Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen"

Transcriptie

1 Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen Juni 2010 CDA Stede Broec

2 Inleiding Dit onderzoek is in mei 2010 uitgevoerd door het CDA Stede Broec, naar aanleiding van signalen van bezoeker van buurthuis Princensluis, over de verhuizing naar de geplande nieuwe locatie bij het postkantoor. De betreffende bezoekers hebben het CDA Stede Broec aangesproken dat zij liever niet naar deze locatie willen verhuizen. Daar het CDA Stede Broec voorstander is van burgerparticipatie, hebben wij dit onderzoek opgestart. Het doel van dit onderzoek is om te weten te komen of er draagvlak is onder het bestuur, de vrijwilligers en de gebruikers om naar de nieuwe locatie van Princensluis, het postkantoor, te verhuizen. Tevens willen wij onderzoeken of men op de hoogte is van de mogelijkheid om op de huidige locatie nieuw te bouwen. U treft eerst het onderzoek onder de vrijwilligers aan en vervolgens het onderzoek onder de gebruikers. Het bestuur van de Princensluis is eerst op de hoogte gesteld van de plannen voor dit onderzoek. Er is, na overleg met het bestuur, besloten om het onderzoek door het bestuur en de vrijwilligers uit te laten delen. De ingevulde formulieren zijn in het box gestopt, welke na 1 week zijn opgehaald door CDA Stede Broec. Er hebben 102 bezoekers van het buurthuis Princensluis deelgenomen aan dit onderzoek. Daarnaast zijn er 47 vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan het onderzoek. Het onderzoek is samenvattend in cirkeldiagrammen weergegeven. In de bijlage treft u de uitgebreide beantwoording aan. Juni 2010 L. Slagter, CDA raadslid gemeente Stede Broec

3 Onderzoek onder de vrijwilligers van de Princensluis De eerste vraag die gesteld is, is hoe vaak per week de vrijwilligers van Princensluis actief is in het buuthuis. De meerderheid geeft aan 1 keer of minder keer per week vrijwilligerswerk voor het buurthuis te verrichten. Er is 1 vrijwilliger geweest die niet heeft aangegeven hoeveel keer per week hij/zij actief is. Aantal keer per week actief als vrijwilligers in het buurthuis < 1 keer per week 1 keer per week 2 keer per week 3 keer per week 4 keer per week > 4 keer per week Aantal jaren actief als vrijwilliger in buurthuis Princensluis < 1 jaar 1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar > 5 jaar Uit bovenstaande tabel blijkt dat de groep vrijwilligers die er korter dan 1 jaar werkt, en de groep die er langer dan 5 jaar actief zijn, tot de grootste groep behoren. 5 geënquêteerde hebben deze vraag niet beantwoord.

4 Zijn de vrijwilligers op de hoogte van de plannen om buurthuis Princensluis te verhuizen naar het postkantoor? Ja Nee De meerderheid van de vrijwilligers van Princensluis zijn op de hoogte van het plan om het buurthuis te verhuizen. 38 personen geven aan kennis te hebben van deze plannen, tegenover 7 vrijwilligers die hier niet mee bekend zijn. De vrijwilligers die niet op de hoogte zijn van de plannen voor de verhuizing naar het postkantoor, zijn vermoedelijk grotendeels stagiaires van het Martinus College, die voor een korte periode vrijwilligerswerk verrichten. 2 vrijwilligers hebben deze vraag niet ingevuld. Is het de vrijwilligers bekend dat nieuwbouw op de huidige locatie ook een mogelijkheid is? Ja Nee Ongeveer driekwart van de geënquêteerde geeft aan bekend te zijn met de mogelijkheid om nieuwbouw te realiseren op de huidige locatie.

5 Stel: Het aanbod en de kwaliteit van het buurthuis blijven gelijk. Waar wil de vrijwilliger dan het liefst het buurthuis bezoeken? In het postkantoor Nieuwbouw op de huidige locatie 17 personen hebben aangegeven dat zij liever verhuizen naar het postkantoor. 24 vrijwilligers prefereren nieuwbouw op de huidige locatie. 6 vrijwilligers hebben deze vraag niet ingevuld. Een voorstander van verhuizen naar het postkantoor geeft aan: Centraler en geen parkeerproblemen. Plus betere tempraturen zomers en s winters. Is uitnodigender en beter bereikbaar Daar tegenover geeft een vrijwilliger die de voorkeur heeft voor nieuwbouw op de huidige locatie aan: Rustgevende omgeving waarbij je goed kan concentreren op de les. En het is in de zomer altijd zo gezellig. Stel: Het buurthuis verhuist naar het postkantoor, blijft de vrijwilliger het dan bezoeken? Ja, even vaak Ja, maar minder vaak Nee Er is bij deze vraag terecht een aantal keer opgemerkt dat het antwoord ja, vaker ontbreekt. 36 vrijwilligers geven aan dat zij het buurthuis even vaak zullen bezoeken. Voor een (onbekend) aantal van hen houdt het dus in dat zij het postkantoor vaker zullen bezoeken als de verhuizing naar het postkantoor door zal gaan.

6 Onderzoek onder de bezoekers van de Princensluis Geslacht van de bezoekers Princensluis Man Vrouw Het geslacht van de bezoekers van Princensluis ligt nagenoeg gelijk. 54 mannen hebben meegedaan aan dit onderzoek, tegenover 48 vrouwen. Leeftijd bezoekers Princensluis Kind (5-12 jaar) Jongere (13-20 jaar) Volwassene (21-60 jaar) Oudere De deelnemers aan dit onderzoek, is voor een groot gedeelte ouder dan 60 jaar. Er is 1 geënquêteerde die deze vraag niet heeft ingevuld.

7 In onderstaande diagram kunt u aflezen dat er een groot deel van de bezoekers minder dan 1 keer per week een bezoek brengt aan het buurthuis. 1 geënquêteerde geeft zelfs aan meer dan 4 keer per week het buurthuis te bezoeken, een vaste klant dus. Aantal bezoeken per week aan Princensluis < 1 keer per week 1 keer per week 2 keer per week 3 keer per week 4 keer per week > 4 keer per week Zijn de bezoekers op de hoogte van de plannen om het buurthuis te verhuizen naar het postkantoor? Ja Nee Bij deze vraag is het opvallend dat er 6 mensen aangegeven hebben niet op de hoogte te zijn van de plannen voor de verhuizing naar het postkantoor. Daarbij dient wel de kanttekening gemaakt te worden dat dit antwoord met name door de kinderen gegeven is. Er is 1 geënquêteerde die deze vraag niet heeft ingevuld.

8 Zijn de bezoekers op de hoogte van de mogelijkheid om nieuwbouw te realiseren op de huidige locatie? Ja Nee Er is 1 geënquêteerde die deze vraag niet heeft ingevuld. Stel: Het aanbod en de kwaliteit van het buurthuis blijven gelijk. Waar wil de bezoeker dan het liefst het buurthuis bezoeken? In het postkantoor Op de hudige locatie in een nieuw gebouw Er zijn 32 mensen die hebben aangegeven de voorkeur te hebben voor verhuizing naar het postkantoor. 60 bezoekers van het buurthuis Princensluis heeft de voorkeur voor nieuwbouw op de huidige locatie. Er zijn 10 geënquêteerde die deze vraag niet hebben ingevuld. Er is bij deze vraag ook verzocht om aan te geven waarom de voorkeur naar het postkantoor dan wel de huidige locatie gaat. Voorstanders van verhuizen naar het postkantoor geven onder andere aan dat het dan dichter bij huis is. Een andere voorstander van het postkantoor geeft aan: Postkantoor zit in het centrum van het dorp. Het kan een groter publiek bedienen. Behoud van een prachtig beeldbepalend pand. Activiteiten kunnen doorgaan tijdens de verbouwing en verhuizing. Er kan combinatie gemaakt worden met bezoek aan streekhof, bibliotheek, gemeente.

9 Velen onderschrijven een of meerdere van deze motivaties om te verhuizen naar het postkantoor. Een andere voorstander van het postkantoor geeft aan graag te willen verhuizen omdat de bouwplannen al vergevorderd zijn. Onder de voorstanders van nieuwbouw op de huidige locatie is ook een groot gedeelte bezoekers die, evenals de motivatie voor verhuizing naar het postkantoor, aangeeft dat dit dichter bij huis is. Daarnaast zijn er meerdere mensen die in de motivatie schrijven dat de Hoofdstraat het verenigingsgebouw al heeft, en Grootbroek heeft de stek. Om die reden moet Princensluis op de huidige locatie blijven, geeft de bezoeker aan. Tevens zijn er een aantal bezoekers die een soortgelijke motivatie geven als onderstaande: Dan blijft het aan deze kant van het spoor. Het Princensluis hoort aan deze kant van het spoor anders is hier niets meer voor kinderen en ouderen. Van de 10 geënquêteerde die deze vraag blanco hebben gelaten, geven 3 bezoekers aan dat zij geen voorkeur hebben voor een locatie. Een bezoeker schrijft: Maakt mij niet uit, het kan allebei leuk zijn Stel: Het buurthuis verhuist naar het postkantoor, blijft u het dan bezoeken? Ja, even vaak Ja, maar minder vaak Nee Er is bij deze vraag terecht een aantal keer opgemerkt dat het antwoord ja, vaker ontbreekt. 73 bezoekers geven aan dat zij het buurthuis even vaak zullen bezoeken. Voor een (onbekend) aantal van hen houdt het dus in dat zij het postkantoor vaker zullen bezoeken als de verhuizing naar het postkantoor door zal gaan. Er zijn 7 bezoekers van buurthuis Princensluis die deze vraag niet hebben ingevuld. 9 bezoekers geven aan dat zij minder vaak op bezoek zullen gaan naar Princensluis indien deze verhuist naar het postkantoor, 13 mensen geven zelfs aan helemaal niet meer te komen.

10 Bijlage 1 Uitgebreide beantwoording vrijwilligers Princensluis Hoe vaak werkt u in buurthuis Princensluis? 13 - < 1 keer per week 17-1 keer per week 6-2 keer per week 5-3 keer per week 2-4 keer per week 3 - > 4 keer per week 1 Niet ingevuld Hoelang bent u al vrijwilliger in het buurthuis? 12 - < 1 jaar 5-1 jaar 5-2 jaar 3-3 jaar 1-4 jaar 2-5 jaar 14 -> 5 jaar 5 Niet ingevuld Bent u op de hoogte van de plannen om buurthuis Princensluis te verhuizen naar het postkantoor? 38 Ja 7 Nee 2 Niet ingevuld Er is ook de mogelijkheid om nieuwbouw te realiseren op de huidige locatie. Is dat u bekend? 34 Ja 11 Nee 2 niet ingevuld Stel: Het aanbod en de kwaliteit van uw buurthuis blijven gelijk. Waar wilt u dan het liefst uw buurthuis bezoeken? En waarom 17 - In het postkantoor 24 - Op de huidige locatie in een nieuw gebouw 6 - niet ingevuld Waarom: In het postkantoor - Please, zet het buurthuis niet in het midden van een politiek spel - Betere voorzieningen en meer ruimte voor de activiteiten die ik begeleid. - Dat is dichterbij - Buurthuis Princensluis is een gammelkast. In de winter koud en in de zomer te warm. Keuken is niet geschikt voor cursus lesgeven.

11 - Daar zijn meer mogelijkheden en ik vind dat het oude postkantoor moet blijven bestaan. - Manipulatie! Waarom praten jullie niet over problemen als we hier blijven Wat zouden we doen tijdens de verbouwing? - Parkeren - Centraler en geen parkeerproblemen. Plus betere tempraturen zomers en s winters. Is uitnodigender en beter bereikbaar - Het postkantoor is op een prettige ruime locatie. Veel ruimte in het gebouw. Op de huidige locatie - Een nieuw gebouw bied veel meer opties, veel meer afgesteld op de activiteiten die er plaatsvinden. - Leuke buurt, dichter bij huis. - Aanbod in het postkantoor is kleiner en onoverzichtelijker met kinderen. Kwaliteit postkantoor is nooit gelijk aan nieuwbouw - Ik vind de huidige locatie prettiger omdat het vertrouwd is en dichterbij. - Dat dichterbij is. - Omdat dit een goede buurt is,veel jonge kinderen. Bij het streekhof is het druk. - Er is daar vlakbij al een buurthuis en aan deze kant niet. Er komen hier ook veel meer kinderen. Veel veiliger ook. - Dat is lekker dichtbij en ik loop hier stage van het martinus college. - Het maakt mij niet uit, ik loop stage voor het martinus college. - Het maakt niet veel uit, ik loop namelijk hier stage voor school. - Het is lekker dichtbij huis. Ik kan het lopen af. Anders moet ik weer fietsen wat ik al de hele week doe naar mijn werk. Voor de kinderen is het ook lekker dichtbij. Dichtbij huis - Centraal punt en veiliger met kinderen - Centrale plek. Veiliger voor jong en oud. - Het buurthuis hoort in deze buurt. - Het is dichtbij huis. Voor de kinderen is het vertrouwd. - Princensluis is een begrip en behoort in de wijk te blijven. - Rustgevende omgeving waarbij je goed kan concentreren op de les. En het is in de zomer altijd zo gezellig. - Postkantoor is te klein voor ons modelbouw en te weinig op de jongeren. De Princensluis moet aan deze kant van het spoor blijven vanwege de kinderen en jongere die aan deze kant wonen. Aan de andere kant hebben ze al buurthuizen zoals de stek. - Postkantoor is te klein voor modelbouw en te weinig overzicht op jongeren. Niets ingevuld - Het maakt mij niet zoveel uit, dit omdat het allebei voor- en nadelen heeft. Ik ben van mening dat een nieuw gebouw moet komen, maar waar? Alles is in mijn ogen goed, zolang er maar nieuw komt. - Dit zijn geen vragen die met ja of nee afgedaan kunnen worden. Manipulatie. - Voor mij maakt het niet uit. Maar een kwaliteit plek voor de buurthuis.

12 Stel: Het buurthuis verhuist naar het postkantoor,blijft u het dan nog vrijwilliger? 36 - Ja, even vaak 2 - Ja, maar minder vaak 5 - Nee 4 - niets ingevuld Overige opmerkingen: - Waarom is dit onderzoek niet 2 jaar geleden gedaan? - Ja, vaker door betere voorzieningen en betere ligging - Of vaker - Ik ben vrijwilliger voor de kinderen en niet voor het bestuur. - Hoe sneller een degelijk gebouw is hoe beter. Waar dat komt, maakt mij niets uit. Dus succes met alles. - Een buurthuis is speciaal voor in de buurt en niet bij het winkelcentrum - Het is een gebrek aan respect van onze intelligentie, de enquête is alleen georiënteerd op hier blijven. - Ik vind het leuk en gezellig om iets te doen met de kinderen. - Zeker voor de kinderen en de ouderen. Die komen nu nog zelfstandig, naar het postkantoor niet meer. - Het liefst zou ik dat de buurthuis hier zal blijven. En hopelijk krijgen we nog steeds de ruimte om de Tamil cursus te volgen.

13 Bijlage 2 Uitgebreide beantwoording bezoekers Princensluis Geslacht Leeftijd 54 Man 48 Vrouw 4 Kind (5-12 jaar) 10 Jongere (13-20 jaar) 22 Volwassene (21 60 jaar) 65 Oudere (61 +) 1 Niet ingevuld Hoe vaak bezoekt u buurthuis Princensluis? 46 - < 1 keer per week 29-1 keer per week 20-2 keer per week 3-3 keer per week 3-4 keer per week 1- > 4 keer per week Bent u op de hoogte van de plannen om buurthuis Princensluis te verhuizen naar het postkantoor? 95 - Ja 6 - Nee 1 Niet ingevuld Er is ook de mogelijkheid om nieuwbouw te realiseren op de huidige locatie. Is dat u bekend? 67 - Ja 34 - Nee 1 Niet ingevuld Stel: Het aanbod en de kwaliteit van uw buurthuis blijven gelijk. Waar wilt u dan het liefst uw buurthuis bezoeken? En waarom 32 - In het postkantoor 60 - Op de huidige locatie in een nieuw gebouw 10 - Niet ingevuld Waarom: Voorkeur postkantoor - Dit is dichter bij huis - Omdat het dichter bij huis is - Dichterbij m n woning - Op loopafstand van mijn appartement - Postkantoor zit in het centrum van het dorp. Het kan een groter publiek bedienen. Behoud van een prachtig beeldbepalend pand. Activiteiten kunnen doorgaan tijden de verbouwing en verhuizing. Er kan combinatie gemaakt worden met bezoek aan streekhof, bibliotheek, gemeentehuis.

14 - Beter bereikbaar en geen parkeerproblemen (en gezeur van de omwonenden) - Anders is er zon 1 ½ jaar geen plek voor de activiteiten in het buurthuis. Hierdoor zou het mogelijk zijn dat er zo veel mensen afhaken bij de activiteiten. Het postkantoor is ook een beter zichtbare plek, waardoor er mogelijk meer publiek komt. - Dichter bij huis - Dichterbij, alles nieuw, kinderen in de buurt. - Betere ligging - Mooi nieuw pand - Dichterbij mij huis en dan blijft het postkantoor behouden. - Blijft voor mij hetzelfde - Van mijn huis uit is het dichterbij - Deze locatie voldoet niet meer. Er kunnen daar andere activiteiten worden gegeven. - Lekker dichtbij - Jullie zoeken het maar uit - Ik vind wel evengoed alles - Dichterbij huis - Omdat de bouwplannen al vergevorderd zijn - Het is in het centrum van Stede Broec - Midden in het centrum Voorkeur huidige locatie - Het buurthuis hoort in de buurt - Dan blijft het aan deze kant van het spoor. Het Princensluis hoort aan deze kant van het spoot anders is hier niets meer voor ouderen of kinderen. - De naam postkantoor of nieuwbouw wat klinkt beter - Het ligt dichter bij huis onder de slagzin het buurthuis moet in de buurt - Dichter bij huis - Maakt niet uit - Iets wat goed draait moet je niet verhuizen - Omdat er geen enkele locatie overblijft ten zuiden van de spoorbaan - Omdat het dichtbij is en je hoeft niet het verkeer in - Omdat hier een buurthuis hoort te zijn. - Ik vind het een mooie plek - Er is tekort ruimte!!!! - Dichterbij, anders moet ik op de fiets, en het postkantoor is te klein voor alle activiteiten - Vlakbij - Dichterbij - Hoofdstraat heeft verenigingsgebouw. Grootebroek heeft de Stek. Dus Princensluis moet op de huidige locatie blijven - Dichterbij huis - Het is dichterbij huis - Hier op Princensluis. Het is dichterbij huis. - Het moet aan deze kant van het spoor blijven. - Omdat het iets dichterbij is. - Het is lekker dichtbij. Ik kan het lekker dichtbij redden. Aan deze kant van het spoort moet ook wat blijven. - Wijkverzorgend

15 - Centraal in de wijk is gunstiger en vermoedelijk goedkoper - Omdat er in Stede Broec in Grootebroek al een gelegenheid en een hoofdstraat ook en in plan Zuid is dan helemaal niets meer - Dichtbij huis - Dit is prettige locatie. Veilig voor de kinderen. - Kleine locatie, intiemer - Parkeren - Dichterbij - Dichterbij - Gezelliger en voor de mensen aan de zuidkant van de zuidkant van de gemeente beteren korter bij. - Het is me te ver. - Ik kom al meer dan 20 jaar in het buurthuis - Alles bij elkaar in postkantoor - Omdat het dan het enige verenigingsgebouw aan de kant komt van de spoorbaan is (blijft) Wonen hier veel oudere mensen die de stap naar het nieuwe gebouw te ver vinden. - Moeilijk ter been - Omdat het mooiste plekje is in de woonwijk - Vertrouwde locatie, lekker dicht bij huis - Omdat het in de buurt is. Het is toch een buurthuis. En het postkantoor is centrum. - Omdat de meeste mensen van deze kant van de spoorlijn wonen. - Een buurthuis hoort in de buurt. Bij het postkantoor is al het verenigingsgebouw met een line dance avond en biljartclubs. - Het is hier een leuke en gezellige locatie - Goed te belopen - Liever in deze locatie, dat is..? woon Plan Zuid. De andere buurthuizen zijn allemaal over de spoorlijn en dat is toch waar.? leven. - Gezellige buurt - Want het is hier rustig - Makkelijker bereikbaar en veiliger voor de kinderen - Omdat ik het een fijne plek vindt. Omdat het goedkoper is. Omdat het voor mij om de hoek is. - Dichterbij huis - Voor de mensen en kinderen in deze buurt. Genoeg locatie s bij elkaar. - Iedereen komt hier vandaan aan deze kant van de spoorlijn. - Bij het postkantoor zijn al 2 biljartzalen in de buurt Voorkeur onbekend - Maakt niet uit, het kan allebei leuk zijn - Maakt mij niets uit - Welke locatie het komt maakt mij niet uit. Wel wat heeft dat voor gevolgen± prijs consumpties= Maandkosten biljarten? - Prettige locatie. Veilig voor de kinderen - Dichterbij huis

16 Stel: Het buurthuis verhuist naar het postkantoor,blijft u het dan bezoeken? 73 - Ja, even vaak 9 - Ja, maar minder vaak 13 - Nee 7 Niet ingevuld Overige opmerkingen: Ja even vaak - Misschien vaker omdat het meer in het centrum is - Het buurthuis ligt hier al 36 jaar dus het moet niet verhuizen. Het buurthuis hoor hier in deze buurt anders is er niets meer. - Ik vind het voor de kinderen ook beter op de oude locatie. Er is aan deze kant van de spoorlijn helemaal geen clubhuis meer. - Ik zal het vaker bezoeken door bezoek aan bibliotheek, gemeentehuis enz. - Tijd dat deze bouwval verdwijnt en er weer een mooi groen pand wordt i.p.v. steen en hout. - Waarom geen vraag of ik vaker zou gaan? Dit is een vraag in uw eigen voordeel! - In de buurt van het postkantoor heb je de stek en het verenigingsgebouw - Ja, ik zal vaker gaan - Of vaker - Misschien bezoek ik het dan wel meer - Houdt het betaalbaar - Vaker omdat het aanbod daar groter zal zijn. Even gezellig binnen lopen na het boodschappen doen. - Het zal wel moeten, het buurthuis is er dan niet meer. - In het postkantoor kan beter een grandcafe dat is gezelliger voor het centrum - Ik wil dat het hier blijft. Ja, maar minder vaak Nee - Jullie zijn raar bezig - In deze buurt hoort een buurthuis - Is voor mij verder weg, dus met slecht weer zal ik er veel minder zijn. - Als iets goed is moet je het niet veranderen - Dit wordt mij te ver - Als het buurthuis weg zou gaan dan gaat de buurt er erg op achteruit. De buurt verpaupert! Niet ingevuld - De stek, verenigingsgebouw + postkantoor.

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA Gemeente Moerdijk November 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2018/177 Datum November

Nadere informatie

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Welkom bij De Goede Zorg Zelf zorg kiezen Bij De Goede Zorg kiest u zelf de zorg of hulp die u nodig heeft. Onze dienstverlening is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Fietsparkeren in Leiden

Fietsparkeren in Leiden Fietsparkeren in Leiden peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 12 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Simeon & Anna. Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid. meer dan zorg. Laurens

Simeon & Anna. Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid. meer dan zorg. Laurens Laurens Simeon & Anna Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid meer dan zorg Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is een bekende woonzorglocatie gelegen op het kruispunt van de wijken Vreewijk,

Nadere informatie

Enquête over de eventuele verhuizing van de bibliotheek van de Raadhuislaan naar het centrum

Enquête over de eventuele verhuizing van de bibliotheek van de Raadhuislaan naar het centrum Enquête over de eventuele verhuizing van de bibliotheek van de Raadhuislaan naar het centrum De afgelopen maanden heeft de SP een nieuwe enquête gehouden over de eventuele verplaatsing van de bibliotheek

Nadere informatie

5 Verzorgd Wonen-appartementen te huur aan de Graslaan. Ik ga graag mijn eigen gang, maar een steuntje in de rug is welkom!

5 Verzorgd Wonen-appartementen te huur aan de Graslaan. Ik ga graag mijn eigen gang, maar een steuntje in de rug is welkom! 5 Verzorgd Wonen-appartementen te huur aan de Graslaan Ik ga graag mijn eigen gang, maar een steuntje in de rug is welkom! 5 Verzorgd Wonen-appartementen aan de Graslaan Ruim wonen in een rustige wijk,

Nadere informatie

Om een beeld te krijgen van wat er speelde onder de inwoners van Leveroy en om duidelijk te krijgen wat eventuele behoeftes waren heeft de

Om een beeld te krijgen van wat er speelde onder de inwoners van Leveroy en om duidelijk te krijgen wat eventuele behoeftes waren heeft de Om een beeld te krijgen van wat er speelde onder de inwoners van Leveroy en om duidelijk te krijgen wat eventuele behoeftes waren heeft de gemeenschapsraad het initiatief genomen om een enquête uit te

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Spinaker 25 1034 MD Amsterdam

Spinaker 25 1034 MD Amsterdam Spinaker 25 1034 MD Amsterdam Spinaker 25, 1034 MD Amsterdam vraagprijs 135.000,-- k.k. Uitzicht op perk Het appartement ligt in een rustige, groene wijk. Het 2-kamerappartement van ca. 65 m2 heeft een

Nadere informatie

Zondagopenstelling Drechterland Peiling onder inwoners. Gemeente Drechterland Augustus 2013

Zondagopenstelling Drechterland Peiling onder inwoners. Gemeente Drechterland Augustus 2013 Zondagopenstelling Drechterland Peiling onder inwoners Gemeente Drechterland Augustus 2013 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

Onderzoek Houten Jongeren en Wonen

Onderzoek Houten Jongeren en Wonen Onderzoek Houten Jongeren en Wonen Juni 2007 www.adv-mr.com Utrechtseweg 101, 3702 AB Zeist Inhoud Inleiding Vanuit woonstichting Viveste en de gemeente Houten is een behoefte aan onderzoek naar de woonwensen

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014 Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers Multiscope Banenruil.nl April 2014 Conclusies werknemers» Het is duidelijk dat er veel winst valt te behalen in vermindering

Nadere informatie

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten Waar winkelen de inwoners van de gemeente? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten In opdracht van de SGP Door Studentenpool Bestuurlijke Bedrijfskunde Academie Mens & Organisatie Christelijke Hogeschool

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar februari 2009. Evaluatie weekmarkt aan Het Dirk IV-plein te Hoornaar Aan de Gemeenteraad van Giessenlanden is toegezegd dat een evaluatie zou

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel

Laurentius Cliëntenpanel Laurentius Cliëntenpanel Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Rapportage auteur: Jos Beerens, augustus 2015 Respons 52% 48 52 Ingevuld Niet ingevuld Hoe belangrijk vindt u het dat er een centrale huisartsenpost

Nadere informatie

Gemeente Houten Onderzoek Houtense kermis. Den Dolder, 01 december 2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.Tirza König

Gemeente Houten Onderzoek Houtense kermis. Den Dolder, 01 december 2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.Tirza König Gemeente Houten Onderzoek Houtense kermis ADV Market Research B.V. Den Dolder, 01 december 2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.Tirza König Het auteursrecht op dit rapport berust bij ADV Market Research

Nadere informatie

Veluwse Poort in beeld. Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort

Veluwse Poort in beeld. Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort Veluwse Poort in beeld Een onderzoek naar de bekendheid en beeldvorming van Veluwse Poort INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Doel van het onderzoek... 2 1.3. Probleemstelling...

Nadere informatie

Enquête buurtbewoners

Enquête buurtbewoners Enquête buurtbewoners Inleiding: Onder de bewoners van de gemeente Waterland is een online enquête gehouden. Dit met het doel om een beter inzicht te verkrijgen in hoe bewoners tegenover schapenbegrazing

Nadere informatie

Huizen. 4 goede slaapkamers. Nieuwe keuken en badkamer. Tuin op het zuidoosten. Goed onderhouden. Rustig en centraal gelegen

Huizen. 4 goede slaapkamers. Nieuwe keuken en badkamer. Tuin op het zuidoosten. Goed onderhouden. Rustig en centraal gelegen Huizen vanhendriks Springerstraat 8, 3822 TC Amersfoort Nieuwe keuken en badkamer Goed onderhouden Tuin op het zuidoosten 4 goede slaapkamers Rustig en centraal gelegen H47 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Geniet,Woon &Leef in Breda. Eigen (afgesloten) parkeerplaats. Fraaie woonkamer met terras/balkon. Hoogwaardige moderne keuken

Geniet,Woon &Leef in Breda. Eigen (afgesloten) parkeerplaats. Fraaie woonkamer met terras/balkon. Hoogwaardige moderne keuken Geniet,Woon &Leef in Breda Modern 3-kamer appartement Eigen (afgesloten) parkeerplaats Fraaie woonkamer met terras/balkon Hoogwaardige moderne keuken Heerlijk Wonen Maasdijk 114, 4827 MA Breda Kenmerken

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 5 Gemeente

Spreekopdrachten thema 5 Gemeente Spreekopdrachten thema 5 Gemeente Opdracht 2 bij 5.1 ** Bedenk nu zelf een gesprek. Cursist A: je werkt op het gemeentehuis. Cursist B: je bent bij het gemeentehuis. Kies zelf wat je daar komt doen: bijvoorbeeld

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Tijdens drie bijeenkomsten in november is bij bewoners en belanghebbenden opgehaald wat hun wensen en zorgen zijn over de voorstellen

Nadere informatie

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Het zou fijn zijn als de gemeente Almere Poort gaat zien als het visitekaartje van Almere. Daar kom je de stad binnen. Laat ze er iets moois van maken. [Geef tekst

Nadere informatie

Uitbreidingslocatie woningbouw Hillegom. Onderzoeksrapport Ons kenmerk: April 2017

Uitbreidingslocatie woningbouw Hillegom. Onderzoeksrapport Ons kenmerk: April 2017 Uitbreidingslocatie woningbouw Hillegom Onderzoeksrapport Ons kenmerk: 20576 April 2017 1 Inhoudsopgave Geschreven voor Achtergrond en doelstelling 3 Conclusies 4 Resultaten Wonen in Hillegom 7 Ontwikkeling

Nadere informatie

Windenergie. Een onderzoek onder inwoners van de gemeente Groningen B A S I S V O O R B E L E I D. Oktober Laura de Jong. Marjolein Kolstein

Windenergie. Een onderzoek onder inwoners van de gemeente Groningen B A S I S V O O R B E L E I D. Oktober Laura de Jong. Marjolein Kolstein Windenergie Een onderzoek onder inwoners van de gemeente Groningen Laura de Jong Oktober 2016 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl Inhoudsopgave Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4

Nadere informatie

Activiteitenterrein Rouveen

Activiteitenterrein Rouveen Speerpunten CDA Staphorst: Zwembad moet open blijven Activiteitenterrein Rouveen Slagen NU inrichten Meer burger, minder overheid Centrum: fiets-veiliger De ZORG = voor IEDEREEN Glasvezel JA! Het CDA wil

Nadere informatie

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum)

Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul. (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) Verslag Enquête over toekomst Buurtwinkelcentrum De Heul (ingevuld door omwonenden en bezoekers van het buurtwinkelcentrum) april 2016 1 Aandachtspunten voor vernieuwing van winkelcentrum De Heul Door

Nadere informatie

Pannenkoeken. zoet of hartig? Zwolle Giethoorn Deventer Enschede. Exclusief interview met Remco Pit van pannenkoekenboerderij De Hooge Esch

Pannenkoeken. zoet of hartig? Zwolle Giethoorn Deventer Enschede. Exclusief interview met Remco Pit van pannenkoekenboerderij De Hooge Esch Pannenkoeken Exclusief interview met Remco Pit van pannenkoekenboerderij De Hooge Esch Zwolle Giethoorn Deventer Enschede zoet of hartig? Inleiding Stroop, poedersuiker, kaas of spek. Allemaal beleg dat

Nadere informatie

1. Ik zie op tegen de herfst 36% 17% 5% 0% 0% Weet niet. Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Zeer mee oneens

1. Ik zie op tegen de herfst 36% 17% 5% 0% 0% Weet niet. Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Zeer mee oneens Herfstdip De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het landschap wordt langzaamaan minder groen door de vallende blaadjes. De herfst is weer bijna in aantocht. In hoeverre bent u het (on)eens met

Nadere informatie

Stadspark. Een stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D. November Marjolein Kolstein.

Stadspark. Een stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D. November Marjolein Kolstein. Stadspark Een stadspanelonderzoek Marjolein Kolstein November 2018 www.oisgroningen.nl Inhoud Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding van het onderzoek 4 1.2 Doel van het onderzoek 4 1.3 Opzet van

Nadere informatie

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat Huizen vanhendriks Wethouder Verrietstraat 37, 6576 DA Ooij Op 6 min van centrum Nijmegen Veilige, rustige autoluwe straat Royale woonkamer met veel daglicht Heerlijke achtertuin Maar liefst 4 slaapkamers

Nadere informatie

Bij ons draait het om u.

Bij ons draait het om u. Bij ons draait het om u. En om de mensen die voor u belangrijk zijn. Als u wilt, kunnen wij u en uw naasten ondersteunen. Bijvoorbeeld met goede zorg, hulp bij het huishouden of een personenalarm. En alles

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Terugkoppeling van de enquête

Terugkoppeling van de enquête Terugkoppeling van de enquête Wij delen graag de resultaten van de vrijwilligers enquête die jullie na het Oerol festival hebben ingevuld. De enquête is tot nu toe ingevuld door ongeveer 300 vrijwilligers.

Nadere informatie

Elektronische dienstverlening

Elektronische dienstverlening Hoofdstuk 4 Elektronische dienstverlening Samenvatting Bewoners kunnen voor steeds meer diensten gebruik maken van de website van de gemeente. De beschikbaarheid van internet mag hierbij vrijwel geen beperkingen

Nadere informatie

Zuid aan Zet Gebiedsgericht werken in Colmschate-Zuid oktober 2012

Zuid aan Zet Gebiedsgericht werken in Colmschate-Zuid oktober 2012 Zuid aan Zet Gebiedsgericht werken in Colmschate-Zuid oktober 2012 Zuid aan Zet Gebiedsgericht werken in Colmschate-Zuid oktober 2012 Colofon Uitgave : Kennis en Verkenning Naam : R.J Bos Telefoonnummer

Nadere informatie

Evaluatie Zesdaagse Amsterdam 2012

Evaluatie Zesdaagse Amsterdam 2012 Evaluatie Zesdaagse Amsterdam 2012 Effecten op de sportparticipatie Jan van Houthof 6 1065 AJ Amsterdam T 06 24512991 marije@bureaubeweeg.nl www.bureaubeweeg.nl Samenvatting In deze rapportage worden

Nadere informatie

Hoofdstuk 19. Welzijnsorganisatie

Hoofdstuk 19. Welzijnsorganisatie Hoofdstuk 19. Welzijnsorganisatie Samenvatting Ongeveer de helft van de Leidenaren heeft wel eens gehoord van de Leidse Welzijnsorganisatie. In 2001 lag de bekendheid op 43%. De bekendheid is het grootst

Nadere informatie

Huizen van. Hoekstra & van Eck. Asterixstraat 20, 1336 MR Almere. Nieuwe tuin op het Zuiden. Autovrij hofje. Kindvriendelijk. Complete keuken H19

Huizen van. Hoekstra & van Eck. Asterixstraat 20, 1336 MR Almere. Nieuwe tuin op het Zuiden. Autovrij hofje. Kindvriendelijk. Complete keuken H19 Huizen van Hoekstra & van Eck Asterixstraat 20, 1336 MR Almere Nieuwe tuin op het Zuiden Autovrij hofje Kindvriendelijk Complete keuken H19 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Wonen bij De Loohof. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt De Loohof u? Waar vindt u De Loohof? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij De Loohof. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt De Loohof u? Waar vindt u De Loohof? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Rustig wonen aan de rand van Apeldoorn Wilt u op een prachtige locatie en tegelijkertijd vlakbij allerlei voorzieningen

Nadere informatie

Onderzoek winkelgedrag Spijkenisse

Onderzoek winkelgedrag Spijkenisse Onderzoek winkelgedrag Spijkenisse 1 Winkelgedrag Spijkenisse Nissewaard Lokaal Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Winkelcentrum Hellevoetsluis 4 Bezoekers Hellevoetsluis 4 Spijkenisse 4 Conclusies Hellevoetsluis

Nadere informatie

Burgerpanel Gorinchem. 1 e peiling: Sociale monitor. Juli 2014

Burgerpanel Gorinchem. 1 e peiling: Sociale monitor. Juli 2014 Burgerpanel Gorinchem 1 e peiling: Sociale monitor Juli 2014 Colofon Uitgave : I&O Research BV Villawal 19 3432 NX Nieuwegein Tel. (030) 23 34 342 www.ioresearch.nl Rapportnummer : abpgork14a-def Datum

Nadere informatie

Gemeente Houten Onderzoek standplaatsen in Houten Zuid. Den Dolder, 17 april 2009 Ir. Martine van Doornmalen Wim Woning MSc

Gemeente Houten Onderzoek standplaatsen in Houten Zuid. Den Dolder, 17 april 2009 Ir. Martine van Doornmalen Wim Woning MSc Gemeente Houten Onderzoek standplaatsen in Houten Zuid ADV Market Research B.V. Den Dolder, 17 april 2009 Ir. Martine van Doornmalen Wim Woning MSc Het auteursrecht op dit rapport berust bij ADV Market

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij In april 2014 is Zorggroep Ter Weel in Goes en Reimerswaal gestart met het project Zorg Dichtbij. Dit project heeft als doel een structurele samenwerking met andere

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 BUURTONDERZOEK Sportbuurt Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 Hierbij gaven 68 bewoners hun mening over hun buurt en over de voorgenomen bouw van een scholencluster

Nadere informatie

Jongeren en het huwelijk. Jongeren en het huwelijk

Jongeren en het huwelijk. Jongeren en het huwelijk Inhoud Zijn je ouders nog bij elkaar? 3 Genschap van goederen: Stel je zou gaan trouwen, waarvoor zou je dan kiezen? 7 Ik zou later willen trouwen 4 Partneralimentatie: Waar gaat je voorkeur naar uit?

Nadere informatie

PRESENTATIE PRINCENSLUIS VOOR OMWONENDEN VAN HET POST KANTOOR DOOR KAREN HOUWEN & GABI STEINPRINZ WAAR GAAT DEZE PRESENTATIE OVER? 1. Wie zijn we? 2. Wat willen we bereiken? 3. Wie bezoeken ons centrum?

Nadere informatie

Onderzoek Wmo: Best. Rapport

Onderzoek Wmo: Best. Rapport Onderzoek Wmo: Best 2015 Rapport Colofon Dit onderzoek naar toegankelijkheid van de openbare ruimte, openbare gebouwen en het beweegaanbod voor Wmo cliënten in Best is uitgevoerd in november/december 2015

Nadere informatie

Kinderen in De Leyens 2014. Enquête onder basisschoolleerlingen

Kinderen in De Leyens 2014. Enquête onder basisschoolleerlingen Kinderen in 2014 Enquête onder basisschoolleerlingen 1 4 maart 2014 Annemiek van Soest Projectleider wijkontwikkeling Gemeente Zoetermeer 2 INHOUD 1 SAMENVATTING... 4 2 INLEIDING... 5 1.1 Doelstelling...

Nadere informatie

Wat kost het Huis der Gemeente? Veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe.

Wat kost het Huis der Gemeente? Veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe. Wat kost het Huis der Gemeente? Veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe gemeentehuis van Overbetuwe. Huis der Gemeente kost geen 29 miljoen Wat kost het Huis der Gemeente? Met de gemeenteraad

Nadere informatie

Hoofdstuk 9. Gemeentelijke website

Hoofdstuk 9. Gemeentelijke website Hoofdstuk 9. Gemeentelijke website Samenvatting Het percentage Leidenaren dat thuis kan beschikken over internet is, na een snelle toename in eerdere jaren, dit jaar vrijwel gestabiliseerd tot op 77%.

Nadere informatie

Retourpinnen: verslag van 2 onderzoeken

Retourpinnen: verslag van 2 onderzoeken Retourpinnen: verslag van 2 onderzoeken 1. Onderzoek door Multiscope onder 750 consumenten 2. Onderzoek door INretail onder bijna 500 ondernemers in mode, sport etc. Onderzoeksgegevens Retourpinnen, oktober

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark.

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. Afdeling IJsselstein Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. September/oktober 2013 Inleiding In de laatste week van augustus en de eerste week

Nadere informatie

In totaal hebben 2.068 inwoners van de gemeente de enquête ingevuld. Een prachtig resultaat, waarvoor we iedereen hartelijk willen bedanken!

In totaal hebben 2.068 inwoners van de gemeente de enquête ingevuld. Een prachtig resultaat, waarvoor we iedereen hartelijk willen bedanken! Hoe vaak is de enquête ingevuld? In totaal hebben 2.068 inwoners van de gemeente de enquête ingevuld. Een prachtig resultaat, waarvoor we iedereen hartelijk willen bedanken! De enquête is vaak genoeg ingevuld

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Invloed van koffie op bedrijfsimago

Invloed van koffie op bedrijfsimago Invloed van koffie op bedrijfsimago Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van PouchDirect, een internationale leverancier van hoogwaardige stazakken en koffiezakken. De doelstelling van het onderzoek

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Koraalstraat 14 a, 3051 VH Rotterdam ,- k.k.

Koraalstraat 14 a, 3051 VH Rotterdam ,- k.k. , 3051 VH Rotterdam 180.000,- k.k. Omschrijving DAKTERRAS (ca. 30m2) helemaal van jou alleen?! Dit ruimtelijke 3-kamer appartement (ca. 82m2) ligt in een rustige straat in Hillegersberg. De open woon-,

Nadere informatie

TE KOOP. Columbusstraat AS Den Haag k.k.

TE KOOP. Columbusstraat AS Den Haag k.k. TE KOOP Columbusstraat 144 2561AS Den Haag 495.000 k.k. KENMERKEN Vraagprijs 495.000 k.k. Status Verkocht Oplevering per direct Soort appartement Bovenwoning Bouwjaar 1908 Oppervlakte 174m² Aantal kamers

Nadere informatie

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Woningcorporatie Woonconcept verhuurt en beheert ongeveer 12.500 woningen in de gemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. Wij hebben een gevarieerd

Nadere informatie

Koopzondagen en winkelaanbod in Diemen

Koopzondagen en winkelaanbod in Diemen Koopzondagen en winkelaanbod in Diemen In opdracht van: Gemeente Diemen Projectnummer: 13225 Anne Huijzer Willem Bosveld Bezoekadres: Oudezijds Voorburgwal 300 Telefoon 020 251 0330 Postbus 658, 1000 AR

Nadere informatie

Waar komen we vandaan, en waar zijn we nu? interview. Carla van Rijsbergen. De verhuizing en verandering.

Waar komen we vandaan, en waar zijn we nu? interview. Carla van Rijsbergen. De verhuizing en verandering. Identiteit Waar komen we vandaan, en waar zijn we nu? Column Floris Gonggrijp Het stads leven Column Thomas Kuiper Het leven in een Dorp interview Carla van Rijsbergen De verhuizing en verandering. Gemaakt

Nadere informatie

Wonen, werken, meedoen

Wonen, werken, meedoen Wonen, werken, meedoen zoals jíj dat wilt Bij Prezzent is er van alles te doen Wij zíjn er voor jou Bij Prezzent kun je wonen, werken en meedoen zoals jij dat wilt. Wij hebben woonlocaties met zelfstandige

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSENQUÊTE VOORBEELDGEBOUWEN

TEVREDENHEIDSENQUÊTE VOORBEELDGEBOUWEN Kenmerken van de woning: TEVREDENHEIDSENQUÊTE VOORBEELDGEBOUWEN Naam ven het project Type van werken Bestemming Energieklasse Aantal kamers Nieuwbouw Renovatie Eengezinswoning Appartement in een collectieve

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête Parkeeronderzoek De Biezen Resultaten bewonersenquête Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek Januari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Achtergrond en doel onderzoek... 2 1.2 Vraagstellingen

Nadere informatie

Waarom in Ewijk geen Postloket en OV Laadpaal?

Waarom in Ewijk geen Postloket en OV Laadpaal? Waarom in Ewijk geen Postloket en OV Laadpaal? Onderzoek Ewijk 2 Ewijk Inhoudsopgave: Inleiding Ewijk in een notendop De enquête en de resultaten Conclusies Aanbevelingen Visie SP 3 Inleiding De SP Beuningen

Nadere informatie

Resultaten fietsenquête

Resultaten fietsenquête Resultaten fietsenquête Geslacht 16% meer mannen dan vrouwen hebben deze enquête beantwoord. 1 Leeftijd Minder jonge mensen hebben de enquête ingevuld. Zij zijn dus ondervertegenwoordigd in de resultaten

Nadere informatie

Kruisherenborch 3 - Rosmalen

Kruisherenborch 3 - Rosmalen Kruisherenborch 3 - Rosmalen Wij zijn Makelaarsoord. Wij zijn de makelaar nieuwe stijl. Met een jong, gepassioneerd team en kantoren in Rosmalen en Ammerzoden. Bij ons draait het om jou. Onze drive is

Nadere informatie

goed introductieprogramma

goed introductieprogramma 1. De Kuil heeft een goed introductieprogramma voor nieuwe leden. Je krijgt uitleg over de verschillende commissies en bardiensten en je wordt geholpen met het vinden van tennispartners 56% 183 22% 73

Nadere informatie

Hoofdstuk 20. Vrijwilligerswerk

Hoofdstuk 20. Vrijwilligerswerk Hoofdstuk 20. Vrijwilligerswerk Samenvatting Evenals in de voorgaande twee jaar geeft een kwart van de Leidenaren aan op dit moment aan vrijwilligerswerk te doen. Het percentage mensen dat (nog meer) vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek Zuid

Wijkschouw Helmerhoek Zuid Wijkschouw Helmerhoek Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Thuis is waar je hart is

Thuis is waar je hart is Thuis is waar je hart is Woon-, zorg- en dienstencentrum Margaretha Lekker thuis Wonen aan de karakteristieke gracht van Kampen, middenin de historische binnenstad. Dat is wonen in Woon-, zorg- en dienstencentrum

Nadere informatie

Wijnruitstraat 47, Waalwijk

Wijnruitstraat 47, Waalwijk Wijnruitstraat 47, Waalwijk Kenmerken Overdracht Huurprijs Uitvoering 1.100 onbepaalde tijd Kaal Aangeboden sinds 14-03-2019 Duur overeenkomst onbepaalde tijd Waarborgsom 1 maand / 0 Totale servicekosten

Nadere informatie

Dit klanttevredenheidonderzoek is uitgevoerd in opdracht van en in afstemming met de Gemeente Rotterdam.

Dit klanttevredenheidonderzoek is uitgevoerd in opdracht van en in afstemming met de Gemeente Rotterdam. Dit klanttevredenheidonderzoek is uitgevoerd in opdracht van en in afstemming met de Gemeente Rotterdam. De onderzoeksgroep zijn klanten en vrijwilligers die actief zijn binnen een activiteit uit het aanbod

Nadere informatie

30 juli 2018 Auteur: Lisette van Vliet. Onderzoek: We worden 100 jaar

30 juli 2018 Auteur: Lisette van Vliet. Onderzoek: We worden 100 jaar 30 juli 2018 Auteur: Lisette van Vliet Onderzoek: We worden 100 jaar Samenvatting Subtitel 100 jaar worden? Liever niet Titel We worden steeds ouder en ook vaker 100 jaar oud. Slechts een kwart (25%) van

Nadere informatie

Mijn kind(eren) zit(ten) in groep(en): Vervoer tussen huis en school: Lopend Fiets Auto Bus Anders

Mijn kind(eren) zit(ten) in groep(en): Vervoer tussen huis en school: Lopend Fiets Auto Bus Anders Uitslag enquêtes PvA Aantal ingevulde enquêtes: 38 Mijn kind(eren) zit(ten) in groep(en): 0 1 2 3 4 5 6 7 8 0 2 5 7 4 24 13 3 4 Vervoer tussen huis en school: Lopend Fiets Auto Bus Anders 21 23 15 0 0

Nadere informatie

1. Denkt u er over na om te verhuizen?

1. Denkt u er over na om te verhuizen? 1. Rechte tellingen Open huizen route De landelijke woningmarkt trekt weer aan. In vrijwel alle Nederlandse regio s neemt het aantal woningverkopen toe ten opzichte van een jaar geleden. 1. Denkt u er

Nadere informatie

Kunt u aangeven wat er volgens u op dit moment beter kan met betrekking tot het scheiden van huisafval?

Kunt u aangeven wat er volgens u op dit moment beter kan met betrekking tot het scheiden van huisafval? Kunt u aangeven wat er volgens u op dit moment beter kan met betrekking tot het scheiden van huisafval? Het gaat goed in mijn buurtje. (3) Nee (2) containers bij flats sneller legen? restafval (grijze

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Sterrenkroos 157 Zwolle

Sterrenkroos 157 Zwolle Wilt u wonen met alle voorzieningen en gezelligheid dichtbij, maar ook het gevoel van midden in de natuur te wonen? Dat kan in dit moderne 3-kamerappartement op de 4 de woonlaag aan de Milligerplas in

Nadere informatie

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst Het huis van je leven Het Bosje Nieuwe levensloopbestendige woningen in het hart van Elst Een leven lang lekker wonen Een levensloopbestendig huis ziet er op het oog niet zo heel anders uit als een traditionele

Nadere informatie

Alvast hartelijk dank voor het meedoen! Klik op 'volgende' om naar de eerste vraag te gaan.

Alvast hartelijk dank voor het meedoen! Klik op 'volgende' om naar de eerste vraag te gaan. 1. Leefbaarheid in Groningen Fijn dat u mee wilt doen aan het onderzoek 'Leefbaarheid in Groningen'. De volgende vraag staat centraal: "Hoe kijkt u aan tegen de leefbaarheid in uw dorp of wijk?" In deze

Nadere informatie

Timmer en Timmer Makelaars Dorpsstraat 8 6871 AL RENKUM Tel: 0317-319114 Fax: 0317-315667. Eekwal 3 RENKUM. Vraagprijs 185.000,= k.k.

Timmer en Timmer Makelaars Dorpsstraat 8 6871 AL RENKUM Tel: 0317-319114 Fax: 0317-315667. Eekwal 3 RENKUM. Vraagprijs 185.000,= k.k. Eekwal 3 RENKUM Vraagprijs 185.000,= k.k. In een kindvriendelijke wijk gelegen, goed onderhouden eengezinswoning, type TUSSENWONING met eigen carport, aangebouwde stenen berging en een op het zuid-westen

Nadere informatie

PARAMARIBOSTRAAT 110HS AMSTERDAM 499.000 k.k. www.paramaribostraat110hs.nl Omschrijving OPEN HUIS MAANDAG 19 DECEMBER VAN 16:30 TOT 18:30 UUR. BEZICHTIGINGEN OOK MOGELIJK OP AFSPRAAK. Mooie benedenwoning

Nadere informatie

Laurens Simeon en Anna

Laurens Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid Lekker thuis in een vertrouwde omgeving. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Simeon en Anna Woonzorglocatie voor ouderen

Nadere informatie

ENQUETE M.B.T. WINKELCENTRUM LEYWEG UITGEVOERD TIJDENS ESCAMPFESTIVAL

ENQUETE M.B.T. WINKELCENTRUM LEYWEG UITGEVOERD TIJDENS ESCAMPFESTIVAL ENQUETE M.B.T. WINKELCENTRUM LEYWEG UITGEVOERD TIJDENS ESCAMPFESTIVAL TOTAAL INGEVULDE FORMULIEREN: (118 waarvan 2 onvolledig en niet inbegrepen=) 116 waarvan bewoner Morgenstond / niet woonachtig in Morgenstond:

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Nieuwbouw Het Voert Grootebroek TE HUUR 19 EENGEZINSWONINGEN

Nieuwbouw Het Voert Grootebroek TE HUUR 19 EENGEZINSWONINGEN Nieuwbouw Het Voert Grootebroek TE HUUR 19 EENGEZINSWONINGEN Betaalbaar wonen in Grootebroek Grootebroek is gelegen in de gemeente Stede Broec met vele voorzieningen GEMEENTE STEDE BROEC VOORZIENINGEN

Nadere informatie

Uitslag tevredenheidsenquête 2018

Uitslag tevredenheidsenquête 2018 Uitslag tevredenheidsenquête 2018 De tevredenheidsenquête is in september van 2018 weer uitgezet onder ouders van huidige peuters en ouders van peuters die in het jaar 2018 de peuterspeelzaal bezochten

Nadere informatie

Kulturhus. Naam? (Cultuurhus in Rossum ) Gemaakt door: Anne Winter, Mirthe Scholte Lubberink en Timo Harmelink. Klas: 3H4.

Kulturhus. Naam? (Cultuurhus in Rossum ) Gemaakt door: Anne Winter, Mirthe Scholte Lubberink en Timo Harmelink. Klas: 3H4. Kulturhus. Naam? (Cultuurhus in Rossum ) Gemaakt door: Anne Winter, Mirthe Scholte Lubberink en Timo Harmelink. Klas: 3H4. Opdracht 1 : In ons cultuurhuis komt een apotheek, bibliotheek, Rabobank, schaakclub,

Nadere informatie

PARTICIPATIE IN GORINCHEM

PARTICIPATIE IN GORINCHEM PARTICIPATIE IN GORINCHEM Gemeente Gorinchem April 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017 / 58 Datum April 2017 Opdrachtgever

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Parkeren

Hoofdstuk 10 Parkeren Hoofdstuk 10 Parkeren Samenvatting Zeven op de tien Leidse huishoudens beschikken over één of meer auto s. Eén op de vijf huishoudens heeft te maken met betaald parkeren in de eigen straat of in aangrenzende

Nadere informatie

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014

Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 Wijkrapport Gesworen Hoek 2014 Wijkbezoek SP Tilburg November-December 2014 1 SP Wijkrapport Gesworen Hoek Inleiding De SP is in november de Gesworen Hoek in geweest om in gesprek te komen met de bewoners.

Nadere informatie

Onderzoek financiële goede voornemens

Onderzoek financiële goede voornemens Onderzoek financiële goede voornemens Een onderzoek naar financiële goede voornemens voor 2019 1 Inhoudsopgave Samenvatting 4 Inleiding 7 Resultaten Financiële goede voornemens 8 Wijzer in geldzaken Onderzoek

Nadere informatie

Winkelgebied De Brier (Woonmax)

Winkelgebied De Brier (Woonmax) Winkelgebied De Brier (Woonmax) 9 april 2017 1 De Brier Ongeveer 15 jaar geleden is een start gemaakt met het winkelgebied De Brier (Woonmax) in Venray. 100% 90% 80% 70% 60% 50% 30% 0% 1. Koopt u wel eens

Nadere informatie

HET LEIDERDORPPANEL OVER...

HET LEIDERDORPPANEL OVER... HET LEIDERDORPPANEL OVER... Resultaten peiling 12: Recreatie in de polders november 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 12 e peiling met het burgerpanel van Leiderdorp. Deze

Nadere informatie

Wijkschouw Stadsveld Zuid

Wijkschouw Stadsveld Zuid Wijkschouw Stadsveld Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie