Zaanstad is een prachtige gemeente om te wonen (we zoeken nog een huis!) en te werken. Ik kijk er naar uit om met dit college te mogen samenwerken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad is een prachtige gemeente om te wonen (we zoeken nog een huis!) en te werken. Ik kijk er naar uit om met dit college te mogen samenwerken."

Transcriptie

1 1 Geachte raadsleden, steunfractieleden, wethouders, oudburgemeesters van Zaanstad Hans Ouwerkerk en Geke Faber geachte commisaris van de Koning de heer Remkes. Geachte inwoners van Zaanstad. Geachte genodigden, familie, vrienden, ouders, kinderen Arezoo, Iwan, Parisa en Danyal en Tjinta en mijn lieve echtgenote Roya, Dankbaar ben ik voor het vertrouwen dat u me heeft gegeven om burgemeester van Zaanstad te mogen zijn. Samen met mijn lieve Roya zal ik er alles aan doen om dat vertrouwen waar te maken. Vol enthousiasme schreef ik in mei 2016 een brief waarin ik solliciteerde naar het burgemeesterschap van Zaanstad, een gemeente die me altijd zeer heeft geboeid door de geschiedenis, de ontwikkeling maar bovenal door de inwoners. Zaanstad fascineert door de manier waarop het stadse en het dorpse hand in hand gaan, door de diversiteit van bevolkingsgroepen, de rijke historie, de maakindustrie en de ambities voor de toekomst. Het is interessant om de kansen van Zaanstad de komende jaren te verbinden met het vermogen van inwoners, ondernemers en instellingen daar aan bij te dragen en een samenleving op te bouwen die op de lange termijn een beter leven voor eenieder oplevert. Een plek die warmte uitstraalt, waar men oog heeft voor elkaar. De aanpak bij MaakZaanstad sluit nauw aan bij mijn manier van werken, samen de stad verder brengen en werken aan gezamenlijke doelen. Dat schreef ik in de brief aan de vertrouwenscommissie in 2016, het duurde lang voordat deze liefdesverklaring werd beantwoord, ruim een jaar later kreeg ik samen met Roya het bevrijdende telefoontje na het besluit van de Raad.

2 2 Het geeft misschien ook wel iets aan van hoe we in het leven staan; we zijn volhouders, opgeven staat zeker niet vooraan in ons woordenboek en als we een droom hebben zullen we die niet opgeven, en ik zeker niet: want de naam van Roya betekent in het Perzisch de letterlijke vertaling van Droom. Vanaf deze plaats wil ik Roya ongelooflijk bedanken voor het grote offer wat ze brengt, haar bedrijf en klanten, haar comfortzone opzegt, om hier samen met mij opnieuw te beginnen. Liefde overwint alles, dankjewel lieve Roya. Voor Zaanstad verlieten we Brabant, van harte en met weemoed, want we hebben het er goed en gelukkig gehad: maar we voelen ons thuis bij de Zaankanters en we hopen ze komende tijd persoonlijk te ontmoeten, al die inwoners van Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Westzaan, Koog aan de Zaan, Zaandijk en Zaandam. Als lokaal bestuurder heb ik altijd de opdracht gevoeld om permanent in contact te zijn met alle inwoners, jong en oud, te leren van hun verhalen, deelgenoot te zijn van hun dromen, zorgen, uitdagingen en angsten, en er echt te zijn bij inwoners tijdens de bijzondere momenten in hun leven, of het nu gaat om persoonlijk leed of om feestelijk geluk. Deze kleine ontmoetingen zijn van levensbelang voor een lokaal bestuurder die moet weten wat er leeft en daar waar nodig daar ook iets mee doet en omzet in daden. Als burgemeester ben je er om je inwoners te dienen en dat kan alleen maar als je met hen daadwerkelijk in contact bent. Graag komen Roya en ik dus kennismaken met de Zaankanters en komen we graag op bezoek, we nemen de Zaanse koeken graag mee! Zaanstad is een prachtige gemeente om te wonen (we zoeken nog een huis!) en te werken. Ik kijk er naar uit om met dit college te mogen samenwerken.

3 3 Bestuurders die de afgelopen jaren met hart en ziel gewerkt hebben om Zaanstad en zijn inwoners vooruit te helpen. Met plannen waarover hier in de raad met evenveel bezieling is gediscussieerd. Het is een eer om die discussies straks te mogen leiden. De geografische ligging van Zaanstad geeft de stad veel kansen, voor de versterking van de economische structuur, de infrastructuur, de woningbouwplanning en de toeristische sector. De afgelopen jaren zijn er veel goede initiatieven ondernomen en heeft de stad aan aantrekkingskracht gewonnen, de binnenstad, ooit volgens een niet nader te noemen oud-burgemeester te vergelijken met het Duitse Dresden van vlak na de oorlog, heeft een enorme impuls gekregen, een unieke transformatie onder bezielende begeleiding van de vorige week terecht met de erepenning onderscheiden Sjoerd Soeters. Ook de transformatie van aangekochte bedrijventerreinen zijn daar goede voorbeelden van, in het bijzonder het Hembrugterrein. De bouw van nieuwe woonwijken en de versterking van het toerisme verdienen blijvende aandacht. Interessant is het om de toeristenstroom de komende jaren meerdaags te binden aan de stad en daar zijn enorme kansen. Dat is niet in de laatste plaats van belang voor Amsterdam en de metropoolregio. Zaanstad is als zelfbewust en eigenzinnig broertje van Amsterdam een enorm belangrijke partner om de uitdagingen waar onze hoofdstad voor staat waar te maken. Als het in Amsterdam regent druppelt het zeker in Zaanstad, we zullen dus werk moeten maken van een gemeenschappelijk klimaatbeleid: anders gezegd een innige liefdevolle samenwerking met de hoofdstad is van groot belang. En als ik zeg liefdevol dan gaan de gedachten meteen uit naar collega Eberhard van der Laan met zijn pleidooi voor een lieve stad. Een collega met wie we in deze tijd allemaal meeleven en die onze steun en ons respect verdient.

4 4 Als ik in Brabant een ding heb geleerd dan is het dit: omkijken naar elkaar is belangrijk. Omkijken naar collega's in de regio. Als grotere stad in de regio omkijken naar de omliggende gemeentes en een intensieve samenwerking op een gelijkwaardige wijze in het besef dat we elkaar nodig hebben, niet met de rug naar de regio, maar met uitgestoken hand eensgezind, elkaar wat gunnend samen aan het werk met de regiogemeentes. Ik zie uit naar de samenwerking in de regio Zaanstreek Waterland. Omkijken naar elkaar is zeker van belang nu de economie aantrekt, sterker nog de arbeidsmarkt raakt oververhit en dat terwijl te veel mensen aan de kant staan, werkloos zijn en in de bijstand zitten. In een stad waar ondernemerszin- en handelsgeest al eeuwen geleden is uitgevonden, in een stad waar werkgevers een rijke traditie hebben in het omkijken naar elkaar via vele sociale projecten moet het toch mogelijk zijn dat iedereen mee doet en niemand aan de kant staat: een bijstandsvrije gemeente als vergezicht is, weet ik uit ervaring, een stip op de horizon die veel krachten losmaakt en een ambitie die bij Zaanstad past. Omkijken naar hen die zorg en steun nodig hebben. Zaanstad heeft daar veel werk van gemaakt, ik mag wel zeggen naam mee heeft gemaakt in Nederland met de wijkteams en de aandacht voor zorg en armoede en de manier waarop die belangrijke taken in de gemeente zijn waargemaakt. Dat is een groot compliment waard. Omkijken naar jeugd is in Zaanstad enorm belangrijk: kansen geven, goed onderwijs, werk en jonge mensen aanspreken op talenten in plaats van op problemen, zoals we Nederland zo gewend zijn, het land van de zesjescultuur.

5 5 Graag wil ik daarbij een voorbeeld geven uit de sport, een anekdote van een voormalig inwoner van Heusden, Marc Lammers hockeycoach van het Nationale damesteam had in aanloop naar het wereldkampioenschap in 2006 een pupil die heel slecht was in de backhand: hij ging heel veel trainen met haar op de backhand, extra trainingen, vele overuren, op haar zwakke punt, focus op haar probleem, haar zelfvertrouwen daalde steeds verder, ze werd slechter, raakte totaal uit vorm en raakte uit het nationaal team en dreigde niet mee te gaan naar het WK. De trainer zag dit gebeuren en gooide ten einde raad zijn tactiek om en ging focussen op waar ze wel goed in was: de forehand: focus op haar talent; extra trainingen volgden, ze tankte zelfvertrouwen en kwam in een flow, ze werd beter en beter, ze kwam terug in de selectie, mocht mee naar het WK en speelde alle wedstrijden mee en stond in de finale en scoorde de winnende goal: met de backhand. Als we jonge mensen aanspreken op hun talent en daar iets mee doen dan kunnen we ook in Zaanstad wereldkampioen worden, kampioen van de dromen van onze jongeren, door ze uit te dagen en aan te spreken op hun talent in plaats van ze altijd weg te zetten als een probleem, in plaats van het hospitaliseren van onze jongeren is het beter om talent aan te boren. Meer talent uit Zaanstad halen is een mooie opgave waar ik me graag hard voor maak. Zaanstad heeft altijd al talent voortgebracht en aangetrokken: van Albert Heijn tot Freek de Jonge, van Tsaar Peter de Grote tot Claude Monet, de wereldberoemde impressionistische schilder die in 1926 overleed en in 1871 een aantal maanden in een zeer productieve periode in Zaandam schilderde: Huizen in alle kleuren, molens bij honderden en verrukkelijke boten schreef Monet vanuit Zaandam aan vriend en schilder Camille Pissarro.

6 6 In 2021 is het 150 jaar geleden dat Monet in Zaanstad verbleef en er is een prachtinitiatief om dat jaar luister bij te zetten met een Monet Jaar. Als bestuurder heb ik mogen meemaken wat een beweging er in de gemeenschap gemaakt kan worden met een dergelijk initiatief. Het Jeroen Bosch jaar in Den Bosch heeft deze stad, maar ook het nabijgelegen Heusden werkelijk in al zijn genen beroerd en in beweging gebracht en bovendien een grote hoeveelheid cultuurliefhebbers en toeristen naar de stad gehaald en daarmee de economie een enorme boost gegeven.. Een pracht initiatief dus, dat ik graag van harte steun en mede mogelijk help maken, zeker nu ik heb begrepen dat de gemeenteraad er ook een eerste budget voor beschikbaar stelt. Cultuur is naast sport een belangrijke motor voor gemeenschapszin maar ook voor de economie. Omkijken naar elkaar en ruimte geven voor talent en initiatief gedijen enkel in een omgeving waar de grenzen van de rechtstaat ook scherp worden gehandhaafd, diegenen die onze verzorgingsstaat ondermijnen door fraude en drugscriminaliteit, diegenen die het gezag van onze gezagsdragers in de frontlinie ondermijnen zoals politiemensen, brandweerlieden, verplegers en verzorgers, boa's en treinconducteurs, gemeentemedewerkers zullen zich gesteund moeten weten door een gemeenschap, een gemeente en een burgemeester. Van harte zal ik dat samen met u doen: zij die onze rechtstaat ondermijnen vinden ons op hun weg en zullen we samen met hand en tand bestrijden. Het is goed om te weten dat de gemeente daar dit jaar ook extra geld voor heeft vrijgemaakt. En weet wel: ondermijning en drugscriminaliteit zijn geen typische Brabantse fenomenen, de aanpak ervan helaas nog wel! Ik ben er van overtuigd dat ondermijning en drugscriminaliteit een Nederlands probleem is : en geparafraseerd naar Johan Cruijff: als je beter kijkt ga je het zien.

7 7 We moeten ook in Zaanstad beter kijken: niet wegkijken, maar aanpakken. Dat doen we hand in hand met de ogen en oren van onze inwoners! Niet wegkijken maar aanpakken dat deden ook de verzetstrijders Cees Prins en Piet van Breemen tijdens de tweede wereld oorlog zo schreef Toine Heijmans deze week in een column van de Volkskrant: Cees Prins en Piet van Breemen joegen de vellen er door. Ze stencilden de beroemde pamfletten voor de Februaristaking. - Staakt!!!Staakt!!Staakt!!!-het grootste verzet tegen de Jodenvervolging in Europa. Zaankanters. Hardhoofdige rooien in de meest aardse stad van Nederland. Misschien waren ze daardoor in staat hun leven te wagen." Roya en en ik hopen met trots in deze meest aardse stad van Nederland te kunnen aarden. Beste mensen, ik zie uit naar een verder kennismaking en bovenal naar de samenwerking met onze inwoners, ondernemers, de gemeenteraad, het college en de nijvere bijen van de gemeente, graag dank ik u voor de aandacht.

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

Ontwikkeling cultuurvisie 2019 Tussentijdse bevindingen. 31 januari 2019

Ontwikkeling cultuurvisie 2019 Tussentijdse bevindingen. 31 januari 2019 Tussentijdse bevindingen 31 januari 2019 Opdracht 1. Ontwikkelen Cultuur VISIE 2. Vanuit visie naar uitvoeringsagenda 3. Beantwoorden van de vraag Wat voor stad willen we zijn? 4. Stel visie op in samenhang

Nadere informatie

De kracht van samen!

De kracht van samen! De kracht van samen! Toespraak burgemeester Van Rooij nieuwjaarsontmoeting Meierijstad, 2 januari 2019 Opening en welkom In Meierijstad ontstaat de kracht van samen! Onze samenwerking, onze denkkracht,

Nadere informatie

2 Het is ook niet zo dat de Februaristaking die we hier vandaag herdenken een halt heeft kunnen toeroepen aan de deportatie van en de moord op de Jode

2 Het is ook niet zo dat de Februaristaking die we hier vandaag herdenken een halt heeft kunnen toeroepen aan de deportatie van en de moord op de Jode 1 Dames en heren, Zoals de Zaanstreek elk jaar de Februaristaking herdenkt, zo heeft Heusden, waar ik hiervoor burgemeester was, ook een jaarlijkse herdenking van een bepalend moment uit de Tweede Wereldoorlog.

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

Een half jaar burgemeester van Zaanstad

Een half jaar burgemeester van Zaanstad 1 Een half jaar burgemeester van Zaanstad Een half jaar geleden, op 27 september 2017, werd ik geïnstalleerd als burgemeester van Zaanstad. Maar mijn liefde voor Zaanstad begon al toen ik ruim een jaar

Nadere informatie

Welkom in s-hertogenbosch!

Welkom in s-hertogenbosch! Welkom in s-hertogenbosch! Geachte leden van de gemeenteraad en het college, geachte Commissaris van de Koning, gewaardeerde ereburgers van s- Hertogenbosch, de heer Frank Houben en de heer Ton Rombouts,

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen,

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen, Nieuwjaarstoespraak 3 januari 2012 Geachte aanwezigen, Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten op deze derde dag van het nieuwe jaar. De eerste maal dat wij hier in het nieuwe Stadshuis deze nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 De sociale ambitie: Zaanstad manifesteert zich binnen de metropoolregio Amsterdam

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best Profielschets Burgemeester van Best 1 Voor Best. Met Best. Met Best gaat het goed. We zijn een gemeenschap met grote maatschappelijke betrokkenheid. Als gemeente met 30.000 inwoners maken we deel uit van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Burgemeester Den Oudsten, beste Peter, beste mevrouw van Hulsen, geachte

Nadere informatie

LESGEVEN IS TOPSPORT. www.cps.nl/lesgevenistopsport

LESGEVEN IS TOPSPORT. www.cps.nl/lesgevenistopsport www.cps.nl/lesgevenistopsport IK BEN Marc Lammers. COACH VAN HET BELGISCH DAMESHOCKEYTEAM. EERDER WAS IK BONDSCOACH VAN SPANJE EN HET NEDERLANDS DAMESHOCKEYTEAM. MET NEDERLAND WON IK EEN gouden medaille

Nadere informatie

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Dames en Heren. Ik ben ontzettend blij met dit symposium over inclusief ondernemen,

Nadere informatie

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG 2018-2022 INHOUD VOORWOORD ANNE VAN DEN HOEK 3 GELIJKE KANSEN 4 ONZE LEEFOMGEVING 5 KRACHT VAN DE INWONERS 6 ONZE LIJST 7 SLOTWOORD

Nadere informatie

Venray zoekt een krachtige verbinder. Profielschets burgemeester

Venray zoekt een krachtige verbinder. Profielschets burgemeester Venray zoekt een krachtige verbinder Profielschets burgemeester Wie draagt straks deze prachtige ambtsketen? Het is een eer om de eerste burger te zijn van onze prachtige gemeente Venray. Een groene gemeente

Nadere informatie

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester Deventer zoekt een nieuwe 2 Deventer zoekt een nieuwe, een bestuurder die doortastend en met durf eraan bijdraagt dat onze gemeente een volgende stap zet. In het benutten van economische mogelijkheden,

Nadere informatie

Peter de Grote. Dit werkboekje is van:

Peter de Grote. Dit werkboekje is van: Peter de Grote Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje. Een museum is een gebouw waarin je allerlei

Nadere informatie

Elke dag zo goed mogelijk.

Elke dag zo goed mogelijk. Elke dag zo goed mogelijk. Iedereen wil genieten, ontspannen en ontwikkelen. Op z n eigen wijze en binnen z n eigen mogelijkheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag

Nadere informatie

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018 1 De VVD Oostzaan is trots op haar inwoners en op het dorp. Een dorp met vele mogelijkheden. Oostzaan is een groene buffer tussen Zaanstad, Purmerend en Amsterdam. Oostzaan heeft een rijk verenigingsleven

Nadere informatie

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit Donderdag 2 februari 2012 Welkomstwoord JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Ontmoeting Chinese minister van Cultuur Cai Wu - Errera, Brussel Zeer geachte collega, minister

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak. Gemeente Rheden op 11 januari 2018

Nieuwjaarstoespraak. Gemeente Rheden op 11 januari 2018 Nieuwjaarstoespraak Gemeente Rheden op 11 januari 2018 Beste mensen, Het is voor mij een grote eer en een waar genoegen om vanavond hier mijn tweede publieke toespraak te houden in mijn fonkelnieuwe functie

Nadere informatie

ZaanIJ Unieke locaties aan de oevers van de Zaan

ZaanIJ Unieke locaties aan de oevers van de Zaan ZaanIJ Unieke locaties aan de oevers van de Zaan 2 schiereiland de Hemmes (Wijde Zaan) Unieke locaties aan de oever van de Zaan De Metropoolregio Amsterdam heeft een grote aantrekkingskracht op mensen

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Van harte welkom in de vernieuwde Zandstuve, hier in Den Ham. Zoals u inmiddels weet, is het voor

Nadere informatie

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders,

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Nu vooruit! Speech lijsttrekker Berend de Vries 11 januari 2014 Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Ik wens u allen een mooi en succesvol

Nadere informatie

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave:

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: 8 november 2017 Lectoraat Welzijn Nieuwe Stijl Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: verbinding met inwoners en met hun sociale netwerken; integrale benadering van inwoners met hun vraag; ontwikkeling

Nadere informatie

[welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan.

[welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan. Nieuwjaarspeech Rob Meerhof januari 2016 [welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan. Wat fijn dat u hier allemaal bent! En samen met ons het glas wil heffen op het

Nadere informatie

Geachte burgemeester en mevrouw Veerhoek, geachte dames en heren, Einde oefening meldt de agenda van de hoofdpersoon in ons midden

Geachte burgemeester en mevrouw Veerhoek, geachte dames en heren, Einde oefening meldt de agenda van de hoofdpersoon in ons midden 1 Toespraak namens de gemeenteraad bij het afscheid van de heer ir. C.W. Veerhoek als burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe op vrijdag 31 maart 2017. Uitgesproken door mevrouw M.E. Gunther-van Eck.

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg ter gelegenheid van in ontvangst nemen boek Klein en groot zijn daar gelijk, 23 november 2009

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg ter gelegenheid van in ontvangst nemen boek Klein en groot zijn daar gelijk, 23 november 2009 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg ter gelegenheid van in ontvangst nemen boek Klein en groot zijn daar gelijk, 23 november 2009 Dames en heren, Een nieuwe stad komt pas tot leven

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november 2016 (alleen het gesproken woord geldt) Dames en heren, Welkom, wat goed u allen weer te zien. Allereerst veel dank aan de Commissaris, dat wij hier vandaag

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching ,-./-/ &1"-*((&2"+-- %"&'"##"+-*0'-1/-3"#""&2-- 4"56-.-#(%"-7"89-:0"#;-<<-=00& Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching ,-./-/ &1-*((&2+-- %&'##+-*0'-1/-3#&2-- 456-.-#(%-789-:0#;-<<-=00& Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Samenwerking in de samenleving Dames en heren, Graag heet ik u, mede namens het college van burgemeester

Nadere informatie

Onze idealen zijn het fundament en onze oplossingen moeten het verschil maken.

Onze idealen zijn het fundament en onze oplossingen moeten het verschil maken. De weg terug We zijn op de weg terug. Dat voel je en dat zie je. Overal in het land zijn er CDA-ers die hun rug rechten en met nieuw enthousiasme uitdragen waar we voor staan. Die weg terug was de opdracht

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, 19.30 uur. Raadhuis Amstelveen Dames en heren, Fijn om u hier vanavond te zien! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst alle seizoenen

Nadere informatie

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding.

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. Together is better Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. The way we work In een tijd waarin de arbeidsmarkt krap is en de vraag naar talent steeds groter wordt werkt het maar

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Ruime achtertuin. Sfeervolle jaren 30 woning. Vrijstaand schuur. Rustige buurt. Winkels in de nabijheid

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Ruime achtertuin. Sfeervolle jaren 30 woning. Vrijstaand schuur. Rustige buurt. Winkels in de nabijheid Huizen van Hoekstra & van Eck Celebesstraat 44, 1521 BT Wormerveer Sfeervolle jaren 30 woning Rustige buurt Vrijstaand schuur Ruime achtertuin Winkels in de nabijheid H17 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

klas naar Museum Kom met je het Zaans Museum Zaans Museum Educatie Voortgezet Onderwijs

klas naar Museum Kom met je het Zaans Museum Zaans Museum Educatie Voortgezet Onderwijs Kom met je klas naar het Zaans Museum Kom met je klas naar het Zaans Museum Zaans Museum Schansend 7 1509 AW Zaandam sales@zaansmuseum.nl www.zaansmuseum.nl/onderwijs Kom met je klas naar het Zaans Museum

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Doorzon woning. Jaren 30 woning. Rustige buurt. Nabij de uitvalswegen. Opknapper voor de handige klusser

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Doorzon woning. Jaren 30 woning. Rustige buurt. Nabij de uitvalswegen. Opknapper voor de handige klusser Huizen van Hoekstra & van Eck Breestraat 83, 1541 EC Koog aan de Zaan Jaren 30 woning Rustige buurt Nabij de uitvalswegen Doorzon woning Opknapper voor de handige klusser H17 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Ondernemingsplan Opella

Ondernemingsplan Opella Ondernemingsplan Opella 02 08 Op weg naar 2020 Bijzonder en gewoon Zorgdienstverlener Opella ondersteunt mensen op allerlei manieren, waarbij het zo zelfstandig mogelijk leven en wonen voorop staat. Ondanks

Nadere informatie

Speech van Ard tijdens de nieuwjaarsreceptie en start verkiezingscampagne PvdA Drenthe

Speech van Ard tijdens de nieuwjaarsreceptie en start verkiezingscampagne PvdA Drenthe Speech van Ard tijdens de nieuwjaarsreceptie en start verkiezingscampagne PvdA Drenthe 28 januari 2015 - Coevorden De generatie van onze ouders landde op de maan, onze kinderen kunnen de zon grijpen. Dáár

Nadere informatie

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij De stadsvisie is afgerond en vastgesteld. Mede dankzij u. Dit document omvat alle beleidsterreinen en benoemt de koers en de identiteit van de gemeente. De stadsvisie

Nadere informatie

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld 1 Dit is de gemeente Gooise Meren Het startschot voor de gemeente Gooise Meren klonk op 1 januari 2016. De komende jaren is het zaak om de kracht van Gooise Meren

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Bent u. de nieuwe burgemeester van. Enkhuizen?

Bent u. de nieuwe burgemeester van. Enkhuizen? Bent u de nieuwe burgemeester van Enkhuizen? Enkhuizen is een trotse, grootse stad, en mét reden! Als één van de zes VOC-steden is de rijke handelsgeschiedenis van de stad nog te zien en te merken: in

Nadere informatie

DE JEUGD HEEFT GEEFT DE TOEKOMST

DE JEUGD HEEFT GEEFT DE TOEKOMST WAT DOET SOLIDARIDAD? Solidaridad ziet eerlijke en duurzame handel als het beste middel om de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Daarom helpt Solidaridad boeren bij het verduurzamen

Nadere informatie

Toespraak Secretaris-Generaal Riedstra tgv jaarlijkse herdenking Stichting Tuin van Bezinning. Warnsveld, Huis t Velde, 8 juni 2017

Toespraak Secretaris-Generaal Riedstra tgv jaarlijkse herdenking Stichting Tuin van Bezinning. Warnsveld, Huis t Velde, 8 juni 2017 Toespraak Secretaris-Generaal Riedstra tgv jaarlijkse herdenking Stichting Tuin van Bezinning. Warnsveld, Huis t Velde, 8 juni 2017 Dames en heren - familieleden, vrienden en collega s van diegenen die

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT Dit paspoort is van > Datum > GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis!

Hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis! Dames en heren, Hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis! En naast dat hartelijke woord van welkom voor een ieder, een bijzonder woord van welkom voor onze nieuwe inwoners. Mensen die in 2015 de keuze

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Koepel Adviesraden Sociaal Domein Zalmsteek 23, 3192 MC Hoogvliet-Rt T

Koepel Adviesraden Sociaal Domein Zalmsteek 23, 3192 MC Hoogvliet-Rt T Gemeente & adviesraad: 1 + 1 = 3? Waar wordt samengewerkt ontstaan successen, maar helaas ook wel eens teleurstellingen. Bij de samenwerking tussen gemeente en adviesraad is dat niet anders, zo is mijn

Nadere informatie

Dodenherdenking. Beuningen, 4 mei 2017

Dodenherdenking. Beuningen, 4 mei 2017 Dodenherdenking Beuningen, 4 mei 2017 Zolang de mens bestaat, staat hij zijn naaste ook naar het leven. Het is een vreemde soort paradox: de ene mens kan niet leven zonder de ander terwijl diezelfde mens

Nadere informatie

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019:

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: Bid dat de heilige Geest je een mooie bijbeltekst zal geven als leidraad voor het komende jaar en schrijf hem hier op: Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: God wil zijn genade en liefde geven aan iedereen

Nadere informatie

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze

Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Laat je niks wijsmaken, er is wél een andere keuze Vrienden, Kameraden, Socialisten, Laat mij beginnen met jullie allemaal een gelukkig en gezond 2017 te wensen. Vandaag zijn we hier niet toevallig in

Nadere informatie

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Geboren: 1944, Breskens Toptijd: 1962-1983 Clubs: Velox, Xerxes, Feyenoord, AZ 67, Chicago Sting, FC Utrecht Positie

Nadere informatie

Rally Zaanse Bond 25 juni 2016

Rally Zaanse Bond 25 juni 2016 Rally Zaanse Bond 25 juni 2016 Voorwoord burgemeester Dhr. P.C Tange In Zaanstreek-Waterland is de Zaanse Bond Rally inmiddels een mooie traditie. Verschillende brandweerkorpsen uit onze regio binden met

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Het is goed om het grote belang van die rol hier te midden van u, de gemeenteraadsleden, nog maar eens te onderstrepen.

Het is goed om het grote belang van die rol hier te midden van u, de gemeenteraadsleden, nog maar eens te onderstrepen. Toespraak van Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten bij de eedaflegging en installatie van mevrouw Ellen Nauta-van Moorsel als burgemeester van Hof van Twente op woensdag 15 mei 2013 Burgemeester

Nadere informatie

101 redenen om voor Argenta te werken.

101 redenen om voor Argenta te werken. 101 redenen om voor Argenta te werken www.argentajobs.be #1 Plezier en productiviteit gaan hand in hand. #2 Wat je doet is waardevol. #3 Je collega s zijn fantastisch. #4 Onze grote baas? Dat is Marc.

Nadere informatie

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum 1 Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum Dames en heren, Meneer Mackay, beste Eric, De Veluwe, een icoon van de Nederlandse natuur.

Nadere informatie

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008 Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument 1945 1962, zaterdag 6 september 2008 Geachte veteranen, excellenties, dames en heren, Elke dag schreef ik een

Nadere informatie

Dames en heren, fijn om vandaag hier te zijn. Het is een feestelijke dag. Het Hembrugterrein staat weer op de kaart. We komen van ver, maar dit oude

Dames en heren, fijn om vandaag hier te zijn. Het is een feestelijke dag. Het Hembrugterrein staat weer op de kaart. We komen van ver, maar dit oude Dames en heren, fijn om vandaag hier te zijn. Het is een feestelijke dag. Het Hembrugterrein staat weer op de kaart. We komen van ver, maar dit oude defensieterrein knettert weer van dynamiek en beloften.

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud.

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud. M E M O Aan : gemeenteraad Wormerland Van : college van burgemeester en wethouders Datum : 5 februari 2015 Onderwerp : Gezamenlijke reactie Colleges Beemster, Edam- Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland,

Nadere informatie

Algemene Beschouwingen 2016

Algemene Beschouwingen 2016 Algemene Beschouwingen 2016 Fractievoorzitter Hans Rutten 28 oktober 2016 Inleiding Voorzitter, de wereld om ons heen is snel aan het veranderen. Gelukkig zien we dat de economie in Europa en in Nederland

Nadere informatie

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Geachte partijprogrammamakers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, U werkt momenteel aan het verkiezingsprogramma van uw partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

En er is een koning die eerst goed gaat kijken hoe groot het leger van zijn tegenstander is voordat hij begint aan een oorlog tegen hem.

En er is een koning die eerst goed gaat kijken hoe groot het leger van zijn tegenstander is voordat hij begint aan een oorlog tegen hem. Lieve Gemeente, Een poosje geleden zag ik een Deense film over het leven van een man die Lykke Per - Gelukkige Peter, werd genoemd. En hij werd zo genoemd omdat hij zo op het oog veel geluk had in zijn

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester?

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Ons motto is: Samen groots, samen doen. Dat zegt meteen iets over de energie die we hier in Nederweert hebben. Nederweert is een plattelandsgemeente

Nadere informatie

Dank voor de goede zorgen

Dank voor de goede zorgen Dank voor de goede zorgen Wij zijn dankbaar voor de goede zorgen van de medewerkers van Verpleeghuis/Zorgcentrum... Wij willen het personeel/medewerkers van Verpleeghuis/Zorgcentrum bedanken voor de liefdevolle

Nadere informatie

Welkom in de zesde stad van Nederland

Welkom in de zesde stad van Nederland Welkom in de zesde stad van Nederland Thuis voor 213.000 Tilburgers Tilburg zoekt een nieuwe burgemeester! Gaat u er voor? Vindingrijk, het vermogen om door te zetten en de bereidheid om hard te werken.

Nadere informatie

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert "Als de vrijheid op de proef wordt gesteld moeten we haar steviger omarmen. Dat is niet altijd even makkelijk." Dit zijn woorden

Nadere informatie

De integrale aanpak van Zaanstad. Fian van Vlokhoven

De integrale aanpak van Zaanstad. Fian van Vlokhoven De integrale aanpak van Zaanstad Fian van Vlokhoven Inhoud I. Ontstaan van het Integraal Vluchtelingen Programma II. Opdracht vaststellen III. Input voor de integrale aanpak ophalen IV. De integrale aanpak

Nadere informatie

Op eigen kracht. De Sociale Structuurvisie

Op eigen kracht. De Sociale Structuurvisie Op eigen kracht De Sociale Structuurvisie Sociaal Uniek Maak kennis met het gedachtegoed van gemeente Noordoostpolder! Vitaal Samen Eigen kracht! Gemeente Noordoostpolder vaart op eigen kracht. De inwoners

Nadere informatie

Van coalitieakkoord naar collegeprogramma

Van coalitieakkoord naar collegeprogramma Realistisch en ambitieus door op de ingeslagen weg Op 1 mei 2018 hebben de coalitiepartijen het coalitieakkoord ondertekend. Vervolgens werden wij als college van B & W beëdigd. Wij kregen daarmee de taak

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

De ambities van D66 vragen om meer geld! Niet morgen maar nu!

De ambities van D66 vragen om meer geld! Niet morgen maar nu! De ambities van D66 vragen om meer geld! Niet morgen maar nu! Met de groei naar ruim 25.000 leden in de afgelopen jaren is een basis gelegd voor een bloeiende en financieel gezonde vereniging. Met 12 Tweede

Nadere informatie

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen Kansen voor Zaanstad in Klare Taal Verkiezingsprogramma 2018 D66 Zaanstad Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Voorwoord 3 Inleiding 4 Een goed klimaat 5 Goede scholen

Nadere informatie

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Toespraak Gerdi Verbeet Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Beste gasten, vrienden van vrede en vrijheid,

Nadere informatie

Willen is wet. Wat er ook verandert, het karakter blijft.

Willen is wet. Wat er ook verandert, het karakter blijft. Zuid wil vooruit Willen is wet Willen is wet in Rotterdam. Generaties nieuwkomers hebben een wereldstad in elkaar geheid die niet stuk te krijgen is. Kranige mannen en vrouwen van heinde en verre staken

Nadere informatie

Afscheidstoespraak Koningin Beatrix

Afscheidstoespraak Koningin Beatrix Afscheidstoespraak Koningin Beatrix 1 2 3 4 5 Koningin Beatrix gebruikt hier een metafoor om te verwijzen naar haar voorgangers. Drieslag met verwijzing naar voorgangers van de Koningin. In de vorm van

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

Tica Peeman. Gebaseerd op columns voor Management Team. In samenwerking met Management Team en Happy Companies

Tica Peeman. Gebaseerd op columns voor Management Team. In samenwerking met Management Team en Happy Companies Tica Peeman Gebaseerd op columns voor Management Team In samenwerking met Management Team en Happy Companies Inhoudsopgave 5 8 11 14 17 20 23 26 29 32 35 38 41 44 47 50 53 56 60 62 64 68 72 De magie van

Nadere informatie

Meer ruimte voor economie. De economische agenda van de OVV is vrijwel integraal overgenomen.

Meer ruimte voor economie. De economische agenda van de OVV is vrijwel integraal overgenomen. Inleiding Beste ondernemers, Met trots sta ik voor u. U bent onmisbaar voor Voorschoten. Jullie zorgen voor werk, voor bedrijvigheid. Mensen zijn afhankelijk van jullie. Voor hun inkomen, hun hypotheek

Nadere informatie

TOESPRAAK. Dodenherdenking Hoeksche Waard

TOESPRAAK. Dodenherdenking Hoeksche Waard TOESPRAAK Dodenherdenking Hoeksche Waard College van burgemeester en wethouders en raadsleden 4 mei 2019 Dames en heren, jongens en meisjes, Elk jaar, op de avond van 4 mei, herdenken wij onze oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

Namens het team van. Frits Perton

Namens het team van. Frits Perton In de huidige woningmarkt, koop en huur, spelen al lange tijd verschillende dilemma s. Van betrokken marktpartijen en overheden wordt verwacht dat zij met oplossingen komen en beweging in de markt mogelijk

Nadere informatie

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Voornaam Achternaam

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Voornaam Achternaam Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Een ieder koos hiervoor een eigen manier: in de vorm van woorden, bloemen, praktische hulp of een

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

WELKOM. Waarom zou je online gaan?

WELKOM. Waarom zou je online gaan? 1 Waarom zou je online gaan? Nog voor we starten. Waarom zou jij online gaan? Omdat ik beide gedaan heb, kan ik je goed de verschillen uitleggen. Offline werken, betekent Vaste uren. Betaald worden als

Nadere informatie

B en W-nummer 15.0379; besluit d.d. 12-5-2015. Onderwerp

B en W-nummer 15.0379; besluit d.d. 12-5-2015. Onderwerp B en W-nummer 15.0379; besluit d.d. 12-5-2015 Onderwerp Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid A. Van den Boogaard (PvdA) inzake Arbeidsparticipatie

Nadere informatie

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas...

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas... Concept Profielschets augustus 2018 We zoeken een inspirator als burgemeester voor Horst aan de Maas......die het niet erg vindt dat de inwoners van Horst aan de Maas over de schouder meekijken tijdens

Nadere informatie

STATEN VAN ARUBA. TOESPRAAK STATENVOORZITTER DRS. MERVIN RAS Parlementair Overleg Koninkrijkrelaties juni juni 2007

STATEN VAN ARUBA. TOESPRAAK STATENVOORZITTER DRS. MERVIN RAS Parlementair Overleg Koninkrijkrelaties juni juni 2007 STATEN VAN ARUBA TOESPRAAK STATENVOORZITTER DRS. MERVIN RAS Parlementair Overleg Koninkrijkrelaties 25-29 juni 2006 25 juni 2007 Geachte collega s uit beide kamers en de Nederlandse Antillen, Voorzitters,

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober 2016 Vrijheid en verbinding Dames en heren, Twee weken geleden vond de jaarlijkse herdenking plaats in het Oranjehotel te Scheveningen, waar

Nadere informatie

1- meting imago onderzoek Stichting Marketing Zaanstreek

1- meting imago onderzoek Stichting Marketing Zaanstreek 1- meting imago onderzoek Stichting Marketing Zaanstreek Imago onderzoek 2013 Stichting Marketing Zaanstreek 1 Definitie onderzoeksdoelgroep A. Inwoners Zaanstreek (Zaankanters) (n=249): Inwoners van de

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester mr. W.P.M. Urlings d.d. 8 januari 2015

Nieuwjaarstoespraak burgemeester mr. W.P.M. Urlings d.d. 8 januari 2015 Nieuwjaarstoespraak burgemeester mr. W.P.M. Urlings d.d. 8 januari 2015 Beste mensen, Hartelijk welkom op deze nieuwjaarsvisite. Raad, college en ambtelijke diensten van de gemeente wensen u een oprecht

Nadere informatie

Eerst even: terug naar de bedoeling Preventief en Collectief wijkgericht Werken

Eerst even: terug naar de bedoeling Preventief en Collectief wijkgericht Werken Congres Integraal werken 18 mei 2017 Lectoraat Welzijn Nieuwe Stijl Eerst even: terug naar de bedoeling Preventief en Collectief wijkgericht Werken NHL Hogeschool 2017 1 Grenzen aan de verzorgingsstaat

Nadere informatie

DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN. Wat voor organisatie willen we zijn?

DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN. Wat voor organisatie willen we zijn? KOERSPLAN 2018-2022 DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN Wat voor organisatie willen we zijn? En welke cultuur past daarbij? De basis hiervoor vormen de kernwaarden en het gedrag dat daarbij hoort. RESULTAAT: We

Nadere informatie