Maandag 13 februari : Langs de droomstranden van La Graciosa : Het eiland La Graciosa

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandag 13 februari : Langs de droomstranden van La Graciosa : Het eiland La Graciosa"

Transcriptie

1

2 Maandag 13 februari 2017 Wandeling Gebied Afstand Stijgen Dalen Duur : Langs de droomstranden van La Graciosa : Het eiland La Graciosa : 18 km : 400 m : 400 m : 5 uur

3

4 We nemen de ferry van uur. Deze brengt ons, na een half uurtje varen, naar het zustereiland van Lanzarote, La Graciosa.

5

6 Het eiland La Graciosa komt in zicht. Links ligt het enige dorp Caleta del Sebo. Dit dorp ligt aan het zuidelijke puntje van het eiland. Aan de oostelijke zijde van het eiland ligt er ook nog een klein gehucht, Casas de Pedro Barba (de huizen van Pedro Barba).

7

8 Caleta del Sebo is de hoofdstad van Graciosa, een soort kruising tussen een wildwest-stadje en een Noord-Afrikaans dorp. De naam van Caleta del Sebo, letterlijk vettige inham verwijst naar het walvisvet dat er vroeger gevonden werd.

9

10 Twee maand geleden ben ik hier ook geweest en toen lagen deze stenen er nog niet. Zou dit het werk zijn van aliens?

11

12 La Graciosa betekent de bevallige. La Graciosa ligt ongeveer 2 km van Lanzarote en wordt gescheiden door de zeestraat Rio.

13

14 La Graciosa werd vroeger door piraten veel gebruikt voor het begraven en opgraven van schatten. Voor ze naar het vaste land voeren begraafden ze de helft van hun buit voor het geval ze zelf het slachtoffer werden van zeerovers. In dat geval ging dan toch maar de helft van de buit verloren.

15

16 Het eiland telt slecht 700 inwoners die er zelf voor gekozen hebben om het massatoerisme weg te houden van het eiland. Er zijn dan ook geen hotels enkel een paar gastenkamers.

17

18 Ondanks het feit dat men geen massatoerisme wenst op het eiland, is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten, vooral dan door de dagtoeristen. Er zijn slechts enkele families die leven van de visvangst, voornamelijk de vangst van tonijn en van inktvis.

19

20 Het eiland bestaat bijna volledig uit wit zand dat is overgewaaid uit de Sahara, gemengd met vulkaanzand. La Graciosa heeft een haven met jachthaven, bars, restaurants en een supermarkt. Verder is er nog een postkantoor, en een basis- en middelbare school.

21

22 Op La Graciosa zijn geen natuurlijke bronnen van water. Een tankschip zorgt dan ook voor drinkbaar water afkomstig van de ontziltingsinstallatie van Lanzarote.

23

24 De Canarische archipel mag zich wereldpionier noemen inzake ontzilting van zeewater. Daar werd de techniek voor het eerst toegepast op grote schaal. Lanzarote beschikte reeds over een ontziltingsinstallatie in 1964.

25

26 Op La Graciosa zijn er geen geasfalteerde wegen, geen verkeersborden of geen verkeerslichten. Er rijden dan ook maar weinig auto s op het eiland.

27

28 De hoogrode vulkaan Montaña Bermeja (157 m) komt in zicht. In totaal telt La Graciosa 5 vulkanen. De hoogste vulkaan Agujas Grandes ligt zowat in het midden van het eiland en heeft een hoogte van 266 m.

29

30 Het zeeleven in de archipel is mede dankzij een visverbod rond de onbewoonde eilandjes ongekend rijk, een paradijs voor duikers. Op het land leven hagedissen en broeden grote kolonies kneuen, verschillende soorten stormvogels en pijlstormvogels en een paar paartjes bedreigde Houbara trapganzen. Deze vogels profiteren volop van de omliggende visgronden. Ook roofvogels voelen zich er thuis zoals valken, uilen, visarenden en de Egyptische gier.

31

32 Behalve Graciosa (28 km²) zijn er nog vier kleinere eilanden: het 256 m hoge vulkaaneilandje Montaña Clara, een stuk verder naar het noorden Alegranza, ongeveer half zo groot als Graciosa en verder Roque del Oeste en Roque del Este, twee speldenknopjes op de kaart. Alegranza, met enige moeite bereikbaar per boot, heeft een ornithologenpost en een vuurtoren aan de oostkust.

33

34 De Canarische Eilanden liggen niet al te ver van de evenaar. De zon komt er om ongeveer uur op en om ongeveer uur gaat ze onder, ongeacht of het zomer of winter is. Verwacht dus geen lange zomeravonden. Monstermarsen van meer dan twaalf uur per dag zijn niet verstandig, want dan loop je een deel van de tijd in het donker.

35

36 Aan de voet van de Montaña Bermeja staat er een gedenkplaat als herinnering aan een dramatische gebeurtenis. Op 26/12/2013 was de Fransman François Christophe (47 jaar) met zijn dochter Bahia aan het wandelen aan de waterlijn toen er plots, uit het niets, een grote golf (tsunami) hen meesleurde in de zee. Beiden kwamen hierbij om.

37

38 Onderweg maken we nog een stop aan Mirador Del Rio. De belangrijkste kunstenaar/architect op Lanzarote was César Manrique. Mirador del Rio is onder andere door hem ontworpen.

Het eiland telt slecht 700 inwoners die er zelf voor gekozen hebben om het massatoerisme weg te houden van het eiland. Er zijn dan ook geen hotels

Het eiland telt slecht 700 inwoners die er zelf voor gekozen hebben om het massatoerisme weg te houden van het eiland. Er zijn dan ook geen hotels Het eiland telt slecht 700 inwoners die er zelf voor gekozen hebben om het massatoerisme weg te houden van het eiland. Er zijn dan ook geen hotels enkel een paar gastenkamers. Ondanks het feit dat men

Nadere informatie

Lennert stapt normaal gezien nooit met wandelsticks maar de wind gaat hier zo heftig te keer dat hij toch maar wat graag gebruikt maakt van de

Lennert stapt normaal gezien nooit met wandelsticks maar de wind gaat hier zo heftig te keer dat hij toch maar wat graag gebruikt maakt van de Lennert stapt normaal gezien nooit met wandelsticks maar de wind gaat hier zo heftig te keer dat hij toch maar wat graag gebruikt maakt van de wandelsticks van opa verf. In het vervolg misschien toch nog

Nadere informatie

We komen aan een geitenboerderij. Koeien zijn er niet op Lanzarote door gebrek aan gras. Er zijn dus enkel maar geiten. Geiten zijn in staat om zich

We komen aan een geitenboerderij. Koeien zijn er niet op Lanzarote door gebrek aan gras. Er zijn dus enkel maar geiten. Geiten zijn in staat om zich We komen aan een geitenboerderij. Koeien zijn er niet op Lanzarote door gebrek aan gras. Er zijn dus enkel maar geiten. Geiten zijn in staat om zich in sobere omstandigheden heel goed te handhaven en voort

Nadere informatie

LANZAROTE LEKKER EXCENTRIEK

LANZAROTE LEKKER EXCENTRIEK LANZAROTE LEKKER EXCENTRIEK Rood geaderde kraters en lavabergen, een eigenzinnige kunstenaar die overal sporen nalaat en de zon die 6 uur per dag schijnt. Op dit rustige Canarische eiland staat een wandelvakantie

Nadere informatie

Het eiland telt slecht 700 inwoners die er zelf voor gekozen hebben om het massatoerisme weg te houden van het eiland. Er zijn dan ook geen hotels

Het eiland telt slecht 700 inwoners die er zelf voor gekozen hebben om het massatoerisme weg te houden van het eiland. Er zijn dan ook geen hotels Het eiland telt slecht 700 inwoners die er zelf voor gekozen hebben om het massatoerisme weg te houden van het eiland. Er zijn dan ook geen hotels enkel een paar gastenkamers en een klein pensionnetje.

Nadere informatie

LANZAROTE LEKKER EXCENTRIEK

LANZAROTE LEKKER EXCENTRIEK LANZAROTE LEKKER EXCENTRIEK Rood geaderde kraters en lavabergen, een eigenzinnige kunstenaar die overal sporen nalaat en de zon die 6 uur per dag schijnt. Op dit rustige Canarische eiland staat een wandelvakantie

Nadere informatie

Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo

Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Caleton del Golfo - (Spanje Lanzarote El Golfo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo

Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Caleton del Golfo - (Spanje Lanzarote El Golfo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen.

De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. De eigenlijke top van de Teide zelf mag in deze tijd van het jaar niet beklommen worden omdat er te veel ijs ligt. Tot de refuge mag je wel komen. Wij zijn duidelijk niet de enigen die de klim naar de

Nadere informatie

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht.

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Doordat we het vertikt hebben om de Gele Berg te beklimmen dienen we wel

Nadere informatie

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008 Studiereis Lanzarote & Fuerteventura 21 september t/m 25 september 2008 21 september 2008 s Ochtends in aller vroegte verzamelen we op Schiphol met 20 reisagenten voor de studiereis naar Lanzarote & Fuerteventura.

Nadere informatie

8 met trein/bus bereikbaar C. K p o w l. Symbolen. 21 Ruta del Litoral 2... 88 22 Het vulkanische natuurpad van Termesana... 90

8 met trein/bus bereikbaar C. K p o w l. Symbolen. 21 Ruta del Litoral 2... 88 22 Het vulkanische natuurpad van Termesana... 90 Inhoudsopgave 4 Voorwoord.................................................... 3 Symbolen.................................................. 5 Overzichtskaart................................................

Nadere informatie

Het televisietoestel in het appartement is voorzien van internet. We kunnen dan ook onze fototoestellen daarop aansluiten en regelmatig bekijken we

Het televisietoestel in het appartement is voorzien van internet. We kunnen dan ook onze fototoestellen daarop aansluiten en regelmatig bekijken we Het televisietoestel in het appartement is voorzien van internet. We kunnen dan ook onze fototoestellen daarop aansluiten en regelmatig bekijken we dan onze foto s op TV. Woensdag 20 januari 2015 Soort

Nadere informatie

In 1989 werden de bergen rond Tolox uitgeroepen tot natuurpark Sierra de las Nieves, gezien zijn grote ecologische en landschappelijk waarde.

In 1989 werden de bergen rond Tolox uitgeroepen tot natuurpark Sierra de las Nieves, gezien zijn grote ecologische en landschappelijk waarde. In 1989 werden de bergen rond Tolox uitgeroepen tot natuurpark Sierra de las Nieves, gezien zijn grote ecologische en landschappelijk waarde. In deze tijd van het jaar worden de olijfbomen gesnoeid. De

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Finca Las Laderas Spanje Lanzarote La Caleta de Famara

Finca Las Laderas Spanje Lanzarote La Caleta de Famara Finca Las Laderas Spanje Lanzarote La Caleta de Famara 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Laderas - (Spanje Lanzarote La Caleta de Famara) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

Men heeft mij gezegd dat er hier in rotsspleten de vuurwerkplant groeit en aan de oevers van de beek zou ik slangenwortel, anemoon en cyclamen moeten

Men heeft mij gezegd dat er hier in rotsspleten de vuurwerkplant groeit en aan de oevers van de beek zou ik slangenwortel, anemoon en cyclamen moeten Men heeft mij gezegd dat er hier in rotsspleten de vuurwerkplant groeit en aan de oevers van de beek zou ik slangenwortel, anemoon en cyclamen moeten zien. Cyclamen en anemonen ken ik maar de rest niet.

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Sardinië singlereis 8 dagen

Sardinië singlereis 8 dagen Sardinië singlereis 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 949 Wandeleiland Sardinië Onze wandelvakanties zijn al jaren een groot succes. Nieuw in het programma: Sardinië! Dit schitterende Italiaanse

Nadere informatie

Een flink uit de kluiten gewassen rotsblok die wat lijkt op een kei. Het blijft zoeken naar een pad. Mogelijks zijn we het pad kwijt geraakt in het

Een flink uit de kluiten gewassen rotsblok die wat lijkt op een kei. Het blijft zoeken naar een pad. Mogelijks zijn we het pad kwijt geraakt in het Een flink uit de kluiten gewassen rotsblok die wat lijkt op een kei. Het blijft zoeken naar een pad. Mogelijks zijn we het pad kwijt geraakt in het dichte stuikgewas. Af en toe dienen we wat te klauteren.

Nadere informatie

Op het einde van de wandeling zien we een bord staan waarop staat dat het verboden is om deze wandeling te doen door een grondverzakking.

Op het einde van de wandeling zien we een bord staan waarop staat dat het verboden is om deze wandeling te doen door een grondverzakking. Op het einde van de wandeling zien we een bord staan waarop staat dat het verboden is om deze wandeling te doen door een grondverzakking. Vandaar vermoedelijk het moeilijke en gevaarlijke stuk met de vaste

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

Reisverslag Madeira augustus 2012.

Reisverslag Madeira augustus 2012. Reisverslag Madeira augustus 2012. Van 9-8 t/m 14-8 2012 zijn we met 6 personen naar Madeira geweest. Deze reis werd georganiseerd door Dennis en Raymond. De bedoeling is om er met een bootje de zee op

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Ik houd mijn spreekbeurt over het eiland Gran Canaria. Ik ben er zelf al een aantal keren met mijn ouders geweest en ga er beslist nog eens naar toe

Ik houd mijn spreekbeurt over het eiland Gran Canaria. Ik ben er zelf al een aantal keren met mijn ouders geweest en ga er beslist nog eens naar toe Gran Canaria Inleiding Ik houd mijn spreekbeurt over het eiland Gran Canaria. Ik ben er zelf al een aantal keren met mijn ouders geweest en ga er beslist nog eens naar toe Canarische Eilanden Gran Canaria

Nadere informatie

28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië

28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië 28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië Land Inwoners: 260.580.739 (België: 11.491.346) Oppervlakte: 1.910.931 km² (België: 30.528 km²) BNP/capita: $ 13 120 (België: $ 48 258) Bevolking

Nadere informatie

Vrijdag 9 januari : Luswandeling

Vrijdag 9 januari : Luswandeling Vrijdag 9 januari 2015 Soort Plaats Afstand Stijgen Dalen Duur : Luswandeling : Vilaflor : 14 km : 750 m : 750 m : 5 uur Vandaag doen we een wandeling in de buurt van het dorp Vilaflor. Deze plaats ligt

Nadere informatie

La Palma paradijs voor buitenmensen

La Palma paradijs voor buitenmensen La Palma paradijs voor buitenmensen 1 Copyright 2014 Hein van Engelen Eerste druk in eigen beheer Foto s Marian Lamens en Bert van Rijssen ISBN 9789402119435 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Base Le Boat Port Cassafieres. Le Boat Port Cassafières Port Cassafières 34420 Portiragnes Frankrijk GPS : 43.29154477743047 3.

Base Le Boat Port Cassafieres. Le Boat Port Cassafières Port Cassafières 34420 Portiragnes Frankrijk GPS : 43.29154477743047 3. Base Le Boat Port Cassafieres Le Boat Port Cassafières Port Cassafières 34420 Portiragnes Frankrijk GPS : 43.29154477743047 3.37138652 Tel - 0033 (0) 467 90 91 70 Fax - 0033 (0) 467 90 96 86 Email: cassafieres@leboat.com

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hacienda Encanto del Rio Hotel - (Spanje Ibiza San Carlos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Van veraf zichtbaar: het Monumento al Campesino, een gedenkteken gewijd aan de boeren van het eiland. Het 15 meter hoge beeld is ook door César

Van veraf zichtbaar: het Monumento al Campesino, een gedenkteken gewijd aan de boeren van het eiland. Het 15 meter hoge beeld is ook door César Van veraf zichtbaar: het Monumento al Campesino, een gedenkteken gewijd aan de boeren van het eiland. Het 15 meter hoge beeld is ook door César Manrique gemaakt. Hij heeft het gemaakt van oude watertanks

Nadere informatie

CHILI een VERGETEN BEVING

CHILI een VERGETEN BEVING TALCAHUANO centrum: ZONA CERO CHILI een VERGETEN BEVING 27 feb 2010-03:34 uur CALETA el MORRO COMPLEET VERWOEST Grootste aardbeving van de laatste 50 jaar. 8.8 op de schaal van Richter. 15 min later: Tsunami

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

TE VOET NAAR HET PAARD

TE VOET NAAR HET PAARD Wandelnetwerk Noord-Holland TE VOET NAAR HET PAARD Het Paard van Marken is vooral wereldberoemd om de foto's van het kruiende ijs in de winter. Tekst en foto s Joop Duijs Ze kunnen in 1957 wel een dijk

Nadere informatie

Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama

Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Mirador Bandama - (Spanje Gran Canaria Bandama) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Wat je van ver haalt is!

Wat je van ver haalt is! Wat je van ver haalt is! Hemelvaartsweekend was het zover. Na begin van het jaar de koop van onze Westbas 29 Offshore overeengekomen te zijn met de Duitse eigenaren, was nu het moment om de boot naar Nederland

Nadere informatie

MESSAC Basis Informatie

MESSAC Basis Informatie MESSAC Basis Informatie is gelegen aan de rivier de Vilaine en is slechts een brug verwijderd van het bruisende centrum van Guipry aan de andere kant van de rivier. De stad herbergt een aantal interessante

Nadere informatie

DEELNEMERS Myriam De Rese (Blanden) Lut Guns (Wolvertem) Jan Wauters (Affligem) Ludwig D Haese (Merchtem)

DEELNEMERS Myriam De Rese (Blanden) Lut Guns (Wolvertem) Jan Wauters (Affligem) Ludwig D Haese (Merchtem) BESCHRIJVING TOCHT Gran Canaria heeft een ronde vorm met een diameter van ongeveer 50 km. Het eiland is vooral bekend om zijn zonnige stranden. Evenwel heeft het binnenland ongeveer duizend km aan wandelpaden.

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 De continenten Dit boek gaat over het continent Australië. Het is speciaal gemaakt voor

e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 De continenten Dit boek gaat over het continent Australië. Het is speciaal gemaakt voor rsiteit van Cambridge (Engeland). formatieve kinderenboeken. erwerpen: atieve kinderboeken geschreven. vrouw, kinderen en honden. e-book: 978-94-6175-815-6 Ook beschikbaar als gebonden versie: 978-90-5566-715-4

Nadere informatie

Toen men reeds begonnen was met de aanleg van de Caminito del Rey heb ik samen met enkele vrienden, als een van de laatsten, de Camino del Rey nog

Toen men reeds begonnen was met de aanleg van de Caminito del Rey heb ik samen met enkele vrienden, als een van de laatsten, de Camino del Rey nog Toen men reeds begonnen was met de aanleg van de Caminito del Rey heb ik samen met enkele vrienden, als een van de laatsten, de Camino del Rey nog gestapt. Hieronder enkele foto s uit die tijd. Sedert

Nadere informatie

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN...

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... COSTA RICA MAART 2020 15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... Summer-themed tips and tricks for the whole family DAG 1 Vertrek vanuit Brussel of Amsterdam naar San

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Gran Canaria heeft als enige van de Canarische Eilanden een pelgrimsweg, die het gehele eiland doorkruist van noord naar zuid.

Gran Canaria heeft als enige van de Canarische Eilanden een pelgrimsweg, die het gehele eiland doorkruist van noord naar zuid. Gran Canaria heeft als enige van de Canarische Eilanden een pelgrimsweg, die het gehele eiland doorkruist van noord naar zuid. Ze noemen hem de Camino Santiago en is 60 km lang. Er zijn zelfs twee albergues

Nadere informatie

Rota. Een leuk Spanje alternatief!

Rota. Een leuk Spanje alternatief! Rota Een leuk Spanje alternatief! Veel mensen gaan met de vakantie naar Spanje, dit uiteraard omdat de zon daar overvloedig schijnt. De toeristenstranden zijn dan bepakt met zwetende lichamen die zich

Nadere informatie

Houten split-level woning. Impasse D Orimont 1, 76740 Le Bourg Dun. Seine Maritieme, Normandie

Houten split-level woning. Impasse D Orimont 1, 76740 Le Bourg Dun. Seine Maritieme, Normandie Houten split-level woning Impasse D Orimont 1, 76740 Le Bourg Dun Seine Maritieme, Normandie De vrijstaande split-level woning staat tegen een berghelling op 3000 m2 terrein in het dal van de Orimont.

Nadere informatie

SP 4 (Terschelling 01) West- Terschelling haven - Midsland aan Zee

SP 4 (Terschelling 01) West- Terschelling haven - Midsland aan Zee Page 1 of 7 SP 4 (Terschelling 01) West- Terschelling haven - Midsland aan Zee Waddenwandelen (SP 4) Kust en duinen Heide en zand(grond) Bosrijk Streekpad 10.8 km Terschelling is het eiland van Willem

Nadere informatie

TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD

TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD Dag 01 Aankomst in Yuzhno-Sakhalinsk De meeste vluchten vanuit Moskou komen vroeg in de ochtend aan in Yuzhno-Sakhalinsk. Op het vliegveld word je

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Playa La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte zandstranden

Nadere informatie

Karlskrona. 8 e bericht van zeevarenden donderdag 9 juni 2011

Karlskrona. 8 e bericht van zeevarenden donderdag 9 juni 2011 8 e bericht van zeevarenden donderdag 9 juni 2011 Karlskrona Oude marine stad aan de zuidoost hoek van Zweden met veel te zien voor een toerist. Karlskrona is gebouwd op een aantal eilanden in het scherengebied

Nadere informatie

4 Dodelijke vloedgolf

4 Dodelijke vloedgolf 4 Dodelijke vloedgolf 1 a voor de kust van Sumatra b 9.0 c zeer catastrofaal d doordat de zeebodem werd opgetild en weer neergegooid e omdat de golven op zee niet erg hoog waren 2 a De zeebodem remt het

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos. Wandelprogramma La Palma: 09/10/2018 16/10/2018 Dag 1: Dinsdag 09/10/2018 TUI fly vlucht Brussel La Palma Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

Fietseiland LANZAROTE

Fietseiland LANZAROTE 2019 Fietseiland LANZAROTE Canarische eilanden NIEUW fietsprogramma met zekerheid van zon Vertrekken op : zaterdag 09 februari 2019 zaterdag 09 maart 2019 zaterdag 12 oktober 2019 zaterdag 09 november

Nadere informatie

NIEUWBOUW OP DE GOLF FOTOBANK...

NIEUWBOUW OP DE GOLF FOTOBANK... NIEUWBOUW OP DE GOLF FOTOBANK... Qua architectuur zou u zich in dit project wel eens aan de Belgische kust kunnen wanen (bij mooi weer). Qua ligging gelegen naast het toekomstige clubhouse van Amarilla

Nadere informatie

SPECIALE VALENTIJNSACTIE VOOR ONZE SENIOREN!!! GEEN SUPPLEMENT SINGLE!!! ALLEEN VERTREK OP 13 FEBRUARI 2019

SPECIALE VALENTIJNSACTIE VOOR ONZE SENIOREN!!! GEEN SUPPLEMENT SINGLE!!! ALLEEN VERTREK OP 13 FEBRUARI 2019 SPECIALE VALENTIJNSACTIE VOOR ONZE SENIOREN!!! GEEN SUPPLEMENT SINGLE!!! ALLEEN VERTREK OP 13 FEBRUARI 2019 De beste wintervakantie beleef je in LANZAROTE SPANJE CANARISCHE EILANDEN ( EILAND LANZAROTE

Nadere informatie

28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië

28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië 28 september 2018: Aardbevingen en tsunami verwoesten Indonesië Land Inwoners: 260.580.739 (België: 11.491.346) Oppervlakte: 1.910.931 km² (België: 30.528 km²) BNP/capita: $ 13 120 (België: $ 48 258) Bevolking

Nadere informatie

Voorstraat 38 3258 BA Den Bommel

Voorstraat 38 3258 BA Den Bommel DAKOMAR V A S T G O E D Voorstraat 38 3258 BA Den Bommel In het dorp van de heer van stand... Voorstraat 38-3258 BA Den Bommel Den Bommel - geschiedenis. In 1481 onstond de heerlijkheid Sint Adolfsland.

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

Een kaart wordt op schaal getekend. Dat is een verkleining van de werkelijkheid.

Een kaart wordt op schaal getekend. Dat is een verkleining van de werkelijkheid. VAN KLEIN NAAR GROOT België is verdeeld in meerdere kleine plaatsen. Er zijn gehuchten, dorpen, deelgemeenten, gemeenten, steden, provincies en gewesten. België behoort tot werelddeel Europa. Op een provinciekaart

Nadere informatie

Vakantiehuis Rauris Salzburgerland Oostenrijk alpreal real estate +43 (0) (0)

Vakantiehuis Rauris Salzburgerland Oostenrijk alpreal real estate  +43 (0) (0) Vakantiehuis Rauris Salzburgerland Oostenrijk 625.000 bouwjaar 2009 - groot perceel - echt Oostenrijkse sfeer - 4 slaapkamers - sauna - Zweitwohnsitz Te koop: Dit ruime chalet met Zweitwohnsitz bestemming

Nadere informatie

GRUTTOPARADIJS WESTWOUDERPOLDER

GRUTTOPARADIJS WESTWOUDERPOLDER Wandelnetwerk Noord-Holland GRUTTOPARADIJS WESTWOUDERPOLDER Grutto met De Woude als decor. Er zijn dit jaar al minstens vijf meldingen van gruttonesten met vijf eieren en vrijwilliger Ton Loos vond in

Nadere informatie

2 3 4 5 6 7 8 9 10 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 12 14 16 3 6 11 1 12 7 1 2 5 4 3 9 10 8 18 20 21 22 23 24 25 26 28

Nadere informatie

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 12 14 16 1 12 7 3 1 6 2 5 4 3 11 9 10 8 18 20 21 22 23 24 26 28 30

Nadere informatie

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia)

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia) Cyprus Inleiding Cyprus ligt in Zuidoost Europa. Het is het derde grootste eiland in de Middellandse Zee. Het bevindt zich ongeveer op 70 km onder de zuidkust van Turkije, en op 150 km van Syrië. Voor

Nadere informatie

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Classic Car Travel Europe Juni Ierland 19 juni t/m 2 juli 2020 In Hoek van Holland begint deze wondermooie reis door Engeland en Ierland. Met de Ferry varen

Nadere informatie

House of the Sea Lefkada k.k.

House of the Sea Lefkada k.k. TE KOOP House of the Sea Lefkada 1.285.000 k.k. KENMERKEN Prijs 1.285.000 k.k. Woningtype Villa Woonruimte 320m² Perceeloppervlakte 5.000m² Kamers 5 Stad Lefkada Adres House of the Sea OMSCHRIJVING Schitterend

Nadere informatie

Welke uilen en roofvogels zijn dat?

Welke uilen en roofvogels zijn dat? . Welke uilen en roofvogels zijn dat? De vogels zijn volgens de kleurcode onderverdeeld in de volgende groepen: Uilen 10 Valken 30 Overige roofvogels 46 Extra: Vliegsilhouet van de belangrijkste soorten

Nadere informatie

La Palma paradijs voor buitenmensen

La Palma paradijs voor buitenmensen La Palma paradijs voor buitenmensen 1 Copyright 2014 Hein van Engelen Eerste druk in eigen beheer Foto s Marian Lamens en Bert van Rijssen ISBN 9789402119435 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Torremolinos - Cabo Pino.

Torremolinos - Cabo Pino. Torremolinos - Cabo Pino. Winkelstraten in Torremolinos. Benalmadéna. Benalmadéna. 31-1-2010. Torremolinos - Cabo Pino. Om kwart voor elf zijn we op de camping uitgewinkeld en rijden aan. In Benalmadéna

Nadere informatie

12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016

12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016 12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016 DAG 1 : VARADERO 6 december 2016 Brussel- Varadero met Jet Air fly rechtstreeks Aankomst in Varadero. Onthaal en transfer

Nadere informatie

Gasthof Rennweg Salzburgerland Oostenrijk alpreal real estate +43 (0) (0)

Gasthof Rennweg Salzburgerland Oostenrijk alpreal real estate  +43 (0) (0) Gasthof Rennweg Salzburgerland Oostenrijk 690.000 29 gastenkamers - goed onderhouden - goed rendement - groot grondstuk - zomer en winterbestemming Te koop is dit goed onderhouden gasthof op de grens van

Nadere informatie

Zaterdag 29 november : Costa Del Silencio : Playa de las Americas

Zaterdag 29 november : Costa Del Silencio : Playa de las Americas BESCHRIJVING TOCHT We hebben zelf een aantal wandelingen uitgestippeld op het eiland Tenerife bestaande uit delen van verschillende bestaande wandelwegen. Hieronder een kaartje van een gedeelte van Tenerife

Nadere informatie

Hotel Casona de Yaiza Spanje Lanzarote Yaiza

Hotel Casona de Yaiza Spanje Lanzarote Yaiza Hotel Casona de Yaiza Spanje Lanzarote Yaiza 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Casona de Yaiza - (Spanje Lanzarote Yaiza) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Finca La Salud Spanje Gran Canaria Telde

Finca La Salud Spanje Gran Canaria Telde Finca La Salud Spanje Gran Canaria Telde 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca La Salud - (Spanje Gran Canaria Telde) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Nee

Nadere informatie

San José - La Isleta del Moro.

San José - La Isleta del Moro. San José - La Isleta del Moro. El Pozo de los Frailes. 12-21-2012. San José - La Isleta del Moro. Het ontbijt levert weer eens een intern mandarijnenboompje op. Als je dit hebt herkent, dan weet je ook

Nadere informatie

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling

DEELNEMERS. Zaterdag 3 januari : Luswandeling BESCHRIJVING TOCHT We hebben zelf een aantal wandelingen uitgestippeld op het eiland Tenerife bestaande uit delen van verschillende bestaande wandelwegen. Hieronder een kaartje van een gedeelte van Tenerife

Nadere informatie

Vijfde leerjaar: Opdracht 1

Vijfde leerjaar: Opdracht 1 Vijfde leerjaar: Opdracht 1 Toon een foto uit San Marino. Dit is een dwergstaat in Italië en één van de kleinste landen ter wereld. Het landje is 61 km² groot en is volledig omgeven door Italië, maar geen

Nadere informatie

Eindexamen aardrijkskunde vmbo gl/tl II

Eindexamen aardrijkskunde vmbo gl/tl II Meerkeuzevragen Schrijf alleen de hoofdletter van het goede antwoord op. Open vragen Geef niet meer antwoorden (redenen, voorbeelden e.d.) dan er worden gevraagd. Als er bijvoorbeeld twee redenen worden

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Anaga kust, noord-oost Tenerife

Anaga kust, noord-oost Tenerife de Canarische Eilanden Met superlatieven moet je spaarzaam zijn, maar één geldt ongetwijfeld voor de Canarische Eilanden. Met een jaargemiddelde van 20 graden op zeeniveau hebben ze misschien wel het beste

Nadere informatie

HAMMERBEZINNINGSROUTE

HAMMERBEZINNINGSROUTE HAMMERBEZINNINGSROUTE ROUTE 4,8 km Een wandelroute van 4,8 km vanaf de Brink door het dorp, over de Mageler Es en terug over de Algemene Begraafplaats. De route loopt gedeeltelijk over onverharde paden

Nadere informatie

Luxueus dubbel appartement bij strand in Ferragudo in Ferragudo

Luxueus dubbel appartement bij strand in Ferragudo in Ferragudo pagina 1/5 pagina 2/5 Appartementen 495.000 Bouwjaar 2003 Regio (concelho) Lagoa Grootte perceel 228 City Ferragudo Vloeroppervlak 225 pagina 3/5 Dit townhouse bestaat uit 2 volledige appartementen met

Nadere informatie

D.3.5 Rapport over de implementatie van best practices inzake financieel haalbare energie-acties

D.3.5 Rapport over de implementatie van best practices inzake financieel haalbare energie-acties D.3.5 Rapport over de implementatie van best practices inzake financieel haalbare energie-acties Titel van de best practice: 1 Wind-Dieselsysteem Fuerteventura 2 Microgrid La Graciosa Indieningsdatum:

Nadere informatie

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Posada Morisca - (Spanje Andalusië Frigiliana) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac.

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Maandag 30-7-2007. Casteljaloux - la Roque-Gageac - Sarlat-la-Caneda - Rouffignac. We zijn vandaag er al weer vroeg uit. Het regent ietsjes

Nadere informatie

De beste wintervakantie beleef je in LANZAROTE

De beste wintervakantie beleef je in LANZAROTE De beste wintervakantie beleef je in LANZAROTE SPANJE CANARISCHE EILANDEN ( EILAND LANZAROTE ) PLAYA BLANCA 2018 12 daagse verblijfsvakantie ( 3 excursies inbegrepen ) in : all in formule Hotel Club THB

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk door een scholier 1094 woorden 13 februari 2006 4,9 106 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Nieuw Zeeland Inhoudsopgave Inleiding Nieuw Zeeland Algemene dingen

Nadere informatie

Hotel 's Antigor Spanje Mallorca Felanitx

Hotel 's Antigor Spanje Mallorca Felanitx Hotel 's Antigor Spanje Mallorca Felanitx 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel 's Antigor - (Spanje Mallorca Felanitx) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag :

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag : NIEUWSBRIEF Verschijnt omdat het past Extra nieuwsbrief Omdat ons weekend dichterbij komt, sturen we jullie deze extra nieuwsbrief, volledig gewijd aan het kringweekend. Waar en Wanneer Het kringweekend

Nadere informatie

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cressa Ghitonia Hotel & SPA - (Griekenland Kreta Sfaka) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Son Sama - (Spanje Mallorca Llucmajor) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

680,000. Lagos. Ref: ST846 (49) 340sm 2427sm 3 0 JA

680,000. Lagos. Ref: ST846 (49) 340sm 2427sm 3 0 JA Lagos 680,000 Ref: ST846 (49) De percelen zijn 10 minuten rijden naar Lagos gelegen in een prachtige, groene omgeving, op een 5- sterren golfresort direct aan zee waardoor u van vrij uitzicht op de golfbaan

Nadere informatie