SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES"

Transcriptie

1 SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. DECEMBER Beste ouders, De winter staat voor de deur en dat betekent dat de evaluatieperiode snel nadert. Voor onze kleuters en de kinderen van het eerste en tweede leerjaar staat eerst nog het sinterklaasfeest op het programma. Dit jaar vieren wij dit samen met de grootouders, dus mama s en papa s voor jullie geen sint dit jaar. De ouders worden op woensdag 22 januari 2014 uitgenodigd in alle klassen en krijgen dus een afzonderlijk moment met hun kinderen. Noteer dit alvast in jullie agenda. Graag nodigen wij nu reeds alle ouders uit op donderdag 19 december 2013 om de evaluatie van hun kind(eren) te komen bespreken. Na de toetsenperiode stappen we met zijn allen de sfeervolle kerstvakantie in. De komende weken wensen wij alle leerlingen veel succes met de toetsen. Vriendelijke groeten Het Drie Beertjes-team DATA OM TE ONTHOUDEN - December: start toetsenperiode. Zie afzonderlijke brief of agenda Donderdag 5 december: Sinterklaasfeest samen met de grootouders voor alle kleuters en leerlingen uit L1 en L2 (vanaf 14u00) Donderdag 19 december vanaf 16u00: oudercontact Van maandag 23 december t.e.m. zondag 5 januari 2014: kerstvakantie Woensdag 22 januari: openklasdag voor alle ouders Vrijdag 31 januari: pedagogische studiedag. Geen school voor de kinderen Van maandag 3 maart t.e.m. zondag 9 maart: krokusvakantie Van maandag 7 april t.e.m. maandag 21 april: paasvakantie en 2e paasdag Donderdag 1 mei en vrijdag 2 mei: feest van de arbeid en facultatieve vrije dag Van woensdag 28 mei t.e.m. zondag 01 juni: O.L.H. hemelvaart + brugdagen Maandag 9 juni en dinsdag 10 juni: Pinksteren en pedagogische studiedag Van maandag 30 juni t.e.m. zondag 31 augustus: grote vakantie

2 (dagen in het vet zijn toevoegingen aan de kalender) NIEUWS UIT K1-K2-K3 Brief van de kleuters voor Sinterklaas en Zwarte Piet Op vrijdag 29 november 13 gingen we op zoek naar de rode brievenbus om onze prachtige tekeningen te versturen naar Sinterklaas. De helper/postbodes van de klas waren fier om goed te zorgen voor alle brieven. Ze werden flink in de rode brievenbus gestopt. De postbode zal ervoor zorgen dat de brief goed aankomt. We zijn nu in volle verwachting naar nieuws van de Sint! NIEUWS UIT K3 Lekker smullen, lekker, lekker, lekker, Dit deden we de voorbije dagen bij de oudste kleuters. We deden leuke, lekkere dingen rond snoepjes, koekjes, chocolaatjes, Als afsluiter maakten we er een leuk feestje van met het leuke spelletje koekhappen. Dit leverde natuurlijk grappige beelden!

3 NIEUWS UIT L1 EN L2 L1 en L2 samen naar honkietonkie: sport is tof en... gezond! Op donderdag 28 november namen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar deel aan de activiteit 'Honkietonkie', georganiseerd door SVS (stichting Vlaamse schoolsport). Deze sportnamiddag ging door in de grote sporthal van Varsenare. Na het middageten bracht Diëgo, onze buschauffeur, ons veilig en wel ter plaatse. Dank je wel hiervoor! Er waren 12 spelstanden, verdeeld over 3 plateaus. Onder begeleiding van studenten Lichamelijke Opvoeding deden de kinderen het ene spel na het andere: de honkiemarkt, de honkiereus en de honkiebal Gelukkig was er ook eventjes een korte pauze voorzien. Zo n moment was voor de kinderen ideaal om even op adem te komen.

4 Het was een hele plezante, sportieve namiddag! Moe maar voldaan keerden we terug richting Beernem! Op de terugweg was het een héél stuk stiller op de bus! Hieronder enkele sfeerbeelden :

5 NIEUWS UIT L3-L4 Grootouders op bezoek Op woensdag 20 november mochten wij onze grootouders verwelkomen in onze klas! De aantallen stroomden maar binnen en zo kwamen op een aantal van 24 grootouders in onze klas. Gelukkig hadden we onze klas een beetje opnieuw ingericht zodat we in groepjes van 2 of 3 kinderen zaten en zo konden de grootouders gezellig bij hun kleinkind zitten in de groepjes. We gingen van start met het project : Europa! Je denkt waarschijnlijk, Amai, Europa in het derde en vierde leerjaar? Het is niet de bedoeling dat de kinderen alle landen en hoofdsteden nu moeten vanbuiten kennen (dat volgt in de komende schooljaren). Neen, het was de bedoeling dat

6 ze met de Europese landen, hoofdsteden en vlaggen konden kennismaken! Onze voormiddag verliep heel gezellig en alle kinderen waren heel goed bezig met hun taak; werken in de bundel, kwartet, puzzels, memorie, opzoeken op de computer, enz. De volgende dagen en week zijn we tijdens onze WO lessen nog bezig geweest met dit project, maar nu loopt het stilletjes op zijn einde. Zo weten jullie iets meer over de leerrijke voormiddag samen met onze grootouders, die van ons nog een supermooie pluim verdienen voor de goede medewerking en hun aanwezigheid! Groetjes, Kindjes van het 3de en 4de leerjaar en de juf

7

8 NIEUWS UIT L5-L6 Grootouderfeest Woensdag 20 november stonden de deuren van de tweede en de derde graad open voor de grootouders. Beide klassen kozen ervoor om rond het thema Europa te werken. In onze klas betekende dat vooral dingen opzoeken in de atlas, reisgidsen, kaarten, boeken en internet afgewisseld met leuke spelletjes. De oma s en opa s werden uitgenodigd én uitgedaagd om actief mee te werken met hun kleinkind. Op het einde van de voormiddag mocht iedereen het smartbord uitproberen. Als afsluiter kregen de grootouders een leuke kalender voor 2014, mét vooraan een leuke foto van hun kleinkind. Enkele sfeerbeelden:

9

10 In de loop van de voorbije maand kregen de leerlingen de opdracht om een verhaal te schrijven voor de Junior Journalist Wedstrijd van het Davidsfonds. Het thema dit jaar was oorlog en/of vrede. Er zaten échte pareltjes bij!

11 Enkele fragmenten: De voedselstrijd Ik herinner het mij nog goed. Het begon in Het was op een zaterdag heel vroeg in de ochtend. Ik hoorde zeer veel lawaai en wilde toch wel weten wat er was. Ik deed de gordijnen open en zag mensen rondlopen met gasmaskers. Ik begreep het niet zo goed, wat was er aan de hand? Ik rende supersnel naar beneden, deed de deur open en zag dat iedereen gasmaskers aanhad en ook wapens droeg. Luca L5 De zoete oorlog De Snoepjeskoning vocht om de kristallen lolly die de Koekjeskoning in bezit had. Ze schoten met geweren waar honing uit spoot en het kasteel werd bekogeld door kauwgumballen. Uiteindelijk trokken de snoepjes zich terug en de koekjes behielden de kristallen lolly. De snoepjes waren wel heel boos en dus besloten ze de lolly te stelen. Ieme L5 Operatie Comrades Hallo, yankee 1, Delta 5 hier. We hebben een jeep nodig. Over. zei Kiril. Er kwam antwoord op de radio. Ok. Waar is jullie locatie? vroeg een soldaat. In België. Over. zei Kiril. Ok, de jeep wordt binnen een 10 minuten gebracht. Over. zei de soldaat. Alejandro L6 In vuur en vlam Op een dag werd de barones van Snoepwereld ontvoerd. Er was niemand in Snoepwereld die het gezien had. Of toch? De baron had het wel gezien. Hij volgde de ontvoerders. Hij hoorde dat ze Snoepwereld in oorlog wilden, zodat zij dan al het geld kregen. Maar dat liet de baron niet gebeuren. Hij haalde de beste soldaten. Yara L5 Robbe en de oorlog van Karkai Op een dag wou de koning van Karkai een veel groter land. Hij riep zijn volk samen en zei: Volk, we beginnen een nieuwe oorlog tegen het dorp van de Arenden! Wie wil meedoen, zal ridder worden en een grote beloning krijgen!. Toen ze klaar stonden, kregen ze een zwaard, een schild en een helm. Ze gingen ten aanval. In het dorp van de Arenden ging Robbe naar buiten. Toen hij in de hoogste boom klom, zag hij een stofwolk en ridders met schilden die op het dorp afgingen. Milan L5

12 Schoolvakken Het was 10:30 speeltijd, dus de Taalboeken stapten uit de leerlingen hun banken en vuurden potloden af met een pijl en boog. Ze gebruikten inktbusjes als granaten en een pen als zwaard. Wiskunde deed mee met het gevecht terwijl Spelling er zich niets van aantrok. Iendra L6 De chocolade oorlog In het paleis van de melkchocolade prinses waren de witte en zwarte chocoladeprinsen aan het discuteren om de hand van de melkchocolade prinses. Acht dagen later brak de oorlog uit. De prinses werd in veiligheid gebracht en ging in een toren van marsepein gaan schuilen. Topenga L5 Burgeroorlog Natuurlijk accepteerden de cheeseburgers het niet dat de hamburgers hen zo beschuldigden. Eerst was er discussie, maar dat groeide snel uit tot een oorlog. Maar geen gewone oorlog, een echte BURGERoorlog. Diezelfde dag nog vloog er vanalles door de lucht, zoals snoeptomaatjes als kanonskogels en augurken als gewone kogels. Het waren vooral de cheeseburgers die de grote middelen gebruikten, want de hamburgers hielden het gewoon bij schelden. Sarah L5 De gouden meloen Flynn schrok en voelde opeens een koude arm op zijn schouder. Hij draaide zich met een ruk om en keek recht in de ogen van Nicky. We gaan zo aanmeren, zei ze met een zachte stem. Ze waren drie dagen op zoek geweest naar het oorlogseiland en eindelijk hadden ze het gevonden. We gaan aanmeren!! riep een man met een zware stem. Leo kwam ook naar buiten. Met een luide knal viel de loopplank naar beneden. Lieze L6 De heksen Ze wandelden meer dan een uur en plots kwamen ze een boom tegen van meer dan 30 meter hoog. In de top van de boom zagen ze een klein hutje en er leidde een trap naar boven. Bieke, Connor en Noah klommen naar boven. Toen ze boven waren, zagen ze licht branden in het hutje en de deur stond op een kiertje. Giel-jan L6 Tijgers tegen de leeuwen Vroeger in het oerwoud was het rust en vrede. Maar op een dag kregen de tijgers en de leeuwen ruzie! En zo was er oorlog tussen twee stammen. Sommige dieren hadden geheime krachten: vuur, water, aarde en lucht. Je weet nooit wie die geheime krachten heeft. Valid L5 (Nederlands 2 de taal)

13 SPORTNIEUWS Beste ouders en kinderen, 2014 staat voor de deur en we maken weer ons lijstje met goede voornemens. Sport staat wellicht bij velen van jullie bovenaan het lijstje. Ook de kinderen zullen in de turnlessen weer hun sportiefste beentje voorzetten. Daarom wil ik met dit artikeltje in de schoolkrant ook nog eens de turnkledij in de kijker zetten. Geef uw kinderen gepaste turnkledij mee voor de turnlessen! Turnkledij = een T- shirt van de school, een korte of lange broek in soepele stof, ook een trui of jogging kan zeker bij koud weer. Turnpantoffels of sportschoenen = een ander paar schoenen dan deze waarmee we naar school komen, anders ligt de turnzaal voor modder of aarde. We zullen ook weer gebruik maken van de sporthal Drogenbrood en daar zijn zwarte schoenzolen verboden! Meisjes met lang haar = steeds een elastiekje bij zich hebben of zorgen dat je haar in een vlecht of staart zit. Met vriendelijke groeten, Juf Vicky leerkracht L.O.

14 MAANDTIP DECEMBER gezien worden is cool Het is belangrijk om goed op te vallen in het verkeer, niet alleen wanneer je fietst, maar ook wanneer je loopt. Lopend Ook wanneer je loopt is het belangrijk goed op te vallen in het verkeer, zeker wanneer je bijvoorbeeld gaat oversteken of wanneer er geen stoep is en je op het fietspad of op de weg moet lopen. Opvallen doe je door je fluohesje van de school te dragen. Een gele jas valt veel meer op dan een zwarte. Reflecterende strepen op je jas of rugtas kaatsen het licht van de auto's terug waardoor automobilisten je goed zien. Je kunt ook speciale reflecterende banden bij de fietswinkel kopen die je om je armen of benen kunt doen. Wanneer je reflecterende strepen bij je enkels doet bewegen deze tijdens het lopen, hierdoor vallen ze nog beter op. Op de fiets Wanneer je fietst gelden de tips die hierboven staan natuurlijk ook. Maar daarnaast ben je ook verplicht om reflectoren op je fiets te hebben en licht wanneer het zicht slecht is (donker of slecht weer). Fietsverlichting Goede verlichting op een fiets is belangrijk. Om te zien, maar nog veel meer om gezien te worden. Als je een keer buiten loopt of bij iemand in de auto zit als het donker is moet je maar eens opletten hoe moeilijk je onverlichte fietsers kunt zien, zeker tussen al die felle koplampen van auto's. Daarom moet een fiets niet alleen voorzien zijn van verlichting, maar ook van reflectoren. Als het donker is moeten de volgende dingen op je fiets zitten: een rode achterreflector oranje reflectoren op beide trappers reflectoren op de banden of op de spaken (let op, op nieuwe mountainbikes zit deze vaak niet) een wit voorlicht een rood achterlicht

15 Je zet je licht niet alleen aan als het donker is, maar ook overdag wanneer er slecht zicht is door bijvoorbeeld mist. Ook in de herfst en winter moet je er goed op letten dat je zichtbaar bent. Op zo'n mooie heldere winterdag bijvoorbeeld staat de zon laag boven de horizon en kan daardoor heel verblindend zijn. Regelmatig zien automobilisten andere verkeersdeelnemers niet omdat ze verblind worden. Bij dit weer is het ook raadzaam een zonnebril te dragen. Heb je de zon in je rug dan kun je echt genieten van dit weer en zie je alles super goed. Maar de mensen die je tegemoet rijden kijken wel recht in de laagstaande zon en kunnen jou haast niet zien. Let dan dus extra goed op of jij wel gezien wordt. Iedereen draagt dus het fluohesje om beter gezien te worden en zorgt voor een verkeersveilige - en goedgekeurde fiets! MEDEDELINGEN Beste ouders De eerste toetsenperiode breekt aan. De komende dagen wordt alle geziene leerstof nog eens goed herhaald. Een goede nachtrust is een goede basis om de toetsen aan te vangen. Zorg er voor dat uw zoon en/of dochter in orde is met zijn/haar materiaal en op tijd in school aankomt. Op die manier krijgt hij/zij evenveel kansen om de toetsen op een rustig tempo af te werken en alle extra uitleg mee te pikken. Veel succes!

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. JANUARI Beste ouders, In naam van het personeel

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. APRIL - MEI Beste ouders, Straks gaan onze kinderen

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. JANUARI FEBRUARI 2017 Na deze eerste trimester

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. FEBRUARI Beste ouders De voorbije maand stond

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen.

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen. Klasnieuws week 20 Maandag vlogen we er aan de knutseltafel in met iets wat de gastjes zelf hadden voorgesteld. Bij het kringgesprek bij het begin van het project mogen ze dus altijd zeggen wat ze allemaal

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van Activiteitenkalender van het schooljaar 2016-2017 versie van 01.09.2016 Na 01.09.2016 wordt de kalender bijgewerkt via Gimme online. Augustus 2016 30 Gezamenlijke ouderavond voor de ouders van de kleuters

Nadere informatie

De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is maar goed ook.

De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is maar goed ook. NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER KLIMMUUR LOOPBRUG jaargang 13 krokusvakantie Beste ouders, De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jozefschool

Nieuwsbrief Jozefschool November 2015 Belangrijke data 30 november: Algemene ledenvergadering OV 4 december: Sinterklaasviering. Let op de brief die u hierover nog krijgt. 17 december: De kinderen zijn allemaal om 12.00 uur uit.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen NIEUWSBRIEF 11 Einde 2016-2017 Beste Noordlandertjes, beste allen, Ooit leerde ik op school dat een kalenderjaar uit 12 maanden bestaat. Meester Seeuws (mijn meester van het eerste leerjaar) leerde me

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school:

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Het waren weer boeiende weken op onze school! Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Wist je dat onze kleuters en leerlingen de meest voorkomende zwammen, planten en dieren uit onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 oktober 2016 nr. 7

Nieuwsbrief 20 oktober 2016 nr. 7 Algemene informatie Brandoefening Vandaag heeft er een onaangekondigde brandoefening plaatsgevonden. Het doel van deze oefening was inzicht te krijgen in de snelheid van ontruiming. Alle leerlingen, leerkrachten

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART - APRIL 2017 Beste (groot)ouders De voorbije

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie.

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. Drongen, 9 november 2018 Beste ouder(s) Dag leerlingen NIEUWSBRIEF 10 Week van 12 tot en met 16 november 2018 Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. Weekrooster

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte Klasnieuws week 14 Maandag startte de dag met een sintforum. Wim deed alles aan wat de kinderen van de school voor hem maakten. Daarna oefende hij met een zware stem om te klinken als de echte sint en

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 6-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De toetsweken zijn achter de rug en morgen zullen we met het gehele team de opbrengsten analyseren. Volgende week krijgen alle kinderen op vrijdag

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Helm Op Fluo Top! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2018 Vakantie Vakantie is fijn, dat kun je niet ontkennen! Vakantie

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Stap 6. Met de z van zien en van zeggen Met de s van schrijven. Wat is er toch aan de hand? Alsmaar drukker en drukker

Stap 6. Met de z van zien en van zeggen Met de s van schrijven. Wat is er toch aan de hand? Alsmaar drukker en drukker Stap 6 Alsmaar drukker en drukker 12 Met de z van zien en van zeggen Met de s van schrijven Wat is er toch aan de hand? Je weet het wel: het loopt bij momenten helemaal niet vlot in het verkeer. Op nogal

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas

Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas Week van 28 november tot 2 december 2016 project: sinterklaas - we onze brief voor sinterklaas afwerkten? - we nog heel wat van onze knutselwerkjes afwerkten? - we konden dansen op sinterklaasliedjes?

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. NOVEMBER Beste ouders, November is een wat kortere

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September 2017 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 3 Beste ouders, verzorgers,

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September 2017 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 3 Beste ouders, verzorgers, Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 3 September 2017 info Kalender: Agenda Vrijdag 15 december Groep 2 vrij Woensdag 20 december Kerstavond Vrijdag 22 december 12.15 uur start van de Kerstvakantie

Nadere informatie

JULI - AUGUSTUS Beste ouders

JULI - AUGUSTUS Beste ouders SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. JULI - AUGUSTUS 2017 Beste ouders Graag bedanken

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Oudercomité P 1 Herdenking Wapenstilstand P 2 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8

Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 Klasnieuws klas 3week 6,7 & 8 De uitstap naar Zonnegloed was een heerlijke dag! Een heel grote dankjewel aan Jonas, Kim, Fien, Hanne en Hilde voor de extra begeleiding! Dankzij jullie hulp konden we in

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Nieuwsbrief november december 2015

Nieuwsbrief november december 2015 Nieuwsbrief november december 2015 - één per gezin- Agenda Maandag 2 tot zondag 8 november: Herfstvakantie Dinsdag 10 november: Wapenstilstandherdenking Woensdag 11 november: Vrijaf (Wapenstilstand) Zaterdag

Nadere informatie

Schoolkrant oktober 2014

Schoolkrant oktober 2014 Schoolkrant oktober 2014 We zijn reeds begonnen aan een nieuw ankerverhaal. Er komen heel wat dieren voor in het verhaal. We leerden de dieren benoemen en kwamen van alles te weten over deze dieren. Een

Nadere informatie

fijne vakantie toegewenst vanwege het hele schoolteam directieteam

fijne vakantie toegewenst vanwege het hele schoolteam directieteam Basisschool Zilverenhoek bedankt voor het fijne, KUNSTIGE schooljaar! Geniet van de zomervakantie geniet van de kleine dingen, maak je niet druk om futiliteiten, wees zelf het zonnetje en vlieg er eens

Nadere informatie

Spelletjesboekje. voor groot en klein SUPERHELD- Het hele jaar superveilig naar school

Spelletjesboekje. voor groot en klein SUPERHELD- Het hele jaar superveilig naar school Spelletjesboekje voor groot en klein SUPERHELD- Het hele jaar superveilig naar school Inhoud Spelletjes 6-7 jaar Kleur en ontdek de Superhelden-op-de-weg Maak de puzzel af Wie is er Superveilig op weg?

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Maandbrief december 2018

Maandbrief december 2018 Maandbrief december 2018 schooljaar 2018-2019 Beste ouders Toch vooraf een woord van dank aan onze ouderraad voor het organiseren van een succesvolle werkdag met heel wat helpende handen! Ook de voorleesweek

Nadere informatie

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2016 Start schooljaar 2016- Het nieuwe schooljaar start op maandag 5 september. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Dit jaar beslaan we de eerste weken

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

Curieuzeneuze krantje

Curieuzeneuze krantje SCHOOLKRANT basisschool Sint-Lucia Jaargang 1, nr. 1 oktober 2017 Curieuzeneuze krantje Dag beste lezer(es), Wij stellen U vandaag zeer trots de eerste editie van onze schoolkrant Het Curieuzeneuze krantje

Nadere informatie

Fladderkrant MEI 2016

Fladderkrant MEI 2016 Fladderkrant MEI 2016 Kom met de fiets of te voet naar school, net als Sam! Onze school neemt deel aan de campagne Sam de Verkeersslang. Met die campagne stimuleert Mobiel 21 vzw ouders en kinderen om

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Woordje door mevrouw Sas... Nieuwsbrief december 2015 Het is zover. Sinterklaas trekt weer samen met zijn Pieten door de straten. Zou hij langskomen in t Venneke? Vorig schooljaar kreeg elke leerling hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Jeugd Verkeerskrant 4

Jeugd Verkeerskrant 4 Jeugd Verkeerskrant 4 Wat kies je? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 2016-2017 groep 7/8 Wat kies je? a. Welke keuzes maak jij voordat je gaat deelnemen aan het verkeer? Bedenk er samen

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

Op dinsdagnamiddag was er geen klein atelier, maar wel open klas met alle klassen van het lager. In dit open klas-moment stonden alle klasdeuren open

Op dinsdagnamiddag was er geen klein atelier, maar wel open klas met alle klassen van het lager. In dit open klas-moment stonden alle klasdeuren open week 17 18 Op 30 december werd Felix 6 jaar. Hiep hiep hoera!! We vierden zijn feestje met popcorn en een klascadeau. Dit was een cd met bijhorende kaartjes om Frans te leren met Kapitein Winokio! Top!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

School Lesbrief 2015

School Lesbrief 2015 School Lesbrief 2015 Weer naar School Na zes weken vrij weer naar school! Weer vroeg opstaan, ontbijten en aankleden En dan naar school: wel op een veilige manier! Hoe zorg je ervoor dat je in het verkeer

Nadere informatie

Inhoud. jan februari maart 2018

Inhoud. jan februari maart 2018 P a g i n a 1 jan februari maart 2018 N i e u w s b r i e f 2 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Tel je zegeningen 1 Woensdag = Techniekdag 2 Belangrijke data Thema auto s 3 Xhoris Bosklassen Naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016

Nieuwsbrief November 2016 Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk. Tel.: 0299 621760 Nieuwsbrief November 2016 Belangrijke data november: 09 november Intakeformulieren voor gesprekken 11 november Sint Maarten 14 november Week van de gesprekken.

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL VBS T KLAVERTJE - KOERSEL klavertje@vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 www.vbskoersel.be 2 0 1 9 Beste ouders, sympathisanten, Schooljaar 18-19 loopt op zijn laatste benen

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 5 tot 9 oktober 2015 Week van 5 tot 9 oktober 2015 Project: kikkers Maandag: VRIJE DAG: geen school! Dinsdag: Tijdens het forum kregen we nog een voorstelling van een goed doel voor de Reuzenrun komende zondag. De opa van

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 2 bij 1.2 Vraag en antwoord. Cursist A: lees de vraag hardop. Cursist B: lees het antwoord hardop. Klaar? Dan leest cursist B de vragen. Cursist A Cursist

Nadere informatie

Agenda Sint Maarten + Herberg

Agenda Sint Maarten + Herberg 1 Agenda Za 15 okt t/m Zo 23 okt Herfstvakantie Ma 24 okt klas 3/4 voorstelling Kwatta 10-11.30 Fietscontrole door eigen ouders Di 25 okt Knutselavond 5-12 kleuters Wo 26 okt 12.00 school uit! Lerarenscholingsmiddag

Nadere informatie

Week van 17 tot 21 april Project: verkeer

Week van 17 tot 21 april Project: verkeer Week van 17 tot 21 april 2017 Project: verkeer - dat we maandag nog een extra dagje vakantie hadden? Het was dan ook raar om dinsdag als eerste dag te hebben - dat met de ganse school rond verkeer werken?

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 11/2012-2013 Energieweek Klimaatschool Op maandag 18 februari start onze ENERGIE- WEEK! Tijdens deze week werken wij met onze kinderen rond energie. Welke

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie