Concept beleidsplan RSH versie 3 nov 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept beleidsplan RSH versie 3 nov 2014"

Transcriptie

1 Concept beleidsplan RSH versie 3 nov 2014 November Het nieuwe bestuur is op 7 april 2014 aangetreden, en heeft voor het eerst vergaderd op 14 april We hebben de eerste vergadering vooral tijd besteed aan welke principes hanteren wij als bestuur, hoe is de taakverdeling en wat zijn de zaken waar we aandacht aan moeten schenken. Hieronder geven we in het kort weer wat onze gedachten zijn. Principes: 1. Principes zijn ervoor om ons gedrag te sturen en bij twijfel te kijken hoe we moeten handelen uitgaande van deze uitgangspunten. Bovendien wordt ons handelen daardoor controleerbaar voor onszelf maar ook voor anderen. 2. Wij willen als bestuur bij voorkeur als geheel en in consensus handelen. 3. Transparantie is van groot belang en iedereen heeft toegang tot alle informatie van de vereniging, dat geldt ook voor leden. 4. We maken bij voorkeur geen gebruik van de clausule in het reglement waarin wordt omschreven wie het dagelijks bestuur vormt. 5. We hanteren een rooster van aftreden van tenminste 33 % per 2 jaar. 6. We zullen maximaal gebruik maken van (online) digitale informatie, vooral om de kosten te beperken maar ook om snelheid in informatie-uitwisseling te winnen. 7. We zijn nieuwsgierig, proactief, initiërend en innoverend. 8. Ieder bestuurslid heeft naast zijn hoofdtaak een aandachtsgebied in de vereniging. Vergaderingen en de notulering daarvan. Het bestuur vergadert 5 maal per jaar, de data staan voor een jaar vooruit vast en worden gecommuniceerd in de vereniging. We vergaderen op een locatie die geen extra kosten met zich meebrengt. Tenminste 1 maal per jaar wordt er een algemene ledenvergadering gehouden. Data bestuursvergaderingen: 15/9/14, 17/11/14, 19/1/15, 16/3/15, 15/6/15, 21/9/15. ALV (onder voorbehoud): 30/3/15. De notulen van bestuursvergaderingen, als ook van de ALV, zijn binnen 4 weken digitaal beschikbaar op de website van RSH. Onderwerpen 1. Regelmatig overleg met de discipline Cardiologie, Fysiotherapie, Hart en Vaat preventie en mogelijk andere disciplines van het ziekenhuis. 2. Wat zijn onze ingangen en contactpersonen in het ziekenhuis? 3. Wie zijn onze potentiele leden? Hartpatiënten of ook andere groepen? 4. Hoe verzorgen we op lange termijn een gezond financieel draagvlak voor de vereniging en wat kunnen we verbeteren aan de financiële gang van zaken en administratieve procedures? 5. Kunnen we als vereniging een bijdrage leveren aan een verandering in gedrag van onze leden van patiënt vanuit ziekte naar student in gezondheid?

2 De arts is dan veel meer adviseur, wij zelf zijn verantwoordelijk voor onze gezondheid. 6. Kunnen we een wijziging doen aanbrengen in de protocollen voor behandeling van hartpatiënten door RSH daarin op te nemen en voortgang te vervolgen? Met andere woorden hoe krijgen we meer nieuwe leden aangemeld? 7. Kunnen we meer doen aan preventie en daarin een rol spelen? 8. Hoe gaan we om met de verdere vergrijzing van onze samenleving? Kunnen we daarop in spelen? 9. Wat kan er verbeterd worden aan onze website als communicatiemiddel? 10. Hoe krijgen we meer gedachten en wensen van onze leden op tafel? 11. Wat kunnen we verbeteren aan de hele financiële gang van zaken en administratieve procedures? In de loop van het komende jaar zullen we onze leden informeren over de stand van zaken met betrekking tot de hiervoor genoemde onderwerpen. Hieronder geven we weer wat we tot nu toe hebben gedaan. Financieel beleid RSH Het financiële beleid van de RSH is er op gericht de doelstellingen van de vereniging te realiseren tegen zo laag mogelijke kosten (contributie) voor de leden met waarborging van een verantwoorde begeleiding en het beschikbaar hebben van de daartoe benodigde en geëigende hulpmiddelen. Om dit te bereiken wordt gewerkt met een jaarlijks op te stellen (sluitende) begroting. Het financiële jaar (boekjaar) is gelijk aan het kalenderjaar. Op de Algemene Ledenvergadering legt het bestuur verantwoording af over het afgelopen boekjaar. Tevens legt het bestuur de begroting voor het nieuwe boekjaar ter goedkeuring voor aan de leden. De kascommissie heeft als taak de jaarlijkse financiële verantwoording te controleren en te beoordelen en het besluit van de Algemene Ledenvergadering tot dechargering van het bestuur t.a.v. de afsluiting van het financiële jaar voor te bereiden. Om het bovenstaande beleid te realiseren wordt administratie gevoerd van de inkomsten en uitgaven van de vereniging. De penningmeester rapporteert in elke reguliere bestuursvergadering over de actuele financiële situatie. Ter voorbereiding van de ALV legt de penningmeester, als voorbereiding op het dechargering besluit, alle daarvoor nodige stukken en de administratie van het afgelopen boekjaar voor aan de kascommissie.

3 Taakverdeling Bestuur: Naam: Functie Neventaak Jan Scholten Voorzitter In en externe communicatie Ben Scherpenzeel Vicevoorzitter In- en externe communicatie en beleid Jan Thonus Secretaris Consistentie in procedures en regelgeving Harry de Voogd Penningmeester Administratieve procedures Roel de Lange Alg. bestuurslid Verslaglegging en ICT Henk van Haren Alg. bestuurslid Communicatie met contactpersonen Calamiteiten plan HIB ( Hart in Beweging) Henk van Haren zal het concept calamiteitenplan HIB met contactpersonen bespreken en een adequaat voorstel voor het bestuur voorbereiden. Medische gegevens van deelnemers Henk van Haren zal met contactpersonen overleggen in hoeverre essentiële medische gegevens beschikbaar zijn voor verpleegkundigen op een zodanige wijze dat privacy en geheimhouding gewaarborgd is en komt daartoe met een voorstel naar het bestuur. Contact met Hart en Vaatgroep (HVG) We hebben contact gehad met de HVG over onze intenties met de vereniging en naar hen de vraag wat zij voor ons kunnen doen. Het was een goede uitwisseling van gedachten, gestoeld op het hierboven staande. Zodra er nieuws is vanuit de HVG, die momenteel druk bezig is hun beleidsplan aan te passen, zal er een nieuw contact zijn. Uitvoering Beleid Gespreksonderwerpen voor overleg met Voorzitter Cardiologen groep Uitleg aantreden nieuw bestuur RSH, concept beleidsplan, gaarne overleg met DZ afdeling Cardiologie 2. Is het zinvol om regelmatig (1 x per jaar) een overleg te hebben met de voorzitter van de vakgroep Cardiologie? 3. Mogelijk ook met andere disciplines zoals Fysiotherapie, Hart- en Vaatpreventie? 4. Welke ingangen en contactpersonen van het DZ zijn belangrijk voor RSH? 5. Wie zijn onze potentiële leden? Hartpatiënten of ook andere groepen? 6. Kunnen we als vereniging een bijdrage leveren aan een verandering in gedrag van onze leden van patiënt vanuit ziekte naar student in gezondheid? De specialist/arts is in die visie dan veel meer adviseur, wij zelf zijn verantwoordelijk voor onze gezondheid en de daarbij passende levensstijl. Wat is de visie daarop van de vakgroep Cardiologie? 7. Is het zinvol om de RSH op te nemen in het protocol van het ziekenhuis m.b.t hartpatiënten? Doelstelling daarvan is meer nieuwe leden aangemeld krijgen en beweging als een integraal onderdeel meer te promoten en te vervolgen. 8. Kunnen we meer doen aan preventie en daarin als RSH een rol spelen? 9. Hoe gaan we om met de verdere vergrijzing van onze samenleving? Kunnen we daarop in spelen? 10. Zijn er andere suggesties vanuit Cardiologie voor RSH?

4 Kort verslag van bespreking met voorzitter vakgroep Cardiologie Deventer, 3 november 2014, uur Locatie: Deventer Ziekenhuis. Aanwezig: Dhr. Drs. A. van der Sluis, voorzitter vakgroep Cardiologie DZ Dhr. Jan Scholten, voorzitter RSH Dhr. Ben Scherpenzeel, vicevoorzitter RSH Kort verslag van de bespreking met de voorzitter van de vakgroep Cardiologie Dhr. A. Van der Sluis. Cardioloog en een afvaardiging van het bestuur RSH Jan Scholten en Ben Scherpenzeel, respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van de RSH sinds 7 april jl. leggen uit dat er een nieuw bestuur is aangetreden bij de RSH (Recreatie Sportvereniging voor (ex) Hartpatiënten Deventer en omstreken). Zij zijn nu het werkveld en de omgeving aan het verkennen om tot een concreet plan van aanpak te komen. Doelstelling is een gezonde, actieve vereniging met een gezonde financiële basis. De instroom van nieuwe leden is nu nog te mager, waardoor ook het financiële draagvlak voor vereniging onder druk staat. Vanuit het concept beleidsplan, zoals dit door het bestuur is vastgesteld hebben zij voor dit overleg een voorstel voor gesprekonderwerpen met de vakgroep Cardiologie opgesteld. (zie bovenstaande bijlage Gespreksonderwerpen ) Dhr. Van der Sluis is van mening dat op vraag 2 bevestigend moet worden geantwoord. Het is goed om contact te houden op een jaarlijkse basis, want er is een wederzijds belang. Het is wel de vraag of de voorzitter van de vakgroep daartoe de aangewezen persoon is of dat we aan een Cardioloog moeten denken die zich meer in het bijzonder bezig houdt met de nazorg in het kader van cardiovasculair risicomanagement. Hij zal dat bespreken. Bij vraag 3 en 4 is de vakgroep Fysiotherapie waarschijnlijk de belangrijkste partner voor de RSH. Dhr. Van der Sluis adviseert met klem contact op te nemen met deze vakgroep omdat daar de eindfase van de behandeling van hartpatiënten gestalte krijgt en aansluiting gezocht kan worden met het vervolg op de fysiotherapie. Hij zal nog onderzoeken of er ook andere contactpersonen binnen DZ interessant kunnen zijn voor RSH. Vraag 5 geeft geen aanleiding om ook naar andere groepen van patiënten te kijken. Een beetje van schoenmaker blijf bij je leest. Bij vraag 6 wordt door ons nog een korte toelichting van onze visie gegeven. In onze ogen is de patiënt zelf volledig verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid. De arts geeft adviezen en grijpt na toestemming soms in. Maar de patiënt zelf moet zijn gezondheid en alles wat daarbij komt kijken zelf bevorderen. En dat kan hij niet afschuiven op de arts. Deze visie wordt van harte ondersteund. Geeft wel aan dat dit een erg ambitieuze doelstelling is voor een sportvereniging. Of er uiteindelijk een situatie ontstaat waarbij de patiënt verandert in een student van eigen gezondheid in plaatst van patiënt te zijn met een ziekte is waarschijnlijk, zeker op dit moment, te hoog gegrepen en wellicht ook niet de opdracht van de RSH.

5 Zet eerst de sportactiviteiten goed en zorgvuldig op en ga dan langzamerhand uitbreiden in dit soort experimenten. Maar is het van harte eens met het feit dat de patiënt een eigen verantwoordelijkheid heeft. Dat wordt door de vakgroep ook continue bevorderd. Wel biedt Dhr. Van der Sluis aan om als daar behoefte aan is in een bijeenkomst specifieke deskundigheid vanuit de vakgroep in te brengen. Denk aan een lezing van een Cardioloog, Psycholoog of Diëtiste over een specifiek onderwerp. Hij zal dit zeker bespreken met zijn collega s. Vraag 7 wordt uitgebreid doorgenomen. De mening van de voorzitter is dat de praktijk volgens hem voorgaat boven het papier. Beter een goed functionerende praktijk dan een papieren tijger die niet werkt. Desalniettemin zal hij in de vakgroep bespreken of het zinnig is om het protocol nader te bezien met name met betrekking tot de nazorg en het risicomanagement. Hij komt daarop terug. Aan vraag 8 en 9 zijn we niet expliciet aan toe gekomen. Ook daar is het oordeel te breed en wellicht te ambities. Vanuit vraag 10 komt er een leuke suggestie, nl. dat we ons in de laatste bijeenkomst van de fysiotherapie als vereniging beter zouden kunnen presenteren door er persoonlijk te zijn. Dan is het nog vers en zijn mensen wellicht meer bereid ermee door te gaan. Ook hier moet overleg gevoerd worden met de vakgroep Fysiotherapie om e.e.a. te bespreken en effectief te maken. Tenslotte spreken we af dat er een kort verslag gemaakt wordt en dat de Dhr. Van der Sluis zowel de vragen als het verslag in zal brengen in het overleg met de vakgroep. Contact met Fysiotherapie Uit een informeel overleg met Aloys Oosterwegel kwam het idee naar voren dat de RSH zich wellicht kan presenteren in de bijeenkomsten in het nazorg traject. Het bestuur vindt dat een goed idee en zal nadenken over een goede vorm van presentatie en dit afstemmen met de afdeling Fysiotherapie. Contact bestuur met sportgroepen Het bestuur wil nog in 2014 contact leggen met de verschillende sportgroepen en zal afspraken daartoe maken. Telkens zal met 2 bestuursleden worden mee gesport en gestimuleerd worden dat leden met vragen en opmerkingen komen.

6 Concept begroting 2015 Hieronder de concept begroting voor het jaar We zijn uitgegaan van 105 deelnemers als een redelijk veilige marge. Desondanks is de dekking door contributie maar net voldoende. Het bestuur heeft echter besloten de contributie vooralsnog niet te verhogen voor 2015 omdat zij een verdere verhoging van het aantal leden nastreeft. Voorlopige begroting RSH 2015 Uitgaven Uitgangspunten Aantal uren per week: 7 Aantal weken in 2015: 42 Totaal aantal uren 2015: 294 Totaal in 2015 huur accommodatie per uur 13, ,00 sportleiders/verpl.k. per uur 30, ,00 bankkosten per kwartaal 45,00 180,00 grote clubactie 125,00 vergaderkosten/ kantinekosten/bestuurskosten 900,00 contributie Hart & Vaatgroep 180,00 verzekeringen 250,00 sociale zaken 150,00 inkoop materiaal 500,00 webhosting/upgrade van website 250,00 onvoorzien 500,00 totaal begrote kosten ,00 Ontvangsten Uitgangspunten aantal leden 105 contributie per jaar 144,00 ontvangen contributies ,00 te ontvangen rente 40,00 grote clubactie 550,00 Totaal begrote ontvangsten ,00

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Recreatie Sportvereniging voor (Ex-) Hartpatiënten Deventer en omstreken, afgekort RSH Deventer. Artikel 1. In het huishoudelijk reglement en de daarbij behorende reglementen is

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018 Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Vastgesteld 5 april 2018 Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Contributie Artikel

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie

Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie Huishoudelijk reglement d.d. april 2018 Artikel 1 Algemene bepalingen 1. De vereniging draagt de naam Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

NHPR. Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie Divisie van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Huishoudelijk reglement

NHPR. Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie Divisie van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Huishoudelijk reglement NHPR Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie Divisie van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie Huishoudelijk reglement Artikel 1 Algemene bepalingen 1. De Nederlandse Health Professionals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Inleiding Overeenkomstig de statuten (art. 19) kan de vereniging reglementen opstellen

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Beleidsplan Bestuur 2016 (versie 02)

Beleidsplan Bestuur 2016 (versie 02) https://pad.piratenpartij.nl/p/beleidsplan2016 Beleidsplan Bestuur 2016 (versie 02) In het kort: 1. Ledenadmin op orde per februari 2016 2. Ledenwervingscampagne eerste halfjaar 2016 3. Voorbereidingen

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

Algemeen 3. Contributies en niet-betalingen 3. Bestuur: taken, bevoegdheden op hoofdzaken 3. Commissies 4. Kascommissie 4.

Algemeen 3. Contributies en niet-betalingen 3. Bestuur: taken, bevoegdheden op hoofdzaken 3. Commissies 4. Kascommissie 4. HUISHOUDELIJK REGLEM ENT NEDERL ANDS -JAP ANSE VERENIGING versie: 21 januari 2015 INHOUDSOPGAVE blz. Algemeen 3 Contributies en niet-betalingen 3 Bestuur: taken, bevoegdheden op hoofdzaken 3 Commissies

Nadere informatie

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Profielen van bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform Schollevaar Dit document bevat een omschrijving van de diverse bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform

Nadere informatie

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur Inleiding Uiterst rustig, zo kan dit jaar beschreven worden. Qua acitiviteiten dan, binnen het bestuur was het alles behalve rustig. Er vond een groot aantal wisselingen plaats. Dat kan dat eerste ook

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 5.0 1 januari 2018 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent 6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent ONDERWERP: wijziging HR De geneeskundestudent Uitgaande van het oude HR- 2015: artikels genummerd op HR 2015. DATUM: ALV 9 juni 2017 Algemene HR- wijziging:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij Artikel 1 - Inleiding 1. Dit reglement is opgesteld als richtlijn en ter aanvulling op de bestuurlijke taak- en rolverdeling, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden opgenomen in de statuten van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Waarom een huishoudelijk reglement? Binnen een vereniging gelden regels. De meeste van die regels vloeien voort uit de wet (http://wetten.overheid.nl/bwbr0003045/2013-07-01

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.]

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.] Organisatiestructuur van de Vereniging van Eigenaars. 1. Inleiding. De organisatiestructuur van een Vereniging van Eigenaars [VvE] is veelal bepalend voor het goed functioneren van een VVE. Of er nu 10,

Nadere informatie

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI 12 MEI 2017 ALV 12-05-2017 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBIEDSCOÖPERATIE RIJN, VECHT EN VENEN U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBIEDSCOÖPERATIE RIJN, VECHT EN VENEN U.A. Gebiedscoöperatie Rijn, Vecht en Venen U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBIEDSCOÖPERATIE RIJN, VECHT EN VENEN U.A. 17-08-2015 RVV Definities In dit Huishoudelijk Reglement wordt verstaan onder: de Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Heemkunde Voerendaal zoals gewijzigd en goedgekeurd op de algemene ledenvergadering van [datum]

Huishoudelijk reglement Heemkunde Voerendaal zoals gewijzigd en goedgekeurd op de algemene ledenvergadering van [datum] zoals gewijzigd en goedgekeurd op de algemene ledenvergadering van [datum] Begripsbepaling In dit huishoudelijk reglement worden zowel mannelijke als vrouwelijk personen aangeduid met hij of hem Waar in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a.

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. VRIJWILLIGERS STATUUT VAN ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Hoogeloon, maart 2011 VRIJWILLIGERS STATUUT van ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Dit statuut moet gezien worden als een aantal kwaliteitsuitgangspunten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

VOORWOORD. Paul van Bakel (voorzitter) Pagina 2 van 7

VOORWOORD. Paul van Bakel (voorzitter) Pagina 2 van 7 JAARVERSLAG 2016 VOORWOORD In 2015 startten we het onderzoek naar één bedrijfstakregeling voor iedereen die werkzaam is als of bij een openbare apotheker. Begin 2016 werd duidelijk dat dit op de korte

Nadere informatie

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs Regio Noord Regio Noord ALV 2019 Agenda 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Notulen vorige vergadering 4. Ingekomen stukken 5. Leden 6. Financiën 7. Activiteiten 8. Samenstelling bestuur 9. Rondvraag 10.Sluiting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Begripsbepalingen Artikel 1. a) Mantelzorg is de zorg die men onbetaald, informeel, niet-beroepsmatig en langdurig geeft aan een hulpbehoevende naaste. b) Een mantelzorgmakelaar

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglementcollectief Midden Brabant

Huishoudelijk reglementcollectief Midden Brabant Huishoudelijk reglement Op te nemen/ behorende bij Bijlage 1.3 Kwaliteitshandboek Midden Brabant Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o Het Collectief: de Coöperatief Collectief Agrarisch

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR ONZE LIEVE VROUWE GASTHUIS (OLVG)

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR ONZE LIEVE VROUWE GASTHUIS (OLVG) REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR ONZE LIEVE VROUWE GASTHUIS (OLVG) Dit reglement Raad van Bestuur vervangt het reglement Raad van Bestuur van kracht sinds 01-04-2006, is goedgekeurd en vastgesteld door de Raad

Nadere informatie

TAA AFDELING TILBURG

TAA AFDELING TILBURG TAA AFDELING TILBURG Officiële naam: Vereniging Afdeling Tilburg van de Algemene Nederlandse Vrouwenvereniging TesselschadeArbeid Adelt Fiscaalnummer: 8080.73.810 Contactgegevens: tilburg@tesselschadearbeidadelt.nl

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Dit document is samengesteld om u te laten zien hoe een bewonerscommissie wordt opgericht, geïnstalleerd en ondersteund

Nadere informatie

2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING "DE VESTE".

2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING DE VESTE. 2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING "DE VESTE". ALGEMEEN Artikel 1. 1. Het huishoudelijk reglement heeft de bedoeling, nadere richtlijnen te geven ten aanzien van het bestuur van de Huurdersvereniging

Nadere informatie

Startbijeenkomst. 30 oktober Stefan Wigger, Elaa. Welkom!

Startbijeenkomst. 30 oktober Stefan Wigger, Elaa. Welkom! Startbijeenkomst 30 oktober 2018 Stefan Wigger, Elaa Welkom! Netwerk Oncologische Zorg Amsterdam Annemarie Beintema, CCC Visie Patiënten met kanker krijgen een zo optimaal mogelijke zorg, afgestemd op

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Editie 2007.

Pagina 1 van 5. Editie 2007. Pagina 1 van 5 Vereniging Senioren PC club te Biddinghuizen Secretariaat: ingeschreven bij KvK nr. 39036905 Havenkant 14 Bankrek: RABO 337606870 8256 CV Biddinghuizen e-mail secretaris@sccb.nl Editie 2007.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Heemkundevereniging de Veersjprunk Onderbanken Zoals gewijzigd en goedgekeurd op de Algemene ledenvergadering op 13 april 2012

Huishoudelijk reglement Heemkundevereniging de Veersjprunk Onderbanken Zoals gewijzigd en goedgekeurd op de Algemene ledenvergadering op 13 april 2012 Begripsbepaling Jabeek - Bingelrade Merkelbeek - Schinveld Waar in het huishoudelijk reglement, ook wel aangeduid met HR, gesproken wordt van De Veersjprunk", is daarmee bedoeld de Heemkundevereniging

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 VAN DE STICHTING BLINDENHULP

BELEIDSPLAN 2018 VAN DE STICHTING BLINDENHULP BELEIDSPLAN 2018 VAN DE STICHTING BLINDENHULP Inhoudsopgave 1. Doelstelling 2. Uitkeringen en opbrengsten 2a. Uitkeringen 2b. Opbrengsten uit beleggingen 3. ANBI Status 4. Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

JAARVERSLAG RAAD VAN TOEZICHT 2014

JAARVERSLAG RAAD VAN TOEZICHT 2014 JAARVERSLAG RAAD VAN TOEZICHT 2014 STICHTING HET ERFDEEL Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Raad van Toezicht van Stichting Het Erfdeel. Hiermee legt de RvT verantwoording af over haar wijze

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY V2.00 Algemeen Artikel 1. 1.1 Het huishoudelijk reglement beoogt een aanvulling te zijn op de statuten; ieder artikel hieruit, en, per extenso, ieder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers

Vereniging van Oud-Medewerkers datum 15 december 2016 datum vergadering 25 januari 2017 van Amber Verrycken (secretaris) tijd vergadering 14:30 16:00 e-mail amj.verrycken@avans.nl locatie vergadering Tilburg, Prof. Cobbenhagenlaan 13

Nadere informatie

De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van Ootmarsum en omgeving.

De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van Ootmarsum en omgeving. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING HEEMKUNDE OOTMARSUM EN OMSTREKEN DOELSTELLING VERENIGING De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB

Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB Organisatie van het bestuur De taak van het bestuur is zodanige voorwaarden te creëren dat de volksuniversiteit een bloeiend bestaan

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen In de statuten van de stichting Gilde Ede, d.d. 07 februari 1992, staat in artikel 15 dat het bestuur reglementen kan vaststellen, dat noch in strijd mag zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede 1 Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede Het doel van dit Huishoudelijk Reglement is duidelijk op schrift stellen wat de regels zijn binnen Survivalrunners D RAN! Neede, inzake betalingen,

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

KNLTB Stappenplan. beleidsplan tennisvereniging X

KNLTB Stappenplan. beleidsplan tennisvereniging X KNLTB Stappenplan beleidsplan tennisvereniging X Inleiding Iedere verenigingsbestuurder weet in het achterhoofd dat het belangrijk is om beleidsmatig en doelgericht te werken. Toch komen de meeste verenigingsbestuurders

Nadere informatie

b. De secretaris zorgt voor het bijhouden van de leden- en donateurlijst.

b. De secretaris zorgt voor het bijhouden van de leden- en donateurlijst. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. B E S T U U R. Artikel 1: a. De leiding van de Vogelwacht Bolsward e.o., hierna te noemen Vogelwacht, is opgedragen aan het Dagelijks Bestuur, overeenkomstig

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van het Smartlappenkoor droger kan niet Huishoudelijk reglement Dit reglement verstaat onder de vereniging: het smartlappenkoor droger kan niet Onder de statuten: Onder het bestuur:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Begripsbepalingen Artikel 1 1. Vastgoedmanagement: het verlenen van diensten op het gebied van de exploitatie

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten.

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. ! HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Artikel 1: DOEL EN STREKKING Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. De bepalingen van de statuten prevaleren boven die in het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Taakomschrijving Voorzitter. Hoofdtaken

Taakomschrijving Voorzitter. Hoofdtaken Taakomschrijving Voorzitter. Algemene leiding vereniging: Vertegenwoordiging vereniging naar buiten toe (woordvoerder) Uitkomen voor de vereniging naar gemeente, provincie, KNSA, pers, sponsors, etc. Vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Convenant Parochiefederatie EMS

Convenant Parochiefederatie EMS De ondergetekenden: A. Het kerkbestuur van de R.K. parochie H. Paulus Bekering te Epen, vertegenwoordigd door de Z.E.H. R. van den Berg, voorzitter, en de heer A.D.M.R. Habets, secretaris; B. Het kerkbestuur

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben Toelichting beschrijving processen + verdeling taken/bevoegdheden Vereniging Wikimedia Nederland Utrecht, 13 september 2012 - herziene versie bestuursweekend 7 april 2013 Wikimedia Nederland heeft er voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht Inhoud: 1 Algemeen 8 De voorzitter 2 De stichting 9 De secretaris 3 Het bestuur 10 De penningmeester 4 Het adviesorgaan 11 Overige bestuursleden

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BEWONERSVERENIGING DE BAZELBUURT. Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2011

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BEWONERSVERENIGING DE BAZELBUURT. Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2011 1. BESTUUR 1.1. De benoeming, taken en werkwijzen van de bestuursleden zijn vastgelegd in de statuten. 1.2. De taken van de voorzitter zijn: o het coördineren van alle bestuurlijke activiteiten; o het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie