PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat AD Den Haag. Artikel 1 Definities

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat AD Den Haag. Artikel 1 Definities"

Transcriptie

1 PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat AD Den Haag Artikel 1 Definities Persoonsgegeven Bestand Betrokkene Wettelijke vertegenwoordiger Bewerker Derde Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Een gestructureerd geheel van persoonsgegevens ongeacht of dit geheel van gegevens gecentraliseerd is of verspreid op een functioneel of geografisch bepaalde wijze, dat volgens bepaalde criteria toegankelijk is en betrekking heeft op verschillende personen; Degene op wie een persoonsgegeven betrekking heeft; Degene die een minderjarige betrokkene kan vertegenwoordigen. Degene die ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, zonder aan zijn rechtstreeks gezag te zijn onderworpen; Ieder, niet zijnde de betrokkene, de verantwoordelijke, de bewerker of enig persoon die onder rechtstreeks gezag van de verantwoordelijke of bewerker gemachtigd is om persoonsgegevens te verwerken; Verwerken van persoonsgegevens Elke handeling of geheel van handelingen met Verstrekken van gegevens betrekking tot persoonsgegevens, waaronder in ieder geval het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken doormiddel van toezending, verspreiding of enige andere vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van gegevens; Het bekend maken of ter beschikking stellen van persoonsgegevens die in het bestand zijn opgenomen of die door verwerking daarvan, al dan

2 niet in verband met andere gegevens, zijn verkregen; Verzamelen van persoonsgegevens Het verkrijgen van persoonsgegevens; Verantwoordelijke de natuurlijke persoon of rechtspersoon die alleen of met anderen het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt; Ontvanger Degene aan wie de persoonsgegevens worden verstrekt; CBP College Bescherming Persoonsgegevens, ingesteld op grond van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het CBP heeft als taak toe te zien op de verwerking van persoonsgegevens; Klachtencommissie De Klachtencommissie Van Jeugdtandzorg West ingesteld op grond van de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector, die belast is met de onafhankelijke behandeling van klachten. Artikel 2 Doel Het doel van de verwerking van de persoonsgegevens is het systematisch vastleggen van gegevens over patiënten/cliënten ten behoeve van : Het verlenen van mondzorg; Het berekenen en innen van de vergoeding voor de behandeling, waaronder begrepen het overdragen van vorderingen aan derden; Het behandelen van geschillen en het doen uitoefenen van accountantscontrole; Het bewaken van de kwaliteit van zorg Het verrichten van wetenschappelijk of statistisch onderzoek ten behoeve van beleid en beheer. Artikel 3 Verzameling van de gegevens Persoonsgegevens zijn afkomstig of afgeleid van gegevens die mondeling en/of schriftelijk worden verstrekt door de Betrokkene en/of diens wettelijke vertegenwoordiger. Persoonsgegevens kunnen ook afkomstig zijn van de zorgverzekeraar, de huisarts, andere behandelaars, specialisten, hulpverleners of hulpverlenende personen en instanties. Artikel 4 Anonieme gegevens Persoonsgegevens in geanonimiseerde vorm zijn niet meer aan te merken als persoonsgegevens en vallen niet onder dit reglement Artikel 5 Soorten van gegevens

3 I De persoonsgegeven kunnen bestaan uit de volgende soorten gegevens: De Verwerkte Persoonsgegevens kunnen de volgende gegevenscategorieën betreffen: Naam, voornamen, voorletters, titulatuur, geslacht, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummers Burger servicenummer bankrekening van de betrokkene of diens wettelijke vertegenwoordiger. a. Een Inschrijfnummer dan onder I; b. Gegevens betreffende de gezondheidstoestand van de Betrokkene en zijn directe familieleden. c. Andere Persoonsgegevens voor zover die van belang kunnen zijn voor het verstrekken van mondzorg. d. Gegevens over de te vertrekken en verstrekte zorg en behandeling, voorgeschreven hulpmiddelen en medicijnen en andere voorzieningen e. Gegevens met betrekking op het berekenen, vastleggen en innen van de vergoeding; f. Gegevens betreffende de verzekering van de Betrokkene; g. Andere gegevens noodzakelijk met het oog op de uitoefening van het verstrekken van mondzorg. Artikel 6 Toestemming Persoonsgegevens mogen slechts worden verwerkt indien: - de betrokkene of diens wettelijke vertegenwoordiger voor de verwerking zijn toestemming heeft verleend; - de verwerking noodzakelijk is voor het verlenen van mondzorg aan betrokkene of om een wettelijke verplichting na te komen; 1. - de verwerking vindt plaats door middel van electronische bestanden 2. Als er Persoonsgegevens ter beschikking worden gesteld aan een derde of door een derde ter beschikking worden gesteld wordt voorafteostemming aan betrokkene gevraagd. Tenzij hiervoor een een onevenredige insapanning geleverd moet worden. Artikel 7 Bekendmaking Jeugdtandzorg west deelt door middel van een algemene kennisgeving in de informatiefolder en op de website de verwerking van de persoonsgegevens en het bestaan van dit reglement mee aan betrokkenen. 2. Jeugdtandzorg west geeft op de website aan op welke wijze het reglement kan worden ingezien en verkregen en nadere informatie ter zake kan worden ingewonnen. Artikel 8 Toegang 1. Toegang tot Persoonsgegevens hebben in degenen die rechtstreeks betrokken zijn bij het verlenen van mondzorg aan betrokkenen als dat nodig is voor de uitvoering van hun werkzaamheden de Betrokkene, voor zover die toegang nodig is voor hun werkzaamheden. 2. Voor het overige kunnen aan de volgende personen en instanties toegang worden verleend/persoonsgegevens worden verstrekt:

4 a. Onderzoekers als bedoeld in artikel 7:458 van het Burgerlijk Wetboek; b. Zorgverzekeraars voor zover noodzakelijk voor het nakomen van d everplichtingen uit de met hen aangegane overeenkomsten. c. Medewerkers die belast zijn met het innen van vorderingen voor zover toegang noodzakelijk voor hun werkzaamheden; d. Derden die belast zijn met het innen van vorderingen voor zover toegang noodzakelijk voor hun werkzaamheden; e. f. Anderen, wanneer : (i) Betrokkene hiervoor toestemming heeft gegeven; (ii) Dit voortkomt uit een wettelijke verplichting; (iii) Wanneer het een vitaal belang van de Betrokkene betreft. g. Anderen, wanneer de verdere Verwerking voor historische, statistische of wetenschappelijke doeleinden geschiedt, indien de Verantwoordelijke de nodige maatregelen heeft getroffen om te zorgen dat verdere Verwerking uitsluitend ten behoeve van deze doeleinden geschiedt. Artikel 9 Inzage en afschrift 1. De betrokkene of diens wettelijke vertegenwoordiger heeft het recht kennis te nemen van de onder zijn naam opgeslagen gegevens. 2. De gevraagde inzage en/of het gevraagde afschrift zal zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen vier weken plaatsvinden of verstrekt worden. 3. Een mogelijke beperkingsgrond voor inzage en afschrift kunnen zijn gewichtige belangen van anderen dan de verzoeker, Jeugdtandzorg West daaronder begrepen. 4. Voor de verstrekking van een afschrift kan een redelijke vergoeding in rekening worden gebracht. Artikel 10 Correctie en vernietiging. 2. De betrokkene kan verzoeken om correctie of aanvulling van op hem betrekking hebbende gegevens, indien deze feitelijk onjuist, voor het doel van de verwerking onvolledig of niet ter zake dienend zijn dan wel in strijd met een wettelijk voorschrift in de verwerking voorkomen. 3. De betrokkene kan verzoeken om verwijdering van op hem betrekking hebbende gegevens. 4. Jeugdtandzorg West deelt zijn beslissing binnen vier weken na ontvangst van het schriftelijk verzoek tot correctie of verwijdering schriftelijk aan de betrokkene mee. Een weigering is met redenen omkleed. 3. De Verantwoordelijke draagt zorg dat een beslissing tot toewijzing zo spoedig mogelijk wordt uitgevoerd.

5 5. De verantwoordelijke verwijderd de gegevens binnen 3 maanden na een daartoe strekkend verzoek van de betrokkene, tenzij redelijkerwijs aannemelijk is dat de bewaring van aanmerkelijk belang is voor een ander dan de betrokkene, alsmede voor zover bewaring op grond van een wettelijk voorschrift vereist is Artikel 11 Bewaartermijnen 1. Medische gegevens die zijn verkregen ten behoeve van het verlenen van mondzorg worden 15 jaar bewaard. De Verantwoordelijke is niet gehouden tot langere bewaartermijnen dan bij wet, in het bijzonder artikel 7:454 lid 3 BW, verplicht. 2. Andere Persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor zij werden Verwerkt. Als die Persoonsgegevens niet langer nodig zijn, worden ze verwijderd. Artikel 12 Geheimhouding 1.De Verantwoordelijke, de Bewerker en iedereen die onder gezag van de Verantwoordelijke toegang heeft tot Persoonsgegevens zijn verplicht tot geheimhouding van de Persoonsgegevens. 2. Gegevens met betrekking tot de gezondheid van Betrokkene(n) worden als bijzondere Persoonsgegevens aangemerkt. Voor het Verwerken van bijzondere Persoonsgegevens geldt dat iedereen die ze Verwerkt een geheimhoudingsplicht zal hebben. Deze kan voortvloeien het ambt of uit de arbeidsovereenkomst van diegene. Artikel 13 Klachten 1. Indien de betrokkene van mening is dat de bepalingen van dit reglement niet worden nageleefd of andere reden heeft tot klagen, kan hij zich in eerste instantie wenden tot de verantwoordelijke en in tweed einstantie tot de onafhankelijke klachtencommissie van Jeugdtandzorg West Artikel 14 Wijziging Wijzigingen van dit reglement worden aangebracht door de verantwoordelijke. De wijzigingen in het reglement zijn van kracht vier weken nadat ze bekend zijn gemaakt aan belanghebbenden. Artikel 15 inwerkingtreding 1. Dit reglement is per 1 juli 2011 in werking getreden en is bij de verantwoordelijke in te zien. 2. Desgewenst kan tegen kostprijs afschrift van dit reglement worden verkregen.

5. Betrokkene: degene op wie de Persoonsgegevens betrekking hebben, in het algemeen de patiënt. Artikel 3 Wijze van verkrijging van de gegevens

5. Betrokkene: degene op wie de Persoonsgegevens betrekking hebben, in het algemeen de patiënt. Artikel 3 Wijze van verkrijging van de gegevens Privacy reglement Artikel 1 - Algemeen De tandartsenpraktijk zorgt ervoor dat er met Persoonsgegevens die patiënten verstrekken zorgvuldig wordt omgegaan. Uiteraard nemen wij bij de Verwerking van Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018)

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018) Privacyreglement (februari 2018) Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN 1. Begripsbepalingen. Persoonsgegevens; Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

Privacyreglement versie 1.2, d.d

Privacyreglement versie 1.2, d.d Privacyreglement versie 1.2, d.d. 20-2-2018 Dit reglement is van toepassing binnen Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) te Doetinchem en wordt aan cliënten en medewerkers verstrekt bij de start van

Nadere informatie

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid 1.1.01 20160122 Artikel 1 1.1 Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Stichting de As Inleiding en doel Bij Stichting de As worden persoonsgegevens van zowel patiënten als van medewerkers verwerkt. Het gaat daarbij vaak om zeer privacygevoelige gegevens

Nadere informatie

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACYREGLEMENT 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepalingen: 1.1 Persoonsgegevens: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens: Persoonsgegevens

Nadere informatie

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Wet bescherming persoonsgegevens Wet bescherming persoonsgegevens te Huizen Erkend gastouderbureau Houder: dhr. A. Jongsma Laatst gewijzigd op: 10 mei 2009. Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Inhoudsopgaaf:

Nadere informatie

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Dit reglement is van toepassing op iedere verwerking van persoonsgegevens van betrokkene en van Stichting De Paarse Pelikaan, gevestigd te Hilversum.

Dit reglement is van toepassing op iedere verwerking van persoonsgegevens van betrokkene en van Stichting De Paarse Pelikaan, gevestigd te Hilversum. Privacy Reglement Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met de verwerking van persoonsgegevens van cliënten van Stichting De Paarse Pelikaan. Paragraaf 1 - INLEIDENDE BEPALINGEN

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Cursist: persoon die een opleiding volgt op een onder het bevoegd

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

Privacyreglement Cliënten ADHD Praktijk Pietje Bell

Privacyreglement Cliënten ADHD Praktijk Pietje Bell Privacyreglement Cliënten ADHD Praktijk Pietje Bell Artikel 1 Begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Het betreft hier

Nadere informatie

Privacyreglement Geneesmiddelenbulletin (Ge-Bu)

Privacyreglement Geneesmiddelenbulletin (Ge-Bu) Dit reglement heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens door het Geneesmiddelenbulletin (Ge-Bu). Het Ge-Bu publiceert het Geneesmiddelenbulletin op papier en digitaal via de website ge-bu.nl

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Kraambureau Tilly Middendorp Vooraf De WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht de instelling niet meer tot het maken van een privacyreglement. Dat betekent niet, dat het niet

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde

Nadere informatie

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Algemene bepalingen Begripsomschrijving: Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Privacyreglement 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement 1. Begripsbepalingen Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De hulpverlener, Nicole de Lange handelend onder Praktijk Your Power, Kvk nummer: 69528152, te Zandkamp 33, Hattem De wet: de

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Voor het verhuren van een woning en het leveren van overige diensten heeft Lefier StadGroningen gegevens van u nodig. De registratie en verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Extern Privacy protocol

Extern Privacy protocol Extern Privacy protocol Versie 1.0 Goedgekeurd door Bestuur PeriScaldes Datum 28 maart 2018 Verantwoordelijk Bestuur Herzien per November 2018 Privacy protocol Versie 1.0 Pagina 1 van 6 Inleiding PeriScaldes

Nadere informatie

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten

Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk. inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk inzage-exemplaar voor klanten Privacyreglement van de Stichting Welzijnswerk Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties

Nadere informatie

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGENGEGEVENS Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda privacyreglement leerlinggegevens.doc pagina 1 van 8 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT 1 Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT VOOR DE VERWERKING VAN KLANTGEGEVENS Treedt in werking: d.d. 1 maart 2017 2 1. Begripsbepalingen 1. Impuls Kindercampus: de stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 THUISZORG GEZELLIG TER PELKWIJKPARK 18 8011 SH ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

Privacyreglement Ambitiouzz

Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz, 21 augustus 2015 1 Privacyreglement Ambitiouzz Vastgesteld: 21-08-2015 door de directie In dit reglement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder:

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Datum: 19 september 2018 Van: stichting Welzijn Capelle, 010 707 49 00 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

Privacyreglement ONS welzijn PRIVACYREGLEMENT. Bestemd voor: Iedereen Documentbeheerder: Manager Uitvoering

Privacyreglement ONS welzijn PRIVACYREGLEMENT. Bestemd voor: Iedereen Documentbeheerder: Manager Uitvoering Privacyreglement ONS welzijn PRIVACYREGLEMENT Bestemd voor: Iedereen Documentbeheerder: Manager Uitvoering Versie: Definitief Datum: 03.12.2015 Documentnummer: 1.6 Evaluatiedatum : 03.12.2018 Privacyreglement

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagementsysteem

Kwaliteitsmanagementsysteem PRIVACYREGLEMENT Vegro Verpleegartikelen INHOUD PAGINA Artikel 1. Begripsbepalingen 2 Artikel 2. Reikwijdte 2 Artikel 3. Doel reglement 3 Artikel 4. Vertegenwoordiging 3 Artikel 5. Voorwaarden voor rechtmatige

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding en doel Iedereen heeft recht op de bescherming van zijn of haar persoonlijke gegevens. Dit privacyreglement is opgesteld op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en beschrijft

Nadere informatie

Privacyreglement. Begripsbepalingen

Privacyreglement. Begripsbepalingen Vooraf De WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens) verplicht de instelling niet tot het hebben van een privacyreglement. Dat betekent niet, dat het niet verstandig is een dergelijk reglement te hebben. Onderstaand

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT GOLFCLUB ZUID-DRENTHE

PRIVACYREGLEMENT GOLFCLUB ZUID-DRENTHE Dit reglement heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens door de Golfclub Zuid-Drenthe (GCZD). De GCZD respecteert en beschermt de privacy van haar leden. De GCZD spant zich in om ervoor zorg

Nadere informatie

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon Privacyreglement Artikel Algemene en begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)

Nadere informatie

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3 PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Privacybepalingen... 3 1. Begripsbepalingen... 3 2. Toepassingsgebied... 3 3. Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 4. Verwerking van Persoonsgegevens...

Nadere informatie

Privacyreglement Kindertherapeuticum

Privacyreglement Kindertherapeuticum 1. Begripsbepalingen Binnen de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) wordt een aantal begrippen gehanteerd. In onderstaande lijst staat een uitleg van de begrippen. 1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Milo: wegbereiders in communicatie

Milo: wegbereiders in communicatie Privacyreglement Persoonsgegevens Cliënten 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve. Inwerkingtreding: 1 september In dit reglement wordt verstaan onder:

Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve. Inwerkingtreding: 1 september In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve Inwerkingtreding: 1 september 2016 Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Privacyreglement De Rijnhoven

Privacyreglement De Rijnhoven Privacyreglement De Rijnhoven Doel 1. Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de Wet Clientrechten bij

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014 Maart 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair-, speciaal- of voortgezet onderwijs, zoals bedoeld in de

Nadere informatie

Privacyreglement ZorgFamilie

Privacyreglement ZorgFamilie Privacyreglement ZorgFamilie Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens Art 4. Voorwaarden voor rechtmatige verwerking

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT AS ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT AS ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT 41 8021 AS ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

Privacyreglement voor cliënten

Privacyreglement voor cliënten Privacyreglement voor cliënten 1. Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegevens: elk gegeven dat herleidbaar is tot een natuurlijk persoon; 1.2 zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom

Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom Privacyreglement Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom 1 Vooraf De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet PersoonsRegistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de

Nadere informatie

Privacyreglement Okkerse & Schop Advocaten rechtsbijstand en procesvertegenwoordiging

Privacyreglement Okkerse & Schop Advocaten rechtsbijstand en procesvertegenwoordiging Privacyreglement Okkerse & Schop Advocaten rechtsbijstand en procesvertegenwoordiging Inhoudsopgave Inleiding... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Reikwijdte en doelstelling van het reglement...

Nadere informatie

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen.

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen. Privacyreglement 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling of elk geheel van handelingen

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming; - persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; - verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling Doelstelling Privacyreglement Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, verder te noemen WBP. Dit reglement is van toepassing

Nadere informatie

Privacyreglement Vitaal Thuiszorg

Privacyreglement Vitaal Thuiszorg Privacyreglement Vitaal Thuiszorg 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling of elk geheel

Nadere informatie

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 Titel : Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch

Nadere informatie

Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam

Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam Privacy-reglement Spataderen-Amsterdam 1. Begripsbepalingen De Wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Nadere informatie

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant Privacyreglement Financieel Bureau Brabant 1. Inleiding Met ingang van 1 september 2001 is de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Een persoonsgegeven is elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Dit reglement bevat, conform de wet bescherming persoonsgegevens, regels voor een zorgvuldige omgang met het verzamelen en verwerken

Nadere informatie

Privacyreglement. Begripsbepaling Artikel 1

Privacyreglement. Begripsbepaling Artikel 1 Privacyreglement Begripsbepaling Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. WBP: de Wet bescherming persoonsgegevens; b. UWV: Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen; c. Wet SUWI: Wet Structuur

Nadere informatie

Privacyreglement Auto huren op Curacao

Privacyreglement Auto huren op Curacao Privacyreglement Auto huren op Curacao We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch document. Jammer.

Nadere informatie

Privacyreglement van Stichting 070Watt;

Privacyreglement van Stichting 070Watt; Privacyreglement van Stichting 070Watt; Stichting 070Watt treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd zijn hiermee

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT (vastgesteld: april 2009, aantal pagina s: 6)

PRIVACYREGLEMENT (vastgesteld: april 2009, aantal pagina s: 6) PRIVACYREGLEMENT (vastgesteld: april 2009, aantal pagina s: 6) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijk persoon. 2. Zorggegevens:

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT MAATSCHAPPELIJK WERK WALCHEREN

PRIVACYREGLEMENT MAATSCHAPPELIJK WERK WALCHEREN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN ARTIKEL 1 1. PERSOONSGEGEVEN Elk gegeven betreffende een geïndiceerde of identificeerbare natuurlijke persoon 2. ZORGGEGEVENS Persoonsgegeven die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Artikel 1. Algemeen Artikel 2. Definities Persoonsgegevens: Verantwoordelijke: Verwerking/Verwerken: Verwerker Betrokkene:

PRIVACYREGLEMENT Artikel 1. Algemeen Artikel 2. Definities Persoonsgegevens: Verantwoordelijke: Verwerking/Verwerken: Verwerker Betrokkene: PRIVACYREGLEMENT Naam tandartsenpraktijk: Tandartsenpraktijk de Noorderboog Praktijkadres: Elzenhagensingel 301, 1022 LA Amsterdam E-mailadres: info@tandartsnoorderboog.nl Telefoonnummer: 020-6323944 Artikel

Nadere informatie

Privacyreglement voor de verwerking van kerkelijke gegevens Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lelystad Artikel 1 - Begripsbepalingen

Privacyreglement voor de verwerking van kerkelijke gegevens Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lelystad Artikel 1 - Begripsbepalingen Privacyreglement voor de verwerking van kerkelijke gegevens Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lelystad Artikel 1 - Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Kerklid: natuurlijke persoon

Nadere informatie

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) 1. Begripsbepaling 1.1. Persoonsgegevens Alle gegevens die herleidbaar zijn tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Zorggegevens

Nadere informatie

Privacyreglement cliënten Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal

Privacyreglement cliënten Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal Privacyreglement cliënten Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal Artikel 1 Begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis

Nadere informatie

Privacyreglement Personeelsgegevens

Privacyreglement Personeelsgegevens Privacyreglement Personeelsgegevens Vastgesteld door het bestuur met instemming van het directiemanagementteam op 30 10-2017 Woord vooraf Met dit reglement beogen bestuur en directiemanagementteam van

Nadere informatie

Privacyreglement & klachtenregeling

Privacyreglement & klachtenregeling Privacyreglement & klachtenregeling Begrippenkader In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement cliënten SIG

Privacyreglement cliënten SIG Privacyreglement cliënten SIG Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens Art 4. Voorwaarden voor rechtmatige verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlinggegevens voor PO en VO. December 2015

Privacyreglement verwerking leerlinggegevens voor PO en VO. December 2015 Privacyreglement verwerking leerlinggegevens voor PO en VO December 2015 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair,

Nadere informatie

Privacyreglement Arabika Educatie en Vorming BV

Privacyreglement Arabika Educatie en Vorming BV Privacyreglement Arabika Educatie en Vorming BV Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Cursist: persoon die een opleiding volgt op een onder het bevoegd gezag staande school

Nadere informatie

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Privacyreglement ArboVitale ArboVitale vindt het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe ArboVitale persoonsgegevens beschermt en hoe onze medewerkers om gaan met privacygevoelige informatie. Paragraaf

Nadere informatie

gewoondoenreintegratie

gewoondoenreintegratie Privacy reglement gewoondoenreintegratie Versie 1.2 26-06-2013 ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in

Nadere informatie

Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK.

Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK. Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK. SF-BIKUDAK neemt privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Op deze

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302) verstaan onder:

In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302) verstaan onder: Privacy Reglement Second Chance Force Versie 1.1, datum 31-03-2015 PARAGRAAF 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht. Inhoudsopgave

PRIVACYREGLEMENT. Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht. Inhoudsopgave Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Algemene bepalingen Art 1. Begripsbepalingen Art 2. Reikwijdte Art 3. Doel Rechtmatige verwerking persoonsgegevens

Nadere informatie

Toepasselijk recht en kennisname van Privacyreglement

Toepasselijk recht en kennisname van Privacyreglement PRIVACYREGLEMENT VVRV Inhoudsopgave I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Begripsbepaling Reikwijdte Doel II Verwerking persoonsgegevens Artikel 4 Artikel 5 Voorwaarden voor rechtmatige verwerking

Nadere informatie