OPOP. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. De HuishoudCoach Staverse Jolwerf DW Leiden T +31 (0)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPOP. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. De HuishoudCoach Staverse Jolwerf 4 2317 DW Leiden T +31 (0) 71 888 61 91"

Transcriptie

1 OPOP Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren De HuishoudCoach Staverse Jolwerf DW Leiden T +31 (0) E info@dehuishoudcoach.nl I De HuishoudCoach is aangesloten bij de NBPO

2 Trainers Dr. Els Jacobs, De HuishoudCoach Drs. Ineke Swarte, Praktijk Swarte Contact T E info@dehuishoudcoach.nl W Uitgave van De HuishoudCoach Niets van deze uitgave mag op enigerlei wijze worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van De HuishoudCoach. Aan deze informatiebrochure kunnen geen rechten worden ontleend.

3 Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP) Het beroep van huishoudcoach ofwel professional organizer voor particulieren is afwisselend, nuttig en uitdagend! Heb jij ook een passie voor organiseren en overweeg je als organizer aan de slag te gaan? En wil je jouw klanten op een positieve en effectieve wijze op weg kunnen helpen naar een opgeruimder leven, zodat ze écht gebaat zijn bij jouw begeleiding en jij met veel plezier je werk doet? Volg dan de inspirerende, praktijkgerichte Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP) van De HuishoudCoach. Met deze opleiding leg je een gedegen basis voor jouw loopbaan als organizer voor particulieren, zodat je jouw nieuwe werkterrein met kennis, kunde en zelfvertrouwen kunt betreden! In deze brochure vind je alle informatie over OPOP op een rijtje. Zo kun je onder meer lezen wat het doel van de opleiding is, hoe het programma eruit ziet, wanneer deze opleiding interessant is voor jou, wat de groepsgrootte is, wie de trainers zijn, wat de opleiding kost, en wanneer en waar de eerstvolgende opleiding plaats vindt. Ook krijg je antwoord op veelgestelde vragen. Tot slot tref je als bijlagen de betalings- en leveringsvoorwaarden van De HuishoudCoach plus het OPOP-inschrijfformulier aan. Wat is het doel van de opleiding? Het doel van de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren is je inzicht te geven in de problematiek van oceanische huishoudens je inzicht te geven in de achtergronden, doelstellingen, uitgangspunten en dilemma s van professional organizing je kennis te laten maken met en te trainen in praktische, effectieve werkmethoden, waarmee je samen met jouw cliënten de chaos in hun huis en hoofd succesvol kunt aanpakken je te trainen in doelgerichte communicatietechnieken, waarmee je kunt bereiken dat jouw cliënten zich durven openstellen en gemotiveerd raken je te trainen in het herkennen van en leren omgaan met weerstand van cliënten je op laagdrempelige wijze onontbeerlijke werkervaring als organizer te laten opdoen je inzicht te geven in de specifieke kenmerken van de particuliere markt, beproefde acquisitiemethoden en jouw unieke marketingmix, zodat je na de opleiding een vliegende start kunt maken met het werven van cliënten die bij jou en jouw bedrijf passen.

4 Naast voornoemde onderwerpen die tijdens de cursusdagen uitgebreid aan bod komen, bespreken we in het cursusboek ook enkele aanverwante relevante onderwerpen waarover o.i. schriftelijke instructie volstaat: het starten en voeren van een eigen bedrijf het opstellen van een ondernemingsplan het samenstellen van je organizerkit het administreren en verslaan van cliëntencontacten en nog veel meer! Hoe ziet het programma van de opleiding eruit? De opleiding bestaat uit drie onderdelen, die in totaal 7 dagdelen beslaan Drie cursusdagen van uur (6 dagdelen) Twee praktijkopdrachten, waaraan je tussen de trainingsdagen door werkt Een afsluitende Vraag het de expert bijeenkomst (1 dagdeel) Cursusdag 1 De professional organizer en zijn/haar clientèle Het beroep professional organizer en vakgebied professional organizing Clientèle en problematiek Het organizingtraject van A tot Z m.m.v. cliënte(n) van De HuishoudCoach Cursusdag 2 Productief en plezierig samenwerken met cliënten Ruimte- en papiermanagement werkwijzen, valkuilen en technieken Tijd- en huishoudmanagement werkwijzen, valkuilen en technieken Praktijkopdracht 1 Begeleid één of meer proefcliënt(en) en schrijf een evaluatie Cursusdag 3 Effectief communiceren, doelgericht promoten en succesvol acquireren Effectief communiceren met cliënten doorvragen, motiveren en bijsturen Doelgericht promoten markt, marketing en media Succesvol acquireren op de particuliere markt de drieslag KLT Praktijkopdracht 2 Definieer jouw unieke marketingmix en presenteer je bedrijf Afsluitende Vraag het de expert bijeenkomst Leg nieuw opgekomen vragen of dilemma s voor Deel praktijkervaringen met andere cursisten

5 Wanneer is deze opleiding interessant voor jou? Als je weinig of geen ervaring hebt als organizer en wilt leren hoe je jouw (toekomstige) cliënten in de praktijk succesvol begeleidt van chaos en stress naar ruimte en rust Als je al enige tijd als organizer actief bent en jouw cliënten graag effectiever wilt begeleiden, maar tegen de grenzen van jouw methodische kunnen aanloopt Als je een geboren organizer bent, maar moeite hebt om datgene wat voor jou zo vanzelfsprekend is goed over te dragen op jouw chaotische cliënten Als je organizer bent of wilt worden en wilt leren hoe je jouw cliënten optimaal motiveert en hun eventuele weerstand kunt ombuigen in veranderingsbereidheid Als je een eigen bedrijf als professional organizer hebt of gaat opzetten en een vliegende start wilt maken met de promotie ervan en met acquisitie op de particuliere markt Wie leren jou de fijne kneepjes van het organizing vak? Het leeuwendeel van de cursus wordt gegeven door dr. Els Jacobs, één van de meest succesvolle professional organizers van Nederland en auteur van o.a. de bestsellers Aan de slag met De HuishoudCoach en Vrolijk huishouden. Els is een deskundige, inspirerende en toegankelijke docent en trainer, die het beste in haar cursisten naar boven weet te halen en haar kennis van het vak van organizer met enthousiasme overdraagt. Volgens cursisten is Els heel duidelijk, systematisch en inspirerend, vol passie en positief en een prettig, gestructureerd spreekster, die heel veel bruikbare info, erg interessante tips en talloze praktijkvoorbeelden geeft. Meer informatie over Els en haar bedrijf De HuishoudCoach vind je op haar website Het cursusonderdeel effectief communiceren wordt verzorgd door drs. Ineke Swarte, sociaal psycholoog, GZ- en eerstelijnspsycholoog, die met plezier haar eigen praktijk voert. Ineke heeft zich in haar praktijk onder meer toegelegd op psychotrauma, algemene psychologische klachten en effectief communiceren. Voor zij haar eigen praktijk startte, werkte zij jarenlang als opleider en trainer sociale vaardigheden voor o.a. bedrijfsartsen, ingenieurs, studenten, pijnpatiënten en professional organizers. Ineke verstaat als geen ander de kunst om jou in te voeren in de theorie en praktijk van effectieve communicatie; ze leert je hoe je op een prettige manier doorvraagt, motiveert en bijstuurt wanneer je met cliënten (samen)werkt. Volgens cursisten is Ineke betrokken en optimistisch, humoristisch en heel motiverend. Meer informatie over Ineke en Praktijk Swarte vind je op haar website:

6 Waar bevindt zich de cursuslocatie? De cursus vindt plaats in de sfeervolle trainingsruimten van vergadercentrum La Place in Utrecht, dat garant staat voor een uitstekende ambiance en catering. Het vergadercentrum is zowel per auto als per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar; het ligt op een steenworp afstand van treinstation CS en er is ruime parkeergelegenheid in de buurt. Wanneer vindt de opleiding plaats? De Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren vindt 4 maal per jaar plaats. Raadpleeg voor de data van de eerstvolgende opleiding waarin nog plaats beschikbaar is onze website op en klik op Ik wil werken als organizer. Wat is het aantal deelnemers per training? Voor een zo groot mogelijk leereffect bestaat elke trainingsgroep uit minimaal 8 en maximaal 12 cursisten. Wat kost de opleiding? De Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren kost 1.595,- (vrijgesteld van BTW), lunches, koffie, thee, bewijs van deelname en benodigde literatuur. Met welke literatuur werk je tijdens de opleiding? Cursusboek Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren door Els Jacobs & Ineke Swarte Aan de slag met De HuishoudCoach. Opruimen, organiseren en huishouden voor iedereen door Els Jacobs Handboek Ondernemen door de Belastingdienst Hoe kun je je aanmelden voor de OPOP? Je kunt je voor deze praktijkgerichte en inspirerende opleiding aanmelden door het bijgesloten aanmeldingsformulier ingevuld en ondertekend op te sturen naar: De HuishoudCoach t.a.v. Els Jacobs, Staverse Jolwerf 4, 2317 DW te Leiden. N.B. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

7 Waar kun je terecht met eventuele vragen? We hopen dat je dankzij deze brochure een duidelijk beeld hebt gekregen van de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. Mocht je aanvullende informatie wensen of vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met De HuishoudCoach. We zijn graag bereid je meer te vertellen over het beroep van organizer, organizing en onze eigentijdse, gedegen opleiding, waarin jouw toekomst en die van jouw cliënten centraal staat! De HuishoudCoach T E info@dehuishoudcoach.nl W Veelgestelde vragen Waarin onderscheidt OPOP zich van andere cursussen voor professional organizers? OPOP is de eerste opleiding tot professional organizer in Nederland, die zich toespitst op de particuliere markt. Bijzonder is ook dat je tijdens OPOP met name wordt geschoold en getraind in praktisch toepasbare, effectieve werkmethoden, die je in staat stellen je toekomstige cliënten op een plezierige en productieve wijze te ondersteunen. Daarnaast zijn de trainers van OPOP uitstekend opgeleid en staan beiden bekend als inspirerende docenten, zeer ervaren inhoudsdeskundigen en succesvolle ondernemers. Hoe vind ik één of meer proefklanten om tijdens of na OPOP stage bij te lopen? De HuishoudCoach beschikt over een actueel adressenbestand van honderden zelfbenoemde Nederlandse en Vlaamse chaoten, die graag als proefklant voor onze cursisten willen fungeren. Zowel tijdens als na het volgen van onze opleiding kan De HuishoudCoach je desgewenst met één of meer van deze proefklanten in contact brengen, maar je bent natuurlijk ook vrij om zelf proefklanten te werven. Op welke begeleiding kan ik gedurende het opleidingstraject rekenen? Niet alleen gedurende de opleiding maar ook in de periode erna waarin je jouw bedrijf start, staat De HuishoudCoach voor begeleiding tot je beschikking. Per mail en telefoon beantwoordt ze per omgaande al je vragen over professional organizing, ondernemerschap en marketing. Kan ik na het volgen van OPOP ook met zakelijke cliënten werken? Ja, je kunt na het volgen van OPOP zonder meer ook met zakelijke cliënten aan de slag! Alle werkmethodieken, communicatietechnieken en marketingtools lenen zich ook uitstekend voor het werken met individuele of kleine groepen cliënten in een zakelijke setting. Krijg ik na afloop van de opleiding een bewijs van deelname? Ja, na afronding van de opleiding krijg je het bewijs van deelname aan de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren uitgereikt, mits je de cursusdagen hebt

8 bijgewoond en alle opdrachten naar behoren hebt uitgevoerd. Door ernstige overmacht gemiste cursusdagen en opdrachten kunnen te allen tijde worden ingehaald. Kan ik na het volgen van OPOP bij De HuishoudCoach komen werken? De HuishoudCoach is een klein bedrijf en neemt als zodanig geen professional organizers in dienst. Je kunt echter eventueel wel licentiehouder van de Opgeruimd Leven methodiek van De HuishoudCoach worden. Neem voor meer informatie over het licentiehouderschap contact op met Els Jacobs van De HuishoudCoach. Kan ik na het volgen van OPOP stage lopen bij De HuishoudCoach? Bijna wekelijks ontvangt De HuishoudCoach verzoeken van aankomende of net gestarte organizers om een dag mee te mogen lopen met onze organizers. Met het oog op de privacy van onze cliënten en de voortgang van hun organizingtrajecten, proberen we het aantal stagiaires echter zoveel mogelijk te beperken. Het volgen van een stage is daarom uitsluitend voorbehouden aan licentiehouders van De HuishoudCoach. Wat zijn de ervaringen van cursisten die OPOP al hebben gevolgd? De cursisten van OPOP waarderen onze opleiding steevast met een 9 gemiddeld. Zij zijn o.a. heel positief over de kwaliteit en praktijkgerichtheid van het programma, de toepasbaarheid van de aangeboden methoden en de deskundigheid en het enthousiasme van de docenten. Mocht je een oud-cursist over diens ervaringen met OPOP willen spreken, dan brengen we je graag met één van hen in contact. Kan ik mij na het volgen van OPOP bij de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers) inschrijven als aspirant-lid? De toelatingseisen voor aspirant-leden van de NBPO kun je vinden op Na het insturen van je lidmaatschapsaanvraag, beslist de NBPO-toelatingscommissie of je aan de gestelde eisen voldoet. Uiteraard strekt het hebben gevolgd van een beroepsgerichte opleiding als OPOP daarbij tot je aanbeveling. De HuishoudCoach is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) en als onderwijsinstelling geregistreerd door het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers De HuishoudCoach Staverse Jolwerf DW Leiden T +31 (0) E info@dehuishoudcoach.nl I

DE OPLEIDING TOT PROFESSIONAL ORGANIZER VOOR PARTICULIEREN

DE OPLEIDING TOT PROFESSIONAL ORGANIZER VOOR PARTICULIEREN DE OPLEIDING TOT PROFESSIONAL ORGANIZER VOOR PARTICULIEREN Bedankt voor het vergelijken en aanvragen van een brochure via Springest. We hopen dat we je met deze informatie kunnen helpen bij het maken van

Nadere informatie

OPOP. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP)

OPOP. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP) Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP) Het beroep van huishoudcoach, opruimcoach ofwel professional organizer voor particulieren is afwisselend, nuttig en uitdagend! OPOP Opleiding

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje. Wil jij? Verdieping in je begeleiders vaardigheden

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Groep 2 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Executieve functies! In deze gids zetten we de details van de module overzichtelijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze module Plusklas! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje.

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014

STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 STUDIEGIDS OPLEIDING SPECIALISATIE COACHINGSVAARDIGHEDEN 2014 In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje. Afgelopen jaren hebben we Arjan van Dijk uitgenodigd

Nadere informatie

Cursus. Praktijkopleider. Informatiegids

Cursus. Praktijkopleider. Informatiegids Cursus Praktijkopleider Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt. @Hair Kappersopleiding 2018

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Plusklas! In deze gids zetten we de details van

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS. Groep 2

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS. Groep 2 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS Talent in de kleuterklas herkennen en begeleiden Groep 2 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Slimme kleuters! In deze gids zetten

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE NON-VERBAAL LEIDINGGEVEN OP SCHOOL Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Non-verbaal leidinggeven op school door Marijke van Dijk van Co-Actief!

Nadere informatie

T.O.P. Leidinggeven aan een team

T.O.P. Leidinggeven aan een team Compleet programma, inclusief online leeromgeving Effectief leidinggeven als Topmanager Commercium www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 1 Inleiding Goede leiders zijn de managers die

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders Handleiding voor praktijkbegeleiders Versie: februari 2011 Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden van

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep A

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep A STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Groep A Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Executieve functies! In deze gids zetten

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

Rapportage Evaluator

Rapportage Evaluator Rapportage Evaluator Schrijftherapie voor getraumatiseerde kinderen en jeugdigen Docent: mevrouw drs. S.J.M. Lucassen Locatie: Regardz La Vie te Utrecht STK100309 Vertrouwelijk 20-05-2010 Dit rapport is

Nadere informatie

Omscholing Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker

Omscholing Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker Omscholing Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker InterTransfer Sonsbeekweg 1 6814 BA Arnhem www.intertransfer.nl 026-355 72 77/ info@intertransfer.nl Wie is InterTransfer? InterTransfer

Nadere informatie

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen Vodo50 Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Aanleiding Nederland en Groningen moeten het voor de groei van de economie vooral hebben van actieve

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan.

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Een doorgaande lijn van plus naar klas Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. De trainer sluit goed aan bij vragen

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen?

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht (5 dagen) In dit programma sta jij en je persoonlijke ontwikkeling

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep B

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE. EXECUTIEVE FUNCTIES Groep B STUDIEGIDS 2016-2017 SPECIALISATIEMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES Groep B Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Executieve functies! In deze gids zetten

Nadere informatie

Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder

Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder Informatiebrochure Inhoud Waarom een Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder? 3 Voor wie is de Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder bestemd? 3 Resultaten van de opleiding

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

Post-hbo opleiding autismespecialist

Post-hbo opleiding autismespecialist Post-hbo opleiding autismespecialist mensenkennis De docente is duidelijk, enthousiast en motiverend. Ik heb inzicht gekregen in wat ik in mijn rol als hulpverlener kan doen en waar ik rekening mee moet

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE SLIMME KLEUTERS Talent in de kleuterklas herkennen en begeleiden Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Slimme kleuters! In deze gids zetten we de details

Nadere informatie

Vliegende start voor starters Overzicht cursusaanbod voor starters in het onderwijs

Vliegende start voor starters Overzicht cursusaanbod voor starters in het onderwijs Training, cursussen en coaching Vliegende start voor starters Overzicht cursusaanbod voor starters in het onderwijs 2008/2009 Volg een cursus bij AOb scholing Scholing Starters 08-09.indd 1 28-05-2008

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Verandermanagement & Leadership De cursus Verandermanagement & Leadership duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Leergang Social Media

Leergang Social Media Leergang Social Media Ben je op zoek naar het hoe, wat, waarom, voor wie en wanneer van social media? Heb je behoefte aan een goede social media strategie voor je organisatie? En kun je daarbij gerichte

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past?

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie (5 dagen) In veel functies en ook in je privéleven staat

Nadere informatie

Brochure Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven 2014

Brochure Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven 2014 Brochure Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven 2014 Hét spel om kinderopvangteams met plezier de belangrijkste pedagogische vaardigheden te laten inoefenen www.bewustekinderopvang.nl & www.interactiespel.nl

Nadere informatie

Accreditatie supervisorencursus Versie Toetsingscriteria supervisorencursus

Accreditatie supervisorencursus Versie Toetsingscriteria supervisorencursus Accreditatie supervisorencursus Versie 22-02-2016 Een belangrijke voorwaarde voor inschrijving in het NVP-supervisorenregister is het met succes afgerond hebben van een supervisieopleiding (geaccrediteerd

Nadere informatie

Studiegids/studieplan. Werken met groepen

Studiegids/studieplan. Werken met groepen Studiegids/studieplan Werken met groepen Studiegids/Studieplan Cursus Werken met groepen Duur cursus: Aantal bijeenkomsten: Stagedagen: Niveau opleiding: Toelating: Vorm: Docentcontacturen: Zelfstudie-uren:

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN De specialisatiemodule Trainersvaardigheden is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden!

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd?

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken (5 dagen) Het is voor vrijwel iedereen een uitdaging om in de hectiek van alledag waarin veel informatie op je af komt je werk zo aan

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

SPECIAAL VOOR ZIJ-INSTROMERS GASTDOCENT WORDEN. Workshop of cursus Gastdocent

SPECIAAL VOOR ZIJ-INSTROMERS GASTDOCENT WORDEN. Workshop of cursus Gastdocent 1 www.instituutmentoris.nl SPECIAAL VOOR ZIJ-INSTROMERS WORDEN Workshop of cursus Gastdocent De workshop en de cursus Gastdocent zijn pedagogisch-didactisch programma s van Instituut Mentoris, die professionals

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten...

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Training Authentiek in de uitvaart door Het Tiende Huis Jan Dop Uitvaartverzorging Het was niet voor het eerst dat ik mij meer dan ooit

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Persoonlijk leiderschap en trainersvakmanschap Zoek je een gedegen opleiding

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud training Anders denken, anders doen Casemanagement

Evaluatie SamenOud training Anders denken, anders doen Casemanagement Evaluatie SamenOud training Anders denken, anders doen Casemanagement Deelprogramma voor wijkverpleegkundigen en ouderenadviseurs die opgeleid worden tot casemanager SamenOud R. Brans April 2013 Inhoud

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

OPLEIDING VILLA BALANS COACH

OPLEIDING VILLA BALANS COACH OPLEIDING VILLA BALANS COACH Informatie Leaflet 2017-2018 Ben jij coach en heb jij een afgeronde coachingsopleiding? Heb jij een eigen praktijk en ben je op zoek naar een specialisatie, namelijk mantelzorgcoaching?

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

Advanced Jobmarketing Training. voor Loopbaanprofessionals. 4-daags - voorjaar 2015

Advanced Jobmarketing Training. voor Loopbaanprofessionals. 4-daags - voorjaar 2015 Wegens succes herhaald! Leergangen 2009 2014 evaluatie: 9! Advanced Jobmarketing Training voor Loopbaanprofessionals 4-daags - voorjaar 2015 Advanced Jobmarketing training vanuit drie dimensies: 1. Kennis

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS!

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! (0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! Het lijkt alsof iedereen iets van jou nodig heeft. Je opdracht- of werkgever zit je achter de broek over deadlines, je mailbox ontploft

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Business Development & Leiderschap De cursus Business Development & Leiderschap duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Trainen met ziel en zakelijkheid 1 Vakinhoudelijke trainer

Trainen met ziel en zakelijkheid 1 Vakinhoudelijke trainer Trainen met ziel en zakelijkheid 1 Vakinhoudelijke trainer Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt? Durf

Nadere informatie

Oplossingsgericht werken

Oplossingsgericht werken Oplossingsgericht Open inschrijving Wat² bieden wij? Individuele inschrijving voor de training Oplossingsgericht Een bevlogen en ervaren trainer Persoonlijke aanpak in de training Een combinatie van training

Nadere informatie

Deelnemers aan het woord Eerste cursisten zeer positief over nieuw opleidingstraject veterinair communicatiemanagement

Deelnemers aan het woord Eerste cursisten zeer positief over nieuw opleidingstraject veterinair communicatiemanagement Deelnemers aan het woord Eerste cursisten zeer positief over nieuw opleidingstraject veterinair communicatiemanagement VAN DIERENARTSEN WORDT TEGENWOORDIG NIET ALLEEN EEN ROL VERWACHT IN HET BETER MAKEN

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

TRAINING Time Management

TRAINING Time Management TRAINING Time Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TIME MANAGEMENT Deze ééndaagse training time management is uitermate geschikt voor

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht De cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een

Nadere informatie

Prospecteren met succes

Prospecteren met succes TRAINING Prospecteren met succes www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PROSPECTEREN MET SUCCES De meeste verkopers hebben er een hekel aan en veel

Nadere informatie

- succesvolle loopbaan. - doorgroeien. - een baan vinden. - een baan vinden die beter bij je past

- succesvolle loopbaan. - doorgroeien. - een baan vinden. - een baan vinden die beter bij je past Carrière maken in tijden van tegenwind Carrière maken 28 februari 2013 Jullie doelen? - succesvolle loopbaan - doorgroeien - een baan vinden - een baan vinden die beter bij je past - Saskia Slotboom 2013

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

Aan het einde van deze training ben je in staat om zelfs de meest ongeïnteresseerde

Aan het einde van deze training ben je in staat om zelfs de meest ongeïnteresseerde TRAINING 8 MEI 2014 INHOUD Welke functie of beroep je ook hebt en in welke branche je ook actief bent, communicatie is een belangrijk onderdeel van je werk. We beginnen s ochtends vroeg met communiceren

Nadere informatie

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren?

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma (1 tot 5 dagen) We leven in een hectische tijd die steeds meer

Nadere informatie

#kiezenvoorverandering

#kiezenvoorverandering #kiezenvoorverandering De Spijkman Trainersacademy opent haar deuren voor jou! Trainen is een vak en jij weet dat je het in je hebt. Jij durft nu te kiezen voor wat je het liefste doet: namelijk met groepen

Nadere informatie

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Spies&Spreken biedt je graag een vaardighedencoaching aan op het gebied van presentatie

Nadere informatie

Informatie over de KNDB-opleidingen Damtrainer 2 Damtrainer 3

Informatie over de KNDB-opleidingen Damtrainer 2 Damtrainer 3 Informatie over de KNDB-opleidingen Damtrainer 2 en Damtrainer 3 Inleiding Sinds 2009 kent de KNDB nieuwe opleidingen voor Damtrainer 2 (vergelijkbaar met het oude Damleider A) en Damtrainer 3 (was vroeger

Nadere informatie

VERKOPEN EN ACQUIREREN

VERKOPEN EN ACQUIREREN VERKOPEN EN ACQUIREREN driedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt meer commercieel succes door je eigen verkoopvaardigheden verder

Nadere informatie

Vliegende start voor (startend) onderwijspersoneel

Vliegende start voor (startend) onderwijspersoneel Cursussen, conferenties en advies Vliegende start voor (startend) onderwijspersoneel Overzicht cursusaanbod voor (startend) personeel in het onderwijs 2009/2010 Volg een cursus bij AOb scholing De AOb

Nadere informatie