Tacx Trainer software

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tacx Trainer software"

Transcriptie

1 Tacx Trainer software Gewijzigde werking versie 4.2 t.o.v. 4.1 De Tacx Trainer software 4.2 is ten opzichte van versie 4.1 aangepast om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Op de volgende punten zijn er veranderingen doorgevoerd: Wizards Google Virtual Reality Wizards Wanneer je na het installeren de software voor het eerst opstart, krijg je direct te maken met een wizard. Door middel van een paar eenvoudige stappen doorloop je het startup proces. Startup wizard Wanneer je de Tacx Trainer software voor het eerst opstart, kom je terecht in de Startup wizard. In deze wizard kun je belangrijke informatie terugvinden, je licentie activeren, een gebruiker creëren of downloaden en je Tacx trainer verbinden. 1. Selecteer linksonder de taal. 2. Lees de welkomsttekst door en klik op Volgende. 3. Lees de licentieovereenkomst aandachtig door en accepteer de overeenkomst door op Volgende te klikken. 4. Activeer je licentie door de stappen te volgen en klik op Volgende. 5. In het volgende scherm maak je een nieuwe gebruiker aan. Indien je al een gebruiker hebt aangemaakt in de Tacx database, hoef je alleen je gebruiker te downloaden via Gebruiker downloaden. Een nieuwe gebruiker creëer je via Nieuwe gebruiker aanmaken. Volg de stappen; de met rood omcirkelde velden zijn verplicht om in te vullen. Na het invullen van de velden klik je op Volgende. 6. Selecteer het interface type van je trainer en klik op Volgende. 7. Wanneer je een draadloze trainer (i-genius Multiplayer, i-genius, i-vortex of i-bushido) hebt, volg dan de stappen voor het verbinden van de interface en rem. Wanneer achtereenvolgens de interface en rem verbonden zijn, klik je op Volgende.

2 8. Kalibreer de rem (alleen mogelijk bij i-genius, i-flow, i-magic en Fortius) door de stappen te volgen. Een hogere kalibratiewaarde geeft aan dat de band strakker tegen de rol aanzit. 9. Indien je een stuurframe en/of hartslagband hebt, selecteer deze en klik op Volgende. 10. Het nieuwe introscherm van de Tacx Trainer software verschijnt. De nieuwe werking van het introscherm Om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten heeft het introscherm een kleine metamorfose ondergaan. Via het introscherm kun je alle functies van de Tacx Trainer software 4 bereiken. Via de verticale linkerbalk kun je de trainingsfuncties starten. In de bovenste balk vind je belangrijke functieknoppen als Trainingen, Importeren/Exporteren, Extra s, Instellingen en Help. Daaronder de tabbladen voor nieuwsberichten: News by Tacx, Tacx Workshop en Software News. Nieuwe berichten (of software updates) worden aangegeven via een rode stip met een getal. Aan de rechterzijde worden, en nu overzichtelijker dan in versie 4.1, de huidige gebruiker, avatar en verbonden trainers en apparaten weergegeven. Huidige gebruiker Door op de naam van de gebruiker te klikken kun je de gegevens van de gebruiker wijzigen. Boven de huidige gebruiker kun je uitloggen via Log uit.

3 Avatar Door op Avatar te klikken kun je jouw virtuele renner naar wens aanpassen. Je kunt kiezen uit drie racefietsen en drie mountainbikes. Er zijn ook vele soorten teamshirts, die zichtbaar zijn in de virtuele wereld en de Google Earth terreinen. Bij GPS Rides is het handig om opvallende kleuren te kiezen voor de shirts, zodat tijdens wedstrijden de opponenten goed zichtbaar zijn. Nieuw is dat de outfits zijn onderverdeeld in categorieën: Team, Special, Land en Templates. De functieknoppen onder Instellingen in het menu Apparaat wizard In de Apparaat wizard wijzig je het type trainer als volgt: 1. Kies de interface die bij jouw trainer hoort en klik op Volgende. 2. Volg de stappen voor het verbinden van de trainer en toebehoren met de software zoals eerder is omschreven en klik op Volgende. Gebruikersprofiel Via Instellingen> Gebruikersprofiel kom je terecht in de Configuratiemanager. In deze wizard kun je alle eerder genoemde instellingen wijzigen. Wanneer je de gewenste instellingen hebt ingevoerd, rond je af via de knop Finish rechtsonder.

4 Algemene instellingen In dit scherm wijzig je de algemene instellingen. Sluit af met Volgende of Finish. GPS Rides De Tacx Trainer software 4.2 bevat een uitgebreide versie van GPS Rides. Vanaf nu kun je trainen met Google Maps en Google Earth. Daarnaast is het mogelijk om met Google Street View te rijden. Je hebt hier wel een Google licentie voor nodig die 1 jaar geldig is. Activeren Google licentie Wanneer je op GPS Rides klikt, zal je worden gevraagd om je persoonlijke licentie te registreren (Registreer) of kun je een licentie aanschaffen via Koop een licentiecode. Door op de afbeelding te klikken kun je via een filmpje de mogelijkheden bekijken van GPS Rides. Licentie wizard Klik op Registreer en activeer jouw persoonlijke Google Earth licentie.

5 1. Vul onder licentiecode de code in die aan de binnenzijde staat van de Google License verpakking, of die wij je per hebben gestuurd. Let goed op dat je hoofdletters en kleine letters juist invoert. 2. Vul je naam en adres in. 3. Klik op Volgende, waarna de activatie wordt gestart. 4. Wanneer de activatie gereed is, klik je op Einde en kun je starten met trainen. Trainingsfuncties Door middel van de Google instellingen (Instellingen> Instellingen> Maps) kun je ervoor kiezen om de rit in Google Maps of Google Earth weer te geven. Google Maps geeft de rit op een kaart aan, terwijl Google Earth ook een realistisch hoogteprofiel kan tonen. Wanneer Google Street View is ingeschakeld, zie je bewegende foto s die weergeven waar jij je op dat moment bevindt tijdens de rit. Routeplanner Via Trainingen> Nieuwe trainingen> GPS Rides maak je een nieuwe training aan. Dit is vereenvoudigd vanaf versie 4.2. Nu kun je met een routeplanner werken, waardoor het eenvoudiger is om een route te creëren. Bovendien rijd je nu over echte wegen en hoef je niet meer handmatig de route aan te klikken. Hoe werkt het? 1. Toets de startplaats in door in het veld Startlocatie de plaats in te voeren. 2. Toets de finishplaats in door in het veld Eindlocatie de plaats in te voeren. 3. Klik op Toon route. 4. De route wordt weergegeven. Wanneer de route naar wens is, geef de training een naam in het veld Programmanaam en klik op Opslaan. Training starten Het starten van een training is vereenvoudigd. Klik op het gewenste type training (Catalyst, Tacx Films, GPS Rides of Virtual Reality) en je zult zien dat vanaf deze versie 4.2 alle instellingen van de training in één scherm samenkomen. Wanneer je bent gestopt met een training vraagt de software, indien je hetzelfde parcours selecteert, of je op dat laatste punt wilt herstarten. Recent In de Tacx Trainer software 4.2 is ook de lay-out van de opstartschermen vernieuwd. Bij Recent valt direct op dat het filter is vernieuwd. Er worden iconen gebruikt om jouw trainingstype te filteren. Daarnaast staan, onder de lijst met recente trainingen, tabbladen waar je meer informatie vindt over de betreffende trainingen.

6 Catalyst Naast de nieuwe trainingen van de Tacx Coach kun je ook zelf trainingen maken (via Trainingen> Nieuwe training > Catalyst). 1. Selecteer linksboven het gewenste Trainingstype. 2. Selecteer het gewenste trainingsprogramma in de lijst naast Trainingstype. 3. Klik op Instellingen om eventueel de PowerMode in te stellen. Tacx films 1. Selecteer linksboven de gewenste Video in de lijst. 2. Selecteer rechtsboven het gewenste Parcours. 3. Via het tabblad Hoogte zie je het hoogteprofiel van het geselecteerde parcours. 4. Via het tabblad Video controleer je of het juiste pad is geselecteerd. Mocht de video niet worden weergegeven, klik dan op Zoeken en selecteer de bijbehorende video. 5. Via het tabblad Route zie je in Google de route in GPS. 6. Via de knop Opponenten selecteer je, indien gewenst, jouw opponenten. 7. Klik op Instellingen om eventueel de PowerMode in te stellen. Virtual Reality Bij trainingstype Training 1. Selecteer linksboven het gewenste trainingstype. 2. Selecteer rechtsboven het gewenste terrein en klik op Volgende. 3. Selecteer vervolgens het gewenste parcours. 4. Klik op Instellingen om eventueel de PowerMode en windinstellingen in te stellen.

7 Bij trainingstype Rondetraining 1. Selecteer linksboven het gewenste trainingstype. 2. Selecteer rechtsboven het gewenste terrein. 3. Klik op Instellingen rechtsonder om de rondes, de windkracht en het weertype in te stellen. Bij het terrein Velodrome kun je ook kiezen voor de terreininstelling Zesdaagserace (met typische Zesdaagsesfeer). Voor Genius gebruikers Genius gebruikers kunnen tijdens de trainingen aflezen hoe de krachtverdeling van hun cadans is. Op de balk onderin beeld kun je zien welk been meer vermogen levert. Een paarse balk die naar één van beide kanten afwijkt houdt in dat dit been meer kracht levert.

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor Trainingen Via de functieknop Trainingen creëer en bewerk je routes en trainingen van de verschillende trainingstypes: Catalyst, Video, GPS Rides en Virtual Reality. Nieuwe training Hier stel je een nieuwe

Nadere informatie

Tacx Trainer software

Tacx Trainer software Tacx Trainer software Gewijzigde werking versie 4.2 t.o.v. 4.4 De Tacx Trainer software 4.4 is ten opzichte van versie 4.2 en 4.3 uitgebreid met een aantal nieuwe functies. Op de volgende punten zijn er

Nadere informatie

Instellingen. Gebruikersprofiel Via het gebruikersprofiel vul je jouw gegevens in. Volg de stappen en klik steeds op Volgende.

Instellingen. Gebruikersprofiel Via het gebruikersprofiel vul je jouw gegevens in. Volg de stappen en klik steeds op Volgende. Instellingen Apparaat wizard Via de apparaat wizard wijzig je het type trainer dat je wilt verbinden. Aan de hand van de afbeeldingen selecteer je de juiste trainer. Klik op Volgende en doorloop de vervolgstappen

Nadere informatie

Multiplayer Instructies

Multiplayer Instructies Multiplayer Instructies Multiplayer maakt het mogelijk om te koersen met echte tegenstanders waar ook ter wereld via internet of een lokaal netwerk met maximaal 10 personen tegelijk. Werking Bij het openen

Nadere informatie

De Fortius Mulitplayer en de Upgrade PC Flow worden geleverd inclusief 1 jaar licentie.

De Fortius Mulitplayer en de Upgrade PC Flow worden geleverd inclusief 1 jaar licentie. Multiplayer Multiplayer maakt het mogelijk te koersen met echte tegenstanders waar ook ter wereld via het internet of lokaal netwerk. Bij Virtual Reality kan dit met 5 tegenstanders bij de overige trainingstypes

Nadere informatie

informatie over het programma. Maak een keuze en druk op de knop Selecteer voor training om te starten.

informatie over het programma. Maak een keuze en druk op de knop Selecteer voor training om te starten. Trainen Real Life Training Real Life Training Persoonlijk gefietste parcoursen kunnen dankzij Google Earth nagereden worden. Levensecht, maar zonder de nadelen van het buiten rijden. Bovendien rijd je

Nadere informatie

Tacx Trainer software versie 3.6 werking

Tacx Trainer software versie 3.6 werking Tacx Trainer software versie 3.6 werking Introductie De Multiplayer functie is verder geoptimaliseerd in versie 3.6 van de Tacx Trainer software. De volgende aanpassingen zijn aangebracht: 3 tabbladen

Nadere informatie

Real Life Video en ErgoVideo

Real Life Video en ErgoVideo Real Life Video en ErgoVideo Deze films zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: wielerklassiekers, bergetappes, trainen met de profs, Cycletours en Citytrips. Op www.tacxvr.com vind je alle informatie

Nadere informatie

Catalyst. Watt (vermogen)

Catalyst. Watt (vermogen) Catalyst De Catalyst bestaat uit professionele trainingsprogramma's voor een wetenschappelijke analyse. Er zijn drie verschillende programmatypes die instelbaar zijn in afstand (in stappen van 100 meter)

Nadere informatie

Let op: Deze functie werkt uitsluitend wanneer je een Google licentie van Tacx hebt.

Let op: Deze functie werkt uitsluitend wanneer je een Google licentie van Tacx hebt. GPS Rides Persoonlijk gefietste parcoursen kunnen dankzij Google Earth worden nagereden. Levensecht, maar zonder de nadelen van het buiten rijden. Bovendien rijd je via de 3D kaarten trajecten waar je

Nadere informatie

Trainen Catalyst. Catalyst

Trainen Catalyst. Catalyst Catalyst Catalyst bestaat uit professionele trainingsprogramma s voor een wetenschappelijke analyse. Er zijn drie verschillende programmatypes die instelbaar zijn in afstand (in stappen van 100 meter)

Nadere informatie

De films met een artikelnummer lager dan T1956.30 werken niet met Tacx Trainer software 4.

De films met een artikelnummer lager dan T1956.30 werken niet met Tacx Trainer software 4. Tacx Films De Tacx films zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: wielerklassiekers, bergetappes, trainen met de profs, Cycletours, Climbs Collection, triathlon, download films en Citytrips. Op www.tacx.com

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

Tacx Video Player. Handleiding Tacx Video Player

Tacx Video Player. Handleiding Tacx Video Player Tacx Video Player Ben je in het bezit van een Tacx fietstrainer of ergotrainer en wil je alles uit je trainingen halen met de Tacx video s? Gebruik dan de Tacx Video Player! Met de Tacx Video Player kun

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

1.1 Het downloaden van de applicatie Om de ehealth applicatie te downloaden zoekt u in ofwel de Google Play Store of de App Store naar ehealth.

1.1 Het downloaden van de applicatie Om de ehealth applicatie te downloaden zoekt u in ofwel de Google Play Store of de App Store naar ehealth. Handleiding E-Health 1.1 Het downloaden van de applicatie Om de ehealth applicatie te downloaden zoekt u in ofwel de Google Play Store of de App Store naar ehealth. 1.2 Account aanmaken of inloggen Klik

Nadere informatie

FootCal Handleiding Spelers/Ouders

FootCal Handleiding Spelers/Ouders FootCal Handleiding Spelers/Ouders v1.0 FootCal Handleiding Spelers/Ouders 1 App installatie 3 Eerste gebruik 3 Inloggen/profiel 4 Account 4 Kies het juiste profiel 5 Favorieten 6 Teams keuze 6 Toegang

Nadere informatie

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas.

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas. Een e-boek is een digitale versie van het leerboek, werkboek of leerwerkboek voor leerlingen. Meestal bestaat een e-boek uit een combinatie van enkele digitale boeken die samen horen. In deze module gaan

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Virtual Reality. Het kiezen van een VR terrein

Virtual Reality. Het kiezen van een VR terrein Virtual Reality In de Virtual Reality terreinen staat het fun-element centraal. Hier fiets je vrij (met VR stuurframe) of in een voorgeprogrammeerd parcours. Meegeleverd zijn de volgende vijf terreinen:

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE

versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE 1 EERSTE KEER INLOGGEN Heb jij inloggegevens van ons ontvangen? Dan ben je klaar om het platform te gaan gebruiken. 1. Open de e-mail met inloggegevens

Nadere informatie

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING Wanneer je een gratis RoboMind Academy Account aanmaakt krijg je daarbij ook een gratis 30-dagen trial licentie voor de offline RoboMind Desktop software.

Nadere informatie

Algemene Instellingen

Algemene Instellingen Algemene Instellingen Hier kunnen de algemene instellingen van de Tacx Trainer software worden aangepast. Maak je keuze in het vinkvakje achter de knop. Rechts op het scherm zie je een korte beschrijving

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Augmented Reality in Aurasma

Augmented Reality in Aurasma Handleiding Augmented Reality in Aurasma Fontys Educatief Centrum - Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven Versie 2.0 Oktober 2015 Colofon Fontys Educatief Centrum Postbus 347, 5600 AH Eindhoven Telefoon 08850

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Leica icon Series. Handleiding licentie installeren en activeren. Versie 1.0 Nederlands

Leica icon Series. Handleiding licentie installeren en activeren. Versie 1.0 Nederlands Leica icon Series Handleiding licentie installeren en activeren Versie 1.0 Nederlands Inhoudsopgave In deze handleiding Hoofdstuk Blz. 1 icon robot 50 3 1.1 Firmware van de icon robot 50 updaten 3 1.2

Nadere informatie

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT 2018 web2work Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Instellingen... 5 3. Problemen/oplossingen... 7 2018 web2work Pagina 2 van 8 1. Installatie In dit hoofdstuk

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren DOWNLOADEN Kies je besturingsysteem (windows of mac) en klik op downloaden. Het downloaden start automatisch en het installatiebestand kun je

Nadere informatie

Hoi Nieuwe Gebruiker van Buurauto!

Hoi Nieuwe Gebruiker van Buurauto! Soesterweg 314A 3812 BH Amersfoort 033 88 716 22 info@buurauto.nl Hoi Nieuwe Gebruiker van Buurauto! Om schoon en voordelig met een Buurauto te kunnen rijden app te downloaden in de App Store of Play Store.

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden LICENTIE ACCOUNTVIEW 9.3 - NOI Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden 02-2014 Om AccountView 9.3 van Visma Software te installeren

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

HANDLEIDING DEEL1 ACCOUNT AANMAKEN. > Surf naar http://events.ucll.be/user/login. > Klik op nieuw account aanmaken, je krijgt het volgende scherm

HANDLEIDING DEEL1 ACCOUNT AANMAKEN. > Surf naar http://events.ucll.be/user/login. > Klik op nieuw account aanmaken, je krijgt het volgende scherm HANDLEIDING DEEL1 ACCOUNT AANMAKEN > Surf naar http://events.ucll.be/user/login > Klik op nieuw account aanmaken, je krijgt het volgende scherm > Vul een correct e-mailadres in, waarmee je later ook wil

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6 Handleiding Steam Deze handleiding zal je helpen met het downloaden en installeren van Steam. Daarnaast lees je ook hoe jij jouw product code moet activeren in Steam. Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Kaart maken met Google Maps

Kaart maken met Google Maps Kaart maken met Google Maps Open https://mapsengine.google.com/map/ en log in met je Google account. Klik op 'Nieuwe kaart maken'. Page 1 Je kaart een naam geven Klik op 'Naamloze kaart' linksboven. Een

Nadere informatie

Handleiding uploaden naar Strava

Handleiding uploaden naar Strava Handleiding uploaden naar Strava Je kunt op vier manieren een rit uploaden naar Strava: Via een gps apparaat Van de harde schijf van laptop of pc Handmatig Via de smartphone In deze handleiding worden

Nadere informatie

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1 Stap-voor-stap handleiding Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1. Ga naar de nieuwe website: huisartsenpraktijkbaarlo.uwartsonline.nl 2. Klik op de knop Inloggen. 3. Klik

Nadere informatie

Handleiding Telewerken

Handleiding Telewerken Handleiding Telewerken Wat wil je doen? Probleem met Telewerken oplossen Telewerken activeren & installeren Toegang tot Flow vanaf meerdere apparaten en plekken Probleem met Telewerken oplossen Probleem:

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Opzetten van een evenement

Opzetten van een evenement Opzetten van een evenement Inhoud Begrippenlijst... 3 Voor het evenement... 4 De wizard doorlopen:... 4 Wizard pagina: Welkom bij event-timing.nl... 4 Wizard pagina: Evenement gegevens... 4 Wizard pagina:

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Supportnote: Mailing winterbanden

Supportnote: Mailing winterbanden Supportnote: Mailing winterbanden Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 355 245 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl Rabobank 35.42.40.501 BTW nr.nl8218.87.920.b.01

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1

Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1 Installatie handleiding Telefoon Assistent lite v0.1 Inhoudsopgave Voorbereiding Pagina 3. Installatie Pagina 4. Configuratie Pagina 9. - 2 - Voorbereiding Bedankt dat u heeft gekozen voor de Telefoon

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Virtual Reality. Het kiezen van een VR terrein

Virtual Reality. Het kiezen van een VR terrein Virtual Reality In de Virtual Reality terreinen staat het fun-element centraal. Hier fiets je vrij (met stuurframe) of in een voorgeprogrammeerd parcours. Meegeleverd zijn de volgende terreinen: Asia rijden

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

STAP EENVOUDIG OVER NAAR NEXTENS

STAP EENVOUDIG OVER NAAR NEXTENS GOED VOORBEREID UW GEGEVENS MIGREREN VAN ELSEVIERFISCAAL NAAR ELSEVIER NEXTENS. Dit stappenplan laat u alle stappen zien die u moet doorlopen om uw gegevens succesvol te migreren van uw ElsevierFiscaal

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

MijnCoach Snelle Start

MijnCoach Snelle Start MijnCoach Snelle Start MijnCoach: Handleiding voor gebruikers Pagina 1 Inhoud MijnCoach.afvallenmetpurechocolade.nl Inleiding... 3 Inloggen in MijnCoach... 4 Profiel instellen... 4 Het dashboard... 4 Calorieëngrafiek...

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8

Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 Trage Wegen APP Wijzigingen in v1.4.8 In de versie 1.4.8 van de Trage Wegen APP zijn enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Het betreft hier: - Layout wijzigingen om de schermen duidelijker en overzichtelijker

Nadere informatie

Uitgebreide informatie over de inrichting en werking van RADAR Lite kunt u vinden op de Service portal. Daar vindt u:

Uitgebreide informatie over de inrichting en werking van RADAR Lite kunt u vinden op de Service portal. Daar vindt u: Snel aan de slag met RADAR Lite Dit stappenplan helpt u om met zo min mogelijk inspanning zo snel mogelijk aan de slag te gaan met RADAR Lite. De hieronder beschreven stappen zijn de minimale instellingen

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Module handleiding VivianCMS. Fotoalbum

Module handleiding VivianCMS. Fotoalbum Module handleiding VivianCMS Fotoalbum Versie: 1.0 Startdatum: 06-05-2006 Datum laatste wijziging: 26-05-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Algemene

Nadere informatie