Informatiebrochure Geriatrie 2. Imeldaziekenhuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure Geriatrie 2. Imeldaziekenhuis"

Transcriptie

1 Informatiebrochure Geriatrie 2 Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg

2 Inleiding Geachte Mevrouw, Geachte Heer, 2 U bent opgenomen op de afdeling geriatrie 2 van het Imeldaziekenhuis. Dit is een dienst in het ziekenhuis die voorziet in de diagnosestelling en behandeling bij bejaarden. Een gans team van mensen, ieder met zijn eigen deskundigheid werkt hieraan mee. De opnameduur op de afdeling is beperkt. Voor verdere revalidatie zal u doorverwezen worden. Inhoud Het team 3 De dagindeling 7 De bezoekuren 8 Weetjes voor de familie 9 Weetjes voor de patiënt 11 Weetjes voor de patiënt: financiën 12 Ontslag 13 Besluit 13

3 Het team De dokters: Dr. Peter Lybeert Dr. Bea Mellaerts Dr. Hannelore Vandewinckele Zij zijn de artsen met specifieke bekwaming van aandoeningen bij bejaarden, de zogenaamde ouderdomsziekten. Zij zullen u eenmaal per dag komen bezoeken en zij rekenen op de medewerking van u en uw familie in het meedelen van uw voorgeschiedenis, klachten en ongemakken. Indien uw familie de dokter wenst te spreken, dan kan dit op volgende tijdstippen: Maandag Tussen 14 en 18u. komt de dokter langs op alle kamers. Donderdag Tussen 16 en 18u. U moet hiervoor een afspraak maken via de verpleging. 3 De hoofdverpleegkundige: Inge Bogaerts Zij staat in voor : - De coördinatie van de verpleegeenheid - Het onderhouden van de contacten met u en uw familie Bij haar kan u steeds terecht met uw vragen. Als u over iets niet tevreden bent, zeg het dan ook! Op die manier helpt u ons om onze zorgverlening beter te maken. De adjunct-hoofdverpleegkundige: Nicole Meulders

4 De verpleegkundigen Iedere verpleegkundige houdt zich bezig met de totale zorgverlening aan u, als individuele patiënt. Dit omvat: Het geven van hygiënische zorgen en het uitvoeren van technische handelingen zoals wondverzorging, het geven van inspuitingen, enz. De observatie en het vaststellen van ziektetekens. Het gaat dus om een ruime opdracht die voortdurend in teamverband wordt besproken. De verpleegkundigen zijn ook het best geplaatst om u in contact te brengen met andere leden van het team als u dat zou wensen. 4 De kinesisten: Ann Detremmerie, Greet Heylen en Jan Warrinnier Als zieke bejaarde riskeert u meer en meer hulpbehoevend te worden en minder gemakkelijk te bewegen. De kinesisten proberen u zo zelfstandig mogelijk te houden door: Het behandelen van uw bewegingsstoornissen en de algemene mobilisatie als belangrijkste onderdeel. Preventief te werken aan het voorkomen van ademhalingsstoornissen, gewrichtsstijfheid, enz.

5 De ergotherapeuten: Lut Tilley en Carolien De Schutter Ergotherapie streeft naar het bevorderen of het zo lang mogelijk behouden van uw zelfredzaamheid. Door het aanbieden van gerichte activiteiten wil de ergotherapeute zowel uw motorische als mentale vaardigheden oefenen. Zij zal u ondermeer begeleiden bij het opnieuw inoefenen en uitvoeren van een aantal dagdagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld: In en uit bed of stoel komen. Uzelf wassen en aan- en uitkleden. Indien nodig zal de ergotherapeute u ook informeren over en/of laten kennismaken met een aantal hulpmiddelen. De logopedisten: Kristin Van Vlasselaer, Petra Verboven en Toon Blux De logopedisten onderzoeken en behandelen spraakstoornissen. Bij slikstoornissen maken de logopedisten deel uit van een team dat adviezen geeft omtrent het slikken. 5 De sociaal verpleegkundige: Heidi Koninckx Zij staat ter beschikking voor problemen met de gezinssituatie, mutualiteit, pensioen,... Bij haar kan u ook terecht met vragen in verband met de opname in het ziekenhuis en de toekomstplanning. Samen met u en uw familie helpt zij een terugkeer naar huis of een opname in een rusthuis te organiseren. Het accent ligt op informatie geven en hulp bieden in een sfeer van vertrouwen. U kan de sociaal verpleegkundige op volgende tijdstippen contacteren. Maandag 9 18u. Dinsdag u. Woensdag u. Donderdag 11 19u. Vrijdag 9 16u.

