Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers."

Transcriptie

1 Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers

2 Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers (tab 2)... 3 Instellingen (tab 3)... 5 Overzicht betalingen (tab 4)... 7 Heraanmaken betalingsbestand (tab 5)... 8 Definitieve verwerking betalingsbestand Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers 1

3 Expert/M Plus biedt de mogelijkheid om leveranciersbetalingen uit te voeren d.m.v. XML bestanden. De vroegere binnenlandse, SEPA en buitenlandse betalingen kunnen via één enkele XML bij de financiële instellingen ter betaling worden ingediend. Creatie betalingenbank Alvorens u elektronische betalingen wilt uitvoeren moet een betalingenbank worden gecreëerd. Deze functioneert als tussenstap om de betalingen voorlopig te boeken alvorens ze definitief in het financieel dagboek verwerkt zullen worden. Ingave Basisgegevens Financiële dagboeken Nummer: het grootboekrekeningnummer uit klasse 5. Dagboeksoort: betalingenbank. Bank: u geeft de grootboekrekening in van de bank die u gebruikt voor uw elektronische betalingen leveranciers. Deze moet reeds eerder gecreëerd zijn. Multi-deviezen rekening: wanneer het een bankrekening betreft die naast de EUR ook nog over andere munten beschikt, vinkt u deze aan. Per munt moet u een bankrekening en een betalingenbank creëren. Land: momenteel worden enkel BE-bankrekeningen als debiteur ondersteund. Bank / IBAN: het banknummer van de geselecteerde rekening. Protocolnummer: eerste blok van drie cijfers die informatie geven over de bank. BIC: BIC van de financiële instelling. Elektronische betalingen aanvinken: wanneer een reeds eerder gecreëerde betalingenbank aanduidingen had voor elektronische betalingen, zal dit veld automatisch aangevinkt zijn. Response Mailadres Isabel: de berichten of een betalingsbestand die al dan niet correct werd geüpload naar Isabel zullen naar het hier ingevulde adres verstuurd worden. Blokkeren: dit veld vinkt u aan om het betreffende dagboek te blokkeren. In een geblokkeerd dagboek kunt u geen ingave meer doen. Consultaties en afdrukken blijven wel mogelijk. U kunt op elk moment de blokkering opnieuw afvinken.

4 Betalingen leveranciers Dagboeken Elektronisch bankieren Betalingen leveranciers (NIEUW) Zolang het oude protocol nog geldt, blijft deze beschikbaar in Expert/M Plus. Via de vermelding Nieuw (menu en afdruk betalingen) wordt het onderscheid gemaakt. Selecties leveranciers (tab 1) U duidt aan tot welke vervaldatum u de facturen en creditnota s wenst te betalen. Bijkomend vult u de gewenste uitvoerdatum voor de betaling in. Deze uitvoerdatum is nog niet definitief maar zal later als selectiecriterium worden gebruikt. U selecteert de betalingenbank waarin de betalingen, na de creatie van het betalingsbestand, tijdelijk zullen worden weggeschreven in afwachting van de definitieve afboeking. Leveranciers kunnen op nummer, alfacode of leveranciersgroep geselecteerd worden. Vervolgens klikt u op Consultatie waarna u in het scherm Overzicht leveranciers komt. Overzicht leveranciers (tab 2) Dit scherm bestaat uit drie delen: - Overzicht: leveranciers met hun openstaand saldo die binnen de selectie op tab 1 vallen - Overzicht detail: de openstaande documenten voor de geselecteerde leveranciers - Overzicht betalingen: reeds eerder gebeurde boekingen (financieel of diversen) op het geselecteerd document. Voor elk deel kunt u zelf de kolommen verplaatsen, verbergen of de breedte aanpassen. Kolommen verbergen doet u via de rechtermuisknop kolommen.

5 Overzicht Enkel de leveranciers verschijnen die: - een bankrekeningnummer hebben - openstaande documenten hebben die aan de selectie voldoen Overzicht detail In het scherm Overzicht detail krijgt u de openstaande documenten te zien van de geselecteerde leverancier(s) en het openstaand saldo per document. Documenten die reeds eerder werden geselecteerd, maar die nog niet eerder in een betalingsbestand werden opgenomen, verschijnen nog steeds in het overzicht. Met de knop Toon geselecteerde documenten kunt u deze apart laten voorstellen. Documenten die in het oude systeem werden aangeduid, worden ook als geselecteerd voorgesteld. Ze zullen in het nieuwe betalingssysteem echter niet kunnen worden opgenomen in een betalingsbestand. Via Alles selecteren duidt u alle voorgestelde documenten aan ter betaling. Dit kunnen de documenten van één leverancier, maar ook van alle leveranciers zijn. Om alle documenten van alle leveranciers voor te stellen, drukt u op de knop Toon verrichtingen alle leveranciers. Om alle documenten van één leverancier te krijgen, drukt u op dezelfde knop die nu het label Toon verrichtingen een leverancier heeft. Alle selecties ongedaan maken doet u via de knop Alles deselecteren. Een lijn selecteren als te betalen doet u via CTRL + muisklik. De gewenste uitvoerdatum en het bankdagboek worden ingevuld (tab 1). Het nieuw saldo wordt als te betalen bedrag ingevuld. Wanneer alle lijnen werden aangeduid, drukt u op Uitvoeren om deze definitief op te nemen. Indien u dit scherm verlaat zonder uitvoeren, zal de gemaakte selectie ongedaan worden gemaakt. Een lijn aanduiden kunt u door eenvoudig op die lijn te klikken. Zo kunt u de velden als het bedrag, rekeningnummer, BIC en lot aanpassen zonder de lijn te (de)selecteren als te betalen. De wijzigingen op de betalingslijnen worden pas bewaard als het een geselecteerde betalingslijn betreft en nadat op Uitvoeren werd geklikt. Het totaal te betalen saldo van elke leverancier moet in deze fase per leverancier nog niet positief te zijn. Wanneer u uiteindelijk het betalingsbestand zal creëren, zal het saldo per leverancier wel positief moeten zijn, m.a.w. het bedrag van de facturen moet hoger zijn dan het bedrag van de creditnota s.

6 Lot U kunt, wanneer u dit wenst, betalingen groeperen. Dit doet u door het toekennen van een lot. Later zal dit lot als selectiecriterium gebruikt kunnen worden. Een lot kunt u individueel per lijn ingeven maar u kunt ook alvorens de lijnen aan te duiden, een default lot ingeven. Wanneer u een betalingslijn aanduidt, zal dit lot worden toegekend. Lijst aangeduide betalingen Wilt u een overzicht van alle reeds aangeduide betalingslijnen, dan kan dit via Lijst aangeduide betalingen. Eenmaal de betalingslijnen opgenomen zijn in een betalingsbestand verdwijnen deze lijnen van de afdruk. Aangeduide betalingen uit het oude en nieuwe betalingssysteem worden samen op de afdruk voorgesteld. Een onderscheid wordt gemaakt door de vermelding Nieuw. U selecteert de betreffende betalingenbank en selecteert op uitvoerdatum, lot en leverancier. Overzicht betalingen Onderaan worden op het scherm Overzicht betalingen per document, de betalingen of diverse verrichtingen getoond die in het verleden reeds op het aangeduide document werden uitgevoerd. Een document aangeduid om te betalen wordt hier dus niet getoond. Instellingen (tab 3) Op het tabblad Instellingen worden de bankgegevens ingevuld voor de creatie van het betalingsbestand. Indien het een andere betalingenbank betreft dan deze die wordt voorgesteld, kunt u deze wijzigen. Enkel de effectief gebruikte betalingenbanken worden voorgesteld. Het boekjaar en de periode bepalen in welke boekhoudperiode de tussentijdse betalingen geboekt zullen worden. De gegevens van de schuldenaar worden automatisch ingevuld met de dossiergegevens. Wanneer u de naam en adresgegevens wijzigt zal deze wijziging worden bewaard voor de volgende betalingen.

7 Groeperen Met het veld Groeperen kunt u aanduiden of u de betalingen van een leverancier apart of gezamenlijk wenst op te nemen in het bestand. Volgende mogelijkheden zijn beschikbaar: - Alles groeperen: alle betalingen worden per leverancier en per munt samengeteld en als één betalingslijn uitgevoerd. Via deze optie kunnen ook creditnota s in het betalingsbestand worden opgenomen zolang het saldo per leverancier positief blijft. - Groeperen op gestruct. med.: alle documenten met eenzelfde gestructureerde mededeling worden samengeteld als de betaling bestemd is voor dezelfde bankrekening. De overige documenten worden apart opgenomen. - Alles apart: alle geselecteerde documenten worden als een aparte betaling opgenomen. Indien er referenties/gestructureerde mededelingen bestaan, worden ook deze opgenomen. Met deze optie is het niet mogelijk om creditnota s op te nemen in het betalingsbestand omdat negatieve lijnen niet zijn toegestaan. Code kosten Deze keuzemogelijkheid voor het toekennen van de kosten geldt voor de betalingen die niet als Europese betalingen worden beschouwd. Expert/M Plus zal automatisch een betaling al dan niet als Europees beschouwen. U duidt de juiste code aan voor de aanrekening van de kosten. Batch booking Dit veld duidt aan of een debet per individuele transactie of een globaal debet voor de som van de bedragen moet worden gevraagd, m.a.w. of er globaal (aanvinken) of individueel (niet aanvinken) moet worden gedebiteerd van de opdrachtgevende rekening. Globaal betekent dat één totaalbedrag wordt gedebiteerd van de rekening. Deze parameter wordt toegepast op alle transacties die deel uitmaken van het bestand. Pad bestand De locatie waar de betalingsbestanden voor het dossier zullen worden opgeslagen. Standaard wordt het pad voorgesteld dat in de gebruikersgegevens is aangeduid.

8 Overzicht betalingen (tab 4) U selecteert hier de documenten op basis van de eerder toegekende uitvoerdatum (zie Overzicht leveranciers tab 2). De voorgestelde uitvoerdatum is steeds de meest recente uitvoerdatum. U kunt de selectie verder uitbreiden door te filteren op basis van de bestaande loten. Elk betalingsbestand krijgt een door u zelf in te geven vrije referte mee. Dit veld moet steeds worden ingevuld. De opmaakdatum van het bestand verwijst naar de effectieve datum wanneer het bestand is opgemaakt. De uitvoerdatum van het bestand is de feitelijke uitvoerdatum van de opgenomen betalingen. Dit geldt voor elk in het bestand opgenomen betalingslijn. Hiermee vervalt de eerder toegekende uitvoerdatum per betalingslijn. Hier kunt u in laatste instantie nog steeds de selectiecriteria lot of uitvoerdatum wijzigen per document, zonder dat u terug hoeft te keren naar het selectiescherm. Aanduiden doen we op dezelfde manier als het selecteren: op de lijn klikken. Om een betalingslijn definitief te selecteren: CTRL + muisklik. Via de knop Alles selecteren kunt u alle voorgestelde betalingslijnen in één beweging opnemen. Door het wijzigen van de selecties kan het gebeuren dat u niet alle geselecteerde lijnen samen ziet op het scherm. Wilt u in dit geval een overzicht van alle geselecteerde lijnen of een beter overzicht krijgen door alle niet geselecteerde lijnen weg te nemen, dan drukt u hiervoor op de knop Toon de geselecteerde lijnen.

9 Betalingsbestand aanmaken Nadat u de volledige betaling hebt voorbereid, drukt u op de knop Betalingsbestand aanmaken. De locatie, aangeduid in scherm Instellingen wordt voorgesteld. De naam van het betalingsbestand is door u vrij te kiezen. Upload naar Isabel Wilt u het betalingsbestand rechtstreeks inlezen via Isabel, dan kiest u Upload naar Isabel en doorloopt u de te volgen procedure. Heraanmaken betalingsbestand (tab 5) Reeds eerder doorgestuurde bestanden kunt u opnieuw creëren. U duidt het bestand aan dat u herkent aan de datum van creatie gevolgd door de referentie. Definitieve verwerking betalingsbestand Nadat het betalingsbestand werd gecreëerd, kunt u deze boeking steeds consulteren in de betalingenbank via Dagboeken, Financieel in afwachting van de definitieve financiële verwerking. Na ontvangst van het financiële uittreksel kunt u de boeking definitief uitvoeren. U start via Dagboeken, Financieel, Ingave financieel het financieel dagboek op waarin de betalingen uiteindelijk geboekt zullen worden. Nadat u de ventilatiecode Leverancier hebt aangeduid, drukt u F11. Een overzicht verschijnt van de doorgestuurde betalingsbestanden die zich nog in de betalingenbank bevinden. U duidt de betaling aan die u wenst in te boeken. Uitvoeren: aanklikken om de betaling definitief uit te voeren via CTRL + muisklik Datum: datum creatie betalingsbestand Bedrag: saldo van alle betalingen aanwezig in uit te voeren betaling Referte: referte meegegeven aan het betalingsbestand Lot: lot of loten opgenomen in de betaling - Na het uitvoeren van de definitieve betaling verdwijnt deze betaling uit de betalingenbank. - In het F11 scherm kunt u de boeking consulteren door dubbel te klikken op de betreffende lijn. - Bij verwerking van vreemde valuta zal de melding verschijnen om de koers van deze munt(en) na te zien - Let op: indien u via F11 een betaling uitvoert en deze betaling wenst te verwijderen, moet u eerst de financiële verrichting bevestigen en daarna terug oproepen alvorens te verwijderen. De betalingenbank wordt nl. pas bijgewerkt na het bevestigen van de financiële boeking.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers en terugbetalingen klanten.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers en terugbetalingen klanten. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers en terugbetalingen klanten www.wolterskluwer.be/business-software Inhoudsopgave NUTTIGE INFORMATIE... 2 1 ALGEMEEN... 4 2 CREATIE BETALINGENBANK... 4

Nadere informatie

Expert/M Plus Handleiding UBL Import.

Expert/M Plus Handleiding UBL Import. Expert/M Plus Handleiding UBL Import www.kluwer.be/software Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 2 2. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE... 2 3. INSTELLING IN CENTRAAL DOSSIERBEHEER... 2 4. CONFIGURATIE UBL IMPORT...

Nadere informatie

Expert/M Plus. Importeren saldibalans uit Excel.

Expert/M Plus. Importeren saldibalans uit Excel. Expert/M Plus Importeren saldibalans uit Excel www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 2 WERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 DE STRUCTUUR VAN DE SALDIBALANS IN MS EXCEL... 3 DE HOOFDING... 3 DE SALDIBALANS...

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingCount Crediteur Verrichten betalingen Voorbereiden betalingen DOEL Voor alle openstaande

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen g e b r u i k e r s jan. 2015 Het afpunten van een rekening kan enkel indien de rekening doorgeboekt werd. Kies in het menu Rekeningen het menu-item Afpunten. 1 Manueel afpunten van uittreksels Om een

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN FINANCE-COMMERCE 2012/2013

NIEUWIGHEDEN FINANCE-COMMERCE 2012/2013 1 NIEUWIGHEDEN FINANCE-COMMERCE 2012/2013 1.CONTROLE BLOKKERING ALGEMENE/ANALYTISCHE REKENING Na ingave van een algemene of analytische rekening (in Commerce en Finance) wordt er een controle uitgevoerd

Nadere informatie

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be Betalingen leveranciers

Nadere informatie

VOLLEDIGE BOEKHOUDING

VOLLEDIGE BOEKHOUDING VOLLEDIGE BOEKHOUDING - 1 - 1 FIN. DAGBOEKEN: INBRENGEN BANKUITTREKSELS Inbrengen van financiële verrichtingen op klanten of leveranciers. Module FINANCIEEL Financiële dagboeken. In te vullen velden: Eindsaldo

Nadere informatie

Expert/M Plus. Analytische module.

Expert/M Plus. Analytische module. Expert/M Plus Analytische module www.kluwersoftware.be Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 OPSTARTEN VAN EEN ANALYTISCHE BOEKHOUDING... 2 EEN NIEUW EXPERT/M PLUS DOSSIER MET ANALYTISCHE VERWERKING... 2 EEN BESTAAND

Nadere informatie

Expert/M Plus Facturatie via PEPPOL. taasoftware.wolterskluwer.be

Expert/M Plus Facturatie via PEPPOL. taasoftware.wolterskluwer.be Expert/M Plus Facturatie via PEPPOL taasoftware.wolterskluwer.be Inhoudsopgave INLEIDING... 2 OVERZICHT... 3 1. E-INVOICING LINK INSTELLEN... 3 1.1. Registreren op het e-invoicing portaal... 3 1.2. e-invoicing

Nadere informatie

Expert/M Plus Handleiding SEPA domiciliëringen XML. taasoftware.wolterskluwer.be

Expert/M Plus Handleiding SEPA domiciliëringen XML. taasoftware.wolterskluwer.be Expert/M Plus Handleiding SEPA domiciliëringen XML taasoftware.wolterskluwer.be Inhoudsopgave NUTTIGE INFORMATIE... 2 ALGEMEEN... 4 WERKING IN EXPERT/M PLUS... 5 INGAVE BETALINGENBANK SEPA DOMICILIËRINGEN...

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Handleiding Sepa Direct Debit

Handleiding Sepa Direct Debit Handleiding Sepa Direct Debit U vindt volgende informatie terug in deze handleiding: De Europese domiciliëring Inleiding Schuldeiser Mandaten Overzicht en details Een mandaat creëren Een mandaat wijzigen

Nadere informatie

Doc-it-Easy Import in Expert/M Plus. www.wolterskluwer.be/business-software

Doc-it-Easy Import in Expert/M Plus. www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy Import in Expert/M Plus www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy 1 Nuttige informatie Service Center, professionals @ your service 1-2-3 Support U kunt 24/24, uw vraag of probleem

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Finfisc@Web Nieuwsbrief

Finfisc@Web Nieuwsbrief Finfisc@Web Nieuwsbrief Aanpassingen versie 3.3.9 Aanpassing rapporten aan Vat package In deze versie zijn de rapporten voorzien van de nieuwe ventilatiecodes ivm de VAT package Aanpassingen versie 3.3.8

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

WinBooks Versie 4 What s New?

WinBooks Versie 4 What s New? WinBooks Versie 4 What s New? 1. Goedkeuring van de facturen vóór betaling... 2 2. Afpunten van de openstaande posten... 8 3. Prints : BTW Formulieren 2007... 10 4. Prints : Dagboeken : overzicht van de

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld:

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld: Sepa betalingen Met deze module kunt u Sepa betaalbestanden aanmaken voor betalingen aan leveranciers. Deze bestanden kunnen vervolgens in uw bankpakket worden ingelezen. Daarnaast worden de gedane betalingen

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding...2 2 Beheer gegevens schuldeiser...2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 3.3 Klantenfiche... 5 4 Migratie...6 4.1

Nadere informatie

Betalingsmodule (Isabel 6) <2011> TML bvba

Betalingsmodule (Isabel 6) <2011> TML bvba 27/12/2012 Contents 3 Table of Contents Foreword 0 4 1 Wat... vooraf dient te gebeuren 5 2 Instellingen... in DBFACTw 7 Licentie... 8 Rechten-gebruikersgroep... 9 Instellen contract-gegevens... 10 Manueel

Nadere informatie

Documentatie voor update SNDwin 12.30

Documentatie voor update SNDwin 12.30 Documentatie voor update SNDwin 12.30 I. Verbeteringen... 3 1. Aankoop onbetaalde facturen... 3 2. Aankoop toevoegen factuur (periode)... 3 3. Aankoop - toevoegen factuur (mededeling)... 3 4. Individuele

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Module betalingen Ondertekenen en wijzigen van bestanden

Gebruikershandleiding. Module betalingen Ondertekenen en wijzigen van bestanden Gebruikershandleiding Module betalingen Ondertekenen en wijzigen van bestanden Deze documentatie heeft tot doel om de verschillende mogelijkheden van het wijzigen en ondertekenen van bestanden in BelfiusWeb

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave Dubieuze debiteuren Inhoudsopgave 1. Afboeking Dubieuze Debiteuren... 2 1.1. Algemene rekeningen instellen... 2 1.2. Groepsgewijze afboeking... 3 1.3. Individuele afboeking dubieuze debiteuren... 6 2.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Expert/M Plus Fiches

Expert/M Plus Fiches Expert/M Plus Fiches 281.50 www.wolterskluwer.be/business-software Inhoudsopgave INLEIDING... 2 BELCOTAX IN EXPERT/M PLUS... 3 WERKING... 3 INVOEREN VAN DE BEDRAGEN... 4 DE AANKOPEN... 4 DE FINANCIËLE

Nadere informatie

Inhoudsopgave GEBRUIKERSBEHEER... 2 GEBRUIKERS EN PASWOORDEN... 2 GEBRUIKERSRECHTEN... 4 GEBRUIKERSGEGEVENS... 6 GEBRUIKERSMENU...

Inhoudsopgave GEBRUIKERSBEHEER... 2 GEBRUIKERS EN PASWOORDEN... 2 GEBRUIKERSRECHTEN... 4 GEBRUIKERSGEGEVENS... 6 GEBRUIKERSMENU... Gebruikersbeheer Inhoudsopgave GEBRUIKERSBEHEER... 2 GEBRUIKERS EN PASWOORDEN... 2 GEBRUIKERSRECHTEN... 4 GEBRUIKERSGEGEVENS... 6 GEBRUIKERSMENU... 8 Gebruikersbeheer Sinds de invoering van het Centraal

Nadere informatie

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Opvragen Debiteuren Op deze pagina: Hier kunnen gegevens van de debiteuren worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Doordat het MINOX-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt,

Nadere informatie

Afpunten klanten/leveranciers

Afpunten klanten/leveranciers Inhoud Afpunten klanten/leveranciers... 2 Voorbeelden:... 3 Hoe punt je een betaling tov een factuur af?... 3 Hoe link je een factuur en creditnota aan mekaar?... 4 Hoe punt je een factuur en creditnota

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Administratie www.deutschebank.nl Internet Bankieren Administratie 2 Administratie U heeft toegang tot Administratie via het menu links op het

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie Gebruikers- handleiding Module Reporting Rekeninginformatie A. ALGEMEEN 1. KORTE BESCHRIJVING VAN DE MODULE Module Reporting Rekeninginformatie voor BelfiusWeb-klanten met uitvoerige behoeften op vlak

Nadere informatie

Automatische incasso. E-captain help E-captain help

Automatische incasso. E-captain help E-captain help 1 / 6 Automatische incasso Om incasso te gebruiken binnen e-captain moet de vereniging in het bezit zijn van een SEPA contract met de bank. Deze gegevens moeten worden overgenomen in e-captain. In dit

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Opladen van XML bestanden in Business Bank. Versie augustus 2014. ing.be/sepa

Opladen van XML bestanden in Business Bank. Versie augustus 2014. ing.be/sepa Financial Supply Chain SEPA Opladen van XML bestanden in Business Bank Versie augustus 2014 ing.be/sepa Introductie 3 Hoe laadt u een XML bestand op via Business Bank en hoe stuurt u deze door naar ING?

Nadere informatie

Zorg er tevens voor de het vinkje clieop in testmodus is uitgeschakeld als u daadwerkelijk incasso s wilt gaan doen.

Zorg er tevens voor de het vinkje clieop in testmodus is uitgeschakeld als u daadwerkelijk incasso s wilt gaan doen. Sepa Incasso s Via Easy-work is het mogelijk om incasso batches aan te maken in het SEPA / XML formaat. Voordat deze optie gebruikt kan worden dienen er een aantal instellingen voor elkaar te zijn en u

Nadere informatie

Nieuw Financieel. Inhoud

Nieuw Financieel. Inhoud Nieuw Financieel Inhoud 1. Financieel beheer... 2 1.1. Algemeen... 2 1.2 Overzicht afdrukken... 3 2. Financieel uittreksel... 4 2.1 Hoofd financieel uittreksel... 4 2.2 Detail financieel uittreksel...

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank...

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank... Handleiding verwerking bankafschriften Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden

Nadere informatie

Converteren dossiers van Expert/m for Windows

Converteren dossiers van Expert/m for Windows Inhoudsopgave CONVERTEREN DOSSIER EXPERT/M FOR WINDOWS NAAR EXPERT/M PLUS ALGEMEEN... 3 VOORWAARDEN... 3 TIJDSTIP... 3 WERKWIJZE... 3 FASE 1 : CREATIE NIEUW DOSSIER & OVERNAME BASISGEGEVENS... 3 Selectie

Nadere informatie

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Inhoud 1 Wat doet de UNIT4 Multivers IBAN-Converter?... 1 1.1 Stappen bij de invoering... 1 2 Het uitvoeren van de wizard...

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Betaalbestanden (CLIEOP03 Export) Easy-work Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen algemeen...3 Instellingen

Nadere informatie

Expert/M Plus. Btw winstmargeregeling.

Expert/M Plus. Btw winstmargeregeling. Expert/M Plus Btw winstmargeregeling www.kluwersoftware.be Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 INKOOPREGISTER... 2 CONFIGURATIE... 2 BOEKEN VAN DE AANKOPEN STELSEL BTW OP DE WINSTMARGE... 2 BOEKEN VAN DE VERKOPEN

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Vervolgens kunt u de nota's opbouwen, en een incasso-bestand aanmaken en versturen naar het servicebureau / uw bank.

Vervolgens kunt u de nota's opbouwen, en een incasso-bestand aanmaken en versturen naar het servicebureau / uw bank. Hoofdstuk 1 Inleiding Het is mogelijk om declaraties door middel van automatische incasso te laten incasseren via een servicebureau (bijvoorbeeld Interpay), of via uw eigen bank. Voor patiënten hoeft u

Nadere informatie

DE MODULE BETALINGSVERKEER

DE MODULE BETALINGSVERKEER DE MODULE BETALINGSVERKEER Kluwer Fidura Postbus 23 7400 GA Deventer T: 0570 67 35 55 F: 0172 46 66 98 E: software-nl@wolterskluwer.com I: www.wolterskluwer.nl\fidura Hoewel bij deze uitgave de uiterste

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN?

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? INLEIDING De Intrastat aangifte is de verplichte aangifte van bewegingen van goederen (verkopen en aankopen) die afkomstig zijn uit of bestemd zijn voor andere lidstaten

Nadere informatie

LOGISTIEK Factuurcontrole

LOGISTIEK Factuurcontrole LOGISTIEK Factuurcontrole WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat Factuurcontrole INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 WERKING 2.1. Verrichtingen ontvangsten 4 2.2. Verrichtingen vooraf 5 2.3.

Nadere informatie

Analytische uitsplitsing en voorraadelementen van Expert/M Plus en Briljant Administrator

Analytische uitsplitsing en voorraadelementen van Expert/M Plus en Briljant Administrator Analytische uitsplitsing en voorraadelementen van Expert/M Plus en Briljant Administrator Analytische uitsplitsing De bedoeling is dat u bij het maken van een aflevering in Briljant Administrator kunt

Nadere informatie

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur Handleiding BBC Creditnota koppelen aan factuur Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be

Nadere informatie

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren Pag 1 van 5 Met deze nieuwe release zijn weer de nodige verbeteringen, uitbreidingen en aanpassingen gedaan om het werken met Asperion nog prettiger en efficienter te maken. Samenvatting 1. Zoekfunctie

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Recente verbeteringen Versie januari 2014 Inhoudsopgave Het afgelopen jaar is een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Internet Bankieren.

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

INGAVE PRESTATIES. Mijn Sodiwe

INGAVE PRESTATIES. Mijn Sodiwe INGAVE PRESTATIES Mijn Sodiwe Hieronder vindt u, stapsgewijs, een toelichting rond het ingeven van uw prestaties via onze online tool Ingave prestaties onder Mijn Sodiwe. 1. Aanduiden van periode en dossier

Nadere informatie

Organi BVBA 2009 - Tagor 3 Web : Efficiënt invorderen & opvolgen

Organi BVBA 2009 - Tagor 3 Web : Efficiënt invorderen & opvolgen I. Inloggen in de toepassing -------------------------------------------------------------------------------------------- 3 II. Basispagina Tagor 3 Web ---------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen Gebruikershandleiding Beheer Enveloppen Inleiding Via Beheer Enveloppen kunt u heel eenvoudig een groot aantal betalingsbestanden voorbereiden, waarvan niet noodzakelijk alle gegevens al gekend en ingevuld

Nadere informatie

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen

Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen Syllabus BOB 50 «Stap voor stap» Betaling : Bankoverschrijvingen INHOUD I. Inleiding... 3 II. Algemene voorstelling... 4 III. Installatie van de standaard te gebruiken waarden... 5 a. Referenties van de

Nadere informatie

Creditnota s. Handleiding. Versie

Creditnota s. Handleiding. Versie Creditnota s Handleiding Versie 9.10 20120910 Copyright 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 INNOLAN B.V. Alle rechten zijn gereserveerd. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Europese Domiciliëring SEPA voor schuldeisers in Home Bank en/of Business Bank. Versie augustus 2014. ing.be/sepa

Europese Domiciliëring SEPA voor schuldeisers in Home Bank en/of Business Bank. Versie augustus 2014. ing.be/sepa Financial Supply Chain SEPA Europese Domiciliëring SEPA voor schuldeisers in Home Bank en/of Business Bank Versie augustus 2014 ing.be/sepa Doel van het document 3 Hoe een nieuwe invordering invoeren?

Nadere informatie

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid.

Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid. Expert/M Plus Btw-opeisbaarheid www.wolterskluwer.be/business-software Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 PRINCIPE IN EXPERT/M PLUS... 3 WERKWIJZE... 4 DOSSIERGEGEVENS... 4 AAN- EN VERKOOPDAGBOEKEN... 5 INSTELLINGEN...

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Opladen van XML bestanden via Business Bank

Opladen van XML bestanden via Business Bank Opladen van XML bestanden via Business Bank Versie april 2018 Introductie 3 Hoe laadt u een XML bestand op via Business Bank en hoe stuurt u deze door naar ING? 4 1. Menu Business Bank 4 2. Selectie van

Nadere informatie

De Intrastat-aangifte

De Intrastat-aangifte De Intrastat-aangifte Aanmaken van de INTRASTAT-aangifte 1. 2. Klik op de menu OPERATIES Kies de optie INTRASTAT-AANGIFTE Selectiecriteria Kies het aangifte-type: Aankomsten : voor de intracommunautaire

Nadere informatie

Europese Domiciliëring SEPA voor schuldeisers via Business Bank

Europese Domiciliëring SEPA voor schuldeisers via Business Bank Europese Domiciliëring SEPA voor schuldeisers via Business Bank Versie april 2018 Doel van het document 3 Hoe een nieuwe invordering invoeren? 4 1. Menu Business Bank 4 2. Selectie van de rekening 4 3.

Nadere informatie

Handleiding Internetbankieren

Handleiding Internetbankieren Handleiding Internetbankieren 1) I N L E I D I N G... 2 2) H E L P D E S K... 2 3) V E R K L A R I N G I C O N E N... 2 4) O V E R Z I C H T H O M E P A G I N A... 3 5) R E K E N I N G E N... 3 a. Mutaties...

Nadere informatie

HANDLEIDING EXACT ONLINE STARTER

HANDLEIDING EXACT ONLINE STARTER WWW.YOURSONLINE.NL HANDLEIDING Exact Online Starter is bedoeld voor ondernemers die hun administratie uitbesteden, maar wel graag real-time inzicht hebben. En dat zonder een abonnement te hoeven afsluiten.

Nadere informatie

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Inhoud Keuzes in werken met combinatie The Nanny & imuis... 1 Automatische koppeling... 2 Controle stappen... 2 Exporteren machtigingen vanuit The Nanny...

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

Onderhoud Crediteuren

Onderhoud Crediteuren Onderhoud Crediteuren In deze tabel bevinden zich de stamgegevens van de crediteuren. Crediteuren zijn leveranciers ofwel schuldeisers. Het is alleen mogelijk om crediteurengegevens vast te leggen als

Nadere informatie

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Module Scoda Handleiding oktober 2012 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Inhoud 1. Doel van de module Scoda... 3 2. Schematisch Overzicht... 4 3. Het verkrijgen van CODA-bestanden... 5 4. Het downloaden

Nadere informatie

BOEKHOUDING - Factuurherkenning Automatische boeking e-facturen

BOEKHOUDING - Factuurherkenning Automatische boeking e-facturen BOEKHOUDING - Factuurherkenning Automatische boeking e-facturen WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN 1.1. Algemeen 3 1.2. Specifiek 4 1.3. Instellingen 5 WERKING 2.1. Stap

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen Werken met SDD in PC banking Pro Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Gebruikers- handleiding Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Module Betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Selectie Uitgestelde of meerdere handtekeningen Voor u een overschrijving

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Little Electronics - Handleiding King

Little Electronics - Handleiding King Inhoudsopgave 1.1 Verkoop(credit)facturen boeken in King... 3 1.2 Boekingsverslag King... 4 1.3 Boekingsverslag controleren... 6 1.4 Boekingen corrigeren... 7 1.5 Aanmaken nieuwe relatie: klant... 7 2.1

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rekeninginformatie. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rekeninginformatie. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Rekeninginformatie www.deutschebank.nl Internet Bankieren Rekeninginformatie 2 Rekeninginformatie U controleert uw Rekeninginformatie via het

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Multi Management W1500. uitleg

Multi Management W1500. uitleg Multi Management W1500 uitleg www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inkooplevering invoeren...4 3 Inkoopfactuur aanmaken...6 4 Invoeren Factuur...8 5 Betaling verkoopfactuur...10 Multi

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

BEST/Rentm in de Cloud

BEST/Rentm in de Cloud BEST/Rentm in de Cloud Productvoorstelling www.cloudsyndic.com A. Dorp 37, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver T. +32 15 75 30 58 F. +32 15 75 21 42 E. info@cloudsyndic.com 1 BEST/Rentm in de Cloud - Flow 2 Algemeen

Nadere informatie

Wings Beheersoftware

Wings Beheersoftware Wings Analytisch Wings Beheersoftware Inhoud 1. Algemene werking... 3 2. Parameters... 4 3. Basisbestanden... 7 3.1. Analytische rekeningen... 7 3.2. Analytische rubrieken... 9 3.3. Algemene rekeningen...

Nadere informatie

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen:

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen: Hoofdstuk 1 D-Pay instellen en gebruiken D-Pay is een declaratiesysteem voor paramedici die gebruik maken van Intramed. D-Pay is eenvoudig te koppelen aan Intramed en neemt het complete declaratieproces

Nadere informatie

Aan de slag met Gere-geld

Aan de slag met Gere-geld Aan de slag met Gere-geld Allereerst bedankt voor het kiezen voor de administratieve oplossing van Gere-geld. In principe kunt u direct aan de slag met Gere-geld. Het is echter wel handig om een aantal

Nadere informatie

Boeking - Invoeren klantenbetaling

Boeking - Invoeren klantenbetaling Boeking - Invoeren klantenbetaling Alle boekingsgebonden klantbetalingen (betalingen en uitgaven) moeten via verwerkt worden. Alleen

Nadere informatie

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen Werken met SDD in PC banking Pro professionelen Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep invorderingen aanmaken. 8 Stap 4:

Nadere informatie

3Een goed begin met Starter nv

3Een goed begin met Starter nv 3Een goed begin met Starter nv 1 Inleiding tot de gevallenstudie Starter nv 28 2 Aankoopverrichtingen 29 3 Verkoopverrichtingen 40 4 Financiële verrichtingen 46 5 De dagboeken van Starter nv 60 6 Afpunting

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0) Aanvulling handleiding (voor versie 7.0) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Ford Vehicle Billing. Handleiding

Ford Vehicle Billing. Handleiding Ford Vehicle Billing Handleiding INHOUD: 1 ALGEMEEN... 3 1.1 OMSCHRIJVING... 3 2 FORDBCMINTERFACE... 4 2.1 OMSCHRIJVING... 4 2.2 MODELGEGEVENS... 4 2.3 COMMERCIËLE GEGEVENS... 4 2.4 OPTIES VAN DE WAGEN...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie