Jaarplan Kindcentrum De Troubadour Versie: 2. Status: vastgesteld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarplan Kindcentrum De Troubadour Versie: 2. Status: vastgesteld"

Transcriptie

1 Jaarplan Kindcentrum De Troubadour Versie: 2 Status: vastgesteld Traject: 1. Conceptfase 2. Bespreken MT 3. Bespreken KCR 4. Definitief plan

2 Evaluatie schooljaar A: Inhoudelijk beleid - opbrengsten: Eindtoets: maak een trendanalyse in woord en beeld - Opbrengsten: tussentoetsen: maak duidelijk wat de trendanalyse is en wat de verbeterpunten zijn. - Start gemaakt met het werken in ontwikkelgroepen, op basis van de visie van het kindcentrum (PLG), met voordracht aan het team over de voortgang. We werken met drie werkgroepen: Instructie, Thematisch werken en Volgen kinderen Doel was om op de genoemde onderdelen strategische keuzes te maken, dat is gedaan. 1. Werkgroep instructie: invoeren van doelgerichte instructies. Het vakgebied LEZEN is gekozen als eerste vakgebied, het aanbod technisch lezen is voor het eerste half jaar ingericht op basis van leerdoelen. 2. Werkgroep Thematisch werken: we hebben onderzoek gedaan naar de best passende vorm van (zaak) vakken-doorbrekend onderwijs. De keuze zal bij de start van schooljaar gemaakt worden. 3. Werkgroep Volgen kinderen 0-13: we hebben gekozen voor ParnasSys, met aanvullende modules 'Leerlijnen 3-8' 'Leerlijnen Jonge Kind'. - We zitten op 10% LB gecertificeerde medewerkers, de overige collega's maken gebruik van de mobiliteit en of hebben uitstel van het certificeringstraject. Het doel voor dit jaar was: 40%, dit is niet gehaald door twee redenen: vertraging bij één collega, twee andere kandidaten/collega s hebben afscheid genomen van het team. - Werkgroep rekenen: we hebben onderzoek gedaan naar een nieuwe methodiek REKENEN, wat opgeleverd heeft dat we de methode PLUSPUNT willen aanschaffen. Maar de aanschaf van de nieuwe methode is uitgesteld, we wachten op de beschikbaarheid van de nieuwste uitgave. - Schrijven: wegens de volle inhoudelijke agenda blijft de methode nog een jaar in gebruik. 1B: Beleid kinderopvang - onderzoek naar prijzen inkoop bij AH: de uitkomst van het onderzoek is dat we nu inkopen bij AH en Aldi. Dit is goedkoper gebleken dan centrale inkoop. - onderzoek naar Schooltijden Anders. We hebben onze ouders (school) geënquêteerd, ook de medewerkers ingelicht over de mogelijkheden. We hebben een werkgroep in oprichting, die volgend jaar een concept opstelt en uitwerkt. - Teamavond 0-13: twee avonden. De onderwerpen waren:1. Lezen doorgaande lijn 0-13 en 2: Schooltijden Anders - Sociale kaart: er is een sociale kaart voor Rosmalen opgesteld - Inzicht ontwikkelingsgerichte activiteiten, a.d.h.v. foto's. Dit is gedaan, ouders hebben nu meer inzicht in wat de kinderen doen. - Flyers ontwikkelen, Kanteel heeft een nieuwe flyer gemaakt voor ons de kinderopvang van ons KC. Wij willen door ontwikkelen naar een flyer voor het hele KC. - Inbreng actualiteiten bespreken tijdens teamoverleg. Dit is tijdens de jaar-evaluatie gedaan, verslag is beschikbaar.

3 - Afstemmen van het aanbod op de kernwaarden ven het KC. De werkgroepen hebben op basis van de kernwaarden vanuit de visie een matrix ingevuld, waarin de koppeling zichtbaar is gemaakt tussen kernwaarden en keuzes die we maken. - We hebben een speel-, ontdek- en leeraanbod beschikbaar. Binnen de groepen 0-4 zijn de activiteiten afgestemd, de inrichting van de hoeken sluit aan bij het actuele thema's. We hebben Uk en Puk beschikbaar, enkele collega's zijn hier aanvullend in geschoold. - Kennis van ontwikkelfasen bij kinderen: 80% van de medewerkers zijn op de hoogte van de ontwikkelingsfases bij kinderen. Dit is wel bij de medewerkers 0-4 aanwezig, maar nog niet kindcentrum-breed. 2. Personeelsbeleid - POP. Alle medewerkers krijgen een functioneringsgesprekken, waarin het POP aan de orde komt. - observaties medewerkers. De medewerkers van het KC krijgen een verslag van groepsbezoeken in de klas / op de groep. De verslagen dienen voor persoonlijke ontwikkeling. - functiegebouw. Er zijn enkele aanpassingen gedaan in het functiegebouw Kanteel (welke?), bij de school zijn hier geen nieuwe ontwikkelingen. 3. Kwaliteitszorg - kwaliteitsmonitor. Schoolgericht: de monitor is voor schooljaar 2016 ingevuld. Kanteel heeft een kwaliteitskalender, waarin de protocollen opgenomen en besproken zijn. De school heeft een interne audit ondergaan. - Arrangementen / passend onderwijs: dit jaar hebben we voor 9 kinderen een arrangement aangevraagd en toegezegd gekregen. De passende hulp is aan deze kinderen gegeven door de interne begeleider. De interne begeleider is betrokken bij de kind besprekingen Overig - managementstructuur. De managementstructuur van ons KC is verder ontwikkeld, de taken van de bouwleider onderbouw zijn gedeeltelijk weer naar onze collega Simone overgeheveld. We hebben een nieuwe collega manager Onderwijs en Ontwikkeling benoemd: Thera Huijers, zodat het MT weer grotendeels ingericht is. De structuur klopt met de voornemens inrichting van onze organisatie. - KindcentrumRaad. We hebben een jaar van voorbereiding achter de rug, de oudercommissie en de MR zijn opgenomen in de nieuwe KindcentrumRaad. In schooljaar gaat deze KCR van start. - AOS Onderzoek: dit jaar zijn er twee onderzoeken gedaan naar de werkwijze binnen het thematisch werken in de basisschool. Naast de twee afstudeerders hebben 4 collega s deelgenomen aan de onderzoeksgroep. Met de resultaten vanuit de onderzoeken gaat het team verder: het thematisch werken.

4 Plannen voor schooljaar De plannen voor ons kindcentrum zijn opgebouwd volgens de volgende beleidsthema's: Kanteel: De ontwikkelingen vinden plaats in 4 thema's 1. Klanten en partners 2. Medewerkers 3. Maatschappij 4. Bestuur en financiers Signum: Signum heeft de volgende 5 thema's beschreven: 1. Ononderbroken ontwikkeling 2. Professionele leergemeenschap 3. Excellente medewerkers 4. Educatief partnerschap 5. Zelfregulering Deze thema's zijn onderling verbonden aan elkaar, in kleur aangeven hoe dit zichtbaar kan worden. - Klanten en partners = educatief partnerschap - medewerkers = excellente medewerkers en PLG - Maatschappij = educatief partnerschap - Bestuur en financiers = zelfregulering - Ononderbroken ontwikkeling (ontwikkeling kindcentrum, kwaliteitsmonitor, kwaliteitskalender) 1. Inhoudelijk beleid - Onderwerp: opbrengsten eindtoets (basisonderwijs) Doel: een voor Troubadour passende eindopbrengst: rond de 539 Eindtoets BaO Activiteiten: uitwerken trendanalyse - Onderwerp: opbrengsten tussentoetsen (basisonderwijs). Doel: bespreken van de opbrengsten met het team, verbeterpunten koppelen aan groepsbezoeken. Activiteiten: uitwerken tussenopbrengsten en agenderen. Opnemen in de groepsbezoeken - Onderwerpen: volgen ontwikkeling kinderen. Middels het nieuwe volgmodel binnen ParnasSys (module leerlijnen) Doel: digitaal beschikbaar hebben van de ontwikkeling van de kinderen 0-13 Activiteiten: medewerkers scholen in ParnasSys en ontwikkelen van de nieuwe werkwijze. Inrichten verantwoordelijkheden en samenwerken IB en team. Overleg met medewerkers 0-4 over mogelijke koppeling van systemen.

5 - Onderwerp: thematisch werken (met wetenschap en techniek), implementeren IPC / 4XWijzer Doel: we hebben een keuze gemaakt voor een pakket en hebben de zaakvakken op basis van dit pakket ingericht en bieden dit aan. Activiteiten: we maken een keuze (uiterlijk oktober 2016) uit bovengenoemde pakketten. We kopen de bijbehorende scholing in en bieden de zaakvakken geïntegreerd aan de kinderen van de gr. 1 t/m 8. - Onderwerp: aanbod cultuur Doel: we hebben de ladekast verder ingericht en realiseren het aanbod aan de kinderen. Activiteiten: we hebben het aanbod dans geïmplementeerd en opgenomen in de ladekast. (aanbod ). We hebben de nieuwe discipline drama ingericht en de activiteiten voor schooljaar op papier gezet en gepland. - Onderwerp: check van het aanbod taal / spelling / Nieuwsbegrip en Engels Doel: nagaan of het aanbod taal / spelling naar behoren aangeboden wordt. Dit geldt ook voor het aanbod Engels Activiteiten: de IB-er gaat samen met bouwleiders na of we de gestelde doelen voor taal en spelling halen en doet voorstellen voor verbetering. Terugkoppeling naar de directie. Het leesplan 0-4 en 4-13 wordt uitgevoerd. - Onderwerp: Dorgaande lijn technisch lezen 0-13 Doel: Alle kinderen zijn gemotiveerde en zelfstandige lezers, die lezen voor hun plezier en om te leren. Activiteiten: de IB-er gaat samen met de leescoördinator na of we de gestelde doelen voor lezen halen en doet voorstellen voor verbetering. Terugkoppeling naar de directie. - Onderwerp: Evaluatie onderlinge samenwerking en uitwisseling 0-6 Doel: de doorgaande lijn tussen 0-4 en de groepen 1-2 evalueren en waar nodig is versterken. Activiteiten: de manager O&O gaat samen met de IB- en bouwleiders na hoe de samenwerking tussen 0-4 en de groepen 1-2 nu verloopt en doet voorstellen voor verbetering. Terugkoppeling naar directie. We werken de themaplanning van Uk en Puk verder uit en voeren inhoudelijk overleg met de medewerkers 0-6 over de onderlinge afstemming. - Onderwerp: Versterken aanbod Rekenen: versterken projecttaken WIG. Doel: voor de tussenfase naar de aanschaf van de nieuwe rekenmethode brengen we in beeld waar de lacunes zitten. Activiteiten: de werkgroep REKENEN levert een overzicht van de onderdelen in het aanbod REKENEN voor de groepen 3 t/m 8, die extra aandacht moeten krijgen. Hiervan is een overzicht voor alle leerkrachten beschikbaar. - Onderwerp: Onderzoeken aanbod Schrijven Doel: we onderzoeken het aanbod SCHRIJVEN en hebben een voorstel voor een nieuwe methode of methodiek. Activiteiten: de werkgroep SCHRIJVEN onderzoekt het aanbod SCHRIJVEN en gaat na wat een goede oplossing voor het aanbod SCHRIJVEN op De Troubadour is.

6 2. Personeelsbeleid - Onderwerp: observaties medewerkers : observatielijst groepsbezoeken aanvullen met didactisch profiel Doel: we hebben zicht op en vergroten de didactische en pedagogische competenties van onze medewerkers. Activiteiten: we voeren groepsbezoeken uit, waarin we observaties doen en deze naderhand bespreken met de betreffende medewerker. Alle medewerkers hebben een persoonlijk ontwikkelingsplan POP - Onderwerp: Excellente medewerkers Doel: 60% voldoet aan norm "ervaren medewerkers" Activiteiten: we voeren gesprekken in de gesprekscyclus en werken aan het POP - Onderwerp: Een professionele community binnen het team 0-13 Doel: er is een plan ontwikkeld voor inhoudelijke samenwerking tussen de collega s. Activiteiten: Het MT ontwikkelt een plan, waarin de doelen en omstandigheden beschreven staan. - Onderwerp: Iedere medewerker is een professional Doel Kanteel: alle medewerkers zijn (Uk en Puk) geschoold Activiteiten: scholing en begeleiding. De mate waarin de medewerker professional is, wordt zichtbaar gemaakt in een competentieprofiel. 3. Kwaliteitszorg - Onderwerp: het implementeren en borgen een doorgaande ontwikkeling bij kinderen: Leerlijnen en leerdoelen Doel: De kinderen kunnen werken in een doorgaande ontwikkelingslijn, de leeftijd is niet meer bepalend voor de voortgang naar een volgende groep, maar de ontwikkeling van het kind. Activiteiten: Het MT ontwikkelt een plan, samen met de werkgroep Instructie, waarin de werkwijze van de doorgaande ontwikkeling uitgewerkt is. - Onderwerp: Educatief partnerschap: dialoog en samenwerking met ouders. Doel: We hebben een plan ontwikkeld, waarin het voeren van kind-gesprekken beschreven staat. Activiteiten: planontwikkeling door MT - Onderwerp: Klanten en partners: locatie identiteit die aansluit hij buurt en wijk. Doel: Ouders zijn ambassadeur van ons KC. Activiteiten: De klanttevredenheid wordt geanalyseerd, de actiepunten uitgevoerd. - Onderwerp: Educatief partnerschap: KindcentrumRaad inrichten Doel: we hebben een grote gezamenlijke betrokkenheid en verbinding tussen ouders en het kindcentrum, alsook tussen de medewerkers binnen het kindcentrum. Activiteiten: We hebben een KCR ingericht, schooljaar gaat deze raad van start. 4. Overig - Onderwerp: Managementstructuur kindcentrum verder inrichten Doel: We hebben de functiebeschrijvingen vanuit het organisatieplan gerealiseerd Activiteiten: Het MT werkt gestructureerd toe naar de verdere ontwikkeling van het MT, uitgangspunt is het organisatieplan. - Onderwerp: Zelfregulering: we hebben een plan om zelfregulering binnen Troubadour te versterken Doel: We zien dat er meerdere collega s verantwoordelijk zijn voor de kinderen van de bouw Activiteiten: De werkgroep Instructie ontwikkelt een plan, samen met het MT, waarin de uitwerking van de samenwerking binnen de bouw beschreven staat. - Onderwerp: Ontwikkelen beleid: Andere tijden Doel: Maatschappij: we realiseren een compleet dag arrangement, waarin onderwijs en opvang aaneengesloten aangeboden wordt. We willen op alle dagen BSO en VSO. Activiteiten: We doen onderzoek naar de mogelijkheden voor dit aaneengesloten aanbod. De mogelijkheden voor uitbreiding van onze BSO worden hierin meegenomen. - Onderwerp: Bestuur en financiers: de locatie voldoet aan de vastgestelde begroting. Doel: De bedrijfsvoering van KDV en BSO blijft binnen de begroting Activiteiten: We stellen een marketingplan op, ontwikkelen een Troubadour-flyer.

7

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie Jaarplan 2017-2018 Kindcentrum De Troubadour Missie Wij zijn een kindcentrum dat bijdraagt aan elke stap van ieder kind op weg naar volwassenheid. Want kinderen zijn de toekomst. Wij geloven in de ontwikkelkracht

Nadere informatie

Ononderbroken ontwikkeling

Ononderbroken ontwikkeling Meerjarenplanning 2015-2019: Ononderbroken ontwikkeling Alle medewerkers van het kindcentrum spreken dezelfde pedagogische taal De VZS is leidraad voor het handelen van alle medewerkers en is het fundament

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Jaar 2018-2019 School De Wegwijzer Schoolleider Mark Mondé Datum nov. 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 beschrijven we wat onze voornemens zijn. Daarnaast vermelden we welke

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Bolderik Hank Datum: 14 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Bolderik Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Jaarplan Onderwijskundig beleid (bijgevoegd bijlage plannen schoolanalyse) Personeelsbeleid Kwaliteitszorgbeleid

Jaarplan Onderwijskundig beleid (bijgevoegd bijlage plannen schoolanalyse) Personeelsbeleid Kwaliteitszorgbeleid Jaarplan 2014-2015 Ontwikkelgebieden Onderwijskundig beleid (bijgevoegd bijlage plannen schoolanalyse) Personeelsbeleid Kwaliteitszorgbeleid Overig beleid (facultatief) Verplichte onderwerpen 2013-2014

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Franeker Datum: 30 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School School Datum 30-07-2018 Datum Inleiding De Opslach is vol in ontwikkeling.

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

7.2 Meerjarenplanning

7.2 Meerjarenplanning 7.2 Meerjarenplanning Ambitie: St. Antonius Abt biedt voor alle kinderen aantrekkelijk en modern! Wij zijn de eerste keus van alle leerlingen en o uders uit de wijk Acht en daarbuiten. Hierbij zijn de

Nadere informatie

DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN

DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN Jaarplan 206-207 Inhoudsopgave INLEIDING... 3TS:... 3 BEGRIJPEND LEZEN:... 3. DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN 206-207... 5 DOMEIN : KWALITEITSZORG (KWALITEITSZORG OPBRENGSTEN ONTWIKKELING VAN LEERLINGEN) NORMINDICATOREN

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018 - Basisschool Benedictus Heiloo Datum: 23 juni 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018 - JAARVERSLAG 2018 - School Basisschool Benedictus School Basisschool Benedictus Datum

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Kameleon Grubbenvorst Datum: 22 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Kameleon Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Balein De Rijp

Jaarplan Basisschool De Balein De Rijp Jaarplan 2019-2020 De Rijp JAARPLAN 2019-2020 School Datum 09-04-2019 Inleiding In ons jaarplan geven we aan: 1. welke vragenlijst(en) we hebben ingezet 2. welke voornemens we hebben i.r.t. het schoolplan

Nadere informatie

SCHOOLVERBETERPLAN

SCHOOLVERBETERPLAN SCHOOLVERBETERPLAN 2017-2018 SAMEN onderweg met aandacht voor iedereen ONDERWIJS OP MAAT Breed en eigentijds onderwijsaanbod Als school werken we aan de totstandkoming van een breed en eigentijds aanbod,

Nadere informatie

Maandag 21 september 2015

Maandag 21 september 2015 Maandag 21 september 2015 Welkom Presentatie verbeterpunten en interventies Vragen van ouders Evaluatie van de ochtend Kwaliteitsbeleid Jaarplan Informatie verzamelen Prioriteiten stellen Keuzes maken

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni Jaarplan 2017-2018 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 29 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 14-06-2017 Inleiding Voor u ligt het schooljaarplan 2017-2018 van OBS

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Uitvoeringsplan obs De Ster

Uitvoeringsplan obs De Ster Uitvoeringsplan - obs De Ster Inleiding In dit uitvoeringsplan voor het schooljaar - wordt beschreven op welke manier het team van De Ster het beleid zoals beschreven in het Meerjaren Beleidsplan -2015

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rozenburg. Datum: 18 september 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rozenburg. Datum: 18 september 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Basisschool De Regenboog Rozenburg Datum: 18 september 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Regenboog Datum 23-06-2015 Inleiding Het team van PCBS

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2016

Jaarplan - jaarverslag 2016 Jaarplan - jaarverslag 2016 Gerardus Majella School Nieuw Schoonebeek Datum: 30 november 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016 JAARVERSLAG 2016 Schoolnaam Gerardus Majella School Schoolnaam Gerardus

Nadere informatie

Kindcentrumplan KC De Troubadour

Kindcentrumplan KC De Troubadour Kindcentrumplan KC De Troubadour 2015-2019 Versie: 2.2 Status: vastgesteld Traject: 1. Conceptfase 2.Bespreken CO 3. Bespreken MR 4. Definitief plan Inhoudsopgave 2 Inleiding 2 1. Wie zijn wij? 1.1 Het

Nadere informatie

Jaarplan School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum

Jaarplan School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum Jaarplan 2017-2018 School : Dr. H. Bavinckschool, Hilversum 1 Beste lezer, Voor je ligt het jaarplan 2017-2018 In volgorde zullen de volgende ontwikkelingsonderwerpen aan bod komen 1. Verhogen van de opbrengsten

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf 2015 2016 Doel: Het plannen van de doelen en activiteiten op het gebied van schoolontwikkeling over het komende schooljaar. Hiermee wordt verantwoording afgelegd

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014 OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG Schooljaar 2013-2014 Jacqueline de Fouw Buren, 15 september 2014 Inleiding In dit verslag van obs Koningin Beatrix geef ik weer welke activiteiten zijn ondernomen in het

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

JAARPLAN ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN CR ROTTERDAM

JAARPLAN ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN CR ROTTERDAM JAARPLAN 2018-2019 ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN 243 3054 CR ROTTERDAM 010-4223517 MATTHEUS@ZMLK.NL INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Schoolplan en jaarplan... 4 3. Planning...

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 CBS Geuzenschip Brielle Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam CBS Geuzenschip Schoolnaam CBS Geuzenschip Datum 09-06-2015

Nadere informatie

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo.

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Jaarplan 2013-2014 VOORWOORD Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Met die titel dagen wij onszelf uit en ieder

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2019-2020 Thriantaschool locatie SO Emmen Datum: 29 augustus 2019 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2019-2020 JAARVERSLAG 2019-2020 School School Datum Inleiding Datum Inleiding Streefbeelden

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

Basisschool Koningin Juliana

Basisschool Koningin Juliana Basisschool Koningin Juliana Kwaliteitsonderzoek vroegschoolse educatie Datum vaststelling: 16 januari 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 12 november 2018 een onderzoek uitgevoerd naar de vroegschoolse

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 obs 't baken Wijk bij Duurstede Datum: 7 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam obs 't baken Schoolnaam obs 't baken Datum

Nadere informatie

Jaarplan!en!jaarverslag!! !

Jaarplan!en!jaarverslag!! ! Jaarplanenjaarverslag 201812019 Jacob&Maris& & Versie9april2018 VastgestelddoorE.Walravenop8juni2018 17NJ.JacobMaris.Jaarplan.201842019 1 Woordvooraf VooruligthetjaarplanvanmontessorischoolJacobMaris201842019.Inditjaarplan

Nadere informatie

Verbeter- en actiepunten schoolplan

Verbeter- en actiepunten schoolplan Verbeter- en actiepunten schoolplan 2015-2019 Systeem: A. ata: Oriëntatie op het onderwerp B. uiden: Analyseren huidige situatie en globale richting bepalen C. oelen: Plan opstellen, keuzes maken. oen:

Nadere informatie

Plan (doel) Do (hoe en wat) Check (hoe evalueren?) Act (realisatie in tijd en wie?) Opbrengsten worden opgeslagen in SharePoint

Plan (doel) Do (hoe en wat) Check (hoe evalueren?) Act (realisatie in tijd en wie?) Opbrengsten worden opgeslagen in SharePoint Jaarplan 2017-2018 Onderwijs Voortzetten en borgen van opbrengstgericht en handelingsgericht werken. Opbrengsten van onze Presentatie in een LVS toetsen analyseren verplichte teamvergadering Plan (doel)

Nadere informatie

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten Speerpunt 3 Doorgaande leerlijn 2016 2017 1. Waarom Het didactisch handelen van leerkrachten is erop gericht dat kinderen een ononderbroken ontwikkeling kunnen doormaken. Voor die ontwikkeling is een rijke

Nadere informatie

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR Jaarplan Openbare basisschool voor Daltononderwijs Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR 2017-2018 Speerpunten 2017/2018 PDCA -> ACT PLAN DO (wie) DO (wat) DO (wanneer) CHECK CHECK (wanneer) Werken in domeinen

Nadere informatie

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag R.K. Willibrordschool Schooljaarverslag 2017-2018 Directeur Dhr. P. Muter Adres Esperantolaan 2 Plaats Stadskanaal Telefoon 0599 651712 E-Mail willibrordschool@primenius.nl Datum 26-9-2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarplan Heiloo. Datum: 6 oktober

Jaarplan Heiloo. Datum: 6 oktober Jaarplan 2017-2018 Basisschool Benedictus Heiloo Datum: 6 oktober 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 School Basisschool Benedictus Datum 10-07-2017 Inleiding Geachte lezer, In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Jaarplan 2013-2014. Still going strong.

Jaarplan 2013-2014. Still going strong. Jaarplan 2013-2014 Still going strong. Een jaarplan is afgeleid van het schoolplan Alle plannen voor 2011-2015 Eerst alle plannen keurig verdeeld over vier jaar; Bijstellingen door evaluaties; Toevoegingen

Nadere informatie

Jaarplan De Hazelmuis Stolwijk (met evaluatie )

Jaarplan De Hazelmuis Stolwijk (met evaluatie ) Jaarplan 2013- De Hazelmuis Stolwijk (met evaluatie 140603) U leest nu het jaarplan 2013- van Basisschool de Hazelmuis te Stolwijk. Boven alle plannen voor dit schooljaar staat altijd onze missie. Vanuit

Nadere informatie

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR Jaarplan Openbare basisschool voor Daltononderwijs Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR 2016-2017 Speerpunten PDCA -> ACT PLAN DO (wie) DO (wat) DO (wanneer) CHECK excellentie Beleid opstellen en gebruik

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016 - Basisschool 't Speel- Kwartier Veenendaal www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016 - JAARVERSLAG 2016 - Schoolnaam Basisschool 't Speel-Kwartier Schoolnaam Basisschool 't Speel-Kwartier

Nadere informatie

Via-4 De school als professionele leergemeenschap organiseren

Via-4 De school als professionele leergemeenschap organiseren Via-4 De school als professionele leergemeenschap organiseren Voor toekomstbestendig onderwijs De school als professionele leergemeenschap Goed samenwerkende schoolteams zorgen voor goede leerresultaten

Nadere informatie

Schooljaarplan St Vitus 2015-2016

Schooljaarplan St Vitus 2015-2016 Schooljaarplan St Vitus 2015-2016 Domein Onderwijs Doelstelling: In het schooljaar 2017-2018 krijgen alle leerlingen op onze school binnen het onderwijsaanbod, eigentijds, passend onderwijs ondersteund

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan Johannes Calvijnschool 1.

Jaarplan Jaarplan Johannes Calvijnschool 1. Jaarplan 2013-2014 In het schoolplan 2011 2015 zijn de kaders neergelegd voor de schoolontwikkeling op de langere termijn, a.d.h.v. vier strategische keuzen. In dit jaarplan beschrijven we concreet welke

Nadere informatie

Beleidsvoornemens schoolplan

Beleidsvoornemens schoolplan Jaarplan 2018-2019 PDCA Cyclus jaarplan 2018-2109 - maakt deel uit van het schoolplan 2016-2020 van CBS De Brandaris Plannen van aanpak beleidsvoornemens 2 P a g i n a Beleidsvoornemens schoolplan 2016-2020

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 31 augustus 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool de Langereis Ursem www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam Basisschool de Langereis Schoolnaam Basisschool de Langereis Datum

Nadere informatie

Schoolplan 2011-2015 jaarplan periode 3

Schoolplan 2011-2015 jaarplan periode 3 Jaarplan 2014-2015 Dit jaarplan van De Steenen Brug vloeit voort uit: beleidskeuzes binnen stichting Swalm & Roer de 4-jarenplanning aangegeven in het schoolplan 2011-2015 het geëvalueerde jaarplan van

Nadere informatie

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari 2017 OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat 1 7203JB Zutphen Inhoudsopgave Inleiding 3 Aanleiding 3 Doelstellingen 4 Planningsoverzicht

Nadere informatie

Jaarplan van Basisschool Oostelijke Eilanden Beleidsvoornemens De BOE naar aanleiding van het schoolplan

Jaarplan van Basisschool Oostelijke Eilanden Beleidsvoornemens De BOE naar aanleiding van het schoolplan Jaarplan 2018-2019 van Basisschool Oostelijke Eilanden Beleidsvoornemens 2018-2019 De BOE naar aanleiding van het schoolplan 2015-2019 Tamar Süss September 2018 Inleiding In het jaarplan 2018-2019 wordt

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 13 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie Lindenholt

Nadere informatie

r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS

r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2018/2019 KWALITEIT ONDERWIJS DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS VERBETEREN WAARDOOR DE KINDEREN ZICH COGNITIEF BLIJVEN ONTWIKKELEN EN WAARBIJ ZE LEREN OMGAAN

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Pauwenburg 2, 8226 TA Lelystad tel.: 0320 258025 www.3sprong.net - school@3sprong.net Jaar 2016-2017 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2016 Inleiding In ons

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Basisschool De Kandelaar Ameide Datum: 3 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School Basisschool De Kandelaar School Basisschool De

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 23 september 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

Gooilandschool. Terugkoppeling bestuur en school. 22 juni 2018

Gooilandschool. Terugkoppeling bestuur en school. 22 juni 2018 Gooilandschool Terugkoppeling bestuur en school 22 juni 2018 Terugkoppeling 1. Algemeen beeld 2. Bestuursniveau: oordelen op de standaarden met toelichting 3. Schoolniveau: oordelen op de standaarden met

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. De Troubadour, Vredenburg

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. De Troubadour, Vredenburg SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 De Troubadour, Vredenburg 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Troubadour, Vredenburg. Iedere school stelt een

Nadere informatie

DE VESTE EVALUATIE ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN 2014/ 2015 DALTONSCHOOL. VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid.

DE VESTE EVALUATIE ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN 2014/ 2015 DALTONSCHOOL. VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid. EVALUATIE 2014/ 2015 ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid. REFLECTIE Leren kijken naar jezelf. Nadenken over de manier waarop je dingen doet, leert en

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847

Jaarplan 2015-2016. Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Jaarplan 2015-2016 Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven

Nadere informatie

Ouderavond 18 februari 2015 Inspectiebezoek Het Gein

Ouderavond 18 februari 2015 Inspectiebezoek Het Gein Ouderavond 18 februari 2015 Inspectiebezoek Het Gein Programma 19.30 Welkom (doel van de avond) 19.35 Het inspectierapport en het beslisschema 19.45 De uitkomsten van het inspectiebezoek 20.00 Verbeteracties

Nadere informatie

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni Jaarplan 2017-2018 BredeSchool De Achtbaan Melick Datum: 22 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam BredeSchool De Achtbaan Datum 12-04-2017 Inleiding In dit jaarplan worden schoolontwikkelpunten

Nadere informatie

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016 Jaarplan obs De Daverhof Schooljaar 2015-2016 Verbeterpunten Onderwerp Inhoud Afronding Kwaliteitszorg Borging van bestaande kwaliteitskaarten Opstellen kwaliteitskaart groepsplannen Invoering kind gesprekken

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool de Vijf-er schooljaar

Jaarverslag basisschool de Vijf-er schooljaar Jaarverslag basisschool de Vijf-er schooljaar 2015-2016 Beleidsterrein Nadere uitleg en beschrijving 1. Leiderschap Er is per 1 februari afscheid genomen van dhr. R. Aangeenbrug als directeur. Met ingang

Nadere informatie

Cultuureducatie, geen vak apart

Cultuureducatie, geen vak apart Cultuureducatie, geen vak apart Uitvoeringsplan Theo Thijssen Inleiding Op Educatief Centrum Theo Thijssen wordt gewerkt aan een ononderbroken ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar. Het ondernemend leren

Nadere informatie

Maria in Campisschool. Schooljaarplan

Maria in Campisschool. Schooljaarplan Maria in Campisschool Schooljaarplan 2016-2017 Directeur Mw. C. van der Veen Adres Postbus 984 Plaats Assen Telefoon 0592-340684 E-Mail christa.vanderveen@primenius.nl Datum 11-12-2016 Maria in Campisschool

Nadere informatie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour Afdeling Versie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour Afdeling Versie Jaarplan Kindcentrum De Troubadour 2015-2016 Afdeling 4-13 Versie 09-12-2015 Versie: 2 Status: Concept Traject: 1. Conceptfase 2.Bespreken MT 3. Bespreken MR 4. Definitief plan Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 OBS Het Web Datum document 21 juni 2017 Jaarverslag 2016 2017 Het Web Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Onderwijskundige zaken en ontwikkelingen 3 4. Doelen van het

Nadere informatie

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016 Jaarplan 2016-2017 Jaar 2016-2017 School De Toermalijn Willem Kamper Datum 15 juni 2016 Inleiding In dit jaarplan 2016-2017 geven we een overzicht en uitwerking van geplande activiteiten en verbeterpunten

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. 't Krekeltje

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. 't Krekeltje RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE 't Krekeltje Plaats : Rotterdam LRKP nummer : 170468756 Onderzoeksnummer : 264606 Datum onderzoek : 2 december 2013 Datum

Nadere informatie

DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS BEWAKEN, BORGEN EN UITBREIDEN. DOEN WE DE GOEDE DINGEN EN DOEN WE ZE GOED GENOEG.

DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS BEWAKEN, BORGEN EN UITBREIDEN. DOEN WE DE GOEDE DINGEN EN DOEN WE ZE GOED GENOEG. r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2015/2016 HOGE ONDERWIJSKWALITEIT DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS BEWAKEN, BORGEN EN UITBREIDEN. DOEN WE DE GOEDE DINGEN EN DOEN WE ZE GOED GENOEG. Geplande

Nadere informatie

CBS Tamarinde. Jaarplan maart juli Betrokken. Professioneel. Onderzoekend

CBS Tamarinde. Jaarplan maart juli Betrokken. Professioneel. Onderzoekend Jaarplan maart 2017- juli 2018 In het jaarplan staan doelen voor resterend huidig schooljaar en nieuw schooljaar 2017-2018 geformuleerd. Het jaarplan is deels een afgeleide van het schoolplan 2015-2019.

Nadere informatie

Jaarplan Gewenst resultaat 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken. 3. Benodigde vaardigheden

Jaarplan Gewenst resultaat 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken. 3. Benodigde vaardigheden 1 Jaarplan 2018-2019 Onderwijs 1. Gewenst resultaat 2.(ICT)-middel om 1 te bereiken De leerlingen werken op eigen We gebruiken in de groepen 4 niveau aan hun eigen leerdoelen. t/m 8 Snappet op de tablets

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 27-6-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan.

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan. Bijlage 1 Evaluatie jaarplan Jaarplan basisschool Los Hoes 2017-2018 Als basis van het huidige jaarplan gelden de evaluatie van het jaarplan 2016-2017, het schoolplan 2015-2019, het strategisch beleidsplan

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan ` O.B.S. De Duizendpoot

Jaarplan Jaarplan ` O.B.S. De Duizendpoot Jaarplan 2018-2019 In het jaarplan 2018-2019staan de veranderingen voor het jaar 2018-2019 ingepland. De doelstellingen geven richting aan de uitvoering van het beleid van Stichting onderwijsgemeenschap

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 OBS De Kameleon 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool de Kameleon. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Actieplan Woordenschat

Actieplan Woordenschat Actieplan Woordenschat Planperiode 2013-2014 Versie 1 Datum 26 Juli 2013 1. Algemene gegevens Opdrachtgever Organisatie- of resultaatgebied X Management primaire processen (6a) X Waardering door personeel

Nadere informatie

Jaarplan

Jaarplan 1 Inleiding In het schoolplan 2017 2021 hebben we aangegeven in welke richting de school zich in de komende vier jaar wil ontwikkelen: we willen ons onderwijs meer laten aansluiten bij de verschillende

Nadere informatie

JAARPLAN ZUUKERSCHOOL

JAARPLAN ZUUKERSCHOOL ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN ZUUKERSCHOOL 2010-2011 Onderdeel van de Stichting Proo Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010-2011 School Zuukerschool Schoolleider Frans van Duren Datum Juni 2010 Inleiding In ons

Nadere informatie

Verbeterplan OBS De Winde

Verbeterplan OBS De Winde Verbeterplan OBS De Winde 2018-2019 Ouderversie 1.Inleiding Voor u ligt de ouderversie van het verbeterplan 2018-2019 van openbare basisschool De Winde te Nootdorp. Het verbeterplan 2018-2019 is met inbreng

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon Planning Schooljaarplan Planperiode 2015-2019 Versie 1 Datum Augustus 2015 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode OBS Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder Doel 2018-2019 Herschrijven ICTbeleidsplan Verdieping in onderwijsvernieuwingen ICT/O&MM Centrale opslag groepsplannen in Parnassys Oriëntatie op de inrichting van de MOO Oriëntatie op rapporten in ParnasSys,

Nadere informatie

Onze visie. Onze pijlers

Onze visie. Onze pijlers Koersplan 2018 2021 pagina 2 van 6 Dit is het koersplan van Kbs Kievitsloop voor de beleidsperiode 2018-2022. In dit koersplan nemen wij u graag mee in onze visie op onderwijs, hoe we hier vorm en inhoud

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN BASISSCHOOL DE VORDERING 2015-2019

STRATEGISCH PLAN BASISSCHOOL DE VORDERING 2015-2019 STRATEGISCH PLAN BASISSCHOOL DE VORDERING 2015-2019 MISSIE DE VORDERING Vanuit een traditie van katholieke waarden en voor iedereen toegankelijk, verzorgen wij kwalitatief hoogstaand eigentijds basisonderwijs,

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2016-2017 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarplan o.b.s. de Sprenge

Jaarverslag Jaarplan o.b.s. de Sprenge Jaarverslag 2014-2015 Jaarplan 2015-2016 o.b.s. de Sprenge Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Inleiding 3 Onderwijskundige ontwikkelingen 4 Beleidsvoornemens Onderwijskundige ontwikkelingen In- en uitstroom Kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

en de jaren is gestegen (zie

en de jaren is gestegen (zie Jaarplan 2013 2014 1. Pedagogisch klimaat Aanleiding: Onze populatie leerlingen bevat meer dan gemiddeld aantal leerlingen met zwak sociaal gedrag. Ook signaleren we regelmatig pestgevallen enn buitensluitgedrag.

Nadere informatie

JAARVERSLAG JAARPLAN (onderdeel van het schoolplan )

JAARVERSLAG JAARPLAN (onderdeel van het schoolplan ) JAARVERSLAG 2016-2017 + JAARPLAN 2017-2018 (onderdeel van het schoolplan 2015-2019) Jaarverslag 2016 2017 opgesteld op 28-08-2017 Domein 1: kwaliteitszorg (Kwaliteitszorg Opbrengsten Ontwikkeling van leerlingen)

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2017-2018 Basisschool 't Speel- Kwartier Veenendaal www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 JAARVERSLAG 2017-2018 Schoolnaam Basisschool 't Speel-Kwartier Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Protocol. kwaliteitszorg

Protocol. kwaliteitszorg Protocol kwaliteitszorg Versie 14 december 2011 Inleiding Dit protocol gaat over de zorg voor kwaliteit: hoe zorgen wij er op school voor dat wij systematisch werken aan het behoud en de verbetering van

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 5 september 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn Jaarverslag schooljaar 2017-201 Basisschool De Toermalijn 1 Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag 2 1. Inleiding 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2017-201 4 Leerlingenaantal 4 Instroom 4 Personeel 5

Nadere informatie