Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten"

Transcriptie

1 Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 12 augustus 2012 in de Oude Kerk te Barneveld om 10:45 uur Thema: Steengoed, keigaaf! Predikant: ds. M. P. D. Barth Ouderling van dienst: Paul Bax Organist: Roelof van Middendorp Met medewerking van: de jeugdweek muziekgroep Norschoten.

2 Inleidend orgelspel Woord van welkom en enkele mededelingen door diaken Wim van Maanen Zingen: Lied 276 (Op Toonhoogte) Machtig God, sterke Rots, Lam van God, hoogste Heer, U alleen bent waardig. heilig en rechtvaardig, Aard en hemel prijzen U, stralende Licht, Morgenster, Glorie voor uw naam. niemand is als U. Prijst de Vader, prijst de Zoon, Prijst de Geest, die in ons woont. Prijst de Koning der heerlijkheid. Prijst Hem tot in eeuwigheid. Stil gebed We bidden in stilte om een goede en gezegende dienst voor elkaar en onszelf. Votum en Groet Namens de gemeente spreekt de predikant uit dat we in alles afhankelijk zijn van God. Ook in deze dienst. Namens de Heere worden we ook begroet in deze dienst. Zingen: Psalm 118:11 De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des hoeks gelegd. Dit werk is door Gods alvermogen, Door 's HEEREN hand alleen geschied; Het is een wonder in onz' ogen; Wij zien het, maar doorgronden 't niet.

3 We luisteren naar de Wet van God De tien geboden zijn heel lang geleden aan Israël gegeven om hun leven naar te richten. De bedoeling van God met ons leven wordt hierin kenbaar gemaakt. Deze geboden gelden voor ons nog steeds. Als we ons leven hiernaar inrichten wordt het leven beter en rijker. Zingen: Psalm 119:8 Ik zal, o God, bepeinzen Uwe wet, In 't onderzoek van Uw bevelen waken; Terwijl mijn ziel op Uwe paden let. In Uw geboôn zal zich mijn geest vermaken, En, daar ik hulp verwacht op mijn gebed, Uw heilig woord vergeten, noch verzaken. Gebed Schriftlezing: Jesaja 25:6-9 en Mattheüs 28:1-15 Voorgelezen door: Marieke, Leanne en Marilène Jesaja 25:6-9 Heil op Sion 6 De HEERE van de legermachten zal op deze berg voor alle volken een feestmaal met uitgelezen gerechten aanrichten, een feestmaal met gerijpte wijnen, met uitgelezen gerechten vol merg, met gezuiverde gerijpte wijnen. 7 En Hij zal op deze berg verslinden de sluier waarmee het gezicht van alle volken omsluierd is, en de bedekking waarmee alle naties bedekt zijn. 8 Hij zal de dood voor altijd verslinden, de Heere HEERE zal de tranen van alle gezichten afwissen en de smaad van Zijn volk wegnemen van heel de aarde, want de HEERE heeft gesproken. 9 Op die dag zal men zeggen: Zie, Dit is onze God; wij hebben Hem verwacht, en Hij zal ons verlossen. Dit is de HEERE, wij hebben Hem verwacht, wij zullen ons verheugen en verblijden in Zijn heil.

4 Mattheüs 28:1-15 De opstanding 1 Laat na de sabbat, toen het licht begon te worden op de eerste dag van de week, kwamen Maria Magdalena en de andere Maria om naar het graf te kijken. 2 En zie, er vond een grote aardbeving plaats, want een engel van de Heere, die uit de hemel neerdaalde, ging erheen, rolde de steen van de opening weg en ging erop zitten. 3 Zijn gedaante was als een bliksem en zijn kleding wit als sneeuw. 4 De bewakers beefden van angst voor hem en werden als doden. 5 Maar de engel antwoordde en zei tegen de vrouwen: U hoeft niet bevreesd te zijn, want ik weet dat u Jezus zoekt, Die gekruisigd was. 6 Hij is hier niet, want Hij is opgewekt, zoals Hij gezegd heeft. Kom, zie de plaats waar de Heere gelegen heeft. 7 En ga haastig heen en zeg tegen Zijn discipelen dat Hij opgewekt is uit de doden; en zie, Hij gaat u voor naar Galilea; daar zult u Hem zien. Zie, ik heb het u gezegd. 8 En zij gingen haastig van het graf weg, met vrees en grote blijdschap, en zij snelden weg om het Zijn discipelen te berichten. 9 Toen zij weggingen om het aan Zijn discipelen bekend te maken, zie, Jezus kwam hun tegemoet en zei: Wees gegroet! Zij gingen naar Hem toe, grepen Zijn voeten en aanbaden Hem. 10 Toen zei Jezus tegen hen: Wees niet bevreesd; ga heen, bericht Mijn broeders dat zij naar Galilea moeten gaan, en daar zullen zij Mij zien. De leugen van het Sanhedrin 11 Terwijl zij onderweg waren, zie, enigen van de wacht kwamen in de stad en berichtten de overpriesters alles wat er gebeurd was. 12 En zij kwamen bijeen met de oudsten, en zij kwamen gezamenlijk tot het besluit om de soldaten veel geld te geven, 13 en zij zeiden: Zeg: Zijn discipelen zijn 's nachts gekomen en hebben Hem gestolen, terwijl wij sliepen. 14 En als de stadhouder hiervan hoort, zullen wij hem overtuigen en maken dat u zonder zorgen bent. 15 Toen zij het geld in ontvangst genomen hadden, deden zij zoals hun was voorgehouden. En dit woord is verbreid onder de Joden tot op de huidige dag. Collecte 1 e collecte: stichting Gevangenzorg 2 e collecte: voor de plaatselijke hervormde gemeente. (Willine, Daniël. Emma, Jesse, Gideon en Gianne helpen mee)

5 Zingen: Psalm 62:1,4 en 5 1.Mijn ziel is immers stil tot God; Van Hem wacht ik een heilrijk lot; Hij immers zal mijn rotssteen wezen, Mijn heil, mijn hulp in mijn gebrek, Mijn toevlucht en mijn hoog vertrek: Ik zal geen grote wank'ling vrezen. 4.Doch gij, mijn ziel, het ga zo 't wil, Stel u gerust, zwijg Gode stil; Ik wacht op Hem; Zijn hulp zal blijken. Hij is mijn rots, mijn heil in nood, Mijn hoog vertrek; Zijn macht is groot; Ik zal noch wank'len, noch bezwijken. 5.In God is al mijn heil, mijn eer, Mijn sterke rots, mijn tegenweer; God is mijn toevlucht in het lijden. Vertrouw op Hem, o volk, in smart, Stort voor Hem uit uw ganse hart: God is een toevlucht t' allen tijde. Verkondiging van het evangelie Het gelezen Schriftgedeelte wordt uitgelegd en toegepast. Ten diepste worden we door God zelf aangesproken. Thema: De steen rolt - Hoe reageren de vrouwen? - Hoe reageren de Joodse leiders? - Hoe reageren wij?

6 Zingen: Gezang 62:1 t/m 4 (hervormde bundel 1938) 1.Jezus leeft, en wij met Hem: dood, waar is uw schrik gebleven? Jezus leeft, en zijne stem roept ook ons eens weer tot leven, zal ons eens met eer bekleen: dit is onze troost alleen! 2 Jezus leeft: Hem is de macht over 't gans heelal gegeven, en wij zullen door zijn kracht Hem gelijken, eeuwig leven. Zou Gods trouw ooit wank'len? Neen, dit is onze troost alleen! 3 Jezus leeft, dit is gewis: waar ons pad ook heen moog' leiden, zelfs geen macht der duisternis, niets kan ons van Jezus scheiden. 't Steunen op zijn mogendhe'en: dit is onze troost alleen! 4 Jezus leeft, nu is de dood ons een ingang tot het leven. Welk een rust in stervensnood zal dit woord ons harte geven. Gij, o Heiland, Gij alleen, Gij zijt onze troost alleen! Danken en bidden

7 Kinderen zingen hun themalied: Steengoed, keigaaf (De 2 e keer met de hele gemeente) Steengoed keigaaf morgen gister en vandaag overal en altijd ben ik niet alleen. Want de Heere God, ja Hij, houdt mij vast en is bij mij slaat Zijn armen veilig om mij heen En dat is dus zo Steengoed keigaaf dus kom ga met me mee vandaag naar de Here Jezus, dan ben je nooit alleen. Want de Heere God, ja Hij, houd je vast en is er bij slaat Zijn armen veilig om je heen En dat is dus zo goed (keigaaf steengoed) Kinderen zingen hun geleerde tekst op Jesaja 26:4. "Vertrouw altijd op de Heere, alleen op Hem, want de Heere is een rots sinds mensenheugenis." Tieners zingen hun themalied: Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie buigen voor de eeuwige God.

8 Elke tong in hemel, op aard zal uw macht belijden Elke knie buigt neer voor uw troon, aanbiddend. U wordt hoog verheven o God en oneindig is uw heerschappij. O eeuwige God. De aarde wordt vol van uw Koninkrijk Zing nu voor de eeuwige God Geen andere macht is aan U gelijk Zing nu voor de eeuwige God. Elke tong (enz.) Zegen De Heere belooft dat Hij met een ieder van ons meegaat in het leven. Uitleidend orgelspel Uitnodiging Na de dienst bent u of jij hartelijk welkom om een kopje koffie/thee of fris te drinken, rondom de kerk. Als u of jij naar aanleiding van de jeugdweek of de kerkdienst behoefte hebt aan een gesprek, neem dan gerust contact op met: Ouderling Paul Bax. Tel.: pmbax@filternet.nl Ds. M. P. D. Barth. Tel.: mbarth@planet.nl Voor foto s en verdere informatie over de afgelopen Jeugdweek kun je kijken op:

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Noord

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Noord Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Noord Zondag 12 augustus 2012 in de Oude Kerk te Barneveld om 9:00 uur Thema: Steengoed, keigaaf! Predikant: ds. M. P. D. Barth Ouderling van dienst: Eddy Meijerink

Nadere informatie

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. Pasen 2019

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. Pasen 2019 Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht Pasen 2019 Voorganger: Ds. M. Baan (Veenendaal) Ouderling van dienst: Dhr. T.C. Visser Organist: Dhr. A.C. Teeuw Koster: Dhr. J. Verhaar Inleidend orgelspel Zingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B.J. van de Kamp (Harderwijk) Schriftlezing: Filippenzen 3 Psalm 118 vers 11 (Schoolpsalm) Gezang 62 vers 1, 2, 3 en 4 (Bundel 1938) Psalm 68 vers 10 Lied 403 vers

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in en rond de wijk Norschoten

Welkomstdienst na de Jeugdweek in en rond de wijk Norschoten Welkomstdienst na de Jeugdweek in en rond de wijk Norschoten Zondag 16 augustus 2015 in de Oude Kerk te Barneveld om 9:00 uur Predikant: ds. M.P.D. Barth Ouderling van dienst: M. van Ginkel Organist: H.

Nadere informatie

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep LITURGIE Tweede Paasdag 2016 Voorganger: Organist: Pianist: Ds. J.A. Brussaard Thijs Snoeijer Marcel ten Brinke m.m.v. muziekgroep Zingen: Door Uw genade Vader (Opwekking 369) Door Uw genade, Vader, Nooit

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht.

Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht. Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht. Afkondiging door Ouderling van dienst Muziekblok Zingen Op Toonhoogte

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Predikant: ds. M. P. D. Barth Ouderling van dienst: R. Bos Organist: H. van Roekel

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST BERGAMBACHT. Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht. HERVORMDE GEMEENTE 1 I k b e n m e t u! Zondag 12 mei 2019

ORDE VAN DE DIENST BERGAMBACHT. Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht. HERVORMDE GEMEENTE 1 I k b e n m e t u! Zondag 12 mei 2019 ORDE VAN DE DIENST bij de bevestiging van Ds. J. van der Meijden als predikant van de Hervormde Gemeente te Bergambacht Zondag 12 mei 2019 Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Aanvang

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 24 augustus 2014 in de Oude Kerk te Barneveld om 9:00 uur Predikant: ds. M. P. D. Barth Ouderling van dienst: M. van Ginkel Organist: R. van

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Votum + groet Ps. 150: 1, 2 (NB) 1.Looft God, looft Hem overal.

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Votum + groet Ps. 150: 1, 2 (NB) 1.Looft God, looft Hem overal. 2015 04 05 WK Mat. 28:1-15 - 1 e Paasdag Voorbereiding - Improvisatie over Great is the Lord Welkom [door ovd, br. Simon van Dijk] Gez. 444: 1, 2 1.Grote God, wij loven U, Heer, o sterkste aller sterken!

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Psalm 118 Lied 125 vers 1 en 2 () Psalm 96 vers 6 Psalm 62 vers 1 en 5 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 () Psalm 118 vers 1 en 7 Psalm 118 vers

Nadere informatie

Welkom en mededelingen

Welkom en mededelingen PASEN 2019 Welkom en mededelingen Zingen: Lied 167(Weerklank) 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die jubelt door Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan!

Nadere informatie

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17.

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17. Orde van de dienst op de jeugdzondag 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Jeugddienst met het thema: Bestaat God echt? Voorganger : ds. C.B. Stam, wijkpredikant Ouderling van

Nadere informatie

Eerste Paasdag, 21 april 2019

Eerste Paasdag, 21 april 2019 Eerste Paasdag, 21 april 2019 Voorganger: Ds. A. J. Post Aanvang: 9:30 uur 1 LIEDEREN VOOR DE DIENST: WEERKLANK 170 VERS 1,2 EN 3 1 Dit is de dag die de HEER heeft gemaakt en gegeven. Laat ons Hem loven

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013 Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag Rehoboth 31 maart 2013 Om alvast over na te denken: Pasen is het feest van de morgenstond der eeuwigheid (O. Noordmans) De gemeente leeft vanuit Pasen,

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 25 augustus 2013 in de Oude Kerk te Barneveld om 10:45 uur Thema: geloven is rijker dan weten Predikant: ds. M.P.D. Barth Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel.

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel. Rust bij de Vader Liturgie van de dienst op de biddag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 9 maart 2016 om 10.45 uur in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht Jozef maar God heeft dit ten goede gedacht Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 31 januari 2016 in de Oude Kerk om 9.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Altijd dichtbij Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist : ds. S.J. Verheij :

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. G. Heek

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. G. Heek Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. G. Heek Lezen : Handelingen4: 13-31 Psalm 98 : 1 en 4 Opwekking 366 Gezang 118 : 1, 2 en 3 Gezang 165 : 1 Gezang 143 : 1, 2 en 4 Votum en groet Onze hulp is in de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Psalm 67 Lied 276 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 130 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1 en 9 (Nieuwe Psalmberijming) Lied

Nadere informatie

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Thema: De muur wordt een raam Voorganger: ds. J.P. Kraaijeveld Organist: Corina M.m.v. Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Voorzang Lied 88 (Toonhoogte) Gezang 53 (Bundel 38) Psalm 21 vers 4 en 5 Psalm 118 vers 11 Gezang 217 vers 1, 3 en 4 (Liedboek)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Paaszangdienst Jeugdvereniging

Paaszangdienst Jeugdvereniging Paaszangdienst Jeugdvereniging 1 1. JV zingt Hij kwam bij ons heel gewoon Hij kwam bij ons, heel gewoon, de Zoon van God als mensenzoon. Hij diende ons als een knecht en heeft zijn leven afgelegd. refrein

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. F. van Roest (Zeist)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. F. van Roest (Zeist) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. F. van Roest (Zeist) Schriftlezing: Mattheüs 16: 21 t/m Mattheüs 17: 13 2 Petrus 1: 16 t/m 21 Psalm 138 vers 1 Psalm 62 vers 1 en 5 Psalm 25 vers 2 en 7 Lied 434

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 18 Lied 88 vers 1 t/m 4 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 118 vers 13 en 14 G Psalm 56 vers 5 en 6 Lied

Nadere informatie

Pasen Zondag 1 april. 10:00 uur. Sionskerk. Nunspeet. Organist: Wouter Rouvoet. Voorganger: Ds. David Rodenburg

Pasen Zondag 1 april. 10:00 uur. Sionskerk. Nunspeet. Organist: Wouter Rouvoet. Voorganger: Ds. David Rodenburg Pasen 2018 Zondag 1 april 10:00 uur Sionskerk Nunspeet Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: Ds. David Rodenburg Zingen vooraf: Gez. 221: 1, 2 & Ps. 118: 8, 9 Wees gegroet, gij eersteling der dagen, morgen

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 11 vers 1 t/m 18 Lied 182 (Op Toonhoogte) Psalm 79 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 43 vers 4 (Nieuwe Berijming) Lied 276 vers 1

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: 2 Koningen 7 vers 1 t/m 20 Lied 269 (Op Toonhoogte) Psalm 150 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 71 vers 2 en 8 (Nieuwe Berijming) Psalm 19 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: 1 Korinthe 15 vers 12 t/m 34 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 62 vers 1 en 4 (Bundel 1938) Lied 451 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Psalm 130 Lied 256 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 97 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 23 vers 1 (Weerklank) Psalm 23 vers 2 en 3 (Weerklank)

Nadere informatie

HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO

HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI 2013 10.00 UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO 2 Welkom Intochtslied: Opwekking 123 1 mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde

Nadere informatie

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30 SCHADUW OVER HET EVANGELIE 26 juni 2016 8:30 10:30 ds. W. Gugler VOORGANGER ds. W. Gugler Jan Pauw OUDERLING Gea van Maanen Lydia van den Broek ORGANIST Jan W. van den Brink Thea Bos LECTOR Desiree van

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.C. Batenburg (Gouda) Schriftlezing: 2 Kronieken 5 Lied 223 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 149 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk) Inleidend muziekspel Welkom en afkondigingen De ouderling van dienst heet iedereen welkom, leest de afkondigingen voor en geeft de predikant een hand. Daarmee draagt hij de verantwoordelijkheid voor de

Nadere informatie

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Welkom Opwekking 720 In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezingen: Jesaja 11 en 53 Mattheüs 2, 3 en 4 Lied: Dit is de dag en Psalm 33 vers 2 Avondzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers

Nadere informatie

Lezen : 1 Koningen 12 : Opwekking 640 Opwekking 501 Lied 30 : 1, 2 en 3 Psalm 97 : 1, 2 en 3 Opwekking 454 Opwekking 602

Lezen : 1 Koningen 12 : Opwekking 640 Opwekking 501 Lied 30 : 1, 2 en 3 Psalm 97 : 1, 2 en 3 Opwekking 454 Opwekking 602 Lezen : 1 Koningen 12 : 25-32 Opwekking 640 Opwekking 501 Lied 30 : 1, 2 en 3 Psalm 97 : 1, 2 en 3 Opwekking 454 Opwekking 602 JAC DRACHTEN (12-16 JAAR) ORGANISEERT EEN.. 7 MAART 20:00-22:00 GRATIS HAPJES,

Nadere informatie

Van donker naar licht

Van donker naar licht Welkom in de Menorah Voorganger: ds A.H. Boschma Ouderling van dienst: mw. F. Hovius Van donker naar licht Organist: Dhr. H. Dorsman M.m.v. de zanggroep o.l.v. mw. N. Boschma Lied 139: 1 en 8 Lied 139:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Romeinen 14 Psalm 6 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 9 vers 1 en 2 Psalm 9 vers 10 Psalm 43 vers 3 en 4 Gezang 285 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Gezang

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Exodus 15 vers 1 t/m 21 Lied 368 vers 1, 2, 5 en 6 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 111 vers 5 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Liturgie Tweede Paasdag op maandag 6 april 2015

Liturgie Tweede Paasdag op maandag 6 april 2015 Liturgie Tweede Paasdag op maandag 6 april 2015 De toekomst gaat open! Voorganger: ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst: Gerrit Klooster Organist: Thijs Snoeijer m.m.v. muziekgroep Inleidende muziek

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Liturgie voor zondagavond 9 augustus 2015 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagavond 9 augustus 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagavond 9 augustus 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Gezang 281 : 1, 2 en 4 1.Jezus zal heersen waar de zon gaat om de grote aarde om, de maan zijn lichte banen trekt, zover het verste

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Voorganger: ds. Jur Mellema Lector Mw. Dinie Krijgsman Kind van de zondag:hanneke Seton organist:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012 ORDE VAN DIENST bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld op 27 mei 2012 aanvang dienst in de Oude Kerk: 16.45 uur Voorganger : ds. J.A. Brussaard Ouderling

Nadere informatie

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Met medewerking van Predikant : Ds.T.Pleizier Organist : dhr.t.oldenhuis Koortje o.l.v. mw.c.schep Plaats : Hervormde kerk Siddeburen Aanvang

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 10 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 95 vers 1 Lied 187 vers 1 en 2 Lied 352 vers 1 t/m 7

Nadere informatie

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God.

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Hartelijk welkom Zegen, aanbidding - Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Opwekking 454 Elke tong in

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017

Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017 Orde van dienst voor zondag 05 Februari 2017 Wijkgemeenten Mattheüs en Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds. J.S. Heutink Organist: Leen Verboom Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Gezang 173:1,3,5

Nadere informatie

Orde van dienst voor de intrededienst van Ds. J. van Rumpt. 13 januari 2019 Oude Kerk in Barneveld

Orde van dienst voor de intrededienst van Ds. J. van Rumpt. 13 januari 2019 Oude Kerk in Barneveld Orde van dienst voor de intrededienst van Ds. J. van Rumpt 13 januari 2019 Oude Kerk in Barneveld Aanvang: 15.00 uur. Predikant: Ds. J. van Rumpt Organist: R. van Middendorp Ouderling van dienst: P. Bax

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H.F. Klok (Nijkerk) Schriftlezing: Filippenzen 3 vers 1 t/m 12 Psalm 98 vers 3 en 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 25 vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 30 vers 1 en 3 Gezang

Nadere informatie

PASEN Eerste Paasdag ORDE VAN DIENST. zondag 1 april 2018 in de Hervormde Kerk te Sellingen aanvang 9:30 uur

PASEN Eerste Paasdag ORDE VAN DIENST. zondag 1 april 2018 in de Hervormde Kerk te Sellingen aanvang 9:30 uur PASEN 2018 ORDE VAN DIENST op Eerste Paasdag zondag 1 april 2018 in de Hervormde Kerk te Sellingen aanvang 9:30 uur Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Margriet Withaar. Medewerking : Lieneke van

Nadere informatie

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 Lezen : Psalm 103 Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 In deze dienst is er: Voor wie? Ichtûs Kids Voor alle kinderen vanaf 3,5 jaar tot en met groep 4 Waar?

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het brood

Nadere informatie

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem.

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem. Inleidend orgelspel Begroeting, mededelingen en bloemengroet Intochtslied: Lied 352: 1 t/m 7 (Op ToonHoogte) (staande) De Heer is waarlijk opgestaan, Stil gebed Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-10.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Ouderling: Ernest Visscher Muzikale begeleiding: Ans Kuus & Eva Arendsen Koster: E. van den Heuvel / J. Hijmissen ZINGEN VOOR DE

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven'

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie 1e paasdag 2019 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Daar juicht een toon 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. T.C. Verhoef (Nijkerk) Schriftlezing: Lukas 11 vers 1 t/m 13 Lied 315 (Op Toonhoogte) Psalm 135 vers 1 Psalm 62 vers 1, 4 en 5 Psalm 86 vers 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Markus 16 vers 1 t/m 8 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 9 vers 11 Psalm 21 vers 3, 4 en 5 Psalm 118 vers 8 en 9 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 GKv Drachten ZW & O Lezen : Psalm 4 Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 Voor de kinderen: Op de gebedsmuur mag je een briefje

Nadere informatie

Rotsvast vertrouwen. De voorganger is ds. M.P.D. Barth.

Rotsvast vertrouwen. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Rotsvast vertrouwen Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 26 januari 2014 in de Oude Kerk om 10.45 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Welkom

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Liturgie voor de eredienst op eerste Paasdag op zondag 21 april 2019

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Liturgie voor de eredienst op eerste Paasdag op zondag 21 april 2019 Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Liturgie voor de eredienst op eerste Paasdag op zondag 21 april 2019 Voorganger: ds. J.C. van Trigt Orgel: Gerben Blokland Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. E.J. Prins Jenny Valk Bram Jaspers

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Psalm 146 : 1 en 4 Psalm 51 : 1 Psalm 25 : 7 Psalm 68 : 8 Lied 465 : 1, 4 en 5 Gezang 141 : 3 (GK 35) Opwekking 672 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

Liturgie. Thema: Yes! God is onzichtbaar

Liturgie. Thema: Yes! God is onzichtbaar Liturgie voor de jeugddienst op zondag 5 maart 2017 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Yes! God is onzichtbaar Voorganger: ds. C.A. van der Graaf

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan

ORDE van DIENST voor zondag 10 december BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan ORDE van DIENST voor zondag 10 december 2017 BEDIENING VAN DE HEILIGE DOOP aan Marina Gerdina de Ruiter 28 augustus 2017 te Nieuwegein 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds.

Nadere informatie

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3 Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van ds. E.J.N. Kronenburg Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur

Liturgie voor de afscheidsdienst van ds. E.J.N. Kronenburg Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur Liturgie voor de afscheidsdienst van ds. E.J.N. Kronenburg Zondag 30 december 2018 Aanvang: 09.30 uur Voorganger: ds. E.J.N. Kronenburg M.m.v. Christelijk Jeugdkoor "Joy" Organist: Vincent van Dam Koorzang:

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 26 maart uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Rik Nijs

Andreaskerk Putten 26 maart uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Rik Nijs Andreaskerk Putten 26 maart 2016 22.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Rik Nijs D E D I E N S T B E G I N T I N S T I L T E Schriftlezing: Johannes 19: 38-42 (RK) 38 Hierna ging Jozef van Arimatea,

Nadere informatie

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Orde van dienst voor de viering van Dankdag 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Annie v.d. Stel Organist: Kees Brinkman Aangetrokken door Gods Liefde

Nadere informatie

Paasgezinsdienst 6 april 2015

Paasgezinsdienst 6 april 2015 Welkom in de Paasgezinsdienst 6 april 2015 God wint, dat geloven wij 1. Samenzang Opwekking 167 (2 en 3 bovenstem) 2. Welkom en gebed 3. Samenzang Opwekking voor kids 85 4. Uitleg paasproject 5. Samenzang

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 40 Lied 234 (Op Toonhoogte) Psalm 117 vers 1 Psalm 118 vers 12 en 14 Psalm 119 vers 1 en 3 Lied 444 (Op Toonhoogte) Psalm 40 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 8 vers 23 t/m 9 vers 6 Gezang 8 vers 1, 2, 3 en 4 (Bundel 1938) Psalm 143 vers 8 (Schoolpsalm) Psalm 8 vers 1 en 2 Gezang 127

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang 19.00 in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Ds. W.L. Dekker, Kampen Janneke Schutmaat Afkondigingen

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Mattheüs 5 vers 1 t/m 12 Lied 257 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 136 vers 1 en 26 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 2, 3 en 6 Psalm 32 vers

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Luisteren naar God Voorganger: ds. H.L. Versluis Orgel: Simon

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie