VRAAG & ANTWOORD. Wat is het bestuurlijk ketenberaad (BKB)? BKB, LKB, directie strafrechtketen September 2016 WELKE DEELNEMERS ZITTEN IN HET BKB?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRAAG & ANTWOORD. Wat is het bestuurlijk ketenberaad (BKB)? BKB, LKB, directie strafrechtketen September 2016 WELKE DEELNEMERS ZITTEN IN HET BKB?"

Transcriptie

1 VRAAG & ANTWOORD BKB, LKB, directie strafrechtketen September 2016 In oktober 2015 is besloten de opgebouwde samenwerking tussen de ketenorganisaties in de strafrechtketen te bestendigen en een duurzaam karakter te geven. Een onderdeel van dit besluit is de oprichting van het bestuurlijk ketenberaad (BKB), het landelijk ketenberaad (LKB) en de directie strafrechtketen. In dit document staat de stand van zaken, in de vorm van antwoorden op de meest gehoorde vragen. Hartelijke groeten, Johan Bac (directeur strafrechtketen) Wat is het bestuurlijk ketenberaad (BKB)? Het BKB is een beraad van de strafrechtketen waarin ketenorganisaties en het departement afspraken maken over de samenwerking en de prestaties van de strafrechtketen. Onder leiding van een onafhankelijk voorzitter, Ank Bijleveld-Schouten, draagt dit beraad zorg voor de (politiek-)bestuurlijke voorwaarden voor een duurzame ketensamenwerking. Daarnaast heeft het beraad een adviserende taak richting de minister. Onderwerpen waar het BKB zich over buigt zijn bijvoorbeeld de brief en rapportage over de voortgang van de verbetering van de prestaties van de strafrechtketen (aan de Tweede Kamer), het initiatief om gezamenlijk met alle ketenpartners de maatschappelijke opgave helder te krijgen en de ambities van de strafrechtketen te formuleren, de financieringsvraagstukken in de keten en de inrichting van de samenwerkingsstructuur. In maart 2016 is het bestuurlijk ketenberaad gestart. Het BKB komt eens in de twee maanden bijeen. Naast de reguliere vergaderingen van het BKB worden enkele malen per jaar informele bijeenkomsten georganiseerd met alle directeuren/bestuurders van de organisaties in de strafrechtketen om bij te praten of op een bepaald onderwerp dieper in te gaan. WELKE DEELNEMERS ZITTEN IN HET BKB? Onafhankelijk voorzitter, door de minister aan gesteld (plv.) korpschef van de Nationale Politie vz. College van Procureurs-Generaal van het Openbaar Ministerie vice-voorzitter van de Raad voor de rechtspraak directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving directeur-generaal Straffen en Beschermen directeur-generaal Politie directeur Wetgeving en Juridische Zaken

2 Wat is het landelijk ketenberaad (LKB)? Naast de bestuurlijke tafel is er ook een landelijke tafel. Dit landelijk ketenberaad (LKB) is het overleg in de strafrechtketen en vormt de schakel tussen het BKB, de lande lijke organisaties en de regio s. Het beraad is in september 2016 voor het eerst bijeengekomen voor een kennismaking De bedoeling is dat het LKB zich richt op concrete onderwerpen, zoals digitalisering en ZSM, waar voor een goede uitvoering in de keten landelijke afspraken nodig zijn. Wat is de samenstelling van het LKB? De organisatie van het landelijk ketenberaad wordt benaderd vanuit een netwerkgedachte, met vaste spelers en gelegenheidscoalities. Het is namelijk belangrijk een goede balans te hebben tussen het betrekken van de partners in en van de strafrechtketen en voldoende concreet te kunnen worden om tot veranderingen in organisaties te komen. Op dit moment zijn de vaste spelers van het LKB, de politie, het Openbaar Ministerie, de rechtspraak, een vertegenwoordiger van de uitvoeringsketen strafrechtelijke beslissingen en Slachtofferhulp Nederland. Andere partners van en in de keten nemen deel als een onderwerp op de agenda staat dat hen aangaat. Per onderwerp kunnen dus andere organisaties aan tafel zitten. Vragen als op welke onderwerpen het LKB zich gaat richten, hoe vaak ze bijeen komen en hoe de inhoudelijke voorbereiding wordt geregeld, worden in de eerste instantie met de vaste spelers van het LKB besproken. WELKE ONDERWERPEN ZIJN AL BIJ HET LKB BELEGD? De stuurgroep van het programma DWS (Digitaal Werken in de Strafrechtketen) heeft in mei 2016 afgesproken haar rol over te dragen aan het LKB. In oktober 2016 staat het onderwerp digitalisering op de agenda van het LKB. Het programma ZSM (Zorgvuldig Snel Maatwerk) eindigt 1 januari In overleg met de stuurgroep van dit programma, de stuurgroep HSK, wordt dit najaar bepaald wie welke rol gaat vervullen na beëindiging van dit programma. De uitkomsten van de Strafrechtketenmonitor, waaronder de uitkomsten van de ZSM-monitor, worden besproken in het LKB. Voor de overige programma s, zoals het Programma Modernisering WSv: consequenties voor de keten (WSvCK) en het programma Strafrechtketen Versterkt en Versnelt (SV&V), wordt bekeken hoe deze vanaf 1 januari 2017 worden geborgd.

3 Het BKB en LKB staan niet op zichzelf, maar zijn onderdeel van de keten governance van de strafrechtketen. We gaan met elkaar verder uitwerken hoe de regionale samenwerkingsverbanden, het LKB en het BKB hierin een rol Wat is de relatie tussen het BKB en LKB? krijgen. Hierbij gaat het onder andere om vragen als: Welke functie heeft de horizontale afstemming in relatie tot de verticale sturing? Wat zijn de gezamenlijke ketendoelen? Hoe vindt de agendasetting en de prioritering plaats? Hoe verhouden de beraden zich tot elkaar (BKB- LBK), tot hun eigen organisaties en tot de regionale samenwerkingsverbanden? Welke gedrag en houding vinden we passen bij horizontale samenwerking? HOE GAAT HET VERDER IN 2016? Het jaar 2016 en een deel van 2017 staan voornamelijk in het teken van ontwikkeling. Stap voor stap komen onderwerpen op de agenda s van het BKB en LKB. Per onderwerp wordt bekeken hoe de inhoudelijke voorbereiding, eerder ook de voorbereidende tafels genoemd, wordt georganiseerd. Hiervoor zijn verschillende activiteiten belegd. Een paar voorbeelden zijn interactieve bijeenkomsten over de maatschappelijke ambitie van de strafrechtketen, bezoeken van de leden van het BKB aan de regionale bestuurders en een landelijke conferentie strafrechtketen op 9 februari 2017.

4 Hebben we nu directie die over de strafrechtketen gaat? Nee. Op 1 januari 2016 is een directie Strafrechtketen opgericht. Deze directie richt zich primair op het ondersteunen van de partners, taakorganisaties en departement, bij het verbeteren van de prestaties van de keten. De directie werkt daarbij nauw samen met de onafhankelijk voorzitter van het BKB en de ketenpartijen, waaronder onder het departement. In het werk vertegenwoordigt de directie niet een partij of belang. De betrokken organisaties zijn en blijven zelf verantwoordelijk voor de prestaties en de samenwerking. Wie zit er in het team? De directie Strafrechtketen bestaat uit een team ter grootte van een elftal. Naast de directeur zijn er 3 ad viseurs, een beleidsanalist, een communicatieadviseur, een controller en 2 projectondersteuners. Daarnaast zijn er 3 liaisons (strategisch adviseurs) gedetacheerd vanuit politie, OM en ZM. We werken met 3 liaisons van de directoraten-generaal op het departement (Politie, Rechtspleging en Rechtshandhaving, Straffen en Beschermen). We zijn officieel op 1 januari 2016 gestart en tegen de zomer was het team compleet. HOE ORGANISEREN WE DE HORIZONTALE SAMENWERKING? Bij het ontwikkelen van de keten governance wordt niet gewerkt met een blauwdruk. Onderwerp voor onderwerp stap voor stap wordt met elkaar bepaald hoe de horizontale samenwerking toegevoegde waarde biedt en worden afspraken gemaakt over de keten governance. De consequentie van het samen doen is dat het tijd kost om belanghebbenden te informeren, een goede vertegenwoordiging te organiseren, gesprekken op verschillende niveaus en met belanghebbende organisaties te voeren, en iedere keer na te gaan of we nu hetzelfde bedoelen. Het is goed om in gedachten te houden dat keten samenwerking horizontale samenwerking toevoegt aan de verticale sturingslijnen. Het gaat niet om het creëren van nieuwe bevoegdheden of het verschuiven van de huidige bevoegdheden.

5 De directie Strafrechtketen is toch geen tijdelijke directie? Dat klopt. Het programma Versterking Prestaties Strafrechtketen (VPS) was tijdelijk. De directie strafrechtketen is dat niet. De directie is een lijndirectie die functioneel is gepositioneerd onder het directoraat-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving (DGRR) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De eerste periode, ongeveer 2 jaar, zijn gepland voor het kwartier maken. Onder het programma VPS vielen verschillende programma s. Met de betrokken partners wordt per programma bekeken wat het beëindigen van VPS en start van de duurzame samenwerking in de strafrechtketen betekent voor het programma. Centraal Justitieel Incassobureau Directoraat-Generaal Politie (MVenJ) Directoraat-Generaal Betrokken partners duurzame samenwerking? Rechtspleging en Rechtshandhaving (MVenJ) Directoraat-Generaal Straffen en Beschermen (MVenJ) Directie Strafrechtketen Dienst Justitiële Inrichtingen Directie Wetgeving en Juridische Zaken (MVenJ) GGZ Nederland HALT Jeugdzorg Nederland Justitiële Informatiedienst Koninklijke Marechaussee Leger des Heils Nederlandse orde van advocaten Nederlands Forensisch Instituut Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Openbaar Ministerie Platform bijzondere opsporingsdiensten Nationale Politie Raad voor de kinderbescherming Raad voor de rechtsbijstand Reclassering Nederland Regioburgemeesters / Vereniging van Nederlandse Gemeenten De Rechtspraak Slachtofferhulp Nederland Stichting Verslavingsreclassering MEER WETEN? WIE KAN IK BELLEN? Vragen over het BKB? Jitske Janmaat, j.janmaat@minvenj.nl, Vragen over het LKB? Kam Mai Tan, k.m.p.tan@minvenj.nl, Tip: Interessante verhalen over ketensamenwerking kun je vinden in het kwartaalblad Straf! op: COLOFON Dit document is een initiatief, dat voortkomt uit de samenwerking tussen organisaties in de strafrechtketen, ondersteund door de directie strafrechtketen. Vormgeving: Maters&Hermsen Vormgeving

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Modernisering Wetboek van Strafvordering

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Modernisering Wetboek van Strafvordering Ministerie van Veiligheid en Justitie Modernisering Wetboek van Strafvordering Inleiding In het Wetboek van Strafvordering staan de regels waaraan de opsporingsdiensten, het Openbaar Ministerie (OM), rechters

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 62269 7 november 2018 Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 29 oktober 2018 (kenmerk: 2388146/18/DP&O),

Nadere informatie

Datum 12 april 2012 Onderwerp Inspectie Openbare Orde en Veiligheid rapport "Follow the Money"

Datum 12 april 2012 Onderwerp Inspectie Openbare Orde en Veiligheid rapport Follow the Money 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

Reclassering Nederland. hoofd Personeel & Organisatie en Financiën

Reclassering Nederland. hoofd Personeel & Organisatie en Financiën Reclassering Nederland hoofd Personeel & Organisatie en Financiën Profiel 'hoofd Personeel & Organisatie en Financiën' bij Reclassering Nederland te Utrecht Algemeen Reclassering Nederland is een onafhankelijke

Nadere informatie

Regionale samenwerking in een Veiligheidshuis Ommen 5 februari 2009

Regionale samenwerking in een Veiligheidshuis Ommen 5 februari 2009 Regionale samenwerking in een Veiligheidshuis Ommen 5 februari 2009 Ervaringen uit de praktijk Korte introductie over het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf. Regionalisering: De theorie. Regionalisering:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 34 300 VI Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2016 Nr. 1 VOORSTEL VAN WET 15

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Directie Financieel- Begroting en Kaderstelling De wnd president van de Algemene Rekenkamer drs. A.P. Visser Lange Voorhout

Nadere informatie

Onderzoek Kwaliteit processen-verbaal

Onderzoek Kwaliteit processen-verbaal Onderzoek Kwaliteit processen-verbaal Deel 1: Opzet en bestaan verbeterplannen Plan van Aanpak 1. Inleiding en aanleiding 1.1. Inleiding In de strafrechtketen spelen processen-verbaal (pv s) van de politie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 000 VI Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2012 Nr. 1 VOORSTEL VAN WET 20

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 34 775 VI Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2018 Nr. 1 VOORSTEL VAN WET 19

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 21 maart 2016 Onderwerp PMJ-ramingen tot en met 2021

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 21 maart 2016 Onderwerp PMJ-ramingen tot en met 2021 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directie Financieel- Economische Zaken Turfmarkt 147 2511 EX Den Haag

Nadere informatie

VEILIGHEIDSHUIS IJSSELLAND INFORMATIE VOOR PARTNERS VERBINDT STRAF EN ZORG

VEILIGHEIDSHUIS IJSSELLAND INFORMATIE VOOR PARTNERS VERBINDT STRAF EN ZORG VEILIGHEIDSHUIS IJSSELLAND INFORMATIE VOOR PARTNERS VERBINDT STRAF EN ZORG Kansen om op hun eigen (lage) zelfredzaamheidsniveau mee te kunnen doen en te participeren in de samenleving. Als het nodig is,

Nadere informatie

Evaluatie bijdrageregeling Regionale samenwerking -samenvatting-

Evaluatie bijdrageregeling Regionale samenwerking -samenvatting- WODC Evaluatie bijdrageregeling Regionale samenwerking -samenvatting- Hoofddorp, 8 mei 2003 Projectnummer: 3863 KPMG Bureau voor Economische Argumentatie Postbus 559 2130 AN Hoofddorp Tel. 023-5547700

Nadere informatie

Vuistregels voor het delen van informatie

Vuistregels voor het delen van informatie Vuistregels voor het delen van informatie ICT kan ook helpen Visie informatievoorziening in organisatie-overstijgende samenwerkingsverbanden rond persoonsgebonden casuïstiek Paula Giezeman Jos van Dijk

Nadere informatie

Ministerie van Justitie en Veiligheid De minister, de heer F.B.J. Grapperhaus Postbus EH Den Haag

Ministerie van Justitie en Veiligheid De minister, de heer F.B.J. Grapperhaus Postbus EH Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2511 AE Den Haag Ministerie van Justitie en Veiligheid De minister, de heer F.B.J. Grapperhaus Postbus 20301 2500 EH Den Haag Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2511 AE Den

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 200 VI Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie (VI) voor het jaar 2008 Nr. 1 VOORSTEL VAN WET 18 september 2007

Nadere informatie

Baten-lastenstelsel In 2006 gaat het OM over op het baten-lastenstelsel. AEF adviseert het OM bij de invoering hiervan.

Baten-lastenstelsel In 2006 gaat het OM over op het baten-lastenstelsel. AEF adviseert het OM bij de invoering hiervan. OM in strafrechtketen Aan de strafrechtketen worden steeds hogere eisen gesteld: betere prestaties voor minder geld. Voor het Openbaar Ministerie komt daar een complicerende factor bij. Voor de uitoefening

Nadere informatie

Actuele ontwikkelingen. Bijeenkomst Forensische zorg 10 september 2018

Actuele ontwikkelingen. Bijeenkomst Forensische zorg 10 september 2018 Actuele ontwikkelingen Bijeenkomst Forensische zorg 10 september 2018 Ledenbijeenkomst 10 september 2018 Meerjarenovereenkomst forensische zorg 2018-2021 Forensisch beschermd wonen Wet forensische zorg

Nadere informatie

VenJ op iavontuur. Nicole Stolk psg en CIO VenJ. Dick Heerschop CIO Nationale Politie

VenJ op iavontuur. Nicole Stolk psg en CIO VenJ. Dick Heerschop CIO Nationale Politie VenJ op iavontuur Nicole Stolk psg en CIO VenJ Dick Heerschop CIO Nationale Politie VenJ op iavontuur Nicole Stolk psg en CIO VenJ Dick Heerschop CIO Nationale Politie Nederlands Forensisch Instituut Dienst

Nadere informatie

Helpt na een misdrijf, verkeersongeval, calamiteit of bij vermissing

Helpt na een misdrijf, verkeersongeval, calamiteit of bij vermissing Helpt na een misdrijf, verkeersongeval, calamiteit of bij vermissing PROGRAMMA Wie helpen wij? De dienstverlening Onze vrijwilligers Ontwikkelingen Financiering SLACHTOFFERHULP NEDERLAND Slachtofferhulp

Nadere informatie

Veiligheidshuis Rivierenland Verbindt en brengt samen. Presentatie Veiligheidshuis Rivierenland Raadsleden

Veiligheidshuis Rivierenland Verbindt en brengt samen. Presentatie Veiligheidshuis Rivierenland Raadsleden Veiligheidshuis Rivierenland Verbindt en brengt samen Inhoud kort verloop hoe werkt het Veiligheidshuis/organigram doelstelling/doelgroepen/partners financiële vertaling kaders feiten per gemeente casus

Nadere informatie

Datum 13 augustus 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over Aangiftebereidheid van minderjarige slachtoffers mensenhandel

Datum 13 augustus 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over Aangiftebereidheid van minderjarige slachtoffers mensenhandel 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Datum 4 maart 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de signalen dat DNA-onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn vertraagd

Datum 4 maart 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de signalen dat DNA-onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn vertraagd 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Directie Juridische

Nadere informatie

Borging onafhankelijkheid informatie en adviespunt arbeidsintegratie (arbeidsadviseur)

Borging onafhankelijkheid informatie en adviespunt arbeidsintegratie (arbeidsadviseur) Informatie en adviespunt arbeidsintegratie Borging onafhankelijkheid informatie en adviespunt arbeidsintegratie (arbeidsadviseur) In het gezamenlijke advies van LCR, UWV, CWI en Divosa over de werkherkansingsadviseur

Nadere informatie

Position paper. Position Paper Toekomst Veiligheidshuizen

Position paper. Position Paper Toekomst Veiligheidshuizen Position paper Position Paper Toekomst Veiligheidshuizen Samenvatting: Hét Veiligheidshuis bestaat niet Veiligheidshuizen zijn er in verschillende soorten en maten. Verschillende initiatieven en samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

VEILIGHEIDSHUIS KERKRADE

VEILIGHEIDSHUIS KERKRADE VEILIGHEIDSHUIS KERKRADE toelichting op werkwijze en resultaten in 2010 ten behoeve van gemeente Gulpen-Wittem ronde tafel 17 maart 2011 inhoud van deze presentatie wat doet het Veiligheidshuis Kerkrade?

Nadere informatie

Proceskaart - reclasseringsinzet PilotPlus BIJ (bestuurlijke informatievoorziening justitiabelen)

Proceskaart - reclasseringsinzet PilotPlus BIJ (bestuurlijke informatievoorziening justitiabelen) De gemeente ontvangt een melding over een terugkerende gedetineerde Informatie bij Gebruik model risico-analyse Inschatten van risico op maatschappelijke onrust Geen justitieel kader justitieel kader De

Nadere informatie

Datum 3 april 2015 Onderwerp Uw reactie in wederhoor op het conceptrapport Identiteitsvaststelling in de strafrechtketen'

Datum 3 april 2015 Onderwerp Uw reactie in wederhoor op het conceptrapport Identiteitsvaststelling in de strafrechtketen' > Retouradres Dienst Justitiele Inrichtingen t.a.v. dhr. drs. P. Hennephof Postbus 30132 2500 GC Den Haag 620681 in de strafrechtketen' Geachte heer Hennephof, Uw reactie van 24 februari jl. in wederhoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief forensische zorg Nr 4, oktober 2012

Nieuwsbrief forensische zorg Nr 4, oktober 2012 Nr 4, oktober 2012 Nieuwsbrief forensische zorg Nr 4, oktober 2012 Inhoud Voorwoord Convenant Ambulant fpt tussen GGZ Nederland en 3RO Festival Forensische Zorg Inkoop 2013 Voorwoord In deze editie van

Nadere informatie

Adolescentenstrafrecht

Adolescentenstrafrecht DJI Zien Nr. 3 - mei 2014 Informatief / Wetgeving Adolescentenstrafrecht Wesley is een 21-jarige jongen die wegens de handel in drugs voor de rechter moet verschijnen. Deze zit met Wesley in zijn maag.

Nadere informatie

Peter Naomi. Deze workshop. De positie van het RMC bij jongeren in een kwetsbare positie. Workshop RMC in positie

Peter Naomi. Deze workshop. De positie van het RMC bij jongeren in een kwetsbare positie. Workshop RMC in positie netwerkbijeenkomst 16 november 2017 Deze workshop De positie van het RMC bij jongeren in een kwetsbare positie Workshop RMC in positie Paul Löwik -netwerkbijeenkomst Wageningen 16 november 2017 ØWaar gaat

Nadere informatie

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming Spoorboekje Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer Beeldvorming Oordeelsvorming Besluitvorming maart 2014 november 2014 Inleiding De gemeenteraad heeft op 29 oktober 2013 het

Nadere informatie

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Ontwikkeling 2002 start Veiligheidshuis accent strafrechtketen 2004 betrokkenheid gemeente onderzoek Fijnaut sociale veiligheid breed draagvlak 2008 start Zorghuis

Nadere informatie

bureau buitenland Reclassering houdt niet op bij de grens Alles over het werk van Bureau Buitenland

bureau buitenland Reclassering houdt niet op bij de grens Alles over het werk van Bureau Buitenland bureau buitenland Reclassering houdt niet op bij de grens Alles over het werk van Bureau Buitenland Bureau Buitenland heeft drie hoofdtaken: Gedetineerdenbegeleiding De Buitenlandbalie Internationale samenwerking

Nadere informatie

Convenant Buurtpreventie Blaricum

Convenant Buurtpreventie Blaricum Convenant Buurtpreventie Blaricum Partijen zijn: Gemeente, vertegenwoordigd door: burgemeester Politie, vertegenwoordigd door: korpschef Buurtpreventievereniging, vertegenwoordigd door: voorzitter en secretaris.

Nadere informatie

Enkel optimaliseren van de (strafrecht)keten is een te beperkte gedachte geworden. Peter Hennephof (l) Albert van Wijk (r) THEMA: KETENMANAGEMENT

Enkel optimaliseren van de (strafrecht)keten is een te beperkte gedachte geworden. Peter Hennephof (l) Albert van Wijk (r) THEMA: KETENMANAGEMENT Enkel optimaliseren van de (strafrecht)keten is een te beperkte gedachte geworden Peter Hennephof (l) Albert van Wijk (r) 26 AUDIT MAGAZINE NUMMER 3 2016 Fotografie: NFP Photography Jip Olieroock MSc RO

Nadere informatie

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Ontwikkeling 2002 start Veiligheidshuis accent strafrechtketen 2004 betrokkenheid gemeente onderzoek Fijnaut sociale veiligheid breed draagvlak 2008 start Zorghuis

Nadere informatie

Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving

Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving ϕ Ministerie van Justitie Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Directie Juridische en Operationele Aangelegenheden Postadres: Postbus 2030, 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Schoolverlaters Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijkonderwijs (VSO/PrO) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang

Nadere informatie

De kracht van incourcing bij de rechtspraak

De kracht van incourcing bij de rechtspraak De kracht van incourcing bij de rechtspraak Peter van Schaik Directeur spir-it 29-11-2016 Agenda Even voorstellen Achtergrond Aanpak programma KEI 2 Wat is spir-it Het full service ICT bedrijf voor de

Nadere informatie

Activiteitenplan Programma Doorontwikkeling Veiligheidshuizen 2012-2013

Activiteitenplan Programma Doorontwikkeling Veiligheidshuizen 2012-2013 plan Programma Doorontwikkeling Veiligheidshuizen 2012-2013 Inleiding Om op lokaal en regionaal niveau overlast en criminaliteit effectiever en efficiënter te kunnen bestrijden is samenwerking van vele

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 29 januari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 29 januari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Bijlage C5 Beschrijving Deelnemende aanbestedende diensten perceel 5

Bijlage C5 Beschrijving Deelnemende aanbestedende diensten perceel 5 Bijlage C5 Beschrijving Deelnemende aanbestedende diensten perceel 5 Aanbesteding Inhuur Flexibele Arbeidskrachten op basis van een Uitzendovereenkomst ten behoeve van Deelnemende aanbestedende diensten

Nadere informatie

Voortgangsbericht projectopdrachten en voortgang Strategische Agenda Versterking Veiligheidsregio's

Voortgangsbericht projectopdrachten en voortgang Strategische Agenda Versterking Veiligheidsregio's Aan Veiligheidsberaad Van DB Veiligheidsberaad Datum 17 september Voortgangsbericht projectopdrachten en voortgang Strategische Agenda Versterking Veiligheidsregio's Context en aanleiding Tijdens het Veiligheidsberaad

Nadere informatie

> Retouradres Postbus EH Den Haag

> Retouradres Postbus EH Den Haag > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Directie Juridische

Nadere informatie

De rol van de reclassering. Informatie voor slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven en nabestaanden van slachtoffers van levensdelicten

De rol van de reclassering. Informatie voor slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven en nabestaanden van slachtoffers van levensdelicten De rol van de reclassering Informatie voor slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven en nabestaanden van slachtoffers van levensdelicten Oog voor slachtoffers en nabestaanden Als slachtoffer

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2000 15 Wet van 22 december 1999 tot wijziging van de begroting van de en de ontvangsten van het Ministerie van Justitie (VI) voor het jaar 1998 (slotwet)

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 VI Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie (VI) voor het jaar 2011 Nr. 1 VOORSTEL VAN WET 21 september 2010 Wij Beatrix,

Nadere informatie

De ondergetekenden, Zijn het volgende overeengekomen: Er is een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid.

De ondergetekenden, Zijn het volgende overeengekomen: Er is een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid. Convenant houdende afspraken over de samenwerking in het kader van de verbetering van de bestrijding van zorgfraude: oprichting TASKFORCE en BESTUURLIJK OVERLEG INTEGRITEIT ZORGSECTOR De ondergetekenden,

Nadere informatie

Helpt na een misdrijf, verkeersongeluk, calamiteit of bij vermissing

Helpt na een misdrijf, verkeersongeluk, calamiteit of bij vermissing Helpt na een misdrijf, verkeersongeluk, calamiteit of bij vermissing Programma Wie zijn wij? Wie helpen wij? Wat doen wij? Ontwikkelingen Financiering Wie zijn wij? Wij Behartigen de belangen van slachtoffers.

Nadere informatie

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek!

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! Jaargang 2009-2010 NIFP NEDERLANDS INSTITUUT VOOR FORENSISCHE PSYCHIATRIE EN PSYCHOLOGIE Een forensisch psychiater

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2001 2002 28 374 Aanslag op de heer W. S. P. Fortuijn Nr. 2 BRIEF VAN DE MINISTERS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES EN VAN JUSTITIE Aan de Voorzitter

Nadere informatie

De keuze voor de organisatievorm van het Advies en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

De keuze voor de organisatievorm van het Advies en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling De keuze voor de organisatievorm van het Advies en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Op 1 januari 2015 moeten Gemeenten een Advies en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (AMHK)

Nadere informatie

Hoe geven we zorg en gezondheid vorm in de informatiesamenleving?

Hoe geven we zorg en gezondheid vorm in de informatiesamenleving? Hoe geven we zorg en gezondheid vorm in de informatiesamenleving? ECP en de zorg E-healthweek Gemeenten en digitale zorg Platform zorg en ICT ECP ZORG Digivaardig in de zorg Zorg en privacy Data en zorg

Nadere informatie

Modelgovernancecode. GGD GHOR Nederland

Modelgovernancecode. GGD GHOR Nederland Modelgovernancecode GGD GHOR Nederland Versie 1 december 2017 1 Voorwoord Deze modelgovernancecode GGD GHOR Nederland is op 1 december 2017 vastgesteld door de Directeuren Publieke Gezondheid (DPG en),

Nadere informatie

SELECTIE- EN AANWIJZINGSPROCEDURE KWARTIERMAKERS NATIONALE POLITIE

SELECTIE- EN AANWIJZINGSPROCEDURE KWARTIERMAKERS NATIONALE POLITIE SELECTIE- EN AANWIJZINGSPROCEDURE KWARTIERMAKERS NATIONALE POLITIE Bureau ABD Politietop 31 AANWIJZINGSPROCEDURE KWARTIERMAKER NATIONALE POLITIE (beoogd korpschef) FASE 1 VOORBEREIDING: PROCEDURE EN PROFIELEN

Nadere informatie

Officiële opening Veiligheidshuis Westelijke Mijnstreek De kracht van dichterbij

Officiële opening Veiligheidshuis Westelijke Mijnstreek De kracht van dichterbij Officiële opening Veiligheidshuis Westelijke Mijnstreek De kracht van dichterbij Trots presenteerde het Veiligheidshuis Westelijke Mijnstreek op woensdag 28 november officieel haar nieuwe onderkomen aan

Nadere informatie

LEAN bij de overheid 2 oktober 2015

LEAN bij de overheid 2 oktober 2015 LEAN bij de overheid 2 oktober 2015 Programma SV&V: Mark Blaauw Charlotte Kuijs Programma SV&V Doel: Te komen tot verbetering en versnelling van de werkprocessen binnen de strafrechtketen. Met de methodiek

Nadere informatie

Herstelgerichte politie

Herstelgerichte politie Herstelgerichte politie Peter van Os, programmamanager Ontwikkeling gebiedsgebonden politie Ontwikkelingen politieregio s Kerntakendiscussie Wijkagent doet te veel aan dienstverlening Doelloos vriendschappelijke

Nadere informatie

Bijlage 7 behorende bij SOKVHF 2017 en 2018; inzet gemeenten en (keten)partners

Bijlage 7 behorende bij SOKVHF 2017 en 2018; inzet gemeenten en (keten)partners Bijlage 7 behorende bij SOKVHF 2017 en 2018; inzet gemeenten en (keten)partners 1 Generieke inzet ten behoeve van maatwerken Alle gemeenten en ketenpartners nemen deel aan maatwerkoverleggen en vaardigen,

Nadere informatie

Het verhaal gaat voort verhaallijnen in de strafrechtketen

Het verhaal gaat voort verhaallijnen in de strafrechtketen Februari 2017 1 Inhoud Het verhaal gaat 3 Verhaallijnen 5 Het verhaal gaat voort 8 Mijn verhalen 9 2 Het verhaal gaat Misdaad, schuld en straf zijn van alle tijden. De wijze waarop de samenleving zich

Nadere informatie

Plan van aanpak doorlichting reclassering Leger des Heils Rotterdam

Plan van aanpak doorlichting reclassering Leger des Heils Rotterdam Plan van aanpak doorlichting reclassering Leger des Heils Rotterdam 1 Inspectie Veiligheid en Justitie Den Haag, oktober 2014 2 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 3 1. Inleiding... 4 1.1 Aanleiding... 4 2.

Nadere informatie

ZSM Leerateliers Werken vanuit de bedoeling

ZSM Leerateliers Werken vanuit de bedoeling ZSM Leerateliers Werken vanuit de bedoeling 1 Inhoud Wat = ZSM Waarom leerateliers Introductie Werken vanuit de bedoeling Leerateliers opbrengsten & geleerde lessen Praktijkvoorbeelden Hoe verder waar

Nadere informatie

20 JULI BOUDEWIJN, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, ONZE GROET.

20 JULI BOUDEWIJN, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, ONZE GROET. 1 08.08.2016 20 JULI 1971 KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN EEN NATIONAAL COMITE VOOR DE VEILIGHEID DER BURGERLIJKE LUCHTVAART EN VAN PLAATSELIJKE COMITES VOOR DE VEILIGHEID DER LUCHTHAVENS

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 37511 15 juli 2016 Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie van 7 juli 2016 (kenmerk: 773662/16/DP&O), houdende

Nadere informatie

Uitwerking aanbevelingen rapport Berenschot Evaluatie van de interne en externe Governance van de Stichting Energy Valley

Uitwerking aanbevelingen rapport Berenschot Evaluatie van de interne en externe Governance van de Stichting Energy Valley Bijlage Uitwerking aanbevelingen rapport Berenschot Evaluatie van de interne en externe Governance van de Stichting Energy Valley Bestuurlijk Overleg Noord-Nederland (BONN) 23 mei 2014 Aanleiding In 2013

Nadere informatie

Onderzoek Tijdelijk Huisverbod

Onderzoek Tijdelijk Huisverbod Onderzoek Tijdelijk Huisverbod Paul Uitewaal/ Birgitte Wammes GGD Den Haag Afdeling Epidemiologie Opdracht van Stuurgroep Tijdelijk Huisverbod regio Haaglanden Regio: negen gemeenten waarvan er twee, Den

Nadere informatie

Ketenplan van aanpak. Op weg naar de uitwerking en uitvoering van de ambitie van de strafrechtketen

Ketenplan van aanpak. Op weg naar de uitwerking en uitvoering van de ambitie van de strafrechtketen Ketenplan van aanpak Op weg naar de uitwerking en uitvoering van de ambitie van de strafrechtketen Directie strafrechtketen, juni 2018, strafrechtketen.nl 1 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Duurzame samenwerking

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 29 279 Rechtsstaat en Rechtsorde Nr. 526 BRIEF VAN DE MINISTERS VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID EN VOOR RECHTSBESCHERMING Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

De aanhouding en inverzekeringstelling van minderjarige en jongvolwassen verdachten. Een kindgerichte aanpak en alternatieven voor de politiecel

De aanhouding en inverzekeringstelling van minderjarige en jongvolwassen verdachten. Een kindgerichte aanpak en alternatieven voor de politiecel De aanhouding en inverzekeringstelling van minderjarige en jongvolwassen verdachten Een kindgerichte aanpak en alternatieven voor de politiecel Huidige praktijk Wheel of Fortune: Aanhouden of niet? Naar

Nadere informatie

Evaluatie VTH stelsel & wetsvoorstel VTH

Evaluatie VTH stelsel & wetsvoorstel VTH Evaluatie VTH stelsel & wetsvoorstel VTH Platform toezicht bodembeheer 17 november 2015 Aris Blok November 2015 Beleidsdoel Rijk Gezonde veilige schone leefomgeving Gebeurtenissen in: Enschede, Volendam,

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2001 2002 Nr. 127 28 000 VI Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Justitie (VI) voor het jaar 2002 GEWIJZIGD

Nadere informatie

Presentatie Huiselijk Geweld Spreekuur. Dag Zorg en Veiligheid 17 juni 2019

Presentatie Huiselijk Geweld Spreekuur. Dag Zorg en Veiligheid 17 juni 2019 Presentatie Huiselijk Geweld Spreekuur Dag Zorg en Veiligheid 17 juni 2019 Willemijn Kerssemakers (Veilig Thuis) Annemiek Ursinus (Reclassering) Marie-Jose Heijligers (Reclassering) Inhoud Wat doet de

Nadere informatie

Open huis tijdens verbouwing

Open huis tijdens verbouwing Open huis tijdens verbouwing Pieter Cloo, Secretarisgeneraal VenJ Nicole Stolk, Plv. Secretaris-generaal VenJ en tevens CIO VenJ 15 januari 2014 Kerncijfers Bijna 100.000 medewerkers Relatief veel grote

Nadere informatie

Directoraat-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties

Directoraat-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties Ministerie van Justitie j1 Directoraat-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties Directie Sanctie- en Preventiebeleid Postadres: Postbus 20301, 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Tweede onderzoek Verbeterprogramma Maatschappelijke Veiligheid OM. Plan van aanpak

Tweede onderzoek Verbeterprogramma Maatschappelijke Veiligheid OM. Plan van aanpak Tweede onderzoek Verbeterprogramma Maatschappelijke Veiligheid OM Plan van aanpak 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Afbakening 4 2 Doel- en vraagstelling 7 2.1 Doelstelling 7 2.2 Centrale vraagstelling

Nadere informatie

Besluit voortzetting jeugdbeschermingstafel samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Regionaal belang. Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Besluit voortzetting jeugdbeschermingstafel samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Regionaal belang. Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Evaluatie en positionering Jeugdbeschermingstafel 2. Rol van het Besluit voortzetting jeugdbeschermingstafel samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Regionaal belang Wettelijke taak

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Criminaliteit en rechtshandhaving 2011

Criminaliteit en rechtshandhaving 2011 1 Justitie in statistiek Criminaliteit en rechtshandhaving 2011 Ontwikkelingen en samenhangen Eindredactie: M.M. van Rosmalen (CBS) S.N. Kalidien (WODC) N.E. de Heer-de Lange (CBS) Centraal Bureau voor

Nadere informatie

Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving

Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving ϕ1 Ministerie van Justitie Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Directie Juridische en Operationele Aangelegenheden Postadres: Postbus 20301, 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de

Nadere informatie

Conclusies van de Toetsings-Ronde Tafel Conferentie van het Koninkrijk der Nederlanden, gehouden op 15 december 2008 te Willemstad, Curaçao

Conclusies van de Toetsings-Ronde Tafel Conferentie van het Koninkrijk der Nederlanden, gehouden op 15 december 2008 te Willemstad, Curaçao Conclusies van de Toetsings-Ronde Tafel Conferentie van het Koninkrijk der Nederlanden, gehouden op 15 december 2008 te Willemstad, Curaçao De delegaties van: - de regering van Nederland; - de regering

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 33 529 Gaswinning Nr. 609 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Bijlage Beschrijving organisatie en deelnemende diensten en instellingen, versie 1.1

Bijlage Beschrijving organisatie en deelnemende diensten en instellingen, versie 1.1 Bijlage Beschrijving organisatie en deelnemende diensten en instellingen, versie 1.1 1 Inhoud 1.0 Interdepartementale Commissie Bedrijfsvoering Rijksdienst (ICBR)...3 2.0 Categoriemanagement voor het Rijk...3

Nadere informatie

JAARVERSLAG ozjt/samen 14 TwenTse samenwerking op het gebied van zorg en jeugdhulp. Bijeenkomsten & mijlpalen in 2015

JAARVERSLAG ozjt/samen 14 TwenTse samenwerking op het gebied van zorg en jeugdhulp. Bijeenkomsten & mijlpalen in 2015 Bijeenkomsten & mijlpalen in 2015 2015 1 januari 28 januari 2015 februari maart 2015 start Organisatie Zorg en Jeugdhulp Twente OZJT/Samen 14 TWENTSE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN ZORG EN JEUGDHULP PLEIN14

Nadere informatie

Presentatie stand van zaken bovenlokale samenwerking sociaal domein

Presentatie stand van zaken bovenlokale samenwerking sociaal domein Alleen gesproken woord geldt Presentatie stand van zaken bovenlokale samenwerking sociaal domein Door Annemarie Jorritsma Dames en heren, We zijn allemaal volop aan de slag met de voorbereidingen van de

Nadere informatie

Ketendocument Acute Psychiatrie regio Drenthe

Ketendocument Acute Psychiatrie regio Drenthe Betreft Ketendocument Acute Psychiatrie regio Resultaten ter afsluiting van de projectfase Aan Van Werkgroep Keten Acute Psychiatrie Anna van Gemert procesbegeleider in afstemming met Cees Vermeeren, voorzitter

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Landelijk Implementatieteam Wet Tijdelijk Huisverbod. Inhoud

Nieuwsbrief. Landelijk Implementatieteam Wet Tijdelijk Huisverbod. Inhoud Nieuwsbrief Landelijk Implementatieteam Wet Tijdelijk Huisverbod Inhoud Waarom een landelijk implementatieteam 3 Samenstelling en rol implementatieteam 4 Voorlichting, opleiding en training 4 Instrumenten

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 605 VI Jaarverslag en slotwet Ministerie van Veiligheid en Justitie 2012 Nr. 4 MEMORIE VAN TOELICHTING A. ARTIKELSGEWIJZE TOELICHTING BIJ HET

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 31 753 Rechtsbijstand Nr. 119 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2012 5 Besluit van 14 december 2011, houdende regels inzake het uit te oefenen toezicht bij voorwaardelijke veroordeling (Uitvoeringsbesluit voorwaardelijke

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Strafrechtk ten. versterkt & versnelt. Opleidingen. Opleidingsprogramma Continu Verbeteren

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Strafrechtk ten. versterkt & versnelt. Opleidingen. Opleidingsprogramma Continu Verbeteren Ministerie van Veiligheid en Justitie Strafrechtk ten Opleidingen versterkt & versnelt Opleidingsprogramma Continu Verbeteren Opleidingsprogramma Continu Verbeteren Het programma SV&V is gestart in 2011.

Nadere informatie

Datum 17 januari 2017 Onderwerp Kabinetsreactie IBO verkeershandhaving en stand van zaken moties verkeersveiligheid

Datum 17 januari 2017 Onderwerp Kabinetsreactie IBO verkeershandhaving en stand van zaken moties verkeersveiligheid > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving DRC Turfmarkt

Nadere informatie

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland

Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Calamiteitenprotocol instellingen Wmo, gemeenten in de regio Eemland Inleiding Calamiteiten bij zorg en ondersteuning kunnen helaas niet altijd voorkomen worden. Ze hebben een grote impact op betrokkenen

Nadere informatie

Samenvatting. Onderzoeksvraag en geselecteerde projecten De centrale onderzoeksvraag van het onderzoek luidt als volgt:

Samenvatting. Onderzoeksvraag en geselecteerde projecten De centrale onderzoeksvraag van het onderzoek luidt als volgt: Samenvatting Inleiding Hoewel het al langer als een probleem binnen de strafrechtketen wordt gezien, staan de doorlooptijden in de strafrechtketen sinds 2012 hoog op de agenda van de politiek en de strafrechtketen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 730 VI Wijziging van de sstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2017 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Nadere informatie

informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 - Lbr. 14/086

informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 - Lbr. 14/086 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 - betreft ons kenmerk datum Voortgang informatieveiligheid ECLBR/U201402103 Lbr. 14/086 19 november

Nadere informatie

Datum 12 november 2013 Onderwerp GPS (Geïntegreerd processysteem strafrecht) in relatie tot VPS en KEI

Datum 12 november 2013 Onderwerp GPS (Geïntegreerd processysteem strafrecht) in relatie tot VPS en KEI > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Directie Veiligheid

Nadere informatie

De Staat van Justitie

De Staat van Justitie geeft een frisse inkijk in ons rechtssysteem en aanverwante domeinen. Het geeft visueel antwoord op de vraag hoe we omgaan met de conflicten die we met elkaar hebben. Partner worden De visualisaties op

Nadere informatie