Artikel Ligplaatsvergunning voor terrasboten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Artikel Ligplaatsvergunning voor terrasboten"

Transcriptie

1 2007. Nr.: Dnst. : BOWO Minder en Beter: Regels voor terrassen en terrasboten Leiden, 25 september Ons College van Burgemeester en Wethouders heeft op 19 december 2006 een reeks actiepunten vastgesteld, die worden genoemd in het Actieplan Horeca Leiden. Drie van die actiepunten luiden als volgt: evalueren van regels voor terrassen en terrasboten, en waar mogelijk vereenvoudigen; terrasgrenzen op een mooie manier markeren in de verharding; overleg initiëren tussen gemeente, ambulante handel en horecasector om afspraken te maken voor een optimaal samengaan van markt en terrassen op het marktterrein op de Nieuwe Rijn en Botermarkt. In het Actieplan Horeca wordt geconstateerd dat er bij de gemeente een overdaad aan regelgeving bestaat voor terrassen en terrasboten. Zowel voor de aanvrager van een terrasvergunning, maar ook voor de verstrekker en de handhaver daarvan, de gemeente, is dat onpraktisch. In 2005 en 2006 voldeden 50 terrassen niet aan de regels. Deze terrassen zijn inmiddels door medewerkers van de gemeente in het bijzijn van bestuursleden van Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Leiden, geëvalueerd. Geconcludeerd werd dat in bijna alle gevallen niet zozeer de terrassen, maar de regels het probleem vormen. Een verduidelijking van de regels past eveneens in het kader van het programma Minder en Beter, waarover wij op 28 november 2006 een besluit hebben genomen. Actiepunt 1 m: evalueren van regels voor terrassen en terrasboten, en waar mogelijk vereenvoudigen, is uitgewerkt in de beleidsregels voor terrassen en terrasboten die onderdeel zullen worden van de Algemene Plaatselijk Verordening. Artikel , 3e lid van de Algemene Plaatselijke Verordening Leiden geeft de burgemeester de bevoegdheid regels en voorschriften vast te stellen voor terrassen. Met dit besluit wordt bijgaand reglement terrassen vastgesteld. De beleidsregels voor terrasboten worden rechtstreek is in artikel van de APV verwerkt. Dit artikel luidt dan als volgt: Artikel Ligplaatsvergunning voor terrasboten 1. Een ligplaatsvergunning voor een terrasboot gedurende een seizoen of een kortere periode wordt aangevraagd op een door Burgemeester en Wethouders vastgesteld formulier.

2 2. Burgemeester en Wethouders beslissen over een aanvraag van een ligplaatsvergunning binnen dertien weken na de dag, waarop het aanvraagformulier is ontvangen. 3. Een ligplaatsvergunning voor een seizoen en/of kortere periode kan worden geweigerd indien: a voor de ligplaats al vergunning is verleend; b de aanvrager niet beschikt over een terrasboot; c de veiligheid op, de reinheid van, en/of de openbare orde op het water en/of haar oevers in gevaar wordt gebracht; d het verlenen van de vergunning de rechten en/of vrijheden van anderen aantast, dan wel overlast tot gevolg heeft; e de terrasboot belemmeringen kan veroorzaken aan het verkeer te water of te land; f de lengte van de terrasboot meer bedraagt dan de breedte van het bijbehorende perceel tenzij de afstand tussen het bijbehorende perceel en de terrasboot meer dan 5 meter bedraagt; de breedte van de terrasboot meer bedraagt dan 5 meter of eenderde van de breedte van het vaarwater en in het geval terrasboten aan weerszijden van een watergang liggen, zij elk breder zijn dan een kwart van het vaarwater; g de terrasboot wordt voorzien van een overkapping of opslagruimte, van welk materiaal dan ook; h de terrasboot wordt voorzien van een tapmogelijkheid; i de terrasboot niet voldoet aan de door Burgemeester en Wethouders vastgestelde eisen van veiligheid en gezondheid; j de aanvraag niet in overeenstemming is met de door Burgemeester en Wethouders vastgestelde voorschriften. 4. Een seizoensvergunning voor een terrasboot wordt, naast de gevallen zoals bedoeld in het derde lid van dit artikel, tevens geweigerd indien: a de periode niet ligt tussen Goede vrijdag of 1 april en 15 oktober; b de vergunning wordt gevraagd voor het Rapenburg, de Herengracht, de Zoeterwoudse Singel, de Witte Singel, de Morssingel, de Rijnsburgersingel, de Maresingel, de Herensingel en de Zijlsingel; c deze niet ten behoeve van een horecabedrijf is; d de boot anders is dan een traditionele dekschuit met zwarte kleur, tenzij Burgemeester en Wethouders hiervan vrijstelling hebben verleend; e de terrasboot meer dan 10 centimeter boven de kademuur uitsteekt; f de ligplaats niet is gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het horecabedrijf. 5. Een vergunning voor een terrasboot voor een kortere periode dan een seizoen wordt, naast de gevallen zoals bedoeld in het derde lid van dit artikel, tevens geweigerd indien: a de aanvraag betrekking heeft op een langere periode dan 10 aaneengesloten dagen; b de tijd tussen twee opeenvolgende perioden minder dan 2 maanden bedraagt; c het maximale aantal van 4 maal per jaar per inrichting wordt overschreden; e de ligplaats niet is gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het dienende pand.

3 6. De ligplaatsvergunning wordt gesteld op naam van de exploitant van de terrasboot en vermeldt de naam van de exploitant, de plaatsaanduiding van de desbetreffende ligplaats, de bijbehorende voorzieningen en de kenmerken van de terrasboot. 7. Burgemeester en Wethouders kunnen voorschriften verbinden aan een ligplaatsvergunning ter bescherming van de belangen die deze verordening beoogt te dienen. Aan de vergunning worden in ieder geval de volgende voorschriften verbonden: a. de terrasboot moet schoon, opgeruimd zijn en geen gevaar voor het publiek opleveren; b. de terrasboot mag niet worden verankerd met de grond of de wal (zoals bij woonboten); c. de terrasboot moet worden verwijderd als ter plaatse in het water of aan/op de kademuren door gemeente, nutsbedrijven of waterbeheerder werkzaamheden moeten worden verricht; d. op de terrasboot is alleen reclame op parasols toegestaan; e. een eventuele omheining of verschansing moet een open karakter hebben en mag niet hoger zijn dan één meter. Met dit heldere beleid is het overbodig geworden om de ontheffingsbepalingen voor terrassen en terrasboten in bestemmingsplannen te handhaven. In onderstaande tabel wordt aangegeven welke bestemmingsplannen en bepalingen daaruit kunnen vervallen of worden aangepast. Bestemmingsplan Binnenstad l Pieterswijk, Levendaal Oost, Pancras West, Noordvest, Havenwijk Noord, Havenwijk zuid en Molenwijk. Binnenstad ll Academiewijk, d Oude Morsch, De Camp/Mardorp, Pancras Oost en Levendaal-West Hogewoerd 1991 Te vervallen en aan te passenartikel Artikel 18, lid 4 Water: B&W kunnen vrijstelling verlenen voor het afmeren van een terrasboot mits: 1. in de bebouwing langs het water een horecabedrijf gevestigd is; 2. het verkeer op het tussenliggende gebied geen hinder zal ondervinden; 3. de breedte van de terrasboot niet meer bedraagt dan éénderde van de breedte van het water ter plaatse mag bedragen; Artikel 19, lid 3 Verkeersdoeleinden: Artikel 20, lid 3 Verblijfsgebied: een horecabedrijf, mits het verkeer hierdoor niet wordt gehinderd, geen bebouwing wordt opgericht en het woon- en leefklimaat niet zal worden aangetast. Artikel 17, lid 4 Water: a. terrasboten: B&W kunnen vrijstelling verlenen voor het afmeren van een terrasboot op de gronden zonder h, mits: 1. in de bebouwing langs het water een horecabedrijf gevestigd is; 2. het verkeer op het tussenliggende gebied geen hinder zal ondervinden; 3. de breedte van de terrasboot niet meer bedraagt dan éénderde van de breedte van het water ter plaatse mag bedragen; Artikel 37, lid 5 Verkeersdoeleinden: Artikel 38, lid 5 Verblijfsgebied:

4 Station Stadszijde Station zeezijde Stadsvernieuwingsplan Aalmarkt e.o. Ontwerp Bestemmingplan Zuidelijke Schil Voorontwerp Bestemmingsplan Stevenshof B&W kunnen vrijstelling verlenen voor een terras ten dienste van horecabedrijven binnen de bestemming verkeersdoeleinden/verblijfsgebied langs de voorgevel van een pand waar een horecafunctie is toegestaan, mits hierdoor het voetgangers, fiets of gemotoriseerd verkeer niet wordt gehinderd. Artikel 40, lid 5 Water: Het is niet toegestaan het water te gebruiken voor het aanleggen van boten met een functie als terras ten behoeve van een horecabedrijf, opslagplaats, boot of daarmee vergelijkbare bedrijfsdoeleinden. Artikel 9, lid 4 Verblijfsgebied: een horecabedrijf, mits het verkeer hierdoor niet wordt gehinderd, geen bebouwing wordt opgericht, behoudens eventuele windschermen met een maximale hoogte van 1,50 meter en het woon- en leefklimaat niet zal worden aangetast. Artikel 10, lid 4 Voetgangersgebied en fietsroutes: Artikel 11, lid 4 Verblijfsgebied Artikel 12,lid 4 Verkeersdoeleinden. toegestane horecavestigingen, voor zover het voetgangersverkeer niet wordt gehinderd en mits voldoende rekening wordt gehouden met andere belanghebbenden. Artikel 12, lid 4 Verblijfsgebied: Artikel 13, lid 4 Voetgangersgebied en fietsroutes Artikel 14, lid 4 Verkeersdoeleinden: een horecabedrijf, mits het voetgangersverkeer niet wordt gehinderd en voldoende rekening wordt gehouden met andere belanghebbenden en geen verstoring van het beschermde stadsgezicht wordt veroorzaakt. Artikel 18, lid 6 Water: B&W kunnen vrijstelling verlenen voor het afmeren van een terrasboot mits er in de bebouwing langs het water een horecabedrijf gevestigd is en hierdoor geen verstoring van het beschermd stadsgezicht optreedt Verblijfsgebied een horecabedrijf, mits het verkeer hierdoor niet wordt gehinderd, geen bebouwing wordt opgericht en het woon- en leefklimaat niet zal worden aangetast. Artikel 9, lid 10 Horecadoeleinden. B&W verlenen vrijstelling van het plan ten aanzien van het bepaalde in lid 8 (De hoogte van de overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mag ten hoogste 3 meter bedragen) ten behoeve van het buiten het bebouwingsvlak toelaten van terrasbebouwing en overkappingen mits het oppervlak van het terras buiten het bouwvlak hierdoor niet meer dan 200 m2 bedraagt.

5 Voor de bestemmingsplannen binnenstad l, Station Stadszijde en Station Zeezijde, worden revisies gemaakt. Het vervallen van de vrijstellingsaanvraag voor terrassen en terrasboten zal onderdeel zijn van die revisies. Er is voor gekozen om terrassen met een verwijzing naar de regels in de Algemene Plaatselijke Verordening positief te bestemmen binnen de doelbestemmingen verkeersdoeleinden, verblijfs- en voetgangersgebied, openbaar groen en groenvoorzieningen. De terrasboten worden vanwege de grotere ruimtelijke impact door middel van een nadere aanduiding specifiek aangegeven op de plankaart van het bestemmingsplan en daarmee positief bestemd. Zoals uit de inspraaknota blijkt zal bijzondere aandacht besteed worden aan het bestemmingsplan Binnenstad ll. Hierin dienen met spoed terrasbepalingen te worden opgenomen. De bestemmingsplannen die nog niet definitief zijn vastgesteld: Ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke Schil en Voorontwerp bestemmingsplan Stevenshof zullen in de vervolgprocedure worden aangepast. Het zal duidelijk zijn dat niet alle genoemde bestemmingsplannen tegelijk kunnen worden gereviseerd. Tot het tijdstip waarop die bestemmingsplannen zijn aangepast zal de volgende beleidslijn worden gehanteerd. Bestaande terrassen vallen in het overgangsrecht van de bestemmingsplannen; Uitbreiding of aanvragen voor nieuwe terrassen worden beoordeeld aan de hand van regels voor terrassen, indien daaraan voldaan wordt dan is ook voldaan aan de ontheffingsbepaling van het bestemmingsplan en wordt samen met de procedure voor de aanvraag van de terrasvergunning een vrijstellingprocedure gestart. Voor die gebieden waar het bestemmingsplan nog in procedure is worden nieuwe aanvragen alleen getoetst aan de hand van de regels voor terrassen. Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Burgemeester en Wethouders van Leiden, de Secretaris, de Burgemeester, P.I.M. v.d. WIJNGAART. H.J.J. LENFERINK. De Raad van de gemeente Leiden; Gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders (nummer van van 2007), mede gezien het advies van de commissie. BESLUIT: 1. kennis te nemen van de inspraakreacties en de nota beantwoording inspraakreactie beleidsregels voor terrassen en terrasboten in Leiden; 2. kennis te nemen van het besluit van de Burgemeester waarin regels en voorschriften voor terrassen als bedoeld in artikel , 3 e lid van de Algemene Plaatselijke Verordening worden vastgesteld;

6 3. artikel van de Algemene Plaatselijke Verordening aan te passen zodat het als volgt komt te luiden: Artikel Ligplaatsvergunning voor terrasboten 1. Een ligplaatsvergunning voor een terrasboot gedurende een seizoen of een kortere periode wordt aangevraagd op een door Burgemeester en Wethouders vastgesteld formulier. 2. Burgemeester en Wethouders beslissen over een aanvraag van een ligplaatsvergunning binnen dertien weken na de dag, waarop het aanvraagformulier is ontvangen. 3. Een ligplaatsvergunning voor een seizoen en/of kortere periode kan worden geweigerd indien: a voor de ligplaats al vergunning is verleend; b de aanvrager niet beschikt over een terrasboot; c de veiligheid op, de reinheid van, en/of de openbare orde op het water en/of haar oevers in gevaar wordt gebracht; d het verlenen van de vergunning de rechten en/of vrijheden van anderen aantast, dan wel overlast tot gevolg heeft; e de terrasboot belemmeringen kan veroorzaken aan het verkeer te water of te land; f de lengte van de terrasboot meer bedraagt dan de breedte van het bijbehorende perceel tenzij de afstand tussen het bijbehorende perceel en de terrasboot meer dan 5 meter bedraagt; de breedte van de terrasboot meer bedraagt dan 5 meter of eenderde van de breedte van het vaarwater en in het geval terrasboten aan weerszijden van een watergang liggen, zij elk breder zijn dan een kwart van het vaarwater. g de terrasboot wordt voorzien van een overkapping of opslagruimte, van welk materiaal dan ook; h de terrasboot wordt voorzien van een tapmogelijkheid; i de terrasboot niet voldoet aan de door Burgemeester en Wethouders vastgestelde eisen van veiligheid en gezondheid; j de aanvraag niet in overeenstemming is met de door Burgemeester en Wethouders vastgestelde voorschriften. 4. Een seizoensvergunning voor een terrasboot wordt, naast de gevallen zoals bedoeld in het derde lid van dit artikel, tevens geweigerd indien: a de periode niet ligt tussen Goede vrijdag of 1 april en 15 oktober; b de vergunning wordt gevraagd voor het Rapenburg (met uitzondering van de locatie hoek Rapenburg/Noodeinde), de Herengracht, de Zoeterwoudse Singel, de Witte Singel, de Morssingel, de Rijnsburgersingel, de Maresingel, de Herensingel en de Zijlsingel; c deze niet ten behoeve van een horecabedrijf is; d de boot anders is dan een traditionele dekschuit met zwarte kleur, tenzij Burgemeester en Wethouders hiervan vrijstelling hebben verleend; e de terrasboot meer dan 10 centimeter boven de kademuur uitsteekt; f de ligplaats niet is gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het horecabedrijf. 5. Een vergunning voor een terrasboot voor een kortere periode dan een seizoen wordt, naast de gevallen zoals bedoeld in het derde lid van dit artikel, tevens geweigerd indien:

7 a de aanvraag betrekking heeft op een langere periode dan 10 aaneengesloten dagen; b de tijd tussen twee opeenvolgende perioden minder dan 2 maanden bedraagt; c het maximale aantal van 4 maal per jaar per inrichting wordt overschreden; e de ligplaats niet is gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het dienende pand. 6. De ligplaatsvergunning wordt gesteld op naam van de exploitant van de terrasboot en vermeldt de naam van de exploitant, de plaatsaanduiding van de desbetreffende ligplaats, de bijbehorende voorzieningen en de kenmerken van de terrasboot. 7. Burgemeester en Wethouders kunnen voorschriften verbinden aan een ligplaatsvergunning ter bescherming van de belangen die deze verordening beoogt te dienen. Aan de vergunning worden in ieder geval de volgende voorschriften verbonden: a. de terrasboot moet schoon, opgeruimd zijn en geen gevaar voor het publiek opleveren; b. de terrasboot mag niet worden verankerd met de grond of de wal (zoals bij woonboten); c. de terrasboot moet worden verwijderd als ter plaatse in het water of aan/op de kademuren door gemeente, nutsbedrijven of waterbeheerder werkzaamheden moeten worden verricht; d. op de terrasboot is alleen reclame op parasols toegestaan; e. een eventuele omheining of verschansing moet een open karakter hebben en mag niet hoger zijn dan één meter. 8. Deze wijziging van de APV treedt in werking op 1 januari Gedaan ter openbare vergadering van de Griffier, de Voorzitter, Dit voorstel is op 13 november 2007 gewijzigd besloten.

Terrassen en terrasboten in APV en beleidsregels. Algemene Plaatselijke Verordening 2007 Leiden (versie van 29 april 2009)

Terrassen en terrasboten in APV en beleidsregels. Algemene Plaatselijke Verordening 2007 Leiden (versie van 29 april 2009) Terrassen en terrasboten in APV en beleidsregels Algemene Plaatselijke Verordening 2007 Leiden (versie van 29 april 2009) Artikel 2.3.1.2. Terrasvergunning 1. Het is verboden om zonder een vergunning van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0017 Rv. nr..: 10.0017 B&W-besluit d.d.: 26-1-2010 B&W-besluit nr.: 09.1577 Naam programma +onderdeel: Het voorstel is programma-overstijgend. Naast het programma Bestuur en dienstverlening

Nadere informatie

Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008. Opgesteld door de afdeling AFJ

Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008. Opgesteld door de afdeling AFJ Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008 Opgesteld door de afdeling AFJ 1 1.0 Juridisch kader Deze notitie bevat nadere regels voor de terrassen in Zwolle. 1.1 Formaliteiten en bevoegdheden. Het terrassenbeleid

Nadere informatie

Actualisatie en aanvulling Nadere regels Terrassen

Actualisatie en aanvulling Nadere regels Terrassen B en W nummer 12.1254 ; besluit d.d. 5-2-2013 BB nummer 12.093; besluit d.d. 5-2-2013 Onderwerp Actualisatie en aanvulling Nadere regels Terrassen Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies

Nadere informatie

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning.

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning. Ad de Wit Vastgoed & Beheer B.V. De heer A.J. de Wit Korte Ruigeweg 25 1751 DD SCHAGERBRUG Bezoekadres Laan 19, 1741 EA Schagen Postadres Postbus 8, 1740 AA Schagen Datum Ons kenmerk Contact Onderwerp

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; Sector : III Nr. : 90.30 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; gelet op artikel 31, tweede lid van de Wet op Woonwagens

Nadere informatie

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005.

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. 2005. Nr. : 05.157. Dnst. : BOWO Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende die schade lijdt

Nadere informatie

ONTWERP Locatievisie terrassen binnenstad Gemeente Weesp 2017

ONTWERP Locatievisie terrassen binnenstad Gemeente Weesp 2017 ONTWERP Locatievisie terrassen binnenstad Gemeente Weesp 2017 Ontwerp Locatievisie terrassen binnenstad Z.61961/D.32939 1 van 7 Inleiding Terrassen zijn een belangrijk onderdeel van de horeca. Ze zorgen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure) Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: KPN Retail adres: Postbus 30000 postcode en woonplaats: 2500 GA 's-gravenhage

Nadere informatie

Leiden, 11 november 2003.

Leiden, 11 november 2003. . 2003 Nr. : 03.0164. Dnst. : M&B Aanpassing APV in het kader van de aanpak fietsenoverlast in de fietsenstalling en rondom het Centraal Station. Leiden, 11 november 2003. Het college heeft te kennen gegeven

Nadere informatie

02 JAN. 20» i. Toelichting

02 JAN. 20» i. Toelichting 1356345 Overzicht wijzigingen Verordening Openbaar Gemeentewater Delft (VOGD) Artikel nr. Opschrift Weergave wijziging Voor deze kolom geldt: blauw en cursief: toe te voegen of verplaatste tekst zwart

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO)

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Datum voorstel : 30 augustus 2010 Raadsvergadering d.d. : 5 oktober 2010 Volgnummer : 2010R0044, agendanummer 8 Taakveld : VROM Portefeuillehouder

Nadere informatie

Gedoogkader Woonboten

Gedoogkader Woonboten Onderdeel van het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam d.d. 1 juli 2014, nr. BD2014-005470 Gedoogkader Woonboten Toepassingsbereik Het gedoogkader ziet uitsluitend op de

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-01504GGB16 Aantal bijlagen Datum 2 december 2016 Onderwerp Verlening terrasvergunning

Nadere informatie

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische basis voor onder meer:

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische basis voor onder meer: Risicoanalyse planschade In verband met bestemmingplan De Voorwaarts 1. Inleiding Bij de ontwikkeling van ruimtelijke projecten kan een risicoanalyse de financiële gevolgen van mogelijke schadeclaims in

Nadere informatie

2004. Nr. : Dnst. : BOWO. Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004.

2004. Nr. : Dnst. : BOWO. Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004. Nr. : 04.0190. Dnst. : BOWO Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004. 2004. Op 28 maart 2003 is bij de gemeente Leiden een verzoek

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Overzicht belangrijkste wijzigingen* In dit overzicht zijn de belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

Notitie gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Notitie gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Notitie gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Dorpscentrum Oud-Loosdrecht behorende bij het raadsbesluit van 26 februari 2009 Het bestemmingsplan Dorpscentrum Oud-Loosdrecht wordt gewijzigd vastgesteld.

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201609516 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het vergroten van de woning Van der Woertstraat 42 door middel van een aanbouw Adres: Van der Woertstraat

Nadere informatie

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten

Nadere informatie

Parapluherziening Terrassen

Parapluherziening Terrassen Ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening Terrassen Opgesteld door Stadsontwikkeling Ruimte en Wonen Bureau Bestemmingsplannen Galvanistraat 15 Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM. Vastgesteld d.d Onherroepelijk

Nadere informatie

verordening Drank- en horecawet blaricum 2014 gelezen het voorstel van het college van B&W d.d. 29 oktober 2013;

verordening Drank- en horecawet blaricum 2014 gelezen het voorstel van het college van B&W d.d. 29 oktober 2013; CVDR Officiële uitgave van Blaricum. Nr. CVDR314712_1 29 januari 2019 verordening Drank- en horecawet blaricum 2014 De raad van de gemeente Blaricum gelezen het voorstel van het college van B&W d.d. 29

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING 2007. Nr. : 07.0021 Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari 2007. SAMENVATTING Wij stellen u voor om een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen als bedoeld in artikel 21

Nadere informatie

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten

Nadere informatie

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 De raad van de gemeente Bussum; gelezen het voorstel van de burgemeester d.d. xxx, nummer xxx; gelet op de artikelen

Nadere informatie

PARAGRAAF I ALGEMENE EN TECHNISCHE BEPALINGEN... 1 Artikel 1 Begripsbepalingen... 1

PARAGRAAF I ALGEMENE EN TECHNISCHE BEPALINGEN... 1 Artikel 1 Begripsbepalingen... 1 Voorschriften Inhoud: blz. PARAGRAAF I ALGEMENE EN TECHNISCHE BEPALINGEN... 1 Artikel 1 Begripsbepalingen... 1 PARAGRAAF II BESTEMMINGSBEPALINGEN... 3 Artikel 2 Wonen, eilanden -W-... 3 Artikel 3 Wonen

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-01583GGB16 Aantal bijlagen Datum 13 februari 2017 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op 26 oktober 2016

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00347GGB17 Aantal bijlagen Datum 6 juli 2017 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op 19 maart 2017 hebben

Nadere informatie

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal.

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal. Nr. : 06.0006. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Trafolocatie. Leiden, 24 januari 2006. 2006. Wij stellen uw raad voor om het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201809649 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de woning Van Hoytemastraat 100B door het maken van een dakterras aan de achterzijde

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS

HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS Regels HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS... 1 Artikel 1 Begrippen... 1 Artikel 2 Nadere regels... 1 HOOFDSTUK 2 Bestemmingsregels... 2 Artikel 3 Groen... 2 Artikel 4 Maatschappelijk... 2 Artikel 5 Verkeer

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik Aanhef De raad van de gemeente Bunnik; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014; gelet op artikel

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG)

Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG) Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201610648 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de woning met winkel Goeverneurlaan 599 naar horecainrichting

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening (vastgesteld door de burgemeester van Alphen aan den Rijn op 29 augustus 2012) Nadere regels voor het hebben van een terras

Nadere informatie

De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat RA Leiden. Geachte heer Notenboom,

De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat RA Leiden. Geachte heer Notenboom, De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat 3 2313 RA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Reden van het besluit:

Reden van het besluit: Onder een coffeeshop wordt in deze vergunning verstaan: een horecabedrijf in het bezit van vergunning voor het verstrekken van uitsluitend alcoholvrije drank waar handel in cannabisproducten plaatsvindt

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS RECLAMEBELEID GEMEENTE BERKELLAND

UITVOERINGSREGELS RECLAMEBELEID GEMEENTE BERKELLAND UITVOERINGSREGELS RECLAMEBELEID GEMEENTE BERKELLAND UITVOERINGSREGELS Hoofdstuk 1 3 1.1 begripsbepalingen 1.2 uitgangspunten 1.3 regelgeving 1.4 overgangsrecht Hoofdstuk 2 Eigen terrein 4 2.1 algemene

Nadere informatie

Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten

Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten gemeente Heemstede opstellers: Raadhuisplein 1 Ruben Visser (projectleider) Postbus 352 Ronald van der Aar (RO) 2100 AJ Heemstede Edwin

Nadere informatie

Regels. Bestemmingsplan Binnenstad. Plandeel locatie voormalige Generaal - Berghuijskazerne

Regels. Bestemmingsplan Binnenstad. Plandeel locatie voormalige Generaal - Berghuijskazerne Regels Bestemmingsplan Binnenstad Plandeel locatie voormalige Generaal - Berghuijskazerne Gemeente Middelburg Februari 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels... 3 Artikel 1 Begrippen en Wijze

Nadere informatie

Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten

Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten Bestemmingsplan Horeca en terrassen Heemstede Nota van uitgangspunten gemeente Heemstede opstellers: Raadhuisplein 1 Ruben Visser (projectleider) Postbus 352 Ronald van der Aar (RO) 2100 AJ Heemstede Edwin

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00167GGB17 Aantal bijlagen Datum 7 juni 2017 Onderwerp Gedeeltelijke weigering terrasvergunning

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan de Wabo Aan de Raad Made, 7 september 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 23 september 2010 Nummer raadsnota: 12 Onderwerp: Aanpassing Algemene Plaatselijke Verordening aan

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV

Omgevingsvergunning OV Omgevingsvergunning OV 20180094 Aanvraag Op 30 mei 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer C.W. Salimans voor het plaatsen van een erfafscheiding op het adres Rietdekker

Nadere informatie

Uw aanvraag omvat de activiteiten Bouwen en Reclame APV waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is.

Uw aanvraag omvat de activiteiten Bouwen en Reclame APV waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is. Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen - Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor

Nadere informatie

Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk ;

Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk ; Gemeenteraad V.R. nummer: 2010/89 Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies Ede, De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk 636692;

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

9.2.1 Algemene bouwregels Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd:

9.2.1 Algemene bouwregels Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd: Artikel 9 Gemengd 9.1 Bestemmingsomschrijving 9.2 Bouwregels 9.3 Specifieke gebruiksregels 9.4 Afwijken van de gebruiksregels 9.1 Bestemmingsomschrijving De voor "Gemengd" aangewezen gronden zijn bestemd

Nadere informatie

VERORDENING DRANK EN HORECAWET

VERORDENING DRANK EN HORECAWET VERORDENING DRANK EN HORECAWET Gooise Meren 2017 Versie definitief 1.0 14 maart 2017 1 Kerngegevens Op grond van de Drank- en Horecawet zijn gemeenten verplicht om in ieder geval ten aanzien van de schenktijden

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00382GGB16 Aantal bijlagen Datum 23 mei 2016 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201702001 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het vervangen van de houten kozijnen in de voorgevel van de woning Laan Copes v Cattenburch 94

Nadere informatie

verblijfsruimte: ruimte voor het verblijven van mensen;

verblijfsruimte: ruimte voor het verblijven van mensen; ARTIKEL A. BESTEMMINGSPLAN Dit bestemmingsplan Partiële herziening huisvesting arbeidsmigranten betreft een partiële herziening van de regels van het bestemmingsplan Buitengebied Asten 2008, zoals vastgesteld

Nadere informatie

Notitie. Beleid ten behoeve van. Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening

Notitie. Beleid ten behoeve van. Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening Notitie Beleid ten behoeve van Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening Gemeente Bussum Afdeling Ruimtelijke Inrichting September 2009 1 1. AANLEIDING De gemeente Bussum heeft in het jaar

Nadere informatie

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Nr. 60207/PUV Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Zwolle, Op 9 maart 2009 hebben burgemeester en wethouders van Zwolle een aanvraag om bouwvergunning ontvangen en in behandeling genomen

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-01230GGB17 Aantal bijlagen Datum 11 december 2017 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201802212 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de gevels van de winkel Passage 79 door het vervangen van 4 reclame-uitingen

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00492GGB18 Aantal bijlagen Datum 31 juli 2018 Onderwerp Gedeeltelijke weigering terrasvergunning AANVRAAG

Nadere informatie

Beleidsregels Terrassen April 2017

Beleidsregels Terrassen April 2017 Beleidsregels Terrassen 2017 April 2017 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Inrichten van een terras 5 Artikel 3 Terrasmeubilair 5 Artikel 4 Openingstijden 5 Artikel 5 Gebruik gemeentegrond

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201811994 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de voorgevel van de woning Bentinckstraat 32B door het plaatsen van kozijnen

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 88 van de Huisvestingswet;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 88 van de Huisvestingswet; De raad van de gemeente Waalwijk; gezien het voorstel van het college van Waalwijk van 7 december 2010, nummer B010.0630; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 88 van de Huisvestingswet; overwegende

Nadere informatie

[Geanonimiseerd] Geachte mevrouw/mijnheer,

[Geanonimiseerd] Geachte mevrouw/mijnheer, Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Ons kenmerk 201608193/6059998 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Datum zie documentenlijst Onderwerp verlening van de gevraagde

Nadere informatie

BELEIDSREGELS INZAKE HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN UITWEGEN

BELEIDSREGELS INZAKE HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN UITWEGEN BELEIDSREGELS INZAKE HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN UITWEGEN iiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiii D18.010067 \ é HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN Artikel 1: Inleiding Voor het maken, veranderen

Nadere informatie

De vergunning is verleend met afwijking van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wabo.

De vergunning is verleend met afwijking van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wabo. UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2012.0171 Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2012 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen van t Pannenkoekschip. De aanvraag gaat over het aanleggen van een

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201720149 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het gewijzigd uitvoeren van vergunning 201607091 voor het wijzigen van het gebruik van het kantoorgebouw

Nadere informatie

Ruimtelijke ordening in Leiden

Ruimtelijke ordening in Leiden Ruimtelijke ordening in Leiden Presentatie 25 mei 2009 KvK Leiden 2 Programma 1. Wet Ruimtelijke Ordening 2. Structuurvisie Leiden 3. Actualiteit bestemmingsplannen in Leiden 4. Hoe komt een bestemmingsplan

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201805199 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de voorgevel van de woning Glasblazerslaan 7 door het vervangen de kozijnen

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201706209 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de voorgevel van de woning Nassauplein 34 door het vervangen van ramen van enkel

Nadere informatie

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9.

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9. Waterschap Brabantse Delta t.a.v. de heer L.M.J. Vogels Postbus 5520 4801 DZ BREDA Raamsdonksveer, Ons kenmerk : HZ_WABO20130543 Bijlage(n) : div Uw brief : 19 december 2013 Uw kenmerk : OLO dossiernummer

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 11.0418, d.d. 19 april 2011 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Bed & Breakfast Beleid Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. de beleidsnotitie Bed & Breakfast Beleid gemeente Leiden vast

Nadere informatie

[Geanonimiseerd] Geachte mijnheer,

[Geanonimiseerd] Geachte mijnheer, Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Ons kenmerk 201605947/6006109 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Onderwerp Datum zie documentenlijst verlening van de gevraagde

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201805080 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het realiseren van een ombouw op het dak van de aanbouw van de winkel Mezenlaan 40 ten behoeve

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00681GGB17 Aantal bijlagen Datum 24 augustus 2017 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG

Nadere informatie

Nadere regels voor terrassen 2013

Nadere regels voor terrassen 2013 Nadere regels voor terrassen 2013 Het college van Waalwijk, gelezen het voorstel van afdeling RSO d.d. 27 november 2012; overwegende dat het wenselijk is ter bescherming van het bepaalde in artikel 2:10

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) D161278889 *D161278889* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) Wij hebben op 20 juni 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van: voor het plaatsen van een parasoldoek

Nadere informatie

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras)

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) BIJLAGE 1D Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) Exploitatievergunning ex artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke verordening van de gemeente Sittard-Geleen De burgemeester van Sittard-Geleen;

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201618384 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het verplaatsen van een beeld in de groenstrook tussen Lange Vijverberg en Hofvijver ter hoogte

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN

REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN REGLEMENT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN TERRASSEN OP OPENBAAR DOMEIN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst en beelden - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201803198 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de entreegevel van het kantoorpand (bijeenkomstfunctie) Loosduinse Hoofdstraat

Nadere informatie

Schriftelijke vragen PvdA ex art. 39 van het Reglement van Orde Voortbestaan cultureel terras De Kaaij en ligplaats Opoe Sientje

Schriftelijke vragen PvdA ex art. 39 van het Reglement van Orde Voortbestaan cultureel terras De Kaaij en ligplaats Opoe Sientje Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Schriftelijke vragen PvdA ex art. 39 van het Reglement van Orde Voortbestaan cultureel terras De Kaaij en ligplaats Opoe Sientje Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ONTWERP) 506-2012

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ONTWERP) 506-2012 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ONTWERP) 506-2012 Burgemeester en Wethouders hebben op 26 oktober 2012 van Geologistiek BV, Idzardaweg 90, 8476 EP TER IDZARD, een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Intrekken Terrassenbeleid stadsdeel Zuid 2012 en vaststellen Terrassenbeleid stadsdeel Zuid 2017

Intrekken Terrassenbeleid stadsdeel Zuid 2012 en vaststellen Terrassenbeleid stadsdeel Zuid 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 211594 30 november 2017 Intrekken Terrassenbeleid stadsdeel Zuid 2012 en vaststellen Terrassenbeleid stadsdeel Zuid 2017 Amsterdam, 21 november

Nadere informatie

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 De raad van de gemeente Groningen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gelet op artikel

Nadere informatie

Omgevingsvergunning, reguliere procedure

Omgevingsvergunning, reguliere procedure DORDRECHT Omgevingsvergunning, reguliere procedure Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dordrecht hebben op 29 augustus 2011 een verzoek om wijziging gebruik ontvangen voor een ontheffing van het

Nadere informatie

Beleidsregels en Nadere regels terrassen 2015 voor inspraak

Beleidsregels en Nadere regels terrassen 2015 voor inspraak B en W-nummer 15.0922; besluit d.d. 27-10-2015 BB-nummer 15.090 Onderwer p Beleidsregels en Nadere regels terrassen 2015 voor inspraak Burgemeester en wethouders besluiten: 1. Kennis te nemen van het besluit

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00592GGB18 Aantal bijlagen Datum 9 augustus 2018 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 verordening tot tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008 Status In werking Algemene informatie Met deze verordening wordt de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-01067GGB18 Aantal bijlagen Datum 23 oktober 2018 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op 16 juli 2018

Nadere informatie

Verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Aert van der Goesstraat 22 A

Verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Aert van der Goesstraat 22 A Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen - Onderwerp Verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland. Aan dhr. J. Brander Skoalleane 27 9247 CS URETERP Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen D 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

meldings- en vergunningsplicht

meldings- en vergunningsplicht meldings- en vergunningsplicht gemeentelijke stedenbouwkundige verordening de panne april 2017 definitief ontwerp 2 Inhoud Doel van deze verordening... - 3 - Leeswijzer... - 4 - DEEL I ALGEMEEN... - 5

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201612043 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de voorgevel van de winkel Fluwelen Burgwal 1B door het wijzigen van het raamkozijn

Nadere informatie

Bestemmingsplangebied. Legenda

Bestemmingsplangebied. Legenda Bestemmingsplangebied Legenda Artikel 17 Groen Bestemmingsplanvoorschriften uit het bestemmingsplan Dokkum Regiostad. 17.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Groen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

Nadere informatie

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 17 juni 2015; dossiernummer : WB20150279; van : Vastgoedbedrijf Gemeente Zoetermeer,

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00163GGB18 Aantal bijlagen Datum 31 mei 2018 Onderwerp Terrasvergunning AANVRAAG Op

Nadere informatie

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 V gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 VALKE N SWAARD BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0092 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer 1196903 1. Inleiding Op 23 mei 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en garage en het maken van een uitweg

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201717545 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de gevel van Kneuterdijk 15 door het plaatsen van 2 reclame-uitingen Adres:

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 Artikel 3 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 4 Wonen 3 Artikel 5 Algemene aanduidingsregels 6 Artikel 6 Slotregel 7 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE

Nadere informatie

Uw aanvraag omvat de activiteit Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is.

Uw aanvraag omvat de activiteit Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is. Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen diversen Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

Behandeld door mevrouw 18 september Wommels,

Behandeld door mevrouw 18 september Wommels, permittingnl@vermilionenergy.com ; ; ; ; VERZONDEN ALS PDF Uw brief : Uw kenmerk : 1976389 Ingeboekt onder nr. : Ons kenmerk : 2015154.avr230 Bijlagen : Onderwerp : ontwerpbeschikking Aan: Vermilion Oil

Nadere informatie