Cloudplatform. Versie 1.0. Gebruikershandleiding

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cloudplatform. Versie 1.0. Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 Cloudplatform Versie 1.0 Gebruikershandleiding September

2 Inhoud 2 Inhoud Wijzigingsgeschiedenis...3 Overzicht... 4 Aan de slag... 5 Systeemvereisten... 5 Toegang tot Cloudplatform... 5 Toegang tot de Print Management-webportal...5 De Print Management-webportal gebruiken... 6 De Lexmark Print Management Client downloaden en installeren...6 Uw account beheren... 6 Profielgegevens beheren...6 Toegewezen rollen weergeven...6 Badges registreren...6 Groepen weergeven...7 De afdrukwachtrij beheren...7 Bestanden uploaden naar de Print Management-webportal...7 Afdruktaken verwijderen uit afdrukwachtrij...7 Afdrukinstellingen aanpassen...7 De standaardafdrukinstellingen voor alle binnenkomende afdruktaken instellen...8 Bestanden afdrukken... 8 Bestanden verzenden naar de afdrukwachtrij...8 Afdruktaken vrijgeven via de Print Release-app Documenten afdrukken met de toepassing Mobile Print Deelnemers beheren Rapporten voor documentadministratie genereren...13 Geregistreerde Serverless-clients weergeven...13 Help Kennisgevingen Informatie over deze editie...15 Index...16

3 Wijzigingsgeschiedenis 3 Wijzigingsgeschiedenis September 2017 Oorspronkelijke documentvrijgave

4 Overzicht 4 Overzicht Lexmark TM Het Cloudplatform is een volledig toegeruste, geïntegreerde cloudwebsite die toegang, configuratie en beheer van de Print Release-oplossing ondersteunt. Hiermee kunt u afhankelijk van uw toegewezen rol een of meer van de volgende handelingen uitvoeren: Afdruktaken verzenden met behulp van: Lexmark Print Management Client Mobiel apparaat Afdrukwachtrijen beheren. Afdruktaken delegeren. Rapporten over printergebruik genereren. Serverless-clients weergeven. De Lexmark Print Management Client downloaden. Dit document bevat instructies voor het gebruik van de website.

5 Aan de slag 5 Aan de slag Systeemvereisten Ondersteunde webbrowsers Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van een van de volgende ondersteunde webbrowsers gebruikt: Microsoft Edge TM Internet Explorer Mozilla Firefox Google Chrome TM Safari Ondersteunde besturingssystemen Wanneer u de Lexmark Print Management Client installeert, moet u ervoor zorgen dat uw computer op een van de volgende besturingssystemen draait: Windows 10 Windows 8.1 Windows 7 (32 bits en 64 bits) macos Sierra (versie 10.12) OS X El Capitan (versie 10.11) OS X Yosemite (versie 10.10) Toegang tot Cloudplatform 1 Open een webbrowser en typ cloud.lexmark.com. 2 Typ uw adres en wachtwoord. 3 Klik op Aanmelden. Toegang tot de Print Management-webportal Klik op de startpagina van het cloudplatform op Print Management.

6 De Print Management-webportal gebruiken 6 De Print Management-webportal gebruiken De Lexmark Print Management Client downloaden en installeren Met de Lexmark Print Management Client kunt u afdruktaken verzenden naar de Print Management-server. Afdruktaken worden opgeslagen op de Print Management-server totdat ze worden vrijgegeven via uw mobiele apparaat of de toepassing Print Release. Opmerking: Zie voor informatie over het maken van een aangepast pakket de Beheerdershandleiding voor het Cloudplatform of neem contact op met uw beheerder. 1 Klik in de Print Management-webportal op Client downloaden. 2 Selecteer het besturingssysteem van uw computer. 3 Ga naar de locatie waar u het pakket hebt opgeslagen en voer het uit. 4 Volg de aanwijzingen op het scherm. Uw account beheren Profielgegevens beheren 1 Vanuit het cloudplatform klikt u op uw gebruikersnaam rechtsboven op de pagina en klikt u vervolgens op Mijn account. 2 Klik in het gedeelte Persoonlijke gegevens op Bewerken. Opmerking: Klik op Wachtwoord wijzigen om het wachtwoord te wijzigen. 3 Geef de gegevens op. 4 Klik op Profiel bijwerken. Toegewezen rollen weergeven Rollen zijn rechten die zijn verleend aan een gebruiker of groep. 1 Vanuit het cloudplatform klikt u op uw gebruikersnaam rechtsboven op de pagina en klikt u vervolgens op Mijn account. 2 Klik in het gedeelte Toegewezen rollen op Weergave. Badges registreren 1 Vanuit het cloudplatform klikt u op uw gebruikersnaam rechtsboven op de pagina en klikt u vervolgens op Mijn account. 2 Klik in het gedeelte Geregistreerde badges op Bewerken.

7 De Print Management-webportal gebruiken 7 3 Voer een van de volgende handelingen uit: Klik op Badge registreren. Klik op Registreren. 4 Typ uw badge-id. Selecteer zo nodig Badge-id weergeven. 5 Klik op Badge registreren. Groepen weergeven 1 Vanuit het cloudplatform klikt u op uw gebruikersnaam rechtsboven op de pagina en klikt u vervolgens op Mijn account. 2 Klik in het gedeelte Toegewezen groepen op Weergeven. De afdrukwachtrij beheren Bestanden uploaden naar de Print Management-webportal 1 Klik in de Print Management-webportal op Afdrukwachtrij. 2 Klik op Bestand uploaden en sleep vervolgens een of meer bestanden of blader ernaar. Opmerking: U kunt maximaal vijf bestanden tegelijk uploaden. 3 Klik op Bestanden uploaden. Afdruktaken verwijderen uit afdrukwachtrij 1 Klik in de Print Management-webportal op Afdrukwachtrij. 2 Kies een of meer afdruktaken. 3 Klik op Verwijderen > Afdruktaken verwijderen. Afdrukinstellingen aanpassen Opmerking: Er zijn updates van toepassing op afdruktaken die zijn geüpload of per verzonden naar de webportal. 1 Klik in de Print Management-webportal op Afdrukwachtrij. 2 Klik op een afdruktaak. 3 Typ in het gedeelte Algemeen een beschrijving voor de afdruktaak. 4 Configureer de instellingen in het gedeelte Afdrukopties. Exemplaren Kleurenmodus

8 De Print Management-webportal gebruiken 8 Dubbelzijdig afdrukken Wanneer u afdrukt op beide zijden van het papier, wordt het papier langs de korte zijde of de lange zijde gedraaid. Selecteer Printerinstelling gebruiken om de standaardprinterinstelling te gebruiken. Pagina's per zijde Meerdere pagina's van het document worden afgedrukt op één zijde van het papier. 5 Klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan). De standaardafdrukinstellingen voor alle binnenkomende afdruktaken instellen Opmerking: Er zijn updates beschikbaar voor toekomstige afdruktaken. 1 Klik in de Print Management-webportal op Afdrukwachtrij. 2 Klik op Standaardafdrukinstellingen instellen. 3 Configureer het volgende: Exemplaren Kleurenmodus Dubbelzijdig afdrukken Wanneer u afdrukt op beide zijden van het papier, wordt het papier langs de korte zijde of de lange zijde gedraaid. Selecteer Printerinstelling gebruiken om de standaardprinterinstelling te gebruiken. Pagina's per zijde Meerdere pagina's van het document worden afgedrukt op één zijde van het papier. 4 Klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan). Bestanden afdrukken Gebruik een van de volgende toepassingen om afdruktaken vrij te geven: Print Release een toepassing voor het beheren van afdruktaken vanaf de printer. Raadpleeg de Beheerdershandleiding van Print Release voor meer informatie. Mobile Print Een toepassing om documenten direct naar op het netwerk aangesloten Lexmark-printers en een server te verzenden vanaf een mobiel apparaat met het Android TM -platform of het iosbesturingssysteem. Raadpleeg voor meer informatie de Lexmark Mobile Print-gebruikershandleiding voor uw mobiele apparaat. Bestanden verzenden naar de afdrukwachtrij Afdruktaken verzenden vanaf de computer Voer een van de volgende handelingen uit: Bestanden verzenden 1 Bestand of afbeelding openen. 2 Selecteer de afdrukoptie en selecteer vervolgens de wachtrij voor Print Release. Opmerking: De naam is mogelijk gewijzigd. Neem contact op met de beheerder voor meer informatie.

9 De Print Management-webportal gebruiken 9 3 Als u erom wordt gevraagd, typt u uw adres en wachtwoord. 4 Klik op Afdrukken. s verzenden Opmerking: Deze functie is beschikbaar al naar gelang uw rol. Neem voor het adres van de afdrukwachtrijserver contact op met uw beheerder of klantenondersteuningscentrum. Afdruktaken verzenden met de Mobile Print-toepassing Raadpleeg de Lexmark Mobile Print-gebruikershandleiding voor uw mobiele toestel voor meer informatie over de Mobile Print-app. Voor apparaten met het Android-platform 1 Start de Lexmark Print-app. 2 Tik op een bron in het gedeelte Afdrukken in het startscherm van de toepassing en volg de instructies op het scherm. Opmerking: Als u hierom wordt gevraagd, dient u de app toegang te geven tot uw camera en opslag. 3 Selecteer een Print Management Server. Opmerking: Als u hierom wordt gevraagd, meldt u zich aan bij de server. 4 Pas indien nodig de afdrukinstellingen aan. 5 Tik op. Voor apparaten met het ios-besturingssysteem 1 Start de Lexmark Print-app. 2 Tik op een bron in het gedeelte AFDRUKKEN VANAF in het startscherm van de toepassing en volg de instructies op het scherm. Opmerking: Als u hierom wordt gevraagd, dient u de app toegang te geven tot uw camera en foto's. 3 Selecteer een Print Management Server. Opmerking: Als u hierom wordt gevraagd, meldt u zich aan bij de server. 4 Pas indien nodig de afdrukinstellingen aan. 5 Raak Afdrukken aan. Documenten delen naar de afdrukwachtrij via uw mobiele apparaat Raadpleeg de Lexmark Mobile Print-gebruikershandleiding voor uw mobiele toestel voor meer informatie over de Mobile Print-app. Voor apparaten met het Android-platform 1 Open op uw mobiele apparaat een document of selecteer een document vanuit bestandsbeheer.

10 De Print Management-webportal gebruiken 10 Opmerkingen: Zorg dat het mobiele apparaat het documenttype ondersteunt. Zorg dat de printer het bestandstype ondersteunt. Raadpleeg voor de lijst met ondersteunde bestandstypen de Gebruikershandleiding van de printer. 2 Deel document naar Lexmark Print. 3 Selecteer een printer en wijzig zo nodig de afdrukinstellingen. 4 Tik op. Voor apparaten met het ios-besturingssysteem 1 Open op uw mobiele apparaat een document of selecteer een document vanuit bestandsbeheer. Opmerkingen: Zorg dat het mobiele apparaat het documenttype ondersteunt. Zorg dat de printer het bestandstype ondersteunt. Raadpleeg voor de lijst met ondersteunde bestandstypen de Gebruikershandleiding van de printer. 2 Tik op > Lexmark Print > Kies een apparaat. 3 Selecteer een printer en wijzig zo nodig de afdrukinstellingen. 4 Raak Afdrukken aan. Afdruktaken vrijgeven via de Print Release-app Opmerking: Het is afhankelijk van uw instellingen of eerste gebruikers zich dienen te registreren. Volg de aanwijzingen op de display. 1 Raak Print Release aan op het startscherm van de printer. Opmerking: Meld u zo nodig aan bij de printer. 2 Kies een of meer afdruktaken. Opmerking: Als u taken wilt afdrukken die aan u gedelegeerd zijn, raakt u selecteert u een gebruikersnaam en vervolgens de afdruktaken. aan (indien nodig), en 3 Pas indien nodig de afdrukinstellingen aan. Raak aan naast de knop Afdrukken, raak vervolgens Afdrukinstellingen wijzigen aan en voer een van de volgende handelingen uit: Raak Instellingen aan en pas vervolgens een of meer van de volgende opties aan: Aantal exemplaren Kleur Opmerking: U kunt voor sommige bestandsindelingen op de printer een afdruktaak niet wijzigen van zwart-wit naar kleur. Zijden: hiermee stelt u in of de afdruktaken op één zijde of aan beide zijden van het papier worden afgedrukt.

11 De Print Management-webportal gebruiken 11 Raak Afwerkingsopties aan en pas vervolgens een van de volgende opties aan: Nieten: hiermee geeft u aan of u de afdruktaken wilt nieten. Perforatie: hiermee stelt u in of afdruktaken worden geperforeerd. Opmerking: Deze instellingen kunnen wel of niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de configuratie van uw Lexmark Print Management Client. 4 Raak Afdrukken aan. Documenten afdrukken met de toepassing Mobile Print Raadpleeg de Lexmark Mobile Print-gebruikershandleiding voor uw mobiele toestel voor meer informatie over de Mobile Print-app. Voor apparaten met het Android-platform 1 Start de Lexmark Print-app. 2 Voer een van de volgende handelingen uit in het startscherm van de toepassing: Selecteer de server in het gedeelte Print Release. Opmerking: Als u wordt gevraagd u aan te melden bij de server, typt u uw gegevens in en tikt u vervolgens op AANMELDEN. Tik op Instellingen > Apparaten beheren en selecteer vervolgens de server. Opmerking: Als u niet bent aangemeld bij de server, tikt u in het gedeelte 'Aangemeld als' op, typt u uw gegevens en tikt u vervolgens op AANMELDEN. 3 Selecteer de gebruiker die taken heeft om af te drukken. 4 Selecteer één of meer taken. 5 Tik op. 6 Selecteer een printer en wijzig zo nodig de afdrukinstellingen. 7 Tik op. Opmerkingen: U kunt een printer toevoegen aan de lijst. Tik op om alle opdrachten te selecteren. Selecteer Dit document verwijderen na het afdrukken om de geselecteerde taken na het afdrukken te verwijderen.

12 De Print Management-webportal gebruiken 12 Voor apparaten met het ios-besturingssysteem 1 Start de Lexmark Print-app. 2 Voer een van de volgende handelingen uit in het startscherm van de toepassing: Selecteer de server in het gedeelte Print Release. Opmerking: Als u wordt gevraagd u aan te melden bij de server, typt u uw gegevens en tikt u vervolgens op OK. Tik op Instellingen > Apparaten beheren en selecteer vervolgens de server. Opmerking: Als u niet bent aangemeld bij de server, tikt u op Aanmelden, typt u uw gegevens en tikt u vervolgens op OK. 3 Selecteer de gebruiker die taken heeft om af te drukken. 4 Selecteer één of meer taken. 5 Tik op. 6 Selecteer een printer en wijzig zo nodig de afdrukinstellingen. 7 Raak Afdrukken aan. Opmerkingen: U kunt een printer toevoegen aan de lijst. Tik op om alle opdrachten te selecteren. Selecteer Verwijderen uit wachtrij na het afdrukken om de geselecteerde taken na het afdrukken te verwijderen. Deelnemers beheren Gebruikersdeelnemers weergeven en beheren. Een deelnemer is een gebruiker die gemachtigd is om afdruktaken uit uw afdrukwachtrij af te drukken. Zo kan een beheerdersassistent bijvoorbeeld taken afdrukken die zijn verzonden door een leidinggevende. 1 Klik in de Print Management-webportal op Deelnemers. 2 Voer een van de volgende handelingen uit: Deelnemers toevoegen a Klik op Toevoegen. b Selecteer een gebruiker. c Klik op Gebruiker toevoegen. Deelnemers verwijderen a Selecteer één of meer deelnemers. b Klik op Remove (Verwijderen).

13 De Print Management-webportal gebruiken 13 Rapporten voor documentadministratie genereren 1 Klik in de Print Management-webportal op Documentadministratie. 2 Voer een van de volgende handelingen uit: Een overzicht van alle afdruktaken weergeven Opmerking: Dit rapport bevat alleen vrijgegeven taken van de Cloudserver en toont gebruiksstatistieken van het apparaat. Klik op Afdruktaakgeschiedenis. Een documentadministratierapport genereren a Klik op Rapporten. b Selecteer in het gedeelte Rapporten de optie Mijn documentadministratie-overzicht. c Geef het datumbereik op. d Klik op Rapport generen. Opmerking: Klik op PDF downloaden om het rapport te downloaden. Geregistreerde Serverless-clients weergeven Met Serverless-clients kunt u afdruktaken opslaan voordat u deze afdrukt met de toepassing Print Release. 1 Klik in de Print Management-webportal op Serverless. 2 Controleer de lijst met clients in het gedeelte Clients.

14 Help 14 Help Als u een foutmelding krijgt, neemt u contact op met uw systeembeheerder.

15 Kennisgevingen 15 Kennisgevingen Informatie over deze editie September 2017 De volgende alinea is niet van toepassing op landen waar de voorwaarden strijdig zijn met de nationale wetgeving: LEXMARK INTERNATIONAL, INC., LEVERT DEZE PUBLICATIE ALS ZODANIG ZONDER ENIGE VORM VAN GARANTIE, NOCH IMPLICIET, NOCH EXPLICIET, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT DE IMPLICIETE GARANTIES VAN VERHANDELBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. In sommige rechtsgebieden is afwijzing van expliciete of impliciete garanties bij bepaalde transacties niet toegestaan, het is daarom mogelijk dat deze verklaring niet op u van toepassing is. Deze publicatie kan technische onjuistheden of typografische fouten bevatten. De informatie in deze publicatie wordt regelmatig herzien, wijzigingen zullen in latere uitgaven worden opgenomen. De producten of programma's die worden beschreven, kunnen te allen tijde worden verbeterd of gewijzigd. Verwijzingen in deze publicatie naar producten, programma's of diensten houden niet in dat de fabrikant deze producten op de markt wil brengen in alle landen waar de fabrikant actief is. Een verwijzing naar een product, programma of dienst betekent niet dat alleen dat product, dat programma of die dienst kan worden gebruikt. In plaats daarvan kunnen alle functioneel gelijkwaardige producten, programma's of diensten, waarmee geen inbreuk wordt gemaakt op bestaande intellectuele eigendomsrechten, worden gebruikt. De gebruiker is verantwoordelijk voor de evaluatie en controle van de werking in combinatie met andere producten, programma's of diensten, met uitzondering van de producten, programma's of diensten die door de fabrikant zijn aangegeven. Ga naar voor technische ondersteuning van Lexmark. Ga naar voor informatie over supplies en downloads Lexmark International, Inc. Alle rechten voorbehouden. Handelsmerken Lexmark en het Lexmark-logo zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of andere landen. Windows, Microsoft Edge en Internet Explorer zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van de Microsoft-bedrijvengroep in de Verenigde Staten en andere landen. Android en Google Chrome zijn handelsmerken van Google Inc. macos, OS X en Safari zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc. Andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve houders.

16 Index 16 Index A Afdrukbeheer bestanden uploaden 7 overzicht 8 toegang 5 afdrukinstellingen aanpassen 7 afdrukinstellingen aanpassen 7 afdruktaken verzenden met de Mobile Printtoepassing 9 verzenden vanaf de computer 8 vrijgeven via de Print Releaseapp 10 afdruktaken uit afdrukwachtrij verwijderen 7 afdruktaken verwijderen uit afdrukwachtrij 7 afdruktaken verzenden met de Mobile Print-toepassing 9 afdruktaken verzenden vanaf de computer 8 afdruktaken vrijgeven via de Print Release-app 10 B badges registreren 6 badges registreren 6 bestanden uploaden naar de Print Management-webportal 7 bestanden verzenden naar de afdrukwachtrijserver 8 besturingssystemen ondersteund 5 C clientstuurprogramma downloaden en installeren 6 clientstuurprogramma downloaden en installeren 6 Cloudplatform help 14 overzicht 4 toegang 5 D deelnemers beheren 12 toevoegen 12 verwijderen 12 deelnemers beheren 12 deelnemers toevoegen 12 deelnemers verwijderen 12 documenten afdrukken met de toepassing Mobile Print 11 documenten afdrukken met de toepassing Mobile Print 11 documenten delen naar de afdrukwachtrij via uw mobiele apparaat 9 documenten vanaf uw mobiele apparaat delen naar de afdrukwachtrij 9 E verzenden naar de afdrukwachtrijserver 8 G geregistreerde Serverlessclients bekijken 13 geregistreerde Serverless-clients weergeven 13 groepen bekijken 7 groepen weergeven 7 H help 14 O ondersteunde besturingssystemen 5 ondersteunde webbrowsers 5 overzicht Afdrukbeheer 8 Overzicht van het Cloudplatform 4 P profielgegevens beheren 6 profielgegevens beheren 6 R rapporten voor documentadministratie genereren 13 rapporten voor documentadministratie genereren 13 S standaardafdrukinstellingen voor alle binnenkomende afdruktaken instellen 8 standaardafdrukinstellingen voor alle binnenkomende afdruktaken instellen 8 systeemvereisten 5 T toegang tot Cloudplatform 5 toegang tot de webportal Afdrukbeheer 5 toegewezen rollen bekijken 6 toegewezen rollen weergeven 6 W webbrowsers ondersteund 5 wijzigingsgeschiedenis 3

Formulieren en favorieten

Formulieren en favorieten Formulieren en favorieten Versie 5.1 Beheerdershandleiding Juli 2016 www.lexmark.com Inhoud 2 Inhoud Wijzigingsgeschiedenis...3 Overzicht... 4 Toepassing configureren... 5 De Embedded Web Server openen...5

Nadere informatie

Shortcut Center. Versie 5.1. Beheerdershandleiding

Shortcut Center. Versie 5.1. Beheerdershandleiding Shortcut Center Versie 5.1 Beheerdershandleiding Augustus 2017 www.lexmark.com Inhoud 2 Inhoud Wijzigingsgeschiedenis...3 Overzicht... 4 De printerinstellingen configureren...5 De Embedded Web Server openen...5

Nadere informatie

Snelkoppelingsbeheer. Versie 5.1. Beheerdershandleiding

Snelkoppelingsbeheer. Versie 5.1. Beheerdershandleiding Snelkoppelingsbeheer Versie 5.1 Beheerdershandleiding Juli 2016 www.lexmark.com Inhoud 2 Inhoud Wijzigingsgeschiedenis...3 Overzicht... 4 De printerinstellingen configureren...5 De Embedded Web Server

Nadere informatie

Stuurprogramma verzenden. Beheerdershandleiding

Stuurprogramma verzenden. Beheerdershandleiding Stuurprogramma verzenden Beheerdershandleiding Januari 2013 www.lexmark.com Overzicht 2 Overzicht Met Stuurprogramma verzenden kunt u eenvoudig een printerstuurprogramma voor een specifiek printermodel

Nadere informatie

Beveiligde taken in de wacht

Beveiligde taken in de wacht Beveiligde taken in de wacht Versie 3.0 Beheerdershandleiding Januari 2016 www.lexmark.com Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave Wijzigingsgeschiedenis...3 Overzicht... 4 Controlelijst gereedheid voor implementatie...

Nadere informatie

Afdruktaken in wachtrij beveiligen. Beheerdershandleiding

Afdruktaken in wachtrij beveiligen. Beheerdershandleiding Afdruktaken in wachtrij beveiligen Beheerdershandleiding April 2013 www.lexmark.com Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Afdruktaken in wachtrij beveiligen configureren...4 De toepassing configureren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. AirPrint

Gebruikershandleiding. AirPrint Gebruikershandleiding AirPrint VOORWOORD We hebben ernaar gestreefd de informatie in dit document volledig, accuraat en up-to-date weer te geven. De fabrikant is niet aansprakelijk voor de gevolgen van

Nadere informatie

Pas kopiëren. Versie 4.1. Beheerdershandleiding

Pas kopiëren. Versie 4.1. Beheerdershandleiding Pas kopiëren Versie 4.1 Beheerdershandleiding Juli 2016 www.lexmark.com Inhoud 2 Inhoud Wijzigingsgeschiedenis...3 Overzicht... 4 Toepassing configureren... 5 De Embedded Web Server openen...5 Het toepassingspictogram

Nadere informatie

Scannen naar RightFax

Scannen naar RightFax Scannen naar RightFax Versie 2.0 Beheerdershandleiding Juli 2016 www.lexmark.com Inhoud 2 Inhoud Wijzigingsgeschiedenis...3 Overzicht... 4 Controlelijst voor gereedheid voor implementatie... 5 Toepassing

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende aanduiding gebruikt: en leggen uit wat u in een bepaalde situatie moet doen of hoe

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen en conventies

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie 0 DUT Definitie van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende aanduiding gebruikt: Opmerkingen leggen uit wat u in een bepaalde situatie moet doen

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende stijl voor opmerkingen gebruikt: Opmerkingen leggen uit wat u in een bepaalde situatie

Nadere informatie

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Maart 2015 Aan de slag Mobiele toegang tot de Novell Vibe-site kan door uw Vibe-beheerder worden gedeactiveerd. Raadpleeg uw Vibe-beheerder als u geen toegang kunt

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android )

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen en conventies

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT AirPrint handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: Opmerking Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde situatie moet reageren

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie A DUT Definitie van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende stijl voor opmerkingen gebruikt: Opmerkingen leggen uit wat u in een bepaalde situatie

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie B DUT Definitie van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende stijl voor opmerkingen gebruikt: Opmerkingen leggen uit wat u in een bepaalde situatie

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android )

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Android ) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Versie F DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: Opmerkingen vertellen u hoe u op

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT

AirPrint handleiding. Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT AirPrint handleiding Deze documentatie is voor inkjetmodellen. Versie B DUT Modellen Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen. DCP-J40DW, MFC-J430DW/J440DW/J450DW/J460DW/J470DW

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

Handleiding apparaataanmelding

Handleiding apparaataanmelding Handleiding apparaataanmelding 22-03-2015 2 De informatie in dit document kan zonder kennisgeving gewijzigd worden. De in dit document omschreven diensten worden geleverd in het kader van een licentieovereenkomst

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing voor de volgende modellen: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW DCP-900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versie 0 DUT Definities van

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: MFC-J650DW/J670DW/J690DW/J695DW Versie A DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt voor

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Compatibiliteitsgids voor printers, opties en standaarden. Laserprinters

Compatibiliteitsgids voor printers, opties en standaarden. Laserprinters Compatibiliteitsgids voor printers, opties en standaarden Laserprinters Januari 2012 www.lexmark.com Informatie over deze editie Januari 2012 De volgende alinea is niet van toepassing op landen waar de

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

DocuPED. webapplicatie. gebruikershandleiding

DocuPED. webapplicatie. gebruikershandleiding DocuPED webapplicatie gebruikershandleiding Februari 2017 INLEIDING Voor u ligt de gebruikershandleiding van de NVKL-webapplicatie DocuPED. Met DocuPED kunnen NVKL-leden eenvoudig een constructiedossier

Nadere informatie

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Bluetooth-installatiehandleiding

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Bluetooth-installatiehandleiding HP OfficeJet 200 Mobile Printer series Bluetooth-installatiehandleiding Copyright informatie Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Editie 1, 4/2017 Kennisgeving van HP Company De informatie in dit

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Versie G DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: Opmerkingen vertellen u hoe u op

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen.

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen. Handleiding Mobiel Printen via Xerox App 18-9-15 1. Voorwaarden - app vereist ios 7.0 of nieuwer - app vereist Android versie 4 of hoger. - er is momenteel nog geen app voor Windows Phone/MS Surface tablet.

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen Handelsmerken Belangrijke opmerking Definities van opmerkingen In deze

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Cloudplatform. Beheerdershandleiding. Gebruiksaccounts. Printerconfiguratie. Afdrukbeheer. Versie 1.0

Cloudplatform. Beheerdershandleiding. Gebruiksaccounts. Printerconfiguratie. Afdrukbeheer. Versie 1.0 Cloudplatform Versie 1.0 Beheerdershandleiding Gebruiksaccounts Printerconfiguratie Afdrukbeheer September 2017 www.lexmark.com Inhoud 2 Inhoud Wijzigingsgeschiedenis...4 Overzicht... 5 Controlelijst gereedheid

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Windows Phone )

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Windows Phone ) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (Windows Phone ) Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen en

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Versie I DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt voor opmerkingen de volgende stijl aangehouden: geeft de besturingsomgeving,

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Internetfilter HTTPS instellen

Internetfilter HTTPS instellen Internetfilter HTTPS instellen Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Handleiding Installatie van HTTPS bij het Internetfilter In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe het

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

DocuPED. gebruikershandleiding

DocuPED. gebruikershandleiding DocuPED gebruikershandleiding December 2016 INLEIDING Voor u ligt de gebruikershandleiding van de NVKL-webapplicatie DocuPED. Met DocuPED kunnen NVKL-leden eenvoudig een constructiedossier aanmaken om

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT

AirPrint handleiding. Versie 0 DUT irprint handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: Opmerking Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde situatie moet reageren

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Met de andere QR-code opent u een Xerox-webpagina op uw mobiele apparaat, waarmee u naar mobiele Xerox-applicaties kunt zoeken.

Met de andere QR-code opent u een Xerox-webpagina op uw mobiele apparaat, waarmee u naar mobiele Xerox-applicaties kunt zoeken. Xerox QR Code-app Snelstartgids 702P03999 Voor gebruik met applicaties voor de QR-codescanner/-lezer Gebruik de QR Code-app samen met de volgende applicaties: applicaties voor het scannen/lezen van QR-codes,

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Handleiding Google Cloud Print

Handleiding Google Cloud Print Handleiding Google Cloud Print Informatie over Google Cloud Print Afdrukken met Google Cloud Print Appendix Inhoud Hoe werken deze handleidingen?... 2 Symbolen in de handleidingen... 2 Disclaimer... 2

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT/ L9300CDW/L9300CDWT/L9300CDWTT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl Handleiding Portaal Altrecht https://portaal.altrecht.nl 1 Wat is het Altrecht het nieuwe portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Aan welke eisen moet mijn computer voldoen om te kunnen telewerken:

Nadere informatie

Verbinding maken met whiteboard op afstand

Verbinding maken met whiteboard op afstand RICOH Interactive Whiteboard Client for ipad Snel aan de slag Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u dit product in gebruik neemt. Bewaar de handleiding op een handige plek voor eventueel toekomstig

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

Handleiding Brother Image Viewer voor Android

Handleiding Brother Image Viewer voor Android Handleiding Brother Image Viewer voor Android Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt het volgende pictogram gebruikt: OPMERKING Opmerkingen vertellen u hoe u op een

Nadere informatie

Verbinding maken met whiteboard op afstand

Verbinding maken met whiteboard op afstand RICOH Interactive Whiteboard Client for ipad Snel aan de slag Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u dit product in gebruik neemt. Bewaar de handleiding op een handige plek voor eventueel toekomstig

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukopties instellen' op pagina 2-32 'Afdrukkwaliteit selecteren' op pagina 2-35 'Afdrukken in zwart-wit' op pagina 2-36 Afdrukopties

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Verbinding maken met whiteboard op afstand

Verbinding maken met whiteboard op afstand RICOH Interactive Whiteboard Client for Windows Snel aan de slag Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u dit product in gebruik neemt. Bewaar de handleiding op een handige plek voor eventueel toekomstig

Nadere informatie

NETWERKHANDLEIDING. Afdruklogboek op netwerk opslaan. Versie 0 DUT

NETWERKHANDLEIDING. Afdruklogboek op netwerk opslaan. Versie 0 DUT NETWERKHANDLEIDING Afdruklogboek op netwerk opslaan Versie 0 DUT Definities van opmerkingen Overal in deze handleiding gebruiken we de volgende aanduiding: Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde

Nadere informatie

Handleiding Web Connect

Handleiding Web Connect Handleiding Web Connect Versie 0 DUT Relevante modellen Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: ADS-2500W en ADS-2600W Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding

Nadere informatie

POLAR WEBSYNC VOOR POLARGOFIT.COM- GEBRUIKERS

POLAR WEBSYNC VOOR POLARGOFIT.COM- GEBRUIKERS POLAR WEBSYNC VOOR POLARGOFIT.COM- GEBRUIKERS Met Polar WebSync-software 2.2 (of later) en de Polar FlowLink kunt u gegevens uitwisselen tussen uw Polar Active activity monitor en de webservice polargofit.com.

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

Magister Handleiding Ouders

Magister Handleiding Ouders Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Magister website 1.2 Inloggen 1.3 Wachtwoord vergeten 1.4 Techniek / Windows 10 2. Gebruik Magister 2.1 Agenda 2.2 Cijfers 2.3 Aanwezigheid 2.4 Administratie 2.5 Mijn Instellingen

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan Versie H DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt voor opmerkingen de volgende stijl aangehouden: Opmerkingen vertellen

Nadere informatie

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Naslaggids M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Naslaggids M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Naslaggids M575 Een opgeslagen taak afdrukken Volg de onderstaande procedure om een taak af te drukken die in het apparaatgeheugen is opgeslagen. 1. Raak in het beginscherm

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Mei 2015 Novell Messenger 3.0.1 en later is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat. Omdat u op meerdere locaties tegelijkertijd

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: DCP-J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J85DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW Versie 0 DUT Definities van

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: DCP-J40DW/MFC-J440DW/J460DW/ J465DW/J530DW/J560DW/J565DW/J570DW/J590DW Versie A DUT Definities van opmerkingen

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

2 Eisenanalyse. 2.1 Functionele eisen het UseCaseDiagram

2 Eisenanalyse. 2.1 Functionele eisen het UseCaseDiagram 2 Eisenanalyse 2.1 Functionele eisen het UseCaseDiagram beschrijvingen van de UseCases en/of prototype Inloggen Inloggen Deze usecase zorgt ervoor dat de gebruiker zich kan inloggen op het systeem. lid

Nadere informatie

Handleiding. multimediafilter ISA. Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android

Handleiding. multimediafilter ISA. Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Handleiding hét multimediafilter ISA Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Installatie van HTTPS bij Multimediafilter ISA In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe hét multimediafilter

Nadere informatie

HP Workspace. Gebruikershandleiding

HP Workspace. Gebruikershandleiding HP Workspace Gebruikershandleiding Copyright 2016 HP Development Company, L.P. 2016 Google Inc. Alle rechten voorbehouden. Google Drive is een handelsmerk van Google Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG SCX-3205W

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG SCX-3205W U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

Online afdrukken 4.0. Uitgave 1

Online afdrukken 4.0. Uitgave 1 Online afdrukken 4.0 Uitgave 1 2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Nokia tune is een

Nadere informatie

MEDSPACE SYNCHRONISATIE

MEDSPACE SYNCHRONISATIE MEDSPACE SYNCHRONISATIE INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met uw iphone... 5 2-Synchroniseren met uw Android toestel... 12 3-Synchroniseren met Outlook... 15 4-Synchroniseren met uw Windows

Nadere informatie

Seagate Access voor Personal Cloud Gebruike

Seagate Access voor Personal Cloud Gebruike Seagate Access voor Personal Cloud Gebruike 2015 Seagate Technology LLC. Alle rechten voorbehouden. Seagate, Seagate Technology, het Wave-logo en FreeAgent zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken

Nadere informatie

Wat te verwachten. Versie 7.6

Wat te verwachten. Versie 7.6 Wat te verwachten Versie 7.6 WAT TE VERWACHTEN Versie 7.6 OBJECTIF LUNE Inc. 2030 Pie-IX, Suite 500 Montréal, QC, Canada, H1V 2C8 +1 (514) 875-5863 sales@ca.objectiflune.com www.virtualstationery.com 2015

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie