140001REG Europese aanbesteding Beheersysteem Openbare Ruimte Drechtsteden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "140001REG Europese aanbesteding Beheersysteem Openbare Ruimte Drechtsteden"

Transcriptie

1 140001REG Europese aanbesteding Beheersysteem Openbare Ruimte Drechtsteden Referentienr Betreft Vraag Antwoord 1. Bijlage 5 en paragraaf 6.3, geschiktheidscri teria 2. Paragraaf 3.3, uitbreiding naar meer vakdisciplines. 3. Paragraaf 3.5, R3. 4. Bijlage 1 U3, Informatie architectuur. Verzekerd bedrag voor bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid is extreem hoog, veel hoger dan de bedragen genoemd voor enige andere aanbesteding. Dit betekent dat wij deze verzekering moeten aanpassen, met aanzienlijke kosten zonder dat wij daarvan profijt hebben voor andere aanbestedingen. Kan de eis tot aanpassing van de verzekerde bedragen veranderd worden naar een eis bij definitieve opdrachtverlening? Vakdiscipline Begraafplaatsen : Bedoelt u het beheer van objecten binnen begraafplaatsen of het gegevensbeheer van begraafplaatsen ten aanzien van graven, begravenen, rechthebbenden etc.? Vakdiscipline Duurzaamheid : Kunt u dit nader toelichten? Biedt de genoemde service bus ook aansluiting voor alle BAG informatie? In het architectuur-schema Is er een verbinding beheeromgeving BGB in de richting van BGB. Is er geen informatiestroom uit BGB naar beheeromgeving? Verder, in het architectuur schema ontbreekt de BAG als zelfstandige component, is de BAG informatie toegankelijk vanuit of via BGB? Uit marktonderzoek van Drechtsteden blijkt dat ook de gevraagde verzekerde sommen goed verzekerbaar zijn. Zie tevens die vanuit de brancheorganisatie worden aangeboden. Verder hoeven de gevraagde verzekerde bedragen pas geregeld te zijn op het moment van contractondertekening. Zie ook geschiktheidscriterium 2 in Bijlage 5. a. Objecten die op begraafplaatsen voorkomen. (inclusief de locatie van graven) Niet de administratie b. Duurzaamheid: denk aan objecten zoals laadpalen, groene daken, windturbines, etc. Ja, conform StUF BG a. De verbindspijl moet twee kanten op wijzen. Er kan ook informatie vanuit het gegevensmagazijn naar de beheeromgeving gaan. Deze verbinding is ook in de update van de architectuurplaat bij de eerste nota van inlichtingen zichtbaar. b. De BAG-gegevens zijn via de BGB-services beschikbaar. Als zelfstandige component is de BAG-applicatie weggelaten. 5. Bijlage 1, U8, Er kunnen eenvoudig... etc. Kunt u dit nader toelichten? Het gaat hierbij om functionaliteit binnen uw applicatie. Verder is het aan u als expert om aan te tonen dat het gebruik van uw applicatie eenvoudig is. 6. Bijlage 2, FR4 Kunt u dit nader toelichten? Het gaat hier om het koppelen van schades aan beheerobjecten om deze relatie bijvoorbeeld voor analysedoeleinden te gebruiken. De wijze waarop u dit realiseert is aan u. U bent de expert.

2 7. Op dit moment lopen er meerdere vergelijkbare trajecten in Nederland. Sommige data (voor de interviews en demonstraties) overlappen elkaar. Is het mogelijk dat deze data in onderling overleg worden vastgesteld? 8. Het lijkt er nu op dat u het acceptabel vind om tweemaal een nieuw AM tool te implementeren: In eerste instantie een niet- SAAS oplossing. En 18 maanden daarna een SAASoplossing. Bent u zich bewust van de risico s die deze migratie van databases en het opleiden en inwerken van medewerkers met zich meebrengt? 9. Bijlage 12 Bijlage 12 ontbreekt als aparte bijlage bij de aanbesteding. Kunt u deze nog apart toesturen? In overleg is dit mogelijk. Het is niet de bedoeling dat er na 18 maanden een nieuwe applicatie moet staan (lees SAAS), maar dat er na 18 maanden een webbased toegang kent. Van deze situatie zijn we ons bewust. Deze is als bijlage bij de Nota van inlichtingen 2 bijgevoegd. 10. Bijlage 5 De opmaak van bijlage 5 is onhandig bij het beantwoorden van de vragen. De kolom voor het antwoord is erg smal. Kunt u in deze bijlage meer ruimte creëren door een aangepaste kolomindeling? Zie bijgaand bij deze Nota van Inlichtingen 2 het aangepaste formulier Bijlage In welk formaat wordt de administratieve data aangeleverd? In welk formaat wordt de geometrische data aangeleverd? 12. Is deze data gestructureerd volgens de aangeleverde attributen en keuzelijsten? 13. In antwoord 68 van de NVI1 wordt gesteld dat de overeenkomst prevaleert boven de Algemene Inkoopvoorwaarden. In de conceptovereenkomst staan een aantal artikelen (nieuwe versies, 27 onderhoud, 30 inhoud onderhoud) die gaan over het onderhoud van oude versies. Daar is geen maximaal termijn aan gekoppeld. Wij willen voorstellen om de laatste en voorlaatste versie tot maximaal 24 maanden moeten blijven onderhouden? Administratief: Oracle Multimedia Package versie 11, Access 2013 en Excell Geometrisch: Oracle Multimedia Package versie 11, NGDW/IGOS, DXF, DWG, DGN Als het berichtenverkeer tussen BGT en BOR operationeel is ook uitwisseling via StUFGeo IMGeo. Ja. Dit is akkoord.

3 Resterende vragen uit Nota van Inlichtingen 1 ter beantwoording: NvI 1 Q4 Paragraaf 3.3 is het acceptabel dat oplevering na 31 december 2015 plaatsvindt? Nee, dit is niet acceptabel. Echter de Drechtsteden-gemeenten zijn bereid om de beheeromgeving gefaseerd in te voeren, waarbij een deel van de omgeving ook na 31 december 2015 opgeleverd mag worden. Creatieve voorstellen om wel aan de gestelde deadline te kunnen voldoen worden gewaardeerd. Voor 31 december 2015 moeten de volgende componenten opgeleverd zijn: - Een basisomgeving voor 9 disciplines - Een mobiele beheer-, raadpleeg- en inspectieomgeving - De uitwisseling tussen BGT en BOR via de BGB-omgeving - Migratie data Papendrecht (GBI en Geovisia) inclusief koppeling BGT - Migratie data Dordrecht (GBI) - Migratie data Alblasserdam (MI2) - Migratie data Dordrecht (MI2) - Migratie data Zwijndrecht (DHV Beheerpakketten) - Migratie data Dordrecht (DHV Beheerpakketen) Na 31 december 2015 kunnen de overige onderdelen geïmplementeerd worden: de koppeling met het archiefsysteem en de afhandeling van meldingen en storingen. De conversie voor deze onderdelen dient op 31 maart 2016 te zijn uitgevoerd. De implementatie van deze onderdelen dient voor 30 juni 2016 te zijn uitgevoerd. De Drechtsteden-gemeenten geven de implementatie van de moderne beheeromgeving een zeer hoge prioriteit. Eventuele interne belemmeringen worden met voorrang opgelost. (zie ook vraag 16 en 18 Nota van Inlichtingen 1.)

4 NvI 1 Q16 De duur van de implementatieperiode heeft u vastgesteld op 22 september 2015 tot 31 december Op basis van onze ervaring met projecten van deze omvang en rekening houdend met de samenstelling van uw organisatie (samenwerkingsverband van meerdere gemeenten), is een planning van 3 maanden inclusief testperiode, in onze ogen niet realistisch. a. In hoeverre is 31 december een vaste einddatum? b. Mag aanbieder een onderbouwd voorstel doen voor aan afwijkende opleverdatum of gefaseerde implementatie, zonder dat dit direct leidt tot uitsluiting? NvI 1 Q18 Voor 31 december 2015 moet de moderne beheeromgeving gereed zijn. a. Welke functionaliteiten van het nieuwe beheersysteem moeten minimaal beschikbaar zijn op 31 december 2015 en b. welke functionaliteiten kunnen gereed komen in de fase na implementatie? NvI 1 Q28 Kunt u aangeven wat de achterliggende gedachte is bij de datum 31 oktober as., waarop het StUFGeo-IMGeo gereed moet zijn, (3.5 R2 inschrijvingsleidraad)? NvI 1 Q39 paragraaf 3.3 In paragraaf 3.3 wordt aangegeven dat alle werkzaamheden zijn gericht op 31 december Dat is een korte doorlooptijd voor een implementatieproject bij 6 gemeenten. Welke werkzaamheden dienen voor die datum te zijn afgerond en welke werkzaamheden/software kan ook na die datum nog afgerond worden? De achterliggende gedachte is de uitwisseling van gegevens tussen de moderne beheeromgeving met de BGT-omgeving. Wanneer de BGT binnen De Drechtsteden in productie is, moeten er via de StUFGeo-IMGeo-standaard, berichten uitgewisseld kunnen worden. De opleverdatum van 31 oktober 2015 blijft staan, met dien verstande dat u gemoitiveerd af mag wijken van deze datum. Voor de Drechsteden-gemeenten is het belangrijk dat er voor 31 december 2015 een werkende omgeving is, waarbinnen mutaties tussen de BOR en de BGT omgeving uitgewisseld kunnen worden.

5 NvI 1 aanvulling (onderdeel verslag informatiebije enkomst) Bijlage 1 In bijlage 1 wordt aangegeven dat mobiel werken medio 2016 kan worden ondersteund. Hoe staat dit in relatie tot de fatale datum van 31 december 2015? In plaats van "Drechtsteden wil met de aanbieder van de moderne beheeromgeving bereiken dat medio 2016 mobiel werken op verschillende apparaten kan worden ondersteund, waarbij productiviteit, eenvoud en beheerbaarheid geborgd zijn." Dient te worden gelezen: " Drechtsteden wil met de aanbieder van de moderne beheeromgeving bereiken dat mobiel werken op verschillende apparaten kan worden ondersteund, waarbij productiviteit, eenvoud en beheerbaarheid geborgd zijn." waarbij wordt verwezen naar de beantwoording van vraag NvI 1 Q4 hierboven in de Nota van Inlichtingen 2. Rectificatie ten opzichte van Nota van Inlichtingen 1: In plaats van: 25 Is er reeds sprake van een koppelvlak tussen de administratieve gegevens en de BGT objecten? Nee. Luidt het antwoord op deze vraag als volgt: 25 Is er reeds sprake van een koppelvlak tussen de administratieve gegevens en de BGT objecten? Ja, echter alleen bij de gemeente Papendrecht. Dit betreft een pragmatisch koppelvlak NGDW met GBI. ******************************EINDE Nota van Inlichtingen 2*****************************************

BGT/IMGEO gisib voorbeeld weg. BGT/IMGEO gisib?

BGT/IMGEO gisib voorbeeld weg. BGT/IMGEO gisib? De BGT/IMGEO en BGT en IMGEO De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een gedetailleerde (invaktaal: grootschalige) digitale kaart van heel Nederland. Daarin worden alle objecten als gebouwen,

Nadere informatie

Realisatie Programma e-dienstverlening 2e fase

Realisatie Programma e-dienstverlening 2e fase Realisatie Programma e-dienstverlening 2e fase Inleiding In de periode 2008-2009 is een Realisatieplan Dienstverlening ontwikkeld om de informatievoorziening van de gemeente Oegstgeest te verbeteren en

Nadere informatie

Leverancierswerkgroep Koppelvlak StUF-BG-BRK Utrecht, 3 september2015

Leverancierswerkgroep Koppelvlak StUF-BG-BRK Utrecht, 3 september2015 Leverancierswerkgroep Koppelvlak StUF-BG-BRK Utrecht, 3 september2015 Arjan Kloosterboer, Johan Boer Agenda 1. Opening 2. Doel van, en aanleiding tot het koppelvlak StUF- BG-BRK 3. Aanpak verkrijging koppelvlak

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Europese Aanbesteding Raamovereenkomst MS configuraties + Nadere uitvraag LCMS systeem, afdeling Health Evidence, d.d. 8 september 2016. In onderliggende Nota van

Nadere informatie

BGT beheer. Wouter Botman - Product Manager - NedGraphics. Creëer, beheer & deel digitale gebiedsinformatie. www.nedgraphics.nl

BGT beheer. Wouter Botman - Product Manager - NedGraphics. Creëer, beheer & deel digitale gebiedsinformatie. www.nedgraphics.nl BGT beheer Wouter Botman - Product Manager - NedGraphics Creëer, beheer & deel digitale gebiedsinformatie Agenda Onze BGT software Meten / inwinnen Muteren in NedBGT en mutatieleveringen aan het SVB-BGT

Nadere informatie

BGT migratie Spijkenisse

BGT migratie Spijkenisse BGT migratie Spijkenisse Erwin van Leiden Teamcoördinator Geo-informatie Plv directeur Syntrophos Matty Lakerveld, directeur, Crotec 12/11/2014 Even voorstellen: 2 Korte introductie Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Vraag van Gegadigde. II Is de datum van 1 januari 2016 correct? Zo niet, welke moet het dan zijn?

Vraag van Gegadigde. II Is de datum van 1 januari 2016 correct? Zo niet, welke moet het dan zijn? Vraag nr. Betreft docucument/bijlage Betreft paragraaf/ artikel Betreft paginanummer Vraag van Gegadigde Antwoord 1 Vervanging Geo Obis 2 Vervanging Geo Obis 3 Aankondiging van een Opdracht(23/09/2 015)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Add-on Data Workbench

Gebruikershandleiding Add-on Data Workbench Gebruikershandleiding Add-on Data Workbench Versie 6.3.5 Antea Group Inhoudsopgave Inleiding... 1 1. Data Workbench... 2 GBI 6.3.5 Add-on Data Workbench Inhoudsopgave Inleiding Deze handleiding is opgesteld

Nadere informatie

Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht werken

Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht werken Nota van Inlichtingen Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht werken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Midoffice omgeving ter ondersteuning van digitaal en zaakgericht

Nadere informatie

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst:

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst: Nota van Inlichtingen Digitaal Portfolio software Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Digitaal Portfolio software Landstede 2016/03/DP/Landstede Omschrijving: Landstede VO zoekt een portfoliosysteem

Nadere informatie

Veel te doen in 2016!

Veel te doen in 2016! GBI6 Applicatieinformatie 2016 > Veel te doen in 2016! > Achtergrondinfo: product 6.3 > Tip: planmatig naar 6.3 > Nieuwe helpdesk: GBIservices > Indexering GBI producten en onderhoud > Achtergrondinfo:

Nadere informatie

StUF: Waar gaat het heen? M. van den Broek

StUF: Waar gaat het heen? M. van den Broek Inleiding De discussies in de regiegroep hebben bij mij het gevoel opgeroepen dat we geen gedeeld beeld hebben over de StUF-standaard en haar vernieuwing. Dit stuk doet een poging in deze lacune te voorzien

Nadere informatie

BGT in de keten van inwinning en beheer

BGT in de keten van inwinning en beheer BGT in de keten van inwinning en beheer Bart van der Lely bart.vanderlely@grontmij.nl 1 Grontmij Intranet Internet GeoWeb Ruimtelijke Ordening Beheer Openbare Ruimte Belastingen Raadpleeg Milieuvergunningen

Nadere informatie

Programma van Wensen Beheersysteem Duo+ en De Ronde Venen

Programma van Wensen Beheersysteem Duo+ en De Ronde Venen W W W3 W W W6 W7 W8 W9 W0 W Programma van Wensen Beheersysteem Duo+ en De Ronde Venen Algemeen ( punten) Bij het uitvoeren van inspecties m.b.v. uw beheersystemen zijn er 3 mogelijkheden: rechtstreeks

Nadere informatie

Makelaarsuite. Onderwerp: Datum: Aanwezigen: Stefan Kuijpers Pim Bouwer

Makelaarsuite. Onderwerp: Datum: Aanwezigen: Stefan Kuijpers Pim Bouwer Makelaarsuite Onderwerp: Datum: Aanwezigen: Stefan Kuijpers Pim Bouwer Onderwerp: Datum: Aanwezigen: Gemeenten vormen de brug tussen de burgers en overheid Onderwerp: Datum: Aanwezigen: Deze rol staat

Nadere informatie

BGT migratie Maastricht BGT contactdagen 30 oktober 2014, Tilburg

BGT migratie Maastricht BGT contactdagen 30 oktober 2014, Tilburg BGT migratie Maastricht BGT contactdagen 30 oktober 2014, Tilburg Ad Balemans, Coördinator/specialist vastgoedinformatie gemeente Maastricht Matty Lakerveld, directeur, Crotec 03/11/2014 Programma Proces

Nadere informatie

BEL Combinatie. Peter Veldkamp. 6 november 2014

BEL Combinatie. Peter Veldkamp. 6 november 2014 BEL Combinatie Peter Veldkamp 6 november 2014 De Bel Combinatie Ambtelijke samenwerking tussen drie gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren 3 besturen 2 provincies 30.000 inwoners 6160 ha 170 collega s De

Nadere informatie

ADDENDUM. Transitie Jeugd: Aansluiting en gebruik CORV. Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Ministerie van Veiligheid en Justitie.

ADDENDUM. Transitie Jeugd: Aansluiting en gebruik CORV. Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten. Ministerie van Veiligheid en Justitie. ADDENDUM Transitie Jeugd: Aansluiting en gebruik CORV Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Ministerie van Veiligheid en Justitie & Leveranciers Versie: 1.0 Datum: 25 april 2014 Plaats: Den Haag

Nadere informatie

3 e voorgangsrapportage ICT uitvoeringsprogramma Inleiding. 2 Rapportagestructuur. 3 Stand van zaken per thema

3 e voorgangsrapportage ICT uitvoeringsprogramma Inleiding. 2 Rapportagestructuur. 3 Stand van zaken per thema 3 e voorgangsrapportage ICT uitvoeringsprogramma 2014 2018 1 Inleiding In september 2014 heeft de gemeenteraad het Strategisch Informatiebeleid 2014-2018 vastgesteld, inclusief het bijbehorende Uitvoeringsplan

Nadere informatie

De impact van de basisregistraties op de informatievoorziening van gemeenten

De impact van de basisregistraties op de informatievoorziening van gemeenten De impact van de basisregistraties op de informatievoorziening van gemeenten Op weg naar de Gemeentelijke Service Bus Danny Greefhorst Gemeenten worden geconfronteerd met allerlei ontwikkelingen die van

Nadere informatie

Informatiebeleid & ICT Financiën en control Facilitaire zaken. Financiële administratie. backoffice applicatie (buiten Klantcontacten

Informatiebeleid & ICT Financiën en control Facilitaire zaken. Financiële administratie. backoffice applicatie (buiten Klantcontacten Voorinvullen (sectorspecifiek) svoering Serviceregister en - intranet Aanvragen van een dienst of product, dan wel het indienen van een verzoek of een bezwaar GEMMA e-formulieren specificatie 1.3 Zaaktypen

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvergadering van 28 en 31 oktober 2013 Agendanummer 11 Aan Onderwerp: de gemeenteraad. Krediet Basisregistratie Grootschalige Topografie

Nadere informatie

Kernregistratie Openbare Ruimte Overheid & ICT, Utrecht

Kernregistratie Openbare Ruimte Overheid & ICT, Utrecht Kernregistratie Openbare Ruimte Overheid & ICT, Utrecht DE KERNREGISTRATIE OPENBARE RUIMTE IS EEN ONMISBAAR INSTRUMENT VOOR IEDERE OVERHEIDSORGANISATIE DIE BEHEERTAKEN IN DE OPENBARE RUIMTE HEEFT René

Nadere informatie

OTL openbare ruimte. Toepassing van CB-NL, COINS en IMBOR. Gebruikersdag CB-NL, 23 maart 2018

OTL openbare ruimte. Toepassing van CB-NL, COINS en IMBOR. Gebruikersdag CB-NL, 23 maart 2018 OTL openbare ruimte Toepassing van CB-NL, COINS en IMBOR Gebruikersdag CB-NL, 23 maart 2018 Niels Reyngoud, Provincie Gelderland / Beheercommissie COINS Niels Hoffmann, Provincie Noord-Holland 1 Uitwisseling

Nadere informatie

Inleiding. Welke gegevens centraliseren we? Kansrijk op weg naar Common Ground

Inleiding. Welke gegevens centraliseren we? Kansrijk op weg naar Common Ground Inleiding De gemeentelijke koepelverenigingen voor I&A professionals IMG 100.000+ en de VIAG hebben het initiatief genomen voor Common Ground. De VNG heeft dit initiatief omarmd en ondersteunt het van

Nadere informatie

Checklist inrichtingsvariant kiezen

Checklist inrichtingsvariant kiezen Checklist inrichtingsvariant kiezen Versie 1.0 Een waarschuwing vooraf: de checklist is een hulpmiddel. Dat betekent dat de antwoorden op de vragen een inschatting geven van de huidige en gewenste inrichtingsvariant.

Nadere informatie

Gis-Solutions. BGT Basisregistratie Grootschalige Topografie

Gis-Solutions. BGT Basisregistratie Grootschalige Topografie Gis-Solutions 01 Gis-Solutions 02 Gis-Solutions Mag ik me even voorstellen, Martin Janssen. Gis-Solutions is een Gis-Geo technisch bureau dat gespecialiseerd is in het leveren van geautomatiseerde mutatie

Nadere informatie

19 e gebruikersdag dg DIALOG BOR. 17 november 2010. Ron Bloksma Dzenita Murguzovic NORA & GEMMA. Wat heb ik er aan?

19 e gebruikersdag dg DIALOG BOR. 17 november 2010. Ron Bloksma Dzenita Murguzovic NORA & GEMMA. Wat heb ik er aan? 19 e gebruikersdag dg DIALOG BOR 17 november 2010 Ron Bloksma Dzenita Murguzovic NORA & GEMMA Wat heb ik er aan? 1 NORA Gemma architectuur RSGB Waar gaat dat allemaal over? Doel: Duidelijkheid creëren

Nadere informatie

Aanbieding dienstverlening en migratie

Aanbieding dienstverlening en migratie Aanbieding dienstverlening en migratie Aan [Naam organisatie] t.a.v. [Naam contactpersoon] Betreft: Datum: Inrichten en implementeren registratiesysteem Qsuite en migreren gegevens MezzoRegistratie [Datum]

Nadere informatie

6 juni 2012, Dolf de Rooij

6 juni 2012, Dolf de Rooij 6 juni 2012, "Uit de gebruikersgroep" 2 Amstelveen 1 De oogst Themagroep 3D opslag en View Stefan van Gerwen "Uit de gebruikersgroep" 4 Amstelveen 2 Themagroep 3D opslag en View Stefan van Gerwen 1 3D

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen

Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Europese openbare aanbesteding Cameratoezicht centra Sittard en Geleen Aanbesteding SER.13009 2 de Nota van Inlichtingen d.d. 12 augustus 2013 SER.13009 Pagina 1 van 5 Geachte dames en heren, Hierbij treft

Nadere informatie

Technische specificaties KLIP-afhandeling

Technische specificaties KLIP-afhandeling Technische specificaties KLIP-afhandeling 15/08//2015 1 Situering Het Kabel- en Leidinginformatieportaal (KLIP) is een webtoepassing met als doel schade aan kabels en leidingen bij grondwerken te voorkomen.

Nadere informatie

Vernieuwing gegevens en berichtenstandaarden. Plan van aanpak vernieuwing standaarden - Project breakdown - Voorgestelde route 2017

Vernieuwing gegevens en berichtenstandaarden. Plan van aanpak vernieuwing standaarden - Project breakdown - Voorgestelde route 2017 Vernieuwing gegevens en berichtenstandaarden Plan van aanpak vernieuwing standaarden - Project breakdown - Voorgestelde route 2017 Regiegroep gegevens en berichten standaarden Utrecht 5 oktober 2016 Wat

Nadere informatie

SVB-BGT faciliteert bronhouders voor de bijhouding. Welke taak bronhouder Welke taken bij SVB-BGT

SVB-BGT faciliteert bronhouders voor de bijhouding. Welke taak bronhouder Welke taken bij SVB-BGT SVB-BGT faciliteert bronhouders voor de bijhouding Welke taak bronhouder Welke taken bij SVB-BGT Generiek Proces Bijhouding Mutatiesignalering bij bronhouder Mutatiemelding Opdracht aan marktpartij Inwinning

Nadere informatie

Basisregistratie Kadaster Aansluiten op BRK levering Processen en inrichtingsvarianten

Basisregistratie Kadaster Aansluiten op BRK levering Processen en inrichtingsvarianten Basisregistratie Kadaster Aansluiten op BRK levering Processen en inrichtingsvarianten Jan Campschroer Arnoud Quanjer Arjan Kloosterboer Ellen Debats 20-11-2014 Inhoud 1. Impact BRK-levering op gemeentelijke

Nadere informatie

SamenwerkingsVerband Bronhouders BGT

SamenwerkingsVerband Bronhouders BGT SamenwerkingsVerband Bronhouders BGT de stand van zaken Adrie Noorlander Bouwteam SVB-BGT Contactmiddag Stichting GBKN-Zuid, 16 november 2011 Onderwerpen Algemene stand van zaken BGT Organisatie SVB BGT

Nadere informatie

Europese aanbesteding Financieel pakket. 2 e Nota van Inlichtingen

Europese aanbesteding Financieel pakket. 2 e Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding Financieel pakket 2 e Nota van Inlichtingen # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 1e Nota van inlichtingen Antwoord op 2 1e Nota van inlichtingen Antwoord op vraag 6 3 1e Nota

Nadere informatie

Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2

Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2 Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2 1 maart 2018 Versiebeheer Versie Datum Toelichting en status 1.0 1 maart 2018 Eerste uitgave Handleiding Noodvoorziening iwmo 2.2 en ijw 2.2 1 / 9 Inhoud

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

BGT contactdag West Techniek rondom mutatieverkeer 3 november 2015

BGT contactdag West Techniek rondom mutatieverkeer 3 november 2015 BGT contactdag West Techniek rondom mutatieverkeer 3 november 2015 Agenda Opening en voorstellen Presentatie Wouter Botman NedGraphics BGT beheer met NedBGT suite Presentatie Machlon Feenstra Gemeente

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Add-on Historie

Gebruikershandleiding Add-on Historie Gebruikershandleiding Add-on Historie Versie 6.3.5 Antea Group Inhoudsopgave Inleiding... 1 Add-on Historie... 2 1 Inleiding en achtergrond... 2 1.1 Weergeven... 2 2 Zoeken op kaart... 2 2.1 Zoek laag...

Nadere informatie

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het StUF-koppelvlak Geo BAG

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het StUF-koppelvlak Geo BAG Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het StUF-koppelvlak Geo BAG tussen Geonovum, KING en Leveranciers Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Leveranciers Versie: 003 Datum: december

Nadere informatie

Samenvatting Ketenacceptatietesten en Akkoord voor productie

Samenvatting Ketenacceptatietesten en Akkoord voor productie Samenvatting Ketenacceptatietesten en Akkoord voor productie 20 december 2018 Akkoord voor productie Op woensdag 19 december 2018 zijn de resultaten van de Ketenacceptatietesten KLIC-WIN aan BAO-KLIC voorgelegd.

Nadere informatie

Samen verbinden. egem & Yenlo Dinsdag 14 November 2017 Het CentraalAansluitpunt in de Cloud

Samen verbinden. egem & Yenlo Dinsdag 14 November 2017 Het CentraalAansluitpunt in de Cloud Samen verbinden egem & Yenlo Dinsdag 14 November 2017 Het CentraalAansluitpunt in de Cloud Vertrouwen Doelen Bereiken Thematieken die daarbij spelen De veiligheid van data en processen moet zijn geborgd

Nadere informatie

Gebruikersmiddag GBKN Regio Utrecht en Zuid Holland. Jeroen Brakel Flip van der Valk

Gebruikersmiddag GBKN Regio Utrecht en Zuid Holland. Jeroen Brakel Flip van der Valk Gebruikersmiddag GBKN Regio Utrecht en Zuid Holland Jeroen Brakel Flip van der Valk 9 juni 2011 Visie, creativiteit, vakmanschap, degelijkheid en betrouwbaarheid zijn leidende waarden we zijn actief sinds

Nadere informatie

De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening.

De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening. De complete oplossing voor uw kadastrale informatievoorziening. Foto: Mugmedia Het Kadaster gaat de levering van kadastrale informatie ingrijpend vernieuwen. Het huidige proces van verwerken van kadastrale

Nadere informatie

Business case Digikoppeling

Business case Digikoppeling Business case Digikoppeling Versie 1.0 Datum 02/06/2014 Status Definitief Van toepassing op Digikoppeling versies: 1.0, 1.1, 2.0, 3.0 Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900

Nadere informatie

Digikoppeling adapter

Digikoppeling adapter Digikoppeling adapter Versie 1.0 Datum 02/06/2014 Status Definitief Van toepassing op Digikoppeling versies: 1.0, 1.1, 2.0, 3.0 Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555

Nadere informatie

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het koppelvlak StUF-Geo BAG

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het koppelvlak StUF-Geo BAG Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het koppelvlak StUF-Geo BAG tussen Geonovum, KING en Leveranciers Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Leveranciers Versie: 003 Datum: december

Nadere informatie

D V1 van de browse en zoek applicatie

D V1 van de browse en zoek applicatie D 1.1.2 V1 van de browse en zoek applicatie Hennie Brugman Auteur : Hennie Brugman 16/09/2010 09:09:00 AM page 1 of 10 1 Documenteigenschappen Rapportage datum: 16 september 2010 Rapportage periode: October

Nadere informatie

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015 DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ VERSIE d.d. 08-07-2015 INLEIDING De Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken (Basisregistratie WOZ) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties.

Nadere informatie

Factsheet Mozard Geometrie

Factsheet Mozard Geometrie Het belang van geometrie voor de moderne organisatie Geometrie is een steeds belangrijker wordend onderdeel van de dienstverlening van de moderne (overheid)organisatie. Met behulp van positiebepaling (gps)

Nadere informatie

Vergaderstuk Algemeen bestuur

Vergaderstuk Algemeen bestuur Vergaderstuk Algemeen bestuur 11 november 2013 Bestuursrapportage 2-2013 Opsteller Simon Bouwman Aantal pagina s 5 Behandelend gremium Algemeen bestuur Datum voorgelegd 11-11-2013 Agendapunt, Onderwerp

Nadere informatie

Offerte Transitie en bijhouding BGT. Bronhouder

Offerte Transitie en bijhouding BGT. Bronhouder Offerte Transitie en bijhouding BGT Bronhouder Amersfoort, 6 januari 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de keten Jeroen van der Veen Ketenmanager BGT

Ontwikkelingen in de keten Jeroen van der Veen Ketenmanager BGT Ontwikkelingen in de keten 2015 Jeroen van der Veen Ketenmanager BGT Inhoud 1. Afgeronde ontwikkeling 2014 2. Doorontwikkeling keten 2015 Lopende ontwikkelingen Automatisch berichtenverkeer Verdere doorontwikkeling

Nadere informatie

Levering en onderhoud waarderingsapplicatie WOZ

Levering en onderhoud waarderingsapplicatie WOZ Nota van Inlichtingen Levering en onderhoud waarderingsapplicatie WOZ Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Levering en onderhoud waarderingsapplicatie WOZ Gemeente Emmen 02052016FNB Omschrijving:

Nadere informatie

Betreft Het stellen van vragen Datum

Betreft Het stellen van vragen Datum Nota van inlichtingen 3 Aanbesteding WAN Kamer van Koophandel Betreft Het stellen van vragen Datum 15-06-2017 Van Project Gestelde vragen na aanleiding van de 2 e Ref. P.162036_WAN nota van inlichtingen.

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

NedWibon

NedWibon www.nedgraphics.nl NedWibon INSPIRE, WIBON en KLIC WIN WION en KLIC worden na 8 jaar vervangen door WIBON en KLIC WIN. KLIC WIN wordt bovendien zo ingericht dat het uw INSPIRE-verplichtingen kan afhandelen.

Nadere informatie

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12

Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Nota van inlichtingen Betreft 2 e Nota van Inlichtingen Datum 20 januari 2017 Van MOVARE/MosaLira Ref. KQPN2016/1.12 Project Europese aanbesteding ICT hardware Deze nota van inlichtingen wordt hiermee

Nadere informatie

Kick off. Koppelvlak Gegevensmagazijn

Kick off. Koppelvlak Gegevensmagazijn Kick off Koppelvlak Gegevensmagazijn Voortbordurend op de standaard Prefill E-formulierenservices (prefill) Schoonhoven, 22-08-2014 Jan Campschroer / Joost Wijnings Agenda 09:30 Opening 09:45 Voorstelronde

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie iwlz 1.0 naar iwlz 1.1 per 1 januari 2016

Landelijk draaiboek migratie iwlz 1.0 naar iwlz 1.1 per 1 januari 2016 Landelijk draaiboek migratie iwlz 1.0 naar iwlz 1.1 per 1 januari 2016 Datum 15 december Versie 1.1 Status Definitief Auteur Beheerteam istandaarden Afdeling Contactcentrum Zakelijk Versiebeheer 15 december

Nadere informatie

Viewer MapGuide Open Source/Enterprise

Viewer MapGuide Open Source/Enterprise Viewer MapGuide Open Source/Enterprise Versie 2.0, december 2012 GISkit BV Introductie Van Mapguide 6.5 MapGuide Open Source Ondanks het succes van MapGuide 6.5 had architectuur van dit product zijn beperkingen.

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

Implementeren Progress.NET in 4 maanden

Implementeren Progress.NET in 4 maanden Welkom 1 6/24/2009 Implementeren Progress.NET in 4 maanden Ritske Tjallingii Jan Batteram Stenden hogeschool UOCGMarket BV 3 6/24/2009 Begin met datgene te doen wat noodzakelijk is, vervolgens wat mogelijk

Nadere informatie

Marktconsultatie SIS. 16 juni 2017 Versie 1.0

Marktconsultatie SIS. 16 juni 2017 Versie 1.0 Marktconsultatie SIS 16 juni 2017 Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Functioneel onderzoek en aanbestedingsonderzoek... 3 1.2. Doel van de marktconsultatie... 3 2. Marktconsultatie... 4

Nadere informatie

Releaseplan RGBZ. Inleiding. Afhankelijkheden

Releaseplan RGBZ. Inleiding. Afhankelijkheden Releaseplan RGBZ Inleiding Het RGBZ bestaat sinds 2010 en is de opvolger van het GFO-zaken uit 2004. Op basis van RGBZ 1.0 is StUF-ZKN 3.10 gemaakt. De combinatie RGBZ/StUF-ZKN is een essentieel onderdeel

Nadere informatie

Voorbeeldcasus aanbesteding Selectie, implementatie en beheer cloudoplossing voor Financiën (financieel pakket)

Voorbeeldcasus aanbesteding Selectie, implementatie en beheer cloudoplossing voor Financiën (financieel pakket) Voorbeeldcasus aanbesteding Selectie, implementatie en beheer cloudoplossing voor Financiën (financieel pakket) Hoe wordt er geleverd? On premise Clouddienst Public Private Hybride Private clouddienst

Nadere informatie

Bijlage 9. UNI 120621.9 REB GD. Releasebeleid

Bijlage 9. UNI 120621.9 REB GD. Releasebeleid Releasebeleid Ondanks alle aan de samenstelling van de tekst bestede zorg, kan Newway Retail Solutions bv (Newway) géén enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele directe en/of indirecte schade,

Nadere informatie

BGT-keten in opbouw. Marcel Reuvers Ernst Koperdraat

BGT-keten in opbouw. Marcel Reuvers Ernst Koperdraat BGT-keten in opbouw Marcel Reuvers Ernst Koperdraat 16 september 2013 Agenda Vertikale keten 1. Stapsgewijs naar een volledig werkende keten 2. De plateauplanning 2013-2016 3. Het komende jaar 4. Wat betekent

Nadere informatie

UITWISSELING VAN GEGEVENS TUSSEN BEHEER OPENBARE RUIMTE (BOR) EN DE BASISREGISTRATIE GROOTSCHALIGE TOPOGRAFIE (BGT)

UITWISSELING VAN GEGEVENS TUSSEN BEHEER OPENBARE RUIMTE (BOR) EN DE BASISREGISTRATIE GROOTSCHALIGE TOPOGRAFIE (BGT) UITWISSELING VAN GEGEVENS TUSSEN BEHEER OPENBARE RUIMTE (BOR) EN DE BASISREGISTRATIE GROOTSCHALIGE TOPOGRAFIE (BGT) Inrichtingsvariant B : BOR zorgt voor beheerattributen Colofon Dit document is opgesteld

Nadere informatie

Integratie Strategie

Integratie Strategie create value unleash potential create value unleash potential Integratie Strategie Assessment Voor de succesvolle digitale strategie van uw zorginsteling. De toekomst van efficiënte, kwalitatieve en patiëntgerichte

Nadere informatie

Transformatieregels BAG 1.0 BAG 2.0

Transformatieregels BAG 1.0 BAG 2.0 Transformatieregels BAG 1.0 BAG 2.0 Aan Leveranciersoverleg BAG Van Kadaster, beheerder BAG Kopie Onderwerp Transformatieregels BAG 1.0 BAG 2.0 Datum 3 augustus 2018 Versie 1.0 Auteur(s): Kadaster Blad

Nadere informatie

Informatievoorziening met BIM de basis voor assetmanagement

Informatievoorziening met BIM de basis voor assetmanagement Informatievoorziening met BIM de basis voor assetmanagement GeoBuzz BIM Programma - 24 november 2015 Niels Reyngoud Provincie Gelderland 1 Assetmanagement Assetmanagement Pijlers (1/2) Assetmanagement

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.2 naar iwlz 1.0 per 1 januari 2015

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.2 naar iwlz 1.0 per 1 januari 2015 Landelijk draaiboek migratie AZR 3.2 naar iwlz 1.0 per 1 januari 2015 Datum 19 november 2014 Status Definitief Auteur Beheerteam istandaarden Afdeling Contactcentrum Zakelijk Volgnummer 2014132192 Inhoud

Nadere informatie

Team FB. gfedcb. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. 20-8-2013 Vertrouwelijk. adj.secr. gem.secr.

Team FB. gfedcb. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. 20-8-2013 Vertrouwelijk. adj.secr. gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team FB Goedkeuring publicatie aanbesteding zaaksuite t.b.v. DOWR 1- Notagegevens Notanummer 832798 Datum 14-8-2013 Programma: 11. Algemene dekkingsmiddelen

Nadere informatie

Naam presentatie. Basisregistraties 7 november 2013 Amersfoort

Naam presentatie. Basisregistraties 7 november 2013 Amersfoort Naam presentatie Vrienden van de Vrienden van de Basisregistraties 7 november 2013 Amersfoort 2 Jan Haasnoot Projectleider Sectoraal Knooppunt Wim Wispelweij Programmamanager PIB 3 B R O B R P N H R B

Nadere informatie

NedWibon De complete oplossing voor uw aansluiting op KLIC-WIN

NedWibon De complete oplossing voor uw aansluiting op KLIC-WIN www.nedgraphics.nl NedWibon De complete oplossing voor uw aansluiting op KLIC-WIN De WION wordt in 2017 vervangen door de WIBON. De WION gaat volledig op in de WIBON. WIBON omvat naast ondergrondse objecten

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Voorstel technische aansluiting CORV

Voorstel technische aansluiting CORV Voorstel technische aansluiting CORV Aan: Van: Onderwerp: AO Jeugd Werkgroep informatiemanagement 3D Holland Rijnland Aansluiting CORV Inleiding In het nieuwe jeugdstelsel moeten gemeenten en justitiële

Nadere informatie

Ondersteuningsprofielen Wmo: Administratieprotocol

Ondersteuningsprofielen Wmo: Administratieprotocol Ondersteuningsprofielen Wmo: Administratieprotocol Informatiebijeenkomst 16 februari 2018 Doel administratieprotocol Het beschrijven van administratieve en facturatieprocessen tussen de aanbieder en de

Nadere informatie

KLIP Digitale Fase: Offerteaanvraag SaaS

KLIP Digitale Fase: Offerteaanvraag SaaS KLIP Digitale Fase: Offerteaanvraag SaaS Inhoud 1 Situering... 2 2 Informatie over de Stad Aalst als KLB... 2 3 Technische bepalingen... 3 1. Functioneel... 3 2. Technisch... 3 4 Inventaris... 5 5 Gunningscriteria...

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Bijlage 6: Integratie servicemanagementsystemen

Bijlage 6: Integratie servicemanagementsystemen Bijlage 6: Integratie servicemanagementsystemen 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Integratie servicemanagementsystemen... 3 2. Voorbeelden van gegevensuitwisseling... 4 2 Inleiding Binnen de Aanbestedende Dienst

Nadere informatie

UITWISSELING VAN GEGEVENS TUSSEN BEHEER OPENBARE RUIMTE (BOR) EN DE BASISREGISTRATIE GROOTSCHALIGE TOPOGRAFIE (BGT)

UITWISSELING VAN GEGEVENS TUSSEN BEHEER OPENBARE RUIMTE (BOR) EN DE BASISREGISTRATIE GROOTSCHALIGE TOPOGRAFIE (BGT) UITWISSELING VAN GEGEVENS TUSSEN BEHEER OPENBARE RUIMTE (BOR) EN DE BASISREGISTRATIE GROOTSCHALIGE TOPOGRAFIE (BGT) Inrichtingsvariant C: BOR zorgt voor beheerobjecten Colofon Dit document is opgesteld

Nadere informatie

Detail Ontwerp 4317 Nieuwe StUF release 3.12. Omgevingsloket online release 2.9

Detail Ontwerp 4317 Nieuwe StUF release 3.12. Omgevingsloket online release 2.9 Detail Ontwerp 4317 Nieuwe StUF release 3.12 Omgevingsloket online release 2.9 Inhoudsopgave 1 Over dit document 4 1.1 Revisiehistorie 4 1.2 Reviewhistorie 4 1.3 Geraadpleegde documentatie 4 2 Wens informatie

Nadere informatie

CORA 1.0 Bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties

CORA 1.0 Bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties CORA 1.0 Bedrijfs- en ICT-referentiearchitectuur voor woningcorporaties Hoe zorgen we ervoor dat we nieuwe diensten en producten soepel in onze bedrijfsvoering op kunnen nemen? Hoe geven we betere invulling

Nadere informatie

De techniek rondom het mutatieverkeer

De techniek rondom het mutatieverkeer De techniek rondom het mutatieverkeer BGT contactdagen Spreker(s) : Datum : E-mail : Albert Lems 1 oktober 2015 alems@transfer-solutions.com WWW.TRANSFER-SOLUTIONS.COM Introductie Transfer Solutions Projectleider

Nadere informatie

Dimpact en GovUnited vergeleken

Dimpact en GovUnited vergeleken Dimpact en GovUnited vergeleken.. en de invulling van zaakgewijs werken Bob Coret 22 september 2011 Digital Groep Specialist op het gebied van dienstverlening en digitaal werken. 2 punt op de horizon 3

Nadere informatie

Productblad B3P WION. B3Partners. 1 Inhoudsopgave

Productblad B3P WION. B3Partners. 1 Inhoudsopgave Productblad B3P WION 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...1 2 Introductie...2 3 B3Partners als leverancier WION-applicatie...2 4 Wettelijke situatie m.b.t. informatie-uitwisseling...3 5 Werking van de WION-applicatie...4

Nadere informatie

Programma Informatie-uitwisseling Milieuhandhaving. PIM is een samenwerking tussen Rijk, IPO en VNG www.informatieuitwisselingmilieu.

Programma Informatie-uitwisseling Milieuhandhaving. PIM is een samenwerking tussen Rijk, IPO en VNG www.informatieuitwisselingmilieu. Programma Informatie-uitwisseling Milieuhandhaving PIM is een samenwerking tussen Rijk, IPO en VNG www.informatieuitwisselingmilieu.nl PIM RUD s Politie Veiligheids- OM Rijksinspecties regio s Agenda 1.

Nadere informatie

Adoptie- en communicatieplan AFAS Profit

Adoptie- en communicatieplan AFAS Profit Adoptie- en communicatieplan AFAS Profit Werkgroep Communicatie en Adoptie 1 / 7 Inhoud Van Peoplesoft naar AFAS Profit... 3 Werkgroep Communicatie en adoptie.......3 Doelgroepen... 4 Doel... 5 Boodschap...

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen (v1)

Nota van Inlichtingen (v1) Nota van Inlichtingen (v1) Datum : 5 februari 2016 Status : definitief # Naam document Pagina Paragraaf Vraag 1 Integraal beheersysteem voor de gemeente Oost- Gelre 13 1.7 tabel Areaalgegevens. Rioolstreng

Nadere informatie

betrouwbare communicatie tussen overheden onderling en met burgers YENLO.COM

betrouwbare communicatie tussen overheden onderling en met burgers YENLO.COM Digikoppeling Appliance Yenlo betrouwbare communicatie tussen overheden onderling en met burgers YENLO.COM Het uitwisselen van elektronische berichten dient uniform, betrouwbaar en via open standaarden

Nadere informatie

gemeente Steenbergen

gemeente Steenbergen gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen - Welberg Bestuursopdracht/Plan van Aanpak Titel: Implementatie Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) 1. Aanleiding

Nadere informatie

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.0

Landelijk draaiboek migratie AZR 3.0 Landelijk draaiboek migratie AZR 3.0 Auteur Afdeling Beheertteam AZR Contactcentrum Zakelijk Datum 21 april 2011 Versienummer 1.0 Volgnummer 2011037359 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 DOEL...3 2 UITGANGSPUNTEN...

Nadere informatie

Marktscan Generieke inrichting Digikoppeling adapter d.d. 18 april 2017

Marktscan Generieke inrichting Digikoppeling adapter d.d. 18 april 2017 Marktscan Generieke inrichting Digikoppeling adapter d.d. 18 april 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Marktscan... 4 2.1 Procedure... 4 2.2 Informatieronde... 4 2.3 Inleverdatum... 4 2.4 Planning...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Add-on Maatregeltoets

Gebruikershandleiding Add-on Maatregeltoets Gebruikershandleiding Add-on Maatregeltoets Versie 6.3.5 Antea Group Inhoudsopgave Inleiding... 1 1. Maatregeltoets... 2 1.1 Inleiding en achtergrond... 2 1.2 Autorisatie... 2 1.3 Instellingen... 2 1.3.1

Nadere informatie