Welkom op Het Rhedens Dieren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom op Het Rhedens Dieren"

Transcriptie

1 Welkom op Het Rhedens Dieren Informatieboekje Kennismakingsmiddag 27 juni 2017 brugklasleerlingen schooljaar

2

3 Welkom! Beste brugklasleerling, Vandaag maak je kennis met je klasgenoten en met je mentor. Je zult het vast wel spannend vinden! Alle medewerkers van Het Rhedens Dieren en in het bijzonder je afdelingsleider en je mentor heten je van harte welkom. We wensen je alvast een leerzame en leuke tijd op Het Rhedens. We zijn trots op ons mooie schoolgebouw en vragen je dan ook nu al om zorgvuldig om te gaan met onze spullen, met die van je medeleerlingen en die van jezelf. Verder zijn we blij met het feit dat we per 1 januari 2017 een rookvrij schoolterrein hebben. Dat betekent dat leerlingen, medewerkers en ook bezoekende ouders of andere gasten op het terrein van de school niet mogen roken. Dit past ook helemaal in het kader van de gezonde school. Het kantineassortiment is daar eveneens op aangepast. In dit boekje vind je informatie over het bestellen van boeken. Ook is er een lijst opgenomen met andere materialen die je nodig hebt als je straks, na de zomervakantie, echt gaat beginnen. Je gaat met je klas vandaag ook langs de fotograaf, die een foto maakt voor je leerlingenpas. Zo heb je in september, meteen aan het begin van het schooljaar, een pasje waarmee je o.a. in de mediatheek boeken kunt lenen. Op maandag 28 augustus word je s middags op school verwacht. Je krijgt dan je rooster en mededelingen over het introductieprogramma. In de vakantie krijg je nog post met informatie over je eerste schooldag. Daarin staat onder

4 meer hoe laat je precies op school moet zijn. Er staat ook informatie in over het schoolfonds. Het is handig om maandagmiddag de 28e een agenda mee naar school te nemen, schrijfspullen en een tas om brieven en boekjes in te doen die door de mentor uitgereikt worden. Verder kun je altijd allerlei belangwekkende en leuke informatie vinden op onze website Neem er regelmatig een kijkje! Met de inlogcode, die in dit boekje is geplakt, kun je hier nog meer informatie vinden. Let op: de inlogcode is pas actief met ingang van ! Een leuke middag gewenst! Alvast een fijne vakantie, maar eerst een goed afscheid van de basisschool. We zien elkaar weer eind augustus. Tot dan! Vriendelijke groeten, Dhr. F. Aydur, afdelingsleider havo/vwo onderbouw Mw. Y. Boelman, afdelingsleider mavo onderbouw Mw. G. Woesthoff, afdelingsleider vmbo bl/kl/lwoo onderbouw

5 Adresgegevens De school en de mensen die er werken, zijn op verschillende manieren bereikbaar. Hier de belangrijkste (adres)gegevens: Scholengemeenschap Het Rhedens locatie Dieren Postadres: Postbus 35, 6950 AA Dieren Bezoekadres: Doesburgsedijk 7, 6953 AK Dieren Tel: Website: facebook: hetrhedens

6 Wie wat waar mentor Leerling afdelingsleider locatiedirecteur docent vertrouwenspersoon Elke klas heeft een mentor. De mentor heeft, naast lesgeven, een aantal speciale taken. Zo let hij/zij op de sfeer in de klas, is samen met de klas betrokken bij activiteiten op school, hij/zij kan je tips geven voor hulp bij het leren enz. Als je vragen hebt of je maakt je ergens zorgen over, dan kun je bij je mentor terecht. Hij of zij zal luisteren en kan je als dat nodig is - doorverwijzen naar de juiste persoon. De afdelingsleider is verantwoordelijk voor de gang van zaken op de afdeling. Natuurlijk kun je ook bij hem of haar terecht als je vragen hebt of iets kwijt wil. Er zijn op school ook 3 vertrouwenspersonen werkzaam, te weten mevrouw J. Fluyt en de heren R. van Delft en B. van Putten Je kunt met één van hen een afspraak maken als je problemen hebt van vertrouwelijke aard.

7 Hoe ziet een schooldag er uit Als leerling van Het Rhedens Dieren kom je in een brugklas. We kennen de volgende brugklassen: bl/kl/lwoo mavo h/v vwo/vwoselect en een schakeljaar mavo. Aan de afkorting waarmee je klas wordt aangeduid, kun je zien wat voor een soort klas dit betreft. Bijvoorbeeld DM1M betekent Dieren, Mavo, leerjaar 1, klas M. - Op de eerste dag na de zomervakantie ontvang je je lesrooster. Je kunt het lesrooster ook op je pc of laptop bekijken of via de telefoon. In het roosterkastje hangt dagelijks het actuele rooster met eventuele wijzigingen en/of bijzondere activiteiten. - Elke dag heb je maximaal 8 (meestal 7) lessen van 50 minuten. Na elke 2 lesuren heb je een pauze. In het schema op de volgende bladzijde zie je de les- en pauzetijden. - De eerste les start om 8.20 uur. De eerste bel gaat om 8.15 uur. Het is de bedoeling dat je in het lokaal bent als de bel van 8.20 uur gaat, zodat de les op tijd kan beginnen. - Je hoeft niet de hele dag met een volle boekentas te sjouwen. Je kunt de boeken in je kluisje leggen en in de pauzes omwisselen voor de boeken die je de volgende twee lesuren nodig hebt. - Soms hanteren we een 40-minutenrooster, bijvoorbeeld op dagen dat er leerling-bespreek- of rapportvergaderingen zijn. Zo beperken we de lesuitval. Het wordt vooraf gemeld als er sprake is van een 40-minutenrooster en welke tijden er dan gelden.

8 Lestijden het Rhedens Dieren Lesuur 1 Lesuur 2 Pauze Lesuur 3 Lesuur 4 Pauze Lesuur 5 Lesuur 6 Pauze Lesuur 7 Lesuur u 9.10 u 9.10 u u u u u u u u u u u u u u u u u u u u De bovenbouwleerlingen pauzeren op andere tijden. Zij beginnen de dag met 3 lesuren en hebben daarna een ochtendpauze van 20 minuten. Daarna steeds twee lesuren, gevolgd door een pauze.

9 Leermiddelen 1 e leerjaar bl/kl/lwoo Anders dan in het basisonderwijs worden in het voorgezet onderwijs een aantal leermiddelen door de leerlingen zelf aangeschaft. Je zorgt voor de volgende zaken: Algemeen Boekentas Balpen (blauw of zwart en rood) Agenda Liniaal Potloden en kleurpotloden Puntenslijper Gum Schaar Lijm (stift) Markeerstiften Whiteboardstiften Geodriehoek (harde uitvoering, niet buigzaam) Passer Taalschriften 5 x A5 (lijntjes) 1 A4 schrift met ruitjes van 1x1 cm Snelhechters Multomap (23-ringsband) Tabbladen (23-ringsband) Ruitjespapier (23-ringsband) Lijntjespapier (23-ringsband) Kaftpapier Stickers/etiketten Oortjes (voor werken aan de pc; te koop vanaf ca. 2 Voor een aantal vakken zijn extra materialen nodig. Deze heb je in ieder geval thuis liggen; de docent geeft het aan als je iets mee naar school moet nemen.

10 Nederlands Engels Wiskunde Beeldende vorming Lich. Opvoeding Woordenboek Woordenboek Nederlands-Engels en Engels- Nederlands (of toegang tot digitale versie) Casio FX-82 EX (een ander type is niet toegestaan! Dus niet de FX82ES, FX82SX of FX82MS) Via school kan een aantekeningenboekje wiskunde aangeschaft worden. Informatie hierover komt via de docent. Kosten ca. 3,00. 1 watervaste fineliner; 2x potlood 2B (zacht); een doosje met minimaal 12 kleurpotloden (Bruijnzeel of Hema). (Aan het begin van het schooljaar levert de docent BV een dummy (= tekenwerkboek), waarin tekenwerkstukken gedurende de schoolloopbaan worden verzameld. De kosten bedragen ca. 5,00) Goede sportkleding (d.w.z. een shirt met mouwtjes, dus géén hemdje. Verder een sportbroek kort of lang en binnensportschoenen (geen grof profiel en geen zwarte zolen). Ongeveer vanaf april tot de herfstvakantie zijn de l.o. lessen buiten. Zorg dan voor goede buitensportschoenen.

11 Leermiddelen 1 e leerjaar schakeljaar / mavo/havo/vwo/(select) Anders dan in het basisonderwijs worden in het voorgezet onderwijs een aantal leermiddelen door de leerlingen zelf aangeschaft. Elke dag heb je het volgende bij je: Algemeen Boekentas Agenda Pennen Liniaal van 30 cm Schriften (lijntjes en ruitjes) Puntenslijper Gum Kleurpotloden Whiteboardstiften Potloden Schaar Plakstift Oortjes (voor werken aan de pc; te koop vanaf ca. 2 Hierboven zijn alleen de vakken opgenomen die in alle klassen gegeven worden. Op je lesrooster staan nog meer vakken, maar die verschillen per afdeling. De mentor geeft nog uitleg over de lesaanduidingen op je rooster.

12 Voor een aantal vakken is extra materiaal nodig. Deze heb je in ieder geval thuis; de docent geeft het aan als je iets mee naar school moet nemen. Nederlands Engels Frans Aardrijkskunde (havo) Wiskunde Beeldende vorming Lich. Opvoeding Woordenboek; 2 x schriften A5 met lijntjes Snelhechter met lijntjespapier Woordenboek Nederlands-Frans en Frans-Nederlands (of toegang tot digitale versie); Klein schrift met lijntjes Grote Bosatlas, 54 e druk (kopen of toegang hebben tot); Snelhechter. 1 A4schrift met ruitjes van 1 x 1 cm., een (niet buigzame!) geodriehoek en een passer Casio FX-82 EX (een ander type is niet toegestaan! Dus niet de FX82ES, FX82SX of FX82MS) Een snelhechter (A4) (niet voor mavo) Alleen voor Havo/Vwo en Vwo Select: voor wiskunde werken we volledig digitaal: je hebt een werkende Magister inlog nodig en krijgt geen papieren boeken. Voor thuis is het nodig dat je voor je huiswerk gebruik kunt maken van een computer/laptop (of tablet) met toegang tot internet. 1 watervaste fineliner, een potlood HB en een potlood 2B (zacht), een doosje met minimaal 12 kleurpotloden. (Aan het begin van het schooljaar levert de docent BV een dummy (= tekenwerkboek), waarin tekenwerkstukken gedurende de schoolloopbaan worden verzameld. De kosten bedragen ca. 5,00) Goede sportkleding (d.w.z. een shirt met mouwtjes, dus géén hemdje. Verder een sportbroek kort of lang en binnensportschoenen (geen grof profiel en geen zwarte zolen). Ongeveer vanaf april tot de herfstvakantie zijn de LO-lessen buiten. Zorg dan voor goede buitensportschoenen.

13 NT Drama Potlood 2H (hard); GEO-driehoek Alleen voor mavo: een A4-mapje met snelhechter; in dit mapje 20 showtassen Hoe kom je aan je nieuwe schoolboeken? Van Dijk Educatie uit Kampen is onze leverancier van schoolboeken en leermiddelen. De schoolboeken zijn grotendeels gratis. Over de bestelprocedure en de levering van je schoolboeken vind je meer informatie in een aparte folder, die je vandaag ook ontvangt.

14 Inloggegevens voor website en magister 6 Op de website van Het Rhedens ( kun je onder de tab van jouw schoollocatie het dagelijks rooster raadplegen. Op de website kun je ook inloggen om je cijfers te bekijken. Hier leggen we uit hoe dat werkt. Op de sticker aan de voorkant van dit boekje staan je inlognaam en wachtwoord. Op de website staat bovenaan de link Magister 6. Als je daar op klikt, zie je het Magistervenster om in te loggen met je gegevens. Bij Mijn instellingen (klik op je naam) vul je bij adres je eigen adres in (bijvoorbeeld hotmail gmail liv -enz.) Let wel: inloggen is pas mogelijk per 1 augustus 2017! Als je 6x verkeerd hebt ingelogd, wordt je account geblokkeerd. In dat geval kun je een mailtje sturen naar mwp@het rhedens.nl. In deze zet je alle inloggegevens zoals die in dit boekje (sticker) staan vermeld. De blokkade wordt dan z.s.m. opgeheven. Ben je je wachtwoord kwijt? Dan kun je via de link Wachtwoord Vergeten op de inlogpagina zelf een nieuw wachtwoord aanvragen. Je krijgt dan een mailtje met aanwijzingen. Probeer altijd te voorkomen dat je je wachtwoord kwijtraakt en ga zorgvuldig om met je inloggegevens. Je wachtwoord kun je wijzigen onder Mijn Instellingen : Bij adres vul je je eigen adres in (zie boven) én moet je een vinkje zetten bij ELO berichten doorsturen. Heel veel succes!

15 Lokalenindeling voor de ontvangst van de nieuwe brugklasleerlingen op dinsdag 27 juni 2017 ( uur) inclusief schema fotograaf LET OP: TIJD 1 e FOTO UUR. Foto s worden gemaakt in lokaal H2.30 Klassen afdeling bl/kl/lwoo onderbouw Klas Aantal lln Mentor Lokaal FOTO DB1A 14 DES H DB1B 14 GER H DB1C 13 OLT H DK1D 17 TEM H DK1E 18 WLT H DK1F 27 PEL H

16 Klassen afdeling havo/vwo/vwo select Klas Aantal lln Mentor lokaal FOTO DHV1P 22 AAL H DHV1Q 22 GRC H DHV1R 23 NST & SCP H DV1S* 19 KAY H * = Vwo select Klassen mavo onderbouw inclusief schakelklas Klas Aantal lln Mentor Lokaal FOTO DM1K 29 THY & BST H DM1L 28 EIC & PEJ H DM1M* 30 OOS & VOO H * = schakelklas

17 Overzicht en verklaring van afkortingen van mentoren THY BST EIC PEJ OOS VOO AAL GRC NST SCP KAY DES GER OLT TEM WLT PEL Mw. Thijssen Mw. Best Dhr. Eichelsheim Mw. Peters Dhr. Oostervink Mw. de Voogd Mw. Aalbers Mw. Groosman Dhr. Nijsten Mw. Schippers Mw. Kaya Dhr. Demmink Dhr. van Gemerden Mw. Olthof Mw. Tempel Dhr. Wolters Dhr. Pelgrom

18 Overzicht en verklaring van lesaanduidingen ak bi bv dr Du En Enc FA gs in La lo men mm mn mu Ne nt rhr rht wi Aardrijkskunde Biologie beeldende vorming Drama Duits Engels Cambridge Engels Frans Geschiedenis Informatica Latijn lichamelijke opvoeding Mentoruur mens & maatschappij mens & natuur Muziek Nederlands natuur & techniek Rhedens Uur rekenen Rhedens Uur taal Wiskunde Niet elke klas krijgt al deze vakken; de vakken die op het rooster staan verschillen per afdeling.

19 Een hulp om je weg te vinden in de school: een plattegrond van elke verdieping KEUKEN RESTAURAN T H0.09 t/m H0.15 PERSONEELSKAMER KAPPER DANS WC receptie H0.02 t/m H SCHOONHEIDSSALON GYMZALEN ENTREE

20 H H H H2.16 t/m H2.24 Afd. havo/vwo WC H 2.19 H 2.18 H H H H H H H H 2.27 H H H 2.12 H 2.01 H 2.11 H 2.02 H 2.10 H 2.04 H2.01 t/m H2.11 Afd. mavo WC H 2.09 H 2.05 H 2.08 H

21 Receptie, conciërges, onderwijsassistenten, mediatheek, kantine en Magister Behalve je mentor, de afdelingsleider en alle docenten, zijn er nog meer mensen op school met wie je te maken krijgt en wie je, als het nodig is, om hulp kunt vragen: Bij de receptie moet je je melden als je te laat komt, maar je kunt er ook terecht voor verloren en gevonden spullen, voor een pleister of voor maandverband als je zelf geen spullen bij je hebt. De conciërges kunnen je helpen bij het oppompen en/of plakken van je fietsband, en ook voor allerhande ehbozaken of vragen over corvee. Verder hebben ze een reservesleutel voor je kluisje. De onderwijsassistenten kunnen je vaak helpen bij vragen over het reilen en zeilen binnen de afdeling, spelen een rol bij afdelingsactiviteiten en bijvoorbeeld ook als er iets georganiseerd moet worden voor een zieke docent of leerling. De onderwijsassistent is vaak degene die zorgt dat er brieven g d en/of uitgedeeld worden aan de leerlingen, zodat de ouders geïnformeerd worden over uitstapjes, informatieavonden of andere afdelingszaken en (schoolse) activiteiten.

22 Onze school beschikt over een mooie mediatheek, die voorzien is van een grote collectie boeken, tijdschriften en dvd s. Op vertoon van je leerlingenpasje mag je boeken of dvd s lenen. Je kunt er ook werken aan de computer, de krant lezen of zelfstandig werken. Natuurlijk is er ook een kantine, waar je in de pauzes iets te eten en/of te drinken kunt kopen. De catering is uitbesteed aan Markies. De medewerkers van dit bedrijf zorgen voor een gezond en lekker aanbod. Om alle leerlingengegevens goed bij te houden, werken we met het leerlingvolgsysteem van Magister. Daarin staan je persoonlijke gegevens, maar worden ook je leerresultaten bijgehouden. B In de ELO (elektronische leeromgeving) van Magister staat informatie over onder andere je lessen. Je docent of afdelingsleider meldt daar belangrijke berichten. Kortom: een schooldag zonder raadplegen van Magister is geen volledige schooldag.

23 Om alvast te noteren Woensdag 27 september organiseren we voor alle leerjaren de ouder-meeloop-dag! Op deze dag kunnen jouw ouders jouw plaats in de klas innemen. Wat is er mogelijk deze dag? Je vader of moeder gaat de hele dag voor jou naar school. Of: je vader gaat de ochtend en je moeder de middag Of: je vader gaat het eerste uur en jij gaat de rest van de dag. Of: jij gaat de eerste twee uur en één van je ouders gaat de rest van de dag. Of: verzin maar een andere mogelijkheid. Op deze dag gelden de gewone schoolregels! Jij of je ouder moet aanwezig zijn. Als jij of je vader/moeder te laat bent, moet er een te laat briefje opgehaald worden bij de receptie. Het huiswerk moet opgeschreven worden, de studieplannen ingevuld, de les geleerd. Net als wanneer je zelf naar de les zou gaan. Wat moet je doen voor de meeloopdag? Goed met je ouders afspreken wie naar welke les gaat. Je ouders moeten dan wel weten in welk lokaal ze moeten zijn en welke boeken ze nodig hebben. Wij helpen je ouders wel om de juiste plek te vinden in het gebouw. En na afloop overleggen jullie over de lessen die zijn overgenomen, zodat jij de keer erna weer goed voorbereid op school komt.

24 Tenslotte Fijn dat je er was! Heb je een leuke middag gehad op Het Rhedens? Hopelijk heb je een goede indruk gekregen van je klas, van de mentor, van het gebouw en stelt het je gerust dat je een kijkje hebt kunnen nemen in de school waar je na de zomervakantie naar toe gaat. Een leuke en fijne vakantie gewenst en tot 28 augustus!

Welkom op Het Rhedens Dieren

Welkom op Het Rhedens Dieren Welkom op Het Rhedens Dieren Informatieboekje Kennismakingsmiddag 9 juni 2015 brugklasleerlingen schooljaar 2015-2016 Welkom! Beste brugklasleerling, Vandaag maak je kennis met je klasgenoten en met je

Nadere informatie

Welkom op Het Rhedens Dieren

Welkom op Het Rhedens Dieren Welkom op Het Rhedens Dieren Informatieboekje Kennismakingsmiddag 28 juni 2016 brugklasleerlingen schooljaar 2016-2017 Welkom! Beste brugklasleerling, Vandaag maak je kennis met je klasgenoten en met

Nadere informatie

Leermiddelen leerjaar 1

Leermiddelen leerjaar 1 Boeken en leermiddelen op Het Rhedens in Dieren De boeken worden ook voor schooljaar 2017-2018 geleverd door Van Dijk Educatief. Donderdag 13 juli 2017 kregen de leerlingen informatie mee over de bestelprocedure.

Nadere informatie

Anders dan in het basisonderwijs moet in het voorgezet onderwijs een aantal leermiddelen door de leerlingen zelf worden aangeschaft.

Anders dan in het basisonderwijs moet in het voorgezet onderwijs een aantal leermiddelen door de leerlingen zelf worden aangeschaft. Boeken en leermiddelen De boeken worden ook voor schooljaar 2016-2017 geleverd door Van Dijk Educatief. Donderdag 21 juli 2016 krijgen de leerlingen informatie mee over de bestelprocedure. Naast boeken

Nadere informatie

Passer Schriften A4 ruitjes 1cm Rekenmachine: Casio fx-82 ES PLUS of Casio fx-85 ES PLUS

Passer Schriften A4 ruitjes 1cm Rekenmachine: Casio fx-82 ES PLUS of Casio fx-85 ES PLUS Boeken en leermiddelen Volgend schooljaar worden de boeken geleverd door Van Dijk Educatief. Donderdag 16 juli krijgen de leerlingen informatie mee over de bestelprocedure. Naast boeken zijn er ook andere

Nadere informatie

Informatieboekje. Kennismakingsmiddag brugklasleerlingen schooljaar juni 2019

Informatieboekje. Kennismakingsmiddag brugklasleerlingen schooljaar juni 2019 Informatieboekje Kennismakingsmiddag brugklasleerlingen schooljaar 2019-2020 18 juni 2019 Welkom! Beste brugklasleerling, Vandaag maak je kennis met je klasgenoten, je mentor en de juniormentoren: welkom

Nadere informatie

Almere College Kampen, Locatie Marinus Postlaan

Almere College Kampen, Locatie Marinus Postlaan INFORMATIEBOEKJE NIEUWE LEERLINGEN START SCHOOLJAAR 2016-2017 Almere College Kampen, Locatie Marinus Postlaan Pagina 1 Dinsdag 30 augustus 2016 en Woensdag 31 augustus 2016 Klas 1 heeft op dinsdag 30 en

Nadere informatie

Wat je moet weten en hebben om goed te kunnen starten op het Ostrea Lyceum

Wat je moet weten en hebben om goed te kunnen starten op het Ostrea Lyceum Wat je moet weten en hebben om goed te kunnen starten op het Ostrea Lyceum voor de leerlingen van de eerste klas basis- en kaderberoepsgerichte leerweg schooljaar 2016-2017 Welkom op het Ostrea Lyceum!

Nadere informatie

Almere College Kampen locatie Marinus Postlaan

Almere College Kampen locatie Marinus Postlaan INFORMATIE NIEUWE LEERLINGEN START SCHOOLJAAR 2017-2018 Almere College Kampen locatie Marinus Postlaan Pagina 1 Dinsdag 5 september 2017 tot en met Vrijdag 8 september 2017 Voor onze nieuwe eersteklassers

Nadere informatie

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen 2016-2017 Je staat op de drempel van het voortgezet onderwijs. Na de zomervakantie gaat dit avontuur beginnen. Wij hopen dat je fantastische jaren

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 20 juni 2018 S. van Stipdonk STIS/frep/18-B552

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 20 juni 2018 S. van Stipdonk STIS/frep/18-B552 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de klassen 1c en 2c Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 20 juni 2018 S. van Stipdonk STIS/frep/18-B552 Onderwerp laatste lesweken en start nieuw schooljaar Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de klassen 1d, 1e, 2d en 2e Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548 Onderwerp laatste lesweken en start nieuw schooljaar

Nadere informatie

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen.

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen. VWO leerjaar 3 Beste leerling, Het schooljaar is bijna ten einde en een welverdiende zomervakantie is in zicht. In dit boekje informeer ik jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot het nieuwe

Nadere informatie

Klassenindeling De klassenindeling is bekend gemaakt tijdens de kennismakingsmiddag op woensdag 19 juni 2019.

Klassenindeling De klassenindeling is bekend gemaakt tijdens de kennismakingsmiddag op woensdag 19 juni 2019. BK(K)1 Beste leerling, Het laatste schooljaar op de basisschool is ten einde en een welverdiende zomervakantie is begonnen. In deze mail informeer ik jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking

Nadere informatie

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum. Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 27 juni 2016 L. Lieber LIEL/bran/16-B523

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 27 juni 2016 L. Lieber LIEL/bran/16-B523 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 1C en 2C Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 27 juni 2016 L. Lieber LIEL/bran/16-B523 Onderwerp Laatste lesweken en start nieuw schooljaar Geachte

Nadere informatie

Charles de Foucauld Mavo Ontdek de wereld. Brugklas 2015 / 2016. Vmbo theoretische leerweg

Charles de Foucauld Mavo Ontdek de wereld. Brugklas 2015 / 2016. Vmbo theoretische leerweg Charles de Foucauld Mavo Ontdek de wereld Vmbo theoretische leerweg Lisstraat 13 3202 JG SPIJKENISSE T: 0181-614583 E: info.cf@lmc-vo.nl www.cdfmavo.nl Brugklas 2015 / 2016 De school als wereld, de wereld

Nadere informatie

Beste brugklassers, Emmeloord, 12 juni Mark Brijan Afdelingsleider onderbouw

Beste brugklassers, Emmeloord, 12 juni Mark Brijan Afdelingsleider onderbouw brugklasboekje Schooljaar 2017-2018 Beste brugklassers, Op maandag 4 september is de vakantie al weer afgelopen en begint voor jullie een nieuwe toekomst op de Bonifatius mavo. We hopen dat jullie je hier

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Beste jongens en meisjes,

Beste jongens en meisjes, blad 1 van 13 Beste jongens en meisjes, Hartelijk welkom op Calvijn, vestiging Meerpaal. Na de zomervakantie is het zover, je gaat naar een nieuwe school!!! Best wel spannend en een beetje eng. Je bent

Nadere informatie

Welkom Esdal College Oosterhesselen

Welkom Esdal College Oosterhesselen Welkom Esdal College Oosterhesselen Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en dan komt de vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De eerste kennismakingsmiddag

Nadere informatie

HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6

HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6 HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6 Beste leerling, Het schooljaar is bijna ten einde en een welverdiende zomervakantie is in zicht. In dit boekje informeren wij jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking

Nadere informatie

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO klas 1 2College Cobbenhagenlyceum 2013 SCHOOLJAAR 2014 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO VWO TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

De jaargids voor het schooljaar 2014-2015 kunt u t.z.t. vinden via een link op de site van de school (www.zwijsencollege.nl).

De jaargids voor het schooljaar 2014-2015 kunt u t.z.t. vinden via een link op de site van de school (www.zwijsencollege.nl). Kennismakingsbijeenkomst Brugklassen Juni 2014 WELKOM Geachte ouder(s)/ verzorger(s), Beste bijna brugklasleerling, Met de kennismakingsmiddag begint het leven op het Zwijsen College al wat dichterbij

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Voorwoord. Afscheid. Jaargang 11, nummer 5 Juli 2017

Voorwoord. Afscheid. Jaargang 11, nummer 5 Juli 2017 Jaargang 11, nummer 5 Juli 2017 Voorwoord Op de een-na-laatste schooldag is het nog even gezellig druk in onze school omdat alle leerlingen hun boeken in komen leveren. Leerlingen van leerjaar 1 t/m 3

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit 3, 4 h en 3, 4 en 5 v Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Onderwerp Einde schooljaar 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Mijn naam is. Ik woon in. Ik ben jarig op. Mijn hobby s zijn. Ik zit in klas. Mijn mentor heet

Mijn naam is. Ik woon in. Ik ben jarig op. Mijn hobby s zijn. Ik zit in klas. Mijn mentor heet csvincentvangogh Mijn naam is Ik woon in Ik ben jarig op Mijn oude basisschool is Dit lijkt mij een leuk vak Dit lijkt mij een moeilijk vak Mijn hobby s zijn Ik zit in klas Mijn mentor heet Op Lariks

Nadere informatie

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli 2017 Betreft: informatie schooljaar 2017-2018 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Met nog een groot deel

Nadere informatie

informatieboekje schooljaar

informatieboekje schooljaar informatieboekje schooljaar 2016-2017 1 In dit boekje staat belangrijke informatie en de agenda voor de eerste schoolweken. Lees het boekje door en bewaar het goed. Namens het hele team wens ik jullie

Nadere informatie

Welkom op het. Kompaan College. Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College mavo-xl in Zutphen Kennismakingsmiddag

Welkom op het. Kompaan College. Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College mavo-xl in Zutphen Kennismakingsmiddag Welkom op het Kompaan College Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College mavo-xl in Zutphen Kennismakingsmiddag 2019-2020 Sluit aan! Het duurt niet lang meer en dan ga je van de

Nadere informatie

Informatieboekje Klas 1

Informatieboekje Klas 1 Informatieboekje Klas 1 2016-2017 Welkom op Melanchthon Mathenesse! Maandag 22 augustus 2016 begint voor jou het nieuwe schooljaar. In de laatste week van de vakantie krijg je een brief met daarin informatie

Nadere informatie

WELKOM OP HET RHEDENS ROZENDAAL. Informatieboekje Kennismakingsmiddag 28 juni 2016 brugklasleerlingen schooljaar

WELKOM OP HET RHEDENS ROZENDAAL. Informatieboekje Kennismakingsmiddag 28 juni 2016 brugklasleerlingen schooljaar WELKOM OP HET RHEDENS ROZENDAAL Informatieboekje Kennismakingsmiddag 28 juni 2016 brugklasleerlingen schooljaar 2016-2017 Welkom! Beste brugklasleerling, Vandaag maak je kennis met je klasgenoten, je

Nadere informatie

MEDEDELINGEN klas 1 en 2. De Cobbenhagenmavo 2015 SCHOOLJAAR 2016

MEDEDELINGEN klas 1 en 2. De Cobbenhagenmavo 2015 SCHOOLJAAR 2016 MEDEDELINGEN klas 1 en 2 De Cobbenhagenmavo 2015 SCHOOLJAAR 2016 Jac. Van Vollenhovenstraat 260 5012 AD Tilburg Telefoon: 0880232888 Homepage: www.2college.nl/cobbenhagenmavo E-mail: Cobbenhagenmavo@2college.nl

Nadere informatie

Start en lesrooster. Opdracht 1 a. Leg uit wat wordt bedoeld met Voortgezet Onderwijs?

Start en lesrooster. Opdracht 1 a. Leg uit wat wordt bedoeld met Voortgezet Onderwijs? Les 2 Start en lesrooster De brugklas in het Voortgezet Onderwijs Vanaf nu zit je op het Voortgezet Onderwijs. Je hebt je basisschool verlaten en zit nu in de brugklas A1. Het Meander College is een nieuwe

Nadere informatie

MEDEDELINGEN klas 1 en 2. De Cobbenhagenmavo 2012 SCHOOLJAAR 2013

MEDEDELINGEN klas 1 en 2. De Cobbenhagenmavo 2012 SCHOOLJAAR 2013 MEDEDELINGEN klas 1 en 2 De Cobbenhagenmavo 2012 SCHOOLJAAR 2013 Gershwinstraat 8 5012 AR Tilburg Telefoon: 013-5313558 Fax: 013-456 01 37 Homepage: www.2college.nl/cobbenhagenmavo E-mail: Cobbenhagenmavo@2college.nl

Nadere informatie

Infoboekje bovenbouw

Infoboekje bovenbouw Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 088 0232 507 e-mail

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS EN LEERLINGEN LOCATIE BRUGGERTSTRAAT

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS EN LEERLINGEN LOCATIE BRUGGERTSTRAAT INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS EN LEERLINGEN LOCATIE BRUGGERTSTRAAT BEGIN SCHOOLJAAR 2014-2015 INHOUD Telefoonnummers locatiedirectie 2 Cursusjaar 2014-2015 3 Ontvangst klassen, roosters uitdelen 4/5 Zelf

Nadere informatie

Klas 1 TH, HV en HVT op de SGL

Klas 1 TH, HV en HVT op de SGL Klas 1 TH, HV en HVT op de SGL 2016-2017 2 Welkom op de SGL Vandaag heb je kennisgemaakt met je nieuwe klas en je nieuwe mentor. We hopen dat je een prettige kennismakingsdag hebt gehad. Na de zomervakantie

Nadere informatie

De volgende onderwerpen zijn belangrijk om te vertellen voor jullie zomervakantie echt gaat beginnen.

De volgende onderwerpen zijn belangrijk om te vertellen voor jullie zomervakantie echt gaat beginnen. afdeling (H)TL Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, Maandag 24 augustus is het zover. Jullie gaan dan starten op een nieuwe school: het Gemini College. In dit boekje vinden jullie informatie die

Nadere informatie

MEDEDELINGEN klas 3 en 4. De Cobbenhagenmavo 2015 SCHOOLJAAR 2016

MEDEDELINGEN klas 3 en 4. De Cobbenhagenmavo 2015 SCHOOLJAAR 2016 MEDEDELINGEN klas 3 en 4 De Cobbenhagenmavo 2015 SCHOOLJAAR 2016 Jac. Van Vollenhovenstraat 260 5012 AD Tilburg Telefoon: 0880232888 Fax: 013-456 01 37 Homepage: www.2college.nl/cobbenhagenmavo E-mail:

Nadere informatie

Programmaboekje. start schooljaar 2015-2016. aanschaflijst materialen

Programmaboekje. start schooljaar 2015-2016. aanschaflijst materialen Programmaboekje start schooljaar 2015-2016 en aanschaflijst materialen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 BEROEPSGERICHTE UNIT... 3 1 VMBO BK regulier en TTO... 3 1 LWOO... 4 2 VMBO BK regulier en TTO...

Nadere informatie

MEDEDELINGEN klas 3 en 4. De Cobbenhagenmavo 2017 SCHOOLJAAR 2018

MEDEDELINGEN klas 3 en 4. De Cobbenhagenmavo 2017 SCHOOLJAAR 2018 MEDEDELINGEN klas 3 en 4 De Cobbenhagenmavo 2017 SCHOOLJAAR 2018 Jac. Van Vollenhovenstraat 260 5012 AD Tilburg Telefoon: 0880232888 Fax: 013-456 01 37 Homepage: www.2college.nl/cobbenhagenmavo E-mail:

Nadere informatie

Welkom op het. Kompaan College. Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College locatie Wijnhofstraat

Welkom op het. Kompaan College. Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College locatie Wijnhofstraat Welkom op het Kompaan College Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College locatie Wijnhofstraat Kennismakingsmiddag 2019-2020 Sluit aan! Het duurt niet lang meer en dan ga je van

Nadere informatie

Materiaallijst SvJT

Materiaallijst SvJT Materiaallijst SvJT 2018-2019 Leerlingen hebben voor verschillende vakken, verschillende materialen nodig. Deze vindt u per klas in onderstaand overzicht. Omdat steeds meer methoden de lessen ondersteunen

Nadere informatie

CSG Willem van Oranje Oud-Beijerland

CSG Willem van Oranje Oud-Beijerland CSG Willem van Oranje Oud-Beijerland Oud-Beijerland, juli 2013 Welkom op de Willem!! Beste brugklasser en geachte ouder(s)/verzorger(s), Na de zomervakantie ga je naar de CSG Willem van Oranje. Een spannende

Nadere informatie

Welkom op het. Kompaan College. Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College in Vorden. Kennismakingsmiddag

Welkom op het. Kompaan College. Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College in Vorden. Kennismakingsmiddag Welkom op het Kompaan College Een boekje met informatie voor brugklassers van het Kompaan College in Vorden Kennismakingsmiddag 2019-2020 Sluit aan! Het duurt niet lang meer en dan ga je van de basisschool

Nadere informatie

Bijeenkomst Nieuwe Brugklassers. Belangrijke informatie in dit boekje!

Bijeenkomst Nieuwe Brugklassers. Belangrijke informatie in dit boekje! Bijeenkomst Nieuwe Brugklassers Belangrijke informatie in dit boekje! 6 (13) juni 2012 Toekomstige bruggers, Hartstikke leuk dat je hier volgend jaar op school komt! We hopen dat je er niet te zenuwachtig

Nadere informatie

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker.

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker. woordzoeker Www.esdalcollege.nl 1 Beste jongens en meisjes, Welkom! Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en de zomervakantie komt eraan. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De

Nadere informatie

Calvijn Meerpaal. Eerste klas krant 2014-2015. Projectnaam : LOGO. Laatste correctie : 07-09-04. Status : Operator : Lex

Calvijn Meerpaal. Eerste klas krant 2014-2015. Projectnaam : LOGO. Laatste correctie : 07-09-04. Status : Operator : Lex Calvijn Meerpaal Klantnaam : CALVIJN Projectnaam : LOGO Projectnummer : 15820005 Documentnaam : 15820005_Calvijn_logo_fc.eps Laatste correctie : 07-09-04 Gebruikte kleuren : CYAAN MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers,

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers, 16 JULY 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 * STARTBRIEF * Lestijden 2018-2019 Bergschenhoek, 16 juli 2018 Beste ouders/verzorgers, Wij verheugen ons op de komst van uw kind aankomend schooljaar op Wolfert Lansing

Nadere informatie

Leren met plezier! op Het Stedelijk

Leren met plezier! op Het Stedelijk Leren met plezier! op Het Stedelijk Een boekje met informatie voor brugklassers vakcollege Kennismakingsmiddag 2017-2018 Leren met plezier! Je gaat een nieuwe weg in, van de basisschool naar de middelbare

Nadere informatie

welkom veel succes in het komende schooljaar! informatieboekje voor bovenbouwleerlingen

welkom veel succes in het komende schooljaar! informatieboekje voor bovenbouwleerlingen veel succes in het komende schooljaar! welkom informatieboekje voor bovenbouwleerlingen 2012-2013 16 De boeken moeten nu eenmaal langer dan één jaar gebruikt kunnen worden; werkboeken waar je in mag schrijven

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken maandag

Nadere informatie

* STARTBRIEF * Lestijden Leerjaar 2, 3 & 4. Bergschenhoek, 17 juli Beste ouders/verzorgers,

* STARTBRIEF * Lestijden Leerjaar 2, 3 & 4. Bergschenhoek, 17 juli Beste ouders/verzorgers, 17 JULY 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 * STARTBRIEF * Leerjaar 2, 3 & 4 Lestijden 2018-2019 Bergschenhoek, 17 juli 2018 Beste ouders/verzorgers, Ook voor ons is nu de laatste schooldag geweest en gaan wij een

Nadere informatie

STARTINFO klas 2 en 3. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO klas 2 en 3. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO klas 2 en 3 2College Cobbenhagenlyceum 2014 SCHOOLJAAR 2015 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TECHNASIUM TWEETALIG VWO Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding

Nadere informatie

MEDEDELINGEN klas 1 en 2. De Cobbenhagenmavo 2017 SCHOOLJAAR 2018

MEDEDELINGEN klas 1 en 2. De Cobbenhagenmavo 2017 SCHOOLJAAR 2018 MEDEDELINGEN klas 1 en 2 De Cobbenhagenmavo 2017 SCHOOLJAAR 2018 Jac. Van Vollenhovenstraat 260 5012 AD Tilburg Telefoon: 0880232888 Homepage: www.2college.nl/cobbenhagenmavo E-mail: Cobbenhagenmavo@2college.nl

Nadere informatie

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen

welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen welkom informatieboekje voor nieuwe brugklasleerlingen 2012-2013 16 De boeken moeten nu eenmaal langer dan één jaar gebruikt kunnen worden; werkboeken waar je in mag schrijven blijven van jou. De boeken

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Hardenberg. Voorafgids

Hardenberg. Voorafgids Hardenberg Voorafgids Cursusjaar 2018-2019 1 Inhoud Vooraf 1 1. Opening van het schooljaar en het ophalen van je rooster 2 2. Lestijden 2 3. Wat we op school verwachten van elkaar 2 4. Boeken bestellen

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO klas 1 2College Cobbenhagenlyceum 2016 SCHOOLJAAR 2017 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding

Nadere informatie

Kennismaken op het Varendonck-College

Kennismaken op het Varendonck-College Kennismaken op het Varendonck-College VWO/HAVO Dit boekje is van: Naam: Klas: Mentor: Voorwoord... 2 1. Informatie voor leerlingen... 2 1.1 Materialenlijst schooljaar 2015-2016... 3 Altijd meenemen...

Nadere informatie

Infoboekje bovenbouw

Infoboekje bovenbouw Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO TWEETALIG HAVO ATHENEUM GYMNASIUM TWEETALIG VWO Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 013

Nadere informatie

Leren met plezier! op Het Stedelijk

Leren met plezier! op Het Stedelijk Leren met plezier! op Het Stedelijk Een boekje met informatie voor brugklassers van het vakcollege Kennismakingsmiddag 2018-2019 Leren met plezier! Het duurt niet lang meer en dan ga je de stap maken van

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 15 augustus 2019 S. van Stipdonk STIS/brhe/19-B003

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 15 augustus 2019 S. van Stipdonk STIS/brhe/19-B003 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van klas 1c, 1d en 1e Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 15 augustus 2019 S. van Stipdonk STIS/brhe/19-B003 Onderwerp Start schooljaar 2019-2020 Beste leerlingen, geachte

Nadere informatie

overzicht vrijwillige meerdaagse reizen

overzicht vrijwillige meerdaagse reizen Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 013 547 84 72 e-mail

Nadere informatie

Informatieboekje. Einde schooljaar 2014/2015 Start schooljaar 2015/2016. Trompetstraat 1 Parelhoenstraat 4. 3822 CK Amersfoort 3815 AG Amersfoort

Informatieboekje. Einde schooljaar 2014/2015 Start schooljaar 2015/2016. Trompetstraat 1 Parelhoenstraat 4. 3822 CK Amersfoort 3815 AG Amersfoort Informatieboekje Einde schooljaar 2014/2015 Start schooljaar 2015/2016 Locatie TP Locatie PH Trompetstraat 1 Parelhoenstraat 4 3822 CK Amersfoort 3815 AG Amersfoort tel.: 033 455 93 63 tel.: 033 455 93

Nadere informatie

STARTINFO leerjaar 2 en 3. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO leerjaar 2 en 3. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO leerjaar 2 en 3 2College Cobbenhagenlyceum 2018 SCHOOLJAAR 2019 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon

Nadere informatie

Informatieboekje

Informatieboekje m ISK Locatie 1: Maria Duystlaan 4 2612 SR DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Locatie 2: Krakeelpolderweg 1 2613 NV DELFT Telefoon: 015 800 00 80 Voor beide locaties geldt: Postbus 470 2600 AL DELFT www.grotiuscollege.nl

Nadere informatie

STARTINFO leerjaar 2 en 3. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO leerjaar 2 en 3. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO leerjaar 2 en 3 2College Cobbenhagenlyceum 2016 SCHOOLJAAR 2017 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon

Nadere informatie

Klas 1bk / 1kt Samen starten. Werk-afmaak-uren. Keuzes maken. Doen. Eigen leerroute. vmbolelystad.nl

Klas 1bk / 1kt Samen starten. Werk-afmaak-uren. Keuzes maken. Doen. Eigen leerroute. vmbolelystad.nl Klas 1bk / 1kt 2018-2019 Samen starten Werk-afmaak-uren Keuzes maken Doen Eigen leerroute vmbolelystad.nl Welkom op de SGL Vandaag heb je kennis gemaakt met je nieuwe klas en je nieuwe mentor. We hopen

Nadere informatie

Amsterdam, 21 juni Betreft: schoolkamp. Aan de ouders/verzorgers van onze nieuwe leerlingen,

Amsterdam, 21 juni Betreft: schoolkamp. Aan de ouders/verzorgers van onze nieuwe leerlingen, Amsterdam, 21 juni 2017 Betreft: schoolkamp Aan de ouders/verzorgers van onze nieuwe leerlingen, Met genoegen informeer ik u over het schoolkamp dat wij voor onze leerlingen van de eerste klas hebben georganiseerd.

Nadere informatie

Dinsdag 27 augustus Je wordt om 8.45 uur op school verwacht voor de introductiedag. Op de roosterborden komt te staan in welk lokaal je moet zijn.

Dinsdag 27 augustus Je wordt om 8.45 uur op school verwacht voor de introductiedag. Op de roosterborden komt te staan in welk lokaal je moet zijn. Oog voor elkaar! Locatie Quintus (havo en vwo) Mr. Groen van Prinstererlaan 98 Postbus 186 9400 AD Assen tel (0592) 333 130 quintus@dr.nassaucollege.nl www.dr.nassaucollege.nl Aan de leerlingen die nieuw

Nadere informatie

MEDEDELINGEN klas 1 en 2. De Cobbenhagenmavo 2019 SCHOOLJAAR 2020

MEDEDELINGEN klas 1 en 2. De Cobbenhagenmavo 2019 SCHOOLJAAR 2020 MEDEDELINGEN klas 1 en 2 De Cobbenhagenmavo 2019 SCHOOLJAAR 2020 Jac. van Vollenhovenstraat 260 5012 AD Tilburg Telefoon: 0880232550 Homepage: www.2college.nl/cobbenhagenmavo E-mail: Cobbenhagenmavo@2college.nl

Nadere informatie

Start schooljaar Aanschaflijst materialen

Start schooljaar Aanschaflijst materialen Start schooljaar 2016-2017 en Aanschaflijst materialen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 BEROEPSGERICHTE UNIT... 3 1 VMBO BK regulier en TTO... 3 1 LWOO... 4 2 VMBO BK regulier en TTO... 5 2 LWOO... 6

Nadere informatie

Korte terugblik op de laatste periode

Korte terugblik op de laatste periode Jaargang 8, nummer 6 Maand juli 2014 Korte terugblik op de laatste periode Buitenschoolse activiteiten Als de toetsen zijn gemaakt, en aan andere (les)verplichtingen is voldaan, volgen er elk jaar enkele

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken woensdag

Nadere informatie

STARTBRIEF. Lesrooster 2017/2018. Beste ouders/verzorgers,

STARTBRIEF. Lesrooster 2017/2018. Beste ouders/verzorgers, STARTBRIEF Lesrooster 2017/2018 Beste ouders/verzorgers, Wij zijn blij uw kind komend schooljaar (weer) te kunnen verwelkomen op Wolfert PRO en Wolfert Mavo. Wij hopen dat iedereen na een heerlijke vakantie

Nadere informatie

Leren met plezier! op Het Stedelijk

Leren met plezier! op Het Stedelijk Leren met plezier! op Het Stedelijk Een boekje met informatie voor brugklassers mavo- XL en lyceum Kennismakingsmiddag 2017-2018 Leren met plezier! Je gaat een nieuwe weg in, van de basisschool naar de

Nadere informatie

Bredero Mavo. Brugklas informatieboekje 2015-2016

Bredero Mavo. Brugklas informatieboekje 2015-2016 Bredero Mavo Brugklas informatieboekje 2015-2016 bbbbbbbbrbbbbbbrugklad informatieboekje 2015-2016 Voorwoord Welkom nieuwe leerling! Eindelijk is dan zover: je gaat naar de middelbare school. En nog wel

Nadere informatie

MEDEDELINGEN klas 3 en 4. De Cobbenhagenmavo 2016 SCHOOLJAAR 2017

MEDEDELINGEN klas 3 en 4. De Cobbenhagenmavo 2016 SCHOOLJAAR 2017 MEDEDELINGEN klas 3 en 4 De Cobbenhagenmavo 2016 SCHOOLJAAR 2017 Jac. Van Vollenhovenstraat 260 5012 AD Tilburg Telefoon: 0880232888 Fax: 013-456 01 37 Homepage: www.2college.nl/cobbenhagenmavo E-mail:

Nadere informatie

: ADOBE ILLUSTRATOR. De kleuren op deze print zijn niet representatief voor het uiteindelijk drukresultaat tenzij dit een proefdruk is.

: ADOBE ILLUSTRATOR. De kleuren op deze print zijn niet representatief voor het uiteindelijk drukresultaat tenzij dit een proefdruk is. Calvijn Meerpaal Klantnaam : CALVIJN Projectnaam : LOGO Projectnummer : 15820005 Documentnaam : 15820005_Calvijn_logo_fc.eps Laatste correctie : 07-09-04 Gebruikte kleuren : CYAAN MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Amsterdam, 27 juni Betreft: schoolkamp. Aan de ouders/verzorgers van onze nieuwe leerlingen,

Amsterdam, 27 juni Betreft: schoolkamp. Aan de ouders/verzorgers van onze nieuwe leerlingen, Amsterdam, 27 juni 2018 Betreft: schoolkamp Aan de ouders/verzorgers van onze nieuwe leerlingen, Met genoegen informeer ik u over het schoolkamp dat wij voor onze leerlingen van de eerste klas hebben georganiseerd.

Nadere informatie

Kennismaken op het Varendonck College

Kennismaken op het Varendonck College Kennismaken op het Varendonck College VWO-HAVO Dit boekje is van: Naam: Klas: Mentor: Voorwoord... 3... 3 1. Informatie voor leerlingen... 4 1.1 Materialenlijst VWO-HAVO leerjaar 1... 4 1.2 Schoolboeken

Nadere informatie

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek Walewyc-mavo Planning proefwerkweek - Rooster proefwerkweek - Lokalen rooster proefwerkweek - Overzicht per vak wat moet ik leren - Studeerschema/planning voor thuis - Tips - Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

Infoboekje bovenbouw

Infoboekje bovenbouw Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO TWEETALIG HAVO ATHENEUM GYMNASIUM TWEETALIG VWO Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 013

Nadere informatie

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - NOORDHOEKLAAN

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - NOORDHOEKLAAN INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - NOORDHOEKLAAN Hallo jongens en meisjes, 2 Naar een nieuwe school gaan is leuk, maar er verandert heel wat voor je. We kunnen ons best voorstellen dat je nog veel vragen

Nadere informatie

Klas 1 TH, HV en HVT op de SGL 2015-2016

Klas 1 TH, HV en HVT op de SGL 2015-2016 Klas 1 TH, HV en HVT op de SGL 2015-2016 Welkom op de SGL Vandaag heb je kennis gemaakt met je nieuwe klas en je nieuwe mentor. We hopen dat je een prettige kennismakingsdag hebt gehad. Na de zomervakantie

Nadere informatie

Monique Lugthart, afdelingsleider mavo Tieske-Anne Hagenbeek, afdelingsleider klas 1 en 2 havo/vwo

Monique Lugthart, afdelingsleider mavo Tieske-Anne Hagenbeek, afdelingsleider klas 1 en 2 havo/vwo Amsterdam, 10 juni 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, In deze brief staan praktische zaken die van belang zijn voor een goede start op het Berlage Lyceum. Wij vragen u de brief goed door

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Belangrijke weetjes Overzicht per vak wat moet ik leren Tips Studeerschema/planning voor thuis Rooster

Nadere informatie

Materialenlijst schooljaar 1213 Stad College

Materialenlijst schooljaar 1213 Stad College Basismaterialen Basisvorming vmbo leerjaar 1, 2 leerjaar 3, 4 Boekentas 1 Agenda 2 Etui Pennen (blauw, rood, zwart) Plakstift Markeerstift en/of viltstiften Gum Schaar Verstelbare passer Potloodslijper

Nadere informatie

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - KLEIN FRANKRIJK

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - KLEIN FRANKRIJK INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - KLEIN FRANKRIJK Hallo jongens en meisjes, 2 Naar een nieuwe school gaan is leuk, maar er verandert heel wat voor je. We kunnen ons best voorstellen dat je nog veel vragen

Nadere informatie

B. Boeken en werkboeken worden aangeschaft via de firma Iddink (zie daarvoor bestelformulier). De agenda (verplicht) wordt via school aangeschaft.

B. Boeken en werkboeken worden aangeschaft via de firma Iddink (zie daarvoor bestelformulier). De agenda (verplicht) wordt via school aangeschaft. Aan de ouder(s) / verzorger(s) van Klas 1 Datum: 11 juni 2014 Betreft: introductie schoolbenodigdheden S1 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Om de eerste stap naar de middelbare school wat kleiner te maken,

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

Brugklasgids

Brugklasgids Brugklasgids 2018-2019 B r u g k l a s g i d s 2 0 1 8-2 0 1 9 1 Welkom! Van harte welkom op het Goese Lyceum. Na de zomervakantie ben je brugklasleerling op het Goese Lyceum. We hopen dat je er, net als

Nadere informatie