6 De pastorale medewerker: Ziek zijn en opgenomen worden in het ziekenhuis zet het gewone leven op zijn kop. Mensen komen vaak in onzekerheid terecht, gaan vragen stellen over de toekomst, zoeken naar houvast, maken een balans op, De pastorale medewerker (Rooms-katholiek) wil daarbij een stuk met u meegaan, in alle respect voor uw levensbeschouwing, rekening houdend met uw vraag van het moment, zoeken naar wat u kracht en uitzicht biedt. In de meeste gevallen zal zij zelf het initiatief nemen om kennis te komen maken, maar u kan ook om een bezoek vragen via de verpleging. Om in het ziekenhuis als gelovige gemeenschap te beleven, kunt u deelnemen aan de vieringen: elke z a t e rd a g o m u. O o k d e a n d e re gebedsmomenten worden aangekondigd op het afdelingsbord naast het daglokaal. Telkens is vervoer voorzien voor mensen in de rolstoel of het bed. Als u dat wenst wordt de communie op de kamer gebracht op zon- en feestdagen tussen 11 en 12u. Dit is ook mogelijk op weekdagen.

7 De dagindeling 7u: ochtendzorgen 8.15u: ontbijt 9u: vervolg van ochtendzorgen onderzoeken bezoek van de dokter (uitgezonderd op maandag) therapieën 12u: middagmaal, gevolgd door middagrust 14u: namiddagverzorging onderzoeken/therapieën bezoek van de dokter (alleen op maandag) 16.45u: avondmaal 19u: rondgang met melkproducten/kleine zorgen 20u: avondmedicatie/kleine zorgen/in bed helpen 24u: kleine zorgen 4u: kleine zorgen 7 Bezoekers zijn welkom van 15 tot 20u

8 De bezoekuren Er is doorlopend bezoektijd van 15 tot 20uur. Wij zouden het appreciëren dat de bezoekers zich aan deze bezoekuren houden in het belang van de rust van de patiënten. Uitzonderingen op de normale bezoekuren kunnen slechts toegestaan worden na overleg met de verpleging. 8 Als uw gezondheidstoestand, ondanks alle zorgen, toch slechter zou worden, zal het voor u een steun zijn als uw familie bij u kan blijven. Het spreekt voor zich dat op die ogenblikken het bezoek welkom is, op elk uur van de dag of de nacht.

