OPOP. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. De HuishoudCoach Staverse Jolwerf DW Leiden T +31 (0)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPOP. Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. De HuishoudCoach Staverse Jolwerf 4 2317 DW Leiden T +31 (0) 71 888 61 91"

Transcriptie

1 OPOP Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren De HuishoudCoach Staverse Jolwerf DW Leiden T +31 (0) E I De HuishoudCoach is aangesloten bij de NBPO

2 Trainers Dr. Els Jacobs, De HuishoudCoach Drs. Ineke Swarte, Praktijk Swarte Contact T E W Uitgave van De HuishoudCoach Niets van deze uitgave mag op enigerlei wijze worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt, zonder schriftelijke toestemming van De HuishoudCoach. Aan deze informatiebrochure kunnen geen rechten worden ontleend.

3 Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP) Het beroep van huishoudcoach ofwel professional organizer voor particulieren is afwisselend, nuttig en uitdagend! Heb jij ook een passie voor organiseren en overweeg je als organizer aan de slag te gaan? En wil je jouw klanten op een positieve en effectieve wijze op weg kunnen helpen naar een opgeruimder leven, zodat ze écht gebaat zijn bij jouw begeleiding en jij met veel plezier je werk doet? Volg dan de inspirerende, praktijkgerichte Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP) van De HuishoudCoach. Met deze opleiding leg je een gedegen basis voor jouw loopbaan als organizer voor particulieren, zodat je jouw nieuwe werkterrein met kennis, kunde en zelfvertrouwen kunt betreden! In deze brochure vind je alle informatie over OPOP op een rijtje. Zo kun je onder meer lezen wat het doel van de opleiding is, hoe het programma eruit ziet, wanneer deze opleiding interessant is voor jou, wat de groepsgrootte is, wie de trainers zijn, wat de opleiding kost, en wanneer en waar de eerstvolgende opleiding plaats vindt. Ook krijg je antwoord op veelgestelde vragen. Tot slot tref je als bijlagen de betalings- en leveringsvoorwaarden van De HuishoudCoach plus het OPOP-inschrijfformulier aan. Wat is het doel van de opleiding? Het doel van de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren is je inzicht te geven in de problematiek van oceanische huishoudens je inzicht te geven in de achtergronden, doelstellingen, uitgangspunten en dilemma s van professional organizing je kennis te laten maken met en te trainen in praktische, effectieve werkmethoden, waarmee je samen met jouw cliënten de chaos in hun huis en hoofd succesvol kunt aanpakken je te trainen in doelgerichte communicatietechnieken, waarmee je kunt bereiken dat jouw cliënten zich durven openstellen en gemotiveerd raken je te trainen in het herkennen van en leren omgaan met weerstand van cliënten je op laagdrempelige wijze onontbeerlijke werkervaring als organizer te laten opdoen je inzicht te geven in de specifieke kenmerken van de particuliere markt, beproefde acquisitiemethoden en jouw unieke marketingmix, zodat je na de opleiding een vliegende start kunt maken met het werven van cliënten die bij jou en jouw bedrijf passen.

4 Naast voornoemde onderwerpen die tijdens de cursusdagen uitgebreid aan bod komen, bespreken we in het cursusboek ook enkele aanverwante relevante onderwerpen waarover o.i. schriftelijke instructie volstaat: het starten en voeren van een eigen bedrijf het opstellen van een ondernemingsplan het samenstellen van je organizerkit het administreren en verslaan van cliëntencontacten en nog veel meer! Hoe ziet het programma van de opleiding eruit? De opleiding bestaat uit drie onderdelen, die in totaal 7 dagdelen beslaan Drie cursusdagen van uur (6 dagdelen) Twee praktijkopdrachten, waaraan je tussen de trainingsdagen door werkt Een afsluitende Vraag het de expert bijeenkomst (1 dagdeel) Cursusdag 1 De professional organizer en zijn/haar clientèle Het beroep professional organizer en vakgebied professional organizing Clientèle en problematiek Het organizingtraject van A tot Z m.m.v. cliënte(n) van De HuishoudCoach Cursusdag 2 Productief en plezierig samenwerken met cliënten Ruimte- en papiermanagement werkwijzen, valkuilen en technieken Tijd- en huishoudmanagement werkwijzen, valkuilen en technieken Praktijkopdracht 1 Begeleid één of meer proefcliënt(en) en schrijf een evaluatie Cursusdag 3 Effectief communiceren, doelgericht promoten en succesvol acquireren Effectief communiceren met cliënten doorvragen, motiveren en bijsturen Doelgericht promoten markt, marketing en media Succesvol acquireren op de particuliere markt de drieslag KLT Praktijkopdracht 2 Definieer jouw unieke marketingmix en presenteer je bedrijf Afsluitende Vraag het de expert bijeenkomst Leg nieuw opgekomen vragen of dilemma s voor Deel praktijkervaringen met andere cursisten

5 Wanneer is deze opleiding interessant voor jou? Als je weinig of geen ervaring hebt als organizer en wilt leren hoe je jouw (toekomstige) cliënten in de praktijk succesvol begeleidt van chaos en stress naar ruimte en rust Als je al enige tijd als organizer actief bent en jouw cliënten graag effectiever wilt begeleiden, maar tegen de grenzen van jouw methodische kunnen aanloopt Als je een geboren organizer bent, maar moeite hebt om datgene wat voor jou zo vanzelfsprekend is goed over te dragen op jouw chaotische cliënten Als je organizer bent of wilt worden en wilt leren hoe je jouw cliënten optimaal motiveert en hun eventuele weerstand kunt ombuigen in veranderingsbereidheid Als je een eigen bedrijf als professional organizer hebt of gaat opzetten en een vliegende start wilt maken met de promotie ervan en met acquisitie op de particuliere markt Wie leren jou de fijne kneepjes van het organizing vak? Het leeuwendeel van de cursus wordt gegeven door dr. Els Jacobs, één van de meest succesvolle professional organizers van Nederland en auteur van o.a. de bestsellers Aan de slag met De HuishoudCoach en Vrolijk huishouden. Els is een deskundige, inspirerende en toegankelijke docent en trainer, die het beste in haar cursisten naar boven weet te halen en haar kennis van het vak van organizer met enthousiasme overdraagt. Volgens cursisten is Els heel duidelijk, systematisch en inspirerend, vol passie en positief en een prettig, gestructureerd spreekster, die heel veel bruikbare info, erg interessante tips en talloze praktijkvoorbeelden geeft. Meer informatie over Els en haar bedrijf De HuishoudCoach vind je op haar website Het cursusonderdeel effectief communiceren wordt verzorgd door drs. Ineke Swarte, sociaal psycholoog, GZ- en eerstelijnspsycholoog, die met plezier haar eigen praktijk voert. Ineke heeft zich in haar praktijk onder meer toegelegd op psychotrauma, algemene psychologische klachten en effectief communiceren. Voor zij haar eigen praktijk startte, werkte zij jarenlang als opleider en trainer sociale vaardigheden voor o.a. bedrijfsartsen, ingenieurs, studenten, pijnpatiënten en professional organizers. Ineke verstaat als geen ander de kunst om jou in te voeren in de theorie en praktijk van effectieve communicatie; ze leert je hoe je op een prettige manier doorvraagt, motiveert en bijstuurt wanneer je met cliënten (samen)werkt. Volgens cursisten is Ineke betrokken en optimistisch, humoristisch en heel motiverend. Meer informatie over Ineke en Praktijk Swarte vind je op haar website:

6 Waar bevindt zich de cursuslocatie? De cursus vindt plaats in de sfeervolle trainingsruimten van vergadercentrum La Place in Utrecht, dat garant staat voor een uitstekende ambiance en catering. Het vergadercentrum is zowel per auto als per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar; het ligt op een steenworp afstand van treinstation CS en er is ruime parkeergelegenheid in de buurt. Wanneer vindt de opleiding plaats? De Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren vindt 4 maal per jaar plaats. Raadpleeg voor de data van de eerstvolgende opleiding waarin nog plaats beschikbaar is onze website op en klik op Ik wil werken als organizer. Wat is het aantal deelnemers per training? Voor een zo groot mogelijk leereffect bestaat elke trainingsgroep uit minimaal 8 en maximaal 12 cursisten. Wat kost de opleiding? De Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren kost 1.595,- (vrijgesteld van BTW), lunches, koffie, thee, bewijs van deelname en benodigde literatuur. Met welke literatuur werk je tijdens de opleiding? Cursusboek Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren door Els Jacobs & Ineke Swarte Aan de slag met De HuishoudCoach. Opruimen, organiseren en huishouden voor iedereen door Els Jacobs Handboek Ondernemen door de Belastingdienst Hoe kun je je aanmelden voor de OPOP? Je kunt je voor deze praktijkgerichte en inspirerende opleiding aanmelden door het bijgesloten aanmeldingsformulier ingevuld en ondertekend op te sturen naar: De HuishoudCoach t.a.v. Els Jacobs, Staverse Jolwerf 4, 2317 DW te Leiden. N.B. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

7 Waar kun je terecht met eventuele vragen? We hopen dat je dankzij deze brochure een duidelijk beeld hebt gekregen van de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren. Mocht je aanvullende informatie wensen of vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met De HuishoudCoach. We zijn graag bereid je meer te vertellen over het beroep van organizer, organizing en onze eigentijdse, gedegen opleiding, waarin jouw toekomst en die van jouw cliënten centraal staat! De HuishoudCoach T E W Veelgestelde vragen Waarin onderscheidt OPOP zich van andere cursussen voor professional organizers? OPOP is de eerste opleiding tot professional organizer in Nederland, die zich toespitst op de particuliere markt. Bijzonder is ook dat je tijdens OPOP met name wordt geschoold en getraind in praktisch toepasbare, effectieve werkmethoden, die je in staat stellen je toekomstige cliënten op een plezierige en productieve wijze te ondersteunen. Daarnaast zijn de trainers van OPOP uitstekend opgeleid en staan beiden bekend als inspirerende docenten, zeer ervaren inhoudsdeskundigen en succesvolle ondernemers. Hoe vind ik één of meer proefklanten om tijdens of na OPOP stage bij te lopen? De HuishoudCoach beschikt over een actueel adressenbestand van honderden zelfbenoemde Nederlandse en Vlaamse chaoten, die graag als proefklant voor onze cursisten willen fungeren. Zowel tijdens als na het volgen van onze opleiding kan De HuishoudCoach je desgewenst met één of meer van deze proefklanten in contact brengen, maar je bent natuurlijk ook vrij om zelf proefklanten te werven. Op welke begeleiding kan ik gedurende het opleidingstraject rekenen? Niet alleen gedurende de opleiding maar ook in de periode erna waarin je jouw bedrijf start, staat De HuishoudCoach voor begeleiding tot je beschikking. Per mail en telefoon beantwoordt ze per omgaande al je vragen over professional organizing, ondernemerschap en marketing. Kan ik na het volgen van OPOP ook met zakelijke cliënten werken? Ja, je kunt na het volgen van OPOP zonder meer ook met zakelijke cliënten aan de slag! Alle werkmethodieken, communicatietechnieken en marketingtools lenen zich ook uitstekend voor het werken met individuele of kleine groepen cliënten in een zakelijke setting. Krijg ik na afloop van de opleiding een bewijs van deelname? Ja, na afronding van de opleiding krijg je het bewijs van deelname aan de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren uitgereikt, mits je de cursusdagen hebt

8 bijgewoond en alle opdrachten naar behoren hebt uitgevoerd. Door ernstige overmacht gemiste cursusdagen en opdrachten kunnen te allen tijde worden ingehaald. Kan ik na het volgen van OPOP bij De HuishoudCoach komen werken? De HuishoudCoach is een klein bedrijf en neemt als zodanig geen professional organizers in dienst. Je kunt echter eventueel wel licentiehouder van de Opgeruimd Leven methodiek van De HuishoudCoach worden. Neem voor meer informatie over het licentiehouderschap contact op met Els Jacobs van De HuishoudCoach. Kan ik na het volgen van OPOP stage lopen bij De HuishoudCoach? Bijna wekelijks ontvangt De HuishoudCoach verzoeken van aankomende of net gestarte organizers om een dag mee te mogen lopen met onze organizers. Met het oog op de privacy van onze cliënten en de voortgang van hun organizingtrajecten, proberen we het aantal stagiaires echter zoveel mogelijk te beperken. Het volgen van een stage is daarom uitsluitend voorbehouden aan licentiehouders van De HuishoudCoach. Wat zijn de ervaringen van cursisten die OPOP al hebben gevolgd? De cursisten van OPOP waarderen onze opleiding steevast met een 9 gemiddeld. Zij zijn o.a. heel positief over de kwaliteit en praktijkgerichtheid van het programma, de toepasbaarheid van de aangeboden methoden en de deskundigheid en het enthousiasme van de docenten. Mocht je een oud-cursist over diens ervaringen met OPOP willen spreken, dan brengen we je graag met één van hen in contact. Kan ik mij na het volgen van OPOP bij de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers) inschrijven als aspirant-lid? De toelatingseisen voor aspirant-leden van de NBPO kun je vinden op Na het insturen van je lidmaatschapsaanvraag, beslist de NBPO-toelatingscommissie of je aan de gestelde eisen voldoet. Uiteraard strekt het hebben gevolgd van een beroepsgerichte opleiding als OPOP daarbij tot je aanbeveling. De HuishoudCoach is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) en als onderwijsinstelling geregistreerd door het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers De HuishoudCoach Staverse Jolwerf DW Leiden T +31 (0) E I

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink

Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling. Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink F lagcom op le idingsb rochure 2 011-2012 Power voor de werknemer: Opleidingen voor jouw ontwikkeling Afdeling HRD: Sanne Donkers, Marieke Gijsberts & Corinne Helmink Beste werknemer, Voor je ligt de Brochure

Nadere informatie

ont d e k j e o n twikkel!

ont d e k j e o n twikkel! ont d e k j e ta l enten e n o n twikkel! 1 ontdek je talenten en ontwikkel! Academie Spelderholt biedt jongeren met een functiebeperking een ontwikkelingstraject (op basis van dagbesteding) dat bestaat

Nadere informatie

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Alliantie Voortgezet Onderwijs & Havo Notre Dame des Anges Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Scherpenkampweg 21 Postbus 6618 6545 AK Nijmegen 6503 GC Nijmegen Tel: 024-3790158 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

TRAININGSGIDS CONVERGE

TRAININGSGIDS CONVERGE TRAININGSGIDS CONVERGE 2014 1 Inhoud 1. Inleiding Converge Converge loopbaanadvisering en replacement BV is een van de leidende adviesbureaus op het gebied van loopbaanbegeleiding, (executive) coaching

Nadere informatie

Zelfmanagement voor studenten met ASS. Handleiding Trainers

Zelfmanagement voor studenten met ASS. Handleiding Trainers Zelfmanagement voor studenten met ASS Handleiding Trainers 1 Colofon 2013 HAN. HAN SENECA heeft bij het samenstellen van deze handleiding de uiterste zorg nagestreefd. Desondanks kan niet volledig worden

Nadere informatie

- Studiegids - DEELTIJDO PLEID I N G TOT TPR S- DO C E N T

- Studiegids - DEELTIJDO PLEID I N G TOT TPR S- DO C E N T - Studiegids - DEELTIJDO PLEID I N G TOT TPR S- DO C E N T 2 Inhoudsopgave 3 Introductie Waarom een deeltijdopleiding TPRS? 4 Opbouw van de opleiding Contactdagen 5 Intervisie 6 Coaching 6 Stage 6 Portfolio

Nadere informatie

DE EERSTE STAP IN EEN PRACHTIG VAK OPLEIDINGSOVERZICHT

DE EERSTE STAP IN EEN PRACHTIG VAK OPLEIDINGSOVERZICHT DE EERSTE STAP IN EEN PRACHTIG VAK OPLEIDINGSOVERZICHT 2 Voorwoord Carrière maken in de vastgoedbranche Als makelaar vervult u in het vastgoed een belangrijke rol. U heeft immers de taak om verschillende

Nadere informatie

Leerpakket Wmo Competenties. Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af?

Leerpakket Wmo Competenties. Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af? Leerpakket Wmo Competenties Hoe word ik meer zichtbaar en ga ik op mensen af INHOUDSOPGAVE 1. Introductie van de competentie 3 2. Teamopdrachten 5 1. Netwerkanalyse 5 2. Pitch jouw organisatie naar de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NIMO - Project Management Instituut B.V. 07-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NIMO - Project Management Instituut B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

DEBTOR BUSINESS Outsmarting

DEBTOR BUSINESS Outsmarting DEBTOR BUSINESS Outsmarting BROCHURE Inzicht en inzet, op de juiste plaats en tijd Debtor Business: Learning = Key Kennis is de motor achter iedere ontwikkeling Laat geen kans onbenut Voor iedere professional,

Nadere informatie

veel gestelde vragen Het Talenhuis

veel gestelde vragen Het Talenhuis Het Talenhuis Heeft u nog een vraag over studeren bij Het Talenhuis? Op deze pagina vindt u de antwoorden op de. Staat uw vraag er niet tussen, stel hem dan via het contactformulier. Overzicht : Het Talenhuis

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Jongeren houden (van) werk!

Jongeren houden (van) werk! Jongeren houden (van) werk! Duurzame arbeidsparticipatie na het praktijkonderwijs Het vinden e n behouden van een baan is voor niemand makkelijk in tijden van crisis. Ook jongeren van het praktijkonderwijs

Nadere informatie

een ander perspectief!

een ander perspectief! Omdat het onderwijs gebaat is bij een ander perspectief! Onderwijs wordt georganiseerd door mensen uit het onderwijs. Dat is de praktijk die we kennen. Een praktijk die er voor heeft gezorgd dat de kwaliteit

Nadere informatie

Ondersteun zelfmanagement van chronisch zieken. In tien stappen zet uw team zelfmanagement blijvend centraal

Ondersteun zelfmanagement van chronisch zieken. In tien stappen zet uw team zelfmanagement blijvend centraal Ondersteun zelfmanagement van chronisch zieken In tien stappen zet uw team zelfmanagement blijvend centraal 1 Ondersteun zelfmanagement van chronisch zieken is een uitgave van Vilans. Tekst: Jeanny Engels,

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

leergang voor operationeel management > Programma voor effectief management

leergang voor operationeel management > Programma voor effectief management leergang voor operationeel management > Programma voor effectief management Hoe krijg ik mijn mensen zover? Operationeel management is een vak apart en niet iets wat iemand zomaar kan of doet. In de praktijk

Nadere informatie

ontwikkel je talent! Handleiding www.coachkaarten.nl

ontwikkel je talent! Handleiding www.coachkaarten.nl ontwikkel je talent! Handleiding www.coachkaarten.nl Inhoudsopgave Coachkaarten, ontwikkel je talent 3 Visie op leren & ontwikkelen 3 Foto s 3 Twee spelregels 4 Werkvormen 5 In gesprek met Coachkaarten

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Bedrijfstrainingen & Coaching

Bedrijfstrainingen & Coaching Bedrijfstrainingen & Coaching Het Balkon Bedrijfstrainingen & Coaching Wij verzorgen al meer dan 25 jaar bedrijfstrainingen en individuele coaching. Onze bedrijfstrainingen bieden medewerkers en teams

Nadere informatie

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Maak werk van je geluk! Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Projectmanagement: Afdeling marketing en communicatie Start People

Nadere informatie

WERK-NAAR-WERK-GIDS Almere, 2 april 2015

WERK-NAAR-WERK-GIDS Almere, 2 april 2015 WERK-NAAR-WERK-GIDS Almere, 2 april 2015 Inhoud Inleiding 3 Beljon + Westerterp 5 Menea 7 Traject Consult Werkt! 8 WorkForce Holland 10 2 Inleiding Arbeidsmarktsituatie Gezien de arbeidsmarktsituatie bij

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

2014 / 2015 Opleiding Training Coaching

2014 / 2015 Opleiding Training Coaching 2014 / 2015 Opleiding Training Coaching PRINCE2 IS A REGISTERED TRADE MARK OF AXELOS LIMITED PRINCE2 PRACTITIONER UW INVESTERING Inschrijfgeld: 100,- Cursusgeld: 1.690,- Studiemateriaal: 125,- Examenkosten:

Nadere informatie

Dagdeel Een dagdeel is bij BOGO standaard 3 uur, tenzij anders vermeld in de lescyclus van de BOGO.

Dagdeel Een dagdeel is bij BOGO standaard 3 uur, tenzij anders vermeld in de lescyclus van de BOGO. BOGO Begrippenlijst en veel gestelde vragen In alfabetische volgorde vindt u begrippen die BOGO hanteert bij het aanbieden van onderwijs en uitleg over hun betekenis. Onderaan deze lijst kunt u antwoorden

Nadere informatie

Incompany opleidingen, cursussen & Trainingen

Incompany opleidingen, cursussen & Trainingen 100 Incompany opleidingen, cursussen & Trainingen voor management en medewerkers 2013 Klantgerichtheid managementvaardigheden productkennis Een frisse kijk op opleiden en trainen Een degelijk opleidingsprogramma

Nadere informatie

op elk gewenst niveau

op elk gewenst niveau ProTurn is al jaren gespecialiseerd in het verzorgen van diverse trainingen op gebied van Communicatie, Sales, HR Management en Effectief Leiderschap in uiteenlopende branches. ProTurn biedt ook Management

Nadere informatie

Zorg voor senioren; hoe eerder, hoe beter! Beschrijving van het project Buurtcontactpersonen in Utrecht Binnenstad en Utrecht Noordoost

Zorg voor senioren; hoe eerder, hoe beter! Beschrijving van het project Buurtcontactpersonen in Utrecht Binnenstad en Utrecht Noordoost Zorg voor senioren; hoe eerder, hoe beter! Beschrijving van het project Buurtcontactpersonen in Utrecht Binnenstad en Utrecht Noordoost Stade Advies Utrecht, mei 2008 Lous Brouwer in opdracht van i.s.m.

Nadere informatie