RIS129017A_28-JUN-2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RIS129017A_28-JUN-2005"

Transcriptie

1 Plan van aanpak betreffende aanwijzing rddf, behorend bij bestuursformatieplan openbaar primair onderwijs (inclusief expertise-centra) te Den Haag schooljaar (Versie 20 juni 2005) Algemeen Ten gevolge van bezuinigingen op het onderwijsachterstandenbeleid, het inlopen van niet begrote lasten in het verleden en een terugloop van het aantal leerlingen op de teldata 1 oktober 2003 en 1 oktober 2004 is het aantal personeelsleden dat werkzaam is binnen het openbaar primair onderwijs groter dan de be schikbare formatie. Het formatietekort bedraagt op 1 augustus 2005 naar verwachting formatierekeneenheden (fre) (peildatum 1 januari 2005). Uitgaande van een gemiddeld fre-verbruik van 168,7 per functie komt het formatietekort neer op een aantal van 200 fulltime-equivalence (fte). Aangenomen wordt, dat de beëindiging van rechtswege voor of per 1 augustus 2005 van tijdelijke dienstverbanden (dienstverbanden die op of na 1 augustus 2004 zijn aangevangen) 52 fte bedraagt (peildatum 1 april 2005). Daarnaast wordt ervan uitgegaan, dat als gevolg van vrijwillig ontslag en pensionering voor of per 1 augustus fte uit het openbaar primair onderwijs zullen verdwijnen, waarvan thans al 17 fte is gerealiseerd. Per saldo resteert nog 43 fte. Ten gevolge hiervan bedraagt het personeelsoverschot op 1 augustus fte ( =105, peildatum 1 april 2005). Plan van aanpak ter terugdringing van het personeelsoverschot Risicodragend deel van de formatie (rddf) Om op 1 augustus 2006 de personeelsinkomsten in evenwicht te laten zijn met de personeelsuitgaven zal op 1 augustus 2005 een aantal van 105 formatieplaatsen in het risicodragend deel van de formatie (rddf) dienen te worden geplaatst. Dit houdt in dat, indien in de loop van het schooljaar inkomsten en uitgaven niet veranderen, die functies per 1 augustus 2006 worden opgeheven en dat er ontslag volgt voor de betreffende personeelsleden uit vast dienstverband. Voorwaarde bij dreigend ontslag In artikel 7.2 van het Reglement Participatiefonds is bepaald, dat bij de toetsing van een ontslag als gevolg van formatieve ontwikkelingen een formatievergelijking dient te worden gemaakt. In deze vergelijking wordt de totale formatie direct voorafgaand aan het ontslag vergeleken met de totale formatie per de datum van het ontslag, waarbij ook personele/financiële budgetten worden meegerekend. Met andere woorden, indien er sprake is van ontslagdreiging, zullen budgetten moeten worden aangewend om het ontslagvolume te beperken. Met name het budget voor personeels- en arbeidsmarktbeleid (PB), het voormalig O & O budget, dient hiervoor te worden gebruikt. Het Participatiefonds heeft bepaald, dat in deze situatie dit budget voor 65 % (inclusief verhoging Vervangingsfonds: 58,5 %) voor formatieve doeleinden moet worden ingezet.

2 Het overige deel van het budget (35%) mag het bevoegd gezag voor andere doeleinden inzetten (afwijking van laatstgenoemd percentage is alleen mogelijk indien wordt aangetoond, dat op het moment van ontslagaanzegging reeds aangegane en doorlopende verplichtingen een groter beslag op het bovengenoemde budget leggen). De rddf-aanwijzing Ter bepaling van welke functies in het rddf worden geplaatst, is onderscheid tussen de verschillende personeelscategorieën gemaakt. De te onderscheiden categorieën zijn: directie, onderwijzend personeel onderwijsondersteunend personeel. In de categorie directie zijn twee functies te onderscheiden, n.l. die van directeur en die van adjunct-directeur. Een school beschikt, gelet op het belang van de continuïteit van de schoolorganisatie, in principe over één directeur en één adjunct-directeur. Van de laatste functie kan worden afgeweken indien de school over een meerhoofdige leiding beschikt of taken worden uitgevoerd door een daartoe aangewezen leraar. In dat geval zijn er aan de school meer directeuren werkzaam en hoeft geen adjunct-directeur aanwezig te zijn. Binnen het onderwijzend personeel zijn de functies van (groeps)leraar en van vakleraar, die uitsluitend in het bezit is van een onderwijsbevoegdheid voor het vak lichamelijke oefening, te onderscheiden. Binnen het onderwijsondersteunend personeel zijn functies te onderscheiden. Hierbij zijn de functies van onderwijsassistent, leraar-ondersteuner en klassenassistent groepsgebonden te achten. Functies als administratief medewerker, conciërge, fysiotherapeut, logopedist, algemeen schoolmedewerker belast met veiligheidstaken enz. zijn schoolgebonden functies. Tot de categorie onderwijsondersteunend personeel moeten ook de bovenschoolse functies van medewerkers worden gerekend die met bestuursondersteunende taken zijn belast. De verdeling van het rddf over de functiecategorieën Hierboven is omschreven in welke categorieën rddf-plaatsing zal geschieden, te weten: Directie: directeuren adjunct-directeuren Onderwijzend personeel: (groeps)leraren vakleraren, die uitsluitend in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid voor het vak lichamelijke oefening Onderwijsondersteunend personeel: De groepsgebonden functies van onderwijsassistent, leraar ondersteuner en klassenassistent, De schoolgebonden functies in de schoolorganisatie De bovenschoolse functies t.b.v. de uitvoering van bestuurs ondersteunende taken De zo ontstane categorieën worden cohorten genoemd.

3 De verdeling van het rddf-volume over de cohorten (zie bijlage 1) De formatie van het bestand personeel in vaste dienst (1617 fte op peildatum 1 april 2005, zie bijlage 1, kolom A) moet op 1 augustus 2006 worden teruggebracht met 105 fte. De teruggang in deze formatie bedraagt percentueel 6,5 (105/1617). Indien geen cohorten zouden worden toegepast, moet uitgegaan worden van de totale lijst van functies ingevuld door personeel gerangschikt op onderwijsdiensttijd. Het op deze manier effectueren van rddf aanwijzing wordt zichtbaar in kolom B van bijlage 1. Gekozen wordt om over te gaan tot het werken met cohorten d.m.v. het hanteren van de volgende afwijking op onderstaande punten (zie bijlage 1, kolom E). 1 e Afwijking: cohort directeuren: In de huidige arbeidsmarkt is het zeer moeilijk om geschikte directeuren te werven. Aanbevolen wordt dan ook om het arsenaal van directeuren niet te verminderen. Het cohort wordt dan ook feitelijk teruggebracht tot 0 fte. Kosten van boventalligheid zullen worden ingelopen door natuurlijk verloop. 2 e Afwijking: cohort vakleraren, die uitsluitend in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid voor het vak lichamelijke oefening: Uitgegaan wordt van de gemeentelijke norm vakleerkrachten (lestijd bao 2,5 minuut per leerling per week = 24 fte en sbo/wec 3,5 minuut per leerling per week= 4 fte) plus een marge i.v.m. rooster-technische uitvoerbaarheid = 11fte. Volume wordt dan 39,0 fte ( fte) aangevuld met de gemeentelijke doelsubsidie voor sport, 5 fte. Overschot vakleerkrachten, 12 fte (56 fte 44 fte), wordt gelijkgesteld met rddf-volume in dit cohort. 3 e Afwijking onder cohort schoolgebonden functies in de schoolorganisatie: rddf-aanwijzing in de cohort functie algemeen schoolmedewerker met veiligheidstaken 15,6 fte wegens algehele opheffing van de functie. rddf-aanwijzing in de cohort conciërges. De in kolom B aangegeven rddf is een te grote aanslag t.o.v. de nu ingevulde formatie, waardoor wordt afgeweken. ( 6 fte t.o.v. 19 fte). Voorgesteld wordt om hier het algemene teruggangspercentage van 6,5 % te hanteren, waardoor de rddf neerkomt op 1 fte (zie kolom E). rddf-aanwijzing in de cohort OOP-overig. Voorgesteld wordt om hier het algemene teruggangspercentage van 6,5 % te hanteren, waardoor de rddf neerkomt op 3 fte (zie kolom E). 4 e Afwijking onder cohort bovenschoolse functies t.b.v. de uitvoering van bestuursondersteunende taken: In het saneringsplan openbaar onderwijs is besloten om de totale bestuurlijke formatie (bovenschoolse rpbw-formatie en de ambtelijk formatie) met 22 fte terug te brengen. Per augustus 2005 zal 12 fte bovenschools rpbw-functies in het rddf worden geplaatst. Daarnaast geldt een bezuinigingstaakstelling per direct van 10 fte.

4 5 e Afwijking. In de jaren van het lerarentekort zijn naar verhouding veel onderwijsassistenten aangesteld. Om het evenw icht tussen leraren en onderwijsassistenten te herstellen, is er voor gekozen om het aantal fte s onderwijsassistenten dat voor rddf-aanwijzing in aanmerking komt (zie kolom B van bijlage 1), te verhogen tot e Afwijking. Voordelige resultaten van bovengenoemde afwijkingen worden ten gunste gebracht van de cohort leraren, e.e.a. op grond van de gedachte handen aan het bord. Algemene reden van de afwijkingen ten gunste van leraren is gelegen in het feit dat er in dit cohort extra verlies van werkgele genheid is, door het per 1 augustus 2005 niet continueren van tijdelijke aanstellingen (zichtbaar in kolom C van bijlage 1). Het feitelijk verlies aan werkgelegenheid wordt zichtbaar gemaakt in de bijlage 1 onder kolom F, waarin de uiteindelijke rddf-aanwijzing samenkomt met de beëindiging van de tijdelijke aanstellingen. De volgorde binnen de cohorten Het personeel wordt binnen de cohorten op volgorde van diensttijd bij het onderwijs geplaatst, waarbij de jongste in diensttijd als eerste in aanmerking komt voor ontslagdreiging. Bij gelijke diensttijd komt de jongste in leeftijd het eerst in aanmerking. De diensttijd die bepalend is voor de plaatsing binnen de cohorten is omschreven in het Sociaal Plan. Het aanwijzen van personen binnen de cohorten die per 1 augustus 2006 met ontslag worden bedreigd Welke personen binnen de verschillende cohorten worden bedreigd met ontslag, is afhankelijk van de mate waarin de cohort in de rddf-aanwijzing wordt aangeslagen en de positie die het personeelslid in de diensttijdvolgorde in de cohort inneemt. Belangen van de organisatie bij rddf-aanwijzing (hardheidsclausule) Het kan voorkomen dat via de hiervoor beschreven procedure een personeelslid met ontslag bedreigd wordt die over specifieke deskundigheid en/of ervaring beschikt. Indien dit personeelslid zou moeten afvloeien en deze afvloeiing een verlies aan onderwijskwaliteit voor het openbaar primair onderwijs zal betekenen en waardoor bestaande ontwikkelingen zullen worden verstoord of moeten worden gestopt, kan in dat geval een beroep worden gedaan op de zgn. hardheidsclausule. Met inachtneming van deze clausule wordt dit personeelslid overgeslagen en wordt het volgende personeelslid in dezelfde cohort aangewezen. De hardheidsclausule luidt als volgt: Ter vermijding van kennelijke onbillijkheid of als het belang van het onderwijs dit kennelijk vereist, kan bij de verlening van ontslag van de betreffende regelgeving worden afgeweken. Verzoeken om de hardheidsclausule toe te passen, worden beoordeeld door de directeur primair openbaar onderwijs, voor wat betreft schoolse aangelegenheden, op voordracht van het clustermanagement.

5 Het alsnog beschikbaar komen van extra structurele formatie Mocht er extra structurele formatie beschikbaar komen ten opzichte van de nu berekende formatie in het bestuursformatieplan dan wordt dit bij vrije besteding in eerste instantie toebedeeld aan de cohort onderwijzend personeel en onderwijsondersteunend personeel, onderdeel groepsgebonden functies. Procedure melding ontslagdreiging Het besluit om personeelsleden met ontslag te bedreigen moet gemotiveerd en schriftelijk en zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór de zomervakantie, per aangetekende brief aan de werknemer worden medegedeeld. Betrokkenen moeten de brief dus feitelijk uiterlijk op de laatste schooldag (vrijdag 1 juli 2005) in hun bezit hebben. Volgens de CAO-PO zijn het de personeelsleden met een dienstverband voor onbepaalde tijd (dus de vast aangestelden) die hiervoor in aanmerking komen. Doordat de afvloeiingsregeling bij de introductie van de bestuursaanstelling van rechtswege is vervallen, kan nu een cohortering worden ontwikkeld, waarbij de rddfaanwijzing binnen de cohorten op basis van diensttijd (overigens volgens de vroegere afvloeiingsregeling) wordt geregeld. De cohorten rddf zijn als volgt samengesteld : - cohort: directeuren 0,0 fte - cohort: adjunct directeuren 0,0 fte - cohort: leraren 17,4 fte - cohort: vakleraren gymnastiek 12,0 fte - cohort: onderwijsassistenten/leraarondersteuner 38,0 fte - cohort: klassenassistenten 1,0 fte - cohort: algemeen schoolmedewerker veiligheid 15,6 fte - cohort: oop overig 3,0 fte - cohort: conciërges 1,0 fte - cohort: administratief medewerkers 5,0 fte - cohort: bovenschoolse medewerkers 12,0 fte 105,0 fte Voor maatregelen ter voorkoming van gedwongen ontslag wordt verwezen naar het Sociaal Plan..

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR HET CHRISTELIJK BASIS-, SPECIAAL- EN VOORTGEZET SPECIAAL ONDERWIJS

COMMISSIE VAN BEROEP VOOR HET CHRISTELIJK BASIS-, SPECIAAL- EN VOORTGEZET SPECIAAL ONDERWIJS COMMISSIE VAN BEROEP VOOR HET CHRISTELIJK BASIS-, SPECIAAL- EN VOORTGEZET SPECIAAL ONDERWIJS Beroep tegen RDDF-plaatsing. Nu appellante volgens de afvloeiingsvolgorde binnen haar functiecategorie degene

Nadere informatie

Notitie Toelichting op het mobiliteitsbeleid

Notitie Toelichting op het mobiliteitsbeleid Notitie Toelichting op het mobiliteitsbeleid Aanleiding In het afgelopen schooljaar 2010-2011 is O2A5 geconfronteerd met een daling van het aantal leerlingen. Deze krimp had tot gevolg dat er voor één

Nadere informatie

7.0 Overplaatsingsbeleid Verplichte mobiliteit

7.0 Overplaatsingsbeleid Verplichte mobiliteit 7.0 Overplaatsingsbeleid Verplichte mobiliteit Verplichte mobiliteit Personeelsleden worden niet benoemd door/aan een school, maar hebben een bestuursaanstelling. Dat houdt in dat ze binnen iedere school

Nadere informatie

Bedrijfseconomisch ontslag in het primair onderwijs

Bedrijfseconomisch ontslag in het primair onderwijs Bedrijfseconomisch ontslag in het primair onderwijs Met de invoering van de Wet Werk en zekerheid is er voor het bijzonder onderwijs veel veranderd als het gaat om bedrijfseconomisch ontslag. Voor het

Nadere informatie

2. De werkgever kan het personeelslid zonder zijn instemming overplaatsen:

2. De werkgever kan het personeelslid zonder zijn instemming overplaatsen: Waalwijk, bulletin mei 2013 In verband met het formatietekort op de meeste scholen is na een vruchtbare samenwerking met de werkgroep van de GMR het beleid aangepast. Met deze extra bulletin willen wij

Nadere informatie

1. Hoofdlijn Tripartiete overeenkomst personele gevolgen passend onderwijs

1. Hoofdlijn Tripartiete overeenkomst personele gevolgen passend onderwijs Aan de besturen van de samenwerkingsverbanden WSNS en de REC s Aan de leden van de PO-raad Utrecht, 18 april 2013 De Tripartiete overeenkomst personele gevolgen passend onderwijs heeft betrekking op meerdere

Nadere informatie

3.12 Notitie Vervangingspool

3.12 Notitie Vervangingspool Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 18 januari 2012 A (P)GMR 30 januari 2012 22 februari 2012 3.12 Notitie Vervangingspool Personeel/Notitie Vervangingspool Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen BESTUURSFORMATIEPLAN VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen CURSUSJAAR 2013-2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Formatiebeleid 3. Lenen en / of sparen 4. Reservering 5. Weer Samen Naar School / leerlingengebonden

Nadere informatie

Commissie van Beroep PO

Commissie van Beroep PO 106978 - De plaatsing van de schoonmaker-functie in het rddf is juist omdat de functiegroep schoonmaak vanwege formatietekort wordt opgeheven. in het geding tussen: UITSPRAAK mevrouw A, wonende te E, appellante,

Nadere informatie

RIS129017B_28-JUN Concept. Openbaar Primair Onderwijs Den Haag

RIS129017B_28-JUN Concept. Openbaar Primair Onderwijs Den Haag Concept Onderhandelaarsakkoord Sociaal Plan Openbaar Primair Onderwijs Den Haag Algemene Centrale van Overheidspersoneel (ACOP) en mede namens de Ambtenaren Centrale (AC) H. Patist.. (handtekening) De

Nadere informatie

SAMENVATTING / Beroepen (2) tegen rddf-plaatsingen; PO

SAMENVATTING / Beroepen (2) tegen rddf-plaatsingen; PO SAMENVATTING 105366 / 105383 Beroepen (2) tegen rddf-plaatsingen; PO De werkgever heeft de in de CAO PO voorgeschreven procedure om tot een rddf plaatsing te besluiten op een juiste wijze gevolgd. Op grond

Nadere informatie

Onderdeel van mobilitieitsbeleid voor SKIPOS medewerkers procedures vrijwillige en gedwongen mobiliteit:

Onderdeel van mobilitieitsbeleid voor SKIPOS medewerkers procedures vrijwillige en gedwongen mobiliteit: Onderdeel van mobilitieitsbeleid voor SKIPOS medewerkers procedures vrijwillige en gedwongen mobiliteit: Vrijwillige mobiliteit SKIPOS streeft ernaar om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.

Nadere informatie

Vervanging Directie De directeur is ziek. Welke vervangingsmogelijkheden biedt het Vervangingsfonds?

Vervanging Directie De directeur is ziek. Welke vervangingsmogelijkheden biedt het Vervangingsfonds? Algemene Vereniging Schoolleiders In het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs Vervanging in de school In deze notitie vindt u van alles over de vervanging en de spelregels met het vervangingsfonds

Nadere informatie

Beleid overplaatsing

Beleid overplaatsing Beleid overplaatsing 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 Belangenafweging... 3 Redenen voor overplaatsing en procedure... 4 Zorgvuldigheid en communicatie... 6 Bewaking van de procedure...

Nadere informatie

het College van Bestuur van C, gevestigd te B, verweerder, hierna te noemen de werkgever

het College van Bestuur van C, gevestigd te B, verweerder, hierna te noemen de werkgever 105186/105192/105226/105227 - Bezwaar tegen ontslag uit ID-betrekking; PO Bezwaren tegen besluit van de werkgever d.d. 7 november 2011 om de aanstelling wegens opheffing van de betrekking te beëindigen

Nadere informatie

Flankerend beleid. 1 augustus 2011 tot 1 augustus 2014. Vastgesteld d.d. 18 april 2011 door het bestuur van stichting Wolderwijs

Flankerend beleid. 1 augustus 2011 tot 1 augustus 2014. Vastgesteld d.d. 18 april 2011 door het bestuur van stichting Wolderwijs Flankerend beleid 1 augustus 2011 tot 1 augustus 2014 Vastgesteld d.d. 18 april 2011 door het bestuur van stichting Wolderwijs Flankerend beleid Stichting Wolderwijs 1 augustus 2011 tot 1 augustus 2014

Nadere informatie

MOBILITEIT STICHTING INITIA maart 2014. beweegt

MOBILITEIT STICHTING INITIA maart 2014. beweegt MOBILITEIT STICHTING INITIA maart 2014 beweegt 0 I N L E I D I N G Mobiliteit is de al dan niet vrijwillige overplaatsing van een medewerker naar een andere werkplek en/of een andere functie. Het doel

Nadere informatie

Bij de beoordeling van het beroep zal worden uitgegaan van de volgende vaststaande feiten.

Bij de beoordeling van het beroep zal worden uitgegaan van de volgende vaststaande feiten. UITSPRAAK van de Commissie van Beroep voor het gereformeerd onderwijs (hierna: de Commissie), ingesteld op grond van artikel 60 van de Wet op het Primair Onderwijs, inzake: S., appellant, gemachtigde:

Nadere informatie

Notitie instellen vervangingspool

Notitie instellen vervangingspool Werkveld Onderwerp Datum Steller Personele zaken Vervangingspool 24 januari 2012 J. Timmermans Notitie instellen vervangingspool Januari 2012 Notitie instellen vervangingspool Inhoudsopgave 1. Notitie

Nadere informatie

OVEREENKOMST SAMENWERKINGSVERBAND WSNS NOORDOOST FRIESLAND

OVEREENKOMST SAMENWERKINGSVERBAND WSNS NOORDOOST FRIESLAND OVEREENKOMST SAMENWERKINGSVERBAND WSNS NOORDOOST FRIESLAND I. CONTRACTANTEN Algemene gegevens: Naam samenwerkingsverband: WSNS Noordoost Friesland (hierna swv) Aantal basisscholen: 41 Aantal speciale basisscholen:

Nadere informatie

Commissie van Beroep PO

Commissie van Beroep PO 106982 - De plaatsing van de functie van de werknemer in het rddf is niet juist omdat de werkgever ten onrechte uitgaat van één afvloeiingslijst voor al zijn werknemers terwijl er per school als bedrijfsvestiging

Nadere informatie

Regeling beoordelingsgesprekken O2A5

Regeling beoordelingsgesprekken O2A5 Regeling beoordelingsgesprekken O2A5 Het bestuur van O2A5, gelet op het resultaat van het gevoerde overleg met het personeelsdeel van de (G)MR; besluit: vast te stellen de navolgende Regeling beoordelingsgesprekken

Nadere informatie

Verordening betreffende de volgorde van afvloeiing van het onderwijzend personeel van de openbare scholen voor basisonderwijs

Verordening betreffende de volgorde van afvloeiing van het onderwijzend personeel van de openbare scholen voor basisonderwijs CVDR Officiële uitgave van Sliedrecht. Nr. CVDR13081_1 12 juni 2018 Verordening betreffende de volgorde van afvloeiing van het onderwijzend personeel van de openbare scholen voor basisonderwijs Burgemeester

Nadere informatie

Commissie van Beroep PO

Commissie van Beroep PO 106988 - De plaatsing van de functie van de werknemer in het rddf is niet juist omdat de werkgever ten onrechte uitgaat van één afvloeiingslijst voor al zijn werknemers terwijl er per school als bedrijfsvestiging

Nadere informatie

Beleid inzake overplaatsing

Beleid inzake overplaatsing Titel Beleid inzake overplaatsing Werkveld Personele zaken Werkgroep handboek 11 januari 2012 Projectgroep PIO 11 januari 2012 ter informatie Directeurenberaad 7 februari 2012 voorgenomen besluit Bestuur/AD

Nadere informatie

13. Normjaartaak onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het primair onderwijs

13. Normjaartaak onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het primair onderwijs 13. Normjaartaak onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het primair onderwijs Inhoudsopgave Inleiding De normjaartaak Jaarrooster in de schoolorganisatie: bedrijfstijd Normjaartaak: werktijd voor OOP

Nadere informatie

Sociaal Plan ID Werknemers. In verband met het opheffen van de loonkostensubsidie In en Doorstroombanen per 1 augustus 2016.

Sociaal Plan ID Werknemers. In verband met het opheffen van de loonkostensubsidie In en Doorstroombanen per 1 augustus 2016. Sociaal Plan ID Werknemers In verband met het opheffen van de loonkostensubsidie In en Doorstroombanen per 1 augustus 2016. De Basis Maart 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aanleiding opstellen Sociaal

Nadere informatie

Commissie als bedoeld in artikel 12.1 van de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor het primair onderwijs (CAO PO)

Commissie als bedoeld in artikel 12.1 van de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor het primair onderwijs (CAO PO) COMMISSIE VAN BEROEP VOOR HET KATHOLIEK PRIMAIR ONDERWIJS Beroep tegen RDDF-plaatsing. De Commissie van Beroep is bevoegd. Nu stellig te verwachten is dat in 2016 afgevloeid dient te worden met toepassing

Nadere informatie

KADERS WERKGELEGENHEIDSBELEID TALENT

KADERS WERKGELEGENHEIDSBELEID TALENT KADERS WERKGELEGENHEIDSBELEID TALENT 1 juli 2013 Versie 1.1 Kaders Werkgelegenheidsbeleid Talent Pagina 1 Inhoud 1. Inleiding en samenvatting 3 2. Begripsbepalingen 3 3. Het doel van het document Kaders

Nadere informatie

PLAATSINGSBELEID Naar een flexibilisering van de organisatie

PLAATSINGSBELEID Naar een flexibilisering van de organisatie PLAATSINGSBELEID Naar een flexibilisering van de organisatie wijziging en aanvulling Datum RESULTAAT Concept directeur-bestuurder 02-02-2012 In hoofdlijnen besproken in bestuur. Akkoord. Bespreking in

Nadere informatie

MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland Inleiding Mobiliteit is één van de instrumenten voor integraal personeelsbeleid. Mobiliteit geeft medewerkers mogelijkheden om op

Nadere informatie

Sociaal Statuut OPSO Pagina 1

Sociaal Statuut OPSO Pagina 1 CONCEPT SOCIAAL STATUUT van OPSO Steller Projectgroepen Directeurenoverleg GMR CvB Raad van toezicht Naam datum paraaf Gre Stavenuiter Werkgroep personeel advisering adviesrecht vaststelling goedkeuren

Nadere informatie

Regeling Werkgelegenheidsbeleid

Regeling Werkgelegenheidsbeleid Regeling Werkgelegenheidsbeleid Juni 2012 2 1: Participanten in de Regeling Werkgelegenheidsbeleid. Werkgever: Het Sticht. - werkgeversnummer 69447 Scholen: Het Sticht is het bevoegd gezag van: De Griffel

Nadere informatie

UITSPRAAK. inzake: R., appellante, gemachtigde: mr. P.P. Klokkers, advocaat te Amsterdam, tegen

UITSPRAAK. inzake: R., appellante, gemachtigde: mr. P.P. Klokkers, advocaat te Amsterdam, tegen UITSPRAAK van de Commissie van Beroep voor het gereformeerd onderwijs (hierna: de Commissie), ingesteld op grond van artikel 60 van de Wet op het Primair Onderwijs, inzake: R., appellante, gemachtigde:

Nadere informatie

Aanvullende bekostiging bestuurlijke krachtenbundeling voortgezet onderwijs (vo)

Aanvullende bekostiging bestuurlijke krachtenbundeling voortgezet onderwijs (vo) OCenW-Regelingen bestuurlijke krachtenbundeling Bestemd voor: scholen voor vwo, havo, mavo, vbo en praktijkonderwijs; scholengemeenschappen waarin deze scholen zijn opgenomen. Algemeen verbindend voorschrift

Nadere informatie

REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS

REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS Vastgesteld door het College van Bestuur op 4 april 2017 1. Inleiding Deze regeling bevat de basisinformatie voor de werkwijze

Nadere informatie

Vervangingsbeleid. Panta Rhei, stichting r.k, algemeen bijzonder en openbaar primair onderwijs

Vervangingsbeleid. Panta Rhei, stichting r.k, algemeen bijzonder en openbaar primair onderwijs Vervangingsbeleid Panta Rhei, stichting r.k, algemeen bijzonder en openbaar primair onderwijs In het verzuimbeleid worden maatregelen beschreven om verzuim te voorkomen (preventief beleid) en als het zich

Nadere informatie

Stichting Katholiek Basisonderwijs De Veenplas

Stichting Katholiek Basisonderwijs De Veenplas Stichting Katholiek Basisonderwijs De Veenplas 6.3 Deeltijdbanen Inhoud: blz. 1. Wat is deeltijdarbeid 2 2. Deeltijdarbeidbeleid 2 3. Omvang deeltijdbanen 2 4. Voorwaarden deeltijdarbeid 3 5.1 Schoolorganisatorische

Nadere informatie

1. de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelend als bestuursorgaan en vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden;

1. de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelend als bestuursorgaan en vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden; Convenant flankerend beleid naar aanleiding van wijziging van het Besluit bekostiging WPO en het Bekostigingsbesluit W.V.O. in verband met de wijziging van enkele bedragen van het leerlinggebonden budget.

Nadere informatie

BELEID OVERPLAATSING & AFVLOEIING STICHTING AQUILA

BELEID OVERPLAATSING & AFVLOEIING STICHTING AQUILA BELEID OVERPLAATSING & AFVLOEIING STICHTING AQUILA INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 2. Uitgangspunten 4 2.1. Werkgelegenheidsbeleid 4 2.2. Formatieve opbouw Stichting 4 2.3. Inzichtelijk maken en analyseren

Nadere informatie

Afvloeiingsregeling personeel openbaar basis- en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Afvloeiingsregeling personeel openbaar basis- en (voortgezet) speciaal onderwijs. raadsvoorstellen 1991 26 rv 26 Dienst Onderwijs, nr. 9007335 Afvloeiingsregeling personeel openbaar basis- en (voortgezet) speciaal onderwijs. Den Haag, 29 januari 1991. Aan de gemeenteraad. Op grbnd van

Nadere informatie

Krammer HE Brielle / WERVING & SELECTIE LEERKRACHTEN

Krammer HE Brielle / WERVING & SELECTIE LEERKRACHTEN Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 WERVING & SELECTIE LEERKRACHTEN 1.0 Vacatures 1.1. Vacaturemelding. 1.1.1 Bij vacatures ontstaan door ziekte, verlof e.d. wordt door de directeur in

Nadere informatie

De Commissie van beroep Islamitische Scholen is een commissie van beroep als bedoeld in artikel 60 van de WPO en artikel 52 van de WVO.

De Commissie van beroep Islamitische Scholen is een commissie van beroep als bedoeld in artikel 60 van de WPO en artikel 52 van de WVO. Commissie van beroep Islamitische Scholen Voorwoord Hierbij treft u het jaarverslag 2009 van de Commissie van beroep Islamitische scholen aan. In het kader van de efficiency en in navolging van vele andere

Nadere informatie

UITSPRAAK. het Bestuur van de stichting C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: mevrouw mr. M.

UITSPRAAK. het Bestuur van de stichting C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: mevrouw mr. M. 106928 - De plaatsing van de functie van de werknemer in het rddf is niet juist omdat de werkgever ten onrechte uitgaat van één afvloeiingslijst voor al zijn werknemers terwijl er per school als bedrijfsvestiging

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid. Inhoud: 1. Inleiding: 2. Begripsomschrijving:

Mobiliteitsbeleid. Inhoud: 1. Inleiding: 2. Begripsomschrijving: Mobiliteitsbeleid. Inhoud: 1. Inleiding. 2. Begripsomschrijving. 3. Vrijwillige mobiliteit. 4. Overplaatsing. 4.1 Formatietekort op een school 4.2 Wisseling van school 4.3 Overplaatsing zonder instemming

Nadere informatie

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen Passend onderwijs De AOb heeft zich uitgesproken vóór het behouden van zoveel mogelijk leerlingen binnen het reguliere onderwijs. Maar de AOb voegde daar altijd aan toe dat passend onderwijs dan wel op

Nadere informatie

Procedure uitvoering mobiliteit. April 2017

Procedure uitvoering mobiliteit. April 2017 Procedure uitvoering mobiliteit April 2017 Procedure uitvoering mobiliteit Stichting Initia, april 2017 ALGEMEEN Stichting Initia heeft met instemming van de personele geleding van de GMR een mobileitsbeleid

Nadere informatie

REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND

REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND Het bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland (STOPOZ), verder aan te duiden als het bestuur; Gelet

Nadere informatie

Het voordeel voor een bestuur is dat zij na de contractperiode geen wachtgeld- en herbenoemingsverplichtingen heeft. De werkgever kan na iedere

Het voordeel voor een bestuur is dat zij na de contractperiode geen wachtgeld- en herbenoemingsverplichtingen heeft. De werkgever kan na iedere Sociaal reglement als alternatief: Een overzicht van het ontslagbeleid in het onderwijs Door Wilma Rijndorp en John Aarts (adviseurs Dyade Advies) Het regeerakkoord biedt een doorzicht naar een eenvoudiger

Nadere informatie

Normjaartaak onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het primair onderwijs

Normjaartaak onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het primair onderwijs Normjaartaak onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het primair onderwijs 06.556482 Oktober 2006 Inhoudsopgave Inleiding De normjaartaak Normjaartaak: werktijd voor OOP Spaarverlof Verzilveren van

Nadere informatie

M O B I L I T E I T S B E L E ID

M O B I L I T E I T S B E L E ID M O B I L I T E I T S B E L E ID 2 0 1 7 I N L E I D I N G Mobiliteit is om verschillende redenen van essentieel belang voor de organisatie. De beschikbare formatie moet zo efficiënt en effectief mogelijk

Nadere informatie

Bestuursformatieplan VCO Oost-Groningen BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Oost-Groningen

Bestuursformatieplan VCO Oost-Groningen BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Oost-Groningen BESTUURSFORMATIEPLAN VCO Oost-Groningen CURSUSJAAR 2010-2011 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Formatiebeleid 3. Lenen en / of sparen 4. Reservering 5. Weer Samen Naar School / leerlingengebonden financiering

Nadere informatie

SAMENVATTING UITSPRAAK

SAMENVATTING UITSPRAAK SAMENVATTING 106285/106286/106287 Beroepen (3) tegen ontslag wegens opheffing van de betrekking;. Werkneemster is ontslagen op grond van opheffing van de betrekking als bedoeld in artikel 3.8 lid 3 cao

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut 3. Medezeggenschap 4. Vakorganisaties en sociaal statuut 4.1 in welke gevallen moet er overleg met de vakorganisaties worden gevoerd?

Nadere informatie

Beëindiging betrekking combinatiefunctie primair onderwijs (po)

Beëindiging betrekking combinatiefunctie primair onderwijs (po) Beëindiging betrekking combinatiefunctie primair onderwijs (po) Aansluiting op de CAO PO Vanaf 1 augustus 2013 vormen de beëindigingsgronden uit de CAO PO (2013) de basis van het Reglement Participatiefonds

Nadere informatie

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg;

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schiedam Nr. 211333 30 november 2017 Regeling Generatiepact gemeente Schiedam Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; gelet op de CAO gemeenten

Nadere informatie

Vragen en antwoorden tripartiet akkoord personele gevolgen

Vragen en antwoorden tripartiet akkoord personele gevolgen Vragen en antwoorden tripartiet akkoord personele gevolgen Waar vind ik de tekst van het tripartiet akkoord? De tekst van het tripartiet akkoord is te vinden op http://www.passendonderwijs.nl/nieuws/akkoord-personele-gevolgen-passend-onderwijs/

Nadere informatie

De Commissie van Beroep voor het Protestants- Christelijk Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs

De Commissie van Beroep voor het Protestants- Christelijk Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs De Commissie van Beroep voor het Protestants- Christelijk Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs De Commissie is niet gebleken van een wet in formele zin, overigens ook niet de WWZ zelf, waarmee

Nadere informatie

http://wetten.overheid.n1/b WBR0003420/Hoofdstukl/Titelll/Afdelm.

http://wetten.overheid.n1/b WBR0003420/Hoofdstukl/Titelll/Afdelm. wetten.nl - Wet- en regelgeving printen - Wet op het primair onderwij. http://wetten.overheid.n1/b WBR0003420/Hoofdstukl/Titelll/Afdelm. Wet op het primair onderwijs, Artikel 17c Artikel 17c. Inhoud intern

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Financieel-Economische Zaken Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ

Nadere informatie

Personeels- beleidsplan Stichting Brevoordt

Personeels- beleidsplan Stichting Brevoordt Personeels- beleidsplan Stichting Brevoordt Versie 07-04-2016 1 Inleiding 1.1 Stichting Brevoordt De Stichting Brevoordt is een overkoepelende stichting waarbinnen acht schoolbesturen in gezamenlijkheid

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT PO STICHTING BOOR BESTUUR OPENBAAR ONDERWIJS ROTTERDAM

SOCIAAL STATUUT PO STICHTING BOOR BESTUUR OPENBAAR ONDERWIJS ROTTERDAM versie: 14 april 2011 SOCIAAL STATUUT PO STICHTING BOOR BESTUUR OPENBAAR ONDERWIJS ROTTERDAM Rotterdam, april 2011 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 1 BEGRIPSBEPALINGEN... 3 2 INLEIDING... 6 2.1 Toepassing

Nadere informatie

UITSPRAAK. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, appellante, hierna te noemen A

UITSPRAAK. in het geding tussen: mevrouw A, wonende te B, appellante, hierna te noemen A 107607 - De overplaatsing als gevolg van boventalligheid houdt geen stand omdat de werkgever de regels die hij hiervoor heeft opgesteld niet juist heeft toegepast. in het geding tussen: UITSPRAAK mevrouw

Nadere informatie

MANAGEMENTSTATUUT TABIJN

MANAGEMENTSTATUUT TABIJN MANAGEMENTSTATUUT TABIJN APRIL 2011 Preambule Artikel 31 van de Wet op het Primair Onderwijs geeft aan dat het bevoegd gezag een managementstatuut dient vast te stellen. In dat statuut staat aangegeven

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld op 19-08-2013 GMR- DG ingestemd in periode september - december 2013 1

Mobiliteitsbeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld op 19-08-2013 GMR- DG ingestemd in periode september - december 2013 1 Mobiliteitsbeleid Als voorgenomen besluit vastgesteld op 19-08-2013 GMR- DG ingestemd in periode september - december 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 3. 2. Vormen van mobiliteit.... 4. 2.1 Interne mobiliteit

Nadere informatie

Meerjarenbestuursformatieplan 2014-2018

Meerjarenbestuursformatieplan 2014-2018 Stichting Acis openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Meerjarenbestuursformatieplan 2014-2018 Vastgesteld door het College van Bestuur d.d. 4 april 2014 na instemming door de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Werken aan evenwicht 21 maart 2013 Agenda Terugblik vorige bijeenkomst december 2012 Aanpak en prioritering Uitkomsten en effecten voor het komende jaar

Nadere informatie

Formatie scholen speciaal onderwijs (so), speciaal en voortgezet speciaal onderwijs (sovso) voor lom of mlk in het schooljaar

Formatie scholen speciaal onderwijs (so), speciaal en voortgezet speciaal onderwijs (sovso) voor lom of mlk in het schooljaar Formatie scholen speciaal onderwijs (so), speciaal en OCenW-Regelingen Bestemd voor: de bevoegde gezagsorganen, directies en overig personeel van: c so (vso)-scholen voor lom of mlk en so(vso)- scholengemeenschappen

Nadere informatie

Naar een vrijwillig mobiliteitsbeleid..

Naar een vrijwillig mobiliteitsbeleid.. Versie 6 Naar een vrijwillig mobiliteitsbeleid.. Inleiding In de komende jaren zal de formatie-omvang van de scholen op Trivium-niveau onder druk staan. Als Trivium-organisatie neigen we naar het vasthouden

Nadere informatie

De Commissie van Beroep voor het Protestants- Christelijk Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs

De Commissie van Beroep voor het Protestants- Christelijk Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs De Commissie van Beroep voor het Protestants- Christelijk Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs De Commissie is niet gebleken van een wet in formele zin, overigens ook niet de WWZ zelf, waarmee

Nadere informatie

Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel

Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel Toelichting bij de begroting 2012 en het meerjarenoverzicht 2010-2016 Algemeen De begrotingen zijn taakstellend

Nadere informatie

3.1. WERVING EN SELECTIE. REGELGEVING Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i. KERN Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i:

3.1. WERVING EN SELECTIE. REGELGEVING Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i. KERN Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i: 3.1. WERVING EN SELECTIE REGELGEVING Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i KERN Wet medezeggenschap onderwijs, artikel 7i: I. VASTSTELLING OF WIJZIGING VAN HET BELEID MET BETREKKING TOT DE AANSTELLING

Nadere informatie

Herziening fre-tabel voor scholen voor primair onderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs met ingang van 1 augustus 2001

Herziening fre-tabel voor scholen voor primair onderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs met ingang van 1 augustus 2001 Mededelingen OCenW Herziening fre-tabel voor scholen voor primair onderwijs onderwijs met ingang Bestemd voor: de bevoegde gezagsorganen van: scholen voor basisonderwijs; speciale scholen voor basisonderwijs

Nadere informatie

De Commissie van Beroep voor het Protestants- Christelijk Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs

De Commissie van Beroep voor het Protestants- Christelijk Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs De Commissie van Beroep voor het Protestants- Christelijk Basis-, Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs De Commissie is niet gebleken van een wet in formele zin, overigens ook niet de WWZ zelf, waarmee

Nadere informatie

Sociaal Plan LeerWerkbedrijf EmmenN.V.

Sociaal Plan LeerWerkbedrijf EmmenN.V. Sociaal Plan LeerWerkbedrijf EmmenN.V. Het college van burgemeester en wethouders van de ge Gelet op Ii Het advies van de Ondernemingsraad van de gemeente Emmen; ii& Het besluit van het college van 11

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid Versie 1.4 Harrie Steenstra / Gerrit Visser, herzien september 2018

Mobiliteitsbeleid Versie 1.4 Harrie Steenstra / Gerrit Visser, herzien september 2018 Mobiliteitsbeleid Versie 1.4 Harrie Steenstra / Gerrit Visser, herzien september 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Definitie... 2 3. Doel... 3 4. Verantwoordelijkheden... 3 5. Vormen van mobiliteit...

Nadere informatie

Openbaar Onderwijs Zwolle en regio. Statuut Medezeggenschap

Openbaar Onderwijs Zwolle en regio. Statuut Medezeggenschap Statuut Medezeggenschap Inhoudsopgave Paragraaf 1 Algemeen... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Paragraaf 2 Organisatie Medezeggenschap... 4 Artikel 2 Medezeggenschapsorganen... 4 Artikel 3a Omvang en

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

De Commissie van beroep Islamitische Scholen is een commissie van beroep als bedoeld in artikel 60 van de WPO en artikel 52 van de WVO.

De Commissie van beroep Islamitische Scholen is een commissie van beroep als bedoeld in artikel 60 van de WPO en artikel 52 van de WVO. Commissie van beroep Islamitische Scholen Voorwoord Hierbij treft u het jaarverslag 2011 van de Commissie van beroep Islamitische scholen aan. In het kader van de efficiency en in navolging van vele andere

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de leden van de commissie voor Onderwijs, Sociale zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid.

Gemeente Den Haag. Aan de leden van de commissie voor Onderwijs, Sociale zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid. Wethouder van Onderwijs, ociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratie drs P.M.M. Heijnen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de leden van de commissie

Nadere informatie

Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen

Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Regeling loonkostensubsidie ondersteunend personeel basisscholen Bestemd voor bevoegde

Nadere informatie

Tijdelijk personeel Vervanging en Vervangers. De Basis Versie 2.0 februari 2013. V e r v a n g i n g e n V e r v a n g e r s P a g i n a 1 v a n 1 0

Tijdelijk personeel Vervanging en Vervangers. De Basis Versie 2.0 februari 2013. V e r v a n g i n g e n V e r v a n g e r s P a g i n a 1 v a n 1 0 Tijdelijk personeel Vervanging en Vervangers De Basis Versie 2.0 februari 2013 P a g i n a 1 v a n 1 0 INHOUD 1. UITGANGSPUNTEN... 3 2. DOELSTELLINGEN... 3 3. REGELING... 3 3.1, INZET VAN VERVANGERS...

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15445 6 oktober 2010 Beleidsregel van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 27 september 2010,

Nadere informatie

Uitvoeringsnotitie onvrijwillige overplaatsing

Uitvoeringsnotitie onvrijwillige overplaatsing Uitvoeringsnotitie onvrijwillige Oktober 2016 Postbus 930 3800 AX Amersfoort Tel. 033-2570645 email: info@kpoa.nl 1 1. Inleiding Medewerkers van KPOA hebben een bestuursaanstelling, dit betekent dat van

Nadere informatie

Regeling Levensfasebewust Personeelsbeleid

Regeling Levensfasebewust Personeelsbeleid Regeling Levensfasebewust Personeelsbeleid 1. Regeling Levensfasebewust Personeelsbeleid In deze uitvoeringsregeling staat de wijze beschreven waarop STOVOH in het schooljaar 2016 2017 wil omgaan met de

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling

Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling De Groeiling, stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs Gouda en omstreken Bestuurskantoor De Groeiling

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN STEDELIJK JONGERENWERK UTRECHT (onderhandelaarakkoord)

SOCIAAL PLAN STEDELIJK JONGERENWERK UTRECHT (onderhandelaarakkoord) SOCIAAL PLAN STEDELIJK JONGERENWERK UTRECHT (onderhandelaarakkoord) De ondergetekenden, 1. Portes, gevestigd te Utrecht; 2. Cumulus, gevestigd te Utrecht; 3. Doenja, gevestigd te Utrecht; 4. Stichting

Nadere informatie

Handleiding Afspiegelingsbeginsel gemeente Amsterdam

Handleiding Afspiegelingsbeginsel gemeente Amsterdam (ingangsdatum 22 november 2016 ZD2016-008173) Handleiding Afspiegelingsbeginsel gemeente Amsterdam Inleiding In het Sociaal Plan Amsterdam (artikel 16.15 NRGA) staat beschreven dat er binnen de gemeente

Nadere informatie

Werving en selectieprocedure medewerkers

Werving en selectieprocedure medewerkers Werving en selectieprocedure medewerkers STATUS: VASTGESTELD 17 APRIL 2007 Inleiding Met deze regeling wordt invulling gegeven aan artikel 11.8 uit de CAO Primair Onderwijs 2006-2008. Dit artikel is als

Nadere informatie

Kenmerk HR/24112011/onderhandelaarsakkoord. SOCIAAL PLAN RoUTe 14 +

Kenmerk HR/24112011/onderhandelaarsakkoord. SOCIAAL PLAN RoUTe 14 + Kenmerk HR/24112011/onderhandelaarsakkoord SOCIAAL PLAN RoUTe 14 + BEGRIPPENLIJST Begeleidingsplan Boventalligheid het begeleidingsplan bevat een schets van de individuele situatie van de werknemer, de

Nadere informatie

Workshop AVS-congres 15 maart 2013. Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot

Workshop AVS-congres 15 maart 2013. Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot Workshop AVS-congres 15 Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot 1 Programma 1. Kennismaking 2. Wat zijn de verwachtingen? 3. Krimp in Nederland 4. Krimp in de Achterhoek 5. Situatie OPONOA in vogelvlucht

Nadere informatie

Rapportage Onderzoek Werkdrukmiddelen

Rapportage Onderzoek Werkdrukmiddelen Rapportage In opdracht van: PO-Raad Utrecht, juli 2019 Postbus 681 3500 AR Utrecht Telefoon: 0302631080 e-mail: info@duo-onderwijsonderzoek.nl website: www.duo-onderwijsonderzoek.nl INHOUDSOPGAVE Paragraaf

Nadere informatie

/RvB. Sociaal Plan UMCG DE ONDERGETEKENDEN

/RvB. Sociaal Plan UMCG DE ONDERGETEKENDEN 16.319610/RvB Sociaal Plan UMCG 2015-2017 DE ONDERGETEKENDEN Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) te Groningen, in deze vertegenwoordigd door de heer mr. J.F.M. Aartsen, voorzitter van de

Nadere informatie

VACATURES & VERVANGINGEN (alleen voor leden die leiding geven aan één school)

VACATURES & VERVANGINGEN (alleen voor leden die leiding geven aan één school) Tabellenboek Scholenpanel Vacatures 2013 0. Geeft u (mede) leiding aan een of meerdere scholen? (n=890) Procentueel Ik geef (mede) leiding aan 1 school 657 73,8 Ik geef (mede) leiding aan meerdere scholen

Nadere informatie

Wijzigingen Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) i.v.m. wijziging ketenbepaling en anti- draaideurbepaling Versie 18 mei 2015

Wijzigingen Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) i.v.m. wijziging ketenbepaling en anti- draaideurbepaling Versie 18 mei 2015 Bijlage bij B&W-flap d.d. 9 juni 2015, BD2015-007302 Wijzigingen Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) i.v.m. wijziging ketenbepaling en anti- draaideurbepaling Versie 18 mei 2015 De tekst

Nadere informatie

Meerjarenbestuursformatieplan

Meerjarenbestuursformatieplan Stichting Acis openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard Meerjarenbestuursformatieplan 2015-2019 Vastgesteld door het College van Bestuur d.d. 24 april 2015 na instemming door de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

In de Stichting blijft minimaal tot 1 januari 2007 ruimte voor 0,86 fte in de functiegroep Informatiespecialist.

In de Stichting blijft minimaal tot 1 januari 2007 ruimte voor 0,86 fte in de functiegroep Informatiespecialist. VI. Sociaal Plan VI.0 Pre-ambule Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn per 1 oktober 2005 16,7 FTE s in dienst (bijlage 3). Voor een doorstart vanaf januari 2006, met een te realiseren omzet van

Nadere informatie

Bestuursformatieplan 2013-2014 met meerjarenraming tot en met 2015-2016 ----------------------------------------

Bestuursformatieplan 2013-2014 met meerjarenraming tot en met 2015-2016 ---------------------------------------- Stichting Samenwerkingsbestuur Primair Onderwijs Venray en regio Bestuursformatieplan 2013-2014 met meerjarenraming tot en met 2015-2016 ---------------------------------------- Mei 2013 Inleiding Op basis

Nadere informatie