Huishoudelijk Reglement van de Hippische Sportvereniging St. Martinus Boxtel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement van de Hippische Sportvereniging St. Martinus Boxtel"

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement van de Hippische Sportvereniging St. Martinus Boxtel Algemene bepalingen De accommodatie wordt beheerd door de Stichting Paardensport Boxtel (te noemen de stichting) met als leden menvereniging Aangespannen ontspanning en HSV sint Martinus. Art. 1. De Hippische Sportvereniging St. Martinus is gevestigd te Boxtel en is als lid ingeschreven bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Het bestuur van de vereniging bestaat uit minimaal 3 leden. Lidmaatschap Art Wanneer in dit reglement gesproken wordt over leden, wordt daaronder verstaan; een ieder die voldoet aan artikel 4.1 van de statuten 2. Het lidmaatschap van de vereniging is persoonlijk. 3. Leden zijn verplicht bij verandering van adres, adres, binnen 14 dagen na wijziging, het secretariaat schriftelijk hiervan in kennis te stellen. 4. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden vóór 1 november van het lopende jaar. 5. Verplichtingen gelden tot en met 31 dec. van dat jaar. In geval van beëindiging van het lidmaatschap dienen door het lid, uiterlijk op de laatste dag van het lidmaatschap, de bezittingen van de vereniging ( zoals dekje, sleutel van de manege) bij het secretariaat te worden ingeleverd. 6. Toelating als lid geschiedt door het bestuur, na ontvangst van het ondertekende inschrijfformulier met daarop vermeld de gevraagde personalia. Het bestuur kan om haar moverende redenen besluiten de aanvraag voor het lidmaatschap niet te honoreren 7. Het is mogelijk gedurende het jaar lid te worden van onze vereniging, dit kan steeds per eerste van iedere maand. De lidmaatschapskosten (contributie en sleutelgeld) zullen dan naar rato in rekening worden gebracht, het volgen van lessen kan tussentijds alleen indien er plaats is, het lesgeld wordt door het bestuur bepaald. De kosten voor het KNHS lidmaatschap (en overige KNHS kosten) worden doorbelast zoals de KNHS ze bij de vereniging in rekening brengt. 8. Bij juniorleden (jeugdleden tot 18 jaar) moet het inschrijfformulier mede ondertekend zijn door een wettelijk vertegenwoordiger. 9. Indien een lid tot de vereniging wordt toegelaten, wordt hij/zij daarvan door het bestuur in kennis gesteld. 10. Leden zijn verplicht zich te houden aan de statuten, het huishoudelijk reglement en de financiële afspraken met de vereniging.

2 Bestuur Art. 3. Het bestuur bestaat uit een oneven aantal bestuursleden inclusief de voorzitter. Een bestuurslid is lid van de vereniging, het bestuur kan bij niet actief rijdende bestuursleden besluiten het betreffende bestuurslid vrij te stellen van het betalen van contributie. Het bestuur kent de volgende functies: Dagelijks bestuur: Voorzitter, Penningmeester, Secretaris Leden: Jeugdzaken, Instructie, Wedstrijdzaken, Faciliteiten Stemmen Art. 4. Over personen kan bij acclamatie gestemd worden mits: - er geen tegenkandidaten zijn, - er goedkeuring is van de volledige vergadering. Active ereleden hebben binnen onze vereniging ook stemrecht, een actief erelid is een erelid dat hetzij actief rijdend lid is dan wel actief is binnen een commissie of het bestuur. Donateurs hebben geen stemrecht. Rechten en verplichtingen Art De rechten en plichten van de leden zijn neergelegd in de statuten van de vereniging en in het huishoudelijk reglement. 2. Ieder lid wordt geacht met de inhoud van de statuten en het reglement bekend te zijn en deze door het aangaan van het lidmaatschap te aanvaarden. 3. Voor het voldoen aan de financiële verplichtingen wordt door de penningmeester een rekening aangeboden, welke binnen 30 dagen moet worden voldaan. 3a. Bij overschrijding van de vervaldatum wordt de incassoprocedure van de KNHS gevolgd 4. Onze vereniging is slechts in staat haar doelstelling te realiseren als alle leden een bijdrage leveren middels het uitvoeren van vrijwilligerstaken gedurende minimaal 6 dagdelen per jaar, leden van de vereniging zijn hiertoe verplicht. 4a. Het bestuur zal hiervoor twee maal per jaar een uitvraag doen onder de leden, leden die niet reageren op deze uitvraag zullen door het bestuur worden ingedeeld voor het uitvoeren van vrijwilligerstaken. 4b. Bij het niet nakomen van deze verplichting zullen de volgende sancties worden opgelegd: -Indien een lid 1x per jaar zijn verplichting niet nakomt (en niet voor vervanging heeft gezorgd) volgt een officiële berisping. -Indien een lid 2x per jaar zijn verplichting niet nakomt (en niet voor vervanging heeft gezorgd) volgt een boete van 50,-- -Indien een lid 3x per jaar zijn verplichting niet nakomt (en niet voor vervanging heeft gezorgd) volgt een boete van 150,-- -Indien een lid 4x per jaar zijn verplichting niet nakomt (en niet voor vervanging heeft gezorgd) volgt royement van de vereniging. Bij verhindering wordt het lid geacht zelf voor plaatsvervanging te zorgen.

3 4c. Bij aanvang van het kalenderjaar bestaat de mogelijkheid om de hier boven beschreven verplichting af te kopen tegen een jaarlijks door het bestuur vast te stellen bedrag, per ingangsdatum van dit reglement wordt het bedrag bepaald op 250,-- per jaar 4d. Het bestuur kan dispensatie verlenen voor het uitvoeren van vrijwilligerstaken Commissies Art Binnen de vereniging zullen de navolgende commissies werkzaam zijn: a. de commissie springen b. de commissie dressuur c. de jeugdcommissie d. de ontspanningscommissie 2. Deze commissies worden door het bestuur ingesteld. 3. Het bestuur en de algemene ledenvergadering kunnen voor bijzondere opdrachten of activiteiten ad-hoc commissies instellen zoals bijvoorbeeld een concourscommissie. 4. Commissies zijn slechts aan het bestuur verantwoording verschuldigd. 5. Alle leden, zowel leden als ereleden kunnen lid zijn van een commissie. 5. Alle leden en donateurs kunnen lid zijn van een commissie, in bijzondere gevallen kunnen ook niet leden zitting nemen in een commissie. De commissie springen Art. 6a. 1. De commissie adviseert het bestuur zodanig dat het springen binnen de vereniging voldoende aandacht krijgt. 2. De commissie stimuleert het springen voor zowel pony's als paarden en stemt het oefenen en de wedstrijden op elkaar af. 3. De commissie is onder verantwoordelijkheid van het bestuur belast met het organiseren van springwedstrijden voor pony's en paarden zowel indoor als outdoor. 4. De commissie draagt, samen met de wedstrijdsecretaris, verantwoordelijkheid voor de inschrijvingen en programma's bij eigen wedstrijden. 5. De commissie draagt zorg voor de organisatie van de wedstrijden: - vastleggen juryleden, - opbouwen en aankleden van het parcours in overleg met de parcoursbouwer, - aanzoeken van omroeper, schrijvers, ringmeester, parcoursbouwer en EHBO. - regelen van prijzen. De Commissie dressuur Art. 6b. 1. De commissie adviseert het bestuur zodanig dat de dressuur zowel individueel als in groepsverband binnen de vereniging voldoende aandacht krijgt. 2. De commissie stimuleert de dressuur voor zowel pony's als paarden en stemt het oefenen en wedstrijden op elkaar af. 3. De commissie is onder verantwoordelijkheid van het bestuur belast met het organiseren van dressuurwedstrijden ( individueel en in groepsverband), zowel indoor als outdoor. 4. De commissie draagt samen met de wedstrijdsecretaris verantwoordelijkheid voor de inschrijvingen en programma's van de eigen wedstrijden.

4 5. De commissie draagt zorg voor de organisatie van de wedstrijden: - vastleggen juryleden, - uitzetten en aankleden van dressuurringen - aanzoeken van schrijvers en ringmeesters - regelen van prijzen. De Jeugcommissie Art. 6c. -Belangrijkste doelstelling van de Jeugdcommissie is ledenwerving en ledenbehoud in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. -De jeugdcommissie is een activiteitencommissie met een adviserende functie richting het bestuur aangaande jeugdzaken. De Jeugdcommissie: 1. Adviseert het bestuur zodanig dat: a. er aanwas van nieuwe jeugdleden ontstaat. b. de jeugdleden binnen de vereniging voldoende aandacht krijgen. 2. Stimuleert het lidmaatschap van jeugdleden, het rijplezier van jeugdleden en het verenigingsgevoel. Ook begeleidt de Jeugdcommissie de jongeren binnen de vereniging. 3. Is onder verantwoordelijkheid van het bestuur belast met het organiseren van jeugdactiviteiten in de ruimste zin des woords. Het streven is om deze activiteiten in het teken te laten staan van de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen en jongeren binnen de vereniging op het gebied van de ponysport. De Ontspanningscommissie Art. 6d. 1. De commissie is belast met de organisatie van alle binnen de vereniging aan de orde zijnde zaken, die niet direct te maken hebben met de sport, maar wel van belang zijn voor het verenigingsleven als zodanig en bijdragen aan een goede onderlinge sfeer. 2. Hierbij valt te denken aan de organisatie van een feestavond, een fiets- of puzzeltocht, nieuwjaarsreceptie, een jubileumviering, een kaart- of spelprogramma etc. 3. De commissie is onder verantwoordelijkheid van het bestuur belast met het organiseren van bovengenoemde activiteiten. Huldigingen en jubilarissen Art.7a Het bestuur kan besluiten om bij uitzonderlijke prestaties een lid, of meerdere leden te huldigen, dit gebeurt in ieder geval bij: -Behalen van het kringkampioenschap (of gelijkgesteld), in dit geval zal het lid/de leden met de prestatie genoemd worden in de eerst volgende ledenvergadering. -Behalen van het Brabants kampioenschap (of gelijkgesteld), in dit geval zal naast een benoeming in de ledenvergadering het lid/de leden ook worden gehuldigd tijdens deze vergadering. -Behalen van het Nationaal kampioenschap (of gelijkgesteld), in dit geval zal naast de hiervoor genoemde zaken het lid/de leden een receptie worden aangeboden.

5 Art.7b De vereniging kent de volgende jubilea: -25 jaar aaneengesloten lidmaatschap -40 jaar aaneengesloten lidmaatschap -50 jaar aaneengesloten lidmaatschap -65 jaar aaneengesloten lidmaatschap De jubilarissen zullen in de ledenvergadering worden genoemd en krijgen een receptie aangeboden. Lessen Art. 8a 1. Aan het begin van ieder seizoen zal het bestuur een uitvraag doen onder de leden naar de lesbehoefte. 2. Leden niet of niet tijdig reageren op deze uitvraag kunnen dat seizoen geen lessen volgen tenzij er in één van de lessen plaats beschikbaar is. 3. De kosten van de eigen instructeurs zijn opgenomen in de contributie voor lessen. 4. De kosten van de externe instructeur zijn voor eigen rekening en worden vooraf in rekening gebracht. 5. Men dient minimaal 5 minuten voor aanvang van de les in de manege gereed te zijn. 6. Het is niet lessende ruiters niet toegestaan tijdens de lessen in de bak waar les wordt gegeven te rijden, tijdens de les is de bak exclusief voor de lessende leden. Art. 8b 1. Alle instructeurs zijn in het bezit van het diploma Orun 2 (of gelijkwaardig), het bestuur kan hierop een uitzondering maken. 2. Alle instructeurs zijn verplicht de voorgeschreven KNHS bijscholing te volgen. 3. Leden die voornemens zijn een hippische opleiding te gaan volgen kunnen hiervoor een vergoeding van het bestuur ontvangen mits aan het volgende wordt voldaan: Een kandidaat meldt vooraf zijn/haar intentie tot het volgen van de cursus. Het bestuur buigt zich over het verzoek en hanteert daarbij een aantal, vooraf afgesproken, maatstaven. Doorgaans zal vergoeding plaatsvinden op basis van 75% van de gemaakte cursuskosten (bijkomende kosten zoals vervoer e.d. worden niet vergoed) en na overlegging van de originele factuur (dit om te voorkomen dat er op meerdere plaatsten wordt gedeclareerd) over een periode van drie jaar. Dat betekent dat, na goedkeuring en overlegging van de factuur, er drie achtereenvolgende jaren 25% van de cursuskosten wordt vergoed. En natuurlijk alleen zolang als iemand als instructeur verbonden is aan onze vereniging. Het besluit om al dan niet over te gaan tot het verstrekken van een vergoeding is ten aller tijden aan het bestuur. TIJDENS DE LESSEN DIENEN DE AANWIJZINGEN VAN DE INSTRUCTEURS ALTIJD TE WORDEN OPGEVOLGD Gebruik accommodatie Art. 9a 1. Tijdens het rijden in en om de manege dient ten aller tijden een veiligheidshelm te worden gedragen. 2. Na het gebruik dient de accommodatie netjes te worden achtergelaten; In ieder geval dient de mest direct te worden opgeruimd: a. tijdens het rijden in één van de hallen dient de mest direct door de ruiter of begeleider te worden opgeruimd en gedeponeerd in één van de bakken in de hoek.

6 b. na het rijden dient de mest in de gang en van het voorterrein direct te worden opgeruimd in de kruiwagen. -de kruiwagen is niet bestemd om trailers uit te mesten, dit dient u thuis te doen. 3. Indien wordt geconstateerd dat mensen de mest niet opruimen zal eerst een waarschuwing worden gegeven, de tweede keer zal de sleutel worden ingenomen en kan het lid gedurende ten minste 1 winterseizoen geen gebruik maken van de accommodatie voor vrij rijden. Art. 9b 1. Ruiters en begeleiders dienen kennis te nemen van de locatie van de nooduitgangen, brandblussers en EHBO kist. 2. In de manege en in de kantine geldt een rookverbod. 3. Buiten de lessen van onze vereniging geldt een parkeerverbod voor de ingang van de kleine bak, dit is om de ingang niet te blokkeren voor mensen met een aanspanning. 4. Agressief en normafwijkend gedrag wordt in en om de accommodatie niet getolereerd. 5. In en om onze accommodatie gelden ook enkele huisregels, deze vindt u in de beide presentatiekasten in de gang tussen de rijbakken en in de gang bij de kantine. Ook staan deze regels bij de documenten op de website. De Stichting Paardensport Boxtel kan deze huisregels wijzigen en uitbreiden Paardenwelzijn Art.10 In het kader van het paardenwelzijn conformeren wij ons aan de gedragscode welzijn van het paard zoals omschreven in bijlage 3 van het wedstrijdreglement van de KNHS (2011) of de vervanger hiervan, deze gedragscode vindt u op onze website bij documenten. Waar in de gedragscode wordt gesproken over wedstrijden dient deze gedragscode te worden geïnterpreteerd naar onze situatie in en om de manege. Slotbepaling 1. Dit reglement zal jaarlijks bij de jaarvergadering ter tafel worden gebracht, zodat noodzakelijke wijzigingen kunnen worden aangebracht. 2. In gevallen waarin dit reglement en de statuten niet voorzien beslist het bestuur. Dit reglement is besproken en goedgekeurd op de algemene vergadering van 19 maart 2012.

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING LEVADE Het huishoudelijk reglement van Paardensportvereniging Levade beschrijft wat we met elkaar hebben afgesproken over lid worden, contributie, wedstrijden

Nadere informatie

De Bosgouw Ruiters. Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club

De Bosgouw Ruiters. Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging en Pony Club De Bosgouw Ruiters Vastgesteld door de ALV op 9 maart 2012 Spoelwijksedijk Boskoop Huishoudelijk Reglement van de Landelijke Rijvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD. Inhoudsopgave. Artikel 1 : Algemene bepalingen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD. Inhoudsopgave. Artikel 1 : Algemene bepalingen HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING NIENOORD Inhoudsopgave Artikel 1 : Algemene bepalingen Artikel 2 : Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3 : Categorieën van leden Artikel 4 : Categorieën

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball.

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. 1. Toelating/Lidmaatschap 1.1 Het lidmaatschap wordt aangegaan door het inleveren van een ondertekend aanmeldingsformulier. Bij minderjarigen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oostelijk West-friesland.

Huishoudelijk reglement Oostelijk West-friesland. Leden Huishoudelijk reglement Oostelijk West-friesland. Artikel 1 Een ieder die lid wilt worden zal in staat worden gesteld om tegen betaling gedurende 4 lessen kennis met de vereniging te maken. Artikel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Artikel 1 Algemene bepalingen. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap

Inhoudsopgave. Artikel 1 Algemene bepalingen. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Huishoudelijk Reglement van Ruitersportvereniging Reigersburgh Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene bepalingen... 1 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 1 Artikel 3 Categorieën van leden...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.S.V. Fevior

HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.S.V. Fevior HUISHOUDELIJK REGLEMENT R.S.V. Fevior Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden Artikel 4: Algemene lusten en

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Lr & Pc de Runderuiters / Manege de Stijgbeugel / Mv de Rundemenners Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8 Artikel 9: Algemene bepalingen

Nadere informatie

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard 2000188401/KM - 8 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

4. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met het KNHS reglement of de statuten van de vereniging.

4. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met het KNHS reglement of de statuten van de vereniging. HIPPISCHE SPORTVERENIGING DE BLAUWE STEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT D.D. 01.01.2011 Vereniging: 1. Het huishoudelijk reglement kan gewijzigd worden door het bestuur van de vereniging met goedkeuring van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Onze vereniging maakt deel uit van een samenwerkingsverband die tot doel heeft om op

Nadere informatie

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico.

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB RHOON & OMSTREKEN Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico. . LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" OPGERICHT 1972 AANGESLOTEN BIJ DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE HIPPISCHE SPORTFEDERATIE Algemene bepalingen van LR & PC Rhoon en Omstreken Artikel 1.Terrein

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal

Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal Huishoudelijk reglement. Paardensport vereniging Van t Knoal Algemeen reglement. Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen blz. 3 Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap blz. 3 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud

Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud Versiebeheer Versie Datum Auteur Opmerkingen 1 12-04-2005 Bestuur PSV Laarwoud Initiele versie 2 15-05-2008 R. Pieters Aanpassingen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT van de Hippische Vereniging Epe

ALGEMEEN REGLEMENT van de Hippische Vereniging Epe ALGEMEEN REGLEMENT van de Hippische Vereniging Epe Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden Artikel 4: Algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de WINTERSWIJKSE RUITER & PONYCLUB te Winterswijk Dit huishoudelijk reglement bestaat uit: Artikel 1: Leden en lidmaatschap Artikel 2: Donateurs Artikel 3: Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v.

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. Leden art. 1 Een verzoek om als lid te worden toegelaten, dient op een voor dit doel ontworpen aanmeldingsformulier, bij bet secretariaat te worden ingediend.

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 - Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie... 3 Artikel 4 - Wedstrijden met een uitzonderlijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LR en PC De Viergangruiters te Ter Aar

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LR en PC De Viergangruiters te Ter Aar HUISHOUDELIJK REGLEMENT LR en PC De Viergangruiters te Ter Aar Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Artikel 3: Categorieën van leden en hun

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT voor Paardensportvereniging Haarlemmermeer

ALGEMEEN REGLEMENT voor Paardensportvereniging Haarlemmermeer ALGEMEEN REGLEMENT voor Paardensportvereniging Haarlemmermeer Vastgesteld ALV 22 november 2010/bijgewerkt ALV 17 november 2014 Inhoudsopgave Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2: Aanmelding en toelating

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 Nieuwe Leden art. 1 Een ieder die lid wil worden van onze vereniging kan zich aanmelden middels het betreffende aanmeldingsformulier. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek

Huishoudelijk reglement PC de Roerstreek Welkom bij ponyclub de Roerstreek. Graag willen we jou en je ouders/verzorgers de benodigde informatie geven over de gang van zaken van onze ponyclub. Zijn er nog vragen na het lezen van dit huishoudelijk

Nadere informatie

Statuten Schaakbond Overijssel

Statuten Schaakbond Overijssel Statuten Schaakbond Overijssel Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam "Schaakbond Overijssel", hierna te noemen SBO, en is gevestigd te Enschede. De SBO is onder de toenmalige naam Twentsche

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam.

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. Doel en middelen 1.2 Zij is sedert 5 september 2005 een voortzetting van de Schaakvereniging

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Winterswijkse Ruiter & Ponyclub

Winterswijkse Ruiter & Ponyclub Winterswijkse Ruiter & Ponyclub 05.01.2017 Winterswijkse Ruiter & Ponyclub Informatie voor nieuwe leden Voorwoord Welkom bij de WR&PC. Wij zijn blij je als lid te mogen verwelkomen. Na het lezen van dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 TEN GELEIDE Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Het is als zodanig gefundeerd in artikel 23 hiervan. Het clubhuis

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PAARDENSPORTVERENIGING De Hollandsche IJsselruiters O U D E W A T E R 1 Huishoudelijk reglement Artikel 1 - Leden Naast leden kent de vereniging jeugdleden. Dit zijn personen die

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Een ALGEMEEN REGLEMENT van de Rijvereniging en Ponyclub "De Commandeurs"

Een ALGEMEEN REGLEMENT van de Rijvereniging en Ponyclub De Commandeurs Een ALGEMEEN REGLEMENT van de Rijvereniging en Ponyclub "De Commandeurs" d.d. maart 2005 Artikel 1 - Algemene bepalingen 1. De Rijvereniging en Ponyclub "De Commandeurs" is gevestigd aan de Tolweg 21,

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging voor Beleidsonderzoek

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging voor Beleidsonderzoek HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging voor Beleidsonderzoek Hoofdstuk 1 t/m 5 vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering d.d. 13 november 2003 Hoofdstuk 6 vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Goedgekeurd Najaarsvergadering 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Duivensport Heerenveen e.o. De vereniging is

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko

HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko HUISHOUDELIJK REGLEMENT V.V. ikwilvanmijnautoaf.nl/devoko Versie: 28-01-2016 Uit de statuten: Artikel 10: 3. Bij huishoudelijk reglement kunnen nadere regelen aangaande de vergaderingen van- en de besluitvorming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHAV. Eerste Hoekse Accordeon Vereniging

Huishoudelijk reglement EHAV. Eerste Hoekse Accordeon Vereniging Huishoudelijk reglement EHAV Eerste Hoekse Accordeon Vereniging HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHAV (versie febr. 2009) Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de Eerste Hoekse Accordeon

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen.

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 De Vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Reglement. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ZOEBAS (gewijzigd en vastgesteld ALV 25 september 2015)

Reglement. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ZOEBAS (gewijzigd en vastgesteld ALV 25 september 2015) Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT ZOEBAS (gewijzigd en vastgesteld ALV 25 september 2015) Lidmaatschap, donateurs en contributie Artikel 1.1 De aanmelding als lid dient schriftelijk te geschieden door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH Doel en middelen Artikel 1 De organisatie van cursussen ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de inrichting van de cursussen de

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Artikel 1. De vereniging staat open voor rechtspersonen. Waar in dit reglement 'hij' gebezigd wordt, dient daaronder ook 'zij' verstaan te worden.

Artikel 1. De vereniging staat open voor rechtspersonen. Waar in dit reglement 'hij' gebezigd wordt, dient daaronder ook 'zij' verstaan te worden. Huishoudelijk Reglement Lidmaatschap Artikel 1. De vereniging staat open voor rechtspersonen. Waar in dit reglement 'hij' gebezigd wordt, dient daaronder ook 'zij' verstaan te worden. Artikel 2. Eenieder,

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017 Algemeen Art. 1 Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te leven. De leden die in strijd met de statuten of dit reglement handelen of zich op zeer ernstige wijze

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Medische en EHBO Stam

Huishoudelijk reglement. Medische en EHBO Stam Medische en EHBO Stam Akker 50 7671 NH Vriezenveen Huishoudelijk reglement Medische en EHBO Stam In afkortingen en spraakgebruik: MES E-mail info@mes.scouting.nl Internet http://mes.scouting.nl Doel en

Nadere informatie

Artikel 3 Alle leden kunnen op het huishoudelijk reglement inzien.

Artikel 3 Alle leden kunnen op   het huishoudelijk reglement inzien. Huishoudelijk Reglement ONZE PERSONEELSVERENIGING ALGEMEEN Artikel 1 Onze Personeelsvereniging, is opgericht op 1 november 2006 en is gevestigd te Velp, gemeente Arnhem. Artikel 2 De vereniging heeft ten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. ArtikeM.NAAMENZETEL De vereniging draagt de naam sportclub Olympus. Zij is gevestigd te Tilburg. De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

Artikel 2. Verenigingstenue. Artikel 3. Toelating tot het lidmaatschap. Artikel 7. Bestuur. Artikel 9. Vereniging. Artikel 10. Verenigingscontributie

Artikel 2. Verenigingstenue. Artikel 3. Toelating tot het lidmaatschap. Artikel 7. Bestuur. Artikel 9. Vereniging. Artikel 10. Verenigingscontributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inhoudsopgave Verenigingsreglement Pagina 2 Artikel 1. Algemeen Artikel 2. Verenigingstenue Artikel 3. Toelating tot het lidmaatschap Artikel 4. Leden Pagina 3 Artikel 4. Leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon Lekker Duiken

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon Lekker Duiken HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon Lekker Duiken Lidmaatschap, contributie, vergaderingen, zwembadtraining en duiken Huishoudelijk regelement Doel van dit regelement is om de leden duidelijkheid te geven omtrent

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Dojo locatie: Schouw 12-05, 8232 ZA Lelystad Postadres : Botter 23-47, 8232 KR Lelystad. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Judovereniging KIAI Lelystad (JKL)

Dojo locatie: Schouw 12-05, 8232 ZA Lelystad Postadres : Botter 23-47, 8232 KR Lelystad. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Judovereniging KIAI Lelystad (JKL) Dojo locatie: Schouw 12-05, 8232 ZA Lelystad Postadres : Botter 23-47, 8232 KR Lelystad HUISHOUDELIJK REGLEMENT Judovereniging KIAI Lelystad (JKL) ALGEMEEN Artikel 1 - Algemene bepalingen 1. De vereniging

Nadere informatie

Algemeen Reglement Paard en ponyvereniging Boxmeer

Algemeen Reglement Paard en ponyvereniging Boxmeer Opgericht:17 sept.1971 Opgericht:01 okt. 1981 Vereniging nr. 40371 Vereniging nr. 40571 Artikel 1 - Algemene bepalingen Algemeen Reglement Paard en ponyvereniging Boxmeer 1. Paard en ponyvereniging Boxmeer

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Algemeen HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Artikel 1 1. Dit huishoudelijk reglement is conform artikel 21 lid 3 van de statuten van Next Volley Dordrecht vastgesteld tijdens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUDOCENTRUM WINTERSWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUDOCENTRUM WINTERSWIJK Hoofdstuk 1 Leden artikel 1.1 De vereniging bestaat uit: a. leden; b. donateurs; c. ereleden. artikel 1.2 Leden zijn zij, die in de vereniging de aangeboden budosporten beoefenen en/of bevorderen. artikel

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging HulstPLUS

Huishoudelijk Reglement Vereniging HulstPLUS Huishoudelijk Reglement Vereniging HulstPLUS Begripsbepalingen Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: - de vereniging: HulstPLUS gevestigd te Hulst - de partij: de verenigde leden

Nadere informatie

Statuten Vogelwacht Utrecht

Statuten Vogelwacht Utrecht Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam VOGELWACHT UTRECHT. Zij is gevestigd te Utrecht. Doel. Artikel 2. Het doel van de vereniging is de bescherming en verbetering van de levensvoorwaarden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie