VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS GEHOUDEN OP: 17 MEI 2005 OM 20.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS GEHOUDEN OP: 17 MEI 2005 OM 20."

Transcriptie

1 VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS GEHOUDEN OP: 17 MEI 2005 OM UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden de heer A.J. van Leeuwen, de heer C.M.P. t Hart, de heer J.G.P. Adriaanse, de heer J.D. Renes, de heer J. Délies, de heer G. van der Wees, de heer A.A. Peek, de heer A.T. van Es, de heer A.I. Storm, de heer J. de Waard, de heer D. Hubert de heer J. de Waard mevrouw V. Poppelier mevrouw E. Doddema-van der Kooij Tevens aanwezig - Tevens afwezig - Aantal publiek bij aanvang: 0 Aantal sprekers: 0 Aantal personen vragenhalfuur: 0 Einde vergadering om: uur Dit verslag is door de commissie aldus vastgesteld in de openbare vergadering, gehouden op 17 mei De secretaris, De voorzitter, J. de Waard D. Hubert

2 1. Opening De heer Hubert opent de vergadering en heet een ieder, in het bijzonder de nieuwe leden van de MSR, welkom. 2. Mededelingen De heer Hubert meldt dat de sollicitatieprocedure voor nieuwe leden van de MSR is afgerond. Uit 5 kandidaten zijn 4 nieuwe leden geselecteerd die op 17 mei 2005 door het college zijn benoemd. De nieuwe leden zijn vanavond aanwezig en volwaardig lid van de MSR. Hierna wordt een voorstelronde gedaan. 3. Vaststelling van het verslag van de Algemene Bestuursvergadering d.d. 22 maart 2005 Tekstueel: Pagina 2 3 e tekstblok: Sportdebat - door het dagelijks bestuur is nog geen beslissing genomen over de inhoud en de datum van het sportdebat. Hierop wordt in een volgend overleg teruggekomen. Pagina 3- punt 6: mededelingen dagelijks bestuur: in de oude samenstelling van de sportraad is afgesproken om op 20 mei 2005, op eigen kosten, te gaan eten. Uiteraard mogen de nieuwe leden hier ook aan deelnemen. Punt 7: evaluatie van de huldiging sportkampioen 2004 het nieuwe plan van aanpak zal naar de wethouder worden aangeboden. Punt 8: voortgang breedtesportimpuls er ligt een beschikking voor subsidie Sportief Wandelen en Nordic Walking. De bijeenkomst over Vrijwilligers in de sport, die door de coördinator breedtesport was georganiseerd op 4 april 2005, is vervallen i.v.m. te weinig deelnemers. Mogelijke oorzaak is de late aankondiging van de bijeenkomst. Pagina 4 punt 9: accommodatiebeleid hierin is een onvolledige weergave gedaan van de discussie. Er is bijvoorbeeld gesproken over de Wethouder Smithal. Omdat er nog geen intergraal accommodatiebeleid is, kan er geen standpunt worden ingenomen t.b.v. de Wethouder Smithal. Met betrekking tot CKC / VDL: de heren Van der Wees en De Waard hebben op basis van het voorstel van CKC / VDL een overzicht gemaakt van mogelijke ontwikkelingen op het gebied van de accommodaties in Maassluis. Punt 10: subsidieverzoek Friday Night Skate de heer Hubert geeft aan hiervoor een financieel onderbouwde subsidieaanvraag te willen ontvangen. Het DB zal dit in een brief aan het college melden. Punt 11: speelruimte onderzoek de heer Van Es meldt een plan van aanpak gekregen te hebben voor dit onderzoek en heeft een eerste bijeenkomst bijgewoond van de werkgroep. Er ligt nu een voorzet voor normen en toekomstig beleid. Er wordt nu geïnventariseerd welke speelruimte er in Maassluis is. Punt 12: jaarverslag 2004 het jaarverslag is rond g d. Reacties hierop zijn verwerkt waarna het jaarverslag aan het college en de Commissie Welzijn is aangeboden. 4. Ingekomen post t/m 9 mei 2005 De heer Hubert meldt, voor de nieuwe leden, dat niet alle stukken bij de agenda zijn gevoegd. Deze liggen ter inzage in de bak van de MSR in zaal De Buys waarvan de leden een sleutel zullen ontvangen. Het betreft o.a. een uitnodiging van de Maassluis Volleybalvereniging voor het vieren van het 40 jarig bestaan van de vereniging en een uitnodiging voor de afscheidsreceptie van mevrouw Groosman.

3 Ingekomen post die in de postmap ligt is: - Brief van Biljartvereniging De Vliet d.d. 1 april 2005 betreffende het kampioenschap. - Brief van de gemeente Maassluis d.d. 7 april 2005 betreffende ontvangstbevestiging van het jaarverslag Brief van de gemeente Maassluis d.d. 18 april 2005 betreffende ontvangstbevestiging van de brief over de inspraakreactie RR Brief van de gemeente Maassluis d.d. 21 april 2005 aan Wandelsportvereniging VTM betreffende aanvraag van subsidie voor de Wandelvierdaagse. - Brief van de gemeente Maassluis d.d. 2 mei 2005 betreffende de ontvangstbevestiging sollicitatieprocedure kandidaat-leden MSR. - Raadsinformatiebrief aan de leden van de Gemeenteraad Maassluis d.d. 2 mei 2005 betreffende nota accommodatiebeleid. Op- en aanmerkingen betreffende de ingekomen post: De heer De Waard geeft aan de brief van de gemeente aan VTM, over een subsidieaanvraag, niet te begrijpen. De heer Van der Wees zegt dat VTM ooit een subsidieverzoek heeft ingediend. Dit verzoek is ingetrokken omdat zij vinden dat er teveel verantwoording naar de gemeente toe moet worden afgelegd. 5. Uitgaande post (ter kennisname) - Brief aan alle sportverenigingen d.d. 31 mei 2005 betreffende de WOZ waarde van de accommodaties en een voorbeeldbrief hoe bezwaar aan te tekenen. - Brief aan projectbureau RR2020 d.d. 17 april 2005 betreffende inspraakreactie op Ruimtelijk Plan Regio Rotterdam Brief aan B & W van de gemeente Maassluis d.d. 17 april 2005 betreffende inspraakreactie op RR Conceptvoorstel van de Gemeente Maassluis betreft reclame-uitingen bij sportvelden en binnensportaccommodaties in Maassluis De heer Hubert zegt dat de gemeente het beleid op het gebied van reclame uitingen bij sportaccommodaties wil bijstellen. Daarvoor is een notitie aan de MSR aangeboden. De MSR heeft over dit onderwerp in 2004 een brief aan het college gestuurd. De nu aangeboden notitie is volgens de heer Peek niet in lijn met de brief van de MSR. Er mogen bijvoorbeeld in deze notitie alleen reclameborden worden geplaatst langs het hoofdveld. Er volgt een discussie waarin naar voren komt dat er duidelijke regels moeten komen, waaraan moet worden voldaan voor plaatsing van reclame uitingen. De MSR zal over dit onderwerp een brief aan de heer Van Spronsen sturen en voorstellen een overleg te beleggen. Het uitgangspunt voor de MSR is dat er langs alle velden reclame uitingen mogelijk moet zijn. 7. Advies over objectenbewegwijzering van de sportaccommodaties in Maassluis De heer Hubert meldt dat de MSR geruime tijd geleden heeft gevraagd om een nieuwe bewegwijzering naar de sportaccommodaties. Er ligt nu een voorstel van de heer Van der Hoek van de gemeente Maassluis. De MSR wil aansluiting bij benamingen die door verenigingen worden gebruikt in kun contacten met de nationale sportbonden en andere verenigingen. De MSR denkt hierbij aan: - Sportpark Steendijkpolder (Albert Schweitzerdreef) - Sportpark Dijkpolder (Rozenlaan) - Sportpark Wipperspark (Sluispolder-west).

4 De heer t Hart mist de accommodatie van Green Eagles en de heer Van Leeuwen mist een verwijzing naar Balletstudio Westside. Ook de NME moet in de lijst worden opgenomen. Het DB zal dit in een brief aan de heer Van der Hoek melden. 8. Behandeling van de brief + bijlage over de multifunctionele sportaccommodatie in Maassluis-Oost De heer Hubert meldt dat VDL en CKC de MSR hebben gevraagd of zij zich kunnen verenigen met het voorstel. De Commissie Welzijn heeft het voorstel inmiddels besproken en is in principe positief. Bij de stukken voor deze vergadering is het voorstel en een kosten- /batenanalyse van VDL / CKC gevoegd. Ook bijgevoegd is een Raadsinformatiebrief betreffende Nota Accommodatiebeleid (ter informatie). De heer Van Leeuwen vindt dat er in zijn algemeenheid, voor de knelpunten, naar oplossingen gezocht moet worden en dat de MSR geen steun uit moet spreken voor dit plan. Er moet een geografische scheiding komen van sportaccommodaties. Wat zijn ruimtelijke en demografische ontwikkelingen in Maassluis. Misschien een combinatie van sportieve activiteiten bundelen. In het voorstel worden héél véél cijfers genoemd. De herkomst daarvan is onduidelijk. Wat zijn de risicoanalyses? Hoe wordt straks de toezegging van de zaalruimte gedaan? Hebben de andere Maassluise verenigingen het nakijken? De heer Hubert geeft aan de er alleen gevraagd wordt om principiële steun en dat de formele adviesaanvraag van het college nog moet komen. De heer Van Es vraagt zich af wat er gaat gebeuren met Unitas en met de schietvereniging. Hij is van mening dat het idee té prematuur is om er goedkeuring aan te geven. De heer Van der Wees stelt voor het dekkingsvoorstel niet te bespreken, dit is achterhaald. De investeringskosten zijn redelijk nauwkeurig aangegeven. Hij vraagt wel steun van de MSR voor dit plan. Heel de Maassluise binnensport kan er aan winnen door met zijn allen de schouder er onder te zetten. Ook van de heer Van Es krijgt het totale plan niet zijn steun, hij ondersteunt wel het initiatief. In de Raadsinformatiebrief staan tegenstrijdigheden, vindt de heer Storm. De heer Hubert geeft aan dat er ,- beschikbaar is gesteld om het plan op haalbaarheid te toetsen. De heer Van Leeuwen vraagt weer aandacht voor de noodzaak van een nota accommodatiebeleid. De heer Hubert verwacht dat de nota accommodatiebeleid in november wordt aangeboden. Unitas wil graag naar een andere locatie om zijn kansen te vergroten, weet de heer Van der Wees. Momenteel is er structureel zaalruimte tekort. Verenigingen moeten mogelijkheden uitbreiden en kansen pakken. De eventuele verdwijning van de Wethouder Smithal komt alleen van de kant van een projectontwikkelaar, zegt de heer Van der Wees. De heer Van Es vindt dat er wel een standpunt over het beleid uitgesproken moet worden. De voorzitter concludeert dat de MSR het plan een waardevol initiatief vindt en een nadere uitwerking gaarne tegemoet ziet. Dit zal in een brief aan de vereniging en aan de gemeente worden gemeld. 9. Voorgang breedtesportimpuls De stand van zaken van de Breedtesportprojecten wordt toegelicht door de heer Van Leeuwen.

5 10. Voorstel voor de agenda voor de bijeenkomst met de Commissie Welzijn op 24 mei 2005 De bijeenkomst wordt gehouden bij CKC Maassluis. De agendapunten zijn inmiddels door de heer Hubert aan een ieder doorgestuurd. De heer Van Leeuwen vraagt of er op persoonlijke titel kan worden gesproken. De heer Van der Wees verzoekt duidelijk aan te geven wanneer je op persoonlijke titel spreekt of namens de MSR. De voorzitter gaat ervan uit dat er, in zijn algemeenheid, vanuit het standpunt van de MSR wordt gecommuniceerd. 11. Bespreken van de conceptbrief betreffende WOZ waardevaststelling. Het DB heeft bij verenigingen geïnventariseerd of en hoeveel de WOZ-waarden van verenigingsaccommodaties zijn gewijzigd. De heer Hubert geeft aan dat er geen lijn zit in de gekregen getallen. Omdat niet van alle verenigingen informatie is gekregen, zal aan het college worden gevraagd een overzicht van de WOZ-waarden van alle verenigingsaccommodaties met de WOZ-waarden van 1999 en die van 2005 te verstrekken. 12. Bespreken van het ongevraagd advies betreffende voordeel verlaging BTW heffing sportaccommodaties De heer Hubert zegt dat de accountant, van de gemeente, de gemeente erop heeft gewezen dat het BTW tarief voor sportaccommodaties omlaag kan door formeel BTW te heffen op de tarieven van de zalen. Het college heeft dit overgenomen en de huidige inclusief tarieven omgebouwd naar exclusief + BTW. Dit heeft geen financiële gevolgen voor de verenigingen. De MSR is van mening dat het BTW voordeel ten goede moet komen in de huurtarieven en zal hierover een ongevraagd advies zenden aan het college. 13. Bespreken ambtelijke reactie op openstaande actiepunten De heer Hubert geeft een overzicht van de bij de gemeente openstaande actiepunten en de ambtelijke reactie daarop. Wordt vervolgens voor kennisgeving aangenomen. 14. Verder voorkomende zaken De heer Hubert is gebeld door het bestuur van de Stichting Furiade voor het houden van een sportplein. Hier kunnen de Maassluise sportverenigingen zich presenteren. De heer Van Leeuwen en vervolgens de vergadering vinden dit geen taak voor de MSR. Een vorig initiatief voor totstandkoming van een sportplein, is door een aantal verenigingen overgenomen. Mogelijk ligt hier een taak voor de sportcoördinator. De heer Van Leeuwen zal Dennis Zaal hierover benaderen. 15. Rondvraag - De heer De Waard zal informatie over de belangrijkste lopende zaken sturen aan de nieuwe leden van de MSR. - De heer De Waard informeert de nieuwe leden dat de sportraad alle verenigingen tweejaarlijks bezoekt. De heer Van Leeuwen zal een nieuwe lijst maken met contactpersonen. - Bij het volgend overleg zullen de heer Storm en de heer Hubert, wegens vakantie, niet aanwezig zijn. 16. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering met dank aan de leden voor hun constructieve inbreng in de vergadering.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 27 JUNI 2006 OM 20.00 UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 27 JUNI 2006 OM 20.00 UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 27 JUNI 2006 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Voorzitter Secretaris Notulist(e) Afwezige

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw. L.P.C.M. Barské-van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr. C. Bakker Dhr. C. van Putten Mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer J.W.C.J.M. de Kort (i.p.v. de heer M.J.P.M. Post) Leden : De heer

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011

Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011 Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011 Datum voorstel 29 oktober 2010 Datum raadsvergadering 14 december 2010 Bijlagen Ter inzage

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 16 JANUARI 2012

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 16 JANUARI 2012 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 16 JANUARI 2012 Aanwezig Afwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), dhr. J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans (vice-voorz.), F.

Nadere informatie

De heer A. Bogerd, directeur van Stichting Syndion; De dames P. van Loon en G. Platerink van het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

De heer A. Bogerd, directeur van Stichting Syndion; De dames P. van Loon en G. Platerink van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Besluiten en afsprakenlijst van de vergadering van het Platform Maatschappelijke Verkenning (PMV) op donderdag 5 februari 2003 van 20.00 tot 22.45 uur in de raadzaal. Aanwezig: Voorzitter: De heer R. V.

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 6 juli 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper, voorzitter,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011)

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Datum : donderdag 25 november 2010, 19.00 uur Aanwezig : Annemarie Reintjes, voorzitter Bertus Damen en Michèl Post (bewonersvereniging

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Onderwerp: Huurovereenkomst RCDH accommodatie op Sportpark De Linie te Den Helder XXXV

Onderwerp: Huurovereenkomst RCDH accommodatie op Sportpark De Linie te Den Helder XXXV I 'i GEMEENTE DEN HELDER INGEKOMEN li.1 JUN 2014 GEMEENTE DEN HELDER INGEKOMEN 0 2 JUN 2014 SECRETARIS : W. DE HAY - KRUISZWIN 1115,1788 U DEN HELDER- TEL. (0223) 641079 - E-MAIL: wde.hay@pianet.nl ds7

Nadere informatie

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad;

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad; 0 BESLUIT Nr. MO/2009/243320 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake ; gelet

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Rieke Voorstad (notulist)

Rieke Voorstad (notulist) Notulen MR vergadering (70) te Rotterdam op 15 september 2014 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens leerkrachten: Kim Vlot, Elma Geluk en Suzanne Goudriaan Margreeth Radenborg, Drea Severins en Rieke

Nadere informatie

Verslag najaarsvergadering OCN, op 10 maart 2010 te Roelofarendsveen.

Verslag najaarsvergadering OCN, op 10 maart 2010 te Roelofarendsveen. Verslag najaarsvergadering OCN, op 10 maart 2010 te Roelofarendsveen. Aanwezig: ongeveer 39 leden, belangstellenden, zeilcoaches en de bestuursleden Paul Vrijenhoek (voorzitter), Jan Boers (penningmeester),

Nadere informatie

Stand van zaken uitvoering aanbevelingen en toezeggingen Rekenkameronderzoek financiële ondersteuning sportverenigingen door de gemeente

Stand van zaken uitvoering aanbevelingen en toezeggingen Rekenkameronderzoek financiële ondersteuning sportverenigingen door de gemeente Jaarverslag 2017 Bijlage 1: Stand van zaken uitvoering aanbevelingen en toezeggingen Rekenkameronderzoek financiële ondersteuning sportverenigingen door de gemeente De Rekenkamer heeft haar onderzoek naar

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol

NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol Bijlage 1 bij agendapunt 4 voor de AB-vergadering van 20 november 2014 NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol ONDERWERP: Concept verslag van de vergadering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. J. Honselaar Mw. F. Fikry Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer

Nadere informatie

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid 25 april 2019 Aanwezig: Mevrouw drs. P. Jorritsma-Verkade, gemeente Altena, voorzitter De heer A.H.M. de Jongh, gemeente Geertruidenberg, vicevoorzitter Mevrouw

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Aanwezig: Alphons Olthof(voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maria Rosa Schellevis; Annie Ligtenbarg; Dorine Wes-Meinders;

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

Gemeente r Eergen op Zoom

Gemeente r Eergen op Zoom Gemeente r Eergen op Zoom Aan de leden van de Gehandicapten Advies Raad ter kennisname aan overige geadresseerden Uw kenmerk Uw brief d.d. Onderwerp Uitnodiging vergadering Ons kenmerk u06-019934 Beh.

Nadere informatie

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.!

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.! Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen. Aanwezig: Dick van Zanten (voorzitter), Vincent Stapper (secretaris), Hanney Plugge,

Nadere informatie

Met deze brief informeren wij uw raad over de uitwerking van deze regeling, die wij op 4 oktober 2016 hebben vastgesteld.

Met deze brief informeren wij uw raad over de uitwerking van deze regeling, die wij op 4 oktober 2016 hebben vastgesteld. Dordrecht Retouradres: Postbus 8 Aan de gemeenteraad 3300 AA DORDRECHT Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum Begrotingsprogramma Bijlage(n)

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Nr.: 49 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Stand van zaken uitvoering aanbevelingen en toezeggingen Rekenkameronderzoek financiële ondersteuning sportverenigingen door de gemeente

Stand van zaken uitvoering aanbevelingen en toezeggingen Rekenkameronderzoek financiële ondersteuning sportverenigingen door de gemeente Bijlage 2: Stand van zaken uitvoering aanbevelingen en toezeggingen Rekenkameronderzoek financiële ondersteuning sportverenigingen door de gemeente De Rekenkamer heeft haar onderzoek naar de financiële

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Aanwezig: Betty Groot (voorzitter) Anna van der Plas-D Apice (secretaris) Ria Hes Ingrid Stroet Jacqueline van der Neut Jan Toet Richard Saelman Esther

Nadere informatie

Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017

Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017 Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017 Aanwezig: P. van Dieperbeek (voorzitter), J. de Ruijter (secretaris/penningmeester) F. van Bergen, T. van den Berg, P. Bok, E. Bunk, M. van Grinsven,

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Aanwezig: Alphons Olthof (voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maja de Graaf; Annie Ligtenbarg; Christina van Riemsdijk;

Nadere informatie

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 . H DrenHiL1 H besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 d.d. 24 november 2014, 15.00-16.30 uur Provinciehuis te Assen, kamer 0,06

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 14 december 2017 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (plv. voorzitter), Richard de Wilde, Chantal Pijls, Bram Schloesser, Melanie Verbeek Petra Ozek Daisy

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe ... ', Drenthe. Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe d.d. 28 november 2016 Aanwezig: gedeputeerde C. Bijl Wethouder H. Heijerman wethouder M. Hoogeveen wethouder FAJ Buijtelaar

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehoudersoverleg Bestuur en Middelen d.d. 13 februari 2015 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Hillegom A. de Jong Noordwijk G. van Duin Kaag en Braassem H.P.M. Hoek

Nadere informatie

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag (concept) Overleg Commissie Samenleving Datum 7 januari 2010 Aanwezig B. van Aalst (plv. voorzitter), J. van den Brink (SGP), R. van Leeuwen (VVD), L. Versteeg (CDA), A. Brand (D66), H. Brosky

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur.

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Aanwezig: De heer E. Schotting, plv. voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw N.M. Vergeer, PMV

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Verslag van de openbare vergadering van de commissie Welzijn en Onderwijs. in de raadzaal van het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel

Verslag van de openbare vergadering van de commissie Welzijn en Onderwijs. in de raadzaal van het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel Verslag van de openbare vergadering van de commissie Welzijn en Onderwijs gehouden op 16 september 2008 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Ouderkerk aan den IJssel Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016 Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30 Corsa kenmerk Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling 16.0004079 / 2015Z00147 *16.0004079* wethouder R. Bergsma de raad G. Vonk Datum voorstel

Nadere informatie

Aanwezig: De heer J. Oudenaarden (voorzitter) Afwezig met kennisgeving Mevrouw M. Kros - Broer. Afwezig: Agenda

Aanwezig: De heer J. Oudenaarden (voorzitter) Afwezig met kennisgeving Mevrouw M. Kros - Broer. Afwezig: Agenda Verslag van de bijeenkomst van de Wmo adviesraad Papendrecht, gehouden op dinsdag 17 mei vanaf 14.00 uur in de CdeB II in het Gemeentehuis van Papendrecht. Aanwezig: De heer J. Bonneveld De heer C. van

Nadere informatie

Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015

Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015 AGENDAPUNT 2015.07.09/4 BC 15-002 Voorstel voor de vergadering van: de bestuurscommissie Midden-Nederland Datum vergadering: 9 juli 2015 Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer

Nadere informatie

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7)

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7) Verslag Onderwerp : GR Bestuur Datum : 10 september 2018 Aanwezigen : Inge Zweerts de Jong gemeente Wassenaar - namens de H5 Piet Vreugdenhil gemeente Westland namens H4 Kavita Parbhudayal gemeente Den

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Aanwezig: Afwezig met afmelding: Afwezig zonder afmelding: E. van Aalzum (vz. Rekenkamer) P. van Vliet (lid Rekenkamer) P. de Goede (lid Rekenkamer) J. Smink (secr. Rekenkamer)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Sector Sport Ondernemersfonds Teylingen

Sector Sport Ondernemersfonds Teylingen Sector Sport Ondernemersfonds Teylingen INFO-BIJEENKOMST-2 SECTOR SPORT ONDERNEMERSFONDS TEYLINGEN 1 0 Februari 2 0 1 6 R K V V Teylingen Agenda 1. Opening, welkom 2. Vragen / opmerkingen verslag info-avond

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

Rugby Club Den Helder. SECRETARIS : W. DE HAY - KRUISZWIN 1115,1788 LA DEN HELDER TEL. (0223) 641079 - E-MAIL: wde.hay@planet.nl

Rugby Club Den Helder. SECRETARIS : W. DE HAY - KRUISZWIN 1115,1788 LA DEN HELDER TEL. (0223) 641079 - E-MAIL: wde.hay@planet.nl Stuknummer: AI14.07471 Rugby Club Den Helder SECRETARIS : W. DE HAY - KRUISZWIN 1115,1788 LA DEN HELDER TEL. (0223) 641079 - E-MAIL: wde.hay@planet.nl WINDENERGY m * EVENTS GEMEENTE DEN HEi.DER INGEKOMEN

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan?

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? handleiding voor gemeenten handleiding voor bewoners z.o.z. Voorwoord In 2013 ontwikkelde de Gemeente Winsum deze werkwijzer omdat we burgers wilden helpen bij

Nadere informatie

cluster lichamelijk gehandicapten/chronisch zieken

cluster lichamelijk gehandicapten/chronisch zieken Hilversum Def. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD HILVERSUM DATUM: 1 OKTOBER 2015 LOCATIE: WIJKCENTRUM ST. JOSEPH HILVERSUM Aanwezig: Mw. A. (Annemieke) Bakker Mw. C. (Centia) Vogels Dhr. P. (Peter)

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING UITSPRAAK

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING UITSPRAAK COMMISSIE VAN BEROEP VOOR TOETSING Kenmerk: Inzake: UITSPRAAK Het beroepschrift van (belanghebbende) contra De Toetsingscommissie van sportbond) De Commissie van Beroep voor Toetsing, hierna te noemen

Nadere informatie

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting.

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting. Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 30 augustus 2016 Tijd : 19.30-21.30 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT16.0538 Kenmerkcode

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 JANUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 JANUARI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 JANUARI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle,

Nadere informatie

SENIORENRAAD LISSE CONCEPT.

SENIORENRAAD LISSE CONCEPT. SENIORENRAAD LISSE CONCEPT. Notulen van de vergadering van de Seniorenraad Lisse (S. L.), gehouden op maandag 11 maart 2019 in de raadzaal van het gemeentehuis te Lisse. Aanwezig: H. Michel, H. Hoogkamer,

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 20 december 2016 Weeknr. 51 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 20 december 2016 Weeknr. 51 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, A.J.F. Potters de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

Gemeente n Bergen op Zoom

Gemeente n Bergen op Zoom WF~ Gemeente n Bergen op Zoom Aan de leden van de Gehandicapten Advies Raad ter kennisname aan overige geadresseerden Uw kenmerk Uw brief d.d. Onderwerp Uitnodiging vergadering Onskenmerk Ben. door Afdeling

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT JAARVERSLAG 2013 SPORTRAAD STICHTSE VECHT 1 1 Inleiding 2 Samenstelling Sportraad 3 Behandelde onderwerpen 4 Financieel overzicht 2 1. Inleiding Dit jaarverslag betreft de periode 1 januari 2013 tot en

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement adviescommissie Groen en natuur

Huishoudelijk reglement adviescommissie Groen en natuur Huishoudelijk reglement adviescommissie Groen en natuur (Het huishoudelijk reglement van de adviescommissie Groen en natuur is een aanvulling op de regeling op de vaste commissies van advies in de gemeente

Nadere informatie

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine)

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine) Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 21 januari 2019 Tijd : 19.30-21.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT19.0103 Kenmerkcode

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013 Aanwezig: - E.A. van Zuijlen burgemeester - J. Batelaan wethouders - M. Siersema - G. ter Steege - A. de Winter - H. van der Wal secretaris -

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: mevr. Metselaar (OOG), mevr. Rotteveel (OOG), dhr. Spronck (OOG).

Afwezig met kennisgeving: mevr. Metselaar (OOG), mevr. Rotteveel (OOG), dhr. Spronck (OOG). Notulen vergadering Participatieraad Sociaal Domein Ommen Datum: 5 oktober 2016 Locatie: Gemeentehuis te Ommen Tijd: 19:30 uur. Aanwezig: Dhr. Vroon (voorzitter), mevr. Martens (MAR), mevr. Van Raalte

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

3 de bijeenkomst Contactraad SRM. 14 mei 2018

3 de bijeenkomst Contactraad SRM. 14 mei 2018 3 de bijeenkomst Contactraad SRM 14 mei 2018 AGENDA 1. Opening en verslag vorige Contactraad 19 maart jl. 2. Verkiezing voorzitter Contactraad 3. AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) 4. Sportnota

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 28 juni 2016 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 28 juni 2016 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 28 juni 2016 Corr. nr.: 2016.20480 Onderwerp : Voorstel inzake sporthal De Werft: voorstel tot nieuwbouw Programma : 2. Welzijn,

Nadere informatie

2.0 Ingekomen stukken: Adviesaanvraag onderzoek onderbenutting Wmo begeleiding

2.0 Ingekomen stukken: Adviesaanvraag onderzoek onderbenutting Wmo begeleiding Notulen vergadering WMO-Raad d.d. 08-03-2017 Aanwezig: Monique van de Meerendonk (vz), Dik Buitenhuis, Wim de Jonge, Ineke Lodder, Dim Beljaars, Jacqueline van der Stokker Afwezig: Marianne van Wilgenburg

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

Notulen MPV d.d

Notulen MPV d.d Notulen MPV d.d. 03-09-2018 Aanwezig: dhr. F. Reintjens (Voorzitter), dhr. J. Muys (Vicevoorzitter), mevr. M. Beckers (Lid MPV), dhr. M. Heijlands (Lid MPV), mevr. T. Leunissen (Lid MPV), dhr. H. Verhoeven,

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 13 maart 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 13 maart 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 13 maart 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw. L.P.C.M. Barské-van

Nadere informatie

ZAAK-/PROJECTNR AFDELING/TEAM. DATUM VERZONDEN P. van Oosten

ZAAK-/PROJECTNR AFDELING/TEAM. DATUM VERZONDEN P. van Oosten GRIFFIE Aan de leden van de Raad GEMEENTE WESTLAND Postadres: Postbus 1 50 2670 AD NAALDWIJK Bezoekadres: Stokdijkkade 2 2671 GW NAALDWIJK T14 0174 F(0174) 673 600 Egriffie@gemeentewestland n I www.gemeentewestland.nl

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT VAN ORDE 2 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 2 artikel 1: Toepassing van dit reglement 2 artikel 2: Definitiebepalingen 2 artikel 3: Handhaving van de orde 2 artikel 4: Amendementen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LINGEWAAL

BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LINGEWAAL Aanwezig: burgemeester Van Ruijven, wets Van Bezooijen, Van Sambeek en Bel (gedeeltelijk) BESPREEKSTUKKEN 1. Secretaris B. en w.-besluitenlijst van 31 maart 2015. Met de besluitenlijst akkoord te gaan.

Nadere informatie

Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd

Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd Betreft: vergadering van 4 september 2018, Locatie: Boscotondo, Frans Joseph van Thielpark 1 Helmond, aanvang 14:30-16:30 Aanwezig: Affect, Gemeente

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 april nummer 15

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 april nummer 15 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van 14 april 2009 nummer 15 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester secretaris Afwezig: --

Nadere informatie