9 Weetjes voor de familie Door zijn ziekte moet de patiënt vaak afscheid nemen van een aantal mogelijkheden. Wanneer hij/zij kan rekenen op de steun van familieleden en vrienden, wordt zijn/haar leed verzacht. Daarom: al te vaak leeft bij familieleden de idee dat de hulp aan de patiënt volledig in handen moet gegeven worden van het personeel. Niets is minder waar. Hielp u thuis bij de verzorging of wenst u bepaalde handelingen aan te leren voor de thuisverzorging nadien, dan is de opname op onze afdeling de ideale gelegenheid voor u om deze handelingen, samen met het personeel, uit te voeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: - de patiënt in en uit bed helpen - hulp bij het toiletgebruik - hulp bij het aan- en uitkleden - 9 Kom zoveel mogelijk op bezoek en luister naar hetgeen uw familielid voelt en bezighoudt. Wees geduldig en aanvaard de patiënt zoals hij/zij is. Uw rustige aanwezigheid en/of eventuele hulp bij het eten kan voor de patiënt aangenamer zijn dan de hulp aangeboden door een verpleegkundige. U kent immers het best zijn/haar eetgewoonten. Indien uw familielid onrustig is, zijn wij soms genoodzaakt om over te gaan tot fixatie. Dit gebeurt, zo mogelijk, steeds in overleg met de familie. U kan de patiënt op zijn kamer telefonisch bereiken. U vindt dit rechtstreeks telefoonnummer op het telefoontoestel. Indien u samen met de patiënt iets wenst te eten of te drinken, dan kan u hiervoor naar de cafetaria/restaurant gaan. Gelieve steeds de verpleging te verwittigen indien u samen met de patiënt de afdeling verlaat.

10 Rookverbod: in het ziekenhuis geldt een algemeen rookverbod. Uit veiligheidsoverweging willen wij u vragen om rookwaren niet achter te laten bij de patiënt op de kamer, maar deze af te geven aan de verpleging. Bij opname van de patiënt dienen een aantal formulieren ingevuld te worden. Indien de patiënt niet in staat is om deze formulieren in te vullen dan is het de taak van de familie om langs te gaan op de opnamedienst van het ziekenhuis en daar de nodige documenten in orde te brengen. Indien u als familielid de formulieren in orde brengt moet u er wel voor zorgen dat u de identiteitskaart van de patiënt meeneemt. Houders van een parkeerkaart voor mindervalide kunnen dagelijks een gratis parkeerkaartje komen afhalen op de verpleegafdeling zelf. Voor de dichtstbijzijnde parking volgt u de wegwijzers met de letter B. 10 Wat meebrengen? Nachtkledij (ongeveer 5 stuks) Dagkledij (voor de dag van ontslag) Kamerjas Ondergoed Schoenen en pantoffels (die de voet volledig omsluiten) Toiletgerief (zeep, kam, tandenborstel, tandpasta, scheerapparaat) Koffer of reiszak De was Het vuile wasgoed wordt door het verplegend personeel in de wasmand in de sanitaire cel gedeponeerd. Indien de patiënt voordien in een rusthuis verbleef en de was daar werd gedaan dan neemt u best contact op met het rusthuis om af te spreken wie de was komt ophalen en wie de was zal doen..

11 Weetjes voor de patiënt Kamerkeuze De afdeling geriatrie 2 heeft uitsluitend één- en tweepersoonskamers. Als u gekozen heeft voor een tweepersoonskamer, is het mogelijk dat u tijdelijk op een éénpersoonskamer terecht komt zonder dat u hiervoor opleg dient te betalen. Hou er in elk geval wel rekening mee dat u kan verhuisd worden naar de door u gekozen tweepersoonskamer. Wilt u op dat ogenblik de éénpersoonskamer behouden, dan dient u dit onmiddellijk te melden op de opnamedienst en hiervoor de nodige formaliteiten vervullen. Pas op voor het vallen Als u niet zeker bent van uw evenwicht, vraag dan aan de verpleegkundige of kinesist(e) om hulp. Gebruik de handgrepen in het toilet en de gangen. Vraag om een wandelstok, een rollator of rolwagen. Deze hulpmiddelen zijn steeds ter beschikking op de afdeling. De kinesiste zal u hieromtrent ook kunnen adviseren. 11 Kapster en pedicure Wenst u de kapster of de pedicure aan te vragen, wend u dan tot de verpleging. De onkosten voor de kapster en de pedicure worden bij op de ziekenhuisrekening gezet.

12 Weetjes voor de patiënt: financiën Geld op de kamer Het wordt ten stelligste afgeraden om geld op de kamer te bewaren. Tijdens uw opname in het ziekenhuis heeft u trouwens in geen enkele omstandigheid geld nodig. Het geld dat u bij opname bij zich heeft, kan u laten bewaren in de kluis op de opnamedienst. U kan ten allen tijde het geld terug ophalen. 12

13 Ontslag Zodra de acute problemen en onderzoeken afgerond zijn is uw verblijf op onze afdeling niet meer nodig. Indien nodig kan het zijn dat u nog tijdelijk doorverwezen wordt naar een andere ziekenhuisafdeling voor verdere verzorging en/of revalidatie. De sociaal verpleegkundige zal bij opname zo snel mogelijk contact met u opnemen om een goede ontslagplanning mogelijk te maken. Indien u zelf tijdens het verblijf nog vragen heeft hieromtrent, aarzel dan niet en neem contact op met de verpleegkundigen of de sociaal verpleegkundige. De dag van uw ontslag uit het ziekenhuis dient u nog langs te gaan bij de verpleging voor uw medicatie, de brief voor de huisarts en eventuele attesten voor thuisverpleging of het rusthuis. Vergeet niet naar de opnamedienst te gaan als u geld in de kluis heeft liggen. Indien u met de ziekenwagen terug naar huis of het rusthuis wordt gebracht dan worden al deze zaken meegegeven met de verpleegkundigen van het ziekenvervoer. 13 Besluit Wij hopen dat deze brochure u meer duidelijkheid heeft gegeven aangaande uw verblijf op de afdeling geriatrie 2. Mocht u nog vragen hebben en/of opmerkingen, dan willen wij daar graag naar luisteren en u zoveel mogelijk helpen.

14 Nota s

15

16 Nuttige contactgegevens Receptie Imeldaziekenhuis: Geriatrie 2 Verpleegafdeling: Geriatrie2@imelda.be Hoofdverpleegkundige: Sociaal verpleegkundige: Informatiebrochure geriatrie 2 Imeldaziekenhuis Imeldalaan Bonheiden WZC Den Olm Schoolstraat Bonheiden R02

Onthaalbrochure Verlengde Zorgen Imeldaziekenhuis

Onthaalbrochure Verlengde Zorgen Imeldaziekenhuis Onthaalbrochure Verlengde Zorgen Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Het team 4 Dagindeling en bezoek 11 Fixatiebeleid op onze afdeling 11 Kleding en toiletgerief 12 Vuil linnen

Nadere informatie

Geriatrie. informatiebrochure

Geriatrie. informatiebrochure Geriatrie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Meebrengen 5. Bijkomende richtlijnen 6. Ontslag 7. Contact 8. Persoonlijke

Nadere informatie

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Informatiebrochure ontwikkeld door Tom Schiepers en Elisabeth Schroeder in het kader van de bachelorproef, opleiding Professionele Bachelor in de Verpleegkunde, aan

Nadere informatie

Revalidatieafdeling. informatiebrochure

Revalidatieafdeling. informatiebrochure Revalidatieafdeling informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 4 2. Voorstelling afdeling 4 3. Dagindeling en bezoekuren 5 4. Verpleegkundige verzorging 6 5. Meebrengen 8 6. Patiëntenvoorzieningen

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

hospitalisatieafdeling Geriatrie

hospitalisatieafdeling Geriatrie hospitalisatieafdeling Geriatrie Van harte welkom op de Geriatrie! Van harte welkom op de afdeling geriatrie. Met deze informatiefolder wensen wij u praktische informatie te geven over uw hospitalisatie

Nadere informatie

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 1 informatiebrochure voor patiënten en familie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Multidisciplinair team 4 Dagindeling 7 Ontslag uit het ziekenhuis 8 Nota s 9-11 2 Contacten

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

Geneeskunde 2. Informatiebrochure

Geneeskunde 2. Informatiebrochure Geneeskunde 2 Informatiebrochure imelda omringt u met zorg Inhoud 2 Voorwoord 3 De opname 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding 7 Andere medewerkers 8 Dagindeling 9 Ontslag uit het ziekenhuis

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Neurologie en stroke Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling CD 2 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor

Nadere informatie

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 1 informatiebrochure voor patiënten en familie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Multidisciplinair team 4 Patiëntenbegeleiding 5 Andere medewerkers 6 Dagindeling 7

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie

Welkom op de dienst Geriatrie Welkom op de dienst Geriatrie 2 Welkom op de dienst Geriatrie In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Het team zorgt er graag voor

Nadere informatie

Geneeskunde 3 Neurologie en stroke unit. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 3 Neurologie en stroke unit. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 3 Neurologie en stroke unit Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud 2 Welkom 3 Bij opname 4 Multidisciplinair team 5 De artsen 5 Het verpleegkundig team 6 Patiëntenbegeleiding 7 Andere

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Geriatrie. Campus Henri Serruys

Geriatrie. Campus Henri Serruys Definitie Op de geriatrische afdeling verblijven mensen van oudere leeftijd met een fysische, psychische en/of sociale problematiek. Vaak zijn er meerdere problemen tegelijkertijd aanwezig.samen met de

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Informatiebrochure D1

Informatiebrochure D1 Informatiebrochure D1 Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling sp revalidatie

Nadere informatie

WELKOM OP DE DIENST GERIATRIE. INFORMATIE voor de patiënt

WELKOM OP DE DIENST GERIATRIE. INFORMATIE voor de patiënt INFORMATIE voor de patiënt WELKOM OP DE DIENST GERIATRIE In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Onze equipe zorgt er graag voor

Nadere informatie

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure Welkom op SP Locomotorisch Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 INLEIDING... 4 2 AANVRAAG... 4 3 KAMERKEUZE... 4 4 UW VERBLIJF OP ONZE ZORGEENHEID... 5 5 INFORMATIE BIJ DE REVALIDATIE...

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Centrum voor geriatrische en neurologische revalidatie. Imeldaziekenhuis

Centrum voor geriatrische en neurologische revalidatie. Imeldaziekenhuis Centrum voor geriatrische en neurologische revalidatie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Waarom deze folder? 3 Praktische informatie 4 Kinesitherapie 5 Logopedie 5 Creatherapie 6 Ergotherapie

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp

I Autonome verzorgingsinstelling. Informatiebrochure. Chronische revalidatie dienst Sp I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Chronische revalidatie dienst Sp IIInhoudsopgave Inleiding 4 Wat is chronische revalidatie 5 De opname 6 Multidisiplinair team 7 Dagindeling 9 Ontslag

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1 O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Inwendige 1 Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling D 1 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

Onthaalbrochure Geriatrie 2

Onthaalbrochure Geriatrie 2 Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Onthaalbrochure Geriatrie 2 Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 33 55 11 Jessa Ziekenhuis vzw Maatschappelijke

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling (IDAZ), een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling geriatrie. In deze brochure geven we u wat uitleg over onze afdeling. Als u nog vragen hebt, aarzel

Nadere informatie

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram)

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram) 8 Opname Bij opname begeeft u zich op het afgesproken uur naar de centrale inkomhal, waar u een volgnummer kunt nemen voor de dienst inschrijvingen. Na inschrijving begeeft u zich naar de afdeling waar

Nadere informatie

Verpleegafdeling revalidatie Torhout

Verpleegafdeling revalidatie Torhout Verpleegafdeling revalidatie Torhout Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking van onze afdeling.

Nadere informatie

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid A4 Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde Informatiebrochure patiënten 2 Verpleegeenheid A4 3 1. Welkom op A4... 4 Beste patiënt, 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 Het team... 4 Verpleegkundigen...

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

Onthaalbrochure Cardiologie - Dienst 6

Onthaalbrochure Cardiologie - Dienst 6 Onthaalbrochure Cardiologie - Dienst 6 1 Beste patiënt, Wij heten u van harte welkom op de dienst cardiologie in het Sint-Dimpna ziekenhuis Geel. Met deze brochure trachten we u wegwijs te maken op onze

Nadere informatie

Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten

Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Geneeskunde 1 en 4: gastro-enterologie 4 Multidisciplinair team 5 Dagindeling 9 Ontslag

Nadere informatie

Klinische Geriatrie in Tjongerschans

Klinische Geriatrie in Tjongerschans Klinische Geriatrie in Tjongerschans Opname op de verpleegafdeling Informatie voor patiënten en familie Inhoudsopgave Inleiding... 1 Algemeen... 1 Meenemen... 2 Contactpersoon... 3 Opname en ontslag...

Nadere informatie

Informatie. Afdeling Geriatrie (Verpleegafdeling 3D)

Informatie. Afdeling Geriatrie (Verpleegafdeling 3D) Informatie Afdeling Geriatrie (Verpleegafdeling 3D) Wat is geriatrie Bij het ouder worden vinden vaak veranderingen plaats op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied. Het lopen kan bijvoorbeeld slechter

Nadere informatie

PATIËNTENINFO. Onthaalbrochure GERIATRIE

PATIËNTENINFO. Onthaalbrochure GERIATRIE PATIËNTENINFO Onthaalbrochure GERIATRIE Inhoud 1 Welkom... 4 2 Voorstelling van de afdeling geriatrie... 5 3 Voorstelling van het team... 6 4 Wat brengt u mee bij opname?...12 5 Het verblijf...13 6 Het

Nadere informatie

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid A4 Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde Informatiebrochure patiënten 2 Verpleegeenheid A4 3 1. Welkom op A4...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...5 2.3

Nadere informatie

Het multidisciplinaire team

Het multidisciplinaire team Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking van de afdeling revalidatie. We raden aan om deze brochure

Nadere informatie

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314.

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314. Onthaalbrochure Geriatrie Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken A3.1 Geriatrie Kamer 301 tem 314 Verpleegkundig diensthoofd: Sonja Aerts Zorgcoördinator: Tanja Devogelaere Tel.: 011 826 381 A3.2

Nadere informatie

verpleegeenheid psychiatrie

verpleegeenheid psychiatrie verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid psychiatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling, een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten

Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten Geneeskunde 1 en Geneeskunde 4 Info voor de gastro-enterologische patiënten imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Geneeskunde 1 en 4: gastro-enterologie 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding

Nadere informatie

APB Provinciaal Zorgcentrum Lemberge. bçà{ttäuüév{âüx

APB Provinciaal Zorgcentrum Lemberge. bçà{ttäuüév{âüx APB Provinciaal Zorgcentrum Lemberge bçà{ttäuüév{âüx Pagina 2 Provinciaal Zorgcentrum Lemberge U bent thans bij ons te gast Uw komst naar onze instelling is nu noodzakelijk geworden. Uw opname brengt u

Nadere informatie

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel 1263/826/6 - GZA - februari 2016 Onthaalbrochure Verpleegeenheid 4 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 www.gzaziekenhuizen.be Mijnheer, Mevrouw De artsen en de verpleegkundigen

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie 2 Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C3 Orthopedie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C3...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...6 2.3 Paramedici...6 2.4 Secretaresse...7 2.5 Anderen...7 3. Bezoekregeling...7

Nadere informatie

E 641 geriatrie Tel informatie voor patiënten

E 641 geriatrie Tel informatie voor patiënten E 641 geriatrie Tel. 016 34 64 10 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Artsen prof. dr. Evelien Gielen dr. Liesbeth Vander Weyden Hoofdverpleegkundige Raf Beneens Sociaal werkster Katrien Keppens

Nadere informatie

Verpleegeenheid D1 Pneumologie tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid D1 Pneumologie tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid D1 Pneumologie tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op D1... 4 2. Het team... 4 2.1 Artsen... 4 2.2 Verpleegkundigen... 5 2.3

Nadere informatie

Verpleegafdeling oncologie

Verpleegafdeling oncologie Verpleegafdeling oncologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling oncologie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen staan ter beschikking voor

Nadere informatie

Eenheid voor beroertezorg. Informatiebrochure patiënten en familie

Eenheid voor beroertezorg. Informatiebrochure patiënten en familie Eenheid voor beroertezorg Informatiebrochure patiënten en familie 1. Uw opname...4 Beste patiënt en familieleden, 2. Onderzoeken...4 3. Het team...5 3.1 Artsen...5 3.2 Verpleegkundigen...5 3.3 Paramedici...6

Nadere informatie

Opname oogkliniek achtersegment

Opname oogkliniek achtersegment 1273/947/9 - SA - april 2012 Opname oogkliniek achtersegment Oogkliniek (achtersegment) 03 443 31 72 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. 03 443 30 11 fax 03 440 43 74 www.st-augustinus.be

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. WELKOM OP DE AFDELING SP REVALIDATIE... 5 2. WAT

Nadere informatie

SP NEURO. campus Volkskliniek

SP NEURO. campus Volkskliniek SP NEURO campus Volkskliniek SP NEURO campus Volkskliniek Welkom op de dienst SP neuro U bent opgenomen op de dienst SP neuro (speciale pathologie neurologie). Deze dienst heeft in het totaal 40 bedden

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C3

Welkom op verpleegafdeling C3 Welkom op verpleegafdeling C3 Locatie Dordwijk Informatie voor bezoek Inleiding Uw familielid/ naaste is opgenomen op afdeling C3 van Locatie Dordwijk. Op deze afdeling liggen patiënten die opgenomen

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie

Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor

Nadere informatie

Onthaalbrochure Geriatrie. Welkom. bij het H. Hartziekenhuis mol

Onthaalbrochure Geriatrie. Welkom. bij het H. Hartziekenhuis mol Onthaalbrochure Geriatrie Welkom bij het H. Hartziekenhuis mol 1 Contact Geriatrie 1: Els Peeters 014 71 27 14 els.peeters@azmol.be 2 Geriatrie 2: Annick Bienstman 014 71 28 71 annick.bienstman@azmol.be

Nadere informatie

Acute geriatrie Verpleegeenheid 215

Acute geriatrie Verpleegeenheid 215 Acute geriatrie Verpleegeenheid 215 - Campus Sint-Jan - Route 195 Informatiebrochure Eerste verdiep Ingang 1 inhoud 1. Voorstelling 215 2. Een multidisciplinair team a. Het medisch team b. De hoofdverpleegkundige

Nadere informatie

Verpleegafdeling maag-darmleverziekten

Verpleegafdeling maag-darmleverziekten Verpleegafdeling maag-darmleverziekten Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Welkom op pediatrie Het is voor jullie als ouder en voor het gezin niet leuk om te horen dat jullie kind in het ziekenhuis

Nadere informatie

welkom op zorgeenheid

welkom op zorgeenheid welkom op zorgeenheid m e d i s c h e o n c o l o g i e, locatie 3 C U bent opgenomen op klinische zorgeenheid (KZE) medische oncologie. Hier worden mensen opgenomen voor onderzoek en/of behandeling van

Nadere informatie

Psychogeriatrie- Verpleegeenheid 225

Psychogeriatrie- Verpleegeenheid 225 Psychogeriatrie- Verpleegeenheid 225 - Campus Sint-Jan - Route 295 Informatiebrochure 1 inhoud Welke patiënten worden opgenomen op deze dienst? 03 Op welke wijze wordt er gewerkt? 03 Hoe kan ik informatie

Nadere informatie

Hulp aan huis. informatiebrochure voor de geriatrische patiënt. Imeldaziekenhuis

Hulp aan huis. informatiebrochure voor de geriatrische patiënt. Imeldaziekenhuis Hulp aan huis informatiebrochure voor de geriatrische patiënt Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Inleiding 3 Hulp aan huis 4 Nuttige telefoonnumers OCMW 6 Algemene nummers mutualiteit 7

Nadere informatie

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Intensieve Therapie Eenheid (ITE)

Intensieve Therapie Eenheid (ITE) HHZH_INF_115.01(0415) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier.be Patiënteninformatie Intensieve Therapie Eenheid (ITE) Voorwoord Beste patiënt

Nadere informatie

Brochure bij overlijden

Brochure bij overlijden Brochure bij overlijden Imeldaziekenhuis Bloemen met waterdruppels als ogen vol tranen, de grashalmen gebogen van verdriet... Wim Hofman imelda omringt u met zorg Geachte mevrouw, Geachte heer, Beste zoon

Nadere informatie

Verpleegafdeling Geriatrie

Verpleegafdeling Geriatrie Verpleegafdeling Geriatrie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Geriatrie van het Radboudumc. Op deze afdeling verblijven oudere mensen met verschillende lichamelijke

Nadere informatie

Geneeskunde 5. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 5. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 5 Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Geneeskunde 5 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding 7 Andere medewerkers 8 Dagindeling 9 Ontslag uit het ziekenhuis 10

Nadere informatie

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Klinische Geriatrie Klinische geriatrie is een medisch specialisme dat zich richt op de oudere mens. Bij oudere mensen komen vaak verschillende problemen tegelijk voor. Bijvoorbeeld lichamelijke, psychische

Nadere informatie

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 KRAAMAFDELING Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 www.sintandriestielt.be materniteit@sintandriestielt.be Foto : Norbert Maes Mei 2012 12 1 2

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen...4 Veiligheid...5 Doktersronde...5

Nadere informatie

Verpleegeenheid D1 Longziekten tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid D1 Longziekten tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid D1 Longziekten tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op D1... 4 2. Het team... 4 2.1 Artsen... 4 2.2 Verpleegkundigen... 5 2.3

Nadere informatie

Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch

Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking op onze afdeling.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN 2 WELKOM OP DE VERPLEEGAFDELING LONGZIEKTEN (PNEUMOLOGIE) Op de verpleegafdeling zijn patiënten opgenomen met een longaandoening:

Nadere informatie

Neurologie-nefrologie. informatiebrochure

Neurologie-nefrologie. informatiebrochure Neurologie-nefrologie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Verpleegafdeling urologie en gynaecologie

Verpleegafdeling urologie en gynaecologie Verpleegafdeling urologie en gynaecologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Een opname op de afdeling intensieve zorgen

Een opname op de afdeling intensieve zorgen Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Een opname op de afdeling intensieve zorgen Jessa Ziekenhuis

Nadere informatie

Verpleegafdeling oncologisch dagziekenhuis Torhout

Verpleegafdeling oncologisch dagziekenhuis Torhout Verpleegafdeling oncologisch dagziekenhuis Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op het dagziekenhuis oncologie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, oncologieverpleegkundigen,

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde Menen

Verpleegafdeling interne geneeskunde Menen Verpleegafdeling interne geneeskunde Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling inwendige ziekten en chirurgie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen,

Nadere informatie

verpleegeenheid orthopedie

verpleegeenheid orthopedie verpleegeenheid orthopedie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid orthopedie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

PATIËNTENBROCHURE. Sp locomotorische revalidatie

PATIËNTENBROCHURE. Sp locomotorische revalidatie PATIËNTENBROCHURE Sp locomotorische revalidatie INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding. 3 Wat is locomotorische revalidatie?... 4 2. Het multidisciplinair team... 5 a. Het medisch team. 5 b. Het verpleegkundig team

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 2 (D2) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 2 (D2) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 2 (D2) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D2) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie