Productbeschrijving Assessment, Coaching en Training

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Productbeschrijving Assessment, Coaching en Training"

Transcriptie

1 Productbeschrijving Assessment, Coaching en Training 1. Psychologisch onderzoek en assessment center bij selectie, ontwikkel- en loopbaanvragen 2. Scholing en training 3. Coaching 4. Loopbaancoaching 5. Outplacement 1. Psychologisch onderzoek en Assessment center bij selectie, ontwikkelings- en loopbaanvragen In welke richting kan uw medewerker zich het beste ontwikkelen? Binnen of buiten uw organisatie? Wat past het beste bij hem gezien zijn drijfveren, persoonlijkheid en competenties? Op welk werk- en denkniveau zit hij? Een psychologisch onderzoek en een assessment center is een goede basis voor het beantwoorden van deze vragen Psychologisch onderzoek Een psychologisch onderzoek duurt - afhankelijk van de uitgebreidheid van de vraagstelling - ca. 4 tot 6 uur. Na een kort kennismakingsgesprek waarin de bedoeling van de testdag en verdere procedure wordt uitgelegd, begint het onderzoek. Een psychologisch onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen: Diepte-interview. In een gesprek van 1 tot 1,5 uur bespreekt de psycholoog de levensloop van de deelnemer 1 en richt zich op de competenties die onderzocht moeten worden. Kritisch hierbij zijn de beslismomenten als keuze voor opleidingen, nieuwe werkkring(en), bijzondere privéomstandigheden, e.d. Deze komen in de rapportage ook aan bod. Verstandelijke capaciteiten en intelligentie. Met verschillende testen brengt het onderzoek de verstandelijke capaciteiten in kaart en doet een uitspraak over op welk intelligentieniveau de deelnemer zit en welk abstractieniveau hij aan zou kunnen. Ook is het mogelijk specifieke cognitieve functies (aandacht, geheugen, concentratie en mentaal tempo) te onderzoeken. Persoonlijke eigenschappen. Met verschillende persoonlijkheidsvragenlijsten geeft de deelnemer aan hoe hij aankijkt tegen het eigen persoonsbeeld. Ook kunnen stijlen van beïnvloeding, drijfveren en motivationele factoren hiermee worden uitgelicht. 1 De deelnemer is voor de leesbaarheid steeds in de mannelijke vorm beschreven. Vanzelfsprekend wordt hiermee ook de vrouwelijke deelnemer mee bedoeld.

2 Managementvaardigheden. Bij leidinggevende functies zijn iemands vaardigheden op het gebied van organiseren en leidinggeven en - voor zover vereist - het vermogen tot visieontwikkeling en beleidsvorming van belang. Ook deze vaardigheden kunnen wij door middel van verschillende vragenlijsten vaststellen. Beroepskeuze. Voor alle functieniveaus kunnen wij de beroepsinteresses en -voorkeuren in kaart brengen. De advisering inzake de loopbaanontwikkelingen, maar bijv. ook voor schoolkeuze, of het kiezen voor een juiste vervolgopleiding, vindt altijd in een bredere context, dus met intelligentie- en persoonlijkheidsonderzoek, plaats. Het psychologisch onderzoek is primair beschrijvend, het is vooral geschikt indien u een aanvullend antwoord wilt op vragen als: op welk werk- en denkniveau zit mijn medewerker, hoe is zijn werkinstelling en motivatie, wat zijn de beroepsvoorkeuren. Ook kan dit type onderzoek behulpzaam zijn bij het beantwoorden van selectievragen op meer operationeel en middelmanagement niveau. Het psychologisch onderzoek brengt geen gedrag van de deelnemer op de te testen functie c.q. competenties in kaart. Bij hogere functies, waarbij de stijl van leidinggeven, managementkwaliteiten en visie c.q. beleidsvragen een belangrijke rol spelen, adviseren wij om het psychologisch onderzoek aan te vullen met een assessment center. Ook is het assessment center aan te bevelen om na te gaan of de competenties van een deelnemer voldoende uit de verf komen en aansluiten bij een andere beroepsrichting Assessment Center Het assessment center omvat een aantal - op de kritische competenties toegesneden - rollenspellen (duur +/- 2 uur). Deze simulaties zijn zo ingericht dat ze het gedrag oproepen dat de deelnemer in de praktijk moet laten zien in de functie die hij gaat uitoefenen. Dit gedrag wordt vervolgens beoordeeld aan de hand van vooraf gedefinieerde criteria. Het individueel assessment center duurt gemiddeld 8 uur. Het complete onderzoek omvat een psychologisch onderzoek (zie hiervoor) met de onderdelen: Diepte-interview Capaciteitenonderzoek Persoonlijkheidsonderzoek Onderzoek naar leidinggevende- en managementvaardigheden.

3 Daarnaast bestaat het onderzoek uit twee tot drie praktijksimulaties, waarbij ervaren acteurs worden ingezet. De rollenspellen zijn op maat gemaakt en kunnen, indien gewenst, vooraf aan de opdrachtgever worden voorgelegd ter toetsing op het praktijkgehalte van de case(s). De rollenspellen dekken de competenties af, die in de vraagstelling zijn omschreven Rapportage De bevindingen van het assessment worden schriftelijk gerapporteerd. De rapportage vindt plaats binnen 5 werkdagen Afzonderlijk of in combinatie Het is mogelijk dat er alleen behoefte is naar onderdelen uit het psychologisch onderzoek. Wij kunnen dit aanbieden, bijv. één of een aantal persoonlijkheidsvragenlijsten, een capaciteitenonderzoek of een gedragssimulatie Projecten We kunnen ook projecten verzorgen, als er behoefte bestaat om in korte tijd veel mensen te testen. Meestal doen wij dit op locatie in de buurt van de opdrachtgever. Ook wanneer het aantal bijv. boven de 50 deelnemers zou komen, zijn we goed in staat om aan deze vraag te kunnen voldoen Kwaliteitsborging Al onze psychologen zijn verbonden aan het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en daarmee gehouden aan de beroepscode van de vereniging.

4 2. Scholing en training onder andere op het gebied van communiceren, assertiviteit, persoonlijke effectiviteit, leiderschap, leidinggeven, timemanagement, functioneringsgesprekken HRM-Friesland kan verschillende type trainingen bieden. Het is vanzelfsprekend afhankelijk van de vraagstelling, de behoefte van de persoon in kwestie, c.q. de groep waar de accenten in de training komen te liggen. Als voorbeeld geven wij een opzet voor effectief communiceren. Voorbeeld: Effectief communiceren Doel van de training is: Het versterken van het beïnvloedend vermogen vanuit de context van de functie door het vergroten van de communicatieve wendbaarheid. Na afloop van de training kent de deelnemer zijn eigen stijl van communiceren; heeft hij inzicht in de sterke en zwakke kanten van zijn stijl; is hij beter in staat zijn collega s (en klanten) flexibel tegemoet te treden; kan hij vaardigheden hanteren die een effectieve samenwerking bevorderen en zijn beïnvloedend vermogen versterken: actief luisteren, confronteren, presenteren, schakelen naar verschillende communicatieniveaus; weet hij effectief te opereren in zijn directe omgeving, in de zin dat hij deze (potentiële) invloeden herkent en daar rekening mee kan houden. Rekening houden met de manier waarop anderen tegemoet getreden willen worden, is een belangrijke voorwaarde voor effectieve en constructieve samenwerking. Het verstaan en aanspreken van de ander met begrip en respect voor diens persoonlijke stijl is hiervoor een belangrijke voorwaarde. Medewerkers en collega s overtuigen, weerstanden overwinnen en betrokkenheid bevorderen zijn lastige opgaven. Verschillen in waarneming, denkpatronen en emoties leiden er maar al te vaak toe dat goede bedoelingen worden misverstaan. In de training effectief communiceren krijgt de deelnemer inzicht in zijn eigen communicatiestijl en leert hij de stijl van anderen te herkennen. Elke stijl heeft zijn eigen aantrekkelijke en positieve kanten. De deelnemer oefent de vaardigheid om zijn gedrag af te stemmen op de stijl van gesprekspartners en daarmee zijn beïnvloedend vermogen te versterken, zonder zijn eigen stijl geweld aan te doen. Een balans tussen authentiek en flexibel gedrag is daarbij essentieel.

5 Voorafgaand aan deze praktijkgerichte training ontvangt de deelnemer schriftelijk materiaal. Hierin worden de verschillende communicatiestijlen beschreven. Het is de bedoeling, dat de deelnemer zich vooraf in dit theoretische materiaal verdiept, zodat tijdens de training het oefenen en vertalen naar de eigen praktijk centraal kan staan. In de training werkt hij aan de ontwikkeling van zijn eigen stijl. Praktische oefeningen, gerelateerd aan de context waarin hij opereert, vormen het belangrijkste bestanddeel van de training. Er wordt gewerkt met rollenspelen met een professionele acteur, waarin hij oefent met voorbeelden uit de eigen praktijk. In de training wordt niet alleen aandacht besteedt aan zijn mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, maar ook aan zijn schriftelijke manier van presenteren. HRM-Friesland kan trainingen bieden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit, timemanagement, beïnvloeden, management en leidinggeven, telefoontraining, netwerken, acquisitievaardigheden. 3. Coaching Geen coachingstraject is hetzelfde. Ook hier laten we ons primair leiden door de vraag en behoefte van de opdrachtgever en van de deelnemer om vervolgens heldere en toetsbare doelen te definiëren die regelmatig geëvalueerd worden op hun voortgang. Aan het programma kunnen zowel leidinggevende als medewerker deelnemen. Het proces ziet er op hoofdlijnen als volgt uit: 1. Vaststelling van de coachingsvraag tussen betrokkene, diens leidinggevende en de adviseur van HRM-Friesland, waarin * de problematiek gedefinieerd wordt; * de "ontstaansgeschiedenis" ervan in kaart gebracht wordt (inspanningen en effecten); * afspraken gemaakt worden over inhoud en duur van het traject, alsmede terugkoppelingsmomenten; * de verwachte opbrengsten van het traject en de gevolgen als er onvoldoende resultaat zichtbaar wordt. 2. De probleemverkenning Als norm gaan wij hiervoor uit van een viertal gesprekken tussen betrokkene en adviseur met een duur van ongeveer anderhalf tot twee uur, eens per 14 dagen. De periodes tussen de gesprekken kunnen benut worden met analyseopdrachten. 3. De tussenbalans

6 In een gesprek tussen betrokkene, diens leidinggevende en de adviseur van HRM- Friesland komen aan de orde: * de conclusies van de probleemverkenning; * een concretisering van de verwachte opbrengsten; * de ondersteuning die de organisatie (verder) kan bieden; * afspraken over de evaluatie en de daarbij geldende meetpunten. 4. Het werken aan de gewenste gedragstijl of stijl van leidinggeven Zonder te stellen dat het analyseren nu ophoudt, ligt het accent toch meer op gedragsverandering in de eigen situatie. Hiervoor worden door betrokkene praktijkcases ingebracht, die na analyse, resulteren in praktijkopdrachten. Wij gaan hiervoor uit van een 6-tal gesprekken van anderhalf tot twee uur om de twee weken. 5. De evaluatie Deze vindt opnieuw plaats in aanwezigheid van de leidinggevende van de betrokkene en indien gewenst op basis van een schriftelijke evaluatie. Het gaat hierbij om het evalueren van de opbrengsten van het traject en het trekken van conclusies t.a.v. de functievervulling. 4. Loopbaancoaching Bij het loopbaantraject onderscheiden we twee vormen: Het heroriëntatietraject Dit traject gebruiken we voor kandidaten die een (nieuwe) richting in hun loopbaan vaststellen en een stappenplan maken waarmee dit te bereiken is In een aantal gesprekken komen de volgende onderdelen aan bod: de biografie opstellen van een persoonsprofiel werk en levensloop vertalen van kernwoorden naar mogelijke beroepsrichtingen oriëntatie op passende beroepen en criteria t.a.v. werk opstellen van een loopbaan- c.q. veranderplan De intensiteit is om en nabij 5 gesprekken.

7 Loopbaanbegeleiding Concreet richting geven aan je loopbaan door alternatieven te onderzoeken, een actieplan opstellen en/of actief op zoek gaan naar een nieuwe functie. In een aantal gesprekken komen de volgende onderdelen aan bod: de biografie opstellen van een persoonsprofiel ontdekken van de rode draad in opleiding, wensen, werk en levensloop vertalen van kernwoorden naar mogelijke beroepsrichtingen oriëntatie op passende beroepen en criteria t.a.v. werk opstellen van een loopbaanplan het selecteren van de juiste zoekmethode toepassen van de verschillende zoek- en sollicitatiemethodes netwerkcontacten gebruiken een gesprek voeren dat indruk maakt keuzes maken salarisonderhandelingen Het traject bestaat uit tien bijeenkomsten, met een tussenliggende periode van meestal twee weken. Outplacement Wij kunnen zowel groeps- als individuele outplacementvragen beantwoorden. Omdat er veel overlap is tussen beide programma s, beperken we ons in deze toelichting tot het programma voor de individuele deelnemer. Maatwerk staat hierbij op de voorgrond. Het programma omvat een drietal onderdelen, waarvan de intensiteit afgestemd wordt op de individuele behoefte. Wij noemen de onderdelen hier eerst en zullen ze vervolgens kort uitwerken Persoonsgerichte fase 5.2 Instrumentele fase 5.3 Arbeidsmarktgerichte fase

8 1.1. Persoonsgerichte fase. Hierbij gaat het vooral om de analyse van de aanwezige competenties, de keuzes die de deelnemer in zijn leven heeft gemaakt en het verkrijgen van perspectief op een nieuwe functie c.q. beroepsoriëntatie. Dit onderdeel concentreert zich primair op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik om van daaruit meer informatie te verkrijgen op de vragen wat past bij mij en waarom? Het doel van deze analyse is om te kunnen bepalen, welke capaciteiten en kwaliteiten de deelnemer heeft: hoe is zijn stijl van communiceren, manier van presenteren, de omgang met conflicten en zijn sociale vaardigheden? Daarnaast komen verschillende persoonlijke thema s aan bod, zoals het onderzoeken van inspiratiebronnen, dilemma s en zijn creativiteit. Ten slotte bespreken we uitvoerig de voorkeuren, ambities en loopbaanideeën. Deze informatie mondt uit in een aantal wenselijke functies, favoriete branche en gewenste organisatiecontext Instrumentele fase Hierbij leert de deelnemer om zijn product in de markt te zetten en te promoten. De inhoud dit onderdeel laat zich als volgt omschrijven: a. Het theoretische deel spitst zich toe op de verschillende fasen van het sollicitatieproces: zelfanalyse, productanalyse, promotie (actief en passief), presentatie en netwerken. De deelnemer leert in de training adequaat zijn profiel te omschrijven en te verwoorden door middel van een effectief en passend CV. Daarnaast leert de deelnemer hoe de sterke punten goed naar voren kunnen komen evenals hoe hij voor zwakkere punten kan compenseren met andere kwaliteiten. De rode draad in deze training vormt het stimuleren en bewerkstelligen van initiatief, zelfwerkzaamheid en het ondernemen van actie om doelgericht en effectief te opereren in relevante netwerken;

9 b. Het vervolg van de training omvat een praktische toetsing van het theoretische onderdeel: in een aantal individueel (nagebootste) sollicitatiegesprekken, dat gevoerd wordt met een ervaren personeelsadviseur, kan de deelnemer nagaan of er voldoende bagage is verkregen om de arbeidsmarkt te betreden om zijn product goed aan te bieden. Het is vanzelfsprekend afhankelijk van de opgedane ervaring of en hoe zwaar dit onderdeel zal worden ingezet Arbeidsmarktgerichte fase Na de persoonsgerichte fase focust de begeleiding zich vooral op specifieke doelen en individuele leerpunten. Dit kan betekenen dat coaching plaatsvindt op basis van gemeenschappelijk gedefinieerde leerdoelen. Ook kan het accent zich al richten op de externe arbeidsmarkt, waarbij de nadruk komt te liggen op het verkrijgen van vacatures en het voeren van sollicitatiegesprekken. De adviseur is voortdurend beschikbaar als klankbord. Vanaf het moment dat de deelnemer zich extern oriënteert, wordt verwacht dat de deelnemer initiatief neemt o.a. in het leggen van contacten met relevante organisaties en netwerkcontacten. De rol van de adviseur is hierbij gericht op het effectief voorbereiden en evalueren van acties zoals bijv. sollicitatiegesprekken, die de deelnemer onderneemt, om op deze manier de slaagkans op te voeren. Visie HRM-Friesland verricht outplacement en Loopbaancoaching als onderdeel van professioneel personeelsmanagement. Een belangrijke consequentie daarvan is naar onze mening dat wij gedurende de begeleiding en bemiddeling streven naar het verkrijgen van een passende baan / bestemming binnen een afzienbare periode. Een beperkt of tijdelijk contract of uitzendwerk zien wij niet als bevredigend eindresultaat en houdt niet in dat de begeleiding kan worden beëindigd. De duur van het individuele programma is in principe voor onbepaalde tijd. Het is echter onze ervaring dat kandidaten ruim binnen de periode van een jaar er in slagen een nieuw alternatief c.q. betrekking te vinden. Bij een groepsoutplacement is de limiet korter en hanteren we een jaar als standaard begeleidingstijd. Resultaat 85% is er in geslaagd binnen een periode van 6 maanden een nieuwe passende bestemming te vinden.

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Naast de huidige in-house trainingen is er ook op individuele basis een aanbod van trainingen waaraan oio-medewerkers kunnen deelnemen. Deze trainingen zijn gericht op

Nadere informatie

Informatie Talent in Balans. Talentenonderzoeken

Informatie Talent in Balans. Talentenonderzoeken Informatie Talent in Balans Talentenonderzoeken Inhoudsopgave Talent in Balans... 3 Evenwichtig meten en ontwikkelen... 3 Landelijke dekking... 3 Duurzame Ontwikkeling... 3 Visie... 4 Talentenonderzoeken...

Nadere informatie

Steeman HRD Assessment Centers

Steeman HRD Assessment Centers Steeman HRD Wijk bij Duurstede www.steemanhrd.com info@steemanhrd.com tel: +31 (0)6 2367 1321 Steeman Human Resource Development ondersteunt individuele medewerkers, teams en organisaties bij het formuleren,

Nadere informatie

Op zoek naar de bakens in het werk. Drs. Marjan Heinink Tel. 06 19 10 40 15 E-mail: m.heinink@hetnet.nl

Op zoek naar de bakens in het werk. Drs. Marjan Heinink Tel. 06 19 10 40 15 E-mail: m.heinink@hetnet.nl MARJAN HEININK BUREAU VOOR COACHING, LOOPBAANADVIES & TRAINING Op zoek naar de bakens in het werk Drs. Marjan Heinink Tel. 06 19 10 40 15 Psycholoog E-mail: m.heinink@hetnet.nl Postadres : Vosmaerlaan

Nadere informatie

Employee Support en Menea

Employee Support en Menea Employee Support en Menea Sinds de aankondiging in april heb je de adviseurs van Employee Support bij Philip Morris kunnen zien om jou en je collega's te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig hebben veel

Nadere informatie

Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten

Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten Het onderzoeken van Persoonlijke Kwaliteiten De Leeuw Consult Leerdam Persoonlijke kwaliteiten zijn bepalend voor succes De kwaliteiten en mogelijkheden (capaciteiten, persoonlijkheid en vaardigheden)

Nadere informatie

Reflect Personeelsadvies

Reflect Personeelsadvies Werving & Selectie 1 Reflect Personeelsadvies Reflect Personeelsadvies is een onafhankelijk adviesbureau dat zich sinds 1993 bezighoudt met loopbaanontwikkeling, individuele coaching en persoonlijke vaardigheidstrainingen.

Nadere informatie

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens Werk naar werk (als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014 Karin Boelens Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Mobiliteit: Werk naar werk... 3 2.1 Voorlichting... 3 2.2 Intakegesprek... 4 2.2.1 Portal Werkinzicht...

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

VOOR WIE IS DIT GESCHIKT?

VOOR WIE IS DIT GESCHIKT? BROCHURE OUTP LACEMENT Loopbaan Als je te maken krijgt met outplacement dan wil je op een goede en professionele manier begeleid worden. Bij IK overtref me kies je voor een individuele en persoonlijke

Nadere informatie

- VERTROUWELIJK - RAPPORTAGE EFFECT METING ONTWIKKELINGSACTIVITEITEN. Naam: C.P.A. Kandidaat. Datum onderzoek

- VERTROUWELIJK - RAPPORTAGE EFFECT METING ONTWIKKELINGSACTIVITEITEN. Naam: C.P.A. Kandidaat. Datum onderzoek - VERTROUWELIJK - RAPPORTAGE EFFECT METING ONTWIKKELINGSACTIVITEITEN Naam: C.P.A. Kandidaat Datum onderzoek De resultaten van dit assessment center mogen slechts geïnterpreteerd worden vanuit de vraagstelling

Nadere informatie

Assessment centers: wanneer wel, wanneer niet? Jo Verbeken

Assessment centers: wanneer wel, wanneer niet? Jo Verbeken Assessment centers: wanneer wel, wanneer niet? Jo Verbeken Assessment Wanneer wel Wanneer niet? Jo Verbeken 8 december 2011 2 Overzicht De assessment center methode Gedragsgerichte functieclassificatie

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

De Amersfoortse Loopbaan Academie

De Amersfoortse Loopbaan Academie De Amersfoortse Loopbaan Academie Amersfoort verdient talent Daarom investeren we de komende jaren nog meer in de loopbaan- en talentontwikkeling van onze medewerkers. We willen talent ontdekken, benutten

Nadere informatie

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid?

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid? EmployabilityDriver Waarom een strategische discussie over employability beleid? We weten al een tijd dat door vergrijzing en ontgroening de druk op de arbeidsmarkt toeneemt. Het wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid Outplacement Outplacement Sta je aan het begin van een nieuwe stap in je loopbaan? Wij ondersteunen je bij het vinden van een nieuwe baan. Nieuwe keuzes maken is wat onwennig en het maakt je soms onzeker.

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Kenneth Smit Consulting 1

Kenneth Smit Consulting 1 Competences Assessment is een effectieve manier om kwaliteiten en ontwikkelbaar potentieel van (nieuwe) medewerkers zeer betrouwbaar en objectief in kaart te brengen middels de inzet van professionele

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013.

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013. Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam. 1. Doel Door het formeren van een managementpool wil de rechtbank: - medewerkers binnen de rechtbank, die zich onderscheiden

Nadere informatie

Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap

Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap in de reflectie zie je de bron Effectief Leiderschap.. een persoonlijke audit U geeft leiding aan een team, een project of een afdeling. U hebt veel kennis, u

Nadere informatie

Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal

Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal Mijn verhaal In deze tijd wordt de persoon als geheel met zijn talenten en intrinsieke motivatie steeds belangrijker. Door hun verhaal te schrijven ontdekken mensen

Nadere informatie

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Over zontrainingen 3 3. Over

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING INHOUD WIJ MAKEN ER WERK VAN! 04 PROCEDURE VAN EEN VAN WERK- NAAR-WERKTRAJECT 09 LOOPBAANORIËNTATIE EN LOOPBAANCOACHING 05 OVER EXPERTISECENTRUM

Nadere informatie

DIENSTEN. Own-Advice zorgt voor de match tussen organisatie en medewerker & medewerker en organisatie. Iedere persoon maakt uiteindelijk het verschil.

DIENSTEN. Own-Advice zorgt voor de match tussen organisatie en medewerker & medewerker en organisatie. Iedere persoon maakt uiteindelijk het verschil. Own-Advice zorgt voor de match tussen organisatie en medewerker & medewerker en organisatie. Iedere persoon maakt uiteindelijk het verschil. DIENSTEN Own-Advice Bedrijfspsychologisch advies 088-58 48 808

Nadere informatie

Rijnconsult & Assessments

Rijnconsult & Assessments Rijnconsult & Assessments 'Rijnconsult is in staat om in korte tijd de persoon achter de medewerker te achterhalen en die te plaatsen in de context, cultuur, structuur en ambities van de organisatie.'

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

FORMULIER PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

FORMULIER PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN FORMULIER PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN Naam: Datum: 1. Werkervaringsverhaal: Rode draad in opleiding en ervaring (soort curriculum vitae). Welke opleiding heb je genoten en welke werkervaring heb je?

Nadere informatie

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Mobiliteitstrajecten Bezoekadres: Matchcare HRS Edisonbaan 14E 3439 MN Nieuwegein Postadres: Postbus 732 3430 AS Nieuwegein Telefoon:

Nadere informatie

De ins en outs van een assessment center programma

De ins en outs van een assessment center programma assessment coaching training INFORMATIE OVEF ASSESSMENTS Paulus Potterweg 65 6562 XK Groesbeek www.md- ACT.nl IBAN NL 79INGB 0004848016 KVK 09209172 BTW NL 817474857B01 De ins en outs van een assessment

Nadere informatie

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Actuele ontwikkelingen zoals flexibilisering van arbeid, de noodzaak tot het vergroten van de in- en externe mobiliteit van de werknemer, maar ook wetswijzigingen zorgen

Nadere informatie

EXTERNE HERPLAATSING/OUTPLACEMENTTRAJECT

EXTERNE HERPLAATSING/OUTPLACEMENTTRAJECT EXTERNE HERPLAATSING/OUTPLACEMENTTRAJECT Algemeen De loopbaanadviseurs van Middelhoff Personele Diensten zijn professionele duizendpoten: vakkundig en creatief in de aanpak. Vanuit hun mensenkennis kiezen

Nadere informatie

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: APQ rapportage Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 16.06.2015 / APQ rapportage 2 Inleiding Dit rapport geeft inzicht in jouw inzetbaarheid. We bespreken hoe

Nadere informatie

van harte & lingsma Kiezen delen

van harte & lingsma Kiezen delen Kiezen delen 02 03 Persoonsgerichte assessments Wie zijn de mensen die het verschil maken binnen jouw organisatie? Wat zijn de raakvlakken tussen hun ambities en de koers van de organisatie? Wat inspireert

Nadere informatie

Competentieprofiel voor coaches

Competentieprofiel voor coaches Competentieprofiel voor coaches I. Visie op coaching Kwaliteit in coaching wordt in hoge mate bepaald door de bijdrage die de coach biedt aan: 1. Het leerproces van de klant in relatie tot diens werkcontext.

Nadere informatie

mt&v HR Services mt&v Assessment Services

mt&v HR Services mt&v Assessment Services mt&v HR Services Organisaties hebben ambities. Het concretiseren van de ambitie van een organisatie door middel van een heldere, missie, met concrete doelstellingen en strategie, is cruciaal voor elke

Nadere informatie

Reflectieonderzoek Informatie voor deelnemers

Reflectieonderzoek Informatie voor deelnemers Reflectieonderzoek Informatie voor deelnemers Voorwoord Beste kandidaat, Je gaat binnenkort deelnemen aan een reflectieonderzoek. In deze informatiebrochure kun je lezen wat je kunt verwachten van een

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Solliciteren voor een opleidings-of maatschapsplaats A(N)IOS. Hoe voer je een constructief sollicitatiegesprek met je gesprekspartner(s)?

Solliciteren voor een opleidings-of maatschapsplaats A(N)IOS. Hoe voer je een constructief sollicitatiegesprek met je gesprekspartner(s)? Solliciteren voor een opleidings-of maatschapsplaats A(N)IOS Hoe voer je een constructief sollicitatiegesprek met je gesprekspartner(s)? 7 juli 2015 Toelichting PAO Heyendael organiseert op 7 juli 2015

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN VERETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN Rob ertels 1 SITUATIE Leidinggeven aan verandering - of beter gezegd: continue verbetering - vraagt van de manager van vandaag het vermogen om zowel krachtig te sturen op

Nadere informatie

Presentatie Inzetbaarheid TMG Loopbaancentrum. Mirjam Amajjar HRM adviseur

Presentatie Inzetbaarheid TMG Loopbaancentrum. Mirjam Amajjar HRM adviseur Presentatie Inzetbaarheid TMG Loopbaancentrum Mirjam Amajjar HRM adviseur Het loopbaancentrum Activiteiten waar het loopbaancentrum zich op richt: Ontwikkeling van de medewerkers. Het bevorderen van de

Nadere informatie

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Versie 1.0 12 april 2012 Inhoudsopgave blz. Voorwoord 2 Algemeen -Visie 3 -Methodiek 4 Intake/assessment 5 Jobfinding 6 Coaching on the job 7 Definitielijst

Nadere informatie

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren Managementworkshops Door de toenemende dynamiek in de zorg verandert de rol van de leidinggevende. Een leidinggevende krijgt te maken met: Decentralisatie van verantwoordelijkheden Groter wordende span

Nadere informatie

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren Managementworkshops Door de toenemende dynamiek in de zorg verandert de rol van de leidinggevende. Een leidinggevende krijgt te maken met: Decentralisatie van verantwoordelijkheden Groter wordende span

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

HET ASSESSMENT INFORMATIE

HET ASSESSMENT INFORMATIE HET ASSESSMENT INFORMATIE HET ASSESSMENT U bent uitgenodigd voor een assessment. In de praktijk blijkt dat bij veel kandidaten vragen leven met betrekking tot dit soort onderzoek. In het hiernavolgende

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit

& Academie voor NLP. Business NLP Basics. Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit & Business NLP Basics Basisopleiding in Persoonlijke Effectiviteit hovelingsjanse is de interdisciplinaire organisatie die meerwaarde biedt op het gebied van veranderen: door van dichtbij die verandering

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Leidinggeven Leidinggeven: Kwaliteit: Uit veel onderzoeken blijkt dat de invloed van een leidinggevende op zijn omgeving enorm is. Een goede leidinggevende haalt meer uit zijn afdeling, weet zijn medewerkers

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

Antreum RAPPORT TALENTENSPECTRUM. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011. de heer Consultant

Antreum RAPPORT TALENTENSPECTRUM. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011. de heer Consultant RAPPORT TALENTENSPECTRUM Van: Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 02 Sep 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant 1. Inleiding Dit rapport is bedoeld om u te helpen analyseren op welk vlak uw talenten

Nadere informatie

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag 2014 Verzuimland Vermelde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2014 Verzuimmanagement De workshop Verzuimmanagement is een ééndaagse workshop

Nadere informatie

Derks & Derks adviseurs in human talent

Derks & Derks adviseurs in human talent Derks & Derks adviseurs in human talent Werving Selectie Assessment Loopbaanbegeleiding Coaching Detachering Interim HR onderzoek Gedegen Derks & Derks hanteert een gedegen aanpak met een zorgvuldig voortraject.

Nadere informatie

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Beschrijving PCDi- match is een web- based applicatie van CRINNOS waarmee de testresultaten van een via het Internet afgenomen

Nadere informatie

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV ZW ARBO dienstverlening voor het UWV Even voorstellen DHC Wij zijn een expertise bedrijf gericht op het thema duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Goed en gemotiveerd je werk kunnen doen, nu en in de

Nadere informatie

"Wat wil ik bereiken in mijn werk? Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Ga ik mij oriënteren op ander werk? Hoe bereik ik mijn doel?

Wat wil ik bereiken in mijn werk? Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Ga ik mij oriënteren op ander werk? Hoe bereik ik mijn doel? FNV Loopbaanadvies Waarom? "Wat wil ik bereiken in mijn werk? Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Ga ik mij oriënteren op ander werk? Hoe bereik ik mijn doel?" Houden dit soort vragen u bezig, dan

Nadere informatie

Met andere ogen kijken naar...

Met andere ogen kijken naar... Met andere ogen kijken naar... Mens Organisatie Verandering Organisatie & ontwikkeling Loopbaan & verandering Vitaliteit & verzuim Iedere organisatie maakt ontwikkelingen door. Vanwege veranderende marktomstandigheden,

Nadere informatie

Medezeggenschap verzilveren

Medezeggenschap verzilveren Steven van Slageren Medezeggenschap verzilveren 2 maart 2010 OR-ervaring niet meenemen in je loopbaan is een vorm van kapitaalsvernietiging Medezeggenschap verzilveren Stappenplan/spoorboekje/handleiding:

Nadere informatie

Experts in resultaatgericht HRM

Experts in resultaatgericht HRM Experts in resultaatgericht HRM HRM CONSULTANCY - DEVELOPMENT CENTER - E-HRM SYSTEEM 1 MENSEN BEPALEN UW RESULTAAT VISIE STRATEGIE DOELEN Steeds vaker wordt vastgesteld dat de wijze waarop het menselijk

Nadere informatie

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen.

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen. HRM ondersteuning Werving en selectie U heeft vaak geen tijd om nieuw personeel te werven. Door de kennis en ervaring in de logistiek kunnen wij de vacatures goed invullen (de juiste man/vrouw op de juiste

Nadere informatie

Commercieel Excelleren (4 dagen)

Commercieel Excelleren (4 dagen) Commercieel Excelleren (4 dagen) Wilt u uw mindset en verkooptechnieken nóg verder aanscherpen? En wilt u zich binnenkort meten met de absolute top van salesprofessionals in Nederland? Kies dan voor de

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie een nieuwe baan via Randstad HR Solutions aanvullende informatie In aanvulling op het basistraject bestaat de mogelijkheid om je van werk naar werk traject samen met je adviseur op je specifieke behoefte

Nadere informatie

Assessment Center voor Teamleiders

Assessment Center voor Teamleiders Assessment Center voor Teamleiders Wilt u weten of uw teamleider(s) werkelijk leidinggevende(n) zijn, of bent u daarvan al overtuigd maar vraagt u zich af of hij/zij past binnen de ontwikkelingen die uw

Nadere informatie

Outplacement: voor de werknemer

Outplacement: voor de werknemer Outplacement: voor de werknemer Ontslag: een keerpunt voor werkgever en werknemer De aanleiding tot outplacement is een ontslag. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat werknemer en werkgever, om

Nadere informatie

Brochure Strax Outplacement B.V. 2018

Brochure Strax Outplacement B.V. 2018 Brochure Strax Outplacement B.V. 2018 Outplacement Vanaf 2003 onze core business Algemeen Vanaf 2003 hebben wij ons gespecialiseerd in het uitvoeren van maatwerk outplacement programma s. Sinds die tijd

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

OPEN TRAINING. Situationeel Leiderschap DRIE DAAGSE

OPEN TRAINING. Situationeel Leiderschap DRIE DAAGSE DRIE DAAGSE OPEN TRAINING Situationeel Leiderschap II Ceresstraat 13 4811 CA Breda Blanchard International Tel: 076 7676338 / 06 51528617 www.blanchardinternational.nl Situationeel Leiderschap II DOEL

Nadere informatie

2a. Individueel jaargesprek Format medewerker

2a. Individueel jaargesprek Format medewerker 2a. Individueel jaargesprek Format medewerker 1 Introductie Vraagt u zich ook wel eens af doe ik in mijn werk de dingen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb, heb ik een goede werk/privé balans

Nadere informatie

De Bakfiets. Jobcoaching. De Bakfiets. Onze dienstverlening. Coaching / Persoonlijke ondersteuning

De Bakfiets. Jobcoaching. De Bakfiets. Onze dienstverlening. Coaching / Persoonlijke ondersteuning Jobcoaching De Bakfiets Onze dienstverlening Coaching / Persoonlijke ondersteuning De Bakfiets Dit is de persoonlijke begeleiding van de werknemer. Afhankelijk van de het doel van de coaching vindt de

Nadere informatie

De dimensies van het coachen

De dimensies van het coachen A-H04-def 13-05-2003 16:22 Pagina 25 4 De dimensies van het coachen Lilian Soerel 4.1 Inleiding Het is ondertussen heel geaccepteerd dat managers bij een derde advies inwinnen. Maar is dit coachen? Het

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

Vaardigheids- trainingen

Vaardigheids- trainingen Vaardigheids- trainingen Het solliciteren is voor een loopbaan misschien wel de minst gebruikte en tegelijkertijd meest belangrijke vaardigheid. Ter versnelling van de doorlooptijd van onze outplacementtrajecten

Nadere informatie

Van werkdruk naar werkplezier

Van werkdruk naar werkplezier Van werkdruk naar werkplezier Het Programma Onze visie Werkdruk leidt tot minder werkplezier, wrijving in de samenwerking en op termijn mogelijk verzuim door stressklachten. Als medewerkers echter uitgedaagd

Nadere informatie

Werving Selectie Mobiliteit. De Amarant Groep werkt aan jouw toekomst

Werving Selectie Mobiliteit. De Amarant Groep werkt aan jouw toekomst Werving Selectie Mobiliteit De Amarant Groep werkt aan jouw toekomst Je loopbaan ligt in jouw handen en wij helpen je graag op weg Ben je op dit moment tevreden met je functie binnen de Amarant Groep maar

Nadere informatie

22 jaar mobiliteitsbegeleiding met resultaat! PEOPLE INVESTMENT

22 jaar mobiliteitsbegeleiding met resultaat! PEOPLE INVESTMENT 22 jaar mobiliteitsbegeleiding met resultaat! PEOPLE INVESTMENT Al meer dan 22 jaar zijn wij gespecialiseerd in individuele outplacement en re-integratiebegeleiding. Wij kunnen bogen op een zeer ruime

Nadere informatie

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten Inleiding Steeds meer Huisartsenposten kiezen voor een nieuwe functie Coördinerend Assistente. Deze coördinerend assistente ressorteert hiërarchisch gezien

Nadere informatie

Outplacement: voor de werknemer

Outplacement: voor de werknemer Outplacement: voor de werknemer Ontslag: een keerpunt voor werkgever en werknemer De aanleiding tot outplacement is een toekomstig ontslag. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat werknemer en werkgever,

Nadere informatie

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Training-1 Training-2 Training-3 : Basistraining communicatieve vaardigheden : Communicatieve vaardigheden voor professionals : Hoe voer ik een intakegesprek

Nadere informatie

Ons bureauprofiel. Loopbaanadviseurs. Wie wij zijn: Onze visie. Waar wij voor staan:

Ons bureauprofiel. Loopbaanadviseurs. Wie wij zijn: Onze visie. Waar wij voor staan: Stevensweg 42 3319 AK Dordrecht T 078 6453816 info@stehouwervink.nl www.stehouwervink.nl KvK: 24301459 Ons bureauprofiel Wie wij zijn: Wij zijn een gedreven adviesbureau met zelfstandige professionals

Nadere informatie

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions

een nieuwe baan via Randstad HR Solutions een nieuwe baan via Randstad HR Solutions Je hebt als medewerker van Philip Morris onlangs te horen gekregen dat de locatie waar je werkt sluit. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor jou en je collega s.

Nadere informatie

Plan van aanpak Coaching 1

Plan van aanpak Coaching 1 Plan van aanpak Coaching 1 Opdrachtgever: ROC Leiden Ter Haarkade 6a Docent-Mentor ROC Leiden M. Wesseling (m.wesseling@rocleiden.nl) 06-83014442 Opdracht: Het begeleiden/coachen van een eerstejaars student

Nadere informatie

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren Lééf je dag Prikkelende workshops om samen te leren Vier je dag, vier het moment Wilt u een personeelsbijeenkomst organiseren waarbij u ontspanning combineert met leren? Kies dan voor de workshops van

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

!!!! !!!! 1. Professioneel adviseren

!!!! !!!! 1. Professioneel adviseren Professioneel adviseren In deze zesdaagse opleiding krijg je de kans om in een veilige omgeving de eigen sterkere en zwakkere kanten te onderkennen en te werken aan je ontwikkelpunten als consultant. Je

Nadere informatie

Randstad HR Solutions in het kort:

Randstad HR Solutions in het kort: Wat kunnen wij voor u en uw medewerkers betekenen? Uw sector staat voor veranderingen, welke direct ingrijpen in de werkgelegenheid. Hoe groot de uiteindelijke aantallen ook zullen zijn, het treft telkens

Nadere informatie

Inleiding... 9. Hoofdstuk 2 Essentiële waarden... 21. Hoofdstuk 3 Management en leidinggevende structuur... 23

Inleiding... 9. Hoofdstuk 2 Essentiële waarden... 21. Hoofdstuk 3 Management en leidinggevende structuur... 23 Inhoud Inleiding... 9 Hoofdstuk 1 Visie op leidinggeven... 13 1.1. Organisatiecultuur... 13 1.2. Noodzaak van cultuuromslag... 15 1.3. Structuur-, cultuurdiscussie... 15 1.4. Organisatiecultuur... een

Nadere informatie

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT Naam stagiair(e):... Stageplaats (+ adres):...... Tussentijdse evaluatie Eindevaluatie Stageperiode:... Datum:.. /.. / 20.. Stagementor:...

Nadere informatie

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT pagina 1 Avantiro beweegt mensen DOE DE DINGEN ZONDER TE FORCEREN, AAN EEN APPELBOOM GROEIEN NIMMER PEREN. Dit ogenschijnlijk

Nadere informatie