Onderaan pag 7, hanteer nooit recirculatie van lucht, ook een warmtewiel laat 5 % oude lucht door.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderaan pag 7, hanteer nooit recirculatie van lucht, ook een warmtewiel laat 5 % oude lucht door."

Transcriptie

1 Beoordeling onderzoeksrapportage bezettingscapaciteit Gemeentehuis Amersfoort. Documentnummer :02.2 Uitvoering Arcadis Datum 23 augustus 2013 versie II Op verzoek na Dhr. Balvers is een verzoek gedaan om het bezettingscapaciteit onderzoek te schouwen. Het is een goede rapportage en geeft een duidelijke weergave van de huidige situatie en van (verschillende) toekomstige situatie s waarbij de bezettingscapaciteit wordt geoptimaliseerd. Ik ben erkentelijk dat ik enkele aanvullingen op deze rapportage mag geven. Dit wil ik puntsgewijs en gerubriceerd naar onderwerp onderliggend weergeven. Gemakshalve hanteer ik puntsgewijs en volgorderlijk de opzet van de rapportage. Pag. 4 punt 1 t/m 3. Praktijk is anders dan deskresearch. Per gebouwdeel wordt lucht toegevoerd. * Per kantoorruimte kan de lucht worden ingeregeld via de toevoerkanalen net voor het inblaasrooster achter het plafond. Via deze weg wordt de lucht per werkruimte ingeregeld. Sinds de ingebruikname van de luchtbehandelingsystemen is de toevoer nooit gecontroleerd door de flow te meten. Advies is de flow van de toevoer te meten en de toevoer opnieuw in te regelen. * De luchtinlaat en luchtafvoer (via de TL armaturen) in het plafond zijn circa een halve meter van elkaar gesitueerd. Dit zorgt ervoor dat waarschijnlijk de ingeblazen verse lucht direct wordt afgezogen. Hierdoor is de ventilatievoud waarschijnlijk geen 1,75 * Er wordt (conform vigerende wet en regelgeving en normering) uitgegaan van X m3 lucht per medewerker/volume kamer. Deze aanname is dubieus, de lucht mengt zich niet in de kamer. Er zijn altijd locaties in een kamer met (bureau, kast, tafel, pc) diverse objecten. Dit zorgt ervoor dat in de kantoorkamer luchtbellen aanwezig zijn met oude lucht (waarin een verhoogde concentratie aan CO2). De meest ideale situatie is toevoer van verse lucht op een dusdanige wijze dat er optimale menging in de kantoorruimte plaatsvindt. Dit kan via een buizensysteem anex de warmwater voorziening voor de radiatoren. Het is de vraag of dit een reële verwachting voor de toekomst is. Het is financieel begrotelijk en daarom waarschijnlijk niet haalbaar en wenselijk. * Overige aandachtspunten: Nagaan in de praktijk (alles visueel opnemen) afmetingen kamer en de huidige en gewenste situatie (flexplekken, kantoorruimtes voor X mensen, kantoortuinen etc.). * Op basis hiervan eisen stellen aan de technische luchtbehandelingsinstallatie, wat is er nu en wat moet het worden. Dit speelt bij de renovatie /nieuwbouw en wordt actueel vanaf Pag 7 NPR 1752 geeft criteria voor drie niveau s. Wellicht is het beter de eis voor niveau A na te streven, indien dit niet haalbaar is dankan worden afgeschaald met argumenten. Onderaan pag 7, hanteer nooit recirculatie van lucht, ook een warmtewiel laat 5 % oude lucht door.

2 Ventilatievoud per ruimte unit moet 1,75 zijn, hanteer factor 2 doordat de lucht in de kamer niet optimaal wordt gemengd. Pag. 8 bovenaan, stelling klopt niet, het is hoe dan ook verstandig om in een ruimte een ventilatievoud van 1,75 (2) te hanteren. Het is dan niet bepalend voor de luchtverversing of er 1, 3 of 5 mensen in een ruimte zitten. Het is bepalend hoeveel volume m3 de kamer heeft de ruimte is. Resumerend: geen m3 per persoon aan verse lucht per uur in een kantoor, maar een ventilatievoud van 1,75 per kantoorunit. In de toekomst maakt het zo dus niet uit of er 2 of 10 mensen in betreffende kantoorunit werken. De ventilatiekanalen zijn nooit gereinigd. In de kanalen bevindt zich veel (fijn) stof dat los kan raken als de onderdruk/overdrukstrategie wordt verstoord. Hierdoor kan er (fijn) stof in de kantoorruimtes terechtkomen (bij eerdere vergelijkbare situaties waargenomen). Fijnstof is een verdacht carcinogene stof en bewezen schadelijk voor de longen. Het reinigen van de ventilatiekanalen en plenum kan dit risico verkleinen. Hoofdstuk 4 Aantal m2 per medewerker is als optie in de rapportage gesteld gesteld op 6. Houdt b.v. rekening of een deur naar binnen opengaat, dan moet je er een meter bij op tellen. Als functionele ruimte benodigd voor een medewerker wordt 6 m2 gehanteerd. Dit is wellicht wat kort door de bocht. Onderliggend een samenvatting uit normen en arbobesluit. NEN 1824 In kantoren komen we steeds vaker flexibele werkplekken tegen, krijgen we steeds vaker te maken met wisselwerkplekken, etc. De nieuwe norm NEN 1824 houdt hier rekening mee. Ging de 'oude' norm nog uit van (vaste) basiswerkplekken die uit minimaal 8 vierkante meter moest bestaan, in de nieuwe norm komen we dit begrip niet meer tegen. In de nieuwe situatie moet u een optelsom maken van onderdelen die er op een werkplek aanwezig zijn. Is er op een werkplek een plat beeldscherm: 1 vierkante meter, de medewerker is goed voor 4 vierkante meter. Als er ook nog een al dan niet verrijdbare ladenkast aanwezig is op de werkplek komt er nog eens 1 vierkante meter bij, etc. Na deze optelsom dient u nog rekening te houden met een aantal factoren die alsnog een nadelige invloed kunnen hebben op het welzijn, e.d. van de werknemer. Als dit het geval is moet de ruimte als nog ruimer worden bemeten. Wettelijke basis NEN 1824 De wettelijke basis voor de minimale afmetingen van werkplekken in kantoren is terug te vinden in artikel 3.19 van het Arbobesluit. Hierin staat dat de afmetingen zodanig moeten zijn dat de werknemer zijn werkzaamheden veilig en zonder nadelige gevolgen voor welzijn en gezondheid

3 kan uitvoeren. Eveneens moet de werknemer kunnen beschikken over voldoende bewegingsruimte, en als dit niet mogelijk is moet er in de nabijheid van de werkplek een andere open of besloten ruimte aanwezig te zijn waar wel voldoende bewegingsruimte is. Arbobesluit artikel 3.19: 1. De afmetingen en het luchtvolume van de arbeidsplaats zijn zodanig dat de werknemer zonder gevaar voor de veiligheid, de gezondheid of het welzijn zijn arbeid kan verrichten. 2. De afmetingen van de arbeidsplaats zijn zodanig dat de werknemer bij het verrichten van zijn arbeid over voldoende bewegingsruimte beschikt. 3. Indien in verband met de aard van de arbeid niet aan het tweede lid kan worden voldaan, is in de nabijheid een andere open of besloten ruimte met voldoende bewegingsvrijheid voor de betrokken werknemers beschikbaar. De verschillende afmetingen zijn vastgelegd in NEN 1824 De afmetingen zijn: Minimumoppervlakte voor de medewerkers 4 vierkante meter voor iedere werkplek die gewoonlijk langer dan 2 uur per dag wordt gebruikt, inclusief kantoorwerkstoel en circulatieruimte op de werkplek. Minimumoppervlakte kantoorwerktafel * 1 vierkante meter voor een werkplek met plat beeldscherm * 2 vierkante meter voor CRT-beeldscherm * 1 vierkante meter voor een lees/schrijfvlak * 2 vierkante meter voor een vlak voor uitleg van tekeningen (Gis werkplekken) * 1 vierkante meter voor elke vrijstaande of verrijdbare (laden)kast Minimumoppervlakte vergaderruimte * 2 vierkante meter per persoon Voorbeeld Een eenpersoons werkplek bestaat uit: 1 medewerker: 4 vierkante meter 1 ladenkast: 1 vierkante meter 1 lees/schrijf ruimte: 1 vierkante meter 1 (diepe) monitor: 2 vierkante meter Totaal oppervlakte van deze werkplek moet minimaal 8 vierkante meter bedragen. Zes persoonskamer 6 medewerkers (6 x 4 vierkante meter) 6 flatscreen monitoren (6 x 1 vierkante meter)

4 6 lees/schrijfvlakken (6 x 1 vierkante meter) 2 kasten (2 x 1 vierkante meter) 1 vergadervoorziening voor 10 personen (10 x 2 vierkante meter) Totaal oppervlakte: 58 vierkante meter Voldaan aan de afmetingen en toch te krap bemeten? Na het bepalen van het aantal vierkante meters bent u er nog niet. Ook al voldoet de werkplek aan het aantal vierkante meters van de norm dan kan het zijn dat de ruimte toch te 'krap bemeten' is. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door: * Verblinding door directe lichtinval door ramen, maar ook door lichtarmaturen. * Spiegeling van ramen, armaturen of lichte oppervlakten. * Warme of koude straling vanaf de ramen. * Ventilatieroosters, luchtstromen, airconditioners. * Lawaai. De Arbowet is een raaamwet, er wordt dan in algemene termen gesproken als voldoende, gezond en veilig. Een NEN norm of de arbocatalogus geeft hier handen en voeten aan zoals in bovenliggende is aangegeven. Hanteer clean desk policy, geen hard copy is geen archief, alles digitaal. Hanteer flexplek, welke werkzaamheden moeten echt vanuit een vaste plek en waar mag je schuiven (inventariseren functies, aantallen, locaties etc.). Ga ook na welke functies thuis vervuld kunnen worden, houdt hier rekening mee met het telewerken. Nagaan of (pag 13, 14, en 15) makkelijk met m2 kan worden geschoven, op papier kan je krimpen, maar in de praktijk ook? Het is misschien lastig overal wanden te plaatsen of gecompartimenteerde gebouwdelen te vergroten Pag 17 en verder. Zeer valide opmerkingen over flexwerken. (begrip fno). Nagaan of werknemers een telewerk mogelijkheid hebben. Flexplekken inrichten met elektrisch verstelbare bureau s. Mogelijkheidtot het invoeren van het nieuwe werken. Thuis werkplek inrichten etc. Pag 18 tabel, optie 4, 5 en 8 uitwerken tezamen met het nieuwe werken, Er wordt aangegeven dat in de meest ideale situatie 1060 medewerkers gehuisvest kunnen worden. Deze gegevens (ook van de andere opties) zullen soberder gelezen moeten worden. Niet alleen vanwege het gegeven dat de LBK s (misschien) niet de luchtverversing van een verversingsvoud van 1,75 (lees 2) voor hun rekening kunnen nemen. Ook het aantal m2 per medewerker moet opnieuw bekeken worden. (zie eerdere samenvatting).

5 Extra punt: Warmtelast in het pand is in de huidige situatie hoog. Zorg ervoor dat in de warme seizoensperiodes geen warm water door de ringleiding stroomt. et probleem zit vooral in het voor en najaar bij buitentemperaturen rond de 15 graden en dan vooral in de gebouwen waar de c.v.-leidingen door de kamers lopen. Een oplossing kan het isoleren van de leidingen zijn. (opgenomen in de begroting voor de komende 4 jaren). Resumerend: - Hanteer een ventilatievoud van 1,75 (beter 2) per kantoorunit. - Reinig alle luchtkanalen inclusief het plenum, de reiging vanaf de LBK s tot aan de kamers. - Regel de luchtbehandelingsinstallatie in met een onderdruk en overdruk strategie met gesloten ramen en deuren van de kamers in het pand, daarna de ramen gesloten houden (slot?) per kantoorunit. Laat de deuren gesloten (deurdrangers). Hierdoor blijft de onderdruk en overdruk strategie gehandhaafd. - Vervang die LBK s die gebruik maken van een systeem waarbij de oude lucht wordt opgemengd met verse lucht. - Bereken de capaciteit van de LBK s indien gebruik wordt gemaakt van een verversingsvoud van 1,75 (2). - Voer een verdiepend integraal onderzoek uit naar de kwaliteit van het binnenklimaat. Dit omvat een verdiepend onderzoek naar de kwaliteit van het binnenklimaat, waarbij de concentratie aan vezels, endotoxine s, micro organismen en fijnstofdeeltjes wordt gemeten. Dit gebeurt door luchtmonsters te nemen en het door een sterlaboratorium te laten onderzoeken. Ook zal de temperatuur, de relatieve luchtvochtigheid en de concentratie aan kooldioxide in de lucht, middels een gasmeter en dataplotters worden gemeten. Voor de volledigheid gebeurt dit op van tevoren vastgestelde plaatsen. Naast deze exercitie zouden alle werknemers een vragenlijst kunnen invullen over hun beleving van het binnenklimaat aangevuld met een biometrisch onderzoek door de bedrijfsarts aangevuld met een onderzoek op die aspecten die uit de vragenlijst naar voren komen. (bv overgevoeligheden, ontstekingen, concentratieverlies). Mocht u hier op in willen gaan dat zorgen wij voor een projectplan waarin alles staat verwoord. Pieter de Graaff

Betreft: beoordeling risico-inventarisatie en evaluatie Gemeentehuis Amersfoort

Betreft: beoordeling risico-inventarisatie en evaluatie Gemeentehuis Amersfoort Gemeente Amersfoort Gemeentehuis Stadhuisplein 1 Amersfoort Betreft: beoordeling risico-inventarisatie en evaluatie Gemeentehuis Amersfoort Geachte heer, mevrouw Beetgumermolen 5 juli 2013 Hierbij doen

Nadere informatie

Rapportage Klimaatonderzoek Gemeentehuis Drimmelen Archiefruimte

Rapportage Klimaatonderzoek Gemeentehuis Drimmelen Archiefruimte Rapportage Klimaatonderzoek Gemeentehuis Drimmelen Archiefruimte Datum: 11-11-2014 Projectnummer: 125003A Versie: 02 Opgesteld door: Klictet Advies bv Postbus 470 5140 AL Waalwijk 0416 66 99 99 0416 33

Nadere informatie

Ergonomische en arbotechnische. toetsing Gemeente Woudrichem

Ergonomische en arbotechnische. toetsing Gemeente Woudrichem Ergonomische en arbotechnische toetsing Gemeente Woudrichem Monique Vermeulen Consultant ergonomie Monique.vermeulen@arboned.nl 06-51615522 Ad van Zundert Consultant veiligheid Ad.van.zundert@arboned.nl

Nadere informatie

1 Welke informatie is er te vinden over beeldschermwerkplekken in de Arbowet?

1 Welke informatie is er te vinden over beeldschermwerkplekken in de Arbowet? Wetgeving Vraag en antwoord In de Arbowet, de Arboregeling en het Arbobesluit staan bepalingen over beeldschermwerk. Vanuit deze wetgeving wordt verwezen naar NEN-normen, uitgegeven door het Nederlands

Nadere informatie

Checklist beeldschermwerk : ontwerp en aankoop

Checklist beeldschermwerk : ontwerp en aankoop Checklist beeldschermwerk : ontwerp en aankoop 1. Kantoorruimte NEN 1824 (2001) 4 m 2 Basiswerkplek (stoel en circulatieruimte) + 1 m 2 Werkvlak met flatscreen + 2 m 2 Werkvlak met CRT scherm + 1 m 2 Lees-

Nadere informatie

Register ergonomen Nederland Bouwregelgeving

Register ergonomen Nederland Bouwregelgeving Herziening NEN 1824 Oppervlakte normering Hoe werkt dat voor een werkruimte? RAH Rhvk o.a. Lid van ReN en NVvE SRe Lid van NEN Platform ergonomie / wg herz. NEN 1824 Aanleiding Herziening NEN 1824 Wijziging

Nadere informatie

Second opinion Definitief ontwerp 14 december 2012. Gemeentehuis Bloemendaal. Arbo gerelateerde zaken en veiligheid. Datum 3 januari 2013

Second opinion Definitief ontwerp 14 december 2012. Gemeentehuis Bloemendaal. Arbo gerelateerde zaken en veiligheid. Datum 3 januari 2013 Datum 3 januari 2013 Auteurs drs. Fieke Horsten Eur.Erg. drs. Peter van Scheijndel Eur.Erg. Second opinion Definitief ontwerp 14 december 2012 Gemeentehuis Bloemendaal Arbo gerelateerde zaken en veiligheid

Nadere informatie

Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop

Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop 1. Werkruimte Volgens het KB Werken met beeldschermapparatuur (1993) moet de ruimte, wat afmetingen en inrichting betreft, voldoende plaats bieden om veranderingen

Nadere informatie

ONDERZOEK BEZETTINGSCAPACITEIT STADHUIS AMERSFOORT

ONDERZOEK BEZETTINGSCAPACITEIT STADHUIS AMERSFOORT ONDERZOEK BEZETTINGSCAPACITEIT STADHUIS AMERSFOORT GEMEENTE AMERSFOORT 1 augustus 2013 077229293:0.2 - Definitief E06051.002066.0100 Inhoud 1 Inleiding 2 2 Aanpak 4 3 Capaciteit installaties 6 3.1 Binnenklimaat

Nadere informatie

Meer informatie: NEN 1824:2010 Ergonomie - Ergonomische eisen voor de oppervlakte van (werkplekken in) administratieve ruimtes en kantoren.

Meer informatie: NEN 1824:2010 Ergonomie - Ergonomische eisen voor de oppervlakte van (werkplekken in) administratieve ruimtes en kantoren. Kantooromgeving Dit infoblad gaat over de volgende onderwerpen: 1. Werkoppervlak 2. Geluidshinder 3. Klimaat 4. Verlichting 1. Werkoppervlakte Uitgangspunt is dat er voldoende ruimte is om het werk goed

Nadere informatie

Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop

Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop 1. Werkruimte Volgens het KB Werken met beeldschermapparatuur (1993) moet de ruimte, wat afmetingen en inrichting betreft, voldoende plaats bieden om veranderingen

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Bereken de benodigde capaciteit, het vermogen van een radiator

Bereken de benodigde capaciteit, het vermogen van een radiator Bereken de benodigde capaciteit, het vermogen van een radiator Om een, voor uw woonruimte, geschikte radiator uit te zoeken moet u rekening houden met een aantal factoren. Wij bieden graag onze diensten

Nadere informatie

Interne instructie Arbeidsinspectie. Beeldschermwerk. 2. AANPAK 2.1 Wettelijke grondslag 2.2 Indicatie beeldschermwerk 2.3 Inspectie 2.

Interne instructie Arbeidsinspectie. Beeldschermwerk. 2. AANPAK 2.1 Wettelijke grondslag 2.2 Indicatie beeldschermwerk 2.3 Inspectie 2. Interne instructie Arbeidsinspectie Beeldschermwerk INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. AANPAK 2.1 Wettelijke grondslag 2.2 Indicatie beeldschermwerk 2.3 Inspectie 2.4 Handhaving 3. ACHTERGRONDINFORMATIE 3.1

Nadere informatie

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel.

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel. Duurzame energie Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van duurzame energiesystemen in gebouwen. Hiermee wordt op een natuurlijke wijze duurzame energie gewonnen om de woningen te verwarmen

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Goeman Borgesiuslaan 77 te Utrecht 445 per maand

Huur kantoorruimte op Goeman Borgesiuslaan 77 te Utrecht 445 per maand Huur kantoorruimte op Goeman Borgesiuslaan 77 te Utrecht 445 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte te huur op

Nadere informatie

Rapportage. Verdunning. Post Rotterdam. Rotterdam

Rapportage. Verdunning. Post Rotterdam. Rotterdam Rapportage inzake Verdunning voor het project Post Rotterdam te Rotterdam Projectnummer : 160.219 Versie : 3.0 Status : Definitief Datum : 20-07-2018 Colofon Project: Hoogbouw Post Rotterdam Onderdeel

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Atoomweg 63 te Utrecht 416 per maand

Huur kantoorpand op Atoomweg 63 te Utrecht 416 per maand Huur kantoorpand op Atoomweg 63 te Utrecht 416 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte te Huur binnen Kantoorpand

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Hoofdstraat 9 te Apeldoorn 150 per maand

Huur kantoorpand op Hoofdstraat 9 te Apeldoorn 150 per maand Huur kantoorpand op Hoofdstraat 9 te Apeldoorn 150 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimtes beschikbaar in hartje

Nadere informatie

Het ontwerpen van een

Het ontwerpen van een Het ontwerpen van een ventilatiesysteem André Meester Alusta natuurlijke ventilatietechniek Het ontwerpen van een ventilatiesysteem Bepaling capaciteit toe en afvoer volgens bouwbesluit Aanvullende eisen

Nadere informatie

Ventilatie. Morten Sweegers Ekkersrijt AB Son en Breugel +31 (0)

Ventilatie. Morten Sweegers Ekkersrijt AB Son en Breugel +31 (0) Ventilatie Morten Sweegers Ekkersrijt 1007 5692 AB Son en Breugel +31 (0) 499 460620 info@ilt-bv.nl www.ilt-bv.nl Bedrijf Een gezond binnen klimaat is essentieel! Schadelijke binnenlucht moet het huis

Nadere informatie

Ventilatie richtlijnen

Ventilatie richtlijnen Ventilatie richtlijnen Capaciteit Te verplaatsen luchthoeveelheid in een ruimte gedurende een bepaalde periode wordt uitgedrukt in m 3 /u of m 3 /s. Er worden verschillende methodes gebruikt om de capaciteit

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Reno System, Duco Comfort System en DucoTronic System

Nadere informatie

Rapport aanvraag omgevingsvergunning Altra College Bleichrodt te Amsterdam

Rapport aanvraag omgevingsvergunning Altra College Bleichrodt te Amsterdam Rapport aanvraag omgevingsvergunning Altra College Bleichrodt te Amsterdam Datum: 3 maart 2017 Projectnr: 1342 Status: Definitief Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Uitgangspunten... 4 2.1 Scope Gezonde

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Steenweg 54 te Waardenburg 125 per vierkante meter per jaar

Huur kantoorruimte op Steenweg 54 te Waardenburg 125 per vierkante meter per jaar Huur kantoorruimte op Steenweg 54 te Waardenburg 125 per vierkante meter per jaar Aanbiedende partij: MVGM Bedrijfshuisvesting Email: jwa.koevermans@mvgm.nl Telefoon: 033-4605300 Website: http://www.mvgm.nl

Nadere informatie

Kantoor Waterschap Scheldestromen

Kantoor Waterschap Scheldestromen Schets Ontwerp Inhoudsopgave 2 inhoudsopgave 2 opdrachtomschrijving 3 analyse interieur 4 concept 5 vlekkenplannen indeling 6 vlekkenplannen indeling 7 vlekkenplannen indeling 8 vlekkenplannen indeling

Nadere informatie

Adres: De Hak 17-18, 5107 RG Dongen

Adres: De Hak 17-18, 5107 RG Dongen Adres: De Hak 17-18, 5107 RG Dongen Vraagprijs 50,00 per vierkante meter per jaar Het object beschikt over een representatieve zelfstandige kantoorruimte en een bedrijfsruimte. De bedrijfsruimte is door

Nadere informatie

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort.

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort. Akoestisch Comfort Visueel en akoestisch comfort. Akoestisch Comfort Swell Disq Desk Splitt Call Fuze Patch Tone Chat In-Zee. Visueel en akoestisch comfort. Wat doe je met een ruimte? Beter gezegd: wat

Nadere informatie

DE ROZENHOF Werken op de mooiste locatie in Rotterdam

DE ROZENHOF Werken op de mooiste locatie in Rotterdam DE ROZENHOF Werken op de mooiste locatie in Rotterdam KANTOORRUIMTES De Rozenhof heeft vier sfeervolle kantoorruimtes, Kantoor Boterbloem, Klaproos, Rietkraag en Veldbloem. De kantoorruimtes bevinden

Nadere informatie

SOCIAAL WIJKTEAM INRICHTING KANTOREN MOZAIEK EN NOORDERLICHT

SOCIAAL WIJKTEAM INRICHTING KANTOREN MOZAIEK EN NOORDERLICHT SOCIAAL WIJKTEAM INRICHTING KANTOREN MOZAIEK EN NOORDERLICHT De Sociale Wijkteams zijn dé toegangspoort voor ondersteuning en zorg in Wijchen. Op dit moment heeft het Sociaal Wijkteam een aantal ruimtes

Nadere informatie

270m 2 vvo In units vanaf 70 m² TE HUUR. Dokter Stolteweg 42 Zwolle

270m 2 vvo In units vanaf 70 m² TE HUUR. Dokter Stolteweg 42 Zwolle 270m 2 vvo In units vanaf 70 m² TE HUUR Dokter Stolteweg 42 Zwolle Te huur: moderne, representatieve kantoorruimte nabij de uitvalswegen op kantorenpark Oosterenk Zeer compleet kantorencomplex op een goed

Nadere informatie

Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren. Door Willem van Dijk

Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren. Door Willem van Dijk Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren Door Willem van Dijk Even Voorstellen Willem van Dijk Technisch Commercieel Adviseur 30 jaar praktijk ervaring op het gebied van: Koeltechniek

Nadere informatie

Kantoorinrichting en lichamelijke klachten

Kantoorinrichting en lichamelijke klachten Kantoorinrichting en lichamelijke klachten Overzicht 1. INLEIDING 2. INRICHTING VAN DE KANTOORRUIMTE 3. SICK BUILDING SYNDROOM 4. WAT DOE JE ALS IPA? 22/01/2019 KANTOORINRICHTING EN LICHAMELIJKE KLACHTEN

Nadere informatie

VentilatiemetenmetCO2alstracergas2009

VentilatiemetenmetCO2alstracergas2009 VentilatiemetenmetCO2alstracergas2009 Ventilatie meten met CO 2 als tracergas December 2009 G. Meijer F. Duijm GGD Groningen Postbus 584 9700 AN Groningen Samenvatting De capaciteit van mechanische ventilatie

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OWZCM11. Tijdelijke huisvesting Modus

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OWZCM11. Tijdelijke huisvesting Modus Collegevoorstel Inleiding Stichting Modus is de lokale instelling die ondersteuning biedt aan ouderen en mantelzorgers in het kader van prestatievelden 3 en 4 (respectievelijk het geven van informatie,

Nadere informatie

BREEAM NL Nieuwbouw. Management 12% Gezondheid en Welzijn 15% Energie 19% Transport 8% Water 6% Materialen 12.5% Afval 7.5% 10% Landgebruik & Ecologie

BREEAM NL Nieuwbouw. Management 12% Gezondheid en Welzijn 15% Energie 19% Transport 8% Water 6% Materialen 12.5% Afval 7.5% 10% Landgebruik & Ecologie BREEAM NL Nieuwbouw Categorie Weging Management 12% Gezondheid en Welzijn 15% Waste Land Use & Ecology Pollution Energie 19% Materials Transport 8% Management Water 6% Materialen 12.5% Afval 7.5% Water

Nadere informatie

Het hoofd in de wolken

Het hoofd in de wolken Het hoofd in de wolken Evert Hasselaar Trees Wouda, 1947 Fijn stof binnenshuis transport Van vervuilingsbron naar effect Bron vervuiling of hinder emissies Concentratie blootstelling opname gezondheids

Nadere informatie

Ziekenhuizen. Bouw- en inrichtingseisen isolatieafdeling Ventilatie isolatiekamers

Ziekenhuizen. Bouw- en inrichtingseisen isolatieafdeling Ventilatie isolatiekamers Ziekenhuizen Bouw- en inrichtingseisen isolatieafdeling Ventilatie isolatiekamers Werkgroep Infectiepreventie Vastgesteld: december 2004 Revisie: december 2009 Aan de samenstelling van deze richtlijn werd,

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

VLAMBLOEM 130 TE ROTTERDAM

VLAMBLOEM 130 TE ROTTERDAM VLAMBLOEM 130 TE ROTTERDAM 1 VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR Betreft : De kantoorruimtes zijn representatief en volledig ingericht met minimaal twee bureaus, stoelen en kasten. Een vaste internetverbinding,

Nadere informatie

De juiste dampkap op de juiste plaats

De juiste dampkap op de juiste plaats De juiste dampkap op de juiste plaats De juiste dampkap op de juiste plaats De meest toegepaste dampkappen zijn conventionele dampkappen, luchtinductie dampkappen en impulslucht dampkappen. Deze kappen

Nadere informatie

Voorstelling OCMW Waregem

Voorstelling OCMW Waregem Voorstelling OCMW Waregem Technische dienst Administratieve medewerker (1 : 0,5 fte) de technici (9 : 8,1 fte) de groendienst (1 : 1 fte) de technische logistiek (2 : 1,5 fte) Voorstelling OCMW Waregem

Nadere informatie

Welkom bij MissieNederland

Welkom bij MissieNederland Info zaalverhuur Welkom bij Vergaderruimte en flexplekken Unieke locatie Een prachtig pand met diverse vergaderruimten en flexplekken midden in de bossen van Driebergen. Bereikbaarheid ligt vlakbij afrit

Nadere informatie

Wat kun je meten én verbeteren bij klimaatklachten in gebouwen?

Wat kun je meten én verbeteren bij klimaatklachten in gebouwen? Wat kun je meten én verbeteren bij klimaatklachten in gebouwen? Pagina 1 van 6 Inhoud Inhoud... 2 Klimaatklachten... 3 Welke klachten zijn het meestal?... 3 Klimaatonderzoek kan klimaatklachten verbeteren...

Nadere informatie

Reader klimaatontwerp BK4000 Ontwerpproject 4 Een klein openbaar gebouw Technische Universiteit Delft Faculteit Bouwkunde April 2012

Reader klimaatontwerp BK4000 Ontwerpproject 4 Een klein openbaar gebouw Technische Universiteit Delft Faculteit Bouwkunde April 2012 Reader klimaatontwerp BK4000 Ontwerpproject 4 Een klein openbaar gebouw Technische Universiteit Delft Faculteit Bouwkunde April 2012 Eindredactie: Leo de Ruijsscher www.leoderuijsscher.com Ananda de Vos

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Radioweg 6 te Almere 150 per maand

Huur kantoorruimte op Radioweg 6 te Almere 150 per maand Huur kantoorruimte op Radioweg 6 te Almere 150 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Flexibele Kantoorruimte te Huur in Almere

Nadere informatie

Kleefmonstername conform NEN Straatsburgflat Omgeving Straatsburgflat te Uithoorn

Kleefmonstername conform NEN Straatsburgflat Omgeving Straatsburgflat te Uithoorn Kleefmonstername conform NEN-2991-2005 Straatsburgflat Omgeving Straatsburgflat te Uithoorn Oesterbaai Midden BV Regio Midden De Limiet 28 4131 NR Vianen The Netherlands T+31 (0)347-370 255 Iwww.oesterbaai.nl

Nadere informatie

Brochure. Terminalweg 21 C 3821 AJ Amersfoort. De vermelde informatie is van algemene aard. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend

Brochure. Terminalweg 21 C 3821 AJ Amersfoort. De vermelde informatie is van algemene aard. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend Brochure Terminalweg 21 C 3821 AJ Amersfoort pagina 1 van 8 TE HUUR Omschrijving Het betreft een zeer gunstig gelegen zelfstandige kantoorunit van ca. 140 m² voorzien van vloerbedekking en systeemplafonds

Nadere informatie

STEP WerkPlekAnalyse bij

STEP WerkPlekAnalyse bij STEP WerkPlekAnalyse bij Inleiding De STICHTING ERGONOMIE & PREVENTIE (STEP) is gevraagd de werkplek van mevrouw G. te analyseren, risicofactoren te inventariseren en advies te geven over een optimale

Nadere informatie

Operatieafdeling. Referentiekader ten behoeve van bestaande operatieafdelingen. College bouw ziekenhuisvoorzieningen

Operatieafdeling. Referentiekader ten behoeve van bestaande operatieafdelingen. College bouw ziekenhuisvoorzieningen College bouw ziekenhuisvoorzieningen Postbus 3056 3502 GB Utrecht T (030) 298 31 00 F (030) 298 32 99 E cbz@bouwcollege.nl I http://www.bouwcollege.nl Operatieafdeling Referentiekader ten behoeve van bestaande

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

Overdruk systemen Veiligheidsventilatiesystemen (rookbeheersing)

Overdruk systemen Veiligheidsventilatiesystemen (rookbeheersing) Overdruk systemen Veiligheidsventilatiesystemen (rookbeheersing) EVEN VOORSTELLEN Daniek de Jager Exiss BV Senior Consultant Integrale veiligheid Rookbeheersingsdeskundige CFD onderzoek Opname en inspectie

Nadere informatie

Rgd. Luchtkwaliteit. 3.1 Luchtverversing 3.2 Luchtverontreiniging

Rgd. Luchtkwaliteit. 3.1 Luchtverversing 3.2 Luchtverontreiniging Rgd 3 Luchtkwaliteit De luchtkwaliteit in de huisvesting moet zodanig zijn dat de gezondheid van gebruikers en bezoekers niet nadelig wordt beïnvloed en een optimale uitvoering van het bedrijfsproces mogelijk

Nadere informatie

Totaal circa 550 m² vvo

Totaal circa 550 m² vvo Totaal circa 550 m² vvo TE HUUR Zuidende 25a-29-31 Helmond Representatieve instapklare kantoorunits gelegen in een gerenoveerd kantoorverzamelgebouw in het centrum. OMGEVINGSFACTOREN Het onderhavige kantoorgebouw

Nadere informatie

Welkom bij de presentatie van Multi Clean Air

Welkom bij de presentatie van Multi Clean Air Welkom bij de presentatie van Multi Clean Air Ozon is een natuurlijk gas wat we dagelijks inademen. Het ontstaat wanneer zuurstof (O2) moleculen worden gespleten in twee seperate atomen met behulp van

Nadere informatie

BREEAM-NL Goedgekeurde Innovatiecredit Ionisatie. mei 2017

BREEAM-NL Goedgekeurde Innovatiecredit Ionisatie. mei 2017 - BREEAM-NL Goedgekeurde Innovatiecredit mei 2017 Omschrijving innovatiecredit Doel van de innovatie Het bevorderen vaan een gezonde en goede kwaliteit van de binnenlucht en het reduceren van het energieverbruik

Nadere informatie

YES! GLOBAL ISSUES: CLDCO2

YES! GLOBAL ISSUES: CLDCO2 1/1/2013 CHRISTELIJK LYCEUM DELFT YES! GLOBAL ISSUES: CLDCO2 Wat is de luchtkwaliteit van onze school en voldoet deze aan de Europese norm? Door Alma van Oudheusden, Naomi Bartels en Mark Bemelmans Inhoud

Nadere informatie

Oorzaken hoog warmteverbruik

Oorzaken hoog warmteverbruik Eneco - Nesselande Januari 2009 Oorzaken hoog Hans van Wolferen Onderwerpen Warmteverbruik Opzet onderzoek Resultaten onderzoek 2 Warmteverbruik Warmteverbruik voor twee functies: Verwarming Warmtapwater

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Karnemelkstraat 3 te Sas van Gent 150 per maand

Huur kantoorpand op Karnemelkstraat 3 te Sas van Gent 150 per maand Huur kantoorpand op Karnemelkstraat 3 te Sas van Gent 150 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Flexibele Kantoorruimte huren:

Nadere informatie

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 De VASCO ventilatie-unit D400 en het EasyFlow luchtkanalensysteem dragen bij tot een uiterst stil balansventilatiesysteem

Nadere informatie

Rabobank Graafschap-Midden

Rabobank Graafschap-Midden Rabobank Graafschap-Midden Geen gouden kranen. Wel gekleurde banken. Rabobank Graafschap-Midden kiest voor Gispen. Als één woord typerend voor de Achterhoek is, is dat waarschijnlijk nuchterheid. Tijdens

Nadere informatie

Amsterdamseweg Amstelveen PROJECTINFORMATIE

Amsterdamseweg Amstelveen PROJECTINFORMATIE Amsterdamseweg 108 110 Amstelveen PROJECTINFORMATIE Amsterdamseweg 108-110 Op schitterende locatie, gelegen aan één van de belangrijkste verkeersaders van Amstelveen en in directe nabijheid van het Stadshart,

Nadere informatie

RECORDWEG 2 AMERSFOORT

RECORDWEG 2 AMERSFOORT RECORDWEG 2 AMERSFOORT www.recordweg2.nl Omschrijving Algemeen: De onder architectuur gebouwde kantoor- en bedrijfsruimte met showroom is gelegen op het bedrijvenpark De Hoef. Dit zeer representatieve

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Fazantendreef 17 te Dronten 295 per maand

Huur kantoorruimte op Fazantendreef 17 te Dronten 295 per maand Huur kantoorruimte op Fazantendreef 17 te Dronten 295 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Flexibele werkplekken en functionele

Nadere informatie

Representatieve bedrijfs-/kantoorunit te Bunschoten

Representatieve bedrijfs-/kantoorunit te Bunschoten Te huur Representatieve bedrijfs-/kantoorunit te Bunschoten Adres Dieselweg 1 te Bunschoten Algemeen De representatieve bedrijfs-/kantoorunit, gelegen aan de Dieselweg 1 te Bunschoten, is voor de verhuur

Nadere informatie

NOODVERLICHTING INFORMATIE BLAD

NOODVERLICHTING INFORMATIE BLAD NOODVERLICHTING INFORMATIE BLAD Over Noodverlichting Waar hoort noodverlichting te hangen? En aan welke eisen dient noodverlichting te voldoen? Welke wettelijke verplichtingen zijn er en welke normen moet

Nadere informatie

Vragenlijst inspectiebezoek archiefruimte.

Vragenlijst inspectiebezoek archiefruimte. Vragenlijst inspectiebezoek archiefruimte. Deze checklist is samengesteld op basis van de ministeriële Regeling archiefruimten en archiefbewaarplaatsen, checklist heeft betrekking op archiefruimten waar

Nadere informatie

GEZOND GROEN OP DE WERKPLEK. Gezondheidseffecten van planten op de werkplek

GEZOND GROEN OP DE WERKPLEK. Gezondheidseffecten van planten op de werkplek GEZOND GROEN OP DE WERKPLEK Gezondheidseffecten van planten op de werkplek Droge keel? Branderige ogen? Vaak hoofdpijn? Verbeter het werkklimaat met planten! Binnenklimaat Het is niet makkelijk om op kantoor

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw:

Opleiding Duurzaam Gebouw: Opleiding Duurzaam Gebouw: Ventilatie: ontwerp en afstelling Leefmilieu Brussel Keuze van een hygiënisch ventilatiesysteem voor een tertiair nieuwbouw- of renovatieproject Lieven INDIGNE CENERGIE Doelstellingen

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Ringbaan Oost 102 te Tilburg 275 per maand

Huur kantoorpand op Ringbaan Oost 102 te Tilburg 275 per maand Huur kantoorpand op Ringbaan Oost 102 te Tilburg 275 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Gunstig kantoorruimte huren aan de

Nadere informatie

Productoverzicht Comfort Luchtverdeelapparatuur

Productoverzicht Comfort Luchtverdeelapparatuur lindab comfort Productoverzicht Comfort Luchtverdeelapparatuur Een optimaal klimaat geeft ruimte tot grootse ideeën Mensen houden ervan in de buitenlucht te kunnen vertoeven en verse lucht te kunnen inademen.

Nadere informatie

Projectomschrijving. Complex 2005 Kabelweg 21 Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Algemeen Bouwjaar Oppervlakte Ligging Kenmerken Toegang

Projectomschrijving. Complex 2005 Kabelweg 21 Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Algemeen Bouwjaar Oppervlakte Ligging Kenmerken Toegang Projectomschrijving Complex 2005 Kabelweg 21 Amsterdam Inhoudsopgave 1. Algemeen Bouwjaar Oppervlakte Ligging Kenmerken Toegang 2. Bouwkundige aspecten Constructie Gevelbekleding Dakbedekking 3. Technische

Nadere informatie

Gezonde binnenlucht op school? Van belang voor je gezondheid!

Gezonde binnenlucht op school? Van belang voor je gezondheid! Gezonde binnenlucht op school? Van belang voor je gezondheid! www.airatschool.be www.mmk.be/onderwijs www.vlaamselogos.be www.zorg-en-gezondheid.be www.vigez.be Gezonde binnenlucht op school? Belang voor

Nadere informatie

RINGDIJK 402 te RIDDERKERK

RINGDIJK 402 te RIDDERKERK RINGDIJK 402 te RIDDERKERK 1 VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR/ TE KOOP Betreft Ca. 359 m² representatieve nieuwbouw kantoorruimte en ca. 123 m² bedrijfsruimte gelegen aan de Ringdijk 402 te Ridderkerk.

Nadere informatie

HANDLEIDING LUCHTKANALENSYSTEEM EASYFLOW

HANDLEIDING LUCHTKANALENSYSTEEM EASYFLOW HANDLEIDING LUCHTKANALENSYSTEEM EASYFLOW A B G F C D E 2 SYSTEEMOMSCHRIJVING (zie tekening linkerpagina). Het EasyFlow luchtkanalensysteem is een flexibel luchtkanalensysteem voor ventilatiedoeleinden.

Nadere informatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie werken De ClimaRad Comfort Solution meet en regelt het binnenklimaat per ruimte, zonder dat uw medewerkers hier iets

Nadere informatie

Bouw- en inrichtingseisen isolatie-afdeling Ventilatie isolatiekamers

Bouw- en inrichtingseisen isolatie-afdeling Ventilatie isolatiekamers Ziekenhuizen Bouw- en inrichtingseisen isolatie-afdeling Ventilatie isolatiekamers Werkgroep Infectiepreventie Vastgesteld: december 2004 Revisie: december 2009 Bouw- en inrichtingseisen isolatie-afdeling

Nadere informatie

SPACESHUTTLE 22 AMERSFOORT

SPACESHUTTLE 22 AMERSFOORT SPACESHUTTLE 22 AMERSFOORT www.spaceshuttle22-60.nl Omschrijving Algemeen: op een perfecte zichtlocatie, direct aan de Rijksweg A1, op korte afstand van het verkeersknooppunt Hoevelaken bevindt zich het

Nadere informatie

Ringdijk GS Ridderkerk p.m.

Ringdijk GS Ridderkerk p.m. TE HUUR Ringdijk 402 2983 GS Ridderkerk 3.590 p.m. KENMERKEN Prijs 3.590 p.m. Postcode 2983 GS Soort BOG Kantoorruimte Oppervlakte 359m² Woontype Bestaande bouw Stad Ridderkerk Adres Ringdijk 402 Bouwjaar

Nadere informatie

Bedrijfsruimte. Bestemming. Hoofdbestemming. Bedrijfsruimte Status. Bouwjaar. Energie. Energielabel

Bedrijfsruimte. Bestemming. Hoofdbestemming. Bedrijfsruimte Status. Bouwjaar. Energie. Energielabel Avignonlaan 31 5627 GA Eindhoven Contactpersoon jce.vander.gouw@mvgm.nl Kenmerken Bestemming Huurprijs 21.000,- per Jaar Hoofdbestemming Status Gereed Bouwjaar 2000 Beschikbaar In overleg Oppervlakten

Nadere informatie

- Vrijblijvende projectinformatie - gelegen aan de IJburglaan 628-654 te Amsterdam. Y10 Totaal circa 2.400 m², circa 35 kantoorunits

- Vrijblijvende projectinformatie - gelegen aan de IJburglaan 628-654 te Amsterdam. Y10 Totaal circa 2.400 m², circa 35 kantoorunits - Vrijblijvende projectinformatie - gelegen aan de IJburglaan 628-654 te Amsterdam Y10 Totaal circa 2.400 m², circa 35 kantoorunits Pagina 2 van 8 Adres IJburglaan 628-654, 1087 CE te Amsterdam Algemeen

Nadere informatie

Moderne kantoor- en bedrijfsruimten in een goed bereikbaar bedrijfsverzamelgebouw met voldoende parkeergelegenheid

Moderne kantoor- en bedrijfsruimten in een goed bereikbaar bedrijfsverzamelgebouw met voldoende parkeergelegenheid TE HUUR Stationsweg 15 5831 CR Boxmeer Moderne kantoor- en bedrijfsruimten in een goed bereikbaar bedrijfsverzamelgebouw met voldoende parkeergelegenheid Huurprijs : vanaf 600,00 per maand (mogelijkheid

Nadere informatie

- Vrijblijvende projectinformatie. Ruimte om te ondernemen. West5 Totaal circa 1.800 m², circa 40 kantoorunits

- Vrijblijvende projectinformatie. Ruimte om te ondernemen. West5 Totaal circa 1.800 m², circa 40 kantoorunits - Vrijblijvende projectinformatie Ruimte om te ondernemen West5 Totaal circa 1.800 m², circa 40 kantoorunits Adres Slotermeerlaan 69, 1064 HA te Amsterdam. West 5 is de nieuwe naam voor een bestaand gebouw

Nadere informatie

Ittervoort Aziëstraat 7 Laagveld 2

Ittervoort Aziëstraat 7 Laagveld 2 SOORT OBJECT: Diverse kantoorruimten gelegen op de eerste verdieping in een multifunctioneel bedrijfsgebouw op industrieterrein 'Santfort' in Ittervoort. De kantoorruimtes hebben een totale brutovloeroppervlakte

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Parallelweg 45 te Coevorden 150 per maand

Huur kantoorruimte op Parallelweg 45 te Coevorden 150 per maand Huur kantoorruimte op Parallelweg 45 te Coevorden 150 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Volop Flexibiliteit: Kantoorruimte

Nadere informatie

Mechanische ventilatie in de school GGD - Informatieblad voor schoolleiding

Mechanische ventilatie in de school GGD - Informatieblad voor schoolleiding Mechanische ventilatie in de school GGD - Informatieblad voor schoolleiding Goede ventilatie in school is belangrijk voor de gezondheid van leerlingen en personeel. Met het regelmatig verversen van de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke schoorstenen in bestaande appartementsgebouwen

Gemeenschappelijke schoorstenen in bestaande appartementsgebouwen Gemeenschappelijke schoorstenen in bestaande appartementsgebouwen 1 Inhoudsopgave Bestaande situatie Atmosferische ketels Gemeenschappelijk opbouwvoorbeeld Werkingsprincipe Verse luchttoevoer Rookgasafvoer

Nadere informatie

DUIVENDRECHTSEKADE 82 MEER INFORMATIE:

DUIVENDRECHTSEKADE 82 MEER INFORMATIE: DUIVENDRECHTSEKADE 82 MEER INFORMATIE: WWW.DUIVENDRECHTSEKADE82.NL Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid

Nadere informatie

Workpoint De Koog. Nijverheidsweg 10 Purmerend Huurprijs: 700,- per maand excl. BTW. Bezichtiging? Bel 0299-428898 of mail purmerend@vanoverbeek.

Workpoint De Koog. Nijverheidsweg 10 Purmerend Huurprijs: 700,- per maand excl. BTW. Bezichtiging? Bel 0299-428898 of mail purmerend@vanoverbeek. Workpoint De Koog Nijverheidsweg 10 Purmerend Huurprijs: 700,- per maand excl. BTW Bezichtiging? Bel 0299-428898 of mail purmerend@vanoverbeek.nl Welkom op de Nijverheidsweg 10 * in Purmerend Alstublieft!

Nadere informatie

De combinatie van een gezond binnenklimaat, energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn

De combinatie van een gezond binnenklimaat, energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn De combinatie van een gezond binnenklimaat, energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn De pluspunten van het MOVAIR+ VISION kozijn Verbetering energielabel U-waarde 0,80 W/m²K 0.15 - -0.24 EPC

Nadere informatie

Tekst: Cees van de Sande

Tekst: Cees van de Sande Het lijkt zo vanzelfsprekend als we zeggen dat klaslokalen zijn gemaakt om optimaal te kunnen leren. Helaas is dat niet altijd het geval. Het klimaat in klaslokalen kan zelfs een negatief effect op de

Nadere informatie

Prins Willem-Alexanderlaan 1425

Prins Willem-Alexanderlaan 1425 Prins Willem-Alexanderlaan 1425 Kenmerken Te huur Huurprijs BTW Kantoorruimte 300,- per maand BTW belast Oppervlakte Circa 248m² In units vanaf Circa 18m² Ligging Aanvaarding Woonomgeving direct Te huur

Nadere informatie

Ill I III IIIII III IIIII 14.00017 D D - 31-12-2013

Ill I III IIIII III IIIII 14.00017 D D - 31-12-2013 Ill I III IIIII III IIIII 14.00017 D D - 31-12-2013 Gemeente Nieuwkoop Ter attentie van Bouw en Woning toezicht Geachte Heer Į Dame Onderwerp: begeleidend schrijven zaaknummer: W-2013-0242 Kantoor ļ woonruimte

Nadere informatie

T O E T S I N G S R A P P O R T

T O E T S I N G S R A P P O R T T O E T S I N G S R A P P O R T BOUWBESLUIT 2012: LUCHTVERVERSING project: status: werknummer: Geluidstudio Warnier Posta Amsterdam Definitief 2016-032 rapportnummer: datum: auteur: 2016032_LUCHTVERVERSING

Nadere informatie

Instructie Ventilatie

Instructie Ventilatie Instructie Ventilatie Type woning Bij de bouw van een woning wordt er rekening mee gehouden dat de woning geventileerd kan worden. Hierin is onderscheid te maken in 3 type woningen; woningen met luchtkanalen,

Nadere informatie

ORTELIUSLAAN 1000 UTRECHT

ORTELIUSLAAN 1000 UTRECHT ORTELIUSLAAN 1000 UTRECHT www.orteliuslaan1000.nl Omschrijving Het kantoorgebouw Courtyard Building is centraal gelegen op het kantorenpark Papendorp. Door de goede ligging in Nederland, de zichtlocatie,

Nadere informatie

Energie actueel Ronald Visser Energiebesparing bij melkveehouders

Energie actueel Ronald Visser Energiebesparing bij melkveehouders Energie actueel Ronald Visser Energiebesparing bij melkveehouders Energie actueel Inhoud presentatie - Achtergrond individuele energiebesparing - Twee keer een top 5 met besparingstips 1. Makkelijk uitvoerbaar,

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op Droogdokstraat 1 te Hengelo ov 8 per maand

Huur kantoorruimte op Droogdokstraat 1 te Hengelo ov 8 per maand Huur kantoorruimte op Droogdokstraat 1 te Hengelo ov 8 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte/Vergaderruimte beschikbaar

Nadere informatie

VENTILATIE & DAGLICHT MULLER ONTWERP EN ADVIES B.V. WIEDHAAK 18A 3371 KD HARDINXVELD-GIESSENDAM TELEFOON: 0184-614120 FAX: 0184-631091

VENTILATIE & DAGLICHT MULLER ONTWERP EN ADVIES B.V. WIEDHAAK 18A 3371 KD HARDINXVELD-GIESSENDAM TELEFOON: 0184-614120 FAX: 0184-631091 RAPPORT: VLOEROPPERVLAKTE & RUIMTE-DIFFERENTIATIE VENTILATIE & DAGLICHT WERKNO: 12429 DATUM: 10-06-2015 PROJECT: NIEUWBOUW BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW WEIDEVOGEL A/D MANMAKERWEG TE BLESKENSGRAAF B OPDRACHTGEVER:

Nadere informatie