueren in 2018 en Nieuwe aanvraag POH-S S module U kunt voor de POH-S module een basisformatie POH-S van maximaal 0,135 fte per normpraktijk aanvragen via het Zorginkoopportaal van VECOZO. POH-S S module basisformatie POH-S Declaratiecode Prestatie segment 3 Tarief* POH-S module 1,41** * Tarief bij maximale inzet POH-S (0,135 fte per normpraktijk van patiënten, gebaseerd op een werkweek van 38 uur), per ingeschreven verzekerde in de huisartsenpraktijk, per kwartaal. ** Het tarief is per 1 januari 2018 met 2,0% geïndexeerd en wordt per 1 januari 2019 geïndexeerd Aanvragen POH-S S module De POH-S module kan aangevraagd worden via het Zorginkoopportaal van VECOZO Wijziging van gecontracteerde formatie POH-S S (fte) Menzis biedt de zorgaanbieder elk kwartaal de mogelijkheid om een contract of een wijziging in een bestaand contract aan te vragen. De aanvraag kan één tekenbevoegde huisarts namens alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk tot uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de eerste dag van het volgende kwartaal doorgegeven via het Zorginkoopportaal van VECOZO. De overeenkomst met het bijbehorende (gewijzigde) tarief wordt, 1 De indexatie is gebaseerd op 90% personele kosten en 10% materiële kosten. Voor de personele kosten wordt de overheidsbijdrage in de arbeidskostenontwikkeling (OVA) gebruikt en voor de materiële kosten wordt het prijsindexcijfer particuliere consumptie uit het Centraal Economisch Plan (CEP) van het Centraal Planbureau gehanteerd. De meest definitieve index van het lopende jaar wordt gebruikt voor het vaststellen van de index van het komende jaar. Dit betekent dat voor de indexatie van het tarief 2018 de definitieve index over 2017 is gebruikt.

31 na bevestiging van de overeenkomst, van kracht voor alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk op de eerste dag van het eerstvolgende kwartaal. 2.2 Continueren POH-S S module Als u in 2017 een POH-S module heeft gecontracteerd en deze ook per 1 januari 2018 wilt continueren, is het tarief in 2018 het laatst overeengekomen tarief in 2017, plus indexatie 2. Voor 2019 geldt het laatst overeengekomen tarief 2018 plus indexatie 2. POH-S S module Declaratiecode Prestatie segment 3 Tarief POH-S module tarief 2017, plus 2% indexatie 2 Huisartsen die de POH-S module in 2017 hebben gecontracteerd ontvangen via het Zorginkooportaal van VECOZO een aanbod met het geïndexeerd POH-S tarief. 2 De indexatie is gebaseerd op 90% personele kosten en 10% materiële kosten. Voor de personele kosten wordt de overheidsbijdrage in de arbeidskostenontwikkeling (OVA) gebruikt en voor de materiële kosten wordt het prijsindexcijfer particuliere consumptie uit het Centraal Economisch Plan (CEP) van het Centraal Planbureau gehanteerd. De meest definitieve index van het lopende jaar wordt gebruikt voor het vaststellen van de index van het komende jaar. Dit betekent dat voor de indexatie van het tarief 2018 de definitieve index over 2017 is gebruikt.

32 2.2.1 Wijzigen POH-S S module Afhankelijk van wijzigingen in formatie POH-S, bij start van nieuwe keten-dbc s of bij start van de voorbereidingsmodule of vervolgmodule integrale zorg voor kwetsbare ouderen wordt het tarief van de POH-S module aangepast. Zie hieronder de tariefsaanpassing bij wijzigingen gedurende de looptijd van de overeenkomst. Wijziging van formatie POH-S S (fte) Indien de POH-S in de loop van 2018 of 2019 voor minder uren wordt ingezet dan aanvankelijk overeengekomen, dient één tekenbevoegde huisarts deze wijziging namens alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk 2 weken voorafgaand aan de eerste dag van het volgende kwartaal door te geven via het Zorginkoopportaal van VECOZO. De overeenkomst met het bijbehorende (gewijzigde) tarief, wordt na bevestiging van de overeenkomst, van kracht voor alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk met ingang van de eerste dag van het volgende kwartaal. Indien de POH-S lager is dan 0,135 fte per normpraktijk (2.095 patiënten) dan kan de huisartsenpraktijk de formatie tot maximaal 0,135 fte per normpraktijk aanvullen. Start nieuwe ketenzorg DM2, COPD of VRM Als de huisartsenpraktijk in 2018 of 2019 start met één of meerdere keten-dbc s DM2, COPD of VRM, gecontracteerd via een met Menzis gecontracteerd samenwerkingsverband, dan gelden de volgende afslagen op het laatst overeengekomen tarief voor de POH-S module, hetgeen inhoudt dat het laatst overeengekomen tarief wordt verminderd met: o DM2: 0,90 per ingeschreven verzekerde, per kwartaal; o COPD: 0,30 per ingeschreven verzekerde, per kwartaal; o VRM: 0,60 per ingeschreven verzekerde, per kwartaal; Indien de POH-S formatie na de afslag lager is dan 0,135 fte per normpraktijk (2.095 patiënten) dan kan de huisartsenpraktijk de formatie tot maximaal 0,135 fte per normpraktijk aanvullen. Wanneer de huisartsenpraktijk in 2018 of 2019 start met een nieuwe keten-dbc DM2, COPD of VRM, dient één tekenbevoegde huisarts deze wijziging namens alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk 2 weken voorafgaand aan de eerste dag van het volgende kwartaal waarop de huisartsenpraktijk start met de keten-dbc door te geven via het Zorginkoopportaal van VECOZO. De overeenkomst met het bijbehorende

33 (gewijzigde) tarief, wordt na bevestiging van de overeenkomst, van kracht voor alle aangesloten huisartsen in de huisartsenpraktijk met ingang van de eerste dag van het volgende kwartaal. Start (voorbereidings)module Integrale zorg voor kwetsbare ouderen Als u in 2018 of 2019 gaat deelnemen aan integrale zorg voor kwetsbare ouderen door middel van de voorbereidingsmodule of de vervolgmodule integrale zorg voor kwetsbare ouderen kan de huisartsenpraktijk ook een basisformatie POH-S vanuit de POH-S module aanvragen. Deze basisformatie bedraagt maximaal 0,135 fte POH-S per normpraktijk (2.095 patiënten) bij deelname aan de keten-dbc s DM2, COPD en VRM. POH-S S module Declaratiecode Prestatie segment 3 Tarief* POH-S module 1,41** * Tarief bij maximale inzet POH-S (0,135 fte per normpraktijk van patiënten), per ingeschreven verzekerde in de huisartsenpraktijk, per kwartaal ** Het tarief is per 1 januari 2018 met 2,0% geïndexeerd en wordt per 1 januari 2019 geïndexeerd 3. Meer formatie POH-S S bij niet deelname keten-dbc s DM2, COPD en/of VRM Als de huisartsenpraktijk in 2018 of 2019 gaat deelnemen aan integrale zorg voor kwetsbare ouderen en nog niet aan alle keten-dbc s deelneemt, kan de huisartsenpraktijk naast deze modules voor kwetsbare ouderen meer formatie POH-S aanvragen in de POH-S module. Hetgeen inhoudt dat de huisartsenpraktijk in 2018 en 2019 binnen de POH-S module bovenop de basisformatie POH-S van maximaal 0,135 fte per normpraktijk (2.095 patiënten), de volgende fte per keten-dbc waarin de huisartsenpraktijk nog niet deelneemt, kan aanvragen: o DM2: maximaal 0,087 fte per normpraktijk; o COPD: maximaal 0,029 fte per normpraktijk; 3 De indexatie is gebaseerd op 90% personele kosten en 10% materiële kosten. Voor de personele kosten wordt de overheidsbijdrage in de arbeidskostenontwikkeling (OVA) gebruikt en voor de materiële kosten wordt het prijsindexcijfer particuliere consumptie uit het Centraal Economisch Plan (CEP) van het Centraal Planbureau gehanteerd. De meest definitieve index van het lopende jaar wordt gebruikt voor het vaststellen van de index van het komende jaar. Dit betekent dat voor de indexatie van het tarief 2018 de definitieve index over 2017 is gebruikt.

Bijlage 3 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 3 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 3 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 3 Praktijkmanagement Menzis biedt huisartsen een vergoeding voor de inzet van een praktijkmanager. Door de inzet van

Nadere informatie

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 POH-GGZ Menzis zet het inkoopbeleid POH-GGZ van de afgelopen jaren voort. Zo willen we gezamenlijk de beweging voortzetten

Nadere informatie

Bijlage 4 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 4 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 4 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 4 POH-S module Ook in 2018 en 2019 is het mogelijk om de POH-S te financieren via de POH-S module. De POH kan taken

Nadere informatie

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlagen zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 1 Verrichtingen en verbruiksmaterialen In deze bijlage zijn de nadere voorwaarden en tarieven van de verrichtingen

Nadere informatie

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 1 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 1 Verrichtingen en verbruiksmaterialen In deze bijlage zijn de nadere voorwaarden en tarieven van de verrichtingen

Nadere informatie

Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiks- materialen 2015 2016 Inleiding 1. Voorwaarde contract 2. Resultaten 3. Tarief

Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiks- materialen 2015 2016 Inleiding 1. Voorwaarde contract 2. Resultaten 3. Tarief Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2015 2016 Inleiding In deze bijlage zijn de nadere voorwaarden en tarieven van de (M&I) verrichtingen en de verbruiksmaterialen opgenomen. De voorwaarden

Nadere informatie

Bijlage 11 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 11 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 11 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 11 POH- S module 2016-2018 Per 2016 zijn we gestart met een driejarig beleid. Met dit driejarig beleid, bieden we duidelijkheid

Nadere informatie

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016 Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 1 POH-GGZ 2017 Inleiding Menzis vindt het van belang om ook voor 2017 afspraken over de inzet van de POH-GGZ te maken. Hiermee

Nadere informatie

Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016

Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016 Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016 Inleiding In deze bijlage zijn de nadere voorwaarden en tarieven van de (M&I) verrichtingen en de verbruiksmaterialen opgenomen. De voorwaarden

Nadere informatie

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlagen zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 1 Verrichtingen en verbruiksmaterialen In deze bijlage zijn de nadere voorwaarden en tarieven van de verrichtingen

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2018-2019 Bijlage 1 Lijst Modernisering- en Innovatie verrichtingen en verbruiksmaterialen Audiometrie code 13000 Objectiveren van subjectief verminderd gehoor

Nadere informatie

1. Start nieuwe POH-S S module. 2. Continueren POH-S S module. 1 Dit wijkt af van het voorschrift zoals opgenomen in de LHV-declareerwijzer.

1. Start nieuwe POH-S S module. 2. Continueren POH-S S module. 1 Dit wijkt af van het voorschrift zoals opgenomen in de LHV-declareerwijzer. Bijlage 12 POH-S module 2016-2018 Vorig jaar is het nieuwe bekostigingssysteem voor huisartsen ingevoerd. Menzis heeft toen aangegeven meer tijd nodig te hebben om de huidige POH-S financiering beter aan

Nadere informatie

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 2 (M&I) Verrichtingen en verbruiksmaterialen Inleiding In deze bijlage zijn de nadere voorwaarden en tarieven van de (M&I)

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2016-2017. Bijlage 1 Lijst Modernisering- en Innovatie verrichtingen en verbruiksmaterialen

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2016-2017. Bijlage 1 Lijst Modernisering- en Innovatie verrichtingen en verbruiksmaterialen Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2016-2017 Bijlage 1 Lijst Modernisering- en Innovatie verrichtingen en verbruiksmaterialen Audiometrie Objectiveren van subjectief verminderd gehoor en bepaling

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2016-2017 Bijlage 1 Lijst Modernisering- en Innovatie verrichtingen en verbruiksmaterialen Audiometrie code 13000 Objectiveren van subjectief verminderd gehoor

Nadere informatie

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg, multidisciplinaire zorg en HDS

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg, multidisciplinaire zorg en HDS Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg, multidisciplinaire zorg en HDS 2020-2021 2 Bijlage 1 Verrichtingen en verbruiksmaterialen In deze bijlage zijn de nadere voorwaarden en tarieven van de verrichtingen

Nadere informatie

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg, multidisciplinaire zorg en HDS

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg, multidisciplinaire zorg en HDS Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg, multidisciplinaire zorg en HDS 2020-2021 Bijlage 1 Verrichtingen en verbruiksmaterialen In deze bijlage zijn de nadere voorwaarden en tarieven van de verrichtingen

Nadere informatie

Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis. Datum: 15 september 2017 Versie: 1.0

Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis. Datum: 15 september 2017 Versie: 1.0 Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis Datum: 15 september 2017 Versie: 1.0 Segment 1 Inschrijving 11000 Inschrijving verzekerden tot 65 jaar niet woonachtig in een opslagwijk

Nadere informatie

Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis. Datum: 3 september 2018 Versie: 1.4

Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis. Datum: 3 september 2018 Versie: 1.4 Bijlage Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2018 Tarieven Zilveren Kruis Datum: 3 september 2018 Versie: 1.4 Segment 1 Inschrijving 11000 Inschrijving verzekerden tot 65 jaar niet woonachtig in een opslagwijk

Nadere informatie

Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015

Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015 Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2015) Verrichtingen en Verbruiksmaterialen kunnen niet in rekening worden gebracht, indien de prestatie als onderdeel

Nadere informatie

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts Menzis 2013-2014

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts Menzis 2013-2014 Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts Menzis 2013-2014 Deel I. De huisarts/samenwerkingsverband: Naam huisarts : «CM_USER_LONGTITLE» «CM_USER_FULLNAME» Praktijkadres : «CM_PRACTICE_STREET»

Nadere informatie

Bijlage 10 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 10 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 10 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 10 Praktijkmanagement 2017 Inleiding Menzis is van mening dat het structureel financieren en borgen van praktijkmanagement

Nadere informatie

Bijlage 4 M&I Verrichtingen

Bijlage 4 M&I Verrichtingen Bijlage 4 M&I Verrichtingen 2018-19 Algemeen De verrichtingen die in onderstaande lijst genoemd zijn, mogen door de zorgaanbieder worden gedeclareerd als voldaan wordt aan de gestelde voorwaarden in de

Nadere informatie

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts zorgverzekeraar

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts zorgverzekeraar Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts zorgverzekeraar 2015-2016 Deel I. De huisarts/samenwerkingsverband: Naam huisarts : «CM_USER_LONGTITLE» «CM_USER_FULLNAME» Praktijkadres : «CM_PRACTICE_STREET»

Nadere informatie

Bijlage 7 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 7 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 7 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 7 Resultaatbeloning Menzis indicatoren Menzis vindt praktijkaccreditatie een belangrijk instrument om de kwaliteit

Nadere informatie

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Versie 1 juli 2016

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Versie 1 juli 2016 Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Inhoudsopgave Bijlage 1 POH-GGZ 2017 3 Bijlage 2 (M&I) Verrichtingen en verbruiksmaterialen 8 Bijlage 3 Samenwerkingsverband 2017.

Nadere informatie

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlagen zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Inhoudsopgave Bijlage 1 POH-GGZ 2017 3 Bijlage 2 (M&I) Verrichtingen en verbruiksmaterialen 8 Bijlage 3 Samenwerkingsverband 2017.

Nadere informatie

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts - zorgverzekeraar versie 2013 LHV/ZN uniform format

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts - zorgverzekeraar versie 2013 LHV/ZN uniform format Bl-12-3839 Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts - zorgverzekeraar versie 2013 LHV/ZN uniform format Deel I. De huisarts/samenwerkingsverband: Huisartsenpraktijk Winkel en Nieuwe Niedorp Koperwiek

Nadere informatie

Bijlagen. Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts. Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016

Bijlagen. Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts. Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016 Bijlagen inkoopbeleid Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Ingangsdatum 1 januari 2016 versie 8 december 2015 Bijlagen Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts

Nadere informatie

Bijlage 4 M&I Verrichtingen 2017

Bijlage 4 M&I Verrichtingen 2017 Bijlage 4 M&I Verrichtingen 2017 Algemeen De verrichtingen die in onderstaande lijst genoemd zijn, mogen door de zorgaanbieder worden gedeclareerd mits voldaan wordt aan de gestelde voorwaarden in de vigerende

Nadere informatie

Bijlagen. Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts. Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016

Bijlagen. Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts. Bijlage 2 (M&I) verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016 Bijlagen inkoopbeleid Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Ingangsdatum 1 januari 2016 Bijlagen Alle bijlagen kunt u raadplegen op onze website www.menzis.nl/huisarts Bijlage 2 (M&I) verrichtingen

Nadere informatie

Resultaatbeloning individuele huisartsen 2015

Resultaatbeloning individuele huisartsen 2015 Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2015 In 2015 zet Menzis weer een stap in de resultaatbeloning voor de huisartsenzorg. De beloning vindt deels plaats op indicatoren die landelijk zijn

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU 7005

BELEIDSREGEL BR/CU 7005 BELEIDSREGEL BR/CU 7005 HUISARTSENZORG VERRICHTINGENLIJST M&I Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

TARIEVENLIJST HUISARTSENZORG. Bijlage 3 bij tariefbeschikking TB/CU-7076-03 van 17 december 2013

TARIEVENLIJST HUISARTSENZORG. Bijlage 3 bij tariefbeschikking TB/CU-7076-03 van 17 december 2013 TARIEVENLIJST HUISARTSENZORG Bijlage 3 bij tariefbeschikking TB/CU-7076-03 van 17 december 2013 De door zorgaanbieders die geneeskundige zorg leveren zoals huisartsen die bieden in het kader van Modernisering

Nadere informatie

Achmea Zorg & Gezondheid

Achmea Zorg & Gezondheid Achmea Zorg & Gezondheid Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2013 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2013) LET OP: M&I-verrichtingen kunnen niet in rekening worden gebracht, indien de prestatie

Nadere informatie

Bijlage Verrichtingen en verbruiksmaterialen 2018 (onderdeel van de huisartsenovereenkomst 2018)

Bijlage Verrichtingen en verbruiksmaterialen 2018 (onderdeel van de huisartsenovereenkomst 2018) Bijlage Verrichtingen en verbruiksmaterialen 2018 (onderdeel van de huisartsenovereenkomst 2018) Datum : 15 september 2017 Versie : 1.0 pagina 1 van 16 Wat leest u in dit inkoopdocument? 1. Wat willen

Nadere informatie

Achmea Zorg & Gezondheid

Achmea Zorg & Gezondheid Achmea Zorg & Gezondheid Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2014 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2014) LET OP: M&I-verrichtingen kunnen niet in rekening worden gebracht, indien de prestatie

Nadere informatie

Bijlage bij beleidsregel CV-5000-4.1.6.-2

Bijlage bij beleidsregel CV-5000-4.1.6.-2 Bijlage bij beleidsregel CV-5000-4.1.6.-2 De door zorgaanbieders die geneeskundige zorg leveren zoals huisartsen die bieden in het kader van Modernisering en Innovatie in rekening te brengen prestaties

Nadere informatie

Prestatiecode 2015. Inschrijftarieven, modulen en abonnementen. Huisarts POH-GGZ. Avond-, nacht- en weekendzorg niet HAP / HDS

Prestatiecode 2015. Inschrijftarieven, modulen en abonnementen. Huisarts POH-GGZ. Avond-, nacht- en weekendzorg niet HAP / HDS Prestatiecode 2015 code omschrijving 2015 Nieuwe Inschrijftarieven, modulen en abonnementen 11000 verzekerden tot 65 ar niet woonachtig in een achterstandswijk 11100 verzekerden van 65 ar tot 75 ar niet

Nadere informatie

De in het kader van Modernisering en Innovatie (M&I) in rekening te brengen verrichtingen betreffen

De in het kader van Modernisering en Innovatie (M&I) in rekening te brengen verrichtingen betreffen BELEIDSREGEL Huisartsenzorg - Verrichtingenlijst M&I Kenmerk Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

De in het kader van Modernisering en Innovatie (M&I) in rekening te brengen verrichtingen betreffen

De in het kader van Modernisering en Innovatie (M&I) in rekening te brengen verrichtingen betreffen BELEIDSREGEL Huisartsenzorg - Verrichtingenlijst M&I Kenmerk 91 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Bijlage 3 M&I verrichtingen en verbruiksmaterialen huisartsen Menzis 2013 2014 Versie 01-01-2014

Bijlage 3 M&I verrichtingen en verbruiksmaterialen huisartsen Menzis 2013 2014 Versie 01-01-2014 Bijlage 3 M&I verrichtingen en verbruiksmaterialen huisartsen Menzis 2013 2014 Versie 01-01-2014 A. Overwegingen In deze lijst zijn de M&I verrichtingen opgenomen, die Menzis wil contracteren in het kader

Nadere informatie

Bijlage 4 M&I Verrichtingen

Bijlage 4 M&I Verrichtingen Bijlage 4 M&I Verrichtingen 2016-2017 Algemeen De verrichtingen die in onderstaande lijst genoemd zijn, mogen door de zorgaanbieder worden gedeclareerd mits voldaan wordt aan de gestelde voorwaarden in

Nadere informatie

BIJLAGE M&I-VERRICHTINGENLIJST ACHMEA ZORG 2006

BIJLAGE M&I-VERRICHTINGENLIJST ACHMEA ZORG 2006 BIJLAGE M&I-VERRICHTINGENLIJST ACHMEA ZORG 2006 13000 Audiometrie Tarief: 25,50 Omschrijving Objectiveren van subjectief verminderd gehoor en bepaling van de mate van slechthorendheid m.b.v. audiometer

Nadere informatie

Bijlage 9 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 9 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 9 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 9 Integrale zorg voor kwetsbare ouderen Ouderen blijven langer thuis wonen en dat leidt tot een grotere druk op de

Nadere informatie

11600 module geïntegreerde eerstelijnszorg voor samenwerkingsverbanden met een rechtspersoonlijkheid

11600 module geïntegreerde eerstelijnszorg voor samenwerkingsverbanden met een rechtspersoonlijkheid Prestatiecode 2016 code Inschrijftarieven, modulen en abonnementen 11000 verzekerden tot 65 jaar niet woonachtig in een achterstandswijk 11100 verzekerden van 65 jaar tot 75 jaar niet woonachtig in een

Nadere informatie

Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg

Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg Aanvulling op inkoopbeleid Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Ingangsdatum 1 januari 2016 Inkoopbeleid huisartsen en multidisciplinaire zorg De afgelopen jaren is de zorgvraag in Nederland

Nadere informatie

NZa-maximumtarieven huisartsenzorg 2017 en 2018

NZa-maximumtarieven huisartsenzorg 2017 en 2018 NZa-maximumtarieven huisartsenzorg 2017 en 2018 Inschrijvingen op naam, per kwartaal Geen 11000 ION < 65 per kwartaal 14,99 15,63 11100 ION 65 tot 75 per kwartaal 21,81 18,34 11101 ION 75 tot 85 per kwartaal

Nadere informatie

NZa-maximumtarieven huisartsenzorg 2016 en 2017

NZa-maximumtarieven huisartsenzorg 2016 en 2017 NZa-maximumtarieven huisartsenzorg 2016 en 2017 Inschrijvingen op naam, per kwartaal Geen 11000 ION < 65 per kwartaal 14,72 14,99 11100 ION 65 tot 75 per kwartaal 21,41 21,81 11101 ION 75 per kwartaal

Nadere informatie

Bijlage bij beleidsregel CV-5000-4.1.6.-5

Bijlage bij beleidsregel CV-5000-4.1.6.-5 Bijlage bij beleidsregel CV-5000-4.1.6.-5 De door zorgaanbieders die geneeskundige zorg leveren zoals huisartsen die bieden in het kader van Modernisering en Innovatie in rekening te brengen prestaties

Nadere informatie

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Algemeen Voor 2018 en 2019 continueert Zorg en Zekerheid de afspraken in segment 3 voor de huisartsenzorg zonder grote wijzigingen. Wanneer er gedurende de

Nadere informatie

Bijlage 1: M&I verrichtingenlijst 2013 (13XXX)

Bijlage 1: M&I verrichtingenlijst 2013 (13XXX) Bijlage 1: M&I verrichtingenlijst 2013 (13XXX) De verrichtingen die in onderstaande lijst genoemd zijn mogen mits, aan de voorwaarden wordt voldaan, door de huisarts worden gedeclareerd conform vermeld

Nadere informatie

Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015

Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015 Verrichtingen en Verbruiksmaterialen 2015 (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst 2015) Verrichtingen en Verbruiksmaterialen kunnen niet in rekening worden gebracht, indien de prestatie als onderdeel

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg Bijlage 1 Lijst Modernisering- en Innovatie verrichtingen en verbruiksmaterialen

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg Bijlage 1 Lijst Modernisering- en Innovatie verrichtingen en verbruiksmaterialen Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2015 Bijlage 1 Lijst Modernisering- en Innovatie verrichtingen en verbruiksmaterialen Toelichtingen bij verrichtingen: Audiometrie Objectiveren van subjectief

Nadere informatie

WIJZIGINGEN OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR 2016

WIJZIGINGEN OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR 2016 WIJZIGINGEN OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR 2016 ZORGVERZEKERAAR Zilveren Kruis (ZK) REGIO Amsterdam, Drenthe, Gelre-IJssel, Midden Nederland, Noord-Holland-Midden, Rotterdam, Zwolle-Flevoland-Vechtdal REGIOMANAGERS

Nadere informatie

Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2016

Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2016 Bijlage 6 Resultaatbeloning individuele huisartsen 2016 In 2016 continueert Menzis resultaatbeloning voor de huisartsenzorg zonder grote wijzigingen. De beloning vindt plaats op indicatoren die landelijk

Nadere informatie

Verrichtingen en Verbruiksmaterialen (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst )

Verrichtingen en Verbruiksmaterialen (Behorende bij de Huisartsenovereenkomst ) Versiebeheer Versie Datum Wijzigingen 1.0 14 oktober 2015 Eerste versie 2.0 8 januari 2016 Polyfarmacie verklaring polyfarmacie huisarts en apotheker is vervallen 3.0 2 maart 2016 Indexatie verrichtingen

Nadere informatie

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 Partijen zoals genoemd in de overeenkomst basishuisartsenzorg 2015 2016 komen in aanvulling op de overeenkomst

Nadere informatie

M&I verrichtingenlijst 2014 Modernisering en innovatie (verrichtingen) Code Omschrijving Voorwaarden Declareren tarieven

M&I verrichtingenlijst 2014 Modernisering en innovatie (verrichtingen) Code Omschrijving Voorwaarden Declareren tarieven Audiometrie 13000 Diagnostiek met behulp van Doppler 13001 Objectiveren van subjectief verminderd gehoor en bepaling van de mate van slechthorendheid met behulp van audiometer in eigen beheer. Opsporen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CV-5000-4.1.6.-7

BELEIDSREGEL CV-5000-4.1.6.-7 BELEIDSREGEL CV-5000-4.1.6.-7 Beleidsregel verrichtingenlijst module M&I 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op de zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Zorgverzekeringswet (Zvw)

Nadere informatie

81,93 (inclusief materiaal en verwijderen hechtingen) 69,99

81,93 (inclusief materiaal en verwijderen hechtingen) 69,99 Tarievenlijst prestaties, (voormalige) M&I verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016-2017 (voor de prestaties waarvoor de NZa een max. tarief instelt, zal voor 2017 bijstelling plaatsvinden conform het

Nadere informatie

Bijlage 1 POH-GGZ 2015-2016

Bijlage 1 POH-GGZ 2015-2016 Bijlage 1 POH-GGZ 2015-2016 Inleiding Menzis vindt het van belang om ook voor 2015 en 2016 afspraken over de inzet van de POH-GGZ te maken. Hiermee zetten we het beleid van de aflopen jaren voort. Er zijn

Nadere informatie

Bijlage 13 Integrale zorg voor kwetsbare ouderen 2016-2018

Bijlage 13 Integrale zorg voor kwetsbare ouderen 2016-2018 Bijlage 13 Integrale zorg voor kwetsbare ouderen 2016-2018 2018 Inleiding Ouderen blijven langer thuis wonen en dat leidt tot een grotere druk op de huisarts. Bovendien is door de stelselwijziging meer

Nadere informatie

83,45 (inclusief materiaal en verwijderen hechtingen) 71,29

83,45 (inclusief materiaal en verwijderen hechtingen) 71,29 Tarievenlijst prestaties, (voormalige) M&I verrichtingen en verbruiksmaterialen 2016-2017 (voor de prestaties waarvoor de NZa een max. tarief instelt, zal voor 2017 bijstelling plaatsvinden conform het

Nadere informatie

Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016

Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 4-11-2014 Inhoudsopgave Inleiding 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen 2. Wat betekent het voor u 2.1 Segment 1 M&I verrichtingen 2.2 Segment

Nadere informatie

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3. Algemeen

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3. Algemeen Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Algemeen Om richting te geven aan de invulling van uitkomstbekostiging zijn op landelijk niveau separate deelprestaties geformuleerd voor een aantal domeinen

Nadere informatie

Bijlage 8 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 8 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 8 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 8 Ketenzorg DM2, VRM, COPD en Astma Programmatische multidisciplinaire zorg (ketenzorg) wordt ingekocht op basis van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage 11. Inleiding. 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen. 2. Wat betekent het voor u

Inhoudsopgave. Bijlage 11. Inleiding. 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen. 2. Wat betekent het voor u Inkoop Huisartsenzorg en Multidisciplinaire zorg 2015-2016 Inhoudsopgave Inleiding 1. De nieuwe financiering op hoofdlijnen 2. Wat betekent het voor u 2.1 Segment 1 M&I verrichtingen 2.2 Segment 2 Ketenzorg

Nadere informatie

Bijlage 12 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 12 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 12 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 12 Integrale zorg voor kwetsbare ouderen 2017 Inleiding Ouderen blijven langer thuis wonen en dat leidt tot een grotere druk

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2014

Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2014 Zorgovereenkomst Huisartsgeneeskundige Zorg 2014 Bijlage 3 Lijst Modernisering- en Innovatieverrichtingen en verbruiksmaterialen Toelichtingen bij verrichtingen: Audiometrie Objectiveren van subjectief

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU 7046

BELEIDSREGEL BR/CU 7046 BELEIDSREGEL BR/CU 7046 Huisartsenzorg Verrichtingenlijst M&I Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

LHV analyse van de NZa-beleidsregel en Tariefbeschikking 2015 voor Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

LHV analyse van de NZa-beleidsregel en Tariefbeschikking 2015 voor Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg LHV analyse van de NZa-beleidsregel en Tariefbeschikking 2015 voor Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Op 15 juli jl. heeft de NZa de Tariefbeschikking 2015 en de bijbehorende beleidsregel huisartsenzorg

Nadere informatie

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2018

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2018 Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2018 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Wie worden gecontracteerd voor de prestatie Praktijkmanager? 3 3. Voorwaarden voor een overeenkomst Praktijkmanager 3 4. Financiering

Nadere informatie

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410 Beleid Coöperatie VGZ module POH-S 2015 D0084-201410 1. Inleiding VGZ investeert in een sterke laagdrempelige eerste lijn en vindt het van belang dat de eerstelijnszorg geïntegreerd en in de nabije omgeving

Nadere informatie

Samenvatting contract 2015 preferente zorgverzekeraar hoofdcontractant multidisciplinaire eerstelijnszorg

Samenvatting contract 2015 preferente zorgverzekeraar hoofdcontractant multidisciplinaire eerstelijnszorg Samenvatting contract 2015 preferente zorgverzekeraar hoofdcontractant multidisciplinaire eerstelijnszorg Dit format is een samenvatting van een contract tussen preferente zorgverzekeraar en een zorgaanbieder

Nadere informatie

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2015-2016

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2015-2016 Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2015-2016 Door middel van deze handleiding nemen we u stapsgewijs mee in het vullen van uw digitale overeenkomst. Neem de handleiding goed door tijdens uw voorbereiding,

Nadere informatie

Bijlage tarieven per 1 januari 2016 Huisartsenzorg

Bijlage tarieven per 1 januari 2016 Huisartsenzorg Bijlage tarieven per 1 januari 2016 Huisartsenzorg Versiebeheer Versie Datum Wijzigingen 1.0 14 oktober 2015 Eerste versie 2.0 30 oktober 2015 Nieuwe tarieven verloskundige zorg: 12600, 12601, 12605, 12606,

Nadere informatie

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager

Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager Beleid zorgverzekeraar Praktijkmanager 2019-2020 Inhoudsopgave 2 Inleiding... 3 3 Wie worden gecontracteerd voor de prestatie Praktijkmanager?... 3 4 Voorwaarden voor de prestatie Praktijkmanager... 4

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-rokenprogramma leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-rokenprogramma leveren. REGELING Stoppen-met-rokenprogramma Gelet op de artikelen 36 derde lid, 37 eerste lid aanhef onder a, 38 derde en zevende lid van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Overzicht Financiering eerste lijn

Overzicht Financiering eerste lijn Overzicht Financiering eerste lijn Wat gaan we doen? Terugblik inventarisatie ZonMw onder 22 praktijkprojecten Overzicht financieringsbronnen Goed voorbeeld In dialoog met Waarom deze workshop? Quickscan

Nadere informatie

Code Omschrijving Tarief Inschrijftarieven Consulten en verrichtingen huisarts Consulten en verrichtingen POH-GGZ

Code Omschrijving Tarief Inschrijftarieven Consulten en verrichtingen huisarts Consulten en verrichtingen POH-GGZ Code Omschrijving Inschrijftarieven 11000 Inschrijving verzekerden tot 65 jaar niet woonachtig in een opslagwijk 14,75 11100 Inschrijving verzekerden van 65 jaar tot 75 jaar niet woonachtig in een opslagwijk

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft krachtens de paragrafen 2 en 4 van hoofdstuk 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg)

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft krachtens de paragrafen 2 en 4 van hoofdstuk 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) TARIEFBESCHIKKING Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2017 Nummer Datum ingang Datum beschikking datum verzending 1 januari 2017 21 december 2016 21 december 2016 Volgnr. Geldig tot Behandeld door

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2017 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Zorginkoopbeleid 2017 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Zorginkoopbeleid 2017 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Voorwoord Voor u ligt het Zorginkoopbeleid huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2017. Dit beleid vormt de basis voor de contractering

Nadere informatie

Inkoopbeleid Stoppen met Roken 2013 binnen de Integrale bekostiging

Inkoopbeleid Stoppen met Roken 2013 binnen de Integrale bekostiging Inkoopbeleid Stoppen met Roken 2013 binnen de Integrale bekostiging 1 Algemeen Met ingang van 2013 verandert de vergoeding voor Stoppen-met-Roken begeleiding (SMR). De vergoeding van gedragsmatige ondersteuning

Nadere informatie

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 5 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 5 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 5 Resultaatbeloning doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen Vanaf 2018 heeft Menzis in samenspraak met een vertegenwoordiging

Nadere informatie

Overeenkomst Zilveren Kruis. Overeenkomst POH-GGZ. Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep:

Overeenkomst Zilveren Kruis. Overeenkomst POH-GGZ. Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep: Overeenkomst POH-GGZ Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep: Inhoudsopgave Definities...5 Artikel 1 Kwaliteitseisen...6 Artikel 2 Declareren...6 Artikel 3 Tarieven...6 Artikel 4 Wijzigingen

Nadere informatie

Bijlage 11 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 11 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 11 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 11 Organisatie & Infrastructuur De organisatie en infrastructuur (O&I) van samenwerkingsverbanden worden bekostigd

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 1. Inleiding Graag presenteren we u het Zorginkoopbeleid huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2018-2019. Dit beleid betreft de

Nadere informatie

Module Praktijkmanagement (14978)

Module Praktijkmanagement (14978) Module Praktijkmanagement (14978) (pilot periode 2014) Achtergrond Toename van zorg voor ouderen en chronisch zieken, de hervorming van de langdurige zorg en de GGZ, de transitie van de jeugdzorg en substitutie

Nadere informatie

Multidisciplinaire zorg en huisartsenzorg Nza-bekostigingsregels vanaf 2015

Multidisciplinaire zorg en huisartsenzorg Nza-bekostigingsregels vanaf 2015 Multidisciplinaire zorg en huisartsenzorg Nza-bekostigingsregels vanaf 2015 Bijeenkomst InEen, 28 oktober 2014 Ambities regeerakkoord Gemeenten AWBZ Zvw Wmo Wpg Extramuraal Intramuraal Eerstelijns zorg

Nadere informatie

Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2018

Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2018 BELEIDSREGEL BR/REG 18122 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel van de beleidsregel... 3 3. Reikwijdte... 3 4. Globale beschrijving bekostigingsmodel...

Nadere informatie

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016

Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016 Handleiding contracteerproces Huisartsenzorg 2016 Door middel van deze handleiding nemen we u stapsgewijs mee in het vullen van uw digitale overeenkomst. Neem de handleiding goed door tijdens uw voorbereiding,

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ BELEIDSREGEL CV-5000-4.1.6.-8. Verrichtingenlijst module M&I

BIJLAGE BIJ BELEIDSREGEL CV-5000-4.1.6.-8. Verrichtingenlijst module M&I BIJLAGE BIJ BELEIDSREGEL CV-5000-4.1.6.-8 Verrichtingenlijst module M&I Kenmerk De in het kader van Modernisering en Innovatie in rekening te brengen prestaties verricht door zorgaanbieders die geneeskundige

Nadere informatie

Prestatie- en tariefbeschikking huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg TB/REG

Prestatie- en tariefbeschikking huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg TB/REG - en tariefbeschikking huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2019 - TB/ Versie 1 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van

Nadere informatie

Behandeld door adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure JWES/escs/EZK/ 09d Huisartsenbekostiging 12 november 2009

Behandeld door  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure JWES/escs/EZK/ 09d Huisartsenbekostiging 12 november 2009 Aan het bestuur van de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Landelijke Vereniging voor de Georganiseerde Eerstelijn en Zorgverzekeraars Nederland Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht

Nadere informatie

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming van Hoofdstuk 4, paragrafen 4.2 en 4.4, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), PRESTATIE- EN TARIEFBESCHIKKING Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 2018 Nummer Datum inwerkingtreding datum verzending 1 januari 2018 13 juli 2017 Datum vaststelling Geldig tot Behandeld door 11

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-Rokenprogramma leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders voor zover deze de prestatie Stoppen-met-Rokenprogramma leveren. Regeling CU/NR-703 Stoppen-met-Roken-programma Gelet op de artikelen 36, derde lid, 37, zevende lid, 38, derde lid, en artikel 40, vierde lid, van de Wet marktordening gezondheidszorg - (Wmg), heeft de

Nadere informatie

VGZ Beleid Module POH-S 2013

VGZ Beleid Module POH-S 2013 VGZ Beleid Module POH-S 2013 1. Inleiding VGZ investeert in een sterke eerste lijn en vindt het van belang dat de eerstelijnszorg geïntegreerd en in de nabije omgeving van de patiënt plaatsvindt. Voor

Nadere informatie

FUNCTIEONDERZOEK: SPIROMETRIE

FUNCTIEONDERZOEK: SPIROMETRIE FUNCTIEONDERZOEK: SPIROMETRIE Versie2.0 april 2018 1. Inleiding Stichting Huisartsenlaboratorium Friesland (HAL) ondersteunt huisartsenpraktijken bij de controle van Astma en COPD patiënten onder andere

Nadere informatie